facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές σε όλους

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης από τη Μ.Τρίτη

Επιστρέφονται από τη Μ.Τρίτη οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 29 Απριλίου.

Για την επιστροφή των αδειών και πινακίδων οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.

Στο πλαίσιο της απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και τις 29 Απριλίου.

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
Μη καταβολή τέλους διοδίων
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές, εκτελούνται κανονικά.

in
Διαβάστε Περισσότερα » " Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης από τη Μ.Τρίτη "

Πρωτομαγιά χωρίς πλοία και τρένα

Χειρόφρενο τραβούν οι εργαζόμενοι στα τρένα τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ οι εργαζόμενοι στα πλοία δένουν στα λιμάνια τα καράβια.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχουν ήδη εξαγγείλει τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ την Πρωτομαγιά.

Τα πλοία θα δέσουν κάβους από τα μεσάνυχτα της Μ. Τρίτης προς Μ. Τετάρτη μέχρι τα μεσάνυχτα της Μ. Τετάρτης προς Μ. Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ανακοινώσει «έκτακτα δρομολόγια και αλλαγές ωρών αναχώρησης», προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της επιβατικής κίνησης εν όψει του Πάσχα.

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » " Πρωτομαγιά χωρίς πλοία και τρένα "

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Σπατάλη εκατομμυρίων στον ΕΟΠΥΥ ! Στον "καιάδα" ασφαλισμένοι και ιατροί !

Δελτίο Τύπου

Με έκπληξη διαβάσαμε αναλυτικό δημοσίευμα στον τύπο του Σαββάτου για το πάρτι σπατάλης που συντελείται στον ΕΟΠΥΥ. Ο οργανισμός δαπανά ανορθόδοξα το κεφάλαιο που προκύπτει από το υστέρημα των ασφαλισμένων, χρεώνοντας και αδικώντας τους ιατρούς – παρόχους υπηρεσιών υγείας όσο και τους ασφαλισμένους – χρήστες μέσα από την λειτουργία ενός συστήματος παροχής υγείας, που κρατάει ομήρους ασφαλισμένους και ιατρούς ! Κατόπιν όλων αυτών και μετά από έρευνα της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε στην δημοσιότητα τον αναλυτικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ προκειμένου ο Έλληνας Πολίτης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. (πατήστε εδώ)

Έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία έχει προκαλέσει στο σύνολο του ιατρικού κόσμου αλλά και στους ασφαλισμένους η πρόσφατη δημοσιοποίηση στην "Ελευθεροτυπία" του Σαββάτου 27/4/2013 στοιχείων του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2013.

Πιο συγκεκριμένα σκανδαλώδες θεωρούμε το γεγονός ότι την στιγμή που για κλινικές επισκέψεις 10000000 ασφαλισμένων ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει μόλις 82 εκατομμύρια ευρώ (1,4% του συνολικού προϋπολογισμού !), ακριβώς την ίδια στιγμή δαπανά συνολικά πάνω από 500 εκατομμύρια για λειτουργικά έξοδα -δαπάνες !Μεγάλη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που περιορίζει συνεχώς τις παροχές προς τους ασφαλισμένους, κόβοντας ακόμη και απαραίτητα φάρμακα όπως ασπιρίνες και φάρμακα θυρεοειδούς, ακριβώς την ίδια στιγμή ξοδεύει προκλητικά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ !

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

21 εκατομ. ευρώ για υπερωρίεςπροσωπικού

20 εκατομ.γιά μισθώματα

15 εκατομ. προμήθεια Ηλεκτρονικών υπολογιστών

14 εκατομ. αμοιβές λοιπών που εκτελούν άγνωστης ταυτότητας υπηρεσίες με την ιδιότητα του ελευθ. επαγγελματία

5,8 εκατομ. για καθαρισμό γραφείων

5,2 εκατομ. φωτισμός και κίνηση

2,5 εκατ.ευρώ τηλεφωνικά. τηλεγραφικά και τηλετυπικά τέλη

2,5 εκατ. προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών

1,6 εκατομ. αγνώστου ταυτότητας "λοιπές πρόσθετες παροχές"

1,5 εκατομ. προμήθεια φωτογραφικού υλικού

1 εκατ. ευρώ ταχυδρομικά τέλη

1 εκατ.ευρώ γιά προμήθεια επίπλων

800 χιλ. ευρώ για γραφική ύλη

780 χιλ ευρώ για συμμετοχή σε συμβούλια

340 χιλ.ευρώ είδη καθαριότητας

100 χιλ. ευρώ απολυμαντικά

100 χιλ. εκκενώσεις βόθρων !!!

200 χιλ. ευρώ πλυντικά

100 χιλ.ευρώ εκκενώσεις βόθρων

520 χιλ.ευρώ έξοδα κίνησης υπαλλήλων

270 χιλ. ευρώ ημερήσιες αποζημιώσεις μετακίνησης υπαλλήλων

300 χιλ.ευρώ νομικές υπηρεσίες ιδιωτών

350 χιλ.ευρώ νομικές υπηρεσίες ιδιωτών

Την ώρα που γίνεται αυτό το "πάρτι" εκατομμυρίων ευρώ και ενώ υπάρχουν επίσημες δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία για την αποπληρωμή των παλιών χρεών του ΕΟΠΥΥ, δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ προς τους ιατρούς. Διατάσσονται έτσι κατασχέσεις κατοικιών ιατρών για οφειλές προς την εφορία. Από την άλλη, τίθενται από τον οργανισμό άδικες περικοπές στις αναγκαίες ιατρικές δαπάνες των ασφαλισμένων.

Μεγάλες ευθύνες βαραίνουν τους ώμους της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για την κατάντια και τον εκτροχιασμό του σκοπού του οργανισμού που ήταν και είναι το νοικοκύρεμα και η περιστολή των άσκοπων δαπανών ώστε να διασωθεί ο ιδρώτας των ασφαλισμένων, διαφυλάσσοντας συγχρόνως την παροχή ποιοτικών υπηρεσίες υγείας.

