facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Προσφεύγει στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο η Βίκυ Σταμάτη - Ζητάει και χρήματα - Διαφωνεί ο Κούγιας

Η Βίκυ Σταμάτη, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου που από κοινού κατηγορούνται για την υπόθεση του «μαύρου» πολιτικού χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Η προσφυγή ξεκινά με ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται η κ. Σταμάτη, όπου αναφέρονται και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει μεταξύ των οποίων κι αυτή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Στο κείμενο που κατέθεσε η κ. Σταμάτη επικαλείται σειρά παραβιάσεων από την πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης όπως την παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς της, καθώς και τη μη δυνατότητα προσφυγής.

«Δεν προβλέπονται στην ελληνική έννομη τάξη ένδικα μέσα για να ασκήσω και να κριθεί η παράβαση του τεκμηρίου της αθωότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά η προσφυγή.

Το καλύτερο βέβαια βρίσκεται στο τέλος της προσφυγής που αποκλειστικά δημοσιεύει σήμερα το newsbomb.gr.
H κ. Σταμάτη δεν ζητά απλώς να αναγνωρίσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την παραβίαση των δικαιωμάτων της.

Ζητά και χρήματα από το ελληνικό κράτος!!!
"...επιφυλάσσομαι να καθορίσω νομότυπα και εμπρόθεσμα το αίτημά μου για δίκαιη και εύλογη ικανοποίηση για την ζημιά που υπέστην συμπεριλαμβανομένης και της χρηματικής ικανοποιήσεώς μου λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστην από την παραβίαση των ανωτέρω δικαιωμάτων μου καθώς και την δικαστική μου δαπάνη".

Κούγιας: Είμαστε αντίθετοι με την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του είναι αντίθετοι με την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς όπως αναφέρει «ουδέν ουσιαστικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει», εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη στην κρίση του δικαστηρίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο δικηγόρος Βασίλειος Χειρδάρης προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υπέρ της εντολέως μας, Βασιλικής Τσοχατζοπούλου-Σταμάτη.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Χειρδάρης υπήρξε ο προηγούμενος δικηγόρος της κας Τσοχατζοπούλου, όταν αυτή εμφανίστηκε στον Ανακριτή και εκδόθηκε το ένταλμα προσωρινής της κράτησης, και η εντολέας μας συμφώνησε με την νομική του συμβολή να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το δικηγορικό μας γραφείο , τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, είμαστε αντίθετοι με αυτή την προσφυγή, η οποία κατά την κρίση, τόσο την δική μου, όσο και των συνεργατών μου, ουδέν ουσιαστικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει, και δηλώνουμε ότι εμάς και τη κα Τσοχατζοπούλου ενδιαφέρει μόνο η ουσιαστική κρίση του Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση, και εις τα μέλη του οποίου έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη».

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την προσφυγή που κατέθεσε η κ. Σταμάτη μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Βασίλη Χειρδάρη.
Τα... συμπεράσματα δικά σας:
1


3

4

5

6

7

8
9
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφεύγει στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο η Βίκυ Σταμάτη - Ζητάει και χρήματα - Διαφωνεί ο Κούγιας"

Οι Νεοϋορκέζες μπορούν να κυκλοφορούν γυμνόστηθες!

Μία δικαστική απόφαση που παρέμενε «ανενεργή» για 21 χρόνια, και η οποία προβλέπει ότι οι Νεοϋορκέζες μπορούν να κυκλοφορούν ημίγυμνες στους δρόμους εάν το θέλουν, «ενεργοποιήθηκε» χάρη στη νομική δεινότητα και τον ακτιβισμό της Χόλι βαν Βόαστ.

Η 46χρονη καλλιτέχνης, που είχε συλληφθεί αμέτρητες φορές για προσβολή της δημοσίας αιδούς επειδή κυκλοφορούσε γυμνόστηθη, ανακάλυψε και επικαλέστηκε τη σχετική δικαστική απόφαση περί ισότητας που είχε ψηφιστεί πριν από 21 ολόκληρα χρόνια από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης και η οποία περιέργως είχε «ξεχαστεί».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Liberation, η 46χρονη, που αρέσκεται να κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης με παντελόνι και καουμπόικο καπέλο, ένα ζωγραφισμένο μουστάκι και... γυμνόστηθη, εξανάγκασε τις Αρχές να συγγράψουν σχετικό υπόμνημα, στο οποίο να υπενθυμίζουν στους 34.000 αστυνομικούς της αμερικάνικης μητρόπολης ότι δεν πρέπει να επιβάλλεται κανένα πειθαρχικό μέτρο σε άνδρες ή γυναίκες, που κυκλοφορούν δημοσίως χωρίς να φορούν τίποτα από τη μέση και επάνω.

