facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Πάτρα: Ο ΕΟΠΥΥ αρνείται τη χορήγηση δωρεάν αναλώσιμων υλικών σε ανάπηρη - Ξεκινά απεργία πείνας ο πατέρας

Με πανό θα ζητά την χορήγηση ένεσης ευθανασίας για την κόρη του

Το ανάλγητο κράτος ξαναχτύπησε, καταδικάζοντας ένα ανάπηρο παιδί σε αργό βασανιστικό θάνατο και στέλνοντας τον τραγικό πατέρα του, σε απεργία πείνας!

Το θέατρο του παραλόγου παίχτηκε και πάλι, εις βάρος της μικρής Μαρίας Πουλκουρτζή, που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι, χτυπημένη από μία ιδιαίτερα σπάνια αρρώστια.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), απάντησε αρνητικά, στην απελπισμένη αίτηση του Νίκου Πουλκουρτζή, για την δωρεάν χορήγηση αναλώσιμων υλικών (υπνοσέντονα, χαρτοβάμαβακα, γάζες, γάντια μιας χρήσης και ειδικής κρέμας), που είναι άκρως απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση της κόρης του.

Την ίδια στιγμή που το ΕΟΠΥΥ, αρνείτο την χορήγηση των υλικών και το δικαίωμα στη ζωή, σε ένα ανήμπορο παιδάκι, το Κράτος συνεχίζει να ξοδεύει χρήματα σε υπέρογκες αμοιβές διευθυντών Οργανισμών και Φορέων κ.ά. προκαλώντας το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.

Ήδη ο τραγικός πατέρας, που εδώ και χρόνια τραβάει με την οικογένειά του το Γολγοθά της ζωής τους, έχει αποφασίσει να προβεί στην επόμενη απέλπιδα κίνησή του:

Την Δευτέρα θα ξεκινήσει απεργία πείνας, έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναρτώντας και ένα πανό που θα καλεί το Κράτος να χορηγήσει ένεση ευθανασίας στο παιδί του!

Δείτε τη σχετική αίτηση του Νικόλαου Μπουλκουρτζή και την απορριπτική απάντηση του ΕΟΠΥΥ:
(Εθνικός Οργανισμός ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ Υπηρεσιών Υγείας)


patrastimes

ΣΧΕΤΙΚΟ:Πάτρα: Δώστε μου τα φάρμακα ή την ένεση να κάνω ευθανασία στο παιδί μου - ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Ο ΕΟΠΥΥ αρνείται τη χορήγηση δωρεάν αναλώσιμων υλικών σε ανάπηρη - Ξεκινά απεργία πείνας ο πατέρας"

Επιμένει για απολύσεις στο δημόσιο η Λαγκάρντ - Λέει όχι στη μείωση φόρων

«Οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και των ανισορροπιών και στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, το βράδυ της Παρασκευής, όπου εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 1,74 δισ. ευρώ.

Η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε εμμέσως και στις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, για ενδεχόμενο νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους μέσα στο 2014, λέγοντας ότι είναι «ευπρόσδεκτες».

Ο κ. Λαγκάρντ χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος και για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, σημειώνοντας την ανάγκη συνέχισης των διαθρωτικών αλλαγών και ιδιαίτερα στους τομείς της φοροδιαφυγής, των κλειστών επαγγελμάτων και της δημόσιας διοίκησης, ενώ εμφανίστηκε αντίθετη στην προοπτική μείωσης της φορολογίας.

Και για άλλη μια φορά έστειλε μήνυμα στην Αθήνα πως ο δημόσιος τομέας πρέπει να μειωθεί και αυτό να γίνει μέσω στοχευμένων απολύσεων. Μίλησε για αποφασιστικά βήματα που είναι αναγκαία για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, συμπεριλαμβάνοντας, μέσω στοχευμένων μειώσεων προσωπικού, τη μείωση του κόστους, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την ενίσχυση της δικαιοσύνης.

Επίσης, τόνισε ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης ολοκληρώνεται, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει η θέσπιση ενός νέου πλαισίου, ώστε να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα οι τράπεζες που βρίσκονται σε κρατικό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε:

«Οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και ανισορροπιών και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. Οι αρχές παραμένουν αφοσιωμένες προκειμένου να πετύχουν ραγδαία πρόοδο όσον αφορά την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και στη δημόσια διοίκηση.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει το φιλόδοξο σχέδιο δημοσιονομικής της προσαρμογής και παραμένει "εντός τροχιάς", προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2013. Κρίσιμη προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, προχωρώντας γρήγορα στην αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης, στη βελτίωση της επιχειρησιακής της ανεξαρτησίας και στη δικαιότερη κατανομή του βάρους της προσαρμογής. Πρέπει να υπάρξει αντίσταση σε πιέσεις για μείωση των φόρων με χρήση του χώρου που προκύπτει από κάθε δημοσιονομική υπεραπόδοση.

