facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ο πρόεδρος του ΣτΕ διαψεύδει τις «διευκρινίσεις» για την απόφασή του

Ο προέδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνος ΜενουδάκοςΟ προέδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνος Μενουδάκος διέψευσε το τηλεγράφημα που μετέδωσε το ΑΠΕ, με «νέες διευκρινίσεις» για την επίμαχη προσωρινή διαταγή για την ΕΡΤ.

«Δεν προέρχονται από μένα» είπε ο ανώτατος δικαστής, αποδίδοντας τις «διευκρινίσεις» σε «άλλους νομικούς κύκλους»

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι «ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σιμος Κεδίκογλου θα πρέπει άμεσα να ορίσουν το προσωπικό για την προσωρινή λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

»Το προσωπικό αυτό (που θα έχει κατά ένα τρόπο τη μορφή προσωπικού ασφαλείας) θα προσληφθεί με σύμβαση έργου ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Το αν αυτό το προσωπικό θα προέρχεται από το απολυμένο προσωπικό της ΕΡΤ ή από άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα, αυτό θα καθοριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς.

»Το προσωπικό αυτό θα λειτουργήσει την κρατική ραδιοτηλεόραση στο σύνολό της (ΝΕΤ-ΕΤ1-ΕΤ3 - ΕΡΤ WORLD - A' Πρόγραμμα Ραδιοφώνου - Β' Πρόγραμμα - Γ' Πρόγραμμα - ΕΡΑ ΣΠΟΡ - Κόσμος κλπ)»

***Την Τρίτη πάντως, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν προβλέπεται μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να εκδοθεί απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για την έκδοση απόφασης αναστολής.

Δεν αποκλείστηκε όμως το ενδεχόμενο να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα απόφαση επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για έκδοση αναστολής, εάν προκύψουν νέα σημαντικά δεδομένα που ανατρέπουν το σημερινό χάρτη στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Για το γεγονός ότι δεν έχει επανέλθει ακόμα το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης, από δικαστικούς κύκλους σχολιάζονταν, ότι δεν προβλέπεται δικονομικά κάποια ενέργεια του προέδρου του ΣτΕ που εξέδωσε την απόφαση.

Αντίθετα, η (ενάγουσα) ΠΟΣΠΕΡΤ μπορεί να προσφύγει εγγράφως στον πρόεδρο του ΣτΕ για το επίμαχο ζήτημα, δηλαδή την μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής του.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο πρόεδρος του ΣτΕ διαψεύδει τις «διευκρινίσεις» για την απόφασή του"

Σκάνδαλο με απάτη 4 εκατ. ευρώ στο Ιπποκράτειο

Δικογραφία για απιστία στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου σχηματίστηκε... σε βάρος διευθύντριας εργαστηρίου ανοσολογίας και ιστοσυμβατότητας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για απάτη με προμήθειες αντιδραστηρίων.

Συγκεκριμένα κατά την πενταετία 2007-2012, η 60χρονη προέβη στην αγορά αντιδραστηρίων που υπερκάλυπταν τις ανάγκες του εργαστηρίου του οποίου προΐστατο, με τη ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο να ξεπερνά, όπως υπολογίζεται, τα 4 εκατ. ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, η διευθύντρια προέβη στην προμήθεια πολλαπλάσιων ποσοτήτων αντιδραστηρίων, σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούνταν, από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ μάλιστα οι πλεονάζουσες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού καταστρέφονταν, χωρίς να συντάσσεται πρακτικό καταστροφής και στη συνέχεια γίνονταν νέες παραγγελίες.


Ενδεικτικό είναι ότι για μία μόνο εξέταση, κατά τη διάρκεια ενός έτους, παραγγέλθηκαν 3.040 αντιδραστήρια, από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 21. Αγοράστηκαν δηλαδή 3.019 επιπλέον αντιδραστήρια, με την επιβάρυνση για το νοσοκομείο να ξεπερνάει το ποσό των 45.000 ευρώ.

