facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Συμφωνία με τρόικα: Κούρεμα 20% στην Κύπρου,άνω των 100.000 ευρώ

Οι κυπριακές αρχές συμφώνησαν με την τρόικα των δανειστών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) στην επιβολή τέλους 20% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και τέλους 4% για καταθέσεις του ίδιου ποσού στις άλλες τράπεζες, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος κύπριος αξιωματούχος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuetrs

Ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε πως η κυπριακή πρόταση για άντληση πόρων από την εθνικοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, πρόταση στην οποία διαφώνησε η Γερμανία, δεν θα αποτελέσει μέρος του σχεδίου για τη συγκέντρωση σχεδόν έξι δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για να εξασφαλίσει η Λευκωσία τη σύναψη μιας συμφωνίας διεθνούς δανεισμού.

Ο πρόεδρος της Κύπρου είπε πως ελπίζει στη σύναψη συμφωνίας με την ΕΕ "πολύ σύντομα".

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν αύριο, στις Βρυξέλλες, στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδος) σε μια προσπάθεια να οριστικοποιηθεί το σχέδιο διάσωσης που θα επιτρέψει στην Κύπρο να αποφύγει την χρεοκοπία, επιβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφωνία με τρόικα: Κούρεμα 20% στην Κύπρου,άνω των 100.000 ευρώ"

Αραβαντινός: "Δεν υπήρχαν όπλα μέσα στις φυλακές"

«Δεν υπήρχαν όπλα μέσα στις φυλακές, αλλά το επεισόδιο θα μπορούσε να είχε λήξει πολύ γρήγορα. Και η ... επόμενη απόδραση από τα Τρίκαλα θα γίνει», είπε πριν από λίγο, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων,

Αντώνης Αραβαντινός, στον RΕΑL FM. Δώδεκα κρατούμενοι επιχείρησαν να αποδράσουν και τα κατάφεραν οι 11. Δεν υπήρχαν όπλα στις φυλακές, ανέφερε ο Αραβαντινός, ενώ υπογράμμισε ότι : «Θα μπορούσε να είχε τελειώσει από το βράδυ το επεισόδιο.

Δεν έπρεπε να ξημερώσει για να δούμε πόσοι έχουν αποδράσει. Ο χρόνος παίζει μεγάλη σημασία σε αυτές τις περιπτώσεις. Το επεισόδιο ξεκίνησε στις 8:15 το βράδυ και στις 8:45 ήταν όλοι ήδη έξω. Ήταν λάθος νομίζω. Και η επόμενη απόδραση από τα Τρίκαλα θα γίνει”.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αραβαντινός: "Δεν υπήρχαν όπλα μέσα στις φυλακές" "

Τρίκαλα: 11 οι αλλοδαποί κρατούμενοι που απέδρασαν

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των κρατουμένων στις φυλακές Τρικάλων και σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, χθες, απέδρασαν 11 αλλοδαποί κρατούμενοι οι οποίοι ήταν καταδικασμένοι για ληστείες και κλοπές.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες το απόγευμα, τραυματίστηκαν δύο εξωτερικοί φρουροί των φυλακών Τρικάλων κατόπιν συμπλοκής με άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίκαλα: 11 οι αλλοδαποί κρατούμενοι που απέδρασαν"

Δεν πάει στις Βρυξέλλες σήμερα ο Αναστασιάδης

Δεν θα ταξιδέψει σήμερα στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. Η συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνει αύριο, οπότε και ο Κύπριος πρόεδρος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς που θα τον συνοδεύσουν.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν πάει στις Βρυξέλλες σήμερα ο Αναστασιάδης"

Εξέλιξη-σοκ! Βρέθηκαν τα λεφτά της υπεξαίρεσης του ΔΘ!

- Σε λογαριασμό υπαλλήλου εντοπίστηκαν 12 εκ. ευρώ!
- Η υπάλληλος, που απαλλάχθηκε με βούλευμα, τα έπαιζε στο Χρηματιστήριο!
- Νέο πόρισμα αποκαλύπτει σήμερα στη "Μακεδονία" ο δημοσιογράφος Κώστας Καντούρης!
- Το πόρισμα δικαιώνει τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο!

Αποκάλυψη- βόμβα σήμερα στη "Μακεδονία"! Η επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, σε πόρισμα της αποκαλύπτει ότι...
από τον λογαριασμό μίας υπαλλήλου του Δήμου Θεσσαλονίκης διακινήθηκαν 12 εκ. ευρώ, που παίχθηκαν στο Χρηματιστήριο!
Το πόρισμα, το οποίο ένας θεός ξέρει γιατί ολοκληρώθηκε μόλις ένα μήνα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, διαβιβάσθηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα, γράφει το δημοσίευμα, που αφήνει σαφείς αιχμές για τις ευθύνες δικαστικών που δεν έψαξαν όσο θα έπρεπε την υπόθεση. Το περίεργο είναι ότι αυτό το πόρισμα-φωτιά δεν συσχετίζεται ακόμη με την υπεξαίρεση αλλά διερευνάται για... φοροδιαφυγή από την πλευρά της υπαλλήλου!
Το δεδομένο είναι ένα: εντοπίστηκαν (επιτέλους) τα χρήματα που έκλεβε ο Σαξώνης. Και δεν εντοπίστηκαν ούτε στο λογαριασμό του Παπαγεωργόπουλου αλλά ούτε και στου Λεμούσια!
Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση! Τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν εξονυχιστικά. Η δήλωση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ότι βρίσκεται στη φυλακή ως θύμα μία πρωτοφανούς δικαστικής πλάνης θα πρέπει, υπό το φως των νέων στοιχείων, είτε να επιβεβαιωθεί είτε να διαψευστεί!
Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα για να διαβάσετε όλο το δημοσίευμα.

http://taxalia.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξέλιξη-σοκ! Βρέθηκαν τα λεφτά της υπεξαίρεσης του ΔΘ!"

