facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σκληρή ανακοίνωση των εργαζόμενων της ΕΡΤ κατά του πρωθυπουργού

Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην αποψινή ομιλία του Πρωθυπουργού σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ.

Η ανακοίνωση

Ο πρωθυπουργός απόψε αναρωτήθηκε, αν κόψαμε από τον αέρα της ΕΡΤ την ομιλία του. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η ομίλια του προβλήθηκε ολόκληρη σε ζωντανή σύνδεση.

Να εκλάβουμε ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια και κυκλώματα και λεηλασία;

Οι διοικήσεις διορισμένες από την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την ώρα που απολύονταν συμβασιούχοι έπαιρναν αποφάσεις για πρόσληψη συμβούλων και μεικτές και εξωτερικές παραγωγές σε ημέτερους, με υπέρογκα για την εποχή ποσά και με περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης. Αυτά καταγγέλλουμε τόσο καιρό που λέμε ότι δεν απεργούμε για τα προνόμια μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίηση της.

Μας αποκάλεσε τζουράσικ παρκ. Αλλά οι μέθοδοι διοίκησης που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην ΕΡΤ θυμίζουν παλαιοκομματικές νοοτροπίες διοίκησης που έφεραν τα αποτελέσματα τα οποία καταγγέλλει.

Είπε πως μεταδίδουμε τις ειδήσεις όπως εμείς θέλουμε. Προφανώς ο πρωθυπουργός εννοεί ότι δεν υπακούσαμε στις ασφυκτικές παρεμβάσεις, ότι αντιδράσαμε στα περιστατικά λογοκρισίας τα οποία και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως.

Προσποιείται ότι αγνοεί ότι την τελική ευθύνη για τις ειδήσεις έχουν στελέχη που ο ίδιος επέλεξε. Δηλαδή, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος αξιολόγησε ως είδηση την επέτειο της εφημερίδας «Παρασκήνιο» και όχι τις καταγγελίες για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή ανακοίνωση των εργαζόμενων της ΕΡΤ κατά του πρωθυπουργού"

Δείτε LIVE τι μεταδίδει η ΕΡΤ και η ΕΡΑ-Συνεχίζουν την εκπομπή οι δημοσιογράφοι

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ παραμένουν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της δημόσιας τηλεόρασης και δεν εγκαταλείπουν της θέσεις τους παρά τις απειλές για αυτόφωρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Μεταδόσεων αναμεταδίδει ζωντανά την εικόνα της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης στην ιστοσελίδα της.
ΕΡΤ Live


Monitor ERT online
ΕΡΑ Live


Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε LIVE τι μεταδίδει η ΕΡΤ και η ΕΡΑ-Συνεχίζουν την εκπομπή οι δημοσιογράφοι"

Reuters: Eπιστρέφουν τα σύννεφα στην Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με εσωτερικές έριδες και δημόσιες διαμαρτυρίες την Τετάρτη, μετά την απόφαση για το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ και ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο υποβαθμίστηκε... στις αναδυόμενες αγορές, αναφέρει σε άρθρο του το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο αυτές εξελίξεις, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, διαταράσσουν το θετικό κλίμα απέναντι στη χώρα, που είχε ωθήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να διακηρύξει το τέλος του "Grexit" και την έλευση του "Grecovery".

Η απόδοση του 10ετους ελληνικού τίτλου επέστρεψε πάνω από το 10%, ενώ το χρηματιστήριο κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.

Εν τω μεταξύ, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη, ενώ απεργία διαρκείας θα πραγματοποιήσουν οι δημοσιογράφοι.

Το Reuters επικαλείται αναλυτές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί πιο άμεσο κίνδυνο για την κυβέρνηση από την υποβάθμιση του ΧΑ.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, παρόλο που οι περισσότεροι Έλληνες δεν δείχνουν ιδιαίτερη εκτίμηση για το κρατικό κανάλι, η ξαφνική αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε κύμα αγανάκτησης.

