facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ποιοι απεργούν αύριο

Με απεργιακό μπαράζ απαντούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στην ΕΡΤ, εκφράζοντας έτσι τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους.

Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 πρωί συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε Ηλεκτρικό και Τραμ στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης, κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Τα Σωματεία Εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ παράλληλα πρόκειται να συμμετάσχουν, στις 11 το πρωί, στο συλλαλητήριο, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Σε κοινή τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, που συνιστά «ένα ακόμα βήμα της κυβέρνησης στον αυταρχικό κατήφορο, που επέλεξε να ακολουθεί, με επιστρατεύσεις εργαζομένων και άλλες αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές αποφάσεις».

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα καθ΄όλη τη διάρκεια της Πέμπτης, ενώ λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην απεργία καταργούνται από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Την Πέμπτη δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Οι κλάδοι που συμμετέχουν στην απεργία
Επίσης, τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν οι γιατροί του ΕΣΥ, οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι τραπεζοϋπάλληλοι (ΟΤΟΕ) ενώ κάλεσμα συμμετοχής στις αυριανές κινητοποιήσεις απηύθυναν οι καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ – ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) και η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών (EEE).

Επιπλέον, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών καλούν την ΠΝΟ να συνεδριάσει σήμερα έκτακτα προκειμένου να στηρίξει την απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για απεργία.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με δίωρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως τις 17:00.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι απεργούν αύριο"

Εξήντα ελληνικές βιομηχανίες ετοιμάζονται να παραδώσουν τα κλειδιά τους στον κ. Σαμαρά

Σοκ από την οικογένεια Δοντά!

Οι τελευταίοι των Μοϊκανών της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, η οικογένεια Δοντά, προετοιμάζεται για το «μοιραίο»: Να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο στα Φάρσαλα, αυξάνοντας τις θέσεις ανεργίας κατά 350 άτομα. Προσοχή: Δεν είναι παιγνίδι, δεν είναι διαπραγμάτευση, δεν είναι επικοινωνιακό τέχνασμα. Εξήντα ελληνικές βιομηχανίες ετοιμάζονται να παραδώσουν τα κλειδιά τους στον κ. Σαμαρά.

Περισσότερες από 60 μεγάλες ελληνικές ενεργοβόρες επιχειρήσεις πληρώνουν το ρεύμα σε πολύ αυξημένες τιμές σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές τους, γεγονός που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο. Το αίτημά τους ήταν απλό: Να πληρώνουν το ρεύμα με ευρωπαϊκά τιμολόγια. Τους είδε ο κ. Σαμαράς, αποδέχτηκε το δίκαιο του αιτήματος και υποσχέθηκε να γίνουν τα απαραίτητα βήματα. Και τι έγινε; Η Βουλή ετοιμάζεται να συζητήσει σχετικό νομοσχέδιο, με το οποίο λύνονται διάφορα άλλα θέματα. Όχι, όμως, και αυτό για το οποίο ξεκίνησε να γίνεται όλη η σχετική συζήτηση!

Με άλλα λόγια το θέμα «κλείνει» με καθολική ήττα των ενεργοβόρων βιομηχανιών. Τι θα επακολουθήσει; Ενα μπαράζ από λουκέτα, οδηγώντας άμεσα στην ανεργία περισσότερους από 20.000 εργαζομένους και έμμεσα στην απώλεια άλλων 200.000 θέσεων εργασίας. Πολύ απλά διότι σε διαφορετική περίπτωση οι εταιρείες αυτές θα δουλεύουν με ζημιά. Είναι παρανοϊκό. Ωστόσο συμβαίνει. Ετοιμαζόμαστε να προσθέσουμε άλλους 220.000 ανέργους στον ήδη μεγάλο κατάλογο των απόκληρων της ελληνικής χρεοκοπίας.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι το κράτος βρίσκεται σε δύσκολη θέση με την ΔΕΗ και προτιμά να την επιδοτήσει με αυτό τον τρόπο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Ίσως επειδή το θέμα της ΔΕΗ κρίνεται περισσότερο άμεσο. Κάνουν λάθος. Σε λίγες μέρες θα διαπιστώσουν ότι πιο άμεσο ήταν το θέμα των βιομηχανιών.

