facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Για κακούργημα ο εξάδελφος

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr το πόρισμα του ΣΔΟΕ που πραγματοποίησε έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι κόλαφος! 

Oι αρμόδιες υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι συγγενείς του πρώην υπουργού δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ποσό το οποίο αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ! 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ, η οποία εστάλη πριν από - περίπου - πέντε ημέρες στους οικονομικούς εισαγγελείς, προκύπτει πως από τη διασταύρωση των τραπεζικών λογαριασμών και των φορολογικών δηλώσεων των συγγενών του πρώην «τσάρου» της ελληνικής Οικονομίας υπάρχει «μαύρη τρύπα» περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε βάθος 10ετίας και έγινε σε τραπεζικά ιδρύματα της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού. 

Μάλιστα, από τις ίδιες πληροφορίες προκύπτει ότι εντός των προσεχών ωρών οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να αποστείλουν την πορισματική αναφορά στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. 

Δείτε τι αποκάλυψε η εκπομπή «Ρεπορτάζ» στο GR:




Ραγδαίες εξελίξεις
Όπως γίνεται αντιληπτό, οι εξελίξεις στην ποινική διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται να είναι ραγδαίες, καθώς συμπληρώνεται ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ. Είναι προφανές πλέον ότι η διαγραφή των ονομάτων των τριών συγγενών του πρώην «τσάρου» από τη λίστα Λαγκάρντ -τη στιγμή μάλιστα που εκείνος ήταν στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ- έγινε καθαρά για φορολογικούς λόγους. Επίσης, διαφαίνονται ξεκάθαρα οι λόγοι για τους οποίους ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επέλεξε να μιλήσει για «παράνομα αποκτηθέν» υλικό, ενώ η λίστα με τους καταθέτες στην HSBC είχε δοθεί από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών με κάθε επισημότητα και με διαβιβαστικό στον τότε πρέσβη της Ελλάδος στο Παρίσι, κ. Χαλαχαστάνη. Ως εκ τούτου, ο κ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.


Υπενθυμίζεται ότι οι συγγενείς του πρώην υπουργού και συγκεκριμένα η εξαδέλφη του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της, Συμεών Σικιαρίδης, και ο σύζυγος της αδελφής της Ανδρέας Ρωσσώνης, οι οποίοι εμφανίζονται στην πρωτότυπη λίστα ως δικαιούχοι λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα, έχουν κληθεί να καταθέσουν - δύο φορές- ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου. 


Τα ενδεχόμενα για τα οποία ελέγχονται είναι εκείνα της:
- ηθικής αυτουργίας σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του Δημοσίου»
- ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου επίσης σε συνδυασμό με τον 1608/50
- νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα
- φοροδιαφυγής που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Για κακούργημα ο εξάδελφος"

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και τα πωλούσε για ανταλλακτικά

Την μεγαλύτερη σπείρα κλοπών οχημάτων στην Αττική εξάρθρωσε το τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με υπολογισμούς της αστυνομίας, τα μέλη της οργανωμένης σπείρας είχαν κλέψει τα τελευταία τέσσερα χρόνια περισσότερα από 3.000 αυτοκίνητα, τα οποία αποσυναρμολογούσαν και τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά μέσα από μάντρα στη θέση Σκαλιστήρι Άνω Λιοσίων. Μόνο τις τελευταίες ημέρες εκλάπησαν και αποσυναρμολογήθηκαν συνολικά 14 ΙΧ αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή των Άνω Λιοσίων συνολικά 10 άτομα (τρεις Έλληνες και επτά αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν) ηλικίας από 19 έως 42 ετών.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 32χρονος, που φέρεται ως εγκέφαλος της σπείρας, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται ακόμη τέσσερις Έλληνες μέλη του κυκλώματος.

Οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, διαρκή δράση την τελευταία περίπου τετραετία και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, ενώ με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προέβαιναν στην εγκληματική τους δραστηριότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη τακτική και πάντα την ίδια μεθοδολογία.

Ο 32χρονος, κάτοικος Δροσιάς, ήταν ο ιδιοκτήτης της μάντρας ανταλλακτικών, μέσω της οποίας ιδιώτες προμηθεύονταν ανταλλακτικά σε όλη την Αττική. Ο ίδιος στρατολογούσε μέλη, τα οποία κατόπιν παραγγελίας του επέλεγαν και έκλεβαν συγκεκριμένους τύπους και μοντέλα οχημάτων. Κυρίως έκλεβαν ιαπωνικά αυτοκίνητα πόλης, μικρού κυβισμού, επειδή τα ανταλλακτικά τους είναι περισσότερο εμπορεύσιμα.

Τις κλοπές έκαναν δύο συγκεκριμένα μέλη της σπείρας, τα οποία οδηγούσαν τα αυτοκίνητα στην επιχείρηση στα Άνω Λιόσια, με προπομπό άλλο ΙΧ, νόμιμο, για να ελέγχει τη διαδρομή. Εκεί αναλάμβαναν οι σπεσιαλίστες της σπείρας, οι οποίοι αποσυναρμολογούσαν τα οχήματα το πολύ μέσα σε δύο ώρες.

Όταν τα δύο μέλη της σπείρας προσέγγιζαν την επιχείρηση, μέσω ενός αδιέξοδου χωματόδρομου, έσβηναν τα φώτα τους και φτάνοντας στο σημείο εισόδου, όπου υπήρχε ασφαλισμένη μεταλλική πόρτα, πραγματοποιούσαν ηχητικό σινιάλο, προκειμένου να τους επιτραπεί η πρόσβαση.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, κάθε βράδυ εισέρχονταν με τον ίδιο τρόπο και μεθοδολογία στην επιχείρηση περίπου δύο έως πέντε άτομα.

Οι πινακίδες των κλεμμένων οχημάτων είτε παραλαμβάνονταν από τα άτομα που τα μετέφεραν, είτε καταστρέφονταν επί τόπου με τη χρήση οξυγόνου από τους εργαζομένους στη μάντρα, πάντα υπό τις οδηγίες του συλληφθέντα «εγκέφαλου».

Παράλληλα, παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρων από τα οχήματα ή τους «έσβηναν» και πάλι με τη χρήση οξυγόνου.

Στη συνέχεια αφαιρούσαν τμήματα και εξαρτήματά τους, όπως ρόδες, καθίσματα, ηλεκτρονικά συστήματα, κινητήρες, πόρτες και άλλα ανταλλακτικά και τα διέθεταν προς πώληση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών του 32χρονου και την οικία του στη Δροσιά Αττικής, καθώς και στους υπόλοιπους συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ οχήματα και ένα δίκυκλο, ένα ηλεκτρονικό τσιπ το οποίο θέτει σε λειτουργία κινητήρες οχημάτων και 50 κινητήρες διαφόρων τύπων.