Την ίδια ώρα, η απόφαση για την ΕΡΤ προκάλεσε ρωγμές στον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό, με την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ να διαφωνούν ανοιχτά με την ΝΔ και να δηλώνουν ότι θα αντιταχθούν στο σχέδιο.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: Eπιστρέφουν τα σύννεφα στην Ελλάδα"

Aυτές είναι οι Εφορίες που βάζουν «λουκέτο» την ερχόμενη Δευτέρα

Tην αναστολή 20 ακόμη Δ.Ο.Υ και 45 σημείων ελέγχου που εντάσσονται σε αντίστοιχες μεγαλύτερες μονάδες προχωρά το υπουργείο Οικονομικών σο πλαίσιο της ενοποίησης και αναδιοργάνωσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ειδικότερα στις 17 Ιουνίου αναστέλλεται η λειτουργία 6 ΔΟΥ σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, ενώ οι υπόλοιπες 14 ΔΟΥ θα ενοποιηθούν την 1 Σεπτεμβρίου 2013.

Με τον τρόπο αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών θα εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε επίπεδο χώρας εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011. Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη φάση του σχεδίου ενοποίησης (Οκτώβριος 2012) είχε ανασταλεί η λειτουργία 47 ΔΥΟ ενώ κατά β φάση (Ιανουάριος 2013) είχε ανασταλεί η λειτουργία 51 ΔΟΥ.

Σε ότι αφορά τις 6 ΔΟΥ των οποίων θα ανασταλεί η λειτουργία στις 17 Ιουνίου και αυτές στις οποίες εντάσσονται είναι οι ακόλουθες:

Η ΔΟΥ Σαλαμίνας στη ΔΟΥ Ε' Πειραιά,

Η ΔΟΥ Κυθήρων στη ΔΟΥ Α' Πειραιά,

Η ΔΟΥ Θάσου στη ΔΟΥ Καβάλας,

Η ΔΟΥ Παξών στη ΔΟΥ Κέρκυρας,

Η ΔΟΥ Ιθάκης στη ΔΟΥ Αργοστολίου και

Η ΔΟΥ Λέρου στη ΔΟΥ Κω.

Η επιλογή των ΔΟΥ που κλείνουν όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών έγινε με κριτήριο τη μικρή απόσταση από τη στεριά (Σαλαμίνα και Θάσος) ή το μικρό αριθμό συναλλαγών που διενεργούν με πολίτες.

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι σε κάθε μια από αυτές τις ΔΟΥ που αναστέλλεται η λειτουργία τους, ιδρύεται ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), το οποίο λειτουργεί ως ένα Φορολογικό ΚΕΠ.

Ταυτόχρονα στο αμέσως προσεχές διάστημα το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην ενοποίηση των σημείων ελέγχου των ΔΟΥ ολόκληρης της χώρας. Έτσι στις 1/6/2013 υπήρχαν 103 σημεία ελέγχου, ενώ από 1/7/2013 θα προκύψουν μετά από ενοποιήσεις 65 σημεία ελέγχου σε επίπεδο χώρας.

Αναλυτικά:

Α. Στην Περιφέρεια αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων σημείων ελέγχου, τα οποία εντάσσονται στην αντίστοιχη ΔΟΥ:

της ΔΟΥ Κω στη ΔΟΥ Ρόδου

της ΔΟΥ Θήβας στη ΔΟΥ Λειβαδιάς,

της ΔΟΥ Γιαννιτσών στη ΔΟΥ Έδεσσας,

της ΔΟΥ Μεσολογγίου στη ΔΟΥ Αγρινίου,

της ΔΟΥ 'Αργους στη ΔΟΥ Ναυπλίου,

της ΔΟΥ Β' Λάρισας στη ΔΟΥ Α' Λάρισας,

της ΔΟΥ Α' Ηρακλείου στη ΔΟΥ Β' Ηρακλείου.

