facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Εφάπαξ... 5.300 ευρώ στο Δημόσιο

Δραστική περικοπή στα εφάπαξ του Δημοσίου (και όσων άλλων Ταμείων Πρόνοιας επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό) έρχεται από την 1/1/2014 ενώ επισπεύδεται η περικοπή των επικουρικών συντάξεων που θα υπολογίζονται με βάση τις ετήσιες εισφορές των "εν ενεργεία".

Τη διπλή ανατροπή προμηνύει το τελεσίγραφο που παρέδωσε τεχνικό κλιμάκιο της τρόϊκας στη Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας σε συνάντηση η οποία έγινε στο πλαίσιο της παρακολούθησης της πορείας των οικονομικών των Ταμείων (και δεν ανακοινώθηκε).

Σύμφωνα με την Ημερησία, οι εκπρόσωποι της τρόικας:

- Ανακοίνωσαν ότι στις 31/12/2013 "τελειώνουν" τα χρήματα για τη στήριξη του Ταμείου Πρόνοιας και του κλάδου προνοίας του ΤΑΥΤΕΚΩ και όσα εφάπαξ δεν θα έχουν πληρωθεί έως τότε από την επιχορήγηση του Δημοσίου, στο πλαίσιο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, καθώς και τα νέα εφάπαξ "θα υπολογίζονται με βάση τα έσοδα από τις ετήσιες εισφορές"

. Με δεδομένο ότι το επόμενο έτος θα παραμένουν απλήρωτα 35.000 εφάπαξ και το Ταμείο Πρόνοιας θα πρέπει να καταβάλλει άλλα 20.000 εφάπαξ σε όσους θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2014, το εφάπαξ με βάση τα υπολογιζόμενα έσοδα των 320 εκατ ευρώ από εισφορές θα πέσουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ταμείου, στο συμβολικό ποσό των...5.300 ευρώ από τις 30.000 - 40.000 όπου έχουν φτάσει μετά τις αλλεπάλληλεςμειώσεις, έως 38,20%.

- Ζήτησαν να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις νωρίτερα και, κατ΄ αντιστοιχία, με βάση τις καταβαλλόμενες εισφορές των εν ενεργεία, "εφόσον δεν μπορούν να δημιουργηθούν ατομικές μερίδες για το σύνολο του εργασιακού βίου όλων των ασφαλισμένων". Οι μειώσεις (περί το 20% - 30%, σύμφωνα με εκτιμήσεις) δεν θα αφορούν μόνο τους νέους συνταξιοδοτούμενους, αλλά, και τους ήδη συνταξιούχους καθώς τα ποσά των επικουρικών θα πρέπει να επανυπολογιστούν με γνώμονα το "συντελεστή βιωσιμότητας" του κάθε Ταμείου - ΝΠΔΔ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφάπαξ... 5.300 ευρώ στο Δημόσιο"

Ποιος εισηγήθηκε στον Aντώνη Σαμαρά το κλείσιμο της ΕΡΤ - Μια άποψη που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η γκρίνια και τα παράπονα για την ελληνική ραδιοτηλεόραση εμφανίστηκαν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι τελευταίοι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου, γράφει η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη στην προσωπική της ιστοσελίδα και η άποψη αυτή κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση για το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη, την οποία υποστήριξε μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

Ο πρωθυπουργός -αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες- δεν ξαφνιάστηκε, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών από το στενό του συνεργάτη για την «απαράδεκτη κατάσταση» στην ΕΡΤ. Η άποψη του Γ. Μουρούτη ήταν ότι η ΕΡΤ ελεγχόταν από τους συνδικαλιστές και την ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι αμφότεροι και σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να πλήξουν το προφίλ του πρωθυπουργού.

Όταν η ΕΣΗΕΑ κήρυξε απεργία, η οποία συνέπεσε με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, για το οποίο το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού ήθελε να έχει μεγάλη προβολή, ο κ. Μουρούτης υποστήριξε ότι αυτό δεν ήταν τυχαίο, αλλά έκρυβε σκοπιμότητες. Εν ολίγοις, ο πρωθυπουργός πείστηκε, ειδικά το τελευταίο διάστημα, ότι η ΕΡΤ δρούσε ανεξέλεγκτα και υπό την επιρροή της αντιπολίτευσης, μέσω των συνδικαλιστών της, τους οποίους θεωρούσε αναχρονιστικό παράγοντα.