Ας επιστρέψουμε στο θέμα της οικογένειας Δοντά. Αποφάσισαν οι άνθρωποι πριν από μερικά χρόνια να παραμείνουν στον χώρο και να επενδύσουν. Έτσι, δημιούργησαν ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης, στα Φάρσαλα. Αγοράζουν βαμβάκι από περισσότερους από 10.000 παραγωγούς, απασχολούν 350 εργαζόμενους και προσφέρουν έτσι στην ελληνική Οικονομία. Σε αυτούς που δεν προσφέρουν είναι στους μετόχους τους. Αν η εταιρεία διατηρούσε μόνο την δραστηριότητα των ΑΠΕ (στα οποία επίσης επένδυσε τα τελευταία δέκα χρόνια) και έκλεινε το Κλωστήριο, θα ήταν κερδοφόρος. Αν πλήρωνε το ρεύμα όσο και ο Γερμανός κλωστοϋφαντουργός, θα ήταν κερδοφόρος. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνει; Να τιμωρηθεί με καμιά σαρανταριά εκατ. ζημιές στην επόμενη δεκαετία για να «σωθεί» η ΔΕΗ; Επειδή, έκανε το λάθος και επένδυσε χρήματα; Στο τέλος είναι πιθανό να ξυπνήσουν ένα πρωί και με συνθήματα του τύπου «την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία».

Υπάρχει Γερμανός κλωστοϋφαντουργός που αγοράζει πρώτη ύλη από τις ίδιες πηγές με εκείνες που αγοράζει η Επίλεκτος και κατορθώνει να βγάλει κέρδος! Επειδή πληρώνει την ενέργεια σε αρκετά χαμηλότερες τιμές από την Επίλεκτο κι ας διαθέτει μικρότερο εργοστάσιο από τους Έλληνες ανταγωνιστές του. Αλλά εκεί δεν υπάρχουν Φωτόπουλοι και η ίδια η κοινωνία προστατεύει τις θέσεις εργασίας και σέβεται τους ανθρώπους που επενδύουν. Δεν τους πετροβολούν.

Η πληροφορία που σας δίνουμε σήμερα είναι απόλυτα διασταυρωμένη. Θα αναφέρουν την πρόθεσή τους σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό. Κι είναι απόλυτα λογικό να συμβεί, όπως και ό,τι θα ακολουθήσει και με τις υπόλοιπες μεγάλες βιομηχανίες. Ακούμε ότι στις επόμενες ημέρες θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εργαζόμενοι σε μονάδες της Β. Ελλάδας. Αυτό που έρχεται δεν έχει προηγούμενο και θα είναι η τελευταία πράξη για την ελληνική βιομηχανία. Στην συνέχεια θα μπορούμε να δείχνουμε στους τουρίστες τα ερείπια των βιομηχανικών εγκαταστάσεων: «Κάποτε είχαμε και βιομηχανία».

Το αστείο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι τον σύνδεσμο που έχουν συστήσει οι βιομήχανοι δεν δέχτηκαν να τον δουν στην ΡΑΕ. Δεν πειράζει! Με τα λεφτά του ελληνικού λαού μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους επιλογές, ποιον θα βλέπουν και ποιον όχι. Σαν να βρίσκονται στο χωράφι του πατέρα τους.

Από εδώ και πέρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν ξέρει. Ότι πέφτει δήθεν από τα σύννεφα. Και να μην κάνουν αναφορές σε νέες επενδύσεις. Εδώ δεν μπορούν να κρατήσουν αυτές που έχουν ήδη γίνει...

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξήντα ελληνικές βιομηχανίες ετοιμάζονται να παραδώσουν τα κλειδιά τους στον κ. Σαμαρά"

Προωθούνται αλλαγές στον "Τειρεσία"

Σε διαβουλεύσεις με την Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται το υπουργείο Ανάπτυξης για να αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο για τον Τειρεσία ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Βουλή στο νομοσχέδιο για το πρόγραμμα διευκόλυνσης των δανειοληπτών.

Όπως είπε, η κυβέρνηση επεξεργάζεται αλλαγές στη βάση του βρετανικού μοντέλου σύμφωνα με το οποίο θα λαμβάνεται υπόψη το συνολικό πιστοληπτικό προφίλ και δεν θα αρκεί μία φωτογραφία της στιγμής που συνήθως δυσκολεύει τους πολίτες και επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους.

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης για τη βουλευτική τροπολογία που έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση για το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ προκειμένου για ατομική κατάθεση και των 2.000 ευρώ για κοινό τραπεζικό λογαριασμό, ότι από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι οφειλές προς το Δημόσιο για τις οποίες υπάρχει το ρυθμιστικό πλαίσιο του ΚΕΔΕ (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων). Σύμφωνα με τη βουλευτική τροπολογία την οποία έκανε αποδεκτή ο κ. Χατζηδάκης, το ακατάσχετο αφορά οφειλές προς τρίτους και «απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1500 ευρώ για ατομικό τραπεζικό λογαριασμό και 2000 ευρώ για κοινό λογαριασμό. Από το προηγούμενο εδάφιο εξαιρείται ως δανειστής το δημόσιο για το οποίο ισχύουν οι διατάξεις του Ν. Δ. 356/74 ΚΕΔΕ. Με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο. Καταθέσεις που αφορούν σε μισθούς ή συντάξεις ή ασφαλιστικές παροχές προσδιορίζονται υποχρεωτικά ως τέτοιες και κατά το υπερβάλλον του ποσού καταλαμβάνονται από το 982 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το πρόγραμμα διευκόλυνσης των ενήμερων δανειοληπτών, ο υπουργός Ανάπτυξης και απαντώντας σε όσους είπαν ότι είναι αποτέλεσμα κακής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, ο υπουργός είπε ότι είναι το καλύτερο πλαίσιο από όποια χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης.