Κατόπιν όλων αυτών και μετά από έρευνα της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε στην δημοσιότητα τον αναλυτικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ προκειμένου ο Έλληνας Πολίτης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. (πατήστε εδώ)

Καλούμε τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να σταματήσει τις αλόγιστες δαπάνες ενός αναποτελεσματικού και σπάταλου μηχανισμού που αδυνατεί να κάνει ακόμη και τα στοιχειώδη, να αποδώσει δηλαδή τα χρέη του προς τους πιστωτές του. Την καλούμε επίσης,να αξιολογήσει καλύτερα τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων του, να επανακαθορίσει τις δαπάνες για παροχή ιατρικών υπηρεσιών και να αρχίσει ένα πραγματικό διάλογο με όλους τους παρόχους, προκειμένου να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά ο ιδρώτας των ασφαλισμένων.

Για το ΔΣ της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου Χ. Παπασιδέρης

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Σπατάλη εκατομμυρίων στον ΕΟΠΥΥ ! Στον "καιάδα" ασφαλισμένοι και ιατροί ! "

Επίσημο κούρεμα 37, 5% στην Τράπεζα Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε χθες το κούρεμα του 37,5% επί των ανασφάλιστων καταθετών (άνω των €100.000) της Τράπεζας Κύπρου, βάσει του Διατάγματος περί Διάσωσης με Ίδια Μέσα της Τράπεζας Κύπρου που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο υπολογισμός για το ποσό των καταθέσεων που μετατρέπονται σε Μετοχές Τάξης Α στην ονομαστική τιμή (€1), έγινε με βάση τα υπόλοιπα, περιλαμβανομένων και συσσωρευμένων τόκων, στις 26 Μαρτίου 2013 και ώρα 22:00, βάση διατάγματος.

Διευκρινίζεται πως από το συνολικό ποσό των καταθέσεων, πέραν των €100,000, έχουν αφαιρεθεί τυχόν δανειακές και άλλες πιστωτικές υποχρεώσεις και το υπόλοιπο αυτού του ποσού χαρακτηρίζεται ως 'Υπερβάλλον Ποσό'. Η μετατροπή καταθέσεων σε μετοχικό κεφάλαιο, που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις πρόνοιες του διατάγματος, αφορά το 37,5% του 'Υπερβάλλοντος Ποσού' το οποίο και μετατρέπεται άμεσα σε μετοχές της Τράπεζας Κύπρου τάξης Α' και χαρακτηρίζεται ως 'Ποσό Αρχικής Συνεισφοράς Καταθέσεων'.

Σύμφωνα με σημείωμα του Διοικητή της ΚΤΚ προς την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, οι ανασφάλιστες καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου υπολογίστηκαν στα €8,1 δις (χωρίς να περιλαμβάνει λογαριασμούς πελατών client/nominee/trustee ύψους €0.7 δις που εξετάζοντο μέχρι να εντοπιστούν οι τελικοί δικαιούχοι) με την μετατροπή να εκτιμάται ότι θα επιφέρει κεφάλαια ύψους €3,1 δις για την Τράπεζα Κύπρου. Για σκοπούς υπολογισμού του ύψους ανακεφαλαιοποίησης υπολογίστηκαν ζημιές ύψους €1,5 δις στο δανειακό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας με βάση τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου της Pimco κάτω από το ακραίο σενάριο.

Σημειώνεται ότι το 22,5% του 'Υπερβάλλοντος Ποσού' παραμένει προσωρινά δεσμευμένο και υπόκειται σε ολική ή μερική μετατροπή σε μετοχές της Τράπεζας Κύπρου τάξης Α' και χαρακτηρίζεται ως 'Ποσό Συμπληρωματικής Συνεισφοράς Καταθέσεων, ενώ το υπόλοιπο 30% του 'Υπερβάλλοντος Ποσού' δεσμεύεται προσωρινά και υπόκειται σε ολική ή μερική μετατροπή σε κατάθεση κατόπιν γραπτής ειδοποίησης από την ΚΤΚ που λειτουργεί ως Αρχή

alithia.com.cy
Διαβάστε Περισσότερα » " Επίσημο κούρεμα 37, 5% στην Τράπεζα Κύπρου "

Απαγορεύεται η ελπίδα στους Ελληνες ασθενείς

Οι βαριά πάσχοντες δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν νέα σκευάσματα, τα οποία υπόσχονται καλύτερη ποιότητα ζωής, γιατί η ελληνική κυβέρνηση χρονοτριβεί με την τιμολόγησή τους.Προέχουν, άλλωστε, οι «δεσμεύσεις προς τους δανειστές».Ωστόσο τα φάρμακα θα εμφανιστούν στα ράφια των σουπερμάρκετ πολύ πιο σύντομα

Αργά, σαν το βασανιστήριο της σταγόνας, σκοπεύει να φέρει στην Ελλάδα νέα καινοτόμα φάρμακα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για φάρμακα που βαριά πάσχοντες Ελληνες ασθενείς περιμένουν ακόμη και δύο χρόνια. Ετσι, μπορεί στην Ευρώπη τα φάρμακα, που θα μπορούσαν να δώσουν ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς, να κυκλοφορούν κανονικά, αλλά στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμη τιμολογηθεί!

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι νέα καινοτόμα φάρμακα θα συμπεριληφθούν σταδιακά στα επόμενα δελτία τιμών. Γεγονός που σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες -και με βάση το πότε θα γίνονται νέες τιμολογήσεις- οι θεραπείες θα γίνονται με το σταγονόμετρο και λίγες λίγες στην Ελλάδα.

Υποσχέσεις

Ακόμη και αυτή η... περιορισμένη δέσμευση όμως δεν πιστοποιεί ότι οι Ελληνες ασθενείς θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις νέες θεραπείες, καθώς τα νέα δελτία τιμών εκδίδονται συνήθως με καθυστέρηση και με μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ τους. Η επόμενη τιμολόγηση πάντως έχει προαναγγελθεί για τον Μάιο, αλλά αποτελεί ένα ερώτημα το αν θα πραγματοποιηθεί στην ώρα της.

