facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Φέσι 528.000 € έβαλε στα ΕΑΣ ο έμπορος όπλων της «λίστας Λαγκάρντ» και γαμπρός του Παπακωνσταντίνου!

Βεβαιωμένος οφειλέτης του Δημοσίου και μάλιστα στον ευαίσθητο και επί ξύλου κρεμάμενο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας προκύπτει ο ελεγχόμενος για φοροδιαφυγή στη λίστα Λαγκάρντ Ανδρέας Ρωσσώνης, γαμπρός του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωσταντίνου!

Σύμφωνα με απόρρητη αναφορά εσωτερικού διοικητικού έλεγχου τον οποίο διέταξε κατεπειγόντως τον περασμένο Οκτώβριο ο απερχόμενος πρόεδρος της εταιρίας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), ο γνωστός και... διαχρονικός έμπορος όπλων εμφανίζεται να έχει «φεσώσει» την προβληματική ΔΕΚΟ με 528.000 ευρώ, αρνούμενος να καταβάλει το τίμημα σύμβασης για τέσσερα πυροβόλα Α-30Χ173, τα οποία έχει παραλάβει εδώ και... δύο χρόνια η εταιρία Oto Melara. Πρόκειται για τον γνωστό ιταλικό οίκο ναυτικών πυροβόλων και βλημάτων που μονοπωλεί τα τελευταία χρόνια τις προμήθειες του ΓΕΝ και εκπροσωπείται στην Αθήνα από τον ίδιο τον Ρωσσώνη καθώς και τον... 86χρονο συνεταίρο του Αλμπέρτο Μοντιάνο (μέλη της οικογένειας του οποίου, επίσης, φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ).

Η υπόθεση είναι εις γνώσιν του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αφού ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και διευθύνων των ΕΑΣ Κωσταντίνος Πιλάλης (παραιτήθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες την προηγούμενη εβδομάδα), θορυβημένος ίσως από τις αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ και τον Ρωσσώνη, απαίτησε απόδοση ευθυνών για το «φέσι», φροντίζοντας ταυτόχρονα να ενημερώσει με διαδοχικά εμπιστευτικά σημειώματα το γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Τα σημειώματα αυτά, που έχει η «κυριακάτικη δημοκρατία» στην κατοχή της και παρουσιάζει σήμερα κάποια από αυτά, όπως επίσης και το πολυσέλιδο πόρισμα του διοικητικού ελέγχου για την υπόθεση Oto Melara, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα, καθώς στις εμπιστευτικές αναφορές του ο κ. Πιλάλης καταγγέλλει «σημεία και τέρατα» στα ΕΑΣ, ενώ αποδίδει το πρωτοφανές... μπαταχτσιλίκι του κ. Ρωσσώνη σε «απιστία» και «διαφθορά», επισημαίνοντας ότι η σχετική έρευνα οδήγησε στην άμεση απομάκρυνση δύο διευθυντικών στελεχών της πολύπαθης εταιρίας από τα καθήκοντά τους!

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το πόρισμα του ελέγχου, αλλά και τις επιμέρους μαρτυρίες στελεχών των ΕΑΣ, δημιουργείται η υπόνοια ότι ο Ρωσσώνης είχε βοήθεια «εκ των έσω» για να παρερμηνεύσει σκόπιμα τους όρους της σύμβασης και να αποφύγει προκλητικά την τήρηση των υποχρεώσεών του, επικαλούμενος «προφορικές συμφωνίες» με τον τότε διευθυντή ανάπτυξης και πωλήσεων της ελληνικής κρατικής εταιρίας. Συγκεκριμένα, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των ΕΑΣ για την εξόφληση των σχετικών τιμολογίων, η πλευρά Ρωσσώνη αντιτείνει «ανεπισήμως» (χωρίς γραπτή δηλαδή τεκμηρίωση) ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό των 528.000 ευρώ, γιατί μαζί με τα πυροβόλα έπρεπε να έχουν δοθεί και 600 φυσίγγια των 30 ΜΜ, προκειμένου να δοκιμαστεί η επιχειρησιακή τους επάρκεια!

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο πόρισμα εσωτερικού ελέγχου των ΕΑΣ, που υπογράφεται από τον υποδιευθυντή της υπηρεσίας Στέλιο Παπαδάκη, πουθενά στη σύμβαση δεν αναφέρεται τέτοια υποχρέωση της ελληνικής πλευράς και τα ΕΑΣ φαίνεται να έχουν τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους, έχοντας λάβει ως προκαταβολή για την παραγγελία μόνο το 20% της συνολικής αμοιβής (από 50% που προέβλεπε η αρχική σύμβαση...) και ενώ εκκρεμεί το υπόλοιπο 80%, δηλαδή 528.000 ευρώ. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση Παπαδάκη: «Το επιχείρημα της Oto Melara για τη διάθεση των φυσιγγίων 30 χιλ. ως προϋπόθεση για πληρωμή του τιμολογίου δεν επιβεβαιώνεται από τα προβλεπόμενα στη σύμβαση. Τα ΕΑΣ εκπλήρωσαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και δεν εντοπίσαμε από τα στοιχεία των φακέλων που μας δόθηκαν οιοδήποτε έγγραφο να δεσμεύει την εταιρία και να θέτει ως προϋπόθεση για την είσπραξη του τιμολογίου τη δωρεάν διάθεση 600 φυσιγγίων».

Η πλευρά Ρωσσώνη βασίζει τους ισχυρισμούς της σε προφορική πρόταση του τότε διευθυντή πωλήσεων, ο οποίος ενώ αρχικά η ιταλική εταιρία είχε γραπτώς εκφράσει την επιθυμία να αγοράσει τα φυσίγγια αξίας περίπου 60.000 ευρώ για τα τέσσερα πυροβόλα, προθυμοποιήθηκε να τα χαρίσει! Οι ισχυρισμοί αυτοί ωστόσο δεν επαληθεύονται από κανένα επίσημο έγγραφο, πλην της μαρτυρίας τού εν λόγω εμπλεκόμενου στελέχους της ΕΑΣ, και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν νομική υποχρέωση για την εταιρία, ενώ αντιθέτως οι συμβατικοί όροι του συμβολαίου αφήνουν πλήρως ακάλυπτο τον Ρωσσώνη, δημιουργώντας τεράστια ερωτηματικά γιατί τα ΕΑΣ δεν έχουν ήδη στραφεί νομικά εναντίον του και επιχειρούν να τον συνετίσουν με επιστολές...

