facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Κ. Χατζηδάκης: Η Βουλή θα αποφασίσει για το θέμα των Κυριακών

Η Βουλή είναι εκείνη που θα αποφασίσει για το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

«Υπάρχει διακριτική ευχέρεια της Βουλής, αν θέλει να δεχτεί κάτι το οποίο ισχύει σε άλλες χώρες που είναι επίσης τουριστικές και ανταγωνίζονται την Ελλάδα ή να το απορρίψει και να παραμείνουμε σε αυτό που έχουμε σήμερα. Η Βουλή είναι κυρίαρχη και ο καθένας φυσικά αναλαμβάνει τις ευθύνες του», ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης.

Διευκρίνισε επίσης ότι η πρόταση της κυβέρνησης αφορά το άνοιγμα όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές, ενώ για τις υπόλοιπες Κυριακές προβλέπει το άνοιγμα μόνο των μικρών καταστημάτων προαιρετικά.

Ο λόγος, όπως είπε ο υπουργός, είναι μεταξύ των άλλων και η αλλαγή της εικόνας στο κέντρο των πόλεων. «Να κάνουμε κάτι ουσιαστικό γι’ αυτό και όχι απλά και μόνο να διαπιστώνουμε το πρόβλημα», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η ιδέα του να αυξηθεί σταδιακά η δυνατότητα να παραμένουν τα καταστήματα στο κέντρο ανοιχτά τις Κυριακές είναι στη σωστή κατεύθυνση. «Η εμπειρία των μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο παραπέμπει σε μια ωραία εικόνα, όταν παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές. Φέρνει μια ζωντάνια στο κέντρο της πόλης. Και αν είναι κάτι το οποίο έχει ανάγκη η Αθήνα αυτή την εποχή είναι να κρατάμε όσο το δυνατόν πιο ζωντανό το κέντρο», παρατήρησε.

Επεσήμανε ακόμη ότι για τους τουρίστες είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να βρίσκουν τα καταστήματα ανοιχτά και να ψωνίζουν όλες τις μέρες της παραμονής τους στην πόλη. Κι αυτές στην Αθήνα, προς το παρόν, δυστυχώς δεν είναι πάρα πολλές. «Μέσα στο Σαββατοκύριακο έρχονται στην Αθήνα 80 tour operators προσκεκλημένοι του δήμου Αθηναίων, αλλά είναι σημαντικό τις λίγες μέρες που μένει ο τουρίστας στην Αθήνα, να μπορεί να βρίσκει τα καταστήματα ανοιχτά και να ψωνίζει», σημείωσε.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Χατζηδάκης: Η Βουλή θα αποφασίσει για το θέμα των Κυριακών"

Εκτός δικαστηρίων οι αντιδικίες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Εκτός δικαστηρίων και με τη διαμεσολάβηση δικηγόρων θα ρυθμίζονται στο εξής οι υποθέσεις που αφορούν... στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η ρύθμιση των χρεών για τα υπερχρεωμένα, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, θα γίνεται από τους δικηγόρους των δύο πλευρών, δηλαδή του οφειλέτη και της τράπεζας, προκειμένου να ολοκληρώνεται ταχύτατα η σχετική διαδικασία και να μην εμπλέκονται οι πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια τους σε μακρόχρονες δικαστικές διαδικασίες.

Οι διατάξεις αυτές θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ενώ προβλέπεται ότι με την έναρξη της διαδικασίας για τη ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών θα αναστέλλονται οι σε βάρος τους διεκδικήσεις που αφορούν στο χρέος.

ipop
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός δικαστηρίων οι αντιδικίες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά"

Μοσχάρι της «ΝΙΚΑΣ» με φαινυλοβουταζόνη

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι τα προϊόντα έχουν ήδη αποσυρθεί - Τι υποστηρίζει η εταιρεία


Θετικά και στην ουσία φαινυλοβουταζόνη (phenylobutazone) βρέθηκαν τα δύο δείγματα της εταιρείας «Π. Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ» της σειράς «ΝΙΚΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ» τα οποία είχαν παρασκευασθεί με βόειο κρέας προέλευσης ΙΤΑΛΙΑΣ και είχαν βρεθεί θετικά σε παρουσία DNA αλόγου.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων,  τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν αποσυρθεί από τα ράφια από το τέλος Μαρτίου 2013 και δεν βρίσκονται πλέον στην αγορά.

Η ουσία φαινυλοβουταζόνη είναι μη στεροειδής αντιφλεγμονώδης ουσία, η οποία θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Τι υποστηρίζει η εταιρεία
«Η ΝΙΚΑΣ με αφορμή τα αποτελέσματα του ΕΦΕΤ σύμφωνα με τα οποία δύο δείγματα των προϊόντων “NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ”, που βρίσκονταν αποθηκευμένα προς καταστροφή, βρέθηκαν θετικά σε φαινυλοβουταζόνη ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι:
·         Είχε προχωρήσει άμεσα σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊόντων της σειράς, από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα, την  22η Μαρτίου 2013. Τα συγκεκριμένα προϊόντα φυλάσσονταν προς καταστροφή σε ειδικό χώρο, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφάλεια των τροφίμων.
·         Έχει διακόψει την παραγωγή των προϊόντων αυτών, ταυτόχρονα με την απόσυρση, μέχρις ότου διασφαλιστεί η ποιότητα των εισαγόμενων πρώτων υλών.
·         Προχώρησε στην αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας ανίχνευσης DNΑ και στη διεξαγωγή πρόσθετων εσωτερικών ελέγχων, ώστε να εγγυηθεί με ακόμα αυστηρότερες διαδικασίες και προδιαγραφές την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.
Το πρόβλημα έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα. Αφορά στις διαδικασίες ελέγχου της ποιότητας των πιστοποιημένων εισαγόμενων πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στις γραμμές παραγωγής τροφίμων. Για το λόγο αυτό η ΝΙΚΑΣ λαμβάνει κάθε πρόσθετο μέτρο για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων της.
Η ΝΙΚΑΣ ζητάει συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο καταναλωτικό κοινό. Επαναλαμβάνει ότι αφορά σε προϊόν που βρισκόταν στις αποθήκες της Εταιρείας προς καταστροφή.
Επισημαίνεται ότι το θέμα δεν αφορά σε άλλα προϊόντα της Εταιρίας».
tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσχάρι της «ΝΙΚΑΣ» με φαινυλοβουταζόνη"

Στουρνάρας: Στόχος η νέα μείωση του χρέους-Απαιτείται πρωτογενές πλεόνασμα

Για την Ελλάδα η προτεραιότητα είναι πλέον η εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος διότι ανοίγει την πόρτα για το "κούρεμα" του "επίσημου" χρέους. Είναι ξεκάθαρη η διατύπωση που επέλεξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος... κληθείς να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη για την ευρωζώνη, δήλωσε: «η μείωση του χρέους που έγινε στις 27 Νοεμβρίου του 2012 ήταν ένα πρώτο βήμα. Είναι σημαντικό ποσό τα 40 δισ. ευρώ και είναι ρητά διατυπωμένο ότι σε περίπτωση που αποκτήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα, ακόμα και από εφέτος, η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει την άμεση ενεργοποίηση της ρήτρας αυτής. Τη δραστική, δηλαδή, μείωση του δημόσιου χρέους».

Ο υπουργός παραδέχθηκε ωστόσο ότι «αυτό δεν είναι απλό. Θέλει διαπραγμάτευση που δεν είναι εύκολη. Γιατί πρέπει να αποδείξουμε ότι είναι βιώσιμη η παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος και όχι ότι εξασφαλίσαμε φέτος 10 ευρώ αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετά». «Αυτό αν γίνει θα δημιουργήσει θετική ροπή στην εξέλιξη των πραγμάτων και θα φέρει μπροστά την έξοδο από την κρίση», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στα βήματα που γίνονται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ενημέρωσε τη Βουλή ότι αυτήν τη στιγμή, τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας διαμορφώνουν το νέο αναπτυξιακό μοντέλο και το νέο πρότυπο απασχόλησης με δεξαμενές σκέψης από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Όπως διευκρίνισε, την εποπτεία αυτών των μελετών οι οποίες θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο, την έχει ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

«Οι μελέτες αυτές δεν θα έχουν απλά χαρακτήρα ενδεικτικού προγραμματισμού. Θα δείξουν πού πάμε σε δέκα χρόνια από τώρα και ποιοι κλάδοι θα είναι οι πρωταθλητές. Θα δείξουν επίσης πώς μπορούμε να διοχετεύσουμε τα 44 δισ. ευρώ που έχουμε από όλα τα ταμεία της ΕΕ και από τα αναπτυξιακά ταμεία», είπε ο κ. Στουρνάρας διευκρινίζοντας ότι στο ποσό περιλαμβάνονται και τα κονδύλια που δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί από το ΕΣΠΑ.

«Είναι σημαντικό κονδύλι τα 44 δισ. ευρώ, από σήμερα μέχρι το τέλος του 2020», είπε ο υπουργός Οικονομικών αποδίδοντας μεγάλη σημασία και στο πρόγραμμα για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και την ενθάρρυνση εγχώριων επενδύσεων.

«Είναι στην καρδιά του κυβερνητικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος αυτά. Για εφέτος αναμένεται να ολοκληρωθούν αποκρατικοποιήσεις που θα αποφέρουν έσοδα 2,6 δισ. ευρώ. Άμεσες προτεραιότητες με ισχυρή προστιθέμενη αξία είναι ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ιδίως για τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, είναι σημαντικό διότι με τον τρόπο αυτόν ίσως λύσουμε μεγάλο μέρος του ενεργειακού προβλήματος της χώρας ανάλογα με το ποιος θα πλειοδοτήσει», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Πρόσθεσε επίσης ότι «πέρα από την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ο καινούργιος τομέας που αξιοποιεί η κυβέρνηση είναι η αξιοποίηση της μικρής ιδιωτικής περιουσίας που είναι αναξιοποίητη και μπορεί να αξιοποιηθεί πολύ πιο γρήγορα με οφέλη αναπτυξιακά και δημοσιονομικά». Επιπλέον επιδιώκεται να εισέλθει η χώρα στο χάρτη της ροής εμπορευμάτων και εκεί εντάσσεται και η χθεσινή συνάντηση που είχε με Κινέζους επενδυτές, όπως σημείωσε.

Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι είναι καταλυτική για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Είναι σημαντικά τα 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την έξοδο από την κρίση. Ένα υγιές, πλήρως κεφαλαιοποιημένο πιστωτικό σύστημα, θα αξιοποιήσει συνέργειες και σημαντικές οικονομίες κλίμακας που θα επιτρέψουν στη χώρα να αποκτήσει πιο εύκολη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Με αυτό τον τρόπο θα απεμπλακεί από την άμεση εξάρτηση για την παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις προοπτικές για την έκδοση ευρωομολόγου, λέγοντας ότι η ιδέα του υποστηρίζεται από τις ελληνικές κυβερνήσεις, σύντομα θα συσταθεί από ΕΕ ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα υποβάλλει σχετική έκθεση. Το θέμα της υιοθέτησης ευρωομολόγου δείχνει να ωριμάζει, συμμετέχουμε ενεργά για την ευόδωσή του, είπε ο υπουργός Οικονομικών παρατηρώντας ότι «το φαινόμενο των ασύμμετρων διαταραχών εντός της ευρωζώνης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από την ΕΚΤ. Διότι δεν βρίσκεται στις καταστατικές της διαδικασίες, διότι η ΕΚΤ δεν έχει ευελιξία».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης είχε επισημάνει νωρίτερα τον κίνδυνο ο ΕLΑ που είναι αναπνευστήρας έκτακτης ανάγκης να μετατραπεί κάποια στιγμή σε μηχανισμό αιφνίδιου θανάτου. Ο βουλευτής επισήμανε την υπερσυγκεντρωτική εποπτεία από την ΕΚΤ, σε βαθμό που μεγεθύνεται το χάσμα ανάμεσα στον βορά και τον νότο.

Ο βουλευτής επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει έτοιμο τον φάκελο τελικής επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού ζητήματος και να πει ότι αφού πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα πλέον θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης που τα δισ. που θα εξοικονομηθούν από τη διαγραφή του χρέους θα δεσμευθούν σε αυτό το πρόγραμμα της ανάπτυξης.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στουρνάρας: Στόχος η νέα μείωση του χρέους-Απαιτείται πρωτογενές πλεόνασμα"

ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 10,82% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο

Στα 870.150 άτομα ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση κατά 14.864 άτομα (+1,74%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αύξηση κατά 84.947 άτομα (+10,82%) σε σχέση με τον Μάρτιο του 2012.

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ προκύπτει επίσης αύξηση των μακροχρόνια ανέργων κατά 9.990 άτομα (+2,79%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αύξηση κατά 47.634 άτομα (+14,89%) από τον Μάρτιο του 2012.

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων του Μαρτίου, οι 367.551 (ποσοστό 42,24%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, και 502.599 (ποσοστό 57,76%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 35,99% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναλογεί το 18,70%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 372.115 είναι άνδρες (ποσοστό 42,76%) και οι 498.035 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,24%).

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 551.963 άτομα (ποσοστό 63,43%), στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 σε 228.134 άτομα (ποσοστό 26,22%) και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών σε 90.053 άτομα (ποσοστό 10,35%).

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 417.742 άτομα (ποσοστό 48,01%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) ανήλθε σε 309.032 άτομα (ποσοστό 35,51%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανήλθε σε 133.707 άτομα (ποσοστό 15,37%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση σε 9.669 άτομα (ποσοστό 1,11%).

Στους Έλληνες υπηκόους το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 802.526 άτομα (ποσοστό 92,23%), στους υπηκόους τρίτων χωρών ανήλθε σε 52.093 άτομα (ποσοστό 5,99%) και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήλθε σε 15.531 άτομα (ποσοστό 1,78%).

Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανήλθε τον Μάρτιο σε 245.174 άτομα.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 10,82% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο"

Στο έλεος του Θεού έχουν εγκαταλειφτεί οι κάτοικοι σ ένα ακόμα νησί μας, την Κέα.

Με έναν γιατρό έχουν μείνει 3.000 κάτοικοι της Κέας
Χωρίς παιδίατρο 800 παιδιά του νησιού


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του για την τραγική κατάσταση της Κέας όπου ένας γενικός γιατρός καλείται να καλύψει τις ανάγκες όλων των κατοίκων του νησιών .Ενώ περισσότερα από 800 παιδιά έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο. Σημειωτέον ότι στο νησί υπάρχουν και αρκετά νεογνά τα οποία απαιτούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση.

Όπως κατήγγειλαν στον ΙΣΑ οι κάτοικοι της Κέας ,στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας υπηρετεί μόνο ένας Γενικός γιατρός που καλείται να καλύψει τις ανάγκες 3.000 κατοίκων .Μάλιστα τα Σαββατοκύριακα άλλα 1000 άτομα επισκέπτονται το νησί.

Πρόσφατα παραιτήθηκαν και οι δύο αγροτικοί γιατροί του ιατρείου ενώ η μοναδική νοσηλεύτρια απουσιάζει λόγω άδειας εγκυμοσύνης.

Ακόμη ο μοναδικός παιδίατρος του νησιού παραιτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου ,με αποτέλεσμα να έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο τα 800 παιδιά του νησιού. Σημειωτέον ότι ο αριθμός των παιδιών πολλαπλασιάζεται κατά την περίοδο του Πάσχα και των θερινών διακοπών.

Παράλληλα το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει ούτε μια απλή εξέταση ούρων ,λόγω των ελλείψεων σε βασικά υλικά .

«Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση », δηλώνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και προσθέτει:

«Αν δεν επανδρωθεί το νησί με γιατρό από τους ιθύνοντες, τότε οφείλουμε να στηρίξουμε εμείς, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ,την υγεία του νησιού με εθελοντές γιατρούς. Δε θα επιστρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές »

Απαιτείται ΑΜΕΣΑ εθνικός σχεδιασμός ανασυγκρότησης της Υγείας, για τα παραμεθόρια νησιά με στόχο την ισότιμη προσβασιμότητα στο στοιχειώδες αγαθό της Υγείας .

Ζητούμε να δοθεί προτεραιότητα στην επάνδρωση όλων τω νησιών με εξειδικευμένους γιατρούς με ειδικά συστήματα εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση της επείγουσας ιατρικής και της τηλεϊατρικής, με μόνιμη μοριοδότηση στις θέσεις εργασίας της άγονης γραμμής, με αμεσότητα στην πρόσβαση των νομαρχιακών νοσοκομείων των νησιών, με δημιουργία και άρτια στελέχωση ειδικών μονάδων αυξημένης φροντίδας στα Πολυδύναμα Ιατρεία των μικρών νησιών, με ολοκληρωμένα συστήματα μονάδων εντατικής νοσηλείας στα Νοσοκομεία των μεγαλύτερων νησιών»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών:

-καλεί το υπουργείο Υγείας να στελεχώσει τις υγειονομικές υπηρεσίες της Κέας και να φροντίσει για την επείγουσα κάλυψη της οργανικής θέσης του παιδιάτρου
-απαιτεί να δοθεί εδώ και τώρα λύση στην επείγουσα κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για της ζωή των κατοίκων των νησιών μας.
-δηλώνει ότι η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση που βιώνουν οι νησιώτες μας αποτελεί ντροπή και συνιστά μεγάλο εθνικό κίνδυνο .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο έλεος του Θεού έχουν εγκαταλειφτεί οι κάτοικοι σ ένα ακόμα νησί μας, την Κέα."

Εγκρίθηκε από το ΤΧΣ η εξαγορά της Millenium από την Τράπεζα Πειραιώς

Το πράσινο φως για την εξαγορά της Millenium Bank από την Τράπεζα Πειραιώς άναψε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πορτογαλική μητρική της Millennium, BCP, θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου με 400 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει, ότι μαζί με τα 140 εκατ. ευρώ που θα δώσει η Societe Generale μετά την πώληση της Geniki Bank, η Πειραιώς έχει ήδη εξασφαλίσει ότι θα καλύψει το στόχο του 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου.

Το ζήτημα για τη διοίκηση της Πειραιώς είναι πλέον να εξασφαλίσει συνολικά 733 εκατ. ευρώ από ιδιώτες μετόχους, ώστε να μην χρειαστεί να εκδώσει μετατρέψιμες ομολογίες (CoCo’s).

Η απόκτηση της Millennium έρχεται στη συνέχεια της απόκτησης του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας και της εξαγοράς της Γενικής, και με αυτό τον τρόπο ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ενόψει και της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Το ενεργητικό της Millennium Bank στα τέλη του 2011 διαμορφωνόταν στα 6,2 δισ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα αριθμούσε δίκτυο 120 καταστημάτων ανά την επικράτεια.

Συνολικά, τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι το ποσό που θα διατεθεί από από τη γαλλική και την πορτογαλική τράπεζα εκτιμάται στα 440 εκατ. ευρώ, γεγονός που -σύμφωνα με κύκλους της Πειραιώς- σημαίνει ότι το ελάχιστο ποσό των 550 εκατ. ευρώ που απαιτείται για να μην περάσει η τράπεζα υπό τον πλήρη έλεγχο του ΤΧΣ (το 10% του ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου) έχει ουσιαστικά εξασφαλισθεί.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκρίθηκε από το ΤΧΣ η εξαγορά της Millenium από την Τράπεζα Πειραιώς"

Είχαν φτιάξει αποστακτήριο στις φυλακές Σερρών!

Ακόμη και... τατουάζ έφτιαχναν οι κρατούμενοι στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, οι οποίοι μάλιστα τα «έτσουζαν» με αλκοολούχα ποτά που παρασκεύαζαν κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων! Τα ευρήματα από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε την Πέμπτη, είναι εντυπωσιακά.

Η έρευνα στα κελιά έγινε από υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς Γενικού Καταστήματος Κράτησης Μακεδονίας με την παρουσία ανδρών της Ε.Κ.Α.Μ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών με εκπαιδευμένους στην ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών σκύλους. Ναρκωτικά δεν βρέθηκαν, ωστόσο σε κάθε κελί που ελέγχθηκε, βρέθηκαν αιχμηρά… ακόντια από κομμάτια σκουπόξυλων που είχαν ακονιστεί, καθώς επίσης δυο μεγάλες λάμες και πέντε αυτοσχέδια μαχαίρια!

Στους χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν τρεις αυτοσχέδιοι βραστήρες για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών, ένα… μοτοράκι για τον σχεδιασμό τατουάζ, δυο κινητά, μια κάρτα SIM, δυο ακουστικά κινητού, ένας φορτιστής αυτοκινήτου για κινητό και μια… τράπουλα! Σε βάρος των κρατουμένων που είχαν στα κελιά τους τα ευρήματα, οι αστυνομικοί σχηματίζουν δικογραφία και διενεργούν προανάκριση για να εξακριβώσουν πώς βρέθηκαν στην κατοχή τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Είχαν φτιάξει αποστακτήριο στις φυλακές Σερρών!"

