facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Γ. Καμίνης: Πολλοί και χαμηλής ποιότητας οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθηναίων

Σε απολογισμό της έως τώρα θητείας του προχώρησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο συνέδριο της «Δράσης».

Αναφερόμενος, στο εργατικό δυναμικό του δήμου, τόνισε ότι «παρέλαβε» 12000 εργαζομένους, αυτή τη στιγμή εργάζονται 8700, με προοπτική έως τη λήξη της θητείας του να μείνουν 8000.

Παράλληλα, ο κ. Καμίνης εκφράστηκε ανοικτά υπέρ δραστικών αλλαγών:

«Ποσοτικά ο Δήμος Αθηναίων έχει πολλούς εργαζόμενους. Αλλά υπάρχει ζήτημα ποιότητας». Υπάρχουν πολλοί με χαμηλά προσόντα. Προτιμώ να ‘δώσω’ 5 χιλιάδες εργαζόμενους και να πάρω 2-3 χιλιάδες τους οποίους όμως θα τους διαλέξω» είπε χαρακτηριστικά.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Καμίνης: Πολλοί και χαμηλής ποιότητας οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθηναίων"

«Εχθρική» χώρα για τους Σκοπιανούς η Ελλάδα

«Εχθρική» χώρα, θεωρεί την Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των Σκοπίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Dimitri Chupovski.

Συγκεκριμένα το 86% των ερωτηθέντων, θεωρεί «εχθρική» την Ελλάδα, που δεν είναι η μόνη στη «black list» των γειτόνων, αφού ακολουθούν το Κόσσοβο με 74,4%, η Αλβανία με 66,6% και η Βουλγαρία με 63,9%.

Μοναδική «φιλική» γειτονική χώρα, η πλειοψηφία των Σκοπιανών θεωρεί την Σερβία, με ποσοστό 66,6% .

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 17 έως 21 Μάιου, με ερωτηματολόγιο σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.050 ατόμων σε όλη τη χώρα, όπου απάντησαν για το πώς βλέπουν τις γειτονικές τους χώρες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Εχθρική» χώρα για τους Σκοπιανούς η Ελλάδα"

Ντάισελμπλουμ: κούρεμα του ελληνικού χρέους το 2014 αν...

Ένα χρόνο πιστή τήρηση του Μνημονίου φαίνεται ότι ζητούν οι εταίροι ώστε να πουν το “ναι” σε ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Αυτό αφήνει να φανεί εμμέσως πλην σαφώς ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δύο πολύ σημαντικούς τρόπους ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους φαίνεται πως συζητούν οι εταίροι. Ο ένας είναι μέσω της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Με τον τρόπο αυτό η χώρα θα απαλλαγεί άμεσα από ένα χρέος της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων με το οποίο επιβαρύνεται αυτή τη στιγμή για τη στήριξη των τραπεζών.

Ταυτόχρονα μιλώντας στην εφημερίδα “Καθημερινή” ο Γερούν Ντάισελμπλουμ λέει χαρακτηριστικά πως “ακόμη δεν έχουμε λάβει απόφαση για το τι μορφή θα πάρει αυτή η ελάφρυνση του χρέους και αν θα περιλαμβάνει διαγραφή μέρους των διμερών δανείων”. Με τυον τρόπο αυτό ο επικεφαλής του Eurogroup αφήνει διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο κουρέματος των ομολόγων του δημόσιου τομέα.

Όπως τονίζει μάλιστα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από μέρους της τρόικας δεν υπάρχει καμία απαίτηση για νέα μέτρα από τη χώρα μας. Αντίθετα όπως λέει η μόνη απαίτηση είναι η τήρηση των έως τώρα συμφωνηθέντων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντάισελμπλουμ: κούρεμα του ελληνικού χρέους το 2014 αν..."

Πρόταση-βόμβα για να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ!

Το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ, σε μια κίνηση στρατηγικού εντυπωσιασμού αλλά και άμεσων, απτών αποτελεσμάτων, στο περιθώριο της απαίτησης της τρόικας για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, φαίνεται να εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει η “Real News”.

Η ναυαρχίδα του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου γράφει σε σχετικό ρεπορτάζ της ότι τα θέμα έχει αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού και σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ, και να επανασχεδιαστεί από την αρχή η δομή και η λειτουργία της, με 2.000 λιγότερους εργαζομένους, και άλλους όρους εργασιακής συνεργασίας.