Αποφασιστικά βήματα είναι αναγκαία για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, συμπεριλαμβάνοντας, μέσω στοχευμένων μειώσεων προσωπικού, τη μείωση του κόστους, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την ενίσχυση της δικαιοσύνης».

Καταλήγοντας, η κ. Λαγκάρντ τόνισε:

«Το δημόσιο χρέος αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και την επόμενη δεκαετία. Οι διαβεβαιώσεις από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας ότι θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια, αν απαιτηθεί, για να μειωθεί σημαντικά το χρέος κάτω από 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, υπό την προϋπόθεση πλήρους εφαρμογής όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι ευπρόσδεκτες.

Η συνεχιζόμενη δέσμευσή τους να παράσχουν επαρκή οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος και πέρα απ' αυτό, μέχρι να αποκτήσει ξανά αξιολόγηση από τις αγορές, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται πλήρως με το πρόγραμμα, είναι επίσης απαραίτητη».

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιμένει για απολύσεις στο δημόσιο η Λαγκάρντ - Λέει όχι στη μείωση φόρων"

"Τσεκουρώνουν" υγεία, παιδεία, άμυνα!

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους θα καταρτιστεί με δεσμευτικά ανώτατα όρια δαπανών για κάθε υπουργείο τα οποία δεν επιτρέπεται να ξεπεραστούν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ απο την εφημερίδα «Καθημερινή», οι δαπάνες του προϋπολογισμού του 2014 είναι μειωμένες κατά 5 δισ. ευρώ, συνολικά, σε σχέση με το 2013, με τη μεγαλύτερη μείωση να εντοπίζεται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στο υπουργείο Υγείας και στο Παιδείας.

Οπως τονίζεται στην εγκύκλιο, «κάθε πρόβλεψη εσόδων και εξόδων πρέπει να είναι ειλικρινής και ακριβής και να μην υπερεκτιμά ή υποεκτιμά τα πραγματικά στοιχεία στα οποία βασίζονται οι προβλέψεις. Η μη τήρηση των αρχών αυτών κατά την κατάρτιση και εκτέλεση του προϋπολογισμού συνιστά ουσιώδη παράβαση της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Τα υπουργεία, στο πλαίσιο άσκησης της εποπτείας στους φορείς της αρμοδιότητάς τους, θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι οι αρχές αυτές τηρούνται».

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ζητεί από τα υπουργεία και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις να αποστείλουν αναλυτικούς πίνακες με την κατανομή των δαπανών το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι πίνακες θα περιλαμβάνουν και προϋπολογισμό κάθε νομικού προσώπου που εποπτεύουν (ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, ταμεία κ.λπ.).

Ειδικότερα, τα ανώτατα όρια δαπανών για κάθε υπουργείο ανέρχονται σε:

• 4,1 εκατ. ευρώ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

• 144 εκατ. ευρώ για τη Βουλή έναντι 151 εκατ. φέτος (-7 εκατ. ευρώ).

• 3,535 δισ. ευρώ για το υπουργείο Εσωτερικών έναντι 3,624 εκατ. φέτος (-89 εκατ. ευρώ)

• 106 εκατ. ευρώ για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από 141,6 εκατ. ευρώ φέτος (-35,6 εκατ. ευρώ).

• 301 εκατ. ευρώ για το υπουργείο Εξωτερικών από 303,8 εκατ. φέτος (-2,8 εκατ. ευρώ).

• 2,4 δισ. ευρώ για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας από 3,4 δισ. ευρώ (-1 δισ. ευρώ).

• 4,44 δισ. ευρώ για το υπουργείο Υγείας έναντι 4,84 δισ. φέτος (-400 εκατ. ευρώ).

• 563 εκατ. ευρώ για το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Πόρων έναντι 489 εκατ. ευρώ φέτος (+74 εκατ. ευρώ).

• 5,4 δισ. ευρώ για το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού από 5,8 δισ. ευρώ φέτος.

