facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Για 72.000 δικαιούχους το πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους"

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» 2013-2014, συνολικής δαπάνης 5 εκατ. ευρώ, παρουσίασε σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα αφορά 72.000 δικαιούχους και στην υλοποίησή του συμμετέχει και ο ΕΟΤ.

Το Πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή τον ερχόμενο Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2014. Ειδικότερα θα αναπτυχτεί σε δυο χρονικές περιόδους. Η πρώτη από τον Ιούλιο 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2013 και η δεύτερη από Φεβρουάριο 2014 έως 31 Μαΐου 2014.

Μέσω του προγράμματος, επιδοτείται η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων, τα οποία ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων. Τα εισοδηματικά όρια υπαγωγής στο Πρόγραμμα διαμορφώνονται ως εξής: Σε 16.000 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, στις 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί). και 35.000 ευρώ για πολύτεκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί). Για τα άτομα της Τρίτης ηλικίας, δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Στόχος του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» 2013-2014 είναι η παροχή διακοπών χαμηλού κόστους σε ευαίσθητες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, η βελτίωση της πληρότητας των τουριστικών καταλυμάτων σε μια ευρύτερη χρονική περίοδο και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στην παρούσα φάση της οικονομικής ύφεσης.

Η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού εξαήμερων διακοπών, θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕΠ. Θα εκδοθούν 62.000 συνολικά ατομικά δελτία, που θα αφορούν εργαζόμενους. Επίσης θα χορηγηθούν άλλα 10.000 ατομικά δελτία που θα απευθύνονται σε συνταξιούχους λόγω γήρατος ή αναπηρίας ανεξαρτήτως εισοδήματος. Το σχετικό πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου 2013.

Πληροφορίες σχετικά με τα συνεργαζόμενα καταλύματα και οδηγίες προς τους δικαιούχους υπάρχουν στο site του ΕΟΤ www.eot.gr.

Αναφορικά με το πρόγραμμα, η υπουργός δήλωσε: «Το Πρόγραμμα Τουρισμός για όλους για την περίοδο 2013-2014 απευθύνεται στις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες. Σε εκείνους τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές. Σε εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη για στήριξη. Αφορά επίσης τα άτομα της τρίτης ηλικίας, που συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους και αποτελούν δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο πιστεύουμε ότι η Πολιτεία έχει καθήκον να κάνει ότι μπορεί, ώστε να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το Πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους, πέρα από τη σημαντική κοινωνική του διάσταση, στοχεύει και στην ενδυνάμωση της εσωτερικής τουριστικής κίνησης. Αποτελεί ελπίδα όχι μονό για τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους, αλλά και για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τις τοπικές οικονομίες. Καταλήγοντας, θέλω να τονίσω ότι ο τουρισμός σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο της ατμομηχανής που θα οδηγήσει την εθνική οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης».

Διαβάστε Περισσότερα » "Για 72.000 δικαιούχους το πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους""

Η τρόικα καίει την Ελλάδα στο Eurogroup – Νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο!

Στο τραπέζι του Eurogroup οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα έχουν στα χέρια τους καταδικαστικό για τη χώρα μας πόρισμα της τρόικας που ζητάει νέα μέτρα λιτότητας από τον Σεπτέμβριο. Αγωνία για τυχόν απόφαση για μείωση του ελληνικού χρέους κατά 50 δισ. ευρώ.

Η δημοσιονομική τρύπα της Ελλάδας, που ολόενα μεγαλώνει, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών σχετικά με τις θεωρίες για το Ελληνικό success story.
Και οι σκέψεις αυτές διατρανώνονται από το πόρισμα της τρόικας που θα βρουν στο γραφείο τους κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Τι θα λέει το καταδικαστικό για τη χώρα μας πόρισμα;

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα επισημαίνει πως η Ελλάδα πρέπει να πάρει νέα μέτρα λιτότητας, που περιλαμβάνουν, κατά το Euro2day, ακόμα και αύξηση του ''χαμηλού'' Φ.Π.Α που ισχύει στα νησιά.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το θέμα που καίει την Ελλάδα.
Μεγαλύτερη θα είναι η αγωνία για το τι θα γίνει με τις ελληνικές τράπεζες και τα 50 δισ. Ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης τους.
Εως τώρα τα 50 δισ. επιβαρύνουν το ελληνικό χρέος και αυτό που περιμένει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup είναι μία ένδειξη, ένα σήμα, για το εαν και πότε το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης μεταφερθεί σε ευρωπαϊκές πλάτες, δηλαδή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM.
Ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισενμπλουμ έχει βάλει στην ατζέντα την ευεργετική για την Ελλάδα συζήτηση για την αναδρομική ισχύ της απόφασης για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Τώρα όμως το παιχνίδι είναι στα χέρια των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών που είτε θα αποφασίσουν να μας απαλλάξουν άμεσα από ένα χρέος 50 δισ. Ευρώ είτε θα το ''τρενάρουν'' για αργότερα, όπως συνηθίζει να αποφασίζει η Ευρώπη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η τρόικα καίει την Ελλάδα στο Eurogroup – Νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο!"

