facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Μισθοί και συντάξεις πείνας εν… όψει!

Γιατί μας κρύβουν ότι οι μισθοί θα πέσουν στα 420 ευρώ και οι συντάξεις στα 360!!! - Διαβάστε τι μας περιμένει από Σεπτέμβριο, μετά τα μπάνια του λαού.

Αν νομίζετε ότι στην Ελλάδα των Μνημονίων τα έχουμε δει και τα έχουμε ζήσει όλα, πλανάστε πλάνην οικτρά. Η νύχτα του «Αγίου Βαρθολομαίου» δεν έχει έρθει ακόμα.

Η μεγάλη σφαγή του ελληνικού λαού είναι μπροστά και -ως συνήθως- θα γίνει μετά τα «μπάνια του λαού». Τα δύσκολα είναι προ των πυλών και ο πάτος του βαρελιού δυστυχώς δεν έχει φανεί ακόμα.

Επειδή, όμως, το ψέμα και η συγκάλυψη έχουν κοντά ποδάρια, κάποιος πρέπει να πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια για όλα όσα έχουν υπογραφεί στο Μνημόνιο ΙΙΙ και στις επικαιροποιήσεις των προηγούμενων Μνημονίων.

Αδρομερώς η κυβέρνηση έχει υπογράψει πολύ οδυνηρές δεσμεύσεις που ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί και μπροστά στις οποίες το κλείσιμο της ΕΡΤ θα φαντάζει πταίσμα.

Διαβάστε, λοιπόν, ποια θα είναι τα επόμενα μέτρα στα οποία θα προχωρήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν βρίσκεται στην εξουσία από Σεπτέμβριο, με βάση τα συμφωνηθέντα των Μεσοπρόθεσμων και των Μνημονίων.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τέσσερις βασικές εντολές της τρόικας που προβλέπονται από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και για τις οποίες δεν έχει γίνει οποιαδήποτε επιπρόσθετη ενέργεια είναι οι ακόλουθες:

*Περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων

*Απολύσεις στο δημόσιο τομέα

*Αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας

*Επενδύσεις

Παράλληλα, τα μαξιλάρια ζωής της παρούσας κυβέρνησης είναι δύο:

1ον. Ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, προκειμένου να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα και να πέσει ζεστό χρήμα μέσω του ΕΣΠΑ στην πραγματική οικονομία, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει «σταγόνα» από τα χρήματα του προγράμματος.

2ον. Οι γερμανικές εκλογές από τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί να γίνει το πολυπόθητο γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να μη ληφθούν επιπλέον μέτρα για τη διετία 2014-2016 ύψους 4 δις ευρώ.

Οι δυο αυτές προϋποθέσεις είναι αναγκαίες και ικανές συνθήκες, για να προχωρήσει η παρούσα κυβέρνηση. Αν κάποιο από τα παραπάνω δεν γίνει, είναι προφανές ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτική αστάθεια εντός… αχαρτογράφητων περιοχών.

Δείτε λοιπόν τι μας περιμένει το επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού διαβιοί ήδη και πανθομολογούμενα υπό άθλιες συνθήκες στα όρια της απόλυτης φτώχειας:

Ξανά στη μέγγενη μισθοί και συντάξεις

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαψεύδει ή καλύτερα αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, την όποια συζήτηση γύρω από την εξοντωτική περικοπή του επανειλημμένως υποβαθμισμένου κατώτατου μισθού εν Ελλάδι, είναι τοις πάσι γνωστό και προβλέπεται από το Μνημόνιο ότι ο κατώτερος μισθός θα πέσει, από τα 586 ευρώ που βρίσκεται σήμερα, στα 420 ευρώ!

Όπως αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στο τελευταίο Μνημόνιο, η συζήτηση για τον επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2014

. Στην πράξη, ο μισθός των 586 ευρώ θα είναι μεταβλητός και θα μπορεί να πέφτει, όταν η ανεργία παραμένει υψηλή, αλλά και όσο δεν ανακάμπτει η οικονομία, ενώ, αντίστοιχα, αν οι δύο αυτοί βασικοί δείκτες βελτιωθούν, τότε τα 586 ευρώ θα αυξηθούν. Συνεπώς γίνεται σαφές ότι λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας (πάνω από 27%) ο μισθός αναπόδραστα θα κατρακυλήσει περίπου στα 420 ευρώ και στις αρχές κάθε έτους θα επανακαθορίζεται με βάση τις δημοσιονομικές σταθερές.