Η αστυνομική έρευνα έγινε στο πλαίσιο επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικές επώνυμες καταγγελίες.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου υπαλλήλου φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος εργαζόταν επί 15 χρόνια στο συγκεκριμένο εργαστήριο, όπου τοποθετήθηκε από την εργοδότρια εταιρεία του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τον Οκτώβριο του 2011 απολύθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία και εξακολουθούσε να εργάζεται στο εργαστήριο, χωρίς να μισθοδοτείται από καμία δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση έως τον περασμένο Ιανουάριο, όταν απομακρύνθηκε από τη διοίκηση του «Ιπποκράτειου» κατά τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο με απάτη 4 εκατ. ευρώ στο Ιπποκράτειο"

Καταδίκη του Πέτρου Mαντούβαλου σε επτά χρόνια κάθειρξη

Ποινή κάθειρξης επτά ετών, με αναστολή, καθώς και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον δικηγόρο, πρώην βουλευτή της ΝΔ, Πέτρο Μαντούβαλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σχετικά με εμπλοκή του στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα».

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα Έδρας, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον γνωστό δικηγόρο του Πειραιά.

Κατά την κατηγορία, που στήριξε στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός, με εντολή του κατηγορούμενου κατατέθηκαν επτά εκατομμύρια δραχμές σε λογαριασμό τού πρώην ανακριτή Ευάγγελου Καλούση από δικηγόρο, συνεργάτη του κ. Μαντούβαλου. Κατά την εισαγγελική άποψη «ο κατηγορούμενος επέβαλε στον νεαρό τότε δικηγόρο την ιδέα ότι η κατάθεση έγινε έπειτα από εντολή ηλικιωμένης συνηγόρου, που σήμερα έχει αποβιώσει».

Ο κ. Μαντούβαλος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία σε βάρος του, τόνισε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα του καταλογίζονται και υποστήριξε ότι την επίμαχη περίοδο απουσίαζε στη Ρουμανία.

Ο δικηγόρος είχε αθωωθεί για την ίδια υπόθεση στις 26 Φεβρουαρίου του 2010, πλην όμως, πριν ολοκληρωθεί εκείνη η δίκη και αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης ο νυν καταζητούμενος επιχειρηματίας Ι.Μπολέτσης, συγκατηγορούμενος του κ. Μαντούβαλου, που είχε μόλις καταδικαστεί, προέβη σε καταγγελίες για «μεθοδεύσεις» σε βάρος του τότε προέδρου του δικαστηρίου, Γ.Ευσταθίου, προκειμένου, όπως είχε πει, να του αποσπάσει χρήματα για να τον απαλλάξει. Ο επιχειρηματίας είχε εμπλέξει στις καταγγελίες του και τον Π.Μαντούβαλο.

Η τροπή, που έλαβε τότε η υπόθεση, είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθεί από τον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά της απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο σκέλος που αφορούσε την απαλλαγή του Π.Μαντούβαλου για το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίκη του Πέτρου Mαντούβαλου σε επτά χρόνια κάθειρξη"

Γερμανικές "μίζες" και στους σιδηροδρόμους

Για μίζες συνολικού ύψους 315.000 ευρώ στην Ελλάδα από τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους (Deutsche Bahn), μαζί με ανάλογες πρακτικές για δουλειές σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, μιλά δικαστική έρευνα στη Φρανκφούρτη που οδήγησε, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, σε επιβολή προστίμων σε στελέχη της εταιρείας. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως αποσύρεται από χώρες «με εγνωσμένο υψηλό ρίσκο διαφθοράς», ανάμεσά τους και την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung, οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν την απόφασή τους να σταματήσουν να αναλαμβάνουν έργα -κατασκευαστικά ή συμβουλευτικά- στην Ελλάδα, αλλά και την Αλγερία, τη Λιβύη, τη Ρουάντα και την Ταϊλάνδη μετά τη δικαστική έρευνα από την εισαγγελία της Φρανκφούρτης σε βάρος της εταιρείας για διαφθορά.

Η DB International, θυγατρική της Deutsche Bahn, «λάδωνε» την τελευταία δεκαετία, και ενδεχομένως και παλιότερα, για να παίρνει συμβόλαια στις χώρες αυτές, όπως αναφέρεται.

«Για παράδειγμα στην Ελλάδα, στο δίκτυο που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη, το λιμάνι και την Κόρινθο» γράφει η εφημερίδα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που επικαλείται η SZ, η εταιρεία έδωσε συνολικά 315.000 ευρώ σε μίζες για δουλειές στην Ελλάδα.

