facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Σούρλας: Απάτη 2 δισ. τον χρόνο τα πλαστά τιμολόγια - Πρέπει να ληφθούν μέτρα

Περισσότερα από 2 δισ. € το χρόνο απομυζούν από το ελληνικό Δημόσιο τα κυκλώματα που... εκδίδουν και διακινούν πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

Αυτή η εκτίμηση προκύπτει από δειγματοληπτικούς ελέγχους αρμοδίων οργάνων ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γ. Σούρλας και τόνισε:

"Δεν πρόκειται απλά για φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή αλλά για ειδεχθές οικονομικό έγκλημα αφού εισπράττουν από το κράτος τα ποσά αυτά ως επιστροφή ΦΠΑ ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν έχουν καμία εμπορική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Θα μπορούσαν να αποφευχθούν ή έστω να περιοριστούν τα φαινόμενα αυτά αν είχε εκδοθεί προ δεκαετίας η υπουργική απόφαση ώστε να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 46 παρ. 4 του ν. 3220/2004 με τις οποίες προβλέπεται ότι κατά την έναρξη εργασιών ημεδαπών και αλλοδαπών επιχειρήσεων κατατίθεται στις Δ.Ο.Υ. ως ασφάλεια εγγυητική επιστολή τράπεζας ισχύος ενός (1) έτους.

Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού θα μπορούσαν ορισμένες κατηγορίες όπως υπερήλικες, άνθρωποι με ποινικό μητρώο, αλλοδαποί, αχυράνθρωποι να μην έκαναν έναρξη εργασιών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. Έτσι θα είχαν αποφευχθεί φαινόμενα όπως η περίπτωση του συνταξιούχου που εξέδωσε 365 εικονικά τιμολόγια ύψους 4.081.000 εκ. € και των 48 αγροτών από τη Στερεά Ελλάδα που εξέδωσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια ύψους 222.515.000 € όπως αποκάλυψε πρόσφατα το ΣΔΟΕ. Κι όμως πέρασαν δέκα χρόνια και δεν εκδόθηκε ακόμη η απόφαση.

Επίσης θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν κυκλώματα απάτης αν η διασταύρωση στοιχείων γινόταν τουλάχιστον ανά τρίμηνο και όχι μία φορά το χρόνο όπως αναφέρουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες"

Για την πάταξη αυτών των κυκλωμάτων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα τόνισε ο κ. Γ. Σούρλας δεναρκούν οι φιλότιμες προσπάθειες των ελεγκτικών οργάνων αλλά επιτακτική προβάλει η ανάγκη να ληφθούνόλα τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση του συστήματος και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το Υπουργείο Οικονομικών, όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μαυραγάνης.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σούρλας: Απάτη 2 δισ. τον χρόνο τα πλαστά τιμολόγια - Πρέπει να ληφθούν μέτρα"

Έξοδο στις αγορές το 2018 προβλέπει η Διεθνής Ένωση Τραπεζών

Το πρόγραμμα δεν βγαίνει, οι ευχές δεν πείθουν ότι η ανάπτυξη έρχεται, αντίθετα η ύφεση βαθαίνει το 2013, η προοπτική ανάκαμψης για το 2014 απομακρύνεται και οι αποκρατικοποιήσεις καθυστερούν.

Το newpost έγραφε μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του ΟΟΣΑ ότι η εικονική αισιοδοξία θα γυρίσει μπούμερανγκ, οι αγορές περιμένουν τα αποτελέσματα που υπόσχεται με μεγάλη αισιοδοξία η ελληνική κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις θα είναι οδυνηρές, ενώ θα έπρεπε να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα συνεχίζουμε να κάνουμε την προεκλογική καμπάνια της Μέρκελ.

Μάλιστα σημειώναμε με νόημα ότι ο πανικός του κ. Στουρνάρα ήταν τέτοιος που βγήκε στο Reuters να ανακοινώσει πως η Ελλάδα θα προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων το 2014! Μιλώντας ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως η έκδοση ομολόγων που θα επιδιώξει η Ελλάδα να προχωρήσει εντός του 2014 θα είναι μικρή.

Η ερώτηση μας ήταν συγκεκριμένη, ποια οι σκοπιμότητα μιας τέτοιας αναγγελίας ένα χρόνο πριν;

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, τρις… η Διεθνής Ένωση Τραπεζών (IIF) άδειασε τον Υπουργό Οικονομικών συνιστώντας προσεκτικούς χειρισμούς σε ό,τι αφορά τον χρόνο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, πέρα από συμβολικά ποσά.

Και όλα αυτά σε έκθεσή της, την ώρα που ο Γιάννης Στουρνάρας απερίσκεπτα και επιπόλαια αναφέρει ότι η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο για μικρή έξοδο το 2014 αλλά και η κυβέρνηση να κλείνει τα αυτιά της και να μην συμμερίζεται τις δυσμενείς προβλέψεις του ΟΟΣΑ για ύφεση και το 2014.

Ο κ. Στουρνάρας ακούει μόνο τις Γερμανικές «Σειρήνες» που όπως και στη μυθολογία, με το γοητευτικό τραγούδι τους παγίδευαν τους ανυποψίαστους ταξιδιώτες, που είτε ξεχνούσαν τον προορισμό τους, είτε κατασπαράζονταν απ΄ αυτές.

Η Ελλάδα παραμένει εγκλωβισμένη στην ύφεση και την ανεργία και ο έλληνας υπουργός οικονομικών επανέλαβε την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία θα περάσει σε θετική ανάπτυξη κοντά στο 1%.

