facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ποιοι και γιατί θέλουν να σβήσουν την Ελληνική ιστορία. Δείτε το ΟΛΟΙ (Video)

Αποξηλώνουν τα συνεκτικά στοιχεία της ελληνικής ιστορίας.

Μια από τις καλύτερες εκπομπές του δημοσιογράφου κ. Τράγκα που πρέπει να ακούσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Ακούστε και επιτέλους ξυπνήστε.

Το σχέδιο ακολουθείται πιστά για αιώνες. Αφυπνισθείτε!


elekklesia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι και γιατί θέλουν να σβήσουν την Ελληνική ιστορία. Δείτε το ΟΛΟΙ (Video)"

Από ποιες τράπεζες ΔΕΝ θα πάρουμε βεβαιώσεις για τους τόκους

Λίστα με τράπεζες οι οποίες θα στείλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία με τους τόκους των καταθέσεων στο υπουργείο Οικονομικών –κάτι που σημαίνει ότι γι’ αυτές τις τράπεζες δεν θα χρειαστεί να τρέχουμε για βεβαίωση- ανακοίνωσε πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων. Όμως, εγκύκλιος ακόμη δεν έχει βγει, δηλώσεις υποβάλλονται και η διαδικασία βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Τι έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας;
1.Έναν νόμο ο οποίος ορίζει ότι πρέπει να δηλωθεί το σύνολο των τόκων που έχουμε εισπράξει κατά τη διάρκεια του 2012.
2.Νόμος επιβάλλει και στις τράπεζες να μας αποστείλουν τις βεβαιώσεις με τους τόκους που εισπράξαμε πέρυσι. Παρ’ όλα αυτά, ο νόμος δεν εφαρμόζεται.
3.Μια δήλωση του γενικού γραμματέα φορολογικών εσόδων ότι δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωση τόκων για ποσά μέχρι 250 ευρώ ανά φορολογούμενο και όχι ανά τράπεζα. Η δήλωση βέβαια, από μόνη της δεν έχει αξία. Πρέπει να αποτυπωθεί σε ένα επίσημο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο ακόμη περιμένουμε. Όσοι υποβάλλουν δηλώσεις αυτή τη στιγμή, βασιζόμενοι στη δήλωση Θεοχάρη, τυπικά αυθαιρετούν.
4.Μια (σημερινή) δήλωση Θεοχάρη ότι κάποιες τράπεζες θα στείλουν τα στοιχεία των τόκων στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου τα ποσά να εμφανιστούν στις φορολογικές μας δηλώσεις Ποιες είναι αυτές οι τράπεζες; Εθνική, Alpha Bank, Εurobank, Πειραιώς αλλά και οι θυγατρικές τους. Και οι υπόλοιπες τράπεζες; Γίνονται προσπάθειες δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Και εδώ αρχίζει το …πάρτι. Πλήθος τα ερωτήματα τα οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να απαντήσει κανείς.
  1. Η τράπεζα Alphaστέλνει στοιχεία για τον φορολογούμενο Χ για τον οποίο προκύπτουν τόκοι 150 ευρώ. Στέλνει και η Eurobankακόμη 200 ευρώ. Κανονικά, ο φορολογούμενος πρέπει να εμφανίσει τόκους 350 ευρώ στη δήλωσή του. Ποιος θα κάνει την πρόσθεση; Ας υποθέσουμε ότι αυτό θα το κάνει η ΓΓΠΣ οπότε το ποσό θα εμφανιστεί κανονικά στη δήλωση. Τι γίνεται όμως αν το άθροισμα των  δύο τραπεζών είναι 200 ευρώ και υπάρχει μια τράπεζα η οποία δεν θα στείλει στοιχεία στην οποία υπάρχουν τόκοι επιπλέον 100 ευρώ που ανεβάζουν το όριο πάνω από τα 250 ευρώ; Θα ψάχνει ο φορολογούμενος να μάθει ποια τράπεζα έστειλε τους τόκους και ποια όχι για να εντοπίσει ποια λείπει;
  2. Τι γίνεται με τους λογαριασμούς των συνδικαιούχων; Πώς θα γίνει η μοιρασιά των τόκων ανά ΑΦΜ; Θα την κάνει η ΓΓΠΣ; Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι ο φορολογούμενος θα μπορεί να διορθώσει τα στοιχεία που εμφανίζονται στη φορολογική δήλωση. Και πώς θα τα διορθώσει όταν δεν θα έχει εικόνα από πού προκύπτει το ποσό που εμφανίζεται στη φορολογική του δήλωση; Διότι αυτό που θα βλέπει είναι ένα ποσό στον κωδικό της δήλωσης. Δεν θα γνωρίζει ποια τράπεζα έχει στείλει τι.
  3. Αν κληθούμε για έλεγχο (και φέτος θα κληθούν πολλοί για έλεγχο όπως ανέφερε σε προχθεσινό του δημοσίευμα το fpress.gr καθώς δεν θα ισχύσει ο κανόνας του ελέγχεται όποιος έχει επιστροφή άνω των 1500 ευρώ) τι ακριβώς θα προσκομίσουμε; Θα πρέπει να έχουμε τις βεβαιώσεις ή όχι; Θα πούμε στον ελεγκτή ότι τα στοιχεία τα έχει στείλει το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών;
  4. Αν η τράπεζα που υποτίθεται ότι θα στείλει ηλεκτρονικά τους τόκους κάνει λάθος, ποιος φέρει την ευθύνη; Διότι τη φορολογική δήλωση την υπογράφει ο φορολογούμενος όχι η τράπεζα.
Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν τέτοια ερωτήματα, και μόνο το ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί εγκύκλιος που θα καθορίζει πως θα δηλωθούν εισοδήματα άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, και μόνο το ότι κάποιοι έχουν ήδη υποβάλλει δηλώσεις χωρίς να γνωρίζουν αν κάνουν το σωστό ή το λάθος, λέει πολλά…
fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Από ποιες τράπεζες ΔΕΝ θα πάρουμε βεβαιώσεις για τους τόκους"

Το 1% των ανθρώπων κατέχει περίπου τη μισή παγκόσμια περιουσία...

Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, με το φαινόμενο της συγκέντρωσης χρημάτων σε ολοένα και λιγότερες τσέπες να έχει αυξητικές τάσεις για την επόμενη 5ετία, όπως σημειώνει έρευνα του ομίλου Boston Consulting, παρά το ότι εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η έρευνα, την οποία μετέδωσε το CNBC δείχνει πως το 1% κατέχει το 40% της παγκόσμιας περιουσίας, με τον αριθμό των εκατομμυριούχων να αυξάνεται κατά 10% το 2012, αγγίζοντας τα 13,8 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η παγκόσμια περιουσία αυξήθηκε 7,8% το 2012 στα 135 τρισ. δολάρια, με το 1% στην κορυφή της πυραμίδας να ελέγχει τα 52,8 τρισ.

Η συγκέντρωση του πλούτου αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς η περιουσία των πλουσίων αυξάνεται γρηγορότερα από την συνολική παγκόσμια περιουσία...

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Το 1% των ανθρώπων κατέχει περίπου τη μισή παγκόσμια περιουσία..."

Υγεία: Σήμα κινδύνου για παυσίπονα που σκοτώνουν

Δύο συνηθισμένα αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα τα οποία κυκλοφορούν ευρέως στην ελληνική αγορά είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, όπως στεφανιαία νόσο και έμφραγμα του μυοκαρδίου Σύμφωνα με διεθνή επιστημονική έρευνα, πρόκειται για τα μη στεροειδή Ιμπουπροφέν και ντικλοφενάκ, τα οποία αν λαμβάνονται σε μεγάλες δόσεις και για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυξάνουν τον κίνδυνο για θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο.

Τα συγκεκριμένα φάρμακα, που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση τόσο οξέων όσο και χρόνιων πόνων, όπως της αρθρίτιδας ή των μόνιμων πονοκεφάλων, δημιουργούν σχετικά μεγαλύτερο κίνδυνο σε όσους καπνίζουν ή είναι υπέρβαροι. Ο κίνδυνος για την καρδιά από τα δύο φάρμακα είχε επισημανθεί και παλαιότερα, ωστόσο για πρώτη φορά έγινε αντικείμενο τόσο αναλυτικής μελέτης από την ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον καθηγητή Κόλιν Μπέιτζεντ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Lancet».

Οι επιστήμονες ανέλυσαν περιπτώσεις άνω των 353.000 ασθενών με βάση 639 κλινικές δοκιμές και εστίασαν την προσοχή τους σε μεγάλες ημερήσιες δοσολογίες (τουλάχιστον 150 μιλιγκράμ ντικλοφενάκ και 2.400 μιλιγκράμ Ιμπουπροφέν). Ετσι διαπίστωσαν ότι για κάθε 1.000 άτομα που ακολουθούσαν θεραπεία με τα συγκεκριμένα φάρμακα υπήρχαν τρία πρόσθετα εμφράγματα, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο και τέσσερα επιπλέον περιστατικά καρδιοπάθειας!

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Κόλιν Μπέιτζεντ, δεν πρέπει κανείς να διστάζει να παίρνει ακόμα και χωρίς συνταγή τα συγκεκριμένα φάρμακα σε μικρές δόσεις και για σύντομο διάστημα, για παράδειγμα εξαιτίας περιστασιακών πονοκεφάλων ή μυικών πόνων.

Το πόσο επικίνδυνα μπορεί να γίνουν τα εν λόγω φάρμακα επιβεβαίωσε στην «Espresso» και ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Ιωάννης Καλλικάζαρος: «Τα συγκεκριμένα φάρμακα, που όντως κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, έχει διαπιστωθεί ότι σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και έμφραγμα του μυοκαρδίου. Η νέα αυτή μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει μια παλιότερη η οποία αναφερόταν στους συγκεκριμένους κινδύνους. Θα πρέπει, λοιπόν, οι ασθενείς που τα λαμβάνουν να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί».

Espressonews
Διαβάστε Περισσότερα » "Υγεία: Σήμα κινδύνου για παυσίπονα που σκοτώνουν"

Η μέγιστη περιφρόνηση - Στη Ρωσία όταν λειτουργεί ο Κύριλλος παρίσταται ο Πούτιν, στην Ελλάδα ο... Μηταράκης...!!!

Λές κι έχουμε συχνά στην Ελλάδα τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο!

Κι όταν λέμε Κύριλλος, εννοούμε έναν παντοδύναμο Πατριάρχη που η πολιτική ηγεσία της Ρωσίας τον λαμβάνει πολύ σοβαρά, σε όλα τα θέματα και σε κάθε μετακιπνησή του εντός της Ρωσίας συνοδεύεται από 2-3 υπουργούς της Ρωσίας!

Επίσης όταν λειτουργεί στη Μόσχα παρίσταται σχεδόν πάντα ο Πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος έχει σε πολύ υψηλό επίπεδο τον Πατριάρχη Κύριλλο.

Ο Κύριλλος, λοιπόν, πραγματοποιεί 7ήμερο ταξίδι στη χώρα μας. Εξ αυτών τις τρεις μέρες θα μείνει στην Αθήνα και στη συνέχεια Θεσσαλονίκη, Βέροια, και Άγιο Όρος!

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, με μέλη της Συνόδου και από πλευράς Κυβέρνησης , ο υφυπ. Εξωτερικών κ. Τσιάρας.

Σήμερα λειτούργησε στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών στην οποία δεν παρευρέθη, δυστυχώς, ουδείς εκπρόσωπος της Κυβέρνησης!

Μοναδική εξαίρεση ο υφυπ. Νότης Μηταράκης ο οποίος πλέον τείνει να γίνει γραφικός με την τάση του να κοινωνεί σε κάθε λειτουργία που παρίσταται και έχει μάλιστα και τηλεοπτική αναμετάδοση! Κάποιος πρέπει να του μιλήσει για τη νηστεία που πρέπει να προηγείται της θείας Μεταλήψεως και για την.. αποχή από τα καθήκοντα!

