facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για φυσικά πρόσωπα και εταιρίες

Έως και τις 30 Αυγούστου ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ για τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 8 Ιουλίου για τις επιχειρήσεις

Σε παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προθεσμία παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:

Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,
για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,
για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,
για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,
για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013
και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.

Αντίστοιχα παράταση μέχρι και την 8η Ιουλίου 2013 δόθηκε στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ.) .

Η πιο πάνω προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή στην Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. ( περιπτώσεις δ΄, ε΄ και στ΄ της παραγράφου 1).

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για φυσικά πρόσωπα και εταιρίες"

Υγεία: Δωρεάν οι ταινίες μέτρησης σακχάρου στους διαβητικούς

Εντελώς δωρεάν, χωρίς συμμετοχή, παίρνουν τις ταινίες μέτρησης σακχάρου μισό εκατομμύριο ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Όπως δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στο περιθώριο της τελετής παράδοσης-παραλαβής, η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Επίσης, από σήμερα μειώνεται η συμμετοχή στα φάρμακα των ασθενών που πάσχουν από ρευματοειδή νοσήματα -υπολογίζονται περίπου σε 100 χιλιάδες-, και από 25% που είχαν συμμετοχή στα φάρμακα θα έχουν 10%.

Ο κ. Σαλμάς αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα που αναμένεται άμεσα να εφαρμοστεί για δωρεάν φάρμακα από τέσσερα φαρμακεία του ΕΟΠYΥ στην Αθήνα, και αφορά 50.000 ασφαλισμένους που είναι οικονομικά αδύνατοι.

Κατά την τελετή ο κ. Σαλμάς παρέδωσε στο νέο υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, φάκελο με όλα τα στοιχεία για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), τονίζοντας: «Παρέλαβα έναν ΕΟΠΥΥ με τρέχον έλλειμμα σε ετήσια βάση 2,5 δισ. ευρώ και σας παραδίδω έναν ΕΟΠΥΥ με εκτιμώμενο έλλειμμα 1 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο μειώσαμε το έλλειμμα κατά 1, 5 δισ. ευρώ», μεταδίδει το ΑΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Υγεία: Δωρεάν οι ταινίες μέτρησης σακχάρου στους διαβητικούς"

Κλειστές οι εφορίες Πέμπτη και Παρασκευή

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την Πέμπτη και την Παρασκευή -27 και 28 Ιουνίου- οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στο υπουργείο... Οικονομικών έπειτα από απόφαση της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και τάσσονται κατά «του αυταρχισμού της της ανελαστικότητας της πολιτικής ηγεσίας».

«Δεν πρόκειται να δεχτούμε την εξαθλίωση που μας ετοιμάζουν και να γίνουμε θυσία στο βωμό των σχεδίων τους και την κερδοφορία του κεφαλαίου» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Η συγκέντρωση προγραμματίζεται για αύριο, Πέμπτη, στις 10:30 στην πλατεία Κοραή.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστές οι εφορίες Πέμπτη και Παρασκευή"

Επελέγη ο αγωγός ΤΑΡ: Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής

H Eλλάδα καθίσταται ενεργειακός κόμβος και άξονας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.Πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της Kοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Shah Deniz 2, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε πως επελέγη τελικά ο Αδριατικός Αγωγός (Trans Adriatic Pipeline: ΤΑΡ) για τη μεταφορά αζερικού φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά από το 2017.

Ο αγωγός θα ξεκινάει από την Ελλάδα, θα διασχίζει την Αλβανία και την Αδριατική Θάλασσα και θα καταλήγει στα παράλια της Νότιας Ιταλίας, επιτρέποντας την άμεση τροφοδότηση των ευρωπαϊκών αγορών.

