facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Για νέα μέτρα τη διετία 2015-2016 κάνει λόγο η Κομισιόν

«Έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα για την επίτευξη των στόχων το 2013 και το 2014», αναφέρεται στην έκθεση

Η Ελλάδα θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2013 και το 2014, ωστόσο θα χρειαστεί επιπρόσθετα μέτρα για το 2015 και το 2016, είπε η Κομισιόν.

Τα συμπεράσματα της 11σέλιδης έκθεσης της Κομισιόν, που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, αποτελούν μια ακόμα ένδειξη ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά τη μείωση του ελλείμματος.

«Έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα για την επίτευξη των στόχων το 2013 και το 2014», αναφέρεται στην έκθεση, στην οποία προστίθεται ότι η χώρα μας έχει μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά τα 2/3 από το 2009, σε επίπεδα κοντά στο 6% του ΑΕΠ το 2012.

Για την επίτευξη των στόχων του 2015-16, θα απαιτηθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 1,8% του ΑΕΠ το 2015 και 2,2% του ΑΕΠ το 2016 ή ύψους 8 δισ. ευρώ, περίπου.

«Η πλήρης πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές θα παραμείνει δύσκολη για πολλά χρόνια μετά το 2014», επισημαίνεται ακόμα στην έκθεση, ενώ απαισιοδοξία εκφράζεται και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς χαμηλώνει ο πήχυς για τα εφετινά έσοδα σε 2 από 2,6 δισ. ευρώ προηγουμένως.

Τα συμπεράσματα της 11σέλιδης έκθεσης της Κομισιόν

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Οικονιμικών

«Το μνημόνιο συνεργασίας που επικαιροποιήθηκε δεν έχει καμία αναφορά σε συγκεκριμένο ύψος νέων μέτρων για το 2015-2016. Το αντίθετο, έχει σαφείς αναφορές στις καλύτερες από τις εκτιμήσεις επιδόσεις της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που πρόσφατα ψηφίστηκε και ήταν προαπαιτούμενο για να πάρουμε δόση του δανείου, το όποιο τυχόν δημοσιονομικό κενό για το 2015-16 εκτιμούμε ότι θα καλυφθεί από τις καλύτερες επιδόσεις του 2013-14».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Για νέα μέτρα τη διετία 2015-2016 κάνει λόγο η Κομισιόν"

ΣτΕ: Απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ για "πάγωμα" της επιστράτευσης

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα της ΟΛΜΕ για έκδοση προσωρινής διαταγής, που να "παγώνει" την επιστράτευση. Σε ισχύ από το μεσημέρι της Τετάρτης. Πώς θα εφαρμοστεί

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτ. Ρίζος απέρριψε το αίτημα της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, με την οποία να «παγώνουν» προσωρινά οι κυβερνητικές αποφάσεις για την πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την επίταξη των κτιρίων (σχολείων), που είναι αναγκαία για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η κύρια προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της ΟΛΜΕ θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 7 Ιουνίου 2013 με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας, Ηρ. Τσακόπουλο, και βοηθό τον Β. Γκέρτσο. Η ΟΛΜΕ κατέθεσε στο ΣτΕ και αίτηση αναστολής.

Η ΟΛΜΕ στην προσφυγή της υπογραμμίζει ότι η πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και η επίταξη των προσωπικών τους υπηρεσιών, όπως και η επίταξη της χρήσης ακινήτων και κινητών μέσων που είναι απαραίτητα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και τις υπ' αριθμ. 105, 87 και 98 Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τη Διεθνή Σύμβαση της Γενικής Συνδιάσκεψης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) και στον Ν. 3536/2007, που προβλέπει την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών κ.λπ. σε περίοδο ειρήνης.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ πριν από τρεις ημέρες (10 Μαΐου 2013) αποφάσισε να θέσει σε έγκριση από τις Γενικές Συνελεύσεις των Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) πρότασή της για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ακολούθησαν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού και των συναρμοδίων υπουργών για την πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.
Τα επιχειρήματα των εκπαιδευτικών

Στην προσφυγή της η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι η επιστράτευση των εκπαιδευτικών είναι αντίθετη στο άρθρο 22 του Συντάγματος, το οποίο απαγορεύει την αναγκαστική εργασία και στο άρθρο 23 του συνταγματικού χάρτη, που προστατεύει τη συνδικαλιστική ελευθερία.

Ακόμη, παραβιάζει την 29 Διεθνή Σύμβαση της Γενικής Συνδιάσκεψης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) για την αναγκαστική ή υποχρεωτική εργασία και τις Διεθνείς Συμβάσεις 105 (κατάργηση αναγκαστικής εργασίας), 87 (περί συνδικαλιστικής ελευθερίας και προστασίας συνδικαλιστικών δικαιωμάτων) και 98 (κατοχύρωσης του δικαιώματος της συλλογικής διαπραγμάτευσης), όπως επίσης παραβιάζεται και η ΕΣΔΑ.

Οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει καμιά «έκτακτη ανάγκη», όπως προβλέπει η νομοθεσία για την επιστράτευσή τους, και επισημαίνουν:

"Η απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου να προτείνει προς έγκριση των ΕΛΜΕ την προκήρυξη 24ωρης απεργίας δεν συνιστά αιφνίδια κατάσταση, η οποία απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων προς αντιμετώπιση αμυντικών αναγκών της χώρας, ούτε ασφαλώς επείγουσα κοινωνική ανάγκη, από κάθε μορφής απειλούμενη φυσική καταστροφή".

Επίσης, η ΟΛΜΕ προσθέτει πως "οι αποφάσεις για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών επικαλούνται αυθαίρετα και παντελώς αστήρικτα τον υποτιθέμενο κίνδυνο δήθεν πρόκλησης στην υγεία των υποψηφίων μαθητών".

Σε άλλο σημείο της προσφυγής της αναφέρει ότι "η εκτελεστική εξουσία επιδεικνύοντας πρωτοφανή αδιαλλαξία δεν ενεργοποίησε καν οποιαδήποτε μορφή ουσιαστικού δημοσίου διαλόγου και ούτε επέδειξε διάθεση καλόπιστης διαπραγμάτευσης για την επίλυση των φλεγόμενων προβλημάτων του κλάδου και του δημοσίου σχολείου, προβλήματα που επιτείνονται με την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει στην παρούσα χρονική στιγμή διατάξεις για τις οποίες μόλις προ ολίγων μηνών μας διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, αναγνωρίζοντας εμμέσως τον επιζήμιο χαρακτήρα τους".