Με τόσες θείες κοινωνίες που λαμβάνει θα πρέπει να είναι συνέχεια σε μόνιμο καθεστώς νηστείας από όλα! Νότης Μηταράκης ο νηστευτής!

Από την άλλη πλευρά, ο της Παιδείας κ Θρησκευμάτων Υπουργός κ. Κων. Αρβανιτόπουλος, είχε να ασχοληθεί, καθώς φαίνεται, με πιο σοβαρά θέματα και έλαμψε δια της απουσίας του. Το ίδιο κ ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Καλαντζής!

Αν ήταν να έλθει στην Ελλάδα κανένας Αρχιμουφτής, πιο πολλές πιθανότητες είχε να τον υποδεχθούν με τιμές και φανφάρες, τα εν λόγω κυβερνητικά στελέχη!

sotirioslogos
Διαβάστε Περισσότερα » "Η μέγιστη περιφρόνηση - Στη Ρωσία όταν λειτουργεί ο Κύριλλος παρίσταται ο Πούτιν, στην Ελλάδα ο... Μηταράκης...!!!"

Πανελλαδική κινητοποίηση γιατρών

Σας πληροφορούμε ότι οι τρεις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία:
Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)
ανακήρυξαν την Παρασκευή 7 Ιουνίου ως Πανελλήνια Ημέρα Κινητοποίησης για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία.
Αγαπητή και αγαπητέ μας συμπολίτη

Τα φαινόμενα διάλυσης στη δημόσια υγεία τα ζεις καθημερινά:

· Εάν θελήσεις να επισκεφθείς γιατρό είναι δύσκολο πια να τον βρεις και θα γίνεται όλο και δυσκολότερο διότι:

¨ Οι ελλείψεις γιατρών στο ΕΣΥ ξεπερνούν τις 6500

¨ Οι ελλείψεις γιατρών στον ΕΟΠΠΥ υπολογίζονται σε περισσότερες από 10.000 και σε πολλούς νομούς της χώρας για κάποιες ειδικότητες δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός!

¨ Οι νέοι γιατροί οδηγούνται σε αναγκαστική μετανάστευση και έχουν ήδη φύγει δεκάδες χιλιάδες, αφού με το πάγωμα των προσλήψεων δεν έχουν καμιά προοπτική εργασίας στην Ελλάδα.

· Εάν χρειαστείς γιατρό άμεσα, μπορεί κατά την προσέλευσή σου σε Τμήμα Επειγόντων να βρεις ένα γιατρό που ειδικεύεται σε άλλη ειδικότητα από αυτήν που χρειάζεσαι και να σε παραπέμψει σε άλλο νοσοκομείο, διότι κάποια τμήματα δεν έχουν γιατρό ή κάποια μηχανήματα δεν λειτουργούν διότι:

¨ Μόνο το 2011 και 2012 έχουν αποχωρήσει από τα Νοσοκομεία 1453 γιατροί χωρίς να αντικατασταθούν!

¨ Πολλές κλινικές έχουν μείνει με έναν ή δύο γιατρούς, χωρίς να μπορούν να λειτουργήσουν και οδηγούνται σε κλείσιμο!

¨ Η όλο και μικρότερη χρηματοδότηση των προγραμμάτων εφημέρευσης έχει δημιουργήσει ασφυκτικές και οριακά επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων, ιδιαίτερα αυτών της περιφέρειας.

¨ Η μείωση των κονδυλίων για την υγεία κατά 40% δεν επιτρέπει την επιδιόρθωση βλαβών ή την αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού οδηγώντας τα Νοσοκομεία σε τεχνολογικό μαρασμό.

· Εάν θέλεις να φροντίσεις την υγεία του παιδιού σου ή τη δική σου πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη διότι:

¨ Ενώ μόνο για φέτος απαιτούνται 28 εκ. ευρώ για το υποχρεωτικό πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών, η κυβέρνηση διέθεσε μόλις μισό εκατομμύριο!

¨ Εάν προσφύγεις στα εξωτερικά ιατρεία θα πληρώσεις 5 ευρώ και εάν χρειασθείς εισαγωγή από του χρόνου θα πληρώνεις 25 ευρώ.
¨ Εάν επιμείνεις να παίρνεις το φάρμακο που παίρνεις χρόνια μπορεί να χρειασθεί να πληρώσεις, διότι ο γιατρός έχει οδηγίες να σου γράψει υποχρεωτικά το φθηνότερο αντίγραφο.

¨ Εάν είσαι ένας από τους 1.500.000 ανασφάλιστους θα πρέπει να πληρώνεις τα πάντα, διότι η κυβέρνηση θα διαθέσει μόνο 200.000 κουπόνια ανασφάλιστων για λίγες μόνο εξετάσεις.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;

Να δεις το Κέντρο Υγείας της περιοχής σου να κλείνει;

Να ζήσεις τις μέρες που ένα προς ένα τα Τμήματα των Νοσοκομείων αρχικά, ολόκληρα Νοσοκομεία στη συνέχεια θα κλείνουν ελλείψει προσωπικού και χρηματοδότησης;

Να μην έχεις τη δυνατότητα να προφυλαχθείς από ασθένειες που θα ξαναεμφανισθούν ενώ είχαν εξαλειφθεί με προγράμματα πρόληψης και εμβολιασμών;

Να είσαι υποχρεωμένος να αγοράζεις ιδιωτικές κάρτες υγείας για την κακιά ώρα την ίδια στιγμή που το Δημόσιο σε ξεζουμίζει στους φόρους;

Να ξενιτευτεί όλο το νεαρό επιστημονικό προσωπικό της χώρας λόγω κακής αμοιβής και άθλιων συνθηκών εργασίας;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Πανελλαδική Ημέρα Κινητοποίησης

ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να στελεχωθούν άμεσα οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας

Να εφοδιαστούν τα Νοσοκομεία με υγειονομικό υλικό

Να πληρώνονται οι γιατροί τα δεδουλευμένα τους, ώστε να μπορούν να προσφέρουν απερίσπαστοι τις υπηρεσίες τους.

