facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Νέα στρατιά ανασφάλιστων αυτοκινήτων …από την άμεση πληρωμή ασφαλίστρων

Η νέα πολιτική των ασφαλιστικών εταιριών αλλά και της εποπτικής αρχής να γίνεται απ ευθείας και άμεσα η πληρωμή των ασφαλίστρων δημιουργεί νέα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά Σύμφωνα με πληροφορίες πολλές ασφαλιστικές εταιρίες έχουν ήδη προχωρήσει σε ενημερώσεις των δικτύων τους και των συνεργατών διαμεσολαβητών για πιο αυστηρή πολιτική στην πληρωμή των ασφαλίστρων.

Απαίτηση των εταιριών είναι να πληρώνονται άμεσα από τους πελάτες ασφαλισμένους τα ασφάλιστρα και όταν υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή τους να γίνεται ακύρωση συμβολαίων. Ετσι όσοι ασφαλιστές διευκολύνουν τους πελάτες τους , με δεδομένη την οικονομική κρίση, θα κληθούν να πληρώνουν οι ίδιοι τα ασφάλιστρα από αυτούς που καθυστερούν να τα πληρώσουν.

Ετσι, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι της αγοράς και κύρια από το χώρο της διαμεσολάβησης που πιστεύουν ότι η γενίκευση αυτής της πολιτικής των εταιριών αλλά και η νομοθετική ρύθμιση που συζητείται να γίνει , θα δημιουργήσει νέες στρατιές ανασφάλιστων αυτοκινήτων είτε από ακυρώσεις συμβολαίων είτε από αδυναμία των διαμεσολαβούντων και των ασφαλισμένων να καλύψουν άμεσα το κόστος της ασφάλισης .

asfalisinet
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα στρατιά ανασφάλιστων αυτοκινήτων …από την άμεση πληρωμή ασφαλίστρων"

Πρόστιμο-μαμούθ για νοθευμένα ανώνυμα γενόσημα

Ινδική φαρμακοβιομηχανία ένοχη για κακουργήματα που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, αποκαλύπτει το κορυφαίο αμερικανικό δίκτυο CBS.

Θάνατοι, τάσεις αυτοκτονίας, θραύσματα γυαλιού σε χάπια, νοθευμένα σκευάσματα και χίλιες δύο παρενέργειες στην υγεία των ασθενών, άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου στις ΗΠΑ και πλέον οι ομοσπονδιακές αρχές στρέφουν την προσοχή τους στα επικίνδυνα, ανώνυμα γενόσημα και την ποιότητα των συστατικών τους, που παράγονται σε χώρες της Ασίας.

Το ένα μετά το άλλο έρχονται τα κρούσματα για τα φάρμακα-δολοφόνους, που αποδεικνύουν την ολέθρια επίδρασή τους στην υγεία των ασθενών. Το τελευταίο επεισόδιο στο θρίλερ αφορά στην επιβολή ενός προστίμου-μαμούθ σε βιομηχανία γενοσήμων της Ινδίας, που εξάγει τα επικίνδυνα σκευάσματά της στο εξωτερικό και εν προκειμένω στην αμερικανική αγορά.

Πρόκειται για υπόθεση που κάνει σαφές ότι τα φάρμακα που θέλουν να ταΐσουν και τους Έλληνες η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και η τρόικα με τις ευλογίες της τρικομματικής κυβέρνησης, μέσω του συστήματος συνταγογράφησης δραστικής, παράγονται υπό συνθήκες αμφιβόλου ποιότητας σε χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα, το Ισραήλ και το Μπαγκλαντές

. Δηλαδή, η υγεία του ελληνικού λαού μπαίνει σε κίνδυνο, για να θησαυρίζουν οι γερμανο-ισραηλινές πολυεθνικές των ανώνυμων γενοσήμων.

Η ελληνική κυβέρνηση «ποιεί την νήσσαν» μπροστά στις τρομακτικές αποκαλύψεις που έρχονται από χώρες που εφαρμόζουν επί χρόνια το σύστημα της δραστικής ουσίας, όπως η ίδια η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Τώρα, οι αμερικανικές αρχές έχουν εξαπολύσει «κυνήγι» για τα ανώνυμα, επικίνδυνα γενόσημα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα όπως αποδεικνύεται στην αγορά τους, μπροστά στη γενική κατακραυγή και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, σαν αυτό του κορυφαίου αμερικανικού δικτύου CBS.

Πρόστιμο 500 εκατ. δολαρίων για νοθευμένα φάρμακα

Η αμερικανική δικαιοσύνη αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει ποτέ σε υπόθεση ασφάλειας φαρμάκων, σε βάρος της ινδικής φαρμακοβιομηχανίας γενοσήμων «Ranbaxy Laboratories Limited». Η εταιρεία καλείται να πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια μετά από διακανονισμό, αφού δήλωσε ένοχη σε σωρεία κακουργηματικών κατηγοριών, σχετικά με τα σκευάσματα που εξάγει στις ΗΠΑ.