Υπογράμμισε επίσης ότι για πρώτη φορά κυβέρνηση εισάγει υποχρέωση των τραπεζών να ρυθμίσουν δάνεια ακόμη και αυτά για τα οποία καθυστερούν οι δόσεις αρκεί να μην έχει γίνει καταγγελία της σύμβασής τους. Ανέφερε επίσης ότι το νομοσχέδιο πάει στην κατεύθυνση διαγραφής δανείων. Για τις αλλαγές στο Ν. 3869, που ψηφίστηκε επί των ημερών της κ. Κατσέλη, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η εμπειρία της εφαρμογής του κατέδειξε την ανάγκη βελτιώσεων προκειμένου οι ρυθμίσεις αυτές να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικές. Πρόσθεσε στο σημείο αυτό ότι «δεν καταργείται η εξωδικαστική διαδικασία, αλλάζει και επιταχύνεται. Η διαδικασία του προδικαστικού συμβιβασμού είναι πιο σύντομη».

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στην εισαγωγή του θεσμού της διαμεσολάβησης επισημαίνοντας ότι δέχθηκε πυρά όταν αρνήθηκε να αποδεχθεί να είναι υποχρεωτική η παρουσία δικηγόρου και πρόσθεσε: «Κανείς δεν είναι εδώ για να εκπροσωπεί την επαγγελματική ομάδα από την οποία προέρχεται διότι εδώ προέχει το δημόσιο συμφέρον έστω και αν δυσαρεστείται ο συμπαθής δικηγορικός κλάδος».

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Προωθούνται αλλαγές στον "Τειρεσία""

Βρούτσης: Νέος μηχανισμός για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού

Τη δημιουργία νέου μηχανισμού με τον οποίο θα προσδιορίζεται ο κατώτατος μισθός επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, όπως υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι η πρόταση του μηχανισμού για τον κατώτατο μισθό θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι σήμερα δεν θίγεται το κατώτατο όριο μισθού των 586 ευρώ.

Εκτίμησε μάλιστα πως ήδη υπάρχουν επιχειρήσεις που δίνουν μισθούς πάνω από τον κατώτατο μισθό.

Αναφερόμενος στην ανεργία τόνισε ότι βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση ως υπουργός Εργασίας να καταγράφει την ανεργία, η οποία όμως δεν λύνεται -όπως είπε- από εκείνον αλλά από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Για τις πλασματικές συντάξεις τόνισε πως πλέον μέσω του συστήματος ΗΛΙΟΣ καταγράφηκαν οι συνταξιούχοι της χώρας και ξεκαθάρισε το τοπίο.

Γνωστοποίησε ότι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα είναι 2.714.034 τον Ιούνιο του 2013 και πως υπάρχουν τρεις συνταξιούχοι στη χώρα που λαμβάνουν εννέα συντάξεις, 11 συνταξιούχοι που λαμβάνουν 8 συντάξεις και 151 συνταξιούχοι που λαμβάνουν επτά συντάξεις.

«Δεν σημαίνει ότι είναι παράνομες οι συντάξεις που λαμβάνουν. Θα τις ψάξουμε όμως», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως θα μειωθούν κι άλλο οι εργοδοτικές εισφορές και κάλεσε όσες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές να ενταχθούν στη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα να εξοφλήσουν σε 48 δόσεις.

«Όσοι μπορούν πρέπει να ενταχθούν. Θα κλείσουν επιχειρήσεις γιατί θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες όποιος δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές του εισφορές» είπε ο κ. Βρούτσης.

Ανακοίνωσε επίσης το σχέδιο ΑΡΤΕΜΙΣ το οποίο θα περιλαμβάνει 21 συνεκτικές δράσεις «που θα φέρουν καίριο πλήγμα στην αδήλωτη εργασία και την εισφοροδιαφυγή».