Πρέπει άμεσα να θέσουμε φραγμό στη διάλυση της δημόσιας υγείας

Ή εμείς Ή αυτοί

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλαδική κινητοποίηση γιατρών"

Τώρα ο Σόϊμπλε αρχίζει να φοβάται την οργή και απελπισία των εκατομμυρίων νέων ανέργων

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι η απογοήτευση των εκατομμυρίων νέων οι οποίοι είναι άνεργοι αποτελεί κίνδυνο για την δημοκρατία και για την νομιμοποίηση της Ευρώπης και προσκάλεσε άνεργους επαγγελματίες αλλά και όσους ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν να πάνε στη χώρα του.

"Σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, είμαστε μια μάλλον γερασμένη ήπειρος, η οποία δεν έχει το περιθώριο να χάσει τα παιδιά της από τους λαϊκιστές και τους εξτρεμιστές», έγραψε ο κ. Σόιμπλε σε άρθρο του στην εφημερίδα Der Tagesspiegel, και σημείωσε ότι η Ευρώπη η οποία εξυγιάνθηκε δεν επιτρέπεται να αποκλείσει μια ολόκληρη γενιά. Κάλεσε μάλιστα την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει άμεσα τα έξι δισεκατομμύρια που προορίζονται για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Σε ό,τι αφορά την Γερμανία, τονίζει ότι "όσοι ενδιαφέρονται για εκπαίδευση ή όσοι είναι άνεργοι επαγγελματίες, είναι ευπρόσδεκτοι εδώ".

Στην ίδια εφημερίδα ωστόσο ο Κλάους Βιζεχούγκελ, σύμβουλος του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ για θέματα απασχόλησης, επισήμανε ότι το Βερολίνο πρέπει πρώτα να ασχοληθεί με τα δικά του προβλήματα και υπογράμμισε ότι στην Γερμανία υπάρχουν σήμερα 1,5 εκατομμύριο νέοι χωρίς επαγγελματική κατάρτιση. "Πριν αρχίσουμε να δεχόμαστε υποψήφιους από το εξωτερικό, πρέπει να κάνουμε κάτι με αυτούς", δήλωσε, αν και αναγνώρισε ότι η Γερμανία πρέπει να ασχολείται και με τα προβλήματα που απασχολούν την Ευρώπη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τώρα ο Σόϊμπλε αρχίζει να φοβάται την οργή και απελπισία των εκατομμυρίων νέων ανέργων"

Ευνοϊκότερες οι ρυθμίσεις για τα στεγαστικά δάνεια

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για άνεργους, τρίτεκνους και ανάπηρους προβλέπει το τελικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των ενυπόθηκων δανείων, το οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος».

Το νομοσχέδιο, που κατατίθεται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται ότι θα ψηφιστεί έως τις 20 Ιουνίου, αφορά στεγαστικά δάνεια μόνο πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία έως 180.000 ευρώ και έως 200.000 ευρώ για τρίτεκνους και με τη συνολική ακίνητη περιουσία να μην ξεπερνά τις 250.000 και τις 300.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Επιπλέον, οι καταθέσεις του οφειλέτη δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ και τις 15.000 ευρώ για τρίτεκνες και άνω οικογένειες, ενώ το ανεξόφλητο υπόλοιπο δεν πρέπει να είναι πάνω από τις 150.000 ευρώ. Ακόμη, το εισόδημα θα πρέπει να έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 20% από το 2009, το καθαρό ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, το οικογενειακό τις 25.000 ευρώ και για τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους και τους ανάπηρους τις 30.000 ευρώ.

Η ρύθμιση προβλέπει τετραετή περίοδο που η δόση δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος, ενώ άνεργοι χωρίς εισόδημα ή μόνο με επίδομα ανεργίας έχουν δικαίωμα έξι δόσεων χωρίς τόκους, που όμως θα κεφαλαιοποιηθούν για να πληρωθούν μετά την 4ετη περίοδο χάριτος (48 δόσεις).

Σημειώνεται πως δικαίωμα στη ρύθμιση έχουν όσοι πήραν δάνεια πριν από το πρώτο μνημόνιο (έως τις 30/06/2010), ενώ καλύπτονται και όσοι έχουν καθυστερήσει δόση έως και 2 μήνες. Η αίτησή τους θα πρέπει να υποβληθεί μέσα σε έξι μήνες από την ψήφιση της ρύθμισης, χωρίς να αποκλείεται παράταση, με την τράπεζα να υποχρεούται να απαντήσει μέσα σε 55 ημέρες.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, επέρχονται και βελτιώσεις στο νόμο Κατσέλη, οι οποίες διευκολύνουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, με το νέο θεσμό της διαμεσολάβησης, καθώς και με τη δυνατότητα καταβολής της μειωμένης δόσης προτού αποφανθεί το δικαστήριο. Με έφεσή του ο δανειολήπτης θα επιτυγχάνει αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης, ακόμη και μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

ant1
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευνοϊκότερες οι ρυθμίσεις για τα στεγαστικά δάνεια"

Ήρθε για να μείνει – Ώς το 2016 διατηρείται η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα

Για άλλα δύο χρόνια πέραν του αρχικού σχεδιασμού, και συγκεκριμένα έως το 2016, αναμένεται να εφαρμόζεται η εισφορά αλληλεγγύης, που κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει την πρότασή του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και την επομένη συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι της τρικομματικής επιτροπής.

Την ίδια ημέρα έρχονται στην Αθήνα τα στελέχη της τρόικας για τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο της οικονομίας.

Η πρόταση του κ. Στουρνάρα αναμένεται να περιλαμβάνει εναλλακτικά σενάρια για τη φορολόγηση όχι μόνο των αγροτεμαχίων, αλλά και του συνόλου της ακίνητης περιουσίας.