• 29,6 εκατ. ευρώ για το υπουργείο Τουρισμού έναντι 49 εκατ. ευρώ φέτος (-19,4 εκατ. ευρώ).

• 665,4 εκατ. ευρώ για το υπουργείο Οικονομικών έναντι 693,5 εκατ. ευρώ φέτος (-28,1 εκατ. ευρώ).

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » ""Τσεκουρώνουν" υγεία, παιδεία, άμυνα!"

Ο Ομπάμα ξεχνά να χαιρετίσει πεζοναύτη και δείτε τι κάνει

Εξαιρετικά επίκαιρο το βίντεο από τις ΗΠΑ. Ο Ομπάμα επιβιβάζεται στο προεδρικό ελικόπτερο.

Αλλά μόλις ανεβαίνει θυμάται ότι ξέχασε να χαιρετήσει τον πεζοναύτη που στέκεται μπροστά στο ελικόπτερο. Κι αυτός ολόκληρος πλανητάρχης, πρόεδρος των ΗΠΑ ,καταβαίνει και τον χαιρετά θερμά ! Ακόμη και ότι ξέχασε -ανθρώπινα- να τον χαιρετήσει σχολιάστηκε στις ΗΠΑ.

Αυτά εκεί γιατί εδώ στην Ελλάδα , μιλάμε για "πετσοκόματα" και τους λέμε να είναι και ευχαριστημένοι που δεν τους...απολύσαμε.
Ιδού λοιπόν πως αντιμετωπίζουν τους στρατιωτικούς στις ΗΠΑ.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ομπάμα ξεχνά να χαιρετίσει πεζοναύτη και δείτε τι κάνει"

Πατσούρης: Κανονικά η σύνταξη σε όσους διορθώσουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Από τη Δευτέρα το πρωί όσοι δικαιούχοι προσέρχονται με διορθωμένο ΑΜΚΑ και ΑΦΜ θα παίρνουν κανονικά... τη σύνταξή τους διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης.

Την Παρασκευή περιφερειακά και τοπικά υποκαταστήματα του Ιδρύματος παρέμειναν ανοιχτά έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι για να δηλώσουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, για να λάβουν τη σύνταξή τους. Παρόλαυτα, δεν αποφεύχθηκε η ταλαιπωρία.

Σημειώνεται ότι στο ΙΚΑ έχουν καταγραφεί περίπου 34.000 ελλείψεις ΑΦΜ και 5.000 ελλείψεις ΑΜΚΑ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Πατσούρης: Κανονικά η σύνταξη σε όσους διορθώσουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ"

Οι κρυφές μειώσεις στις συντάξεις ΙΚΑ!

Κρυφές μειώσεις στις συντάξεις τους αντίκρισαν χιλιάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ. Αιτία, το έλλειμμα που προέκυψε στις πιστώσεις των συντάξεων του Ιδρύματος, ύψους 21.000.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές από συνταξιούχους που υπέστησαν προσωρινή διακοπή της σύνταξής τους λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και οι οποίοι έσπευσαν να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να πάρουν, έστω και έτσι, τη σύνταξη του Ιουνίου.

Αφορμή για να προκύψει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων στάθηκε η ταυτόχρονη καταβολή του ΕΚΑΣ, που το ΙΚΑ ισχυρίζεται ότι προκάλεσε σωρεία λαθών.

Ομως, το γεγονός ότι έλειπαν 21.000.000 ευρώ από το κονδύλι για την καταβολή των συντάξεων αποτελεί την «πέτρα του σκανδάλου». Η διοίκηση του Ιδρύματος θεωρεί ότι το κονδύλι αυτό έτσι και αλλιώς δεν έπρεπε να καταβληθεί, καθώς περιλαμβάνει μειώσεις που είχε προγραμματιστεί ότι θα γίνουν αλλά και το πετσοκομμένο ΕΚΑΣ. Τα λάθη των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που μεταφράστηκαν σε αντίστοιχα λανθασμένες πιστώσεις από την ΗΔΙΚΑ, επηρέασαν επίσης και τους συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ, στους οποίους έγιναν υψηλότερες περικοπές συντάξεων από αυτές που έπρεπε (διαβάστε σε διπλανό θέμα), αλλά και αρκετούς συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι δεν έλαβαν το επικουρικό τους.