Η ίδια η DB ανακοίνωσε ότι «είναι απαραίτητες βαθιές τομές και μία γενικότερη νέα αρχή» στις πρακτικές της, και ως εκ τούτου «αποσύρεται από δουλειές σε χώρες με εγνωσμένο υψηλό ρίσκο διαφθοράς». Όσον αφορά τα στελέχη της που βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας, η DB τα έχει ήδη απομακρύνει -σε αυτά συγκαταλέγεται και πρώην υπεύθυνος για την Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανικές "μίζες" και στους σιδηροδρόμους"

Προσοχή αν λάβετε τέτοιο email

Με στόχο τους χρήστες του Gmail και σκοπό την υποκλοπή των στοιχείων πρόσβασης των λογαριασμών τους επιτήδειοι στέλνουν παραπλανητικά emails σχετικά με την πραγματοποίηση «εισόδου στο λογαριασμό τους από μη εξουσιοδοτημένη συσκευή». Τα emails έχουν κακή σύνταξη και δεν προέρχονται καν από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google. Αντ 'αυτού, φαίνεται να προέρχονται από την διεύθυνση noreply@colservers.com.

Σύμφωνα με το secnews το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται στα ανυποψίαστα θύματα αναφέρει: «Κάποιος πρόσφατα συνδέθηκε στο λογαριασμό σας στο Google, χρησιμοποιώντας μια μη εξουσιοδοτημένη εφαρμογή (Brutus V1.2)».

Στην συνέχεια το μήνυμα παρέχει στον χρήστη κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και συνεχίζει ως εξής:

«Παρακαλούμε επανεξετάστε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο Google [link] * Ποτέ μην εμπιστεύεστε τοποθεσίες που ζητούν τα στοιχεία σύνδεση σας. * Κρατήστε τον κωδικό σας πάντα ενημερωμένο. * Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τον κωδικό σας Google σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα.»

Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο σύνδεσμο [link] που περιέχει το email, οδηγούνται σε μια σε μια phishing ιστοσελίδα σύνδεσης στο Gmail, που μοιάζει να είναι σχεδιασμένη για κινητά τηλέφωνα και στοχεύει στην συλλογή των στοιχείων πρόσβασης των λογαριασμών των θυμάτων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή αν λάβετε τέτοιο email"

Δεν μπορεί να προσελκύσει αγοραστές το ΤΑΙΠΕΔ

Αδυναμία προσέλκυσης αγοραστών, διαπίστωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέας Ταπραντζής μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Όπως σημείωσε, αν είχαμε ξεπούλημα θα είχαμε και ουρές αγοραστών και τόνισε πως για να πουλήσεις πρέπει να υπάρχει και κάποιος για να αγοράσει.

Σύμφωνα με τον κ. Ταπραντζή, αυτή η έλλειψη οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων. Πρώτον, ανέφερε πως η αποκατάσταση του θετικού κλίματος στη χώρα θέλει χρόνο να εμπεδωθεί στις αγορές και δεύτερον, η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία είναι ακόμα πάρα πολύ χαμηλή έως δυσεύρετη.

Μάλιστα σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται σε βάρος του ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας, ο κ. Ταπραντζής δήλωσε: «Η κατηγορία ότι ξεπουλιούνται περιουσιακά στοιχεία νομίζω καταρρίπτεται από μόνη της, διότι δεν έχουν πουληθεί περιουσιακά στοιχεία στο βαθμό που θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ξεπουλάμε την Ελλάδα. Όσες επενδύσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα έγιναν μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια για να έρθουν εδώ επενδυτές».

Σχετικά με την πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ-2,00% είπε πως η συναλλαγή για τα κρατικά λαχεία, η οποία και αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

«Η εξέλιξη προϋποθέτει να ολοκληρωθεί η συναλλαγή για τα κρατικά λαχεία και νομίζω ότι είμαστε σε διαδικασία ολοκλήρωσης της συναλλαγής αυτής και μετά την έγκριση και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα μπορέσει να ολοκληρωθεί και η συναλλαγή για τον ΟΠΑΠ», εξήγησε.