της ΔΟΥ Σάμου στη ΔΟΥ Α' Πειραιά,

της ΔΟΥ Λευκάδας στη ΔΟΥ Πρέβεζας,

της ΔΟΥ Αργοστολίου στη ΔΟΥ Α' Πατρών,

της ΔΟΥ Ζακύνθου στη ΔΟΥ Πύργου,

της ΔΟΥ Χίου στη ΔΟΥ Μυτιλήνης

της ΔΟΥ Καρπενησίου στη ΔΟΥ Λαμίας,

της ΔΟΥ Άμφισσας στη ΔΟΥ Λειβαδιάς,

της ΔΟΥ Γρεβενών στη ΔΟΥ Κοζάνης,

της ΔΟΥ Φλώρινας στη ΔΟΥ Καστοριάς,

της ΔΟΥ Ηγουμενίτσας στη ΔΟΥ Ιωαννίνων,

της ΔΟΥ Άρτας στη ΔΟΥ Πρέβεζας,

της ΔΟΥ Κιλκίς στη ΔΟΥ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης

Β. Στην Αττική αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων σημείων ελέγχου, τα οποία εντάσσονται στην αντίστοιχη ΔΟΥ:



της ΔΟΥ ΣΤ Αθηνών στη ΔΟΥ Α Αθηνών,

της ΔΟΥ IB Αθηνών στη ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών,

της ΔΟΥ ΙΔ Αθηνών στη ΔΟΥ ΙΓ Αθηνών,

της ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου στη ΔΟΥ Ηλιούπολης,

της ΔΟΥ Νέας Σμύρνης στη ΔΟΥ Α Καλλιθέας,

της ΔΟΥ Αιγάλεω στη ΔΟΥ Ελευσίνας,

της ΔΟΥ Αμαρυσίου στη ΔΟΥ Νέα Ιωνίας,

της ΔΟΥ A και Β Περιστερίου στη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων,

της ΔΟΥ Χαλανδρίου και Ψυχικού στη ΔΟΥ Χολαργού - Αγίας Παρασκευής,

της ΔΟΥ 'Ανδρου και Κεας στη ΔΟΥ Παλλήνης,

της ΔΟΥ Αχαρνών στη ΔΟΥ Κηφισιάς,

της ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου στη ΔΟΥ Γλυφάδας,

της ΔΟΥ Νίκαιας και Δ Πειραιά στη ΔΟΥ Ε Πειραιά

και της ΔΟΥ Γ Πειραιά και Μήλου και Σάμου στη ΔΟΥ Α Πειραιά

Γ. Στη Θεσσαλονίκη αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων σημείων ελέγχου, τα οποία εντάσσονται στην αντίστοιχη ΔΟΥ:

της ΔΟΥ Ιωνίας και Κιλκίς στη ΔΟΥ Αμπελοκήπων,

της ΔΟΥ ΣΤ Θεσσαλονίκης -στη ΔΟΥ Δθεσσαλονίκης,

της ΔΟΥ Καλαμαριάς στη ΔΟΥ Ζ Θεσσαλονίκης,

της ΔΟΥ Α Θεσσαλονίκης στη ΔΟΥ Ε Θεσσαλονίκης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Aυτές είναι οι Εφορίες που βάζουν «λουκέτο» την ερχόμενη Δευτέρα"

Η ΕΡΤ γίνεται ΝΕΡΙΤ ΑΕ:Όλο το νομοσχέδιο

Μετά το πρώτο “σοκ” από τον αιφνιδιασμό όλοι πλέον μοιάζουν να αναρωτιούνται εάν με τις αντιδράσεις που έχει επιφέρει, ειδικά στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο, το νομοσχέδιο αυτό θα περάσει. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θα πρέπει πάλι να κάτσουν στο τραπέζι και να τα βρουν.

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως είναι αποφασισμένη να περάσει το νομοσχέδιο και μάλιστα η ΕΡΤ με το νέο πλέον σχήμα να εκπέμψει ξανά μέχρι τις 29 Αυγούστου όπως δήλωσε στον Βήμα FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
Το νομοσχέδιο έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο για διαβούλευση, χωρίς οργανόγραμμα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο νέος δημόσιος φορέας θα απασχολεί 1000 με 1200 άτομα προσωπικό και πως ήδη έχει γίνει η επιλογή ατόμων εγνωσμένου κύρους για τη στελέχωσή του. Όσον αφορά στο υπάρχον προσωπικό, ο Σίμος Κεδίκογλου διευκρίνισε ότι θα απολυθεί όλο αλλά θα έχουν προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις όσοι πραγματικά έχουν αποδώσει έργο στην ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια.