Επίσης, κατασχέθηκε πολύ μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων, όπως μπαταρίες, ζαντολάστιχα, ημιαξόνια, πόρτες, πορτμπαγκάζ, φανάρια, καπό, εξατμίσεις, καθρέπτες, αντλίες βενζίνης, προφυλακτήρες, ψυγεία, ντεπόζιτα διαφόρων τύπων, τιμόνια με κρεμαργιέρες, radio-CD, ένα πλαίσιο αυτοκινήτου, πινακίδες ελληνικών και ξένων αρχών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 4.435 ευρώ και 179 δολάρια, επιταγές, γραμμάτια, μπλοκ δελτίων ποσοτικής παραλαβής υπό στοιχεία της εν λόγω επιχείρησης, τιμολόγια, βιβλιάρια καταθέσεων, βιβλία αγορών και πολλά άλλα στοιχεία.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών της οργάνωσης περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της παράβασης του νόμου που αφορά την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και του νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται και εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και τα πωλούσε για ανταλλακτικά"

Νύχτες βίας στην Στοκχόλμη

Ενισχύσεις ζητά η Αστυνομία και ενόψει του γάμου της πριγκίπισσας Μαντλέν στις 8 Ιουνίου

Συνεχίζονται για πέμπτη μέρα οι αναταραχές στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης, όπου τουλάχιστον εννέα οχήματα καταστράφηκαν από τη φωτιά, ενώ δύο σχολεία και ένα αστυνομικό τμήμα υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιά.

Στο προάστιο του Ρίνκεμπι, έξι οχήματα κάηκαν, τα πέντε εντελώς. Τρία άλλα οχήματα πυρπολήθηκαν στο Νόρσμποργκ, ενώ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σ' ένα αστυνομικό τμήμα στο Όλβσγε τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, δύο σχολεία, το πρώτο στην Τένστα και το δεύτερο στην Κίστα, κοντά στο Χούσμπι, απ' όπου ξεκίνησαν οι ταραχές, πυρπολήθηκαν επίσης, όμως κι εκεί οι πυρκαγιές τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.

Όπως και την περασμένη νύχτα, αστυνομικοί πετροβολήθηκαν στο Σοντερτέλγε.

Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων, αλλά δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματίας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η σουηδική αστυνομία προς το πρακτορείο ΤΤ.

Τις βιαιότητες αυτές έχει προκαλέσει μια συζήτηση στη Σουηδία για την ένταξη των μεταναστών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του πληθυσμού, συγκεντρώνονται στις φτωχές συνοικίες των μεγάλων πόλεων της χώρας και η ανεργία μεταξύ τους είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Οι ταραχές ξεκίνησαν από το θάνατο στο Χούσμπι, μια φτωχή συνοικία της πρωτεύουσας, ενός 69χρονου κατοίκου που σκοτώθηκε από την αστυνομία στην κατοικία του. Η αστυνομία δήλωσε πως δεν κατάφερε να επικοινωνήσει λογικά με τον ένοπλο αυτόν άνδρα και επικαλέσθηκε νόμιμη άμυνα.

«Γινόμαστε σιγά-σιγά όπως οι άλλες χώρες. Το να είσαι νέος σ' αυτές τις απομονωμένες συνοικίες μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολο από πολλές πλευρές. Δεν έχεις πρακτικά καμιά επαφή με τους άλλους Σουηδούς και τις περισσότερες φορές δεν πιστεύω πως έχεις μια καλή κατανόηση της σουηδικής κοινωνίας», δήλωσε ο Άγε Κάρλμπομ, ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο του Μάλμε.




Διαβάστε Περισσότερα » "Νύχτες βίας στην Στοκχόλμη"

Έκλεβαν νερό για να γεμίσουν την πισίνα του σπιτιού τους στο Πανόραμα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Φαίνεται πως η κρίση έχει χτυπήσει και τους "πλούσιους" της Θεσσαλονίκης, η οποίοι πλέον κλέβουν νερό για να γεμίσουν τις πισίνες τους!

Αναλυτικά, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πανοράματος, βραδινές ώρες χτες, δύο άντρες ηλικίας 49 και 36 ετών, οι οποίοι αφαιρούσαν από Πυροσβεστικό Κρουνό, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με δίκτυο της Ε.Υ.Α.Θ., ποσότητα νερού, την οποία μετέφεραν με τρακτέρ σε πισίνα σπιτιού στο Πανόραμα.

seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεβαν νερό για να γεμίσουν την πισίνα του σπιτιού τους στο Πανόραμα! "

Σχολείο και πάλι η Βίλα Αμαλία!

Σχολείο πρόκειται να γίνει και πάλι η Βίλα Αμαλία. Το διατηρητέο κτήριο στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών το οποίο τελούσε... για πολλά χρόνια υπό κατάληψη πρόκειται να λειτουργήσει και πάλι ως σχολείο καθώς πριν από λίγες ημέρες ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων ξεκίνησε τις διαδικασίες για την μετατροπή του.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ο Οργανισμός ανέθεσε σε αρχιτέκτονα στις 8 Μαΐου τις εργασίες που απαιτούνται (συλλογή στοιχείων για τη σύνταξη τοπογραφικού και διαγράμματος κάλυψης, αλλαγές και διορθώσεις στα σχέδια, ενέργειες για τις εγκρίσεις που χρειάζονται από άλλους φορείς) για την έκδοση οικοδομικής άδειας στο κτηριακό συγκρότημα.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΟΣΚ που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, προβλέπεται στη Βίλα Αμαλία να στεγαστεί το 2ο Λύκειο Αθηνών. Η αμοιβή της εργασίας είναι 15.990 ευρώ και η προθεσμία παράδοσής της είναι 60 ημέρες.

Στο κτηριακό συγκρότημα, από το 1932 έως το 1973 στεγαζόταν το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων. Επρόκειτο για δύο τριώροφα κτήρια που χτίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα, ενώ το 1974 απαλλοτριώθηκαν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και το 1987 χαρακτηρίστηκαν διατηρητέα. Τρία χρόνια μετά άρχισε η κατάληψη του κτιριακού συγκροτήματος που διήρκεσε 22 χρόνια

Μετά τον σεισμό του 1999 η Ένωση Γονέων του Α' δημοτικού διαμερίσματος ζήτησε από τον ΟΣΚ τη μεταστέγαση του 32ου Δημοτικού Σχολείου στη Βίλα Αμαλία. Το 2009, τα κτήρια πέρασαν ιδιοκτησιακά από τον ΟΣΚ στον Δήμο Αθηναίων και πλέον προχωρούν οι διαδικασίες για να στεγασθεί ξανά εκεί σχολική μονάδα.

lay-out
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχολείο και πάλι η Βίλα Αμαλία!"

Γιατροί: «Κινδυνεύουν ασθενείς από τις επισφαλείς εφημερίες!»

«Πόλεμος» με θύματα τους πολίτες έχει ξεσπάσει μεταξύ γιατρών και διοικήσεων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, με αφορμή... τις απλήρωτες εφημερίες. Στο Ιπποκράτειο, 30 ειδικευόμενοι γιατροί, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, με εξώδικό τους προς τον διοικητή προειδοποιούν ότι στις εφημερίες κινδυνεύουν ασθενείς και περιγράφουν αντίξοες συνθήκες εργασίας.

