facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση Εταιρείας Α. Λούτσιος & Υιοί Σχετικά Με Δημοσίευμα Της Χαραυγής

Η Εταιρεία Α. Λούτσιος & Υιοι Λτδ και οι Άντης και Κάτια Λούτσιου, καλούν την εφημερίδα «Χαραυγή» και όσους αναδημοσίευσαν ψευδείς ισχυρισμούς όπως προβούν άμεσα σε ανασκευή και αποκατάσταση της αλήθειας διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα τους να προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

Σε ανακοίνωσή της, η Εταιρεία Α. Λούτσιος & Υιοι Λτδ και ο κος και η κα. Άντης και Κάτια Λούτσιου, «αναφερόμενοι σε σημερινό, κακόβουλο δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» δηλώνουν ότι η προσπάθεια διασύνδεσης των οικονομικών δραστηριοτήτων της εταιρείας ή του κου και της κας Άντη και Κάτιας Λούτσιου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όχι μόνο είναι κακόβουλή αλλά και εσκεμμένη προσπάθεια πολιτικοποίησης καθόλα νόμιμων οικονομικών δραστηριοτήτων, ξένων προς τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στην εν λόγω εφημερίδα».

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

1. Η προσπάθεια διασύνδεσης των οικονομικών δραστηριοτήτων της εταιρείας ή του κου και της κας Άντη και Κάτιας Λούτσιου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όχι μόνο είναι κακόβουλή αλλά και εσκεμμένη προσπάθεια πολιτικοποίησης καθόλα νόμιμων οικονομικών δραστηριοτήτων, ξένων προς τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στην εν λόγω εφημερίδα.

2. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως ακολούθως:

Α. Η Εταιρεία Α. Λούτσιος & Υιοί Λτδ και οι συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες Remitonia Co. Ltd, Hercules Investments Ltd και Cyproasian Trading Co. Ltd δεν περιορίζονται στην εισαγωγή αυτοκινήτων αλλά εκτείνονται σε σωρεία οικονομικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επενδύσεις σε ακίνητα, μετοχές, ομόλογα Κυπριακών Τραπεζών και κρατικά ομόλογα. Στους ίδιους τομείς δραστηριοποιούνται οι κ.κ. Άντης και Κάτια Λούτσιου.

Β. Μέχρι την 12η Μαρτίου 2013, οι πιο πάνω εταιρείες και η οικογένεια Άντη Λούτσιου, περιλαμβανομένων των παιδιών τους Ετίττας, Δάμωνα και Γιάννου διέθεταν καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου συνολικού ύψους 46.750.000 Ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ποσού 4.000.000 Ευρώ σε Κυπριακά κρατικά ομόλογα επ’ ονόματι του κ. και της κας. Άντη και Κάτιας Λούτσιου. Να σημειωθεί πως το σύνολο των εν λόγω ποσών προέρχονται από κέρδη και εισοδήματα τα οποία έχουν δεόντως φορολογηθεί και κανένα ποσό δεν οφείλεται στο κράτος.

Γ. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και κατ’ αντίθεση των ισχυρισμών της εφημερίδας πως ποσό 21.000.000 Ευρώ μεταφέρθηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού, τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως ακολούθως:Η Εταιρεία Α. Λούτσιος & Υιοί Λτδ μετέφερε από την Λαϊκή Τράπεζα Λτδ στον τρεχούμενο λογαριασμό που διατηρεί με την Τράπεζα Κύπρου Λτδ στην Κύπρο το ποσό των 10.500.000 Ευρώ το οποίο τοποθετήθηκε σε λογαριασμό προθεσμίας στην εν λόγω τράπεζα, ενώ ποσό 10.500.000 Ευρώ μεταφέρθηκε από την Λαϊκή Τράπεζα Λτδ στην Τράπεζα Barclays PLC Λονδίνου στο όνομα Άντης και Κάτια Λούτσιου, για τους λόγους που εκτίθενται ευθύς αμέσως:

i. Για την αποπληρωμή αγοράς δύο ακινήτων στην Ελλάδα από την κα. Κάτια Λούτσιου της τάξης 1.100.000 Ευρώ και επιπλέον ποσού 400.000 Ευρώ περίπου για τις αναγκαίες ανακαινίσεις των εν λόγω ακινήτων.

ii. Για την έγκυρη υποβολή προσφοράς ύψους 6.490.000 Ευρώ από τον κο. Άντη Λούτσιο για την αγορά ακινήτου του Ελληνικού δημοσίου στην Κύπρο, χωρίς να υπολογίζεται στο εν λόγω ποσό το 8% μεταβιβαστικών τελών σε περίπτωση επιτυχούς κατάληξης της προσφοράς.

3. Από τα όσα έχουν εκτεθεί καταφαίνεται ξεκάθαρα πως στις 13 Μαρτίου 2013 παρέμεναν στα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου ποσά που ανέρχονται σε 36.250.000 Ευρώ. Εκ τούτων, ποσό 7.320.000 Ευρώ μετά την αφαίρεση των ασφαλισμένων καταθέσεων παραμένουν στην Λαϊκή Τράπεζα Λτδ και συνεπώς είναι υπό εκκαθάριση. Ποσό 21.213.300 Ευρώ παραμένουν στην Τράπεζα Κύπρου Λτδ, εκ των οποίων τα μη εξασφαλισμένα ανέρχονται σε 20.613.000 Ευρώ και συνεπώς υπόκεινται σε απομείωση και μετατροπή σε μετοχές, και πιο συγκεκριμένα το ποσό των 7.730.000 Ευρώ.

4. Από τα πιο πάνω αδιάσειστα στοιχεία προκύπτουν εύλογα τα ακόλουθα ερωτήματα:

Α. Αν ως ψευδώς ισχυρίζεται η εφημερίδα, η εταιρεία Α. Λούτσιος & Υιοί Λτδ και/ή ο κος. και η κα. Άντης και Κάτια Λούτσιου και/ή τα παιδιά τους είχαν τάχα «προνομιακή» ενημέρωση γιατί δεν απέστειλαν στο εξωτερικό το σύνολο των καταθέσεων τους σε περίοδο μάλιστα που η διακίνηση συναλλάγματος ήταν χωρίς τους όποιους περιορισμούς;

Β. Αν είχαν τάχα «προνομιακή» ενημέρωση μπορεί να απαντήσουν οι συντάκτες του δημοσιεύματος, γιατί να μεταφέρουν σε τράπεζα του εξωτερικού μόνο ποσό 10.500.000 Ευρώ όταν η τελική ζημιά που υπέστησαν ξεπερνά τα 15.000.000 Ευρώ;

Γ. Η έστω και ψευδής αναφορά πως ο κος. Άντης και η κα. Κάτια Λούτσιου μετέφεραν στις 29 Ιανουαρίου 2013 24.000.000 Ευρώ στο εξωτερικό, υπονοεί μήπως πως έτυχαν της ίδιας «προνομιακής» ενημέρωσης από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια;

Μετά τα όσα με σαφήνεια και τεκμηρίωση έχουν εκτεθεί είναι πασίδηλο πως στόχος της εφημερίδας ήταν να πληγεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και η δυσφήμηση της εταιρείας Α. Λούτσιος & Υιοί Λτδ και των συνδεδεμένων με αυτήν προσώπων.

Τόσο η εταιρεία, όσο και ο κος. και η κα. Άντη Λούτσιου καλούν την εφημερίδα «Χαραυγή» και όσους αναδημοσίευσαν τους ψευδείς ισχυρισμούς της όπως προβούν άμεσα σε ανασκευή και αποκατάσταση της αλήθειας διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα τους να προσφύγουν στην δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα και ρητά δηλώνουμε πως είμαστε στην διάθεση της ερευνητικής επιτροπής ή/και των όποιων άλλων αρμοδίων οργάνων της δημοκρατίας προς επαλήθευση των πραγματικών γεγονότων.

onlycy
Διαβάστε Περισσότερα » " Ανακοίνωση Εταιρείας Α. Λούτσιος & Υιοί Σχετικά Με Δημοσίευμα Της Χαραυγής "

Λιλλήκας: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για τον Αναστασιάδη

Ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» για απόσυρση εκατομμυρίων από συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου Αναστασιάδη, αναφέρει ότι, αν οι πληροφορίες ευσταθούν, «τότε εγείρεται μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Σε γραπτή δήλωση του, ο κ. Λιλλήκας σημειώνει ότι «η φερόμενη εμπλοκή στενών συγγενικών προσώπων του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μεταφορά 21 εκατομμυρίων ευρώ από τη Λαϊκή Τράπεζα στο εξωτερικό, στις 12 και 13 Μαρτίου», πρέπει να τύχει άμεσης διερεύνησης και να υπάρξει πλήρης διαφάνεια το συντομότερο δυνατό.

Η συγκεκριμένη περίπτωση, προσθέτει, πρέπει να διερευνηθεί από τη Γενική Εισαγγελία, αλλά και από την Ερευνητική Επιτροπή, που έχει διορίσει το Υπουργικό, παρά τις περιορισμένες εξουσίες που αυτή διαθέτει. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται στενά συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, να απαντηθούν και τα πιο κάτω ερωτήματα:

-Ποιος έδωσε προνομιακή πληροφόρηση στα συγκεκριμένα πρόσωπα και στις εταιρείες τους για το επικείμενο κούρεμα καταθέσεων και το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας;

-Από ποιες πηγές προέρχονται τα εκατομμύρια που εμφανίζονται στους λογαριασμούς της συγκεκριμένης εταιρείας και κατά πόσον αυτά τα εκατομμύρια ήταν δηλωμένα στο Φόρο Εισοδήματος;

real
Διαβάστε Περισσότερα » " Λιλλήκας: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για τον Αναστασιάδη "

Πυροβολισμός στα Εξάρχεια - Σφαίρα διαπέρασε τζάμι ΙΧ

Πυροβολισμός σημειώθηκε στην στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Μεταξά στα Εξάρχεια στις 19:30 το βράδυ της Κυριακής.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ακούστηκε ένας πυροβολισμός και οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν και πήγαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι μια σφαίρα τρύπησε το παρμπρίζ σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Λίγα λεπτά πριν η οδηγός του οχήματος, είχε βγει από το όχημα.

