facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

H Εφορία κρατάει το εφάπαξ για χρέη στο Δημόσιο

Νέα ψυχρολουσία περιμένει τους οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς ακόμα και αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή αν έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό» η Εφορία θα έχει πλέον το δικαίωμα να τους παρακρατήσει έως και το 50% του βοηθήματος.

Σύμφωνα με το Εθνος οι οφειλέτες που θα προσέρχονται στις ΔΟΥ για να λάβουν φορολογική ενημερότητα θα μαθαίνουν τα δυσάρεστα, αφού οι Εφορίες μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα μπορούν να παρακρατήσουν ακόμα και το σύνολο της οφειλής. Οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν διαταγή πληρωμής προς τον ασφαλιστικό φορέα για παρακράτηση ολόκληρης της οφειλής για βοήθημα.

Ηδη τα ειδοποιητήρια-κατασχετήρια προς τα ασφαλιστικά ταμεία για δικαιούχους του εφάπαξ πέφτουν βροχή.

Νωρίτερα πάντως είχαν ξεκινήσει οι προειδοποιήσεις, οι οποίες είχαν σταλεί μέσω email, με την Εφορία να καλεί τους οφειλέτες να τακτοποιήσουν τα χρέη τους, σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα ενημέρωνε τον φορολογούμενο για τις κυρώσεις, οι οποίες ήταν:

Προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης
Τη μη χορήγηση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας
Τη λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων (κατάσχεση μισθού, ακινήτων)

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "H Εφορία κρατάει το εφάπαξ για χρέη στο Δημόσιο"

Πιάστηκε στα πράσα για φακελάκι μεγαλογιατρός του NIΜΤΣ

Ζητούσε εκβιαστικά «φακελάκι» από ασθενή – το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.000 ευρώ – και κατέληξε με χειροπέδες. Δεν είναι απλά ένας γιατρός, αλλά ο διευθυντής του Τμήματος Ωτορινολαρυγγολογίας του νοσοκομείου Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.Ο 67χρονος χειρουργός συνελήφθη από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ , ύστερα από καταγγελία 44χρονου ασθενούς ότι τον εκβίαζε να του καταβάλει 2.000 ευρώ.

Ο 44χρονος απευθύνθηκε στις αρχές όταν λίγες ημέρες μετά από επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, αντιμετώπισε τις επίμονες και εκβιαστικές απαιτήσεις του χειρουργού, να τού καταβάλει 2.000 ευρώ ως αμοιβή. Αναγκάστηκε να κλείσει ραντεβού στο γραφείο του γιατρού στο νοσοκομείο, ώστε να τον ...πληρώσει.

Ο χειρουργός παρέλαβε τα 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και λίγο μετά οι άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που είχαν ήδη οργανώσει την επιχείρηση, του πέρασαν χειροπέδες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πιάστηκε στα πράσα για φακελάκι μεγαλογιατρός του NIΜΤΣ"

Νέο ψαλίδι 20% στο εφάπαξ

Νέα μείωση έως και 20% κατά μέσο όρο στα εφάπαξ έρχεται από τη νέα χρόνια. Το νέο ψαλίδι στα εφάπαξ, συμπεριλαμβάνεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και, αφορά όσους συνταξιοδοτούνται από την 1/1/14 και το σύνολο των ασφαλισμένων (σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε Ταμείου.

Υπενθυμίζεται ότι τα εφάπαξ έχουν ήδη μειωθεί από 2% έως και 83% ανά Ταμείο. Η επικείμενη περικοπή έχει προκαλέσει κύμα φυγής στη σύνταξη από τους ασφαλισμένους, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί προς τα τέλη του έτους.

Ο υπολογισμός του εφάπαξ γίνεται με σύνθετο μαθηματικό τύπο. Προβλέπεται ο υπολογισμός του εφάπαξ με «διανεμητικό σύστημα καθορισμένων εισφορών και νοητή κεφαλαιοποίηση» αντί των «κλειδωμένων»- προκαθορισμένων ποσών που καταβάλλονται σήμερα.