«Κραχ» στα έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης - Χάθηκαν 220 εκ. ευρώ

Και με τη... βούλα του υπουργείου Οικονομικών πιστοποιείται η πρωτοφανής αποτυχία του πλέον αμφιλεγόμενου φορολογικού μέτρου στην τριετή διάρκεια του Μνημονίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών είδε τα έσοδά του από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης να αυξάνονται από τα περίπου 142 εκατ. ευρώ πέρσι, στα περίπου 244 εκ. ευρώ, δηλαδή κατά περίπου 100 εκ. ευρώ ενώ περίμενε αύξηση κατά περίπου 400 εκ. ευρώ.

Ωστόσο, λόγω της πτώσης της κατανάλωσης κατά 70%, τα έσοδα του ΦΠΑ από τα 441 εκ. ευρώ πέρσι, υποχώρησαν στα περίπου 177 εκ. ευρώ. Εάν συνυπολογιστεί, δε, η δαπάνη των 59 εκ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης, τα κρατικά ταμεία έως το τέλος Μαρτίου αντί να κερδίσουν, έχασαν πάνω από 220 εκ. ευρώ.

Το περίεργο είναι ότι αντί το υπουργείο Οικονομικών να «πατήσει» σε αυτά τα στοιχεία για να διεκδικήσει από τώρα την αλλαγή ή κατάργηση του μέτρου, επικαλείται την αύξηση των εσόδων μόνο από τον ΕΦΚ και πανηγυρίζει για την πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου κίνησης σημειώνοντας ότι στο πρώτο δίμηνο του 2013 υπήρξε αύξηση 7% στις ποσότητες που εκτελωνίστηκαν.

Οπως προκύπτει, όμως, από τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, αυτή η αύξηση κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης (367.000 κυβικά μέτρα το 2012, 403.000 κυβικά μέτρα το 2013) δεν οδήγησε και σε αύξηση εσόδων, καθώς ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης έχει μειωθεί στα 0,33 ευρώ ανά λίτρο από 0,41 ευρώ πέρσι. Έτσι, ενώ στο περσινό πρώτο 2μηνο του 2012 είχαν εισπραχθεί από ΕΦΚ και ΦΠΑ 245,9 εκ. ευρώ, φέτος παρά την αύξηση της κατανάλωσης μπήκαν στα ταμεία 228,9 εκ. ευρώ!

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κραχ» στα έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης - Χάθηκαν 220 εκ. ευρώ"

Αντώνης Κανάκης: «Εγώ προσέλαβα τους μπράβους»!

«Ναι, ζήτησα άτομα για την προστασία των μαγαζιών μου»! Σαν βόμβα έσκασε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δήλωση αυτή του παρουσιαστή, Αντώνη Κανάκη.

Επί μία ώρα κατέθετε ο παρουσιαστής για τη "μαφία της Θεσσαλονίκης". Σήμερα η Espresso φέρνει στη δημοσιότητα τους απολαυστικούς διαλόγους!

Κανάκης: Σε όλο τον πλανήτη Γη τα νυχτερινά μαγαζιά πληρώνουν για την προστασία και την ασφάλειά τους για περιπτώσεις μικροεπεισοδίων.

Πρόεδρος: Γιατί δεν επιλέξατε να προσλάβετε σεκιούριτι;

ΚανάκηΣ: Δεν μπορούν να ανταποκριθούν σ' αυτή τη δουλειά σεκιούριτι, έχουν μάθει να δουλεύουν με ένα φακό στο χέρι!

Εισσαγγελέας: Τα πληρώνατε αυτά τα άτομα. Υποστηρίζετε πως δεν υπάρχει κράτος;

Κανάκης: Σας σοκάρει που η αστυνομία δεν μπορεί να προστατέψει τα μαγαζιά; Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνει περιπολίες. Δεν υπάρχει στον πλανήτη Γη κατάστημα που να περιμένει την αστυνομία για να επέμβει σε καβγά μέσα σε μπαρ. Είναι εθιμικό δίκαιο να υπάρχει φύλαξη.

Ο Αντώνης Κανάκης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμών: "Δεν μπορεί να με εκβιάσει κανένας. Κανένας! Σε υπόνοια εκβιασμού στο παρελθόν πήγα μόνος μου στην Ασφάλεια και το κατήγγειλα.".

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο συνήγορος του Αντώνη Κανάκη διέκοψε ερώτηση της προέδρου. Τότε ο παρουσιαστής του είπε: "Αφήστε τη να με ρωτήσει, πιο γρήγορα θα τελειώσουμε". "Έχετε καθαρό λόγο και στην τηλεόραση και εδώ", είπε λίγο αργότερα η πρόεδρος, για να λάβει την απάντηση του 44χρονου παρουσιαστή: "Αφού σκέφτομαι να έρχομαι συνέχεια"!

gossip-tv
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντώνης Κανάκης: «Εγώ προσέλαβα τους μπράβους»!"

Το 87% των προς πώληση κρεάτων έχουν αντιβιοτικά και είναι επικίνδυνα

Τα βακτήρια γίνονται ολοένα και πιο ανθεκτικά στα αντιβιοτικά φάρμακα κι εκτός από τους ασθενείς στα νοσοκομεία φαίνεται πως αρχίζουν να απειλούν και τις διατροφικές μας συνήθειες.

Νέα έρευνα του αμερικανικού οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δείχνει τα κρέατα που μεγαλώνουν σε φάρμες και καταλήγουν στα τοπικά κρεοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ είναι πολύ πιθανό να κουβαλούν βακτήρια.

Το πρόβλημα αυτό έχει προκληθεί λόγω της υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών από τους παραγωγούς που χορηγούν αγωγές στα ζώα τους για να τα προστατεύσουν, αλλά και για να τα παχύνουν και να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την FDA στα κρέατα είναι πιθανό να επωάζουν ενισχυμένες μορφές των βακτηρίων σαλμονέλα και καμπυλοβακτήριο. Πόσο πιθανό; Κρατηθείτε. Τα ευρήματα της FDA το 2011 μιλούν για ποσοστό 81% στις γαλοπούλες, 69% στα παϊδάκια, 55% στο μοσχάρι και 39% στο κοτόπουλο (στήθος, φτερούγες, μπούτια).

Η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει αρθρίτιδα, ενώ το καμπυλοβακτήριο είναι μία από τις αιτίες που προκαλούν το σύνδρομο Γκιγιέν Μπαρέ που οδηγεί σε παράλυση. Συνολικά, ο αμερικανικός οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων βρήκε πως το 87% των κρεάτων που κατέληξαν στα καταστήματα ήταν μολυσμένα με είτε κοινά είτε «ενισχυμένα» βακτήρια.

Για να μην σας πιάσει πανικός και γίνεται όλοι χορτοφάγοι, πρέπει να αναφέρουμε πως τα βακτήρια αυτά σκοτώνονται έπειτα από καλό ψήσιμο ή μαγείρεμα. Η πιο επικίνδυνη είναι η γαλοπούλα που αρκετά συχνά καταναλώνεται ωμή σε σάντουιτς, ενώ πιο προσεκτικοί στην κατανάλωση κρέατος θα πρέπει να είναι οι έγκυες, τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το 87% των προς πώληση κρεάτων έχουν αντιβιοτικά και είναι επικίνδυνα "

Πάτρα: Καταρρέει η Δυτική προβλήτα του Ρίου, κινδυνεύουν άνθρωποι

Είναι η Ελλάδα του 2013, η Πάτρα του σήμερα που δείχνει πως έχει εγκαταλειφθεί. Στην Δυτική προβλήτα του Ρίου μετά από 15 μήνες σχεδόν, οι καπετάνιοι δίνουν καθημερινά μάχη για να προσαράξουν με ¨ασφάλεια¨ και να αποβιβαστεί – επιβιβαστεί ο κόσμος και τα οχήματα, που δεν επιλέγουν τη διέλευση μέσω της γέφυρας, λόγω μεγάλου κόστους.

Οι πλοιοκτήτες των φέριμποτ μαζί με τους καπετάνιους κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, αλλά απ’ ότι φαίνεται ο Ο.Λ.Π.Α. κινείται με τους δικούς του ρυθμούς, επιτρέποντας στον αδυσώπητο χρόνο να επιδεινώνει τις φθορές που καθημερινά γίνονται μεγαλύτερες δυσχεραίνοντας την δυνατότητα προσέγγισης προς την προβλήτα.

Είναι τραγικό, να διενεργείται μετά από τόσους μήνες, διαγωνισμός από τον Ο.Λ.Π.Α., για να αποκατασταθούν οι ζημιές ανωδομής κρηπιδώματος και λιμενικών δαπέδων Δυτικής Προβλήτας Ρίου και σήμερα, 19 Απριλίου 2013, να υφίσταται αυτή η κατάσταση.

Μια επιστολή των ανθρώπων που πλήττονται καθημερινά, αποδεικνύει πως αναμένουν τόσους μήνες και φοβούνται ότι θα προκληθεί κάποιο ατύχημα εφόσον καθημερινά υποχωρούν μεγάλα μέρη των κρηπιδωμάτων και λιμενικών δαπέδων.

«Δυτική προβλήτα Ρίου 15 μήνες μετά και η θάλασσα έχει χαράξει ένα γιατί στα συντρίμμια της. Ένα γιατί κύριε υπεύθυνε; Γιατί δεν υπάρχει αποκατάσταση; Γιατί να ζούμε καταστάσεις 10ετίας 1950 μόλις μερικά μέτρα μακριά μιας γέφυρας του 2050; Γιατί κύριε μεγάλο site δεν αφιέρωσες ποτέ μερικές γραμμές για αυτό το θέμα; Γιατί κύριε κανάλι τηλεόρασης δεν μας έδωσες ποτέ ένα λεπτό από το χρόνο σου;

Το μέλλον μας το κατέστρεψες, γιατί κάνεις επικίνδυνο το παρόν μας; Υπάρχουμε και εμείς κάτω από τα φώτα της γέφυρας μπορεί να μην περνούν ακριβά αυτοκίνητα μπορεί να μην έχουμε επιβάτες με γραβάτα (λογικό, άλλωστε ο Βοριάς μπορεί να σκονίσει τα κουστούμια τους) αλλά περνούν επαγγελματίες με τα φορτηγά τους για να βγάλουν μεροκάματο, περνούν φθηνά αυτοκίνητα νωρίς το πρωί για να πάνε στις δουλειές τους, είμαστε και εμείς εκεί καθημερινά για όσο τα προγράμματα σας θα μας επιτρέπουν να έχουμε ακόμα δουλειά.