«Οι συνθήκες υπό τις όποιες καλούμαστε να εργαστούμε είναι απάνθρωπες τόσο για τους γιατρούς, όσο και για τους ασθενείς. Το νοσοκομείο μας στερείται συχνά, αν όχι σε καθημερινή βάση, βασικών φαρμάκων πρώτης γραμμής άλλα και απλών, αντιβιοτικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού. Η απουσία αλλά και η έλλειψη βασικών υλικών, όπως διαπιστώνεται από εμάς, τις προϊσταμένες των τμημάτων και τους ίδιους τους ασθενείς, έχει ως αποτέλεσμα την μη τήρηση των αυτονόητων κανόνων υγιεινής στην εργασία μας. Η έλλειψη γαντιών μιας χρήσης, η έλλειψη ουροκαθετήρων, ουροσυλλεκτών και παιδιατρικών φλεβοκαθετήρων, η έλλειψη αποστειρωμένων γαζών, η έλλειψη συρίγγων μιας χρήσης, η έλλειψη ραμμάτων, η έλλειψη μηχανημάτων ίσχαιμων περίδεσης, η έλλειψη βαμβακιού, η έλλειψη χειρουργικών εργαλείων, η έλλειψη υποστρωμάτων, η έλλειψη σεντονιών και άλλων χρήσιμων υλικών μας φέρνουν σε επαφή με τα βιολογικά υγρά των ασθενών και απειλούν την υγεία μας», τονίζουν στο εξώδικο

. Όπως λένε οι ειδικευόμενοι γιατροί, τα προγράμματα εφημέρευσης είναι επισφαλή και εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού η υγεία των ασθενών τίθεται σε κίνδυνο. «Λόγω της έλλειψης ειδικών και ειδικευόμενων ιατρών, νοσηλευτών και τραυματιοφορέων φοβόμαστε ότι θα κινδυνεύσει η ζωή κάποιου ασθενούς και θα βρεθούμε κατηγορούμενοι επειδή δεν προλάβαμε ή δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε», υπογραμμίζουν.

Κραυγή αγωνίας

Οι ειδικευόμενοι του Ιπποκράτειου ζητούν μέχρι τις 31 Μαϊου να εξοφληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες, διαφορετικά, όπως τονίζουν στο εξώδικο, θα προσφύγουν δικαστικά.

Η εξώδικη αναφορά, με κοινοποίηση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας- Θράκης και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 2 Μαίου, απέχοντας από το καθημερινό ωράριο και από τις εφημερίες. Διαμαρτύρονται, εκτός από τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, επειδή δεν τους έχει καταβληθεί η οφειλόμενη αποζημίωση για τις δεδουλευμένες εφημερίες εδώ και ένα εξάμηνο. Όπως λένε, τους οφείλονται ποσά που φτάνουν και τα 3.600 ευρώ ανά γιατρό, αλλά καλούνται από τη διοίκηση να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους «με τη χρήση ωμής, ψυχολογικής βίας και με απειλές».

Ανακοίνωση εξέδωσε χτες και το Σωματείο Εργαζομένων του Ιπποκράτειου, με την οποία καταγγέλλει τη διοίκηση, την αρμόδια ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας για συνεχή εμπαιγμό, μη καταβάλλοντας μισθολογικές αμοιβές. «Από τον Άννα στον Καϊάφα χωρίς κανένας «υπεύθυνος» (διοικητής, υποδιοικητής, δυπεάρχης) να συμπεριφέρεται ως τέτοιος τουναντίον υπεκφυγές, δικαιολογίες, ψέματα, από ανθρώπους που θα έπρεπε να έχουν ως στόχο τουλάχιστο την εύρυθμη λειτουργία του ΕΣΥ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αναβρασμός στο «Παναγία»

Την ίδια ώρα στο «Παναγία», για να πληρωθούν οι γιατροί έστω και μέρος των χρημάτων από δεδουλευμένες εφημερίες, η διοίκηση τους ζητά να υπογράφουν ότι έκαναν λιγότερες, όπως καταγγέλλει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και η Νοσοκομειακή Επιτροπή του Νοσοκομείου «Παναγία». Διαφορετικά, οι γιατροί θα πρέπει να διεκδικήσουν δικαστικά τα χρωστούμενα.

Οι γιατροί, ειδικοί και ειδικευόμενοι, διαμαρτύρονται ότι έχουν να πληρωθούν εφημερίες από το Νοέμβριο του 2012. Διευκρινίζουν ότι η καθυστέρηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, όπως επίσχεση εργασίας από ειδικευόμενους και δραστικό περιορισμό των χειρουργείων, με αποτέλεσμα να απορρυθμίζεται η λειτουργία του νοσοκομείου. Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΝΙΘ και της Νοσοκομειακής Επιτροπής, υπάρχουν υπόνοιες ότι κάποιοι ίσως ευνοούν αυτή την κατάσταση, επειδή δεν θέλουν να υλοποιήσουν την τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή για την ανέγερση νέα πτέρυγα στο νοσοκομείο «Αγ. Παύλος» όπου θα μεταφερθεί το «Παναγία».

Διαμαρτυρία στο ΑΧΕΠΑ

Στο ΑΧΕΠΑ, νέα παράσταση διαμαρτυρίας θα κάνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, με αίτημα να ανακληθούν οι μηνύσεις σε βάρος συναδέλφων τους. Οι γιατροί αντιδρούν στην κίνηση του διοικητή των συνδιοικούμενων νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών), να καταθέσει μήνυση στον εισαγγελέα εναντίον ειδικευόμενων, οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν σε εφημερία του Ειδικών Παθήσεων, επειδή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα.

agelioforos
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατροί: «Κινδυνεύουν ασθενείς από τις επισφαλείς εφημερίες!»"

Αποφυλακίζονται τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση Energa

Ελεύθεροι, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης, που κυμαίνεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ, αφέθηκαν οι τέσσερις από τους έξι αρχικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση των εταιρειών Energa και Hellas Power.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς οι δυο εταιρείες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, φέρονται να μην απέδιδαν στο Δημόσιο το τέλος ακινήτων που εισέπρατταν από τους πελάτες τους.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με βούλευμά τους έκριναν ότι μπορούν να αποφυλακιστούν με εγγύηση οι κατηγορούμενοι Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και Αντώνης Δεκόλης ,οι οποίοι παρέμειναν στην φυλακή περίπου ένα εξάμηνο.

Για την υπόθεση παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι οι κατηγορούμενοι Άρης Φλώρος και Στέφανος Σιαφάκας.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποφυλακίζονται τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση Energa"

Πράσινο φως από την ΕΚΤ για το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις στα δάνεια των νοικοκυριών

Το πράσινο φως ώστε το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις των δανείων των νοικοκυριών να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή έδωσε τελικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με την παρατήρηση ότι θα πρέπει να υπάρχει αυστηρός έλεγχος καθόλη την διάρκεια που τα νοικοκυριά θα έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα στη γνωμοδότηση της η ΕΚΤ δεν προβάλει ενστάσεις σε σχέση με τις ρυθμίσεις περί ενήμερων οφειλετών που βρίσκονται σε αδυναμία λόγω της μείωσης των εισοδημάτων του.

Οι προωθούμενες ρυθμίσεις αφορούν μισθωτούς και συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και ελεύθερους επαγγελματίες με σχέση εξαρτημένης εργασίας καθώς και άνεργους που έχουν ετήσιο καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή έως και 25.000 ευρώ εφόσον το εισόδημα αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 20% σε σχέση με το 2009.

Η περίοδος χάριτος θα είναι 48 μήνες, δηλαδή 4 χρόνια και η μηνιαία δόση προς την τράπεζα δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 30% του καθαρού μηνιαίου εισοδήματος ενώ θα περιλαμβάνει τόκους και μέρος του κεφαλαίου .Το επιτόκιο στην περίπτωση αυτή θα είναι το συμβατικό επιτόκιο του δανείου.