Πολλά από τα ανώνυμα γενόσημα της εταιρείας «είχαν έλλειψη σε δραστικά συστατικά εξαιτίας των φτωχών ελέγχων στην ποιότητά τους», αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, οι λεπτομέρειες όμως που ακολουθούν είναι πέρα για πέρα ανησυχητικές. Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι πωλούσε νοθευμένα φάρμακα, ανέγραφε ψευδή στοιχεία στα προϊόντα της, ο τρόπος και οι συνθήκες αποθήκευσης των σκευασμάτων της ήταν ακατάλληλες, συνέχιζε την πώληση σκευασμάτων που είχαν κριθεί ακατάλληλα από τους ελέγχους, δεν απέσυρε από την αγορά σκευάσματα που γνώριζε ότι δεν ανταποκρίνονται στην αναγραφόμενη διάρκεια ζωής τους!

Ας σημειωθεί ότι μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες γενοσήμων της Ινδίας!

Τα νοθευμένα γενόσημα φάρμακα αφορούσαν παρτίδες αντιβιοτικών, σκευασμάτων για την ακμή, την επιληψία και νευρολογικές παθήσεις.

Η υπόθεση δεν είναι καθόλου τυχαία και αποκαλύπτει το εύρος των κινδύνων που κρύβουν τα φάρμακα-δολοφόνοι. Η αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είχε και στο παρελθόν απαγορεύσει την εισαγωγή 30 διαφορετικών γενοσήμων της ίδιας εταιρείας, τα οποία παρασκευάζονταν σε εργοστάσια στην Ινδία, υπό τριτοκοσμικές συνθήκες. Το 2011 δε, είχε υποχρεώσει την ινδική φαρμακοβιομηχανία να διασφαλίσει ότι τα στοιχεία που αναγράφονται στα προϊόντα της είναι ακριβή και να βελτιώσει τις διαδικασίες παρασκευής των σκευασμάτων. Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε την εταιρεία να συνεχίσει να δίνει ψευδή στοιχεία για τα φάρμακά της και να παραπλανεί τους ασθενείς και τις αμερικανικές αρχές.

Η ίδια εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή ενός γενόσημου φαρμάκου για την χοληστερίνη τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη γυαλιού μέσα στα χάπια σε δεκάδες παρτίδες.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως η καταγγελία που οδήγησε στην αποκάλυψη αυτή έγινε το 2007, από πρώην εργαζόμενο της ινδικής εταιρείας. Ωστόσο, είναι μέχρι στιγμής άγνωστο τι προβλήματα υγείας δημιούργησαν στους ασθενείς τα νοθευμένα γενόσημα, όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν.

Το πρώτο «καμπανάκι» στις αμερικανικές αρχές για τα φάρμακα-δολοφόνους χτύπησε το 2008, όταν σημειώθηκαν θάνατοι ασθενών, οι οποίοι συνδέθηκαν με ένα αντιπηκτικό γενόσημο, με χώρα παρασκευής την Κίνα.

Η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να κωφεύει και να αρνείται να παραδειγματιστεί από τις ΗΠΑ, οι οποίες διαθέτουν ένα σύστημα, που -ακόμη κι αυτό- έχει ασφαλιστικές δικλείδες, σε αντίθεση με το ελληνικό που ταΐζει αδιακρίτως ανώνυμα γενόσημα-δολοφόνους στον Έλληνα ασθενή. Αλλά αντί για την υγεία του ελληνικού λαού, προτιμά να υπηρετήσει τα συμφέροντα της Άνγκελα Μέρκελ και των γερμανο-ισραηλινών πολυεθνικών που αυτή εκφράζει.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο-μαμούθ για νοθευμένα ανώνυμα γενόσημα"

Η Βορειοδυτική Ελλάς ανήκει σ΄αυτούς λένε Αλβανοί στα επίσημα βιβλία τους!

Φανατισμό και πλαστογραφημένη Ιστορία διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων, τη στιγμή που ζητά την ελληνική στήριξη για να της ανοίξουν οι πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Η ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΟΠΟΥ "ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ "ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ»

Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».


Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως... έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας, την ώρα που η αλβανική κυβέρνηση ζητά τη στήριξη της Ελλάδας για να ανοίξουν οι πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.


Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.


Αυτόχθονες 
 
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».


Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν... Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».


Να σημειωθεί πως στο βιβλίο Γεωγραφίας δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, παρά μόνο πως στη χώρα οι διάφορες μειονότητες (Έλληνες, Σκοπιανοί και Μαυροβούνιοι) αγγίζουν συνολικά το 2%, ενώ τους Βλάχους, που στην πλειονότητα τους έχουν ελληνική εθνική συνείδηση, τους χαρακτηρίζει «πολιτιστική μειονότητα».


