facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αποστέλλονται οι αυτοκόλλητες ετικέτες για την ανανέωση των βιβλιαρίων ΙΚΑ

Στη διεύθυνση της έδρας του εργοδότη ή στη διεύθυνση κατοικίας του ασφαλισμένου

Ξεκίνησε η αποστολή των αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας του ΙΚΑ, στους δικαιούχους που έχουν συμπληρώσει 50 ημέρες εργασίας ή επιδότησης μέσα στο 2013.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αναμένεται να αποσταλούν σταδιακά 275.595 αυτοκόλλητες ετικέτες ανανέωσης σε 246.247 εργαζομένους και 29.348 σε τακτικά επιδοτούμενους ανέργους.

Ήδη έχουν αποσταλεί 1.474.071 αυτοκόλλητες ετικέτες ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014, σε 1.361.180 εργαζόμενους και 112.891 τακτικά επιδοτούμενους ανέργους, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει 100 ημέρες εργασίας ή είχαν επιδοτηθεί για 100 ημέρες από τον ΟΑΕΔ.

Οι αυτοκόλλητες ετικέτες αποστέλλονται ή στη διεύθυνση της έδρας του εργοδότη ή στη διεύθυνση κατοικίας του ασφαλισμένου, όπως αυτή είναι καταχωρημένη στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ επισημαίνει ότι δεν απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στις υπηρεσίες Μητρώου των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εφόσον:

-Έχουν διαπιστώσει ότι είναι δικαιούχοι της ασφαλιστικής ικανότητας για το 2014 μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας και συνεπώς θα παραλάβουν την αυτοκόλλητη ετικέτα.
-Έχουν παραλάβει την αυτοκόλλητη ετικέτα και έχουν προστατευόμενα μέλη (σύζυγο και τέκνα κάτω των 18 ετών).

Στις περιπτώσεις αυτές αρκεί να προσκομίσουν στους Παρόχους Υγείας (συνταγογράφους γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, συμβεβλημένες κλινικές, νοσοκομεία κ.λπ.) το μη θεωρημένο οικογενειακό βιβλιάριο υγείας μαζί με το αντίστοιχο ατομικό βιβλιάριο υγείας. Σχετικές οδηγίες έχουν αποσταλεί στους παρόχους υγείας από τον ΕΟΠΥΥ.

Εξάλλου, από τις 3 Φεβρουαρίου έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Ασφαλιστική Ικανότητα» (http://www.ika.gr/gr/infopages/asfaccount/asfikan.cfm), μέσω της οποίας ενημερώνονται απευθείας οι ασφαλισμένοι για την απόδοση της ασφαλιστικής ικανότητας και παρέχονται συναφείς πληροφορίες σχετικά με τη διεύθυνση αποστολής της ετικέτας. Τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας ενημερώνονται σε καθημερινή βάση.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news