facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών – «Σπρώχνουν» τον Παπανδρέου στην έξοδο

Στον εισαγγελέα στέλνει το πόρισμα για τα οικονομικά του ο Βενιζέλος

Ο κύβος ερρίφθη και η απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλου είναι οριστική.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, θα ζητήσει ο ίδιος τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας κάτι που αναμένεται να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένει να κάνει την πρώτη κίνηση ο κ. Βενιζέλος, μία κίνηση που θα είναι η επίσημη παράδοση του πορίσματος για την «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και η δημοσιοποίησή του.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρξει άμεση αντίδραση από την πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού, συνεργάτες του οποίου τονίζουν με νόημα ότι ο κ. Βενιζέλος «εκπλαγεί από την αντίδραση του κ. Παπανδρέου».

Ήδη κινούνται στο παρασκήνιο μία σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που πρόσκεινται στον κ. Παπανδρέου, τα οποία είναι αποφασισμένα να αντιδράσουν με πολύ σκληρό τρόπο στην προσπάθεια ηθικής και πολιτικής απαξίωσης του πρώην Πρωθυπουργού από τη σημερινή ηγεσία του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του θεωρεί ότι το ζήτημα που έχει ανακύψει δεν έχει την πολιτική διάσταση που θέλει να του δώσει ο κ. Παπανδρέου αλλά είναι ένα ζήτημα που θα κληθεί να διερευνήσει η Δικαιοσύνη.

Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ωθεί τον κ. Παπανδρέου προς την έξοδο.

Μαζί με αυτόν και τα στελέχη που πρόσκεινται στον ίδιο.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών – «Σπρώχνουν» τον Παπανδρέου στην έξοδο "

Eurostat: Το 46% του εισοδήματος των Ελλήνων καταλήγει σε φόρους

Το 46% του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών το 2013 θα καταλήξει, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, σε φόρους. Αυτό το ποσοστό αποτελεί ένα από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Σουηδία να έχει την πρωτιά, αφού οι Σουηδοί θα δώσουν σε φόρους το 56,6% του εισοδήματός τους.

Η Ελλάδα με το 46% κατατάσσεται στην ενδέκατη θέση μετά το Βέλγιο (53,7%), τη Δανία (55,6%), τη Γερμανία (47,5%) την Ισπανία (52%), την Ολλανδία (52%), την Αυστρία (50%), την Πορτογαλία (53%), τη Σλοβενία (50%) και τη Φινλανδία (51,1%).

Ο φόρος επί του εισοδήματος των φυσικών προσώπων στην Ελλάδα αυξήθηκε από 45% το 2000 σε 49% το 2012 και πέφτει, σύμφωνα με τα στοιχεία, στο 46% για το 2013.

Αυτά την ώρα που στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 από 44,8 το 2000 έπεσε σε 38,1% το 2012 και αυξήθηκε στο 38,3% το 2013 και στην Ευρωζώνη από 47,1% το 2000 σε 43,1% το 2012 και σε 43,3% το 2013.

Στο μεταξύ, τα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν στην Ελλάδα από 34,6% το 2000 σε 31,7% το 2010 και αυξήθηκαν σε 32,4% το 2011.

Στην ΕΕ από την άλλη πλευρά παρατηρείται μείωση από 40,4% σε 38,3% το 2010 και αύξηση σε 38,8% το 2011 και στην Ευρωζώνη από 40,9% το 2000 σε 39% το 2010 και σε 39,5% το 2011.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurostat: Το 46% του εισοδήματος των Ελλήνων καταλήγει σε φόρους"

Reuters: «Οι φορολογούμενοι του Βορρά δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τα πακέτα διάσωσης»

Τον μύθο του φορολογούμενου στο Βορρά που πληρώνει τη διάσωση χωρών του Νότου, λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη καταρρίπτει οικονομική ανάλυση που δημοσιεύει σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει, οι φορολογούμενοι του Βορρά δεν ξόδεψαν ούτε ένα σεντ για τη διάσωση των χωρών του Νότου αντίθετα, οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας και της Γαλλίας αποταμίευσαν δισεκατομμύρια ευρώ χάρη στην πτώση των επιτοκίων δανεισμού τους.

Σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία Allianz μόνο η Γερμανία στη διετία 2010-2012 κέρδισε 10,2 δισ. ευρώ από την πτώση των επιτοκίων στα δεκαετή ομόλογα.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters για προεκλογικούς λόγους έχει προωθηθεί η ιδέα του σκληρά εργαζόμενου φορολογούμενου του Βορρά που καλείται να πληρώσει τις απερισκεψίες και τα λάθη των κυβερνήσεων του Νότου.

«Η Φινλανδία επωφελήθηκε, απρόβλεπτα από την κρίση στην ευρωζώνη» παραδέχεται, τώρα, ο επικεφαλής του γραφείου των διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών στο Ελσίνκι, Μάρτι Σάλμι.

«Δεν χάσαμε ούτε ένα σεντ μέχρι σήμερα. Οτι ισχύει για τη Γερμανία ισχύει και για τη Φινλανδία» τόνισε.

Τα οφέλη για τη Γερμανία αναγνωρίζονται από τα κυβερνητικά της στελέχη αλλά οι πολιτικοί εξακολουθούν να κινδυνολογούν μιλώντας για ενδεχόμενη επιβάρυνση των φορολογουμένων από τα πακέτα διάσωσης, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, πέραν της μελέτης της Allianz για τα κέρδη που αποκόμισε από την κρίση το Βερολίνο, άλλη μία μελέτη του Οικονομικού Ινστιτούτου IfW δείχνει ότι η Γερμανία κέρδισε 8,6 δισ. ευρώ το 2011 λόγω των χαμηλών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις προτιμήσεις των επενδυτών στα ομόλογά της.

Το συνολικό κέρδος για τη Γερμανία υπολογίζεται στην τριετία στα 67 δισ. ευρώ ενώ ανάλογα αν και μικρότερα κέρδη είχαν και έχουν σύμφωνα με το Reuters: Φινλανδία, Ολλανδία, Αυστρία και Γαλλία.

Αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες δεν κρύβουν το γεγονός ότι ενώ οι χώρες του Βορρά επωφελούνται από την κρίση χρέους των χωρών του Νότου δεν αναδιανέμουν σε αυτές τα κέρδη τους ενώ «τροφοδοτούν» για πολιτικούς λόγους και σκοπιμότητες το «μύθο» των φορολογούμενων του Βορρά που από τις «οικονομίες του διασώζει τον σπάταλο του Νότου».

Ο μόνος κίνδυνος για το Βορρά σύμφωνα με το Reuters θα ήταν μία ενδεχόμενη χρεοκοπία ή έξοδος από το ευρώ.

Ομως, όπως αναφέρει Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία έχουν διαφύγει του κινδύνου ενώ η Ελλάδα «δεν τα πάει άσχημα προς το παρόν και ενδέχεται να βελτιωθεί περισσότερο από όσο περιμέναμε» επισημαίνεται στο Reuters από στέλεχος της Κομισιόν.

«Ακόμα κι αν χρειαστεί να διαγράψουμε και 1 δισ. ευρώ από το χρέος της Ελλάδας μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια και πάλι θα έχουμε βγει κερδισμένοι» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Μάρτι Σάλμι, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Φινλανδίας.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: «Οι φορολογούμενοι του Βορρά δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τα πακέτα διάσωσης»"

Επιδοτήσεις 123,3 εκατ. πρέπει να επιστρέψει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την ανάκτηση ποσού 123, 3 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης των λογαριασμών για τις... γεωργικές δαπάνες.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η Επιτροπή πρόκειται να ανακτήσει 230 εκατ. ευρώ από 14 κράτη μέλη στο πλαίσιο του ελέγχου των δαπανών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Πρακτικά, δηλαδή, περίπου τα μισά από τα χρήματα που ανακτούνται θα τα δώσει η Ελλάδα.

Τα ποσά αυτά θα επιστραφούν στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω μη συμμόρφωσης με τους κοινοτικούς κανόνες ή λόγω πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών.

Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει τη σωστή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη.