Καιρό τώρα το συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελεί και πεδίο διαμάχης μεταξύ των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά. Εξάλλου, ακόμη και η τρόικα πιέζει να τιμολογηθούν νέες θεραπείες. Μάλιστα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) απέστειλε πρόσφατα και επιστολή στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για το θέμα.

Στο μεταξύ, στο νέο δελτίο τιμών αναμένεται να ενταχθούν και γενόσημα φάρμακα που επίσης αργούν να πάρουν τιμή και οι εταιρείες δεν μπορούν να τα προωθήσουν. Βέβαια είναι άγνωστο αν η τρόικα πιέσει περαιτέρω να εφαρμοστεί για τα γενόσημα η λεγόμενη «δυναμική τιμολόγηση», βάσει της οποίας όσα τιμολογούνται πρώτα έχουν την υψηλότερη τιμή, ενώ στα επόμενα μειώνεται κάθε φορά κατά 10%. Γεγονός που αποτελεί εφιάλτη ειδικά για τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, αφού τα προϊόντα τους, που καιρό τώρα περιμένουν να πάρουν τιμή, θα υποβαθμιστούν.

Μη συνταγογραφούμενα

Το άλλο μεγάλο μέτωπο που θα ξανανοίξει λόγω πιέσεων της τρόικας αφορά τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Οι δανειστές μας συχνά πυκνά θέτουν το θέμα ώστε τα φάρμακα που δεν χρειάζονται συνταγή να πωλούνται και στα σουπερμάρκετ. Μάλιστα το πιο πιθανό είναι να ανοίξουν το θέμα τον Ιούνιο που θα ξανάρθουν στη χώρα, με χρονικό περιθώριο το μέτρο να εφαρμοστεί ή το καλοκαίρι ή τον Σεπτέμβριο. Το σενάριο αυτό είναι άλλος ένας εφιάλτης, αυτή τη φορά για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία δεν θα ήθελε αντιδράσεις των φαρμακοποιών, που θεωρούν ότι το ζήτημα είναι casus belli για τον κλάδο. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αποφευχθεί ένα τέτοιο μέτρο αργά ή γρήγορα, καθώς οι τροϊκανοί είναι πολύ πιεστικοί.

enet
Διαβάστε Περισσότερα » " Απαγορεύεται η ελπίδα στους Ελληνες ασθενείς "

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου νέος διοικητής του ΟΑΕΔ

Δυσφορία από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και το "μήνυμα ενότητας" της κυβέρνησης, κατά τη δήλωση του πρωθυπουργού, η (προαναγγελθείσα) αποπομπή του Ηλ. Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ προκαλεί νέες τριβές στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Αν και η εξέλιξη αυτή ήταν ουσιαστικά προδιαγεγραμμένη, ύστερα από τις αντιδράσεις των τελευταίων εβδομάδων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταγγέλλουν τον υπουργό Εργασίας για την πρωτοβουλία του και με σχεδόν πανομοιότυπο λόγο μιλούν για κινήσεις που δεν προάγουν το πνεύμα της κυβέρνησης συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε μέσω διαρροών "το λιγότερο άκομψη" την αποπομπή Κικίλια, προσθέτοντας ότι "δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης".

Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ, με επίσημη ανακοίνωση, επισημαίνει ότι "τέτοιου είδους κινήσεις δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης".

Στη θέση του κ. Κικίλια ορίστηκε ο Θ. Αμπατζόγλου, πρώην διοικητής του ΙΚΑ επί κυβέρνησης Ν.Δ. και νυν πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου νέος διοικητής του ΟΑΕΔ "

Με ρυθμούς χελώνας οι φοροέλεγχοι των πλουσίων

Πρόκειται για τους φορολογικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται από το υπουργείο Οικονομικών στους λεγόμενους φορολογούμενους μεγάλου πλούτου, δηλαδή όσους έχουν ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα άνω των 150.000 ευρώ ή ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το πρώτο τρίμηνο του 2013 έχουν ολοκληρωθεί 93 έλεγχοι σε ισάριθμους αυταπασχολούμενους και φορολογούμενους μεγάλου πλούτου ενώ ο πήχης έχει τοποθετηθεί, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, πολύ ψηλά. Μέχρι το τέλος Ιουνίου (δηλαδή μέσα στις επόμενες 60 ημέρες) θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 1.300 έλεγχοι, στόχος ο οποίος φαίνεται αδύνατο να επιτευχθεί. Για το σύνολο του έτους ο στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί 2.600 έλεγχοι.

Από τους ελέγχους που ολοκληρώθηκαν βεβαιώθηκαν συνολικά πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα 2,64 εκατ. ευρώ. Από αυτά το πρώτο τρίμηνο εισπράχθηκαν 760.000 ευρώ, δηλαδή το ποσοστό των εισπράξεων ανέρχεται στο 32,2% των φόρων που βεβαιώθηκαν από τους ελέγχους. Ο στόχος που έχει τεθεί από την τρόικα για το συγκεκριμένο τύπο ελέγχων ανέρχεται στο 40%.

Οι έλεγχοι που δεν έγιναν ποτέ

Οι έλεγχοι στους οποίους υποβάλλονται οι φορολογούμενοι μεγάλου πλούτου είναι ουσιαστικά εφ όλης της φορολογικής ύλης. Έτσι, ελέγχονται για το εισόδημα που έχουν δηλώσει τουλάχιστον την τελευταία πενταετία: πραγματοποιείται άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών προκειμένου να εντοπισθούν ποσά που δεν έχουν δηλωθεί ενώ γίνεται και έλεγχος στις μεταβολές της περιουσιακής τους κατάστασης (αγοραπωλησίες ακινήτων) και στο αν δικαιολογούνται αυτές από το δηλωθέν εισόδημα.

