facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Αναδρομικές διώξεις για φοροδιαφυγή

Για φοροδιαφυγή, ακόμη και για αδικήματα που έγιναν πριν από αρκετά χρόνια, θα διώκονται οι παραβάτες. Ο Αρειος Πάγος άναψε το «πράσινο» φως για αναδρομικές διώξεις, ακόμη και για περιπτώσεις πριν τεθεί σε εφαρμογή ο νέος αυστηρότερος νόμος.

Αν και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε προτείνει το αντίθετο, η Ολομέλεια αποφάσισε την αναδρομική εφαρμογή του νόμου, σύμφωνα με το «Εθνος». Πριν από τον Απρίλιο του 2011, η ισχύουσα νομοθεσία δεν επέτρεπε την άμεση άσκηση ποινικής δίωξης για φοροδιαφυγή αν δεν υπήρχε προηγουμένως απόφαση διοικητικών δικαστηρίων ή δεν είχει προηγηθεί οριστικοποίηση της φορολογικής εγγραφής από τις αρμόδιες αρχές.

Ο νέος νόμος άλλαξε το καθεστώς, ανοίγοντας το δρόμο για άμεση άσκηση ποινικών διώξεων μόλις εντοπιστεί η παράβαση. Η απόφαση του Αρείου Πάγου σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για άμεσες διώξεις εναντίον φορολογουμένων ακόμη κι αν η παράβαση τελέστηκε πριν από μία 15ετία για παράδειγμα, αν πρόκειται για κακούργημα, ή μία πενταετία σε περίπτωση πλημμελήματος, χωρίς να χρειαστεί να υπάρχουν προϋποθέσεις όπως η απόφαση φορολογικού δικαστηρίου. Δηλαδή ανοίγει ο δρόμος για χιλιάδες υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια εδώ και χρόνια.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news