Ειδικότερα για την Ελλάδα θα ανακτηθούν 83,6 εκατ. ευρώ, λόγω μη σύννομης μείωσης της ελάχιστης απόδοσης για τις σταφίδες, ενώ 8,9 εκατ. ευρώ θα ανακτηθούν στις πριμοδοτήσεις ζώων λόγω αδυναμιών όσον αφορά τους επιτόπιους ελέγχους και λόγω καθυστερήσεων στις επικαιροποιήσεις των στοιχείων της βάσης δεδομένων (αναγνώρισης και καταγραφής) βοοειδών.

Παράλληλα, θα υπάρξει διόρθωση 23,8 εκατ. ευρώ στις πριμοδοτήσεις ζώων λόγω αδυναμιών στα μητρώα κοπαδιού και στους επιτόπιους ελέγχους αιγοπροβάτων.

Επίσης, στην αγροτική ανάπτυξη προβλέπεται η ανάκτηση 6,1 εκατ. ευρώ λόγω αδυναμιών στους επιτόπιους ελέγχους και 0,8 εκατ. ευρώ ως επακόλουθο προηγούμενης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδοτήσεις 123,3 εκατ. πρέπει να επιστρέψει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή"

ΕΚΤ: Μείωσε τα επιτόκια στο 0,50% -

Κερδισμένες οι ελληνικές τράπεζες - Ντράγκι: Οι κίνδυνοι παραμένουν
Θα δώσει «ανάσα» σε εκατομμύρια δανειολήπτες με χρέη που τοκίζονται με κυμαινόμενο επιτόκιο

Τη μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,25% στο -νέο- ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,50%, ανακοίνωσε την Πέμπτη το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως αναμενόταν ευρέως από τις αγορές.

Η μείωση του βασικού επιτοκίου του ενιαίου νομίσματος θα δώσει «ανάσα» σε εκατομμύρια δανειολήπτες με χρέη που τοκίζονται με κυμαινόμενο επιτόκιο.

Κερδισμένες θα βγουν και οι ελληνικές τράπεζες, καθώς θα αντλούν ρευστότητα από την ΕΚΤ και από τον ELA με πιο ευνοϊκούς όρους ως προς το κόστος του χρήματος.

Συνέντευξη Ντράγκι

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης παραμένουν.

«Συμπεριλαμβάνουν την πιθανότητα περαιτέρω εξασθένησης της εγχώριας και παγκόσμιας ζήτησης και αργής ή ανεπαρκούς εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Οι παράγοντες αυτοί ενδέχεται να πλήξουν την εμπιστοσύνη και να καθυστερήσουν την ανάπτυξη» εξήγησε.

«Το αδύναμο οικονομικά κλίμα συνεχίστηκε και την φετινή άνοιξη», δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι «η νομισματική μας πολιτική παραμένει προσαρμοστική για όσο καιρό χρειάζεται».

Η ΕΚΤ θα «παρακολουθεί πολύ στενά» όλα τα στοιχεία που ανακοινώνονται, δήλωσε ο Ντράγκι, φράση που συνήθως υποδηλώνει νέα μείωση επιτοκίων.

Πρόσθεσε δε ότι η απόφαση για μείωση των επιτοκίων ήταν σχεδόν ομόφωνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε στο 1,2% τον Απρίλιο, αρκετά χαμηλότερα από το στόχο της ΕΚΤ για επίπεδα κάτω του 2%.

Ο Μάριο Ντράγκι είπε ακόμη ότι η ΕΚΤ είναι τεχνικά έτοιμη για αρνητικά επιτόκια καταθέσεων, κίνηση που πυροδότησε πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ο ιταλός τραπεζίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη υλοποίησης δημοσιονομικών προσαρμογών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Υπό την πίεση της κρίσης, αρκετές χώρες ακολούθησαν τον εύκολο δρόμο της αύξησης φόρων σε ένα περιβάλλον ήδη υψηλής φορολόγησης» σημείωσε.

Κάλεσε επίσης τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης να μην «καταστρέψουν την πρόοδο που έχουν πετύχει».

Έσπευσε, πάντως, να ξεκαθαρίσει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά από τις κυβερνήσεις των χωρών.

Τέλος, ο Ντράγκι διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να δανείζει στις τράπεζες όσα κεφάλαια χρειάζονται έως την 8η Ιουλίου 2014 με βάση τη διαδικασία των δημοπρασιών με σταθερό επιτόκιο.

Σημείωσε ακόμα ότι η ΕΚΤ έχει αρχίσει διαβουλεύσεις με «ευρωπαϊκούς θεσμούς για πρωτοβουλίες που θα προωθήσουν μία λειτουργική αγορά για τιτλοποιημένα ομόλογα που θα έχουν ως ενέχυρο δάνεια σε μη τραπεζικές επιχειρήσεις».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΤ: Μείωσε τα επιτόκια στο 0,50% -"

Τώρα τρέχει η Ε.Ε. για την ανεργία των νέων!

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έκανε σήμερα λόγο για την παρουσίαση κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Ιουνίου ενός "φιλόδοξου" σχεδίου για την απασχόληση των νέων. Όπως είπε δεν είναι δυνατόν να υπάρξει... περαιτέρω καθυστέρηση εξαιτίας της επείγουσας κατάστασης που επικρατεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφερόμενος στο σύμφωνο για την ανάπτυξη ύψους 120 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποφασίσθηκε τον περασμένο χρόνο από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των "27", ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η υλοποίησή του "βρίσκεται χαμηλότερα των προσδοκιών".

Θα ήταν "εξαιρετικό εάν κατορθώναμε να ενισχύσουμε αυτήν την διάσταση μέχρι τον Ιούνιο, κυρίως ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων", πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή του, τονίζοντας ότι "είναι ο εφιάλτης της χώρας του και της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Αναφερόμενος στην Ιταλία, ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα θα μπορέσει σύντομα να βγει από την διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

"Είμαι βέβαιος ότι είναι εφικτό, ότι η Ιταλία θα μπορέσει να βγει από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος", υπενθυμίζοντας ότι οι αποφάσεις αυτές θα ανακοινωθούν στο τέλος του Μαΐου κατά τη διάρκεια της δημοσιοποίησης των οικονομικών προτάσεων της επιτροπής.

"Θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της Επιτροπής, ελπίζουμε σε θετικό αποτέλεσμα για την Ιταλία και θα εργασθούμε για να επιτύχουμε θετικό αποτέλεσμα ", δήλωσε από την πλευρά του ο Ενρίκο Λέτα, ο οποίος έχει επανειλημμένα δεσμευθεί να σεβασθεί τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Επιτροπής που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο, το δημοσιονομικό θα πρέπει να διαμορφωθεί στο 2,1% του ΑΕΠ το 2013 και το 2014. Όμως, η νέα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα ανακοίνωσε σειρά μέτρων ανάκαμψης ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που θα την αναγκάσει να λάβει μέτρα για να αποφύγει τη διόγκωση του ελλείμματος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα ότι τα μέτρα αυτά θα ανακοινωθούν πολύ πριν από το τέλος του Μαΐου.

agelioforos
Διαβάστε Περισσότερα » "Τώρα τρέχει η Ε.Ε. για την ανεργία των νέων!"

Το...μηδενικό έκανε τη διαφορά!

ΤΑ 200.000 ΉΤΑΝ...33.000 ΓΙΑ 7 ΑΤΟΜΑ!!

Παραδέχεται η εφημερίδα ότι το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα, στα πλαίσια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν κόστισε 200.000 ευρώ, όπως είχε μεταδώσει προ ημερών, αλλά μόνο 32.333, 37 ευρώ.

«Απολογούμαι. Εσφαλα. Οικτίρω εαυτόν. Κατάπια αμάσητη μια πληροφορία που μου έδωσαν ότι το ταξίδι του Γιώργου, στις αρχές του 2012 στην Κόστα Ρίκα κόστισε περί τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ, και το αποτέλεσμα είναι ότι...«εσκοτίσθη ο ήλιος και εσχίσθη το καταπέτασμα του ναού μέσον!» γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος είχε δημοσιεύσει την πληροφορία προ ημερών στη στήλη του.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι προσετέθη «ένα μηδενικό» και η εσωκομματική θύελλα στο ΠΑΣΟΚ προκλήθηκε από «τη λάθος ανάγνωση από την πηγή μου ενός τιμολογίου από αυτά που σωρηδόν φτάνουν από παντού στην Ιπποκράτους».