Δεν έχει διευκρινιστεί από ποιο σημείο ρίχτηκε ο πυροβολισμός και για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.
Διαβάστε Περισσότερα » " Πυροβολισμός στα Εξάρχεια - Σφαίρα διαπέρασε τζάμι ΙΧ "

Αδίστακτος Αλβανός δολοφόνος και δραπέτης από τις Φυλακές Τρικάλων μεταξύ των εκτελεστών της 25χρονης Κατερίνας στην Κόρινθο - Δείτε φωτό


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ενός από τους δράστες που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή στα Ισθμια. Πρόκειται για τον Μάριο Κόλα ο οποίος γεννήθηκε το 1977 στην Αλβανία και είχε δραπετεύσει μαζί με δέκα ακόμα από τις φυλακές Τρικάλων.

H ταυτοποίηση έγινε από αποτύπωμα που βρέθηκε στην ταβέρνα στη Μάνδρα, που ο Κόλαλήστεψε το βράδυ της Παρασκευής μαζί με τους συνεργούς του.

To αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκε εγκατελειμμένο σε δύσβατη περιοχή στο Σολομό Κορινθίας. Το τζιπ θα μεταφερθεί για έρευνα στα Εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και των τριών δραστών.


Γνωστός και από παλαιότερη αιματηρή συμπλοκή
 με θύμα έναν 25χρονο

Ο 36χρονος κακοποιος είχε εμπλακεί το Φεβρούαριο του 2010 σε επεισόδιο με αστυνομικούς στο Μαρούσι. 

Ο καταζητούμενος είχε αρχικά αρνηθεί να σταματήσει σε έλεγχο ενώ στη συνέχεια μαζί με το συνεργό του είχε καταφέρει να αφοπλίσει τους αστυνομικούς και να διαφύγει με τα όπλα τους. Ένα 24ωρο αργότερα, στις 16 Φεβρουαρίου 2010, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από την αστυνομία στην περιοχή του Βύρωνα.

Οι κακοποιοί όταν τους αντελήφθησαν άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, εκτοξεύοντας παράλληλα εναντίον τους πέντε χειροβομβίδες από τις οποίες εξερράγησαν οι δύο. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πραγματική μάχη.

Ένας 25χρονος αλβανικής καταγωγής, ο Νικόλα Τόντι, που εργαζόταν σε κατάστημα υδραυλικών, σε απόσταση αναπνοής από το πεδίο μάχης, βγήκε στον δρόμο, πιθανότατα για να δει τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα να βρεθεί ανάμεσα στα πυρά. Έπεσε νεκρός από 4 σφαίρες, οι οποίες όπως διαπιστώθηκε από τις βαλλιστικές εξετάσεις, προέρχονταν από όπλο αστυνομικού, που πιθανόν θεώρησε ότι ήταν ένας από τους δράστες.

Ο ένας από τους δύο Αλβανούς δράστες συνελήφθη μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματισμένος και διακομίστηκε με ένοπλη αστυνομική συνοδεία στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν και δύο αστυνομικοί, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών.

Ο δεύτερος Αλβανός τρύπωσε σε αρτοποιείο που βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το κατάστημα με τα υδραυλικά όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος 25χρονος όπου συνειδητοποίησε ότι δεν είχε τρόπο διαφυγής και παραδόθηκε στην Αστυνομία. Ακολούθησε έρευνα σε διαμέρισμα όπου διέμεναν οι δύο Αλβανοί όπου και βρέθηκαν τα πιστόλια που είχαν αφαιρέσει από τους αστυνομικούς.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μαριάν Κόλα χρησιμοποιούσε χειροβομβίδα και βαρύ οπλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, στις 23 Νοεμβρίου του 2009, είχε αποδράσει οπλισμένος με χειροβομβίδα μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας, όπου είχε μεταφερθεί από τις φυλακές των Γρεβενών για να δικαστεί για υποθέσεις ληστειών.

Τότε, είχε διεξαχθεί έρευνα για πιθανή εμπλοκή και συνεργασία στην απόδραση ενός ανθυπαστυνόμου πλην όμως ποτέ δεν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της έρευνας. 

Στον Μαριάν Κόλα επίσης αποδίδεται το μίνι οπλοστάσιο που βρήκαν θαμμένο στις 17 Ιουλίου του 2007 εθελοντές πυροσβέστες στην περιοχή του Βύρωνα, μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν θαμμένα ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι μακάροφ, τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί, χειροβομβίδες και πολλά φυσίγγια.

Συγκολονισμένη η χώρα από το θάνατο της Κατερίνας

Μουδιασμένη είναι η κοινή γνώμη απο τον τραγικό χαμό της 25χρονης Κατερίνας, που χτυπήθηκε από τη σφαίρα των κακοποιών κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στην Κόρινθο.

Η αδέσποτη σφαίρα εξοστρακίστηκε και διέγραψε απίστευτη πορεία μέχρι να καρφωθεί στην πλάτη της. Η σφαίρα που προερχόταν από το καλάσνικοφ του ενός κακοποιού εξοστρακίστηκε στην άσφαλτο, χτύπησε τον πίσω προφυλακτήρα, διέσχισε το πορτ μπαγκάζ, τρύπησε το πίσω κάθισμα, τρύπησε και το κάθισμα του οδηγού και καρφώθηκε στο σώμα της άτυχης γυναίκας.

Η κηδεία της θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » " Αδίστακτος Αλβανός δολοφόνος και δραπέτης από τις Φυλακές Τρικάλων μεταξύ των εκτελεστών της 25χρονης Κατερίνας στην Κόρινθο - Δείτε φωτό "

Συγγενής του Αναστασιάδη, έβγαλε 21 εκ. Ευρώ στο Λονδίνο πριν το κούρεμα!

Πώς φυγαδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ παραμονές της κρίσιμης συνόδου του Eurogroup, που αποφάσισε κούρεμα καταθέσεων;

Αμείλικτα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων εγείρονται από στοιχεία, τα οποία κατέχει η εφημερίδα Χαραυγή σχετικά με τον τρόπο φυγάδευσης εκατομμυρίων ευρώ, παραμονές της κρίσιμης συνόδου του Eurogroup (15 Μαρτίου),όπου αποφασίσθηκε το «ομαδικό» κούρεμα καταθέσεων.

Αληθεύει πως η εταιρεία A.Loutsios & Sons Ltd (ιδιοκτήτες της οποίας είναι εξ αγχιστείας συγγενείς του Προέδρου Αναστασιάδη), τρεις μέρες πριν από το Eurogroup,έσπασε πέντε γραμμάτια τα οποία διατηρούσε στη Λαϊκή Τράπεζα, ύψους 21 εκ. ευρώ περίπου, και έστειλε τα χρήματα στο Λονδίνο;

Και αν αληθεύει η πληροφορία, προκύπτει ή όχι θέμα πολιτικής τάξης για τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με δεδομένη τη δημόσια παραδοχή του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή ότι η κυβέρνηση γνώριζε εκ των προτέρων πως στο Eurogroup θα ετίθετο θέμα για κούρεμα των καταθέσεων, αλλά και την πληροφορία ότι η Κυβέρνηση είχε ζητήσει νομική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με το κούρεμα προτού μεταβεί στο Eurogroup;

Εφημερίδα Χαραυγή
Διαβάστε Περισσότερα » " Συγγενής του Αναστασιάδη, έβγαλε 21 εκ. Ευρώ στο Λονδίνο πριν το κούρεμα! "

Πάτρα: Αντιδρούν στην εγκατάσταση ΣΜΑ στο Παυλόκαστρο, συγκέντρωση το απόγευμα

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των κατοίκων και απόφασης των επόμενων δράσεων σχετικά με την πιθανή χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Πατρέων στη θέση "Παυλόκαστρο" η συντονιστική επιτροπή συγκαλεί γενική συνέλευση των κατοίκων την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 και ώρα 6 μμ στην πλατεία του οικισμού Θέας.

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Αντιδρούν στην εγκατάσταση ΣΜΑ στο Παυλόκαστρο, συγκέντρωση το απόγευμα "

Η ανθρωπιά για συμμαθητή που πρέπει να εγχειριστεί κινητοποίησε το υπουργείο

- Παρέμβαση Λυκουρέντζου για τον μαθητή του 11ου Γυμνασίου που πρέπει να εγχειριστεί 
- Εταιρεία αναλαμβάνει και τα έξοδα της εκδρομής

Την παρέμβαση του υπουργού υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και του αναπληρωτή υπουργού υγείας κ. Σαλμά προκάλεσε η ανάρτηση από το patrastimes.gr της είδησης για την προσφορά από μαθητές της Γ’ λυκείου Δεμενίκων, των χρημάτων που προορίζοντο για την πενθήμερη εκδρομή τους, προκειμένου μαθητής του 11ου Γυμνασίου Πατρών να υποβληθεί σε σοβαρή εγχείρηση στο εξωτερικό.

Τόσο ο υπουργός υγείας κ. Λυκουρέντζος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Σαλμάς επικοινώνησαν με τους υπευθύνους του 11ου Γυμνασίου και με μέλη του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου Δεμενίκων και έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να διερευνήσουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης της επέμβασης με το κόστος να βαρύνει το υπουργείο.

Ήδη από τους γονείς του μικρού μαθητή έχουν ζητηθεί όλα τα έγγραφα που αφορούν στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίσει και από αύριο αναμένονται εξελίξεις .

Γνωστή εταιρεία αναλαμβάνει τα έξοδα της εκδρομής

Μεγάλη εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα αλλά έχει υποκαταστήματα στην Πάτρα, ευαισθητοποιημένη από την αποκάλυψη για την ενέργεια των μαθητών του Λυκείου Δεμενίκων που θέλησαν να δωρίσουν όλα τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την 5ήμερη εκδρομή τους προκειμένου να εγχειριστεί συμμαθητής τους από το 11ο Γυμνάσιο Πατρών, αποφάσισε να τους κάνει δώρο την εκδρομή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες υπεύθυνος της εταιρείας επικοινώνησε με το σχολείο και ενημέρωσε πως αυτή αναλαμβάνει όλα τα έξοδα της σχολικής εκδρομής για όλους τους μαθητές.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » " Η ανθρωπιά για συμμαθητή που πρέπει να εγχειριστεί κινητοποίησε το υπουργείο "

Αναστασιάδης: Πακέτο μέτρων για την κυπριακή οικονομία

Πακέτο μέτρων με στόχο να ορθοποδήσει η κυπριακή οικονομία και να περάσει σε ρυθμούς ανάπτυξης προωθεί η κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στον «Φ», παρουσιάζει τα μέτρα αυτά, τα οποία θα εφαρμοσθούν, όπως αναφέρει, σε τρεις μέχρι έξι μήνες.