Το IIF, χωρίς περιστροφές χαρακτηρίζει επίφοβη μια έξοδο της χώρας μας στις αγορές το 2014, καθώς θα αύξανε το κόστος δανεισμού και εκφράζει μάλιστα την εκτίμηση ότι η τρόικα δεν θα το επιτρέψει πριν η ανάπτυξη αγγίξει το 3,2% σε ετήσια βάση, κάτι που κατά τη Διεθνή Ένωση Τραπεζών δεν αναμένεται πριν το 2018.

«Σημαντικά ποσά δανεισμού με υψηλότερο κόστος θα μπορούσαν πιθανώς να επηρεάσουν αρνητικά τις επίσημες προβλέψεις βιωσιμότητας του χρέους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Και συνεχίζει:

«Γι' αυτό, ο δανεισμός από τις αγορές είναι πιθανό να εμποδιστεί από την τρόικα μεχρι η ανάπτυξη να επιστρέψει σε ετήσιους ρυθμούς της τάξεως του 3,2% που προβλέπει το πρόγραμμα για το 2015-2020. Το πρόγραμμα πράγματι προβλέπει μικρά αλλά αυξανόμενα ποσά εκδόσεων να ξεκινούν μόλις το 2018, με πλήρη έξοδο στις αγορές όχι πριν το 2020».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξοδο στις αγορές το 2018 προβλέπει η Διεθνής Ένωση Τραπεζών"

Σύνταξη στα 60 αντί στα 67, για τους επαγγελματίες μέσω ΙΚΑ

Στα 60 τους χρόνια αντί στα 62 ή στα 67 θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μέσω του ΙΚΑ ελεύθεροι επαγγελματίες - ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που έχουν διαδοχική ασφάλιση και συμπλήρωσαν στις 31/12/2012 τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δηλαδή και τα απαιτούμενα έως τότε έτη ασφάλισης και το όριο ηλικίας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, αν ο ασφαλισμένος έχει συμπληρώσει τα προβλεπόμενα έτη ασφάλισης που ίσχυαν στον Οργανισμό», γλιτώνει την αύξηση των ορίων ηλικίας , δηλαδή , από 1/1/2013, ηλικιακά όρια (το 62ο με 40 έτη ασφάλισης και το 67ο με 15έτη, έναντι του 62ου - 65ου το 2012)

Συγκεκριμένα , το δικαίωμα να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη έχουν:

1. Ασφαλισμένοι που συμπλήρωσαν το 60ό έτος της ηλικίας τους μέχρι 31/12/2012 καθώς διατηρείται το 60ό έτος ως όριο ηλικίας για τη διαβίβαση του συνταξιοδοτικού αιτήματος ακόμη και αν δεν πληρούνται οι χρονικές προϋποθέσεις για λήψη σύνταξης γήρατος κατά το 60ό έτος.

2. Ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει τις κατ΄ έτος προβλεπόμενες προϋποθέσεις μέχρι 31/12/2012 (εφόσον έχουν το 60ό έτος, το αίτημα συνταξιοδότησης θα διαβιβάζεται στο ΙΚΑ σε αντίθεση με περιπτώσεις θεμελίωσης από 1/1/2013 που ισχύει το 62ο).

Προϋπόθεση αποτελεί ο ασφαλισμένος να έχει πραγματοποιήσει στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ 1.500 ημέρες, από τις οποίες τις 500 μέσα στην τελευταία πενταετία πριν από τη διακοπή της δραστηριότητας ή την αίτηση για σύνταξη. Να σημειωθεί ότι εξακολουθούν να ισχύουν το 55ο έτος (για πλήρη) και το 50ό (για μειωμένη) για μητέρες και χήρους πατέρες ανίκανων για βιοποριστική εργασία παιδιών.

Παράδειγμα

Ασφαλισμένος γεννημένος το 1952, έχει 2 έτη ασφάλισης στο ΙΚΑ και 15 έτη στον ΟΑΕΕ (τελευταίος φορέας), σύνολο 17 έτη. Υποβάλλει συνταξιοδοτικό αίτημα στον ΟΑΕΕ με συνυπολογισμό χρόνου ασφάλισης ΙΚΑ και κρίνεται από το ΙΚΑ αφού έχει συμπληρώσει το 60ό έτος το 2012.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύνταξη στα 60 αντί στα 67, για τους επαγγελματίες μέσω ΙΚΑ"

Το ΣΕΦ δεν είναι αυθαίρετο και έχει άδεια λειτουργίας

Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι το ΣΕΦ δεν είναι αυθαίρετο και πως έχει άδεια λειτουργίας, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του σταδίου.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Καθώς κατ’επανάληψη σε δημοσιεύματα του ημερήσιου, ή του εβδομαδιαίου τύπου, σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά ρεπορτάζ, ή σε αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, αναφέρεται ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ (γιατί άραγε ;), ότι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, είναι αυθαίρετο και δεν έχει άδεια λειτουργίας, για την αποκατάσταση της αλήθειας, για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις και για μην πλήττεται η σωστή ενημέρωση, διαβεβαιώνουμε με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, ότι το ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ, βασικός και ιστορικός πυλώνας του ελληνικού αθλητισμού, δεν είναι αυθαίρετο και δεν στερείται άδειας λειτουργίας. Το αντίθετο μάλιστα.

Η δημιουργία του ως νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) έγινε με τον νόμο 1828/89 (άρθρο 40) και οι κτιριακές του εγκαταστάσεις, η επίδραση στο περιβάλλον και η λειτουργία του, διέπονται από τις ακόλουθες υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες δίνουν απαντήσεις σε κάθε σχετικό ερώτημα.