Η περίεργη στάση του τότε διευθυντή πωλήσεων των ΕΑΣ καταγράφεται στην έκθεση Παπαδάκη, που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπήρξαν ατυχείς χειρισμοί και άστοχες ενέργειες υψηλού κινδύνου από πλευράς ΕΑΣ, οι οποίες τροφοδότησαν τα επιχειρήματα τα οποία επικαλείται σήμερα ο αντιπρόσωπος της Oto Melara στην Ελλάδα για τη μη εξόφληση του εκδοθέντος τιμολογίου... Ο τότε γενικός διευθυντής του κλάδου ανάπτυξης και πωλήσεων κ. Αντάρτης συμφώνησε προφορικά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων τη δωρεάν διάθεση των 600 φυσιγγίων 30 mmX173, παρά το γεγονός ότι η Oto Melara είχε ενδιαφερθεί αρχικά για την αγορά τους»!

Την περίεργη αυτή προθυμία «μεταφράζει» ευθέως ως «διαφθορά και απιστία» ο τέως πρόεδρος των ΕΑΣ στην απόρρητη αναφορά του προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, ενώ σε κάθε περίπτωση οι υπεσχημένες «διευκολύνσεις» δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες στη σύμβαση και δεν δημιουργούν την παραμικρή πρόσθετη υποχρέωση για την ελληνική εταιρία.

Τα έδωσαν σε τιμή κόστους

Το εντυπωσιακότερο και... εξοργιστικότερο όμως της όλης υπόθεσης είναι ότι τα ΕΑΣ έδωσαν τα πυροβόλα σε τιμή κόστους, χωρίς να κερδίζουν ούτε ένα ευρώ από αυτή την περίεργη δοσοληψία! Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα Παπαδάκη: «Σύμφωνα με την εισήγηση 1089/06.07.2009 του Δ.Σ. των ΕΑΣ δεν προκύπτει κάποιο κέρδος από την πώληση των πυροβόλων Α-30Χ173, αφού το αναφερόμενο κόστος μονάδας για τα ΕΑΣ είναι 165.000 ευρώ και η προαναφερόμενη τιμή 165.000 ευρώ... Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κάποιο κέρδος από τη σύμβαση, αντιθέτως αν συνυπολογισθεί η δωρεάν διάθεση των 600 φυσιγγίων θα επέλθει τελικό αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα».

Παρά το γεγονός δηλαδή ότι η σύμβαση ήταν ουσιαστικά χαριστική προς τον Ρωσσώνη, ο τελευταίος με αστεία προσχήματα αρνείται να καταβάλλει το 80% του τιμήματος για προϊόντα που έχει παραλάβει «ανεπιφύλακτα» (όπως αναφέρεται στα σχετικά πορίσματα) πριν από δύο ολόκληρα χρόνια. Την ίδια ώρα εκατοντάδες υπάλληλοι των ΕΑΣ παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ η εταιρία αδυνατεί να καλύψει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά ακόμη και τις δαπάνες ιδιωτικής φύλαξης των εγκαταστάσεών της, αντιμέτωπη πλέον με το φάσμα του λουκέτου...

Ο κυρίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο η «κυριακάτικη δημοκρατία» είχε αποκαλύψει όλο το άγνωστο παρασκήνιο των κινήσεων των εμπλεκομένων στην υπόθεση Ρωσσώνη, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα εξοπλιστικά προγράμματα εκείνης της εποχής και που οι αποφάσεις που ελήφθησαν φαίνεται να κόστισαν πάνω από 2 δισ. ευρώ στους Ελληνες φορολογούμενους πολίτες, καθώς μόνον η παραγγελία δύο επιπλέον υποβρυχίων κλάσης «214» είχαν κόστος 1 δισ. ευρώ.

Ο Ανδρέας Ρωσσώνης είναι από τους κορυφαίους παράγοντες των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού, με τεράστιες επιτυχίες στην προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων για το Οπλο. Απόφοιτος του πανίσχυρου Κολεγίου Αθηνών, με πολλές και σημαντικές διασυνδέσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά διατηρώντας χαμηλό προφίλ, χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους που κινούνται στον σκοτεινό, και πολλές φορές βρόμικο, χώρο των εξοπλισμών ως ένας από τους ισχυρότερους παίκτες της Μεταπολίτευσης!

«Ηταν τόση η δύναμή του, που όποια εταιρία εκπροσωπούσε είτε κέρδιζε τον διαγωνισμό για την προμήθεια είτε αυτός δεν ολοκληρωνόταν, δηλαδή επί της ουσίας δεν έχανε ποτέ». Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε τότε, μιλώντας στην εφημερίδα μας, κορυφαίος αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού, που έχει περάσει από θέσεις που σχετίζονται με την προμήθεια οπλικών συστημάτων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), τον κ. Ρωσσώνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στην αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΝ, ο κ. Ρωσσώνης από τη δεκαετία του ’80 και μετά κυριαρχεί στις προμήθειες του Πολεμικού Ναυτικού, έχοντας διάφορες αντιπροσωπείες, κατά βάση ιταλικές. Ωστόσο, η μεγάλη του επιτυχία στηρίζεται στην αντιπροσώπευση του ιταλικού οίκου πυροβόλων Oto Melara. «Δεν υπάρχει πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που να μην έχει επάνω τέτοιο πυροβόλο. Φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, όλα. Ακόμη και τα αρματαγωγά κλάσης “Ιάσων” έχουν επάνω πυροβόλα Oto Melara» τόνιζε, επίσης, ο ίδιος αξιωματούχος του ΓΕΝ.