Βασικοί λόγοι γιά τους ρυθμούς χελώντας είναι η υποστελέχωση του ελεγκτικού μηχανισμού και η απουσία ενός συγκεκριμένου και γρήγορου τρόπου διενέργειας των φορολογικών ελέγχων. Σημειώνεται ότι ενώ στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τους φορολογούμενους μεγάλου πλούτου, στη μονάδα είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών και στην εφορία Μεγάλων Επιχειρήσεων εργάζονται σήμερα 352 ελεγκτές. Ο στόχος είναι να έχουν προσληφθεί έως το τέλος του έτους 2.000 νέοι ελεγκτές ενώ έως το τέλος Μαρτίου δεν έχει προσληφθεί κανείς, σύμφωνα με το capital.gr

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » " Με ρυθμούς χελώνας οι φοροέλεγχοι των πλουσίων "

Deutsche Bank: Αδικη η συμμετοχή καταθετών στη διάσωση τραπεζών

«Ούτε δίκαιο, ούτε επιθυμητό», χαρακτήρισε το μοντέλο διάσωσης με τη συμμετοχή των καταθετών των τραπεζών που εφαρμόστηκε στην Κύπρο, ο εκ των επικεφαλής της Deutsche Bank και πρόεδρος της Ενωσης Γερμανικών Τραπεζών, Γιούργκεν Φίτσεν.

«Αυτά που ειπώθηκαν κατά την συζήτηση για την Κύπρο είναι πολύ λυπηρά. Από πολιτική άποψη ήταν απολύτως λανθασμένο να υπάρχει η υποψία ότι οι καταθέτες θα κληθούν να πληρώσουν. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Υπάρχουν οι προδιαγραφές για το ελάχιστο ποσό προστασίας των καταθέσεων και ειδικά στη Γερμανία ισχύει η οικειοθελής ασφάλιση των καταθέσεων. Είναι ένα καλό εργαλείο, το οποίο δεν τίθεται προς συζήτηση», τόνισε ο κ. Φίτσεν, σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία.

«Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιοι πιστωτές και με ποιον τρόπο θα κληθούν στο μέλλον να συμβάλουν στη διάσωση των τραπεζών χωρίς, όπως συνέβη στην περίπτωση αντιμετώπισης αυτής της κρίσης, να κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην συζήτηση περί των ορίων της λιτότητας που άνοιξε με τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, έκανε λόγο για «περίπλοκο θέμα» και διευκρίνισε ότι η κατάσταση διαφέρει σε κάθε χώρα.

«Ενα πράγμα δεν μπορεί να συμβαίνει: να πιστεύουμε ότι η βιώσιμη λύση θα βρεθεί μέσω του όλο και πιο φθηνού χρήματος», διευκρίνισε.

Ο κ. Φίτσεν παραδέχτηκε πάντως ότι είναι αναγκαίο να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών βελτιώσεων, αλλά, όπως είπε, «πρέπει να φροντίσουμε ώστε τα εξαιρετικά επώδυνα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που ήδη εφαρμόζονται σε χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας να εφαρμοστούν στο βαθμό που θα τα καθιστά πολιτικά αποδεκτά από τον λαό».

Συμφώνησε με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι το να καταστεί η γερμανική οικονομία αδύναμη δεν μπορεί να φέρει ανάπτυξη στην Ευρώπη και ότι το κλειδί βρίσκεται στην σύγκλιση των επιπέδων ανταγωνιστικότητας των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » " Deutsche Bank: Αδικη η συμμετοχή καταθετών στη διάσωση τραπεζών "

Κατάσχονται οι καταθέσεις όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία

Διάταξη που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο προβλέπει κατάσχεση καταθέσεων όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να πληρώσουν τα χρέη τους.

Δύο μεγάλες εκπλήξεις έκρυβε το πολυνομοσχέδιο για όσους έχουν χρέη στα ταμεία.

Η μία είναι θετική αφού προβλέφτηκαν μεγαλύτερες διευκολύνσεις, με παροχή εγγυήσεων βέβαια, για χαμηλότερα ποσά οφειλών.

Πιο συγκεκριμένα:

- όσοι έχουν χρέη άνω των 5.000 ευρώ μπορούν να μπουν σε ρύθμιση, αρκεί να αποδείξουν από τη μία πως αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και από την άλλη πως μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος της δόσης, προσκομίζοντας δηλαδή αποδείξεις για το εισόδημα τους, τις καταθέσεις τους, την ακίνητη περιουσία αλλά και το σύνολο των χρεών τους

- με 12 δόσεις μπορούν να πληρώσουν όσοι χρωστάνε πάνω από 50.000 ευρώ, 150.000 ευρώ ήταν η αρχική πρόβλεψη, και με 48 δόσεις μπορούν να πληρώσουν όσοι έχουν χρέη πάνω από 75.000 ευρώ, 300.000 ευρώ ήταν το αρχικό όριο

Όμως για να μπει κάποιος στη ρύθμιση χρεών θα πρέπει να έχει δύο προϋποθέσεις:

- απόδειξη από ανεξάρτητο εκτιμητή της αδυναμίας εξόφλησης του οφειλέτη

- υποθήκη της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη

Και εδώ έρχεται η βόμβα που κρύβεται πίσω από την εξής διάταξη του πολυνομοσχεδίου.
''Στην περίπτωση ύπαρξης επαρκών χρηματικών διαθεσίμων, η οφειλή δεν υπάγεται στη ρύθμιση και γίνεται άμεσα απαιτητή''.
Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως όσοι έχουν καταθέσεις στις τράπεζες δεν θα μπαίνουν στη ρύθμιση και θα πρέπει να πληρώνουν άμεσα τα χρέη τους αλλιώς απειλούνται με κατάσχεση των καταθέσεων τους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » " Κατάσχονται οι καταθέσεις όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία "

ΕΟΠΥΥ: Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» της 27/4/13

ΘΕΜΑ : « Δημοσίευμα της 27ης Απριλίου 2013 για τον ΕΟΠΥΥ »

Σε απάντηση δημοσιεύματος της έγκριτης εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» της 27/4/13 με τίτλο «Πάρτι σπατάλης με την υγεία των ασφαλισμένων» έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Βασικός γνώμονας λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ είναι η διασφάλιση της υγείας των ασφαλισμένων του και η αιτιολόγηση ακόμα και του 1 ευρώ που θα ξοδευτούν από τον Οργανισμό. Άλλωστε ο λόγος δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ ως Εθνικός Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στους Έλληνες πολίτες ήταν ο εξορθολογισμός των δαπανών υγείας και η αποφυγή φαινομένων σπατάλης και διαφθοράς. Σημειώνεται δε ότι, οι προϋπολογισμοί των 8 φορέων που έχουν μεταφερθεί στον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2011 ξεπερνούσαν τα 10 δις ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ ακόμα και με την τελευταία τροποποίηση για το έτος 2012 έφτασε στα 6,7 δις ευρώ.