«Εθνοκάθαρση στην Τσαμουριά» 
 
Στο βιβλίο «Ιστορία του Αλβανικού Έθνους» υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την Τσαμουριά, με την επισήμανση πως «βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Κάτω Αλβανίας», όπως αποκαλεί το νότιο τμήμα της Ηπείρου.
«Η επέλαση των Ελλήνων το 1913 στην Τσαμουριά σημαδεύτηκε από βαρβαρότητες που ανάγκασαν χιλιάδες Τσάμηδες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. 


Οι Έλληνες κατακτητές επιτάχυναν την εκδίωξη των Τσάμηδων και των υπολοίπων Αλβανών, με στόχο τον αφανισμό του αλβανικού εθνικού στοιχείου από τις περιοχές που είχαν καταλάβει», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συγγραφείς του βιβλίου, συνεχίζοντας: «Με τον καθορισμό των συνόρων το 1913 αποκόπηκαν από τον εθνικό κορμό όχι μόνο η περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά σχεδόν ολόκληρη η Τσαμουριά, οι επαρχίες Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Μαργαριταρίου, Πάργας και Πρέβεζας, καθώς και οι περιοχές της Φλώρινας, της Καστοριάς και των χωριών του Γράμμου».
Πουθενά στο βιβλίο Ιστορίας δεν γίνεται αναφορά στη συνεργασία των Τσάμηδων με τα στρατεύματα κατοχής στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στις μαζικές εκτελέσεις στις οποίες προχώρησαν κατά του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού.


ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ: «Αλβανοί» Πύρρος και Ολυμπιάδα 
 
Για την αλβανική ιστοριογραφία τα αρχαία ηπειρωτικά φύλα (Θεσπρωτοί, Χάονες, Μολοσσοί κ.ά.) είναι ιλλυρικής και όχι ελληνικής προέλευσης.
Έτσι ο βασιλιάς Πύρρος της Ηπείρου, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα και πολλοί άλλοι ανήκουν στο... πάνθεον των Αλβανών ηρώων. «Δεν χρειάζεται κανείς να έχει ιδιαίτερες ιστορικές γνώσεις για να αποκρούσει αυτές τις γελοιότητες. 


Όσοι γνωρίζουν λίγη Ιστορία ξέρουν ότι πολλές πόλεις της αρχαίας Ηπείρου υπέφεραν από τις επιδρομές των Ιλλυριών, ενώ η πόλη της Χαονίας Φοινίκης, που ήταν κάποτε πρωτεύουσα της Ηπείρου, καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ιλλυριούς, που θεωρούνται προγονοί τους», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Μπεκίρης, ο οποίος ήδη κατέθεσε ερώτηση στην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου ζητώντας να πληροφορηθεί εάν λειτουργεί η Διακρατική Επιτροπή των υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών η οποία είχε συσταθεί επί υπουργίας Αρσένη για την εξάλειψη εθνικιστικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια.

«Προκαλούν φανατισμό»
«Η νέα γενιά των Αλβανών γαλουχείται επίσημα στην ιδέα πως η μισή Βορειοδυτική Ελλάδα είναι τμήμα της ιστορικής Αλβανίας και πως οι Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο και στην υπόλοιπη χώρα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Τα αποτελέσματα αυτού του φανατισμού και της προπαγάνδας τα βιώσαμε με τραγικό τρόπο τον περασμένο Αύγουστο, με την άγρια δολοφονία του ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα, επειδή μιλούσε ελληνικά», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Βαγγέλης Ντούλεβ, πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκπροσωπεί την ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας.


Στη Γεωγραφία Γ' Λυκείου των Αλβανικών σχολείων διδάσκονται ότι οκτώ νομοί της Ελλάδος είναι Αλβανικοί!!! 


lithosfotos
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Βορειοδυτική Ελλάς ανήκει σ΄αυτούς λένε Αλβανοί στα επίσημα βιβλία τους!"

Διεθνής έκθεση-κόλαφος για το ΕΣΡ... !!!

Κόλαφος για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα είναι η έκθεση του ανεξάρτητου διεθνούς οργανισμού Freedom House που προωθεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην έκθεση μάλιστα, γίνεται ειδική μνεία στα πρωτοφανή πρόστιμα που έχει επιβάλει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον Real Fm.

Όσο κι αν φαντάζει απίστευτο, σύμφωνα με την έκθεση του οργανισμού, η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στις χώρες με «Εν μέρει Ελευθερία του Τύπου» . Η χώρα μας αξιολογήθηκε με 41 βαθμούς έναντι 30 που είχε πέρυσι και βρίσκεται στην 85η θέση μεταξύ των 197 χωρών που εξετάστηκαν.