Τα Νέα αναφέρουν ότι το ταξίδι Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα δεν κόστισε 200 χιλιάδες, αλλά ούτε και 20.000 όπως αναφέρουν συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού. «Κόστισε 32.333.37 ευρώ για τον Γιώργο και την ακολουθία του (Ζιώγας, Σαββίδης, Λάμψα, Φουντζόπουλος και δύο αστυνομικοί)».

Και καταλήγουν τα Νέα:

«Είναι λίγα τα χρήματα για ένα κόμμα που δεν έχει να πληρώσει ούτε το 1/4 του μισθού των υπαλλήλων του; Για να ξέρουμε γιατί μιλάμε δηλαδή...».

Ας σημειωθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις πληροφορίες και διαρροές στον Τύπο για τα «χρυσά ταξίδια» στο εξωτερικό τα οποία πλήρωνε το ΠΑΣΟΚ διογκώνοντας έτσι το χρέος του (116,5 εκατ. ευρώ) απείλησε ότι θα φθάσει το θέμα στη Δικαιοσύνη. Αφησε μάλιστα να εννοηθεί, με ανακοίνωσή του, ότι οι σχετικές διαρροές γίνονται από την Ιπποκράτους προκειμένου να τον απαξιώσουν ηθικά

i-reportergr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το...μηδενικό έκανε τη διαφορά!"

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς έως και την Τρίτη του Πάσχα

Ειδικό πρόγραμμα λειτουργίας, προσαρμοσμένο στην επιβατική κίνηση των εορταστικών ημερών θα ακολουθήσουν τα μέσα μεταφοράς... (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη έως και την Τρίτη του Πάσχα.

Σημειώνεται πως ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού από το απόγευμα του Μ. Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών.

Λεωφορεία και τρόλεϊ

Μ. Παρασκευή και Τρίτη 7/5, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα ακολουθήσουν πρόγραμμα δρομολόγησης βασισμένο στην υπηρεσία Σαββάτου.

Τα πρώτα δρομολόγια των γραμμών θα εκτελεστούν με βάση το πρόγραμμα καθημερινής.

Το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, τα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ θα εκτελούνται με βάση τον προγραμματισμό της Κυριακής.


Τα δρομολόγια των γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά θα είναι ενισχυμένα, ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση, έως και την Τρίτη 7/5.

Το Μ. Σάββατο τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα αποσύρονται σταδιακά από τις 22.00.

Μετρό, τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος

Τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο δεν θα ισχύσει η νυχτερινή παράταση δρομολογίων στο μετρό και στο τραμ της Αθήνας.

Τη Μ. Παρασκευή και την Τρίτη 7/5, στις γραμμές 2&3 του μετρό θα πραγματοποιούνται δρομολόγια με συχνότητα από 7 έως 10 λεπτά, στη γραμμή 1 ανά 10,5 λεπτά, ενώ στις γραμμές του τραμ ανά 20 έως 25 λεπτά.

Το Μ. Σάββατο στις γραμμές 1,2&3 του μετρό θα εκτελούνται 10λεπτα δρομολόγια, ενώ η συχνότητα διέλευσης των συρμών του τραμ θα είναι κάθε 25-30 λεπτά ανά γραμμή.

Την Κυριακή του Πάσχα θα πραγματοποιούνται στη γραμμή 1 12λεπτα δρομολόγια, στις γραμμές 2&3 15λεπτα δρομολόγια, ενώ στις γραμμές του τραμ κάθε 30 λεπτά ανά γραμμή.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιούνται στις γραμμές 1&2 του μετρό, 12λεπτα δρομολόγια, στη γραμμή 3 10λεπτα δρομολόγια, ενώ στις γραμμές του τραμ κάθε 30 λεπτά ανά γραμμή.

Το Μ. Σάββατο οι συρμοί των γραμμών 2&3 του μετρό θα αποσυρθούν νωρίτερα και τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Από Ανθούπολη προς Αγ. Δημήτριο στις 22.44

Από Αγ. Δημήτριο προς Ανθούπολη στις 22.48

Από Δ. Πλακεντίας προς Αιγάλεω στις 22.37

Από Αιγάλεω προς Δ. Πλακεντίας στις 22.47

Από Αιγάλεω προς Αεροδρόμιο στις 21.25

Από Αεροδρόμιο προς Αιγάλεω στις 22.03

Από σταθμό Σύνταγμα προς τερματικούς στις 23.00

Αντίστοιχα, τα τελευταία δρομολόγια της γραμμής 1 θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Από Πειραιά προς Κηφισιά και αντίστροφα στις 22.20

Από Ομόνοια προς Πειραιά στις 22.52 και προς Κηφισιά στις 22.39

Οι τελευταίοι συρμοί του τραμ θα αναχωρήσουν:

Από Σύνταγμα για ΣΕΦ στις 21.52, για Ασκληπιείο Βούλας στις 21.40 και για 2η Αγ. Κοσμά στις 22.30

Από Ασκληπιείο Βούλας για ΣΕΦ στις 22.05 και για Σύνταγμα στις 21.24

Από ΣΕΦ για Ασκληπιείο Βούλας στις 22.06 και για Σύνταγμα στις 21.25

Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.oasa.gr

ert
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς έως και την Τρίτη του Πάσχα"

Πόσο κοστίζει μια εξέταση σε γιατρό στο ΕΣΥ εν μέσω μνημονίου;

Άρδην έχει αλλάξει το ιατρικό τοπίο στο ΕΣΥ στην εποχή του μνημονίου καθώς οι ασθενείς καλούνται να πληρώνουν όλο και περισσότερα από την τσέπη τους. Το κατά τα άλλα δημόσιο και δωρεάν ΕΣΥ έχει γίνει μάλλον μια προέκταση του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα στην πιο ανοργάνωτη και πιο ακριβή μορφή του. Πόσο κοστίζει να δεις γιατρό στο δημόσιο σύστημα και πόσο στον ιδιωτικό τομέα;

Τελικά το ΕΣΥ παραμένει μόνο δημόσιο και καθόλου δωρεάν εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί αλλά και της αναχρονιστικής αντίληψης που επικρατεί.

Ενδεικτικό είναι ότι το αλαλούμ που επικρατεί με τον ΕΟΠΥΥ και τις τιμές που έχουν καθορισθεί κάνουν τον ιδιωτικό τομέα πιο...ελκυστικό οικονομικά από ότι τελικά το δημόσιο και υποτιθέμενα δωρεάν σύστημα.

Για του λόγου του αληθές: Για να επισκεφθεί κανείς γιατρό το απόγευμα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του κατά μέσο όρο 60 ευρώ. Αν επιδιώξει να δει πιο υψηλόβαθμο γιατρό π.χ. Καθηγητή θα πρέπει να καταβάλει 90 ευρώ για την επίσκεψη. Αυτές είναι οι τιμές που έχουν καθορισθεί εδώ και χρόνια για τα απογευματινά ιατρεία και φυσικά δεν προσαρμόστηκαν ποτέ στα νέα οικονομικά δεδομένα της κρίσης.

Από την άλλη αν κανείς επισκεφθεί γιατρό σε ιδιωτικό κέντρο, η επίσκεψη κοστίζει μόνο 20 ευρώ όσα δηλαδή έχουν επιβληθεί και μέσω ΕΟΠΥΥ.
Η Ελλάδα της κρίσης και των δύο ταχυτήτων....

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι τα απογευματινά ιατρεία παρουσιάζουν καθοδική πορεία. Ενδεικτικό είναι ότι ο μέσος όρος μείωσης των επισκέψεων στα απογευματινά ιατρεία άγγιξε το 2012 σε σύγκριση με το 2011 το 7%, με την Αθήνα να έχει μείωση 11% και στην 6η και 7η Υγειονομική Περιφέρεια να παρουσιάζουν πτώση 12%. Η πτώση τα προηγούμενα χρόνια ήταν ακόμη μεγαλύτερη καθώς το 2011 σε σχέση με το 2010 η κίνηση στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων της Αθήνας περιορίστηκε κατά 25%, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας) ακόμη και κατά 39%.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο κοστίζει μια εξέταση σε γιατρό στο ΕΣΥ εν μέσω μνημονίου;"

Eπιδοτήσεις σε γυναίκες για να ανοίξουν επιχειρήσεις - Ποιες δικαιούνται και τι ποσά

Την ευκαιρία σε γυναίκες να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση προσφέρει ο ΟΑΕΔ με το πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης για άνεργες γυναίκες ηλικίας 22-64 ετών.