Πάνω από 16 εκατ. δολάρια για συνδρομή πληρώνει η Ελλάδα στον ΟΗE!

Ακριβό «σπορ» αποδεικνύεται για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης η συμμετοχή στον ΟΗΕ, η οποία ανήλθε στα 16.258.039 δολάρια, χωρίς να υπολογισθούν οι δεκάδες οργανισμοί στους οποίους συμμετέχει η χώρα.

Σύμφωνα με το Εθνος, η συμμετοχή της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αποδεικνύεται ιδιαίτερα δαπανηρή, καθώς μετά από σχετική απόφαση η συνδρομή της Ελλάδας στον ΟΗΕ ανήλθε λίγο πιο πάνω από 16 εκατ. δολάρια, χωρίς ωστόσο να υπολογισθούν οι δεκάδες οργανισμοί στους οποίους συμμετέχει η Ελλάδα, γεγονός που αυξάνει κατά πολύ το συνολικό ποσό συμμετοχής.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 16 εκατ. δολάρια για συνδρομή πληρώνει η Ελλάδα στον ΟΗE!"

Η ίδια η απόφαση του δικαστηρίου αποδεικνύει στην σελίδα 2235 το μέγα «λάθος»

4 μήνες στην φυλακή…
Βγήκε προχθές η απόφαση του Δικαστηρίου. Μελετήθηκε γραμμή – γραμμή επί 108 ημέρες και καθαρογράφηκε.
Την πήρα στα χέρια μου και άρχισα να διαβάζω τις επικεφαλίδες.
Έφθασα στη σελίδα 2235 και αμέσως αποκαλύφθηκε μπροστά μου η παραδοχή από το ίδιο το Δικαστήριο του ΛΑΘΟΥΣ!
Ένα ΛΑΘΟΣ εξ αιτίας του οποίου λοιδορείται επί μήνες το όνομά μου.
Αλλά ας γίνω πιο συγκεκριμένος:
Το πρώτο ερώτημα στο οποίο εκαλούντο να απαντήσουν οι Δικαστές σχετικά με την πιθανή ευθύνη μου ήταν αν ο επίορκος υπάλληλος  άρχισε να υπεξαιρεί ΠΡΙΝ ορκισθώ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δηλαδή ΠΡΙΝ το 1999, ή ΜΕΤΑ.
Αν είχε αρχίσει να υπεξαιρεί ΠΡΙΝ αναλάβω Δήμαρχος τότε δεν υπήρχε θέμα ευθύνης της Διοίκησής μου, αν όμως άρχισε να υπεξαιρεί ΜΕΤΑ την ορκωμοσία μου (1-1-1999) τότε έπρεπε να διερευνηθεί και η δική μου στάση και διαδρομή.
Για το ότι ο υπάλληλος του Δήμου υπεξαιρούσε πολύ ΠΡΙΝ οι Θεσσαλονικείς με εκλέξουν Δήμαρχό τους υπάρχουν πάρα πολλές αποδείξεις, πάρα πολλά ντοκουμέντα.
Σήμερα δίνω στην δημοσιότητα τον πίνακα (σχετικό 1) που συνοδεύει το ΠΟΡΙΣΜΑ που συνέταξε η Οικονομική Επιθεωρήτρια κ. Αν. Τσεμπερά σχετικά με το «μαύρο χρήμα» που διακίνησε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ο συγκεκριμένος υπάλληλος και που αποδεικνύει ακριβώς το παραπάνω!
Σύμφωνα με τον πίνακα του «μαύρου χρήματος» ο υπάλληλος αυτός διοχέτευσε χρήματα της ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ύψους:
90.960,01 €  το 1997   (ΠΡΙΝ δηλ. αναλάβω Δήμαρχος),
145.169,70 € το 1998    (ΠΡΙΝ δηλ. αναλάβω Δήμαρχος),
250.725,62 € το 1999   (όταν η απόφαση του δικαστηρίου στην σελ. 2261 λέει ότι το έτος αυτό … δεν περιήλθε ούτε ένα € στον επίορκο υπάλληλο από τα υπεξαιρεθέντα του Δ.Θ.)!
Το κορυφαίο όμως γεγονός είναι ότι στο ίδιο συμπέρασμα για το κρίσιμο έτος 1998, κατέληξε και το δικαστήριο!  Ότι δηλ. όταν ήμουν Βουλευτής και ουδεμία σχέση είχα με τον Δ.Θ. ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε ήδη στήσει την «μηχανή» των υπεξαιρέσεων στον Δήμο!
Συγκεκριμένα στη σελίδα 2235 της ΑΠΟΦΑΣΗΣ, (σχετικό 2) την οποίαν επίσης δίνω στην δημοσιότητα –στο «διατακτικό»-διαβάζω: «Γνωρίζοντας λοιπόν ο κατηγορούμενος – υπάλληλος του Δήμου – την παραπάνω εγκληματική δραστηριότητα, στην Θεσσαλονίκη, σε μη επακριβώς προσδιορισμένες ημερομηνίες, πάντως κατά το χρονικό διάστημα από την 1-1-1998 έως τις 31-12-2008 (δηλ. κατά το χρονικό διάστημα του κατηγορητηρίου): Α) Δέχθηκε μεταξύ άλλων στην κατοχή του και έγινε δικαιούχος: α) συνολικού ποσού 145.169,70 ευρώ – όσο ακριβώς λέει και το πόρισμα της Οικονομικής Επιθεωρήτριας – κατά την διάρκεια του έτους 1998»!!!
Ξεκάθαρο λοιπόν. Οι υπεξαιρέσεις στον Δ.Θ. άρχισαν όταν εγώ ήμουν Βουλευτής!  Το 1998 ήμουν Βουλευτής, δεν ήμουν Δήμαρχος!
Καμία δηλαδή ευθύνη για την Διοίκησή μου. Καμία ευθύνη για τον Δήμαρχο!
Στον αέρα λοιπόν η απόφαση της καταδίκης μου!
Απόλυτη δικαστική πλάνη!
Και όμως ακόμη είμαι στην φυλακή… 114 ημέρες σήμερα…
http://papageorgopoulos.wordpress.com/
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ίδια η απόφαση του δικαστηρίου αποδεικνύει στην σελίδα 2235 το μέγα «λάθος»"