Το στοίχημα είναι ετήσια έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ, ενώ με τα σενάρια που υπάρχουν μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι αποκλείεται η φορολόγηση των κατ' επάγγελμα αγροτών.

Αυτό το σενάριο οδηγεί σε δημοσιονομικό «κενό» της τάξεως των 200-300 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να να καλυφθεί από τη φορολόγηση αυθαιρέτων που δεν έχουν δηλωθεί, την υψηλότερη φορολόγηση των ακινήτων των επιχειρήσεων, καθώς και την υψηλότερη φορολογία σε αδήλωτα αγροτεμάχια και όσα βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ήρθε για να μείνει – Ώς το 2016 διατηρείται η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα"

Νέος ιός στο facebook - Προσοχή αν δείτε το πιο κάτω μήνυμα...

Ένας νέος ιός έκανε τις τελευταίες μέρες την εμφάνιση του στο στο Facebook.

Ένα ανακριβές μήνυμα προειδοποίησης κάνει την εμφάνισή του, το οποίο ενημερώνει τους χρήστες ότι «Ο λογαριασμός σας έχει κλειδωθεί προσωρινά»...

Για το λόγο αυτό Facebook έχει αποστείλει της εξής προειδοποίηση:
"ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δείτε κάτι παρόμοιο να εμφανίζεται στην οθόνη σας ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ «ΣΥΝΕΧΕΙΑ»!!! Είναι ιός και θα μολύνει τον υπολογιστή σας".

Στην πραγματικότητα η προειδοποίηση προέρχεται από ένα χαρακτηριστικό της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο προειδοποιεί τους χρήστες όταν ανιχνεύσει κάποιο κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές τους.

Η διάδοση τέτοιων ψεύτικων προειδοποιήσεων είναι ιδιαίτερα αντιπαραγωγική.
Όχι μόνο επειδή διαδίδει ανακριβείς πληροφορίες, αλλά και επειδή μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας τις εκστρατείες spam και phishing που ξεκινούν από εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

arkouda
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος ιός στο facebook - Προσοχή αν δείτε το πιο κάτω μήνυμα..."

Oμολογία Μέρκελ: «Η Γερμανία εξαρτάται και από την πορεία της Ελλάδας»

Την άποψη πως καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να είναι ισχυρή, εάν οι άλλες χώρες δεν πηγαίνουν καλά, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «βρισκόμαστε όλοι στην ίδια βάρκα».

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι «πολλά εξαρτώνται και για τη Γερμανία, από το τι συμβαίνει στην Πορτογαλία, στην Ελλάδα, στην Ισπανία ή άλλες χώρες». Επισήμανε δε ότι οι πρωθυπουργοί αυτών των χωρών έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση γα το θαρραλέο και επίπονο μεταρρυθμιστικό έργο που επιτελούν και ανέφερε ότι η ίδια υπερασπίζεται τα συμφέροντα όχι μόνο της χώρας της, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της για την συνέχιση των προγραμμάτων λιτότητας, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τις θυσίες των πολιτών.

Αισιοδοξία για τα προγράμματα λιτότητας

«Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ισχυρή, εάν οι άλλες χώρες δεν πηγαίνουν καλά», επισήμανε η κυρία Μέρκελ σε συνέντευξή της στην έκδοση του περιοδικού Der Spiegel. Σε ερώτηση εάν η δύναμή της ως επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης έχει αυξηθεί λόγω της κρίσης, ανέφερε ότι η πολιτική του Βερολίνου τυγχάνει πολύ προσεκτικής παρακολούθησης διεθνώς.

«Η Ευρώπη είναι ικανή για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις περισσότερο από ό,τι ίσως εκτιμούσαμε», είπε η κυρία Μέρκελ και εξήγησε ότι λόγω της κρίσης έχουν ληφθεί αποφάσεις που προηγουμένως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Δήλωσε αισιόδοξη ότι θα συνεχιστεί η εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας, διότι στις χώρες αυτές, όπως σημείωσε, πολλοί πολίτες αναγνωρίζουν τις παραλείψεις που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, αλλά παραδέχθηκε ότι απαιτούνται μεγάλες θυσίες εκ μέρους των πολιτών.

Πρόωρες τυχόν θεσμικές αλλαγές

Η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι για την ώρα δεν θεωρεί αναγκαία την ενίσχυση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επανέλαβε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αναβαθμιστεί ο συντονισμός της δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρώπη.

Εμφανίστηκε ακόμη επιφυλακτική για την απευθείας εκλογή προέδρου της Κομισιόν, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη θεσμική αλλαγή στην ΕΕ, καθώς, όπως είπε, «επί του παρόντος δεν είναι σκόπιμες οι θεωρητικές συζητήσεις για αλλαγές στα θεσμικά όργανα».

«Ναι» στην πώληση όπλων προς συμμάχους

Η καγκελάριος υπεραμύνθηκε ακόμη της επιλογής της κυβέρνησής της να πωλεί όπλα σε χώρες της Αφρικής ή της Ασίας όπου αμφισβητείται το δημοκρατικό έρεισμα των κυβερνήσεων, τονίζοντας ότι οι χώρες αυτές, όπως η Σαουδική Αραβία, «αποτελούν σημαντικούς εταίρους της Γερμανίας στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας».

Δεσμεύθηκε πάντως για μεγαλύτερη διαφάνεια και ταχύτητα στην ενημέρωση για την πώληση οπλικών συστημάτων, αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικώς με το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει γύρω από την προμήθεια των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων κατασκοπευτικών αεροσκαφών Euro Hawk, τα οποία κόστισαν 500 εκατομμύρια ευρώ στο Βερολίνο και τώρα αμφισβητείται η χρησιμότητά τους.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Oμολογία Μέρκελ: «Η Γερμανία εξαρτάται και από την πορεία της Ελλάδας»"

Απολύθηκαν οι πρώτοι 85 επίορκοι υπάλληλοι

Περισσότεροι από 900 έχουν τεθεί σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας

Διεγράφησαν ήδη από τα μητρώα μισθοδοσίας του Δημοσίου, μετά την τελευταία επίσκεψη της τρόικας, οι πρώτοι 85 υπάλληλοι, οι 36 από τους οποίους ήταν υποθέσεις που εκδικάστηκαν μέσα στον Μάιο.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται 500 ποινικές υποθέσεις και 2.127 πειθαρχικές. Επιπλέον, έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει για να εξεταστεί κατά πόσο τα πτυχία πιστοποίησης ξένων γλωσσών που έχουν προσκομίσει οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πλαστά ή όχι.