«Η συνολική μείωση στην ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης παγκοσμίως το 2012, χαρακτηρίστηκε από δραματική μείωση στο Μάλι, επιδείνωση στην Ελλάδα και περαιτέρω σύσφιξη των ελέγχων στην Λατινική Αμερική» , τονίζει ο Οργανισμός, συμπληρώνοντας: «Το Μάλι υπέστη τη μεγαλύτερη μείωση της δεκαετίας στον ετήσιο δείκτη, λόγω του πραξικοπήματος και την κατάληψη του βόρειου τμήματος της χώρας από ισλαμιστές μαχητές και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα δέχθηκαν μία σειρά πιέσεων, ως αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης».

Αυτό αποτέλεσε, όπως επισημαίνεται, έναυσμα για την υποβάθμιση των δύο χωρών, που πλέον κατατάσσονται σε εκείνες με «Εν μέρει ελευθερία του Τύπου» .

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κομμάτι της έκθεσης που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα, η αλλαγή στην κατάσταση της Ελευθερίας του Τύπου οφείλεται στο εξής :

«H Ελλάδα έπεσε σε καθεστώς εν μέρει ελευθερίας του (partly free) εξαιτίας ενός όλο και πιο εχθρικού πολιτικού, οικονομικού και νομικού περιβάλλοντος για τον Τύπο, της αύξησης του εκφοβισμού και των επιθέσεων σε δημοσιογράφους, του κλεισίματος ή των περικοπών σε πολλά μέσα ενημέρωσης ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και μίας συνακόλουθης μείωσης στην πολυφωνία και την ολοκληρωμένη και ακριβή ενημέρωση για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας».

Παράλληλα, ξεκινώντας την καταγραφή της «φίμωσης» του Τύπου στην Ελλάδα, ο Οργανισμός αναφέρεται στον Real Fm:

«Το Φεβρουάριο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ένας ανεξάρτητος οργανισμός που επιβλέπει τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα-επέβαλε πρόστιμο στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ύψους 25.000 ευρώ για τα σχόλια που έγιναν στον αέρα από τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα σχετικά με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τα οποία κρίθηκαν ως δυσφημιστικά».

Η Ελλάδα φιγουράρει στον Χάρτη με τις χώρες στις οποίες παρατηρήθηκαν οι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές σε ότι αφορά την ελευθερία του Τύπου. Η φωτογραφία που επιλέχθηκε μόνο υπερηφάνια δεν μπορεί να μας γεμίζει, καθώς δείχνει την φωτορεπόρτερ Άννα Μπόλαρη να δέχεται επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια πορείας τον Οκτώβριο του 2011.

Στην έκθεση του Οργανισμού γίνονται αρκετές αναφορές στην Ελλάδα, όλες με αρνητικό περιεχόμενο «Οι οικονομικοί παράγοντες επηρεάζουν αρνητικά την ελευθερία των ΜΜΕ σε αρκετές δημοκρατίες. Οι περικοπές σε προσωπικό και τα λουκέτα σε μέσα ενημέρωσης έχουν μειώσει την ποικιλία του περιεχομένου και έχουν καταστρέψει την ικανότητα των μέσων να διαδραματίζουν το ρόλο του ανεξάρτητου παρατηρητή και να κρατούν τους πολίτες επαρκώς ενημερωμένους

. Τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην Νότια Ευρώπη το 2012, ειδικά στην Ελλάδα και την Ισπανία, ήταν το αποκορύφωμα μετά τις οικονομικές πιέσεις που ήδη μάστιζαν τις επιχειρήσεις του Τύπου στα κράτη της Βαλτικής και αλλού στην Ευρώπη», σημειώνεται στην έκθεση του Freedom House.

Παρεμφερής είναι και παρακάτω επισήμανση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Δυτική Ευρώπη:

«Η περιοχή κατέχει σταθερά τα υψηλότερα επίπεδα στην ελευθερία του Τύπου παγκοσμίως, όμως ο μέσος όρος της υπέστη μία άνευ προηγούμενου πτώση το 2012. Οι συνθήκες για τον Τύπο στην Ελλάδα επιδεινώθηκαν σε σημαντικό βαθμό, οδηγώντας την χώρα στην κατηγορία με «Εν μέρει ελευθερία του Τύπου», ενώ μικρότερη ολίσθηση σημειώθηκε στην Ισπανία, επίσης ως αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης»

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Διεθνής έκθεση-κόλαφος για το ΕΣΡ... !!!"

Χωρίς απολύσεις η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, λέει η κυβέρνηση

Τα τρία στάδια του σχεδίου αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ παρουσίασε επιγραμματικά, μιλώντας στη ΝΕΤ την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.

Το πρώτο αφορά στον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του διαχειριστή συστήματος, ΑΔΜΗΕ, το δεύτερο στη δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρισμού και το τρίτο στην αποκρατικοποίηση της μητρικής εταιρείας.