Αναστέλλεται η χρέωση για την ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Με υπουργική απόφαση αναστέλλεται το ανταποδοτικό τέλος, από 11 Ιουνίου

Την αναστολή του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ ΑΕ αρχής γενομένης από τις 11 Ιουνίου 2013 προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σύμου Κεδίκογλου.

Συγκεκριμένα, με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση τροποποιείται το άρθρο 5 της υπ’ αριθμ. οικ. 02/11.6.2013 κοινής ως εξής:

«Άρθρο 5

Ανταποδοτικό τέλος

Η χρέωση του ανταποδοτικού τέλους (εισφορά) υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε., που γίνεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. βάσει του ν. 1730/1987, αναστέλλεται από 11.6.2013 και έως τη σύσταση νέου φορέα παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας.»

Ακόμη, με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση προστίθεται εδάφιο στο άρθρο 4Α που αφορά στην ειδική διαχείριση του μεταβιβαζόμενου ενεργητικού και παθητικού ως εξής:

«Ειδικότερα τα δικαιώματά της, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 της παρούσας, καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. που έχουν μεταβιβαστεί στο Δημόσιο και αφορούν:

α) την μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστότοπων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. έως τη σύσταση νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και

β) τις συχνότητες της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. που παραμένουν ενεργές μέχρι τη σύσταση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ασκούνται από τον Ειδικό Διαχειριστή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.»

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλεται η χρέωση για την ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ"

''Ζωντανό δεν θα με πιάσετε ποτέ''

Από το 2010 όταν είχε συλληφθεί για τις ληστείες τραπεζών μετά την αιματηρή συμπλοκή στον Βύρωνα, είχε αποκαλύψει τις δολοφονικές του διαθέσεις.

Ο Μάριαν Κόλα που είχε ήδη τραυματίσει τρεις αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδιώξεων στην Κορινθία και την Αργολίδα, αποδείχθηκε ''προφητικός'' καθώς είχε προαναγγείλει ότι θα στερούσε ζωές συναδέλφων τους.

''Είναι η πρώτα και τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε'' είχε πει τότε στους αστυνομικούς που περνούσαν χειροπέδες στα αιματοβαμμένα χέρια του. Η δολοφονική μηχανή από την Αλβανία φρόντισε να κάνει πράξη την απειλή του. Από την απόδρασή του και μετά σκότωσε την 25χρονη Κατερίνα στα Ισθμια αλλά και τον αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο στο Δίστομο.

''Δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την ανθρώπινη ζωή. Είναι τρελαμένος από την κοκαϊνη και ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος να οπλίσει και να πυροβολήσει στο ψαχνό'' λένε στην εφημερίδα Espresso αστυνομικοί που γνωρίζουν καλά τι εστί Μάριαν Κόλα.

Διαβάστε Περισσότερα » "''Ζωντανό δεν θα με πιάσετε ποτέ''"

Σαμαράς:«Το μαύρο θα φύγει. Δεν επιστρέφουμε στο αμαρτωλό καθεστώς» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μας μένουν τρία χρόνια. Θα τα εξαντλήσουμε

«Έμενε σήμερα να προσδιορίσουμε πόσοι θα ήταν αυτοί που θα προσλαμβάνονταν από τους απολυμένους της ΕΡΤ. Είχαμε συμφωνήσει τις επόμενες 10 ημέρες να ψηφιστεί στη Βουλή το θεσμικό πλαίσιο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Εγώ έκλεισα την αμαρτωλή ΕΡΤ. Ας είχαν δικό τους υφυπουργό να φτιάξουν την νέα υγιή δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Σήμερα στη συζήτηση ο Φ.Κουβέλης εμφανίστηκε έξω από το πλαίσιο και τη λογική αυτής της λύσης που χθες αποδέχθηκε. Και ήθελε αορίστως κάποτε στο μέλλον να δούμε την αναδιάρθρωση της εν λειτουργία. Να μην αλλάξει τίποτα» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Το μαύρο από τις συχνότητες θα φύγει αλλά στο αμαρτωλό παρελθόν δεν θα επιστρέψουμε. Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ επέλεξαν να μην στηρίξουν την λύση αυτή. Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί όπως ξεκινήσαμε. Θα προχωρήσω όπως και να έχει. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια. Ελπίζουμε στη στήριξη και της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Βενιζέλος θαρραλέα στήριξε την λύση αυτή.



Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς:«Το μαύρο θα φύγει. Δεν επιστρέφουμε στο αμαρτωλό καθεστώς» (ΒΙΝΤΕΟ)"

Σε θρίλερ διαρκείας εξελίσσεται η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ

Το δ.σ. ανακήρυξε την Ιντραλότ τεχνολογικό πάροχο. Με αποχώρηση απειλεί η Emma Delta. «Μέχρι το τέλος του μήνα ο σκοπός είναι να κλείσουμε το θέμα των Λαχείων» δήλωσε στο Reuters ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

Θρίλερ εξακολουθεί να θυμίζει η προσπάθεια αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ και των Κρατικών Λαχείων με τη δεύτερη μάλιστα να πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ακυρώνεται ο διαγωνισμός. Σημειώνεται ότι ο ανάδοχος για τη 12ετή διαχείριση των Κρατικών Λαχείων ορίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο η σχετική σύμβαση δεν έχει ακόμα υπογραφεί, με τα 190 εκατ. ευρώ που αποτελούν το εφάπαξ τίμημα που προσφέρει ο πλειοδότης να κινδυνεύουν να χαθούν.
Στο μεταξύ χθες συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ εκτάκτως προκειμένου να επιληφθεί του ζητήματος που είχε προκύψει με τη σύμβαση για τον τεχνολογικό πάροχο η οποία είχε ανατεθεί στην Ιντραλότ. Το διοικητικό συμβούλιο μάλιστα συνεδρίασε εν μέσω εξώδικων από την Ιντραλότ η οποία κατηγόρησε τον ΟΠΑΠ για «παρελκυστική τακτική με αποκλειστικό σκοπό τη μη υπογραφή των συμβάσεων του τεχνολογικού παρόχου όπως έχουν ήδη συμφωνηθεί και εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο». Με το έγγραφό της η Ιντραλότ ζητεί από τον ΟΠΑΠ να υπογραφεί άμεσα η σχετική σύμβαση, ενώ ζητεί επίσης να της κοινοποιηθούν όλα τα εξώδικα που έχει αποστείλει στον Οργανισμό η Emma Delta (κοινοπραξία που αποτελεί τον ανάδοχο στον διαγωνισμό για το 33% του ΟΠΑΠ) που αφορούν τη σύμβαση του τεχνολογικού παρόχου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ ανακηρύχθηκε η Ιντραλότ οριστικός ανάδοχος για την παροχή τεχνολογικού έργου. Ορισμένες λεπτομέρειες εξακολουθούν να εκκρεμούν, ωστόσο στελέχη του Οργανισμού θεωρούν ολοκληρωμένη τη διαδικασία.

Στο μεταξύ, η φημολογία για τις αντιδράσεις της Emma Delta σχετικά με την εν λόγω σύμβαση οργιάζει με την κοινοπραξία να απειλεί ακόμη και με αποχώρηση από τον διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Emma Delta συνεχίζει να προβάλει προσκόμματα, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης κεφαλαίων προκειμένου να καταφέρει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ. Στο μεταξύ, άμεσα σχετιζόμενη είναι και η δυσκολία του ΟΠΑΠ να χρηματοδοτήσει τη 12ετή διαχείριση των Κρατικών Λαχείων. Μετά την αποχώρηση της Lottomatica από την κοινοπραξία που «κέρδισε» τον διαγωνισμό για τα Λαχεία, ο ΟΠΑΠ κατέληξε με 67% στην εν λόγω κοινοπραξία, με αποτέλεσμα να πρέπει να καταβάλει σχεδόν τα 2/3 του τιμήματος. Ο διαγωνισμός για τα Λαχεία προκαλεί και την αντίδραση της Emma Delta η οποία (θα) αποτελεί τον νέο ιδιοκτήτη του ΟΠΑΠ, εάν υπογραφεί τελικώς η σχετική σύμβαση. «Μέχρι το τέλος του μήνα ο σκοπός είναι να κλείσουμε το θέμα» δήλωσε στο Reuters ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρ. Ταπραντζής αναφερόμενος στην σύμβαση για τα Κρατικά Λαχεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ από την Emma Delta, θα μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ εντός 3-4 μηνών να προχωρήσει στην υπογραφή της.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε θρίλερ διαρκείας εξελίσσεται η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ"

Εκβιασμός από ΔΝΤ

Τελεσίγραφο απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, πως... αν η Ελλάδα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το Ταμείο αποσύρεται από τη χρηματοδότηση, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί πως αν υπάρξουν εκλογές, δεν θα ολοκληρωθεί η επιθεώρηση και άρα δεν θα εκταμιευτούν τα χρήματα της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκβιασμός από ΔΝΤ"

Δήλωση του Φώτη Κουβέλη, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Γραφείο Τύπου

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος αναφορικά με το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Επανέφερα την πρόταση της ΔΗΜΑΡ ότι η αναδιοργάνωση, η δημιουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού δημόσιου φορέα πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση και με παρόντες όλους τους εργαζόμενους. Να γίνει η μεταρρύθμιση και η αναδιοργάνωση μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με συγκεκριμένες θέσεις, προκειμένου ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός Φορέας να είναι αποτελεσματικός και βεβαίως ανεξάρτητος από κόμματα και κυβερνήσεις.