Την ίδια ώρα οι πιέσεις από την τρόικα προς την ελληνική κυβέρνηση για το ύψος των συντάξεων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, είναι αφόρητες. Η βασική επιχειρηματολογία των δανειστών είναι πως «είναι αδύνατον οι μισθοί να πέσουν στα 420 ευρώ και οι συντάξεις να βρίσκονται πάνω από τον κατώτερο μισθό!» Όπερ μεταφραζόμενο σημαίνει ότι πάμε με μαθηματική ακρίβεια σε ενιαία βασική σύνταξη πείνας των 360 ευρώ, κάτι που είδε το φώς της δημοσιότητας μέσω σχετικής πρότασης που απέστειλε στο Υπουργείο η διοίκηση του ΙΚΑ, αλλά και δυνάμει πρόσφατης έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Βεβαίως, επίσημα, το σενάριο διαψεύδεται, όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινό ότι η βασική σύνταξη θα διαμορφωθεί από το 2020 στα 360 ευρώ και όλο το υπόλοιπο ποσό θα χτίζεται με συντελεστές, οι οποίοι θα οδηγούν σε αναλογική σύνταξη υπολογιζόμενη επί του συνόλου των αποδοχών και των εργασιακών ετών που έχουν διανυθεί από την πρώτη ημέρα πρόσληψης. Έτσι, για τους συνταξιούχους του κοντινού μέλλοντος κρίνεται απαραίτητη η άμεση σύναψη ιδιωτικής ασφάλισης, προκειμένου να εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Για παράδειγμα τις τελευταίες ημέρες διεξάγεται στο παρασκήνιο ένας σφοδρός πόλεμος μεταξύ Υπουργείου οικονομικών και τρόικας για το ταμείο του ΟΑΕΕ, αφού από την αρχή του έτους οι δανειστές είχαν ζητήσει να επιβληθεί ειδικός φόρος αλληλεγγύης στους ελεύθερους επαγγελματίες, προς αποφυγή επαναλήψεων: με απότοκο να ενισχυθεί η βιωσιμότητα του ταμείου τους. Η κυβέρνηση δεν προχώρησε – όπως συνηθίζει - στην εφαρμογή του μέτρου με αποτέλεσμα να λείπουν περί τα 600 εκατ. ευρώ και τώρα η τρόικα λέγεται ότι ζητεί να περικοπούν οι συντάξεις των δικαιούχων του ΟΑΕΕ!

Κατά τον ίδιο τρόπο από το φθινόπωρο αναμένεται να περικοπούν ακόμα περισσότερο οι επικουρικές συντάξεις, ενώ φέτος, μάλλον, θα είναι η τελευταία χρονιά που οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν ένα πολύ μικρό εφάπαξ το οποίο θα καταργηθεί εντελώς.

Απολύσεις στο δημόσιο τομέα

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει δεσμευθεί από το 1ο Μνημόνιο για 150.000 μαζικές απολύσεις (και όχι για κινητικότητα και εφεδρεία) στο δημόσιο τομέα μέχρι το 2015 και κλείσιμο χιλιάδων οργανισμών του Δημοσίου, κάτι το οποίο στη συνέχεια αρνήθηκαν να κάνουν τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και οι κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά.

Επειδή, όμως, τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο με την αναβλητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων και επειδή στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους δανειστές οι κυβερνήσεις ούτε μια φορά αρνήθηκαν τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, αυτές θα γίνουν και μάλιστα με τον πιο βίαιο τρόπο, όπως έγινε στην ΕΡΤ, όταν απολύθηκαν σε ένα βράδυ 2.650 άτομα.

Η αλήθεια είναι ότι η τρόικα δεν ζήτησε ποτέ να φύγουν όλοι αυτοί οι υπάλληλοι από τον ίδιο φορέα. Η συμφωνία ήταν να φύγουν από τις αρχές του χρόνου μέχρι τον Ιούνιο 2.000 άτομα. Η κυβέρνηση καθυστέρησε πολύ να προβεί στις απολύσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δόση των 3,2 δις. ευρώ.

Έτσι η λύση βρέθηκε σε μια νύκτα με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων φημολογείται ότι θα είναι σαρωτικές σε όλο το φάσμα του κρατικού μηχανισμού.

Αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας

Εδώ είναι που δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό. Από τις αλήστου μνήμης ημέρες υπουργίας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εκτιμούσε την αξιοποίηση από τις αποκρατικοποιήσεις και τη δημόσια περιουσία στα 50 δις. ευρώ, πέσαμε σήμερα στα 2,6 δισεκατομμύρια στόχος που σύμφωνα με το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ είναι αδύνατον να επιτευχθεί. Κοινώς μια τρύπα στο νερό. Τρείς κυβερνήσεις από το 2009 δεν έχουν κάνει μία σοβαρή αποκρατικοποίηση, ενώ τα προς πώληση «τεμάχια» πλέον δεν πιάνουν… δεκάρα τσακιστή: ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΤΕ ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ όλα έχουν βουλιάξε, όπως και η αγοραία αξία τους.

Αξίζει να τονισθεί ιδιαίτερα ότι τα κέρδη από τις αποκρατικοποιήσεις είχαν συνυπολογιστεί στα κέρδη του προϋπολογισμού, (πράγμα που) γεγονός που συνεπάγεται τη δημιουργία νέας τρύπας στα έσοδα που ξεπερνά τα 2,6 δισεκατομμύρια. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η τρόικα θα ζητήσει τα χρήματα αυτά από τη φορολογία, διότι άλλη διέξοδος δεν υπάρχει παρά να καταδικάζονται οι συνήθεις ύποπτοι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Επενδύσεις

Και εδώ βρισκόμαστε στο απόλυτο μηδέν, αφού κανένας φορέας και κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει μία επένδυση πλην της Cosco που κατά μια ευτυχή συγκυρία, διευκολύνεται στο να περνά μέσω Πειραιά τα προϊόντα της HewlettPackard στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι λόγω μη επίτευξης των παραπάνω στόχων, η τρόικα θα επιμείνει στα ακόλουθα:

-Να μη μειωθεί ο ΦΠΑ τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια

-Να σκληρύνει ακόμα περισσότερο η φορολογία ακινήτων, αφού μόνο για το 2014 η τρόικα περιμένει 3,3 δις από τα ακίνητα.

-Υψηλή φορολογία και σε όλα τα αγροτεμάχια. Ανάλογα με τα πόσα εκατομμύρια στρέμματα αγροτεμαχίων θα δηλωθούν, θα «κλείσει» και το ποσό του φόρου ανά στρέμμα.

-Πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας από το 2014 λόγω χρεών.