Τα εφάπαξ που θα πληρώνονται κατά τη συνταξιοδότηση από τον επόμενο χρόνο θα αποτελούν τη «συσσωρευμένη αξία» των εισφορών τις οποίες θα έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι, αλλά θα λαμβάνονται υπόψη και άλλες παράμετροι όπως η οικονομική κατάσταση των Ταμείων, ο αριθμός των υπόλοιπων ασφαλισμένων που τα «αιμοδοτούν», δίνοντας στο τέλος ένα «πλασματικό ποσοστό επιστροφής», το οποίο κάθε χρόνο θα πρέπει να ανακαθορίζεται βάσει «συντελεστή βιωσιμότητας».

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο ψαλίδι 20% στο εφάπαξ"

Περιπολίες με ποδήλατα θα κάνουν αστυνομικοί στην Αθήνα

Η εκκίνηση δόθηκε και η λειτουργία δεκαπέντε ποδηλάτων που θα χρησιμοποιεί η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων για τις εποχούμενες περιπολίες σε περιοχές με ιδιαίτερο ιστορικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, είναι πραγματικότητα.

«Όποιος επιμένει νικά. Μετά από δύο χρόνια επιμονής καταφέραμε να προχωρήσει η πρότασή μας» δήλωσε ο δημοσιογράφος και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αμυράς.

Τα ποδήλατα και οι εκπαιδευμένοι οδηγοί τους, θα περιπολούν σε πεζόδρομους, όπως η Αποστόλου Παύλου, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Αιόλου, η Ερμού και η περιοχή της Πλάκας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιπολίες με ποδήλατα θα κάνουν αστυνομικοί στην Αθήνα"

Στον «αέρα» έσοδα που ξεπερνούν τα 13,3 δισ. Ευρώ

Έχουν επιδικάσει προς είσπραξη πρόστιμα ύψους 14 δισ. ευρώ και, από αυτά, στα ταμεία του Δημοσίου έχουν εισρεύσει μόλις 688 εκατ. ευρώ Στον «αέρα» βρίσκονται έσοδα που ξεπερνούν το ιλιγγιώδες ποσό των 13,3 δισ. ευρώ. Εχουν προκύψει από φορολογικά και τελωνειακά πρόστιμα, τα οποία, αν και βεβαιώθηκαν και οριστικοποιήθηκαν από τα δικαστήρια, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός δεν έχει καταφέρει να τα φέρει στα δημόσια ταμεία.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα δικαστήρια έχουν επιδικάσει προς είσπραξη πρόστιμα ύψους 14 δισ. ευρώ και, από αυτά, στα ταμεία του Δημοσίου έχουν εισρεύσει μόλις 688.547.184 ευρώ ή ποσοστό που αντιστοιχεί στο 4,91% του συνόλου.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για πρόστιμα που αφορούν φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις για τις οποίες ασκήθηκε προσφυγή και επιδικάστηκαν μέχρι και το τέλος Μαρτίου του 2013.

Το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό των εισπράξεων σε σχέση με το σύνολο των χρεών μαρτυρά πως επιβάλλονται πρόστιμα για φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εξοντωτικά.

Ετσι, όχι μόνο δεν εισπράττονται από το Δημόσιο, αλλά καταλήγουν στην τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τα οποία έχουν υπερβεί τα 57 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της εταιρείας «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», η οποία είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.

Δικαστική απόφαση

Στις 27 Ιουνίου 2012 βεβαιώθηκε στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 4,8 δισ. ευρώ μετά από οριστική δικαστική απόφαση.

Ωστόσο, το πρόστιμο αυτό θα μείνει «στα χαρτιά», αφού το Δημόσιο δεν έχει εισπράξει ούτε το 10% της προβεβαίωσης κατά την άσκηση της προσφυγής και οι υπεύθυνοι της εταιρείας βρίσκονται ήδη στη φυλακή. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών:

1. Στις δικαστικές αίθουσες συνωστίζονται σήμερα περισσότερες από 118.000 φορολογικές υποθέσεις.

2. Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2012 εκκρεμούσαν στα δικαστήρια 117.382 φορολογικές υποθέσεις από τις οποίες 106.672 στο Πρωτοδικείο, 9.410 στο Εφετείο και 1.300 στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

3. Επίσης μέχρι το τέλος του 2012 «λίμναζαν» στα δικαστήρια 15.819 υποθέσεις για τελωνειακές παραβάσεις.