Είναι πρόταση πάρα πολύ συγκεκριμένη, δεν πρόκειται για τυπικό διαδικαστικό ζήτημα, δεν πρόκειται για ζήτημα που δεν αφορά στην ουσία. Αφορά στην ουσία. Το μαύρο στη ραδιοτηλεόραση ήταν συγκεκριμένη επιλογή, όπως και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων της ΕΡΤ, δηλαδή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού Φορέα. Επέμενα ότι θα πρέπει αυτός να είναι ο κοινός πολιτικός τόπος διότι, επαναλαμβάνω για εμάς, είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας

. Είναι επίσης απαράδεκτο το γεγονός ότι παρά την απόφαση της προσωρινής διαταγής του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες, η απόφαση δεν έτυχε εφαρμογής όπως όφειλε να πράξει η Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα παρά την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, το μαύρο και με ότι αυτό μπορεί να συμβολίζει να παραμένει στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Επαναλαμβάνω ότι το ζήτημα δεν είναι τυπικό, δεν είναι διαδικαστικό, είναι ζήτημα δημοκρατικής ουσίας. Δεν επήλθε συμφωνία, επέμενα, και επέμεινα ακριβώς για τους λόγους που προανέφερα. Νομίζω ότι θα έπρεπε ο κ. Πρωθυπουργός να προσέλθει σε αυτή τη λύση την οποία προτείναμε. Στο κάτω κάτω η αποδοχή αυτής της πρότασης που έκανε η ΔΗΜΑΡ, σε τίποτε μα σε τίποτε, δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων, και ποιά ήταν η ουσία; Να αναδιοργανωθεί, να εκσυγχρονιστεί, να εξορθολογιστεί η λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Η ΔΗΜΑΡ με τη συγκεκριμένη αυτή ενέργειά της σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπει, δεν απομακρύνεται κατ' ελάχιστον από την μεταρρυθμιστική της πολιτική, δεν απομακρύνεται από την πολιτική αναζήτησης των λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο επιμείναμε. Ναι στην αναδιοργάνωση, ναι στον εξορθολογισμό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού Φορέα αλλά όχι σε πράξεις και σε ενέργειες οι οποίες προσβάλουν τη νομιμότητα.

Η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, παρά την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ, την οποία γνώριζε με σαφήνεια. Η κυβέρνηση γνώριζε την κατηγορηματικότητα στις θέσεις της ΔΗΜΑΡ και προχώρησε, και μάλιστα ερήμην 4 υπουργών, των υπουργών που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ και των υπουργών που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ. Αυτό, αν μην τι άλλο μαρτυρά συγκεκριμένη πολιτική επιλογή, μία επιλογή άρνησης επί της ουσίας, άρνησης της συλλειτουργίας των τριών κόμματων στο πλαίσιο της κυβέρνησης, Των τριών κομμάτων που συγκρότησαν και στηρίζουν την κυβέρνηση. Εμείς επιμένουμε, επιμένουμε σε αυτή τη θέση. Δεν είναι δική μας ευθύνη που δεν βρέθηκε ο κοινός πολιτικός τόπος. Η πρόταση που κάναμε αποτελούσε ικανή βάση να προσέλθει και η ΝΔ, να προσέλθει σε αυτή την κοινή βάση, να αποδεχτεί την πρόταση μας και ο κ. Πρωθυπουργός.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήλωση του Φώτη Κουβέλη, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ"

Κρυφές «αυξήσεις» και καταγγελίες για «παρατράπεζα» στο ΙΓΜΕ

Φαινόμενα που χρήζουν εξυγίανσης υποστηρίζει ότι ανακάλυψε στο Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΒΑΑ) ο κ. Βασίλης Κωστόπουλος, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Μάρτιο τη θέση του προέδρου του Κέντρου, το οποίο προέκυψε από τη συγχώνευση του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).

Σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα παράδοξα που ανακάλυψε το τελευταίο τρίμηνο. Όπως είπε, βρήκε συμβόλαιο με την Εθνική Ασφαλιστική - υπογράφηκε το 1989 και αφορά ένα πρόσθετο εφάπαξ για τους εργαζομένους - το οποίο δημιούργησε πρόσθετη δημόσια δαπάνη 50 εκατ. ευρώ χωρίς να υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο ίδιος, υπήρχε όρος στο συμβόλαιο ο οποίος όριζε ότι οποιαδήποτε τροποποίησή του πρέπει να εγκριθεί από το συνδικάτο των εργαζομένων.