Στο πλαίσιο της πράξης «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 22-64», οι γυναίκες θα μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Οπως αναφέρει και η Ημερησία το πρόγραμμα το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού», Θεματικός Άξονας 3, Άξονες Προτεραιότητας 7, 8, 9: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» έχει ως στόχο την προώθηση ανέργων γυναικών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Οι γυναίκες που έχουν προτεραιότητα είναι:

με δικαίωμα επιδότησης ανεργίαςπου θα αναπτύξουν δραστηριότητα σε καινοτόμους κλάδους και ιδιαίτερα στην πράσινη οικονομία καιμέλη εταιρείας (Ο.Ε., Ε.Ε. για το ομόρρυθμο μέλος της ή ΕΠΕ), που μετέχουν με ποσοστό από 51% έως 60% στο εταιρικό κεφάλαιο.

Η μέγιστη δημόσια δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 96.000.000 ευρώ και ο αριθμός των θέσεων που θα καλυφθούν θα ανέλθει σε 4.000.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης παρέχονται στον δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (oaed.gr).

Οδηγίες για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης δίνονται επίσης και τηλεφωνικά μέσω του κέντρου εξυπηρέτησης συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (helpdesk) τις εργάσιμες μέρες και ώρες 08:00-14:00. στα τηλέφωνα 210 9989 014, 210 9989 016 και 210 9989 017.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Eπιδοτήσεις σε γυναίκες για να ανοίξουν επιχειρήσεις - Ποιες δικαιούνται και τι ποσά"

Απεβίωσε ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης

Σε ηλικία 86 χρόνων έφυγε από τη ζωή, ο θεωρητικός του ποινικού δικαίου Αλέξανδρος Κατσαντώνης. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών, με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Ηταν από τους πλέον καταξιωμένους ποινικολόγους. Διετέλεσε καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών και αρθρογραφούσε επί χρόνια σε εφημερίδες.

Συμμετείχε, τα τελευταία 30 χρόνια, σε μεγάλες δίκες, κυρίως από τη θέση του συνηγόρου. Διετέλεσε συνήγορος του Γεώργιου Πέτσου στο Ειδικό Δικαστήριο, πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του παραδικαστικού κυκλώματος, υπήρξε συνήγορος του θύματος στην υπόθεση Βαγιωνή, στη δίκη της 17 Νοέμβρη του 2003 αλλά και παλιότερα στη δίκη με τα σάπια κρέατα _υπόθεση Μπαλόπουλου.

 Ηταν παντρεμένος και τις τελευταίες ημέρες ζητούσε από τους φίλους του να προσέχουν τη σύζυγό του όταν εκείνος φύγει από τη ζωή.

Η κηδεία του Αλέξανδρου Κατσαντώνη θα γίνει την Τρίτη του Πάσχα στις 12:00 από το Α' Νεκροταφείο.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεβίωσε ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης"

Σόιμπλε: Είχαν τεθεί στο «τραπέζι» οι συνέπειες από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Η προσπάθεια διάσωσης του ευρώ δεν θα αποτύγχανε εάν μια χώρα αποχωρούσε, εκτιμά... ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επισημαίνει ότι, ειδικά για την Ελλάδα, οι συνέπειες από ενδεχόμενη έξοδο είχαν συζητηθεί όταν ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε εκφράσει την πρόθεσή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Το δημοψήφισμα βέβαια δεν έγινε. Αλλά ακόμη και αν ο ελληνικός λαός είχε τότε αποφασίσει κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ, κάτι που δεν πιστεύω ότι θα συνέβαινε, βάσει των τελευταίων εκλογικών αποτελεσμάτων, το ευρώ θα είχε επιβιώσει», δηλώνει ο κ.Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit».

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση σχετικά με το υπό ποιες συνθήκες θα διαλυόταν η Ευρωζώνη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει. Αναφερόμενος στο νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» ( AfD), το οποίο προπαγανδίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο κ. Σόιμπλε προέβλεψε ότι δεν θα έχει τύχη, καθώς, όπως πιστεύει, οι Γερμανοί στηρίζουν πλήρως το κοινό νόμισμα.

kerdos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Είχαν τεθεί στο «τραπέζι» οι συνέπειες από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ"

Μ. Σάλλας: Αγόρασε την Λαϊκή Τράπεζα στην οποία χρωστά εκατομμύρια ευρώ

Η εξαγορά της Λαϊκής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς πριν από ενάμιση μήνα περίπου, έλαβε πανηγυρικό χαρακτήρα. Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης σχεδόν άνοιξαν σαμπάνιες, ενώ ο Μιχάλης Σάλλας απέκτησε διαστάσεις «Μεσσία» για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος.

Με τη μόνη διαφορά ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς απέκτησε μία Τράπεζα στην οποία ο ίδιος προσωπικά αλλά και μέλη της οικογένειας του χρωστούν εκατομμύρια ευρώ.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την επίσημη απάντηση της κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών στη Λευκωσία, Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Μάλιστα η απάντηση φέρει την υπογραφή του ίδιου διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη.

Δάνεια 112,5 εκατομμυρίων

Σύμφωνα με αυτήν, ο κ. Σάλλας και μέλη της οικογένειάς του χρωστούν στην Λαϊκή Τράπεζα περί τα 112,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τα περίφημα δάνεια τα οποία είχε λάβει κατά το παρελθόν ο κ. Σάλλας, τα οποία όπως είχε αποκαλύψει το HOTDOC χρησιμοποιήθηκαν για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την επίσημη απάντηση της Τράπεζας Κύπρου, «αρχικά δόθηκε όριο σε Ανοικτό Αλληλόχρεο Λογαριασμό (ΑΑΛ) ύψους 150 εκατ. ευρώ για την αγορά μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, σε εταιρείες συμφερόντων του κ. Μιχάλη Σάλλα. Πρόκειται για τρεις εταιρείες με έδρα την Κύπρο με τα ονόματα KAEO Enterprises, Shent Enterprises, Benidver Investments. Η KAEO Enterpises είναι μια εταιρεία η οποία ανήκει προσωπικά στον κ. Σάλλα. Οι άλλες δύο, έχουν πλέον μεταβιβαστεί στα δύο παιδιά του κ. Σάλλα, Μυρτώ και Γιώργο, όπως αναφέρει η επίσημη απάντηση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Οι εταιρείες αυτές έλαβαν δάνεια από την τότε Marfin Egnatia Bank, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Οι οφειλές τους, ακόμη και σήμερα ανέρχονται σε 112,5 εκατ. ευρώ συνολικά και για τις τρεις εταιρείες. Για τη λήψη των δανείων δόθηκαν και εγγυήσεις. Μια εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Πειραιώς ύψους 7,2 εκατ. ευρώ και ενεχυρίαση 66,2 εκατ. μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς. Δεν λήφθηκαν όμως ποτέ οι προσωπικές εγγυήσεις των μετόχων των εταιρειών, δηλαδή της οικογένειας Σάλλα, ενώ λίγο μετά η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου απαίτησε τη διενέργεια προβλέψεων σχετικά με τις προαναφερόμενες χορηγήσεις συνολικού ύψους 87,8 εκατ. ευρώ.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης δημιουργεί μείζων θέμα. Ο κ. Σάλλας εμφανίζεται να αγοράζει μία Τράπεζα, έναντι 524 εκατ. ευρώ στην οποία ο ίδιος οφείλει το ¼ από αυτά και τα οποία έλαβε για να χρηματοδοτήσει τη δική του Τράπεζα. Το αν ποτέ θα προχωρήσει ο ίδιος στην εξόφληση των δανείων είναι κάτι που κανείς δε γνωρίζει, ενώ διαφαίνονται ξεκάθαρα οι σχέσεις μεταξύ των ελλήνων τραπεζιτών, οι οποίοι δίνοντας δάνεια ο ένας στον άλλο επιχειρούσαν να παρουσιάζουν μία εικόνα ευρωστίας για το τραπεζικό σύστημα.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι το τι έπραξε ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος για όλα αυτά, ο οποίος διαθέτει και την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος. Επέβαλλε στον κ. Σάλλα να αποπληρώσει τα δάνεια ή μήπως όχι; Και αν όχι για ποιο λόγο;