Ειδικά για το ΙΚΑ, το πρόβλημα ξεκίνησε από την έλλειψη 21.000.000 ευρώ από τις πιστώσεις συντάξεων που επρόκειτο να πραγματοποιήσει η ΗΔΙΚΑ. Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του Ιδρύματος ισχυρίζονταν ότι το ΙΚΑ ταμειακά είναι εντάξει, απλώς η ταυτόχρονη καταβολή του ΕΚΑΣ μπέρδεψε το ηλεκτρονικό σύστημα καταβολής των συντάξεων. Το βέβαιο είναι ότι υπήρξαν περικοπές και σε συντάξεις που δεν χορηγείται ΕΚΑΣ, οι οποίες ήταν υψηλότερες από τις προβλεπόμενες.

Η κατάσταση στα υποκαταστήματα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας έγινε χθες τραγική, εξαιτίας των χιλιάδων συνταξιούχων που δεν είχαν καταθέσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, και στους οποίους υπήρξε προσωρινή αναστολή καταβολής της σύνταξής τους. Η μαζική προσέλευσή τους στα υποκαταστήματα για να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές ταλαιπωρίας, παρά την παράταση λειτουργίας μέχρι τις 5 το απόγευμα, η οποία δόθηκε από τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Αποκορύφωμα του αλαλούμ που επικράτησε χθες με την καταβολή των συντάξεων ήταν το γεγονός ότι σε δεκάδες συνταξιούχους του Δημοσίου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν κατέβαλε μαζί με την κύρια σύνταξη και το επικουρικό τους ως όφειλε. Αιτία, το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκτακτης απογραφής από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) για όλους τους συνταξιούχους που έχει καταγεγραμμένους στα μητρώα του.

Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία της απογραφής, δεν καταβλήθηκε η επικουρική σύνταξη σε αρκετούς από εκείνους τους συνταξιούχους που δεν έχουν σπεύσει ακόμα να απογραφούν.

dimokratianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι κρυφές μειώσεις στις συντάξεις ΙΚΑ!"

Απαγορεύεται από την 1η Ιουνίου η κυκλοφορία τη νύχτα στα δάση της Μεσσηνίας

Με στόχο την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές, απαγορεύεται, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, η... κυκλοφορία των οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και τα δασικά συμπλέγματα της Μεσσηνίας.

Η απόφαση του περιφερειάρχη τίθεται σε ισχύ από την 1 Ιουνίου, έως την 15η Οκτωβρίου τις νυχτερινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 9.00 το βράδυ ως τις 6.00 το πρωί.

Της απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται τμήματα των εθνικών οδών που διέρχονται από δάση, οι δρόμοι που οδηγούν σε χωριά και βέβαια οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών, οι κτηνοτρόφοι, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγορεύεται από την 1η Ιουνίου η κυκλοφορία τη νύχτα στα δάση της Μεσσηνίας"

ΥΠΕΚΑ: Υποχρεωτική ηλεκτρονική ταυτότητα σε όλα τα δημόσια – ιδιωτικά κτίρια

Όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια θα πρέπει υποχρεωτικά, εντός 10 ετών, να αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα, που αποτελεί μία αναλυτική καταγραφή της κατάστασης του κτιρίου, σύμφωνα με το ΠΔ που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αφού οι ιδιοκτήτες θα πρέπει σε συνεργασία με ιδιώτη μηχανικό να καταχωρήσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν στο κτίριο.

Στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου υποχρεωτικά θα πρέπει να καταχωρούνται, επίσης οι επισκευές, ανακαινίσεις που απαιτούν οικοδομική άδεια ακόμη και οι ημιυπαίθριοι και αυθαίρετοι χώροι όπως και οι ενεργειακές επιθεωρήσεις.

Σε περίπτωση μεταβίβασης είτε σε περίπτωση έκδοσης έγκρισης δόμησης ή εργασιών μικρής κλίμακας για οποιοδήποτε ακίνητο θα απαιτείται υποχρεωτικά η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας η οποία θα εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα και μετά από κάθε περιοδικό έλεγχο, ο οποίος θεσπίζεται πλέον για όλα τα κτίρια.

Για κατοικίες, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία, σχολεία εμπορικά κτίρια ο περιοδικός έλεγχος θα γίνεται κάθε 10 χρόνια, κάθε 8 χρόνια θα ελέγχονται θέατρα, κινηματογράφοι βιομηχανικά κτίρια, πρατήρια υγρών καυσίμων και εμπορικά κέντρα, κάθε 15 χρόνια αποθήκες και σταθμοί αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη η ηλεκτρονική ταυτότητα θα εγγυηθεί για την ασφάλεια των κτιρίων ενω παράλληλα η πολιτεία θα αποκτήσει με σαφή εικόνα του δομημένου χώρου.