-Καμία επιπλέον ρύθμιση χρεών εκτός από αυτές που ήδη ισχύουν τόσο για τα χρέη προς τις τράπεζες όσο και για τα χρέη προς το δημόσιο.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Μισθοί και συντάξεις πείνας εν… όψει!"

Πως δημόσια νοσοκομεία εκβιάζουν φτωχoύς γονείς - Συγκλονιστική καταγγελία

Γονείς παίρνουν τα νεογέννητα παιδιά τους και φεύγουν νύχτα από τα δημόσια νοσοκομεία γιατί διευθυντές μαιευτικών κλινικών τους λενε πως εάν δεν πληρώσουν τα νοσήλεια για τον τοκετό δε θα πάρουν πιστοποιητικό γέννησης. Τη συγκλονιστική καταγγελία κάνει στο Newsit o πρόεδρος της οργάνωσης "Γιατροί του κόσμου".

Δεν υπάρχει σπουδαιότερη στιγμή στη ζωή μια γυναίκας και στη ζωή ενός ζευγαριού από τη γέννηση ενός παιδιού.

Ωστόσο το θαύμα του να φέρνεις μια ζωή στον κόσμο μετατρέπουν συχνά σε "εφιάλτη" αστάθμητοι παράγοντες όπως η έλλειψη χρημάτων και η αναλγησία που δείχνουν κάποιοι διευθυντές μαιευτικών κλινικών απέναντι σε φτωχούς γονείς.

Οπως καταγγέλει στο Newsit ο πρόεδρος της οργάνωσης "Γιατροί του κόσμου", Νικήτας Κανάκης "πολλές οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν στα δημόσια μαιευτήρια τα νοσηλεία που κυμαίνονται απο 700 ευρω για ενα φυσιολογικό τοκετό εώς και 1400 ευρω για καισαρική.

Αυτό έχει σαν συνέπεια πολλα δημόσια νοσοκομεία να μην τους δίνουν τα απαραίτητα έγγραφα για τη δήλωση των παιδιών στο ληξιαρχειο αν δεν τους εξοφλήσουν . Έτσι πολλές οικογένειες είτε παίρνουν το παιδι νυχτα στα κρυφά και φεύγουν, είτε το αφήνουν αδήλωτο, μετατρέποντας το σε φάντασμα".

Το θέμα απασχόλησε ήδη το υπουργείο Υγείας το οποίο έδωσε διαταγή για έρευνα των συγκεκριμένων καταγγελιών.

Οι συνέπειες μια τέτοιας πράξης είναι πολλές και σημαντικές εξηγεί ο κύριος Κανάκης. "Από το να μη μπορεί ένα παιδι να βαφτιστεί, να γραφτεί στον παιδικό σταθμό ή το σχολείο. Το εφιαλτικότερο σενάριο βέβαια για ένα τέτοιο παιδί- φάντασμα είναι να πέσει θύμα εμπορίου βρεφών αφού στην ουσία δεν υπάρχει για το κράτος".

Αυτό που ζητούν οι "Γιατροί του κόσμου" είναι το αυτονόητο, δηλαδή να μπορούν οι έγκυες γυναίκες να γεννήσουν με ασφάλεια το μωρό τους ακόμη και αν δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν.

Αξίζει να σημειωθεί οτι για να εκδώσει κάποιος άνεργος βιβλιάριο απορίας πρέπει μα μην εχει κανένα περιουσιακό στοιχείο, πόρους και οφειλές προς το Δημόσιο.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πως δημόσια νοσοκομεία εκβιάζουν φτωχoύς γονείς - Συγκλονιστική καταγγελία"

Σαλμάς: Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσω τις συμμετοχές των ασθενών

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσω τις συμμετοχές των ασθενών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στον ρ/σ Βήμα FM.

«Θα απαλλάξουμε από τις συμμετοχές στα φάρμακα ή θα τις μειώσουμε, θα δώσουμε δωρεάν φάρμακα σε κάποιες κατηγορίες ασθενών, αλλά συμμετοχές δεν θα αυξήσουμε», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο αυξημένο έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ είπε ότι «εδώ και δύο μήνες, έχω επισημάνει στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ το πρόβλημα και την ανάγκη να πάρει μέτρα. Δυστυχώς, δεν κατάλαβε και νόμιζε ότι θα κάνε διαπραγμάτευση».

ipop
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαλμάς: Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσω τις συμμετοχές των ασθενών"

Oι υπουργοί Δικαιοσύνης σβήνουν καταδίκες από το ποινικό μητρώο για διορισμό στο δημόσιο!

Μια ακόμη απόδειξη του τεράστιου προβλήματος λειτουργίας του ελληνικού κράτους αποτελεί ο αδιαφανής τρόπος με τον οποίο ο εκάστοτε υπουργός Δικαιοσύνης έχει τη δυνατότητα να «λευκαίνει» το ποινικό μητρώο οποιουδήποτε πολίτη, με στόχο να επιτύχει αυτός τον διορισμό του στο δημόσιο.

Σήμερα ήρθαν στη δημοσιότητα τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιπτώσεις παρόμοιων αποφάσεων από τον σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και από τον πρώην υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου το 2012. Με τις αποφάσεις τους ουσιαστικά εξαφάνισαν από το ποινικό μητρώο δεκάδων πολιτών τις όποιες μικρές ή μεγαλύτερες καταδικαστικές ποινές τους είχαν επιβάλλει τα δικαστήρια της χώρας.

Προφανώς δεν τους ενοχλεί να έχει διοριστεί στο δημόσιο κάποιος που έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση, που έχει διαπράξει κλοπές κατ' επάγγελμα, έχει καταδικαστεί για οπλοφορία, είναι επίορκος, είναι τοκογλύφος, έχει καταδικαστεί ως μπράβος κ.λπ.