Φουστ (σύμβουλος Σόιμπλε): «Η απόφαση για την Κύπρο είναι ένα ηλίθιο πείραμα»

Καταστροφική για την αξιοπιστία της ευρωζώνης χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο ο Κλέμενς Φουστ, κορυφαίος σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στη Real News αναφέρεται σε «ηλίθιο πείραμα» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε «κούρεμα» καταθέσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η απόφαση για την Κύπρο ήταν καταστροφική, κυρίως γιατί παραβίασε τους καθιερωμένους κανόνες διαχείρισης των τραπεζικών κρίσεων. Αποτελεί καταστροφή, γιατί κλονίζει την αξιοπιστία και αυξάνει την αβεβαιότητα αναφορικά με τον μελλοντικό χειρισμό προγραμμάτων διάσωσης και αναδιαρθρώσεων. Είναι ένα ηλίθιο πείραμα και ήταν ξεκάθαρο ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις».

Προσθέτει επίσης ότι «οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορεί να διδαχθούν από την περίπτωση της Κύπρου και ας ελπίσουμε να μάθουν ότι πρέπει να τηρούν τους κανόνες στη διαδικασία αναδιάρθρωσης των τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει "κούρεμα"στις μικρές καταθέσεις μόνο αφού όλο το υπόλοιπο κεφάλαιο έχει χαθεί. Πιστεύω ότι είναι η χειρότερη στιγμή για να προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε. Διότι αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις χαλαρώσουν τους όρους για την Ελλάδα τώρα αυτό θα μοιάζει με μια ήττα για αυτούς. Πρώτα ηττήθηκαν στην περίπτωση της Κύπρου, εάν χαλαρώσουν τους όρους για τη χώρα. Εάν χαλαρώσουν τους όρους και για την Ελλάδα, αυτό θα αποτελέσει τη δεύτερη ήττα τους. Νομίζω ότι μεσοπρόθεσμα υπάρχει περιθώριο για χαλάρωση των όρων για την Ελλάδα εάν η ελληνική κυβέρνηση πείσει την τρόικα και την υπόλοιπη ευρωζώνη ότι εφαρμόζει το πρόγραμμα, ότι πραγματικά προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει την κρίση. Εάν το μήνυμα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνουν περαιτέρω παραχωρήσεις».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Φουστ (σύμβουλος Σόιμπλε): «Η απόφαση για την Κύπρο είναι ένα ηλίθιο πείραμα»"

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση


Λόγω της Μαθητικής Παρέλασης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που θα πραγματοποιηθεί στη Λ. Αμαλίας μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, την Κυριακή 24.3.2013 και από ώρα 07.00΄, σύμφωνα με την τροχαία, δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω Λεωφόρους, Οδούς και Πλατείες:
1. Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
2. Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη συμβολή με τη Λ.Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Αμαλίας (Β. Γεωργίου Α΄), σε όλο το μήκος της.
3. Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της.
4. Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.
5. Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
6. Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου.
7. Όθωνος, σε όλο το μήκος της.
8. Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.
Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. 

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση"

Γιατρός τέλος για την Πάτμο, μεσίστιες οι σημαίες την 25η Μαρτίου

Στη μοίρα τους έχουν εγκαταλειφθεί οι κάτοικοι της Πάτμου. Περισσότεροι από 3.500 κάτοικοι του νησιού έχουν μείνει χωρίς γιατρό και 650 παιδιά χωρίς παιδίατρο λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην πλήρωση των θέσεων αγροτικών και ειδικών γιατρών. Οι οργανικές θέσεις του Κέντρου Υγείας που είναι κενές, προβλέπουν 6 ειδικευμένους και τρεις αγροτικούς γιατρούς.

Αποκορύφωμα της τραγικής εγκατάλειψης του νησιού αποτέλεσε την Πέμπτη η παραίτηση του μοναδικού αγροτικού γιατρού του νησιού.

Κατά τη διάρκεια επείγουσας λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποίησαν αποφάσισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας μην συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και, αντιθέτως, να κυματίζουν οι σημαίες μεσίστιες σε όλο το νησί. Παράλληλα ο Δήμος Πάτμου εξέδωσε ψήφισμα, απευθύνοντας έκκληση ανθρωπιστικής βοήθειας σε ιατρικό δυναμικό.

Πριν η ολιγωρία κοστίσει ανθρώπινες ζωές, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκπέμπει SOS, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Πάτμου και καλεί τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και τις εισαγγελικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Εδώ και τώρα πρέπει να δοθεί λύση» δηλώνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης. «Αν δεν στελεχωθεί το νησί με γιατρό τις επόμενες ώρες, τότε οφείλουμε να καλύψουμε εμείς, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Επαρχίας Καλύμνου, την Υγεία του νησιού με εθελοντές γιατρούς. Δεν θα επιστρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές».

Οι ασθενείς δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους με αποτέλεσμα να στέλνουν ταχυδρομικώς τα βιβλιάριά τους σε συγγενείς σε άλλες περιοχές για να μπορέσουν να τα γράψουν.

Την ίδια ώρα ενώ υπάρχει βιοχημικός αναλυτής στο κέντρο υγείας της Πάτμου δεν έχει διοριστεί παρασκευαστής ώστε να μπορούν να γίνονται αιματολογικές εξετάσεις.

Έτσι για μια απλή εξέταση αίματος είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια και να έρχονται ακόμα και στον Πειραιά, τα δρομολόγια δε πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα. Και αυτό φυσικά όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και δεν έχει απαγορευτικό απόπλου.

Τα προβλήματα αυτά υπάρχουν εδώ και χρόνια αλλά σε μικρότερο βαθμό τόνισε ο δήμαρχος αφού το κέντρο υγείας είναι χρόνια υποστελεχωμένο. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που το νησί δεν έχει ούτε έναν γιατρό Οι πιέσεις κατοίκων και δήμου στο υπουργείο κατοίκων και δήμου είναι ασφυκτικές αφού μιλάμε για υπόθεση ζωής ή θανάτου, ωστόσο όπως λένε έχουν βαρεθεί να ακούν κούφιες υποσχέσεις με πρόσχημα ότι η τρόικα έχει μπλοκάρει όλες τις προσλήψεις.

«Η Πάτμος φαίνεται πως είναι τριτοκοσμική» λέει ο δήμαρχος αφού ακόμα και τα βασικά εμβόλια των παιδιών-για παιδίατρο ούτε λόγος να γίνεται, έχει να εμφανιστεί στο νησί πάνω από πέντε χρόνια-γίνονται από τους Ιατρούς του Κόσμου, οι οποίοι επισκέπτονται κατά καιρούς το νησί.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε και τις καταγγελίες των κατοίκων του νησιού η παραίτηση του τελευταίου γιατρού στο νησί δεν έγινε δεκτή μέχρι να βρεθεί αντικαταστάστης. Ωστόσο όπως επισημαίνεται το μεγάλο πρόβλημα για το νησί δεν λύνεται αφού ο γιατρός θα παραμείνει εκεί για να εξυπηρετεί μόνο τα επέιγοντα περιστατικά.