Για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, είπε πως έχει ήδη γίνει η προαξιολόγηση των επενδυτών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Πρόκειται για 13 επενδυτικά σχήματα που συμμετέχουν, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι από το εξωτερικό.

«Ένα από τα κρίσιμα θέματα για την πορεία του διαγωνισμού, είναι η δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου. Με ποιον τρόπο δηλαδή μπορεί να αξιοποιηθεί το ακίνητο και ποιο θα είναι το μείγμα ξενοδοχειακής και οικιστικής αξιοποίησης», δήλωσε ο κ. Ταπραντζής.

Στα τέλη φθινοπώρου, το ΤΑΙΠΕΔ θα ζητήσει από τους επενδυτές να υποβάλουν τα επενδυτικά τους σχέδια και προτάσεις, με σκοπό την ανάδειξη του πλειοδότη μέσα στο 2014.

Όπως διευκρίνισε, κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του διαγωνισμού θα είναι το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης που θα προταθεί και βάσει του οποίου οι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλλουν τις προσφορές τους. Η διαδικασία έγκρισης ωστόσο των ΕΣΧΑΔΑ είναι μια επίπονη διαδικασία, όπως είπε, που μπορεί να πάρει χρόνο και η εκτίμηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι ότι θα απαιτηθούν ίσως και επτά μήνες μέχρι να αναπτυχθεί το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης.

Χρόνος θα απαιτηθεί τέλος και για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης που αφορά στο Καϊμακτσαλάν αλλά, όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν, δόθηκαν οδηγίες στην ΕΤΑΔ να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε το χιονοδρομικό κέντρο να λειτουργήσει τη φετινή σεζόν.

parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν μπορεί να προσελκύσει αγοραστές το ΤΑΙΠΕΔ"

Παγίδα τεκμηρίου 5.000 ευρώ κρύβει φέτος η κύρια κατοικία

Τεκμαρτό εισόδημα υψηλότερο των 5.000 ευρώ θα καταλογίζει φέτος η Εφορία σε κάθε φορολογούμενο που διαμένει είτε σε ενοικιαζόμενη είτε σε δωρεάν παραχωρούμενη είτε σε ιδιόκτητη κύρια κατοικία άνω των 50 τετραγωνικών μέτρων.

Σε κάθε τέτοια περίπτωση, ακόμη κι αν το πραγματικό εισόδημα είναι χαμηλότερο των 5.000 ευρώ, που είναι το ισχύον σήμερα αφορολόγητο όριο, ο φορολογούμενος θα καλείται να πληρώσει φόρο, επειδή το σύστημα των τεκμηρίων διαβίωσης θα του προσδιορίζει τεκμαρτό εισόδημα πάνω από το όριο αυτό, γράφει το money-money.gr.

Τεκμήριο έστω και χωρίς εισόδημα

Η ισχύουσα από φέτος φορολογική νομοθεσία προβλέπει ότι όποιος φορολογούμενος απλώς ... διαμένει σε μια κύρια κατοικία, έστω κι αν δεν είχε το 2012 καθόλου εισόδημα, θα βαρύνεται με το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ αν είναι άγαμος ή των 5.000 ευρώ αν είναι έγγαμος. Επιπρόσθετα θα βαρύνεται και με το τεκμήριο της κύριας κατοικίας, το οποίο υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ εφόσον η κατοικία έχει επιφάνεια μεγαλύτερη των 50 τετραγωνικών μέτρων. Ως εκ τούτου το συνολικό εισόδημα το οποίο θα υποχρεώνεται να εμφανίζει κάθε φορολογούμενος αυτής της περίπτωσης θα είναι μεγαλύτερο του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά, πώς υπολογίζεται το τεκμήριο για την κύρια κατοικία κάθε φορολογούμενου:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΑΔΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ

1) Η ετήσια «αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» ή «τεκμήριο διαβίωσης» για την κύρια κατοικία υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της, ως ακολούθως:

- για τα πρώτα 80 τ.μ. κύριων χώρων, 40 ευρώ ανά τ.μ.

- για τα επόμενα 40 τ.μ. κύριων χώρων, δηλαδή από τα 81 μέχρι τα 120 τ.μ., 65 ευρώ ανά τ.μ.

- για τα επόμενα 80 τ.μ. κύριων χώρων, δηλαδή από τα 121 μέχρι τα 200 τ.μ., 110 ευρώ ανά τ.μ.