Τέλος, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί εάν υπήρχε διάλογος από την πλευρά της Κυβέρνησης και χαρακτηρίζουν "σφόδρα πιθανό" ότι όλα θα είχαν αποτραπεί εάν το θέμα είχε οδηγηθεί στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Από το μεσημέρι της Τετάρτης η επιστράτευση

Από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαΐου ξεκινά η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και βάσει της απόφασης που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι:

"α. Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου υπηρετούν.

Ειδικά, οι αποσπασμένοι, ή όσοι έχουν διατεθεί, εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου αυτοί έχουν αποσπαστεί ή διατεθεί, αντίστοιχα.

β. Όλες οι θεσμοθετημένες άδειες που έχουν νομίμως χορηγηθεί πριν από τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 281/11.5.2013 (Β' 1139) απόφασης πρωθυπουργού και της υπ’ αριθμ. 6212/11.5.2013 (ΦΕΚ 1140Β') απόφασης του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ήτοι την 11η Μαΐου 2013), δεν θίγονται εξ αφορμής της πολιτικής κινητοποίησης, για το χρονικό διάστημα που αυτές έχουν χορηγηθεί".

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ για "πάγωμα" της επιστράτευσης"

Νταβούτογλου: Δεν υπάρχουν οριοθετημένα σύνορα στο Αιγαίο

Για απουσία θαλάσσιων συνόρων κάνει λόγο ο τούρκος ΥΠΕΞ

Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση τουρκάλας βουλευτού σχετικά με την κυριότητα νησίδων στο Αιγαίο, ο κ. Νταβούτογλου αναφέρει ότι «υπάρχουν στο Αιγαίο μια σειρά από αλληλένδετα προβλήματα, όπως ότι δεν υπάρχουν στο Αιγαίο οριοθετημένα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας».

Ζήτημα ερμηνείας των διεθνών συμβάσεων είναι τα προβλήματα του Αιγαίου, υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κάνοντας λόγο για απουσία θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο. «Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς στο Αιγαίο», απαντά από την πλευρά της η Αθήνα.

Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση τουρκάλας βουλευτού σχετικά με την κυριότητα νησίδων στο Αιγαίο, ο κ. Νταβούτογλου αναφέρει ότι «υπάρχουν στο Αιγαίο μια σειρά από αλληλένδετα προβλήματα, όπως ότι δεν υπάρχουν στο Αιγαίο οριοθετημένα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας».

Η βουλευτής είχε ρωτήσει «αν αληθεύει ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα έχει θέσει υπό την κυριαρχία της νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο, αν αληθεύει ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο στα 12 μίλια και αν η Άγκυρα σκοπεύει να προβεί σε βήματα σχετικά με τις έρευνες της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ειδικότερα, ως προς το Αιγαίο, ο κ. Νταβούτογλου σημειώνει ότι «οι βασικές συμφωνίες σχετικά με την κυριότητα και τη στρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου είναι αυτές της Λωζάννης (1923) και των Παρισίων (1947)» και σημειώνει ότι «το πρόβλημα είναι νομικό ζήτημα ερμηνείας των άρθρων των εν λόγω συμφωνιών». Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο δεν έχουν οριστεί με την Ελλάδα, με μία ισχύουσα συμφωνία, συνιστά μια άλλη διάσταση του προβλήματος.

Ο κ. Νταβούτογλου υποστηρίζει ότι η Τουρκία επιθυμεί να βρεθούν λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα μέσω διαλόγου και με βάση την αρχή της ευθυδικίας και την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και κάνει λόγο για «υπερκομματική κρατική πολιτική που ακολουθείται, όχι μόνο από την κυβέρνησή μας, αλλά από τότε που ανέκ υψαν τα προβλήματα αυτά».

Επίσης, ο τούρκος υπουργός αναφέρει ότι «δεν είναι σωστός οι ισχυρισμός ότι η Ελλάδα έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο στα 12 μίλια».

Ως προς τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζει πως «το γεγονός ότι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου 2011 δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου νότια του Νησιού, συνιστά προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων, απέναντι στην οποία δεν σιώπησαν η χώρα μας».

Ο Νταβούτογλου υπενθυμίζει προηγούμενες γραπτές ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών όπου έχει εκφραστεί ότι «δεν έχουν ισχύ οι συμφωνίες που έχει συνάψει στο θέμα αυτό η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση με σχετικές χώρες και ότι οι συμφωνίες οριοθέτησης που έχει κάνει η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση στους θαλάσσιους χώρους δεν λαμβάνουν υπόψη τη βούληση των Τουρκοκυπρίων οι οποίοι είναι ο άλλος ιδρυτικός λαός».

Τέλος σημειώνει ότι «στις θαλάσσιες περιοχές που βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας μας στην Ανατολική Μεσόγειο, η ΤΡΑΟ (Ανώνυμος Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας) πραγματοποιεί έρευνες, ενώ από την άλλη δεν επιτρέπεται σε ξένους να προβούν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός της υφαλοκρηπίδας μας δίχως την άδειά μας».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Νταβούτογλου: Δεν υπάρχουν οριοθετημένα σύνορα στο Αιγαίο"

«Διπλή δόση» προς την Ελλάδα - Πρώτο πακέτο βοήθειας στην Κύπρο

Το Eurogroup αποφάσισε τη Δευτέρα την εκταμίευσης διπλής δόσης ύψους 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, η οποία θα γίνει τμηματικά –εντός των ημερών και μέσα στον Ιούνιο θα δοθούν τα ποσά– και θα συνδεθεί με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων του οικονομικού προγράμματος.

Όπως αποφασίστηκε, εντός των ημερών 4,2 δισ. θα δοθούν «εντός των επόμενων ημερών» μετά την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών και των προαπαιτούμενων πράξεων (prior actions).

Τον Ιούνιο θα εκταμιευτούν άλλα 3,3 δισ. ευρώ τα οποία συνδέονται με την υλοποίηση στόχων του προγράμματος, όπως έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η τρόικα θα επιστρέψει πλέον τον Οκτώβριο.

Η είδηση αυτή έρχεται να προστεθεί στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για πολύ θετικό κλίμα απέναντι στην Ελλάδα, ενώ νωρίτερα είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών, Στέφεν Κάμπετερ, προς το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, περί συμφωνίας της Γερμανίας να εγκριθεί η διπλή δόση, ύψους 7,54 δισ. ευρώ, για την Αθήνα.