Όταν πριν 8 χρόνια τα πυροτεχνήματα έσβησαν και τα χειροκροτήματα σιώπησαν, τα μπλε φώτα κάλυψαν τους κουρασμένους πυλώνες που υπήρχαν στις προβλήτες και αφέθηκαν τα καράβια στην μοίρα τους. Κόσμος έχασε τις δουλειές του και κανείς δεν ασχολήθηκε αλλά το πορθμείο επιβίωσε κόντρα σε όλες τις προγνώσεις και φτάσαμε στο σήμερα και σε αυτό το χάλι. Δεν ζητήσαμε ποτέ κάτι που δεν δικαιούμασταν, μόνο την ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και των πληρωμάτων.

Ξέρεις κάτι κύριε υπεύθυνε; Μην έρθεις να μου πεις καλημέρα, μην έρθεις να μου πεις λόγια, μην έρθεις καν να κάνεις ένα δρομολόγιο μαζί μου. Δεν θέλω, γιατί η ανάσα σου θα λερώσει τον καθαρό αέρα που αναπνέω στον δυνατό Βοριά. Αλλά κάνε το καθήκον σου, φτιάξε μου την προβλήτα.»


patrasevents
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Καταρρέει η Δυτική προβλήτα του Ρίου, κινδυνεύουν άνθρωποι"

Νέο λάθος στους "αριθμούς της ελληνικής λιτότητας" παραδέχτηκε το ΔΝΤ...!!!

Σφάλματα και παραλείψεις στην λογιστική μελέτη των Ράινχαρτ και Ρόγκοφ, βλέπουν οικονομολόγοι της Μασαχουσέτης. Πώς η έκθεση παρέσυρε σε οικονομική δίνη τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών του ευρωπαϊκού Νότου

Νέο λάθος από το ΔΝΤ θέτει υπό σφοδρή αμφισβήτηση τις "αριθμητικές και λογιστικές" πολιτικές του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, οι θεωρητικοί της λιτότητας ομολόγησαν ένα... καθοριστικό λάθος στη μελέτη τους, αλλά επιμένουν ότι τα συμπεράσματά τους είναι ορθά.

"Η ομολογία έγινε όταν κλιμακώθηκε εκ νέου αυτές τις μέρες η αντιδικία ανάμεσα στους "θεωρητικούς" της λιτότητας του ΔΝΤ και σε αυτούς που τους καταλογίζουν λάθη στους υπολογισμούς", επισημαίνει στις οικονομικές της σελίδες η συντηρητική εφημερίδα.

Καθηγητές οικονομίας στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, η Κάρμεν Ράινχαρτ και ο Κένεθ Ρόγκοφ κατείχαν στο παρελθόν υψηλές θέσεις στο ταμείο, για λογαριασμό του οποίου εκπόνησαν το 2010 την διαβόητη πλέον μελέτη τους για τα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας.

Πολλοί άλλοι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για σφάλματα στην εργασία τους, ιδίως ο Πολ Κρούγκμαν —Νόμπελ Οικονομίας 2008— που επί μήνες στο ιστολόγιό του αναφερόταν στο "φιάσκο των Ράινχαρτ-Ρόγκοφ".

Τα τρία λάθη - φωτιά

Σε μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας, τρεις ερευνητές του πανεπιστήμιου της Μασαχουσέτης εξηγούν πώς προέκυψαν τα βασικά λάθη.

Οι Τόμας Χέρντον, Μάικλ Ας και Ρόμπερτ Πόλιν ανέφεραν στην μελέτη τους, στο πλαίσιο της οποίας ζήτησαν — και έλαβαν — από τους Ράινχαρτ και Ρόγκοφ το λογιστικό φύλλο και τα δεδομένα που χρησιμοποίησαν, ότι υπήρξαν σφάλματα, παραλείψεις και αποκλεισμοί που οδήγησαν σε στρεβλά αποτελέσματα.

Τα προβλήματα, έγραψαν, είναι κυρίως τρία:

* πρώτο, οι Ράινχαρτ και Ρόγκοφ αφαίρεσαν επιλεκτικά χρονιές με υψηλά χρέη και μέσο ρυθμό ανάπτυξης,

* δεύτερο, χρησιμοποίησαν μια συζητήσιμη μέθοδο για να κατατάξουν τα κράτη

* Και τρίτο, μοιάζει να υπάρχει ένα λάθος στην μέθοδο αυτή, που αποκλείει τις χώρες με υψηλά χρέη που όμως διατηρούν έναν μέσο αναπτυξιακό ρυθμό.

Και τα τρία αυτά προβλήματα προκαταλαμβάνουν τα αποτελέσματα των υπολογισμών των Ράινχαρτ-Ρόγκοφ και τείνουν να επιβεβαιώνουν το εκ των προτέρων συμπέρασμά τους.

Με βάση τα προβλήματα αυτά, έμειναν έξω από τους υπολογισμούς πέντε χώρες: η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, ο Καναδάς και η Δανία.

Μία παραδοχή που ήρθε... αργά

Το ΔΝΤ υποστήριξε ότι γενικά στις χώρες με λόγο χρέους προς ΑΕΠ που υπερβαίνει το 90%, το ποσοστό ανάπτυξης είναι αρνητικό (-0,1%) ενώ εάν γινόταν σωστά ο υπολογισμός, θα φαινόταν πως στην πραγματικότητα το μέσο ποσοστό ανάπτυξης των χωρών αυτών ήταν 2,2%.

Έναντι της διεθνούς κατακραυγής, οι "θεωρητικοί της λιτότητας" αναγκάστηκαν για πρώτη φορά να απαντήσουν, ύστερα από για μήνες άρνηση παραδοχής του οιουδήποτε σφάλματος.

Με ανακοίνωσή τους, οι δύο οικονομολόγοι παραδέχθηκαν ότι η εργασία τους περιείχε ορισμένα "σφάλματα", επέμειναν όμως ότι "το κεντρικό συμπέρασμα" της έρευνάς τους συνεχίζει να ισχύει.

"Μας προβληματίζει η διαπίστωση ότι υπάρχει ένα τέτοιο σφάλμα (. . .), παρά την προσπάθειά μας να είμαστε προσεκτικοί", ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Η Φιγκαρό διερωτάται πως είναι δυνατόν "το αίμα, ο ιδρώτας και τα δάκρυα που έχουν χυθεί από μεγάλη μερίδα των λαών της Δύσης να οφείλονται σε μια αδεξιότητα, στην κακή χρήση ενός λογιστικού φύλλου".

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο λάθος στους "αριθμούς της ελληνικής λιτότητας" παραδέχτηκε το ΔΝΤ...!!!"

Τόμσεν: «Η τρόικα δεν είχε εγκρίνει ποτέ τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank» Πηγή: Τόμσεν: «Η τρόικα δεν είχε εγκρίνει ποτέ τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank» | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/9449/tomsen-i-troika-den-eihe-egkrinei-pote-ti-syghoneysi-ethnikis-eurobank#ixzz2R03rYSlK

«Πράσινο φως» υπό προϋποθέσεις από το ΔΝΤ σε μείωση φόρων - Ικανοποιημένος από την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος

Την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το ποτήρι πια είναι περισσότερο από μισογεμάτο».

Σε δηλώσεις του σε Έλληνες δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Τόμσεν είπε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις φόρων σε ΦΠΑ στην εστίαση και στο πετρέλαιο θέρμανσης, «εάν η κυβέρνηση μπορέσει να εξεύρει τα έσοδα από αλλού».

Πάντως, ο κ. Τόμσεν είπε πως δεν είναι ευχαριστημένος με την φορολογική διοίκηση, σημειώνοντας ότι πρέπει να πληρώσουν περισσότερα οι πλούσιοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ακόμη, άφησε να εννοηθεί ότι προτεραιότητα του ΔΝΤ θα είναι η άσκηση περισσότερης πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να υπάρχει «αίσθηση δικαιοσύνης» ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες.

Παράλληλα, είπε πως θεωρεί δεδομένο ότι πρέπει να αποχωρήσει από το δημόσιο το προσωπικό που δεν αποδίδει σύμφωνα με τα κριτήρια της Τρόικα, ενώ τόνισε ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα.

Όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους, τόνισε ότι το χρέος θα βρεθεί κάτω από το 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και οι παρεμβάσεις θα εξαρτηθούν από την επιστροφή της Ελλάδας σε πρωτογενή πλεονάσματα.

Την ίδια ώρα εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στην επιστροφή επενδυτών στην Ελλάδα, καθώς όπως είπε, «δίνουν σημασία στις αλλαγές που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση

Ωστόσο, δεν έκρυψε το γεγονός ότι η τρόικα δεν υποστήριξε την συγχώνευση της Εθνικής και της Eurobank αλλά το έθεσε ως μη δικαίωμα ανάμειξης σε υποθέσεις δύο ιδιωτικών οντοτήτων.

«Από νωρίς είχαμε εγείρει ανησυχίες για το αν αυτή η συναλλαγή ήταν σωστή σε επίπεδο πολιτικής. Ποτέ δεν είχαμε εγκρίνει αυτή τη συναλλαγή, όπως το λέτε. Ήταν σαφές από την αρχή πως αυτές οι οντότητες θα χρειάζονταν πρόσθετα χρήματα από τον EFSF», σημείωσε ο κ. Τόμσεν.

Τέλος, ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για το ελληνικό πρόγραμμα μέσα στο δεύτερο 15νθημερο του Μαΐου.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Τόμσεν: «Η τρόικα δεν είχε εγκρίνει ποτέ τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank» Πηγή: Τόμσεν: «Η τρόικα δεν είχε εγκρίνει ποτέ τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank» | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/9449/tomsen-i-troika-den-eihe-egkrinei-pote-ti-syghoneysi-ethnikis-eurobank#ixzz2R03rYSlK"

Εξώδικα Ακη σε Σημίτη, Βενιζέλο και 10 πρώην υπουργούς

Τους καλεί μάρτυρες για να δώσει πολιτικό τόνο στη δίκη του που αρχίζει τη Δευτέρα

Δέκα εξώδικα προς τους πρώην υπουργούς, που ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ την εποχή της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων, έστειλε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος τους καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη που αρχίζει το πρωί της Δευτέρας. Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες που εισέπραξε από τις προμήθειες των υποβρυχίων, αλλά και των συστημάτων ΤΟΡΜ1. Εξώδικη πρόσκληση να καταθέσει στη δίκη έστειλε και στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, αλλά και επιστολή στον σημερινό αρχηγό του ΠαΣοΚ και πρώην υπουργό Άμυνας, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, πρόσκληση εστάλη και στον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου αλλά και στους Θόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιώργο Ρωμαίο, Γιάννο Παπαντωνίου, Κώστα Λαλιώτη, Γιώργο Ρωμαίο, Βάσω Παπανδρέου. Πρόσκληση να καταθέσουν εστάλη επίσης και στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων κ.κ. Τζογάνη και Παραγιουδάκη.