Η επιλογή του TAP έναντι του ανταγωνιστικού Nabucco West που παρακάμπτει τη χώρα μας σηματοδοτεί τη δυναμική επανατοποθέτηση της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής και ενισχύει την ταυτότητά της ως παράγοντα σταθερότητας. Η ολοκλήρωση του αγωγού ΤΑΡ συνιστά μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύει Άμεση Ξένη Επένδυση (ΑΞΕ) ύψους 1,5 δισ. ευρώ και με βάση τα στοιχεία του ΙΟΒΕ, θα δημιουργήσει 4.800 θέσεις εργασίας για 54 χρόνια και προστιθέμενη αξία ύψους 18 δισ. ευρώ, στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Εξίσου σημαντική είναι η διαφοροποίηση των πηγών φυσικού αερίου για την ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά. Η δυνατότητα προμήθειας φυσικού αερίου μέσω του αγωγού ΤΑΡ συνιστά μία πρόσθετη πηγή, άρα αύξηση των επιλογών και της διαπραγματευτικής δύναμης της χώρας μας έναντι των προμηθευτών της ενώ παράλληλα ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Η Ελλάδα προμηθεύεται μέχρι σήμερα φυσικό αέριο από 3 διαφορετικές πηγές:

από τη Ρωσία (Gazprom), μέσω αγωγών με σημείο παραλαβής τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα σε αέρια μορφή,από την Αλγερία (Sonatrach) με δεξαμενόπλοια σε υγροποιημένη μορφή (LNG) στις εγκαταστάσεις της νήσου Ρεβυθούσας, στον κόλπο των Μεγάρων καιαπό το Αζερμπαϊτζάν μέσω αγωγών (της ΒΟΤΑS) στα Ελληνοτουρκικά σύνορα σε αέρια μορφή.

Η επιλογή του αγωγού ΤΑΡ ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας και βελτιώνει τη διαπραγματευτική της δύναμης έναντι των προμηθευτών της για καλύτερες τιμές αγοράς. Σημειώνεται ότι Ελλάδα προμηθεύεται φυσικό αέριο από τη ρωσική Gazprom, σε τιμές 32 έως 36% υψηλότερες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη

Διαβάστε Περισσότερα » "Επελέγη ο αγωγός ΤΑΡ: Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής"

Τσουνάμι παραιτήσεων στην Υγεία!

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ!

Την παραίτησή του υπέβαλε ο κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος από τη θέση του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό που όλοι περίμεναν εδώ και καιρό τελικά έγινε! Ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος μέχρι πρότινος πρόεδρος του μεγαλύτερου φορέα υγείας της χώρας έδωσε σήμερα την παραίτησή του.

Στη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Κοντός, μέχρι τώρα Διοικητής του ΟΓΑ. Νέος Διοικητής του ΟΓΑ αναλαμβάνει ο κ. Ξενοφών Βεργίνης.

Πάντως εδώ και καιρό, όπως είχε γράψει πολλές φορές το iatropedia, παρασκηνιακά παιζόταν ένα απίστευτο παιχνίδι εξουσίας μεταξύ του τέους αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά και του επίσης τέως πλέον προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Ο ένας θεωρούσε τον άλλο υπέυθυνο για τις μαύρες τρύπες του Οργανισμού αλλά και για τα δεκάδες προβληματα που παρουσιάζονται καθημερινά, με την τρόικα να εμφανίζεται εξαγριωμένη για την κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα μόλις πρόσφατα ο Μάριος Σαλμάς είχε κατηγορήσει ευθέως τον Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο για τις μαύρες τρύπες στον Οργανισμό καθώς οι δαπανες κυρίως στις διαγνωστικές εξετάσεις είχαν ξεφύγει. Βέβαια από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαρρέονταν ότι ο τέως αναπληρωτής δεν είχε προωθήσει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις ώστε να μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις με τα διαγνωστικά κέντρα.

Φαίνεται όμως ότι οι μαύρες τρύπες του ΕΟΠΥΥ αλλά και οι συνεχείς πιέσεις της τρόικας δημιούργησαν αρνητικό κλίμα για το πρόσωπο του Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έγκυρες πληροφορίες του iatropedia αναφέρουν ότι ο κ.Παπαγεωργόπουλος πριν δώσει την παραίτησή του στον Αντώνη Σαμαρά, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις κατηγορίες που εξακοντίζονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα εναντίον του με αφορμή τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ. Ο τέως πλέον πρόεδρος φέρεται μάλιστα να είπε- όπως σημειώνουν πηγές του iatropedia- στον πρωθυπουργό ότι για την κατάσταση στον Οργανισμό ευθύνονται και τα υπουργεία Υγείας και ΟΙκονομικών, συμπληρώνοντας ότι "δεν είχε στήριξη από κανέναν σε αυτήν την προσπάθεια".