4. Στο πρώτο τρίμηνο του 2013 υποβλήθηκαν 879 προσφυγές για φορολογικές εκκρεμότητες και 79 για τελωνειακές παραβάσεις.

Από τις υποθέσεις αυτές:

41.806 αφορούν φορολογικές υποθέσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα έως 150.000 ευρώ ή συνολικά 746,76 εκατ. ευρώ.

2.080 υποθέσεις άνω των 150.000 ευρώ με συνολικό ύψος προστίμων 443,59 εκατ. ευρώ.

1.976 υποθέσεις άνω των 300.000 ευρώ με το συνολικό ύψος των προστίμων να υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

959 υποθέσεις για κάθε μια από τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω του 1 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ύψος των προστίμων ανέρχεται σε 6,1 δισ. ευρώ.

forologikanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον «αέρα» έσοδα που ξεπερνούν τα 13,3 δισ. Ευρώ"

Ελεγκτής του ΠΑΣΟΚ, είναι ταυτόχρονα και στέλεχος του κόμματος

Φωτιά έχει βάλει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, η αποκάλυψη ότι μέτοχος μιας εκ των έξι εταιρειών ορκωτών λογιστών που έχουν αναλάβει να ξεσκονίσουν τα οικονομικά του κόμματος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το οποίο διόρισε πρόσφατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr, πρόκειται για τον Παναγιώτη Αλαμάνο, νεοεκλεγέν στέλεχος του Πολιτικού Συμβουλίου και φίλος του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, του οποίου ο πατέρας είναι πρόεδρος της ΣΟΛ ΑΕ ενώ ο ίδιος είναι μέτοχος.

Η ΣΟΛ είναι μια από τις έξι εταιρείες ορκωτών που ανέλαβαν να ξεκαθαρίσουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και να βγάλουν πόρισμα για τις σπατάλες που λέγεται ότι έγιναν επί ηγεσίας Γιώργου Παπανδρέου.

Το θέμα έχει βάλει φωτιά στο εσωτερικό του κόμματος. Τόσο για τις διαρροές το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με τα χρέη που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και με το γεγονός ότι δημιουργείται ηθικό ασυμβίβαστο. Ο ελεγκτής να ναι και μέλος του κόμματος και μάλιστα με στενές σχέσεις με τον πρόεδρο.

Στην Ιπποκράτους αναφέρουν ότι ο κ. Αλαμάνος είναι μικρομέτοχος υπάλληλος στην εν λόγω εταιρεία από το 2004 και ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγκτής του ΠΑΣΟΚ, είναι ταυτόχρονα και στέλεχος του κόμματος"

Συνεχής αύξηση αυτοκτονιών στην Ελλάδα

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία καταδεικνύουν συνεχή αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα μετρώντας 477 αυτόχειρες το 2011, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στατιστικά στοιχεία. Όλοι ειδικοί υποδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο της κρίσης στην αρνητική ψυχολογία των ανθρώπων που οδηγεί σε απονενοημένα διαβήματα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοχείρων είναι άνδρες (393 άτομα, ποσοστό 82,3%), αν και παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των γυναικών που αυτοκτονούν (84 γυναίκες-θύματα το 2011 έναντι 41 το 2010, αύξηση 104%).

Γεωγραφικά, 172 περιστατικά καταγράφηκαν στην Αττική, ενώ ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία με 53 περιστατικά, η Κρήτη με 37, η Δυτική Ελλάδα με 36, η Θεσσαλία με 33 περιστατικά, η Αν. Μακεδονία - Θράκη με 33 και η Πελοπόννησος, επίσης με 33 περιστατικά αυτοκτονιών.

Η Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία «1018» της Κλίμακας δέχθηκε 1.366 κλήσεις το 2012 με συγκεκριμένο αίτημα από υποψήφιους αυτόχειρες, αλλά και γονείς, συγγενείς, φίλους τους κ.ά. Το 20,9% των καλούντων ήταν άνεργοι, το 7,1% δημόσιοι υπάλληλοι, το 5,6% ιδιωτικοί υπάλληλοι, το 6,5% ελεύθεροι επαγγελματίες. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κλήσεων αφορούσε άτομα 36-40 ετών, από Αττική (40,2%), Θεσσαλονίκη (11,7%) και Ηράκλειο (4,1%).

