facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Διαβάστε την περιπέτεια του 4χρονου Μανώλη που βρέθηκε στην ανάγκη του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας

Mία φωτογραφία ίσον 1000 λέξεις  !!!


Μαύρο Πάσχα για τον μικρό Μανώλη Αναπολιτάκη που γνώρισε από πρώτο χέρι την πλήρη διάλυση του (κράτους) ....Στο πιο σημαντικό κομμάτι που λέγεται Υγεία …ή  ΞΕΦΤΙΛΑ του ανθρωπινού πόνου !


 Αλήθεια γιατί ο πατέρας του αλλά και άλλα 11  εκατομμύρια Έλληνες χρόνια τώρα σαν αιμοδότες πληρώνουν, σαν σκασμένοι !!!
Για να έρχονται κάποια πολιτικά καθίκια να τα κλέβουν…,και  να μην τιμωρούνται ,αλλά ,και κάποιοι άλλοι ολοκληρωτικά να ξεπουλάνε την πατρίδα ….και από την άλλη να βγαίνουν να μας λένε …ε ναι , έρχεται η ανάπτυξη.
                  Ποια ανάπτυξη ρε λαμόγια του κερατά….

Απαντήστε μου ρε ψευταράδες εμενα του απλού έλληνα φορολογούμενου που επί 37 χρόνια σας τα ακούμπαγα…και άλλους 28 μήνες υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία την τότε πατρίδα και σήμερα χωράφα όπως την καταντήσατε  και αρκετοί από εσάς εκεί μέσα στην βουλή  το παίξατε Ι-5 για να αποφύγετε τα δυσκολα και για να μην σχιστεί το καλτσόν σας !!!...

Γιατί την Κυριακή του Πάσχα ώρα 20,30 μμ που ο πατέρας του Στέλιος Αναπολιτάκης και γαμπρός μου άρπαξε κυριολεκτικά το παιδί του στα χέρια του όταν άκουσε το παιδί του να ουρλιάζει στην παραλία του Καραθώνα στο Ναύπλιο και το μεταφέρει στο Νοσοκομείο του Άργους στο παιδιατρικό τμήμα , οι γιατροί σας αδιαφόρησαν και ψυχρά είπαν στον πατέρα  του…ότι εμείς εδώ δεν έχουμε ούτε σωληνάριο αλοιφή ,ή κάποια ένεση αν χρειαστεί για αλλεργικό Σοκ.. και σας παρακαλούμε να πάτε να βρείτε μόνοι σας σε εφημερεύων φαρμακείο αλοιφή!!

 Ήταν απάντηση αυτή (Ιατρού) σε ένα παιδί 4 χρόνων και στον πατέρα του ;;;
Tι ήταν αυτό που του είπε,  το να  φροντίσετε μόνοι σας , εμείς εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα…...

Nαι το παιδί το έχει τσιμπήσει ανεμώνη θαλάσσης και όλο αυτό στα πόδια του.. μπορεί να το έχουν κάνει και τσούχτρες.
Ναι σας καταλαβαίνουμε αλλά δεν έχουμε ούτε γάζα όχι αλοιφές !!!!
Aπίστευτο και όμως αληθινό;;;

«» Ρωτάω ….εάν το παιδί πέθαινε τι θα μας λέγανε και τότε…ότι φταίει ο πατέρας του που το πήρε και έφυγε….;;;;

«» Ρωτάω …αλήθεια αν ήταν το παιδί του ,το ανιψάκι του το παιδί του κολλητού του …ο υποτιθέμενος (γιατρός).. θα το άφηνε να φύγει με αυτό το χάλι χωρίς καν την στοιχειώδη προληπτική διαμονή σε κάποιο θάλαμο του νοσοκομείου ;;;
Έ μεγάλε…που δεν ξέρω και το όνομα σου !!..θα το μάθω όμως που θα πάει !!!

Που καταντήσατε μωρέ την πατρίδα μας….ΝΤΡΟΠΗ σας..

Δεν αναφερόμαστε καθόλου για νοσηλεία στην χωράφα Ελλάδα  ;;;

Απαντήστε σε αυτό το παιδί κύριε Σαμαρά !
Απαντήστε σε αυτό το παιδί αρμανάτοι υπουργοί του υπουργείου Θανάτου !
Απαντήστε σε αυτό το παιδί και οι 300 κηφήνες !

Απαντήστε σε αυτό το παιδί κύριοι της .Ε.Ε και της τρόϊκας γιατί ο πατέρας του θα πρέπει σαν ηλίθιος και κορόιδο να σας πληρώνει …για αυτό το κράτος Χωράφα  που δεν έχει να του προσφέρει ..ΤΙΠΟΤΑ.!!

Θέλετε να σας απαντήσω εγώ και για τον εγγονό μου και για τον γαμπρό μου !!!
Ούε και αλλοίμονο σας ….από εμένα αλλά και ένα λαό αν πραγματικά ξυπνήσει ….και μέχρι να ξυπνήσει …..Κρίμα  που σας ανέχεται !

Εάν πάθει κάτι το κοπέλι μας …θα σας κόψω τον λαιμό σας με τα δόντια μου , και θα τον φτύσω στα μούτρα σας.. αυτό σας αξίζει !!

Επείγουσα εισαγωγή στην Ευρωκλινήκή ..και γιατρούς να κτυπάνε το κεφάλι τους στο χάλι του παιδιού.
 
Ευτυχώς που τα παιδιά μου πήραν το παιδί τους και το έφεραν αμέσως στην Αθήνα
και ο εγγονός μου Μανώλης Αναπολιτάκης νοσηλεύεται  στην Ευρωκλινική Αθηνών με οξεία εσωτερική φλεγμονή  σε εμπύρετη κατάσταση λόγω της μη , έγκαιρης ιατρικής παρακολούθησης του στο νοσοκομείο του Άργους.

 Οι  γιατροί εδώ τραβάνε τα μαλλιά τους με την απορία γιατί δεν έγινε εισαγωγή του παιδιού για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο του Αργούς…
 
Περιττό δε αγαπητοί θα πρέπει να σας πω …. ότι ακόμα είμαστε στην αρχή των αναφορών που ετοιμάζουμε, στους Ιατρικούς Συλλόγους της Ελλάδος και της Ευρώπης που θα προκύψουν για το ιατρικό προσωπικό της 5ης Μαΐου που έκανε βάρδια στο παιδιατρικό τμήμα…..

Ας κάνουν αυτοί τώρα το σταυρό τους μην υπάρχει επιπλοκή στην υγεία του Εγγονού μου  ……Ο θεός ας μην χειροτερέψει τα πράγματα……!!!!!!!

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους από τα Μ.Μ.Ε που ευαισθητοποιήθηκαν αμέσως και πρόβαλαν την κρατική αδιαφορία που αυτήν την φόρα είχε για θύμα τον εγγονό μου ..και εύχομαι ποτέ να μην ξανά χρειασθεί κανένα παιδί να πέσει στα χέρια του ανεύθυνου παιδιάτρου στο νοσοκομείο του Άργους

Υ/Γ  ..Ούτε μια συγγνώμη από τους τύπους του Νοσοκομείου Άργους…
Και μερικές ερωτήσεις στον δήμαρχο της Περιοχής !!!