Και άλλο δάνειο από συνεργάτη του Σάλλα

Τα δάνεια όμως της οικογένειας του κ. Σάλλα, δεν είναι και τα μοναδικά. Άλλες δύο εταιρείες, η Sibadel και Dimaline με τελικό δικαιούχο το στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Τσατσόπουλο, έλαβαν δάνεια ύψους 21,5 εκατ. ευρώ με μοναδική εξασφάλιση την ενεχυρίαση 12,8 εκατ. μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς. Μάλιστα λίγο αργότερα η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου απαίτησε και πρόσθετη πρόβλεψη ύψους 18,16 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο κ. Σάλλας όσο και οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί οφείλουν να δώσουν απαντήσεις.

Διαβάστε το απόσπασμα από την απάντηση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου


koutipandoras
Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Σάλλας: Αγόρασε την Λαϊκή Τράπεζα στην οποία χρωστά εκατομμύρια ευρώ"

Καταγγελία Καμίνη: Ο Γερμενής της Χρυσής Αυγής μου επιτέθηκε και χτύπησε 12χρονο κορίτσι

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι ο βουλευτής προσπάθησε να τον χτυπήσει αλλά δεν τα κατάφερε. Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή και προαναγγέλλει μηνύσεις

Σε καταγγελία για απόπειρα επίθεσης σε βάρος του από βουλευτή της Χρυσής Αυγής προέβη ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας πως, όπως του είπαν, επρόκειτο για τον κ. Γιώργο Γερμενή. Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι ο βουλευτής "μπήκε λάθρα στο φρουραρχείο", όπου γινόταν διανομή αγαθών από τον δήμο Αθηναίων σε απόρους, και προσπάθησε να τον χτυπήσει αλλά δεν τα κατάφερε.

«Οι άνθρωποι αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι η γλώσσα της βίας», τόνισε και επανέλαβε ότι «η γλώσσα του τσαμπουκά δεν περνάει». Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Καμίνης θα καταθέσει μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Το πρωί δεν επετράπη το προγραμματισμένο συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα παρά τις προσπάθειες του κόμματος που εμποδίστηκαν από την αστυνομία, η οποία προχώρησε και σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Μετά την ματαίωση της εκδήλωσης στην πλατεία Συντάγματος, μια ομάδα με επικεφαλής το βουλευτή πήγε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου για να εντοπίσει τον Γ. Καμίνη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μετά την ματαίωση της διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή είχε αρχίσει να διανέμει τρόφιμα στα γραφεία της, υπό την διακριτική παρακολούθηση αστυνομικών δυνάμεων.

Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής αντιλήφθηκε ότι στο κοινωνικό παντοπωλείο βρισκόταν ο δήμαρχος Αθηναίων, εισέβαλε στο χώρο και επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον κ. Καμίνη.

Τη γροθιά που προοριζόταν για τον κ. Καμίνη τελικά δέχθηκε στο κεφάλι ένα 12χρονο κορίτσι που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου με τον πατέρα του.

«Είναι δυνατόν αυτό το υποκείμενο να περιφέρεται και να οπλοφορεί; Είχε το χέρι στο όπλο. Πήγε να βγάλει όπλο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τις αρχές, αλλά και τους πολίτες» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Πρόκειται για την τακτική της κλιμακούμενης έντασης, αλλά εμείς απαντάμε με ψυχραιμία και προσήλωση στη δημοκρατική νομιμότητα. Δεν θα υποχωρήσουμε, γιατί προασπιζόμαστε θεσμούς και σύμβολα της πόλης» επισήμανε ο Γ.Καμίνης.

Αναφερόμενος στην ματαίωση του συσσιτίου «μόνο για Έλληνες» νωρίτερα στο Σύνταγμα, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «η δημοκρατική πολιτεία έπρεπε να απαντήσει στον τσαμπουκά τους».

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή , διαψεύδει τις καταγγελίες του Δημάρχου Αθηναίων και προαναγγέλλει μηνύσεις

" Η θλιβερή, ένοπλη κουστωδία Καμίνη δημιούργησε επεισόδιο εκ του μη όντος και προπηλάκισε βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Είναι αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού. Τρανή απόδειξη το τηλεοπτικό υλικό που κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο. Οι ψεύτες και οι συκοφάντες, ο Καμίνης και οι επίορκοι υπάλληλοι ασφαλείας του θα μηνυθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδικογλου καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Γιώργου Καμίνη και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον δήμαρχο Αθηναίων.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη, στον οποίο εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας. Οι ακρότητες, ειδικά όταν θύματα είναι μέχρι και αθώα δωδεκάχρονα παιδιά, δεν αρμόζουν στη Δημοκρατία μας», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Τα κόμματα

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η πρωτοφανής ενέργεια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, να προπηλακίσει τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του δήμου.

Ο Σύριζα στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η επίθεση του οπλοφόρου Χρυσαυγίτη βουλευτή Καιάδα στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, που είχε τελικά θύμα ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Εξίσου, αποτελεί απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες αποθρασύνονται από την ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι Αρχές».

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά αναφέρει ότι στην Πλατεία Συντάγματος εφαρμόστηκε ο νόμος, απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που άπλωσαν γι άλλη μια φορά την πραμάτεια τους: ρατσιστικό μίσος, χρήση βίας, νταηλίκια.Και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν τον νόμο και για την επίθεση του βουλευτή Γερμενή στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Πλήρη στήριξη στον δήμαρχο Αθηναίων εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. «Η Χρυσή Αυγή μετά την απαγόρευση των "συσσιτίων μίσους" της στο Σύνταγμα, βάζει στην άκρη το προσωπείο της ελεημοσύνης και επιστρέφει στις γνωστές της τακτικές που ταιριάζουν σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ και καταδικάζει την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «οπλοφορώντας επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, αλλά τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι,που έγινε μάρτυρας και θύμα του τυφλού μίσους ενός "βουλευτή" του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

news247



Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία Καμίνη: Ο Γερμενής της Χρυσής Αυγής μου επιτέθηκε και χτύπησε 12χρονο κορίτσι"

Στα 10 - 11 λεπτά την Κιλοβατώρα οι νέες ταρίφες των φωτοβολταϊκών

Έτοιμη προς υπογραφή είναι η υπουργική απόφαση με την οποία το ΥΠΕΚΑ θα ορίσει τις νέες εγγυημένες τιμές για τα καινούργια φωτοβολταϊκά. Εάν δεν ανακοινωθεί σήμερα, θα πάει, λόγω Πάσχα, την επόμενη εβδομάδα. Πάντως, όπως ανέφερε στο energypress αρμόδιος παράγοντας, «ο κύβος ερρίφθη».

Οι πληροφορίες του energypress αναφέρουν ότι η υπουργική απόφαση κινείται στο πλαίσιο της σχετικής γνωμοδότησης που είχε εκδώσει (χωρίς να ανακοινωθεί) η ΡΑΕ στα μέσα Μαρτίου και οδηγεί σε δραματική μείωση των εγγυημένων τιμών. «Οι νέες ταρίφες βρίσκονται μέσα στη διακύμανση τιμών που προτείνει η ΡΑΕ» δηλώνεται χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα η γνωμοδότηση της ΡΑΕ, υποστηρίζει ότι οι εγγυημένες τιμές θα πρέπει να εξασφαλίζουν απόδοση μετά φόρων σε τρέχουσες τιμές (after-tax nominal project IRR) που να μην υπερβαίνει το 13% για φωτοβολταϊκά σε στέγες και το 10% με 12% για όλους τους υπόλοιπους φωτοβολταϊκούς σταθμούς με τις μεγαλύτερες αποδόσεις να αφορούν τα μικρότερα έργα.