Τέλος, τόνισε ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα αναβαθμιστεί και θα λειτουργήσει στο επίπεδο του ΣΔΟΕ.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης: Νέος μηχανισμός για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού"

Την Κομισιόν δείχνει το ΤΑΙΠΕΔ για το ναυάγιο της ΔΕΠΑ

Σε παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέρριψε την ευθύνη για το ναυάγιο της ΔΕΠΑ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης, σχολίασε την απόσυρση του ενδιαφέροντος των Ρώσων, λέγοντας: «Δεν το περιμέναμε, αλλά δεν πάθαμε και σοκ».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, η απόφαση της Gazprom δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς η κυβέρνηση μπορεί να ενημερώθηκε για τις ρωσικές προθέσεις ένα 24ωρο πριν από το άνοιγμα των προσφορών, αλλά είχε εικόνα για τις αντιρρήσεις της Κομισιόν ήδη από το Σαββατοκύριακο. Το πρόβλημα των Βρυξελλών ήταν η δημιουργία ρωσικού ολιγοπωλίου στην ενέργεια.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε ότι οι συνεννοήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ρώσων έκαναν την Gazprom να υπαναχωρήσει. Σημείωσε, πάντως, ότι «είναι νίκη της ελληνικής πλευράς ότι οι Ρώσοι αιστάνθηκαν καλοδεχούμενοι· το ότι δεν συμμετείχαν τελικά, δεν έχει σχέση με την ελληνική πλευρά».

Ο Στ.Σταυρίδης σημείωσε ότι η ΔΕΠΑ παραμένει σε ελληνικά χέρια και οι πλειοψηφία των μετοχών της στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ προανήγγειλε ότι ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί πολύ γρήγορα. Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, σημειώνοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα επισπεύσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Ερωτηθείς για την αποκάλυψη εκ μέρους των Ρώσων ότι η Ελλάδα πληρώνει 30% ακριβότερα το αέριο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Σταυρίδης απάντησε ότι «είναι ευχάριστο το γεγονός ότι το μάθαμε», σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτές οι στρεβλώσεις της αγοράς.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η Αθήνα έχει τη διαβεβαίωση της Κομισιόν ότι τα διαφυγόντα έσοδα, της τάξης του 1 δισ. ευρώ, από τη ματαίωση της συμφωνίας για τη ΔΕΠΑ δεν θα προσμετρηθούν στον φετινό στόχο για έσοδα 2,6 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις.

Κατά τις πληροφορίες, σημείο - κλειδί για το ναυάγιο ήταν όταν η ρωσική πλευρά ζήτησε να μάθει από την Κομισιόν αν η εξαγορά της ΔΕΠΑ θα μετρούσε στη γενική εικόνα κινήσεων και τοποθετήσεων της Gazprom στην ΕΕ, καθώς διερευνάται η συγκρότηση ολιγοπωλίου ενέργειες και όπως φαίνεται έλαβε θετική απάντηση. Αυτό μέτρησε αρνητικά στις επόμενες κινήσεις των Ρώσων.

Σύμφωνα με Το Βήμα, τα μηνύματα από το ρωσοευρωπαϊκό συνέδριο για την ενέργεια πριν από μία εβδομάδα στις Βρυξέλλες δεν ήταν ενθαρρυντικά για την Gazprom. O νούμερο δύο στην ιεραρχία του ρώσικου κολοσσού Αλεξάντερ Μεντβέντεφ εισέπραξε αρνητικό κλίμα για την επικείμενη επένδυση στη ΔΕΠΑ.

Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι τον «διαβεβαίωσαν» ότι σε περίπτωση που η Gazprom διεκδικήσει τη ΔΕΠΑ, αμέσως η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού θα εντάξει και αυτή την υπόθεση στο μεγάλο φάκελο που έχει σχηματίσει για τη δραστηριότητα της Gazprom στην ΕΕ.

Κάτι τέτοιο μεταφράζεται σε 1,5 χρόνο καθυστέρηση για να εγκριθεί -αν έπαιρνε τελικά «πράσινο φως»- η συγκεκριμένη εξαγορά.

«Μας προτιμούν προμηθευτές και όχι επενδυτές», ήταν η φράση που φαίνεται να εκστόμισε δυσαρεστημένος ο κ. Μεντβέντεφ και κάπου εκεί ο κύβος ερρίφθη για τη μη συμμετοχή της Gazprom στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρξε και αμερικανικός δάκτυλος: Όπως αποκαλύπτεται, πριν από λίγες ημέρες, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σμιθ, πραγματοποίησε ταξίδι αστραπή στις Βρυξέλλες. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι πήγε για τη ΔΕΠΑ, αλλά η αμερικανική επιρροή στις Βρυξέλλες δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Κατόπιν αυτών, οι Ρώσοι «άδειασαν» την ελληνική κυβέρνηση. Μπορεί η μη υποβολή προσφοράς να ήταν ένα σενάριο, αλλά η σιγή ιχθύος μέχρι την τελευταία στιγμή από τη Gazprom δεν προμήνυε κάτι τέτοιο. Μάλιστα, η άλλη ρώσικη εταιρεία, η Sintez, ειδοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν θα υποβάλει δεσμευτική πρόταση σε αντίθεση με τη Gazprom που δεν έστειλε ούτε ένα μήνυμα, παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ είχε επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου τρεις φορές.