Την ίδια στιγμή η Κομισιόν προϊδεάζει για ανάγκη λήψης νέων μέτρων, ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ, τη διετία 2015-16, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στον εγχώριο και διεθνή Τύπο περί αποδοτικότητας και επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος.

Ειδικότερα, η Επιτροπή επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της σημερινής οικονομικής συγκυρίας, θα απαιτηθούν ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος πρόσθετα μέτρα που θα αναλογούν στο 1,8% του ΑΕΠ το 2015 και στο 2,2% του ΑΕΠ το 2016.

Πάντως το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να καθησυχάσει, επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «το μνημόνιο συνεργασίας που επικαιροποιήθηκε δεν έχει καμία αναφορά σε συγκεκριμένο ύψος νέων μέτρων για το 2015-16. Το αντίθετο έχει σαφείς αναφορές στις καλύτερες από τις εκτιμήσεις επιδόσεις της χώρας».

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει το ΥΠΟΙΚ, «όπως αναφέρει και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που πρόσφατα ψηφίστηκε και ήταν προαπαιτούμενο για να πάρουμε δόση του δανείου, το όποιο τυχόν δημοσιονομικό κενό για το 2015-16 εκτιμούμε ότι θα καλυφθεί από τις καλύτερες επιδόσεις του 2013-14».

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει και η Κομισιόν, οι συζητήσεις για δημοσιονομικές αποκλίσεις και για μέτρα την περίοδο 2015 - 2016 θα εξεταστούν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του προϋπολογισμού το 2014, το ερχόμενο φθινόπωρο, οπότε τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία θα επιτρέψουν μια πιο πλήρη εικόνα για το εύρος της απόκλισης, που θα πρέπει να καλυφθεί.

Τέλος στο μαρτύριο της αξιολόγησης

Για τερματισμό του γνωστού «θρίλερ» με τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις πριν την έγκριση κάθε δόσης του δανείου, μίλησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η τρόικα έκανε ήδη πολύ ευνοϊκή έκθεση.

Η τρόικα θα επιστρέψει τον Οκτώβριο, είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα του ΣΕΒ. Μέχρι τώρα η επιστροφή της τρόικας ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούνιο μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης τον Απρίλιο.

«Έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας – οι περιβόητες «δόσεις» – θα συνεχιστούν κανονικά» επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Εξασφαλίσαμε ή εξασφαλίζουμε τώρα όλα τα υπόλοιπα «προαπαιτούμενα» για να πάρουμε τις υπόλοιπες δόσεις ως και τη δόση του Ιουνίου. Η Τρόικα έκανε ήδη πολύ ευνοϊκή έκθεση και θα σταματήσει αυτό το γνωστό «θρίλερ» με την εδώ επιστροφή της Τρόικας κάθε τρεις μήνες.

»Μείζων διαπραγμάτευση θα γίνει ξανά τον Οκτώβριο, με τον Προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. Κι ως τότε ελπίζουμε και πασχίζουμε η εικόνα της χώρας μας να είναι ακόμα καλύτερη».

Γερμανία: εκταμιεύστε τα 7,5 δισ. ευρώ

Την συγκατάθεσή της για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα έδωσε η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με επιστολή του υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ προς το ομοπονδιακό Κοινοβούλιο.

«Η τρόικα εκτιμά ότι η Ελλάδα πληροί τους περισσότερους από τους όρους του προγράμματος διάσωσης για το πρώτο τρίμηνο», επισημαίνει ο κ. Κάμπετερ και διευκρινίζει ότι μόνο τρία από τα προαπαιτούμενα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά, όπως λέει, «αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα».

«Εν όψει της επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και το πρώτο τρίμηνο του 2013 και υπό την προϋπόθεση της επιβεβαίωσης από την τρόικα για την εφαρμογή των προαπαιτουμένων, η κυβέρνηση εγκρίνει την καταβολή της επόμενης δανειακής δόσης στην Ελλάδα», αναφέρεται στην επιστολή του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών.

Με βάση τα όσα αναφέρει ο κ. Κάμπετερ, οι πληρωμές προς την Ελλάδα περιλαμβάνουν μια δόση 4,2 δισ. ευρώ στις 17 Μαϊου και μια δόση 3,3 δισ. ευρώ τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με την επιστολή του γερμανικού υπουργείου, ο στόχος για το έλλειμμα έχει αναθεωρηθεί ελαφρά προς τα κάτω, στο 4,4% του ΑΕΠ από 4,6% το Δεκέμβριο.

Ο στόχος του ελλείμματος για το 2014 παραμένει σταθερός στο 3,5%.

Στο ίδιο κείμενο, ο κ. Κάμπετερ τονίζει ακόμη ότι η τρόικα θεωρεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σχεδόν ολοκληρωμένη.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι το μειωμένο εργασιακό κόστος και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, και εκτιμά ότι ο στόχος για μείωση του κόστους εργασίας κατά 15% το 2012-2014 πιθανότατα θα επιτευχθεί.

Η βοήθεια στην Κύπρο

Ταυτόχρονα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε την πρώτη δόση της χρηματοοικονομικής βοήθειας για την Κύπρο, ύψους 3 δισ. ευρώ, η οποία θα εκταμιευθεί σε δύο τμήματα.

Το πρώτο μέρος της δόσης, ύψους 2 δισ. ευρώ εκταμιεύθηκε τη Δευτέρα, ενώ η δεύτερη, ύψους 1 δισ. ευρώ, πρόκειται να εκταμιευθεί πριν από την 30ή Ιουνίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ESM από το Λουξεμβούργο.

«Τα δύο τμήματα της δόσης θα καταβληθούν σε μετρητά και θα χρησιμοποιηθούν για τις γενικότερες ταμειακές ανάγκες της Κυπριακής κυβέρνησης, καθώς και για την αναχρηματοδότηση του χρέους» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σημείωσε ότι «τα δάνεια του ESM συμβάλλουν στη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη και αγοράζουν χρόνο για την Κύπρο. Ο χρόνος αυτός δίνει την ευκαιρία στην Κύπρο να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε να ξαναχτίσει την οικονομία της σε υγιή βάση».

Στην ανακοίνωση του ευρωμηχανισμού υπενθυμίζεται ότι «σε συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν από το Eurogroup της 25ης Μαρτίου, η Κύπρος θα λάβει συνολική βοήθεια 10 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.»