Με τον τρόπο αυτό ο πρώην υπουργός επιχειρεί να δώσει πολιτικό τόνο στην δίκη της Δευτέρας. Πάντως, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έχει απορρίψει το αίτημα του πρώην υπουργού να κληθούν ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, τα οποία αποφάσισαν τη συγκεκριμένη προμήθεια.

Σε σχέση με το περιεχόμενο των εξώδικων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε απόλυτα προσωπικό τόνο και υπάρχει η χαρακτηριστική φράση «σε καλώ να εμφανιστείς στο δικαστήριο για να καταθέσεις τι γνωρίζεις για τις κρίσιμες τέσσερις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ». Στην επιστολή του, πάντως, ο κ.Τσοχατζόπουλος υπενθυμίζει και την παραγγελία του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή να κληθούν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικα Ακη σε Σημίτη, Βενιζέλο και 10 πρώην υπουργούς"

Έρευνα του ΣΔΟΕ από το Κρανίδι μέχρι και τις… Βρετανικές Παρθένους Νήσους!

Εντολή στο ΣΔΟΕ να ερευνήσει στοιχεία που αφορούν σε εξωχώριες (off-shore) εταιρίες στις Βρετανικές Παρθένους νήσους, που έχουν δραστηριότητα στην Ελλάδα, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε επιτόπιες επισκέψεις -όπου ήταν δυνατόν- και συγκεντρώνει πληροφορίες, προκειμένου να προχωρήσει στον εντοπισμό όσων κρύβονται πίσω από τις εταιρίες αυτές.

Παράλληλα ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος των off-shore που υπάγονται στις ΔΟΥ Κρανιδίου και Κύμης από την Μονάδα Ελέγχου Προσώπων Μεγάλου Πλούτου.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, μιλώντας σε συνέδριο τη φορολογική διοίκηση, στο επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει (μέχρι τέλους του μηνός πιθανότατα) στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, θα εμπεριέχονται νέες διατάξεις για την φοροδιαφυγή και ειδικές διατάξεις με τις οποίες η φορολόγηση των εξωχωρίων εταιρειών θα γίνεται στη χώρα «πραγματικής διοίκησης», δηλαδή στην Ελλάδα, ασχέτως αν αυτές έχουν σηκώσει «σημαία ευκαιρίας», κατά το πρότυπο άλλων νομοθεσιών (Controlled Foreign Corporations).

Παράλληλα προχωρούν και «άλλου τύπου» διασταυρώσεις και έλεγχοι κατά της υψηλής φοροδιαφυγής. Nέου τύπου κριτήρια για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων προανήγγειλε, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης.

Με βάση το νέο σύστημα που καθιερώνεται όλες οι δαπάνες, τα περιουσιακά στοιχεία και οι τραπεζικές καταθέσεις των φορολογούμενων θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό των φορολογητέων εισοδημάτων τους.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί άλλη παράταση στην παραγραφή ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα του ΣΔΟΕ από το Κρανίδι μέχρι και τις… Βρετανικές Παρθένους Νήσους!"

«Φάμπρικα» με εξαγωγές ασθενών στη Γερμανία

Στα ίχνη πολυμελούς «σπείρας» όπου διερευνάται και η συμμετοχή υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης μετά τη σύλληψη επ' αυτοφώρω από την Αστυνομία δύο βασικών μελών της ομάδας τη στιγμή που έπαιρναν φακελάκι ύψους 9.000 ευρώ.

Η ομάδα των εκβιαστών, στην οποία συμμετείχαν και οι 2 συλληφθέντες, ο Χ.Θ. Ελληνας με γερμανική υπηκοότητα και μόνιμος κάτοικος Γερμανίας και ο M.G. ιταλικής καταγωγής με γερμανική υπηκοότητα, είχε στήσει «φάμπρικα» στην Ελλάδα με τη συμμετοχή, όπως φαίνεται, και υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.

Εκβίαζαν οικογένειες των οποίων οι συγγενείς είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας και «πουλούσαν» έναντι αδράς αμοιβής τη δυνατότητα να λάβει ο ΕΟΠΥΥ θετική απόφαση προκειμένου να εγκρίνει τη χρηματοδότηση για να μεταφέρουν τους ασθενείς σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, στο οποίο εργάζονταν ως φυσικοθεραπευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «εξαγωγές» ασθενών αποτελούσαν συνήθη πρακτική του κυκλώματος που μετέφερε την τεχνογνωσία της «μίζας» και στο εξωτερικό, ζημιώνοντας και τον ΕΟΠΥΥ με εκατομμύρια ευρώ.

Ο μίτος της Αριάδνης ξετυλίχτηκε στις 14 Μαρτίου, όταν οι κυρίες Γ.Σ. και Ε.Κ. απευθύνθηκαν στον γενικό επιθεωρητή Λ. Ρακιντζή για να του καταθέσουν την κατάσταση που περνούσε η οικογένειά τους τις τελευταίες ημέρες και τον εκβιασμό που είχαν υποστεί, αναφέροντας ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις πως στο «κόλπο» ήταν και υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ. Οι κυρίες Γ.Σ. και Ε.Κ. είναι η αδελφή και η μητέρα του 28χρονου Δ.Σ. ο οποίος τον τελευταίο χρόνο νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στη νευροχειρουργική κλινική του 251 Γ.Ν. Αεροπορίας.

Στις αρχές του χρόνου η οικογένεια του ασθενούς είχε λάβει την απόφαση να μεταφέρει τον νεαρό που βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία. Στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν ο ασθενής, τους επισκέφτηκε ξαφνικά ο Χ.Θ. μαζί με τη συνεργάτιδά του Π.Π. προκειμένου να πείσει την οικογένεια να μεταφέρει τον ασθενή στο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία στο οποίο εργαζόταν ως φυσικοθεραπευτής.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ της Αστυνομίας προς τον Λ. Ρακιντζή μετά τη σύλληψη των δύο, όπου του ζητά να ερευνήσει την υπόθεση στον ΕΟΠΥΥ

Το κόλπο
Αντάλλαξε τηλέφωνα με τη μητέρα του ασθενούς και ενημέρωσε την οικογένεια ότι αφού είχαν κρατική ασφάλιση θα μπορούσαν να απευθυνθούν στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εγκρίνει συγκεκριμένο ποσό.

Τις επόμενες ημέρες η μητέρα του νεαρού που βρισκόταν σε κώμα κατέθεσε όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα στην υπάλληλο Α.Π. Επειτα από μία εβδομάδα ενημερώθηκαν από την υπάλληλο ότι το αίτημα έχει απορριφθεί και ξεκίνησε ο φαύλος κύκλος των εκβιασμών και της εξαπάτησης.

Ο Χ.Θ., που είχε επισκεφτεί την οικογένεια στο νοσοκομείο έχοντας προφανώς εσωτερική πληροφόρηση από τον ΕΟΠΥΥ, μετά την ανακοίνωση της απορριπτικής απόφασης άρχισε να τηλεφωνεί διαρκώς στη μητέρα του ασθενούς.

«Μπορώ να σας βοηθήσω να μεταφερθεί ο γιος σας στο κέντρο αποκατάστασης που εργάζομαι στη Γερμανία, εάν μου δώσετε τη δυνατότητα» φέρεται να έλεγε επίμονα ο Χ.Θ. στην απελπισμένη μητέρα η οποία αρνούνταν κάθε βοήθεια από τον παράξενο επισκέπτη. Στις 11 Μαρτίου ο Χ.Θ. ξανατηλεφώνησε στη μητέρα και της είπε ότι με παρέμβαση του θα ξανασυγκληθεί η αρμόδια επιτροπή στον ΕΟΠΥΥ.

Ως διά μαγείας την επόμενη ημέρα τηλεφωνεί στη μητέρα του ασθενούς και η αρμόδια υπάλληλος του ΕΟΠΥΥ Α.Π. για να ανακοινώσει στην οικογένεια ότι τελικά, μετά τη μεσολάβηση κάποιου, εγκρίθηκε το αίτημα από την αρμόδια Επιτροπή. Αρνούνταν όμως να παραδώσει την τελική απόφαση, παρά τις πιέσεις της μητέρας του 28χρονου.

Ο κλοιός της σπείρας γύρω από την οικογένεια άρχιζε να σφίγγει απελπιστικά. Ο φυσικοθεραπευτής «ξαναχτύπησε» την επόμενη μέρα επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τη μητέρα και με την αδελφή του 28χρονου και απαίτησε το ποσό των 12.000 ευρώ από την οικογένεια προκειμένου να τα παραδώσει, όπως είπε, σε υπάλληλο του υπουργείου Υγείας που θα λάβει και την τελική απόφαση, ενώ απειλούσε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ακύρωνε τη θετική απόφαση της Επιτροπής.

Μάλιστα παρέπεμψε τη μητέρα του 28χρονου να μιλήσει με την υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ, η οποία και επιβεβαίωσε ότι την τελική έγκριση της μεταφοράς θα λάβει η διοίκηση του Οργανισμού. Τότε η μητέρα και η αδελφή του 28χρονου απευθύνθηκαν στον Λ. Ρακιντζή, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία.

Ζητούσε από την οικογένεια 9.000 ευρώ
Οι απειλές και οι εκβιασμοί ήταν συνεχείς από τον Χ.Θ. που τηλεφωνούσε επίμονα στη μητέρα και την αδελφή του 28χρονου ζητώντας τα 12.000 ευρώ. «Δώστε μου τα 12.000 ευρώ μέχρι το μεσημέρι, διαφορετικά θα ακυρώσω την εγκριτική απόφαση της Επιτροπής» φέρεται να είπε σε ένα από τα τηλεφωνήματά του στις 14 Μαρτίου.

Ομως η μητέρα βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στα γραφεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Χ.Θ. έριξε την τιμή στις 9.000 ευρώ, τα οποία ζητούσε μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας και για τα υπόλοιπα 3.000 ευρώ έλεγε ότι μπορεί να τα λάβει αργότερα, προκειμένου να τα παραδώσει σε δικό του άνθρωπο στη Γερμανία στο Κέντρο αποκατάστασης που θα μεταφερθεί ο 28χρονος.

Εκλεισε μάλιστα ραντεβού με τη μητέρα του ασθενούς στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ο γιος της προκειμένου να παραλάβει το «φακελάκι».