Από την πλευρά του, το συνδικάτο αναφέρει ότι όλα έγιναν μέσω συλλογικών συμβάσεων και διαιτητικών αποφάσεων και οι τροποποιήσεις έγιναν εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας. Όπως επισημαίνει, η αποτυχία του συμβολαίου προήλθε όχι από κακή διαχείριση αλλά από τη μεγάλη μείωση του προσωπικού του ΙΓΜΕ. Σύμφωνα με το συνδικάτο, δεν πρόκειται για συμβόλαιο συνταξιοδότησης, αλλά παροχή αντί αυξήσεων από τις οποίες παραιτήθηκαν οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ.

Πάντως, ο κ. Κωστόπουλος στις 7 Μαΐου υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενάντια στις διοικήσεις του Ινστιτούτου, στο συνδικάτο, στην Εθνική Ασφαλιστική και στις νομικές υπηρεσίες του τότε επιβλέποντος υπουργείου.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒΑΑ κατήγγειλε ακόμη ότι στο ΙΓΜΕ βρήκε μια... παρατράπεζα η οποία έδινε άτοκα δάνεια στο προσωπικό από το ταμείο του Ινστιτούτου. Συνολικά είχαν δοθεί 120.000 ευρώ. Όπως ανέφερε ο ίδιος, έχει τοποθετήσει ορκωτό λογιστή αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει «να βγάλει άκρη». Επεσήμανε επιπλέον ότι βρήκε δικαστικές αποφάσεις οι οποίες αφορούν οφειλές των δήμων στο ΙΓΜΕ ύψους 2,3 εκατ. ευρώ τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί.

Όσον αφορά το ΕΚΠΑΑ εντόπισε μια λογιστική «τρύπα» 500.000 ευρώ.

Ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε και στη σύμβαση για την κλιματική αλλαγή, την οποία έχει υπογράψει η χώρα μας. Όπως τόνισε, αυτή έχει δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά τη μείωση των ρύπων, το οποίο όπως σημείωσε προχωρά καλά, όχι όμως και το δεύτερο που σχετίζεται με την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Για την υλοποίησή του δεύτερου σκέλους, ο πρόεδρος του ΕΚΒΑΑ επεσήμανε ότι, το ΥΠΕΚΑ σχεδιάζει να δώσει 5 εκατ. ευρώ σε μελετητές προκειμένου να το ολοκληρώσουν, αν και το έργο θα μπορούσε να υλοποιηθεί από δημόσιες υπηρεσίες.

Αρνείται τις καταγγελίες για σκάνδαλα το συνδικάτο εργαζομένων ΙΓΜΕ

Την αντίδραση του Συνδικάτου του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) προκάλεσαν οι χθεσινές καταγγελίες του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΒΑΑ) κ. Β. Κωστόπουλου. Σε ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου κκ. Χ. Σμυρνιώτης και Ε. Αραπογιάννης, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

«Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ κύριος Β. Κωστόπουλος(απόστρατος αξιωματικός της Αεροπορίας), σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε σε δημοσιογράφους στη Λέσχη Αξιωματικών, με δήλωσή του υπονόμευσε το έργο του ΙΓΜΕ (ίσως και του ΕΚΠΑΑ), κάνοντας αναφορά σε “σκάνδαλα” που “διαπιστώθηκαν” από ορκωτούς λογιστές ή αφήνοντας αιχμές και κατηγορίες για ποινικές ευθύνες και του Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ. Ευθύνες που σχετίζονται με παροχές προς εργαζόμενους οι οποίες όμως διασφαλίζονται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνήφθη στα πλαίσια υλοποίησης ΣΣΕ του 1987 και δόθηκαν έναντι αυξήσεων.

»Η όλη τακτική του προέδρου, τον οποίο διόρισε η ΔΗΜΑΡ με βάση την “ποσόστωση” 4-2-1 της τρικομματικής κυβέρνησης, από την πρώτη ημέρα της εγκατάστασής του, βασίζεται στη λογική της ενοχοποίησης των εργαζόμενων και της ύπαρξης “λαμογιών” και σκανδάλων».

Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο που τους εκπροσωπεί, «όσες κατακτήσεις πέτυχαν στις αμοιβές και παροχές τους, έγιναν μετά από αγώνες και ποτέ με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με διοικήσεις ή υπουργούς».

Σημειώνεται ακόμη ότι οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ «δεν έχουν διστάσει να καταγγείλουν διοικήσεις και κυβερνητικές επιλογές, για τις ερευνητικές πολιτικές που επιβλήθηκαν στο ΙΓΜΕ σε θέματα ορυκτού πλούτου, υπόγειων νερών, κατασκευαστικών έργων και περιβάλλοντος. Δεν κάλυψαν ποτέ ύποπτες διαχειριστικές επιλογές διοικήσεων».

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ επιφυλάσσονται να ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο για να προασπίσουν την τιμή και την υπόληψή τους καθώς και του Ινστιτούτου. Καλούν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να δεχτεί το Συνδικάτο, που εδώ και καιρό ζητάει συνάντηση μαζί του και να πάρει θέση για τις εξελίξεις στο Ινστιτούτο.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρυφές «αυξήσεις» και καταγγελίες για «παρατράπεζα» στο ΙΓΜΕ"

«Καμπάνα» 613.000 ευρώ στον Άκη από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Πρόστιμο ύψους 613 χιλιάδων ευρώ επέβαλε το Ελεγκτικό Συνέδριο στον Άκη Τσοχατζόπουλο, καθώς μετά από οικονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη Βουλή.