Η είδηση φυσικά έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ΕΡΤ, και οι εργαζόμενοι εμφανίζονται έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να κλείσει την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία, έστω και… προσωρινά.

ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση-βόμβα για να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ!"

Διακοπή κυκλοφορίας σε Φιλοθέη-Ψυχικό

Λόγω διεξαγωγής του 1ου Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτερων, την Κυριακή 26.05.2013 και κατά τις ώρες 10.00΄- 12.00΄, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς περιοχής Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού:

• Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Αλ. Παπαναστασίου και Πηνειού και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

• Πηνειού, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Αγίου Δημητρίου και Μπενάκη.

• Κοκκώνη, στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Μπενάκη και της Πλ. Μιχαλακοπούλου.

• Αρσάκη, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Πλ. Μιχαλακοπούλου και της οδού Μπενάκη και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

• Μπενάκη, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Αρσάκη και Θεοτόκη και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

• Θεοτόκη, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηφόρου Λύτρα.

• Καμπούρογλου, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Νικηφόρου Λύτρα και Κάλβου.

• Κάλβου, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Καμπούρογλου και Γεωργίου Σεφέρη.

• Γεωργίου Σεφέρη, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Κάλβου και Δόλασικ.

• Δόλασικ, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Γεωργίου Σεφέρη και Πάρνηθος.

• Πάρνηθος, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Δόλασικ και Αγίου Δημητρίου.

• Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Πάρνηθος και Σισμάνογλου.

• Σισμάνογλου, στο τμήμα αυτής μεταξύ των Αγίου Δημητρίου και Ταϋγέτου.

• Ταϋγέτου, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Σισμάνογλου και Στρ. Καλλάρη.

• Στρ. Καλλάρη, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ταϋγέτου και Αγίου Δημητρίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπή κυκλοφορίας σε Φιλοθέη-Ψυχικό"

Τελική φάση για την τραπεζική ενοποίηση

Στις 20 Ιουνίου στο Εurogroup θα γίνει η καθοριστική συζήτηση για την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση, ενώ οι πολιτικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν λίγες μέρες αργότερα, στις 28 και 29 Ιουνίου, στη Σύνοδο Κορυφής

Αυτό ανέφερε χθες στις Βρυξέλλες πηγή της Ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας ότι οι συζητήσεις επιταχύνονται στην Ομάδα Εργασίας του Εurogroup, όπου έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή σε τεχνικό επίπεδο οι εργασίες βρίσκονται σε τελική φάση, και όλα πλέον θα εξαρτηθούν από την πολιτική βούληση των κρατών- μελών και κυρίων των ηγετών, οι οποίοι έχουν δεσμευθεί να καταλήξουν σε κατ΄αρχήν συμφωνία στη σύνοδο κορυφής.

Τα δύο ανοικτά θέματα που έχουν λάβει πολιτική διάσταση είναι ο καταμερισμός του κόστους της εξυγίανσης ή εκκαθάρισης προβληματικών τραπεζών και ο ακριβής ρόλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) στις απευθείας ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

Ο καταμερισμός τους κόστους

Ειδικότερα, σχετικά με τον καταμερισμό του κόστους το βέβαιο είναι πως θα καλούνται να συμμετάσχουν πρώτοι οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και οι πιστωτές. Από εκεί και πέρα αυτό που θα κριθεί στην πολιτική διαπραγμάτευση είναι εάν στην περίπτωση που δεν καλύπτονται τα απαιτούμενα κεφάλαια θα παρεμβαίνει πρώτος ο ΕΜΣ ή οι μεγάλοι καταθέτες (άνω των 100.000 ευρώ). Στην τελευταία συνεδρίαση του Εurogroup οι υπουργοί τις Ευρωζώνης εμφανίστηκαν χωρισμένοι σε δύο ομάδες, η μία με τις χώρες του νότου να υποστηρίζει ότι ο ΕΜΣ πρέπει να παρεμβαίνει πριν και οι μεγάλοι καταθέτες να αποτελούν την έσχατη λύση, ενώ η άλλη ομάδα με επικεφαλής τη Γερμανία ζητάει να συμβεί το αντίθετο.