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχής αύξηση αυτοκτονιών στην Ελλάδα"

Έντονη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών σχετικά με απαράδεκτη τακτική των ΚΕ.Π.Α.

Προς: Υποδιοικητή ΙΚΑ κο Δ. Πατσούρη

Κοιν: 1) Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κο Ι. Βρούτση

2) Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κο Ν. Παναγιωτόπουλο 3) Γενική Γραμματέα Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κα Ε. Μπέκου

4) Διοικητή ΙΚΑ, κο Ρ.Σπυρόπουλο

5) Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας,

Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κο Σ. Κοκκινάκη

6) Ε.Σ.Α.μεΑ.

Θέμα: Έντονη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών σχετικά με την απαράδεκτη τακτική των ΚΕ.Π.Α., για τη μη ειδοποίηση των αιτούντων περί του ορισμού της ακριβούς ημερομηνίας και ώρας εξέτασής τους από τις αρμόδιες επιτροπές.

Κύριε Υποδιοικητά,

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), ο επίσημος Κοινωνικός Εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), διαμαρτύρεται εντονότατα, γιατί στις άπειρες ταλαιπωρίες στις οποίες υπόκεινται οι τυφλοί και τα άτομα με προβλήματα όρασης, προκειμένου να αποκτήσουν την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας, ήρθε να προστεθεί και η αδιανόητη τακτική των ΚΕ.Π.Α., τα οποία τους τελευταίους μήνες δεν ενημερώνουν τους αιτούντες για τον ορισμό της ημερομηνίας και της ώρας κατά την οποία πρέπει να παραστούν ενώπιον των αρμόδιων επιτροπών

. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, πολλοί συνάδελφοι να έχουν χάσει, χωρίς υπαιτιότητά τους, το προγραμματισμένο ραντεβού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αναπηρική τους σύνταξη, το προνοιακό τους επίδομα και την ασφαλιστική τους κάλυψη. Η πρόσφατη διάταξη νόμου, η οποία προβλέπει την παράταση της λήψης μόνο της αναπηρικής σύνταξης έως την 31η Οκτωβρίου 2013, σε καμιά περίπτωση δε λύνει το πρόβλημα, πρώτον, γιατί η ακούσια αναμονή στις περιπτώσεις αυτές υπερβαίνει το εξάμηνο και δεύτερον, διότι στη διάταξη δε συμπεριλαμβάνεται η συνέχιση λήψης του προνοιακού επιδόματος ή της ασφαλιστικής κάλυψης.

Τονίζουμε εδώ, ότι η υπαίτια αυτή συμπεριφορά εκ μέρους της αρμόδιας αρχής, επισύρει τουλάχιστον διοικητικές κυρώσεις. Ζητούμε την άμεση αποστολή εγκυκλίου για την υποχρεωτική ενημέρωση γραπτώς των αιτούντων εντός εύλογης προθεσμίας, διαφορετικά θα προχωρήσουμε στη διεκδίκηση αποζημιώσεων για παραλείψεις εκ μέρους της Διοίκησης.

Με εκτίμηση

Για το Γ.Σ. της Ε.Ο.Τ.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Γιαλλούρης

Η Γενική Γραμματέας

Παρασκευή Τσαβαλιά

Διαβάστε Περισσότερα » "Έντονη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών σχετικά με απαράδεκτη τακτική των ΚΕ.Π.Α."