Ο κ. Κεδίκογλου, ανέφερε ότι τμήμα του προσωπικού της ΔΕΗ θα πάει στη νέα εταιρεία και διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.

Το σχέδιο, έχει διάρκεια τριών ετών και μέχρι τότε θα υπάρξουν διαβουλεύσεις ώστε να επιλεχθούν «οι βέλτιστες ρυθμίσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ επίσης θα υπάρξει πλήρης μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες» όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τόνισε, πάντως, ότι «υπάρχει πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από πολύ μεγάλους παίκτες της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας».

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι «η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι κάτι στο οποίο έχουν συμφωνήσει οι κυβερνητικοί εταίροι» και «αν υπάρξουν προτάσεις θα γίνουν βελτιώσεις».

«Οι μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, έρχονται σε συνέχεια των προσπαθειών της κυβέρνησης για τον εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό της αγοράς ενέργειας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τη δημιουργία υγιούς ανταγωνισμού, προς όφελος των τελικών καταναλωτών», επισημαίνει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Μάκης Παπαγεωργίου.

Διαφωνεί ο «Σπάρτακος»

«Όπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε αποκρατικοποίηση στην Ενέργεια, έγινε μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος υπέστη κατακόρυφη αύξηση. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στην Ελλάδα», αναφέρει το Σωματείο «Σπάρτακος» της ΔΕΗ, με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Ο «Σπάρτακος», που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο Πτολεμαΐδας-Κοζάνης, θέτει επίσης προς την κυβέρνηση τα ερωτήματα:

-Με ποιον τρόπο θα υποχρεώσει τους εργαζόμενους να μετακινηθούν στη νέα «μικρή ΔΕΗ» ή μήπως αντί μετακίνησής τους μεθοδεύει την απόλυσή τους;

-Με ποια διαδικασία θα υποχρεώσει τους Έλληνες καταναλωτές να προμηθεύονται ρεύμα από τη νέα εταιρεία;

-Ποιος θα παρέχει ρεύμα στο μη διασυνδεδεμένο Νησιωτικό Σύστημα/Σύμπλεγμα;

-Θα υποχρεώσουν τη «μικρή ΔΕΗ» να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε τιμή που θα της επιφέρει ζημίες, όπως γίνεται σήμερα με τη ΔΕΗ Α.Ε. και τις εταιρίες Αλουμίνιον, ΛΑΡΚΟ κλπ (που παίρνουν ρεύμα από τη ΔΕΗ);

«Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη θα πρέπει να γνωρίζει ότι στις τοπικές κοινωνίες, η ΔΕΗ δύναται να δραστηριοποιείται σε Ορυχεία και Σταθμούς Παραγωγής, ακριβώς επειδή είναι μια Δημόσια Επιχείρηση. Δεν αποδέχονται κοινωνίες να μετεγκατασταθούν και να παραχωρήσουν τις περιουσίες τους προκειμένου να κερδοσκοπούν οι ιδιώτες αεριτζήδες» υποστηρίζει τέλος ο Σπάρτακος.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς απολύσεις η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, λέει η κυβέρνηση"

Η Ryanair άφησε στη Θεσσαλονίκη τους επιβάτες για Κεφαλλονιά, γιατί στο νησί ήταν... σκοτεινά!

Mια απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες πτήσης της Ryanair, οι οποίοι απογειώθηκαν από το Λονδίνο με προορισμό την Κεφαλλονιά αλλά τελικά προσγειώθηκαν στη... Θεσσαλονίκη γιατί, όπως τους είπε ο πιλότος στο Αργοστόλι ήταν πολύ... σκοτεινά!

Σύμφωνα με τη Daily Mail όταν ο πιλότος τους ενημέρωσε ότι θα αλλάξουν προορισμό γιατί στο Αργοστόλι είναι σκοτεινά και δεν μπορούν να προσγειωθούν οι επιβάτες ανησύχησαν μήπως ο πραγματικός λόγος της αλλαγής «πλεύσης» ήταν η έλλειψη καυσίμων.

Οπως προκύπτει από τα tweets της δημοσιογράφου Κέιτ Μάνσετ που ήταν ανάμεσα στους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, ο κυβερνήτης τους ενημέρωσε πως η Rynair έχει δώσει εντολή να προσγειώνονται στο Αργοστόλι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Υπογραμμίζεται, ωστόσο ότι η πτήση ήταν προγραμματισμένη να προσγειωθεί στις 21:20.

Οι ταξιδιώτες από το Λονδίνο, ύστερα από δύο ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο Μακεδονία, επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροπλάνο και πέταξαν για Κεφαλλονιά.