Η Ευρωβουλή που καθόρισε τη θέση της στην αρχή της εβδομάδας επιθυμεί την πλήρη εξαίρεση και με ειδική ρήτρα των μικρών καταθετών (κάτω των 100.000 ευρώ), ενώ για τους μεγάλους καταθέτες συντάσσεται με τις χώρες του νότου, δηλαδή να αποτελούν την έσχατη λύση.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καθοριστεί, η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών από τον ΕΜΣ θα είναι θεωρητικά εφικτή από το 2014, αφού προηγουμένως τεθεί σε ισχύ ο ευρωπαϊκός μηχανισμός εποπτείας των τραπεζών υπό την αιγίδα της EKT, που είναι ένας από τους τρεις πυλώνες της ευρωπαϊκής τραπεζικής ενοποίησης. Οι άλλοι δύο είναι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός για τις εξυγιάνσεις ή εκκαθαρίσεις τραπεζών και η εναρμονισμένη λειτουργία των εθνικών συστημάτων εγγύησης των καταθέσεων.

Αναφορικά με την απευθείας ανεκ αφαλαιοποίηση οι τεχνοκράτες της ομάδας εργασίας του Εurogroup αναζητούν λύση σχετικά με το ποιος θα επωμιστεί το βάρος των «τοξικών» στοιχείων μιας υπό εξυγίανση τράπεζας, τα οποία δημιουργήθηκαν πριν από την λειτουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα είναι ΕΜΣ, αλλά μάλλον η χώρα που βρίσκεται η τράπεζα και συνεπώς είχε την ευθύνη της εποπτείας. Το ποσοστό της κάλυψης από εθνικούς πόρους θα μειώνεται σταδιακά έως ότου μηδενιστεί όταν η συνολική ευθύνη για το παρελθόν θα έχει περάσει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό εποπτείας των τραπεζών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή στο πλαίσιο της συνολικής απόφασης θα καθοριστεί και το πλαφόν της συμμετοχής του ΕΜΣ σε απευθείας ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών. Οι διαπραγματεύσεις συγκλίνουν προς την κατεύθυνση της δέσμευσης ενός ποσού του ΕΜΣ της τάξης των περίπου 80 δισ. ευρώ για ανακεφαλαιοποιήσεις, με δυνατότητα αύξησής του εφόσον κρίνεται αναγκαίο. Τα υπόλοιπα 620 δισ. ευρώ από τα 700 δισ. που είναι η συνολική ποικοδότηση του ΕΜΣ θα αφορούν διασώσεις χωρών.

Πάντως, αρκετές κυβερνήσεις υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να διατηρηθεί μια συμμετοχή του κράτους μέλους της τάξης του 10-20% στο κόστος διάσωσης μιας τράπεζας με το επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό οι εθνικές αρχές θα επιδεικνύουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην παρακολούθηση των τραπεζικών τους ιδρυμάτων, ώστε να μην προβαίνουν σε επικίνδυνες επενδυτικές ενέργειες.

Η αναδρομικότητα της ανακεφαλαιοποίησης

Τέλος, στο «τραπέζι» θα βρεθεί και το θέμα της αναδρομικότητας της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζικών ιδρυμάτων από τον ΕΜΣ, δηλαδή εάν θα καλύψει μέρος της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών που έγιναν πριν από την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση. Πρόκειται για ένα θέμα που ενδιαφέρει άμεσα την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες δανείστηκαν για να ανακεφαλαιοποιήσουν τράπεζές τους επιβαρύνοντας το δημόσιο χρέους. Ακόμη και εν μέρει να συμμετάσχει αναδρομικά ο ΕΜΣ θα υπάρξει σημαντική ελάφρυνση για τις παραπάνω χώρες, ωστόσο, προς το παρόν, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία αρνούνται κατηγορηματικά την αναδρομική ισχύ.