»Ο ESM αναμένεται να συνδράμει με 9 δισεκατομμύρια ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περίπου με ένα δισεκατομμύριο, υπό την αίρεση των σχετικών εγκρίσεων από το Διοικητικό του Συμβούλιο».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "«Διπλή δόση» προς την Ελλάδα - Πρώτο πακέτο βοήθειας στην Κύπρο"

Ανακλήθηκε προσωρινά το σχέδιο ΠΔ για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

Θα κατατεθεί εκ νέου με διορθώσεις

Με έγγραφό του προς το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ανακάλεσε προσωρινά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών των Δημοσίων σχολείων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μέσα στις επόμενες ημέρες, αν όχι και αύριο, θα κατατεθεί νέο με ορισμένες διορθώσεις.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο σχέδιο διατάγματος κατατέθηκε στις 22 Απριλίου 2013 στο Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Το διάταγμα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα σε διάσκεψη των δικαστών, κεκλεισμένων των θυρών, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγητή τον πάρεδρο Δ. Βασιλειάδη, αλλά ανακλήθηκε με έγγραφο του υπουργού Παιδείας.

Σήμερα το μεσημέρι το ΣτΕ ενημερώθηκε ότι το διάταγμα θα επιστραφεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με ορισμένες διορθώσεις.

Το σχέδιο διατάγματος καθορίζει τις προϋποθέσεις μεταθέσεων των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που πλεονάζουν, ή είναι περισσότεροι από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις (υπεράριθμοι).

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » " Ανακλήθηκε προσωρινά το σχέδιο ΠΔ για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών"

ΟΛΜΕ: «Να αρθεί η επιστράτευση πριν συζητήσουμε οτιδήποτε»

Την άρση της επιστράτευσης θέτει η ΟΛΜΕ ως απαραίτητη προϋπόθεση για την διεξαγωγή της οποιασδήποτε κουβέντας με την κυβέρνηση. Τη θέση του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Κοτσιφάκης επεσήμανε επίσης, πως η στάση των καθηγητών σχετικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις θα καθοριστεί αύριο στις Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της ΟΛΜΕ

Ξεκίνησε ήδη η αποστολή των φύλλων πορείας προς τους εκπαιδευτικούς; Τα έχουν παραλάβει κάποιοι συνάδελφοί σας;

«Εχει ακουστεί ότι θα τα έστελναν σήμερα, αλλά δεν έχουμε ακόμη ενημερωθεί από τα κατά τόπους σχολεία αν έχουν φτάσει. Από περιοχές στην επαρχία που μίλησα το πρωί μας είπαν ότι προετοιμάζεται η αποστολή τους και θα τα μοιράσουν μάλλον με αστυνομικούς στα σχολεία. Μάλλον πακέτα θα τα στείλουν».

Το σίγουρο είναι ότι μάλλον σε πολεμικό κλίμα καλούνται οι μαθητές να προσέλθουν στις εξετάσεις..

«Νομίζω ότι το κλίμα που δημιουργείται είναι άκρως αρνητικό. Πως αν κινητοποιείσαι ακολουθεί καταστολή. Το μάθημα αυτό είναι πάρα πολύ κακό και οι εξελίξεις δεν είναι καλές. Γιατί αυτό δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αφορά τους πάντες αφορά τον ελληνικό λαό».

Εχετε κάποιο μήνυμα να στείλετε στην κυβέρνηση;

«Εμείς ζητάμε τρία πράγματα από το Σάββατο, πριν υπογραφεί η επιστράτευση: Να αποσυρθεί το προεδρικό διάταγμα για τις μεταθέσεις , να δεσμευτεί πολιτικά και δημόσια η κυβέρνηση ότι δεν θα απολυθεί ουδείς εκπαιδευτικός αναπληρωτής και να μην κλείσει κανένα σχολείο. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε να γίνει συνάντηση με την κυβέρνηση. Η απάντηση σε αυτή την πρόταση διαλόγου ήταν η επιστράτευση. Τώρα πρέπει να αρθεί η επιστράτευση για να συζητήσουμε οτιδήποτε».

Εκφράζεται από το Μέγαρο Μαξίμου η ελπίδα ότι θα αναθεωρήσετε τη στάση σας .Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;

«Χωρίς να ανακληθεί η επιστράτευση, όχι. Τι να αναθεωρήσουμε; Μετέτρεψαν τα σχολεία σε στρατώνες. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε στην ελληνική κοινωνία; Αυτό το μήνυμα στέλνουν στην νεολαία; Πως όποιος αγωνίζεται, φιμώνεται;».

Γιατί κατά τη γνώμη σας η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτές τις αποφάσεις;

«Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι να κάνουν τις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά να τσακίσουν όποιον αγωνίζεται. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στην επιστράτευση δεν περιλαμβάνονται μόνο οι πανελλήνιες, αλλά και όλη η εκπαιδευτική διαδικασία. Η επιστράτευση δεν έχει επίσης χρόνο λήξης. Στο στόχαστρο είναι λοιπόν το δικαίωμα στην απεργία».

Η πρόταση της ΟΛΜΕ θα συζητηθεί από τις τοπικές ΕΛΜΕ αύριο;

«Βεβαίως, αύριο πραγματοποιούνται οι Γενικές Συνελεύσεις και την Τετάρτη η συνέλευση των προέδρων».

Ποιο είναι το κλίμα που υπάρχει στα σχολεία;

«Σήμερα άνοιξαν τα σχολεία. Θα υπάρξουν ενημερώσεις. Απόψε διοργανώνεται διαδήλωση που θα ξεκινήσει συμβολικά από τα γραφεία της ΟΛΜΕ και καλούμε όλον τον κόσμο να μετάσχει».

Θα προχωρήσετε ανεξάρτητα από τους χειρισμούς της κυβέρνησης;

«Θα αποφασίσουν οι Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου μας»

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΛΜΕ: «Να αρθεί η επιστράτευση πριν συζητήσουμε οτιδήποτε»"

Εισαγγελέας απαλλάσσει Καπελέρη για την υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων

Την απαλλαγή του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιάννη Καπελέρη από το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, κατηγορία που του είχε απαγγελθεί για την γνωστή υπόθεση της διαγραφής προστίμων λαθρεμπόρων καυσίμων, ζητεί με πρότασή της προς το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας η αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτα Ζάκκα.

Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Καπελέρη έγινε κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη. Την εισαγγελική παρέμβαση είχαν προκαλέσει σχετικές καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομίδη Σπινέλλη.

Τώρα, η εισαγγελέας ζητεί την απαλλαγή του, όπως επίσης ζητεί την απαλλαγή και της αρμόδιας διευθύντριας στην διεύθυνση τελωνείων στην οποία επίσης είχε απαγγελθεί κατηγορία για την ίδια υπόθεση. Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς και οι δυο κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων. Από την πλευρά του πάντως, ο κ. Καπελέρης είχε υποστηρίξει ότι τα πρόστιμα «πάγωσαν», με εγκύκλιο που εξέδωσε, λόγω επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης.