Οπως σημειώνει η Daily Mail αγανακτισμένοι επιβάτες ρωτούσαν το προσωπικό αν μέσα σε αυτό το δίωρο ο ήλιος είχε... ανατείλει στο νησί, ενώ η Μάνσετ ενημέρωνε τους φίλους της στο Twitter ότι απογειώνονται ξανά για Κεφαλλονιά, σχολιάζοντας «ίσως βρήκαν φακό, μπράβο τους».

Η εταιρεία περιορίστηκε στο να δηλώσει πως η «παράκαμψη έγινε λόγω περιορισμών στην προσγείωση που τέθηκαν στο αεροδρόμιο του νησιού» συμπληρώνοντας πως οι επιβάτες οδηγήθηκαν στον προορισμό τους όταν ο περιορισμός είχε αρθεί, ενώ κατέληξε λέγοντας πως η Ryanair προσάρμοσε τα δρομολόγιά της προς την Κεφαλλονιά έτσι ώστε να εξασφαλίσει πως δεν θα πέσουν ξανά πάνω σε περιορισμούς προσγείωσης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ryanair άφησε στη Θεσσαλονίκη τους επιβάτες για Κεφαλλονιά, γιατί στο νησί ήταν... σκοτεινά!"

Η Κομισιόν προαναγγέλλει το οριστικό κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά


"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που φέρει τεράστιες ευθύνες για το κατάντημα της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, προωθεί τώρα το οριστικό κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά", υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Κομισιόν και συγκεκριμένα του Χοακίν Αλμούνια, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, σε σχετική ερώτησή του, αφού τόνιζε τις "τεράστιες ευθύνες που έχει η Επιτροπή για το κατάντημα των ναυπηγείων στην Ελλάδα", επεσήμανε ότι, "Παρά τις συνεχείς επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες και τις ελπίδες που καλλιεργήθηκαν ότι θα επιτραπεί στην εταιρία "Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε" να αναλαμβάνουν παραγγελίες εμπορικών πλοίων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας των Ελλήνων, και ιδιαίτερα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης", και με δεδομένο ότι, η "Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε." δεν μπορεί να πληρώσει το ποσό που έχει επιδικάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υπήρχε κίνδυνος να κλείσουν τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά.
Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, καλούσε την Κομισιόν να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να "ανασυγκροτηθούν τα ναυπηγεία συνεχίζοντας τη λειτουργία τους, με πλήρη απασχόληση των εργαζομένων σε αυτά, με όλες τις εμπορικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών πλοίων…".
Στην απάντησή του, με πρωτοφανή ωμότητα και διαψεύδοντας τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, προτείνει το οριστικό κλείσιμο και την εκκαθάριση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, εφ’ όσον η "Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε." δεν είναι σε θέση να επιστρέψει τις ενισχύσεις ύψους 310 εκατομμυρίων ευρώ.
Μάλιστα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επιχειρηματολογεί ότι "η παύση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και η πώληση των περιουσιακών της στοιχείων θα επέτρεπε σε άλλους δυνητικά ενδιαφερόμενους επενδυτές να αποκτήσουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, και, χωρίς τα βάρη του παρελθόντος, να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση τους", χωρίς βέβαια να διευκρινίζει σε τι είδους "χρήση" αναφέρεται.
Η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή και απάντηση του Χοακίν Αλμούνια έχουν ως εξής:
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-002738/2013
προς την Επιτροπή
Άρθρο 117 του Κανονισμού
Nikolaos Chountis (GUE/NGL)
Θέμα: Απόφαση του ΔΕΚ σε βάρος της "Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε."
Παρά τις συνεχείς επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες και τις ελπίδες που καλλιεργήθηκαν ότι θα επιτραπεί στην εταιρία "Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε." να αναλαμβάνουν παραγγελίες εμπορικών πλοίων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας των ελλήνων, και ιδιαίτερα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (υπόθεση C 246/12 P) επιδίκασε στην εταιρία πρόστιμο, συνολικού ύψους περίπου 310 εκατομμυρίων ευρώ.
Το γεγονός αυτό θα σημάνει το οριστικό κλείσιμο των ναυπηγείων, αφού είναι βέβαιο ότι η σημερινή ιδιοκτησία της "Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε." δεν προτίθεται να πληρώσει το ποσό αυτό, που άλλωστε προέρχεται από χρέη που υποτίθεται ότι υπήρχαν πριν τη μεταβίβαση της εν λόγω επιχείρησης σε αυτήν.
Με δεδομένα τα ανωτέρω, αλλά και τις τεράστιες ευθύνες που έχει η Επιτροπή για το κατάντημα των ναυπηγείων στην Ελλάδα, όπου σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει να εργάζονται μία ημέρα την εβδομάδα, να τους οφείλονται δεδουλευμένα πολλών μηνών, αλλά επιπλέον να απειλούνται και με απόλυση από πιθανό κλείσιμο των ναυπηγείων, ερωτάται η Επιτροπή:
–Με την ανωτέρω απόφαση του ΔΕΚ, τι προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί για την «ανάκτηση ενισχύσεων»; Τι προβλέπεται για την περίπτωση αδυναμίας ή άρνησης απόδοσης του «προστίμου» από την ελεγχόμενη εταιρία;
–Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου τα ναυπηγεία να ανασυγκροτηθούν συνεχίζοντας τη λειτουργία τους, με πλήρη απασχόληση των εργαζομένων σε αυτά, με όλες τους τις δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών πλοίων αλλά και της δυνατότητας εξαγωγών σε τρίτες χώρες;
E-002738/2013
Απάντηση του κ. Almunia εξ ονόματος της Επιτροπής
(8.5.2013)  
Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής του 2008, η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει από τα Ελληνικά Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ) την παράνομη ενίσχυση που είχε προηγουμένως χορηγηθεί.
Ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα επιβολής προστίμου στην ΕΝΑΕ. Το 2010, η Επιτροπή (με βάση το άρθρο 346 της ΣΛΕΕ) είχε αποδεχθεί μια περιορισμένη ανάκτηση, με αντάλλαγμα μια σειρά δεσμεύσεων, που προσφέρθηκαν από την Ελλάδα (και ιδίως την απαγόρευση των μη στρατιωτικών δραστηριοτήτων για 15 χρόνια, την πώληση των μη στρατιωτικών περιουσιακών στοιχείων του ναυπηγείου, που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, και την επιστροφή στο Δημόσιο των εκτάσεων που της είχαν παραχωρηθεί).
Η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν θίγει τις υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί από την εταιρεία.
Προτεραιότητα για την Ελλάδα και την ΕΝΑΕ είναι η τήρηση των υποχρεώσεων που αναλήφθηκαν το 2010.
Η εναλλακτική λύση είναι η πλήρης εφαρμογή της απόφασης ανάκτησης, η οποία θα ελευθερώσει το ναυπηγείο από την απαγόρευση των μη στρατιωτικών δραστηριοτήτων. Αν η ΕΝΑΕ δεν είναι σε θέση να επιστρέψει τις ενισχύσεις, θα πρέπει να προβλεφθεί η εκκαθάρισή της.
Πράγματι, η παύση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και η πώληση των περιουσιακών της στοιχείων θα επέτρεπε σε άλλους δυνητικά ενδιαφερόμενους επενδυτές να αποκτήσουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, και, χωρίς τα βάρη του παρελθόντος, να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση τους.
Η Επιτροπή υπογραμμίζει το γεγονός ότι η υποχρέωση να διασφαλιστεί η εφαρμογή της απόφασης ανάκτησης βαρύνει την Ελλάδα.
Στις 28 Ιουνίου 2012 (υπόθεση C-485/10, Επιτροπή κατά Ελλάδας), το Δικαστήριο απεφάνθη ότι η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει βάσει της Συνθήκης με την μη εφαρμογή της απόφασης ανάκτησης της 2ας Ιουλίου 2008.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, εάν η Επιτροπή κρίνει ότι ένα κράτος μέλος δεν έχει συμμορφωθεί με απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η Επιτροπή μπορεί να λάβει μέτρα σύμφωνα με το άρθρο 260 της ΣΛΕΕ.
news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κομισιόν προαναγγέλλει το οριστικό κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά"