Βασικός άξονας των μέτρων αυτών είναι η ανάπτυξη, η ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων, αλλά και η προστασία και ενίσχυση του ευάλωτου πληθυσμού.

Τα μέτρα αυτά, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέντευξή του στον «Φ», είναι μεταξύ άλλων τα εξής:
 
Πρώτο, το Τμήμα Πολεοδομίας και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, να εκδίδουν άδεια εντός τουλάχιστον 30 ημερών για έργα ανάπτυξης που εκκρεμούν. 

Δεύτερο, να γίνει μόνιμο μέτρο η επανεπένδυση κερδών που θα σημαίνει και φορολογική απαλλαγή. 

Τρίτο, χαλάρωση μέτρων για ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων.

Τέταρτο, θα προωθηθεί άμεσα η νομοθεσία για τη δημιουργία καζίνο.

Πέμπτο, αντί φόρου να μπει ένα τέλος πάνω στους τόκους καταθέσεων με στόχο τη διασφάλιση θέσεων εργασίας.

Έκτο, θα προωθηθεί σε συνεννόηση με τις τράπεζες επιμήκυνση των δανείων και η μείωση των επιτοκίων.

Έβδομο, θα προωθηθεί η αναστολή καταβολής των δόσεων σε ανέργους με κάποια περίοδο χάριτος.

Όγδοο, άτυπη συμφωνία μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών για την εργοδότηση ποσοστού Ελληνοκυπρίων στις επιχειρήσεις τους (αναλογία 70% με 30%). 

Ένατο, μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δέκατο, αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για εργοδότηση των νέων.

Ενδέκατο, στοχευμένες παροχές προς αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη μέσω του ταμείου αλληλεγγύης και ανάπτυξης.

Δωδέκατο, θα αντιμετωπισθεί το θέμα των ενοικίων. Θα συζητηθεί με τους ιδιοκτήτες ακινήτων το θέμα της μείωσης των ενοικίων «ώστε να μην υποχρεωθούμε να λάβουμε έκτακτα προσωρινά μέτρα».
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαιώνει πως δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθών, απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Σημειώνει δε πως τέτοιο θέμα δεν υπάρχει στο τραπέζι των συζητήσεων με την Τρόικα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ταυτόχρονα πως μέχρι το 2015 δεν τίθεται θέμα νέων όρων από την Τρόικα, όπως μείωση μισθών και συντάξεων.
 
Για το φυσικό αέριο, ανέφερε πως θα πιεστεί η Noble να ξεκινήσει το ταχύτερο την επιβεβαιωτική γεώτρηση, έτσι ώστε να έχουμε το συντομότερο επιβεβαιωμένες τις ποσότητες του οικοπέδου 12. Υπάρχει πρόθεση για αξιοποίηση του κεφαλαίου της Ενέργειας, όπως είπε και αναφέρθηκε στο επικείμενο ταξίδι του στο Ισραήλ.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στις Κυπριακές Αερογραμμές, είπε πως «προσπαθούμε να δούμε πώς μπορεί να διασωθεί η εταιρεία, μέχρι τουλάχιστον τον Νιόβρη, για να καταλήξουμε σε μια οριστική απόφαση». 

Ολόκληρη η συνέντευξη σήμερα στον "Φιλελεύθερο"


philenews
Διαβάστε Περισσότερα » " Αναστασιάδης: Πακέτο μέτρων για την κυπριακή οικονομία "

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 18:30, στο Σύνταγμα.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους υπαλλήλους ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ το μεγάλο παρόν, δηλώνοντας δυναμικά και ανυποχώρητα την αντίθεσή τους, στα μέτρα της Τρόικας και της συγκυβέρνησης που οδηγούν στην βαρβαρότητα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και των μετατάξεων, με την δήθεν αξιολόγηση των εργαζόμενων. ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ στο σχέδιο της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, με τη συνέχιση των πρωτοφανών περικοπών στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την εξαφάνιση των εργασιακών σχέσεων και του ξεθεμελιώματος του κοινωνικού κράτους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, ώρα 6:30 μ.μ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ με τον ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
την πολιτική ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΤΡΟΙΚΑΣ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 18:30, στο Σύνταγμα. "

CyprusAid: Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης 50 καλλιτέχνες τραγουδούν για την Κύπρο

Πενήντα καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν στη συναυλία αλληλεγγύης, με τίτλο "Cyprus Aid", που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Απριλίου στην Τάφρο Κωνστάντζα στη Λευκωσία. Η συναυλία θα αρχίσει στις 4 το απόγευμα και θα λήξει τα μεσάνυχτα.

Αντί εισιτηρίου οι διοργανωτές θα συλλέγουν κατά την είσοδο του κοινού τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο προτεινόμενος κατάλογος με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα συλλέγονται είναι: Αλεύρι, γάλα παιδικό/παιδικές τροφές, γάλα μακράς διαρκείας, δημητριακά, ελαιόλαδο, ζάχαρη, λάδι μαγειρέματος, όσπρια, πάνες για παιδιά, ρύζι, μακαρόνια, σκόνη πλυσίματος, είδη προσωπικής υγιεινής, στιγμιαίος καφές, υγρό πιάτων και χυμοί. Όλα αυτά θα διατεθούν σε οικογένειες, που πλήττονται ιδιαίτερα από την τραγική οικονομική κατάσταση της Κύπρου.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Λίνα Νικολακοπούλου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστος Θηβαίος, Χρήστος Δάντης, Ευριδίκη, Αντώνης Μιτζέλος, Βασίλης Χατζηλούκας, Δημήτρης Κοργιαλάς, Σοφία Παπάζογλου, Ηρώ, Άλεξ Παναγή, Χριστίνα Αργύρη, Μάρλεν Αγγελίδη, Δέσποινα Ολυμπίου, Γιώργος Καλογήρου, Ευσταθία, Αργυρώ Καπαρού, Σώτος Κωνσταντίνου, Δημήτρης Μακρής, Ελεονόρα Ρούσσου, Τεύκρος Νεοκλέους, Νίκος Ευαγγέλου, Σαλίνα, Μυρτώ Μελετίου, Μιχάλης και Πέτρος Κουλουμής, Ρόδος Παναγιώτου, και μια πλειάδα βιρτουόζων μουσικών, αλλά και επίλεκτες μπάντες όπως η 20μελής ομάδα κρουστών BATUKINIO και τα συγκροτήματα της τοπικής ελληνικής μουσικής σκηνής ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ, ΜΕΘΕΞΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΜΑ.

Η αυτοσχέδια ομήγυρη ηθοποιών και φίλων αποτελείται μέχρι στιγμής (αλφαβητικά) από τους: Νάταλι Αμμάν, Ειρήνη Ανδρονίκου, Μαρίνα Αργυρίδου, Πόπη Αριστείδου, Μαριάννα Βασιλείου, Λίζα Γεωργίου, Κριστιάνα Γεωργίου, Άννα Γιαγκιώζη, Έλενα Γιώργαλλου, Έλενα Δημητρίου, Βασιλική Διαλυνά, Ευριπίδη Δίκαιο, Νίκη Δραγούμη, Σοφία Ελευθεριάδου, Νίκο Ζαβαλλή, Δημήτρη Ζαβρό, Ανθή Ζαχαριάδου, Νάσω Θεμιστοκλέους, Μελίντα Ιακωβίδου, Μαρία Ιάσωνος, Θανάση Ιωάννου, Μάριο Κακουλλή, Αχιλλέα Κεντώνη, Πέτρο Κονόμου, Μυρτώ Κουγιάλη, Άννα Κούμα, Νικόλα Κουρουμτζή, Χρήστο Κρασίδη, Γιώργο Κυριάκου, Βασιλική Κυπραίου, Ζωή Κυπριανού, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Χρήστο Κωνσταντινίδη, Ανδριάνα Κωνσταντίνου, Δόνα Κωνσταντίνου, Μάρα Κωνσταντίνου, Μαρίνα Κωνσταντίνου, Μάριο Κωνσταντίνου, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Παναγιώτη Λάρκου, Χρύσω Λουκά, Αντρέα Μακρή, Λέα Μαλένη, Μαρίνα Μαλένη, Στέλλα Μαλλοτίδη, Γιάννη Μάρθαρη, Παντελίτσα Μαυρογιάννη, Φρειδερίκη Μενελάου, Γεωργία Μεσιήτη, Ηρόδοτο Μιλτιάδους, Μαριάννα Μιχαήλ, Ηλία Μιχαηλίδη, Χάρη Μυλωνά, Μαρία Νεοκλέους, Μαρκέλλα Νεοκλέους, Νεοκλή Νεοκλέους, Άντρια Νικολάου, Άντρη Ορφανίδου, Στέλλα Ορατίου, Ελένη Οδυσσέως, , EnaPaetsch, Μαρία Παπακώστα, Μαρία Παπαπέτρου, Ανδρέα Παράσχο, Αλέξανδρο Παρίση, Σωτήρη Παύλου, Φανή Πέτσα, Κρίστη Πολυδώρου, Σκεύο Πολυκάρπου, Χρήστο Πολυμενάκο, Κατερίνα Προκοπίου, Ελεονόρα Ρούσσου, Έλενα Σάββα, Νίκανδρο Σαββίδη, Μαρία Σαλάτα, Ζωή Σαμαρά, Ελένη Σιδερά, Όλγα Σοφοκλέους, Σοφοκλή Σοφοκλέους, Στράτο Σταμάτη, Κωνσταντίνο Τσαρτσάλη, Σταύρο Τάρταρη, Μαρία Φιλίππου, Πέννυ Φοινίρη, Αντρέα Φυλακτού, Έφη Χαραλάμπους, Νάτια Χαραλάμπους, Νιόβη Χαραλάμπους, Μύρω Χριστοδούλου, Γιώργο Χριστοφή, Χαρούλα Χριστοφή, Άντρεα Χριστοφή, Μαρία Χρυσάφη, Μιχάλης Ψύλλος.

ikypros
Διαβάστε Περισσότερα » " CyprusAid: Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης 50 καλλιτέχνες τραγουδούν για την Κύπρο "

Ανεπιθύμητη στην κηδεία του Θανάση Νάκου η Ζέττα Μακρή

Ανεπιθύμητη στην κηδεία του αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου στο Βόλο ήταν από την οικογένεια του εκλιπόντος η κα Ζέττα Μακρή που καταλαμβάνει την έδρα στη Βουλή.