- για τα επόμενα 100 τ.μ. κύριων χώρων, δηλαδή από τα 201 μέχρι τα 300 τ.μ., 200 ευρώ ανά τ.μ.

- για την άνω των 300 τ.μ. επιφάνεια κύριων χώρων, 400 ευρώ ανά τ.μ.

Για τους βοηθητικούς χώρους της κύριας κατοικίας, ισχύει αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης 40 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας του ακινήτου.

Όλα τα παραπάνω ποσά προσαυξάνονται κατά 40% για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με αντικειμενικές τιμές από 2.800 έως 4.999 ευρώ το τ.μ. και κατά 70% για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με αντικειμενικές τιμές από 5.000 ευρώ ανά τ.μ. και άνω.
Οι μονοκατοικίες και η συνιδιοκτησία

Για τις μονοκατοικίες, όλα τα παραπάνω ποσά προσαυξάνονται περαιτέρω κατά 20%.

2) Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας του ακινήτου, η ετήσια «αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» υπολογίζεται με βάση τη συνολική επιφάνεια της κατοικίας και στη συνέχεια γίνεται ο επιμερισμός της, μεταξύ των συνιδιοκτητών, με βάση τα ποσοστά συνιδιοκτησίας τους.

Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας μιας κατοικίας π.χ. από δύο συνιδιοκτήτες όπου ο ένας έχει παραχωρήσει το ποσοστό ιδιοκτησίας του στον άλλο προκειμένου ο τελευταίος να χρησιμοποιήσει την κατοικία στο σύνολό της, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης που προκύπτει από τη συνολική επιφάνεια της κατοικίας βαρύνει τον ιδιοκτήτη που χρησιμοποιεί την κατοικία αυτή.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Παγίδα τεκμηρίου 5.000 ευρώ κρύβει φέτος η κύρια κατοικία"

«Έλεος με την ΕΡΤ, το 1 εκατομμύριο ανέργων δεν το έκλαψε κανείς!»

Άρθρο γνώμης του Δ. Μπουλούκου στο aixmi.gr

Ο αθλητικογράφος Δήμος Μπουλούκος γράφει για το λουκέτο της ΕΡΤ σε συνάρτηση με όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενό του στο aixmi.gr

Χείμαρρος τα κροκοδείλια δάκρυα εδώ και μία εβδομάδα για το λουκέτο στην ΕΡΤ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι οι «ευαισθησίες» στην Ελλάδα είναι επιλεκτικές και πάντα υπέρ του δημόσιου τομέα, που σε πείσμα των καιρών αντιστέκεται!

Την ίδια ώρα που όλοι θρηνούν το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης, κανείς δεν θυμάται το πάλαι ποτέ ισχυρό Alter που ξαφνικά πέταξε στο δρόμο σχεδόν 700 εργαζόμενους και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους, παρότι και αυτοί ήταν οικογενειάρχες, είχαν παιδιά, ήταν στην πλειοψηφία τους υπάλληλοι των 800 ευρώ και έμειναν για πολλούς μήνες απλήρωτοι!

Κι όχι αποζημίωση, ούτε καν συμπαράσταση είχαν, παρότι για εβδομάδες είχαν βάρδιες επιφυλακής κι έπαιζαν μέσα από τη συχνότητα το μήνυμα για το αιφνιδιαστικό λουκέτο, ζητώντας συμπαράσταση και κατηγορώντας Κουρή, τράπεζες και κυβέρνηση Όλοι ξέχασαν πως ξαφνικά σταμάτησε να κυκλοφορεί η ιστορική «Απογευματινή», η «Ελευθεροτυπία» (πριν ξαναβγεί μέχρι να… ξανακλείσει) των τουλάχιστον 800 εργαζομένων, ο «Φίλαθλος» που άλλαξε τον αθλητικό Τύπο, η πολύ μπροστά για την εποχή «Εξέδρα των Σπορ», ο «Αδέσμευτος» -και άλλα πολλά Μ.Μ.Ε

. που κανείς δεν τα… έκλαψε.

Με τους εργαζόμενους μάλιστα όχι μόνο να «αδειάζονται» από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε να ευελπιστούν σε αποζημιώσεις, αλλά να είναι και απλήρωτοι για πολλούς-πολλούς μήνες!