Οι αποφάσεις Ρουπακιώτη

Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με τα ΦΕΚ 21 Ιανουρίου και 30 Απριλίου του 2103 ο κ. Ρουπακιώτης έχει εγκρίνει με την υπογραφή του το σβήσιμο από το ποινικό μητρώο, μεταξύ άλλων για τους:

Κ.Γ. που είχε καταδικαστεί ερήμην στη Θεσσαλονίκη με φυλάκιση 30 ημερών μετατραπείσα σε χρηματική για υπεξαίρεση. Ο κ. Ρουπακιώτης υπέγραψε προκειμένου να αρθεί η ποινή του «προκειμένου να εργασθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) καθώς και στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα», όπως λέει το ΦΕΚ.

Ν.Χ. που καταδικάστηκε από Στρατοδικείο σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή για λιποταξία. Αίρεται η καταδίκη του «προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα, για την πρόσληψή του στη ΔΕΗ σε θέση κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης... καθώς επίσης και σε οποιαδήποτε θέση του Δημοσίου, ευρύτερου δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα».

Δ.Σ. για τον οποίο υπάρχουν όχι μία ή δύο αλλά 9 καταδίκες που αφορούν κλοπές, παράνομη οπλοφορία, λιποταξία, κλοπή πραγμάτων που ανήκουν σε στρατιωτικό, εγκατάλειψη φυλακής. Οι καταδίκες του αίρονται «προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για τον διορισμό του ως εργάτη καθαριότητας στο δήμο Ξάνθης καθώς και στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Δ.Χ. Που είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση για απόπειρα ληστείας και παράνομη οπλοφορία με ελαφρυντικά της μετ' εφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου. Αίρεται η καταδίκη του «προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας καθώς και για το διορισμό του στο Δημόσιο.

Τα ΦΕΚ του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου

Σύμφωνα με ένα ΦΕΚ του 2012 που ήρθε τώρα στην επικαιρότητα μέσα από τον ιστότοπο real.gr αποδεικνύεται ότι στις 25 Ιανουαρίου εκείνης της χρονιάς , ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης είχε υπογράψει απόφαση με βάση την οποία, μεταξύ άλλων, αποδίδονταν πάλλευκοι για διορισμό στο δημόσιο:

Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες, που απορρέουν από την καταδίκη του.... σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και δεκαπέντε (15) ημερών με τριετή αναστολή για επικίνδυνη σωματική βλάβη, προκειμένου να μην αποτελεί κόλλημα για τον διορισμό του στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες, που απορρέουν από την καταδίκη του.... σε ποινή φυλάκισης τριών ετών (3) και ενός μηνός (1) για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για την μονιμοποίηση στο δημόσιο.

Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη της.... σε ποινή φυλάκισης (15) μηνών με τριετή αναστολή, για κλοπή κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια αντικειμένου αξίας που υπερβαίνει το ποσό των 25 εκ δρχ προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό της στο Λιμενικό Σώμα.

Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του... σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και έξι (6) μηνών με τριετή αναστολή για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για την επαγγελματική του απασχόληση στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του.... σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή για εκβίαση από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατοχή όπλου, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του ως εργάτης καθαριότητας σε δήμο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Oι υπουργοί Δικαιοσύνης σβήνουν καταδίκες από το ποινικό μητρώο για διορισμό στο δημόσιο!"

Πως ο ΕΟΠΥΥ έφθασε να χρωστά παντού! Τα ενοίκια, η καθαριότητα και τα πανάκριβα έπιπλα

Στο όριο βρίσκονται πλέον οι συζητήσεις κυβέρνησης και τρόικας και όλα φαίνεται να γυρίζουν γύρω από τον ΕΟΠΥΥ και τις οφειλές του. Ο μεγαλύτερος υγειονομικός φορέας της χώρας απεδείχθη τελικώς ο πιο επικίνδυνος κρίκος για την τρικομματική κυβέρνηση καθώς η τρόικα προειδοποιεί: Ή μαζεύετε τα οικονομικά του ή…

Καθόλου τυχαίο εξάλλου αν σκεφτεί κανείς ότι η μαύρη τρύπα για το 2013 θα αγγίξει τα 1,2 δις ευρώ.

Δείτε όλα τα περίεργα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ με βάση τον επίσημο αναλυτικό προϋπολογισμό του

Τηλεφωνικές κλήσεις εκατομμυρίων ευρώ. Έπιπλα αξίας 1 εκατ. Πάνω από 6 εκατ. για καθαριότητα. Ενοίκια 20 εκατ. Είναι μόνο μερικά από τα έξοδα του πολυδάπανου όπως αποδεικνύεται ΕΟΠΥΥ ο οποίος χρειάζεται κάτι παραπάνω από 500 εκατ. ευρώ το χρόνο μόνο για λειτουργικά έξοδα και δαπάνες την ώρα που για ιατρικές επισκέψεις στους 10 εκατ. ασφαλισμένους δίνει μόλις 83 εκατ. ευρώ.

Η σπατάλη και η κακοδιαχείριση φαίνεται ότι έφεραν ως εδώ τον μεγαλύτερο φορέα της χώρας ο οποίος πλέον αποδεικνύεται ο πιο…αδύναμος κρίκος για την κυβέρνηση.
Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για μισθώματα κτιρίων και έξοδα κοινοχρήστων διατίθενται 20 εκατ. ευρώ με δεκάδες δημόσια κτίρια να παραμένουν ανεκμετάλλευτα ακόμη και σε περίοδο μεγάλων περικοπών για τους ασθενείς.

