facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Πάτρα: Επέστρεψε στο σπίτι του νικητής ο 15χρονος Μανώλης

Ο 15χρονος Μανώλης, ο μαθητής που με τη γεναία μάχη του συγκίνησε το πανελλήνιο, επέστρεψε στην Πάτρα σήμερα το πρωί με αεροσκάφος μέσω Αράξου και βρίσκεται στο σπίτι του όπου θα παραμείνει για αρκετές μέρες μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του.

Ο μαθητής είναι ευδιάθετος, επικοινωνεί με φίλους του, και ευχαριστεί όλους όσοι τον βοήθησαν, ενώ οι γονείς του είναι ενθουσιασμένοι και ευχαριστούν το θεό που τους έφερε πίσω γερό και γεμάτο ζωντάνια το γιο τους, τόσο γρήγορα όσο δεν το περίμενε κανείς.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Επέστρεψε στο σπίτι του νικητής ο 15χρονος Μανώλης"

Νέα Μανωλάδα: Εριξαν στο ψαχνό σε 200 εργάτες φράουλας που ζητούσαν πληρωμή

Μακελειό στη Βουπρασία: Πάνω από τριάντα τραυματίες αλλοδαποί εργάτες σε συμπλοκή με εργοδότες

Επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Περι ώρα 18:00 σήμερα, στη νέα Μανωλάδα Ηλείας 200 περίπου αλλοδαποί υπηκόοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι εργάζονται σε γεωργική επιχείρηση ημεδαπού, συνεπλάκησαν με 3 ημεδαπούς εκπροσώπους του εργοδότη, απαιτώντας δεδουλευμένα 6 μηνών περίπου. Ένας εκ των τριών ημεδαπών πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον τους, τραυματίζοντας ελαφρά, είκοσι (20) από του αλλοδαπούς. Οι τραυματισθέντες βρίσκονται εκτός κινδύνου ζωής και έχουν μεταφερθεί στα κέντρα υγείας και νοσοκομεία της περιοχής γαι παροχή πρώτων βοηθειών. Διενεργείται προανάκριση από το Τ.Α. Αμαλιάδας.

Συνελήφθη πριν από λίγο ο εργοδότης που απασχολούσε τους αλλοδαπούς. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων 3 ημεδαπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κ.Υ Βάρδας ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 28 άτομα από αυτούς 4 βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση 8 σε σοβαρή κατάσταση και οι υπόλοιποι ελαφρά.

Στο ilialive.gr μίλησαν κάποιοι από τους τραυματίες οι οποίοι ανέφεραν ότι είχαν ραντεβού στις 5 το απόγευμα με τον ιδιοκτήτη των καλλιεργειών φράουλας και συγκεντρώθηκαν εκεί 80 αλλοδαποί, οι οποίοι ζητούσαν να τους καταβληθούν δεδουλευμένα μηνών.

Οι εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη, 4 με 5 άτομα, τους ενημέρωσαν πως δεν πρόκειται να τους πληρώσουν και να επιστρέψουν στις δουλείες τους. Οι εργάτες αντέδρασαν και τότε τρία από τα άτομα που κρατούσαν όπλα αφού πυροβόλησαν πρώτα στον αέρα στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για το συμβάν ενώ στο Α.Τ.Βάρδας βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας.



ilialive
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Μανωλάδα: Εριξαν στο ψαχνό σε 200 εργάτες φράουλας που ζητούσαν πληρωμή"

Πάτρα: 2 νεκροί από σφαίρες μαφιόζων έξω από κλάμπ στην Σαχτούρη

Το περιστατικό συνέβη στις 3.25 τα ξημερώματα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ασφάλεια Πατρών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο αδίστακτων δολοφόνων που έσπειραν το θάνατο τα ξημερώματα έξω από γνωστό κλάμπ της Πάτρας στην οδό Σαχτούρη.

Οι δράστες πυροβόλησαν με αυτόματο υποπολυβόλο εναντίον ατόμων που βρίσκονταν έξω από το κατάστημα, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 35χρονος Βασίλης Σινούρης, που όπως λένε πηγές της Αστυνομίας "βρέθηκε στο ακατάλληλο σημείο την λάθος στιγμή" και να τραυματιστεί βαρύτατα στον λαιμό ο 32χρονος Κώστας Φράγκος.

Επίσης ελαφρά έχει τραυματιστεί ένα ακόμα άτομο , 42 ετών, με τραύματα στον δεξί μηρό και στην πλάτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι δράστες ήθελαν να δολοφονήσουν δύο συγκεκριμένα άτομα χωρίς ωστόσο να πετύχουν πλήρως το στόχο τους.

Στο σημείο βρέθηκαν 23 κάλυκες ενώ η αστυνομία συλλέγει με προσοχή τα ευρήματα και τις όποιες πληροφορίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι τώρα η Αστυνομία, οι άγνωστοι δράστες φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με λευκά κράνη.

Οι κάλυκες, καθώς και όσα άλλα στοιχεία έχουν συλλέξει μέχρι τώρα οι αστυνομικοί από το σημείο της επίθεσης, θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Επίσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών παίρνουν καταθέσεις, τόσο από τον 42χρονο που έχει τραυματιστεί ελαφρά, όσο και από άλλα άτομα, που εκτιμούν, ότι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόοδο των ερευνών. Πάντως οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι θα είναι σημαντική κατάθεση που θα δώσει ο 32χρονος, όταν βέβαια το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του. Στο πλευρό του βρίσκονται στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" συγγενείς και φίλοι του.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για το μακελειό στην οδό Σαχτούρη:

"Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αναζητήσεις - έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών για τη σύλληψη δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (17-4-2013) και ώρα 03:21, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Πάτρα, προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό δυο ημεδαπών.

Ειδικότερα οι δράστες επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας κράνη. Όταν προσέγγισαν το κατάστημα, εξωτερικά του οποίου βρίσκονταν τρεις ημεδαποί (ηλικίας 35, 32 και 42 ετών), ο συνεπιβάτης άρχισε να πυροβολεί επανειλημμένα εναντίον τους.

Ο 35χρονος και ο 32χρονος διακομίστηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου ο πρώτος υπέκυψε αμέσως στα τραύματα του, ενώ ο δεύτερος κατέληξε μετά από λίγες ώρες. Ο 42χρονος φέρει όλως ελαφρά τραύματα.

Στο χώρο του περιστατικού βρέθηκαν (23) κάλυκες των 9 mm . Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών για αυτοψία, εξερεύνηση και επιστημονική διερεύνηση του χώρου ενώ έχει παραγγελθεί και νεκροψία-νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών".

Σύμφωνα με πληροφορίες κάμερα κοντινού καταστήματος φαίνεται πως έχει καταγράψει καρέ καρέ τη σκηνή της δολοφονίας έξω απο το κατάστημα στην οδό Σαχτούρη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι το υλικό βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρχών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στο βίντεο φαίνεται η μοτοσικλέτα με τους δυο επιβάτες να κινείται ανάποδα στην οδό Σαχτούρη, να σταματά έξω απο το νυχτερινό κέντρο και ο συνεπιβάτης να πυροβολεί πρώτα τον Βασίλη Σινούρη στην πλάτη και στην συνέχεια τον Κώστα Φράγκο. Απο το βιντεοσκοπημένο υλικό φαίνεται οτι προκύπτει πως ο Κώστας Φράγκος επιχείρησε αν και τραυματισμένος να σηκωθεί και να φύγει απο το σημείο. Οι δράστες της δολοφονίας όμως φαίνονται να επιστρέφουν στο σημείο και πάλι και να ρίχνουν απο μια ακόμη βολή στους δυο άνδρες.

Πριν από λίγους μήνες σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr, είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του Κώστα Φράγκου, και είχε αναστατωθεί τόσο ο ίδιος όσο και οι δικοί του καθώς η κίνηση είχε ληφθεί ως ...προειδοποίηση. Μάλιστα, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, ο δικηγόρος του Φράγκου είχε υποβάλλει μήνυση κατ΄αγνώστων και είχε εντοπιστεί ο ύποπτος. Η αστυνομία διερευνά το αν και κατά πόσο αυτές οι δύο υποθέσεις έχουν σχέση μεταξύ τους.



thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: 2 νεκροί από σφαίρες μαφιόζων έξω από κλάμπ στην Σαχτούρη"

Συνελήφθη ύποπτος για το μακελειό στη Βοστώνη;

Αντικρουόμενες πληροφορίες στα αμερικανικά ΜΜΕ

Το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε, το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), ότι οι αστυνομικές αρχές της Βοστώνης συνέλαβαν τον δράστη της φονικής βομβιστικής επίθεσης του Μαραθωνίου. Το NBC, ωστόσο, διέψευσε το ρεπορτάζ του CNN, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμα καμία σύλληψη.

Σύμφωνα με τις Αρχές, λέγεται πως υπάρχει «καθαρή ταυτοποίηση του υπόπτου», έπειτα από νέα στοιχεία που εντόπισαν σε δύο διαφορετικά βίντεο, που τραβήχτηκαν λίγα λεπτά πριν τις εκρήξεις.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο συλληφθείς φέρεται να είναι «σκουρόχρωμος άνδρας».

Όπως μετέδωσε το CNN, ο άνδρας καταγράφηκε από βίντεο κλειστού κυκλώματος καταστήματος, να τοποθετεί ένα σακίδιο και να φεύγει από το σημείο, λίγα λεπτά πριν την έκρηξη που αιματοκύλισε το Μαραθώνιο.

Όπως επιβεβαιώνει και η Boston Globe, οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους το βίντεο που καταγράφει τις κινήσεις ενός άνδρα με σκούρο δέρμα, να μεταφέρει και να εγκαταλείπει στο έδαφος ένα μαύρο σακίδιο, έξω από το εστιατόριο Forum, όπου σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη.

Την ίδια ώρα, η τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα εύχεται ο δράστης πίσω από το λουτρό αίματος της 15ης Απριλίου να ανήκει στους κόλπους της.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του CBS News, Τζον Μίλερ, από την ημέρα της επίθεσης τα μπλογκ που είναι συνδεδεμένα με την τζιχάντ, εύχονται να βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις οι άνθρωποι της Αλ Κάιντα.

«Κάνουν την εξής ανάλυση: πιστεύουμε ότι είμαστε εμείς, θέλουμε να είμαστε εμείς» υποστηρίζει ο Μίλερ και τονίζει πως έχει ενδιαφέρον ότι από τη μία το FBI αναζητά απαντήσεις σχετικά με την εμπλοκή της Αλ Κάιντα και από την άλλη η ίδια η οργάνωση να αναρωτιέται αν πρόκειται για δικό της έργο.