Με βάση τα επικαιροποιημένα κοστολογικά στοιχεία που επεξεργάστηκε η ΡΑΕ, η εύλογη απόδοση που προτείνει, οδηγεί σε ταρίφες περί τα 10 με 11 λεπτά την κιλοβατώρα για τα μεγάλα πάρκα, γύρω στα 14 με 15 λεπτά για τα πάρκα κάτω από 100 Κιλοβάτ και γύρω στα 17 λεπτά για τις στέγες.

Η γνωμοδότηση της ΡΑΕ περιλαμβάνει και ειδική αντιμετώπιση για τα πολύ μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα πάνω από 10 Μεγαβάτ, με το σκεπτικό ότι έχουν οικονομίες κλίμακας και συνεπώς μεγαλύτερες αποδόσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό που έκανε η ΡΑΕ ήταν να αναμορφώσει τους πίνακες με τα κοστολογικά στοιχεία εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και τις εκτιμώμενες αποδόσεις επενδεδυμένου κεφαλαίου, με βάση τα νέα δεδομένα που ισχύουν στη χώρα μας. Στη συνέχεια πρότεινε το εύλογο, κατά τη γνώμη της, IRR, δηλαδή την εύλογη απόδοση της επένδυσης που πρέπει να εξασφαλίζουν οι νέες ταρίφες.

Η ΡΑΕ οδηγήθηκε στις προτάσεις της, λαμβάνοντας υπόψη αφενός μεν τη μείωση του κόστους εξοπλισμού των φωτοβολταϊκών και τη βελτίωση της αποδοτικότητας, αφετέρου δε το αυξανόμενο κόστος χρηματοδότησης και επισφάλειας των επενδύσεων στη χώρα μας.

Προφανώς έλαβε υπόψη το γεγονός ότι η διείσδυση των φωτοβολταϊκών αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, και έχουν ξεπεραστεί ήδη οι εθνικοί στόχοι για το 2014 και βεβαίως την ανάγκη να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του μηχανισμού πληρωμής των παραγωγών ΑΠΕ.

Οι νέες ταρίφες που θα ανακοινώσει ο κ. Παπαγεωργίου δεν σχετίζονται μόνον με τις καινούργιες άδειες, όταν ανοίξει και πάλι η διαδικασία. Σε αυτές τις ταρίφες εκπίπτουν και όλες οι συμβάσεις (σχεδόν 1.200 Μεγαβάτ) που έχουν στα χέρια τους οι επενδυτές και δεν έχουν εξαιρεθεί από την πρόσφατη αναστολή, στην περίπτωση ποου συνδεθούν μετά την 30η Ιουνίου 2013. Επίσης, με αυτές τις ταρίφες θα μπορούν να κάνουν τα έργα τους και οι υπόλοιποι επενδυτές που έχουν άδεια (και δεν την έχουν αξιοποιήσει) στην περίπτωση που το ΥΠΕΚΑ άρει την αναστολή.

energypress
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 10 - 11 λεπτά την Κιλοβατώρα οι νέες ταρίφες των φωτοβολταϊκών"

Μέχρι τις 15 Μαΐου οι διορθώσεις για το χαράτσι

Έως και τις 15 Μαΐου θα μπορούν όσοι πολίτες έχουν εντοπίσει λάθη σε στοιχεία ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου (επιφάνεια, τιμή ζώνης, παλαιότητα) να υποβάλουν στον αρμόδιο δήμο αίτημα διόρθωσής τους, προκειμένου να υπολογισθεί το χαράτσι των ακινήτων ή το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, όπως ονομάζεται πλέον.

Αντίστοιχα, όπως υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών, οι δήμοι όλης της χώρας υποχρεούνται να αποστείλουν καταστάσεις με τα ορθά στοιχεία των ακινήτων (τιμή ζώνης, τετραγωνικά μέτρα, παλαιότητα) στο ΔΕΔΔΗΕ μέχρι την 31η Μαΐου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι τις 15 Μαΐου οι διορθώσεις για το χαράτσι"

Η "προφητεία" ενός Ναζί για την Γερμανία του σήμερα...

Μόλις είχε λήξει ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος, και ένας Ελβετός δημοσιογράφος παίρνει μια συνέντευξη από έναν ανώτατο αξιωματικό του Αδόλφου Χίτλερ, σχετικά με το μέλλον της Γερμανίας.

Ερώτηση Ελβετού δημοσιογράφου:

"Τώρα τι σκοπεύετε να κάνετε; Νικηθήκατε. Ο κόσμος σας μισεί. Δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτά που κάνατε. Πώς θα ορθοποδήσετε ξανά ως Έθνος";

Ο Γερμανός αξιωματικός τον κοιτάζει και χαμογελά ειρωνικά.

Η απάντηση που του δίνει σοκάρει, λες και βλέπει μπροστά του το μέλλον της Γερμανίας.

Του λέει ο αξιωματικός ότι: "οι λαοί ξεχνούν γρήγορα. Αυτή είναι εξάλλου η διαφορά τους από ένα Έθνος που θυμάται, όπως η ανώτερη φυλή των Γερμανών. Τα χρήματα που θα δοθούν για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας θα είναι πολλά, θα έρθουν να δουλέψουν.. και αυτοί για εμάς, που μέχρι τώρα πολέμησαν εναντίον μας. Είμαστε μια φυλή εργατική, που θα ξαναδημιουργήσει την ισχυρή ενωμένη Γερμανία. Θα δείτε, θα γίνουμε μια ισχυρότερη οικονομική χώρα. Και τότε ο Γκέμπελς θα μπορέσει να σηκωθεί από τον τάφο του και να αναφωνήσει.. και όμως νικήσαμε".

Το συγκεκριμένο άρθρο είχε αναδημοσιευτεί εκείνης της εποχής από την εφημερίδα Ελευθερία.

trikalaweb
Διαβάστε Περισσότερα » "Η "προφητεία" ενός Ναζί για την Γερμανία του σήμερα..."

«Απολύτως σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις», λέει το ΥΠΕΚΑ για το ν/σ για τα αυθαίρετα

«Οι δικαστικές αποφάσεις είναι απολύτως σεβαστές» αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με την υπό δημοσίευση απόφαση του ΣτΕ, με την οποία κρίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, αντισυνταγματικός ο νόμος 4014/2011 περί τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ηγεσία του υπουργείου είχε από νωρίς διαγνώσει τα προβλήματα του νόμου και για τον λόγο αυτόν επέλεξε να καταρτίσει ένα το νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση και το περιβαλλονικό ισοζύγιο, το οποίο «κινείται στο πλαίσιο της νομολογίας του ΣτΕ».

Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΕΚΑ διευκρινίζει πως στο συγκεκριμένο ν/σ, η διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, περιλαμβάνονται ήδη διατάξεις για όσους έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του νόμου 4014/2011 ή άλλων προγενέστερων νομοθετικών ρυθμίσεων.Στην ανακοίνωση καθίσταται σαφές πως «οι πολίτες που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του νόμου 4014/2011 θα μπορούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου με συμψηφισμό των προστίμων που έχουν καταβάλλει».

Το υπουργείο Περιβάλλοντος τονίζει ακόμη πως το ν/σ που παρουσίασε «αντιμετωπίζει τελείως διαφορετικά, με πολεοδομικά χαρακτηριστικά, τα προ του 1983 ακίνητα σε σχέση με τα αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν μετά το 1983 ως τον Ιούλιο του 2011, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απόδειξη του χρόνου κατασκευής, αποκλειστικά με χρήση δημοσίου εγγράφου και σχετικής αεροφωτογραφίας».

Το ΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι με τη νομοθετική του πρωτοβουλία αποτρέπεται «η δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων μέσω της παροχής σε όλους αεροφωτογραφιών του Ιουλίου 2011 για όλη τη χώρα, με αυστηροποίηση των ποινών σε όσους δηλώσουν ψευδή στοιχεία και με την ενίσχυση του επιτελικού ρόλου της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων».