Πιο σταθερή η Ευρωζώνη

Μάριο Ντράγκι, διοικητής της ΕΚΤ: «Η απάντηση στην κρίση δεν ήταν λιγότερη Ευρώπη, αλλά περισσότερη Ευρώπη. Η Οικονομική και Νομισματική μας Ενωση (ΟΝΕ) είναι περισσότερο σταθερή σήμερα απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο» Περισσότερο σταθερή είναι σήμερα η Ευρωζώνη σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όμως οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις αλλά και τα σχέδια για την τραπεζική ένωση, δήλωσε χθες ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο, περίπου ένα χρόνο αφότου δεσμεύθηκε να «πράξει ό,τι είναι εφικτό» για να σώσει το ευρώ, ο κ. Ντράγκι κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να ενδυναμώσουν τους δεσμούς τους και να υλοποιήσουν τα σχέδια για μεγαλύτερη ενοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της τραπεζικής ένωσης.

Εθνική κυριαρχία επί των προϋπολογισμών

Κίνηση όμως που προϋποθέτει να θυσιαστεί μέρος της εθνικής κυριαρχίας των χωρών-μελών επί των προϋπολογισμών τους και των διαρθρωτικών πολιτικών τους. Η δήλωση του κ. Ντράγκι στα τέλη Ιουλίου ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να σώσει το ευρώ, σε συνάρτηση με τη δέσμευση για απεριόριστη αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, επέφερε ηρεμία στις κεφαλαιαγορές και οδήγησε στη σταδιακή αποκλιμάκωση της ευρωκρίσης. Τώρα, ο κεντρικός τραπεζίτης υπογραμμίζει ότι τα μέτρα της ΕΚΤ, σε συνδυασμό με τα πρώτα βήματα προς την τραπεζική ένωση και οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζουν οι χώρες με κρίση χρέους, έσωσαν την Ευρωζώνη που πριν από ένα χρόνο βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελική φάση για την τραπεζική ενοποίηση"

Στα χαρτιά η επελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων

Σε σύσκεψη στελεχών της τρόικας με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε πλήρης απόκλιση απόψεων

Σκληρή στάση κρατά η τρόικα στο θέμα της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων καθώς θεωρεί πως επαγγέλματα όπως αυτά των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, γιατρών, μηχανικών, ορκωτών λογιστών κλπ έχουν ανοίξει στα «χαρτιά» και στην ουσία τα εμπόδια των παρελθόντων ετών παραμένουν.

Τα στελέχη ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ εκφράζουν αντιρρήσεις και για τα αρχικά ευρήματα έρευνας πεδίου του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) σχετικά με την απελευθέρωση επαγγελμάτων και ζητούν να υπάρξουν έρευνες κοινού για το συγκεκριμένο θέμα.

Σημειώνεται πως ΔΝΤ και ΕΕ θεωρούν πως η αποτυχία στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είναι ένας από τους λόγους που διατηρούνται ακόμη σε υψηλά επίπεδα οι τιμές στην αγορά, παρά τη μείωση του κόστους εργασίας το οποίο έχει υποχωρήσει κατά 20% από τη αρχή της κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», σε σύσκεψη στελεχών της τρόικας με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε πλήρης απόκλιση απόψεων για την πρόοδο που έχει συντελεσθεί στο θέμα της απελευθέρωσης των υπηρεσιών με τους δανειστές να θεωρούν πως τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δείχνουν ότι το 72% των κλειστών επαγγελμάτων έχει ήδη ανοίξει (247 από τα συνολικά 343) δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως στο επόμενο διάστημα η πρόοδος θα είναι πιο εμφανής και οι αντιρρήσεις της τρόικας θα καμφθούν.

Θεωρούν δε πως η κωδικοποίηση από τα αρμόδια υπουργεία της σχετικής νομοθεσίας και η έκδοση έως τα μέσα Οκτωβρίου σχετικών εγκυκλίων θα απλοποιήσουν τα πράγματα για τη διοίκηση και θα καταστήσουν απολύτως σαφής τους όρους και τις προϋποθέσεις άσκησης κάθε επαγγέλματος.