Στον κατάλογό των επιτυχιών του περιλαμβάνεται και η ναυπήγηση του νέου πετρελαιοφόρου του Ελληνικού Στόλου από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri, την αντιπροσώπευση του οποίου για την Ελλάδα είχε ο σύζυγος της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου. Επιπλέον, το 2004 ανέλαβε την αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας Αlenia Westinghouse και προωθούσε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας την τορπίλη βαρέως τύπου Blackshark απέναντι στο μεγάλο φαβορί, τη γερμανική τορπίλη DM2Α4 της STN Atlas. Παρά το γεγονός ότι χρειαζόταν πιστοποίηση η Blackshark, εν τούτοις ο κ. Ρωσσώνης «χτύπησε» την προμήθεια με όλη του τη δύναμη και μπορεί να μην την πήρε, αλλά «χάλασε» τον διαγωνισμό. Εως σήμερα τα υποβρύχια δεν έχουν τορπίλες…

Ο Σάφα, ο Χάλακ και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται, αν και ο ίδιος το αρνείται, ο κ. Ρωσσώνης φέρεται να διατηρεί επαγγελματικές και φιλικές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) Ισκαντάρ Σάφα. Ο κ. Ρωσσώνης, λόγω της εμπειρίας του στα εξοπλιστικά του Πολεμικού Ναυτικού, δραστηριοποιήθηκε και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προωθώντας το πρόγραμμα των κορβετών Benuna έναντι των γαλλικών φρεγατών FREMM. Αυτό είχε ως συνέπεια να έρθει πολύ κοντά με τον Ισκαντάρ Σάφα και να προστεθεί στην υπόλοιπη λιβανέζικη παρέα των Αθηνών, που απαρτίζεται από τους επιχειρηματίες Τζ. Χάλακ, γνωστό στην Ελλάδα ως διαχρονικό φίλο της οικογένειας Παπανδρέου, και Αl Houri, εκπρόσωπο της λιβανέζικης εταιρίας CCC με έδρα την Αθήνα, της οποίας νομικός σύμβουλος φέρεται ο Χάρης Παμπούκης…

Κάτι που εφόσον αληθεύει δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα στον πρώην υπουργό Οικονομικών, επί των ημερών του οποίου αντί οι Γερμανοί να πληρώσουν ρήτρα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την καθυστέρηση στην παράδοση των υποβρυχίων, κλάσης «214», πήραν μέσω του Ισκαντάρ Σάφα μία ακόμη παραγγελία για δύο επιπλέον υποβρύχια, που θα κοστίσουν στον σκληρά δοκιμαζόμενο Ελληνα πολίτη το ποσό του 1 δισ. ευρώ!

Φυσικά η ευθύνη δεν ανήκει μόνον στον κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας και εισηγητής της συγκεκριμένης λύσης!

Η εμπλοκή του στην παραλαβή των (προβληματικών) αεροσκαφών Spartan

Επιπλέον, ο κ. Ρωσσώνης, αφήνοντας για λίγο τη θάλασσα και τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, εμφανίζεται ξαφνικά και κυριολεκτικά από το πουθενά στην προσπάθεια επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παραλαβή των μέσης μεταφορικής ικανότητας αεροσκαφών C-27J Spartan. Βρισκόμαστε στο 2010, επί υπουργίας στο Εθνικής Αμυνας του Ευάγγελου Βενιζέλου, και το 2011, επί Πάνου Μπεγλίτη, όπου διεξάγονται σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας και της κατασκευάστριας εταιρίας για την παραλαβή των C-27J. Τα αεροσκάφη παρουσιάζουν διάφορα τεχνικά προβλήματα και η Πολεμική Αεροπορία αρνείται να τα παραλάβει. Ο τότε γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών Ε. Βασιλάκος επιβάλει ρήτρες καθυστέρησης, που κανείς δεν γνωρίζει αν σήμερα πληρώνονται, και το «ντουέτο» Ασημακόπουλου - Ρωσσώνη παρασκηνιακώς καταβάλλει προσπάθειες για να μην πληρωθούν οι ρήτρες, τα αεροπλάνα να παραληφθούν όπως όπως και να ενεργοποιηθεί η «οψιόν» αγοράς επιπλέον τριών αεροσκαφών! Κάτι που δεν έγινε τελικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα κόστισε στους Ελληνες φορολογουμένους 273.200.000 ευρώ και υπεγράφη επί ημερών υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου. Και ενώ με την υπογραφή της σύμβασης δόθηκε ως προκαταβολή το 60%, περίπου, του συνολικού ποσού, μέχρι σήμερα η Πολεμική Αεροπορία έχει παραλάβει μόλις τρία, από τα οκτώ συνολικά, αεροσκάφη, εκ των οποίων συνήθως βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μόνον το ένα λόγω των σοβαρών και άλυτων τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Αυτά τα προβλήματα επιχείρησε να λύσει ο Ρωσσώνης μαζί με τον Θεόδωρο Ασημακόπουλο, στενό συνεργάτη και φίλο του διαχρονικού συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου Γρηγόρη Βαλλιανάτου. Ενα «παιδί» της ανανεωτικής Αριστεράς, παλιός συνεργάτης του Λεωνίδα Κύρκου, επικοινωνιολόγος του Φώτη Κουβέλη και από το 2009 σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Ασημακόπουλος αντιπροσώπευε από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 την ιταλική αεροναυπηγική εταιρία Alenia.

dimokratianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Φέσι 528.000 € έβαλε στα ΕΑΣ ο έμπορος όπλων της «λίστας Λαγκάρντ» και γαμπρός του Παπακωνσταντίνου!"