Και το όνομα αυτής: «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε» δηλαδή ΝΕΡΙΤ - Α.Ε.

Τα έσοδά της εκτός από διαφημίσεις θα προέρχονται και από το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο θα αποφασιστεί με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού για θέματα Τύπου και ΜΜΕ «ύστερα από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου και αφού ληφθεί υπόψη η κοινοτική νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΝΕΡΙΤ απαρτίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού & Τουρισμού και τον υπουργό που είναι εκάστοτε αρμόδιος για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης.

Τόσο προς το εξωτερικό, τα άλλα δύο κόμματα της κυβέρνησης δηλαδή, όσο και ως προς το εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ το Μαξίμου έχει ένα σαφές μήνυμα να περάσει:
Εάν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο τότε η χώρα πάει σε εκλογές.

Οι αρχηγοί αναμένεται να καθίσουν και πάλι γύρω απ' το ίδιο τραπέζι για να τα βρουν. Η ΕΡΤ θα είναι κλειστή, επί της ουσίας ο Α. Σαμαράς θα έχει επιβάλει ένα δεδικασμένο στους άλλους δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΡΤ

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΡΤ γίνεται ΝΕΡΙΤ ΑΕ:Όλο το νομοσχέδιο"

Στις εφορίες στέλνει η ΔΕΗ τα ανεξόφλητα τέλη ακινήτων

Σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών ΕΕΤΗΔΕ του 2012 μέσω των λογαριασμών ρεύματος θα προχωρήσει... στις 22 Ιουνίου η ΔΕΗ, όπως αναφέρει η Επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.

Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για είσπραξη, όλα τα ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΗΔΕ 2012, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν έχουν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.

«Όσοι πελάτες επιθυμούν να εξοφλήσουν το ΕΕΤΗΔΕ 2012 μέσω των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τις σχετικές πληρωμές στα ταμεία των Καταστημάτων της ΔΕΗ έως την 21η Ιουνίου 2013 ή στα συνεργαζόμενα εναλλακτικά δίκτυα εξόφλησης λογαριασμών ρεύματος (ΕΛΤΑ, Τράπεζες, κλπ) έως την 18η Ιουνίου 2013» προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις εφορίες στέλνει η ΔΕΗ τα ανεξόφλητα τέλη ακινήτων"

Λάθος χαρακτηρίζει το κλείσιμο της ΕΡΤ ο Καραμανλής

Αιφνιδιαστική, βιαστική και τελικά λαθεμένη χαρακτηρίζει την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε συζητήσεις που είχε χτες και σήμερα το πρωί με συνεργάτες και φίλους του καθώς και με ορισμένα στελέχη της ΝΔ τα οποία ζήτησαν τη γνώμη του, ο Κ. Καραμανλής εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η επιλογή ήταν αιφνιδιαστική, βιαστική και τελικά λαθεμένη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός είπε στους συνομιλητές του, ότι και βέβαια θα έπρεπε να αλλάξουν πολλά στην ΕΡΤ, αλλά αυτό δεν σημαίνει λουκέτο.

Θα έπρεπε, τόνισε, «να γίνει διάλογος για τις αναγκαίες αλλαγές και αν ο διάλογος δεν τελεσφορούσε τότε η κυβέρνηση να αναλάβει άλλες πρωτοβουλίες, τώρα τα όσα έγιναν μοιάζουν αυταρχικά».

Επιπλέον εξέφρασε την άποψη, ότι με τα όσα έγιναν προκαλείται πολιτική κρίση με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, την ώρα που χρειάζεται ηρεμία και πολιτική σταθερότητα, αφού ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα για τα οικονομικά και τα δύσκολα είναι μπροστά.

dealnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάθος χαρακτηρίζει το κλείσιμο της ΕΡΤ ο Καραμανλής"

Οι Anonymous απειλούν την Κυβέρνηση (video)

Έντονη είναι η αντίδραση των Anonymous απέναντι στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ.