Τον τελικό λόγο έχει το συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφανθεί για την υπόθεση με βούλευμά του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Εισαγγελέας απαλλάσσει Καπελέρη για την υπόθεση λαθρεμπορίου καυσίμων"

Εισαγγελική έρευνα για το καθεστώς χορηγιών του ΟΠΑΠ

Το καθεστώς χορηγιών του ΟΠΑΠ θα ερευνηθεί ενδελεχώς μετά από παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Παναγιώτας Φάκου, η οποία έγινε με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για χορηγίες σε συγκεκριμένες «φιλικές» εφημερίδες που δεν άσκησαν κριτική στην διοίκηση του Οργανισμού.

Ειδικότερα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας. Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί αν οι χορηγίες συνδέονται με κοινωνικά, ιστορικά, πολιτιστικά κριτήρια, όπως προβλέπεται και αν το αντισταθμιστικό όφελος των καταχωρίσεων ανταποκρίνεται στο ποσό των χορηγιών.

Μάλιστα, ήδη έχουν ζητηθεί από τον ΟΠΑΠ όλες οι χορηγικές συμβάσεις. Την έρευνα θα διενεργήσει η οικονομική αστυνομία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για το καθεστώς χορηγιών του ΟΠΑΠ"

Βουλή: Tο ποσό των 1.447.388 ευρώ εκταμιεύθηκε από την ΕΡΤ για το «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ»

Την περίοδο 2010- 2012|Σύμφωνα με έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη.

Το ποσό των 1.447.388 ευρώ εκταμιεύθηκε, συνολικά, από την ΕΡΤ, για την εκπομπή «ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ», την περίοδο 2010- 2012, σύμφωνα με έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο βουλευτής είχε ζητήσει να ενημερωθεί πόσα χρήματα δαπάνησε η ΕΡΤ ΑΕ, συνολικά για την παραγωγή της συγκεκριμένης εκπομπής, πόσο ήταν το κόστος ανά εκπομπή για την ΕΡΤ ΑΕ και ποια είναι η μετοχική σύνθεση της εταιρείας παραγωγής της εκπομπής.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της ΕΡΤ, το κόστος ανά επεισόδιο για το 2010 ανήλθε σε 24.772 ευρώ, για το 2011, σε 22.000 ευρώ και για το 2012, σε 20.000 ευρώ.

Ως προς τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, αναφέρονται ως μέτοχοι οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Κωνσταντίνος Μωριάτης, Παναγιώτης Καραμπίνης, Αλέξανδρος Καρδαράς, Δέσποινα Κονταργύρη, Άρης Παππάς και Μαρία Δρανδάκη.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Tο ποσό των 1.447.388 ευρώ εκταμιεύθηκε από την ΕΡΤ για το «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ» "

Ανοιχτή επιστολή προς τους μαθητές συνέταξε η ΟΛΜΕ

Με μία ανοιχτή επιστολή προς του μαθητές η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης επιχειρεί να τους εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκαν οι κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων εξετάσεων.

Σε αυτή περιγράφει την κατάσταση για μία μέση οικογένεια στην Ελλάδα, την οποία βιώνει ο μαθητής αλλά και ο καθηγητής όπως επισημαίνεται, υπογραμμίζεται πως ο στόχος των απεργιών δεν είναι τα παιδιά και καταλήγει πως και οι δύο βρίσκονται στην ίδια πλευρά σε αυτή την υπόθεση.

Η επιστολή της ΟΛΜΕ:

«Φίλε μαθητή/ φίλη μαθήτρια,

Θα ήθελα να σου εξηγήσω για ποιους λόγους αναγκαστήκαμε εμείς, οι καθηγητές σου, να ξεκινήσουμε αυτό τον δύσκολο απεργιακό αγώνα. Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό. Θα ήθελα να μάθω κι εγώ τη γνώμη σου, ιδίως αν είναι διαφορετική από τη δική μου. Σου ζητώ όμως πρώτα να ξοδέψεις δυο λεπτά για να με ακούσεις.

Σε συναντώ καθημερινά στην τάξη, ανταμώνουμε στους διαδρόμους και στις σκάλες, στη αυλή του σχολείου μας. Με ενώνουν μαζί σου κοινές έγνοιες για το μάθημα της ημέρας, οι χαρές και οι λύπες της σχολικής καθημερινότητας. Ακόμα κι αυτά που κάποιες στιγμές φαίνεται να μας χωρίζουν συχνά γίνονται αφορμή για να συνδεθούμε στενότερα.

Κάποιες φορές στο σχολείο κυριαρχεί η ένταση, οι κραυγές δυναμώνουν, οι παλάμες σφίγγουν, το βλέμμα αγριεύει. Θα έχει περάσει, ασφαλώς, από το νου σου ότι τις περισσότερες φορές αυτές οι συγκρούσεις έχουν τη ρίζα τους έξω από το σχολείο, στο σπίτι, στη γειτονιά, στην καθημερινή ζωή. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό. Ιδίως στις μέρες μας, η επιβίωση συχνά γίνεται ένας καθημερινός εφιάλτης.

Οι γονείς συζητούν ολοένα στο σπίτι για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, για μεγαλύτερη φτώχεια, για το φόβο της απόλυσης. Οι μεγαλύτεροι φίλοι σου ομολογούν πόσο δύσκολο είναι να βρεις μια όποια δουλειά, κι ας έχεις ένα σωρό πτυχία. Μόνη διέξοδο βλέπουν στη μετανάστευση. Αλλά και συ ο ίδιος παρατηρείς το χαρτζιλίκι σου να λιγοστεύει, το σπίτι σου μέρα τη μέρα να αδειάζει. Και την ίδια ώρα οι υπουργοί μας κάνουν λόγο για νέες περικοπές και νέα μέτρα, που σχεδιάζει να επιβάλει η τρόικα, ή για δημόσια περιουσία που πρέπει να ξεπουληθεί.

Αυτά, φίλοι μαθητές, είναι προβλήματα που κι εμείς οι καθηγητές σας αντιμετωπίζουμε, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Ο μισθός μας μειώθηκε μέχρι το μισό, το διδακτικό μας ωράριο αυξήθηκε, οι συνθήκες εργασίας χειροτέρεψαν, οι διορισμοί νέων εκπαιδευτικών σταμάτησαν. Ταυτόχρονα, πολλά δημόσια σχολεία καταργούνται και συγχωνεύονται, άλλα δεν έχουν θέρμανση, εξοπλισμό, αίθουσες και εργαστήρια. Με τα τελευταία μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση, μπορούν να μας ξεσπιτώνουν και να μας στέλνουν από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη οποτεδήποτε, χωρίς να νοιάζονται πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τέτοιους μισθούς. Μπορούν ακόμη να μας απολύουν με το παραμικρό.

