facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Δίωξη σε δημοτική υπάλληλο που έπαιξε μισό εκατ. ευρώ στο χρηματιστήριο

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στα λοιπά περιουσιακά στοιχεία της πρώην προϊσταμένης οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης

Ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος έδωσε εντολή να κινηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης εις βάρος υπαλλήλου του δήμου Θεσσαλονίκης για "νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια". Η συγκεκριμένη υπάλληλος έχει απαλλαχθεί, με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ αλλά βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους για την υπόθεση της παγίας προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ύστερα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους τραπεζικούς της λογαριασμούς και στα λοιπά περιουσιακά της στοιχεία διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει χρηματικό 206.544 ευρώ, για τη χρονική περίοδο 1999- 2008, σύμφωνα με δύο εκθέσεις της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά. Ακόμη προέκυψε ότι έπαιξε χρηματικά ποσά, συνολικής αξίας 552.000 ευρώ, τη χρονική περίοδο 2004- 2005, στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Επιπλέον πήρε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από τράπεζα το οποίο αποπλήρωνε χωρίς να κινήσει τους λογαριασμούς μισθοδοσίας της που παρέμειναν ανέγγιχτοι.

Όπως προκύπτει από τις εκθέσεις της οικονομικής επιθεωρήτριας, η υπάλληλος του δήμου ισχυρίζεται ότι κέρδισε 40.000 ευρώ στο Εθνικό Λαχείο, το 2005, που τοποθέτησε στο Χρηματιστήριο και ότι έλαβε, ως δώρο, συνολικά 17 εκατ. δραχμές από συγγενικά της πρόσωπα όταν παντρεύτηκε. Την ποινική της δίωξη πρότεινε, ο επίκουρος εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Λάμπρος Τσόγκας ο οποίος κάνει λόγο για απόκτηση- απόκρυψη περιουσίας μέσω του Χρηματιστηρίου και του τραπεζικού συστήματος.

Η κατηγορουμένη διατέλεσε προϊσταμένη σε οικονομική υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης και απολογήθηκε σε ανακριτή για το οικονομικό σκάνδαλο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση και της πλαστογραφίας. Σύμφωνα με το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, εις βάρος της δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής της και έτσι δεν παραπέμφθηκε να δικαστεί μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

voria

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news