Φόρος ακινήτων: Ποιοι θα πληρώσουν το "χαράτσι" του 2014

Το σχέδιο για την επιβολή του ενιαίου φόρου σε όλα τα ακίνητα από το 2014, ο οποίος θα πρέπει να αποφέρει έσοδα ύψους 3,1 δις. ευρώ ετησίως αναμένεται να στείλει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών θα εξεταστεί στην αυριανή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά αφού το τελικό σχέδιο θα πρέπει να παρουσιαστεί στην τρόικα και το νομοσχέδιο να έχει κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα.
Η εισήγηση του υπουργείου θα περιλαμβάνει όλα τα εναλλακτικά σενάρια για την εφαρμογή του νέου φόρου όπως:
  • Την εφαρμογή του ενιαίου φόρου για τα κτίσματα και εντός σχεδίου ακίνητα χωρίς αφορολόγητο όριο. Στην περίπτωση αυτή, οι συντελεστές του φόρου θα κλιμακώνονται από 0,1% έως και 1%. Εάν υπάρξει αφορολόγητο όριο αυτό θα είναι πολύ χαμηλό, της τάξεως των 20.000 - 50.000 ευρώ με την κλιμάκωση των συντελεστών να ξεκινά από 0,2% και να φθάνει μέχρι και το 1,5% ή ακόμη και το 2% για ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 2 ή 3 εκατ. ευρώ.
  • Σε όλες τις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης ο φόρος το 2014 θα επιβληθεί με βάση το στρέμμα ενώ από το 2015 βάση επιβολής του φόρου θα είναι η αντικειμενική αξία κάθε έκτασης. Από τον φόρο αυτό πιθανότατα θα εξαιρεθούν μόνο οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις οι οποίες ανήκουν στους κατ΄ επάγγελμα αγρότες. Το δημοσιονομικό «κενό» περίπου 300 εκατ. ευρώ που θα δημιουργηθεί από τη φοροαπαλλαγή των καλλιεργήσιμων αγροτικών εκτάσεων σχεδιάζεται να καλυφθεί με την φορολόγηση των αδήλωτων αυθαιρέτων τα οποία οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν τώρα να τα δηλώσουν στο Ε9 και με την υψηλότερη φορολόγηση των υπόλοιπων εκτός σχεδίου εκτάσεων γης.
Χθες από το Κιλκίς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως δεν πρέπει να φορολογηθούν για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις οι κατ΄ επάγγελμα αγρότες, λέγοντας ότι «Πρέπει να πάμε σε έναν δίκαιο φόρο ακινήτων με αφορολόγητο όριο, αναλογικό, που δεν θα επιβαρύνει βεβαίως τον αγρότη, πρωτίστως τον πραγματικό αγρότη».

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Φόρος ακινήτων: Ποιοι θα πληρώσουν το "χαράτσι" του 2014"

Έπιασαν γνωστό χειρούργο ΩΡΛ του Κολωνακίου για φοροδιαφυγή 3,9 εκατομμυρίων ευρώ!

Για φοροδιαφυγή 3,9 εκατομμυρίων ευρώ σε τέσσερις χρήσεις οικονομικών ετών (από το 2008 - 2011) εγκαλείται από το ΣΔΟΕ πασίγνωστος χειρουργός ΩΡΛ ο οποίος αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τους αρμόδιους ελεγκτές τώρα θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο από την εφορία αφού το ποσό του καταλογίστηκε ήδη.

Οι ράμπο του ΣΔΟΕ έκαναν φύλλο και φτερό τα περιουσιακά στοιχεία του γιατρού με έδρα το Κολωνάκι, ο οποίος είναι πολύ γνωστός από τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ και θεωρείται εκ των κορυφαίων στο είδος τους με μεγάλες επιτυχίες και διεθνώς. Από τον έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως δήλωσε εισοδήματα για τη συγκεκριμένη τετραετία γύρω στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ, όμως η διασταύρωση των καταθέσεων του και των κινητών και ακινήτων που διαθέτει "έβγαλε" απόκλιση γύρω στα 3,9 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει.

Με βάσει αυτά τα στοιχεία συντάχθηκε πόρισμα από το ΣΔΟΕ και εκλήθη για εξηγήσεις. Προ μηνός το συγκεκριμένο πόρισμα υποβλήθηκε για καταλογισμό στην αρμόδια εφορία ενώ αν δεν υπάρξει τακτοποίηση ή διευθέτηση δεν αποκλείεται η υπόθεση να πάρει και το δρόμο της δικαιοσύνης.

Πρόκειται πάντως για μια από τις εκατοντάδες περιπτώσεις γιατρών και δικηγόρων και άλλων ελευθέρων επαγγελματιών που εντόπισε το ΣΔΟΕ να υπάρχει σημαντική απόκλιση δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων ή περιουσιακών στοιχείων για τις οποίες υπήρξε άμεσος καταλογισμός με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις συμβιβασμού να εισρέουν στα ταμεία του κράτους υψηλά ποσά ή να προσδοκόνται πολλά περισσότερα στη συνέχεια.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Έπιασαν γνωστό χειρούργο ΩΡΛ του Κολωνακίου για φοροδιαφυγή 3,9 εκατομμυρίων ευρώ!"

Ένας χρόνος φυλάκιση στον τ. δήμαρχο Mεσολογγίου

Με ένα χρόνο φυλάκιση τιμωρήθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο του Μεσολογγίου ο τέως δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κόντος, για παράβαση καθήκοντος.

Η παράβαση έγκειται στο γεγονός ότι αν και εκ του νόμου αρμόδιος ο κ. Αναγνωστόπουλος δεν προχωρούσε στο προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων εστίασης που είχαν σε βάρος τους αποφάσεις και μηνύσεις για διάφορες παραβάσεις.

Το γεγονός αυτό, της ατιμωρησίας δηλαδή και της ανοχής που επιδείχθηκε υπέρ συγκεκριμένου επαγγελματία προκάλεσε την αντίδραση δυο κατοίκων που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη και το αρμόδιο Δικαστήριο τιμώρησε τον τ. δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο σε πρώτο βαθμό.