Η κα Μακρή κατέφθασε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου μισή ώρα πριν από την κηδεία, συνοδευόμενη από το δημοτικό σύμβουλο Τ. Δουλόπουλο και τον Αντ. Ακτσιαλή, ωστόσο μετά από αίτημα τις οικογένειας του εκλιπόντος πολιτικού δεν της επιτράπηκε η είσοδος στον Ναό για να προσκυνήσει τη σορό του Θανάση Νάκου. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή για να ανάψει ένα κερί και αποχώρησε.

Η κα Μακρή δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η οικογένεια δεν αποδέχτηκε ούτε το στεφάνι που έστειλε στη μνήμη του εκλιπόντος και αποχαιρέτησε με τρεις λέξεις τον Αντιπρόεδρο της Βουλής: «Καλό ταξίδι Θανάση...».

Μία πολιτική βεντέτα που δεν έσβησε ούτε στην κηδεία...

larissanet
Διαβάστε Περισσότερα » " Ανεπιθύμητη στην κηδεία του Θανάση Νάκου η Ζέττα Μακρή "

Άφαντοι οι δολοφόνοι της 25χρονης – Είχε ζήσει από λευχαιμία

Χωρίς αποτέλεσμα είναι μέχρι αυτή την ώρα η καταδίωξη της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των τριών αδίστακτων κακοποιών με τα Καλάσνικοφ, οι οποίοι το βράδυ της Παρασκευής, αφού λήστεψαν ταβέρνα το 37ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών- Θηβών, σκότωσαν μια 25χρονη κοπέλα, η οποία μόλις είχε τελειώσει τη δουλειά της και επέστρεφε σπίτι της.

Στο παρελθόν είχε χτυπηθεί από λευχαιμία και όμως το πάλεψε και ζούσε μία φυσιολογική ζωή..

«Κατάφερε με πολύ μεγάλο αγώνα να σπουδάσει η ίδια και ο αδελφός της και είναι κρίμα να καταλήγει έτσι μια διαδρομή δύσκολη» ανέφερε ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός στην εκπομπή «Σκάι Καλημέρα» σήμερα το πρωί, ο οποίος την γνώριζε προσωπικά την άτυχη κοπέλα καθώς ήταν γειτόνισσά του.

Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε.. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν γίνεται κάτι τέτοιο λένε όλοι. Η σφαίρα χτύπησε στην άσφαλτο και διέγραψε μια “τρελλή πορεία” μέχρι να καταλήξει μέσα στο αυτοκίνητο και να καρφωθεί στην πλάτη της… Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Κορίνθου πάλεψαν σκληρά για να την κρατήσουν στη ζωή, όμως αυτή τη φορά το δυνατό κορίτσι δεν τα κατάφερε.

«Ο πατέρας της είχε τα δικά του προβλήματα υγείας, αλλά δουλεύει νύχτα μέρα στα κτήματα για να κάνει το καλύτερο για τα παιδιά του δήλωσε ακόμα ο δήμαρχος Κορίνθου, ο οποίος τόνισε ότι είναι συγκλονισμένη η κοινωνία της πόλης.

Από το πρωί της Κυριακής άντρες της ΕΛΑΣ «χτενίζουν» από αέρος, με ελικόπτερο, αλλά και χερσαίες δυνάμεις τις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας, για τον εντοπισμό των τριών αδίστακτων κακοποιών που στέρησαν τόσο άδικα τη ζωή της 25χρονης ξενοδοχοϋπάλληλου στα Ίσθμια το βράδυ της Παρασκευής.

Παρά τις εντατικές έρευνες, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν το μαύρο τζιπ, μάρκας Subaru Forester με αριθμό κυκλοφορίας ΥΡΟ 1394 του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, από τον οποίο άρπαξαν τα κλειδιά. Τα στοιχεία του έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία αναζητώντας πληροφορίες.

Με τις έως τώρα εκτιμήσεις, αν δεν πρόκειται για κάποιους από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, τότε πρόκειται για μέλη της σπείρας που επί σχεδόν ένα χρόνο ληστεύουν σε ταβέρνες και εστιατόρια στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της Αττικής.

Διαβάστε Περισσότερα » " Άφαντοι οι δολοφόνοι της 25χρονης – Είχε ζήσει από λευχαιμία "

Στο φιλότιμο των πυροσβεστών θα βασιστεί και πάλι το κράτος

Στις ικανότητες και το φιλότιμο των ανδρών της πυροσβεστικής, θα βασιστεί και πάλι η χώρα ενόψει της θερινής περιόδου, καθώς τα προβλήματα στη στελέχωση και στις υλικοτεχνικής υποδομής είναι τεράστια.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή" το πρόβλημα παραδέχεται και η πολιτική ηγεσία της χώρας, χωρίς όμως να διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα.

Ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης από το Βήμα της Βουλής χαρακτήρισε το υλικό "πολύ γερασμένο" και ευχήθηκε να... μην μας κοστίσει.

"Η χώρα έχει μεγάλο έλλειμμα στα υλικά μέσα. Κατ’ αρχήν ο στόλος των αεροσκαφών είναι γερασμένος και χρειάζεται αλλαγή. Ιδιαίτερα τα παλιά αεροσκάφη Canadair 215 στην πραγματικότητα έχουν σχεδόν επιμετρήσει τον χρόνο ζωής τους και μόνο με τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες και της Πολεμικής Αεροπορίας μπορούν και υπηρετούν τις ανάγκες του Έλληνα πολίτη" είπε ο υπουργός.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ακόμα ότι "έχουμε, μεγάλο πρόβλημα και στα αυτοκίνητα. Γίνονται προσπάθειες και από το εσωτερικό να τρέξουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και να υπάρξει κάποια βοήθεια από ξένες ευρωπαϊκές χώρες για να πάρουμε καινούρια αυτοκίνητα"!

Με αφορμή ερώτηση της Μαρίας Διακάκη (ΣΥΡΙΖΑ) ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παραδέχθηκε πως υπάρχει και πρόβλημα έλλειψης μονίμου προσωπικού, ωστόσο προανήγγειλε ότι θα καλυφθούν τα κενά με εποχικούς.

"Βρισκόμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφόσον μας επιτραπεί και υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα να προβούμε στις προσλήψεις" τόνισε ο κ. Δένδιας.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » " Στο φιλότιμο των πυροσβεστών θα βασιστεί και πάλι το κράτος "

Κύπρος:Δραματικό SOS από επιχειρηματίες

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν όλες οι επιχειρήσεις στην Κύπρου, επισημαίνοντας ότι η καταστροφή της αγοράς είναι προ των πυλών. 

Εκτιμούν ότι με το κλείσιμο της Λαϊκής και με τις ρυθμίσεις που επιβάλλονται στην Τράπεζα Κύπρου, βάσει των χθεσινών διαταγμάτων της Κεντρικής Τράπεζας, οι επιχειρήσεις θα βρεθούν προ λουκέτου. 

Απευθύνουν έκκληση να γίνουν αλλαγές με στόχο τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά προτού να είναι οριστικά αργά. 

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής ανέφερε ότι μία πρώτη ανάγνωση του διατάγματος της Κεντρικής Τράπεζας, όλο το ποσό είναι πλέον δεσμευμένο για οποιοδήποτε καταθέτη, είτε είναι απλός πολίτης, είτε είναι επιχειρηματίας. 

Σημείωσε ότι «αν όντως οι ερμηνείες από το διάταγμα είναι αυτές που όλοι σχεδόν αντιλαμβανόμαστε, είναι ξεκάθαρο ότι στην ουσία από αυτά τα λεφτά τα οποία κουρεύονται μέσα από αυτή την διαδικασία, τίποτα δεν θα επιστέψει στην οικονομία». 

«Πέραν των €100 χιλ. που αποτελούν εξασφαλισμένη κατάθεση, το ανασφάλιστο ποσό δεσμεύεται είτε υπό μορφή μετοχών, είτε υπό μορφή μίας προσωρινής δέσμευσης για να διαπιστωθεί ότι το ποσοστό του κουρέματος του 37,5% είναι αρκετό για να καλύψει τις κεφαλαιουχικές ανάγκες και ότι περισσεύει διοχετεύεται σε ένα λογαριασμό προθεσμίας και το υπόλοιπο 40% επίσης δεσμεύεται». 

«Αυτό σημαίνει ότι για τις επιχειρήσεις είναι μηδέν ρευστότητα για να λειτουργήσουν τις εργασίες τους. Δεν θα μπορεί ο επιχειρηματικός κόσμος να πληρώσει μισθούς ή να προμηθευτεί προϊόντα κλπ» επεσήμανε ο κ. Τσιακκής. 

Εξέφρασε την άποψη ότι «με τον τρόπο που διαμορφώνεται η όλη κατάσταση , η Τρ. Κύπρου δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις επιχειρήσεις. Τα προβλήματα όχι μόνο δεν θα λυθούν, αλλά αντίθετα θα πολλαπλασιαστούν με απρόβλεπτες συνέπειες για την αγορά». 

Σημείωσε ότι ούτε και η Τρ. Κύπρου θα μπορέσει να λειτουργήσει με αυτά τα δεδομένα, καθώς δεν θα μπορεί να ρίξει χρήμα στην αγορά, για να δημιουργεί κι αυτή την κερδοφορία που απαιτείται. 

Ξενοδοχεία δεν θα πληρώσουν μισθούς» 

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων ΣΤΕΚ Άκης Βαβλίτης, επεσήμανε ότι στόχος της επίσπευσης υπογραφής της δανειακής σύμβασης ήταν να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

«Με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα μπροστά μας είναι ωσάν να έχουν κλείσει και οι δύο μεγάλες τράπεζες», ανέφερε. 

«Υπάρχουν» σημείωσε «μέλη μας μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που απασχολούν και πέραν των 500 ατόμων και θα δυσκολευτούν να πληρώσουν τους μισθούς του μηνός Μαρτίου». 