Φεύγει και ο πρόεδρος του ΕΟΦ

Μετά την παραίτηση-απομάκρυνση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, άλλη μία αποχώρηση έρχεται στην Υγεία αυτή του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Γιάννη Τούντα

Στη μία μετά το μεσημέρι θα συναντήσει ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας τον νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για να του δώσει την παραίτησή του. Μια παραίτηση την οποία είχε δώσει και πριν από περίπου δέκα ημέρες και στον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.

Ο κ.Τούντας είχε επισημάνει στο παρελθόν και στο iatropedia.gr ότι θα αποχωρούσε από τον Οργανισμό μόλις θα άρχιζαν οι πρώτες μετατάξεις στον ΕΟΦ δεδομένου ότι από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του εκεί ζητούσε προσωπικό για την ενίσχυσή του.

Πρίν από λίγες ημέρες άρχισαν οι πρώτες αφίξεις εργαζομένων από άλλους φορείς του δημοσίου και έτσι ο Γιάννης Τούντας δίνει αύριο Πέμπτη την παραίτησή του. Στην επιστολή του πάντως αφήνει αιχμές για την συνεχή έλλειψη προσωπικού στον ΕΟΦ, για τη μη χάραξη εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο εδώ και τρία χρόνια που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, για την ανάγκη ενός απλού συστήματος τιμολόγησης και αποζημίωσης των φαρμάκων , ενώ καταλήγει μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος ολοκλήρωσε το έργο που είχε βάλει ως στόχο.

Πάντως έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr αναφέρουν ότι ο κ.Τούντας ενημέρωσε σήμερα Τετάρτη τον Άδωνι Γεωργιάδη για την κίνησή του και ο υπουργός Υγείας του επεσήμανε ότι δεν είχε πρόθεση να τον απομακρύνει.

Παραιτείται και ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Θ.Αμπατζόγλου!

Την παραίτησή του αναμένεται να δώσει την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ενώ θα συγκαλέσει σε συνεδρίαση το ΔΣ του κλάδου για να ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διεργασίες για την αντικατάστασή του. Όλο το παρασκήνιο της αποχώρησης Αμπατζόγλου

Αλλαγή φρουράς στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) αναμένεται να έχουμε τις επόμενες ημέρες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia, ο νυν πρόεδρος Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα δώσει την παραίτησή του την ερχόμενη Δευτέρα (1η Ιουλίου) ή το αργότερο την Τρίτη.

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατέληξε σε αυτήν την απόφαση μετά το διορισμό του στη θέση του Διοικητή του ΟΑΕΔ ενώ αναμένεται να επικαλεσθεί φόρτο εργασίας λόγω των νέων καθηκόντων του.

Βέβαια πριν την απόφαση αυτή προηγήθηκε πλούσιο παρασκήνιο καθώς πολλές φωνές μέσα στον κλάδο θεώρησαν αντιδεοντολογική την παραμονή του στον ΠΦΣ εξαιτίας της νέας κυβερνητικής του θέσης.

Μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που είχαν εκφράσει και ανοικτά τις αντιρρήσεις τους ζητώντας από τον Θ.Αμπατζόγλου να αποχωρήσει. Πάντως πηγές του iatropedia αναφέρουν ότι –επισήμως τουλάχιστον- ο νυν πρόεδρος δεν θα δώσει το «δαχτυλίδι» σε κανέναν υποψήφιο διάδοχό του ώστε τα όργανα να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν σχετικά

Πάντως σε αυτήν την κούρσα της διαδοχής πολλοί είναι οι υποψήφιοι μνηστήρες που θα επιθυμούσαν σφόδρα να λάβουν τη θέση. Εξάλλου πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Συλλόγους της χώρας δεδομένου ότι υπάρχουν περίπου 11.000 φαρμακεία ανά την επικράτεια.

Οι εκλογές στον κλάδο αναμένεται να πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο ενώ ο νέος πρόεδρος μέχρι τότε θα εκλεγεί από το Δ.Σ. του ΠΦΣ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσουνάμι παραιτήσεων στην Υγεία!"

Σε Πάτρα και Καλαμάτα τα πρώτα υποκαταστήματα γερμανικής τράπεζας!

Στην Πελοπόννησο θα ιδρυθούν τα πρώτα υποκαταστήματα του γερμανικού τραπεζικού ομίλου Sparkassen.