Κατά της απόφασης αυτής οι κ. Αναγνωστόπουλος και Κόντος άσκησαν έφεση.

agriniopress
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένας χρόνος φυλάκιση στον τ. δήμαρχο Mεσολογγίου"

Μεγάλο κούρεμα στις συντάξεις από το 2015

Στα ταμεία κύριας ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στον Δημόσιο ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων από το 2015 και μετά θα γίνεται με μεικτό σύστημα βασικής και αναλογικής σύνταξης το οποίο θα οδηγήσει στη μείωση των παροχών.

Πρόκειται για το νόμο Λοβέρδου-Κουτρουμάνη (3863/2010) που αλλάζει ριζικά τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Η αλλαγή ξεκινά από το 2015, αλλά για όσους συνταξιοδοτηθούν από το έτος αυτό και μετά θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα αναδρομικά και για το διάστημα 2011-2015. Το τελικό ποσό της σύνταξης θα διαμορφώνεται από τη βασική σύνταξη και από την αναλογική σύνταξη.

Αναλυτικά:

• Η εφαρμογή της βασικής σύνταξης ξεκινά από το 2015 και το ύψος της θα είναι στα 360 ευρώ, δηλαδή όσο είναι σήμερα η προνοιακή σύνταξη του ΟΓΑ.

• Για τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο του εργασιακού βίου. Το ποσοστό αναπλήρωσης για κάθε έτος ασφάλισης θα διαμορφώνεται με έναν συντελεστή που ξεκινά από το 0,8% κατά το πρώτο έτος ασφάλισης και κλιμακώνεται, στο 40ό και ως το 50ό έτος, στο 1,5%. Σημειώνεται ότι σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 2%.

Ωστόσο, θα υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα για όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά. Συγκεκριμένα, για τα έτη ασφάλισης από το 2011 και μετά θα δίδεται αναλογία της σύνταξης, ίση με το πηλίκο των ετών που διήνυσε μετά την ημερομηνία αυτή διά του συνόλου των ετών ασφάλισής του.

• Η βασική και η αναλογική σύνταξη θα δίδονται για 12 μήνες το χρόνο, δηλαδή δεν θα χορηγείται 13η και 14η σύνταξη.

• Το ποσοστό αναπλήρωσης μαζί εμ τη βασική σύνταξη, κατά το υπουργείο Εργασίας, θα φθάνει στο 64%των συντάξιμων αποδοχών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα σημερινά ποσοστά αναπλήρωσης κυμαίνονται σε αρκετά μεγαλύτερα επίπεδα, από 75% και άνω των συντάξιμων αποδοχών και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν και το 100%. Η μείωση που θα προέλθει στις συντάξεις κατά το υπουργείο είναι μεσοσταθμικά γύρω στο 7%, ωστόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για μειώσεις που θα φτάνουν ως και το 30

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλο κούρεμα στις συντάξεις από το 2015"

Εγκρίθηκε η εξαγορά της Millenium από την Πειραιώς

Εγκρίθηκε η συγκέντρωση που αφορά στην εξαγορά της «MILLENNIUM BANK ΑΕ» από την «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.». Το αρμόδιο Τμήμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την υπ' αριθ. 566/VII/2013 ομόφωνη απόφασή του, ενέκρινε τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από την ανώνυμη τραπεζική εταιρία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ» του αποκλειστικού ελέγχου επί της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «MILLENNIUM BANK ΑΕ», σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 ν. 3959/2011.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση που αναφέρεται, πρωτίστως, στον τομέα των τραπεζικών εργασιών, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκρίθηκε η εξαγορά της Millenium από την Πειραιώς"

Ξεκίνησε απεργία πείνας ο πατέρας της μικρής Μαρίας

Σε απεργία πείνας προχώρησε ο πατέρας της μικρής Μαρίας, Νίκος Πουλκουρτζής, απο την Πάτρα που εδώ και χρόνια βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας. "Θα το φτάσω στα άκρα. Όποιος έχει το κουράγιο ας αντέξει. Εγώ πάντως αντέχω" δηλώνει στην κάμερα του thebest.gr

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), απάντησε αρνητικά, στην απελπισμένη αίτηση του Νίκου Πουλκουρτζή, για την δωρεάν χορήγηση αναλώσιμων υλικών (υπνοσέντονα, χαρτοβάμβακα, γάζες, γάντια μιας χρήσης και ειδικής κρέμας), που είναι άκρως απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση της κόρης του.

Ήδη ο τραγικός πατέρας, που εδώ και χρόνια τραβάει με την οικογένειά του το Γολγοθά της ζωής τους, αποφάσισε να προβεί στην επόμενη απέλπιδα κίνησή του:

Την Δευτέρα ξεκίνησε απεργία πείνας, έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκηση.

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι «κατανοώντας την ιδιαιτερότητα της κατάστασης της ασθενούς και κάνοντας χρήση της δυνατότητας που δίνει ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του Οργανισμού για την κατ’ εξαίρεση εξέταση της ανάγκης των ασθενών στη χορήγηση ειδικής διατροφής και αναλωσίμου υλικού σε ποσότητες μεγαλύτερες των προβλεπομένων (...) χορήγησε μεγαλύτερες των οριζόμενων ποσότητες σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλωσίμου υλικού στην ασθενή».

«Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο πράγματι δεν επιτρέπει τη χορήγηση ειδών που δεν περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ 3054/τεύχος Β/ 18-11-2012 και, ως τούτου, οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ δεσμεύονται ως προς την εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τον Οργανισμό. Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει την ευθύνη να εξεύρει λύση, όσο αφορά το αίτημα της ασφαλισμένης δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος» καταλήγει η ανακοίνωση.