«Οι γυναίκες που κυκλοφορούν γυμνόστηθες δεν διαπράττουν κανένα έγκλημα» αναφέρει ρητά το σχετικό υπόμνημα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Νεοϋορκέζες μπορούν να κυκλοφορούν γυμνόστηθες!"

Πώς θα γίνεται η ρύθμιση δανείων

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για την ρύθμιση δανείων και τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης στη ρύθμιση για την προστασία των δανειοληπτών που υπέστησαν μείωση εισοδήματος δικαίωμα υπαγωγής έχουν:

1. μισθωτοί και συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα,

2. όσοι έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας (η δραστηριότητά τους παρέχεται αποκλειστικά σε ένα νομικό πρόσωπο),

3. άνεργοι

Θα πρέπει να έχουν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή (μισθοί, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κλπ) έως € 25.000 και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 20% από 01.01.2010 έως σήμερα.

Επιπλέον το ως άνω ποσό αυξάνεται κατά €5.000 (δηλαδή έως €30.000 ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα) για πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή/και μόνιμη αναπηρία και για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Υπάρχουν όμως συγκεκριμένοι όροι για τα δάνεια που μπαίνουν στην ρύθμιση: υπάγονται απαιτήσεις από πιστωτικά ιδρύματα που δεν έχουν καταγγελθεί και για τις οποίες έχει εγγραφεί προσημείωση ή υποθήκη στην κύρια κατοικία του οφειλέτη, η αντικειμενική αξία της οποίας δεν ξεπερνά τις €180.000.

Υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις υπαγωγής:

1. το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν ξεπερνά σε αντικειμενική αξία τις €250.000 (€300.000 για τρίτεκνους, πολύτεκνους και πάσχοντες από βαριά ασθένεια)

2. το σύνολο των καταθέσεων που βρίσκονται στη κατοχή του νοικοκυριού δεν ξεπερνά τις €10.000 (€15.000 για τρίτεκνους, πολύτεκνους και πάσχοντες από βαριά ασθένεια)

3. το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων του νοικοκυριού (κεφάλαιο) δεν ξεπερνά τις €150.000.

Χορηγείται:

· περίοδος χάριτος 48 μηνών.

· Άμεση μείωση της μηνιαίας καταβολής στο 30% του μηνιαίου καθαρού εισοδήματός του νοικοκυριού.

· Η δόση καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου χάριτος θα προσαρμόζεται σε πιθανή μεταβολή του εισοδήματος.

· Η συμβατική διάρκεια του δανείου παρατείνεται κατά 48 μήνες και η αποπληρωμή του μετά την περίοδο χάριτος συνεχίζεται με τους όρους της αρχικής σύμβασης χωρίς καμία επιβάρυνση για το δανειολήπτη.

Για ετήσια καθαρά εισοδήματα έως €15.000 το επιτόκιο που προβλέπεται στη σύμβαση του δανείου περιορίζεται στο 1,25% (0,75% + βασικό επιτόκιο ΕΚΤ) και με βάση αυτό υπολογίζεται η μηνιαία δόση κατά την περίοδο χάριτος.

Για τους ανέργους με μοναδικό εισόδημα το επίδομα ανεργίας, πέραν των παραπάνω, παρέχεται η δυνατότητα μηδενικών καταβολών με πλήρη απαλλαγή τόκων για συνολικό διάστημα 6 μηνών εντός της περιόδου χάριτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο με την ρύθμιση, η μηνιαία καταβολή για δάνεια από πιστωτικά ιδρύματα μόνο, με εμπράγματη εξασφάλιση (εγγραφή προσημείωσης – υποθήκης) πάνω στην κύρια κατοικία του δανειολήπτη, μειώνεται στο 30% του καθαρού οικογενειακού εισοδήματος.