Με εγκύκλιο που απέστειλε ο κ. Αντώνης Μανιτάκης προς τους συναδέλφους του υπουργούς, ζητά να διασταυρωθούν όλα τα πτυχία, ιδίως στις περιπτώσεις των υπαλλήλων που μοριοδοτήθηκαν λόγω της ξένης γλώσσας και βρίσκονται σε θέση ευθύνης.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, 940 υπάλληλοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας, καθώς ελέγχονται για σοβαρά αδικήματα και παραπτώματα όπως κακουργήματα, πλημμελήματα για απιστία, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, δωροδοκία κ.λπ. και σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

Μεταξύ των υπαλλήλων που απολύθηκαν είναι εννέα υπάλληλοι που διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν επί ένα μήνα χωρίς να ενημερώσουν την υπηρεσία τους ή να πάρουν άδεια καθώς και ένα άτομο που είχε καταδικαστεί για σεξουαλική παρενόχληση. Επίσης, ένας υπάλληλος είχε και δεύτερη δουλειά στο Δημόσιο και έτσι πληρωνόταν διπλά και τέλος δύο υπάλληλοι απείχαν από τα καθήκοντά τους ενώ προκαλούσαν διαχειριστικές ανωμαλίες τις λίγες ημέρες που εμφανίζονταν στην υπηρεσία τους.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Απολύθηκαν οι πρώτοι 85 επίορκοι υπάλληλοι"

Νέα διαδικασία προελέγχου αναπηρίας

Καταργείται η υφιστάμενη διαδικασία προελέγχου ιατρικών φακέλων στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Όπως προκύπτει από πρόσφατη εγκύκλιο του ΙΚΑ, καθίσταται υποχρεωτική η συνυποβολή με την αίτηση για πιστοποίηση του βαθμού αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ του ενιαίου εντύπου Ιατρικής Έκθεσης/Βεβαίωσης, με την ονομασία 'Εισηγητικός Φάκελος Παροχών Αναπηρίας'.

Βάσει της ιατρικής έκθεσης θα εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την ορθή επιλογή της υγειονομικής επιτροπής που θα παραπέμπεται ο ασθενής.

Θα συμπληρώνονται σε αυτή, από τον θεράποντα ιατρό του ασθενούς, όλα τα απαιτούμενα για το σκοπό αυτό πληροφοριακά στοιχεία (ιατρικό ιστορικό, παρακλινικές και λοιπές ιατρικές εξετάσεις, νοσηλείες, προσδιορισμός της προέχουσας πάθησης, λοιπές παθήσεις).

Το συγκεκριμένο έντυπο επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν.1599/86 και συμπληρώνεται από θεράποντα ιατρό, δημοσίου ή ιδιωτικού υγειονομικού σχηματισμού ή φορέα παροχών υπηρεσιών Υγείας της ειδικότητας με την κύρια πάθηση του αιτούντα.

Η ιατρική έκθεση καθίσταται υποχρεωτική από τις 15 Ιουνίου 2013 και χωρίς αυτή δεν γίνονται δεκτά αιτήματα προς εξέταση από τα ΚΕΠΑ.

iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα διαδικασία προελέγχου αναπηρίας"

Big Brother στο Δημόσιο! «Καρφώνεις» επίορκο; Παίρνεις bonus και προαγωγή!

- Υπάλληλοι που θα αποκαλύπτουν κακοδιαχείριση και διαφθορά στο δημόσιο, θα επιβραβεύονται
- Από μπόνους και προαγωγές μέχρι αυξήσεις και ειδικό καθεστώς εργασίας τα... κίνητρα
- Πως θα προστατεύονται όσοι «καρφώνουν» επίορκους συναδέλφους τους
- Η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης στηρίζεται στο αμερικανικό μοντέλο και τους whistleblowers

Δημόσιοι υπάλληλοι εναντίων δημοσίων υπαλλήλων και νικητής –ελπίζει- πως θα βγει το κράτος! Πως; Με την καταπολέμηση της διαφθοράς εκ των έσω, βάζοντας δηλαδή τους μεν να «καρφώνουν» τους δε. Φυσικά, δίνονται κίνητρα και μάλιστα ισχυρά!

Τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για να καταρτίσουν νομοθετική ρύθμιση στα πρότυπα του αμερικανικού μοντέλου του whistleblowing, που χρησιμοποιείται από τη 10ετία του ’70 στη Αμερική και σιγά σιγά «κατακτά» και την Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, θα δίνονται κίνητρα σε όλους καταγγέλλουν φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης. Η νομοθετική ρύθμιση θα αφορά σε υπαλλήλους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Για όσους αποφασίσουν να καταγγείλουν επίορκους συναδέλφους τους ή να αποκαλύψουν συμπεριφορές, τους λεγόμενους whistleblowers (μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος ή υπερασπιστές της υπηρεσίας θα ονομαστούν εδώ) θα υπάρχει και... ανταμοιβή.

Τα κίνητρα θα είναι από μπόνους ή προαγωγή μέχρι αύξηση μισθού και ειδικό καθεστώς εργασίας.
Εκτός από αυτό, θα προστατεύονται από εκδικητικές συμπεριφορές.

Όπως γράφει η Καθημερινή, εξετάζεται να προβλέπει η ρύθμιση την απαλλαγή του υπαλλήλου που κάνει την καταγγελία από τυχόν ευθύνες που θα αφορούν παραβίαση απορρήτων ή παραβίαση καθήκοντος εχεμύθειας, απαγόρευση άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του και παροχή εγγυήσεων για την υπηρεσιακή του κατάσταση.