Μπαρόζο: Στο 1 τρισ. ευρώ η απώλεια πόρων από την φοροδιαφυγή

«Ποσό διπλάσιο από το συνολικό δημόσιο έλλειμμα των κρατών-μελών της ΕΕ». Στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο υπολογίζεται η απώλεια πόρων της ΕΕ από την φοροδιαφυγή και τη φορολογική απάτη, ποσό διπλάσιο από το συνολικό δημόσιο έλλειμμα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Πρέπει να υιοθετηθούν αυστηρότερα μέτρα και να εξασφαλίσουμε καλύτερο συντονισμό, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φορολογικής απάτης στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην έναρξη σχετικής συζήτησης για τη φοροδιαφυγή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αυτή τη στιγμή —συνέχισε ο Μπαρόζο— η απώλεια πόρων από φορολογική απάτη στην ΕΕ εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ ετησίως, ήτοι «ποσό διπλάσιο από το συνολικό δημόσιο έλλειμμα των κρατών-μελών της ΕΕ».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα χάσμα στην εκτέλεση των προγραμμάτων αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, της φορολογικής απάτης και των φορολογικών παραδείσων, εντός κι εκτός Ευρώπης, ενώ διαβεβαίωσε ότι στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ θα ζητήσει να υπάρξει πολιτική δέσμευση ώστε μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015 να έχει διασφαλίσει η ΕΕ την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για κάθε μορφή εισοδήματος (μισθοί, μερίσματα, κέρδη από κεφάλαια, κ.λπ.).

«Με κοινές προσπάθειες θα σημειώσουμε πρόοδο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι γίνεται ακριβοδίκαιη κατανομή του βάρους της κρίσης και θα πρέπει να πληγούν αυτοί που αρνούνται να καταβάλουν το μερίδιό τους στην κρίση φοροδιαφεύγοντας. Θα πρέπει να είμαστε πλέον πιο φιλόδοξοι, εγκρίνοντας και εφαρμόζοντας συγκεκριμένες προτάσεις».

Η εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Λουσίντα Κρέιτον υποστήριξε ότι «αύριο το Συμβούλιο θα συζητήσει και θα θεσπίσει ένα πλαίσιο για περαιτέρω εργασίες σε δύο σημαντικούς για την ευρωπαϊκή οικονομία τομείς, την οικονομία και τα στοιχεία φορολόγησης».

Άλλο ένα σημαντικό ζήτημα είναι «η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής», επεσήμανε η Κρέιτον, διαβεβαιώνοντας ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Επιτροπή σκοπεύει τον Ιούνιο να καταθέσει προτάσεις για τροποποίηση της οδηγίας για τις διοικητικές φορολογικές διαδικασίες», ενώ «σε διεθνές επίπεδο θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις ως προς την ανταλλαγή των πληροφοριών με βάση τις νέες διεθνείς προδιαγραφές που θα λαμβάνουν υπόψη τις ρυθμίσεις της ΕΕ», στα ζητήματα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ.

epikaira
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαρόζο: Στο 1 τρισ. ευρώ η απώλεια πόρων από την φοροδιαφυγή"

Λέτα: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ένα κλουβί περιορισμών και κανόνων»

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα κλουβί που απλά επιβάλλει περιορισμούς και κανόνες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, κ. Ενρίκο Λέτα, μιλώντας ενώπιον της γερουσίας της Ρώμης εν όψει της αυριανής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι περιορισμοί αυτοί εντέλει μειώνουν τα περιθώρια δράσης των οικογενειών, των πολιτών και των επιχειρήσεων» συνέχισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «η νομισματική ένωση δεν αρκεί, χρειάζεται (να εγκαθιδρυθούν) οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

«Η Ιταλία, στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης, θα αναζητήσει περιθώρια για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιταλίας, επαναλαμβάνοντας ότι «είναι βασικής σημασίας για την χώρα να εξέλθει το συντομότερο δυνατόν από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος».

«Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε επενδύσεις για την ανάπτυξη και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με την ίδια δυναμικότητα την οποία επέδειξε στον τομέα της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Μετά τα λόγια πρέπει να ακολουθήσουν πράξεις», υπογράμμισε ο Λέτα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μετά την λήξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο του, κ. Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, με την οποία θα ζητεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., τον Ιούνιο, να συζητηθούν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης των νέων.

kerdos
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέτα: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ένα κλουβί περιορισμών και κανόνων»"

Εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου για bail-in καταθέσεων άνω των 100.000

Την εξασφάλιση των μικροκαταθετών σε δυνητικές μελλοντικές διαδικασίες διάσωσης ή εκκαθάρισης τραπεζών προβλέπει το σχέδιο νόμου, το οποίο ενέκρινε... το βράδυ της Δευτέρας η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ομως, οι πελάτες τους που έχουν αποταμιεύσεις ή άλλες τοποθετήσεις μεγαλύτερες από 100.000 ευρώ ενδέχεται να υποστούν ζημία.