Θεσπίζεται ειδική ρύθμιση για νοικοκυριά με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα κάτω των €15.000, στα οποία η προσαρμογή της δόσης θα υπολογίζεται με μέγιστο επιτόκιο 0,75% + Βασικό Επιτόκιο ΕΚΤ (=1,25%) έτσι ώστε να περιορίζεται η επιβάρυνσή τους με τόκους κατά τη διάρκεια της περιόδου χάριτος.

Οι αλλαγές στον ν. 3869/2010

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και αλλαγές στον νόμο Κατσέλη.

I. Εισάγεται πρόβλεψη ότι θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 50% + 1 των απαιτήσεων και όχι την πλήρη ομοφωνία (100%) που απαιτούνταν μέχρι σήμερα προκειμένου να επέλθει προδικαστικός συμβιβασμός

II. Προβλέπεται καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας. Το καταβληθέν ποσό θα συμψηφίζεται με τη ρύθμιση που τελικώς θα αποφασίσει το Δικαστήριο αποδεσμεύοντας τον οφειλέτη ακόμα και με την έκδοση της απόφασης. Η ελάχιστη καταβολή προτείνεται στο 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης με ελάχιστο ποσό καταβολής τα 40 Ευρώ μηνιαίως.

III. Ορίζεται υποχρεωτικά αντίκλητος στην ελληνική επικράτεια στις περιπτώσεις εκχώρησης απαιτήσεων σε αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα. Σε διαφορετική περίπτωση τεκμαίρεται ως αντίκλητος η τράπεζα που παρείχε το δάνειο.

IV. Παρέχεται δυνατότητα αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης κατόπιν αίτησης του οφειλέτη και μετά την έκδοση της οριστικής δικαστικής απόφασης, εφόσον έχει ασκήσει εμπρόθεσμα έφεση, προστατεύοντας τον έτσι από καταδιωκτικά μέτρα σε βάρος του.

V. Καταργείται η διαδικασία του δικαστικού συμβιβασμού που προβλέπεται στο άρθρο 7 Ν. 3869/2010.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα γίνεται η ρύθμιση δανείων"

Στην Ελλάδα μπήκε το 30% των λαθρομεταναστών όλης της ΕΕ!

Το 30% όλων των λαθρομεταναστών που μπήκαν στην ΕΕ τον τελευταίο χρόνο, μπήκαν από την Ελλάδα (και έμειαν φυσικά στην Ελλάδα)...

Όπως αναφέρει σχετική έκθεση της ΕΕ με αντικείμενο την κατάσταση στη ζώνη Σένγκεν, το ποσοστό παράνομων εισόδων για την Ελλάδα, έφτασε στο 30% επί του συνόλου της ΕΕ, πίσω από το αντίστοιχο της Ιταλίας (31%).

Δηλαδή η Ιταλία των 55 εκατ. ανθρώπων δέχθηκε τους ίδιους σχεδόν λαθρομετανάστες με την Ελλάδα των 11 εκατ.!

Το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2012, μόλις 4.035 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στην Ελλάδα, κατά την προσπάθειά τους να μπουν στην χώρα με τον κύριο όγκο τους να εντοπίζεται στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Στον Έβρο η μεταφορά 1800 συνοριοφυλάκων, αλλά κυρίως το τείχος στο προγεφύρωμα του Κάραγατς, μείωσε κατά πολύ του λάθρο, οι οποίοι στράφηκαν στα θαλάσσια σύνορα..

Η επιχείρηση «Ασπίδα» τέθηκε σε εφαρμογή τον Αύγουστο 2012 με τη μεταφορά 1.800 συνοριοφυλάκων στον Έβρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, από 2.000 συλλήψεις που έγιναν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στον Έβρο, ο αριθμός μειώθηκε στις 200 συλλήψεις την αμέσως επόμενη εβδομάδα, για να φτάσει μόλις τις δέκα συλλήψεις την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ελλάδα μπήκε το 30% των λαθρομεταναστών όλης της ΕΕ!"