Το πρόστιμο, που καταλόγισε το 5ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον κατηγορούμενο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αφορά έρευνα που διενεργήθηκε στις οικονομικές χρήσεις του πρώην υπουργού για την περίοδο 1998- 2010.

Σύμφωνα με την απόφαση επιβολής προστίμου (αριθμός 2173/2013) από τα στοιχεία που εξετάστηκαν προέκυψε για τον κ. Τσοχατζόπουλο «αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος».

Το δικαστήριο αναφέρει πως το συγκεκριμένο ποσό δεν περιλαμβάνεται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που κατέθεσε ο υπόχρεος στη Βουλή την επίμαχη περίοδο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπάνα» 613.000 ευρώ στον Άκη από το Ελεγκτικό Συνέδριο"

Τοξικομανής χαράκωσε & λήστεψε 19χρονη φοιτήτρια στη λεωφορειακή γραμμή Β10

Εξοργισμένοι επιβατικό κοινό και κάτοικοι Αγ. Δημητρίου Αχαρνών!

Πάγωσε η 19χρονη φοιτήτρια όταν ξαφνικά λίγο μετά την επιβίβαση της στο Λεωφορείο Β10, από την 17η στάση (Αγίου Δημητρίου), ένοιωσε στο πλευρό της το μαχαίρι, που κρατούσε ένας τοξικομανής που επιβιβάστηκε κι αυτός, από την ίδια στάση. Ρυπαρός και βρωμερός ο τοξικομανής άρχισε να ψιθυρίζει «Μην βγάλεις άχνα, σε μαχαίρωσα τώρα. Έχω Aids, θα σε μαχαιρώσω για να σε κωλύσω… Δώσ’ μου τώρα το κινητό και το πορτοφόλι σου». Το περιστατικό αυτό συνέβη την Τρίτη 18 Ιουνίου, στο δρομολόγιο Β 10, που πέρασε από την 17η στάση του Αγίου Δημητρίου Αχαρνών, ώρα 15.30 μ.μ., όπου επιβιβάστηκε η 19χρονη φοιτήτρια, πηγαίνοντας για εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο.

Για να επανέλθουμε στο περιστατικό, τρομαγμένη η φοιτήτρια , δεν τόλμησε να μιλήσει και του έδωσε ότι ζητούσε. Στην 9η στάση, μόλις άνοιξε η πόρτα, ο τοξικομανής κατέβηκε τροχάδην. Την ώρα που έκλεισε ο οδηγός την πόρτα, με κλάματα η κοπέλα φώναξε βοήθεια, είπε για την χαρακιά και την ληστεία. Μια κοπέλα συνομήλικη της πήγε δίπλα της να την βοηθήσει, ενώ ένας άλλος επιβάτης, που είδε τον τοξικομανή να τρέχει, ζήτησε από τον οδηγό να σταματήσει , για να συλλάβει τον τοξικομανή. Δυστυχώς, ο οδηγός ή δεν άκουσε ή έκανε πως δεν άκουσε και δεν σταμάτησε…

Στη συνέχεια η κοπέλα που συμπαραστάθηκε στο θύμα, αποβιβάστηκαν στη στάση πριν την πλατεία Αγίων Αναργύρων και κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό, ζητώντας την παρέμβαση τους. Αμέσως ο Διοικητής έδωσε εντολή σε ομάδα ΔΙΑΣ όπου κατευθύνθηκε στην 8η και 9η στάση, για αναζήτηση του τοξικομανή. Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να επαληθεύσει την καταγγελία που έκανε προ δύο μηνών, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου, με θέμα : «Επικίνδυνοι τοξικομανής στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου», που έχει ως εξής :

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Θέμα : Επικίνδυνοι ναρκομανείς στα σοκάκια του Αγίου Δημητρίου, άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών.

Δύο χρόνια τώρα, στην περιοχή Αγίου Δημητρίου, με αφετηρία την Λεωφόρο Δημοκρατίας , καταφθάνουν κατά δεκάδες ή εικοσάδες εξαρτημένοι, όλων των εθνοτήτων και κατακλύζουν τα σοκάκια της περιοχής , οδός Βαρδουσίων , Οδυσσέα Ελύτη, Γεωργίου Δροσίνη, Αρτέμιδος, Μόρνου , Καβάφη, Μπόσδα και ξανακαταλήγουν στη Λεωφ. Δημοκρατίας.

Μπορεί η αστυνόμευση στην εν λόγω περιοχή να είναι ιδιαίτερα εμφανής, όλο το εικοσιτετράωρο, όμως σειρά γεγονότων και περιστατικών, ειδικότερα τον τελευταίο μήνα, καταδεικνύουν πολύ χειρότερες καταστάσεις. Οι κλοπές τσαντών και οι ληστείες μοναχικών κατοίκων της περιοχής που δια μέσω των αναφερομένων οδών, μεταβαίνουν στο φούρνο για ψωμί, στη Λαϊκή της Μπόσδα, στο SUPER MARKET, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Την τελευταία εβδομάδα αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, έζησαν την φρίκη της απειλής, της επιθετικότητας, ακόμα και της ληστείας.