Υπάρχει πρόβλεψη 21 εκατ. ευρώ για υπερωρίες του διοικητικού και υγειονομικού προσωπικού όταν οι ασφαλισμένοι συχνά για να εισπράξουν χρήματα από αποζημίωση υλικών ή φαρμάκων πρέπει να περιμένουν ακόμη και μήνες σε ουρές και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

-Με βάση τον επίσημο προυπολογισμό του προβλέπεται “Αποζημίωση για συμμετοχή σε συμβούλια ή επιτροπές στις οποίες περιλαμβάνονται και ιδιώτες “ με το ποσό των 785.000 ευρώ. Δεν αποσαφηνίζεται επίσης τι ακριβώς αφορά καθώς η επίσημη απάντηση από τον ΕΟΠΥΥ ήταν “το προβλεπόμενο αυτό ποσό αφορά μόνο τους ιδιώτες μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου”.
Να σημειωθεί ότι συνήθως τα Διοικητικά Συμβούλια είναι ολιγομελή.

Η καθαριότητα φαίνεται ότι είναι ...μισή αρχοντιά για τον ΕΟΠΥΥ αλλιώς πως να εξηγηθεί ότι δίνονται ετησίως κάτι εκατ. ευρώ για να καθαριστούν τα γραφεία του Οργανισμού, ποσό που πλησιάζει αυτό των λιγοστών επιδομάτων μητρότητας που διατίθενται πλέον (10 εκατ. ευρώ) μετά την απόφαση για τη χορήγηση μόνο σε όσες μητέρες γεννούν στο σπίτι.

Στον προϋπολογισμό προβλέπονται δαπάνες καθαρισμού γραφείων 5.8 εκατ ευρώ, προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού 340.000 ευρώ, προμήθεια απολυμαντικού υλικού 100.000 ευρώ, πλυντικά 200.000 ευρώ, ενώ εκκενώνονται ακόμα βόθροι με το ποσό των 100.000 ευρώ!

Στην εποχή του email και της πολυδιαφημισμένης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να επικοινωνεί γραπτώς καθώς υπάρχει πρόβλεψη για ταχυδρομικά τέλη ύψους 1 εκατ. ευρώ. Ίσως γι αυτό να χρειάζεται και 2,5 εκατ. ευρώ για “τηλεφωνικά, τηλεγραφικά και τηλετυπικά τέλη εσωτερικού”. Έτσι προφανώς ερμηνεύεται και το ποσό των 800.000 ευρώ για γραφική ύλη και μικροαντικείμενα γραφείου.

Ακόμη πιο προκλητικό ακούγεται το γεγονός ότι για προμήθεια επίπλων απαιτείται 1 εκατ. ευρώ όταν πολλά ιατρεία και φαρμακεία βάζουν λουκέτο για μερικές χιλιάδες ευρώ που δεν έχουν εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ.

Όσο για τις μετακινήσεις αυτές προφανώς δίνουν και παίρνουν καθώς για έξοδα κίνησης υπαλλήλων που μετακινούνται εντός έδρας για εκτέλεση υπηρεσίας απαιτούνται 520.000 ευρώ και ημερήσια αποζημίωση μετακίνησης για εκτέλεση υπηρεσίας στο εσωτερικό υπαλλήλων άλλα 270.000 ευρώ. Γι αυτό και η προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών φθάνει τα 2.5 εκατ. ευρώ!

Το κονδύλι των 1,5 εκατ. ευρώ χρειάζεται ο ΕΟΠΥΥ για “Προμήθεια φωτογραφικού και φωτοτυπικού υλικού”.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Πως ο ΕΟΠΥΥ έφθασε να χρωστά παντού! Τα ενοίκια, η καθαριότητα και τα πανάκριβα έπιπλα"

Τελεσίγραφο από Βουλγαρία: «Θα μπλοκάρουμε τα Σκόπια»

Εν είδει τελεσιγράφου- ultimatum – οι εκπρόσωποι της Βουλγαρίας κατέστησαν σαφές ότι , αν στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, που θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που έχει προγραμματισθεί στις 27 Ιουνίου, δεν έχει υπογραφεί συμφωνία καλής γειτονίας, τότε η Σόφια θα στηρίξει τον αποκλεισμό που προτείνει η Ελλάδα για τα Σκόπια, δημοσιεύει το σκοπιανό Sky, επικαλούμενο το επίσημο νοτιοσλαβικό πρακτορείο.

Αυτό αναφέρθηκε στην τελευταία συνάντηση διπλωματών των μονίμων αποστολών των κρατών μελών στις Βρυξέλλες, καθώς και στις συνεδριάσεις του COREPER Group (Πρέσβεις των κρατών μελών της Ένωσης).