1. Φ.Ε.Κ. 517/17-6-2004. Απόφαση υπ’αριθμ. 25473(Υπουργός Γεώργιος Σουφλιάς):

«Καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων του

Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.)».

2. ΦΕΚ 414/26-3-2007. Απόφαση υπ’ αριθμ.10051 (Υφυπουργός Γεώργιος Ορφανός):

«Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας για τις Λιμενικές Εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ».

3. Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής (Χαράλαμπος Μανιάτης):

Αριθ. Πρωτ. ΠΕΧΩ 1975/Φπεριβ.6/2008. «Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας».

4. Φ.Ε.Κ. 1496/30-7-2008. Απόφαση αριθμ.1387(Υπουργοί Γεώργιος Σουφλιάς – Μιχάλης Λιάπης):

«Έκδοση αδείας λειτουργίας της Ολυμπιακής εγκατάστασης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας».

Τα πλήρη κείμενα των ανωτέρω αποφάσεων είναι στη διάθεσή σας.

Παρακαλούμε για τη φιλοξενία του δελτίου τύπου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ».

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣΕΦ δεν είναι αυθαίρετο και έχει άδεια λειτουργίας"

«Φιλέτα» στο χάος: Το ΣΕΦ είναι αυθαίρετο, το μπέιζμπολ επίσης, τα oλυμπιακά έργα δεν έχουν άδεια

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ακινήτων τα οποία παρουσιάζουν αποκλίσεις από τα πολεοδομικά ή τοπογραφικά τους έγγραφα, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο οποιαδήποτε απόπειρα πώλησής τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μαρίνας, η οποία στο χάρτη υφίσταται μισή από το πραγματικό της μέγεθος.

Τέτοια περιστατικά είναι συχνά μεταξύ των ακινήτων που καλείται να πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ και στις περισσότερες περιπτώσεις η ελλιπής καταγραφή της πλήρους έκτασης στα χαρτιά, έχει γίνει προκειμένου να παρακαμφθούν οι απαιτήσεις των περιβαλλοντικών όρων που θέτει η νομοθεσία.

Στην περίπτωση της μαρίνας έχει καταγραφεί κατά το ήμισυ, προκειμένου να μην μπορεί να προσβληθεί στο ΣτΕ η μελέτη περιβαλλοντικών όρων, η οποία εάν περιελάμβανε την πλήρη έκτασή της, θα κρινόταν ότι δεν συμμορφώνεται στη σχετική νομοθεσία.

Στις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού αναφέρθηκε από το βήμα του διεθνούς αεροπορικού συνεδρίου iForce ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Στέλιος Σταυρίδης, στον οποίο απέδωσε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Ταμείο κατά τις διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων. «Η δημόσια διοίκηση διέπεται από κρετινισμό και η γραφειοκρατία και η αθλιότητα του κράτους θέλουν χρόνο για να αρθούν» τόνισε ο κ. Σταυρίδης.

«Ολη η ακίνητη περιουσία που περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ πάσχει από νομιμοποίηση. Αλλού δεν υπάρχουν σχέδια, αλλού δεν έχουν άδειες. Τα ολυμπιακά έργα δεν έχουν άδεια. Το ΣΕΦ είναι αυθαίρετο. Το μπέιζμπολ είναι αυθαίρετο» είπε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ. Οι διαδικασίες νομιμοποίησης των ακινήτων που εμφανίζουν ελλιπή παραστατικά μπορεί να «κοστίσουν» στο Ταμείο από δύο έως τέσσερις μήνες για καθένα από αυτά, υποστηρίζει ο κ. Σταυρίδης, γεγονός το οποίο αποτελεί εμπόδιο για όσα πρέπει να πωληθούν και όχι για εκείνα που πρόκειται να μισθωθούν μακροχρόνια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το χλιαρό, προς το παρόν, επενδυτικό ενδιαφέρον δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια στο ΤΑΙΠΕΔ στην προσπάθεια αποκρατικοποίησης των ακινήτων του, πέραν των διαδικαστικών ζητημάτων, τα οποία κύκλοι της αγοράς χαρακτηρίζουν «εύκολα αντιμετωπίσιμα». Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος αναφερόμενος στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας (σήμερα λήγει η προθεσμία για τη μη δεσμευτικού χαρακτήρα εκδήλωση ενδιαφέροντος), τόνισε εμμέσως ότι η κακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, αποτρέπει πιθανούς επενδυτές, καταδεικνύουν τη δυσκολία στην επίτευξη των στόχων για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.

Ενδεικτική είναι η εικόνα του συνόλου των ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία σε πολύ μεγάλο ποσοστό δεν μπορούν να διατεθούν λόγω προβλημάτων του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των ακινήτων του Δημοσίου μόλις το 13,5% είναι πλήρως ελεύθερα, ενώ ως άγνωστα (άγνωστος ιδιοκτήτης, άγνωστη τοποθεσία κ.λπ.) χαρακτηρίζονται το 22,75% των ακινήτων και το 40% αυτών είναι καταπατημένα.

Skai
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φιλέτα» στο χάος: Το ΣΕΦ είναι αυθαίρετο, το μπέιζμπολ επίσης, τα oλυμπιακά έργα δεν έχουν άδεια "

Άδειες οπλοφορίας μόνο σε βουλευτές με... ταλέντο στην σκοποβολή

Ύστερα από την εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την επανεξέταση από μηδενική βάση των αδειών οπλοφορίας που έχουν χορηγηθεί σε Βουλευτές, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, εισηγήθηκε σήμερα στον Υπουργό τον επανέλεγχο όλων των αδειών οπλοφορίας (για βουλευτές και μη) και την πιστοποίηση όχι μόνο των τυπικών προϋποθέσεων, αλλά και των προϋποθέσεων γνώσης χρήσης όπλου, από τριμελή Επιτροπή αστυνομικών, ένας εκ των οποίων θα έχει την ειδικότητα του οπλουργού.