Προβλήματα όμως, υπήρχαν και με τον πολιτικό έλεγχο της ΕΡΤ τον οποίο επιδιώκουν, φυσικά, όλες οι κυβερνήσεις. Κάτι η τρικομματική που είχε επιβάλλει κι εκεί το περιβόητο 4-2-1, κάτι η αδυναμία ορισμένων στελεχών (που εκείνοι επέλεξαν) να επιβληθούν, η ΕΡΤ προκαλούσε στο Μαξίμου διαρκώς πονοκεφάλους.

Οπως ανέφερε πρόσφατα κυβερνητικός αξιωματούχος: «Η ΕΡΤ δεν στήριζε την κυβέρνηση» –πλην ορισμένων δημοσιογράφων που κατά τη γνώμη του αποτελούν εξαιρέσεις και «ούτε πρόβαλλε το έργο του Σαμαρά». Από την άλλη, στελέχη της ΕΡΤ, ακόμα και διορισμένα από αυτή την κυβέρνηση, δήλωναν ότι δέχονταν πιέσεις στις οποίες δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν, καθώς έπρεπε να κρατήσουν και κάποιες ισορροπίες. Άλλωστε, όπως αναφέρει μέλος της κυβέρνησης που στέκεται κριτικά απέναντι στους χειρισμούς του Μαξίμου, η αποχώρηση του Νίκου Σίμου συνδέεται άμεσα με όλα αυτά. Ο Γ. Μουρούτης, ωστόσο, αν και ασυνήθιστο για τόσο στενό συνεργάτη πρωθυπουργού, δεν έκρυψε ποτέ τις προθέσεις του, ούτε μάσησε τα λόγια του. Για την ακρίβεια, είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για όσα θα ακολουθούσαν.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, οργισμένος που η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην τηλεόραση, παρά μόνο στο ραδιόφωνο, δήλωσε ανοιχτά ότι ξεκινάει πόλεμο: «Από αύριο ξεκινάω πόλεμο κατά των άθλιων διεφθαρμένων συνδικαλισταράδων της ΕΡΤ που τώρα φορούν τον μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ. Πέντε λεπτά πριν την έναρξη της ομιλίας του Πρωθυπουργού αποφάσισαν με φασιστικό τρόπο να μην τη δώσουν στα κανάλια

. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ χωρίς καν απόφαση γενικής συνέλευσης, παράνομα και ξεδιάντροπα. Από αύριο ξεκινάω πόλεμο κατά του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, του άθλιου Καλφαγιάννη, που καταδικάστηκε για απάτη, έναντι της ΕΡΤ, διότι τσέπωνε παράνομα επίδομα για τη δήθεν άνεργη ανάπηρη κόρη του.Τόσο άθλιος, τόσο ξεδιάντροπος που χρησιμοποίησε ακόμη και την κόρη του για να τσεπώσει μερικές χιλιάδες ευρώ. Αυτός ο «κύριος» δεν πρέπει απλώς να φύγει, με τον κανόνα περί επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. Πρέπει να μπει φυλακή. Από δω και πέρα, με όποιο προσωπικό κόστος θα είμαι πάντοτε δυνατά απέναντί του!!!»

Όσο ασυνήθιστη κι αν είναι η γλώσσα αυτή για διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, για το μόνο που δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Γ. Μουρούτη είναι για απόκρυψη των προθέσεών του. Ο Γ. Μουρούτης ασκούσε κριτική προσωπικά στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ όχι μόνο στις κατ' ιδίαν συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό, αλλά και δημοσίως, ειδικά από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του twitter και του Facebook τα οποία χρησιμοποιεί καθημερινά.

«Πρωινή Ενημέρωση και Κούλογλου, πρέπει να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας για την διεισδυτικότητα των ερωτήσεών τους... » ήταν ένα από τα πρώτα σχόλια που είχε γράψει στο twitter μετά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του.

«Λυπούμαι την δημοσιογράφο της ΝΕΤ, που δεν της επιτρέπει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να του υποβάλει ερώτηση...Δέκα λεπτά αμίλητη είναι... » ήταν ένα άλλο σχόλιο για τη δημοσιογράφο που μαζί με συνάδελφό της έπαιρναν συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό δεν ήταν το μοναδικό ούτε το πιο επικριτικό σχόλιο κατά τη διάρκεια εκείνης της συνέντευξης. Ήταν η περίοδος που είχαν ακόμα την εκπομπή τους, η οποία λίγους μήνες μετά κόπηκε.

Αλλά όπως σημειώνουν πολλοί, ο Γ. Μουρούτης ποτέ δεν έκρυψε τις προθέσεις του. Πέρσι, στις 20 Ιουνίου, τρεις μέρες μετά τις εκλογές δήλωνε: «Τα πρώην πράσινα και νυν ροζ παπαγαλάκια της ΕΡΤ δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις τους».