Άμεση αντίδραση της Μίκας Ιατρίδη, για το ζήτημα της Πάτμου 

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι η Πάτμος έχει μείνει χωρίς γιατρό, - νωρίς το πρωί σήμερα - επικοινώνησα τηλεφωνικώς, με τον υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο.

Στη συνομιλία που είχα μαζί του, ο υπουργός με διαβεβαίωσε, ότι θα προσπαθήσει να βρει άμεσα λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα που προέκυψε στην Πάτμο, με την έλλειψη γιατρού. Εντύπωση πάντως προκαλεί, το γεγονός ότι, εκ των τοπικών βουλευτών της συγκυβέρνησης, στα μείζονα αυτά προβλήματα του τόπου, μερικοί δείχνουν πλήρη αδιαφορία, ενώ κάποιοι άλλοι, περιορίζονται απλά, στην αποστολή επιστολών.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. υπουργός, με διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να βρει άμεσα λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα που προέκυψε στην Πάτμο, με την έλλειψη γιατρού. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση οφείλει να βρει άμεσα λύση, χρησιμοποιώντας κοινή λογική, με δεδομένο ότι, ξοδεύονται πολύ περισσότερα χρήματα στις αεροδιακομιδές, παρά στην τοποθέτηση γιατρών, στα νησιά που έχουν έλλειψη.

Με δεδομένη, την άμεση ανταπόκριση του υπουργού, θα περιμένω για τις εξίσου άμεσες ενέργειές του. Πάντως, θα πρέπει η κυβέρνηση να γνωρίζει, ότι οι νησιώτες είναι επίσης υπερφολογούμενοι πολίτες της Ελλάδος και η διασφάλιση των αυτονόητων αγαθών, αποτελεί κεκτημένο και απαράβατο δικαίωμά τους.
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατρός τέλος για την Πάτμο, μεσίστιες οι σημαίες την 25η Μαρτίου"

Eurogroup για την Κύπρο την Κυριακή

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη συνδιάσκεψη του Eurogroup της Κυριακής, που συγκαλείται για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο μια μη κατονομαζόμενη κυβερνητική πηγή στην Λευκωσία, μετέδωσε ότι στην περίπτωση μιας συμφωνίας με θέμα τον κυπριακό τραπεζικό τομέα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μέσα στο σαββατοκύριακο θα μεταβεί στις Βρυξέλλες.

Επικαλούμενο δύο κοινοτικές πηγές (δεν τις κατονομάζει) το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε ότι προγραμματίζεται για το θέμα της Κύπρου, την Κυριακή, Eurogroup που οι εργασίες του θα γίνουν στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Eurogroup για την Κύπρο την Κυριακή"

Διέφυγαν τον κίνδυνο οι δυο φρουροί των φυλακών Τρικάλων που δέχθηκαν πυρά

Βγήκαν απο το χειρουργείο πριν από λίγο οι δυο φρουροί που εισήχθησαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Τρικάλων μετά απο... πυρά που δέχθηκαν κατά την απόπειρα απόδρασης κρατουμένων απο τις φυλακές Τρικάλων .

Οι δυο εξωτερικοί φρουροί βρέθηκαν να δέχονται καταιγισμό πυρών απο όχημα εκτός των φυλακών που είχε ως στόχο να εξοντώσει την εξωτερική φρουρά για να αποδράσουν ένοπλοι κρατούμενοι απο τις φυλακές .

Η αυτοθυσία των φρουρών και η γρήγορη κινητοποίηση απο τις σκοπιές τους φαίνεται να απέτρεψαν μαζική απόδραση , καθώς δεν θα υπήρχε κανένα εμπόδιο να σταματήσει τους οργανωμένους κακοποιούς αν δεν αντιδρούσαν με αυτοθυσία .

Οι δυο φρουροί νοσηλεύονται στην εντατική του νοσοκομείου Τρικάλων και φαίνεται να έχουν διαφύγει των κίνδυνο .

rodosreport
Διαβάστε Περισσότερα » "Διέφυγαν τον κίνδυνο οι δυο φρουροί των φυλακών Τρικάλων που δέχθηκαν πυρά"

Η κυπριακή Βουλή ενέκρινε και τα 9 νομοσχέδια


Εγκρίθηκαν από το κυπριακό κοινοβούλιο και τα εννέα νομοσχέδια για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.
Ειδικότερα εγκρίθηκε ο νόμος περί ίδρυσης Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται η οικονομική ενίσχυση και χρηματοδότηση πιστωτικών ιδρυμάτων, η προώθηση και συμβολή στην κεφαλοποίηση ή ανακεφαλοποιηση των τραπεζών.
Επίσης εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Ο νόμος αυτός έχει σκοπό, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για λόγους δημόσιας τάξης ή και δημόσιας ασφάλειας, την ανάθεση εξουσιών στον υπουργό Οικονομικών ή, κατά περίπτωση, στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για τη δυνατότητα λήψης και επιβολής προσωρινών περιοριστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.
Με οριακή πλειοψηφία πέρασε και ο νόμος περί εξυγίανσης πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων που περιλαμβάνει την μετατροπή της Λαϊκής σε «καλή» και «κακή» Τράπεζα.
Πέρασαν από την κυπριακή βουλή τα νομοσχέδια για τη δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης, όπως και για τον περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων λόγω της έκτακτης κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η χώρα. Σήμερα θα οριστικοποιηθεί και η τελική μορφή του νομοσχεδίου για την έκβαση του κουρέματος στην Τράπεζα σε ποσοστό που όπως αναφέρουν πηγές στη μεγαλόνησο θα κυμαίνεται μεταξύ 20-25% για ποσά άνω των 100.000 ευρώ.
Υπέρ ψήφισαν 26 βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, κατά ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού. Αποχή από ένα βουλευτή του ΔΗΚΟ και 25 βουλευτές του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ.
Ακόμη εγκρίθηκαν:
- Ο περί τραπεζικών εργασιών τροποποιητικός νόμος.
- Ο περί ειδικού φόρου πιστωτικού ιδρύματος τροποποιητικός νόμος.
- Ο περί της διαχείρισης χρηματοοικονομικών κρίσεων τροποποιητικός νόμος.
- Ο περί σύστασης και λειτουργίας σχεδίου προστασίας καταθέσεων και εξυγίανσης πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων νόμος.
- Οι περί λειτουργίας ταμείου προστασίας καταθέσεων και εξυγίανσης πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων κανονισμοί και τέλος
- Ο περί συνεργατικών εταιρειών τροποποιητικός νόμος.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κυπριακή Βουλή ενέκρινε και τα 9 νομοσχέδια"