Την ίδια ώρα, το δίκτυο Al-Shabab, το οποίο έχει στενές επαφές με την Αλ Κάιντα, είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο, τον Ιούνιο του 2011, στο οποίο προωθούντο πλάνα για επιθέσεις μικρότερης εμβέλειας από αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου.

Καλούσε λοιπόν, σε ενέργειες μικρότερες, ευκολότερες στο να πραγματοποιηθούν, από ένα «μοναχικό λύκο». Ένα μπλογκ που υποστηρίζει τον ιερό πόλεμο, μάλιστα, δείχνει να επιθυμεί ανοιχτά ο δράστης να είναι «μοναχικός λύκος», καθώς «θα ενθαρρύνει και άλλους να ακολουθήσουν τα βήματά του».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ύποπτος για το μακελειό στη Βοστώνη;"

Τα ορφανά του "Helios" ζουν δεύτερη τραγωδία - Tους κουρεύουν τις αποζημιώσεις

Τα 33 παιδιά που έμειναν ορφανά εξαιτίας της πτώσης του αεροπλάνου της Helios Airways ζουν μια δεύτερη τραγωδία αφού οι αποζημιώσεις που έλαβαν για το χαμό των γονιών τους κινδυνεύουν να κουρευτούν έως και κατά 60%.

Τα χρήματα είχαν κατατεθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε κυπριακές τράπεζες, όμως με το τραπεζικό κραχ, οι καταθέσεις αυτές υπόκεινται στους όρους για τους καταθέτες με περισσότερα από 100.000 ευρώ και θα υποστούν κούρεμα αλλά και δέσμευση ως προς την κίνηση των κεφαλαίων για αρκετά ίσως χρόνια.

Ενδεικτική η περίπτωση του 9χρονου Γιώργου Νικολάου που έχασε τους γονείς και την αδελφή του στην αεροπορική τραγωδία. Τώρα ζει και μεγαλώνει με τους παππούδες του, τον 60χρονο Γιώργο και τη σύζυγό του. Παρά τις περιορισμένες οικονομικές τους δυνατότητες, ένιωθαν ασφάλεια καθώς το παιδί είχε λάβει αποζημίωση 1 εκατομμυρίου ευρώ μετά την τραγωδία.

Πλέον, είναι αμφίβολο πόσα από αυτά τα χρήματα θα παραμείνουν δικά του. Οι δυο παππούδες του ανησυχούν τι θα απογίνει ο μικρός. «Δεν ξέρουμε πόση ζωή μας απομένει» δηλώνει στην εφημερίδα Cyprusmail ο Γιώργος Νικολάου.

Ο μικρός Γιώργος δεν είναι η μοναδική τέτοια περίπτωση καθώς και τα υπόλοιπα 32 παιδιά, πρωταγωνιστές του τραγικού δυστυχήματος, θα υποστούν παρόμοιες συνέπειες.

«Άλλοι κάνουν τα λάθη και άλλοι τα πληρώνουν» αναφέρει απογοητευμένος ο κ. Νικολάου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα ορφανά του "Helios" ζουν δεύτερη τραγωδία - Tους κουρεύουν τις αποζημιώσεις"

Το υπουργείο Οικονομικών διορθώνει την γκάφα με τη φορολογία των 18άρηδων

Απαλλάσσονται όσοι είναι προστατευόμενα μέλη

Λύση στην «γκάφα» που έχει προκύψει με τη φορολογία των 18άρηδων ακόμη και στην περίπτωση που έχουν ετήσιο εισόδημα 1 ευρώ από τόκους καταθέσεων ενώ είναι συνδικαιούχοι με τους γονείς τους έχει βρει το υπουργείο Οικονομικών και ετοιμάζεται να την καταθέσει στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος, όσοι νέοι ηλικίας άνω των 18 ετών είναι προστατευόμενα τέκνα (φοιτητές, φαντάροι κτλ.) δεν θα υποχρεωθούν εφέτος να υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Ακόμη και αν έχουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους θα το δηλώσουν οι γονείς τους και αυτοί θα εξαιρεθούν της φορολογίας.

Τι ισχύει σήμερα
- Όσοι έγιναν 18 ετών έως 31/12/2012 ακόμη και αν είναι μαθητές Λυκείου, φοιτητές ή φαντάροι υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση είτε έχουν εισόδημα είτε όχι. Μάλιστα, αν το παιδί έχει ετήσιο εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό) πάνω από 2.900 € παύει να είναι προστατευόμενο μέλος της οικογένειας.
Σύμφωνα με το φορολογικό νόμο που ψηφίστηκε αρχές Ιανουαρίου 2013 οι νέοι ηλικίας άνω των 18 ετών θα πρέπει να προσέλθουν στην εφορία για να λάβουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Θα υποβάλλουν αίτηση στην ιστοσελίδα taxisnet.gr για κωδικούς πρόσβασης υποβολής δήλωσης. Όμως, θα πρέπει να πάνε ξανά στην εφορία αυτή τη φορά για να παραλάβουν κλειδάριθμο και να υποβάλλουν έως 30 Ιουνίου ηλεκτρονικά τη δήλωση

Η αλλαγή που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών
- Δεν θα υποβάλλουν φορολογική δήλωση όσοι είναι πάνω από 18 ετών και είναι προστατευόμενα τέκνα
- Δεν θα υποβάλλουν δήλωση τα προστατευόμενα τέκνα έστω και αν έχουν στο όνομά τους περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, ακίνητα κτλ.)
- Το τεκμήριο των παιδιών θα το επιβαρύνεται ο γονιός. Βασική προϋπόθεση όμως για να μην πληρώσει πρόσθετη φορολογία ο γονιός είναι να καλύπτει με τα πραγματικά του εισόδηματα τα τεκμαρτά.

Μεγάλο αγκάθι στην όλη διαδικασία αποτελούν τα εισοδήματα που φορολογούνται αυτοτελώς ή φορολογούνται στην πηγή με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης και από εφέτος είναι υ υποχρεωτικό να δηλωθούν σε κάθε περίπτωση στον κωδικό 659-660 της φορολογικής δήλωσης. Σε αυτή την περίπτωση εντάσσονται και οι τόκοι καταθέσεων που στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς έχουν δηλώσει στην τράπεζα ως συνδικαιούχα μέλη τα παιδιά τους.

Τι ισχύει σήμερα
- Εάν υπάρχει εισόδημα έστω και 1 € από τόκους καταθέσεων θεωρείται εισόδημα και επιβαρύνεται ο νέος φορολογούμενος με τεκμήριο διαβίωσης
- Για ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3.000 € θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει ο 18άρης αποδείξεις 750 € (3.000 Χ 25%)
- Εάν δεν έχει συγκεντρώσει αποδείξεις θα πληρώσει φόρο 10% επί των αποδείξεων που λείπουν

Η αλλαγή που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών

Στην περίπτωση που το ετήσιο εισόδημα από τόκους καταθέσεων δεν ξεπερνά τις 3.000 € δεν θα επιβαρύνεται ο 18άρης με το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 €. Ουσιαστικά δηλαδή θα παραμείνει αφορολόγητος και θα συνεχίσει να είναι προστατευόμενο τέκνο.
Ωστόσο, φοιτητές που έχουν ετήσιο εισόδημα από εργασία έστω και 10 € ετησίως θα επιβαρύνονται με ελάχιστο τεκμήριο 3.000 € με ό,τι αυτό συνεπάγεται
Τι σημαίνει για τον γονιό να σταματήσει το παιδί να θεωρείται προστατευόμενο μέλος; Κινδυνεύει να «χάσει» το οικογενειακό επίδομα, ενώ θα χάσει για εφέτος το αφορολόγητο των 2.000 € για κάθε παιδί που δεν θα είναι πλέον προστατευόμενο μέλος.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Το υπουργείο Οικονομικών διορθώνει την γκάφα με τη φορολογία των 18άρηδων"

Πρόστιμα έως και 2.640 ευρώ για όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας

Πρόστιμα φωτιά θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 30.000 ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων, οι οποίοι δεν κατέβαλαν το αντίτιμο για τα τέλη κυκλοφορίας για έτος 2013. Τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τα 44 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι και τα 2.640 ευρώ.

Οι διασταυρώσεις θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και τις εφορίες.

Τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ:

Για οχήματα από 51 έως 300 κυβικά εκατοστά στα 44 ευρώ

Για οχήματα από 301 έως 785 κυβικά εκατοστά στα 110 ευρώ

Για οχήματα από 786 έως 1.070 κυβικά εκατοστά στα 240 ευρώ

Για οχήματα από 1.071 έως 1.357 κυβικά εκατοστά στα 270 ευρώ

Για οχήματα από 1.358 έως 1.548 κυβικά εκατοστά στα 480 ευρώ

Για οχήματα από 1.549 έως 1.738 κυβικά εκατοστά στα 530 ευρώ

Για οχήματα από 1.739 έως 1.928 κυβικά εκατοστά στα 600 ευρώ

Για οχήματα από 1.929 έως 2.357 κυβικά εκατοστά στα 1.320 ευρώ

Για οχήματα από 2.358 έως 3.000 κυβικά εκατοστά στα 1.760 ευρώ

Για οχήματα από από 3.001 έως 4.000 κυβικά εκατοστά στα 2.200 ευρώ

Για οχήματα άνω των 4.001 κυβικών εκατοστών στα 2.640 ευρώ

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμα έως και 2.640 ευρώ για όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας"

Και το όνομα αυτού, Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα

«Το σύνθημα είναι ρήξη, σύγκρουση, δημιουργία και το όνομά του Συμφωνία για Νέα Ελλάδα»: Με τη φράση αυτή ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε χθες στην πολιτική συνδιάσκεψη της ΡΙΚΣΣΥ που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Σπόρτινγκ το όνομα του κόμματος, στο οποίο θα ηγείται ο ίδιος.

Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας για την ΡΙΚΣΣ,Υ που αποτέλεσε την αρχή του νέου κόμματος, τόνισε ότι «από τον Δεκέμβριο, που πενήντα άνθρωποι ιδρύσαμε την ΡΙΚΣΣΥ, 4.000 πολίτες έσπευσαν να γραφτούν. Και εκατοντάδες δήλωσαν πως επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά, αλλά πολύ ενεργά. Προς τιμήν τους, θέλουν να βάλουν πλάτη για να λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας», ενώ για το νέο κόμμα δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο κόμμα ευθύνης κι όχι μία ακόμη γκρούπα διαμαρτυρίας. Ένα κόμμα που θα συμβάλει με πεντακάθαρο, λιτό λόγο και αποτελεσματικό έργο στη Νέα Ελληνική Ανόρθωση. Ένα κόμμα, που στα στα δέκα στελέχη του, μόνο τα τρία θα έχουν εμπειρία στην πολιτική, ενώ οι υπόλοιποι επτά θα είναι είτε νέοι στην ηλικία, είτε νέοι στην πολιτική, αλλά με μία πορεία στην επιστήμη και στα επαγγέλματα».

Στην ομιλία του ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι «σπάμε, σήμερα, εδώ, την αμηχανία και την αδράνεια του πολιτικού συστήματος, που προκαλείται από μία τρικομματική κυβέρνηση η οποία κρύβεται, ακολουθεί σχεδόν τις ίδιες μεταπολιτευτικές πρακτικές που μας κατέστρεψαν, τα κόμματά της κοιτούν τον εαυτό τους κι όχι τους πολίτες».

Ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι «η κρίση στην Κύπρο κατέδειξε, πως και τα τέσσερα κόμματα της Αντιπολίτευσης εξαντλούνται στη δημαγωγία... αρχίζουν και τελειώνουν με αυτήν. Και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Αναφερόμενος στην ακροδεξιά είπε ότι «η ακροδεξιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη διεκδικεί την τρίτη θέση. Ό,τι δείχνουν τα πράγματα πως θα γίνει εδώ στις επόμενες εκλογές, φαίνεται πως πάει να γίνει και στο ευρωκοινοβούλιο. Η ακροδεξιά πάει για τρίτη δύναμη και εκεί».

Αναφερόμενος στην ΕΕ και στο ευρύτερο διεθνές περιβάλλον επισήμανε πως «την πολιτική Ένωση την χρειαζόμαστε όλοι οι Ευρωπαίοι. Αρκεί να σκεφτούμε πως οι πάλαι ποτέ μεγάλες δυνάμεις, η Γαλλία, η Ιταλία, ακόμη και η Γερμανία, είναι μικρές μπρος στις νέες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και άλλες. Οι G7 αλλάζουν σύνθεση»

Εξηγώντας την πρωτοβουλία της ίδρυσης νέου πολιτικού κόμματος ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι «γι' αυτό και προτείνουμε την παράκαμψη του κράτους στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων. Γι' αυτό και αφαιρούμε από την καθημερινή οικονομική δραστηριότητα τα επιπρόσθετα βάρη, που οδηγούν σε άχρηστες και διεφθαρμένες πρακτικές δήθεν ελέγχων και δήθεν εγγυήσεων.

Γι' αυτό και προτείνουμε με σχέδιο νόμου που καταθέσαμε την ανάληψη της ηγεσίας της Δημόσιας Διοίκησης από νέους επιστήμονες-υπαλλήλους. Γι' αυτό και θα προτείνουμε την κατάργηση των διπλών ελέγχων στο Δημόσιο».

Ο κ. Λοβέρδος ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε ότι «θα αλλάξουμε την πορεία της χώρας, θα ιδρύσουμε μαζί με άλλους την Δ' Ελληνική Δημοκρατία, φίλες και φίλοι, μια ελπίδα γεννήθηκε σήμερα».

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Και το όνομα αυτού, Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα"

Eurostat: Η Ελλάδα μοναδική χώρα στην ΕΕ με αρνητικό πληθωρισμό

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο -0,2%

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα, προς το παρόν τουλάχιστον, στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αρνητικό πληθωρισμό, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Eurostat.

Συγκεκριμένα, στη χώρα μας ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο -0,2%, ενώ ακολουθούν η Λετονία (0,3%) και η Σουηδία (0,5%).

Το Μάρτιο του 2012 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είχε διαμορφωθεί σε 1,4%.

Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,7% από 1,8% το Φεβρουάριο. Στην ΕΕ, διαμορφώθηκε σε 1,9% από 2%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά το τελευταίο 12μηνο παρατηρήθηκαν σε Ελλάδα (0,6%), Σουηδία (0,8%) και Λετονία (1,6%).

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurostat: Η Ελλάδα μοναδική χώρα στην ΕΕ με αρνητικό πληθωρισμό"

Προσκρούει στο υπουργείο Άμυνας η πώληση του Σκορπιού

H υπόθεση μεταβίβασης του Σκορπιού από την Αθηνά Ωνάση στον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ παίρνει νέα τροπή, καθώς μπορεί να ήρθαν σε συμφωνία τα νομικά επιτελεία για να αλλάξει χέρια το νησί, ωστόσο χρειάζεται και η άδεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να θεωρείται έγκυρη η πώληση και να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαδικασίες.

Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», οι νομικοί της Αθηνάς Ωνάση και του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, θα πρέπει να εξασφαλίσουν την άδεια του υπουργείου, καθώς σύμφωνα με δικηγόρους που επικαλείται η εφημερίδα, «για την πώληση ή έστω τη μεταβίβαση νησιών ή νησίδων, ανεξάρτητα αν αυτά είναι ιδιωτικά ή ανήκουν στο δημόσιο, απαιτείται η έγκριση και η υπογραφή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσκρούει στο υπουργείο Άμυνας η πώληση του Σκορπιού"

Aλλάζουν όλα στο ΣΔΟΕ ύστερα από απαίτηση της Tρόικα

Σε ριζική αναδιάρθρωση του ΣΔΟΕ προχωρά η κυβέρνηση, έχοντας δεχθεί ισχυρό «πρέσινγκ» από την Τρόικα, που θεωρεί ότι η αλλαγή στη φορολογική διοίκηση είναι το «α» και το «ω» για την επιτυχία του Προγράμματος αλλά και για την εμπέδωση του αισθήματος της δικαιοσύνης στην εφαρμογή του Προγράμματος.

Ετσι, αν και επιχειρήθηκε να διατηρηθεί το Σώμα με τη σημερινή του δομή και λειτουργία, επικράτησε η άποψη της Τρόικα ότι δεν είναι δυνατόν να παραμένουν διάσπαρτες οι ελεγκτικές υπηρεσίες και να μη λειτουργούν υπό την «ομπρέλα» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία έχει συγκεκριμένους στόχους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός λίγων ημερών το ΣΔΟΕ, όπως το ξέραμε, θα πάψει να υπάρχει, καθώς οι αρμοδιότητές του θα περιοριστούν στον έλεγχο ειδικών υποθέσεων (π.χ. λίστα Λαγκάρντ), στο «κυνήγι» ναρκωτικών, στον έλεγχο κοινοτικών επιδοτήσεων. Αντιθέτως όλες οι φορολογικές και τελωνειακές ελεγκτικές αρμοδιότητες περνάνε στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και το αντίστοιχο προσωπικό θα «απορροφηθεί» σε υπό σχεδιασμό νέες Διευθύνσεις.

Με αυτή τη κίνηση ενισχύεται ο ελεγκτικός βραχίονας του υπουργείου Οικονομικών και ως εκ τούτου θα ενισχυθούν οι προληπτικοί έλεγχοι κυρίως στο πεδίο του ΦΠΑ, που συνεχίζει να αποτελεί τη βασική «πληγή» αν αναλογιστεί κανείς ότι το 25% των υπόχρεων εξακολουθεί να μην υποβάλλει περιοδικές δηλώσεις και βέβαια να μην υποβάλλει τον αναλογούντα φόρο!

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Aλλάζουν όλα στο ΣΔΟΕ ύστερα από απαίτηση της Tρόικα"

Περιφέρεια Αττικής: Δωρεάν εξετάσεις ανασφάλιστων

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων της, χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου πρόγραμμα παροχής ΔΩΡΕΑΝ εξέτασης ανασφάλιστων γυναικών με ψηφιακή μαστογραφία, και ανασφάλιστων ανδρών και γυναικών με μαγνητική τομογραφία, βάσει προγραμματικής σύμβασης της με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπροσωπούμενο από τον Πρύτανη Καθηγητή, κ. Θεοδόση Πελεγρίνη.

Το εν λόγω πρόγραμμα εκτελείται από τη Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθυντής: Δημήτριος Α. Κελέκης, Ομ. Καθηγητής Ακτινολογίας, ΕΚΠΑ) στο ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ (Παπαδιαμαντοπούλου 20, 115 28 – ΑΘΗΝΑ).

Οι ενδιαφερόμενοι, -ες, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και συγκεκριμένα: 1) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, 2) Πιστοποιητικό Κοινωνικής Προστασίας ή Οικονομικής Αδυναμίας, το οποίο εκδίδεται από τον οικείο Δήμο και 3) Παραπεμπτικό ιατρού για την αιτούμενη εξέταση, μπορούν να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού, καλώνταςστα: 210 7227488 και 210 7258550.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ιωάννης Σγουρός, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εφαρμόζονται πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, επισημαίνοντας:

«Προτεραιότητά μας, πέραν από την υλοποίηση έργων υποδομής, είναι η έμπρακτη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων της Αττικής, με την παροχή δωρεάν, ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο τόπος και ελληνικός λαός, τα θέματα υγείας προέχουν και πρέπει να προέχουν όλων».

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια Αττικής: Δωρεάν εξετάσεις ανασφάλιστων"

Το ΔΝΤ αναμένει επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη με ρυθμό 0,6% το 2014

Αισιόδοξο για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές (World Economic Outlook) οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη, το ΔΝΤ αναμένει ύφεση 4,2% του ΑΕΠ το 2013 στη χώρα μας, εκτίμηση αμετάβλητη από τις προηγούμενες παρά τους φόβους για επιπτώσεις από την κρίση στην Κύπρο στην ελληνική οικονομία.

Παράλληλα το ΔΝΤ αναμένει επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη με ρυθμό 0,6% το 2014. Σύμφωνα με το Ταμείο ο πληθωρισμός θα είναι αρνητικός κατά 0,8% το 2013 και κατά 0,4% το 2014. 

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας αναμένεται ελλειμματικό κατά 0,3% του ΑΕΠ φέτος και πλεονασματικό κατά 0,4% του ΑΕΠ το 2014. 

Αποκλιμάκωση της ανεργίας, χρέος 180% του ΑΕΠ 

Η ανεργία σε μέσα επίπεδα το 2013 αναμένεται στο 27 % και εκτιμάται πως θα μειωθεί στο 26% το 2014.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να ανέλθει στο 4,6% του ΑΕΠ το 2013 και στο 3,4% του ΑΕΠ το 2014.