Μετά από αυτά τα τελευταία μέτρα το ποτήρι ξεχείλισε. Πήραμε την απόφαση πως πια δεν πάει άλλο. Το ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο να απεργούμε σε μέρες που κάποιοι από σας δίνουν κρίσιμες εξετάσεις για το μέλλον τους. Όμως δεν διαλέξαμε εμείς αυτή την περίοδο για να συγκρουστούμε, αλλά η κυβέρνηση, που προώθησε αυτά τα μέτρα. Ούτε είναι εύκολο για μας σε τέτοιες συνθήκες να στερηθούμε το μισθό μιας πολυήμερης απεργιακής περιόδου. Όμως, δυστυχώς, δεν έχουμε άλλη διέξοδο.

Στην τηλεόραση συχνά θα ακούς ότι τάχα η απεργία μας έχει στο στόχο της εσένα. Αυτοί που τα λένε αυτά έχουν κάνει ήδη την επιλογή τους. Πήγαν με εκείνους τους λίγους, που συνεχίζουν να κερδίζουν ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είναι αυτοί που διαπομπεύουν τους γονείς σου και όλους τους εργαζόμενους σαν τους τεμπέληδες της Ευρώπης. Μην επιτρέπεις σʼ αυτούς να μιλούν στο όνομά σου. Μην τους αφήνεις να σε χρησιμοποιούν σαν όπλο ενάντια στο δίκαιο αγώνα όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Σκέψου πως έχουμε ένα κοινό στόχο, που μας φέρνει από την ίδια πλευρά. Θέλουμε να βάλουμε τέρμα σε αυτή την πολιτική, που διαλύει τη χώρα, που καταστρέφει το παρόν και το μέλλον μας. Έχουμε επιλέξει να σταθούμε από την πλευρά του δίκιου και της αξιοπρέπειας. Και θα το κάνουμε, όσο περνάει από το χέρι μας.

Δεν είναι μια εύκολη επιλογή. Αλλά, πίστεψέ μας, δεν υπάρχει άλλη λύση.

Ο καθηγητής/η καθηγήτριά σου

Μάιος 2013»

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιχτή επιστολή προς τους μαθητές συνέταξε η ΟΛΜΕ"

Σε εφαρμογή το νέο σύστημα παρακολούθησης φαρμάκων

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το νέο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των φαρμακευτικών προϊόντων σε ολόκληρη την αλυσίδα διανομής, από την εισαγωγή ή παραγωγή ενός φαρμάκου έως... και την αγορά του στο φαρμακείο από τον πολίτη.

«Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, υπό τις σαφείς οδηγίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καταγράφει μια νίκη αξιοπιστίας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

«Αποδεικνύει», πρόσθεσε, «ότι το κράτος μπορεί να θεσπίζει κανόνες, να επιβλέπει την εφαρμογή των κανόνων και να τιμωρεί όσους δεν τους εφαρμόζουν».

Πάντως, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) εκτιμά ότι η όλη διαδικασία θα προκαλέσει προβλήματα κατά την εκτέλεση των ηλεκτρονικών συνταγών, καθώς το σύστημα θα απορρίπτει φάρμακα των οποίων οι ταινίες γνησιότητας για διάφορους λόγους δε θα αναγνωρίζονται.

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει οι φαρμακοποιοί να παραγγέλνουν άλλο φάρμακο από την φαρμακαποθήκη ή την εταιρεία με διαφορετικό κουπόνι και στη συνέχεια να επιστρέφουν τα φάρμακα προς αντικατάσταση.

«Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά προτιμούνται λύσεις που αντί να διευκολύνουν, περιπλέκουν τα πράγματα» αναφέρει ο ΦΣΑ και προτείνει να εκτελούνται κανονικά οι συνταγές στα φαρμακεία και εφόσον το σύστημα αναγνωρίζει τα «λάθος» κουπόνια, να καταλογίζονται στην εταιρεία που είναι υπεύθυνη.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εφαρμογή το νέο σύστημα παρακολούθησης φαρμάκων"

Σκάνδαλο στο Bloomberg! Δημοσιογράφοι είχαν πρόσβαση σε τραπεζικά στοιχεία ιδιωτών

Για "ασυγχώρητο λάθος" έκανε λόγο ο αρχισυντάκτης του Bloomberg, αφού παραδέχτηκε ότι δημοσιογράφοι του πρακτορείου είχαν πρόσβαση στα στοιχεία των πελατών που χρησιμοποιούν τα χρηματιστηριακά τερματικά του ομίλου.

"Οι δημοσιογράφοι μας δεν θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που θεωρούνται ιδιωτικής φύσης. Λυπάμαι. Το λάθος αυτό είναι ασυγχώρητο", ανέφερε ο Μάθιου Γουίνκλερ σε ανοιχτή επιστολή του που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του πρακτορείου.

Ο όμιλος παρέχει χρηματιστηριακές πληροφορίες μέσω τερματικών που ανταγωνίζονται εκείνα του ομίλου Thomson Reuters στις τράπεζες και τις αίθουσες συναλλαγών των Χρηματιστηρίων. Την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι απέκλεισε την πρόσβαση των δημοσιογράφων του σε ορισμένα δεδομένα μετά από τις διαμαρτυρίες ορισμένων πελατών του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι τράπεζες Goldman Sachs και JPMorgan Chase. Οι δύο τράπεζες άφησαν υπόνοιες ότι οι δημοσιογράφοι χρησιμοποίησαν τα στοιχεία αυτά για να παρακολουθούν τη δραστηριότητα υπαλλήλων τους και να εξασφαλίζουν πληροφορίες για τα άρθρα τους.

Η αποκάλυψη αυτή δημιούργησε σάλο στη Γουόλ Στριτ. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), οι υπάλληλοι και ο πρόεδρος της οποίας, ο Μπεν Μπερνάνκι, χρησιμοποιούν τα τερματικά του Μπλούμπεργκ, ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπός της. "Εξετάζουμε την κατάσταση και είμαστε σε επαφή με το Μπλούμπεργκ για να μάθουμε περισσότερα", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, που είναι επίσης πελάτης του ομίλου, "εξετάζει την υπόθεση", όπως έγινε γνωστό από καλά πληροφορημένη πηγή.