Όταν ο Πέτρος Κωστόπουλος ανακοίνωσε το τέλος της Imako όλοι ασχολήθηκαν με τα σπίτια στη Μύκονο και την Φιλοθέη, που του παίρνουν οι τράπεζες, και κανείς με τους επί μήνες απλήρωτους υπαλλήλους του, που από τη μία μέρα στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο.

Κι όταν έβαλε τίτλους τέλους και ο Λυμπέρης, διάβασα βαρυσήμαντα άρθρα για το τέλος του lifestyle, αλλά δεν είδα τίποτα για άλλους τόσους εργαζόμενους που αντιμετώπισαν ξαφνικά το φάσμα της ανεργίας!

Και η τηλεόραση του «902» έκλεισε και ο Ριζοσπάστης απολύει 3-4 άτομα κάθε μήνα και η Τυποεκδοτική φαλίρισε (αφήνοντας ξεκρέμαστους πολλούς εργαζόμενους), αλλά οι σημαίες του ΠΑΜΕ μόνο έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ κυμάτισαν όλο υπερηφάνεια. Στον Περισσό ούτε δείγμα…

Στην ΕΡΤ, τουλάχιστον, θα πάρουν αποζημίωση (αν προχωρήσει η εκκαθάρισή της που δεν το πιστεύω) εν αντιθέσει με τα άλλα «μαγαζιά», όπως η «Απογευματινή» για παράδειγμα, που πέρα από τους χαμένους μισθούς, ούτε στο ταμείο ανεργίας δεν μπορούσαν να μπουν οι υπάλληλοι της, επειδή ο ιδιοκτήτης ποτέ δεν δήλωσε την παύση λειτουργίας της επιχείρησης! Αλλά όλα αυτά τα ξεχάσαμε…

Για όλους αυτούς η ΕΣΗΕΑ περιορίστηκε σε κάποιες ανακοινώσεις, αλλά ουδέποτε σε απεργίες ή άλλες σοβαρές κινητοποιήσεις, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι στη δημοσιογραφική πιάτσα, υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια, όπως άλλωστε συμβαίνει στη ζωή! Αλλωστε, παιδιά και αποπαίδια υπήρχαν με τους 700 δημοσιογράφους της ΕΡΤ που κανείς ουσιαστικά δεν ξέρει, με ποια κριτήρια προσλήφθηκαν, πότε εργάζονταν, με ποιο αντικείμενο, πόσες ημέρες και πόσα έπαιρναν.

Και δεν είναι μόνο ο Τύπος που έχει την ίδια επιλεκτική αντιμετώπιση, αλλά η ίδια η κοινωνία! Με τις ανακοινώσεις για τους ανέργους να ανεβάζουν κάθε φορά συνεχώς το νούμερο κοντά στο 30% (δηλαδή το 1/3 των εργαζόμενων) μόνο για την ΕΡΤ αγανάκτησαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, και υποτίθεται οι Έλληνες πολίτες.

Μετά από τουλάχιστον τρία χρόνια κρίσης, οι άνεργοι είναι μόνο από τον ιδιωτικό τομέα, άντε και καμιά 80αριά επίορκοι που υποτίθεται ότι διώχθηκαν προσφάτως! Το δημόσιο είναι το άγιο δισκοπότηρο που δεν το πειράζει κανείς.

Όταν κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον έναν άνεργο από τον ιδιωτικό τομέα, μόνο οι 2.600 της ΕΡΤ μας πείραξαν και ξεσηκωθήκαμε. Μόνο η ΕΡΤ του βύσματος, του μέσου, της αδιαφάνειας, του πάρτι! Είμαι σίγουρός ότι στη θέση των 2.600 εργαζομένων της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης θα ήθελαν να είναι οι περισσότεροι από 1.000.000 άνεργοι – τουλάχιστον τις παλιές καλές ημέρες – αλλά, δυστυχώς για αυτούς, δεν είχαν ποτέ την κατάλληλη γνωριμία με τον πολιτικό, δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη, δεν είχαν στον ήλιο μοίρα!