«Κύριοι ανεύθυνο υπεύθυνοι  !! γιατί δεν βάζετε ταμπέλες ότι η περιοχή αυτή είναι επικίνδυνη για όλους  τους λουόμενους λόγω του ζωικού βασιλείου του βυθού του ;;;»

Έπρεπε ΝΑΙ ή ΌΧΙ να προστατευθούν οι δημότες σας και οι επισκέπτες τις περιοχής  σας ;;;
Γιατί δεν το κάνετε ;;
Ποιοι σας εμποδίζουν…και γιατί ;;;
                            
Συμβουλή…..Ποτέ δεν είναι Αργά δήμαρχε…μην περιμένει να δεις θάνατο για να κλείσεις την παραλία…μόνο ομορφιά έχει….μόλις μπεις μέσα.. γίνετε όπλο Θανάτου ή εισιτήριο σε νοσοκομείο χωρίς γιατρούς και φάρμακα ….

Διαβάστε με προσοχή ένα άρθρο του 2011


Καλύπτουν την απανθρωπιά τους στο νοσοκομείο Άργους …
ΝΤΡΟΠΗ σας  !!!


Πρέπει να ντρέπεστε κύριε διοικητά του Νοσοκομείου Άργους (κύριε) Άρχοντα ..θα πρέπει να ντρέπονται …οι πραγματικοί άρχοντες , με τα ψέματα και την συγκάλυψη που κάνετε στον γιατρό που «τά’ ξύνε » την ημέρα της εφημερίας του…την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ όταν μεταφέρθηκε ο εγγονός μου Μανώλης Αναπολιτάκης ετών τεσσεράμισι στα επείγοντα περιστατικά .

Σκεφτείτε τι προσφέρετε !

Γιατί ..καλύπτετε  την αδιαφορία του (γιατρού) ο οποίος απλά περιορίστηκε στο να γράψει σε μια συνταγή τι ακριβώς  να πάει να αγοράσει δηλαδή την αλοιφή fucicort
σε εφημερεύων αυτό μόνο προσέφερε !!
Και ερωτώ κύριε διοικητά του νοσοκομείου Άργους ..αυτό έπρεπε να κάνει ο ανεύθυνος γιατρός σας βλέποντας το χάλι του παιδιού…του οποιοδήποτε παιδιού που ζητάει την ιατρική του βοήθεια  ;;;
(Κύριοι) συνεχίστε να παίζεται με τις ζωές όλων μας…
Αν θέλετε πραγματικά να προσφέρεται κάτι Και για την δική σας αξιοπρέπεια παραιτηθείτε και βγείτε να καταγγείλετε ότι η επίσημη πολιτεία  σας έχει εγκαταλείψει όπως ακριβώς έχει κάνει με όλο τον ελληνικό λαό.

 Μην βγαίνετε να λέτε ψέματα στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε και να κρύβεστε…δεν σας τιμά αυτό.

Γεώργιος Δ.Μοσκοβίτης
Δημοσιογράφος
            Πρόεδρος
 Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης Μ.Μ.Ε
          6980921768

kritikoipalmoi   
                           
Άμεση αντίδραση Ανδριανού για τον μικρό Μανώλη

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο με θέμα την ανάγκη άμεσης διενέργειας εξέτασης της καταγγελίας πολίτη για ελλείψεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας και φαρμακευτικό υλικό. 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής : 

«Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη, την Κυριακή του Πάσχα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Άργους από τους συγγενείς του παιδί με συμπτώματα αλλεργικού σοκ, όμως εκεί οι οικείοι του πληροφορήθηκαν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ούτε τα απολύτως αναγκαία, δηλαδή αλοιφή ή ένεση, και τους συστήθηκε να αγοράσουν τα φάρμακα από εφημερεύον φαρμακείο και να φροντίσουν μόνοι τους το παιδί. 

Μετά απ' αυτά, όπως αναφέρουν οι συγγενείς του παιδιού, το παιδί νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική με οξεία εσωτερική φλεγμονή εξαιτίας της μη έγκαιρης αντιμετώπισης του αλλεργικού σοκ. 

Κατόπιν αυτών, 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ: 

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να διερευνηθούν άμεσα οι παραπάνω καταγγελίες του πολίτη και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες όπου υπάρχουν».

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαβάστε την περιπέτεια του 4χρονου Μανώλη που βρέθηκε στην ανάγκη του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας "

Εκτροπή του πολιτεύματος η υπόθεση Hoechtief

Οι όροι εκχώρησης του ΔΑΑ στην Γερμανική εταιρεία συνιστούν πραξικοπηματική ακύρωση της δημοκρατικής νομιμότητας, με την απόλυτη συναίνεση Χατζηδάκη – Στουρνάρα.

Σκάνδαλο που αγγίζει το μέγεθος της Siemens και του Χρηματιστηρίου αποτελεί η απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ της γερμανικής εταιρίας Hochtief που διαχειρίζονταν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, η κυβέρνηση αποφασίζει να απαλλάξει τον μεγαλύτερο φοροοφειλέτη και μάλιστα με δικαστική απόφαση που ελήφθη στο… Λονδίνο.

Αλήθεια, πως είναι δυνατόν μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχει συνάψει συμφωνίες σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο και σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα, να δικάζεται για μια διαμάχη με το ελληνικό δημόσιο σε βρετανικό δικαστήριο;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Η κυβέρνηση θέλοντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, πανηγυρίζει για το σπουδαίο “deal”της πώλησης του μεριδίου της γερμανικής Hochtief στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο αγόρασε η θυγατρική του δημοσίου επενδυτικού ταμείου συντάξεων του Καναδά (PSP Investments).

Η Hochtief χρωστά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από ΦΠΑ που δεν απέδωσε ποτέ και αρνείται να αποδώσει στο ελληνικό Δημόσιο. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως το ποσό αγγίζει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη και αν είναι έτσι, αυτό σημαίνει πως η Hochtief είναι μακράν ο μεγαλύτερος φοροοφειλέτης στην Ελλάδα.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση το Δημόσιο δεν κινείται όπως κινείται με τις υπόλοιπες ελληνικές εταιρίες και τα φυσικά πρόσωπα; Γιατί προβαίνει σε συντηρητικές κατασχέσεις περιουσιών, γιατί φυλακίζει ανθρώπους που χρωστούν στο Δημόσιο μικρότερα ποσά, ενώ η συγκεκριμένη εταιρία όχι μόνο δεν εξαναγκάζεται να πληρώσει τα οφειλόμενα, αλλά της επιτρέπεται να βάλει και έσοδα από το ταμείο της από την περιουσία για την οποία χρωστά στο Δημόσιο!

Την ίδια στιγμή, η Γερμανική εταιρεία δεν έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για την κατασκευή του έργου, που ξεπερνούν βάσει των τότε αξιών, το ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!

Ο Σημίτης και το «χρυσό» dealμε τους φίλους Γερμανούς

Τη στιγμή που χιλιάδες Έλληνες απειλούνται με φυλάκιση λόγω χρεών, οι Γερμανοί κάνουν πάρτι στην υγεία των κορόιδων (Ελλήνων) και του φίλου τους Κ. Σημίτη.