Τονίζει, τέλος, ότι στο εξής θα γίνεται κατηγοριοποίηση των αυθαιρέτων με βάση το βαθμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, καθώς, όπως αναφέρει, «απαιτείται διαφορετική αντιμετώπιση στις μικροαυθαιρεσίες, στις υπερβάσεις και στις παντελώς αυθαίρετες κατασκευές».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, το ν/σ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο περιβαλλοντικό ισοζύγιο, εισάγοντας νέες ουσιαστικές διαδικασίες. Βάζει αντικειμενικά κριτήρια, καθορίζει τις δράσεις περιβαλλοντικής αποκατάστασης. Κατευθύνει τους πόρους από τα πρόστιμα εκεί ακριβώς που υπάρχει η μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση, με ηλεκτρονικό αντικειμενικό τρόπο, ακόμη και σε επίπεδο γειτονιάς.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "«Απολύτως σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις», λέει το ΥΠΕΚΑ για το ν/σ για τα αυθαίρετα"

Τι έχει αλλάξει εδώ και 103 χρόνια στην οικονομική μας κατάσταση!

29/4/1916:
"Οι γονείς, τα παιδιά σας, αι αδελφαί σας, πεινούν, κρυώνουν και γυμνητεύουν ξενιτεμένα Τέκνα της Πατρίδος. Ενθυμηθήτε τους. Έκαστος δύναται κατά δύναμιν να συνεισφέρη, είναι καθήκον όλων επιτακτικόν και αναπόφευκτον".

Αυτά , και πολλά άλλα μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ στη φωτό της εφημερίδας που τυπώθηκε πριν103 χρόνια , και καλούσε τους εν Αμερική αναγνώστες της να συμπαρασταθούν οικονομικά στους εν Ελλάδι συμπατριώτες τους.

Αυτή την φορά οι Εθνοπατέρες πήραν την πρωτοβουλία και έβγαλαν ΔΙΣΚΟ για την Πατρίδα (μερικοί ισχυρίζονται κυρίως για...
τις τράπεζες) απευθυνόμενοι βιαστικά στην Τρόικα, που ως γνωστόν κόβει και κάποια γερή προμήθεια στους ενδιάμεσους.
Τι σου είναι τελικά η ζωή. Ρόδα που γυρίζει κάθε 100 και κάτι χρόνια.

Ήδη έχουμε αρχίσει και βλέπουμε παρόμοια δημοσιεύματα στην ίδια ιστορική εφημερίδα της ομογένειας.

euro-crimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι έχει αλλάξει εδώ και 103 χρόνια στην οικονομική μας κατάσταση!"

Κύπρος: Στα κόμματα η μελέτη του ΑΚΕΛ για λύση εκτός τρόικας

Επιδόθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στα κόμματα, κοινοβουλευτικά και μη, η πολυσέλιδη μελέτη που ετοίμασε ομάδα ειδικών, για... λογαριασμό του ΑΚΕΛ, για εναλλακτική λύση εκτός τρόικας.

Σε ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι η επίδοση της μελέτης εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του κόμματος, για ουσιαστικό και δημιουργικό διάλογο απεγκλωβισμού από την τρόικα. Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, αναφέρει ότι η είσοδος της Κύπρου σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δημιουργεί συγκεκριμένες, συνεχείς και επαχθείς επιπτώσεις τόσο στην οικονομία αλλά ιδιαίτερα στην κυπριακή κοινωνία.

Το ΑΚΕΛ, προσέθεσε, έχει προβεί σε συγκεκριμένη ανάλυση του συνολικού πλαισίου της δανειακής σύμβασης και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι επιβεβλημένο να υπάρξει στράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων για την υλοποίηση οδικού χάρτη απεξάρτησης από τη δανειακή σύμβαση. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, επισημαίνει ο κ. Κυπριανού, έχουμε ενώπιόν μας την παρούσα μελέτη η οποία καταλήγει σε πρόταση συντεταγμένης εξόδου της Κύπρου από το ευρώ. «Θεωρούμε ότι μια τέτοια λύση θα πρέπει να μελετηθεί και από την κυπριακή κυβέρνηση αλλά και από τα πολιτικά κόμματα, κοινωνικούς φορείς και άλλους. Σας παρακαλούμε όπως καλέσετε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για να ανταλλάξουμε απόψεις για το θέμα» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Κυπριανού.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Στα κόμματα η μελέτη του ΑΚΕΛ για λύση εκτός τρόικας"

Λινού: Ουδεμία σχέση έχω με μελέτη που αφορά αγροτικά προϊόντα της Θήβας

Δήλωση της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού σχετικά με το δημοσίευμα για τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας.

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου του Δήμου Θηβαίων στις 30/4/2013 με τίτλο: «Τέλος πια στη συκοφαντική δυσφήμιση των αγροτικών μας προϊόντων», η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Αθηνά Λινού που πραγματοποίησε την επιδημιολογική μελέτη στην περιοχή των Οινοφύτων, τα αποτελέσματα της οποίας χρησιμοποιήθηκαν διαστρεβλωμένα στο δημοσίευμα με τίτλο «Όχι στα λαχανικά Θηβών και Οινοφύτων: Σκοτώνουν!», απέστειλε στο Δήμο Θηβαίων την ακόλουθη δήλωση, με την παράκληση να δημοσιευθεί άμεσα:

« Ουδεμία σχέση έχω με μελέτη που αφορά αγροτικά προϊόντα στις περιοχές Θηβών και Οινοφύτων που δημοσιεύθηκε με τον τίτλο «Όχι στα λαχανικά Θηβών και Οινοφύτων: Σκοτώνουν!» στο yahoo.gr στις 28 Απριλίου 2013 και αναδημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Γι’ αυτό το λόγο διαμαρτύρομαι έντονα για την αυθαίρετη χρήση του ονόματός μου από τους συντάκτες του κειμένου αυτού»

Ο Δήμος Θηβαίων και οι παραγωγοί τις περιοχής απαντούν σε όσους σκόπιμα επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στην αγροτική περιοχή του Δήμου Θηβαίων μιλώντας με ψεύδη, ανακρίβειες και συκοφαντίες ότι θα πρέπει να γνωρίζουν τις ποινικές κυρώσεις των λεγομένων τους, διότι αφενός τρομοκρατούν τους καταναλωτές, την ώρα που επίσημες έρευνες του ΕΦΕΤ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μιλούν για ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ προϊόντα από τη Θήβα και αφετέρου προκαλούν τεράστια ζημιά στους παραγωγούς των προϊόντων αυτών και κατ’ επέκταση στα ελληνικά προϊόντα στα οποία προσβλέπουμε σαν χώρα για να βγούμε από την κρίση

exeisminima
Διαβάστε Περισσότερα » "Λινού: Ουδεμία σχέση έχω με μελέτη που αφορά αγροτικά προϊόντα της Θήβας"

Έδεσσα: Εισιτήριο για τους καταρράκτες

Συμβολικό εισιτήριο στην περιοχή των Καταρρακτών πρόκειται να επιβάλλει ο Δήμος Έδεσσας προκειμένου να εξασφαλίσει έσοδα για την βελτίωση των υποδομών και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Σχετική απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ αναμένεται η έγκριση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

“Εκτός από την προφανή στόχευση, δηλαδή την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη βελτίωση της κατάστασης στο σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, βασικός στόχος της ένταξης εισιτηρίου στους Καταρράκτες είναι η επιμήκυνση της παραμονής των επισκεπτών στην πόλη και το Δήμο Έδεσσας γενικότερα” αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου. Παράλληλα διευκρινίζει ότι η ένταξη εισιτηρίου στους Καταρράκτες θα συνοδεύεται από ενημέρωση για το παρακείμενο Υπαίθριο Μουσείο Νερού που θα αξιοποιηθεί ανάλογα, το Βαρόσι και τον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου, όπως επίσης και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του Δήμου που είναι οι λίμνες, ο παραδοσιακός οικισμός του Αγίου Αθανασίου και το χιονοδρομικό κέντρο.

express
Διαβάστε Περισσότερα » "Έδεσσα: Εισιτήριο για τους καταρράκτες"

Κατέρρευσαν τα έσοδα από το αυτοκίνητο στο πρώτο τρίμηνο

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου τα τελευταία χρόνια καταγράφει συνεχή αρνητικά ρεκόρ με αποτέλεσμα... τόσο οι εισαγωγείς όσο και οι έμποροι να μην μπορούν με τίποτα να ανατρέψουν την κατάσταση που συνεχώς χειροτερεύει.