Στόχος είναι η δημιουργία δικτύου ταμιευτηρίων κατά τα γερμανικά πρότυπα για ρευστότητα στις ελληνικές Μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η αρχή θα γίνει από την Καλαμάτα και την Πάτρα, όσον αφορά την Πελοπόννησο.

Εκπρόσωποι του γερμανικού τραπεζικού ομίλου Sparkassen, που αποτελεί τον φορέα μέσω του οποίου συνεργάζονται 423 ανεξάρτητες τοπικές τράπεζες της Γερμανίας, έχουν ήδη επισκεφθεί την Καλαμάτα από το Πάσχα διερευνώντας την τοπική αγορά. Μεταξύ άλλων οι υπέυθυνοι της τράπεζας είθχαν επισκεφθεί και το δημαρχείο Καλαμάτας.

Οι εκπρόσωποι Νίκλαους Μπέργκμαν, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Sparkassen για τη διεθνή συνεργασία και ο δρ. Γιούργκεν Ένγκελ, αρμόδιος για τη συνεργασία με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τον Οδυσσέα Αθανασιάδη, διευθυντή του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, εξήγησαν στο Δήμαρχο ότι ενδιαφέρονται για την ίδρυση τοπικής τράπεζας στην Πελοπόννησο και έτερης στην Κεντρική Μακεδονία.

Στόχος τους είναι να εστιάσουν στην εξυπηρέτηση του μικροκαταθέτη και στην παροχή ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην περιοχή όπου θα εδρεύει η τράπεζα. Οι δύο τράπεζες που πιλοτικά θα ιδρυθούν, στόχος είναι να αρχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι τέλους του έτους. Εάν η λειτουργία τους πετύχει, ο γερμανικός όμιλος θα επιδιώξει τη δημιουργία και άλλων ανά την Ελλάδα, με γοργούς ρυθμούς.

Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις οικονομικές στήλες της «Καθημερινής» αναφέρθηκε («Δίκτυο ταμιευτηρίων κατά τα γερμανικά πρότυπα για ρευστότητα στις ελληνικές ΜμΕ») πως ο πρόεδρος της Ένωσης Ταμιευτηρίων της Γερμανίας Γκέοργκ Φάρενσον προανήγγειλε την ίδρυση δύο καταρχήν πιλοτικών καταστημάτων, καθώς επιχειρείται η έλευση στην Ελλάδα του επιτυχημένου μοντέλου των γερμανικών ταμιευτηρίων. Η αρχή θα γίνει από την Κεντρική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, όπου σχεδιάζεται η ίδρυση προοπτικά πέντε καταστημάτων, σε Βέροια, Κιλκίς, Κατερίνη και Πάτρα, Καλαμάτα αντίστοιχα.

Η τελική επιλογή και η λειτουργία τους θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις μεταξύ της γερμανικής πλευράς, των ελληνικών Αρχών και της Τραπέζης της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η Πελοπόννησος επελέγη λόγω του τουριστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η περιοχή, ενώ στην περίπτωση της Κεντρικής Μακεδονίας κυριάρχησε το ενδιαφέρον για την αγροτική παραγωγή και την ισχυρή παρουσία μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε Πάτρα και Καλαμάτα τα πρώτα υποκαταστήματα γερμανικής τράπεζας!"

Καταγγελία αστυνομικών σε Δένδια και αρχηγό ΕΛ.ΑΣ: Μας βάζουν να φυλάμε το σπίτι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Αίσθηση προκαλεί η επιστολή που έστειλε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και τον Υπουργό Προστασίας του Πολιτη, με θέμα την 24ωρη φύλαξη κατοικίας που ανήκει στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, στην Αργολίδα.

Στην επιστολή επισυνάπτεται ανακοίνωση που εκδόθηκε τέλη Μαϊου και αποκαλύπτει σήμερα ο Διονύσης Βυθούλκας στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος. Αναφέρεται πως η συγκεκριμένη κατοικία «μέχρι σήμερα φυλάσσεται κατά τις βραδινές ώρες από αστυνομικούς και παρέχεται συνοδευτική αστυνομική δύναμη με συμβατικό περιπολικό κατά τις μετακινήσεις του τέως βασιλιά εκτός αυτής όταν ζητείται - απαιτείται». Σημειώνεται επίσης:«Σύμφωνα με πληροφορίες της Ενωσής μας οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί, η ΑΔ Αργολίδας από 1.6.2013 και στο εξής καλείται με διαταγή ανωτέρας υπηρεσίας να φυλάξει με αστυνομικούς της κατά όλο το 24ωρο την εν λόγω κατοικία».