Η πολύμηνη κόντρα ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρίας Hochtief που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έληξε στις αρχές Απριλίου, με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου του Λονδίνου σχετικά με την απόδοση ή μη 163 εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό κράτος.

Η απόφαση ήταν αρνητική, γεγονός που απάλλαξε τους Γερμανούς από την καταβολή του ΦΠΑ και των ανάλογων προσαυξήσεων και δικάστηκε στο εν λόγω δικαστήριο.

Το ερώτημα τώρα είναι, πως είναι δυνατόν να χρωστά μια εταιρεία τόσα εκατομμύρια σε ένα κράτος και τελικά να δικαιώνεται;

Η δουλειά κάπου «βρωμάει» και φυσικά κάποιοι κρύβονται πίσω από αυτό.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε φροντίσει να προστατέψει κατά την υπογραφή της σύμβασης με τη Hochtief, τα συμφέροντα των φίλων του Γερμανών.

Η σύμβαση που υπεγράφη το 1996 δίνει κάθε πλεονέκτημα στη γερμανική εταιρία που αναμενόμενα απαλλάχθηκε, αφού ο Σημίτης είχε φροντίσει να προστατέψει τους Γερμανούς με κάθε μέσο.

Το παρασκήνιο του αεροδρομίου βασικά μπάζει από παντού, μιας και τη χρηματοδότηση είχε αναλάβει η ευρωπαϊκή ένωση μαζί με το ελληνικό δημόσιο. Τα σενάρια μάλιστα θέλουν, πολλούς από τους Επιτρόπους να πιέζουν να δοθεί το έργο στη γερμανική εταιρία, ιδιαίτερα δε ο Επίτροπος Χρηματοδοτήσεων Βολφ Ματίες, του οποίου διευθυντής ήταν ο σημερινός Ύπατος της Μέρκελ στην Αθήνα, Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Ποια Δημοκρατία; Πραξικόπημα… Σημίτη!

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η δίκη της Hochtiefσε δικαστήριο του Λονδίνου και όχι της Αθήνας.

Είναι δυνατόν μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, λειτουργεί σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους και έχει συνάψει συμφωνίες σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, να δικάζεται σε δικαστήριο του Λονδίνου; Ποιος ο λόγος;

Δεν μπορούμε να μιλάμε για Δημοκρατία και σύνταγμα τη στιγμή που μία εταιρεία χρησιμοποιεί αποφάσεις ξένων αρχών (δικαστήριο Λονδίνου) για να αποφύγει συνταγματικές υποχρεώσεις της στην ελληνική επικράτεια όπου και δραστηριοποιείται.

Η υπόθεση της Hochtief, όπως επίσης και άλλες περίεργες υποθέσεις, όπως τα περίφημα SWAPS, εμπεριέχουν οσμή σκανδάλου και αναμφίβολα αποτελούν πραξικοπηματικές πράξεις της κυβέρνησης Σημίτη.

Αναμφισβήτητα, οι συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση Σημίτη με τους φίλους Γερμανούς αποτελούν εκτροπή του πολιτεύματος.

Ποιος θα παρέμβει όμως για τα σκάνδαλα εκείνης της περιόδου, όταν ο ίδιος ο σημερινός υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει «χρυσή περίοδο» την διακυβέρνηση Σημίτη;

Ποιος θα παρέμβει όταν ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά την οδό Αναγνωστοπούλου;

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτροπή του πολιτεύματος η υπόθεση Hoechtief"

Πρόστιμα σε τράπεζα για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Αντλήθηκαν στοιχεία πελάτη μέσω του «Τειρεσία»

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε σε Τράπεζα δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 10 χιλιάδων ευρώ για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, στέλεχος της Τράπεζας αναζήτησε μέσω του συστήματος «Τειρεσίας» οικονομικά στοιχεία παλαιού πελάτη Τράπεζας (πελάτης πριν από το 2005) ο οποίος, όμως, είχε σταματήσει τη συνεργασία με την επίμαχη Τράπεζα.

Το στέλεχος της Τράπεζας στη συνέχεια έδωσε τα οικονομικά αυτά στοιχεία σε συγγενικό πρόσωπο του παλαιού πελάτη, το οποίο, όμως, εκ του νόμου δεν έχει δικαίωμα να πληροφορηθεί το περιεχόμενο των στοιχείων αυτών, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο παλαιός πελάτης έστειλε εξώδικο στην Τράπεζα και ζητούσε να πληροφορηθεί τον αρμόδιο υπάλληλο που αναζήτησε και έδωσε τα προσωπικά του οικονομικά δεδομένα σε συγγενείς του, χωρίς, όμως, να λάβει ποτέ απάντηση από την Τράπεζα.

Το επόμενο βήμα του παλαιού πελάτη ήταν η προσφυγή του στην Αρχή.

Η τελευταία μετά από έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Τράπεζα δεν είναι σε θέση να ελέγξει εάν οι αναζητήσεις από το σύστημα «Τειρεσίας» έγιναν νόμιμα ή όχι.

Η Αρχή αποφάνθηκε ότι η άντληση προσωπικών στοιχείων που έγινε από υπαλλήλους της Τράπεζας δεν είχαν νόμιμο χαρακτήρα, ενώ παράλληλα δεν ικανοποίησε το αίτημα του παλαιού πελάτης της για την ενημέρωση που ζητούσε σχετικά με την προέλευση των προσωπικών οικονομικών δεδομένων του.

Να σημειωθεί η Αρχή είχε υποδείξει στην Τράπεζα να απαντήσει στον πελάτη της.

Κατόπιν αυτών, η Αρχή επέβαλε στην Τράπεζα πρόστιμο 7 χιλιάδες ευρώ για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και πρόστιμο 3 χιλιάδων ευρώ για την άρνησή της απαντήσει στον παλαιό πελάτη της, ενώ απηύθυνε προειδοποίηση στην Τράπεζα ότι πρέπει να λάβει μέτρα για την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμα σε τράπεζα για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων"

Oι Πανελλήνιες θα γίνουν ακόμη και με επιστράτευση

Αποφασισμένος ακόμα και να τους επιστρατεύσει εκπαιδευτικούς είναι ο πρωθυπουργός στην περίπτωση που αποφασίσουν να απεργήσουν στις πανελλήνιες εξετάσεις, διαμηνύοντας πως δεν θα αφήσει 100.000 οικογένειες να βρεθούν σε ομηρεία.

Εξήγησε, σύμφωνα με το Έθνος, πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου αλλά θα κάνει παράλληλα ό,τι χρειαστεί προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των μαθητών.

"Η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο αίτημα της κοινωνίας" ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

Δεν μπορεί, όπως σημείωνε, κανένας να παίξει με το μέλλον των παιδιών, ούτε η περίοδος των εξετάσεων μπορεί να αποτελέσει πεδίο για τη διεκδίκηση αιτημάτων.

Στο Μαξίμου θα αναμένουν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ και την εισήγηση που θα κάνουν προς τις τοπικές ΕΛΜΕ, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει δώσει εντολή στον υπουργό Παιδείας να συνεχίσει εντατικά τον διάλογο με τους εκπροσώπους τους προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης.

Είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω σε βασικά θέματα όπως η εβδομαδιαία αύξηση κατά δύο ώρες του ωραρίου των εκπαιδευτικών, η αξιολόγησή τους και η συγχώνευση σχολικών μονάδων.

Πεποίθηση των στελεχών του Μαξίμου είναι πως αν η σύγκρουση οδηγηθεί στα άκρα, τότε και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα συμφωνήσουν στο μέτρο της επιστράτευσης και θα το αποδεχτούν ως αναγκαίο.

Σε πολιτικό επίπεδο ο πρωθυπουργός, που έχει επιδείξει ανάλογη στάση τόσο απέναντι στους ναυτικούς όσο και έναντι των απεργών στη χαλυβουργία, εκτιμά ότι η κοινωνία επικροτεί την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει και πως στο τέλος οι κερδισμένοι αυτής της σύγκρουσης με τις συντεχνίες θα είναι οι πολίτες.

Όπως τονίζουν άλλωστε στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, έχει φροντίσει να καταστήσει σαφές εγκαίρως ότι δεν προτίθεται να ακολουθήσει την τακτική της άκριτης υιοθέτησης αιτημάτων και διεκδικήσεων συνδικαλιστικών ομάδων εις βάρος της συνολικής προσπάθειας που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Oι Πανελλήνιες θα γίνουν ακόμη και με επιστράτευση"

Φωτοβολταϊκά: οι επιπτώσεις στην Ελλάδα από την επιβολή δασμών στα κινεζικά πάνελς

Σημαντικές επιπτώσεις έχει και για την Ελλάδα η απόφαση της Κομισιόν για επιβολή δασμών στα Κινεζικά πάνελς. Πρώτα απ` όλα, όπως μεταδίδει το energypress.gr, το ποσοστό των δασμών (μέσος συντελεστής φορολόγησης 47% και σε κάποιες περιπτώσεις πολύ υψηλότερος) θεωρείται πολύ υψηλό.

Οι δασμοί θα ισχύσουν αρχικά για έξι μήνες και για να συνεχιστούν θα πρέπει να λάβει προηγουμένως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έγκριση των κρατών-μελών της, ωστόσο παράγοντες του κλάδου φοβούνται ότι θα παγώσει κάθε δραστηριότητα, ενώ είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να καταστούν και πάλι βιώσιμες οι φωτοβολταϊκές επενδύσεις.

Η τάση στην Ευρώπη είναι η ριζική μείωση στα ταρίφες των φωτοβολταϊκών, κάτι που είναι εφικτό χάρη στη ραγδαία μείωση του κόστους του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιθετική εμπορική πολιτική των Κινεζικών εταιρειών πάνελς.

Τώρα, η βάση στην οποία στηρίχτηκε η «χαμηλή ταρίφα», δηλαδή τα φθηνά Κινεζικά πάνελς, κλονίζεται.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στη χώρα μας, τα κόστη που έλαβε υπόψη της η ΡΑΕ για να διαμορφώσει την πρόσφατη γνωμοδότησή της δεν στέκουν πλέον, κάτι που επιφέρει αλλαγές και στον σχεδιασμό του ΥΠΕΚΑ για τις νέες ταρίφες.

Επίσης, δυσκολεύει κατά πολύ το γενικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο το φωτοβολταϊκό ρεύμα θα πληρώνεται με χαμηλές τιμές, τέτοιες που να αντιστοιχούν στο καύσιμο που αντικαθιστούν (φυσικό αέριο) και άρα δεν θα επιβαρύνει παρά ελάχιστα τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ, ενώ με τους δασμούς στα Κινεζικά πάνελς, απομακρύνεται επίσης το ενδεχόμενο ενίσχυσης της αυτοπαραγωγής ή θέσπισης του net metering στα οικιακά φωτοβολταϊκά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτοβολταϊκά: οι επιπτώσεις στην Ελλάδα από την επιβολή δασμών στα κινεζικά πάνελς"

Τί γίνεται στο λιμεναρχείο Ραφήνας; Πολίτες έπεσαν θύματα απάτης και καλούνται να ξαναπληρώσουν χαράτσια

Λάβαμε σοβαρές καταγγελίες, στο Κίνημα Δεν Πληρώνω, για ένα μεγάλο σκάνδαλο που συμβαίνει στο Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Εκατονταδες άνθρωποι εξαπατήθηκαν όταν πλήρωσαν κανονικά είτε μεταβιβάσεις σκαφών είτε ανανεώσεις αδειών σκαφών.

Πρόκειται για μια μεγάλη κομπίνα που θύματα της έχουν πέσει πάρα πολλοί άνθρωποι από όλη την Αττική που οι βάρκες και τα σκάφη τους "ανήκουν" στο Λιμεναρχείο Ραφήνας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες στο λιμεναρχείο ανήκουν περί τα 15.000 σκάφη όπου οι κάτοχοι των 9.500 εχουν πέσει θύματα απάτης.

Το θέμα είχε ως εξής:

Λιμενικοί Υπάλληλοι εισέπραταν χρήματα για τις μεταβιβάσεις ή και τις ανανεώσεις αδειών. Δεν χορηγούσαν τα ανάλογα βιβλιαράκια λέγοντας ότι είχαν τελειώσει και έδιναν έγγραφα με σφραγίδες και υπογραφές που έμοιαζαν καθόλα νομότυπες.

Όλα αυτά κανονικά στα γραφεία του Λιμεναρχείου Ραφήνας...

Οι ανυποψίαστοι "πελάτες" της απάτης καλούνται τώρα να ξαναπληρώσουν εκατοντάδες ευρώ ο καθένας γιατί έμαθαν ότι τα χαρτιά τους δεν ισχύουν, μιας και έπεσαν θύματα απάτης κάποιων επίορκων υπαλλήλων.

Η απάντηση του νέου λιμενάρχη, μιας και ξηλώθηκε όλο το προσωπικό, είναι:

"Ναι ρε παιδια εχετε δικιο αλλα εχω εντολη απο τον υπαρχηγο και το υπουργειο να κανω διερευνηση του θεματος κλπ κλπ αλλα εσεις πρεπει να ξαναπληρωσετε η καντε μυνηση στους υπαιτιους".

Οι καταγγέλοντες ρωτάνε: "Η απαντηση του ελληνικου κρατους ποια ειναι; "

Εκπρόσωπος του Γραφείου τύπου του Κινήματος Δεν Πληρώνω, επεκοινώνησε με το Λιμεναρχείο Ραφήνας και συγκεκριμένα με τον υποπλοίαρχο Θεοδώρου.

Ο κ. Θεοδώρου μας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει το πρόβλημα της απάτης σε βάρος των πολιτών από υπαλλήλους του λιμεναρχείου και ότι η υπόθεση έχει ακολουθήσει την νομική οδό.

Στο θέμα της επαναπληρωμής των χρημάτων που δόθηκαν από τους πολίτες ο υποπλοίαρχος είπε χαρακτηριστικά ότι η υπόθεση βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο μιας και το υπουργείο απαιτεί να θεωρεί ότι η διαφορά βρίσκεται μεταξύ πολιτών και υπαλλήλου και όχι πολιτών και λιμεναρχείου.