Τα δάνεια που θα ρυθμίζονται δεν θα πρέπει να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα και θα πρέπει να είναι ενυπόθηκα για πρώτη κατοικία της.

Επίσης θα λαμβάνεται υπόψη και η συνολική περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη ο οποίο για να ενταχθεί στις ρυθμίσεις.

Ωστόσο πιο ευνοϊκές θα είναι οι ρυθμίσεις για νοικοκυριά με εισοδήματα κάτω των 15.000 ευρώ για τα οποία προβλέπεται ότι το επιτόκιο θα είναι 1,5% ( 0,75+ βασικό επιτόκιο ΕΚΤ).

Επίσης όσον αφορά τους άνεργους ( εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ) με μοναδικό εισόδημα το επίδομα ανεργίας θα παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα μηδενικών καταβολών με πλήρη απαλλαγή τόκων για συνολικό διάστημα 6 μηνών εντός της περιόδου χάριτος .

Σε ότι αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην γνωμοδότηση της η ΕΚΤ σημειώνει ότι « επικροτεί το σχέδιο των διατάξεων» επισημαίνοντας όμως προς την ελληνική κυβέρνηση ότι η ορθή εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου απαιτεί και τη διάθεση επαρκών πόρων αλλά και τη θέσπιση αποτελεσματικών διαδικασιών για την διευκόλυνση των εξωδικαστικων συμβιβασμών.

Υπενθυμίζεται ότι το προωθούμενο νομοσχέδιο στις ρυθμίσεις του περιλαμβάνει:

Τη βελτίωση της αποτελεσματικότητα ς του εξωδικαστικού συμβιβασμού με πρόβλεψη ότι θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 50%+1 των απαιτήσεων της οφειλής και όχι την πλήρη ομοφωνία (100%) που απαιτούσε μέχρι σήμερα Προβλέπει επίσης καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας, με το καταβληθέν ποσό να συμψηφίζεται με τη ρύθμιση που τελικώς θα αποφασίσει το Δικαστήριο.

Τέλος, καταργεί τη διαδικασία του δικαστικού συμβιβασμού και θεσπίζει ο θεσμός της διαμεσολάβησης με στόχο την ταχύτερη εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Πράσινο φως από την ΕΚΤ για το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις στα δάνεια των νοικοκυριών"

Πολιτικός φορέας στα σκαριά με υπογραφή Γιώργου Παπανδρέου...!!!

Αφήνει τις διαλέξεις στα πανεπιστήμια και αναγγέλλει επιστροφή για τις ιδέες και τη δικαίωσή του

«Βαρυσήμαντη» ανακοίνωση έβγαλε το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου μέσω του ΑΠΕ στην οποία τονίζεται ότι… ο πρώην Πρωθυπουργός μετά τις διαλέξεις του σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και να οργώσει όλη την ελληνική περιφέρεια!

Υποθέτουμε ότι για να μας δώσει τα… «φώτα» του για το πώς «έσωσε» την Ελλάδα. Μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση που έχει την μορφή διαρροής από το περιβάλλον του ΓΑΠ, δηλώνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα συνεχίσει να συμμετέχει δυναμικά στους κοινωνικούς αγώνες σε όλη την χώρα.

Είναι πολύ απλή η ερμηνεία που μπορεί να δοθεί για όλο αυτό: μετά το διπλό «χαστούκι» από τον Βενιζέλο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και την διαφαινόμενη αποχώρηση του κόμματος από την Σοσιαλιστική Διεθνή, ο ΓΑΠ προετοιμάζει μία ολική επαναφορά του στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει…

Πάντως όλα αυτά είναι δείγματα της αποφάσης που υπάρχει στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου για την επερχόμενη οριστική ρήξη του με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ασφαλείς πληροφορίες του “Newsbomb.gr” λένε ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει έρθει ήδη σε επαφή με στελέχη και βουλευτές του παπανδρεϊκού στρατοπέδου για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες σχηματοποίησης ενός νέου πολιτικού μορφώματος στο οποίο δεν θα ηγείται ο ΓΑΠ άλλα άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του… Ο Παπανδρέου συνεχίζει να έχει ενεργείς πολιτικές βλέψεις, οι οποίες όμως εκπορεύονται περισσότερο από το “να μπει σφήνα” στις φιλοδοξίες του Βενιζέλου.

Τα τύμπανα του πολέμου μόλις άρχισαν να ηχούν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος σε μια συζήτησή του με το δημοσιογράφο του ΑΠΕ Βασίλη Μούρτη σημειώνει: «Θα είναι παρών με τις ιδέες και τις πολιτικές του».

Το κείμενο του ΑΠΕ αναφέρει επί λέξει:

«Πριν από ένα μήνα συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα εντάχθηκε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, αποφεύγοντας τη χρεωκοπία. Ήταν 23 Απριλίου 2010, ανήμερα του Αγ. Γεωργίου, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανήγγειλε, από το Καστελόριζο, την απόφασή του, αναλαμβάνοντας και το βάρος της ευθύνης της.

Νωρίτερα είχε συζητήσει με συνεργάτες του, το πρόβλημα και πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Άκουσε πολλές απόψεις και προτάσεις, όπως την προσφυγή σε νέες εκλογές ή σε δημοψήφισμα και, βέβαια, να ζητήσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, η οποία, όπως είχε διαφανεί και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν ήταν διατεθειμένη να την παράσχει. Ο κ. Παπανδρέου, αφού άκουσε τους συνεργάτες του, πήρε την απόφασή του. Λίγοι θυμούνται ή αξιολογούν τις συνθήκες υπό τις οποίες ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση. «Ο χρόνος, για παράδειγμα, ήταν πολύ πιεστικός, καθώς τον Μάιο έληγε ένα σημαντικού ύψους ελληνικό ομόλογο που έπρεπε να αποπληρωθεί και χρήματα δεν υπήρχαν», λένε στενοί συνεργάτες του.

Αργότερα, όταν το θέμα ξανασυζητήθηκε σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου τέθηκαν ξανά τα λεγόμενα εναλλακτικά σενάρια, ο κ. Παπανδρέου απάντησε λέγοντας ότι οι ηγέτες είναι για να παίρνουν αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές, αναλαμβάνοντας και το κόστος.

Ο ίδιος όχι μόνο το ανέλαβε, αλλά και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Έγινε, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, «με τη βοήθεια πολλών παραγόντων, που δεν τον ξεχνούν ούτε και σήμερα», το “απεχθέστερο” πρόσωπο στην Ελλάδα. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία και να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας. Παρά ταύτα, όπως τονίζουν, τα προβλήματα παραμένουν. «Τα δημοσιονομικά μέτρα βρίσκονται πάντα εδώ και για πολλούς είναι πολύ σκληρότερα και, όπως είπε πριν από 10, περίπου, ημέρες ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, θα ζούμε με το μνημόνιο και για τα επόμενα 2-3 χρόνια».

Από τις αρχές του 2012 ο πρώην πρωθυπουργός κινείται μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού, έχοντας ήδη συμπληρώσει έναν χρόνο «ακαδημαϊκής αναζήτησης» σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και μετέχοντας σε πάρα πολλά συνέδρια, μιλώντας για την Ελλάδα, όπως πολλές φορές έχουν πει οι συνεργάτες του, οι οποίοι τονίζουν ότι «ουδέποτε έπαψε να μιλά για την Ελλάδα, η οποία ήταν πάντα στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων του, όπως και η προσπάθεια οριστικής εξόδου της χώρας από την κρίση».