Η μητέρα του 28χρονου πήρε από την Αστυνομία 9.000 ευρώ προσημειωμένα και κατευθύνθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας όπου και συναντήθηκε στις 7:00 με τον Χ.Θ. και τον ιταλικής καταγωγής συνεργό του.
Εκείνη τη στιγμή παρενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους δύο εκβιαστές αφού είχαν παραλάβει τα 9.000 ευρώ.
Μάλιστα στον Χ.Θ. βρέθηκαν και έγγραφα που θα μπορούσε να έχει στη διάθεσή του μόνο από τον ΕΟΠΥΥ καθώς αφορούσαν την υπόθεση του 28χρονου ασθενούς.

Ο ιταλικής καταγωγής συνεργός και συνάδελφος του Χ.Θ., που οδηγούσε το αυτοκίνητο, κατηγορήθηκε για απλή συνέργεια στον εκβιασμό που πραγματοποιούσε ο «συνέταιρός» του.

Την επόμενη μέρα οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, που τους παρέπεμψε σε δίκη την αμέσως επόμενη μέρα στις 16 Μαρτίου στο αυτόφωρο μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Οι συλληφθέντες όμως αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς ορίστηκε νέα δίκη στις αρχές Ιουνίου.

Στο εξωτερικό
Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι είναι σχεδόν απίθανο να βρίσκονται στη χώρα μας, οπότε και θα δικαστούν χωρίς να είναι παρόντες στη δίκη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα έπρεπε να δικαστούν αμέσως χωρίς καθυστερήσεις, καθώς είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να τους εντοπίσουν οι αστυνομικές αρχές.

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον ρόλο της υπαλλήλου του ΕΟΠΥΥ, Α.Π., η οποία φέρεται να συμμετείχε ενεργά στο κύκλωμα των εκβιαστών, καθώς εκτιμάται ότι ήταν ο εσωτερικός συνεργάτης στις υπηρεσίες του ασφαλιστικού φορέα που καθοδηγούσε τη σπείρα για τις κινήσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «κύκλωμα» λειτουργούσε αρκετά χρόνια και είχε «εξυπηρετήσει» με το αζημίωτο δεκάδες υποθέσεις ασθενών, εκ των οποίων ερευνάται εάν είχαν όλοι την ανάγκη να μεταβούν στο εξωτερικό για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Η ΤΑΡΙΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ
Από την Αθήνα έως τη Γερμανία το κύκλωμα των εκβιαστών «πουλούσε» θετικές αποφάσεις των αρμόδιων επιτροπών που ενέκριναν έως και 80.000 ευρώ προκειμένου να μεταφερθούν ασθενείς σε κέντρα αποκατάστασης στο εξωτερικό. Η αστυνομία διερευνά σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Γερμανίας την πιθανότητα να εμπλέκονται και Γερμανοί υπάλληλοι στη φάμπρικα με τις εξαγωγές ασθενών.

Ξεσκονίζουν όλες τις αποφάσεις
Φύλλο και φτερό έχουν κάνει τους φακέλους του ΕΟΠΥΥ που αφορούν εγκρίσεις ποσών για μεταφορά ασθενών στο εξωτερικό οι ελεγκτές του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Μετά το εμπιστευτικό έγγραφο που έλαβε ο Λ. Ρακιντζής από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, έδωσε εντολή στους ελεγκτές να ξεσκονίσουν όλους τους φακέλους που αφορούν τη μεταφορά ασθενών στο εξωτερικό.

Από το έγγραφο της Αστυνομίας γίνεται σαφές ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη κυκλώματος μέσα στον ΕΟΠΥΥ όπου λυμαίνονταν τα κονδύλια για τη μεταφορά ασθενών στο εξωτερικό.

Οι έλεγχοι του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για κακοδιαχείριση στον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να δώσουν αποτελέσματα κατά τα τέλη Μαΐου καθώς οι έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί. Στο μικροσκόπιο του γενικού επιθεωρητή αλλά και της Αστυνομίας έχει μπει ο ρόλος της υπαλλήλου Α.Π., η οποία, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγγενών του 28χρονου, βρισκόταν σε άμεση επαφή με τους εκβιαστές εκ Γερμανίας, αφού σιγοντάριζε τις απαιτήσεις τού ελληνικής καταγωγής φυσικοθεραπευτή.

Οι έρευνες του γενικού επιθεωρητή θα πάνε σε βάθος χρόνου τουλάχιστον την τελευταία 5ετία, προκειμένου να αποκαλυφθεί εάν οι «συνέταιροι» του κυκλώματος συνεργάζονταν από καιρό.
Για τον λόγο αυτόν αναμένεται να εξεταστούν και οικογένειες δικαιούχων που τελικά μετέφεραν τους ασθενείς στο εξωτερικό στο παρελθόν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη του κυκλώματος ήταν αδίστακτα, αφού, όπως φαίνεται από την υπόθεση του 28χρονου, επισκέπτονταν τα θύματά τους στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν οι συγγενείς τους.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φάμπρικα» με εξαγωγές ασθενών στη Γερμανία"

Για πλήρη εγκατάλειψη των δομών ειδικής αγωγής κάνει λόγο η ΔΟΕ, επισημαίνοντας τις «τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό» στα ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία. «Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά της Άνοιξης, αλλά η Ειδική Αγωγή που παρέχεται στη δημόσια εκπαίδευση βιώνει την πιο σκληρή βαρυχειμωνιά», τονίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Σύμφωνα ειδικότερα με τα στοιχεία που παραθέτει, μετά από πανελλαδική καταγραφή που έγινε με ευθύνη της Ομοσπονδίας, «οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς (σε Ειδικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία – τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης) ξεπερνούν τις 1.000, καθώς σε 41 από τις 57 περιοχές έχουν καταγραφεί 885 κενά εκπαιδευτικών, σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) 122 και ειδικό βοηθητικό προσωπικό 74». Η ΔΟΕ ζητεί από το υπουργείο Παιδείας την άμεση αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της Ειδικής Αγωγής καθώς και την προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τους απόφοιτους των ΠΤΕΑ και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών.

Για πλήρη εγκατάλειψη των δομών ειδικής αγωγής κάνει λόγο η ΔΟΕ, επισημαίνοντας τις «τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό» στα ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

«Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά της Άνοιξης, αλλά η Ειδική Αγωγή που παρέχεται στη δημόσια εκπαίδευση βιώνει την πιο σκληρή βαρυχειμωνιά», τονίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Σύμφωνα ειδικότερα με τα στοιχεία που παραθέτει, μετά από πανελλαδική καταγραφή που έγινε με ευθύνη της Ομοσπονδίας, «οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς (σε Ειδικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία – τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης) ξεπερνούν τις 1.000, καθώς σε 41 από τις 57 περιοχές έχουν καταγραφεί 885 κενά εκπαιδευτικών, σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) 122 και ειδικό βοηθητικό προσωπικό 74».

Η ΔΟΕ ζητεί από το υπουργείο Παιδείας την άμεση αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της Ειδικής Αγωγής καθώς και την προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τους απόφοιτους των ΠΤΕΑ και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Για πλήρη εγκατάλειψη των δομών ειδικής αγωγής κάνει λόγο η ΔΟΕ, επισημαίνοντας τις «τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό» στα ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία. «Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά της Άνοιξης, αλλά η Ειδική Αγωγή που παρέχεται στη δημόσια εκπαίδευση βιώνει την πιο σκληρή βαρυχειμωνιά», τονίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Σύμφωνα ειδικότερα με τα στοιχεία που παραθέτει, μετά από πανελλαδική καταγραφή που έγινε με ευθύνη της Ομοσπονδίας, «οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς (σε Ειδικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία – τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης) ξεπερνούν τις 1.000, καθώς σε 41 από τις 57 περιοχές έχουν καταγραφεί 885 κενά εκπαιδευτικών, σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) 122 και ειδικό βοηθητικό προσωπικό 74». Η ΔΟΕ ζητεί από το υπουργείο Παιδείας την άμεση αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της Ειδικής Αγωγής καθώς και την προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τους απόφοιτους των ΠΤΕΑ και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών."

ΣΥΡΙΖΑ: Πληρώνουν οι Έλληνες 4.000 ευρώ για τη βίλα του Τόμσεν στη Φιλοθέη; - Απαντήστε κύριε υπουργέ

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης, Νάσος Αθανασίου και Δημήτρης Στρατούλης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και ζητούν να μάθουν αν επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο με το υπέρογκο ποσό των 4.000 ευρώ, που δαπανάται για την ενοικίαση πολυτελούς βίλας στη Φιλοθέη, όπου στεγάζεται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Παράλληλα με ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών ζητούν πλήρη ενημέρωση για το νομικό καθεστώς της παρουσίας των μελών της Τρόικα στην Ελλάδα, τον συνολικό αριθμό των απασχολούμενων συμβούλων και υπαλλήλων της, τις εγκεκριμένες δαπάνες για τα λειτουργικά της έξοδα, καθώς και το περιβάλλον φορολογικών απαλλαγών και διευκολύνσεων που απολαμβάνει στο σύνολό της.

Επιπλέον, θίγονται ευθέως στους υπουργούς ο ρόλος και η «συνταγματικότητα» του χαρακτήρα των ενεργειών του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανικής Κυβέρνησης Χανς Γιοακίμ Φούχτελ σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση στη Χώρα μας, ενώ ερωτώνται αν εκκρεμούν δικαστικές κρίσεις εις βάρος του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα Μποπ Τραά με αφορμή τη δράση και τη συμμετοχή ως ειδικού απεσταλμένου αντίστοιχου προγράμματος του Ταμείου στο Εκουαδόρ. Ακόμη, ζητείται η ενημέρωση της Βουλής για το αν επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο με το υπέρογκο ποσό των 4.000 ευρώ, που δαπανάται για την ενοικίαση πολυτελούς βίλας στη Φιλοθέη, όπου στεγάζεται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Πληρώνουν οι Έλληνες 4.000 ευρώ για τη βίλα του Τόμσεν στη Φιλοθέη; - Απαντήστε κύριε υπουργέ"

ΓΣΕΒΕΕ:1. Κατάργηση αργίας της Κυριακής 2.Απόρριψη της δημιουργίας αναπτυξιακής Τράπεζας για ΜΜΕ

Η κυβέρνηση έχει ανάγει σε επιστήμη τις «ακούσιες» διαρροές στον τύπο, όποτε επιχειρεί να προωθήσει πρωτοβουλίες που εναντιώνονται στην κοινή λογική, στο δημόσιο συμφέρον και εξυπηρετούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Με τον ίδιο τρόπο γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης να καταθέσει στην Βουλή σχέδιο νόμου, στο οποίο θα περιλαμβάνεται το θέμα κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.