ΣΧΕΤΙΚΟ:Πάτρα: Ο ΕΟΠΥΥ αρνείται τη χορήγηση δωρεάν αναλώσιμων υλικών σε ανάπηρη - Ξεκινά απεργία πείνας ο πατέρας
Πάτρα: Δώστε μου τα φάρμακα ή την ένεση να κάνω ευθανασία στο παιδί μου - ΒΙΝΤΕΟ
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε απεργία πείνας ο πατέρας της μικρής Μαρίας"

Ανακαλείται η εγκύκλιος του ΟΑΕΕ για σύνταξη στα 60 αντί στα 67 για τους επαγγελματίες μέσω ΙΚΑ

Ανακαλείται μέχρι νεωτέρας για τυπικούς λόγους, όπως διευκρινίστηκε, η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τους διαδοχικά ασφαλισμένους στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ που συμπλήρωσαν... στις 31/12/2012 τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και την ηλικία των 60 ετών.

Με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία, αυτή η κατηγoρία ασφαλισμένων έχει τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθεί από το ΙΚΑ στα 62 - 65 γλιτώνοντας την αύξηση των ορίων του ΟΑΕΕ στα 67 από την 1/1/2013.

Το υπουργείο διευκρίνισε, μετά από το αλαλούμ που δημιουργήθηκε, ότι η εγκύκλιος αποσύρθηκε γιατί εκδόθηκε από τη διοίκηση του ΟΑΕΕ χωρίς να εξεταστεί η ορθότητα της από τη αρμόδια Γενική διεύθυνση του Υπουργείου. Σε καμία περίπτωση δεν παρερμηνεύει τον ασφαλιστικό νόμο για την αύξηση των ορίων ηλικίας ούτε δημιουργεί «παράθυρο» πρόωρης εξόδου στη σύνταξη.

Πάντως η διοίκηση του ΟΑΕΕ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος είναι απολύτως ορθή και στηρίζεται στις διατάξεις που ισχύουν για τη διαδοχική ασφάλιση που δίνουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης όχι από το τελευταίο Ταμείο (εν προκειμένω από τον ΟΑΕΕ), αλλά, από το προηγούμενο αν δεν συμπληρώνονται οι προϋποθέσεις.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλείται η εγκύκλιος του ΟΑΕΕ για σύνταξη στα 60 αντί στα 67 για τους επαγγελματίες μέσω ΙΚΑ"

Ελεγχόμενη λειτουργία ζητούν οι βενζινοπώλες - Να περιοριστούν οι διανυκτερεύσεις

Την επαναφορά της ελεγχόμενης λειτουργίας των πρατηρίων βενζίνηςζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, "η δολοφονική ενέργεια εναντίον του συναδέλφου μας προχθές στην Ηλεία, αναδεικνύει το πρόβλημα της ασφάλειας των πρατηρίων Υγρών Καυσίμων και των εργαζομένων σ΄ αυτά.

Πολλά πρατήρια παραμένουν ανοικτά και τις νυκτερινές ώρες λόγω της πτώσης του τζίρου και του σκληρού ανταγωνισμού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται από την αυξανόμενη εγκληματικότητα. Η δυνατότητα της Αστυνομίας παρά τις προσπάθειες των ανδρών της, είναι περιορισμένη αφού οι άνδρες που περιπολούν δε γνωρίζουν ποια και πόσα πρατήρια παραμένουν ανοικτά κάθε βράδυ αλλά και ποιες ώρες.

Σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε η επαναφορά της ελεγχόμενης λειτουργίας των πρατηρίων, με υποχρεωτικό ποσοστό πρατηρίων (15-20%) που θα παραμένουν ανοικτά κατά την διάρκεια της νύκτας για να εξυπηρετούν τις έκτακτες ανάγκες των καταναλωτών.

Η επαναφορά της εκ περιτροπής ελεγχόμενης διανυκτέρευσης θα διευκολύνει με μεγαλύτερη συχνότητα τις περιπολίες των αστυνομικών οργάνων, αφού θα γνωρίζουν εκ των προτέρων τα διανυκτερεύοντα πρατήρια, προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματική η αστυνόμευση και να διασφαλίζεται η ανθρώπινη ζωή.

Οι Πρατηριούχοι και οι εργαζόμενοι στα πρατήρια ανησυχούν για τη ζωή τους και ζητούν την επαναφορά του ωραρίου με ελεγχόμενες διανυκτερεύσεις".

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγχόμενη λειτουργία ζητούν οι βενζινοπώλες - Να περιοριστούν οι διανυκτερεύσεις"

Για «θερμό Σεπτέμβρη» προειδοποιεί η ΟΛΜΕ

Για «αυθαίρετους σχεδιασμούς» καταγγέλλει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την κατανομή του δυναμικού των εκπαιδευτικών.
Σε σχετική ανακοίνωση η ΟΛΜΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να κατασκευάσει, «με αυθαίρετους σχεδιασμούς επί χάρτου, τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών. Για τον λόγο αυτόν χρησιμοποιεί τις πρόσφατες ρυθμίσεις για το διδακτικό ωράριο, αλλά και αυτές που ετοιμάζονται με το ΠΔ, για να μεταθέτει υποχρεωτικά τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα».
Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι «η εφαρμογή αυτής της πολιτικής στην ουσία προδιαγράφει την κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων σε όλη την Ελλάδα και προετοιμάζει τη δεξαμενή για την "κινητικότητα" (υποχρεωτικές μεταθέσεις αλλά και απολύσεις) χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών από το 2013 έως το 2015».
Μάλιστα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει, ήδη, ζητήσει από τους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών «να μην συμφωνήσουν με τη λογική συγκρότησης των πινάκων που προωθεί το υπουργείο και να εκδηλώσουν με τον προσφορότερο τρόπο την αντίθεσή τους».
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν:
- Ο υπολογισμός των κενών- πλεονασμάτων να γίνεται με βάση το ισχύον ωράριο και όχι με αυτό που προβλέπει ο νέος ν. 4152/13, την κατάργηση του οποίου ζητά το συνδικαλιστικό κίνημα.
- Να υπολογιστούν τα κενά- πλεονάσματα κατά σχολείο- ομάδα σχολείων όπως πάντα και όχι με το σφαγιαστικό και αυθαίρετο μέτρο της εγκυκλίου.
Τέλος, το ΔΣ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο, επισημαίνοντας ότι θα συγκροτήσει κοινό μέτωπο αντιμετώπισης της συγκεκριμένης πολιτικής και καταλήγει: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν. Ο Σεπτέμβρης θα είναι πολύ θερμός και θα πάρουμε τα μέτρα μας για αυτό».