Κανείς δεν ασχολείται με τους ανθρώπους που έμειναν ξαφνικά άνεργοι στην Ελλάδα της κρίσης, που πραγματικά πεινάνε, που έχουν πρόβλημα επιβίωσης, που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει! Ούτε καν η ΕΡΤ όταν εξέπεμπε… Λίγοι συζήτησαν το πρόβλημα τους κι ακόμα λιγότεροι τους συμπαραστάθηκαν -έστω και με μια απλή χειρονομία. Και τώρα ξεσηκωμός…

Ξαφνικά θυμήθηκαν όλοι την ΕΡΤ, παρότι μέχρι τώρα την κατηγορούσαν για τις αδιαφανείς προσλήψεις της, για το μεγάλο φαγοπότι, για το πάρτι που είχε στηθεί τόσα χρόνια. Μια ΕΡΤ που κανείς δεν την παρακολουθούσε (με εξαίρεση κάποιους αθλητικούς αγώνες) κι όσοι μιλούσαν για αυτήν, ανέφεραν ότι παίζει το παιχνίδι της εκάστοτε κυβέρνησης, έλεγαν για τα παράλογα χρήματα που εισπράττουν οι βεντέτες της ({θυμηθείτε τον Σπύρο Παπαδόπουλο} και την εκπομπή του), ή φώναζαν για τα αδικαιολόγητα ευρώ που της έδιναν κάθε μήνα μέσω της ΔΕΗ.

Και, φυσικά, η εύκολη λύση είναι να κατηγορήσουμε τους πολιτικούς που διόρισαν όλο αυτό τον κόσμο στην ΕΡΤ, λες και ο διορισμένοι δεν ήξεραν που πηγαίνουν ή με ποιο τρόπο πηγαίνουν εκεί, επιλέγοντας το ρόλο της αθώας περιστεράς! Πάντα φταίνε οι άλλοι, εμείς ποτέ!

Κι αυτή την ΕΡΤ, ξαφνικά την αγαπήσαμε τόσο πολύ που θα μας λείψει! Αλλά είπαμε η υποκρισία σε αυτό τον τόπο, συνεχώς περισσεύει…

Υ Γ: Για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ και τα περιστατικά ασυδοσίας μπορώ να γράψω βιβλίο, όπως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα…

Διαβάστε Περισσότερα » "«Έλεος με την ΕΡΤ, το 1 εκατομμύριο ανέργων δεν το έκλαψε κανείς!»"

ΓΣΕΕ: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αποφάσισε να προχωρησει σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 18.00, έξω από το Ραδιομέγαρο της δημόσιας ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, η ΓΣΕΕ, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, "η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και το αποτέλεσμα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, δεν έδωσαν καμιά ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η ΓΣΕΕ απαιτεί την άμεση ανάκληση της ΠΝΠ η οποία, εκτός από την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τις δημόσιες επιχειρήσεις, την περιουσία και το μέλλον τους".

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το επόμενο διάστημα κλιμάκια της ΓΣΕΕ θα επισκεφτούν χώρους εργασίας, ώστε να οργανωθεί – προετοιμαστεί η επόμενη κινητοποίηση, σε χρόνο που θα αποφασίσει με νεότερη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ"

Η Προφητεία του Βασίλη Λεβέντη για την ΕΡΤ.... 1 χρόνο πριν! Δείτε το βίντεο!

Μια νέα προφητεία του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων απο την συνέντευξη του τον Απρίλιο του 2012! Ο Βασίλης Λεβέντης προέβλεψε το κλείσιμο της ΕΡΤ από τις 27/04/12, λέγοντας ''Προσέξτε γιατί για αυτούς που φωνάζετε ζήτω σύντομα θα είναι αυτοί που θα σας κλείσουν''

Δείτε τι είπε ο Βασίλης Λεβέντης στις Ντένια Σαρακίνη και Αγλαΐα Κυρίτση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.


plektani
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Προφητεία του Βασίλη Λεβέντη για την ΕΡΤ.... 1 χρόνο πριν! Δείτε το βίντεο!"

Εξετάζεται παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, θα δοθεί στις 25 Ιουνίου, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Η προθεσμία κατάθεσης φορολογικώ δηλώσεων κανονικά λήγει στις 30 Ιουνίου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι έως σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 450.000 δηλώσεις από το σύνολο των 6,5 εκατομμυρίων που αναμένεται να κατατεθούν.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξετάζεται παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news