Κατ αρχήν, αναφέρουμε ότι κάθε προϋπολογισμός αποτελεί πρόβλεψη και όχι δαπάνη. Επιπλέον, ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ δεν αποτελεί «επτασφράγιστό μυστικό», δεδομένου ότι η απόφαση έγκρισης του αναρτάται στην ΔΥΑΥΓΕΙΑ και ο καθένας έχει πρόσβαση στα στοιχεία αυτά, η δε ανάλυση του τίθεται στη διάθεση οποιουδήποτε το ζητήσει έχοντας έννομο ενδιαφέρον.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα σημεία που σημειώνονται στο δημοσίευμα σχετικά με τα μεγέθη των ποσών που αφορούν δαπάνες μισθωμάτων, αποζημίωση μελών συλλογικών οργάνων, δαπάνες υπερωριών κ.ά.

Επίσης, σχετικά με τις δαπάνες για τα μισθώματα κτηρίων, ο Οργανισμός όπως γνωρίζετε, «κληρονόμησε» δεκάδες μισθωμένα ακίνητα από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα οποία στεγάζονται σήμερα οι υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ όπως επίσης κληρονόμησε Υπηρεσίες Διοικητικές και Υγειονομικές των φορέων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ κατά την διάρκεια του έτους 2012. Ωστόσο, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες για την εξοικονόμηση πόρων από λειτουργικές δαπάνες.

Επιπλέον, πραγματικά μας εντυπωσιάζει το γεγονός να θεωρείτε ότι ο Οργανισμός έχει 1300 υπαλλήλους, διότι ο αριθμός των υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ ξεπερνά τις 11.000 (σύμφωνα με τα στοιχεία 31/3/2013) και αναφερόμαστε στο ιατρικό – υγειονομικό – διοικητικό προσωπικό στους οποίους δύνανται να καταβάλλονται έως 20 ώρες υπερωριών μηνιαίως, που κατά μέσο όρο δεν ξεπερνά το ωρομίσθιό τους τα 7,00 ευρώ ακαθάριστα. Καταβάλλονται δε, μετά την έγκριση χορήγησής τους από τον αρμόδιο Υπουργό.

Σχετικά τώρα με την «αποζημίωση μελών για συμμετοχή σε συμβούλια», σας γνωρίζουμε ότι η αποζημίωση των μελών του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ ανέρχεται μετά την τελευταία μείωση του σε 160,00 € μηνιαίως για τα μέλη και 120,00 € μηνιαίως για την γραμματέα ακαθάριστα και καταβάλλεται για τέσσερεις συνεδριάσεις το μήνα για όσους μετέχουν και στις 4 συνεδριάσεις. Στον Πρόεδρο και τους δύο Αντιπροέδρους που μετέχουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. η αποζημίωση τους είναι 0 €.

Θεωρώντας σκόπιμο να μην προβούμε σε περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων που αναφέρονται στο δημοσίευμα θα σημειώσουμε μόνο ότι ο Οργανισμός δεν έχει προβεί σε διαγωνισμούς προμήθειας επίπλων υπέρογκων ποσών, πέραν ενός και μοναδικού πρόχειρου διαγωνισμού ποσού 60.000 €, ο οποίος μάλιστα διενεργήθηκε από Φορέα Κοινωνικής ασφάλισης που μεταφέρθηκε στον ΕΟΠΥΥ και για την κάλυψη των πρωταρχικών αναγκών με την έναρξη της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, ενώ οι υπάλληλοι που μεταφέρθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, κατά το μεγαλύτερο μέρος μετέφεραν τόσο τον γραφειακό τους εξοπλισμό (γραφεία, καρέκλες κ.ά.) όσο και τον ηλεκτρονικό (Η/Υ κ.ά.)

. Επίσης δε, παραχωρήθηκε στον ΕΟΠΥΥ γραφειακός εξοπλισμός από ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ είναι στην διάθεση οποιουδήποτε. Ωστόσο, θεωρούμε χρέος μας να μην αφήνουμε οποιαδήποτε υπόνοια για θέματα σπατάλης χρημάτων των ασφαλισμένων μας, ακόμα και αν γίνονται καλοπροαίρετα διότι, σε καιρούς ιδιαιτέρως δύσκολους οικονομικά, ζητήματα που αφορούν στην υγεία των Ελλήνων πολιτών δημιουργούν δικαιολογημένα εντυπώσεις και αίσθημα ανασφάλειας.

Από Γραφείο Τύπου Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΟΠΥΥ: Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» της 27/4/13 "

«Το μνημόνιο ήταν μεγάλο λάθος» εκτιμούν 3 στους 4 πολίτες...!!!

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών δημοσιοποιεί την δεύτερη ποσοτική έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο» για το έτος 2013, η οποία πραγματοποιείται κατ’ εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρία ALCO, ενώ τα ευρήματα της επεξεργάζονται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ.

Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 23 και 26 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Δίνοντας στη δημοσιότητα την έρευνα ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε: «Οι επιλογές των πολιτών στα ζητήματα που έθεσε η έρευνα είναι σαφής. Το μνημόνιο ήταν ένα μεγάλος λάθος. Η κυβέρνηση πρέπει να σκληρύνει τη στάση της έναντι στη τρόικα. Τέλος, οι πολίτες προκρίνουν αλλαγές στα υπουργεία που ασχολούνται με το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα έναντι εκείνων που ασχολούνται με την οικονομία».