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Για «θερμό Σεπτέμβρη» προειδοποιεί η ΟΛΜΕ"

Ήρθε στην Ευρώπη ο θανατηφόρος κορονοϊός - Oδηγίες και επαγρύπνηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Προβληματισμό και υγειονομική επιτήρηση προκαλεί η επίπτωση που έχει ένας νέος ιός που εντοπίσθηκε αρχικά στη Σαουδική Αραβία και περνά στην Ευρώπη. Μέχρι χθες, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, είχαν επιβεβαιωθεί 53 κρούσματα λοίμωξης σε ανθρώπους με το νέο στέλεχος κορονοϊού, τα οποία σχετίστηκαν με σοβαρή νόσο του κατωτέρω αναπνευστικού και οδήγησαν σε 30 θανάτους παγκοσμίως.

Πολύ πρόσφατα σε νοσοκομείο της Ιταλίας διαγνώσθηκε περιστατικό σε ταξιδιώτη που επέστρεψε από την Ιορδανία με μετάδοση σε συγγενή αλλά και σε συνάδελφο. εως σήμερα τα περισσότερα περιστατικά παγκοσμίως έχουν αναφερθεί από την Σαουδική Αραβία, ενώ 11 περιστατικά έχουν διαγνωσθεί στην Ευρώπη (2 στη Γερμανία, 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 2 στη Γαλλία και 3 στην Ιταλία).

Το νέο στέλεχος κορονοϊού απασχολεί τις αρχές δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο από τον Σεπτέμβριο του 2012, οπότε διαγνώστηκαν τα πρώτα κρούσματα λοίμωξης από το νέο ιό σε ασθενείς και ταξιδιώτες που προέρχονταν από την Αραβική Χερσόνησο. Το νέο αυτό στέλεχος κορονοϊού ονομάστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), Κορονοϊός του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS-CoV).

Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν συστάσεις από τον ΠΟΥ για έλεγχο στις πύλες εισόδου μιας χώρας ή περιορισμοί σε σχέση με το εμπόριο και τα ταξίδια στην Αραβική Χερσόνησο ή αλλού. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) αξιολογεί το συμβάν ως χαμηλού κινδύνου για την Ευρώπη.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, με τα συστήματα επιτήρησης που διατηρεί για τα αναπνευστικά νοσήματα, είναι σε συνεχή ετοιμότητα και εγρήγορση για τυχόν ανίχνευση περιστατικού της νέας νόσου σε νοσοκομεία και ΜΕΘ της χώρας. Επιπρόσθετα, παρακολουθεί τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές εξελίξεις του θέματος από κοινού με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το ECDC και τον ΠΟΥ.

Θα πρέπει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «όλοι οι επαγγελματίες υγείας να βρίσκονται σε εγρήγορση για την πιθανότητα ανίχνευσης περίπτωσης λοίμωξης με το νέο ιό, ειδικότερα αυτοί που εργάζονται σε εταιρείες διεθνούς μεταφοράς ασθενών και αυτοί που αντιμετωπίζουν ασθενείς με αναπνευστικά συμπτώματα και ιστορικό ταξιδιού στην Αραβική Χερσόνησο μέσα στις προηγούμενες 10 ημέρες.

Η χαρτογράφηση των μετακινήσεων των ασθενών από τη Μ. Ανατολή στην Ευρώπη έχει προγραμματιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τον ΠΟΥ, έτσι ώστε να προβλεφθούν ποιες περιοχές μέσα στην Ευρώπη έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εισαγόμενων κρουσμάτων.

Στην Ελλάδα, όπως σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα μετά τα περιστατικά στη γειτονική Ιταλία, συνεχίζεται η επιδημιολογική επιτήρηση και επαγρύπνηση, έτσι ώστε σε περίπτωση ανίχνευσης πιθανού κρούσματος, αυτό να απομονώνεται με ταυτόχρονη χρήση των ειδικών μέτρων ελέγχου της λοίμωξης.

Συγκεκριμένα:

• Υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης του νέου κορονοϊού στο Εργ. Αναφοράς Γρίπης Ν. Ελλάδος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

• Οι επαγγελματίες υγείας δεν θα πρέπει να ξεχνούν τη πιθανότητα συλλοίμωξης με άλλο ιό, όπως ο ιός της εποχικής γρίπης.

• Με την κλινική υποψία για κάποιο κρούσμα, συστήνεται η επιδημιολογική διερεύνηση όλων των επαφών του ασθενούς μέχρι και 10 ημέρες πριν εκδηλώσει συμπτώματα. Οι επαφές αυτές θα πρέπει να αναζητηθούν, να ενημερωθούν και να εξεταστούν εργαστηριακά για τον ιό. Επίσης, θα πρέπει να ενημερώνεται το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ (τηλ. Επικοινωνίας: 2105212054)».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ήρθε στην Ευρώπη ο θανατηφόρος κορονοϊός - Oδηγίες και επαγρύπνηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ"

Νόμιμα όλα τα ΠΔ για το σχέδιο «Αθηνά»

Νόμιμα κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα 36 σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων του υπουργείου Παιδείας, τα οποία αφορούν το σχέδιο Αθηνά για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ). Υπενθυμίζεται, ότι από τα συνολικά 36 διατάγματα τα 23 αφορούν ΑΕΙ και 13 ΤΕΙ.

Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγητές ο πάρεδρος Χ. Ντουχάνης και η πάρεδρος Όλγα Παπαδοπούλου) έκρινε νόμιμα και τα επτά εναπομείναντα από τα 36 σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που είχαν παραμείνει στο ΣτΕ για επεξεργασία.