Στην περίπτωση που κάποιοι ιδιοκτήτες δεν ανταποκριθούν στην υποχρέωση για συμπλήρωση της ταυτότητας κτιρίου τότε τα κτίρια θα θεωρούνται και θα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και θα επιβάλλονται σχετικές κυρώσεις περί αυθαιρέτων.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΚΑ: Υποχρεωτική ηλεκτρονική ταυτότητα σε όλα τα δημόσια – ιδιωτικά κτίρια"

Ευκολίες πληρωμής από τη ΔΕΗ

Ευκολίες πληρωμής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που φτάνουν μέχρι και 40 άτοκες δόσεις, κάνει η ΔΕΗ στους ευάλωτους καταναλωτές και στα άτομα που χρήζουν... μηχανικής υποστήριξης.

Το νέο πρόγραμμα διακανονισμών δείχνει τη συνεχή προσπάθεια της ΔΕΗ για την παροχή υψηλών ποιοτικών υπηρεσιών με υπευθυνότητα προς τον Καταναλωτή. Προσπάθεια η οποία βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

Εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια, η διοίκηση της εταιρείας επιχειρεί να βελτιώνει καθημερινά το φάσμα υπηρεσιών δίνοντας έμφαση στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό αναβαθμίζει το δίκτυο των καταστημάτων της, προωθεί εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής λογαριασμών και διευκολύνει, στον βαθμό του εφικτού, αξιοποιώντας ακόμη και τις νέες τεχνολογίες.

Με το μέχρι σήμερα πρόγραμμα διακανονισμών, η ΔΕΗ διασφάλισε την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση περισσοτέρων από 1 εκατ. συμπολιτών μας στην τελευταία διετία, μέσα σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Βελτιώσεις

Σήμερα η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας προωθεί νέες ποσοτικές και ποιοτικές βελτιώσεις, προκειμένου τα προγράμματα διακανονισμών να ανταποκρίνονται πλήρως στις αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών και της κοινωνίας.

Η διοίκηση της ΔΕΗ, κατανοώντας πλήρως τις συνεχιζόμενες οικονομικές δυσκολίες των συμπολιτών μας, αναπροσάρμοσε, σύμφωνα και με τον νέο Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, το πλαίσιο που διέπει τους διακανονισμούς.

Με στόχο την περαιτέρω ελάφρυνση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, η ΔΕΗ προσφέρει στους καταναλωτές της ακόμα ευνοϊκότερους όρους σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα διακανονισμών της Επιχείρησης. Ετσι, η εταιρεία για να υλοποιήσει το νέο πρόγραμμα διακανονισμών προχώρησε στον διαχωρισμό των καταναλωτών σε έξι κατηγορίες, με βάση τον βαθμό «συνέπειας»:

Συνεπείς χωρίς διακανονισμούς.

Συνεπείς σε πληρωμές και διακανονισμούς.

Περισσότερες από μία ενσωματώσεις (απλήρωτοι λογαριασμοί) σε επόμενο λογαριασμό ή και μια αθέτηση διακανονισμού.

Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών.

Παραβίαση μετρητή ύστερα από αποκοπή λόγω χρέους.

Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή ύστερα από αποκοπή ή και ρευματοκλοπή.

Για τους ευάλωτους καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες «συνέπειας» 1, 2 και 3 παρέχεται η δυνατότητα η κάθε δόση να μην ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού, χωρίς το έκτακτο τέλος ακινήτων ΕΕΤΑ (πρώην ΕΕΤΗΔΕ). Ετσι, για παράδειγμα, ένας ευάλωτος καταναλωτής που ανήκει στην κατηγορία συνέπειας 1, 2 ή 3 και έχει συνολική οφειλή 2.000 ευρώ και μέσο διμηνιαίο λογαριασμό 200 ευρώ (χωρίς ΕΕΤΑ) θα μπορεί να το αποπληρώσει σε 40 μηνιαίες άτοκες δόσεις των 50 ευρώ.