Θα υπάρχει και πρόβλεψη για μη εναγωγή ή δίωξη για δυσφήμιση, υπό τον όρο η καταγγελία να έχει γίνει με καλή πίστη, αλλά και για την αποκατάστασή του σε περίπτωση που υπάρχουν μέτρα εκδίκησης εις βάρος του.

Οι... «υπερασπιστές της υπηρεσίας» θα μπορούν να καταγγέλλουν περιπτώσεις διαφθοράς, αναποτελεσματικότητας, αδιαφάνειας ή σπατάλης δημοσίου χρήματος.

Κομβικό ρόλο στη διερεύνηση των καταγγελιών θα έχει η Αρχή Επιθεώρησης Ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης. Στους υπαλλήλους της θα καταλήγουν οι καταγγελίες και εκείνοι θα τις διερευνούν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Big Brother στο Δημόσιο! «Καρφώνεις» επίορκο; Παίρνεις bonus και προαγωγή!"

"Υπηρεσιακό απόρρητο" τα δάνεια των κομμάτων ενώ κατάσχονται σπίτια Ελλήνων για λίγα ευρώ

«Υπηρεσιακό απόρρητο» επικαλείται η Τράπεζα της Ελλάδας για τα δάνεια που έχουν λάβει τα πολιτικά κόμματα και αρνείται να δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι τράπεζες προχωρούν σε κατασχέσεις σπιτιών για μερικές δεκάδες ευρώ, έχουν στείλει τους λογαριασμούς των Ελλήνων στην εφορία για να μπορεί και εκείνη να προχωρά σε κατασχέσεις και μας έχουν όλους «φακελώσει».

Πρόκειται για μία άκρως προκλητική απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή δια του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Είναι αυτός που προώθησε για ψήφιση τη σκανδαλώδη τροπολογία με την οποία δόθηκε άσυλο στα διοικητικά συμβούλια των Τραπεζών για δάνεια που χορήγησαν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή του Ιδιωτικού Τομέα του Δημοσίου, όπως τα πολιτικά κόμματα.

Tο γεγονός αυτό αποτελεί μία ακόμη απόδειξη πώς τα δάνεια που πήραν τα κόμματα από το 1996 και μετά ήταν δανεικά και αγύριστα. Ουδέποτε αποπληρώθηκαν. Τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

Για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων υπάρχουν ευθύνες, αλλά πολιτικοί και τραπεζίτες μεθοδεύουν το κουκούλωμα τους. Γιατί άραγε;

Αξίζει να σημειωθεί πώς πριν μερικούς μήνες, η Τράπεζα της Ελλάδας που αρνείται σήμερα να δώσει τα στοιχεία για τα δάνεια που έχουν πάρει τα πολιτικά κόμματα, είχε συντάξει μία διαβαθμισμένη έκθεση χαρακτηρίζοντας αδύνατη την αποπληρωμή των υπέρογκων ποσών από τα κόμματα, επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον δύο πιστωτικά ιδρύματα (ΑΤΕ και ΕΤΕ) βρίσκονται στο «κόκκινο όριο».

Τι ισχυρίστηκε λοιπόν η Τράπεζα της Ελλάδας με έγγραφο της που διαβιβάστηκε στη Βουλή μέσω του υπουργού Οικονομικών Γ. Σοτυρνάρα;

«Τα σχετικά στοιχεία που περιέχονται σε γνώση της, τα πορίσματα που εκπονούνται και τα μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο της άσκησης της εποπτικής της αρμοδιότητας δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτονται, σύμφωνα με τον Ν. 3601/2007, όπως ισχύει, και ειδικότερα τις διατάξεις περί υπηρεσιακού-επαγγελματικού απορρήτου».

Προς ενίσχυση του προκλητικού επιχειρήματος της Τράπεζας της Ελλάδας ο υπουργός κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «η σύναψη δανείων, μεταξύ πιστωτικών ιδρυμάτων και συναλλασσομένων με αυτά μερών, διακρίνεται από εξ ολοκλήρου ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια εντός της ελεύθερης αγοράς, καθώς και από σχηματισμό σχετικών προβλέψεων εκ μέρους των πρώτων, για κάλυψη πιστωτικών κινδύνων».

Τι μας λέτε κ. Στουρνάρα. Οι εκατοντάδες μέτοχοι των πιστωτικών ιδρυμάτων δεν πρέπει να γνωρίζουν αν οι διοικήσεις των τραπεζών κάνουν χριστή διοίκηση;

Οι πολίτες δεν πρέπει να ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που δεν αποπληρώνουν τα δάνεια τους και οι ίδιοι αναγκάζονται να πληρώνουν τα σπασμένα με δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

Όλα πρέπει να βγουν στο φώς. Διαφορετικά γεννιούνται υποψίες για ένα σκάνδαλο το οποίο πολιτικοί και τραπεζίτες θέλουν να κρύψουν τη στιγμή που οι Έλληνες υποφέρουν και βρίσκονταν αντιμέτωποι με την κατάσχεση των περιουσιών τους για λίγα ευρώ.

plektani
Διαβάστε Περισσότερα » ""Υπηρεσιακό απόρρητο" τα δάνεια των κομμάτων ενώ κατάσχονται σπίτια Ελλήνων για λίγα ευρώ"

Τα ρουσφέτια δεν τελειώνουν ποτέ - Τι ζητούν πλέον οι πολίτες από τους πολιτικούς

Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή των Ελλήνων και όπως φαίνεται έχει επηρεάσει ακόμα και τη στάση των ψηφοφόρων αναφορικά με τις χάρες που ζητούν από πολιτικούς και βουλευτές. Οπως αναφέρει και η «Καθημερινή» οι βουλευτές και οι πολιτικοί και να ήθελαν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα που δέχονται, τα χέρια τους είναι πια δεμένα.