Εξήγησε ότι τα ξενοδοχεία αυτά ήταν εύρωστα τα τελευταία χρόνια και αρκετά εξ αυτών συνεργάζονταν με τις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες. Σήμερα, είπε, έχουν γονατίσει οικονομικά λόγω του μεγάλου κουρέματος των καταθέσεων τους. 

Ανέφερε ότι οι προμηθευτές δεν αποδέχονται επιταγές για να σου δώσουν προϊόντα. 

«Θέλουν», είπε, «οι πληρωμές να γίνονται μετρητά». 

«Αφού υπάρχει έλλειψη ρευστότητας πως θα πληρώσουν τις τρέχουσες ανάγκες τους οι ξενοδόχοι;» παρατήρησε. 

Εκτίμησε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι πλείστες ξενοδοχειακές μονάδες δεν θα τα καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν διότι δεν υπάρχει κεφάλαιο κίνησης. 

«Απορώ, πως θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας χωρίς ρευστότητα;» διερωτήθηκε. 

Σημείωσε ότι «αρκετά ξενοδοχεία έχουν πάρει προκαταβολές από ταξιδιωτικούς πράκτορες, έχουν εμβάσει τα χρήματα τους στις δύο τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχουν ούτε ένα σεντ. 

Φυρικά είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Θα υπάρξει ένας φαύλος κύκλος. Έχουν στερέψει τα πάντα». 

Εγκλωβίστηκαν και οι επιχειρήσεις 

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το μόνο θετικό που προκύπτει για τον επιχειρηματικό κόσμο, είναι ο συμψηφισμός χρέους και καταθέσεων, όπως προβλέπει και το απαγορευτικό διάταγμα που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. 

«Κι αυτό» όπως σημείωσε, «δεν είναι ξεκάθαρο με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η διευθέτηση και τι θα γίνει με τη Λαϊκή Τράπεζα. Πάντως στη νομοθεσία που ψήφισε την περασμένη βδομάδα η Βουλή προβλέπεται ο συμψηφισμός χρέους και καταθέσεων. Και η Κεντρική Τράπεζα δεν έχει δικαίωμα να παραβεί τη νομοθεσία». 

Σημείωσε ότι οι πλείστες επιχειρήσεις είχαν συνεργασία με τις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες και οι οποίες σήμερα φαίνεται να έχουν εγκλωβιστεί, καθώς οι καταθέσεις τους πέραν των €100 χιλ. θα υποστούν σχεδόν ένα κούρεμα 100%, Όλα δυστυχώς είναι ρευστά. 

Επέκρινε την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για παντελή έλλειψη ενημέρωσης του κοινού. Περιμένουμε εδώ και μία βδομάδα από την ΚΤ να εξηγήσει του κόσμου τι θα γίνει με τις καταθέσεις και τα χρέη τους στην Τρ. Κύπρου και τη Λαϊκή, όπως επίσης και με τις μετοχές τους. Πως θα εφαρμοστεί ο συμψηφισμός και πότε θα πάρουν τα χρήματα τους είναι άγνωστο. 

«Ο κόσμος συμπεριφέρεται υπεύθυνα αλλά οι αρμόδιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα.» 

Διερωτήθηκε με τι λεφτά θα κινηθούν οι εταιρείες, που είχαν τους λογαριασμούς τους στις δύο επηρεαζόμενες τράπεζες. Σημείωσε ότι με τις ρυθμίσεις που γίνονται δεν είναι μόνο που η Λαϊκή Τράπεζα αφήνει εκτεθειμένους τους επιχειρηματίες και τους πελάτες της αλλά και η Τρ. Κύπρου. 

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το σχέδιο που προωθείται για την Τρ. Κύπρου δεν θα τη σώσει και επικαλέστηκε την απόφαση του Eurogroup ότι η Τρ. Κύπρου θα διασωθεί.


stockwatch.com.cy
Διαβάστε Περισσότερα » " Κύπρος:Δραματικό SOS από επιχειρηματίες "

Τα δύο σενάρια για την απόδοση του ΦΠΑ

Δύο εναλλακτικά σενάρια, προκειμένου να εφαρμοστεί νέο σύστημα απόδοσης του ΦΠΑ στο Δημόσιο από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής της χρεωστικής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ με ταυτόχρονη πληρωμή ενός ποσού της τάξεως των 10 ευρώ και την εξόφληση του υπολοίπου ποσού είτε σε δύο δόσεις είτε εφάπαξ.

Η νέα ρύθμιση, που αναμένεται να προωθηθεί σύντομα στη Βουλή, αναμένεται να ισχύσει για τις φορολογικές περιόδους που ξεκινούν από την 1η Απριλίου 2013 και μετά.

Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που υπάγονται στον ΦΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις μέχρι την 20ή ημέρα του μήνα που έπεται της εκάστοτε φορολογικής περιόδου, πληρώνοντας μόνο 10 ευρώ ή οποιοδήποτε άλλο μεγαλύτερο ποσό επιθυμούν.

Για την εξόφληση του υπόλοιπου ποσού εξετάζονται δύο προτάσεις:

1. Η πρώτη, η οποία είναι και η επικρατέστερη, προβλέπει να γίνεται εφάπαξ, χωρίς καμία προσαύξηση εντός των επομένων 10 ημερών, δηλαδή μέχρι το τέλος του μήνα, που έπεται της φορολογικής περιόδου.

2. Η δεύτερη πρόταση προβλέπει να γίνεται σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα πρέπει να καταβληθεί εντός 10 ημερών από την υποβολή της δήλωσης, δηλαδή μέχρι το τέλος του μήνα που έπεται της φορολογικής περιόδου, και η δεύτερη μέχρι το τέλος του επομένου μηνός. 'Ομως στην περίπτωση αυτή η δεύτερη δόση θα επιβαρύνεται με προσαύξηση 2%.

Τα πλεονεκτήματα της νέας ρύθμισης

Με την κατάργηση της υποχρεωτικής καταβολής του οφειλόμενου ΦΠΑ, ταυτόχρονα με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης και με τη θέσπιση ενός ελάχιστου καταβλητέου ποσού μόλις 10 ευρώ, η διαδικασία υποβολής της περιοδικής δήλωσης ουσιαστικά αποδεσμεύεται από τη διαδικασία εξόφλησης του φόρου.

Περισσότερα στο imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » " Τα δύο σενάρια για την απόδοση του ΦΠΑ "

Ριζική αναμόρφωση της φορολογικής νομοθεσίας με δύο σημεία αιχμής

«Βαρύ πυροβολικό» το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο και οι κάρτες πληρωμών για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ


Με δύο «άσους στο μανίκι» θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα την επόμενη εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο, με στόχο να κερδίσει αυτή την «παρτίδα» και να αποφύγει κάρτες και ποινές - νέα μέτρα για τις αστοχίες που καταγράφονται στο σκέλος των εσόδων και οι οποίες καθιστούν αμφίβολη την ορθή εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.
Η θέσπιση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, που θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των φορολογούμενων, αλλά και η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών, για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στη νέα μάχη κατά της φοροδιαφυγής που ξεκινά εκ νέου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ευελπιστώντας να δώσει τέλος στα αρνητικά σχόλια που συνοδεύουν κάθε επίσκεψη των δανειστών στη χώρα μας.
Το συνολικό πακέτο μέτρων, άλλωστε, θα πρέπει να περιληφθεί στο «φάκελο» της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης, που αναμένεται να λάβει τη μορφή σχεδίου νόμου, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος του Απριλίου και ανοίγει πάλι την επόμενη εβδομάδα με την έλευση των επικεφαλής της τρόικας, καθώς οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί, ειδικά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, θα πρέπει να έχει προηγουμένως την έγκρισή τους.
Επιχειρήματα για τα μέτρα
Στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται ατράνταχτα επιχειρήματα για την αποτελεσματικότητα των σχεδιαζόμενων μέτρων, καθώς ήδη ΔΝΤ και Ε.Ε., στην τελευταία τους έκθεση για το φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους, που παρουσίασε η «Ν» στις 28 Φεβρουαρίου, εξέφραζαν το φόβο τους ότι είναι «αρκετά απίθανο να επιτευχθούν οι στόχοι είσπραξης για το 2013 αν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις».
Αξίζει δε να σημειωθεί εν όψει και των επικείμενων αλλαγών στη φορολογική διοίκηση και την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ότι οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ υπογράμμιζαν ότι: για επιτευχθούν οι στόχοι που τίθενται είναι απαραίτητο η φορολογική διοίκηση να μεταμορφωθεί εκ βάθρων, καθώς σήμερα χαρακτηρίζεται αρνητικά από τυπολατρεία, περιττή γραφειοκρατία, αναποτελεσματικότητα, πολιτικές παρεμβάσεις και διαφθορά, ώστε να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη δομή, η οποία εξασφαλίζει επαρκή έσοδα στο κράτος και ταυτόχρονα διασφαλίζει δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση σε όλους τους φορολογούμενους.
Η γνωστή καχυποψία, πάντως, των δανειστών έχει οδηγήσει το οικονομικό επιτελείο στην εκπόνηση εναλλακτικών σχεδίων, όχι μόνο για τα μέτρα με τα οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, αλλά και για το νέο Ποινολόγιο, που θα βασίζεται σε μια μορφή point system, όπου οι ποινές και τα πρόστιμα θα συνδεθούν με τη βαρύτητα και τη συχνότητα των φορολογικών παραβάσεων, προκειμένου να έχει στη φαρέτρα του λύσεις, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα κατά τις διαπραγματεύσεις.
Σε κάθε περίπτωση εξάλλου ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, ο οποίος προΐσταται της Επιτροπής Αναμόρφωσης του ισχύοντος φορολογικού συστήματος κάλεσε και πάλι χθες τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς να υποβάλουν -στην ηλεκτρονική διεύθυνση taxreform@mofadm.gr- προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού μας συστήματος, ώστε να επιτευχθεί η απλοποίηση, ο εκσυγχρονισμός και η αποτελεσματικότητά του προς όφελος των φορολογουμένων. Τα θέματα μάλιστα οποία θα εξετάσει η επιτροπή, σε συνεργασία και με την τεχνική βοήθεια που προσφέρεται στη χώρα, είναι:
  • Η απλοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
  • Η σύνταξη Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.
  • Η θέσπιση πρόσθετων μέτρων κατά της φοροδιαφυγής.
Στο νέο οπλοστάσιο κατά της φοροδιαφυγής περιλαμβάνεται και η  ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμιακών μηχανών των επιχειρήσεων με τη ΓΓΠΣ, έτσι ώστε να παρακολουθείται σε ημερήσια βάση το ύψος των συναλλαγών. Με τη διασύνδεση αυτή η καταβολή και η είσπραξη του ΦΠΑ θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο και ο φόρος θα πιστώνεται απευθείας στο λογαριασμό του Δημοσίου.
Παράλληλα, μελετάται όπως αναπτυχθούν εφαρμογές μέσω των οποίων θα διασταυρώνονται όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε άλλες βάσεις δεδομένων των δημοσίων υπηρεσιών, στο πλαίσιο της ουσιαστικότερης λειτουργίας του ηλεκτρονικού ελέγχου του «πόθεν έσχες».
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ήδη, όπως έχει επισημάνει η «Ν», η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αρχίσει και συλλέγει όλα τα στοιχεία που μπορούν να σκιαγραφήσουν το περιουσιακό και καταναλωτικό προφίλ των φορολογουμένων.
Στόχος φυσικά της κίνησης αυτής είναι όπως ανά πάσα στιγμή οι ελεγκτές έχουν τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να έχουν στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή το οικονομικό προφίλ κάθε ελεγχόμενου και τις «κινήσεις» του.
Οι ξένοι σύμβουλοι
Στον αγώνα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, όπως άλλωστε παραδέχεται και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να συνεισφέρουν και οι εμπειρογνώμονες από την Κομισιόν οι οποίοι έχουν επιστρατευτεί για να παράσχουν τεχνογνωσία προς την κατεύθυνση εντοπισμού κρυφών εισοδημάτων και «μαύρου» χρήματος, αλλά και συμβουλές για ταχύτερη απονομή της φορολογικής δικαιοσύνης.
Η τεχνική τους βοήθεια θα επικεντρωθεί πρωτίστως σε στοχευμένες δράσεις που αφορούν στην είσπραξη οφειλών, το έλεγχο των εύπορων ιδιωτών και των μεγάλων φορολογουμένων - εταιρειών.
Πρέσινγκ σε μεγάλους οφειλέτες
Σε κάθε περίπτωση πάντως τα στελέχη του υπουργείου είναι αποφασισμένα στο κυνήγι των εσόδων να εντείνουν ελέγχους και διασταυρώσεις για εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων μέσω του ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου της ακίνητης περιουσίας των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Για τη στήριξη εξάλλου του προϋπολογισμού, ο οποίος ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, σχεδιάζεται και το άνοιγμα του «φακέλου» των ανέλεγκτων υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος, αλλά και των εκκρεμών υποθέσεων φορολογίας κεφαλαίου.
Είναι αξιοσημείωτο, όπως προκύπτει άλλωστε και από ειδική μελέτη του υπουργείου Οικονομικών, ότι οι συνολικά 200.000 εκκρεμείς υποθέσεις εισοδήματος και ακινήτων μπορούν να αποφέρουν στα ταμεία του κράτους περί τα 2,5 δισ. ευρώ, εφόσον οι επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ακόμη εκκρεμότητες με την Εφορία τους αποδεχθούν τα αποτελέσματα της νέας συνοπτικής διαδικασίας ελέγχου που σχεδιάζεται και με βάση την οποία θα δίδεται η δυνατότητα στους υπόχρεους να εξοφλήσουν τις διαφορές τους σε δόσεις.
Προσλήψεις 360 ελεγκτών στο ΣΔΟΕ
 Με περισσότερους από 360 ελεγκτές θα ενισχυθεί το στελεχιακό δυναμικό του ΣΔΟΕ τις επόμενες ημέρες όπως ανακοίνωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος υπογράμμισε μάλιστα ότι διεξάγονται συζητήσεις με την τρόικα για να επιτραπούν πρόσθετες προσλήψεις στις ελεγκτικές αρχές.
Ο κ. Μαυραγάνης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλη Οικονόμου, ανέφερε ότι είναι «θέμα ημερών» να διατεθούν στο ΣΔΟΕ περίπου 360 στελέχη από το σύνολο των 4.091 επιτυχόντων ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης των εσόδων του κράτους.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι έχει εγκριθεί ήδη και προχωρά η διαδικασία πρόσληψης 200 νέων ελεγκτών, ορισμένοι εκ των οποίων θα διατεθούν στο ΣΔΟΕ. Ανταποκρινόμενος, μάλιστα στον κ. Οικονόμου, που τον προέτρεψε να ζητήσει από την τρόικα να εξαιρεθούν οι προσλήψεις ελεγκτών από τον κανόνα 1 πρόσληψη προς 10 αποχωρήσεις, ο κ. Μαυραγάνης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση συζητά με τους εκπροσώπους των δανειστών το ενδεχόμενο να επιτραπούν πρόσθετες προσλήψεις όχι μόνον στο ΣΔΟΕ αλλά και στο σύνολο του ελεγκτικού μηχανισμού.
 Ο υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι έχει εκδηλωθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος ακόμη και για διευθυντικές θέσεις ελεγκτών. «Τώρα γίνεται αξιολόγηση σε όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να καλυφθούν τα κενά σε διευθυντικές θέσεις για να διευρυνθούν οι μονάδες εργασίας και να έχουμε απτά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».
naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » " Ριζική αναμόρφωση της φορολογικής νομοθεσίας με δύο σημεία αιχμής "

Προς δήμευση καταθέσεων και στον Καναδά: "Η κυβέρνηση προτείνει την εφαρμογή λύσης bail-in"

Παγκόσμιο όπως αποδεικνύεται είναι το παιχνίδι και ο σχεδιασμός για τη νέα οικονομική ατζέντα των κέντρων εξουσίας ενάντια στις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες και μάλλον η Κύπρος ήταν η αρχή. Στόχος: Να βγουν τα λεφτά από τις τράπεζες και να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματα που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις!

Όπως αποκαλύπτεται ο Καναδάς είναι η επόμενη χώρα όπου θα ισχύσει το μέτρο της «δήμευσης» ή του «κλαδέματος» των καταθέσεων όπως αναφέρεται ρητώς στο νέο οικονομικό πρόγραμμα για το 2013.

Το πρόγραμμα με την επωνυμία “ECONOMIC ACTION PLAN 2013” δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου στην Βουλή των Κοινοτήτων με την υπογραφή του υπυοργού Οικονομικών James Flaherty. Από τη σελίδα 144 στα περιεχόμενα (154 στο κείμενο) διαβάζουμε:

"Η κυβέρνηση επίσης αναγνωρίζει την ανάγκη διαχείρισης των κινδύνων οι οποίοι σχετίζονται με συστημικές μεγάλες τράπεζες η δυσχέρεια ή η κατάρρευση των οποίων μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στο οικονομικό σύστημα και αυτό με τη σειρά του να προκαλέσει αρνητικές επιδράσεις στην οικονομία. Το παραπάνω απαιτεί αυξημένη εποπτεία και μια σειρά ισχυρών επιλογών για την επίλυση των θεμάτων αυτών χωρίς τη χρήση των κεφαλαίων των φορολογουμένων, στο απίθανο γεγονός που κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα".

Με άλλα λόγια όχι με τα λεφτά των φορολογουμένων αλλά με τα; Λεφτά των καταθετών, λες και αυτοί δεν είναι φορολογούμενοι!

Λίγο πιο κάτω από τη σελίδα 145 στα περιεχόμενα (155 στο κείμενο) διαβάζουμε:

«Η κυβέρνηση προτείνει την εφαρμογή λύσης bail-in για συστημικά σημαντικές τράπεζες. Το παραπάνω καθεστώς θα σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι στην απίθανη περίπτωση που μια συστημική μεγάλη τράπεζα απολέσει το κεφάλαιό της η τράπεζα αυτή θα επανακεφαλαιοποιηθεί με στόχο να επιστρέψει σε βιώσιμο καθεστώς μέσω της αιφνίδιας μετατροπής του παθητικού της σε εποπτικό κεφάλαιο. Αυτό θα μειώσει τους κινδύνους για τους φορολογουμένους. Η κυβέρνηση του Καναδά θα συμβουλευτεί τους μετόχους για το πώς θα εφαρμοστεί καλύτερα στην πράξη ένα καθεστώς “bail-in” στον Καναδά».

Όπως γίνεται κατανοητό και επειδή το σχέδιο κατατέθηκε στις 21 Μαρτίου η υπόθεση της κατάσχεσης καταθέσεων δεν είναι κάτι που ξεπήδησε τυχαία μέσα στο Εurogroup από τον Ολλανδό «χοιροτρόφο» ή την τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την Κύπρο, αντίθετα αποτελεί ένα γενικότερο σχεδιασμό που αγγίζει και τις πέραν του Ατλαντικού χώρες. Και έπονται εξελίξεις…

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » " Προς δήμευση καταθέσεων και στον Καναδά: "Η κυβέρνηση προτείνει την εφαρμογή λύσης bail-in" "

Διώξεις σε μη πολιτικά πρόσωπα για τη λίστα Λαγκάρντ

Ποινικές διώξεις έρχονται- σύμφωνα με πληροφορίες- την επόμενη βδομάδα για τους εμπλεκόμενους στον χειρισμό της πολύκροτης λίστας Λαγκάρντ αφού οι οικονομικοί εισαγγελείς ολοκλήρωσαν την προκαταρκτική εξέταση την οποία διενεργούσαν από το περασμένο Φθινόπωρο.

Την ώρα που στη Βουλή η προκαταρκτική επιτροπή συνεχίζει το έργο της για τις τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος παρέλαβε την λίστα το 2010, οι δυο εισαγγελείς έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των ερευνών για τα μη πολιτικά πρόσωπα και ήδη έχουν σταχυολογήσει τα συμπεράσματά τους. Ηδη μάλιστα φέρεται να έχει υποβληθεί η σχετική αναφορά από τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Σε αυτή περιέχονται όλα τα συμπεράσματα της πολύμηνης έρευνας η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα οδηγήσει στην τελική κρίση για τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διαχείριση της λίστας.

