facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Οι Anonymous «χτύπησαν» τη Βουλή; Συναγερμός από προκήρυξή τους

Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι Anonymous προειδοποίησαν πως η Ελλάδα μπήκε στο στόχαστρό τους. Την Πέμπτη «έριξαν» την ιστοσελίδα του Εφετείου Αθηνών. Φαίνεται όμως πως είχαν προετοιμάσει και κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Το χτύπημα στη Βουλή των Ελλήνων. Μια κυβερνοεπίθεση που αν επιβεβαιωθεί πως έχει γίνει, θα είναι η μεγαλύτερη που έχει δεχτεί ποτέ η χώρα μας. Η επίθεση στο ελληνικό κοινοβούλιο φέρεται να έχει γίνει χθες, δυο μέρες πριν από την ημερομηνία που είχαν προειδοποιήσει να «χτυπήσουν» οι Anonymous, σε ένδειξη συμπαράσταση για τις απολύσεις και το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SecNews, τις οποίες όμως μεταδίδει με επιφύλαξη, μαζί με την επίθεση υπήρξε και διαρροή δεδομένων, αφού στόχος ήταν το σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων της Βουλής.

Όπως γράφει το SecNews, τα ακριβή στοιχεία της κυβερνοεπίθεσης στη Βουλή απεστάλησαν μέσω ανώνυμου e-mail με απόκρυψη ταυτότητας αποστολέα ενώ αναρτήθηκε σε γνωστό δικτυακό τόπο επικοινωνίας των Anonymous του εξωτερικού, προκήρυξη όπου αναφέρουν τους λόγους που πραγματοποίησαν το χτύπημα εναντίον της Βουλής.

Αναφέρουν στην προκήρυξή τους:

«Καλημέρα Ελλάδα. Είμαστε οι Ανώνυμοι.

Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή τα γεγονότα που αφορούν την δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ). Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στους Έλληνες πολίτες και δημοσιογράφους οι οποίοι γίνονται μάρτυρες ενός αυταρχικού καθεστώτος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το καθεστώς Ερντογάν. Αναρωτηθήκατε που αποσκοπεί η κίνηση που έκανε ο πρωθυπουργός σας?

Μήπως ήρθε η ώρα για εκλογές και προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να τις δικαιολογήσουν? Είναι τυχαίο το γεγονός ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης αποφασίστηκε μετά από συγκεκριμένα γεγονότα συμπεριλαμβανομένων και των «λαθών» που παραδέχτηκε η τρόικα?

Τους ξέρουμε. Τους παρακολουθούμε στενά εδώ και πολλά χρόνια. Βρισκόμαστε παντού. Και αν αυτό το παντού σημαίνει «την Βουλή των Ελλήνων», τότε ναι. Έχουμε εσωτερική πρόσβαση μεταξύ άλλων και εκεί. Ξέρουμε κάθε σπιθαμή των μελλοντικών τους σχεδίων πολύ πριν ανακοινωθούν. Όπως βέβαια γνωρίζουμε και αυτά που δεν ανακοίνωσαν ποτέ. Το πρόγραμμα PRISM και τα Αμερικάνικα Κυβερνητικά προγράμματα παρακολούθησης και άντλησης δεδομένων δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εξάγουμε πληροφορίες. Θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας ισχυρά όπλα παρακολούθησης εναντίον των άσεμνων, ανήθικων και άτιμων Ελλήνων πολιτικών και οποιουδήποτε τους υποστηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο από τις Τράπεζες μέχρι τις επιχειρήσεις.

Την επόμενη φορά θα ασχοληθούμε με καθέναν από εσάς προσωπικά.

Είμαστε Ανώνυμοι

Είμαστε Λεγεώνα

Δεν Συγχωρούμε, Δεν ξεχνούμε

Μην μας περιμένετε, είμαστε ήδη εκεί».

Μεταξύ άλλων, στόχος της επίθεσης ήταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, βουλευτές, υπουργοί και το σύνολο της τηλεπικοινωνιακής και πληροφοριακής υποδομής της Βουλής!