"Δεδομένου ότι ζητάμε διαφάνεια από τους άλλους, θα πρέπει να την απαιτήσουμε και από εμάς τους ίδιους", τονίζει ο Γουίνκλερ στην επιστολή του, επικαλούμενος το εγχειρίδιο δεοντολογίας των δημοσιογράφων του πρακτορείου.

Ο Γουίνκλερ αποκάλυψε ότι οι δημοσιογράφοι "μπορούσαν να δουν το ιστορικό ενός λογαριασμού και το πότε δημιουργήθηκε" καθώς επίσης και "στατιστικά στοιχεία για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιήθηκαν". Δεν είχαν όμως πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούσαν "τις χρηματιστηριακές υπηρεσίες και τα χαρτοφυλάκια", στα μηνύματα που ανταλλάσσονταν μέσα από τα τερματικά, στα άρθρα που συμβουλεύτηκαν οι πελάτες και σε άλλα ευαίσθητα δεδομένα.

"Όσο αναπτυσσόμαστε, η προστασία των δεδομένων έχει καταστεί προτεραιότητα για τους πελάτες μας και θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε αυτά τα δεδομένα", καταλήγει ο Γουίνκλερ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο στο Bloomberg! Δημοσιογράφοι είχαν πρόσβαση σε τραπεζικά στοιχεία ιδιωτών"

Δημοσίευμα "βόμβα" για Παπανδρέου

Αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα της γαλλόφωνης εφημερίδας του Bελγίου «La Libre Belgique», σύμφωνα με το οποίο τον Δεκέμβριο του 2010 οι ευρωπαίοι ηγέτες άκουσαν τον Γιώργο Παπανδρέου να τους λέει ότι όλοι οι αριθμοί της χώρας είναι ψεύτικοι.

Συγκεκριμένα , στο δημοσίευμα με τίτλο "Η Άγκελα Μέρκελ μέσα στην ελληνική παγίδα", αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι βαθιά σοκαρισμένη με όσα αποκαλύπτονται το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2010.

Στις Βρυξέλλες, οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων υποδέχονται τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί: 'Ακούστε, όλοι οι αριθμοί μας είναι ψεύτικοι. Η χώρα μου ταλανίζεται από τη διαφθορά. Θα χρειαστούν χρόνια, αλλά είμαι αποφασισμένος να την καταπολεμήσω. Θα χρειαστώ βέβαια υποστήριξη και βοήθεια, διότι πρόκειται για μία τεράστια επιχείρηση' ".

"Η Σύνοδος παραμένει άφωνη", σημειώνει η εφημερίδα.

"Η Άγκελα Μέρκελ αισθάνεται διπλά προδομένη. Όχι μόνο η Ευρώπη, ως κοινότητα αξιών, αμφισβητείται από τα διαδοχικά ψέματα των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και το ευρωπαϊκό σύστημα έχει καταστεί συνένοχο. Την τοποθετούν απέναντι σε ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει, διότι οι Ευρωπαίοι δεν διαθέτουν ούτε τα εργαλεία για να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα στη θέση των αγορών, ούτε τα μέσα για να πάρουν τα ηνία της Ελλάδας που βυθίζεται. Της ζητάνε να εγγυηθεί απατεώνες έναντι της Bundestag και του λαού της. Είναι αδύνατο.

Το ελληνικό μυστικό ήταν διάτρητο. Εκείνο που εντυπωσιάζει τους Ευρωπαίους ηγέτες τη βραδιά της 10ης Δεκεμβρίου - περισσότερο από τη σοβαρότητα της κατάστασης της χώρας του - είναι η ειλικρίνεια του Παπανδρέου", επισημαίνει μεταξύ άλλων το επίμαχο δημοσίευμα.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσίευμα "βόμβα" για Παπανδρέου"

Ξεκινούν τα προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» 2013

Περισσότεροι από 500 χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ μπορούν να επωφεληθούν από τα κοινωνικά προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» για το 2013.

Συγκεκριμένα, 530.000 ασφαλισμένοι, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα, καθώς και να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τα προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» ξεκινά την Τρίτη 14-05-2013 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 14-06-2013. Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας.

Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού είναι μέχρι 31-03-2014, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων έως τις 31-12-2013.

Τα νέα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας παρουσίασαν, σήμερα στα γραφεία της διοίκησης του ΟΓΑ, ο διοικητής του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός, παρουσία του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

Για «πολυδιάστατη κοινωνική παρέμβαση» έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού για 120.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ, τονίζοντας ότι «δίνει ανάσες και μια μικρή στήριξη σε χιλιάδες αγρότες, ενισχύει τον εγχώριο τουρισμό και τονώνει την τοπική ανάπτυξη μικρών τουριστικών περιοχών».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε, επίσης, στον σχεδιασμό παρόμοιου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού -αλλά μικρότερης κλίμακας- για τους μισθωτούς εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ, αναβιώνοντας με τον τρόπο αυτόν μια δραστηριότητα της Εργατικής Εστίας, η οποία έχει καταργηθεί από τον Φεβρουάριο του 2012.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε νέα νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα χορήγησης σύνταξης σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ ακόμη και αν οφείλουν εισφορές μέχρι το ποσό των 4.000 ευρώ, ενώ θα εξομοιώνει το ασφαλιστικό καθεστώς του ΟΓΑ με αυτό του ΙΚΑ, παρέχοντας τη δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 62 έτη, εάν υπάρχουν 40 χρόνια πλήρους ασφαλιστικού βίου. «Κοινωνική ανάσα για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αγρότες», χαρακτήρισε το πρόγραμμα ο διοικητής του ΟΓΑ Δημήτρης Κοντός.

«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας, διασφαλίζουμε σε χιλιάδες δικαιούχους την πρόσβαση στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό, κάτι που αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους πολίτες. Τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας ενισχύουν και τονώνουν την τοπική τουριστική ανάπτυξη, τη θεατρική κίνηση και την αγορά του βιβλίου», τόνισε ο διοικητής του ΟΓΑ.

Τέλος, ο κ. Κοντός παρουσίασε στατιστικά στοιχεία της απορροφητικότητας των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας για τα έτη 2011 και 2012.

Στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού από 180.000 δικαιούχους συμμετείχαν 58.200 (ποσοστό συμμετοχής 32,33%). Στο εκδρομικό πρόγραμμα από 29.200 δικαιούχους συμμετείχαν 9.838 (ποσοστό συμμετοχής 33,68%). Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα από 800 δικαιούχους συμμετείχαν 95 (ποσοστό συμμετοχής 11,87%).