Προειδοποιούν για μαζικές επιθέσεις σε ιστοσελίδες της ελληνικής κυβέρνησης, το Σάββατο, 15 Ιουνίου.


Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Anonymous απειλούν την Κυβέρνηση (video)"

Ψήφος εμπιστοσύνης ή εθνικές εκλογές αρχές Ιουλίου

Δυο όρους για να συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση έθεσαν με τις δηλώσεις τους μετά την συνάντση τους οι Φ.Κουβέλης και Ε.Βενιζέλος

1ον Να ανοίξει η ΕΡΤ και

2ον Να γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΤΩΡΑ

και βέβαια όλα αυτά να προκυψουν απο συνάντηση των τριών αρχηγών.

Οι δικές μας πληροφορίες λένε τα εξης:

1ον Η συνάντηση των τριών αρχηγών, θα γίνει - και είναι λογικό

2ον η ΕΡΤ δεν πρόκειται να ανοίξει και

3ον ανασχηματισμός θα γίνει το νωρίτερο τον Ιούλιο.

Είναι πολύ πιθανό δε, ο πρωθυπουργός να καταθέσει πρόταησ εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και εαν δεν την πάρει αρχές Ιουλίου να έχουμε εθνικές εκλογές!

I-Reporter
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψήφος εμπιστοσύνης ή εθνικές εκλογές αρχές Ιουλίου"

Σαμαράς: Jurassic Park συμφερόντων η Ελλάδα - Δεν κλείνουμε την ΕΡΤ

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη δημόσια τηλεόραση «σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης» - Τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη με Βενιζέλο - Κουβέλη για να οριστεί συνάντηση τις προσεχείς ημέρες

Με σφοδρή επίθεση εναντίον όσων αντιτίθενται στην αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, «απάντησε» στο αίτημα των δύο κυβερνητικών εταίρων για σύσκεψη κορυφής και ανοιχτή τη δημόσια τηλεόραση, ο Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, στο Μέγαρο Μουσικής, ο κ. Σαμαράς επέμεινε στην προώθηση των σχεδιαζόμενων αλλαγών στην ΕΡΤ, απέδωσε τις αντιδράσεις σε συντεχνιακά συμφέροντα και περιέγραψε την Ελλάδα ως «Jurassic Park συμφερόντων».
«Οταν έκλεισαν χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις και εκατοντάδες άνθρωποι έχαναν τις δουλειές τους, δεν υπήρξε τέτοια αντίδραση», είπε.

«Φωνάζουν επειδή δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους (...) είναι ένα ξέσπασμα υποκρισίας που έφτασε την Ελλάδα σε αυτό το σημείο, από ένα σύστημα που δεν θέλει να χάσει τα προνόμιά του», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα έμεινε προσκολλημένη σε ιδεολογίες κρατισμού και ψευδοπροοδευτικότητας, όπου ακραιφνής δημοκράτης κατάντησε να είναι όποιος ήθελε να ελέγχει τον δημόσιο πλούτο (...) Δεν κλείνουμε την ΕΡΤ. Κάποιοι θέλουν να περάσει ότι κλείνουμε την ΕΡΤ. Δεν κλείνουμε την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αντίθετα τώρα θα αποκτήσουμε μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δεν αναφέρουν ότι θα γίνει ένας υγιής οργανισμός», είπε ακόμη και κλιμακώνοντας την επίθεσή του, σημείωσε:

«Απέναντί μας είναι ένα καθεστώς προνομίων, αδιαφάνειας, που έφερε τη χώρα σε αυτά τα χάλια. Δεν μπορώ να κάνω αποδεκτές τις ιερές αγελάδες του κρατισμού. Οχι μόνο επειδή δεν παράγουν τίποτα. Αλλά και επειδή είναι πανάκριβες», είπε ο κ. Σαμαράς που χαρακτήρισε την ΕΡΤ «σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης και τις αντιδράσεις για το λουκέτο «υποκριτικές».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: Jurassic Park συμφερόντων η Ελλάδα - Δεν κλείνουμε την ΕΡΤ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news