Kατάθεση υπαλλήλου του ΣΔΟΕ «καίει» τη Σταμάτη για τη μεταβίβαση ακινήτου

Για «μη συνηθισμένες πρακτικές» με τις οποίες πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση του ακινήτου της Ακρόπολης από την εταιρεία ΝΟΒΙLIS στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, έκανε λόγο στην κατάθεσή του ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ, Νίκος Μαϊτός.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, το ακίνητο αγοράστηκε από την κατηγορούμενη έναντι ποσού περίπου 1,1 εκατομμυρίων ευρώ το 2010, όταν η αντικειμενική του αξία προσδιοριζόταν στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που χαρακτήρισε «ασύνηθες, αλλά που δεν απαγορεύεται».

Επίσης, ανέφερε ότι ποσό 450.000 ευρώ ισοψηφίστηκε με εργασίες που έγιναν, πλην όμως δεν προσκομίστηκε απόδειξη. Το υπόλοιπο ποσό των 650.000 ευρώ κατατέθηκε από το ζεύγος Τσοχατζόπουλου σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο άνοιξε τότε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η εμφανιζόμενη ως ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου η Βίκυ Σταμάτη έλαβε τραπεζικό δάνειο ύψους 850.000 ευρώ με εγγραφή υποθήκης. Μάλιστα, όπως τόνισε, το ΣΔΟΕ ζήτησε τον φάκελο του ακινήτου από την τράπεζα, καθώς διαπιστώθηκε ότι από την εν λόγω μεταβίβαση ουσιαστικά δεν «έμενε ούτε ευρώ στα χέρια της NOBILIS». Επεσήμανε, δε, ότι ο εκτιμητής της τράπεζας «συνέκρινε το ακίνητο με το Προεδρικό Μέγαρο και προσδιόρισε την αξία του στα 3 εκατομμύρια ευρώ».