Ποιοι είχαν κληθεί ως ύποπτοι

Οι δυο εισαγγελείς το προηγούμενο διάστημα είχαν καλέσει ως υπόπτους για τέλεση αδικήματος τους:

-Ιωάννη Καπελέρη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που σύμφωνα με τις καταθέσεις δεν παρέλαβε τη λίστα αλλά πήρε ένα χαρτί με τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες από τον Γ. Παπακωνσταντίνου για να ελέγξει το φορολογικό τους προφίλ.

-Ιωάννη Διώτη, πρώην εισαγγελέα και επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά παράλαβε τη λίστα σε στικάκι, την αντέγραψε σε άλλο στικ στις 8 Ιουλίου, και την παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο χωρίς να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια καθώς θεωρούσε το υλικό παράνομο ως προιόν υποκλοπής.

-Γαλάτεια Μανέ, δικηγόρο και τότε συνεργάτη του Ι. Διώτη η οποία φέρεται να τον βοήθησε στην αντιγραφή του μέμορι στικ στις 8 Ιουλίου.

Οι συγγενείς

Ως ύποπτοι επίσης είχαν κληθεί οι συγγενείς του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων είχαν αφαιρεθεί από την πρώτη λίστα Λαγκάρντ που είχε φτάσει στην Ελλάδα με τους καταθέτες της τράπεζας ΗSBC.

Πρόκειται για τους:

- Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Σ. Σικιαρίδη που κατέθεσαν ότι ο λογαριασμός στο εξωτερικό μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματά τους, για τα οποία κατέθεσαν και τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών. Επισήμαναν ότι οι καταθέσεις έχουν φορολογηθεί στην Ελλάδα και είναι νόμιμες. Συγκεκριμένα, η κ. Ελ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζει στην κατάθεσή της ότι αποτελεί μία από τις «βαρύτερα φορολογούμενες Eλληνες δικηγόρους».

-Ο σύζυγος της έτερης ξαδέλφης του Γ.Παπακωνσταντίνου, Ανδρέας Ρωσσώνης πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ότι από τα παραστατικά της ALPHA Bank, με ημερομηνία 1.2.05, αποδεικνύεται ότι μετέφερε τα ποσά που είχε στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας και δη 715.112,47 ευρώ και 113.581,94 δολλάρια ΗΠΑ στην Alpha Bank στην Ελλάδα και από τότε ο λογαριασμός του έκλεισε. "Άρα, το γενικώς θρυλούμενο, ως περίεργο, ότι ο λογαριασμός αυτός άνοιξε και έκλεισε αυθημερόν, δεν είναι αληθές", τονίζει.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » " Διώξεις σε μη πολιτικά πρόσωπα για τη λίστα Λαγκάρντ "

Πάτρα: Tα ποντίκια του "κούρεψαν" τις οικονομίες μιας ζωής

Συνταξιούχος "κλαίει" 25.000 ευρώ

Τελικά αυτό που φοβόταν το έπαθε. Ο συνταξιούχος από την Πάτρα, δε γλίτωσε τελικά το κούρεμα των οικονομιών του. Φοβήθηκε για την τύχη των χρημάτων του λόγω των όσων ακούγονταν περί πτώχευσης και κουρέματος και τα απέσυρε από την τράπεζα.

Θεώρησε ότι θα ήταν πιο ασφαλή στο σπίτι του γι΄αυτό και σήκωσε τις καταθέσεις του , που ανέρχονται σε 25.000 ευρώ, και τις έβαλε στην αποθήκη του σπιτιού του, στην περιοχή Μακρυγιάννη.

Συγκεκριμένα έκρυψε τα χρήματα μέσα σε κουτιά με εγκυκλοπαίδειες. Όμως τα ποντίκια έκαναν το δικό τους "κούρεμα".

Λεφτά και εγκυκλοπαίδειες είχαν γίνει κομμάτια από τα ποντίκια...

Όταν ο συνταξιούχος προ ημερών πήγε στην αποθήκη για να ελέγξει τα χρήματα βρέθηκε μπροστά σε αυτή τη δυσάρεστη έκπληξη....

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Tα ποντίκια του "κούρεψαν" τις οικονομίες μιας ζωής "

Άδεια παραμονής με... αγορές άνω των 250.000 ευρώ

Αλλαγές στον επενδυτικό νόμο, τι προβλέπεται για την επιτάχυνση στην απορρόφηση των κονδυλίων


Τρεις τροπολογίες για την επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου των απαλλοτριώσεων, την βελτίωση του νόμου για τις επενδύσεις και την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κατέθεσαν την Παρασκευή στη Βουλή οι υπουργοί Υποδομών και Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης και Περιβάλλοντος, κ. Σταύρος Καλαφάτης στο νομοσχέδιο για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις.

Οι ρυθμίσεις -μεταξύ άλλων- προτείνουν:

- Να επιχειρείται πρώτα εξωδικαστικά η απαλλοτρίωση στα δημόσια έργα,

- να εκδικάζονται από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συγχρηματοδοτούμενα έργα άνω των 15 εκατ. ευρώ,

- να χαρακτηρίζονται έργα εθνικής σημασίας με υπουργική απόφαση για fast track περιβαλλοντικούς όρους,

- να εντάσσονται σε «ταχείες» διαδικασίες («Ολυμπιακές» και fast track οι επενδύσεις της Εκκλησίας, οι κεραίες της κινητής, τα συγχρηματοδοτούμενα έργα υποδομής και τα μεγάλα ειδικά και οικιστικά έργα,

- να εκδικάζονται ταχύτερα οι υποθέσεις απαλλοτριώσεων για την αποτίμηση των οποίων θα επιστρατεύονται ορκωτοί εκτιμητές.

Επίσης, στις ρυθμίσεις περιέχεται «φωτογραφική» ρύθμιση για το Grand Resort Lagonisi, κατ' εφαρμογήν σχετικών διαιτητικών αποφάσεων που δικαίωσαν τον επενδυτή. Πρόκειται για υπόθεση που έχει καταγγελθεί από τον δήμο Σαρωνικού.

Ακόμη, οι τροπολογίες προβλέπουν ότι :

- Θα χορηγείται άδεια παραμονής με αγορά ακινήτου,

- επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ θα έχουν μόνο φοροαπαλλαγές και όχι επιδότηση και,

- επενδύσεις σε νησιά που υπάγονται στην ηπειρωτική χώρα (Αργοσαρωνικός, Σποράδες κτλ) θα έχουν επίσης επιδότηση 50%.

Επίσης, σε σχέση με τα αεροδρόμια θεσπίζεται ότι:

- Η ΥΠΑ θα γίνει ρυθμιστική αρχή,

- Οι υπηρεσίες της θα ελέγχουν τους τους ιδιώτες επενδυτές που θα αναλάβουν τα αεροδρόμια,

- δημόσια εταιρία θα εκμεταλλεύεται τους αερολιμένες που θα παραμείνουν στο κράτος.

ΕΣΠΑ: Εξωδικαστικά οι απαλλοτριώσεις

Ανάμεσα στις ρυθμίσεις προβλέπεται ότι πριν από την κήρυξη απαλλοτρίωσης θα γίνεται υποχρεωτικά δημόσια πρόσκληση του δημοσίου προς τον ιδιοκτήτη προκειμένου να συναινέσει στην εξαγορά του ακινήτου του από το Δημόσιο.

«Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και εξασφαλίζει τόσο για το Δημόσιο όσο και για τους ιδιοκτήτες, αφενός ταχύτητα στην εκτέλεση της απαλλοτρίωσης και στην καταβολή της αποζημίωσης και αφετέρου αποφυγή της αβεβαιότητας που συνεπάγεται η δικαστική κρίση της αξίας του ακινήτου. Με τη ρύθμιση επιτυγχάνεται επίσης αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει η εξαγορά, θα εφαρμόζεται η διαδικασία απαλλοτρίωσης» σημειώνεται.

Ορκωτοί στις απαλλοτριώσεις - Τα δικαστήρια θα πρέπει να δικαιολογούν τυχόν αποκλίσεις

Επίσης, προβλέπεται ότι:

- Ο έλεγχος των τίτλων ιδιοκτησίας και η εκτίμηση της αξίας των ακινήτων θα γίνονται και πριν την κήρυξη της απαλλοτρίωσης, ώστε
«να αποφεύγεται το φαινόμενο απαλλοτρίωσης εκτάσεων που ανήκουν στο Δημόσιο, που έχει σαν αποτέλεσμα συχνά να παρακατατίθενται αναίτια οι σχετικές αποζημιώσεις» και «ο φορέας του έργου να μπορεί εκ των προτέρων να προϋπολογίζει το κόστος των απαλλοτριώσεων»,

- στις περιπτώσεις των συγχρηματοδοτούμενων έργων ότι «ο υπέρ ου η απαλλοτρίωση ζητάει εκτίμηση από ανεξάρτητο πιστοποιημένο εκτιμητή»,

- στις υποθέσεις για καθορισμό αποζημίωσης επί απαλλοτρίωσης εισάγονται καθ' υπέρβαση στα πινάκια των δικαστηρίων, ώστε να δικάζονται συντομότερα,

- η θέσπιση υποχρέωσης «εκτίμησης της αξίας από ανεξάρτητο και πιστοποιημένο εκτιμητή στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, ώστε να αποφεύγονται οι υπέρογκες αποζημιώσεις». «Τα δικαστήρια θα υποχρεούνται να αιτιολογήσουν ειδικά τυχόν απόκλιση από την αντικειμενική αξία και από την ανεξάρτητη εκτίμηση» σημειώνεται.

Συγχρηματοδοτούμενα έργα με fast track

Επίσης, προτείνεται:

- Οι υποθέσεις που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα έργα (ΕΣΠΑ, παραχωρήσεις κτλ) άνω των 15 εκατ. ευρώ να εκδικάζονται από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά το παράδειγμα των Ολυμπιακών έργων και των επενδύσεων που υπάγονται στο καθεστώς του fast-track.

- Η αύξηση από 5 σε 10 εκατ. ευρώ του ορίου προϋπολογισμού των έργων που θα ελέγχονται προσυμβατικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο ούτως ώστε το «πλαφόν» να είναι «το ίδιο τόσο για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, προμήθειες και υπηρεσίες, όσο και για τις προγραμματικές συμβάσεις», κάτι που, σύμφωνα με το υπουργείο, θα επιταχύνει τις αναθέσεις.