Οι ευάλωτοι καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες «συνέπειας» 4 και 5 πλέον δικαιούνται διακανονισμό με προκαταβολή 10% συν 6 άτοκες διμηνιαίες δόσεις ή 20% προκαταβολή συν 4 άτοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι με το προηγούμενο πρόγραμμα οι κατηγορίες 1, 2 και 3 είχαν δικαίωμα διακανονισμού σε 6, 4 και 3 έντοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα, ενώ οι λιγότερο συνεπείς καταναλωτές των κατηγοριών 4 και 5 έπρεπε να καταβάλλουν 20% προκαταβολή συν 3 έντοκες διμηνιαίες δόσεις και 50% προκαταβολή συν 2 έντοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα.



Στην κατηγορία «συνέπειας» 6 δεν έχει επέλθει κάποια αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα και οι οφειλέτες θα πρέπει να καταβάλουν το 100% της οφειλής ή να προχωρήσουν σε διακανονισμό μετά την καταβολή εγγυήσεων.

Η εξυπηρέτηση θα γίνεται προς το παρόν αποκλειστικά από τα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ, ενώ πολύ σύντομα έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Δεν θα κόβει το ρεύμα

Η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα σε καταναλωτές με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο κατά τους χειμερινούς (Νοέμβριος, Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος) και τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιος - Αύγουστος). Η εξυπηρέτηση για το πρόγραμμα διακανονισμών θα γίνεται προς το παρόν αποκλειστικά από τα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ, ενώ πολύ σύντομα έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης.

Ποιοι δικαιούνται διακανονισμό

Δικαιούχοι του προγράμματος διακανονισμών της ΔΕΗ είναι:

1 Ατομα με Χαμηλό Εισόδημα, κάτω από 12.000 ευρώ, ετησίως (οικογενειακό). Προσαυξάνεται κατά 50% για όσους κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

2 Τρίτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ

3 Μακροχρόνια άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ. Προσαυξάνεται κατά 50% για όσους κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

4 Ατομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 23.500 ευρώ.

5 Ατομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης από ιατρικές συσκευές, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή του ή άτομο που το βαρύνουν προστατευόμενα μέλη που έχουν ανάγκη ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000 ευρώ.

e-go
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευκολίες πληρωμής από τη ΔΕΗ"

Αρχίζει η κατασκευή τεμένους στο Βοτανικό

Με την έγκριση πίστωσης 946.000 ευρώ για τη δημοπράτησή του, με ανοικτή διαδικασία, αρχίζουν οι ενέργειες για την κατασκευή τεμένους, στην περιοχή του Βοτανικού, με μετασκευή... υφιστάμενου κτιρίου.

Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννη.

Η χωροθέτηση του τεμένους στον Βοτανικό έγινε με τον νόμο 4014/2011 με τον οποίο καθορίστηκε η εγκατάσταση και η κατασκευή τεμένους, περιλαμβανομένων και των απαραιτήτων κτιρίων υποστηρικτικών λειτουργιών (χώροι υγιεινής κ.λπ.), σε τμήμα δημοσίου ακινήτου μέσω της κατάλληλης μετασκευής υφιστάμενων κτιρίων.

Η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα γίνει από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Κτιριακών εγκαταστάσεων (ΕΥΔΕΚ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου.

parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχίζει η κατασκευή τεμένους στο Βοτανικό"

Επιταγές χιλιάδων ευρώ φέρεται να μοίραζε ο Χριστόφιας

Επιταγές συνολικού ύψους €264.560 φέρεται να μοίραζε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας σε οργανώσεις και σωματεία... ανήκουν στο ΑΚΕΛ αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Τα χρήματα αυτά αποτελούσαν χορηγίες από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο νέος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχει δώσει εντολή για διαχειριστικό έλεγχο των κονδυλίων επί προεδρίας Χριστόφια.

ipop
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιταγές χιλιάδων ευρώ φέρεται να μοίραζε ο Χριστόφιας"

Οδοιπορικά ξανά στους στρατιωτικούς

Σχέδιο επαναφοράς των οδοιπορικών στους στρατιωτικούς για το 2014, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, που θα εξασφαλιστούν από την περαιτέρω περικοπή των εξοπλιστικών προγραμμάτων, επεξεργάζεται ήδη το υπουργείο Αμυνας.

Το υπουργείο Αμυνας έλαβε το «πράσινο φως» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την εκπόνηση του συγκεκριμένου σχεδίου που θα υποβληθεί επισήμως στην τρόικα.