Η εισήγηση έγινε δεκτή από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, ο οποίος θα προχωρήσει σύντομα στην προώθηση της απαραίτητης νομοθετικής ρύθμισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα εξετάζεται ο ενδιαφερόμενος για άδεια θήρας με κυνηγετικό όπλο από Επιτροπή του οικείου Δασαρχείου, σχετικά με τη γνώση βασικών στοιχείων χρήσης, μεταφοράς και κανόνων ασφαλείας του κυνηγετικού όπλου, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με την άδεια οπλοφορίας, για την χορήγηση της οποίας απαιτείται να πληρούνται ορισμένες τυπικές μόνο προϋποθέσεις.

Οι συγκεκριμένες νέες προϋποθέσεις είναι:
Η άρτια γνώση χειρισμού του όπλου από το πρόσωπο το οποίο έχει κριθεί ότι πληροί τις αναγκαίες τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας οπλοφορίας. (Διευκρινίζεται ότι δεν αρκεί η γενική στοιχειώδης γνώση περί πυροβόλων όπλων, αλλά η επαρκής γνώση του συγκεκριμένου τύπου όπλου, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί τύποι όπλων με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες στη χρήση τους).

Στοιχειώδης γνώση των κανόνων μεταφοράς, φύλαξης και αποθήκευσης του όπλου.
Έργο της επιτροπής θα είναι η εξέταση των προσώπων τα οποία πληρούν τις απαραίτητες τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας οπλοφορίας και η πιστοποίηση ή μη της ικανότητάς τους να φέρουν πυροβόλο όπλο.
Επίσης από την Επιτροπή θα εξεταστούν, σε μία μεταβατική περίοδο, η διάρκεια της οποίας θα καθοριστεί στο πλαίσιο της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, όλα τα πρόσωπα στα οποία έχει ήδη χορηγηθεί άδεια οπλοφορίας, σχετικά με την ικανότητά τους να φέρουν όπλο, αλλά και σχετικά με το εάν εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι της αρχικής χορήγησης άδειας.

Αυτονόητο είναι ότι στην περίπτωση που η Επιτροπή αποφανθεί αρνητικά ως προς την ικανότητα των προσώπων αυτών να φέρουν πυροβόλο όπλο ή ως προς την ύπαρξη των λόγων για τους οποίους χορηγήθηκε, η άδεια θα ανακαλείται άμεσα.

Τέλος, από την Επιτροπή θα εξετάζονται και τα πρόσωπα στα οποία έχει εκδοθεί άδεια οπλοφορίας σε κάθε περίπτωση αντικατάστασης του όπλου το οποίο νομίμως φέρουν από όπλο άλλου τύπου.

Σε πρόσωπα στα οποία έχει χορηγηθεί άδεια οπλοφορίας και δεν προσέλθουν να εξεταστούν από την Επιτροπή εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου, η άδεια θα ανακαλείται αυτομάτως μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού.
Για την προαναφερθείσα εξέταση, η οποία θα επαναλαμβάνεται ανά τριετία, θα θεσπιστεί η καταβολή παραβόλου υπέρ του Δημοσίου.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Άδειες οπλοφορίας μόνο σε βουλευτές με... ταλέντο στην σκοποβολή"

Επιβεβαίωση από τον απίθανο Θεοχάρη για τον διπλό φόρο στους τόκους καταθέσεων!

Κάποιος πρέπει να συμμαζέψει τον απίθανο Χάρη Θεοχάρη, που κάθε μέρα είναι στα τηλεοπτικά κανάλια. Ο γενικός γραμματέας Εσόδων προσπαθεί να παραπλανήσει τον κόσμο λέγοντας ότι δεν θα επιβληθεί φόρος εισοδήματος στους ήδη φορολογηθέντες τόκους των τραπεζικών καταθέσεων. Βέβαια οι τόκοι θα προστεθούν στο εισόδημα και εφόσον αυτό ξεπερνάει τις 12.000 ευρώ τότε θα πληρωθεί για αυτό εισφορά αλληλεγγύης!

Χθες, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Θεοχάρης ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι οι φορολογούμενοι θα φορολογηθούν δύο φορές για τους τόκους των τραπεζικών καταθέσεων. Οι τράπεζες έχουν ήδη παρακρατήσει φόρο 10% για τους τόκους των καταθέσεων που εισπράχθηκαν μέσα στο 2012. Ομως οι τόκοι των καταθέσεων θα συμπεριληφθούν και στην εφετινή φορολογική δήλωση με στόχο, όπως προαναφέραμε, να επιβληθεί και... εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστή από 1% έως 4%.

Σύμφωνα με τη διάταξη που πέρασε το υπουργείο Οικονομικών στο τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο, από φέτος όλα τα εισοδήματα, ακόμη και οι τόκοι των τραπεζικών καταθέσεων, θα πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά στη φορολογική δήλωση.

Αυτό όμως που φρόντισε να αποκρύψει το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι, με τον τρόπο αυτόν, «παγιδεύονται» οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν και εισφορά αλληλεγγύης για τους τόκους των καταθέσεων.