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, δεν ήταν λίγες οι φορές που τον άκουγαν να μιλάει στον πρωθυπουργό για «κηφήνες της ΕΣΗΕΑ, φερέφωνα του Τσίπρα που θεωρούν την ΕΡΤ τσιφλίκι τους» και για "συνδικαλιστική χούντα" που κάνει ό,τι θέλει στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Πριν ωστόσο φτάσουν να εισηγηθούν το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Γ.Μουρούτης και ο Σ,Κεδίκογλου επιχείρησαν πρώτα «να βάλλουν μία τάξη». Δεν τους βγήκε όμως, οπότε εκτίμησαν ότι δεν τους έμενε τίποτα άλλο. Η πρότασή τους θεώρησαν ότι θα συνδυαζόταν με μία επίδειξη πυγμής του πρωθυπουργού, που θα συντηρούσε την πολιτική κυριαρχία του Α. Σαμαρά και θα συσπείρωνε τους δεξιούς ψηφοφόρους με ταυτόχρονη διακοπή των διαρροών προς την Χρυσή Αυγή, ενώ θετικά θα το υποδέχονταν και οι δανειστές, που απαιτούσαν απολύσεις. Μένει να φανεί πώς θα το μετρήσει η ελληνική κοινωνία.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιος εισηγήθηκε στον Aντώνη Σαμαρά το κλείσιμο της ΕΡΤ - Μια άποψη που κάνει το γύρο του διαδικτύου"

Προκαλούν οι Σκοπιανοί: Έβαλαν… πόδι στις συχνότητες της EΡΤ!

Λίγες μόνο ημέρες μετά την βίαιη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ και ήδη η συχνότητά της καταπατήθηκε από τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων.

Στην φωτογραφία φαίνεται πως πρόκειται για το δίκτυο MPT (Македонска радио телевизија) και η υπόθεση έχει ήδη εξοργίσει χιλιάδες τηλεθεατών της Θεσσαλονίκης που ήρθαν αντιμέτωποι με αυτή την ιδιότυπη «πολιτιστική εισβολή», μετά την εκ μέρους «μας» εγκατάλειψη των συγκεκριμένων συχνοτήτων.

Κάποιοι έδωσαν την αφορμή για να μας εμπαίζουν τόσο απροκάλυπτα οι «αγαπημένοι» μας Σκοπιανοί

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλούν οι Σκοπιανοί: Έβαλαν… πόδι στις συχνότητες της EΡΤ!"

Κατασχέσεις ακόμα και μετά τη ρύθμιση χρεών

Σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων ή τραπεζικών λογαριασμών, ακόμα και στην περίπτωση που οι οφειλέτες έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση χρεών, προχωρά η Εφορία.

Η αποκάλυψη έρχεται μετά την διαπίστωση ότι τον τελευταίο μήνα οι ΔΟΥ έχουν αρχίσει να στέλνουν χιλιάδες σημειώματα σε λογιστήρια εταιρειών για υπαλλήλους τους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά έχουν υπαχθεί στις δύο τελευταίες ρυθμίσεις που δίνουν το δικαίωμα στο φορολογούμενο να πληρώσει τα χρέη του έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Όπως προκύπτει από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων η υπαγωγή στην τελευταία ρύθμιση (αλλά και στις προηγούμενες) εφόσον πρόκειται για χρέος ληξιπρόθεσμο δεν προφυλάσσει τον φορολογούμενο από την κατάσχεση μισθού ή σύνταξης. Και τούτο διότι η υπαγωγή προφυλάσσει το φορολογούμενο μόνο όσον αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατασχέσεις ακόμα και μετά τη ρύθμιση χρεών"

ΝΔ: Ο ελληνικός λαός θα πληροφορηθεί την αλήθεια

«Η φίμωση της ενημέρωσης, στην οποία επιδίδεται συστηματικά η κομματική συντεχνία των συνδικαλιστών των δημοσιογραφικών ενώσεων δεν θα εμποδίσει τη Νέα Δημοκρατία να εκφράσει τις απόψεις της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο σκοταδισμός και η “ομερτά” που προσπαθούν να επιβάλλουν θα σπάσει. Ο ελληνικός λαός θα πληροφορηθεί την αλήθεια. Τα επιχειρήματα και τις θέσεις μας. Δεν μας πτοεί η συνδικαλιστική παρεούλα, η οποία επιχειρεί με πρωτοφανείς μεθόδους να μας λογοκρίνει. Η Νέα Δημοκρατία θα ενημερώνει διαρκώς για τις θέσεις της μέσω του διαδικτύου και των social media», προσθέτει η Συγγρού.