Αναλυτικότερα:

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σχεδόν 3 στους 4 (73%), υποστηρίζει ότι η απόφαση να ακολουθήσουμε τις υποδεικνυόμενες λύσεις των μνημονίων πριν από τρία χρόνια ήταν λανθασμένη, ενώ πιστεύει ότι ο δρόμος αυτός δεν θα οδηγήσει στην ανάκαμψη. Επιπλέον, μόλις το 18% υποστηρίζει την υιοθέτηση της μνημονιακής πολιτικής, ενώ το 9% αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην ερώτηση.

Συνεχίζοντας, στην ερώτηση πολλαπλών επιλογών σχετικά με την διαπραγματευτική στάση που πρέπει να ακολουθήσει η Κυβέρνηση απέναντι στην Τρόικα, περισσότεροι από 5 στους 10 (56%) υποστήριξαν ότι η Κυβέρνηση πρέπει να σκληρύνει την στάση της. Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό, του 26%, συγκέντρωσε η επιλογή να παραιτηθεί η υπάρχουσα Κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, ενώ, το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό ανήλθε μόλις στο 9% αναφερόμενο στην επιλογή η Κυβέρνηση να διατηρήσει την στάση που έχει υιοθετήσει μέχρι τώρα. Και εδώ, ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό το οποίο ανήλθε στο 9% αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην ερώτηση.

Το τρίτο και τελευταίο από τα ερωτήματα επικαιρότητας που εξετάζει το ΕΒΕΑ στο Οικονομικό Βαρόμετρο ανά δίμηνο, εστιάζει στην ανάγκη για αλλαγές προσώπων στην Κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες κλίθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στα πρόσωπα που σχετίζονται με το υπουργείο οικονομικών και σε εκείνα που σχετίζονται με το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σχεδόν 5 στους 10 (49%), θεωρεί βασική την ανάγκη για ανανέωση στα πρόσωπα που σχετίζονται με το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα, ενώ 3 στους 10 πιστεύουν ότι οι αλλαγές προσώπων πρέπει να εστιαστούν στο υπουργείο οικονομικών. Αξιοσημείωτο όμως είναι το αρκετά υψηλό ποσοστό αποχής του 21% το οποίο σημειώθηκε στην ερώτηση αυτή, γεγονός που ίσως να σχετίζεται με την έλλειψη αισιοδοξίας που μπορεί να επιφέρει μια ανανέωση προσώπων σε υπουργικό/κυβερνητικό επίπεδο.

Ολοκληρώνοντας την έρευνα του Οικονομικού Βαρομέτρου για το δεύτερο δίμηνο του 2013, δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα δυο βασικά ερωτήματα που εξετάζονται την τελευταία διετία σε κάθε τέτοια έρευνα, και σχετίζονται με την γνώμη των πολιτών για την πορεία τόσο της Ελληνικής Οικονομίας όσο και των προσωπικών τους οικονομικών. Αναφορικά με την πορεία την Ελληνικής Οικονομίας τα ποσοστά παρέμεινα σχεδόν αμετάβλητα από εκείνα που σημειώθηκαν στην έρευνα του Φεβρουαρίου, με τον δείκτη αισιοδοξίας να αυξάνεται κατά μόλις 2%, ενώ αντίθετα, ο δείκτης απαισιοδοξίας μειώθηκε κατά 1%. Πιο αναλυτικά, η πλειοψηφία των πολιτών είναι απαισιόδοξοι για την πορεία των δημόσιων οικονομικών σε ποσοστό 72%, ενώ μόλις το 17% είναι αισιόδοξοι. Επιπλέον, το 11% των ερωτηθέντων απείχε από την ερώτηση αυτή.

Συνεχίζοντας, σχετικά με την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, σχεδόν 8 στους 10 (77%) συμμετέχοντες είναι απαισιόδοξοι, ενώ μόλις το 13% διατηρεί τάσεις αισιοδοξίας. Και εδώ σημειώθηκε ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό αποχής, το οποίο ανήλθε στο 10%.

Διαβάστε Περισσότερα » " «Το μνημόνιο ήταν μεγάλο λάθος» εκτιμούν 3 στους 4 πολίτες...!!! "

Πράσινο φως για τα 2,8 δισ. ευρώ

Εγκρίθηκε σύμφωνα με κοινοτικές πηγές από την ομάδα εργασίας του Eurogroup η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. του Μαρτίου για την οποία... το μοναδικό προαπαιτούμενο ήταν η ψήφιση των διατάξεων για την απομάκρυνση των δημοσίων υπαλλήλων.

Επόμενος σκόπελος είναι η συνεδρίαση του Eurogroup στις 13 Μαΐου με στόχο την έγκριση της δόσης ύψους 4,2 δισ. ευρώ του Απριλίου.

Στο οικονομικό επιτελείο προετοιμάζονται και για μια μεγάλη έκδοση εντόκων γραμματίων αμέσως μετά το Πάσχα ώστε να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο καθυστέρησης στην εκταμίευση των χρημάτων καθώς στις 20 Μαίου θα πρέπει να πληρωθούν λήξεις ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας και τόκοι συνολικού ύψους άνω των 6 δισ ευρώ.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα ύψους 1,8 δισ. ευρώ αναμένεται να εγκριθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου στο δεύτερο 15μερο του Μαίου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » " Πράσινο φως για τα 2,8 δισ. ευρώ "

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές αντικαθιστούν τα μετρητά

Την επιλογή να μπορούν να πληρώνουν το αντίτιμο του εισιτηρίου τους σε μέσα μεταφοράς, όπως το μετρό, τα λεωφορεία ή και τα ταξί, δίχως τη χρήση μετρητών αλλά με πλαστικό χρήμα, αναμένεται να έχουν σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα οι πολίτες στη χώρα μας, κάτι που ήδη συμβαίνει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, Νίκος Καμπανόπουλος, η Visa επιθυμεί να συζητήσει με τους συγκοινωνιακούς φορείς (λεωφορεία, μετρό, κ.λπ.), προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες χρήσης της τεχνολογίας των ανέπαφων πληρωμών, είτε με τη χρήση κάρτας σε πρώτο στάδιο είτε με τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή φορητής συσκευής (tablets) σε μεταγενέστερο χρόνο, ως εναλλακτικής επιλογής για τη χρήση των μαζικών μέσων μεταφοράς.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ραγδαίας ανάπτυξης τω ανέπαφων πληρωμών σε μέσα μεταφοράς στην Ευρώπη αναφέρεται η περίπτωση των παραδοσιακών λεωφορείων του Λονδίνου, όπου ήδη το 20% των συνολικών συναλλαγών σε αυτά γίνεται με την τεχνολογία των ανέπαφων πληρωμών, μόλις μερικούς μήνες μετά την υιοθέτηση της τεχνολογίας αυτής σε 8.500 λεωφορεία.