Παρά ταύτα το δημόσιο χρέος της Ελλάδας εκτιμάται στο 179,5% του ΑΕΠ το 2013 και στο 175,6% του ΑΕΠ το 2014. 

«Φρενάρει» η παγκόσμια οικονομία, ύφεση στην ευρωζώνη

Σύμφωνα με την έκθεση World Economic Outlook το ΔΝΤ αναθεώρησε την εκτίμησή του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2013 στο 3,3% (από 3,5%) και άφησε αμετάβλητη στο 4% την πρόβλεψη για το 2014. 

Για την ευρωζώνη το Ταμείο αναμένει ύφεση 0,3% το 2013 και για το 2014 εκτιμά επιστροφή στην ανάπτυξη με ρυθμό 1,1%. 

Για την οικονομία των ΗΠΑ το ΔΝΤ εκτιμά πως θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,9% φέτος και κατά 3% το 2014, ενώ προβλέπει πως το ΑΕΠ της Γερμανίας θα αυξηθεί κατά 0,6% φέτος και κατά 1,5% το 2014.

Ανάκαμψη τριών ταχυτήτων 

Ανάκαμψη τριών ταχυτήτων προέβλεψε για την παγκόσμια οικονομία ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ. Στην πρώτη ταχύτητα περιλαμβάνονται οι αναδυόμενες οικονομίες, στη δεύτερη ταχύτητα τοποθετούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες και στην τρίτη και πιο αργή ταχύτητα οι χώρες τις ευρωζώνης.

Μιλώντας στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, κατά την παρουσίαση των εαρινών προβλέψεων του Ταμείου την Τρίτη, ο κ. Μπλανσάρ διέγνωσε αδυναμίες στον κορμό (και όχι μόνο στην περιφέρεια της ευρωζώνης) κάνοντας ειδική αναφορά στη Γερμανία.

Παρατήρησε επίσης ότι η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια συνεχίζεται αργά και επώδυνα και η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας επιτυγχάνεται σταδιακά. 

Ο κ. Μπλανσάρ χαιρέτησε το πρόγραμμα έκτακτης παροχής ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθώς και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί για την Τραπεζική Ενωση στην Ευρώπη, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι ενέργειες αυτές δεν αρκούν για την ανάσχεση της κρίσης στην ευρωζώνη και ζήτησε την ενίσχυση των τραπεζών.

Τόνισε επίσης ότι ορισμένες χώρες, στην ευρωζώνη και αλλού, οι οποίες έχουν τα περιθώρια να στηρίξουν την ιδιωτική κατανάλωση θα πρέπει να επανεξετάσουν την ταχύτητα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ως παράδειγμα τη Βρετανία.  

Πρόοδος την Ελλάδα, ζητούμενο η ανάπτυξη

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση για τις επιπτώσεις της Κρίσης στην Κύπρο  ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος αναλύσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γιόργκ Ντεκρέσιν απάντησε ότι «το ερώτημα παραμένει ανοιχτό» προσθέτοντας ότι το Ταμείο παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Ο ίδιος σχολίασε ότι το πρόγραμμα στην Ελλαδα είναι δύσκολο αλλά παράγει αποτελέσματα για τη μείωση του ελλείμματος και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας προσθέτοντας ότι το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΔΝΤ αναμένει επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη με ρυθμό 0,6% το 2014"

Κωστής Μουσουρούλης: Έρχεται νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό

Η Ελλάδα οφείλει να επικεντρώσει την αναπτυξιακή της προσπάθεια στον τουρισμό και τη ναυτιλία, «όπου ήδη σημειώνεται επιτυχία», υποστήριξε.. από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής ναυτιλίας, σημείωσε «το κύρος της ελληνικής σημαίας» και το γεγονός ότι τα στελέχη της είναι «τα καλύτερα στον κόσμο».

«Έχουμε ένα σημαντικό όπλο. Το κύρος της ελληνικής σημαίας. Να γίνουμε ένα ναυτιλιακό κέντρο διεθνούς βεληνεκούς και να αξιοποιήσουμε τα λιμάνια μας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης στην απλοποίηση της διαδικασίας νηολόγησης, κατά την οποία περιορίστηκαν οι απαιτούμενες υπογραφές από 34 σε 9 και ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας από 7,5 μήνες σε 10 μέρες.

Τέλος, ο κ. Μουσουρούλης ανέδειξε ως στόχο της ναυτιλιακής πολιτικής τη σύνδεση των ελληνικών λιμανιών με τον αστικό ιστό, ενώ προανήγγειλε για τις επόμενες εβδομάδες την κατάθεση νομοσχεδίου με αντικείμενο τον θαλάσσιο τουρισμό.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωστής Μουσουρούλης: Έρχεται νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό"

Nοσοκόμες στο Ασκληπιείο Βούλας κάνουν αγώνες ταχύτητας με αναπηρικά καροτσάκια! - Δείτε το video

Προσθήκη λεζάντας
Ε, βέβαια, πώς να περάσει η εφημερία στο νοσοκομείο αν δεν κάνεις αγώνες ταχύτητας με τα αναπηρικά καροτσάκια; Σάλο προκαλεί το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει νοσηλευτικό προσωπικό του Ασκληπιείου Βούλας να διασκεδάζει στήνοντας αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας με καροτσάκια!!

Και δεν μιλάμε για πρόχειρες δουλειές. Οπως μπορείτε να δείτε κι εσείς, υπάρχει και αφέτης που δίνει (με πατερίτσα) το σήμα να ξεκινήσουν οι δρομείς, αλλά και θεατές που κάθονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και αποθεώνουν τους νικητές. Μήπως είναι καμία μέθοδος πειραματικής ιατρικής και δεν το καταλάβαμε εμείς;

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου έγινε γνωστό ότι ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό και ότι από τις πρώτες πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί πρόκειται για σπουδαστές των ΤΕI οι οποίοι κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Ασκληπιείο. Οι συγκεκριμένοι, χθες τελευταία ημέρα της πρακτικής τους είχαν διοργανώσει στο χώρο του φυσιοθεραπευτηρίου μια μικρή εκδήλωση, όπου προφανώς μεταξύ των άλλων θεώρησαν καλό όχι μόνο να προβούν στις συγκεκριμένες πράξεις, αλλά και να το... διαφημίσουν κιόλας.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Nοσοκόμες στο Ασκληπιείο Βούλας κάνουν αγώνες ταχύτητας με αναπηρικά καροτσάκια! - Δείτε το video"

Καταργούνται ακόμη 1.304 κενές οργανικές θέσεις σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ

Αλλες 1.304 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού σε 13 δήμους και 17 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου καταργούνται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε συνολικά 30 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αναφορικά με την κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών, κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1. του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, όπως ισχύει.

Οπως επισημαίνεται, επί των ανωτέρω 30 συνολικά αποφάσεων, το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 57%, αφού καταργούνται 1.034 κενές οργανικές θέσεις, ενώ το ποσοστό διατήρησης ανέρχεται στο 43% καθότι διατηρούνται 966 θέσεις, κατόπιν ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης.

Τα εν λόγω σχέδια αποφάσεων θα διαβιβαστούν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, προκειμένου να προσαρμοστούν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού στις διατάξεις του άρθρου 33 του ανωτέρω νόμου.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργούνται ακόμη 1.304 κενές οργανικές θέσεις σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ"

111 τόνοι κρέατος αλόγου στην Ελλάδα

Στους 111 τόνους ανήλθαν οι ποσότητες κρέατος αλόγου που έφτασαν στην Ελλάδα, κατά τα έτη... 2011 και 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για τα οποία ενημερώνεται η Βουλή με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Την ίδια ώρα τα πρώτα αποτελέσματα αναλύσεων DNA που έγιναν σε 11 χώρες της Ε.Ε. δείχνουν ότι η Ελλάδα-μετά τη Γαλλία-εμφανίζει τα περισσότερα κρούσματα του διατροφικού σκανδάλου με κρέας αλόγου σε προϊόντα βοδινού κρέατος.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι κατά το 2011 έφτασαν στην Ελλάδα 37 τόνοι κρέατος αλόγου, εκ των οποίων οι 35 τόνοι από τη Ρουμανία και 2 τόνοι από την Ισπανία. Κατά το 2012, έφτασαν στη χώρα 74,2 τόνοι κρέατος αλόγου, εκ των οποίων οι 24 τόνοι από την Ισπανία, 15,9 τόνοι από τη Ρουμανία και 34,3 τόνοι από τη Βουλγαρία. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στα μέσα Μαρτίου μετά από ερωτήσεις βουλευτών για τους ελέγχους στα τρόφιμα και, όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός, από τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων για παρουσία DNA αλόγου σε δείγματα τροφίμων που διενεργήθηκαν με τη μέθοδο Real Time- PCR (Real- Time Polymerase Chain Reaction) απεστάλησαν στα εργαστήρια περίπου 200 δείγματα, εκ των οποίων τα 12 βρέθηκαν θετικά.

Για τις συγκεκριμένες παρτίδες ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ, λόγω του εύρους του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και των πλαστών διευθύνσεων που είχαν δηλώσει οι επιχειρήσεις αυτές, έχει ζητηθεί η εισαγγελική και αστυνομική συνδρομή για την προσαγωγή των υπευθύνων των επιχειρήσεων αυτών, καθώς επίσης και η διενέργεια των αναγκαίων ελέγχων στις επιχειρήσεις τους. Ο κ. Χαρακόπουλος ενημερώνει επίσης ότι ζητήθηκε από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες η άμεση εφαρμογή ελέγχων όχι μόνο στο βόειο κρέας, αλλά και σε τρόφιμα που έχουν σημανθεί ως περιέχοντα βόειο κρέας (κιμάς, προϊόντα κρέατος, παρασκευάσματα κρέατος). Επίσης, διαμορφώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα εργαστηριακών ελέγχων σχετικά με τη γνησιότητα/αυθεντικότητα προϊόντων που περιέχουν βόειο κρέας σε όλο το μήκος της διατροφικής αλυσίδας, σε συνέχεια και σχετικής σύστασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις 9 Απριλίου τα περισσότερα κρούσματα του διατροφικού σκανδάλου με το κρέας αλόγου εντοπίστηκαν σε Γαλλία και Ελλάδα. Στις 353 αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία, τα 47 δείγματα βρέθηκαν θετικά. Το διατροφικό αυτό σκάνδαλο στην Ευρώπη έπληξε την εμπιστοσύνη σε ορισμένους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων της ηπείρου, όπως και τις πωλήσεις των επεξεργασμένων ετοίμων γευμάτων και αύξησε τη ζήτηση βιολογικών προϊόντων. Η έκθεση προόδου περιλαμβάνει ολοκληρωμένα στοιχεία για 11 χώρες της Ε.Ε. Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, καθώς από τις 288 αναλύσεις οι 36 είχαν θετικά αποτελέσματα, ποσοστό 12,5%. Στη Γερμανία βρέθηκαν θετικά 29 δείγματα από τα 867 που ελέγχθηκαν.