Επίσης, το στέλεχος του ΣΔΟΕ μίλησε για τα ακίνητα της Κόμνα Τράκα και της Κηφισίας, που εμφανίζονταν να ανήκουν στην εταιρεία ΤΟRCASO και μεταβιβάστηκαν στη Μονή Βατοπεδίου.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε, βάσει της έρευνάς του, στον ρόλο όλων των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν εμπλακεί σε αγαραπωλησίες ακινήτων, με επίκεντρο την οικογένεια Τσοχατζόπουλου, και τόνισε, όπως επισημαίνει και στο πόρισμά του, ότι πίσω από τις εταιρείες αυτές κρύβονταν άλλα πρόσωπα από εκείνα που εμφανίζονταν στα χαρτιά.

Πάντως, σε επίμονες ερωτήσεις του αναπληρωτή εισαγγελέα, για το ποιο ή ποια πρόσωπα είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των εταιρειών, ο κ. Μαϊτός υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Kατάθεση υπαλλήλου του ΣΔΟΕ «καίει» τη Σταμάτη για τη μεταβίβαση ακινήτου"

Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσιεύματα για φορολόγηση αγροτικών εκτάσεων

Η κυβέρνηση διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί φορολόγησης αγροτεμαχίων. «Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για φορολόγηση αγροτεμαχίων ή αγροτικών εκτάσεων», αναφέρουν σχετικά κυβερνητικές πηγές.

Στο τραπέζι της Επιτροπής των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση βρίσκεται πρόταση που προβλέπει συγκεκριμένο φόρο ανά στρέμμα για τα αγροτεμάχια ο οποίος θα διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αν καλλιεργείται και το είδος της καλλιέργειας κ.ά.

Στόχος της επιτροπής, που συνεδρίασε χθες και θα συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Δευτέρα, είναι η τελική πρότασή της να έχει διαμορφωθεί ως το τέλος Μαΐου προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης .Σκοπός είναι από τη φορολογία των αγροτεμαχίων να εξοικονομηθούν περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του νέου φόρου.

Έτσι,, εξετάζεται να θεσπισθεί μικρότερη τιμή για τους κατ' επάγγελμα αγρότες συγκριτικά με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Οι επιβαρύνσεις σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι υψηλές, ενώ ειδικό καθεστώς εξετάζεται για χωράφια κατ' επάγγελμα αγροτών, αλλά και σε αυτούς θα υπάρξει όριο αριθμού στρεμμάτων (π.χ. έως 20) που θα φορολογηθούν με χαμηλότερα ποσά. Με βάση το σχέδιο που εξετάζεται και αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, για κάθε στρέμμα εκτός σχεδίου ο μέσος φόρος θα διαμορφωθεί σε 12 ευρώ ετησίως.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσιεύματα για φορολόγηση αγροτικών εκτάσεων"

Πάτρα: Ηλικιωμένος άντρας πέρασε τη θηλιά στο λαιμό και προσπάθησε να κρεμαστεί

Έναν παρ' ολίγον αυτόχειρα έσωσαν οι άνδρες της τροχαίας Ναυπάκτου. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από 10 ημέρες όταν, ηλικιωμένος άντρας, προσπάθησε να κρεμαστεί... από την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος σε πολύ άσχημη κατάσταση, και αφού έφτασε στον πρώτο πυλώνα από την πλευρά του Ρίου, έδεσε ένα σχοινί στα κάγκελα, προσπαθώντας να βάλει τέρμα στη ζωή του. Οι κάμερες ασφαλείας της γέφυρας κατέγραφαν τις κινήσεις του απελπισμένου άνδρα, και οι αρμόδιοι ειδοποίησαν την τροχαία Ναυπάκτου που έχει την ευθύνη.

Αμέσως, περιπολικά έφτασαν στο σημείο που υπεδείχθη και βρήκαν τον άνδρα να έχει περάσει ήδη τη θηλιά στο λαιμό του και να βουτάει στο κενό. Αμέσως τον άρπαξαν, με κίνδυνο και της δικής τους ζωής και μετά από πολύ προσπάθεια, κρατώντας τη θηλιά μακριά από το λαιμό του, τον τράβηξαν και πάλι στο κατάστρωμα.

O παρ'ολίγον αυτόχειρας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια επρόκειτο για ηλικιωμένο από την Πάτρα που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

patrasnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Ηλικιωμένος άντρας πέρασε τη θηλιά στο λαιμό και προσπάθησε να κρεμαστεί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news