Ο Α. Σαμαράς εξέφρασε την άποψη στο ΚΥΣΕΑ ότι: «Είμαι ευτυχής που μέσα στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης δεν απολύσαμε ούτε έναν στρατιωτικό, όπως έκαναν άλλοι Δυτικοί Στρατοί, ωστόσο δεν είμαι καθόλου ευτυχής που υπήρξε τόσο δραστική μείωση στις αποδοχές των ένστολων. Γι' αυτό θα πρέπει να δούμε πώς θα αναπληρώσουμε έστω ένα μέρος των χαμένων αποδοχών τους».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι στρατιωτικοί μέσα στα τελευταία τρία χρόνια έχουν χάσει το μισό τους εισόδημα. Περισσότερο έχουν πληγεί οι πολύτεκνοι και όσοι υπηρετούν στην παραμεθόριο και όσο αυξάνονται τα χρόνια υπηρεσίας. Ωστόσο, η «χαριστική βολή» έχει δοθεί στα χαμηλόβαθμα στελέχη που η οικονομική τους κατάσταση βρίσκεται από 28% έως 40% κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας.

Θυσία έως δύο μισθοί

Το παράδοξο στους στρατιωτικούς είναι ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των μελών της οικογενείας, αλλά και τα χρόνια υπηρεσίας, τόσο αυξάνονται οι περικοπές των πληρωτέων αποδοχών. Αυτό οφείλεται, κυρίως, στις διαδοχικές μειώσεις των αφορολόγητων ορίων των παιδιών, μέχρι και της πλήρους κατάργησής τους από 01/1/2013, αλλά και στην τροποποίηση της φορολογικής κλίμακας, η οποία εξομάλυνε προς τα πάνω τους συντελεστές φορολόγησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Ετσι, όσοι στρατιωτικοί είχαν περισσότερα από δύο παιδιά, είδαν να θυσιάζονται δύο ολόκληροι μισθοί στον βωμό της «φορολογικής μεταρρύθμισης και της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης».

Επιπλέον, η κατάργηση των Παγίων Ημερών Εκτός Εδρας που δίδονταν ως αποζημίωση μέρους των δεδουλευμένων και πέραν των καθοριζομένων από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία υπερωριών, επέφερε μείωση του συνολικού ετήσιου εισοδήματος των στρατιωτικών κατά μέσο όρο 5%.

Μικρότερη ήταν η μείωση που προκλήθηκε από την κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων αδείας, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση ισοδυναμεί με έναν σημερινό μηνιαίο μισθό.

Μέσα στα τρία χρόνια του Μνημονίου έχουν γίνει δεκατρείς μειώσεις στις αποδοχές των στρατιωτικών με κυριότερες εξ αυτών:

Με τον ν. 3833/2010 μειώθηκαν αναδρομικά από 1/1/2010 κατά ποσοστό 12% όλα τα επιδόματα και οι αποζημιώσεις που καταβάλλονταν στους στρατιωτικούς, πλην του επιδόματος ειδικών συνθηκών και της οικογενειακής παροχής. Επιπλέον μειώθηκαν κατά ποσοστό 30% τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας. Με τον ν. 3845/2010 μειώθηκαν περαιτέρω τα πάσης φύσεως επιδόματα, πλην επιδόματος ειδικών συνθηκών και της οικογενειακής παροχής κατά ποσοστό 8%, ενώ ο υπολογισμός των δώρων εορτών και αδείας αποσυνδέθηκε από το ύψος των βασικών αποδοχών. Από 1/2/2011 αυξήθηκε η μηνιαία κράτηση που επιβάλλεται επί του αθροίσματος των ποσών του βασικού μισθού και του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας των μηνιαίων αποδοχών των μετόχων του ΜΤΣ, από 4% σε 5%. Με τον ν. 4002/2011 μειώθηκε περαιτέρω από 1/7/2011 κατά 10% το επίδομα ειδικής απασχόλησης. Με το άρθρο 38 του ν. 3986/2011 ανεστάλησαν η χορήγηση του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας (4% ) και οι μισθολογικές προαγωγές. Με την παράγραφο 2 του άρθρου 27 του ν. 4024/2011 παρατάθηκε η αναστολή χορήγησης του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και των μισθολογικών προαγωγών. Αναδρομικά επιβλήθηκε από 1/1/2011 ειδική εισφορά για την καταπολέμηση της ανεργίας. Με το άρθρο 29 του ν. 3986/2011 επιβλήθηκε ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των 12.000€.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Οδοιπορικά ξανά στους στρατιωτικούς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news