Λες και η συναλλαγή έγινε στο πεζοδρόμιο και όχι στα επίσημα γραφεία του λιμεναρχείου.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα σταθεί στο πλευρό των εξαπατημένων πολιτών που καλούνται σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία να ξαναπληρώσουν τα χαράτσια που ήδη πλήρωσαν μια φορά.

Ηδη οι εξαπατηθέντες σκέφτονται συλλογικά να διεκδικήσουν το δίκιο τους και σαν πρώτο βήμα σκέφτονται να βρεθούν για να αποφασίσουν τα πρώτα τους βήματα.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

kinimadenplirono
Διαβάστε Περισσότερα » "Τί γίνεται στο λιμεναρχείο Ραφήνας; Πολίτες έπεσαν θύματα απάτης και καλούνται να ξαναπληρώσουν χαράτσια"

Σκάνδαλο στις φυλακές Κορίνθου - Υπάλληλοι έβαζαν «χέρι» στα ταμεία των κρατουμένων

Μεγάλο σκάνδαλο στα οικονομικά των φυλακών Κορίνθου φέρεται να έχουν ανακαλύψει οι ελεγκτές του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς όπως προέκυψε μετά από καταγγελίες, τουλάχιστον δύο διοικητικοί υπάλληλοι έβαζαν «χέρι» στα ταμεία των φυλακών, αλλά και στα χρήματα που προορίζονταν για την διατροφή των κρατούμενων.

Η αρπαγή των ποσών μάλιστα, προκάλεσε προβλήματα στη σίτιση των τροφίμων, με αποτέλεσμα να γίνονται τους τελευταίους μήνες εθελοντικές προσφορές τροφίμων από κατοίκους της Κορίνθου.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης μίλησε στο «Βήμα» για «μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, δείγμα της ασυδοσίας που υπάρχει σε πολλές φυλακές της χώρας από την πλευρά των κρατικών υπαλλήλων».

Οι πρώτες καταγγελίες ότι «στις φυλακές Κορίνθου υπάρχουν οικονομικές ατασθαλίες» καταγράφηκαν προ αρκετών μηνών, ύστερα από εκμυστηρεύσεις εμπόρων που τροφοδοτούσαν με τρόφιμα το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα. Οι επιχειρηματίες ανέφεραν ότι ξαφνικά το ταμείο της φυλακής άδειασε και αυτοί έμεναν απλήρωτοι. Προέκυψε επίσης ότι δεν γίνονταν οι τριμηνιαίοι οικονομικοί απολογισμοί από τους διαχειριστές των φυλακών και τα λογιστικά βιβλία ήταν όλα «ανοικτά».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο στις φυλακές Κορίνθου - Υπάλληλοι έβαζαν «χέρι» στα ταμεία των κρατουμένων"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ

Είναι γνωστό ότι η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προσπαθεί σήμερα στις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις να ανταποκριθεί στην ισότιμη παροχή Υπηρεσιών Υγείας σε όλους τους ασφαλισμένους του.

Όμως τελευταία είμαστε αποδέκτες παραπόνων – καταγγελιών , από ασφαλισμένους μας , ότι συμβεβλημένοι πάροχοι, αξίωναν επιπλέον αμοιβή από την συμβατική και προβλεπόμενη από την νομοθεσία , με διάφορες δικαιολογίες, όπως δήθεν σφάλματα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης των παραπεμπτικών, έχω κλείσει όλα τα ραντεβού του μήνα κ.α.

Καλούμε όλους του συμβεβλημένους παρόχους με τον ΕΟΠΥΥ να τηρούν τις συμβατικές Υποχρεώσεις τους, και τους ασφαλισμένους μας να καταγγέλουν ανάλογες παραβατικές συμπεριφορές προκειμένου η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να καταγγέλει τις συμβάσεις , προασπίζοντας τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ"

Με αποκαλύψεις προειδοποιεί ο Άκης Tσοχατζόπουλος - Ποιούς θα πάρει η "μπάλα"

Έτοιμος να μιλήσει για όλα εμφανίστηκε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, σε διάλειμμα της δίκης του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους διαδόχους του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως είπε, η Βουλή έπρεπε να κάνει «πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο σε όλο το θέμα των υποβρυχίων», κυρίως για τη μη υλοποίηση των συμβάσεων και τι έχασε από αυτό το Δημόσιο».

«Πρέπει να έρθουν όλοι εδώ. Να υπάρξει έλεγχος, εξεταστική επιτροπή για το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ και των υπουργών που ήταν μετά υπουργοί μέχρι τέλους», υπογράμμισε.

«Δεν θέλουν να ανοίξουν το θέμα. Το σκάνδαλο που υπάρχει στη Βουλή ποιο είναι; Έφεραν μία συγκεκριμένη σύμβαση. Η σύμβαση για τον Σκαραμαγκά όπου η ελληνική κυβέρνηση και το ΚΥΣΕΑ συμφωνούν και αναθέτουν το συγκεκριμένο έργο στα ναυπηγεία, σε συμπαραγωγή με τους Γερμανούς. Αυτό είναι το ζητούμενο. Εδώ και πολύ καιρό κάνουν όλοι γύρω- γύρω και ψάχνουν είτε δίωξη για δωροδοκία δική μου, είτε για ξέπλυμα είτε ξέρω γω τι

. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη συνέχειας της σύμβασης που ακυρώθηκε στην πράξη. Αυτό είναι το μέγιστο πρόβλημα. Η μεγαλύτερη ζημία του ελληνικού δημοσίου είναι αυτό. Ποιοι είναι υπόλογοι, γιατί αυτό το πράγμα δεν έγινε; Αυτοί που δεν ήθελαν να ανοίξει το θέμα πριν από τόσο καιρό στη Βουλή», υποστήριξε και διεμήνυσε ότι τώρα θα ανοίξουν όλα, «γιατί μόνο η αλήθεια βοηθάει σε αυτή την κατάσταση».

Την απόρριψη των βασικών ενστάσεων εισηγήθηκαν οι εισαγγελείς

Νωρίτερα, την απόρριψη επτά εκ των οκτώ ενστάσεων που υποβλήθηκαν στο δικαστήριο από τους συνήγορους υπεράσπισης, εισηγήθηκαν οι εισαγγελείς της έδρας.

Οι εισαγγελείς απέρριψαν την ένσταση των συνηγόρων του πρώην υπουργού περί εξάλειψης του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας.

«Η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα δεν παραγράφεται από το γεγονός και μόνο ότι παρήλθε άπρακτη η καταληκτική προθεσμία για την άσκηση δίωξης για δωροδοκία από τη Βουλή», παρατήρησε η εισαγγελέας Γ. Αδηλίνη.

«Δεν αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα»

Όσο για τα περί «περιρρέουσας ατμόσφαιρας» στα οποία αναφέρθηκε χθες ο συνήγορος του πρώην υπουργού Λ. Κοτσαλής, σχολίασε: «Βεβαίως ζούμε όλοι την οικονομική κρίση και την κρίση των θεσμών. Είναι επίσης γεγονός ότι υπάρχει αίτημα για τιμωρία όσων έφεραν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση. Παρόλα αυτά -και εδώ είναι η διαφωνία μου- μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η αναστήλωση των θεσμών γίνεται μόνο μέσα από την προστασία τους. Γι' αυτό, σε ό,τι αφορά τη δικαστική λειτουργία, εμείς είμαστε προσηλωμένοι στους νόμους και το Σύνταγμα. Δεν αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα. Είμαστε εδώ για να φυλάμε Θερμοπύλες. Δεν θα επιτρέψουμε παράπλευρες απώλειες. Είμαστε εδώ για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και όχι οι αθώοι».