Ειδικότερα, στους κωδικούς 659-660 του πίνακα 6 της φετινής φορολογικής δήλωσης πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά όλα τα ποσά που φορολογήθηκαν αυτοτελώς (τόκοι, μερίσματα, ομόλογα κ.ά.), καθώς και τα απαλλασσόμενα από τον φόρο (ΕΚΑΣ, επιδόματα κ.λπ.). Τα ποσά αυτά προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα, δηλαδή στους μισθούς ή συντάξεις, στα οποία έχει ήδη παρακρατηθεί η εισφορά αλληλεγγύης (από τα λογιστήρια ή τα ασφαλιστικά ταμεία). Το συνολικό άθροισμα που θα προκύψει, εφόσον υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με εισφορά αλληλεγγύης 1%-4%, από το πρώτο ευρώ!

Επίσης, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι οι τράπεζες θα στείλουν στις εφορίες (αν προλάβουν) τα στοιχεία των τόκων ώστε να καταχωρηθούν στο TAXISnet και να είναι πρoσυμπληρωμένα στις φορολογικές δηλώσεις.

Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αν και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε το φαινόμενο των συνεχών παρατάσεων».

dimokratianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιβεβαίωση από τον απίθανο Θεοχάρη για τον διπλό φόρο στους τόκους καταθέσεων!"

Καίει τον Άκη ο Νίκος Ζήγρας: Μπροστά μου άνοιξε βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές

Σε αποκαλύψεις που «καίνε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο προχώρησε ο ξάδερφος του, Νίκος Ζήγρας, κατά τη διάρκεια της δίκης του πρώην υπουργού και των 18 συγκατηγορούμενων του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μπορεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος να επιμένει στο εμπάργκο και να μην εμφανίστηκε ούτε σήμερα στο δικαστήριο, ήταν όμως εκεί ο Νίκος Ζήγρας για να προκαλέσει σάλο με όσα κατέθεσε. Ότι δηλαδή μπροστά στα μάτια του ο πρώην υπουργός άνοιξε βαλίτσα που περιείχε 80 εκατ. δραχμές.

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε από την εισαγγελέα να επιβεβαιώσει τα «περί χρημάτων σε βαλίτσα», που -δια του συνηγόρου του- δήλωσε χθες πως παρέλαβε από τον πρώην υπουργό της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη και παρέδωσε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο Νίκος Ζήγρας επανέλαβε ότι πριν αγοραστεί το ακίνητο στη Δεινοκράτους από τη ΜΠΛΟΥΜΠΕΛ, το 1998, παρέλαβε βαλίτσα από τον κ. Μιχαηλίδη και τη μετέφερε στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου. Όπως είπε, μπροστά του ο τότε υπουργός άνοιξε την βαλίτσα και είδε ότι μέσα είχε 80 εκατ. δραχμές.

Συνέχισε λέγοντας ότι το εν λόγω ακίνητο, που κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου μέσω αγοράς, είχε επιλέγει από τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο: «Εγώ δεν ήξερα πού βρισκόταν αυτό το ακίνητο. Η ΜΠΛΟΥΜΠΕΛ δεν επέλεξε κανένα ακίνητο, όπως και καμία άλλη εταιρεία. Όλα ήταν καθ' υπόδειξη του κ. Τσοχατζόπουλου».
Ο κατηγορούμενος είπε, επίσης, ότι δεν είχε καμία σχέση τόσο με την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, όσο και με τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη.

Παρέμβαση Σμπώκου για το έμβασμα των 25 εκατ. ευρώ

Στο μεταξύ, παρέμβαση για να δώσει διευκρινίσεις όσον αφορά το ποσό των χρημάτων που εμβάστηκαν από τη ρωσική ΑΝΤΕΥ στην κυπριακή ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ για τα TORM1 έκανε ο κατηγορούμενος Γιάννης Σμπώκος.

Ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών ζήτησε τον λόγο, προκειμένου να απαντήσει στον ισχυρισμό του μάρτυρα Παναγιώτη Βλάχου, ο οποίος εκτίμησε ότι τα 25 εκατ. δολάρια που δόθηκαν από τη ρωσική, στην κυπριακή εταιρία, ήταν «παράνομη αμοιβή» που εκταμιεύθηκε όταν πίστωσε το ΥΕΘΑ ποσό 250 εκατ. δολαρίων για τα αντιαρματικά.

Όπως είπε ο κ. Σμπώκος, «με βάση τη σύμβαση, που υπογράφηκε στις 18 Ιουλίου του 2000 μεταξύ της ΑΝΤΕΥ και Drumilan Offset ορίζεται ότι η πληρωμή της δεύτερης για την υλοποίηση αντισταθμιστικών προγραμμάτων θα είναι το 10% των ποσών που θα εγκρίνονται. Πρόκειται δηλαδή, για κανονική πληρωμή για αντισταθμιστικά έργα».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καίει τον Άκη ο Νίκος Ζήγρας: Μπροστά μου άνοιξε βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές"

Ο απολογισμός της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων

Με την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων προέβη σε συνοπτικό απολογισμό της διαδικασίας:

α. Τα θέματα που επελέγησαν σε όλα τα μαθήματα ήταν σαφώς εντός της ύλης και επιστημονικά έγκυρα.

β. Σε όλα τα μαθήματα, τα θέματα ήταν σαφώς διαβαθμισμένα, κλιμακούμενης δυσκολίας.

γ. Διευκρινίζεται για άλλη μία φορά ότι οι υποψήφιοι διαγωνίζονται κυρίως για τις θέσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και όχι για τους απόλυτους βαθμούς.

δ. Καταβλήθηκε προσπάθεια να ζητηθεί από τους υποψηφίους να χρησιμοποιήσουν τη συνδυαστική τους σκέψη και την κριτική τους ικανότητα, στοιχεία, άλλωστε, που αναπτύσσονται στα σχολεία μας με την καθοδήγηση των καθηγητών μας.