Για τον κ. Παπανδρέου ο «κύκλος του εξωτερικού» έχει ολοκληρωθεί, όχι πως δεν θα ξαναταξιδέψει στο εξωτερικό, άλλωστε παραμένει Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και οι υποχρεώσεις του θα τον στείλουν πολλές φορές εκτός Ελλάδας. Αλλά η παρουσία του στη χώρα θα είναι εντονότερη.

Πολλοί είναι εκείνοι που θα ρωτούσαν τι προτίθεται να κάνει παραμένοντας πολύ περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα; Θα μιλήσει για όσα έγιναν; Απ’ ότι φαίνεται, θα μιλήσει, αλλά περισσότερο θα μιλήσει για όσα γίνονται σήμερα και για όσα πρέπει να γίνουν στο μέλλον.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει συζητήσει σχετικά με τους συνεργάτες του και έχει δώσει το στίγμα των προθέσεών του. Ο Γιώργος Ελενόπουλος, ο στενότερος συνεργάτης του κ. Παπανδρέου σε θέματα Τύπου, είναι μεταξύ εκείνων που γνωρίζουν πολύ καλά τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού και δεν διστάζει να τις κοινοποιήσει.

Απ’ όσα λέει προκύπτει αβίαστα ότι ο κ. Παπανδρέου δεν προτίθεται να ακολουθήσει την πρακτική της σιωπής. Αντίθετα, πιστεύει ότι, οι ιδέες και οι πολιτικές που πρεσβεύει πρέπει να ακούγονται και να συζητούνται παντού, στην Αχαΐα, στην Αθήνα, σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε ομιλίες, σε εκδηλώσεις, σε συζητήσεις.

Το στίγμα του τρόπου με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός προτίθεται να κινηθεί το επόμενο διάστημα, το δίνει η φράση «η μάχη συνεχίζεται», που χρησιμοποιεί ο κ. Ελενόπουλος.’Άλλωστε δείχνει να θεωρεί ότι αυτό που ξεκίνησε ως πρωθυπουργός, δηλαδή οι μεταρρυθμίσεις και η αναζήτηση προοδευτικών λύσεων στα μείζονα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, δεν έχουν προχωρήσει κι ας είναι, σήμερα, περισσότερο αναγκαίες από ποτέ.

Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι τα προβλήματα, που σήμερα διογκώνονται, δεν μπορούν να έχουν «κλασικού τύπου απαντήσεις», και πολύ περισσότερο αν αυτές οι απαντήσεις είναι συντηρητικές.

Οι πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν, όπως πιστεύει ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων και «να στοχεύουν στην κινητοποίηση και όχι την παθητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού». Επίσης θεωρεί ότι σήμερα που αυξάνεται ο αριθμός των «παικτών» στο διεθνές παιχνίδι «απαιτείται περισσότερη Δημοκρατία και όχι λιγότερη», όπως είναι η τάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και παγκοσμίως. Οι πολιτικές που υποστηρίζει ο κ. Παπανδρέου πρέπει «να επενδύουν στον άνθρωπο, στις υποδομές και να αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα για βιώσιμη ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο, όπου τα κέρδη και τα βάρη μοιράζονται δίκαια».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παπανδρέου θα δώσει τη μάχη, παρά τις σφοδρές επιθέσεις που δέχεται όλο αυτό το διάστημα και τις οποίες θεωρεί ότι δέχεται «από δομημένα κέντρα που δεν επιθυμούν να ακούγεται και να αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων ο προοδευτικός μεταρρυθμιστικός λόγος, οι προοδευτικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές»

. Θεωρεί, επίσης, ότι κάποιοι «επιχειρούν μάταια, με φασιστικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, να περιορίσουν ή να καταργήσουν την ελεύθερη έκφραση απόψεων». Όσοι εμφορούνται από «αυταρχικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, δεν αντέχουν στον διάλογο και γι’ αυτό θέλουν να τον καταργήσουν» τονίζει. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δέχεται επιθέσεις και επιχειρήθηκε να λοιδορηθούν οι διαλέξεις του στα πανεπιστήμια και οι ομιλίες του σε συνέδρια, εξηγεί ο συνεργάτης του και προσθέτει ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να βάλλεται κάποιος επειδή έχει τη δυνατότητα να μιλήσει για τις απόψεις του και τη χώρα του και την αξιοποιεί.

Όπως αναφέρει ο κ. Ελενόπουλος ο κ. Παπανδρέου στοχεύει, με τις παρεμβάσεις του «στην ανοικοδόμηση και τη διάδοση του προοδευτικού λόγου τόσο στο εξωτερικό, όσο και, κυρίως, στο εσωτερικό της χώρας. Η περίοδος δε που μεσολαβεί μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, όπως και κάθε αντίστοιχη περίοδος, προσφέρει τη δυνατότητα να οικοδομηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος για όλα αυτά τα ζητήματα.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι ο προοδευτικός και μεταρρυθμιστικός λόγος και η προοδευτική στρατηγική, που προτίθεται να αναδείξει, είναι αναγκαία στοιχεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μάλιστα, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, πεποίθησή του είναι ότι, όλοι πρέπει να έχουν φωνή, όλοι να ακούγονται και να κυριαρχεί η αρχή της ισονομίας, καθώς έτσι εμπεδώνεται αίσθημα εμπιστοσύνης και ενισχύεται η Δημοκρατία. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να δεχτεί τη στάση ενός μέρους του SPD, απέναντι στη Σοσιαλιστική Διεθνή. «Χρειάζεται συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης στην προσέγγιση μειζόνων ζητημάτων για τα συμφέροντα των πολιτών της Ευρώπης και όχι ένας νέος ηγεμονισμός, όποιος κι αν θέλει να είναι ο εκφραστής του».

Στην προσπάθειά του αυτή, ο πρώην πρωθυπουργός διαθέτει σημαντικά όπλα. Είναι, πριν απ΄ όλα «ο τιτάνιος αγώνας του ελληνικού λαού για την έξοδο από την κρίση και τα πρωτοφανή αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν». Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί, εξάλλου, ότι οι «σκληρές, αλλά αναγκαίες» επιλογές του για τη σωτηρία της χώρας, δικαιώνονται από τους τότε επικριτές του. Και επισημαίνεται, εν προκειμένω, η αναφορά του κ. Σαμαρά στην Κίνα, που αποδέχθηκε την ορθότητα των επιλογών του, «έστω κι αν ο ίδιος προωθεί ακόμα πιο επώδυνες ρυθμίσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα, χωρίς μάλιστα, να προωθούνται οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Στο οπλοστάσιο του κ. Παπανδρέου βρίσκεται και η εμπειρία και τα διδάγματα αυτής της πορείας, αλλά και από τις διεθνείς επαφές του όλο αυτό το διάστημα.

Στις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού είναι να δώσει έμφαση στο μεταρρυθμιστικό έργο που άρχισε η κυβέρνησή του, θεωρώντας αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, να συνεχιστεί, αν και η σημερινή κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει παρόμοιες προθέσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, θεωρεί ότι όσο συνεχίζεται η λήψη δημοσιονομικών μέτρων, είναι σχεδόν αδύνατο να προωθηθούν, παράλληλα και οι μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να πιστεύει ότι το χρέος και το έλλειμμα ήταν συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων του ελληνικού κράτους, του πολιτικού συστήματος και της διάρθρωσης της οικονομίας.