Το έγγραφο φωτιά που “καιεί” τον Γ. Παπακωνσταντίνου – Πώς η λίστα Λαγκάρντ ήρθε στην Ελλάδα – Τι αποκάλυψε ο πρέσβης μας στο Παρίσι

Καίει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου το έγγραφο – φωτιά που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρέσβης μας στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, που αποδεικνύει πως όχι μόνο η λίστα Λαγκάρντ δεν ήρθε άτυπα στην Ελλάδα – όπως ισχυριζόταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών – αλλά ζητήθηκε από το Παρίσι, στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας αλλά και οδηγίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Και ποιος το ζήτησε εκ μέρους της Ελλάδας; Ο κ. Χαλαστάνης κατέθεσε όλη την αλληλογραφία με το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών που αποτυπώνει πως αυτό δεν έγινε από τον ίδιο αλλά από τον τότε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, και στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ηλία Πλασκοβίτη!

Με άλλα λόγια ο κ. Χαλαστάνης ήταν ο κρίκος για να φτάσει η λίστα Λαγκάρντ στην Αθήνα και στο έγγραφο που ακολουθεί σαφώς καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί Παπακωνσταντίνου πως επρόκειτο για μία λίστα που ήρθε άτυπα και δε μπορούσε να αξιοποιηθεί για φορολογικούς λόγους…

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο:
"Το αίτημα αυτό βασίζεται στις σχετικές διατάξεις που αφορούν στην αμοιβαία βοήθεια από τις Αρμόδιες Αρχές των Κρατών Μελών στον τομέα της άμεσης φορολόγησης (Οδηγία 77/799/EEC, ως ισχύει) καθώς και στη διμερή Συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και της Γαλλικής Δημοκρατίας για την Αποφυγή της Διπλής Φορολόγησης.
Όλες οι πληροφορίες θα τύχουν εμπιστευτικής μεταχείρισης από τις Ελληνικές Φορολογικές Αρχές στον αγώνα τους εναντίον της φοροδιαφυγής και σε συμφωνία με τη Γαλλική φορολογική αρχή".
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών – υποστήριζαν μέλη της Επιτροπής – «ήξερε πολύ καλά γιατί τη ζητούσε… Τώρα πρέπει να πει γιατί στα δημόσια ταμεία, δεν μπήκε ούτε ένα ευρώ, όπως έγινε σε άλλες χώρες που πήραν στα χέρια τους τη λίστα Λαγκάρντ».
Σύμφωνα με μέλη της Προανακριτικής, μετά από αυτή την αποκάλυψη δένει ακόμη περισσότερο το κατηγορητήριο εναντίον του Γ. Παπακωνσταντίνου για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Αύριο στις 6.30 μ.μ. στην Προανακριτική, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, καλείται να καταθέσει ο Ηλίας Πλασκοβίτης.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Το έγγραφο φωτιά που “καιεί” τον Γ. Παπακωνσταντίνου – Πώς η λίστα Λαγκάρντ ήρθε στην Ελλάδα – Τι αποκάλυψε ο πρέσβης μας στο Παρίσι"

"Δεν υπάρχουν λεφτά, όποιος θέλει μπορεί να αποχωρήσει", διεμήνυσε ο εκδότης της Eλευθεροτυπίας

«Δεν υπάρχουν άλλα χρήματα» φέρεται να ξεκαθάρισε στους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας ο Χάρης Οικονομόπουλος. Ο εκδότης της εφημερίδας ζήτησε ως αύριο Τετάρτη από όσους επιθυμούν να αποχωρήσουν να το δηλώσουν, χωρίς όμως να προσδιορίζει αν και πώς οι εργαζόμενοι αυτοί θα πληρωθούν.

Σύμφωνα με τις Τυπολογίες, οι εργαζόμενοι ζητούν ως την Πέμπτη να λάβουν τον έναν από τους δύο μισθούς που τους οφείλονται και να οριστεί η ημερομηνία καταβολής του δεύτερου.

Ζητούν επίσης, να γίνουν συγκεκριμένοι οι όροι της αποχώρησης, αλλά και του σχεδίου στο οποίο αναφέρθηκε ο εκδότης της εφημερίδας Χάρης Οικονομόπουλος.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » ""Δεν υπάρχουν λεφτά, όποιος θέλει μπορεί να αποχωρήσει", διεμήνυσε ο εκδότης της Eλευθεροτυπίας"

30 σε απολογία για την κομπίνα με το πετρέλαιο στο ΠΑΓΝΗ

Αρχίζουν οι απολογίες της μεγάλης υπόθεσης της υπεξαίρεσης τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου... από το ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, οι κλήσεις σε απολογία έχουν σταλεί σε συνολικά 30 άτομα, στην πλειοψηφία τους οδηγοί βυτιοφόρων αλλά και θερμαστές, που είχαν την ευθύνη των καυστήρων του νοσοκομείου.