Η νέα τεχνολογία των ανέπαφων πληρωμών, που γνωρίζει ήδη μεγάλη ανάπτυξη σε χώρες της Ευρώπης αλλά έχει κάνει την εμφάνισή της και στη χώρα μας, επιτρέπει την πληρωμή για αγορές μικρών ποσών χωρίς την εισαγωγή κάρτας στο τερματικό της επιχείρησης, απλώς με το πέρασμα της κάρτας σε μικρή απόσταση απ’ αυτό.

Ήδη, όπως αναφέρει ο κ. Καμπανόπουλος, σε περισσότερα από 400 ταξί στην Αθήνα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με πλαστικό χρήμα, ενώ στο άμεσο μέλλον εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα και για ανέπαφες πληρωμές. Δυνατότητα πληρωμής με πλαστικό χρήμα και συγκεκριμένα με τις ανέπαφες συναλλαγές θα υπάρξει και σε περίπτερα, εταιρείες εστίασης/fast food, καφέ, κ.λπ..

Έρχεται και στην Ελλάδα το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι»

Παράλληλα, έως και το 2014 εκτιμάται ότι θα έχει κάνει την εμφάνισή του και στη χώρα μας το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι», που θα επιτρέπει στον κάτοχο του να πραγματοποιεί πληθώρα συναλλαγών χωρίς τη χρήση μετρητών, μέσω του κινητού του τηλεφώνου, ή της ταμπλέτας του, ή του υπολογιστή του.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » " Οι ηλεκτρονικές πληρωμές αντικαθιστούν τα μετρητά "

Απεργούν την Πρωτομαγιά γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πρωτομαγιά τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλούν τα μέλη τους να απεργήσουν και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς σε όλες της πόλεις της χώρας, διεκδικώντας την ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών και των επιπτώσεων στις κοινωνικές υπηρεσίες και στα εργασιακά δικαιώματα».

Διαβάστε Περισσότερα » " Απεργούν την Πρωτομαγιά γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία "

Απεργία διαρκείας στις λαϊκές αγορές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, εξαγγέλλει απεργία διαρκείας από την Τετάρτη 8 Μαίου 2013, έως ότου ανατραπεί ο νέος νόμος που αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησης των Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών

«Η αλλαγή αυτή καταργεί την ισοβιότητα της άδειας μας και εισάγει την ισχύ της για τρία χρόνια και στη συνέχεια την διεκδίκηση εναπαναδειοδότησης μας, μαζί με τους υπόλοιπους αιτούντες αδείας.

Ουσιαστικά καταργεί:

1) Κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μας, αφού τα τρία χρόνια, δεν είναι ικανός χρόνος απόσβεσης, οποιασδήποτε επένδυσης μας.

2) Την υιοθέτηση και εξυπηρέτηση, οποιουδήποτε οικογενειακού και προσωπικού στόχου, αφού δεν θα γνωρίζουμε, αν μετά από τρία χρόνια, θα έχουμε εργασία ή όχι.

3) Την λαϊκότητα, την αμεσότητα, την ανάπτυξη προσωπικής επαφής στο πιο ζωντανό τμήμα του εμπορίου στην χώρα μας, αφού οι πωλητές θα εναλλάσσονται ανά τριετία.

Έχουμε μάλιστα την πεποίθηση, ότι σύντομα και πάντως πριν την 31/10/2014 που «αυτοδικαίως λήγει» η άδεια μας, θα έχουν νομοθετήσει και την είσοδο των εταιριών, στον χώρο των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε και το υπαίθριο εμπόριο, να αλωθεί από τα ολιγοπώλια.

Η όλη πολιτική τους, επειδή εφαρμόζεται αιφνιδιαστικά, χωρίς κανένα διάλογο, αντιδημοκρατικά και καταστρέφει τις ζωές μας, τις οικογένειες μας, το παρών και το μέλλον μας, μαζί με όλα τα άλλα μέτρα που ήδη έχουν πάρει, αποφασίσαμε να κατέβουμε σε απεργία διαρκείας.

Όσο αντέξουμε.

Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους τόσο στην επαφή μας με το καταναλωτικό κοινό όσο και στην ενεργή συνεργασία του κλάδους μας, με τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς φορείς του εμπορίου και της παραγωγής.

Δεν θα λυγίσουμε, μέχρι να νικήσουμε».
Για την ΠΟΣΠΛΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κων/νος Κακαράντζας Νικ. Δερνίκος

Διαβάστε Περισσότερα » " Απεργία διαρκείας στις λαϊκές αγορές "

Sea Diamond: Η χαρτογράφηση φταίει για το ναυάγιο λένε οι εμπειρογνώμονες

Την εσφαλμένη κατά 74 μέτρα χαρτογράφηση υπέδειξαν ως την βασική αιτία για το ναυάγιο του Sea Diamond οι τρεις εμπειρογνώμονες που είχαν διοριστεί από την εισαγγελία Νάξου.

Όπως υποστήριξαν στις καταθέσεις τους από τη στιγμή που το πλοίο προσέκρουσε στον ύφαλο, λόγω της λανθασμένης χαρτογράφησης, ήταν αδύνατον να σωθεί, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του πλοιάρχου και του πληρώματος.

Επεσήμαναν επίσης, ότι τα όργανα του πλοίου δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να αποτρέψουν τη σύγκρουση που έγινε κατά τη διάρκεια πρόσδεσης.