«Ο εισαγγελέας έχει κλειστά τα ώτα στις περιρρέουσες ατμόσφαιρες. Έχει υποχρέωση να συμβάλει στην ανεύρεση της αλήθειας. Αναζητών, όχι μόνο τα στοιχεία της ενοχής αλλά και της αθωότητας των κατηγορουμένων», απάντησε με τη σειρά του ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. «Υπάρχει», είπε, «μόνο η διαδικασία και ό,τι προκύψει από αυτήν».

Απερρίφθησαν επίσης, η ένσταση για ακυρότητα της κλήσης που εστάλη στον πρώην υπουργό, της διαδικασίας και της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε.

Ομοίως απερρίφθη και η ένταση που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, «περί απαραδέκτου» της δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος της.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ήταν απούσα από το δικαστήριο λόγω προβλήματος υγείας.

Οι εισαγγελείς εισηγήθηκαν να γίνει δεκτή μόνο η ένσταση που υποβλήθηκε από τον κατηγορούμενο Νίκο Γεωργουλάκη ο οποίος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης offshore εταιρείας. Η ένστασή του αφορούσε προανακριτική του κατάθεση, η οποία ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Με αποκαλύψεις προειδοποιεί ο Άκης Tσοχατζόπουλος - Ποιούς θα πάρει η "μπάλα""

Πέθανε η δημοσιογράφος Πόπη Xασιώτη

Πέθανε η δημοσιογράφος Πόπη Χασιώτη, η οποία τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Η Πόπη Χασιώτη εργάστηκε επί σειρά ετών στην εφημερίδα «Ελεύθερος», όπου κάλυπτε το πειραϊκό ρεπορτάζ. Και συνέχισε την επαγγελματική της πορεία στον ΣΚΑΙ 100,3.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ 100,3 αναφέρουν:

«Ακόμη μια απώλεια θρηνεί ο δημοσιογραφικός κόσμος μετά την είδηση του θανάτου της συναδέλφου Πόπης Χασιώτη.

»Η νεαρή συνάδελφος κατέληξε μετά από την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

»Οι δημοσιογράφοι στον ΡΣ ΣΚΑΙ, ζήσαμε, συνεργαστήκαμε, δουλέψαμε μαζί με την Πόπη και η είδηση του θανάτου της μας γέμισε με θλίψη και πόνο. Δυναμικός χαρακτήρας η Πόπη, επαγγελματίας, με σεβασμό στο δημοσιογραφικό επάγγελμα και με αρχές που σπανίζουν στο χώρο μας. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στον ΡΣ ΣΚΑΙ 100.3 στέλνουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους συγγενείς και τους φίλους της Πόπης».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο «για μια καλή και σεμνή συνάδελφο, η οποία, δυστυχώς, έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα σε πολύ νεαρή ηλικία και ενώ είχε ακόμη πολλά να προσφέρει».

Η κηδεία της θα γίνει στον Αλμυρό Βόλου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε η δημοσιογράφος Πόπη Xασιώτη"

Τα χρέη του συζύγου της πέρασαν… χειροπέδες

Ο άνδρας της απεβίωσε αλλά οι οφειλές του έμειναν!

Πρόκειται για ατομικά χρέη από επιβολές προστίμων.

Σε μία απίστευτη περιπέτεια φαίνεται πως μπήκε μία γυναίκα μετά το θάνατο του συζύγου της, καθώς η κληρονομιά που έλαβε ήταν τα χρέη της επιχείρησής του!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του PatrasTimes, η γυναίκα συνελήφθη χθες το απόγευμα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, κατ’ εντολήν της Οικονομικής Αστυνομίας των κεντρικών της ΕΛ.ΑΣ., για χρέη προς το Δημόσιο που αγγίζουν τις 140.972,46 ευρώ.

Τα χρέη είναι ατομικά κυρίως από επιβολές προστίμων, πιθανόν προερχόμενα από τον αποβιώσαντα σύζυγο, ο οποίος εν ζωή διατηρούσε μία εταιρία με σίδερα και αλουμίνια. Η άτυχη γυναίκα του, μάλλον αντί για οτιδήποτε άλλο… κληρονόμησε τα χρέη!

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα χρέη του συζύγου της πέρασαν… χειροπέδες"

Στουρνάρας: Δε μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση και ο ΕΦΚ στα καύσιμα

Στον "πάγο" βάζει προς το παρόν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Ο υπουργός, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, δήλωσε ότι "η μείωση των φόρων είναι επιθυμητή, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτή", αποδίδοντας τα "μεγάλα εμπόδια" για μια τέτοια κίνηση, στα έσοδα, τα οποία είναι "λίγο χειρότερα από τους στόχους".

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ 23% στην εστίαση, θα συζητηθεί με την τρόικα τον Ιούνιο, "εφόσον είμαστε εντός στόχων στα έσοδα".

Ταυτόχρονα, ουσιαστικά απέκλεισε τη μείωση του ΕΦΚ κατανάλωσης στα καύσιμα, λέγοντας ότι "δεν είναι εφικτή σε αυτή τη φάση, δεν την επιτρέπει η πορεία των εσόδων". Επισήμανε δε χαρακτηριστικά, ότι "κάθε απόκλιση έχει κόστος, για κάθε μέτρο μείωσης φόρων θα πρέπει να πάρουμε κάποιο άλλο ισοδύναμο μέτρο. Έχουμε δρόμο ακόμη, γιατί πρέπει να υπάρξει πρωτογενές (πλεόνασμα) σε ετήσια βάση".

Παράλληλα, δήλωσε ότι το 72% των επαγγελμάτων έχει απελευθερωθεί.

"Από τα 343 επαγγέλματα, το 72% έχει απελευθερωθεί πλήρως, μένουν ορισμένες ειδικότητες και άρα έχει επιτευχθεί το μεγαλύτερο μέρος της επιδιωκόμενης απελευθέρωσης", σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Επιφυλάξεις για την έγκριση "διπλής" δόσης από το προσεχές Eurogroup

"Μικρό καλάθι" κρατά πάντως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχετικά με το ενδεχόμενο να εγκριθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, η "διπλή δόση" από την ευρωζώνη για την Ελλάδα (α΄ και β΄ τρίμηνο- συνολικά 7,4 δισ. ευρώ).

Ο υπουργός ανέφερε ότι το θέμα "έχει εξεταστεί σε τεχνοκρατικό επίπεδο, δεν υπάρχει κατάληξη ακόμη και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα σε επίσημο τομέα". Πρόσθεσε δε, ότι "θα ήταν ευχής έργο. Το Eurogroup δεν σταματά να μας εκπλήσσει, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις άλλων κρατών- μελών".