Η Ενωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας προσθέτει πως «η Αστυνομική Διεύθυνση είναι ελλιπής βάσει της οργανικής της δύναμης για να αναλάβει τη φύλαξη, το ΑΤ Κρανιδίου όπου ανήκει η περιοχή αστυνόμευσης του συγκεκριμένου χώρου δεν επαρκεί από μόνο του να αστυνομεύσει την περιοχή του, πόσο μάλιστα να αναλάβει και το έργο της φύλαξης»

. Επίσης, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση «οι αστυνομικές δυνάμεις της ΑΔ Αργολίδας δεν μπορούν να εγκλωβιστούν για τη φύλαξη του τέως βασιλιά και της οικίας του διότι αυτές θα αποκοπούν από την αστυνόμευση των πολιτών της Αργολίδας και πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει μείζον πολιτικό ζήτημα τη στιγμή που οι φωνές των διαμαρτυριών των πολιτών για την αυξανόμενη εγκληματικότητα και την μη επαρκή αστυνόμευση στα ΜΜΕ είναι υπαρκτές».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία αστυνομικών σε Δένδια και αρχηγό ΕΛ.ΑΣ: Μας βάζουν να φυλάμε το σπίτι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου "

ΥΠΟΙΚ: Με βάση την κατώτερη τιμή ανά δήμο ή κοινότητα, η αξία των εκτός σχεδίου οικοπέδων

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα για την αξία των οικοπέδων σε περιοχές εκτός σχεδίου, όπου δηλαδή δεν εφαρμόζεται το σύστημα αντικειμενικών αξιών, παρέχει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Σε σχέση με δημοσιεύματα για τις τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου δήμου ή κοινότητας, στις περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του ν. 3842/2010, απόφαση, σύμφωνα με την οποία καθορίζεται η αξία των οικοπέδων σε περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, με βάση την κατώτερη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου του δήμου ή της κοινότητας, όπως αυτή προκύπτει από τα αρχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., χωρίς δυνατότητα περαιτέρω παρέμβασης στην Απόφαση.

Για παράδειγμα η τιμή οικοπέδου που αναγράφεται στο Δήμο Δάφνης, όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, έχει προσδιοριστεί σύμφωνα με την κατώτερη τιμή οικοπέδου του δήμου αυτού σύμφωνα με τους πίνακες των συναρμόδιων Δ.Ο.Υ. Η ίδια τιμή άλλωστε ίσχυε και για το 2010 για σκοπούς ΦΑΠ (ΠΟΛ 1160/2010).

Διευκρινίζεται ότι οι εν λόγω τιμές εφαρμόζονται μόνο για τον προσδιορισμό της αξίας οικοπέδων φυσικών προσώπων κατά τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.), για οικόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της αξίας τους, δηλαδή στις περιπτώσεις που η αξία τους, κατά τη μεταβίβαση, υπολογίζεται βάσει συγκριτικών στοιχείων.

Τέλος, η εν λόγω Υπουργική Απόφαση δεν αφορά νέες εντάξεις και δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη φορολογία πέραν του Φ.Α.Π. φυσικών προσώπων.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ: Με βάση την κατώτερη τιμή ανά δήμο ή κοινότητα, η αξία των εκτός σχεδίου οικοπέδων"

Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει άλλο κούρεμα για την Ελλάδα, σαν αυτό του 2011

Στις 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα. Ο ίδιος επιβεβαίωσε μάλιστα ότι θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

«Στο επίκεντρο των συνομιλιών», πρόσθεσε, «θα είναι διμερή θέματα με έμφαση την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν παρέλειψε να πει μια καλή κουβέντα για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Αθήνας και εξήρε τις επιτυχίες που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους τομείς παρά τις όποιες μεταρρυθμίσεις.

«Δεν θα υπάρξει άλλο κούρεμα»
Απέρριψε τα σενάρια για ένα ακόμη κούρεμα του ελληνικού χρέους, όπως εκείνο που έγινε το 2011, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας ότι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, είναι «διαχειρίσιμοι».