Άλλωστε μελέτη της Ε.Ε. κάνει λόγο για περαιτέρω πτώση στις πωλήσεις νέων Ι.Χ. στην Ελλάδα σε ποσοστό 40,2% με περίπου 35.000 αυτοκίνητα εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά θα αφορούν σε «εταιρικές» πωλήσεις (Fleet Cars)!

Η «ΗτΣ» καταγράφει την κάθετη πτώση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου και τις συνέπειες που έχει προκαλέσει στην οικονομία, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο To 2010 αποτέλεσε τη χρονιά σταθμό για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου καθώς οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων ανήλθαν σε μόλις 141.499 οχήματα έναντι 220.548 Ι.Χ. το 2009 καταγράφοντας πτώση 35,8%.

Ωστόσο, θα λέγαμε πως η πτώση στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων ξεκίνησε το 2009, αλλά η μείωση του Τέλους Ταξινόμησης κατά 50% εξισορρόπησε τις πωλήσεις ξεπερνώντας τελικά τις 220.000 αυτοκίνητα.

Έκτοτε η ελληνική αγορά αυτοκινήτου καταγράφει συνεχή αρνητικά ρεκόρ, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν πως και το 2013 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στις πωλήσεις νέων Ι.Χ.

Ήδη στο πρώτο τρίμηνο του 2013 η πτώση που καταγράφουν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι ανέρχεται σε 17,7% καθώς διατέθηκαν μόλις 14.142 νέα Ι.Χ. έναντι 17.180 οχημάτων...

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια περίπου 35.000 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί από τον κλάδο του αυτοκινήτου εκ των οποίων οι 10.000 υπάλληλοι μόνο από τα εξουσιοδοτημένα δίκτυα που επίσης έχουν συρρικνωθεί σε ποσοστό 34%...

Αν συμπεριληφθούν και οι περίπου 4.500 ανεξάρτητες εμπορίες αυτοκινήτων τότε ο συνολικός αριθμός των λουκέτων που έχουν μπει σε εκθέσεις Ι.Χ. ξεπερνούν κατά πολύ τις 5.300 καταστήματα!

Κατάρρευση εσόδων!

Τα κρατικά έσοδα από το αυτοκίνητο για το 2012 σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ ήταν απογοητευτικά καθώς μόνο από το Τέλος Ταξινόμησης εισπράχθηκαν περίπου 53 εκατ. ευρώ, από τα Τέλη Κυκλοφορίας περί το 1,2 δισ. ευρώ, ενώ από τον ΦΠΑ στα επιβατικά αυτοκίνητα περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Αν αθροίσει κανείς τα συγκεκριμένα ποσά θα αντιληφθεί πως τα συνολικά έσοδα από τα Ι.Χ. το 2012 για το κράτος κυμάνθηκαν σε μόλις 1,43 δισ. ευρώ τη στιγμή που λίγα χρόνια πριν το εν λόγω ποσό αναλογούσε μόνο στο Τέλος Ταξινόμησης ή στα Τέλη Κυκλοφορίας ενώ σε κάποια έτη το ίδιο ποσό αναλογούσε μόνο στον ΦΠΑ.

Φέτος στο πρώτο τρίμηνο του 2013 τα κρατικά έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης βάσει των Δελτίων Εκτέλεσης Προϋπολογισμού ανήλθαν σε μόλις 11 εκατ. ευρώ καταγράφοντας πτώση 8,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012 ενώ ο αρχικός στόχος βάσει προϋπολογισμού κυμαίνονταν στα 15 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα πτώση ρεκόρ σημείωσαν τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας καθώς κυμάνθηκαν σε μόλις 102 εκατ. ευρώ έναντι 223 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 καταγράφοντας πτώση 54,2% ενώ ο στόχος βάσει προϋπολογισμού κυμαίνονταν σε 237 εκατ. ευρώ δηλαδή 135 εκατ. ευρώ περισσότερα.

Στόχοι 2013...

Σύμφωνα με το Επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής το κράτος ευελπιστεί να εισπράξει μέχρι τα τέλη του 2013 περίπου 45 εκατ. ευρώ από το Τέλος Ταξινόμησης και 1,305 δισ. ευρώ από τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Αν συνεχιστεί η ύφεση στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου σε συνδυασμό με τη διατήρηση και επιβολή χαρατσιών όπως πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα, προσεχώς χαράτσι και για το ΚΤΕΟ, αλλά και το διαβόητο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης όχι μόνο δεν πρόκειται να επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά αντίθετα θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο έλλειμμα που δεν θα μπορεί να καλυφθεί από κανένα ισοδύναμο.

Ειδικότερα αν υπολογίσει κανείς μόνο τα περίπου 750.000 οχήματα εμπόρων και εταιρειών ενοικιάσεων που θα παραδοθούν οι πινακίδες κυκλοφορίας είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του ελλείμματος. Αν βέβαια προστεθούν και οι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν ήδη παραδώσει ή πρόκειται να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας το έλλειμμα όχι απλώς αυξάνεται, αλλά πολλαπλασιάζεται...

Μοναδική λύση στο πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αποτελεί η τόσο η αλλαγή του τρόπου Φορολόγησης των οχημάτων με τέτοιο τρόπο ώστε να πληρώνουν οι πραγματικά έχοντες και όχι όσοι έχουν αυτοκίνητα με δίλιτρους κινητήρες που δεν έχουν καμία απολύτως αξία σήμερα.

Πάντως το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη επιλέξει πως η φορολογία, το τεκμήριο, αλλά και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης θα πρέπει να υπολογίζονται βάσει αξίας λιανικής στα καινούρια η οποία θα απομειώνεται real time χρόνο και όχι πλασματικά ώστε να είναι δικαιότερη η φορολόγηση των οχημάτων...

Εξουσιοδοτημένα δίκτυα

Δραματικά είναι τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΑΑ) σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των απασχολούμενων στους εθνικούς διανομείς, αλλά και στο σύνολο δικτύων αυτών ήταν μόλις 11.676 υπάλληλοι τον Νοέμβριο του 2012 τη στιγμή που τον αντίστοιχο μήνα του 2008 οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο κλάδο ήταν 20.954 υπάλληλοι!

Με εξίσου εντυπωσιακό ρυθμό μειώνεται και ο αριθμός των καταστημάτων στα επίσημα δίκτυα των εθνικών διανομέων καθώς από 2.519 εξουσιοδοτημένες μονάδες που λειτουργούσαν το 2008 τον Νοέμβριο του 2012 είχαν απομείνει μόλις 1.661 μονάδες.

Μαζικές καταθέσεις πινακίδων

Η ψήφιση της τροπολογίας για τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα οδήγησε χιλιάδες εμπόρους στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να βρίσκονται μεταξύ εφοριών και διευθύνσεων Μεταφορών για καταθέσεις και άρσεις προσωρινών ακινησιών!

Ωστόσο, τα προβλήματα τόσο από την έλλειψη προσωπικού, από το σύστημα που συνεχώς «πέφτει», αλλά και από τις απεργιακές κινητοποιήσεις φαίνεται πως έχουν κάνει το επάγγελμα του εμπόρου αυτοκινήτων μια ατελείωτη περιπέτεια...

Οπως τονίζουν στην «ΗτΣ» έμποροι αυτοκινήτων δεν μπορούν να προβούν ούτε στις ελάχιστες μεταβιβάσεις αυτοκινήτων που προέρχονται από πωλήσεις καθώς είτε το σύστημα έχει «πέσει», είτε δεν υπάρχουν υπάλληλοι, είτε έχουν απεργία, είτε μπλέκουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας!

Καταγγέλλουν μάλιστα με έμφαση πως έχουν «εγκαταλείψει» τα μαγαζιά τους για να κάνουν τους διεκπεραιωτές...

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέρρευσαν τα έσοδα από το αυτοκίνητο στο πρώτο τρίμηνο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news