Στη Βρετανία, όπου αλογίσιο κρέας έχει ήδη εντοπιστεί σε μπιφτέκια και άλλα προϊόντα εταιρειών συμπεριλαμβανομένης της Tesco, 150 επίσημες αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ προγράμματος δεν είχαν θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο, ανώτερος αξιωματούχος της Ε.Ε. δήλωσε ότι στη Βρετανία έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα για το επιβλαβές παυσίπονο φάρμακο φαινυλβουταζόνη, που χρησιμοποιείται για τα ζώα, στο πλαίσιο μιας δεύτερης σειράς αναλύσεων στην ΕΕ για το αλογίσιο κρέας που προορίζεται για κατανάλωση. «Η παρουσία του φαρμάκου αυτού στη Βρετανία είναι ευρεία, αλλά κυρίως επειδή στη χώρα έχει ελεγχθεί κάθε άλογο που έχει σφαγιαστεί από το Φεβρουάριο. Συνεπώς οι αναλύσεις που έχουν γίνει είναι πολλές, πολύ περισσότερες από 800» τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.

citypress
Διαβάστε Περισσότερα » "111 τόνοι κρέατος αλόγου στην Ελλάδα"

«Δεσμευτική» επιστολή Μπαρόζο προς Αναστασιάδη

Την προσωπική του δέσμευση να πράξει ό,τι είναι δυνατό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ούτως ώστε η Κύπρος να επιστρέψει... σε βιώσιμη κατάσταση και να μετριαστούν οι επιπτώσεις της κρίσης, εκφράζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην επιστολή του ο κ. Μπαρόζο, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το Νοέμβριο του 2011, είχε επανειλημμένως εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της Κύπρου και είχε επισημάνει την ανάγκη η χώρα να μπει σε πρόγραμμα μακροοικονομικής βοήθειας.

Για τον λόγο αυτό, προσθέτει ο κ. Μπαρόζο, στις διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φρόντισε, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να λάβει υπόψη του τις ιδιαίτερες ανάγκες της Κύπρου, κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα η χώρα να λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση 150 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής και 7 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της υπαίθρου (με δείκτη συγχρηματοδότησης 100%).

Επιπλέον, ο κ. Μπαρόζο τονίζει ότι η Κύπρος θα μπορούσε να ζητήσει από τα κοινοτικά Ταμεία, υψηλότερους δείκτες προ-χρηματοδότησης (π.χ. 1,5% αντί του κανονικού 1% για το 2014 και το 2015).

Επίσης, σημειώνει, ότι στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής και της ανάπτυξης της υπαίθρου, η Κύπρος είναι δυνατό να ζητήσει 10% πάνω από το δείκτη συγχρηματοδότησης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μπαρόζο προτείνει να εξεταστεί με τις αρχές του προϋπολογισμού το ενδεχόμενο εμπροσθοβαρούς βοήθειας προς την Κύπρο από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Σημειώνει, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο απαιτεί από την κυπριακή διοίκηση να υποβάλει νωρίτερα το σχεδιασμό των προγραμμάτων της, στο πλαίσιο της συνοχής και της ανάπτυξης της υπαίθρου.

Εκφράζει, επίσης, την πρόθεσή του να στηρίξει πιθανό αίτημα της Κύπρου για χρηματοδότηση από το Ταμείο για τους Νέους (Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων), για το οποίο σήμερα η χώρα δεν είναι επιλέξιμη.

Εξάλλου, ο κ. Μπαρόζο, προτείνει τα στελέχη της Επιτροπής να συντάξουν μια πιο λεπτομερή έκθεση αξιολόγησης για τις ανάγκες της Κυπριακής οικονομίας, προκειμένου να διερευνήσουν καλύτερους τρόπους συνεργασίας με τις κυπριακές αρχές και να παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια.

Σε ό,τι αφορά το μελλοντικό προγραμματισμό των Διαρθρωτικών Ταμείων, ο κ. Μπαρόζο τονίζει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η κατάσταση της Κύπρου.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι στο ζήτημα αυτό μπορούν να βοηθήσουν τα στελέχη της Επιτροπής και η ομάδα στήριξης που θα συσταθεί για να συνδράμει τις κυπριακές αρχές. «Μόλις συμφωνήσουμε για την αξιολόγηση των αναγκών της χώρας θα μπορέσουμε να ταιριάξουμε τα διαθέσιμα κονδύλια με τις συγκεκριμένες ανάγκες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρόζο και συνεχίζει λέγοντας: «Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείω να αναζητήσουμε πρόσθετη στήριξη από τις αρχές προϋπολογισμού, παρά τις γνωστές δυσκολίες που σχετίζονται με αυτά τα ζητήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Καταλήγοντας την επιστολή του, ο κ. Μπαρόζο επαναλαμβάνει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και την προσωπική του στήριξη στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη και στον κυπριακό λαό. «Η αλληλεγγύη ήταν πάντα συνώνυμη με τη δράση της Επιτροπής και θα αποτελέσει εγγύηση για το έργο μας στο μέλλον να βοηθήσουμε την Κύπρο να ανοικοδομήσει και να διαφοροποιήσει την οικονομία της, δίνοντας νέα ελπίδα στο λαό της για καλύτερες ημέρες» αναφέρει ο κ. Μπαρόζο στην επιστολή του.

Χρ. Στυλιανίδης: Οι προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης αποδίδουν

«Η Κύπρος θα εξασφαλίσει προχρηματοδότηση και αύξηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Χρ. Στυλιανίδης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στην επιστολή Μπαρόζο ο οποίος, όπως σημείωσε «προσκαλεί την κυπριακή κυβέρνηση να τύχει προχρηματοδότησης από κονδύλια που δικαιούται η Κύπρος στο πλαίσιο του γνωστού πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2014-2020».

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «έχουν δημιουργηθεί τεχνοκρατικές και πολιτικές ομάδες οι οποίες ετοιμάζουν ένα σχέδιο το οποίο θα έχει ως στόχο την επίσπευση αυτών των προγραμμάτων».

Η Κύπρος, είπε, θα εξασφαλίσει ένα ποσό ύψους 150 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, καθώς η χώρα είναι νησιωτική και απομονωμένο κράτος, όπως επίσης και άλλα 7 εκατ. ευρώ τα οποία θα κατανεμηθούν στο πλαίσιο της αγροτικής πολιτικής.

Υπάρχει σαφής δέσμευση, είπε, ότι «από το 1% θα πάμε στο 1,5% για τα έτη 2014-2015», εφ'όσον όμως υπάρξει προετοιμασία εκ μέρους του κράτους, των φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «αποδίδουν οι προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για την προχρηματοδότηση ευρωπαϊκών κονδυλίων κι αυτό προκύπτει από την επιστολή του προέδρου της Ε.Ε., κ. Ζοζέ Μανουέ Μπαρόζο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη».

Η επιστολή Μπαρόζο είναι απάντηση σε επιστολή του κ. Αναστασιάδη που εστάλη στις 9 Απριλίου.

kerdos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεσμευτική» επιστολή Μπαρόζο προς Αναστασιάδη"

Έφοδος του FBI σε διαμέρισμα στη Βοστώνη – Ποιος είναι ο ύποπτος

Σε διαμέρισμα 20χρονου Σαουδάραβα κάνει εκτενή έρευνα το FBI όπως φαίνεται και από φωτογραφία που διέρρευσε και δείχνει ομοσπονδιακό πράκτορα να ερευνά το περιεχόμενο μιας χάρτινης σακούλας.

Σύμφωνα με την New York Post, ο πιθανός ύποπτος κρατείται και ανακρίνεται από τις αρχές σε νοσοκομείο της Βοστώνης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα υποβάλλεται σε θεραπεία για τα τραύματα που φέρνει στο πόδι του από την έκρηξη, καθώς πολλά θραύσματα του έπεσαν επάνω του. Ήδη τα ρούχα του υπόπτου υποβάλλονται σε εξονυχιστικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν επάνω στοιχεία που να τον συνδέουν με την επίθεση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφοδος του FBI σε διαμέρισμα στη Βοστώνη – Ποιος είναι ο ύποπτος"

Σούρλας: Εισαγγελική έρευνα για επιδοτήσεις offshore

Να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις χορήγησης επιδοτήσεων, προμήθειες στο Δημόσιο με τιμολόγια offshore καθώς και με εταιρείες που συμβάλλονται με offshore μέσω καταπιστευμάτων, ζήτησε... ο Γεώργιος Σούρλας από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρ. Πεπόνη.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η αναγκαιότητα προκύπτει από το γεγονός ότι από ελέγχους που έκανε το ΣΔΟΕ και τις εκθέσεις που συνέταξε διαπιστώθηκαν υπερτιμολογήσεις ακόμη και πάνω από 2000% καθώς και η έκδοση εικονικών τιμολογίων από offshore εταιρείες και με βάση αυτών έγιναν επιδοτήσεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένες περιπτώσεις:

• Εταιρεία προμηθεύτηκε από την Ισπανία μηχάνημα που η πραγματική του αξία ανερχόταν σε 4 εκατ. δρχ. Με τιμολόγιο όμως που εξέδωσε offshore εταιρεία στα νησιά Μan τιμολογήθηκε στα 174 εκ. δρχ. Βάσει αυτού του τιμολογίου πήρε επιδότηση 79 εκατ.δρχ. Δηλαδή πλήρωσε το μηχάνημα 4 εκατ. δρχ. και καρπώθηκε 75 εκατ., τόσο απλά!

• Επιχειρηματίας που εξέδωσε επ’ ονόματί του offshore εταιρεία τιμολόγιο για μηχάνημα αξίας 18 εκατ. δρχ. το οποίο ποτέ δεν αγόρασε, πήρε επιδότηση 7,2 εκατ. δρχ.