ε. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδονται σε όλους τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με καλόπιστη κριτική και εποικοδομητικές προτάσεις βοήθησαν και βοηθούν κατά τη διάρκεια της βαθμολόγησης.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο απολογισμός της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων"

Συνελήφθη υπάλληλος της αρχιεπισκοπής με μισό εκατομμύριο ευρώ

Μια περίεργη υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια καθώς εντοπίστηκε σε τυχαία έρευνα υπάλληλος της αρχιεπισκοπής να έχει στο αυτοκίνητό του μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά.

Συγκεκριμένα, πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ είχε στην κατοχή του μέσα σε κουτιά, σε δεσμίδες και όπου μπορεί να φανταστεί κανείς ο 40χρονος υπάλληλος της αρχιεπισκοπής.

Επίσης είχε και κάποια κοσμήματα.

Ο 40χρονος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξη ενός τόσο μεγάλου ποσού και έτσι συνελήφθη ενώ ερευνάται από πού βρήκε όλα αυτά τα χρήματα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη υπάλληλος της αρχιεπισκοπής με μισό εκατομμύριο ευρώ"

Οι αλλαγές στον νόμο για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στα κόμματα το αναμορφωμένο σχέδιο νόμου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προγραμματισμός του κυβερνητικού επιτελείου για τις απολύσεις,τις αναγκαστικές αποχωρήσεις, την κινητικότητα υπαλλήλων -διαθεσιμότητα, μετατάξεις-, εν όψει της επίσκεψης στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στις αρχές Ιουνίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στα κόμματα από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη το αναμορφωμένο σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» στο οποίο έχουν γίνει αλλαγές, με αφαίρεση άρθρων αλλά και προσθήκες.

Οι πέντε τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου

Πέντε είναι οι βασικές τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο σχέδιο νόμου:

-δεν περιλαμβάνεται το άρθρο για τα νομικά πρόσωπα τα οποία μπορεί να καταργούνται, να συγχωνεύονται, να αναμορφώνονται ή και να μετατρέπεται το νομικό καθεστώς της σύστασής τους (από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ) .

-Προστίθεται άρθρο που θα καθορίζει τα κριτήρια της αποτίμησης των προσόντων για τους υπαλλήλους που μετακινούνται σε άλλες διευθύνσεις και για όσους τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (κινητικότητα)

-Προσδιορίζονται οι διαδικασίες εθελούσιας εξόδου και αναγνώρισης πλασματικών χρόνων προκειμένου να αποχωρήσουν υπάλληλοι «οικειοθελώς» από το Δημόσιο

-Εντάσσεται στο νομοσχέδιο η συγχώνευση των υπηρεσιών του Γενικού Επιθεωρητή με το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

-Αλλάζουν οι ρυθμίσεις για το νέο σύστημα επιλογής γενικών διευθυντών, στη βάση παρατηρήσεων, κατά τη δημόσια διαβούλευση της αρχικής εκδοχής του σχεδίου νόμου η οποία ολοκληρώθηκε στις 17 Μαΐου.

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ρίχνει το βάρος των επεξεργασιών του στο πρόγραμμα κινητικότητας, με δεδομένο ότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις και οι συμφωνίες της τρικομματικής με την τρόικα ορίζουν ότι 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ως τον Δεκέμβριο του 2013, εκ των οποίων οι 12.500 μέσα στο καλοκαίρι.
Κι αυτό την ίδια ώρα που το κυβερνητικό επιτελείο «κόβει και ράβει» τον κατάλογο με τους προς συγχώνευση/κατάργηση φορέων υπουργείων και υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα αναζητώντας «δεξαμενές» για να οδηγήσει στην έξοδο με αναγκαστικές αποχωρήσεις/απολύσεις 4000 υπαλλήλους εντός του 2013 και 11000 μέσα στο 2014. Η στόχευση της συρρίκνωσης ή κατάργησης μεγάλου φορέα αλλά και νομικών προσώπων των ΟΤΑ ήρθε στην επικαιρότητα καθώς αναζητείται γρήγορα μεγάλος αριθμός υπαλλήλων για απόλυση. Ωστόσο, σε διαβουλεύσεις με την τρόικα έχει δοθεί «τράτο» ως το Σεπτέμβριο για τις απολύσεις 2000 υπαλλήλων εκ των 4000 που έχουν «προγραφεί» για το τρέχον έτος.

Πάντως, το επόμενο κυβερνητικό σκληρό κρας-τεστ θα αφορά στις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις εποπτευόμενων φορέων υπουργείων που αναμένεται να έρθουν με νόμο για ψήφιση στη Βουλή. Οι βουλευτές της συγκυβένρησης θα βρεθούν και πάλι στη δύσκολη θέση να ψηφίζουν μέτρα με αρνητικό πρόσημο για τους εργαζομένους -συρρίκνωση υπηρεσιών και απολύσεις υπαλλήλων λόγω καταργήσεων φορέων.

Κόκκινο πανί το άρθρο 4

Ηδη σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις από στελέχη της διοίκησης, εργαζόμενους και συνδικαλιστές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά των διατάξεων του σχέδιου νόμου για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, ιδιαίτερα όσον αφορά στο ζήτημα των Νομικών προσώπων και της μετατροπής του νομικού καθεστώτος που τα διέπει. Το άρθρο 4 στην αρχική εκδοχή του σχεδίου νόμου έγινε «κόκκινο πανί» για τους αιρετούς της Τοπικής αυτοδιοίκησης, τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ που διείδαν πίσω από τις ρυθμίσεις για τα Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου το «κυβερνητικό κλειδί» για τις απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων μέσω των θεσμικών παρεμβάσεων .