Αγνοώντας επιδεικτικά τόσο τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων της αγοράς και των εργαζομένων, όσο και τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας κλίματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (Ιανουάριος 2013), σύμφωνα με την οποία οι έμποροι σε συντριπτικά ποσοστά (85%) αποδοκιμάζουν το ενδεχόμενο ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. Mια τέτοια ρύθμιση δε θα έχει καμιά θετική επίδραση, ούτε στην αγορά (ζήτηση), ούτε και στην απασχόληση, ούτε στην κοινωνία γενικότερα. Το Υπουργείο Ανάπτυξης εμμένει στην επιλεκτική προώθηση αιτημάτων θεσμικών και μη θεσμικών συνομιλητών του, εκπρόσωποι των οποίων έχουν αναλάβει εσχάτως ρόλους εμπειρογνωμόνων και εντεταλμένων συμβούλων, συνεπικουρώντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Ανάλογη πρακτική διαρροών ακολουθεί το Υπουργείο και στην πρόταση ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ για ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της ανασυγκρότησης Συνεταιριστικών Τραπεζών και του εκσυγχρονισμού του θεσμικού τους πλαισίου, σε μία προσπάθεια επίλυσης του κρίσιμου για την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων προβλήματος ρευστότητας. Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί: α) η σύνδεση των Συνεταιριστικών Τραπεζών με τις τοπικές οικονομίες, β) η εμπειρία και οι δυνατότητες άντλησης κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και γ) η συμμετοχή των Συνεταιριστικών Τραπεζών στην υλοποίηση του προγράμματος Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, άνω των 2 δις. ευρώ που αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε στο Υπουργείο ότι:

1) βάση του κοινοτικού δικαίου αποτελεί, η προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και η εφαρμογή αντί-ολιγοπωλιακών πολιτικών σε όλους τους τομείς της οικονομίας και

2) τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και τα κράτη μέλη έχουν δεσμευθεί για την προώθηση της Πράξης για τις Μικρές Επιχειρήσεις (SmallBusiness Act), αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των μικρών επιχειρήσεων για την οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Είναι επομένως πραγματικά άξιο απορίας πως η Κυβέρνηση, που με ανυπολόγιστο κοινωνικό κόστος επιδίωξε την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του ευρώ, δείχνει να αγνοεί παντελώς δύο θεμελιώδεις κατευθύνσεις του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, προς ικανοποίηση «ισχυρών και φίλων».

Η δημοσιονομική προσαρμογή με υποκατάσταση των συλλογικών φορέων εκπροσώπησης επιχειρήσεων και εργαζομένων από άτυπα δίκτυα επιρροής είναι πολιτικά αντιδημοκρατική και κοινωνικά επικίνδυνη. Προφανώς και αποτελεί πρόβλημα, όταν η Πολιτεία δεν ακούει την κοινωνία, αλλά όταν φτάσουμε στο σημείο η κοινωνία να μην ακούει την Πολιτεία, τότε η πλήρης καταστροφή δεν θα είναι μακριά.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΒΕΕ:1. Κατάργηση αργίας της Κυριακής 2.Απόρριψη της δημιουργίας αναπτυξιακής Τράπεζας για ΜΜΕ"

Οι Αγιορείτες στο Μαξίμου για τον... λεκέ από Σκουριές

Παντιέρα... ράσα μέσα στο Μαξίμου σήκωσαν Αγιορείτες μοναχοί με αφορμή όσα συμβαίνουν στις Σκουριές και στην Ιερισσό. Οι Αγιορείτες στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχαν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο επέδωσαν επιστολή της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Ορους, στην οποία ζητείται να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τον εμπρησμό στις Σκουριές τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ επισημαίνονται οι κάθετες διαφωνίες τους σε σχέδια της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός.

Οπως είναι γνωστό, ο πατήρ Νικόδημος εμφανίστηκε τη Δευτέρα στην Ιερισσό και μίλησε σε συνέλευση των κατοίκων, ξεκαθαρίζοντας ότι καμία ιερά μονή δεν θα παραχωρήσει, πουλήσει, διαθέσει ή επιτρέψει απαλλοτρίωση δασικής έκτασης που της ανήκει στο δάσος των Σκουριών για να χτιστεί φράγμα από την Ελληνικός Χρυσός.

Η αντιπροσωπία, η οποία αποτελούνταν από εκπροσώπους πέντε μονών, είχε επικεφαλής τον γέροντα Ελισσαίο, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, και συναντήθηκε πρώτα με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο και μετά με τον πρωθυπουργό.

Οι Αγιορείτες ενημέρωσαν τον κ. Σαμαρά για οικονομικά και φορολογικά ζητήματα των μονών, αλλά και για τους σχεδιασμούς τους στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων από την ένταξη του Αγίου Ορους στην ελληνική Πολιτεία, που θα γίνουν τον Οκτώβριο. Στόχος τους είναι να εορταστούν με την ανάλογη λαμπρότητα και γι' αυτό θα προσκαλέσουν εκτός από τους ηγέτες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης τους προέδρους των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας. Επίσης στις επαφές τέθηκε και το θέμα του ΚΕΔΑΚ (Κέντρου Διασφάλισης Αγιορείτικης Κληρονομιάς).

Ο κ. Σαμαράς από τη μεριά του συμφώνησε να συνδράμει η κυβέρνηση με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις και δεσμεύτηκε να δει τα ζητήματα που του ανέλυσαν με προσοχή. Στις συναντήσεις συμμετείχαν και ο Αγ. Διονυσίου Πέτρος, καθώς και ο ιερομόναχος Νικόδημος Μεγίστης Λαύρας, ο μοναχός Νικόδημος Αγίου Παύλου και ο ιερομόναχος Φώτιος Γρηγορίου.

Επίσης παρόντες ήταν ο πολιτικός διοικητής Αγίου Ορους Αριστείδης Κασμίρογλου και ο ειδικός νομικός σύμβουλος Στ. Παπαδημητρίου. Από πλευράς κυβέρνησης παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κ. Τσιάρας και Οικονομικών κ. Μαυραγάνης.

Ο Κ. Τσιάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Μέσα σε αυτήν τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αντιμετωπίσει ζητήματα και να δώσει τη δυνατότητα των απαντήσεων σε προβλήματα που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ταλαιπωρούν και το Αγιον Ορος αλλά γενικότερα και την ελληνική κοινωνία».

dimokratianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Αγιορείτες στο Μαξίμου για τον... λεκέ από Σκουριές"

Το ΤΧΣ έχει ήδη χάσει από την διαχείριση των 50 δισ ευρώ περίπου 19,65 δισ ευρώ

Δεν θα ανακτηθούν πάνω από 10 δισ ευρώ δηλαδή το 20% των κεφαλαίων που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει ήδη χάσει από την διαχείριση των 50 δισ ευρώ περίπου 19,65 δισ ευρώ.

Τα 19,65 δισ ευρώ δεν είναι μια αυθαίρετη προσέγγιση ή εκτίμηση αλλά στηρίζεται σε συγκεκριμένες παραδοχές.

Οι συγκεκριμένες παραδοχές είναι οι εξής.

1)Το ΤΧΣ θα καλύψει την μαύρη τρύπα της αρνητικής καθαρής θέσης της Εθνικής τράπεζας που διαμορφώνεται στα -2,8 δισ ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά εφόσον καλύπτουν αρνητική θέση δεν θα ανακτηθούν ποτέ. Είναι ζημία που θα επωμιστεί αποκλειστικά ή σχεδόν καθολικά το ΤΧΣ.

Κανείς μελλοντικός στρατηγικός επενδυτής δεν θα πληρώσει αρνητική καθαρή θέση στο τίμημα εξαγοράς αλλά θα πληρώσει επί θετικού κεφαλαίου.

2) Το ΤΧΣ θα καλύψει την μαύρη τρύπα της αρνητικής καθαρής θέσης της Eurobank στα -2 δισ ευρώ

3) Το ΤΧΣ θα καλύψει την μαύρη τρύπα της αρνητικής καθαρής θέσης της Πειραιώς στα -300 -400 εκατ ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η αρνητική καθαρή θέση της Πειραιώς ήταν περίπου -2 δις και μειώθηκε μετά την επιτυχημένη και ορθή εξαγορά των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από την Πειραιώς.

4)Τα περίπου 550 εκατ ευρώ που έχουν δοθεί στην Νέα Proton bank από το ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση της.

Αυτά δεν θα ανακτηθούν ποτέ καθώς η πραγματική αξία της Νέας Proton bank με όρους 2008 δεν ξεπερνάει τα 60-70 εκατ ευρώ.

Τα 550 εκατ αξίζουν 60-70 εκατ ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων όπως δομούνται τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού και οι έως τώρα αποδόσεις.

5)Το funding gap 4,1 δισ ευρώ στο good Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

To funding gap μεταφράζεται ως η συμμετοχή της κοινωνίας στην διάσωση των τραπεζών ως κοινωνική συμμετοχή.

Είναι ρευστότητα που δεν θα επιστραφεί και την οποία κατέβαλλε αποκλειστικά το ΤΧΣ.

6)Το funding gap 7,47 δισ ευρώ στην good ATE Bank μετά τις αναδιαρθρώσεις που σημειώθηκαν. Ήταν 6,7 δις και αυξήθηκε λόγω επανεκτίμησης περιουσιακών στοιχείων της good και bad bank ΑΤΕ.

7)Το 1 δισ ευρώ που κατέβαλλε το ΤΧΣ ως bonus κεφαλαίου στην Πειραιώς για την εξαγορά των 3 κυπριακών τραπεζών.

Η Credit Agricole κατέβαλλε 3 δισ στην Alpha για να αποχωρήσει από την Emporiki.

Το ΤΧΣ και το κυπριακό κράτος κατέβαλλαν 1,5 δισ στην Πειραιώς για να εξαγοράσει τις 3 κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.

8)Αν συμπεριληφθούν και τα funding gap σε Proton bank και Tbank προκύπτει επιπλέον επιβάρυνση για το κράτος λόγω ΤΕΚΕ περίπου 1,33 δισ ευρώ.

To TEKE δεν σχετίζεται με το ΤΧΣ. Τα κεφάλαια του ΤΕΚΕ τα χορηγούν οι τράπεζες αλλά ανήκουν όπως και το ΤΧΣ στο ελληνικό κράτος.