Έργα εθνικής σημασίας με απόφαση υπουργού

Οι ρυθμίσεις δίνουν τη δυνατότητα να χαρακτηρίζονται ως έργα εθνικής σημασίας «εκείνα που κρίνεται ότι έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα (όπως τα έργα προτεραιότητας του ΕΣΠΑ, έργα χωρίς τα οποία απειλούνται πρόστιμα από την ΕΕ για μη συμμόρφωση κλπ), προκειμένου να επιταχύνεται η έκδοση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ)» με κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού.

Λαγονήσι: Μεγαλύτερος συντελεστής δόμησης

Με τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα για αύξηση συντελεστή δόμησης κατά 0,15 στο τουριστικό θέρετρο του Λαγονησίου, που ανεβάζει τον συντελεστή σε 0,45 από 0,30 που είναι κατά την κείμενη νομοθεσία.

Το δημόσιο υποχρεώνεται να λάβει αυτή την πρωτοβουλία, κατόπιν δικαίωσης του επενδυτή στο Λαγονήσι από τα διαιτητικά δικαστήρια. Πρόκειται, όμως, για κίνηση που έχει καταγγελθεί από τον δήμο Σαρωνικού.

«Το άρθρο συντάχθηκε σύμφωνα με σχετικές διαιτητικές αποφάσεις και προς διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Η τροπολογία εισάγεται προκειμένου να μη θιγούν οι χρήσεις γης και οι λοιποί περιορισμοί δόμησης στην παραλία, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα υλοποίησης του συμφωνηθέντος μεταξύ του επενδυτή και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ επενδυτικού σχεδίου με την αύξηση κατά 0.15 του συντελεστή δόμησης» αναφέρεται.

Μεγάλα έργα με Ολυμπιακό μοντέλο

Για έργα ιδιαίτερης περιβαλλοντικής και οικιστικής σημασίας, και έργα που άπτονται ειδικού ελέγχου ως προς τους όρους δόμησης θα προβλέπεται ειδική διαδικασία αδειοδότησης από την Κεντρική υπηρεσία από την διεύθυνση οικοδομικών και κτιριακών κανονισμών, όπως γινόταν με τα  Ολυμπιακά έργα. Το ίδιο θα ισχύσει και για περιπτώσεις κτιρίων επιφάνειας άνω των 3.000 τ.μ.

Στο Fast track και η Εκκλησία

Τροπολογία επιτρέπει στην Εκκλησία της Ελλάδας, την Εκκλησία της Κρήτης, σε μητροπόλεις, ενορίες, μοναστήρια, την αποστολική διακονία και άλλους φορείς και οργανισμούς που συνδέονται με την εκκλησία να κάνουν χρήση του θεσμικού πλαισίου για το Fast Track. «Η διάταξη δεν αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων, το οποίο ουδόλως θίγεται» και, όπως αναφέρεται «περιορίζεται στα ακίνητα που ανήκουν στην Εκκλησία και στα αναφερόμενα νομικά πρόσωπα».

Αδεια παραμονής με αγορές άνω 250.000 ευρώ

«Μειώνεται σε 250.000 ευρώ η αξία του ακινήτου με την αγορά του οποίου θα δίδεται η δυνατότητα χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών και σε μέλη οικογενειών τους, ενώ παρέχεται αντίστοιχη δυνατότητα και για τη σύναψη μακροχρόνιων χρονομεριστικών μισθώσεων» σημειώνεται στο κείμενο της τροπολογίας.

Τα λεφτά του αναπτυξιακού σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Επίσης, θα προβλέπεται ότι για μεγάλα επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ ο αναπτυξιακός νόμος θα «μπορεί να παρέχεται μόνο φορολογική απαλλαγή, προκείμενου να κατευθυνθούν τα κονδύλια του αναπτυξιακού νόμου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Συνδυαστικά οι ενισχύσεις για επενδύσεις κάτω των 50 εκατ. ευρώ

Για τις επενδύσεις κάτω των 50 εκατ. ευρώ «μπορούν να παρέχονται μεμονωμένα ή συνδυαστικά όλα τα είδη των ενισχύσεων που προβλέπονται» τα οποία θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση.

Επίσης, «κατόπιν δικαστικών αποφάσεων και προκειμένου να μη θίγεται η αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη προς τη Διοίκηση» τροπολογία ρυθμίζει «οριστικά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την αναδρομική εφαρμογή αποφάσεων που εκδόθηκαν δυνάμει του άρθρου 241 παρ.1 περ. β΄ του ν. 4072/2012».

Το εν λόγω άρθρο αναφέρει ότι «με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθορίζεται ενιαίο ενισχυόμενο κόστος επενδυτικών σχεδίων παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια κατά την υπαγωγή και κατά την ολοκλήρωσή τους, με κριτήρια την περίοδο υλοποίησης, την ονομαστική ισχύ τους, το είδος του μηχανολογικού εξοπλισμού τους, καθώς και τα πρόσθετα χαρακτηριστικά τους».

Επίσης, εισάγεται τροπολογία που παρέχει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί σε επενδυτικούς νόμους κι έχουν τακτοποιήσει τυχόν αυθαίρετες κτιριακές υποδομές τους, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν άδεια λειτουργίας.

Με 50% επιδότηση οι επενδύσεις σε νησιά που υπάγονται στην ηπειρωτική χώρα

Επίσης, στα επενδυτικά σχέδια που πραγματοποιούνται στα νησιά και στις περιφερειακές ενότητες νήσων που ανήκουν διοικητικά στις Περιφέρειες της Ηπειρωτικής Ελλάδας θα παρέχονται τα ανώτατα ποσοστά του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, κατά μέγεθος επιχείρησης, σημειώνεται.

Επίσης, «ορίζεται ότι η ρύθμιση για αύξηση του ύψους της εγγυητικής επιστολής που επιστρέφεται στον ανάδοχο μετά την έκδοση του Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής καταλαμβάνει και τις εν ισχύι συμβάσεις, για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά».

Fast track και για τις κεραίες

Κεραίες, πομποί, αναμεταδότες και άλλες συναφείς εγκαταστάσεις, που λειτουργούσαν χωρίς άδεια από τις δασικές αρχές ή από τον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης για επέμβαση σε δάσος ή δασική έκταση αρκεί πλέον να υπαχθούν σε πρότυπη περιβαλλοντική δέσμευση ή να λάβουν απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Ρυθμιστική αρχή η ΥΠΑ

Εν όψει της αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποχωρεί από την λειτουργία των αερολιμένων και περιορίζεται σε κανονιστικά και εποπτικά καθήκοντα «που θα καλύπτουν την Ασφάλεια Πτήσεων (Safety) και την Ασφάλεια Πολιτικής Αεροπορίας από Έκνομες Ενέργειες (Security)», σημειώνεται.

Έτσι, δημιουργείται η Κανονιστική Διεύθυνση Αεροδρομίων, η οποία «θα είναι υπεύθυνη για τη σύνταξη και δημοσίευση πρωτογενούς νομοθεσίας για τα αεροδρόμια, συγκεκριμένους κανονισμούς λειτουργίας, κατευθυντήριο υλικό κλπ». Επίσης, συγκροτείται Εποπτική Αρχή Αεροδρομίων η οποία «θα είναι υπεύθυνη για την πιστοποίηση και την εποπτεία ασφαλούς λειτουργίας των αεροδρομίων».

Στις αρμοδιότητες τους θα ανήκει και ο έλεγχος για την εφαρμογή της Κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με την επίγεια εξυπηρέτηση (ground handling) και την διάθεση χρονοθυρίδων (slots). Επίσης, καταργούνται και συγχωνεύονται οργανικές μονάδες της ΥΠΑ.

Η ΥΠΑ θα ελέγχει τους ιδιώτες επενδυτές

Επίσης, τους ιδιώτες που θα αναλάβουν τα αεροδρόμια, θα εποπτεύει η Εποπτική Αρχή Τελών Αερολιμένων, η οποία θα αναλάβει τον «έλεγχο συνεπούς εκπλήρωσης από τους παραχωρησιούχους των συμβατικών τους υποχρεώσεων και την ορθή επιβολή των επιβαρύνσεων που θα καθορισθούν στη σύμβαση», όπως σημειώνεται.

Επίσης, γίνονται ρυθμίσεις για την ομαλή εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων «προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια δικαίου και να εξισορροπηθούν τα δικαιώματα τρίτων μερών και τα συμφέροντα του δημοσίου και του επενδυτή κατά τη διαδικασία για την αξιοποίηση των αεροδρομίων και στη συνέχεια με τη σύμβαση παραχώρησης λειτουργίας», όπως αναφέρεται στην τροπολογία.

Σε δημόσια εταιρία τα αεροδρόμια που θα μείνουν στο κράτος

Παράλληλα, δίδεται το «πράσινο φως» για την ίδρυση δημόσια εταιρίας (ονόματι «Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Περιφερειακών Αεροδρομίων - ΑΕΔιΠΑ») που θα αναλάβει τους αερολιμένες που δεν θα αποκρατικοποιηθούν.

Όπως σημειώνεται, η χρηματοδότησή της θα γίνεται από «τα επιβαλλόμενα τέλη στα αεροδρόμια ευθύνης της, τις εμπορικές εκμεταλλεύσεις των αεροδρομίων ευθύνης της και από έσοδο που τα αποκρατικοποιημένα αεροδρόμια ή οι αναχωρούντες από αυτά επιβάτες θα καταβάλλουν προς το σκοπό αυτό στην ΥΠΑ, η οποία και θα τα διαθέτει προς την ΑΕΔιΠΑ, δημιουργώντας και τηρώντας ειδικό, ξεχωριστό λογαριασμό».

Επίσης, προβλέπεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση θα ρυθμιστεί η «καταβολή εκ μέρους των αποκρατικοποιημένων αεροδρομίων ή των αναχωρούντων από αυτά επιβατών ποσού το οποίο θα αποδίδεται ως έσοδο στην ΥΠΑ, προκειμένου αυτή, τηρώντας ξεχωριστούς προς τούτο λογαριασμό να χρηματοδοτεί από αυτό τη λειτουργία των γραμμών με καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονες γραμμές) και την ΑΕΔιΠΑ».  

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » " Άδεια παραμονής με... αγορές άνω των 250.000 ευρώ "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news