• Μηχανική βαλβίδα καρδιάς ενώ το πραγματικό κόστος αγοράς όπως προκύπτει από το τιμολόγιο ανέρχονταν σε 1.225 ευρώ η ίδια η βαλβίδα στη συνέχεια τιμολογήθηκε από offshore εταιρεία και την προμήθευσαν στα νοσοκομεία έναντι 5.450 ευρώ. Το ίδιο έγινε και με εκατοντάδες άλλα μηχανήματα.

Εκτός από τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή και το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος οι offshore εταιρείες χρησιμοποιούνταν από επιχειρηματίες για υπερτιμολογήσεις και έκδοση εικονικών τιμολογίων προκειμένου να καρπωθούν με τις επιδοτήσεις πολλαπλάσια ποσά από αυτά που δικαιούνταν, υποστηρίζει ο κ. Σούρλας.

Μετά από όλα αυτά, τόνισε, επιβάλλεται να αποκαλυφθούν τα κυκλώματα που καταλήστεψαν το Δημόσιο, να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους και να επιστρέψουν τα χρήματα που καταχράστηκαν στο Δημόσιο.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σούρλας: Εισαγγελική έρευνα για επιδοτήσεις offshore"

Σόιμπλε: Στα 20,8 δισ. ευρώ οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου

Μεταξύ 20,7 και 20,8 δισε. ευρώ κυμαίνονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου, αντί του αρχικού υπολογισμού που έκανε λόγο για 23 δισεκατομμύρια, σύμφωνα όσα είπε κατά την ενημέρωση του ο Γερμανός υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Επιτροπή Οικονομικών του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

«Ο υπουργός μας έδωσε αριθμητικά στοιχεία τα οποία αθροίζονται μεταξύ των 20,7 και των 20,8 δισεκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής, Νόρμπερτ Μπάρτλε, ενώ άλλοι βουλευτές που συμμετείχαν στην συνεδρίαση επιβεβαίωσαν την εκτίμηση ότι το ποσό θα ανέλθει περίπου σε 20 δισεκατομμύρια.

Η ψηφοφορία στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την έγκριση του πακέτου διάσωσης θα διεξαχθεί την Πέμπτη και αναμένεται, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις των κομμάτων, να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Στα 20,8 δισ. ευρώ οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου"

Ρυθμίσεις στα δάνεια 200.000 νοικοκυριών με εισόδημα έως 35.000 ευρώ

Η μηνιαία δόση δεν θα υπερβαίνει το 30% του καθαρού εισοδήματος και η περίοδος χάριτος θα είναι 48 μήνες

Υπαγωγή στη ρύθμιση χρεών ενήμερων δανειοληπτών με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 35.000 ευρώ και κατηγοριοποίηση όσων κάνουν χρήση αυτής με βάση τρία κριτήρια προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική συμφωνία του υπουργείου Ανάπτυξης με την τρόικα για τα ενυπόθηκα δάνεια.
Σε κάθε περίπτωση η δόση που θα καταβάλλουν οι δανειολήπτες δεν θα υπερβαίνει το 30% του καθαρού εισοδήματος, δηλαδή αυτού που μένει εάν αφαιρεθούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές. Μάλιστα, η ρύθμιση θα παρέχει την απαιτούμενη ευελιξία, έτσι ώστε η δόση να αναπροσαρμόζεται με βάση την εκάστοτε οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη εντός της τετραετούς περιόδου χάριτος, με την τήρηση κάθε φορά του «κανόνα του 30%».

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες της ρύθμισης θα γίνουν σήμερα από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Αθ. Σκορδά. Το κείμενο του νομοσχεδίου με το οποίο θα θεσμοθετείται η ρύθμιση χρεών, καθώς και οι αλλαγές στον νόμο 3869/2010, γνωστό ως «νόμο Κατσέλη», θα αποσταλεί όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο, εκτιμάται ότι η σχετική γνώμη θα δοθεί σε λιγότερο από ένα μήνα και έτσι η ρύθμιση θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Βάσει των εκτιμήσεων του υπουργείου Ανάπτυξης από τη ρύθμιση χρεών αναμένεται να επωφεληθούν πάνω από 200.000 δανειολήπτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα βασικά σημεία της ρύθμισης είναι τα ακόλουθα:

- Στη ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες (με δελτίο παροχής υπηρεσίας) με σχέση εξαρτημένης εργασίας με ένα νομικό πρόσωπο με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 35.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 35% από την 1/1/2010. Η αρχική πρόταση προέβλεπε εισόδημα έως 25.000 ευρώ.

- Στη ρύθμιση υπάγονται δάνεια που αφορούν μόνο την κύρια κατοικία του δανειολήπτη με αντικειμενική αξία έως 180.000 ευρώ, ενώ για τους πολύτεκνους το αντίστοιχο όριο είναι 200.000 ευρώ.

- Προβλέπεται περίοδος χάριτος 48 μηνών εντός της οποίας ο δανειολήπτης θα καταβάλει τοκοχρεολυτική δόση, η οποία δεν θα υπερβαίνει το 30% του τρέχοντος καθαρού του εισοδήματος. Για τον καθορισμό του ύψους της δόσης και πιθανώς και του επιτοκίου θα λαμβάνονται υπόψη το εισόδημα, η γενικότερη οικονομική κατάσταση (κινητή και ακίνητη περιουσία), καθώς και η οικογενειακή κατάσταση του δανειολήπτη.

- Στην περίπτωση των ανέργων προβλέπεται μηδενική καταβολή και υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν άλλο εισόδημα. Η κεφαλαιοποίηση των τόκων κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής θα γίνεται για την κατηγορία των ανέργων με μηδενικό εισόδημα με επιτόκιο το πολύ 1,5%.

- Οσοι εντάσσονται στη ρύθμιση θα πρέπει να έχουν ανεξόφλητο υπόλοιπο δανείου το οποίο θα είναι το πολύ 150.000-160.000 ευρώ και όχι 125.000 ευρώ που προέβλεπε η αρχική πρόταση.

- Εντός της περιόδου χάριτος, ο δανειολήπτης που κάνει χρήση της ρύθμισης θα πρέπει να ενημερώνει εγκαίρως την τράπεζα για κάθε μεταβολή της εισοδηματικής του κατάστασης έτσι ώστε να αναπροσαρμόζεται το ποσό της δόσης με βάση τον κανόνα του 30%.

- Δεν προβλέπεται περίοδος υποχρεωτικής επανεξέτασης της οικονομικής κατάστασης του δανειολήπτη. Ωστόσο, η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να καλεί τον δανειολήπτη μια φορά τον χρόνο για να ελέγχει την οικονομική του κατάσταση.

- Μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος ο δανειολήπτης ακολουθεί τους αρχικούς όρους της δανειακής σύμβασης που είχε συνάψει με την τράπεζα.

Η συμφωνία του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει και αλλαγές στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Οι βασικές αλλαγές που φέρεται να έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών είναι δύο: πρώτον, για την επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 50% + 1 των απαιτήσεων της οφειλής (όχι η πλήρης ομοφωνία, 100%, που απαιτείτο μέχρι σήμερα). Δεύτερον, η ελάχιστη δόση που θα καταβάλει ο δανειολήπτης μέχρι το δικαστήριο να αποφασίσει το ύψος της δόσης θα είναι 40 ευρώ.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » " Ρυθμίσεις στα δάνεια 200.000 νοικοκυριών με εισόδημα έως 35.000 ευρώ"

«Σνομπάρει» την προανακριτική ο Παπανδρέου

Ξαναέστειλε το παλαιό του υπόμνημα

Με ένα κείμενο που θα χωρούσε σε ανάρτηση του twitter εξήγησε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, τους λόγους για τους οποίους αρνείται να προσέλθει για δεύτερη φορά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει πως ό,τι είχε να πει, το κατέθεσε με το πρώτο του τετρασέλιδο υπόμνημα, το οποίο μάλιστα επισυνάπτει, προκειμένου τα μέλη της επιτροπής να το μελέτησαν εκτενώς.

Υπενθυμίζεται, ότι στο αρχικό του υπόμνημα ο κ. Παπανδρέου «κάρφωνε» τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολή για να αξιοποιηθεί η λίστα από το ΣΔΟΕ και πως δεν είναι ευχαριστημένος από το σχετικό αποτέλεσμα.

«Έκλεισε» το θέμα Παπανδρέου

Πάντως, έπειτα από σχετικές ψηφοφορίες, η πλειοψηφία της επιτροπής αποφάσισε να μην επιμείνει στην κατάθεση του κ. Παπανδρέου, καθώς -πέραν των άλλων- κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τη βίαιη προσαγωγή του.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης (Χ.Α) και ο κ. Βασίλης Καπερνάρος (ΑΝ.ΕΛΛ) ζήτησαν τη βίαιη προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού, κατά της συγκεκριμένης πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές τΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ απείχαν.

Επίσης, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να σταλεί νέα κλήση στον κ. Παπανδρέου, πρόταση που στήριξαν ΚΚΕ και ΑΝ.ΕΛΛ, η Χ.Α. απείχε και καταψήφισαν οι υπόλοιποι βουλευτές.

Το ΣΔΟΕ επαναφέρει το θέμα εμπλοκής της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Έντονο προβληματισμό στα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκαλεί η κατάθεση του ειδικού διευθυντή του ΣΔΟΕ Ευάγγελου Καραμάνου. Και αυτό γιατί ο μάρτυρας επανέφερε το θέμα της εμπλοκής της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου με τον λογαριασμό των 550.000.000 δολαρίων.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμάνος είπε σε σύσκεψη διευθυντών του ΣΔΟΕ για την λίστα Λαγκάρντ, υπο τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Στέλιο Στασινόπουλο, ο κ. Νίκος Λέκκας τους ανέφερε ότι έχει πληροφορίες που θέλουν τη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού πίσω από τον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο έχει υποστηρίξει, τόσο στους οικονομικούς εισαγγελείς όσο και στην επιτροπή , και ο κ. Στασινόπουλος. Από την άλλη, ο κ. Λέκκας επισημαίνει ότι ουδέποτε έχει αναφέρει κάτι σχετικό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σνομπάρει» την προανακριτική ο Παπανδρέου"

ΙΚΕΑ: Προς πώληση οι κεφτέδες με κρέας αλόγου

Μια αρκετά αμφιλεγόμενη ιδέα της ΙΚΕΑ γνωστοποιεί με άρθρο της η βρετανική Daily Mail. Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, η σουηδική εταιρεία κατάρτισε ένα σχέδιο προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα κεφτεδάκια στα οποία εντοπίστηκαν ίχνη DNA αλόγου.