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου για τον γερμανικό προϋπολογισμό του 2014, ο Σόιμπλε εξεδήλωσε την προσδοκία του για παραμονή της Ελλάδας στο μονοπάτι της προσαρμογής και τόνισε ότι τα σενάρια για περαιτέρω κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι αποτέλεσμα «παρεξήγησης» των προθέσεων όσων λαμβάνουν τις πολιτικές αποφάσεις.

«Είπαμε ότι δεν θα κάνουμε και άλλο κούρεμα όπως αυτό» υπογράμμισε ο Σόιμπλε, αναφερόμενος στην απόφαση του 2011 που είχε ως συνέπεια να ζημιωθούν οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει άλλο κούρεμα για την Ελλάδα, σαν αυτό του 2011"

Οι αποζημιώσεις στην ΕΡΤ θα δοθούν όταν μπούμε στο κτίριο, δηλώνει η κυβέρνηση

Η συνολική αποζημίωση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα καταβληθεί «όταν θα μπορούμε να μπούμε στην ΕΡΤ και να πάρουμε τα στοιχεία» ενημέρωσε ο Γ.Στουρνάρας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι την προηγούμενη Παρασκευή καταβλήθηκαν δύο μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, ως πρώτη δόση της συνολικής αποζημίωσης.

Απαντώντας για τις τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, είπε πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προσδιόρισαν συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο -τηρώντας και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις- προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις τόσο για τη μεταβατική λειτουργία της ΕΡΤ, όσο και τη δημιουργία του νέου φορέα.

Συμπλήρωσε ότι ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, με τη βοήθεια του υπουργείου Οικονομικών ως νομικά διαδόχου της ΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την πλευρά της ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να εκκενώσουν το κτίριο.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν νομιμοποιείται να συνεχίζει την πολιτική του σκοταδισμού στις δημόσιες συχνότητες. Οι ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι και ανυπόστατες και άκυρες» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για την καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων στους εργαζόμενους, βάσει του σχεδίου λειτουργίας μεταβατικού φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις:

Στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου θα καταβληθούν δύο μηνιαίοι μισθοί ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων.

Οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αποζημιώσεις στην ΕΡΤ θα δοθούν όταν μπούμε στο κτίριο, δηλώνει η κυβέρνηση"

Η Σπιναλόγκα υποψήφια για πολιτιστικό μνημείο της Unesco

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού έκανε την ανακοίνωση από την Κρήτη, διευκρινίζοντας ότι για την ένταξη της Σπιναλόγκας έχει προηγηθεί συστηματικό έργο από ομάδες εργασίας του ΤΕΕ, της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρθηκε στη σημασία των προτάσεων ένταξης στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco των τριών εγγραφών, Σπιναλόγκας, ενετικών οχυρώσεων και Μινωικών ανακτόρων, ενώ με την κα. Μενδώνη συζήτησαν όλα τα έργα πολιτισμού του νησιού τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Κνωσού

Για το θέμα της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Κνωσού αναφέρθηκε ότι ξεπεράστηκαν διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί με το Πράσινο Ταμείο, και ο σχετικός διαγωνισμός προχωρεί άμεσα. Μέσα στο καλοκαίρι εξάλλου, πρόκειται να παραδοθούν έτοιμες στο κοινό και οι υπόλοιπες αίθουσες του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Σπιναλόγκα υποψήφια για πολιτιστικό μνημείο της Unesco"

Άρση του τραπεζικού απορρήτου Ελλήνων φορολογουμένων σε μέλη της ΕΕ

Φορολογικές περιόδους από το 2011 και εφεξής θα ζητήσει από κράτη-μέλη της ΕΕ η Ελλάδα, σύμφωνα με... τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη. Μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ, Ρύθμιση θεμάτων της ΕΛ.ΤΕ., Αναμόρφωση Οργανισμού του ΝΣΚ, και άλλες διατάξεις» τόνισε πως η Οδηγία θα διευκολύνει τον εντοπισμό των εισοδημάτων που φοροδιαφεύγουν και θα ενισχύσει το σύστημα είσπραξης των φόρων με τη συνδρομή των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τόνισε ο κ. Μαυραγάνης η συνεργασία και αμοιβαία διοικητική βοήθεια σε φορολογικά θέματα με τη μορφή ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των αρμοδίων φορολογικών αρχών των κρατών υφίσταται ήδη και αποτελεί πρακτική πολλών χρόνων αφ’ ενός σε διακρατικό επίπεδο μέσω των συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, αφετέρου δε στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο η εφαρμογή της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ θα διευκολύνει περαιτέρω τον εντοπισμό των εισοδημάτων που φοροδιαφεύγουν και θα ενισχύσει το σύστημα είσπραξης των φόρων με τη συνδρομή των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, επεσήμανε πως με το υπό εξέταση νομοσχέδιο βελτιώνονται οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και τροποποιείται ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων με την διεύρυνση και τον εκσυγχρονισμό των δυνατοτήτων του δημοσίου ώστε να επιβάλει κατασχέσεις χρημάτων στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων ως τρίτων με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών διασφαλίζοντας συγχρόνως την ασφαλή διακίνηση των σχετικών δεδομένων.