Καμία από τις πρεσβείες των χωρών που αναφέρονται δεν θέλησαν να σχολιάσουν αυτήν την αναφορά, αλλά σύμφωνα με τις τρέχουσες συζητήσεις και την άποψη του πρέσβη της Βουλγαρίας, Ντίμιταρ Τζάντσεφ, κατέστη σαφές ότι θα δοθεί το «πράσινο φώς» για τη FYROM στην έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, μόνο αν τεθεί σε επίπεδο κορυφής.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, παραμένει άγνωστη η θέση της Ελλάδας, της οποίας οι διπλωμάτες είναι σιωπηλοί στις συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η σύσταση Επιτροπής για τη διερεύνηση των γεγονότων στο Κοινοβούλιο την 24η Δεκεμβρίου, δεν θα εμποδίσει την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τα γεγονότα, ώστε να μην επιτρέψει στη χώρα μας να λάβει ημερομηνία ένταξης για τις διαπραγματεύσεις», γράφει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο από Βουλγαρία: «Θα μπλοκάρουμε τα Σκόπια»"

Προειδοποίηση Βρυξελλών: Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι - Nα συνεχιστεί το πρόγραμμα

Πηγές του Eurogroup τάσσονται κατά των εκλογών, λένε ότι «η Αθήνα επικεντρώθηκε στις πολιτικές εξελίξεις», καθησυχάζουν για τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ, ανοίγουν παράθυρο για μείωση χρέους μέσω ESM το 2014

Προειδοποίηση προς την Αθήνα «να συνεχίσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα» ήλθε την Τετάρτη απο τις Βρυξέλλες, σε μια καθόλου τυχαία χρονική στιγμή για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.Ο ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης προέβη σε άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους σήμερα το πρωί, λίγες ώρες πριν από τη σύσκεψη των πολικών αρχηγών και μια ημέρα πριν από την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις μεταξύ των κομμάτων στην Ελλάδα «έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία από την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας», γεγονός που κατά τον ίδιο «καταδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα».

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου αν το Eurogroup υποστηρίζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ, απάντησε ότι το θέμα εκφεύγει του πλαισίου της τεχνικής ενημέρωσης. Περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη αυτονομία ως προς τη μείωση του δημοσίου τομέα» και διευκρίνισε ότι αν και πολλοί στις Βρυξέλλες εξεδήλωσαν έκπληξη για την απόφαση αυτή, δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο.

Θέση κατά των εκλογών

Ερωτηθείς για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα και των ενδεχόμενων επιπτώσεων στην ομαλή εκταμίευση των δόσεων ανέφερε: «Πιστεύω στη συνεχή σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης και δεν έχω άλλο σχόλιο επ' αυτού». Πρόσθεσε ωστόσο με νόημα ότι «βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι όπου η κυβερνητική σταθερότητα είναι σημαντική προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».

Εκρίθηκαν τα 3,3 δισ. ευρώ

Παρά ταύτα τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία διασύνδεση ανάμεσα στο θέμα και τη δόση των 3,3 δισ ευρώ που «έχει ήδη εγκριθεί για την Ελλάδα».

Για την αναδιάριθρωση του Δημοσίου ο ίδιος αξιωματούχος ανάφερε ότι «η μείωση του υπερβολικά διογκωμένου δημοσίου τομέα αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους και συνεπώς, για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας». Σημείωσε ότι απαιτείται πολιτική βούληση συμπληρώνοντας ότι όλα τα κράτη συναντούν δυσκολίες στο θέμα αυτό.

«Παράθυρο» στο Eurogroup για μείωση χρέους

Για το Eurogroup που θα γίνει αύριο στο Λουξεμβούργο επιβεβαίωσε ότι θα τεθεί το ζήτημα της αναδρομικής δράσης της άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του ESM και το αν αποτελεί ρεαλιστικό ενδεχόμενο για χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως η Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έγινε γνωστό και από τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, το Eurogroup θα συζητήσει το ζήτημα της αναδρομικότητας και θα αποφασίσει επί της αρχής, χωρίς σχεδιασμό των διαδικασιών. Αυτές, όπως ανέφερε τον Μάιο στην Αθήνα ο κ. Ντάισελμπλουμ παραπέμπονται για τον Απρίλιο του 2014, εφόσον η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι απαιτείται για το θέμα αυτό και η σύμπραξη του ευρωκοινοβουλίου ενώ διευκρίνισε ότι αν υιοθετηθεί τελικά η αρχή της κατά περίπτωση αναδρομικότητας, έναντι των επιλογών της πλήρους ή της μη αναδρομικότητας, η διαδικασία διαδικασία που θα δείξει ποιες χώρες θα ωφεληθούν και πως θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2014, όταν και θα έχει τεθεί σε εφαρμογή και ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης (Single Resolution Mechanism).

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση Βρυξελλών: Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι - Nα συνεχιστεί το πρόγραμμα"

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εντοπίστηκαν φονικά κουνούπια και στην Ελλάδα

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μετά τον εντοπισμό κουνουπιών μολυσμένων με τον ιό του δυτικού Νείλου στην Ξάνθη και τον Εβρο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι συγκεκριμένοι νομοί ανήκουν στις περιοχές υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του δυτικού Νείλου αλλά και της ελονοσίας.

Η ανησυχία αυξάνεται και από τα τελευταία δεδομένα (του Μαΐου 2013) της εντομολογικής επιτήρησης, σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα έχουμε τα πρώτα κουνούπια που είναι θετικά στον ιό του δυτικού Νείλου, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου μετάδοσης για το 2013.

Μετά την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφηκε πέρσι το καλοκαίρι στην Ξάνθη (είκοσι τρία κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου και ένα ελονοσίας) είναι πλέον πολύ ορατός ο κίνδυνος να έχουμε σύντομα την εμφάνιση των πρώτων περιπτώσεων

. Δεδομένης της απουσίας των ψεκασμών εξαιτίας του «παγώματος» της σχετικής σύμβασης έργου για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η συγκεκριμένη περιοχή κατατάσσεται πολύ ψηλά στη λίστα των γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρας όπου ενδέχεται να εμφανιστούν οι πρώτοι ασθενείς του ιού του δυτικού Νείλου.