Όπως ανέφεραν, το ραντάρ εντοπίζει "στόχους" πάνω απο την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ το βυθόμετρο που βρίσκεται τοποθετημένο στο μέσον του πλοίου, δεν θα μπορούσε να αποτρέψει τη σύγκρουση καθώς το συγκεκριμένο ναυτιλιακό όργανο δείχνει τη διαμόρφωση του βυθού ακριβώς από πάνω και όχι μπροστά.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής από την πλευρά τους, αμφισβήτησαν την έκθεση του ενός εκ των τριών πραγματογνωμόνων. «Είμαστε διορισμένοι από την εισαγγελική αρχή και η εντολή που είχαμε ήταν να αναδείξουμε την αλήθεια μέσα από την συγκεκριμένη Έκθεση» απάντησαν από κοινού οι πραγματογνώμονες.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Θήρας, πρώην πλοίαρχος, ο οποίος σε ερώτηση της έδρας για τα αίτια της πρόσκρουσης, τόνισε χαρακτηριστικά: «δεν ξέρω γιατί πήγε ο συνάδελφος από εκεί, κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να έρθει πιο ανοιχτά για περισσότερη ασφάλεια».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τόνισαν στο σημείο αυτό, ότι η πλεύση για την προσέγγιση του πλοίου στο ναύδετο ήταν απόλυτα νόμιμη, αφού βάσει του ναυτιλιακου χάρτη δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην απόσταση που έπλεε το πλοίο από τις ακτές.

Η δίκη άρχισε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 και για την υπόθεση κατηγορούνται μέλη του πληρώματος, στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας επιθεωρητής του νηογνώμονα - συνολικά 13 άτομα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Sea Diamond: Η χαρτογράφηση φταίει για το ναυάγιο λένε οι εμπειρογνώμονες "

Το ταξίδι του ΓΑΠ στην Κόστα Ρίκα που κόστισε 200.000 ευρω !

Εγκεφαλικό πήγε να πάθει ο Βενιζέλος όταν του ήρθε η λυπητερή

Τον Μάρτιο του 2012 έφτασε στη διεύθυνση του ΠΑΣΟΚ ο λογαριασμός για την μετάβαση του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρικα τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου για την ετήσια Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Η λυπητερή- όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ- ήταν από τα πρώτα πράγματα που βρήκε στο γραφείο του, κάτω από συγχαρητήρια τηλεγραφήματα ( αφού μόλις είχε εκλέγει πρόεδρος) και παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό.

Περίπου 200.000 ευρώ ήταν το κόστος της. Κοστα Ρικα. Ανάλογο αίτημα για την κάλυψη εξόδων από το ΠΑΣΟΚ διατυπώθηκε και τον Απρίλιο του 2012 για να πάει ο ΓΑΠ σε σύνολο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κειπ Τάουν. Κι όταν αντέδρασε ο Γιώργος του απάντησε : «Είναι προς τιμήν του ΠΑΣΟΚ ότι εκλέχτηκα και πάλι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς»

parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα » " Το ταξίδι του ΓΑΠ στην Κόστα Ρίκα που κόστισε 200.000 ευρω ! "

«Ναι» σε καταθέσεις ΓΑΠ-Σημίτη στη δίκη του Άκη

Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης ζητεί από τη Δικαιοσύνη να καταθέσουν στη δίκη του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου οι κ.κ. Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου που μετείχαν τότε στο ΚΥΣΕΑ

Ένα μόλις 48ωρο πριν ξεκινήσει η δίκη του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τις «μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος έστειλε δέκα εξώδικα προς ισάριθμα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε για την προμήθεια των υποβρυχίων, τοποθετώντας, μεταξύ άλλων, στο κάδρο των ευθυνών τους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου.

Με την άποψη του πρώην υπουργού, ότι δηλαδή δεν είναι ο μόνος που φέρει την ευθύνη για τις «αμαρτωλές» συμβάσεις και προμήθειες, συμφωνεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής δημοσκόπησης που έκανε το Newsbomb.gr.

Ειδικότερα, στην ανοιχτή δημοσκόπηση, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου, 2027 αναγνώστες απάντησαν στην εξής ερώτηση: Άρχισε η δίκη για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό κ. Άκη Τσοχατζόπουλο. Πώς θα διαλευκανθεί η υπόθεση;

Το 63,05% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, δηλαδή 1278 μοναδικοί χρήστες πιστεύουν ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί με καταθέσεις άλλων πολιτικών, όπως οι κ.κ. Σημίτης-Παπανδρέου. Από τα αποτελέσματα γίνεται σαφές ότι οι πολίτες θεωρούν εξίσου υπεύθυνους τους πρώην πρωθυπουργούς και πιστεύουν ότι γνώριζαν πολύ καλά τι συνέβαινε με την περίφημη αγορά των υποβρυχίων και το κυριότερο, ήταν ενήμεροι για τις κινήσεις του τότε υπουργού κ. Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μικρότερο μερίδιο των αναγνωστών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Newsbomb, συγκεκριμένα το 17,56% (δηλαδή 356 αναγνώστες) πιστεύουν ότι στη δίκη οφείλουν να καταθέσουν στρατιωτικοί που συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ.

Τέλος, αντίστοιχο ποσοστό πολιτών (17,56%) εκτιμά ότι η Δικαιοσύνη θα αποκατασταθεί με την απόδοση ποινών στους ήδη κατηγορούμενους.

Προφανώς, η κοινή λογική δεν είναι διατεθειμένη να αθωώσει σε καμία περίπτωση τον πρώην υπουργό, ούτε συμμερίζεται την άποψή του να εμπλέξει και άλλους στην υπόθεση και να δημιουργήσει κλίμα συνενοχής, αφού τα στοιχεία σε βάρος του που έχουν συγκεντρωθεί στη διάρκεια των πολύχρονων ερευνών και ανακρίσεων φαίνονται συντριπτικά.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το παρόν δικαστήριο δεν εξετάζει το εάν το ΚΥΣΕΑ έπραξε σωστά ή όχι υπογράφοντας τις περίφημες συμβάσεις, αλλά τις μίζες που διακινήθηκαν από την υπογραφή τους.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » " «Ναι» σε καταθέσεις ΓΑΠ-Σημίτη στη δίκη του Άκη "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news