Η υπόθεση αφορά από το 2000 έως το 2005 και η ζημιά για το νοσηλευτικό ίδρυμα φτάνει το 1.000.000 ευρώ.

Οι οδηγοί βυτιοφόρων σε συνεργασία με τους θερμαστές που διώκονται, φέρονται να μετέφεραν παράνομα πετρέλαιο θέρμανσης στο ΠΑΓΝΗ και να παραστούσαν ψευδώς στα μέλη της τριμελούς επιτροπής που είχε την ευθύνη για την παραλαβή του πετρελαίου, ότι άδειασαν όλη την ποσότητα που αναγραφόταν στα τιμολόγια, ενώ στην πραγματικότητα παρακρατούσαν μέρος αυτής.

Φέρονται δε να αποκόμιζαν παράνομο όφελος, μεταπωλώντας την ποσότητα σε άγνωστους τρίτους.

Οι 30 κατηγορούνται με βάση το νόμο 1608, περί καταχραστών του Δημοσίου.

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "30 σε απολογία για την κομπίνα με το πετρέλαιο στο ΠΑΓΝΗ"

Από το πρώτο παιδί το οικογενειακό επίδομα

Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη το πρωί θα βρίσκεται στο TaxisNet το έντυπο Α21, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά μαζί με τη φορολογική τους δήλωση οι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων.

Η χορήγηση του επιδόματος θα γίνεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων, ενώ αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων και την κατάθεση προσφυγών ορίζεται ο ΟΓΑ.

Μιλώντας στον Σκάι ο Διοικητής του ΟΓΑ Δημήτρης Κοντός ανέφερε ότι «ο Οργανισμός είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει άμεσα στις απαιτήσεις για την διεκπεραίωση των αιτήσεων και τη χορήγηση του επιδόματος».

Για πρώτη φορά το επίδομα θα χορηγείται από το πρώτο παιδί με βάση εισοδηματικά κριτήρια ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

​Διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση του εντύπου

Για τη συμπλήρωση του εντύπου Α21, ο εκάστοτε αιτών θα πρέπει να γνωρίζει:

Τον αριθμό οικογενειακής μερίδας από το δημοτολόγιο του Δήμου όπου είναι εγγεγραμμένα όλα τα μέλη με κανονική εγγραφή (όχι ενδεικτική).

Τον αριθμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού του σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., όπου θα πιστώνεται το ποσό των επιδομάτων.

Τους ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας. Ειδικότερα ο ΑΜΚΑ του αιτούντα /δικαιούχου είναι υποχρεωτικός, προκειμένου να δικαιωθεί και να εισπράξει τα επιδόματα.

Σε περίπτωση κατοικίας στην Ελλάδα, την ονομασία του Δήμου, της Δημοτικής Ενότητας και της Δημοτικής/ Τοπικής Κοινότητας, όπου κατοικεί.

Επίσης για τη χορήγηση του επιδόματος είναι απαραίτητη η μόνιμη και συνεχής διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία (2003-2012) και αποδεικνύεται κατά βάση από την αδιάλειπτη υποβολή του εντύπου Ε1 δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για τα τελευταία 10 έτη και επαληθεύεται αυτόματα από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Εάν για κάποια έτη δεν βρεθεί το αντίστοιχο έντυπο, θα καλείται ο αιτών να συμπληρώσει ένα ή περισσότερα δικαιολογητικά, ικανά να αποδείξουν τη διαμονή του στην Ελλάδα κατά τα έτη αυτά.

Τα πεδία «Χώρα Γέννησης», «Χώρα Διαμονής» και «Χώρα Υπηκοότητας» συμπληρώνονται ως εξής:

α) για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, επιλέγεται το ακριβές όνομα της χώρας

β) για τις υπόλοιπες χώρες, επιλέγεται η κατηγορία «Τρίτη Χώρα»

Το πεδίο «Βαθμίδα εκπαίδευσης» συμπληρώνεται για τέκνο άνω των 18 και κάτω των 19 ή 24 ετών, ανάλογα με την περίπτωση.