Πάντως, ακόμη και στην περίπτωση της έγκρισης της "διπλής δόσης", το πιθανότερο είναι να αποδεσμευτούν σταδιακά τα ποσά, ανάλογα με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

Ερωτηθείς για την εξόφληση των "ακούρευτων" ελληνικών ομολόγων, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατέχει η ΕΚΤ και λήγουν στις 20 Μαΐου, ο υπουργός δήλωσε ότι "υπάρχουν τρόποι να καλυφθούν" και επανέλαβε ότι, ανεξάρτητα με την έγκριση ή μη της "διπλής δόσης", οι επικεφαλής της τρόικας θα επανέλθουν τον Ιούνιο για τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Στουρνάρας: Δε μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση και ο ΕΦΚ στα καύσιμα"

Από σήμερα οι αιτήσεις για πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 νέων ανέργων

Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 νέων ανέργων, ηλικίας έως 29 ετών, παρουσίασαν οι υπουργοί Εργασίας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης και Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει από σήμερα και ολοκληρώνεται στις 27 του μήνα, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.sete-voucher.gr.

Για τις 2.000 των πτυχιούχων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διάρκειας πέντε μηνών, προβλέπεται να δοθούν ως αμοιβή 2.700 ευρώ ανά δικαιούχο για όλη τη διάρκεια του 5μήνου, ενώ για τις 8.000 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 2.400 ευρώ.

Το πρόγραμμα προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν δεν θα αντικαταστήσουν παλαιούς εργαζόμενους με νέους επιδοτούμενους.

Διαβάστε Περισσότερα » "Από σήμερα οι αιτήσεις για πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 νέων ανέργων"

Επέστρεψε τις....500.000 ευρώ ο Α. Δελλατόλας!!

Με την επιστροφή του ποσού των 500.00 ευρώ στην Proton Bank κλείνει ουσιαστικά η ποινική εκκρεμότητα του εκδότη Αντώνη Δελλατόλα για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που του είχε απαγγελθεί πριν από δύο μήνες από την ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank.

Ο εκδότης ο οποίος είχε κληθεί σήμερα σε απολογία, κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες αντίγραφο ανέκκλητης επιταγής ύψους 500.000 ευρώ με δικαιούχο την τράπεζα και αμέσως μετά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του είχε συνταχθεί μετά την αποκάλυψη εμβάσματος μισού εκατομμυρίου (Ιανουάριος του 2012) από λογαριασμό στην Κύπρο που έστειλε ο καταζητούμενος Πέτρος Κυριακίδης σε λογαριασμό του στην Ελλάδα.

Η κατηγορία στηρίχθηκε στο γεγονός ότι τότε οι λογαριασμοί του κ. Κυριακίδη είχαν δεσμευτεί για το σκάνδαλο της Proton Bank.

Ο ίδιος ο εκδότης είχε υποστηρίξει εξαρχής ότι η συναλλαγή δεν είχε τίποτα το επιλήψιμο καθώς επρόκειτο για αγορά μειοψηφικού ποσοστού της εφημερίδας «Το Ποντίκι» εκ μέρους του κ. Κυριακίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που επιστρέφονται χρήματα στα δημόσια ταμεία για την υπόθεση της Proton καθώς τον δρόμο είχε ανοίξει ο χειρισμός της υπόθεσης από τον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ο οποίος κατάφερε να επιτύχει την επιστροφή μεγάλου χρηματικού ποσού και από τον κεντρικό κατηγορούμενο της υπόθεση Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Επέστρεψε τις....500.000 ευρώ ο Α. Δελλατόλας!!"

Βενιζέλος: Επί Παπανδρέου το κόμμα έμπαινε μέσα 10 εκατ. ευρώ το χρόνο

Αγριεύουν τα πνεύματα στο ΠΑΣΟΚ μετά τη σημερινή καταγγελία του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι το κόμμα, επί προεδρίας Παπανδρέου, από το 2003 έως το 2011 έμπαινε μέσα 10 εκατομμύρια το χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι όταν ανέλαβε την ηγεσία οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι, τα ενοίκια δεν καταβάλλονταν, οι προμηθευτές δεν πληρώνονταν και τα δάνεια δεν εξυπηρετούνταν.

Ανάμεσα στα άλλα ανέφερε πως την περίοδο 2003-2011 το ΠΑΣΟΚ έμπαινε μέσα κάθε χρόνο κατά 10 εκατ. ευρώ, τονίζοντας παράλληλα, ότι κατανοεί την αντίδραση και την ενόχληση του πρώην προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου, για τα «ανεύθυνα» όπως τα χαρακτήρισε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σπατάλη χρημάτων σε ταξίδια, καλώντας τον να καταφύγει για αυτά στη Δικαιοσύνη.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενιζέλος: Επί Παπανδρέου το κόμμα έμπαινε μέσα 10 εκατ. ευρώ το χρόνο"

"Γαλάζιος" βουλευτής κατέθεσε νόμο για να μειωθούν οι βουλευτές από 300 σε 200 - Τι προβλέπει για τους υπουργούς

Η πρόταση να μειωθούν οι έλληνες βουλευτές από 300 σε διακόσιους βρισκόταν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας πριν από τις εκλογές και ένας "γαλάζιος" βουλευτής θέλησε να φέρει στην επιφάνεια αυτή την υπόσχεση του κυβερνώντος κόμματος.

Ο λόγος για τον βουλευτή Καρδίτσας, Παύλο Σιούφα από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος κατάθεσε πρόταση νόμου για τη μείωση των αριθμών των βουλευτών από 300 σε 200, στην οποία προβλέπεται και ασυμβίβαστο της βουλευτικής με την υπουργική ιδιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση αυτή του κ. Σιούφα δεν είναι σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ωστόσο δεν έχει αντιδράσει επίσημα μιας και ο σχεδιασμός του κ. Σαμαρά είναι στο άμεσο χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε αναθεώρηση της πολιτικής ζωής του τόπου, προκειμένου να μειωθεί το χάσμα εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το άρθρο του Συντάγματος ορίζει πως ο αριθμός των βουλευτών καθορίζεται με νόμο και δεν μπορεί να είναι μικρότερος των διακοσίων ούτε μεγαλύτερος των τριακοσίων. Έτσι με αυτό τον τρόπο ο κ. Σιούφας προτείνει τη μείωση των βουλευτών σε 200, κάτι που δεν χρειάζεται καμία Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Μάλιστα, στην πρόταση νόμου ο κ. Σιούφας ζητά να υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ υπουργών και βουλευτών. Επισημαίνει χαρακτηριστικά πως "όλες οι κυβερνήσεις είχαν για μέλη τους (Υπουργούς & Υφυπουργούς) κυρίως βουλευτές, κάτι που κατά την άποψή μου είναι απαράδεκτο, αφού γίνεται ανεπίτρεπτη μίξη της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας, οι οποίες κατά το Σύνταγμα πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα η μία απ' την άλλη. Κάθε μέρα και περισσότερο διαπιστώνεται, ότι στην Ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει η ιδέα για σημαντικές και δραστικές αλλαγές στο Πολιτικό Σύστημα της χώρας, είτε με μεταρρύθμιση διατάξεων του Συντάγματος είτε με νομοθετική πρωτοβουλία όπου μπορεί αυτό να γίνει". Αυτό σημαίνει πως προβλέπεται το ασυμβίβαστο της βουλευτικής με την υπουργική ιδιότητα και εάν οριστεί βουλευτής υπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί προηγουμένως από τη βουλευτική