Μια γιατρός για 24 νεφροπαθείς

Την αγωνία τους εκφράζουν οι νεφροπαθείς της Λευκάδας οι οποίοι χαρακτηρίζουν απελπιστική την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με καταγγελία που έλαβε η zougla.gr από τον κ. Σκεριανό Γιώργο υπάρχει μόνο μια γυναίκα γιατρός για να καλύψει συνολικά 24 ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση.

Η zougla.gr επικοινώνησε με το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Λευκάδας και μας επιβεβαίωσαν την ανώνυμη καταγγελία ενός πολίτη. Επίσης επικοινωνήσαμε και με την γιατρό. Σύμφωνα με όσα μας αναφέρει, η νεφρολόγος υπήρχαν τρεις γιατροί για τις αιμοκαθάρσεις αλλά τώρα έχει απομείνει μόνο η ίδια.

Ο δήμαρχος της Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής μιλώντας στην zougla.gr μας ανέφερε χαρακτηριστικά: « Το Νοσοκομείο Λευκάδας έχει μονάδες τεχνητού νεφρού. Ο διευθυντής έχει παραιτηθεί, ενώ η νεφρολόγος έχει ξεπεράσει κάθε όριο δυνατοτήτων της. Κάνει ηρωικές προσπάθειες, αλλά για πόσο ακόμα θα αντέξει. Αρμόδια για αυτό που επικρατεί είναι η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Μια γιατρός για 24 νεφροπαθείς"

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαγωνισμό προκηρύσσει η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για την εισαγωγή αστυνομικών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014, με το σύστημα του Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε πεντακόσιους (500)

Διαβάστε την προκήρυξη: εδώ

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας."

Σε 15 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Με 15 μήνες φυλάκιση, αλλά με τριετή αναστολή, καταδικάσθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκηςο Παναγιώτης Ψωμιάδης, για την υπόθεση της ρύπανσης της λίμνης Κορώνεια, όταν ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, ενώ αθωώθηκε για το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος. Για την υπόθεση καταδικάστηκαν ακόμη τρεις υπάλληλοι της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης 12 μηνών έκαστος, με τριετή αναστολή επίσης.

Αντιθέτως, αθωώθηκε η τέως πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Ν. Αηδονά, όπως ακόμη ένας τέως νομαρχιακός υπάλληλος.

Ολοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 15 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης"

Το «βρόμικο» παιχνίδι των Γερμανών στην Κύπρο

Εκτεθειμένες κατά 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι οι γερμανικές τράπεζες.

Το γεγονός αυτό αυξάνει τις πιέσεις από την πλευρά της Γερμανίας για γρήγορη διευθέτηση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις τράπεζες στην Κύπρο.

Εδώ λοιπόν ξεσκεπάζεται το «ύπουλο» παιχνίδι των Γερμανών. Όλως τυχαίως, το ποσό που απαιτεί το Eurogroup από την Κύπρο από το κούρεμα των καταθέσεων ή ό,τι άλλο θα ζητηθεί, είναι ακριβώς το ποσό που είναι εκτεθειμένες οι γερμανικές τράπεζες.

Συνεργάτες του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα κάνουν λόγο για «σενάρια συνομωσίας» που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Όμως η αλήθεια είναι πλέον ξεκάθαρη και το απροκάλυπτο παιχνίδι της Μέρκελ και του Σόιμπλε δεν μπορεί να το καλύψει ο «φίλος» τους κ. Στουρνάρας που αξίζει να υπενθυμίσουμε πως στο Eurogroupτης περασμένης Παρασκευής ψήφισε υπέρ του κουρέματος καταθέσεων στην Κύπρο.

Οι Γερμανοί λοιπόν, για να σώσουν τα κεφάλαιά τους, ακριβώς όπως συνέβη και με την περίπτωση της Ελλάδας, πιέζουν υπέρ της λήψης επώδυνων μέτρων.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρατίθενται σε δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel και προέρχονται από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), υπερχρεωμένοι στις γερμανικές τράπεζες, εκτός από το κυπριακό κράτος, είναι επιχειρήσεις και ιδιώτες του νησιού.

Με άλλα λόγια, μη υπολογίζοντας την υψηλή έκθεση της Ρωσίας, η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πιστωτής της Κύπρου μετά την Ελλάδα.

Από τα περίπου 26 δισ. ευρώ στα οποία ανέρχεται το χρέος της Κύπρου σε τράπεζες του εξωτερικού, τα 24 δισ. είναι πιστωμένα σε επιχειρήσεις ή ιδιώτες και το κυπριακό κράτος χρωστά μόλις 1,5 δισ. Όμως στην περίπτωση χρεοκοπίας της κυπριακής οικονομίας, κινδυνεύει να χαθεί το συνολικό ποσό.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αν οι στιγμές αυτές είναι τραγικές για τους Κυπρίους, για τις γερμανικές τράπεζες είναι επικίνδυνες. Τόσο ώστε να απειλείται, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα, η δική τους αξιολόγηση όσο και εκείνη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Η Μέρκελ τρέμει κατάρρευση της Κύπρου

Με τις γερμανικές εκλογές να πλησιάζουν (Σεπτέμβριος 2013), ο κίνδυνος μιας κυπριακής χρεοκοπίας προκαλεί τρόμο στη Μέρκελ.

Αν και η ίδια, όπως και όλη η «παρέα των Βρυξελλών», υποστηρίζει πως δεν έχουμε ανάγκη την Κύπρο και πως εύκολα μπορούμε να την πετάξουμε εκτός Ευρωζώνης, είναι ηλίου φαεινότερο πως η καγκελάριος δεν θα ήθελε να «φορτωθεί» μια χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης που ενδεχομένως να προκαλούσε και ντόμινο στον Ευρωπαϊκό νότο.