«Στο σκοτάδι, που κάποιοι επιχειρούν να τυλίξουν τη χώρα, απαντάμε με άπλετο φως. Στις υποκριτικές κραυγές με επιχειρήματα. Για τη Δημοκρατία και την ελεύθερη πληροφόρηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Ο ελληνικός λαός θα πληροφορηθεί την αλήθεια"

Τέλος στις υπερχρεώσεις roaming από την 1η Ιουλίου 2014 σε όλη την Ευρώπη!

Οριστικό τέλος στις υπερχρεώσεις περιαγωγής (roaming) δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιουλίου 2014, καθώς υπερψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο από τις 27 χώρες-μέλη!Οριστικό τέλος στις υπερχρεώσεις περιαγωγής (roaming) δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιουλίου 2014, καθώς υπερψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο από τις 27 χώρες-μέλη!

Αυτό σημαίνει ότι από του χρόνου το καλοκαίρι θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον αριθμό μας σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι χρεώσεις για τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα SMS και την πρόσβαση στο Internet θα παραμένουν ίδιες με αυτές που ισχύουν στη χώρα μας.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει επιτέλους να αναπτυχθεί σωστά το δίκτυο τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 100 πάροχοι, έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει τις ταχύτητες των ΗΠΑ, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το δίκτυο 4G LTE. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η Ευρώπη έχει μικρότερη κάλυψη 4G LTE από την Αφρική…

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος στις υπερχρεώσεις roaming από την 1η Ιουλίου 2014 σε όλη την Ευρώπη!"

Socar: Σύντομα στα χέρια μας η ΔΕΣΦΑ

Η αζέρικη εταιρεία Socar ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ.

«Η διαδικασία των προσφορών για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ τελείωσε και η Socar έχει ξεκινήσει συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι όλο το σύστημα διανομής φυσικού αερίου της Ελλάδας θα είναι σύντομα στα χέρια μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Socar, Ρόβναγκ Αμπντουλάγιεφ.

Η αζέρικη εταιρεία ουσιαστικά «παίζει» μόνη της μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος της ρωσικής Sintez.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Socar: Σύντομα στα χέρια μας η ΔΕΣΦΑ"

Προς αναβολή η εκταμίευση της επόμενης δόσης

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου, εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Καθησυχαστική η ελληνική πλευρά, διαδικαστικό το ζήτημα.

Μολονότι το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Eurogroup (EWG) της Πέμπτης ενέκρινε την εκταμίευση, θεωρώντας ότι τα τεχνικά προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί (το Eurogroup του Μαΐου έχει ήδη δώσει πολιτική έγκριση), πηγές της «Καθημερινή» ανέφεραν ότι «παρουσιάστηκε τεχνικό ζήτημα» και η εκταμίευση δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει τη Δευτέρα.

Η ελληνική πλευρά, πάντως, δεν ανησυχεί, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση σχετίζεται με τη διαδικασία έγκρισης της δόσης από την αρμόδια επιτροπή της γερμανικής Βουλής, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασίσει στις 19 του μήνα, εκτός απρόοπτου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς αναβολή η εκταμίευση της επόμενης δόσης"

Μέρκελ: Ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης το κλείσιμο της ΕΡΤ

Πλήρως ενημερωμένη για τις εξελίξεις στην Αθήνα από τις συνήθεις διπλωματικές πηγές, αλλά χωρίς να έχει άμεση ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ, ο οποίος σε ερώτηση αν υπήρξε για το θέμα της ΕΡΤ τηλεφωνική επικοινωνία της Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά, είπε «όχι τις τελευταίες ημέρες».

Πρόσθεσε δε ότι η γερμανίδα Καγκελάριος θεωρεί ότι η απόφαση για την ΕΡΤ είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. «Βεβαίως σχετίζεται με το πλαίσιο των συμφωνηθέντων για κατάργηση θέσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά αυτό το μέτρο δεν συζητήθηκε με τη γερμανική κυβέρνηση και την τρόικα, αλλά ελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ ερωτηθείς για τον αν το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα συνιστά απειλή για τη δημοκρατία, απάντησε «ναι».

Σε συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο, ο αντίπαλος της Καγκελαρίου Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου είπε ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου, διαπίστωσε μεγάλο βαθμό υπευθυνότητας για την τρικομματική κυβέρνηση και προειδοποίησε ότι εάν η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα.

e-go
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: Ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης το κλείσιμο της ΕΡΤ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news