Το πρώτο τεστ για την κυβέρνηση θα είναι η αποσύνδεση των αμοιβών δικηγόρων και μηχανικών από συναλλαγές που φορολογούνται (πχ συμβόλαια ακινήτων) και ειδικά η αναθεώρηση του Κώδικα Δικηγόρων που μεταξύ άλλων θα προβλέπει ότι οι αμοιβές θα καθορίζονται ελεύθερα μεταξύ πελάτη και δικηγόρου και θα θεσπίζει «ενδεικτικές αμοιβές» σε περίπτωση μη ύπαρξης γραπτής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα χαρτιά η επελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων"

Τα κουνούπια κάνουν πάρτι! Με καθυστερήσεις οι ψεκασμοί λόγω έλλειψης κονδυλίων

Η ζέστη που ήρθε νωρίτερα και οι ψεκασμοί που καθυστέρησαν να ...έρθουν, λόγω έλλειψης κονδυλίων, “βοήθησαν” τα κουνούπια να ξεκινήσουν ανενόχλητα τις επιδρομές τους

Όπως γράφει το Έθνος, οι διαδικασίες για τις κουνουποκτονίες άρχισαν με σημαντικές καθυστερήσεις ενώ οι υπηρεσίες των περιφερειών και των δήμων ξεκίνησαν την τελευταία στιγμή αγώνα δρόμου, για να προλάβουν να αντιμετωπίσουν τη μαζική επιδρομή των κουνουπιών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι ψεκασμοί έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και να είχαν ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου, προκειμένου να εξοντωθούν οι προνύμφες, Ωστόσο, η διαδικασία των κουνουποκτονιών ξεκινά μόλις τώρα κι ενώ τα ενοχλητικά έντομα έκαναν λόγω ζέστης νωρίτερα την εμφάνισή τους.

Κατά την εφημερίδα, ο βασικός λόγος της καθυστέρησης είναι το γεγονός ότι οι δήμοι δεν είχαν κονδύλια και οι περιφέρειες δεν πρόλαβαν -λόγω γραφειοκρατίας- να ολοκληρώσουν τους σχετικούς διαγωνισμούς ώστε να αναδειχθεί ο μειοδότης που θα αναλάβει εγκαίρως το έργο των μυοκτονιών - ψεκασμών.

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από δικούς της πόρους διαθέτοντας 700.000 ευρώ για το πρόγραμμα των ψεκασμών σε μεγάλες εκτάσεις που είναι της αρμοδιότητάς της, όπως δάση και ρέματα.

Οι δήμοι από την πλευρά τους είναι επιφορτισμένοι με μικρές παρεμβάσεις, όπως ψεκασμούς σε φρεάτια, μικρά ρέματα και πάρκα. Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που έχουν ολοκληρώσει το σχετικό έργο μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, μέχρι τώρα έχουν ξεκινήσει οι ψεκασμοί σε όλες τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής (Αρτέμιδα, Ωρωπό, Αυλώνα, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Γέρακα, Παλλήνη) και αναμένονται ανάλογες ενέργειες και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες.

Στο δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο πρασίνου, Αγγ. Αντωνόπουλο, οι ψεκασμοί στις εκτάσεις δικαιοδοσίας του έχουν ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα, κυρίως στις περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως για παράδειγμα σημεία με στάσιμα νερά.

Στις όχθες του Κηφισού, στο Αττικό Άλσος και στο Πεδίον του Άρεως, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, οι ψεκασμοί δεν έχουν αρχίσει, γεγονός που σε έναν βαθμό μειώνει την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών που έχουν ήδη γίνει.

Στο Δήμο Χαλανδρίου όπου βρίσκεται και το ρέμα, μία από τις μεγαλύτερες εστίες κουνουπιών, οι μυοκτονίες έχουν καθυστερήσει ενώ οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς στην περιοχή.

Μεταξύ των εκτάσεων στην Αττική που πρέπει να ψεκαστούν είναι επίσης το Ρέμα Πικροδάφνης, το Ρέμα Ποδονίφτη, το Ρέμα Γιαμπούρλα, η Πλατεία Πρωτομαγιάς και ο Λόφος Φινοπούλου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι η Ηλεία, η Αχαϊα, η Αιτωλοακαρνανία, η Μεσσηνία, η Αργολίδα και ο Έβρος.

Περιοχές υψηλού κινδύνου είναι επίσης ο Ορχομενός, η Θήβα, η Χαλκίδα, ο Μαραθώνας, ο Σαρωνικός, το Μαρκόπουλο, η Αγιά Λάρισας και οι δήμοι Αβδήρων Ξάνθης, Ευρώτα Λακωνίας και Σοφάδων Καρδίτσας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα κουνούπια κάνουν πάρτι! Με καθυστερήσεις οι ψεκασμοί λόγω έλλειψης κονδυλίων"

Επίθεση Στρος-Καν σε ΔΝΤ και Ε.Ε. για την κρίση στην Ελλάδα

Έντονη κριτική στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τον τρόπο του χειρίστηκε την περίπτωση της Ελλάδας και δριμεία επίθεση στη Γερμανία και την οικονομική πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει στην Ευρώπη, εξαπέλυσε ο πρώην επικεφαλής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος- Καν.