Το σχέδιο έχει ως εξής: Η ΙΚΕΑ θα βάλει νέες ετικέτες σε αυτά τα προϊόντα, στα οποία και θα αναγράφεται ότι περιέχουν κρέας αλόγου. Εν συνεχεία, θα τοποθετηθούν στα ράφια και θα τεθούν προς πώληση σε χαμηλές τιμές, με τα έσοδα να δίνονται σε φιλανθρωπίες.

Εκπρόσωπος της σουηδικής εταιρείας αναφέρει πως, εφόσον τα κεφτεδάκια δεν ενέχουν κάποιο κίνδυνο για την υγεία, είναι επιθυμία της εταιρείας να τα αξιοποιήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο η ιδέα αυτή να υλοποιηθεί. Πρέπει να τονίσουμε πως το εν λόγω σχέδιο εξετάζεται να εφαρμοστεί από την ΙΚΕΑ στα καταστήματα που διατηρεί στη Σουηδία.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΚΕΑ: Προς πώληση οι κεφτέδες με κρέας αλόγου"

Πάγκαλος: «H Βουλή έχει γεμίσει αλήτες, πολλοί από τους οποίους είναι δημοσιογράφοι»

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι γνωστό ότι πάντα έχει προκλητικό λόγο, ειδικά όταν θέλει να γίνει καυστικός με κάτι το οποίο δεν του αρέσει.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του βρέθηκαν οι δημοσιογράφοι - βουλευτές για τους οποίους μόνο καλές κουβέντες δεν είχε να πει.

Ειδικότερα, μιλώντας κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής στην οποία μετέχει κάθε Τρίτη στον Βήμα Fm είπε μεταξύ άλλων:

«Στη Βουλή έχουν μαζευτεί αρκετοί αλήτες, μεταξύ των οποίων και πολλοί συνάδελφοί σας».

Στον αντίλογο των παριστάμεων δημοσιογράφων γιατί στοχοποιεί τους συγκεκριμένους, ο κ. Πάγκαλος απάντησε: «Τόσα χρόνια τα άλλα επαγγέλματα δεν τα έχουνε βάλει με τους βουλευτές. Οι ηθοποιοί π.χ. κάνουν τη δουλίτσα τους. Κάνει ο ένας τον κερατά, ο άλλος τον εραστή, όπως είναι ο ρόλος του. Οι δημοσιογράφοι, ο ρόλος τους είναι να βρίζουν τους πολιτικούς και ξαφνικά βλέπουνε Βουλή και μπουκάρουνε μέσα.

Μην αρχίσω και λέω ονόματα τώρα. Εχω εξαγριωθεί, τους βλέπω και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουν να μιλήσουν!

Τα χειρότερα ελληνικά της Βουλής τα μιλάνε οι δημοσιογράφοι. Αυτοί γράφανε τόσον καιρό; Αλλά πού να μιλήσουν οι διορθωτές!».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάγκαλος: «H Βουλή έχει γεμίσει αλήτες, πολλοί από τους οποίους είναι δημοσιογράφοι»"

Πρώτη η Ελλάδα σε ποσοστό παχυσαρκίας στην Ευρώπη

Το ποσοστό των υπέρβαρων φτάνει το 42%

Μετά τη ραγδαία γήρανση τού πληθυσμού και τη μείωση των γεννήσεων, που επιτείνουν το δημογραφικό πρόβλημα, η χώρα μας αποκτά μια ακόμη αρνητική πρωτιά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καταγράφοντας ποσοστό υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων 42%, όταν ο μέσος όρος για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους δεν ξεπερνά το 38%!

Ακόμη πιο ανησυχητικά είναι τα στοιχεία αυτά για τα Ελληνόπουλα, τα οποία αναδεικνύονται ως τα πλέον παχύσαρκα παιδιά της Γηραιάς Ηπείρου: περίπου 3 στα 10 αγόρια στην εφηβεία και 1 στα 6 κορίτσια είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, ποσοστά που, επίσης, αυξάνονται αλματωδώς τα τελευταία χρόνια.

H παχυσαρκία θα είναι ένα από τα κεντρικά θέματα του 40ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, το οποίο ξεκινά αύριο στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στον ορισμό της παχυσαρκίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, αναπληρωτής καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Γιώργος Μαστοράκος, σε συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παχύσαρκος θεωρείται όποιος έχει Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) πάνω από 30. Όπως είναι γνωστό, ο ΔΜΣ προκύπτει από τη διαίρεση του σωματικού βάρους (σε κιλά) δια του ύψους του ατόμου στο τετράγωνο. Αν ο ΔΜΣ είναι μεταξύ 25-29,9, το άτομο θεωρείται υπέρβαρο.

Εκτός όλων των άλλων, η παχυσαρκία παίζει τεράστιο ρόλο στον σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ), άλλη μια σύγχρονη πανδημία, όπως ανέφερε ο ενδοκρινολόγος, διευθυντής του Πολυιατρείου ΕΟΠΥΥ Ανάληψης Θεσσαλονίκης, Ζαδάλλα Μούσλεχ. Η αύξηση του σωματικού βάρους πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα επιβαρύνει σημαντικά τον οργανισμό και συμβάλλει στην εμφάνιση του διαβήτη, είπε ο κ. Μούσλεχ. Παρ΄ όλα αυτά, τα μηνύματα για την αντιμετώπιση του ΣΔ είναι σήμερα πιο αισιόδοξα από ποτέ, καθώς έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στη φαρμακολογία και αναμένονται και νέα σκευάσματα, ενώ βελτιώνονται συνεχώς οι αντλίες έγχυσης ινσουλίνης. Τέλος, η ημέρα που το τεχνητό πάγκρεας θα μπορέσει να εφαρμοστεί, πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά, γεγονός που θα φέρει επανάσταση.

Ένα άλλο θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος του συνεδρίου αποτελεί η διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής του άνδρα, ιδίως σε ό,τι σχετίζεται με την αναπαραγωγική ικανότητα του ζευγαριού. Στον τομέα αυτόν, η ανδρολογία έχει επιτύχει μεγάλα επιτεύγματα, ενώ ακόμη πιο σημαντικές αναμένονται οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα με την έρευνα στα στελεχιαία κύτταρα σχετικά με την ανδρική υπογονιμότητα.

Σε ό,τι αφορά τις απεικονιστικές δυνατότητες στην ενδοκρινολογία, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τη συνεχή εξέλιξη της υπερηχογραφίας. Η υπερηχογραφία είναι μια μέθοδος απλή στην εφαρμογή της, ανώδυνος, ακίνδυνη, η οποία μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές και έχει μικρό κόστος, είπε ο συντονιστής διευθυντής του Ενδοκρινολογικού Τμήματος του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά "Μεταξά", Φίλιππος Καλδρυμίδης. Δια της υπερηχογραφίας στην ενδοκρινολογία προεκτείνονται τα δάκτυλα των ενδοκρινολόγων, επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα της ψηλάφησης των (π.χ. παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα). Ακόμη, δια της υπερηχογραφίας επεκτείνεται και οι επισκόπησή τους συλλέγοντας πληροφορίες για την υφή και το μέγεθος των ενδοκρινών αδένων που ελέγχονται (θυρεοειδής αδένας, ωοθήκες, επινεφρίδια). Οι εφαρμογές της υπερηχογραφίας είναι χρησιμότατες για όλες τις ειδικότητες τής ιατρικής και ειδικά στην διερεύνηση των παθήσεων των ενδοκρινικών αδένων.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » " Πρώτη η Ελλάδα σε ποσοστό παχυσαρκίας στην Ευρώπη"

Mega:Και τώρα η απόφαση για τα λεφτά.

Μπόμπολας, Ψυχάρης και Βαρδινογιάννης καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για το Mega

Το μεσημέρι αυτής της Πέμπτης 18ης Απριλίου οι μέτοχοι του Mega καλούνται να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη. Η έκτακτη γενική συνέλευση της ιδιοκτήτριας εταιρείας Τηλέτυπος ΑΕ θα κληθεί να αποφασίσει για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 έως 20 εκατ. ευρώ ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της χρονιάς και... έχει ο Θεός.

Πέρυσι, αρχικά οι μέτοχοι του Mega, κύριοι Γιώργος Μπόμπολας, Σταύρος Ψυχάρης και Βαρδής Βαρδινογιάννης, είχαν αποφασίσει να βάλουν στο ταμείο το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, όμως η αύξηση του κεφαλαίου, μετά και από παρατηρήσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις αποσβέσεις, δεν προχώρησε.

Οταν ελήφθη η απόφαση για νέα αύξηση αυτή ήταν κατά 5 εκατ. ευρώ «κουτσουρεμένη», στα 10 εκατ. ευρώ, Οι ελπίδες πως θα μπορούσε να βγει η χρονιά με τα 10 εκατ. ευρώ σε μετρητά που θα έδιναν οι τράπεζες από την ανακεφαλαιοποίηση του ομολογιακού δανείου των 98 εκατ, ευρώ, ήταν σωστές.

Το 2012 βγήκε, αλλά το 2013 ξεκίνησε με νέες μειώσεις στη διαφημιστική δαπάνη. Συνεπώς η συνέλευση μπορεί να αποφασίσει για την νέα αύξηση, αλλά το θέμα είναι να συμμετάσχουν όλοι οι μέτοχοι οι οποίοι όμως παράλληλα έχουν να καλύψουν και τις ανάγκες των δικών τους επιχειρήσεων: Του ΔΟΛ (Ψυχάρης), του Πήγασου (Μπόμπολας) και του Star Channel (Βαρδινογιάννης)

Και όσο δεν ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν δάνεια και να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις. Υπό αυτή την έννοια μάλλον ήταν «τυχερό» το Mega που κατάφερε να πάρει το δάνειο των 98 εκατ. ευρώ, λίγο πριν κλείσει το 2012, αναγκαζόμενο έστω να βάλει για πρώτη φορά και εγγυήσεις!

Πως είναι οι σχέσεις των μετόχων της Τηλέτυπος; Ο Γιώργος Μπόμπολας, κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη βδομάδα στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου, φέρεται να είπε πως δεν έχει εμπλοκή στη λειτουργία του καναλιού, πετώντας και το «καρφί»: «Εμείς κρατάμε χαμηλό προφίλ» ήταν η φράση του που ίσως να «φωτογραφίζει» τη λογική άλλων μετόχων του καναλιού.