Μετά το σάλο, το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανεξέτασε το θέμα και αποφάσισε να αφαιρέσει το άρθρο με τις ρυθμίσεις για τα Νομικά Πρόσωπα που αφορούσαν και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης , μιλώντας στο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στα Ιωάννινα, χαρακτήρισε ανακριβή όσα ακούγονται για συγχωνεύσεις και κλείσιμο Νομικών Προσώπων στους ΟΤΑ και προέταξε «την υιοθέτηση ειδικών αντικειμενικών κριτηρίων που θα εφαρμοστούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσον αφορά την κινητικότητα».
Μάλιστα, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την προώθηση των διαδικασιών μετατάξεων και διαθεσιμότητας στους ΟΤΑ. Είναι αξιοσημείωτο ότι προανήγγελε θεσμικές παρεμβάσεις για την κινητικότητα εντός του δήμου και των Νομικών Προσώπων του και την απλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης από ΟΤΑ σε ΟΤΑ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) αυτών, με παράλληλη ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος των δημάρχων.

Η αξιολόγηση του προσωπικού

Πάντως, ο κ. Μανιτάκης στο σχέδιο νόμου που θα δοθεί στα κόμματα τις επόμενες ημέρες θα έχει εντάξει ρυθμίσεις για τους εποπτευόμενους φορείς του σκληρού πυρήνα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη βάση της έκθεσης αξιολόγησης που έχει εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Πέρα από τις διατάξεις για το ΕΚΔΑΑ (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης) που έτσι και αλλιώς περιλαμβάνονταν στο αρχικό σχέδιο νόμου, θα ενταχθεί και η συγχώνευση των υπηρεσιών του Γενικού Επιθεωρητή με το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).
Εξάλλου, κομβικό σημείο θα είναι και τα κριτήρια για την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο. Η αποτίμηση των προσόντων προβάλλεται ως βασικός κρίκος για το πρόγραμμα κινητικότητας. Κι αυτό δεδομένο ότι θα προκύψει «πλεονάζον» προσωπικό από τα νέα οργανογράμματα των 16 υπουργείων και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας - τα οποία θα έχουν πλέον κατά μέσο όρο 50% λιγότερες οργανικές μονάδες - όπως και από τις εν εξελίξει αναδιαρθρώσεις στους φορείς τους, στους ΟΤΑ και εν γένει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι «υπεράριθμοι» υπάλληλοι από την κατάργηση οργανικών θέσεων θα ενταχθούν σε πρόγραμμα κινητικότητας -μετακινήσεις, διαθεσιμότητα, μετατάξεις-, στη βάση αξιολόγησης προσωπικού και περιγραμμάτων θέσεων. Εν τω μεταξυ ήδη από καιρό ο κ. Μανιτάκης έχει δηλώσει ότι οι λιγότερο προσοντούχοι, οι οποίοι δεν έχουν τα τυπικά προσόντα να είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή δεν έχουν προσληφθεί με τυπική διαδικασία, θα τεθούν εκτός Δημοσίου, στο πλαίσιο του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και του Συντάγματος.
Ηδη, με έγγραφό του προς όλα τα υπουργεία και όλες τις γενικές και ειδικές γραμματείες ο κ. Μανιτάκης έχει ζητήσει να καταγραφούν τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ατομική, οικογενειακή, περιουσιακή και υπηρεσιακή κατάστασή των υπαλλήλων τους. Παράλληλα, τους καλεί να προβούν στην επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των εργαζομένων, εντάσσοντας στοιχεία τα οποία συναρτώνται με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων και τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Η διασταύρωση των βιογραφικών και η εθελουσία έξοδος

Η αποτύπωση του εργασιακού προφίλ των εργαζομένων προχωρά με ταχείς ρυθμούς και μάλιστα θα γίνει διασταύρωση στοιχείων για τίτλους σπουδών και πιστοποιητικά γλωσσομάθειας ώστε να αποκαλυφθούν περιπτώσεις υπαλλήλων που εμφανίζουν πλαστό ...προσοντολόγιο. Αλλωστε, στην εγκύκλιο του υπουργείου (Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.34/35/οικ. 14888 ) για την επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των υπαλλήλων επισημαίνεται πως έχει διαπιστωθεί ότι, σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση ή είναι πρόσφορα για την αξιολόγησή του, «με συνέπεια να μην είναι εφικτή η ασφαλής, ορθή και ταχεία επεξεργασία τους, όταν αυτή απαιτείται».

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις αποχωρήσεις υπαλλήλων και ήδη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται σε συννενόηση με το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους ώστε να προσδιοριστούν οι όροι εθελουσίας εξόδου και τα κίνητρα με αναγνώριση πλασματικών χρόνων. Αναμένεται μάλιστα η διαδικασία εθελουσίας εξόδου -εφόσον δεν κατοχυρώνεται πλήρης συνταξη είτε με αποζημίωση- για υπαλλήλους που ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή κινητικότητας, να περιληφθεί στο σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση της Δημόισας Διοίκησης.