Να σημειωθεί ότι μέσω των κουνουπιών μπορεί να εκδηλωθεί και η ελονοσία, μια σοβαρή νόσος που χρειάζεται ένα μόλις κρούσμα για να θέσει μια μεγάλη περιοχή σε καραντίνα και να αποκλειστεί από τις ελάχιστες αιμοδοσίες που ούτως ή άλλως πραγματοποιούνται στη χώρα μας. Μάλιστα με την περσινή έξαρση των κρουσμάτων ελονοσίας στη Ξάνθη οι αιμοδοσίες «πάγωσαν» και τα αποθέματα σε αίμα άρχισαν να στερεύουν προκαλώντας νευρική κρίση στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει: «Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της κατάλληλης πλήρους θεραπείας αυτού του τύπου ελονοσίας είναι εξαιρετικής σημασίας για τη διακοπή της μετάδοσης της νόσου και την αποτροπή της επανεγκατάστασής της στην Ελλάδα». Το κέντρο ενημερώνει επίσης τους πολίτες να κάνουν χρήση εντομοαπωθητικών και να έχουν σίτες σε πόρτες και παράθυρα.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΡΟΣΟΧΗ: Εντοπίστηκαν φονικά κουνούπια και στην Ελλάδα"

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Αγίου Πνεύματος

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και την καλύτερη διαχείριση και βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά το τετραήμερο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω :

1. Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 22:00 και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

2. Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 16:00 έως 23:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

3. Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

4. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας :

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

ζ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

η) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού « Το χαμόγελο του Παιδιού».

Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικειμένη εορταστική περίοδο, κατά την οποία αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε όλη τη χώρα, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες :

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.

Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).

Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει του εορταστικού τετραημέρου της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2013, από 21.06.2013 έως και 24.06.2013, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει :

Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Κατά το εορταστικό τετραήμερο θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως :

Παρασκευή (21-6-2013) : 16.00-22.00

Σάββατο (22-6-2013) : 08.00-13.00

Δευτέρα Αγίου Πνεύματος (24-6-2013): 16.00-23.00

Σε περίπτωση που κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οδηγοί παρακαλούνται:

να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση

να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου

να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους

σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Αγίου Πνεύματος"

Στα 7,9 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ΙΚΑ, το οποίο έχει ταμειακά διαθέσιμα μόλις 225 εκατ!

Η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά του ΙΚΑ, επιβεβαιώνεται και με επίσημα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο γραπτής απάντησης του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γ. Μαρκόπουλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απάντηση του κ. Βρούτση, το έλλειμμα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τις εισφορές, φτάνει τα 7,9 δισ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα του Ιδρύματος φθάνουν μόλις τα 225 εκατομμύρια ευρώ! Το έγγραφο του Γ. Βρούτση περιγράφει την κατάσταση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις 29 και 31 Μαρτίου 2013.

Με δεδομένο ότι τα στοιχεία για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι μεταβαλλόμενα σε καθημερινό επίπεδο (λόγω καταβολών ή βεβαίωσης νέων καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών) προκύπτει ότι:

• το συνολικό καθυστέρημα είναι 7.905.641.357,74 ευρώ (στις 29 Μαρτίου 2013)
• τα ταμειακά διαθέσιμα είναι 225.260.326,91 ευρώ (στις 31 Μαρτίου 2013)
• το πρώτο τρίμηνο του 2013 αυξήθηκαν τα έσοδα 8,23% και οι δαπάνες 8,25%

Ο κ. Μαρκόπουλος ρωτούσε αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία απαιτήθηκε δάνειο 390 εκατ. ευρώ από το από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ για να πληρωθούν οι συντάξεις του Απριλίου.

Στην απάντησή του ο κ. Βρούτσης ενημερώνει ότι το ΤΑΠ-ΔΕΗ άρχισε τις ταμειακές διευκολύνσεις προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τον Ιούνιο του 2011, ενώ από τον Αύγουστο του 2011 άρχισαν διευκολύνσεις και από το ΕΤΕΑ-ΔΕΗ. Έτσι το Σεπτέμβριο του 2012 τα δάνεια από το ΤΑΠ-ΔΕΗ και το ΕΤΕΑ ανέρχονταν σε 220 εκατ. και τον Απρίλιο του 2013 σε 390 εκατομμύρια ευρώ.

eklogika
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 7,9 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ΙΚΑ, το οποίο έχει ταμειακά διαθέσιμα μόλις 225 εκατ!"

Εφορίες: Χάος με τις οργανωτικές αλλαγές - Προειδοποιούν με απεργίες οι εφοριακοί

Επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τα πολιτικά κόμματα, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στις Εφορίες, καταγγέλλοντας... την κατάσταση που επικρατεί στις Δ.Ο.Υ. λόγω της πολιτικής διάλυσης που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Στην επιστολή αφού γίνεται λόγος για την αναστάτωση, την οργή και την αγανάκτηση που επικρατεί στις φορολογικές υπηρεσίες όλης της χώρας «από τα συνεχή «επεισόδια» βίαιης καταπάτησης εργασιακών μας δικαιωμάτων,διάλυσης τμημάτων και υπηρεσιών και συνεχών οργανωτικών αλλαγών» τονίζεται ότι η ηγεσία του υπουργείου επιλέγει την αναστάτωση και τον πανικό.

Συγκεκριμένα παραδείγματα (και όχι τα μόνα), το τελευταίο διάστημα είναι :

*Η σύσταση επιτροπής (ΑΥΟ Δ6Α 1096481 ΕΞ.2013/13.6.2013) με την οποία με σαφήνεια γίνεται προεργασία για κατάργηση οργανικών θέσεων, (παρ. Δ, γ.) και συνακόλουθα απολύσεις, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του συνόλου της Πολιτικής Ηγεσίας, ακόμη και πρόσφατα.