Αντιστάθμισμα στο ναυάγιο της ΔΕΠΑ φαίνεται να είναι η προσφορά της αζέρικης Socar για τη ΔΕΣΦΑ, αφού αν ανακηρυχθεί ανάδοχος, ανοίγει ο δρόμος για να περάσει ο αγωγός TAP από την Ελλάδα. Πάντως, και για το θέμα της Socar τα μηνύματα είναι συγκεχυμένα, καθώς υπάρχει φημολογία ότι η προσφορά των Αζέρων δεν είναι ικανοποιητική.

O πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης στο Mega



Διαβάστε Περισσότερα » "Την Κομισιόν δείχνει το ΤΑΙΠΕΔ για το ναυάγιο της ΔΕΠΑ"

Ένοχος ο αρχηγός - ο ΓΑΠ - κι όχι ο «κηπουρός», Παπακωνσταντίνου ...!!!

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Δεν θα κρύψω ότι, μελετώντας τα τελευταία έγγραφα του ΔΝΤ, με κυριάρχησε η θλίψη. Δεν ανακάλυψα κάτι που δεν γνώριζα, απλά είναι άκρως ενοχλητική η διαπίστωση ότι οδήγησαν μία χώρα και έναν λαό στην εξαθλίωση και τη φτώχεια κάνοντας πειράματα, γνωρίζοντας ότι η ποινή με όλα τα σενάρια ήταν «θάνατος», εκτός από ένα: το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Είναι χιλιοειπωμένη η ιστορία αυτή και δεν θα την επαναλάβω. Θα θυμίσω απλώς ότι εμείς στο «Εθνος της Κυριακής» έχουμε θέσει άπειρες φορές το θέμα. Μας λοιδόρησαν, μας εξύβρισαν τα στρατευμένα blogs της «οικογένειας», αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να δώσουν μία πειστική απάντηση για την απουσία μάχης για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Οταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του πρώην αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πολλοί άνθρωποι εντός και εκτός Ελλάδας έμειναν άφωνοι με τις αποκαλύψεις. Αλλά αυτή ήταν η αλήθεια, η ίδια για την οποία καταθέταμε τις απόψεις μας τα τελευταία 3 χρόνια.

Το «κούρεμα» πριν από το Μνημόνιο δεν ήταν απλώς μια κάποια λύση. Ηταν η ΛΥΣΗ. Διότι το χρέος θα μειωνόταν δραματικά και η χώρα δεν θα δανειζόταν 110 δισεκατομμύρια, τα οποία στο μεταξύ έχουν πολλαπλασιαστεί. Σε περιπτώσεις όπως η ελληνική οικονομική τραγωδία, οι υπεύθυνοι έχουν ονόματα. Ολες οι πολιτικές παρατάξεις βάλθηκαν να χώσουν στη φυλακή τον πρώην υπ. Οικονομικών Γ. Παπα-κωνσταντίνου. Λυπάμαι, αλλά πρέπει να τους υπενθυμίσω ότι η οικονομική τραγωδία άρχισε πριν από τον Οκτώβριο του 2009 και το πλέον σημαντικό, η Ελλάδα είχε πρωθυπουργό. Τον Γιώργο Παπανδρέου.

Οσους ρώτησα στο ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και στενούς του συνεργάτες, μου υπογράμμισαν μία μία τις λέξεις: Δεν γινόταν τίποτα επί διακυβέρνησής του χωρίς να εγκριθεί από τον κ. Παπανδρέου. Ολα όσα έγιναν με τον μηχανισμό ΔΝΤ-ΕΕ φέρουν την υπογραφή του. Αυτός αποφάσιζε, αυτός διέταζε, οι υπόλοιποι εκτελούσαν. Σίγουρα έχουν ευθύνη και αυτοί που... πατούσαν τη σκανδάλη εκ μέρους του. Αλλά οι σοβαροί και θαρραλέοι πολιτικοί ηγέτες παίρνουν τις ευθύνες τους, δεν τις μεταβιβάζουν στους «μικρούς κηπουρούς»

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένοχος ο αρχηγός - ο ΓΑΠ - κι όχι ο «κηπουρός», Παπακωνσταντίνου ...!!!"

Για 2η φορά κλείνει στην ιστορία της η ΕΡΤ - Δείτε το VIDEO με την ανακοίνωση της 1ης φοράς

Ήταν αρκετές δεκαετίες πίσω όταν η τότε ΕΙΡ (σημερινή ΕΡΤ) ανακοίνωσε οτι σε λίγο θα διακόψει το πρόγραμμα της. Ο λόγος;

Μα φυσικά η είσοδος των Γερμανών στην Αθήνα. Κάτι μας θυμίζει, κάτι μας θυμίζει Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο!


Tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Για 2η φορά κλείνει στην ιστορία της η ΕΡΤ - Δείτε το VIDEO με την ανακοίνωση της 1ης φοράς"

Κεδίκογλου Τι δήλωνε πριν ένα χρόνο για την ΕΡΤ

Ένα χρόνο περίπου πριν ο άνθρωπος που σήμερα ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αυτός ο ίδιος άνθρωπος κατακεραύνωνε την κυβέρνηση Παπαδήμου για το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ, μιλώντας για απαξίωση η δημόσια τηλεόραση.

Ως αρμόδιος για τα θέματα της κρατικής τηλεόρασης, δήλωνε πως έχουν καταθέσει ειδικό σχέδιο για την ΕΡΤ και δήλωνε πως δεν κατανοεί το όφελος από το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, από την κατάργηση των υπερσύγχρονων studio που υπάρχουν και να δοθεί το κτίριο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Βέβαια όπως έδειξε η σημερινή ημέρα αυτό το σχέδιο κάπου πήγε, αλλά σίγουρα δεν υλοποιήθηκε για να φτάσει στο σημείο η κυβέρνηση να ανακοινώσει το κλείσιμο της ΕΡΤ.



Διαβάστε Περισσότερα » "Κεδίκογλου Τι δήλωνε πριν ένα χρόνο για την ΕΡΤ"

Αρχιεπίσκοπος:''Αδιανόητο να σιγήσει η φωνή της ΕΡΤ'' - Επιρρίπτει ευθύνες στις πελατειακές πολιτικές

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει με σχετική δήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά την ξαφνική ανακοίνωση για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

''Είναι αδιανόητο, σε μια στιγμή τόσο κρίσιμη για την Πατρίδα, να σιγήσει η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μια φωνή που χρόνια τώρα υπηρετεί την ενημέρωση, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό στο σύνολο του", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ενώ προσθέτει: "Είναι αδιανόητο εκατοντάδες εργαζόμενοι να γίνονται βορά στο βωμό σκοπιμοτήτων και να θυσιάζονται εξαιτίας φαύλων πολιτικών και πρακτικών δεκαετιών."

"Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα η θεραπεία ενός οργανισμού που αντιμετωπίζει προβλήματα και τελείως διαφορετικό θέμα η ξαφνική και βίαιη θανατωσή του", υπογραμμίζει κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Να σημειωθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες επέρριπτε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις πελατειακές πολιτικές που, όπως έλεγε, ανέπτυσσαν και οι οποίες δημιούργησαν τα τόσα και ανυπέρβλητα προβλήματα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

romfea
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχιεπίσκοπος:''Αδιανόητο να σιγήσει η φωνή της ΕΡΤ'' - Επιρρίπτει ευθύνες στις πελατειακές πολιτικές"

Διαχωρίζουν τη θέση τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το κλείσιμο της ΕΡΤ...!!!

Τη διαφωνία τους για το κλείσιμο της ΕΡΤ εξέφρασαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι οι υπουργοί που υπέδειξαν δεν συνυπέγραψαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και δεν θα την ψηφίσουν όταν αυτή έρθει στη Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά άμεση συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπροσωπεία των δύο κομμάτων μεταβαίνει στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Τετάρτη στις 2.00 μμ.

Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Κινήματος «κατέστησε ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης».

«Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την ΠΝΠ» πρόσθεσε η Ιπποκράτους.

Το ΠΑΣΟΚ «δεν δέχεται να ανοίγουν λανθασμένα μέτωπα με λανθασμένο τρόπο. Όποτε αυτό έγινε στο παρελθόν το πράγμα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλου του προσωπικού παρουσιάστηκε σε εμάς από την κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να εκπληρωθεί αμέσως ο όρος της μείωσης του προσωπικού του κράτους κατά 2.000 άτομα πριν την καταβολή της επόμενης δόσης.

»Ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας της ΕΡΤ προφανώς υπάρχουν. Δεν προέκυψαν όμως τώρα. Η κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι αρμόδιοι υπουργοί της εποπτεύουν της ΕΡΤ επί έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και χωρίς καμία βελτίωση στα θέματα αυτά» πρόσθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας σε σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Όλα όσα περιλαμβάνονται στις δύο σημερινές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία. Θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε».

Αντιστοίχως, η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της «επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή».

Οι τέσσερις υπουργοί που δεν υπέγραψαν το λουκέτο στην EPT

Οι υπουργοί που με εντολή των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν υπέγραψαν τη ΠΝΠ είναι: Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρύθυμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαχωρίζουν τη θέση τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το κλείσιμο της ΕΡΤ...!!!"

Ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ - Ολόκληρη η δήλωσή του

Το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δημιουργία στη θέση της ενός «δημόσιου αλλά όχι κρατικού» Οργανισμού Ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Τρίτης. Σε άνω των 2.600 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που χάνουν τη δουλειά τους, ενώ η ανακοίνωση του λουκέτου πυροδοτεί ήδη σφοδρές αντιδράσεις στην αντιπολίτευση.

Στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:
Χαρακτήρισε την ΕΡΤ «περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης».
Υποστήριξε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό «για πολύ μικρή τηλεθέαση».

Περιέγραψε με μελανά χρώματα τη λειτουργία της λέγοντας: «Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους» για «καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και οκτώ χρόνια και για καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών».

Εκανε λόγο για «τεράστια ποσά που διανέμονται σε σε ιδιωτικές παραγωγές» και για «τεράστιο κόστος εξωτερικών μεταδόσεων» που έχουν επιβληθεί από «απαρχαιωμένα συνδικαλιστικά προνόμια».

Φωτογραφίζοντας τη Ραδιοτηλεόραση, μίλησε για «περιοδικό χωρίς αναγνώστες» και δεκάδες τοπικούς σταθμούς που αναμεταδίδουν τις περισσότερες ώρες της μέρας, το κεντρικό πρόγραμμα.

Διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά, ότι οι νέες προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και ότι ο νέος φορέας θα λειτουργήσει με «πολύ λιγότερο προσωπικό».
Υποσχέθηκε ότι ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης θα ξεκινήσει να λειτουργεί το συντομότερο και ότι στο διάστημα που θα μεσολαβήσει οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το σχετικό μέσω ΔΕΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου έχει ως εξής:

«Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Οπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για «ιερές αγελάδες» που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού.

Οταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε από την κρίση, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης.

Κι αυτό τελειώνει σήμερα...

Την ΕΡΤ την πληρώνει ο Ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο! Έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ' όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι.

Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού.

Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους!

Καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και... οκτώ χρόνια!

Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών.

Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε ιδιωτικές παραγωγές που θα μπορούσε να κάνει, με πολύ λιγότερα, χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα. Που τα έχει πληρώσει ακριβά ο Έλληνας φορολογούμενος.

Για να μην αναφερθούμε στο τεράστιο κόστος εξωτερικών μεταδόσεων που έχουν επιβάλλει απαρχαιωμένα συνδικαλιστικά προνόμια, κι έτσι μετακινούνται δεκάδες τεχνικοί κάθε τόσο, για έργο που μπορεί να γίνει από δύο-τρία άτομα.

Για να μην πούμε ότι συντηρεί περιοδικό χωρίς αναγνώστες, ενώ διαθέτει δεκάδες σταθμούς τοπικούς σταθμούς που ουσιαστικά αναμεταδίδουν, τις περισσότερες ώρες της μέρας, το κεντρικό πρόγραμμα.

Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς.

Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά!

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ. Και στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος - αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος - Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης.

Κατά τα πρότυπα των πιο επιτυχημένων δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας.

Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά. Και όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης.

Υπάρχουν πολλοί άξιοι και ικανοί εργαζόμενοι, η πείρα και η προϋπηρεσία των οποίων είναι απαραίτητη για να σταθεί ο νέος Οργανισμός. Και θα συνεκτιμηθεί κατά τη διαδικασία προσλήψεων, με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ.

Ο νέος Οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό. Με σαφές οργανόγραμμα, όπως προβλέπουν τα σύγχρονα δεδομένα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση παντού στον κόσμο. Το αρχείο της ΕΡΤ – που αποτελεί αληθινό Εθνικό θησαυρό – θα περιφρουρηθεί και θα αξιοποιηθεί πλήρως.

Επίσης θα αξιοποιηθούν οι δορυφορικές υπηρεσίες και οι σύγχρονες τεχνολογίες. Ώστε να υπάρξει - επιτέλους - δυναμικός μοχλός προβολής της Ελλάδας, της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, αλλά και πολύτιμος καθημερινός δεσμός με την Ελληνική Διασπορά σε όλο τον κόσμο.

Ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης θα ξεκινήσει να λειτουργεί το συντομότερο. Μέχρι τότε οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το χαράτσι που πληρώνουν ως σήμερα.

Κι από τη λειτουργία του και μετά θα πληρώνουν πολύ λιγότερα. Υπολογίζεται ότι θα απαλλαγούν από ένα ποσό που φτάνει τα 100 εκατομμύρια ετησίως.

Ενώ για όσες θέσεις της σημερινής ΕΡΤ κρίνονται υπεράριθμες, θα προσληφθούν με ΑΣΕΠ νέοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει ανάγκη.

Μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται χωρίς μεγάλες τομές. Τολμηρές και ριζοσπαστικές!

Μέχρι τώρα πολλοί έλεγαν ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση» για τέτοιες τομές...

Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση!

Αυτό άλλωστε, ζητάει κι αυτό περιμένει να δει ο Ελληνικός λαός».

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ - Ολόκληρη η δήλωσή του"

ΕΕ: Τέλος τα χαμογελαστά μωρά στις συσκευασίες βρεφικού γάλακτος

Οι φωτογραφίες των χαμογελαστών μωρών θα εξαφανιστούν από τις συσκευασίες βρεφικού γάλακτος σε σκόνη στην ΕΕ αφού το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε σήμερα νέους κανονισμούς για την ενθάρρυνση του θηλασμού.

"Ο θηλασμός είναι η υγιέστερη επιλογή για τα βρέφη και οι παραγωγοί βρεφικού γάλακτος σε σκόνη δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το μάρκετινγκ για να προσπαθούν να πείσουν τους γονείς ότι δεν είναι έτσι", δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Καρλ Σλίτερ.

Η νέα νομοθεσία απαγορεύει "φωτογραφίες βρεφών ή άλλες φωτογραφίες ή κείμενα που μπορεί να εξιδανικεύουν τη χρήση του γάλακτος σε σκόνη" σε προϊόντα για παιδιά ηλικίας ως 1 έτους και στις σχετικές διαφημίσεις.

Στις εικόνες αυτές περιλαμβάνονται οι φωτογραφίες "χαμογελαστών μωρών" σύμφωνα με τον Σλίτερ, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος των Πρασίνων σε θέματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας των τροφίμων.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ: Τέλος τα χαμογελαστά μωρά στις συσκευασίες βρεφικού γάλακτος"

Διανομή κλειδαρίθμων μέσω ΕΛΤΑ

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους, οι οποίοι υποχρεώνονται σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013, προχώρησε σε κεντρική μαζική έκδοση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα ΤΑΧΙSnet (κλειδάριθμοι).

Η αποστολή τους θα γίνει με συστημένες επιστολές. Η ταχυδρόμησή τους θα ξεκινήσει 12/06/2013, θα ολοκληρωθεί 14/06/2013 και εκτιμάται ότι θα έχουν παραδοθεί στους αποδέκτες έως 20/06/2013.

Συνεπώς, όσοι φορολογούμενοι το Οικ. Έτος 2012 υπέβαλαν δήλωση σε έντυπη μορφή, δεν τους έχουν εκδοθεί κωδικοί πρόσβασης και μέχρι 07/06/2013 δεν έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο TAXISnet, δεν απαιτείται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής και στη συνέχεια να επισκεφθούν τη Δ.Ο.Υ για την παραλαβή κλειδαρίθμου, αλλά να αναμένουν τη συστημένη επιστολή.

Οι πολίτες για να ενημερωθούν σχετικά με την αποστολή συστημένης επιστολής μπορούν να επισκεφτούν τον ιστοχώρο της ΓΓΠΣ: www.gsis.gr την επιλογή «Υπηρεσίες προς τους Πολίτες» «Περισσότερα»  «Δείτε εδώ αν θα λάβετε τον κλειδάριθμό σας ταχυδρομικώς».

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους, οι οποίοι υποχρεώνονται σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013, προχώρησε σε κεντρική μαζική έκδοση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα ΤΑΧΙSnet (κλειδάριθμοι).

Η αποστολή τους θα γίνει με συστημένες επιστολές. Η ταχυδρόμησή τους θα ξεκινήσει 12/06/2013, θα ολοκληρωθεί 14/06/2013 και εκτιμάται ότι θα έχουν παραδοθεί στους αποδέκτες έως 20/06/2013.

Συνεπώς, όσοι φορολογούμενοι το Οικ. Έτος 2012 υπέβαλαν δήλωση σε έντυπη μορφή, δεν τους έχουν εκδοθεί κωδικοί πρόσβασης και μέχρι 07/06/2013 δεν έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο TAXISnet, δεν απαιτείται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής και στη συνέχεια να επισκεφθούν τη Δ.Ο.Υ για την παραλαβή κλειδαρίθμου, αλλά να αναμένουν τη συστημένη επιστολή.

Οι πολίτες για να ενημερωθούν σχετικά με την αποστολή συστημένης επιστολής μπορούν να επισκεφτούν τον ιστοχώρο της ΓΓΠΣ:www.gsis.gr την επιλογή «Υπηρεσίες προς τους Πολίτες» «Περισσότερα»  «Δείτε εδώ αν θα λάβετε τον κλειδάριθμό σας ταχυδρομικώς».

Διαβάστε Περισσότερα » "Διανομή κλειδαρίθμων μέσω ΕΛΤΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news