Βέβαια, όπως λένε στελέχη της διοίκησης και συνδικαλιστές στο δημόσιο, οι κυβερνητικοί στόχοι για απολύσεις δεν αλλάζουν όπως κι αν βαφτίσουν τα βήματα που θα οδηγήσουν στην έξοδο χιλιάδες υπαλλήλους. Μεγάλο αγκάθι, πέραν των άλλων, παραμένουν τα Νομικά Πρόσωπα - κυρίως Ιδιωτικού Δικαίου στα οποία υπάρχει το νομικό καθεστώς δίνει ευελιξία στη λύση συμβάσεων-εξ ου και η πρεμούρα να υπάρξει μετροπή ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αυτά αποτελούν μεγάλη δεξαμενή για αυτόματες απολύσεις υπαλλήλων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, άμα τη καταργήσει των φορέων.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αλλαγές στον νόμο για τις απολύσεις στο Δημόσιο"

Κύπρος: «Παγώνουν» περιουσιακά στοιχεία 3,8 δισ. των Α. Βγενόπουλου και Ε. Μπουλούτα

Με διατάγματα δικαστηρίου

«Πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων των Ανδρέα Βγενόπουλου και Ευθύμιου Μπουλούτα, συνολικού ύψους 3,8 δισ. ευρώ προβλέπουν «προστακτικά διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας», που εκδόθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία ως Αρχή Εξυγίανσης, ενημερώθηκε για τα διατάγματα από την ειδική διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας Άντρη Αντωνιάδου.

Στο πλαίσιο των γενικών εντολών της, η κ. Αντωνιάδου είχε καταχωρήσει ενδιάμεση αίτηση στο δικαστήριο και πέτυχε την έκδοση ενδιάμεσων διαταγμάτων εναντίον των κκ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα, καθώς και του Κυριάκου Μάγειρα και της «Marfin Investment Holdings SA».

Με βάση τα διατάγματα, δεσμεύονται και περιουσιακά στοιχεία του Κυριάκου Μάγειρα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου αφορά και διατάγματα αποκάλυψης περιουσιακών στοιχείων των κ.κ. Βγενόπουλου-Μπουλούτα- Μάγειρα, καθώς και διατάγματα που απαγορεύουν στη Marfin Investment να προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών αυτών φυσικών προσώπων.

Τα διατάγματα έχουν ήδη επιδοθεί στους εμπλεκόμενους.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε «Ενδιάμεσα Διατάγματα» για πάγοποίηση περιουσιακών στοιχείων «χωρίς καμία ακρόαση των εναγομένων και τα διατάγματα αυτά δεν μπορούν να εκτελεσθούν εκτός Κύπρου», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ήδη, προσθέτει, η συζήτηση για την ανάκληση των Διαταγμάτων έχει ορισθεί για τις 11 Ιουνίου 2013.

Και μόνον από τα ποσά που αναφέρονται στα Διατάγματα είναι προφανές ότι όλες αυτές οι ενέργειες, «που εκπορεύονται από την κρατική Λαϊκή Τράπεζα στερούνται σοβαρότητος», υποστηρίζει ο κ. Βγενόπουλος.

Επίσης, στη δήλωσή του σημειώνει ότι για τις ανταγωγές αποζημίωσης που θα καταθέσουν οι ζημιωθέντες από αυτές «τις καταχρηστικές και μονομερείς ενέργειες, η υπό εκκαθάριση κρατική Λαϊκή Τράπεζα έχει καταθέσει στο Δικαστήριο ως εγγύηση 200.000 ευρώ».

Εξάλλου, η MIG με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η αγωγή, η οποία κατετέθη στα αναρμόδια Κυπριακά δικαστήρια και όχι στα Ελληνικά, παρόλο που η MIG είναι Ελληνική εταιρεία εδρεύουσα στην Ελλάδα και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών, με προφανή στόχο την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της νόμιμης απαίτησης της MIG που θα κριθεί από το αρμόδιο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο».

kathimerin
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: «Παγώνουν» περιουσιακά στοιχεία 3,8 δισ. των Α. Βγενόπουλου και Ε. Μπουλούτα"

Ντάισελμπλουμ: Τον Απρίλιο του 2014 θα εξετάσουμε νέο κούρεμα του χρέους (vid)

Για θετικά σημάδια στην πορεία της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί τον Απρίλιο του 2014.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «σεβόμαστε ότι η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός λαός, λόγω της κρίσης, περνούν δύσκολη περίοδο και γι' αυτό θα πρέπει να παρθούν δύσκολα μέτρα».

Ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι «υπάρχουν τα πρώτα σημάδια μιας μεταστροφής στην οικονομία. Θετικά σημάδια στο επιχειρηματικό περιβάλλον και στο κλίμα για τις επενδύσεις».

«Eίναι κρίσιμης σημασίας να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε. «Συγχαίρουμε την ελληνική κυβέρνηση για την επιμονή της στις μεταρρυθμίσεις» είπε.

«Όλοι περιμένουμε τα επόμενα χρόνια με ενδιαφέρον να συνεργαστούμε με την κυβέρνησή σας» ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι η ανακεφαλαιοποίηση είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη, όπως κι ένας υγιής τραπεζικός τομέας. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, ενώ για την αναδρομικότητα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του μηχανισμού ESM, είπε ότι δεν μπόρεσε να δώσει σαφή απάντηση.

«Ελπίζουμε του χρόνου να δούμε την αρχή μιας ανάκαμψης σε όλη την ευρωζώνη. Υπάρχει αισιοδοξία και πιστεύω ότι θα υπάρξει σε Ελλάδα και ευρωζώνη ανάπτυξη» τόνισε ακόμα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι τον Απρίλιο του 2014 θα γίνει μια αποτίμηση για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, σημειώνοντας ότι τότε θα συζητηθεί ενδεχόμενο νέο κούρεμα. «Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία και την εκτέλεση του ελληνικού προγράμματος που λήγει το 2014» σημείωσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις Μέρκελ και Ολάντ για την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση.



Διαβάστε Περισσότερα » "Ντάισελμπλουμ: Τον Απρίλιο του 2014 θα εξετάσουμε νέο κούρεμα του χρέους (vid)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news