Όσο κι αν έχει λοιδορηθεί η φράση «λεφτά υπάρχουν», δύο λέξεις που αποκόπηκαν από μια ολόκληρη παράγραφο, ο πρώην πρωθυπουργός δεν παίρνει τίποτα πίσω από όσα είχε πει στις προεκλογικές ομιλίες του. Η άποψή του είναι ότι: «Πόροι, χρήματα, υπάρχουν εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία. Εάν αυτά δεν απαντηθούν, οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα είναι ημιτελείς ή ακόμα και χωρίς αντίκρισμα. Οι κρίσεις θα επανέρχονται ως συστημικά και όχι συγκυριακά φαινόμενα».

Αυτές ακριβώς τις μεταρρυθμίσεις προσπάθησε να προωθήσει, που, όμως, πολεμήθηκαν από διάφορες πλευρές, οι οποίες, όπως επισημαίνει ο κ. Ελενόπουλος, ανέσυραν ύστερα από ένα χρόνο εκείνη την αναφορά του κ. Παπανδρέου, αποκόπτοντας τις γνωστές δύο λέξεις, προκειμένου να ματαιωθεί το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων.

Σχετικά με το επίμαχο θέμα των ημερών, την αντιμετώπιση των ρατσιστικών και ναζιστικών φαινομένων, ο κ. Παπανδρέου έχει την άποψη ότι δεν αρκούν νομοθετικές πρωτοβουλίες. Θεωρεί ότι «οι προοδευτικές και ταυτόχρονα αποτελεσματικές πολιτικές και η ενίσχυση της φωνής του πολίτη αποτελούν την απάντηση». Θεωρεί επίσης ότι «πολιτικές συμπεριφορές που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια, για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας, τροφοδότησαν αρχικά την «αγανάκτηση» και την «οργή» και στη συνέχεια το μίσος και η βία».

Και η “επιστροφή” του κ. Παπανδρέου στην καθημερινή πολιτική δράση, που τοποθετείται, ρωτώ τον συνομιλητή μου.

«Ως δημοσιογράφος, γνωρίζω τη σημασία της επιλογής των λέξεων στη διαμόρφωση του τίτλου. Δεν πρόκειται περί επιστροφής. Ας μην ξεχνάτε ότι, πριν από οτιδήποτε άλλο, οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου έχουν σαν αφετηρία τους την διασφάλιση της πορείας σωτηρίας της χώρας. Εκεί αποσκοπούσε, μεταξύ άλλων και η εντονότερη παρουσία του εκτός συνόρων. Αν έπρεπε, λοιπόν, να “βγάλω” έναν τίτλο, θα έλεγα ότι: ο Παπανδρέου θα συνεχίσει να είναι παρών με τις ιδέες του και τις πολιτικές του.

Εξάλλου, ακόμη και όταν κάποιοι του ασκούσαν κριτική για την απουσία του στο εξωτερικό, η ενασχόληση του με τα προβλήματα της χώρας ήταν καθημερινή. Είτε μέσω συναντήσεων με παράγοντες διεθνώς, είτε με τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες. Και με πρωτοβουλίες, όχι μόνο για τα μείζονα θέματα αλλά και για την Αχαΐα, όπως για παράδειγμα τα μεγάλα οδικά έργα στην Δυτική Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Αθήνα τον τελευταίο μήνα. Στις αρχές Ιουνίου θα πάρει μέρος στη σειρά διαλέξεων του TED στο Εδιμβούργο και στη συνέχεια θα μεταβεί στον Καναδά, όπου θα πάρει μέρος σε συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

Όλα με την ώρα τους, λοιπόν».

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτικός φορέας στα σκαριά με υπογραφή Γιώργου Παπανδρέου...!!!"

Παπαγεωργόπουλος:Με βρώμικο πόλεμο δημιουργήθηκε η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα»…