Αναλυτικότερα, τα επτά διατάγματα που κρίθηκαν νόμιμα αφορούν:

1) Την κατάργηση του γενικού τμήματος, συγχώνευση τμημάτων, μεταφορά έδρας τμήματος και ίδρυση-συγκρότηση, μετονομασία και ανασυγκρότηση σχολών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

2) Την κατάργηση τμήματος, ένταξη τμήματος σε σχολή, συγκρότηση και ανασυγκρότηση σχολών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

3) Τη μετονομασία τμήματος και ίδρυση-συγκρότηση, κατάργηση και ανασυγκρότηση σχολών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

4) Την κατάργηση-συγχώνευση τμημάτων, μετονομασία σχολής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

5) Τη συγχώνευση ΤΕΙ Πάτρας και ΤΕΙ Μεσολογγίου, μετονομασία σχολής και τμημάτων, συγχώνευση τμημάτων, κατάργηση παραρτημάτων και τμημάτων, συγκρότηση σχολών στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

6) Τη μετονομασία του ΤΕΙ Σερρών σε ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, συγχώνευση-κατάργηση τμημάτων, συγκρότηση σχολών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

7) Τη μετονομασία σχολής, μετονομασία τμημάτων, συγχώνευση τμημάτων, κατάργηση παραρτημάτων και τμημάτων, ίδρυση τμήματος, συγκρότηση σχολών του ΤΕΙ Κρήτης.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, μετά τη νομοπαρασκευαστική επεξεργασία των επτά επίμαχων διαταγμάτων, εξέδωσαν αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις με τις οποίες αποφάνθηκαν ότι είναι νόμιμα, ενώ παράλληλα έκαναν ορισμένες παρατηρήσεις νομοτεχνικού περιεχομένου.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Νόμιμα όλα τα ΠΔ για το σχέδιο «Αθηνά»"

Εφοπλιστής του Ιονίου με... μηδενικό εισόδημα

Στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν μπει οι ενέργειες τοπικών παραγόντων νησιωτικών περιοχών, οι οποίοι, εν μέσω οικονομικής κρίσης, εμφάνισαν –ξαφνικά- μεγάλα κεφάλαια και άλλαξαν τα δεδομένα της οικονομικής τους ζωής.

Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στα γραφεία της Δίωξης είναι πολλές. Οι περισσότερες, -αν όχι όλες-, αφορούν τις πηγές των εσόδων των καταγγελλομένων, οι οποίες ερευνώνται προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμες και γνωστές στις φορολογικές υπηρεσίες.

Ανάμεσα τους, επιφανής πολίτης νησιού του Ιονίου, αντιπρόεδρος επιμελητηρίου, ο οποίος προχώρησε πρόσφατα στην δημιουργία μιας νέας ναυτιλιακής εταιρείας και την αγορά ενός πλοίου που φέρει το όνομα του νησιού από το οποίο κατάγεται.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Εφοπλιστής στα… χαρτιά
Η καταγγελία που αφορούσε στον εν λόγω πλοιοκτήτη και υποβλήθηκε στη Δίωξη πριν από μερικούς μήνες, έκανε λόγο για χρήματα τα οποία προέρχονταν από πηγές εσόδων οι οποίες δεν ήταν δηλωμένες.

Στο επίκεντρο τίθενται μια νεοσύστατη ναυτιλιακή εταιρεία και η αγορά ενός πλοίου, το οποίο προορίζεται για την κάλυψη της κύριας γραμμής των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ενός νησιού του Ιονίου.

Η επέμβαση των «ράμπο» της ναυαρχίδας του υπουργείου Οικονομικών ήταν άμεση και γρήγορα απέδωσε καρπούς.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που προέκυψαν από τον έλεγχο, στα «κιτάπια» της εφορίας, ο νεόκοπος εφοπλιστής, εμφανίζεται ως πτωχευμένος έμπορος με πολύ χαμηλό δηλωμένο εισόδημα.

«Η έρευνα επικεντρώθηκε γύρω από τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την αγορά του πλοίου. Όπως προκύπτει μέχρι στιγμής, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος, δήλωνε πολύ χαμηλό εισόδημα, ενώ εμφανίζεται και ως πτωχευμένος έμπορος. Ο έλεγχος συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθούν οι πηγές των χρημάτων της αγοράς του πλοίου», αναφέρουν στελέχη του Σ.Δ.Ο.Ε., μιλώντας στο zougla.gr.

Διαφυγή μέσω… offshore

Δεν είναι λίγες πάντως οι περιπτώσεις που ερευνά το Σ.Δ.Ο.Ε., στις οποίες, τοπικοί άρχοντες και
 επιφανείς πολίτες, εμφανίζονται να διάγουν μια πολυτελή ζωή, την ίδια στιγμή που οι φορολογικές τους δηλώσεις δεν ξεπερνούν σχεδόν ποτέ το αφορολόγητο όριο...

Το τελευταίο διάστημα, το ΣΔΟΕ ερευνά υποθέσεις κραυγαλέας κακοδιαχείρισης, στις οποίες αποδείχθηκε ότι τα χρήματα που χρησιμοποιούνταν για επενδύσεις και αγορές ανήκαν σε πρόσωπα που υποκρύπτονταν πίσω από offshore εταιρείες. 

«Έχουν εντοπιστεί αρκετές περιπτώσεις στη Κόστα (Κρανίδι), στη Κύμη, στη Θεσσαλονίκη και αλλού. Εν μέσω κρίσης, ξεφυτρώνουν κατασκευές παλάτια και επενδύσεις μαμούθ, για τις οποίες εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες πρόσωπα τα οποία είναι παντελώς άγνωστα στις φορολογικές Αρχές. Οι καταγγελίες είναι αμέτρητες και διερευνούνται όλες» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφοπλιστής του Ιονίου με... μηδενικό εισόδημα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news