Μία τέτοια εξέλιξη θα έπληττε το κύρος της εντός Γερμανίας και η μάχη των εκλογών του Σεπτεμβρίου θα χανόταν πολλούς μήνες πριν, μιας και θα θεωρούνταν υπεύθυνη της κατάρρευσης της Ευρωζώνης.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Το «βρόμικο» παιχνίδι των Γερμανών στην Κύπρο"

Για δύο ημέρες ακόμα έχουν τρόφιμα τα σουπερμάρκετ στην Κύπρο

Δραματική είναι πλέον η κατάσταση στην Κύπρο καθώς ακόμη και τα καλά εφοδιασμένα σουπερμάρκετ - οι υπεραγορές, όπως τις λένε στο νησί - βλέπουν τα ράφια να αδειάζουν και να μην μπορούν να εφοδιαστούν.

Οπως δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου, τα αποθέματα των υπεραγορών «αρκούν για ακόμα δύο τρεις ημέρες». Ο ίδιος προσέθεσε πως αν δεν εξευρεθεί λύση και οι τράπεζες παραμείνουν κλειστές μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει πρόβλημα.

«Αν δεν υπάρξει λύση και αν οι προμηθευτές δεν ανακαλέσουν την απόφαση τους να εφοδιάζουν τις υπεραγορές μόνο με μετρητά, τότε θα υπάρξει πρόβλημα και κενά στα ράφια των υπεραγορών. Προς το παρόν τα αποθέματα που έχουν οι υπεραγορές μπορούν να διαρκέσουν ακόμα δύο με τρεις ημέρες. Μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αν δεν βρεθεί λύση θα υπάρξει πρόβλημα», είπε ο Ανδρέας Χατζηαδάμου.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν κινδυνεύουμε», είπε. «Αν όμως συνεχίσει η κατάσταση που επικρατεί σήμερα και τις επόμενες μέρες -και με την προϋπόθεση ότι οι προμηθευτές δεν θα ανακαλέσουν την απόφαση που πήραν, για προμήθεια των υπεραγορών μόνο με ρευστό- ναι, πιθανόν να παρατηρήσουμε ελλείψεις. Είναι ορατός ο κίνδυνος να αδειάσουν τα ράφια των υπεραγορών, νοουμένου ότι δεν θα ανακαλέσουν και δεν θα δείξουν τη στήριξη που πρέπει να δείξουν οι προμηθευτές στις ιδιαίτερα πρωτοφανείς εξελίξεις, που περνά ο τόπος».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υπεραγορών Κύπρου κάλεσε τον κόσμο να επιδείξει ψυχραιμία και νηφαλιότητα, εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα βρεθεί κάποια λύση στο αδιέξοδο του τόπου και δεν θα υπάρξουν κενά ράφια.

Επιπλέον, ανέφερε πως οι υπεραγορές τις τελευταίες μέρες πάσχουν από ρευστότητα, αφού στο πλαίσιο της συνδρομής και της στήριξης του Κύπριου καταναλωτή και της κυπριακής οικονομίας διεξάγουν τις συναλλαγές τους με πιστωτικές κάρτες και επιταγές.

Είπε ακόμα πως «το 70% των πωλήσεων των υπεραγορών γίνεται πλέον με αυτό τον τρόπο και έτσι η ρευστότητα των υπεραγορών είναι πολύ περιορισμένη».

Απηύθυνε, τέλος, έκκληση προς τους προμηθευτές όπως δείξουν κατανόηση για την κατάσταση, καθώς και όπως αλλάξουν στάση στη φιλοσοφία που έχουν αποκτήσει τις τελευταίες ημέρες.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Για δύο ημέρες ακόμα έχουν τρόφιμα τα σουπερμάρκετ στην Κύπρο"

Σκοπιανά κινήματα απόδημων ζητούν τη μετονομασία τοπωνυμιών σε Ελλάδα και Βουλγαρία

«Μετά το παράδειγμα της επιστροφής των σλαβικών ονομάτων στην περιοχή της Μάλα Πρέσπα και στο Γκόλο Μπάρντο στην Αλβανία, τίθεται θέμα για ‘επιστροφή’ στη σλαβική ονομασία τους, τοπωνύμια σε περιοχές της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, που και οι δύο χώρες αν και είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να προσπαθούν να εξαλείψουν τη «μακεδονική»/σλαβική ταυτότητα από τις περιοχές τους χωρίς να έχουν το φόβο επιπτώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση», γράφει το εικονιζόμενο σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Έτσι, δύο σλαβικές οργανώσεις του εξωτερικού, μετά την μετονομασία της αλβανικής ονομασίας του Δήμου Liqenas στη σλαβική ονομασία Pustec, διεκδικούν και τη μετονομασία και άλλων περιοχών στη Μάλα Πρέσπα και στο Γκόλο Μπάρντο της Αλβανίας.

Οι δύο αυτές οργανώσεις – σημειώνει το δημοσίευμα- εργάζονται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικαλούνται την απόφαση της Δευτέρας του αλβανικού κοινοβουλίου που ενέκρινε την παραπάνω μετονομασία να εφαρμοστεί το ίδιο και άλλες περιοχές στις οποίες ζουν σλαβικές κοινότητες.

Πέρα από όλα αυτά, μαζί με τις δύο αυτές οργανώσεις των Σλάβων και σλαβικά κινήματα του Καναδά και της Αυστραλίας που επικαλούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, απαιτούν την εισαγωγή της σλαβικής γλώσσας στις εκπαιδευτικές βαθμίδες σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας.

Επιπρόσθετα, οι Σλαβικές Οργανώσεις Εξωτερικού, ζητούν την «επιστροφή» των σλαβικών τοπωνυμιών στην Βουλγαρία και στην Ελλάδα, χώρες οι οποίες προσπαθούν να εξαλείψουν τη «μακεδονική» ταυτότητα των Σλάβων, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

(Δηλαδή, η Θεσσαλονίκη να αποκαλείται Σολούν, η Έδεσσα ως Βόντενα, η Καστοριά ως Κοστούρ, το Κιλκίς ως Κούκους κλπ)

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανά κινήματα απόδημων ζητούν τη μετονομασία τοπωνυμιών σε Ελλάδα και Βουλγαρία"

Σήκωσαν δύο τόνους μεταλλικά αντικείμενα από τον ΟΣΕ

Τρίτη και φαρμακερή για τους «κυνηγούς» μετάλλων που έχουν ρημάξει το δίκτυο του Ο.Σ.Ε στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Αυτή τη φορά, οι αστυνομικοί του τμήματος Φερών έβαλαν στο χέρι μια μεγάλη σπείρα οκτώ ατόμων που είχαν αρπάξει υλικά βάρους δυο τόνων.