Μιλώντας στις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου για την Καταπολέμηση της Κρίσης, στο Καζακστάν, ο κ. Στρος Καν ανέφερε πως, όταν προέκυψε το πρόβλημα της Ελλάδας, το βασικό θέμα συζήτησης στην Ευρώπη ήταν η εμπλοκή ή όχι του ΔΝΤ, στη διαδικασία διάσωσής της, κάτι που όπως είπε, «ήταν ένα τεράστιο λάθος».

«Οι Βρυξέλλες καθυστέρησαν από 6 μήνες έως και ένα χρόνο για να ληφθούν οι αποφάσεις που έπρεπε» δήλωσε ο πρώην ισχυρός άντρας του ΔΝΤ από το βήμα του συνεδρίου.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να καταλογίσει ευθύνες και στον εαυτό του όσον αφορά στην πολιτική του που ακολουθούσε πριν την κρίση στην ευρωζώνη.

Όπως είπε ο Στρος Καν, η Ευρώπη πίστεψε ότι απλά θα δώσει πόρους στην Ελλάδα και ότι αυτή θα αρχίσει να αναπτύσσεται.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα εκείνη την κρίσιμη περίοδο, δεν ήταν φυσιολογική. Αν με ρωτήσετε ποιος φταίει πραγματικά για αυτό που συμβαίνει στην ευρωζώνη, θα σας πω: Φταίω εγώ. Το1998, όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας συγκρούστηκα με τους Γερμανούς που ήθελαν μεγαλύτερο έλεγχο στις χώρες οι οποίες θα έμπαιναν στο ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε ένα κακό σύμφωνο σταθερότητας, το οποίο, όπως αποδείχθηκε πλέον, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «απείλησαν την Κύπρο για να πει το ναι».

Μάλιστα, ο Ντομινίκ Στρος- Καν εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης, την οποία κατηγόρησε και για τη δυσχερή κατάσταση της Ελλάδας.

«Η Ευρώπη δυστυχώς δεν λαμβάνει ουσιαστικές αποφάσεις πριν οδηγηθεί στο γκρεμό. Ούτε και αυτή τη φορά βλέπω να αντιμετωπίζονται τα πραγματικά της προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Στρος-Καν σε ΔΝΤ και Ε.Ε. για την κρίση στην Ελλάδα"

Δεν πληρώνουν φόρους οι «πλούσιοι» και... τους πληρώνουν οι φτωχοί

«Βούλιαξαν» τα έσοδα από Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Μύκονο και Σαντορίνη - Οι 118 από τις 140 ΔΟΥ απέτυχαν να πιάσουν τους στόχους είσπραξης

Πηγή: Δεν πληρώνουν φόρους οι «πλούσιοι» και... τους πληρώνουν οι φτωχοί | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/12254/den-plironoyn-foroys-oi-ploysioi-kai-toys-plironoyn-oi-ftohoi#ixzz2ULCZv5AF

«Στα χαρτιά» έμειναν οι εισπράξεις φόρων από εφορίες "μεγάλου πλούτου", την ώρα που οι φορολογούμενοι από τις λαϊκές συνοικίες αγκομαχούν για να πληρώσουν όσα τους ζητά η εφορία.

Τα στοιχεία είσπραξης για τον Απρίλιο του 2013 δείχνουν ότι εφορίες σε περιοχές που θεωρούνται «προνομιούχες» απέτυχαν να συλλέξουν τα έσοδα που υπολόγιζε το υπουργείο Οικονομικών. Αντιθέτως πάνω και από τους στόχους εκτινάχθηκαν τα έσοδα από φτωχογειτονιές και υποβαθμισμένες περιοχές της Ελλάδας.