Συνολικά μαζί με το ΤΕΚΕ το ΤΧΣ θα έχει χάσει 19,65 δισ ευρώ τα οποία δεν πρόκειται να ανακτήσει.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τα 42 δισ ευρώ που έχουν ήδη δοθεί για πάσης φύσεως χρήσεις τα 19,65 δισ ευρώ ή 18,3 δισ ευρώ χωρίς το ΤΕΚΕ δεν θα επιστραφούν ποτέ.

Απομένουν δηλαδή 22,35 δισ ευρώ από τα οποία εκτιμάται ότι θα ανακτηθούν τα 10 δισ ευρώ με βάση το καλό σενάριο.

Όλα αυτά τα αναφέρουμε για να καταδείξουμε ότι το ΤΧΣ πριν καν ξεκινήσει την κατανομή των κεφαλαίων έχει χάσει έως 19,65 δισ ευρώ.

Το www.bankingnews.gr είχε μια πολύ ξεκάθαρη θέση όταν πριν ένα χρόνο είχε προτείνει να χαριστούν κεφάλαια στις τράπεζες.

Μπορεί αυτό να φαίνεται προκλητικό αλλά είναι η μόνη λύση για να διασωθεί το ελληνικό banking.

Χίλιες φορές να χαριστούν κεφάλαια και ρευστότητα παρά να χρεοκοπήσουν οι τράπεζες και μαζί όλη η κοινωνία.


Τι έχασε το ΤΧΣ από την διαχείριση των 50 δισ ευρώ

Λόγοι
Απώλεια κεφαλαίου
Αρνητική καθαρή θέση ΕΤΕ
-2,8 δισ ευρώ
Αρνητική καθαρή θέση Eurobank
-2 δισ ευρώ
Αρνητική καθαρή θέση Πειραιώς
-300 / -400 εκατ ευρώ
Κεφάλαια στην Proton bank
550 εκατ ευρώ
Funding gap στο good TT
4,1 δισ ευρώ
Funding gap στην good ATE
7,47 δισ ευρώ
Κεφάλαιο στην Πειραιώς για Κυπριακές
1 δισ ευρώ
Funding gap Proton + Tbank από ΤΕΚΕ 
1,33 δισ ευρώ
Σύνολο
19,65 δισ ευρώ

bankingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΤΧΣ έχει ήδη χάσει από την διαχείριση των 50 δισ ευρώ περίπου 19,65 δισ ευρώ"

Χ Θεοχάρης Δεν μπορούμε να βρούμε τώρα τα ανασφάλιστα ΙΧ

Ελλιπής ο μηχανισμός διασταύρωσης και εντοπισμού. Χρειάζονται εργαλεία και προσωπικό

Στις καλένδες μπαίνει η εφαρμογή του νόμου για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων καθώς, όπως δήλωσε στο Sofokleousin.gr ο γενικός γραμματέας Δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης, δεν έχει ολοκληρωθεί η απόκτηση των απαραίτητων μηχανημάτων, λογισμικού και η εκπαίδευση του προσωπικού για την υποστήριξη της προσπάθειας αυτής.

Όπως είχε γράψει σε παλαιότερo δημοσίευμα το Sofokleousin.gr το μέτρο για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων αποτελεί σήμερα σωσίβιο για την ενίσχυση της ρευστότητας των ασφαλιστικών εταιρειών, ωστόσο η συγκρότηση του μηχανισμού πάσχει και, για την ώρα αναβάλλεται για το μέλλον. Όπως υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας θα πρέπει να υπάρξει η συμβολή του επικουρικού ώστε να ευοδωθεί η προσπάθεια.

Επιβεβαιώνοντας παλαιότερα δημοσίευμα του Sofokleousin ο Χ. Θεοχάρης παραδέχτηκε ότι τα πραγματικά ανασφάλιστα που ανήκουν σε ιδιώτες, δεν είναι όσα ανακοινώνονται. Στα στοιχεία ποι ανακοινώνονται συμπεριλαμβάνονται και τα οχήματα του δημοσίου. Ωστόσο σε ερώτηση για το αν προβλέπεται να υπάρξει κάποια συνεργασία μεταξύ τκράτους και ασφαλιστικών για την ασφάλιση των δημοσίων οχημάτων, ο Χάρης Θεοχάρης το απέκλεισε ρητά, τονίζοντας ότι αυτό θα δημιουργούσε έξοδο. Ούτως ή άλλως, τις ζημιές από κρατικά οχήματα τις καλύπτει το Δημόσιο.

Για την ώρα Δημόσιο και ασφαλιστικές εταιρίες δρέπουν τους καρπούς της επικοινωνιακής πίεσης που ασκήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, μέσω ανακοινώσεων για τα ανασφάλιστα και τους επικείμενους ελέγχους και διασταυρώσεις.

Αρκετοί ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων έχουν σπεύσει να ασφαλιστούν πριν προλάβει να φτάσει η "λυπητερή" της εφορίας στην θυρίδα τους.

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Χ Θεοχάρης Δεν μπορούμε να βρούμε τώρα τα ανασφάλιστα ΙΧ"

Νεκρός ο ένας ύποπτος για την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης - Ελεύθερος ο δεύτερος

Θρίλερ για γερά νεύρα σε πλήρη εξέλιξη στη Βοστόνη, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει πως ο ένας από τους δυο υπόπτους για τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο, την περασμένη Δευτέρα, είναι νεκρός και ο δεύτερος, ο άνδρας με το λευκό καπέλο από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το FBI και τον εμφανίζει κοντά στην γραμμή του τερματισμού λίγο πριν τις εκρήξεις, είναι ελεύθερος και εξαιρετικά επικίνδυνος.

Την είδηση του θανάτου του ενός από τους ύποπτους τρομοκράτες επιβεβαίωσε ο ίδιος ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστόνης.
Ο άνδρας, που στις φωτογραφίες του FBI είναι αυτός που φορά το σκούρο καπέλο και τα γυαλιά, τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την ανταλλαγή πυρών νωρίτερα, με την αστυνομία, στην περιοχή Γουότερταουν της Μασσαχουσέττης.


Η αστυνομία θα κάνει έρευνες από σπίτι σε σπίτι, από πόρτα σε πόρτα, αναζητώντας τον δεύτερο ύποπτο και κάλεσε τους κατοίκους να μην ανοίγουν τις πόρτες τους, λόγω της "ρευστότητας της κατάστασης". Προειδοποίησαν ότι ο νεαρός είναι οπλισμένος και εξαιρετικά επικίνδυνος και δε θα διστάσει να κάνει τα πάντα για να διαφύγει τη σύλληψη.

"Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης που ήρθε εδώ να σκοτώσει ανθρώπους", δήλωσε μέσω Twitter ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστώνης, Έντ Ντέιβις και κάλεσε τους πολίτες να μη βγουν από τα σπίτια τους, να μην ανοίξουν σε οποιονδήποτε δεν γνωρίζουν.
Με εντολή της αστυνομίας της Βοστόνης, έχει διακοπεί η λειτουργία των μέσων μεταφοράς σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου της Μασαχουσέτης.

Κυρίως η περιοχή του Γουότερταουν αλλά και γενικότερα η Βοστόνη είναι αποκλεισμένη πόλη! Οι αρχές όχι μόνο ζητούν από τους κατοίκους του Γουότερταουν να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και να μην ανοίγουν σε κάνεναν, αλλά τους κάλεσαν να μην πάνε στις δουλειές τους, να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους, να μην κυκλοφορούν στους δρόμους!

Αυτός είναι ο άνδρας "ύποπτος Νο2", όπως φαίνεται σε νεότερες φωτογραφίες που "ανέβασε" πολίτης στο Facebook. 
Εμφανίζεται στον τόπο του εγκλήματος, να απομακρύνεται ψύχραιμος λίγο μετά τις εκρήξεις. 

Το FBI έδωσε κι άλλες φωτογραφίες του στη δημοσιότητα. Σε αυτές δε φορά καπέλο, αλλά ένα γκρι φούτερ με κουκούλα. 
Το χρονικό του τρόμου Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 10:30 το βράδυ (ώρα Βοστόνης) όταν ένας αστυνομικός της αστυνομίας του πανεπιστημίου MΙΤ κλήθηκε να επέμβει σε περιστατικό μέσα στην πανεπιστημιούπολη. 

Εκεί, οι δράστες τον πυροβόλησαν πολλές φορές και τον σκότωσαν. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 

Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. 

Και το θρίλερ ξεκίνησε όταν στην περιοχή Γουότερτάουν ακούστηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, καθώς η αστυνομία ενεπλάκη σε... μάχη με τους υπόπτους. 

 

Πιο πριν, οι δυο ύποπτοι είχαν αρπάξει αυτοκίνητο μάρκας Mercedes τύπου SUV, κρατώντας τον οδηγό του όμηρο. Τον κράτησαν υπό την απειλή όπλου για μισή ώρα και τον ελευθέρωσαν χωρίς να τον πειράξουν. 

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως άκουσαν ανταλλαγή πυροβολισμών αλλά και εκρήξεις. Οι δράστες φέρονται να είχαν μαζί τους εκρηκτικά, τα οποία πυροδότησαν. 
Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών, ο ένας ύποπτος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει. 
Ενας αστυνομικός τραυματίσθηκε και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, επίσης.

Γιατρός του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο ύποπτος έφερε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και πιθανώς και από έκρηξη. Οι δράστες πετούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της καταδίωξης μετά τη δολοφονία του αστυνομικού στο ΜΙΤ. 

"Πολλαπλά τραύματα, από έκρηξη, τραύματα από σφαίρες. Έφθασε εδώ με καρδιακή ανακοπή", δήλωσε ο γιατρός του νοσοκομείου Μπεθ Ισραελ.
Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε από την πλευρά του: "Δεν έχουμε πληροφορίες για την ταυτότητα του ασθενούς που υπέκυψε. Πρόκειται για ενήλικο άνδρα".

To CNN μετέδωσε εικόνες με έναν άνδρα να μεταφέρεται ολόγυμνος σε περιπολικό, με χειροπέδες στα χέρια. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ποιος ήταν αυτός ο άνδρας, τον οποίο συνέλαβαν, έγδυσαν και του πέρασαν χειροπέδες. Όπως επίσης άγνωστο παραμένει ποιος είναι ο λευκός, ξανθός άνδρας, που εμφανίζεται σε φωτογραφίες να είναι πεσμένος στο δρόμο, με το πρόσωπο στην άσφαλτο και τους αστυνομικούς να τον σημαδεύουν. 

Το μόνο σίγουρο πια είναι ότι η δολοφονία του αστυνομικού στο ΜΙΤ και τη ανταλλαγή πυροβολισμών στο Γουότερτάουν συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστόνη.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρός ο ένας ύποπτος για την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης - Ελεύθερος ο δεύτερος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news