Σύμφωνα με το SecNews, οι χακτιβιστές Anonymous έκαναν επίθεση σε servers που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση όλων των χρηστών του δικτύου της Βουλής (username και κωδικοί)

. Ανάμεσά τους και οι κωδικοί όλων των βουλευτών, εν ενεργεία ή μη! Έτσι, απέκτησαν πλήρη λίστα όλων των usernames που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στους υπολογιστές της Βουλής, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ανάρτησαν μάλιστα και σχετικό screenshot

Από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχει στοχοποιηθεί και το σύστημα webmail, το οποίο χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι βουλευτές. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι χακτιβιστές φαίνεται να διαθέτουν πλήρη εσωτερική πρόσβαση στα συστήματα της Βουλής, αφού δημοσίευσαν τις εσωτερικές διευθύνσεις IP.

Οι Anonymous φέρονται να απέκτησαν και πλήρη πρόσβαση στις επικοινωνίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου. Ανέβασαν μάλιστα και φωτογραφίες από το e-mail του κ. Κεδίκογλου!

Σύμφωνα δε με την προκήρυξή τους, παρακολουθούν τις κινήσεις όλων των βουλευτών και απειλούν με αποκαλύψεις.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Anonymous «χτύπησαν» τη Βουλή; Συναγερμός από προκήρυξή τους"

Επιστολή-προειδοποίηση του Σούλτς προς Σαμαρά για την ΕΡΤ

Δεν υπάρχει προηγούμενο στα ευρωπαϊκά χρονικά για μία τέτοια παρέμβαση όπως αυτή που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της ΕΡΤ από την ελληνική κυβέρνηση.

Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς τονίζει (ουσιαστικά προειδοποιώντας τον), πως παραβιάζεται ο ίδιος ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται δηλαδή για παραβίαση του πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου, ενώ η παρέμβαση του κ. Σουλτς είναι βαθύτατα θεσμική, ξεκαθαρίζοντας στον Έλληνα Πρωθυπουργό, πως όχι μόνο δεν υφίσταται ούτε καν στο παραμικρό, ανάλογο προηγούμενο στους κόλπους της ΕΕ, αλλά καλεί τον Αντώνη Σαμαρά ουσιαστικά να συμμορφωθεί με το ισχύον ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, να προχωρήσει μεν στην αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, αλλά να επιτρέψει την επαναλειτουργία της ως υποχρεούται να πράξει μία δημοκρατική χώρα και μάλιστα ένα κράτος-μέλος της ΕΕ. Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:



«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με έκπληξη και λύπη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πληροφορήθηκε την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη διακοπή λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ΕΡΤ, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει προηγηθεί δημοκρατικός διάλογος στο πλαίσιο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και με τους φορείς.

Με βάση τη Συνθήκη του Άμστερνταμ και του σχετικού Πρωτοκόλλου, η λειτουργία των δημόσιων φορέων μετάδοσης στα Κράτη Μέλη συνδέεται με τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες κάθε κοινωνίας, καθώς και με την ανάγκη διατήρησης της πολυφωνίας στα ΜΜΕ.

Παράλληλα, η Συνθήκη αναγνωρίζει την αρμοδιότητα των Κρατών Μελών να διασφαλίζουν τη χρηματοδότηση της δημόσιας υπηρεσίας. Σύμφωνα με το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ελευθερία και η πολυφωνία των Μέσων θα πρέπει να γίνεται σεβαστή, ενώ θα πρέπει να διασφαλίζεται η έγκαιρη ενημέρωση και διαβούλευση με τους εργαζομένους ή τους εκπροσώπους τους, στα ανάλογα κλιμάκια, στις περιπτώσεις και υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εθνική νομοθεσία και πρακτική.

Κατά τη γνώμη μας, η αιφνίδια απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να προβεί στη διακοπή λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, θέτει σοβαρά ερωτήματα για τη συμβατότητα της με το θεμελιώδες νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χωρίς να αμφισβητείται η αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών να αποφασίζουν και να εφαρμόζουν στρατηγικές για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις ανησυχίες που εγείρει αυτή η απόφαση σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο στο πλαίσιο της δημοκρατικής λήψης αποφάσεων.

Υπό το φως των ανωτέρω, θα βλέπαμε με ανακούφιση την αναθεώρηση από την ελληνική κυβέρνηση της απόφασης της για το κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και τη διατύπωση εναλλακτικών λύσεων αναφορικά με την απαραίτητη αναδιάρθρωση του, αλλά με διατήρηση της λειτουργίας του.

Με εκτίμηση,

Martin Schulz»
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή-προειδοποίηση του Σούλτς προς Σαμαρά για την ΕΡΤ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news