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου, προβλέπεται εκτός από τους 200 βουλευτές ότι οι οκτώ βουλευτές θα είναι Επικρατείας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » ""Γαλάζιος" βουλευτής κατέθεσε νόμο για να μειωθούν οι βουλευτές από 300 σε 200 - Τι προβλέπει για τους υπουργούς"

Αγωγή κατά της Ελλάδας για το PSI κατέθεσε σλοβακική τράπεζα

Αγωγή κατά της Ελλάδας για την αναγκαστική ανταλλαγή κρατικών ελληνικών ομολόγων (PSI) που πραγματοποιήθηκε πέρυσι ανακοίνωσε ότι... κατέθεσε η σλοβακική τράπεζα Postova Banka. Όπως αναφέρει το Reuters, η Postova ανακοίνωσε ότι τόσο η ίδια, όσο και ο μέτοχός της Istrokapital SE κατέθεσαν μήνυση κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Κέντρο για την Επίλυση Επενδυτικών Διαφορών (ICSID), με το επιχείρημα ότι με το PSI, η Ελλάδα παραβίασε τις διεθνείς συνθήκες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Marek Tarda, σύμφωνα με την ανακοίνωση δήλωσε ότι «η Ελλάδα υιοθέτησε μέτρα που παραβίασαν τις διεθνείς συμφωνίες. Κατά αυτό τον τρόπο, μειώθηκε η αξία της επένδυσής μας. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την επένδυσή μας και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας».

Η τράπεζα ανέφερε ότι με το PSI η Ελλάδα παραβίασε τις διμερείς συνθήκες για επενδύσεις μεταξύ της Σλοβακίας και της Ελλάδας, καθώς και μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας. Οι επενδυτές υπέστησαν ζημία 53,5% επί των επενδύσεών τους,ως μέρος της συμμετοχής τους στη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

eklogika
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγωγή κατά της Ελλάδας για το PSI κατέθεσε σλοβακική τράπεζα"

Στα χέρια Aγρινιωτών το Ίδρυμα Παπαστράτος

Ανακοινώθηκε και επίσημα πριν από λίγο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Παπαστράτος, που πλέον θα αποτελείται από Αγρινιώτες εκπροσώπους, με πρόεδρο μάλιστα τον ίδιο τον δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό. Ειναι αξιοσημειωτο ακόμη πως ο κ. Μοσχολιός κατέχει τη θέση αυτή όχι ως δήμαρχος αλλά ως προσωπικότητα της περιοχής

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με τη βοήθεια πάντα της κα. Μαρίνας Γκέρτσου, τελευταία απόγονο της οικογένειας Παπαστράτου θα είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γ.Γρίνος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Π. Τσιχριτζής, ο μηχανολόγος- μηχανικός κ. Γ. Παπατριανταφύλλου και ο αρχιτέκτονας κ. Θ. Ζανιάς. Γενικός Διευθυντής ορίστηκε ο Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου κ. Στέφανος Χατζηανέστης.

Οι υπογραφές μεταβίβασης της διοίκησης έπεσαν μεταξύ του δημάρχου και του μέχρι τώρα προέδρου του Δ.Σ του ιδρύματος και διευθύνωντος συμβουλου της εταιρίας Παπαστράτος κ. Νικήτα Θεοφιλόπουλου, μαζί με την παραχώρηση των δύο κτηρίων που ανήκουν στο ίδρυμα.

« Σήμερα παραχωρούνται τα δύο κτήρια των 6.000 τ. μ και το 1,5 εκ. ευρώ του ιδρύματος, αλλά και η διοίκηση αυτού σε προσωπικότητες της πόλης. Πιστεύουμε πως η νέα διοίκηση θα δεχθεί την προσφορά μας ως το ελάχιστο δώρο για την πόλη και θα την αξιοποιήσει με κέντρο τη δημιουργία και την ανάπτυξη», δήλωσε εν μέσω άλλων ο κ. Θεοφιλόπουλος. Ο ίδιος παρέδωσε συμβολικά το κλειδί του ιδρύματος στον νέο πρόεδρο Π. Μοσχολιό, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς την οικογένεια Παπαστράτου και το ίδρυμα για όσα στην πόλη του Αγρινίου έχει προσφέρει. «Θα εργαστούμε σκληρά, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πόλης για την καλύτερη αξιοποίηση αυτής της ανεκτίμητης περιουσίας» δήλωσε ο ίδιος.

Αναλυτικά, Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε την εταιρεία Παπαστράτος και την οικογένεια Παπαστράτου για την προσφορά, τόνισε τα εξής:

«Η σημερινή απόφαση της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ και της οικογένειας Παπαστράτου να αποδοθεί η διαχείριση της περιουσίας του Ιδρύματος Παπαστράτος σε ανθρώπους της πόλης, έρχεται να προστεθεί στις διαχρονικές ενέργειες και τις δωρεές της οικογένειας Παπαστράτου, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στη διαμόρφωση της σημερινής εικόνας του Αγρινίου.

Με τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη της Παπαστράτος ΑΒΕΣ και της οικογένειας Παπαστράτου προς το πρόσωπό μου, αλλά και στα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας, στο πλαίσιο πάντα της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των Ιδρυμάτων.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος ΑΒΕΣ κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος δήλωσε σχετικά με την προσφορά:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση παραχωρήσαμε σήμερα στην πόλη του Αγρινίου τα δύο κτίρια έκτασης 6.000 τ.μ. στο κέντρο της πόλης και 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά που διαθέτει το Ίδρυμα Παπαστράτος, παραδίδοντας τη διοίκησή του σε προσωπικότητες της πόλης του Αγρινίου, με στόχο την περαιτέρω αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη της πόλης. Με τον τρόπο αυτό τιμούμε τους ιδρυτές της εταιρείας μας και τη γενέτειρα πόλη τους απ’ όπου ξεκίνησε η μεγάλη πορεία τους στις αρχές του περασμένου αιώνα και η οποία χαρακτηρίστηκε από το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο τους».

Στην εκδήλωση μίλησε ο κ. Δημήτριος Γκέρτσος, εκπρόσωπος της οικογένειας Παπαστράτου, ο οποίος εκτίμησε το όραμα του Δημάρχου για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ιδρύματος Παπαστράτου και τη γενικότερη συνεργασία με την εταιρεία Παπαστράτος και την οικογένεια. Επίσης, ανέφερε ότι οι τέσσερις ιδρυτές της εταιρείας θα ήταν ευτυχείς τη στιγμή αυτή, κατά την οποία η πόλη του Αγρινίου αναλαμβάνει τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Από την εταιρεία Παπαστράτος ΑΒΕΣ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος και στελέχη της Εταιρείας ενώ από την οικογένεια Παπαστράτου ήταν ο εγγονός και οι εγγονές του Ευάγγελου Παπαστράτου, κ. Δημήτριος Γκέρτσος και κυρίες Μαρία και Αικατερίνη Γκέρτσου αντίστοιχα και ο εγγονός του Τάσου Παπαστράτου, κ. Φίλιπ Πολί.

agriniopress
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα χέρια Aγρινιωτών το Ίδρυμα Παπαστράτος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news