facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Δικηγορικές εταιρίες-κολοσσοί «στριμώχνουν» το ελληνικό δημόσιο για το κούρεμα των ομολόγων

Οι εταιρίες Grant & Eisenhofer (G&E) και Kyros Law αναμένεται να προσφύγουν στην αμερικανική δικαιοσύνη για να υπερασπιστούν τους ομολογιούχους

Δύο σημαντικές δικηγορικές εταιρίες των ΗΠΑ Grant & Eisenhofer (G&E) και Kyros Law προχώρησαν σε συμφωνία, προκειμένου να βοηθήσουν επενδυτές που έχασαν τα χρήματά τους από το ελληνικό PSI, να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph, το δικηγορικό γραφείο Kyros Law, που διατηρεί γραφείο και στην Αθήνα, έχει ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνει τα στοιχεία των χιλιάδων «εξοργισμένων ομολογιούχων που υπέστηκαν κούρεμα κατά 53,5% στις επενδύσεις τους το 2012 κατά τη διάρκεια της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα πρόκειται να κατατεθούν ομαδικές προσφυγές εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.

«Το PSI είχε στόχο να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας κατά 110 δισ. ευρώ, ωστόσο αυτό οδήγησε σε υψηλές απαιτήσεις από την ελληνική κυβέρνηση, από τις τράπεζες αλλά και τους φορείς που ενεπλάκησαν στην πώληση των ελληνικών ομολόγων», γράφει χαρακτηριστικά το κείμενο.

Σύμφωνα με τον Αλιστερ Οσμπορν που υπογράφει το δημοσίευμα, η Grant & Eisenhofer είναι γνωστή για τη τολμηρή προσέγγιση σε υποθέσεις που αφορούν σε επενδύσεις, κάνοντας λόγο για σημαντικές επιτυχίες που έχει σημειώσει κατά το παρελθόν.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της Kyros στην Αθήνα, Γιάννης Κυριακόπουλος, δήλωσε: «Η G&E έχει εξασφαλίσει πολλές επανακτήσεις κεφαλαίου για τους πελάτες του. Η νέα συνεργασία είναι ιστορικό βήμα για την προώθηση των δικαιωμάτων των επενδυτών στην Ελλάδα που ταλαιπωρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια».

Ο κ. Κυριακόπουλος, μάλιστα, επισήμανε πως η εμπλοκή του G&E και η πιθανή προσφυγή στην αμερικανική δικαιοσύνη αναμένεται να αυξήσει τις πιθανότητες για τους επενδυτές να ανακτήσουν κάποιο από τα χρηματικά ποσά που έχασαν.

«Τα αμερικανικά δικαστήρια μπορούν να προσφέρουν ευρύτερη προστασία σε θέματα επενδύσεων και δικαιωμάτων μετόχων», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τους διευθύνοντες συμβούλους της G&E, Στιούαρτ Γκραντ και Τζέι Αιζενχόφερ, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως το δικηγορικό γραφείο προβλέπει ότι η συνεργασία θα αποδειχθεί ωφέλιμη για τους Έλληνες επενδυτές «που έχουν αποκλειστεί από τη διεκδίκηση αποζημιώσεων σε αμερικανικά δικαστήρια».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news