Μεγαλύτερη ήταν η συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής βιβλίων (76,89%), όπου από 300.000 δικαιούχους συμμετείχαν 265.977, και στο πρόγραμμα παροχής εισιτηρίων θεάτρων, στο οποίο συμμετείχαν 52.682 σε σύνολο 100.000 δικαιούχων (52,68%).

Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι:

- Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

- Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων.

- Οι ασφαλισμένοι του κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης). - Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά). - Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

- Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

- Βιβλιάρια υγείας ΟΓΑ, θεωρημένα -σε ισχύ για το έτος 2013, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.

- Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή απόκομμα πληρωμής σύνταξης (εφόσον υπάρχουν) ή απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου.

- Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα ενταχθούν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2013. Η κατανομή των δικαιούχων θα γίνει αναλογικά σε όλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των δικαιούχων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα, ανά νομό και ανά πρόγραμμα.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει), ο ασφαλισμένος ή συνταξιούχους μπορεί να τα πληροφορηθεί από το ίδιο ΚΕΠ που υπέβαλε την αίτηση, ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr). Τα δελτία κοινωνικού τουρισμού και τριήμερων εκδρομών θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και αστυνομική ταυτότητα.

Οι δικαιούχοι της δωρεάν παροχής βιβλίων θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία-εκδοτικούς οίκους από όπου θα παραλαμβάνουν τα βιβλία.

Οι δικαιούχοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω προγράμματα της Αγροτικής Εστίας:

1. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξαήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 120.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου ή με μικρή συμμετοχή ανάλογα της κατηγορίας του καταλύματος που θα επιλέξει ο δικαιούχος). (Διάρκεια ισχύος από 24-6-2013 έως 31-03-2014).

2. Εκδρομικό πρόγραμμα Περιλαμβάνει τριήμερες εκδρομές, οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σε όλους τους νομούς της χώρας και απευθύνεται σε 10.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Το εκδρομικό πρόγραμμα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου που είναι 130 ευρώ ανά άτομο. (Διάρκεια ισχύος από 24-6-2013 έως 31-12-2013).

3. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 300.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), η δε αξία της παροχής ανέρχεται στα 20 ευρώ από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλους τους νομούς της χώρας. (Διάρκεια ισχύος από 20-7-2013 έως 31-12-2013).

4. Πρόγραμμα δωρεάν δελτίων θεάματος Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 100.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα. Τα δελτία διανέμονται από τα ΚΕΠ μέχρις εξαντλήσεώς τους και ισχύουν για τη θερινή θεατρική περίοδο 2013 και για τη χειμερινή 2013-2014.

kerdos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινούν τα προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» 2013"

Ν. Δένδιας: "Να συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους τα σώματα ασφαλείας και η ευνομία στη χώρα θα επιβληθεί"

Να συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους τα σώματα ασφαλείας και η ευνομία στη χώρα θα επιβληθεί", δήλωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, ο οποίος επισκέφτηκε τον αστυνομικό των ΜΑΤ που τραυματίστηκε στις συμπλοκές στις Σκουριές.

Επίσης ο υπουργός μετέφερε τα περαστικά του πρωθυπουργού και του προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν το οποίο διάβασε στα ΜΜΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού είναι σταθερή, ενώ φέρει τραύματα από θράυσματα στην κοιλιακή χώρα και στα άκρα.




thousandnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Δένδιας: "Να συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους τα σώματα ασφαλείας και η ευνομία στη χώρα θα επιβληθεί""

Kαλούν στη δίκη του Άκη τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Κύπρου

Η κατηγορία αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακινήθηκαν με τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Σε απολογία για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καλείται ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης αλλά και ο γιος του Μιχάλης, από τους ανακριτές της υπόθεσης του πρώην υπουργού Άμυνας 'Ακη Τσοχατζόπουλου.

Η κατηγορία για την οποία καλείται να λογοδοτήσει ο Κύπριος πρώην υπουργός και ο γιος του, αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν, με τελικό αποδέκτη τον Α. Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το υπουργείο Άμυνας των ΤΟR M-1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος εντόπισαν υπεράκτια εταιρία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν χρήματα σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη, στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του.

Η εν λόγω εταιρία BEESTON, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ανακριτών, «δέχθηκε» εμβάσματα εκατομμυρίων που φαίνεται να έχουν αποσταλεί από τον -καταζητούμενο πλέον με ένταλμα- Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan . Η συγκεκριμένη εταιρία έχει κυρίαρχο ρόλο, ως «κουμπαράς» στην διακίνηση του μαύρου χρήματος στην αγορά των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR M-1.

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της εταιρίας Drumillan εμφανιζόταν ο επιχειρηματίας Βλάσσης Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα της Ινδονησίας τον Οκτώβρη του 2012.

Η διαδρομή των χρημάτων έφερε τους δύο ανακριτές στα επίμαχα 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Κύπρο.

Το μεγαλύτερο μέρους του ποσού, τα 7 εκατομμύρια, φέρονται να προέρχονται από την εταιρία BEESTON, ενώ τα υπόλοιπα από τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.

Οι ανακριτές σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου θα κινήσουν την διαδικασία μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ώστε να κληθεί σε απολογία, ενώ για τον Μιχάλη Μιχαηλίδη η κλήση θα σταλεί απευθείας, καθώς έχει και ελληνική υπηκοότητα.

Για το ρόλο που καταλογίζεται στον πρώην υπουργό της Κύπρου είχε μιλήσει στον ανακριτή ο εξάδελφος και επί πολλά χρόνια στενός συνεργάτης και νυν συγκατηγορούμενος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας τον οποίο έχει μηνύσει ο κ. Μιχαηλίδης.

Στην συμπληρωματική απολογία που είχε δώσει ο Ν. Ζήγρας, με την οποία «σηματοδότησε» την αλλαγή της υπεράσπισης του, είχε κατονομάσει ως «πρωταγωνιστές» του σκανδάλου τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο, τον Βλάση Καμπούρογλου, τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντίνο Μιχαηλίδη.

Ο Ν. Ζήγρας φέρεται να απέδωσε στον πρώην Κύπριο πολιτικό σημαντικό ρόλο, καθώς φέρεται να υποστήριξε ότι ο Μιχαηλίδης μετέφερε τουλάχιστον 4 φορές μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον εξάδελφο του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Ντ. Μιχαηλίδης μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Kαλούν στη δίκη του Άκη τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Κύπρου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news