*Το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (Δ2 1098934 ΕΞ 2013) για υποχρεωτικές μετακινήσεις των εφοριακών που υπηρετούν σε τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού, που μεταφέρονται σε άλλες ΔΟΥ.

*Η συνεχόμενη διαδικασία κλεισίματος, ενοποιήσεων, μεταφορών, τμημάτων και υπηρεσιών.

*Η επιχειρούμενη «αξιολόγηση» με περίεργες διαδικασίες που γεννούν ερωτηματικά και κυρίως τεκμηριώνουν ότι η ρουσφετολογία, απλά αλλάζει περιεχόμενο, εκφραστές και οργάνωση, αλλά στην ουσία, παραμένει θεσμός ακλόνητος στο Υπουργείο.

Η επιστολή της ΠΟΕ Δ. Ο. Υ. καταλήγει ως εξής:

«Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί θεατές αυτών των εξελίξεων. Εάν επιλέξατε την σύγκρουση την αναστάτωση και την διάλυση, η ευθύνη για οτι επακολουθήσει θα είναι αποκλειστικά δική σας.

Σας απευθύνουμε για τελευταία φορά , έκκληση να επικρατήσει η λογική. Καλούμε να σταματήσετε την αυθαιρεσία, την αδιαλλαξία και την λογική της διοίκησης, με πρότυπα «Σουλτάνου» και όχι Υπουργών με δημοκρατική νομιμοποίηση, δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Εάν συνεχίσετε, η ΠΟΕ -ΔΟΥ διακόπτει πλέον μαζί σας κάθε σχέση και επικοινωνία και ο μοναδικός δρόμος για τους εφοριακούς, είναι οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις. Γιατί εκεί που μας οδηγήσατε δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφορίες: Χάος με τις οργανωτικές αλλαγές - Προειδοποιούν με απεργίες οι εφοριακοί"

Στον Εισαγγελέα η παραποιημένη από τη Χρυσή Αυγή Ελληνική Σημαία

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε από την ΕΛΑΣ το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε για σημαία του Ελληνικού Κράτους με παραποιημένο το εθνικό σύμβολο, η οποία αναρτήθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής επί της Λεωφ. Μεσογείων.

O υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι «στις 17.05.2013, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων διαπιστώθηκε στο μπαλκόνι του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος “Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή”, επί της Λ. Μεσογείων, αναρτημένη σε κοντάρι η πρώτη σημαία του Ελληνικού Κράτους, χρώματος μπλε με λευκό σταυρό, που στο μέσο αυτής απεικονίζετο το σύμβολο του ανωτέρω πολιτικού κόμματος, ήτοι μαίανδρος, πλαισιωμένος από δύο δάφνες μαύρου χρώματος» και σημειώνει πως μετά από ενημέρωση του υπουργείου από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρη Ψαριανού, με την οποία απευθύνθηκε σε δύο υπουργεία, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και ζητούσε να ενημερωθεί σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την αποκατάσταση του Εθνικού Συμβόλου, δεδομένου ότι πρόκειται για επίσημα γραφεία ενός κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή.

Στον κ. Ψαριανό έχει απαντήσει εγγράφως και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με το άρθρο 181 ΠΚ περί προσβολής των συμβόλων του ελληνικού κράτους, «όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 ετών».

Ωστόσο, ο κ. Ρουπακιώτης υπενθυμίζει ότι με τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 26 του Συντάγματος κατοχυρώνεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών και συνεπώς ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρεμβαίνει στο έργο απονομής της δικαιοσύνης. «Οι δικαστικές αρχές ασκούν το έργο τους με ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση των πληροφοριών και στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους και την τυχόν αξιοποίησή τους για την έναρξη και εξέλιξη μιας ποινικής υπόθεσης», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Εισαγγελέα η παραποιημένη από τη Χρυσή Αυγή Ελληνική Σημαία"

Στη Βρετανία αποσύρουν και το χαρτονόμισμα των 200 ευρώ

Η αρχή έγινε το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ και πλέον οι Βρετανοί αποσύρουν κι εκείνο των 200 ευρώ επειδή, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ το προτιμούν οι εγκληματίες και οι έμποροι ναρκωτικών για τις συναλλαγές τους. Κι όλα αυτά ενώ επίσημο νόμισμα στη Βρετανία παραμένει η λίρα στερλίνα.

Παρόλα αυτά οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν πως τα μεγάλα χαρτονομίσματα του ευρώ κάνουν θραύση στους κύκλους του υποκόσμου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική έρευνα του 2010, μόλις το 10% των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ που κυκλοφορούσε στη Βρετανία, προερχόταν από νόμιμες δραστηριότητες.

Οι αρχές αναμένεται να συμφωνήσουν με την Αστυνομία, που ζητά επίμονα την απόσυρση του και του χαρτονομίσματος των 200 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες και άλλα ιδρύματα δεν θα κάνουν δεκτά τέτοια χαρτονομίσματα.

Υπολογίζεται ότι στη Βρετανία ξεπλένονται κάθε χρόνο περισσότερα από δύο δισ. στερλίνες, που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών και κυκλώματα πορνείας. Με την απόσυρση των χαρτονομισμάτων μεγάλης αξίας οι αρχές πιστεύουν ότι θα δυσκολέψουν και θα μειώσουν το ξέπλυμα χρήματος.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βρετανία αποσύρουν και το χαρτονόμισμα των 200 ευρώ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news