Σύμφωνα με την πρόταση για το σχέδιο νόμου σε επίπεδο ΕΕ, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μια τράπεζα θα μπορούσε να επιβάλει ζημίες σε καταθέσεις υψηλότερες από 100.000 ευρώ εάν έχει εξαντλήσει τις άλλες οδούς, όπως τους μετόχους της και όσους διακρατούν αξιόγραφά της, ωστόσο οι αποταμιεύσεις που δεν ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ θα συνεχίσουν να είναι ασφαλισμένες.

«Η περίπτωση της Κύπρου έδειξε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν σαφείς διαδικασίες ώστε οι μέτοχοι, όσοι διακρατούν αξιόγραφα και εντέλει οι αποταμιευτές να επωμίζονται το βάρος» της εύρεσης των απαιτούμενων χρημάτων είτε για την ανακεφαλαιοποίηση, ή για την εκκαθάριση μιας τράπεζας.

Ορισμένες χώρες είχαν επίσης εξετάσει την ιδέα να χρησιμοποιούνται τα ταμεία ασφάλισης καταθέσεων των τραπεζών για τέτοιες διαδικασίες, αλλά η Επιτροπή Οικονομικών απέρριψε την πρόταση, διότι θα έπληττε τους δικαιούχους μικρότερων αποταμιεύσεων.

Το νομοθέτημα αυτό, θα δώσει στις ρυθμιστικές αρχές το δικαίωμα να επιβάλουν ζημίες στους πιστωτές, να καθαιρούν διοικητικά στελέχη τραπεζών και να τα αντικαθιστούν καθώς και να προχωρούν σε άλλα βήματα όταν μια τράπεζα αντιμετωπίζει προβλήματα.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου για bail-in καταθέσεων άνω των 100.000"

Μόνο μέσω μαγνητικής πύλης η είσοδος στη Βουλή

Μέσω της μαγνητικής πύλης ελέγχου θα εισέρχονται στη Βουλή ακόμη και τα μέλη της κυβέρνησης. Το μεσημέρι η φρουρά του Κοινοβουλίου περιόρισε τη διέλευση στην καλούμενη «είσοδο των υπουργών» μόνο μέσω της μαγνητικής πύλης, που μπορεί να εντοπίζει και να προσδιορίζει μεταλλικά αντικείμενα.

Πλέον, όχι μόνο συνεργάτες και υπάλληλοι αλλά και υπουργοί, ακόμη και ο πρωθυπουργός, θα είναι υποχρεωμένοι να εισέρχονται περνώντας από τον έλεγχο.

Σημειώνεται, ότι οι μαγνητικές πύλες καλύπτουν όλες τις εισόδους στο Κοινοβούλιο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο μέσω μαγνητικής πύλης η είσοδος στη Βουλή"

Έφυγε από τη ζωή ο Τομας Πρωτόπαπας

Την τελευταία του πνοή άφησε μετά από σχεδόν δύο μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο ηθοποιός, Τόμας Πρωτόπαπας.

Ο Τομας Πρωτόπαπας γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1988 στην Αγγλία. Αρχικά έκανε καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ, χώρος στον οποίο βρέθηκε για πρώτη φορά στα 14 του χρόνια.

Αργότερα τον γνωρίσαμε από την παρουσία του στο μουσικό κανάλι MAD, όπου ήταν παρουσιαστής, ενώ συμμετείχε στην επανέκδοση της ταινίας “Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα”.

Έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την τηλεοπτική σειρά του ΜEGA, “Βασιλιάδες”, όπου υποδύθηκε τον Αλέξη Κανελλόπουλο, κερδίζοντας το τηλεοπτικό κοινό.

Θυμίζουμε ότι είχε εμπλακεί σε σοβαρό ατύχημα, την Κυριακή 17 Μαρτίου, πηγαίνοντας σε στούντιο για γυρίσματα, με όχημα της Αττικής Οδού, το οποίο έσπευδε για βοήθεια σε άλλο σημείο του δρόμου.

Ο ηθοποιός έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο νεαρός ηθοποιός παρουσίαζε σοβαρή λοίμωξη και έφυγε την Τρίτη από τη ζωή, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του αλλά και όλο τον κόσμο που τον γνώριζε.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφυγε από τη ζωή ο Τομας Πρωτόπαπας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news