ipop
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρση του τραπεζικού απορρήτου Ελλήνων φορολογουμένων σε μέλη της ΕΕ"

Ο ΙΣΑ αναμένει άμεσα από το ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΠΟΤΕ έναρξη για την διαδικασία αποπληρωμής των οφειλομένων

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Ο ΙΣΑ έχει λάβει διαμαρτυρίες από ιατρούς – μέλη του ότι αναφορικά με την διαδικασία αποπληρωμής των οφειλομένων ποσών από το Ταμείο προς αυτούς. Ειδικότερα, όπως μας ενημερώνουν, το ΤΑΥΤΕΚΩ δηλώνει στους γιατρούς ότι ακόμα δεν έχει λάβει εντολή για την έναρξη των διαδικασιών αποπληρωμής!

Όπως γνωρίζετε έχουν ήδη ψηφιστεί οι σχετικές διατάξεις που αφορούν τόσο το ποσοστό έκπτωσης, όσο και τον τρόπο αποπληρωμής καθώς και τα σχετικά παραστατικά που οφείλουν να προσκομίζονται από τους γιατρούς. Επίσης γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστέρησης, καθώς οι γιατροί αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα, ως εκ τούτου σας καλούμε όπως ξεκινήσετε άμεσα σχετική διαδικασία, όπως ήδη συμβαίνει με τα υπόλοιπα ταμεία!

Προσδοκούμε στην άμεση ανταπόκριση σας, σε συνέχεια και των δεσμεύσεων σας μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κο. Γιώργο Πατούλη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΙΣΑ αναμένει άμεσα από το ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΠΟΤΕ έναρξη για την διαδικασία αποπληρωμής των οφειλομένων"

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. και η ανάδοχος εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., υπέγραψαν την βασική σύμβαση κατασκευής της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, έργο που έχει ενταχθεί... στο Ε.Σ.Π.Α. - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και δανειοδοτείται από την ΕΤΕπ, με συνολικό προϋπολογισμό 518 εκ. €. (400 εκ. € αφορούν στην υπογραφείσα σύμβαση).

Το μεγαλύτερο έργο συγκοινωνιακής υποδομής της Θεσσαλονίκης, επεκτείνεται πλέον προς την Καλαμαριά με 5 νέους σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) και 4,78 χλμ. υπόγειας γραμμής. Προβλέπονται επίσης οι υποδομές για την μελλοντική επέκταση της Γραμμής προς Αεροδρόμιο, καθώς και η κατασκευή οργανωμένου χώρου Μετεπιβίβασης από τις λεωφορειακές γραμμές στον σταθμό «Μίκρα», ενώ προγραμματίζεται παράλληλα και η κατασκευή σταθμού αυτοκινήτων στην ίδια θέση.

Με την λειτουργία της επέκτασης, το Μετρό θα αναβαθμίσει συγκοινωνιακά τον Δήμο Καλαμαριάς, καθώς αναμένεται ότι η απόσταση από το Σταθμό της Μίκρας μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα καλύπτεται σε μόλις 15 λεπτά

. Με το έργο αυτό αναμένεται ότι θα εξυπηρετούνται περισσότερο από 65.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση. Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί σε 5 έτη και θα παραδοθεί σε λειτουργία εντός του 2018.

Αναμφισβήτητα, το Μετρό αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. συνεχίζει με μεθοδικότητα να σχεδιάζει τις περαιτέρω επεκτάσεις στη Θεσσαλονίκη, καθώς προβλέπεται σύντομα να προκηρυχθούν και οι μελέτες για την επέκταση του έργου προς τη Σταυρούπολη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news