Μπορεί ο κ. Μπόμπολας να «πάγωσε» την ιδέα της συγχώνευσης-εξαγοράς του Πήγασου από τον ΔΟΛ, αλλά οι σχέσεις μεταξύ Σταύρου Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα παραμένουν εξαιρετικές. Το μεγάλο ερώτημα συνεπώς είναι αν θα τα βρουν οι κύριοι Μπόμπολας και Βαρδινογιάννης για να προχωρήσει η συγχώνευση του Mega με το Star, η οποία και σταμάτησε, λόγω έντονων διαφωνιών μεταξύ των δύο ανδρών.

Επίσης, ένα δεύτερο ερώτημα είναι αν θα ακολουθήσουν την αύξηση, η Benbay του Βίκτωρα Ρέστη που έχει το 4,88% της Τηλέτυπος και η Προμηθέας Gaz του Δημήτρη Κοπελούζου.

Τα οικονομικά του Mega δεν είναι καλά για αυτό και ορισμένοι στο κανάλι θεωρούν πως πρέπει να μειωθεί η τηλεοπτική αγορά από τα έξι ιδιωτικά κανάλια που είναι σήμερα, σε ...τρία.

Ειδικότερα, η εταιρεία παρουσίασε το 2012 ζημίες προ φόρων ύψους 19.006.000 ευρώ έναντι 21.713.000 ευρώ το 2011

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μειώθηκε σε 83.457.000 ευρώ το 2012, από 98.029.000 ευρώ το 2011.

Το Mega έχει αρνητική πορεία από το 2009 όποτε και για πρώτη φορά εμφάνισε ζημίες ύψους 900.000 ευρώ.

Η πώληση του μεριδίου της στη NetMed NV, προς τη Forthnet, αντί ποσού 53 εκατ, ευρώ , το 2008 μοιάζει πολύ μακρινή ιστορία

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Mega:Και τώρα η απόφαση για τα λεφτά."

Πήρε αναβολή ο πρώην μεγαλομέτοχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για τα όπλα

Αναβολή για τις 26 Απριλίου πήρε η εκδίκαση από το Αυτόφωρο της υπόθεσης παράνομης κατοχής όπλων από τον 44χρονο επιχειρηματία και πρώην μεγαλομέτοχο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Αναστάσιο Πάλλη. Ο κ. Πάλλης συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας ύστερα από πολυήμερη έρευνα 16 αστυνομικών στο ιδιωτικό μουσείο του στην περιοχή της Βάρης.

Στην κατοχή του κ. Πάλλη βρέθηκαν 52 όπλα που φέρονταν ανενεργά, χωρίς όμως να έχουν άδεια κατοχής ή και πλήρες πιστοποιητικό απενεργοποίησης. Ακόμη βρέθηκαν 27 τιμολόγια για αγορά όπλων χωρίς να βρεθούν στη διάρκεια του ελέγχου τα αντίστοιχα όπλα. Ο κατηγορούμενος ζήτησε αναβολή προκειμένου να προσκομίσει τα σχετικά παραστατικά.

Σημειώνεται ότι το όνομα του 44χρονου επιχειρηματία είχε μνημονευθεί στο παρελθόν στην αγοραπωλησία περιουσιακών στοιχείων στη Μονή Τοπλού στην Κρήτη, σε υπόθεση «ροζ» γραμμών μέσω αφρικανικού κράτους, στην υπόθεση Βατοπεδίου.

Προσφάτως υπήρξε έλεγχος από το Λιμενικό στη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι ένα εμπορικό πλοίο που δήλωνε ότι είναι στην κατοχή του τελικώς ανήκε σε ιάπωνα εφοπλιστή.

Αναφέρεται, τέλος, ότι σε καταγγελίες σε βάρος του κ. Πάλλη για «αρπαγή του στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"» έχει προχωρήσει ένας ιδιώτης βρετανικής καταγωγής που ασχολείται με υπηρεσίες ασφαλείας σε πλοία που γίνονται στόχος πειρατείας από Σομαλούς.

Ο Βρετανός έχει καταγγείλει ότι μόλις αφίχθη από το Λονδίνο εγκλωβίστηκε στο αεροδρόμιο από φρουρούς του κ. Πάλλη. Κι αυτό προκειμένου να μην αποκαλύψει τα πραγματικά στοιχεία οικονομικών συμφωνιών του με εφοπλιστές και στις οποίες είχε λειτουργήσει ως μεσάζων ο 44χρονος συλληφθείς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Βρετανός θα προσκομίσει στις ελληνικές υπηρεσίες έγγραφα και φωτογραφικό υλικό για μεταφορά σύγχρονων όπλων στην Ελλάδα από τον κ. Πάλλη.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Πήρε αναβολή ο πρώην μεγαλομέτοχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για τα όπλα"

ΕΕ προς ΔΕΗ: Ποιές αυξήσεις; Χρωστάτε χρήματα στους καταναλωτές!

- Το ευρωκοινοβούλιο με απόφαση - χαστούκι αναγκάζει την ΔΕΗ να επιστρέψει χρήματα που είχε προεισπράξει από τους καταναλωτές! Δηλαδή να μειώσει τους λογαριασμούς!
- Την ίδια ώρα η ΔΕΗ προανήγγειλε νέες αυξήσεις 8,3% από την Πρωτομαγιά!
- Οι επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές πρέπει να είναι τουλάχιστον μηδενικές από την εξέλιξη αυτή!

'Ενα όχι του ευρωκοινοβουλίου, μπορεί να σημάνει ευχάριστα νεα για τις τσέπες των καταναλωτών.

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, απέρριψε την πρόταση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για backloading.
Τι σημαίνει αυτό; Βackloading είναι η πρόταση να αποσυρθούν από την αγορά ρύπων περίπου 900 εκατομμύρια δικαιώματα εκπομπής και δημιουργώντας αυτή την τεχνητή έλλειψη να ανέβουν οι τιμές στο χρηματιστήριο των ρύπων.

Μετά από αυτό συμβαίνει το εξής:

Η ΔΕΗ η οποία είχε προεισπράξει τα δικαιώματα αυτά από τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες, πρέπει τώρα να τους τα δώσει πίσω. Δηλαδή όχι μόνο να ξεχάσει τις αυξήσεις στα τιμολόγια αλλά να δώσει και επιστροφή στους καταναλωτές!

Όλοι εμείς είχαμε πληρώσει προκαταβολικά την αύξηση του κόστους που είχε προϋπολογιστεί για τους ρύπους με αυξημένες τιμές.

Πως είχε γίνει αυτό: Η ΔΕΗ είχε προϋπολογίσει το κόστος των ρύπων με τιμές στα 7 ευρώ ο τόνος, ποσό που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση και είχε περάσει στους λογαριασμούς του ρεύματος κατά τις αυξήσεις των τιμολογίων του Ιανουαρίου. Δηλαδή τώρα στην πράξη, με τις τιμές κάτω από τα 3 ευρώ, προκύπτει ένα περίσσευμα 4 ευρώ για κάθε δικαίωμα, ως πλεόνασμα που θα πρέπει να επιστραφεί στους καταναλωτές ή να συνυπολογιστεί στις επικείμενες αναπροσαρμογές των τιμολογίων το Μάιο και τον Ιούλιο.

Επίσης με τα νέα δεδομένα οι προϋπολογισμένες αυξήσεις (για το Μάιο και τον Ιούλιο όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα και έχει ανακοινωθεί από τον περασμένο Ιανουάριο) θα πρέπει να επανυπολογιστούν και πιθανόν οι επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές να είναι μηδενικές.

Σημειώνεται ότι η απόρριψη έγινε με 15 ψήφους διαφορά και στο ΕΚ δόθηκε μια μεγάλη μάχη μεταξύ των υποστηρικτών και των πολέμιων της πρότασης. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις αντιδράσεις διαδραμάτισε η ομάδα των Φιλελευθέρων και ο έλληνας ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ προς ΔΕΗ: Ποιές αυξήσεις; Χρωστάτε χρήματα στους καταναλωτές!"

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Μαΐου

Χαμηλές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Μαΐου και απελευθέρωση των τιμών από 1ης Ιουλίου ανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υφυπουργός τόνισε ότι σύμφωνα με τη σχετική Κοινοτική Οδηγία τα τιμολόγια της ΔΕΗ απελευθερώνονται την 1η Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής.

«Έχουν γίνει τα πρώτα βήματα με την προσαρμογή των τιμολογίων από 1ης Ιανουαρίου και ακολουθεί το επόμενο βήμα την 1η Μαΐου. Δεν πρόκειται να αυξηθούν τα τιμολόγια σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό, θα έλεγα μάλλον χαμηλό γιατί έχουμε πετύχει να γίνει ομαλά η μετάβαση προς την απελευθέρωση. Η ΔΕΗ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνει πάντα υπόψη τη γνώμη της ΡΑΕ. Με τη γνώμη της ΡΑΕ πιστεύω ότι θα υπάρξει ισορροπία, ώστε οι καταναλωτές να είναι ικανοποιημένοι και οι τιμές να αντανακλούν το κόστος παραγωγής», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε επίσης στις έρευνες υδρογονανθράκων, τονίζοντας ότι «αξιολογούμε τα ευρήματα των σεισμικών ερευνών για να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα για τα εγχώρια κοιτάσματα και να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα για την αξιοποίησή τους σε μεγάλη κλίμακα, αν επιβεβαιωθούν τα πρώτα στοιχεία».

Τέλος, αναφερόμενος στις ενεργειακές διασυνδέσεις έκανε λόγο για μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα, που είναι ζωτικό κομμάτι των εμπορικών και ναυτικών δρόμων που ενώνουν την Ανατολή με τη Δύση να επεκτείνει τον ρόλο της στην ενέργεια. «Βρισκόμαστε στην καλύτερη θέση. Υλοποιούμε όσα χρειάζονται για να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα αυτά με τον καλύτερο τρόπο και δρομολογούνται ενεργειακά σχέδια που πριν από μερικά χρόνια έμοιαζαν πολύ μακρινά», κατέληξε ο υφυπουργός αναφερόμενος ειδικότερα στην υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ, την κύρωση του μνημονίου κατανόησης για τον αγωγό IGI (Ελλάδα- Ιταλία) που εξακολουθεί να αποτελεί έργο ενδιαφέροντος για ΕΕ, κ.α.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Μαΐου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news