3 μήνες στην φυλακή!
3 μήνες στα κάτεργα!   Χωρίς λόγο!   Χωρίς αιτία!
Ή μήπως υπάρχει αιτία;
Μήπως κάποιοι με στοχοποίησαν πριν από χρόνια και τελικά πέτυχαν τον στόχο τους;
Διότι τώρα που γυρίζει το μυαλό μου πίσω και προσπαθώ να ερμηνεύσω κάποια γεγονότα, θυμάμαι ότι μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή άλλαξε απότομα η στάση ορισμένων απέναντι στο πρόσωπό μου και την Παράταξή μου! Ήταν λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2006!
Είχε διενεργήσει τότε μία εφημερίδα της πόλης μας δημοσκόπηση μέσω της εταιρείας ΑLCΟ εν όψει των εκλογών.
Εγώ ήδη ήμουν 7 χρόνια Δήμαρχος, είχα κερδίσει 2 φορές τις δημοτικές εκλογές, οι Θεσσαλονικείς με είχαν εκλέξει εκπρόσωπο τους στο Κοινοβούλιο άλλες 7 φορές (!) και φυσιολογικά έπρεπε να υπήρχε μία σχετική κόπωση του εκλογικού σώματος προς το πρόσωπό μου.
Δυστυχώς για μένα -όπως απεδείχθη αργότερα- η αγάπη των θεσσαλονικέων προς το πρόσωπό μου είχε μείνει ανεπηρέαστη παρά την πάροδο τόσων ετών.
 Ή μάλλον συνεχώς μεγάλωνε!
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης εξέπληξαν ευχάριστα ακόμη και εμένα!
 Έγραφε η εφημερίδα της πόλης μας στο πρωτοσέλιδό της με τεράστια γράμματα:
«Ζητείται αντίπαλος».  Και από κάτω:  «Κυρίαρχος στις προτιμήσεις ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος»!
Στην πρώτη επίσης σελίδα:  «Το 55% δηλώνουν ευχαριστημένοι λιγότερο ή περισσότερο, ενώ το 53,9% θα τον ψήφιζε»! Και υπήρχαν και 8% αναποφάσιστοι….
Πρωτοφανή δηλαδή ποσοστά.
Στις εσωτερικές δε σελίδες παρουσιαζόταν έρευνα για τα πολιτικά πρόσωπα η οποία κατέληγε: «Οι θετικές γνώμες για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο είναι της τάξης 62%. Ακολουθούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 54%, ο Χάρης Καστανίδης με 49% κ.λ.π.»
 Τι την ήθελε αυτή την δημοσκόπηση η καλή εφημερίδα;
Μετά λίγες εβδομάδες άρχισε μια ανεξήγητη για μένα μεταστροφή παραγόντων της πολιτικής και οικονομικής ζωής, παραγόντων που ήλεγχαν τα περίφημα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!
Άρχισε μια ανεξήγητη επίθεση εναντίον μου από το μεγαλύτερο θέμα μέχρι το μικρότερο.
Όποια θέση και αν παίρναμε ως Διοίκηση του Δήμου, σε όποια ενέργεια και αν προχωρούσαμε , όποιο έργο και αν ξεκινούσαμε , οι κατηγορίες ήταν έτοιμες.
Από την υπεράσπιση του ιερού ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας μέχρι την στήριξη του έργου του ΜΕΤΡΟ, από το Νέο Δημαρχείο μέχρι τον αγώνα κατά των ναρκωτικών, από την υπεράσπιση της ΔΕΘ μέχρι την στήριξη της υποθαλάσσιας, από την Σημαία της Θεσσαλονίκης μέχρι το Δίκτυο των μεγάλων Βαλκανικών πόλεων με έδρα την Θεσσαλονίκη, από την ανάπλαση όλου του παραλιακού μετώπου με Ευρωπαϊκά χρήματα μέχρι την κατασκευή 12 κτιρίων σε αντίστοιχα δημοτικά οικόπεδα για να γλυτώσουμε από τα ενοίκια κ.λ.π. κ.λ.π. η αντίδραση ήταν τεράστια.
Παρ’ όλα αυτά, παρά τις φοβερές επιθέσεις που δεχόμουν, ο Λαός της Θεσσαλονίκης με εξέλεξε και πάλι Δήμαρχό του στις εκλογές εκείνες!
Από την επόμενη όμως μέρα ξεκίνησε μια φοβερή επίθεση, σε νέα  αυτήν την φορά βάση.
Επειδή δεν μπορούσαν να μας κάνουν κριτική στο θέμα των έργων, αφού ο Δήμος είχε μεταβληθεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο, αλλά και στο θέμα των γενικότερων υποχρεώσεων μιας δημοτικής αρχής (καθαριότητα, κοινωνική πολιτική ,πολιτισμός κ.λ.π.) άρχισαν τον πόλεμο λάσπης!
Λάσπη – λάσπη – λάσπη…..
Μια τεράστια εκστρατεία εναντίον  εμού προσωπικώς και της Παράταξής μου.
 Ένας βρώμικος πόλεμος για να δημιουργηθεί «περιρρέουσα ατμόσφαιρα»…
 Στόχος η προετοιμασία του εδάφους…..
Έτσι φθάσαμε στο απίστευτο σημείο 3 ακριβώς ημέρες πριν την απόφαση του Δικαστηρίου και ενώ δεν είχε κατατεθεί απολύτως τίποτε εναντίον μου, δημοσιογράφος της πόλης μας να γράφει ότι «έμπειρος δικαστής» υποστήριζεότι « Μία υπόθεση δεν μπορείς να την αξιολογείς μόνο από τα χειροπιαστά αποδεικτικά μέσα που έχεις στα χέρια σου.  Η έρευνα είναι μια ζωντανή διαδικασία, στην οποία αξιολογείται και η ατμόσφαιρα»!…
Και λίγο παρακάτω στο ίδιο ρεπορτάζ να υπενθυμίζει ότι ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου «αρκετές φορές κατά την διάρκεια της διαδικασίας αναφέρθηκε στην «περιρρέουσα ατμόσφαιρα»!…
Διάβαζα και δεν πίστευα στα μάτια μου,
Δηλαδή «Κολοσσαίον» τον 21ο αιώνα, αναρωτήθηκα..
Δηλαδή «Ιησουν ή Βαραββάν» τον 21ο αιώνα;
Δηλαδή να στείλουμε «μήνυμα» προς διάφορες κατευθύνσεις βάζοντας στην φυλακή έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα;
Ήταν δυνατόν; Και όμως ήταν.
Και έτσι σήμερα συμπληρώνω 3 μήνες  στην φυλακή!
Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο όπως παραδέχεται και η παραπάνω εφημερίδα και ενώ έχω ζητήσει 11 εν συνεχεία φορές την ψήφο των Θεσσαλονικέων και αυτοί μου την έδωσαν και τις 11 φορές απλόχερα και εγώ τους έχω υπηρετήσει με πλήρη ανιδιοτέλεια, βρίσκομαι εδώ και 3 μήνες στην φυλακή!
Κάποιοι πρέπει να έχουν φοβερές τύψεις.
Οι οποίες σε συνδυασμό με όσα θα αποκαλυφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες.


Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαγεωργόπουλος:Με βρώμικο πόλεμο δημιουργήθηκε η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα»…"

Στο ΥΠΟΙΚ η προϋπηρεσία των δημ. υπαλλήλων

Το υπουργείο Οικονομικών είναι εκείνο που θα αποφασίσει για τον χρόνο έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας που είχαν στον ιδιωτικό τομέα οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως επισημαίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με έγγραφο του Αντ.Μανιτάκη, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του ΠΔ και το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει τώρα να το αποτιμήσει ως προς την αυξημένη μισθολογική δαπάνη που θα προκύψει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, από το υπουργείο έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Προεδρικού Διατάγματος αναφορικά με την αναγνώριση, για βαθμολογική και μισθολογική ένταξη, της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, που διαθέτουν ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4024/2011.

Ωστόσο, η αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος αποτελεί συναρμοδιότητα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, έπειτα από τη διασύνδεση του βαθμολογίου και του μισθολογίου με βάση το Ν. 4024/2011.

Όπως εξηγεί ο κ. Μανιτάκης, επειδή η εν λόγω ρύθμιση θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της μισθολογικής δαπάνης των εργαζομένων του δημοσίου τομέα, ζήτημα επί του οποίου επιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών, αρμόδιο είναι εκείνο να απαντήσει.

Το έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα σχετικής με τη μη εφαρμογή του Ν. 4024/2011 ως προς την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.

«Οι νόμοι ψηφίζονται για να εφαρμόζονται», έχει δηλώσει ο βουλευτής επισημαίνοντας ότι δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα τόσο στους νεοπροσλαμβανόμενους, όσο και για τους υπηρετούντες υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Ο βουλευτής έχει αναγνωρίσει ότι με το Ν. 4024/2011 δεν έχει προβλεφθεί προθεσμία έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να το παραπέμψει στις καλένδες, όπως σημείωσε.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΥΠΟΙΚ η προϋπηρεσία των δημ. υπαλλήλων"

Υπ.Εργασίας: Το πρόγραμμα στήριξης των ανέργων θα υλοποιηθεί

Τη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα στήριξης οικογενειών που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο θα πραγματοποιηθεί και ότι θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας ότι η σχετική δράση σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος.

Απαντώντας ουσιαστικά σε δημοσιεύματα περί αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σχετικό πρόγραμμα, το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι η ανεργία και η αντιμετώπισή της αποτελούν ύψιστης προτεραιότητας ζητήματα ενώ διαβεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Κομισιόν.

"Μόλις χθες, ανακοινώσαμε μία μεγάλη και σημαντική επιθετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων ανέργων με επίκεντρο 75.000 ευκαιρίες εισόδου τους στην αγορά εργασίας για το 2014.Αν σε αυτό προσθέσουμε τις ήδη υλοποιούμενες δράσεις μέσα στο 2013 για 45.000 νέους ανέργους, δημιουργείται ένα ισχυρό πλέγμα παρέμβασης που αφορά σε 120.000 νέους. Δεν μένουμε, όμως, εδώ. Με τον ΟΑΕΔ και τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, υλοποιούνται, αλλά και σχεδιάζονται, μία σειρά προγραμμάτων που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες ανέργων και ευπαθών ομάδων", καταλήγει η ανακοίνωση.

Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε οικογένειες χωρίς εργαζόμενα μέλη και αφορά κοινωφελή εργασία με κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και αμοιβή 490 ευρώ για ανέργους άνω των 29 ετών και 427 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η στήριξη των ανέργων και κατ’ εξοχήν εκείνων από οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο μέλος, συνιστά νομοθετημένη υποχρέωση και προτεραιότητα της Πολιτείας και στοιχειώδες μέτρο διαφύλαξης της κοινωνικής συνοχής. Ζήτησε να προχωρήσουν τάχιστα όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την εφαρμογή της σχετικής ρύθμισης και να καταστεί σαφές στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τέτοιου είδους προγράμματα εναρμονίζονται απολύτως με τις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

enet
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ.Εργασίας: Το πρόγραμμα στήριξης των ανέργων θα υλοποιηθεί"

Απορρίπτουν οι ευρωβουλευτές το «κούρεμα» των καταθέσεων

«Όχι» στην πρόταση της Γερμανίας για ανάληψη του κόστους τράπεζας που βρίσκεται σε εκκαθάριση από τους μεγαλοκαταθέτες αναμένεται να... πουν οι ευρωβουλευτές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να υποστηρίξει ότι οι ανασφάλιστοι καταθέτες και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αποτελούν την έσχατη λύση στην ανάληψη του κόστους μιας τράπεζας, μια πρόταση στην οποία συμφώνησε η Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή της Ευρωβουλής με μεγάλη πλειοψηφία.

Από την πλευρά της η Γερμανία η οποία εμπλέκει σχεδόν εξ αρχής τους ανασφάλιστους καταθέτες,επιμένει στο ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα πρέπει να επεμβαίνει τελευταίος, αφού προηγηθούν οι ανασφάλιστοι καταθέτες. Το πρόβλημα έγκειται ουσιαστικά στην σειρά με την οποία θα επεμβαίνουν οι εμπλεκόμενοι στη διάσωση των τραπεζών. Σε αντίθεση με το Βερολίνο, άλλες χώρες θεωρούν ότι οι καταθέτες και γενικότερα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επεμβαίνουν τελευταίοι, ενώ η Ισπανία, για παράδειγμα, υποστηρίζει πως θα πρέπει να μη συμμετέχουν καθόλου.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν έχει προτείνει ότι σε περίπτωση εξυγίανσης ή εκκαθάρισης ενός χρηματοπιστωτικών ιδρύματος, το κόστος θα επωμίζονται κατά σειρά οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι, οι πιστωτές και στη συνέχεια οι ανασφάλιστοι καταθέτες, πέραν δηλαδή των 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη θέση της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής, θα πρέπει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τραπεζικής ενοποίησης να υπάρχει ρητή διάταξη που θα αποκλείει οποιαδήποτε συμμετοχή ασφαλισμένων -μέχρι 100.000 ευρώ- καταθετών στη διάσωση ή στην εκκαθάριση, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να παρεμβαίνουν τελευταίοι ως έσχατη λύση.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίπτουν οι ευρωβουλευτές το «κούρεμα» των καταθέσεων"

Συνταξιούχοι:«Αδυνατούμε να σερφάρουμε»

Στον πρωθυπουργό το θέμα χειρόγραφων δηλώσεων των συνταξιούχων

Σημαντικό θέμα έχει προκύψει με την υποχρέωση των συνταξιούχων να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος 2013.

Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι του δημοσίου δηλώνουν ότι, παρά την θέλησή τους να είναι συνεπείς προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, δεν θα μπορέσουν να υποβάλλουν εφέτος φορολογικές δηλώσεις καθώς αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο ως μέσο συμπλήρωσης και υποβολής των φορολογικών εντύπων.

Αν και ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής χειρόγραφης δήλωσης σε εξαιρετικές περιπτώσεις (κινητικά πρόβλημα, ταραγμένης υγεία, πολύ φτωχοί) και εναπόκειται στην κρίση του εφόρου να αποφασίσει ανά περίπτωση, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να παρακάμψει τη σχετική πρόβλεψη το νόμου.

Συγκεκριμένα, η νομοθεσία ορίζει ότι εάν ο προϊστάμενος της εφορίας διαπιστώσει την αντικειμενική δυσκολία του φορολογούμενου να υποβάλει ηλεκτρονικά τη δήλωσή του τότε μπορεί με δική του πρωτοβουλία να δώσει έντυπα Ε1 στον εν λόγω φορολογούμενο γα να υποβάλει τη δήλωση μη ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, oι λίγες δηλώσεις που θα παραληφθούν έτσι από τις εφορίες από τους συνταξιούχους θα εκκαθαρισθούν από αυτές με πρόγραμμα που θα τους στείλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και δεν θα αποσταλούν στην ΓΓΠΣ.

Πρέπει να τονισθεί πως είχε υπάρξει εισήγηση προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ώστε 300.000 δηλώσεις να παραληφθούν από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε έντυπη μορφή. Ωστόσο, το υπουργείο δεν έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση και έτσι συνολικά αναμένεται να υποβληθούν περίπου 3.500 δηλώσεις.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων έχει ήδη απευθύνει επιστολές στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη για το θέμα.

Στις επιστολές αναφέρονται τα προβλήματα που δημιουργούνται για χιλιάδες συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι:

Δεν γνωρίζουν πώς θα συμπληρώσουν τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, αφού δεν τους έχουν σταλεί τα σχετικά έντυπα με τις αλλαγές που έχουν επέλθει.
Δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής μέσω διαδικτύου.
Δεν μπορούν λόγω οικονομικών δυσκολιών να προσφύγουν σε λογιστές.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνταξιούχοι:«Αδυνατούμε να σερφάρουμε»"

Οι μισοί νέοι δεν θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του 2014

To 53% των νέων στην Ελλάδα και το 64% των νέων στην ΕΕ προτίθεται να ψηφίσει στις ευρωεκλογές του 2014, ενώ το 27% των συμπολιτών μας, ηλικίας έως 30 ετών και το 28% στην ΕΕ δηλώνουν ότι σίγουρα θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2013 στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και συμμετείχαν 13.000 νέοι ηλικίας από 15 έως 30 ετών.

Αναφορικά με όσους δεν προτίθενται να ψηφίσουν, το 74% των νέων στην Ελλάδα και το 64% των νέων στην ΕΕ αναφέρουν ότι «η ψήφος τους δεν θα αλλάξει τίποτα». Παράλληλα, το 50% των νέων Ελλήνων και το 54% στην ΕΕ, στην αντίστοιχη κατηγορία, σημειώνουν ότι «δεν τους ενδιαφέρουν η ευρωπαϊκή πολιτική και οι εκλογές». Μάλιστα, το 30% των συμπολιτών μας έως 30 ετών και το 18% στην ΕΕ δηλώνουν ότι «είναι κατά της Ευρώπης και της ΕΕ».

Εξάλλου, το 13% των νέων Ελλήνων και το 19% των νέων στην ΕΕ «θα εξέταζε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα σε πολιτικές εκλογές κάποια στιγμή στη ζωή τους».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι μισοί νέοι δεν θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του 2014"

Νέες κινητοποιήσεις από την ΟΛΜΕ

Συλλαλητήριο κατά της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών προγραμματίζει η ΟΛΜΕ για την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ΠΝΟ, Σωματείων Εργαζομένων Λειτουργία ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτροδηγών ΜΕΤΡΟ.

Χθες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΛΜΕ κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων των προαναφερόμενων συνδικαλιστικών φορέων και συζητήθηκε, όπως ανακοινώθηκε από την ΟΛΜΕ, η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων για κατάργηση της επιστράτευσης σε όλους τους κλάδους, ενάντια στην πολιτική του αυταρχισμού, των περικοπών και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες κινητοποιήσεις από την ΟΛΜΕ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news