Συνολικά οι 118 από τις 140 ΔΟΥ απέτυχαν να επιτύχουν τους στόχους είσπραξης που είχαν τεθεί. Ανάμεσα στις ΔΟΥ με τις χειρότερες επιδόσεις όμως ξεχωρίζουν ΔΟΥ με πολύ μεγάλη υστέρηση, όπως:

- η Μύκονος: -48,3%

- η Ύδρα: - 40%

- το Παλαιό Φάληρο -37,7%

- η Σαντορίνη -35,2%

- η ΔΟΥ Κηφισιά (περιλαμβάνει τον Άγ. Στέφανο) με υστέρηση 35,4%

- η ΔΟΥ Γλυφάδας («πιάνει» και Βούλα, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη) με -30%

- η ΔΟΥ Πλοίων (των «εφοπλιστών») με -18,1%.

- η ΔΥΟ Ψυχικού με -15,6%.

Αντιθέτως, από τις μόλις 22 ΔΟΥ που πέτυχαν τους στόχους, εντυπωσιάζουν τα υψηλά ποσοστά υπέρβασης εσόδων:

- της Β΄ Περιστερίου κατά 30,8%.

- της Α΄ΔΟΥ Αθηνών που περιλαμβάνει μεν το Σύνταγμα και το Κολωνάκι, αλλά επίσης και όλο το υποβαθμισμένο κέντρο της πρωτεύουσας, την Ομόνοια, τον Κολωνό, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παντελεήμονα κλπ με υπέρβαση 36,6%.

- της Α΄Κατερίνης με +73,9%.

- της ΔΟΥ Χανίων με +52,1%.

- της Α΄ΔΟΥ Ιωαννίνων με +50,7%

- της Α΄ ΔΟΥ Βόλου με +41,7%.

- της Καβάλας με + 41,3%.

- του Λαγκαδά με +12,6%.

Η επίδοση της κάθε ΔΟΥ εξαρτάται βέβαια και από το ρεαλιστικό ή μη ύψος του στόχου που είχε τεθεί για κάθε περιοχή. Από την άλλη, τα έσοδα που δεν έρχονται έχουν προϋπολογιστεί και μπορεί να καλυφθούν με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που πλήττουν τα κατώτερα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.

Τα συνολικά έσοδα πάντως στο α΄τετράμηνο «διέσωσαν» οι ΔΟΥ των Επιχειρήσεων και κυρίως η ΦΑΕ Αθηνών (+24,8% έναντι των στόχων α΄τετραμήνου) και η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων που φαίνεται πως αρχίζει να λειτουργεί και να αποδίδει (+11,3% έναντι των στόχων).

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν πληρώνουν φόρους οι «πλούσιοι» και... τους πληρώνουν οι φτωχοί"

Mηνιαίο επίδομα καφέ παίρνουν τα στελέχη της ΕΡΤ

«Επίδομα καφέδων» ύψους 300 ευρώ το μήνα απολαμβάνουν τα στελέχη της ΕΡΤ! Οι διευθυντές και οι αναπληρωτές διευθυντές της ΕΡΤ, τον τελευταίο χρόνο, λαμβάνουν κάθε μήνα ένα επίδομα 300 ευρώ, για τους καφέδες που θα κεράσουν στους επισκέπτες στους Ραδιομέγαρο.

Το επίδομα αυτό που αντιστοιχεί σε 3 βδομάδες εργασίας στους κανονικούς εργαζόμενους, σύμφωνα με τα νέα πραγματικά μισθολόγια, επανήλθε το τελευταίο έτος μαζί με το «στρατό» των συμβούλων, των διευθυντών και των αναπληρωτών τους, που έφεραν στην ΕΡΤ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Το λαμβάνουν άπαντες ακόμη και αυτοί οι διευθυντές και οι αναπληρωτές που έχουν ελάχιστη παρουσία στο Ραδιομέγαρο. Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ζητήσει την κατάργηση του, αλλά τα στελέχη ανθίστανται σθεναρώς και το θέμα έχει πάει στο Γκίκα Μάναλη. Στο γραφείο του έχουν συσσωρευθεί αιτήματα για την τοποθέτηση και άλλων αναπληρωτών διευθυντών, σε μια εταιρεία που δεν έχει προσωπικό στις βασικές υπηρεσίες όπως αυτή του οικονομικού ελέγχου-λογιστηρίου και λειτουργεί χωρίς δημοσιογράφους, μετά το κόψιμο των συμβασιούχων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Mηνιαίο επίδομα καφέ παίρνουν τα στελέχη της ΕΡΤ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news