Το κονβόι με τα δύο αγροτικά μηχανήματα και ένα Ι.Χ. φορτηγό που ήταν φορτωμένα με μέταλλα, κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών που το σταμάτησαν για έλεγχο στις Φέρες. Όταν διαπίστωσαν ότι το φορτίο ήταν δέκα μεταλλικοί στρωτήρες και άλλα εξαρτήματα για τα οποία είχαν δεχθεί καταγγελία από τον Ο.Σ.Ε. ότι είχαν κλαπεί από ένα χώρο δίπλα στον τοπικό σταθμό, συνέλαβαν τους οκτώ Έλληνες ηλικίας από 18 έως 41 χρόνων και κατέσχεσαν τα οχήματα. Οι δράστες, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Μόλις πριν από δυο 24ωρα, είχαν συλληφθεί δυο Έλληνες ηλικίας 32 και 35 χρόνων ενώ μετέφεραν «πέδιλα» βάρους τριών τόνων που είχαν σηκώσει από τις αποθήκες του Οργανισμού στην Αλεξανδρούπολη με ένα Ι.Χ. φορτηγάκι στο οποίο είχαν βάλει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Είχαν προηγηθεί την Καθαρά Δευτέρα οι συλλήψεις ενός 24χρονου και του 15χρονου στην Αλεξανδρούπολη, ενώ έσυραν με μια μοτοσικλέτα ένα αυτοσχέδιο τρέιλερ φορτωμένο με δέκα μεγάλες βίδες, μία σιδερένια δοκό και διάφορα άλλα μεταλλικά αντικείμενα βάρους 75 κιλών, που και αυτά τα είχαν αρπάξει από εγκαταστάσεις του Ο.Σ.Ε..

Δυο 18χρονοι Έλληνες «κυνηγοί» μετάλλων ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής που είχε γίνει πριν από δέκα ημέρες από το αγρόκτημα ενός 43χρονου στο Νέο Σούλι Σερρών. Οι δυο νεαροί, που δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου, είχαν αρπάξει εξαρτήματα αυτοκινήτου, μηχανές ηλεκτρικών ψυγείων και διάφορα μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, μέρος των οποίων βρέθηκε και επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Σε βάρος των δύο 18χρονων σχηματίστηκε δικογραφία που εστάλη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Σήκωσαν δύο τόνους μεταλλικά αντικείμενα από τον ΟΣΕ"

Νέα λεωφορειακή γραμμή για εξυπηρέτηση των δικαστηρίων

Μια νέα προσωρινά δοκιμαστική κυκλική λεωφορειακή γραμμή 070 «Γηροκομείο- Άρειος Πάγος- Δικαστήρια Ευελπίδων» εγκαινιάζουν οι Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), με στόχο την καλύτερη καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των δικαστηρίων της Αθήνας.

Η γραμμή θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μεταβεί στα Δικαστήρια Αθηνών και θα λειτουργεί δοκιμαστικά, για δύο μήνες, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08.00 έως τις 15.00, με συχνότητα δρομολογίων ανά 30 λεπτά.

Η συνέχιση της λειτουργίας της νέας γραμμής θα εξαρτηθεί από την επιβατική κίνηση που θα παρουσιάσει.

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα λεωφορειακή γραμμή για εξυπηρέτηση των δικαστηρίων"

Νόμιμη η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική

Απέρριψε το ΣτΕ την αίτηση των κατοίκων για τα μεταλλεία Κασάνδρας Χαλκιδικής

Απολύτως νόμιμη, πληρούσα τους περιβαλλοντικούς όρους, κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

Λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή, με σημείο αιχμής τη λειτουργία των μεταλλείων, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε την αίτηση που είχαν καταθέσει οκτώ σύλλογοι της Χαλκιδικής, κρίνοντας ότι τυχόν περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία των μεταλλείων δεν κρίνονται σημαντικές. Περαιτέρω, όπως σημειώνεται στην απόφαση (110/2013), οι δραστηριότητες των μεταλλείων βρίσκονται εκτός των ζωνών Natura.

Συγκεκριμένα, στο σκεπτικό των δικαστών του Ε΄ τμήματος αναφέρεται ότι οι μεταλλευτικές και μεταλλουργικές εγκαταστάσεις βρίσκονται εκτός προστατευόμενων τόπων του δικτύου Natura, εκτός από μια έκταση 2,4 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Ολυμπιάδα, όπου προβλέπεται η προσωρινή απόθεση των τελμάτων, η οποία θα αποκατασταθεί κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του όλου έργου. Μάλιστα η περιοχή αυτή στην περιβαλλοντική μελέτη περιγράφεται ως «άγονη». Στην απόφαση επισημαίνεται επίσης πως έχει γίνει εκτίμηση των επιπτώσεων του επίμαχου έργου και με βάση αυτή δεν αναμένονται σημαντικές επιπτώσεις, ενώ δεν θα υπάρξει καμιά επέμβαση στον «οικότοπο 9180».

Στην αίτησή τους οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι ζητούσαν να ανασταλεί η από 26.7.2011 υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα έργα εγκατάστασης των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» και τον καθορισμό του χώρου απόθεσης παλαιών τελμάτων. Παρέμβαση υπέρ του κύρους της υπουργικής απόφασης είχε κάνει η εταιρεία, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής και ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Νόμιμη η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική "

Μείζον θέμα σε Ελλάδα και Ευρώπη οι αλλαγές ονομάτων και οι «αλβανικές φαμίλιες»

Μέσα σε τέσσερις μήνες συνελήφθησαν 496 αλβανοί ποινικοί που είχαν αλλάξει τα ονόματά τους καθώς επιχειρούσαν έτσι να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και να επιστρέψουν στην εγκληματική δράση.

Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο για την «ανακύκλωση του εγκλήματος από την αλβανική μαφία» προκύπτει από τις τελευταίες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με πρόσφατες ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα μας. Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας διαπιστώνουν ολοένα πιο συχνά ότι στη γειτονική χώρα λειτουργεί «φάμπρικα» μαζικής αλλαγής ονομάτων αλβανών υπηκόων που αποκτούν νέα διαβατήρια και έρχονται στην Ελλάδα με φαινομενικά «λευκό ποινικό» μητρώο, ενώ στην πράξη είναι κακοποιοί οι οποίοι έχουν διαπράξει σωρεία εγκλημάτων στη χώρα μας.

Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αλβανοί ποινικοί χρησιμοποιούσαν τα τελευταία χρόνια 150.000 κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια διαμορφώνει εφιαλτικά δεδομένα για την ασφάλεια των πολιτών. Την ίδια ώρα σε εκθέσεις που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Αστυνομία (Europol) η αλβανική μαφία ορίζεται πλέον ως «υπ' αριθμόν ένα» κίνδυνος για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οποία φέρεται να έχει πάρει τα «πρωτεία» απ όλες τις τοπικές εγκληματικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της έκθεσης, εκτός από τη διακίνηση όπλων, ναρκωτικών αλλά και τα δίκτυα της λαθρομετανάστευσης, περίπου 42 «φαμίλιες» αλβανών κακοποιών προχωρούν πλέον και σε οργανωμένες ληστείες σε κατοικίες, καταστήματα κτλ., όπως ακριβώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., την τελευταία διετία οι αλβανοί υπήκοοι με τη χρήση νέου τύπου βιομετρικών διαβατηρίων έχουν τη δυνατότητα απόκτησης βίζας για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως όμως εξηγούν οι ίδιοι, «αυτή η δυνατότητα μετατρέπεται σε εφιάλτη για την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης αφού είναι εξαιρετικά εύκολο στις αλβανικές υπηρεσίες η αλλαγή ονόματος των αλβανών υπηκόων. Έτσι αλβανοί κακοποιοί που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα και φεύγουν για την Αλβανία επανέρχονται στη χώρα μας με άλλα ονόματα, χωρίς κανένα εμπόδιο και με ολόλευκο ποινικό μητρώο. Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά. Κάθε χρόνο συλλαμβάνονται για ληστείες, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών περίπου 9.000 Αλβανοί (ποσοστό περίπου 70% επί των συλληφθέντων αλλοδαπών απ' όλες τις χώρες). Το γεγονός ότι μόνο σ' ένα τετράμηνο έχουν βρεθεί περίπου 500 με ψεύτικα στοιχεία είναι ενδεικτικό του κινδύνου που υπάρχει. Μέχρις ότου υπάρξει η διασταύρωση αποτυπωμάτων οι άνθρωποι αυτοί εμφανίζονταν ως φιλήσυχοι τουρίστες. Επιπλέον έχουμε διαπιστώσει ότι περίπου 100-150 Αλβανοί που έχουν παραβιάσει άδειες από τις φυλακές έχουν γυρίσει στην Αλβανία για τη διαδικασία "κάθαρσης" του μητρώου τους μέσω αλλαγής του ονόματός τους. Πρέπει ακόμη κάποιος να γνωρίζει ότι το 2004 είχαμε ενημερωθεί ότι τα μέλη της αλβανικής μαφίας χρησιμοποιούσαν για την εξαΰλωση των ιχνών τους 145.977 διαβατήρια παλιού τύπου κλεμμένα ή παραποιημένα».

Ήδη η ΕΛ.ΑΣ., διπλωμάτες στα Τίρανα αλλά και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να πιέσουν την αλβανική κυβέρνηση να ελέγξει τη διαδικασία αλλαγής ονομάτων και έκδοσης νέων διαβατηρίων, με απειλή κατάργησης της αλβανικής βίζας.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Μείζον θέμα σε Ελλάδα και Ευρώπη οι αλλαγές ονομάτων και οι «αλβανικές φαμίλιες»"

Ευχαριστίες Αναστασιάδη για τη συμπαράσταση της Ελλάδας

Για την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στην Κύπρο ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες περί αδιαφορίας της ελληνικής κυβέρνησης.

Μετά από επικοινωνία που είχε με τον κ. Σαμαρά για την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε «τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του κυπριακού ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Κύπρος».

Σε σχετική ανακοίνωση της κυπριακής προεδρίας αναφέρεται ότι ο κ. Αναστασιάδης επιθυμεί «να ενημερώσει τον κυπριακό λαό για τη συνεχή και στενή συνεργασία που διέκρινε τις σχέσεις των δυο πλευρών από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου μέχρι την οριστική διευθέτηση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα».

«Τα πραγματικά γεγονότα απαντούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες, περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της Eλληνικής Kυβέρνησης έναντι της Κύπρου», συμπληρώνεται.

«Σε όλο αυτό το διάστημα η συμπαράσταση της Ελλάδας ήταν δεδομένη και γι’ αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του», καταλήγει η ανακοίνωση.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευχαριστίες Αναστασιάδη για τη συμπαράσταση της Ελλάδας"

Πρόταση από ΗΠΑ σε Κύπρο - Επικοινωνία Τ.Κέρι με Μ.Σαρρή για τράπεζες - "οικόπεδα" ΑΟΖ

Η αναμενόμενη, όπως έχει ήδη σημειώσει το defencenet.gr, αμερικανική κίνηση στην κυπριακή κρίση, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο της Γερμανίας προς την Κύπρο φαίνεται ότι εκδηλώθηκε:

Όπως μεταδίδει τα ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Vesti.ru το οποίο με τη σειρά του επικαλείται δημοσίευμα του ITAR-TASS ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόν Κέρι επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρή, λίγο μετά την επιστροφή του τελευταίου από την Μόσχα.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ ο Κέρι γνωστοποίησε την αμερικανική πρόθεση για προσφορά βοήθειας στη διάσωση μιας από τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών φέρεται να προσέφερε οικονομική βοήθεια για την εξαγορά μιας εκ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας (Λαϊκής ή Κύπρου) με αντάλλαγμα όπως την παραχώρηση «διευκολύνσεων» στην εκμετάλλευση των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες για την αμερικανική πρόταση ούτε και την έκταση των «διευκολύνσεων» που ζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Εάν δηλαδή αυτές περιλαμβάνουν το παρών οικόπεδο 12 ή άλλα που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη αλλά που περιέχουν σύμφωνα με αμερικανικές μελέτες ικανές ποσότητες φυσικού αερίου, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από αμερικανικές εταιρείες.