Οπως δηλώνουν στην εφημερίδα πολιτικοί από όλες τις παρατάξεις, τα αιτήματα έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αλλά εμφανίζουν έντονες ποιοτικές διαφορές. Οι πολίτες – ψηφοφόροι έχουν καταλάβει πως «μία θέση στο Δημόσιο δεν υπάρχει πλέον», αφού στη συνείδηση του κόσμου έχει πια εδραιωθεί η λειτουργία του ΑΣΕΠ, ενώ με τις περικοπές και το μαχαίρι στα επιδόματα, το Δημόσιο δεν εγγυάται πλέον ούτε ασφάλεια ούτε υψηλές απολαβές. Γι' αυτό και πλέον οι περισσότεροι ζητούν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα οι πολίτες έχουν αφήσει πίσω τις πολυτέλειες και ζητούν απλώς να γίνονται τα αυτονόητα και αυτά που «δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκείνοι».

Ωστόσο όπως αναφέρει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας «ο κόσμος δεν έχει ακόμα συμβιβαστεί πλήρως με το ότι ο πολιτικός ο οποίος κάνει ρουσφέτια έχει πεθάνει» και προσθέτει ότι «είναι λογικό, αφού το πελατειακό σύστημα είναι πιο βαθιά ριζωμένο από ό,τι κάποιοι το παρουσιάζουν. Δεν ήταν δημιούργημα της μεταπολίτευσης, υπήρχε σχεδόν πριν ακόμα γίνουμε κράτος».

Για τον Φίλιππο Σαχινίδη, βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, κανείς δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να χτυπήσει την πόρτα ενός βουλευτή «εάν λειτουργούσε σωστά το Δημόσιο». Οπως αναφέρει, οι ραγδαίες αλλαγές σε μισθούς, συντάξεις, φόρους κ.λπ. έχουν προκαλέσει μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες, που εύλογα έχουν απορίες. «Εάν υπήρχε φερ' ειπείν μια γραμμή ενημέρωσης για όλα αυτά τα θέματα, δεν θα αναγκάζονταν οι άνθρωποι να καταφεύγουν σε εμάς. Τα βουλευτικά γραφεία έχουν σήμερα τον ρόλο των ΚΕΠ».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα ρουσφέτια δεν τελειώνουν ποτέ - Τι ζητούν πλέον οι πολίτες από τους πολιτικούς "

Γερμανία: 7.000 διαδηλωτές φώναζαν "Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα"

Η έναρξη της κινητοποίησης ήταν ειρηνική αλλά στη συνέχεια μικρές ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και καπνογόνα εναντίον αστυνομικών.

Χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού και γκλομπ η γερμανική αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση του αντικαπιταλιστικού κινήματος Blockupy που είχε οργανωθεί σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στη Φραγκφούρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη.

Περίπου 7.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία και πολλοί από αυτούς κρατούσαν πανώ με συνθήματα όπως "Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα" και "Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο".

Η έναρξη της κινητοποίησης ήταν ειρηνική αλλά στη συνέχεια μικρές ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν δυναμικά.

Πολλοί διαδηλωτές και αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Διαδηλώσεις εναντίον της τρόικας των διεθνών πιστωτών -ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ- επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση της Παρασκευής στη Φραγκφούρτη, όταν οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να αποκόψουν την πρόσβαση στα γραφεία της ΕΚΤ και την έδρα της Deutsche Bank.

Σήμερα ωστόσο οι αστυνομικοί σταμάτησαν τους διαδηλωτές προτού πλησιάσουν στο κτίριο της ΕΚΤ.

Σε ανακοίνωσή του το κίνημα Blockupy κατηγορεί την αστυνομία ότι θέλει "να κλιμακώσει την ένταση" και ότι σταμάτησε μια νόμιμη κινητοποίηση.

"Είναι σκανδαλώδες. Η αρχική διαδρομή της πορείας είχε εγκριθεί από πολλούς νόμιμους φορείς", είπε η εκπρόσωπος του κινήματος Άνι Ντίσελμαν.

epikaira
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: 7.000 διαδηλωτές φώναζαν "Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα""

Δύο συντάξεις παίρνει στη φυλακή ο Α. Τσοχατζόπουλος

Ενώ οι αποκαλύψεις για τη δράση της συμμορίας ξεπλύματος μαύρου χρήματος, του Άκη Τσοχατζόπουλου συνεχίζονται, ο πρώην υπουργός φαίνεται ότι παίρνει κανονικά τη σύνταξή του στη φυλακή!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Παραπολιτικά", ο Άκης Τσοχατζόπουλος λαμβάνει ακόμα βουλευτική σύνταξη 1.730 ευρώ, ενώ παράλληλα παίρνει και σύνταξη από το ΤΣΜΕΔΕ, ως μηχανικός, καθώς και από ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας, καθώς έχει επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό από το 1959 έως το 1975.

Έτσι οι συνολικές αποδοχές του ακόμα και σήμερα, προσεγγίζουν τις 4000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η σύνταξή του από τη μακρά θητεία του στη Βουλή (1974-2007) θα συνεχίσει να καταβάλλεται, εφόσον καμία απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει, ενώ για την πρόσφατη καταδίκη του σε οκτώ χρόνια κάθειρξη, έχει ασκήσει έφεση.

Σύμφωνα με τη διαδικασία για τη διακοπή της σύνταξης ή μισθοδοσίας αμετακλήτως καταδικασθέντος προσώπου, θα πρέπει κατ' αρχάς η απόφαση να καθαρογραφεί από τη δικαστική Αρχή και ακολούθως να σταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενέργεια που μπορεί να διαρκέσει έως 6 μήνες.

Στη συνέχεια το υπουργείο θα πρέπει να αλληλογραφήσει με τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατόπιν να ενημερωθεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, θα χρειάζονταν 1 με 2 χρόνια, χωρίς φυσικά να υπολογιστούν οι εφέσεις, που θα ασκούσε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο συντάξεις παίρνει στη φυλακή ο Α. Τσοχατζόπουλος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news