Το πεδίο «Ποσοστό αναπηρίας» δε συμπληρώνεται, εάν το τέκνο δεν είναι ανάπηρο

Τα πεδίο «Κύρια ευθύνη διατροφής» και «Αποκλειστική ευθύνη διατροφής»

συμπληρώνονται όταν ο αιτών είναι διαζευγμένος ή σε διάσταση ή όταν το τέκνο είναι από προηγούμενο γάμο ή αναγνωρισθέν.

Η ερώτηση 4 («Διαμένετε μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα;») απαντάται υποχρεωτικά από όλους τους αιτούντες.

Το επίδομα τέκνων καταβάλλεται ανά τρίμηνο, την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου, με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στα ΕΛ.ΤΑ. του δικαιούχου. Η καταβολή του πρώτου τριμήνου κάθε έτους πραγματοποιείται μαζί με τα επιδόματα του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα αυτού. Ειδικά για φέτος η καταβολή της των δυο πρώτων τριμήνων θα γίνει αρχές Ιουλίου.

Το επίδομα δικαιούται η οικογένεια:

Από 1-1-2013, για τέκνα που γεννήθηκαν μέχρι 31-12-2012 και

Από την 1η του μήνα του επόμενου εκείνου της γέννησης, για τέκνα που γεννήθηκαν ή θα γεννηθούν εντός του έτους 2013.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Από το πρώτο παιδί το οικογενειακό επίδομα"

Καταδίκη Π. Καμμένου για εξύβριση του Αντρ. Παπανδρέου

Το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ καλείται να καταβάλλει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στον Αντρίκο Παπανδρέου, ενώ για κάθε φορά που θα αναφέρεται στο όνομά του θα πληρώνει επιπλέον 500 ευρώ.

Αυτό αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, το οποίο καταδίκασε τον κ. Καμμένο για το αδίκημα της εξύβρισης.
Ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ διεκδικώντας το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, με αφορμή δηλώσεις του κ. Καμμένου για εμπλοκή του κ. Παπανδρέου στα ασφάλιστρα ασφάλιστρα κινδύνου ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας (CDS).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος είχε μιλήσει για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Αντρίκος Παπανδρέου σε επενδυτική εταιρία που αγόρασε CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ η χώρα όδευε προς τον μηχανισμό στήριξης, αναμένοντας την εκτίναξη των spreads.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αγωγής, ο κ.Καμμένος απέδωσε τα όσα του καταλογίζονται στο διαδίκτυο λέγοντας: «
«Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που δημοσίως έχω πει και υπογράψει. Αυτά που γράφουν οι ιστοσελίδες οι οποίες πολλές ελέγχονται από τους ίδιους ή, οι οποίες είναι πληρωμένες για να δημιουργήσουν ένα νομικό πλαίσιο για να απειληθεί ο βουλευτής ή η δικαιοσύνη....».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε στο δικαστήριο πως ουδέποτε έχει αναφερθεί στην οικογένεια του κ.Παπανδρέου με απρεπείς χαρακτηρισμούς , ενώ και ο μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου, δήλωσε πως : «ο κ. Καμμένος ουδέποτε έβλαψε την τιμή του κ. Παπανδρέου. Οι αναρτήσεις στα σάιτ δεν είναι λόγια του Καμμένου.»

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου επισήμανε στο δικαστήριο πως ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ τον έχει επανειλημμένως «χρωματίσει» σαν οικονομικό εγκληματία, σαν άνθρωπο που συμμετείχε σε μια οικογένεια κόζα νόστρα.

«Μου κάνει εξαιρετική εντύπωση ότι τώρα λέει ότι δεν έχει στραφεί εναντίον μου. Με έχει πει λαμόγιο και ότι συμμετέχω σε εσωτερική πληροφόρηση που παρέχω σε ξένους επενδυτές εις βάρος της χώρας», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Αντρ. Παπανδρέου: Κατέπεσαν οι συκοφαντίες

Ικανοποιημένος για την απόφαση του δικαστηρίου εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Αντρίκος Παπανδρέου, καθώς όπως είπε, «κατέπεσαν οι σε βάρος μου και της οικογένειάς μου συκοφαντίες για CDS, κερδοσκοπικά παιχνίδια και άλλα μυθεύματα του κυρίου Καμμένου».