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες στη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αχαρνών. Τα συμπέρασμα είναι πως οι ανάμεσα στους δεκάδες εξαρτημένους των τελευταίων ημερών, υπάρχουν άτομα ιδιαίτερα επικίνδυνα στην ληστεία και το έγκλημα. Υπάρχουν ευρήματα, μαχαίρια και σφαίρες. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν οι ζωές των κατοίκων της περιοχής ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, με πλήρη επίγνωση των ευθυνών του, διατυπώνει την κραυγή αγωνίας του για τυχόν ανεπιθύμητο τραγικό συμβάν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου ως εξής :

Α. Καλεί τους κατοίκους της περιοχής να τηρήσουν τα παρακάτω έκτακτα μέτρα ασφάλειας:

Να προσέχετε πολύ όταν κυκλοφορείτε, στις οδούς Βαρδουσίων, Μόρνου, Γεωργίου Δροσίνη, Οδυσσέα Ελύτη, Μπόσδα και Λεωφ. Δημοκρατίας, από την Αττική Οδό έως το Ηρώων, ιδιαίτερα δε μετά την δύση του ηλίου και τις νυχτερινές ώρες. Να αποφεύγετε να κρατάτε τσάντες και οτιδήποτε προκαλεί επίθεση ληστείας. Προγραμματίστε να πηγαίνετε για τις αγορές σας ή στην Εκκλησία, όχι ένας – ένας, αλλά κατά δυάδες ή τριάδες, για να αποφύγετε τυχόν επίθεση ή ληστεία. Φροντίστε να γνωρίζετε τα τηλέφωνα των γειτόνων σας, ώστε να υπάρχει άμεση αλληλοενημέρωση σε οποιοδήποτε επεισόδιο δείτε στους συγκεκριμένους δρόμους. Και μην ξεχνάτε να κλειδώνετε τις εξώπορτες των σπιτιών σας.

Β.Καλεί την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο

Να προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας, τόσο στην ηγεσία της Αστυνομίας, όσο και στην Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Να φέρει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέμα συζήτησης, την λήψη μέτρων ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής όπως:

Α). Ψήφισμα Κήρυξης της περιοχής Αγίου Δημητρίου, Πύργουθι και Αυλίζας σε διαρκεί ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Β). Εικοσιτετράωρη παρουσία αστυνομικού οργάνου στην γωνία Λεωφ. Δημοκρατίας και Βαρδουσίων

Γ). Εικοσιτετράωρη παρουσία αστυνομικού οργάνου στην γωνία Βαρδουσίων και Γεωργίου Δροσίνη.

Δ). Κατάθεση προτάσεων για την οριστική απομάκρυνση των χρηστών ναρκωτικών ουσιών από την περιοχή και την πόλη.

Κύριε Δήμαρχε

Η κατάσταση στην περιοχή Αγίου Δημητρίου έχει φτάσει πλέον στο όριο να θρηνήσουμε θύματα, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αναμονές ή δοκιμασίες. Ενεργοποιήστε όλες τις δυνατότητες που απορρέουν από τους νόμους της Πολιτείας και του Συντάγματος, ακόμα και με προσφυγές στην δικαιοσύνη, με την επίκληση της παράβασης καθήκοντος, ζητώντας ακόμα και την αναγνώριση της νόμιμης διάθεσης των ναρκωτικών ουσιών στους χρήστες. Εν κατακλείδι, κάντε ότι είναι δυνατόν να σωθεί από αυτή την καταστροφή, η ιστορική πόλη των Αχαρνών, πριν να είναι αργά.

Μετά τιμής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αγίου Δημητρίου

acharnorama
Διαβάστε Περισσότερα » "Τοξικομανής χαράκωσε & λήστεψε 19χρονη φοιτήτρια στη λεωφορειακή γραμμή Β10"

Χωρίς παπά και κολυμβήθρα τα βαφτίσια του Τσίπρα junior

Με την τελετή της ονοματοδότησης θα βαφτίσει το γιο του, το ζεύγος Αλέξη και Περιστέρα Τσίπρα! Φίλοι, συγγενείς αλλά και αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν στην Αίγινα την Κυριακή 23 Ιουνίου για να δώσουν το όνομα Ορφέας Ερνέστο στον μικρότερο «κύριο» της οικογένειας!

Σύμφωνα με τα Νέα, η τελετή θα γίνει στο δημαρχείο του νησιού, όπου οι γονείς θα κάνουν μια κοινή δήλωση όπου θα αναφέρουν το όνομα που επιθυμούν να δώσουν στο παιδάκι τους και θα παραχωρήσουν αντίγραφο της ληξιαρχικής πράξης γέννησης του μικρού!

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του Περιστέρα-Μπέτυ δεν έχουν παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο, αλλά έχουν επιλέξει να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς παπά και κολυμβήθρα τα βαφτίσια του Τσίπρα junior"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news