Κύκλοι του κ. Παπανδρέου σημείωναν εν τω μεταξύ ότι η ουσία της αγωγής του κατά του Πάνου Καμμένου, έγινε δεκτή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταδικάστηκε για εξύβριση και απαξιωτικές δηλώσεις σε βάρος του Αντρίκου Παπανδρέου που «δεν προσιδιάζουν με εκείνον τον λόγο που οφείλουν να εκφέρουν οι πολιτικοί σε μία ευνομούμενη πολιτεία» όπου «με κανένα τρόπο δεν μπορεί να είναι ανεκ τό να θίγεται ο πυρήνας της αξιοπρέπειας του οποιουδήποτε».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με την απόφασή του το δικαστήριο απεδέχθη ότι οι δηλώσεις του κ. Καμμένου είχαν σκοπό την εξύβριση του κ. Παπανδρέου «έτρωσαν την τιμή και την υπόληψή του, προσέβαλαν την προσωπικότητά του παράνομα και υπαίτια» και σε ορισμένες περιπτώσεις περιείχαν σαφείς απειλές με προφανή σκοπό την τρομοκράτησή του που θα μπορούσαν από κάποιους να εκληφθούν και ως πρόσκληση βιαιοπραγιών».

Επισημαίνουν τέλος ότι στη σελίδα 29 της απόφασης υπάρχει «και η εξής κρισιμότατη, ουσιαστικότατη αναφορά στην υπόθεση: "Ο πλέον όμως κρίσιμος ισχυρισμός των επίδικων δημοσιευμάτων, ότι δηλαδή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πώλησε τα CDS που κατείχε στην εταιρία "Unigestion SA" δεν επιβεβαιώνεται από τα προσκομισθέντα αποδεικτικά στοιχεία"».

Πολιτικά δικαιωμένος δηλώνει ο Πάνος Καμμένος

Πολιτική δικαίωση για τον ίδιο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες χαρακτήρισε την απόφαση του ο Πάνος Καμμένος.

Όσον αφορά το ποσό που καλείται να καταβάλει ως αποζημίωση, σημείωσε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς «λαμόγιο» και «θα δικάσουμε κάτω από το σπίτι» για να προσθέσει χαρακτηριστικά ότι μία φορά το μήνα θα καλεί τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου και θα αποκαλεί τον κ. Παπανδρέου με έναν από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς και θα πληρώνει τα 500 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο με την απόφαση το δικαστήριο «δέχεται τους ισχυρισμούς ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου λειτούργησε ως brooker των τοκογλύφων», ενώ ανοίγει πλέον ο δρόμος και για ποινική διερεύνηση της υπόθεσης που, όπως τόνισε, «πρέπει να οδηγήσει στην καταδίκη εκείνων που 'έστησαν' ως κοινοί μαφιόζοι την πατρίδα μας». «Δείχνει», πρόσθεσε, «ότι υπάρχουν έντιμοι δικαστές» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα συνεχιστεί η ποινική έρευνα».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε πολιτικά δικαιωμένος γιατί όπως είπε, ξεκίνησε την έρευνα πριν από λίγα χρόνια «με εντολή του σημερινού πρωθυπουργού» τον οποίο κατηγόρησε ότι «σήμερα ανέκρουσε πρύμναν».

«Η μία και μόνη εξεταστική που υποσχέθηκε ο κ.Σαμαράς και ακύρωσε στη συνέχεια για να προστατεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι υποχρέωση της Βουλής να το αποφασίσει», υπογράμμισε και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει στη Βουλή την απόφαση ώστε να είναι στα χέρια όλων των βουλευτών, προκειμένου να ξεκινήσει μια προανακριτική επιτροπή που θα βρει «ποιοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο.

«Θα τους κυνηγήσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για την εμπλοκή τους στην παράδοση της χώρας στον μηχανισμό στήριξης», διεμήνυσε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε στη δημοσιότητα την πρόχειρη απόφαση και όχι την καθαρογραφημένη, για να προλάβει, όπως είπε, στρεβλώσεις στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίκη Π. Καμμένου για εξύβριση του Αντρ. Παπανδρέου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news