Οι ΗΠΑ θέλουν να προλάβουν ρωσική επέλαση στην Κύπρο σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και αναζήτησης άλλων γεωστρατηγικών συμμαχιών, μακριά από την Δύση.

Οι επόμενες 72 ώρες θα είναι ίσως οι πιο σημαντικές για την Κύπρο από το 1974, αλλά και για την ευρωζώνη από ίδρύσεως της...

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση από ΗΠΑ σε Κύπρο - Επικοινωνία Τ.Κέρι με Μ.Σαρρή για τράπεζες - "οικόπεδα" ΑΟΖ"

Στην Τράπεζα Πειραιώς κατέληξαν Κύπρου και Λαϊκή

Στον έλεγχο της Ελλάδας περνάνε τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας, όπως αποφασίστηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά τη συνεδρίαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η Τράπεζα Πειραιώς αποκτά τον έλεγχο των υποκαταστημάτων της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής στην Ελλάδα. Ωστόσο η Ελληνική Τράπεζα δεν πωλείται και θα παραμείνει ως έχει.

Μιχάλης Σάλλας: Ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη να προστατευθούν οι καταθέτες

Η συμφωνία έγινε με τους ευνοϊκότερους υπό τις συνθήκες όρους για την Κύπρο σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυπριακής Δημοκρατίας. Η Τράπεζα Πειραιώς ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόσκληση πού απηύθυναν στις ελληνικές τράπεζες η Κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπέβαλε πρόταση -προσφορά και επελέγη για την απόκτηση του δικτύου και των δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, δήλωσε αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή : «Ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη να προστατευτούν απόλυτα οι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να υπάρξει από ελληνικής πλευράς βοήθεια στα σχέδια εξόδου της Κύπρου από την κρίση. Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μία ακόμη σημαντική κίνηση στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπου η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει από την πρώτη στιγμή, ως βασικός πυλώνας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και την προοπτική ανάκαμψης, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.»

Η ελληνική πλευρά, όπως έγραφε χθες και το newpost έχει έτοιμο το σχέδιο άμεσης αποσύνδεσης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από τους μητρικούς ομίλους στην Κύπρο.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί με έκτακτο νομοθετικό διάταγμα με το οποίο θα περνούν στον έλεγχο της Ελλάδας οι δραστηριότητες των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος συστημικής αποσταθεροποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με τηνΚεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

«Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα. Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Τράπεζα Πειραιώς κατέληξαν Κύπρου και Λαϊκή"

Νέα πτέρυγα χειρουργείων θα κατασκευαστεί στον Ευαγγελισμό

.Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε ομόφωνα την οριστική μελέτη κατασκευής της νέας πτέρυγας, καθώς και μελέτη αποκατάστασης της παλαιάς πτέρυγας του.
Η κατασκευή νέας πτέρυγας χειρουργείων και βοηθητικών χρήσεων και η καθαίρεση παλαιότερων πρόχειρων κατασκευών αναμένεται να αλλάξουν την όψη του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", εναρμονίζοντας όλο το συγκρότημα με την αρχιτεκτονική της ιστορικής διατηρητέας πτέρυγας του
Ο αρχικός πυρήνας του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" χτίστηκε μεταξύ των ετών 1881-1884 σε σχέδια του στρατιωτικού μηχανικού, Αναστάσιου Θεοφιλά. Αργότερα, προστέθηκαν και άλλα κτίρια και πρόχειρες προσθήκες. Η παλαιά πτέρυγα του νοσοκομείου χαρακτηρίστηκε μνημείο το 1972.
Η οριστική μελέτη που εγκρίθηκε από το ΚΣΝΜ περιλαμβάνει την καθαίρεση των πρόχειρων προσθηκών, που είχαν κατασκευαστεί στο εσωτερικό του οικοδομικού τετραγώνου σε επαφή με το διατηρητέο κτίριο. Η βόρεια και δυτική όψη του διατηρητέου κτιρίου που θα αποκαλυφθούν μετά την καθαίρεση των προσθηκών, θα αποκατασταθούν.
Στον ελεύθερο χώρο που θα προκύψει από την καθαίρεση θα ανεγερθεί νέα πτέρυγα που θα στεγάσει τα χειρουργεία του νοσοκομείου και βοηθητικές χρήσεις. Το νέο κτίριο, που θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις βιοκλιματικές αρχές, θα εντάσσεται ομοιόμορφα στο ιστορικό περιβάλλον.
Για την επικοινωνία του διατηρητέου κτιρίου με τη νέα πτέρυγα θα κατασκευαστούν δύο μεταλλικές γέφυρες με υαλότουβλα. 
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πτέρυγα χειρουργείων θα κατασκευαστεί στον Ευαγγελισμό"

Σάπια φρούτα σε σχολεία του Αγρινίου!

Σε τουλάχιστον μια σχολική μονάδα του Αγρινίου, παραδόθηκαν κουτιά, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε που περιείχαν σάπια φρούτα προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες από εκπαιδευτικούς και γονείς

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία της Ε.Ε, "Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά", που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και που με αφορμή καταγγελίες από άλλες περιοχές έχει δηλώσει ότι τα συγκεκριμένα φρούτα και φρουτοσαλάτες έχουν υποστεί όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους και διανέμονται στα σχολεία της χώρας, έχοντας τα αναγκαία πιστοποιητικά φυτοϋγείας.

Στην περίπτωση σχολικών μονάδων του Αγρινίου και ειδικότερα απ'όπου υπάρχει καταγγελία σήμερα, στο Δημοτικό σχολείο του Δοκιμίου, την Πέμπτη παραδόθηκαν κουτιά με φρούτα και κομπόστες από το Κιλκίς. Εμβρόντητος ο διευθυντής ανοίγοντας σήμερα Παρασκευή τα κουτιά διαπίστωσε πως τα περισσότερα φρούτα ήταν για πέταμα.

Όπως φαίνεται και από την σχετική φωτογραφία υπάρχουν στα κουτιά αχλάδια και πορτοκάλια σάπια και ακατάλληλα ασφαλώς για κατανάλωση.

Έξαλλος ο διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον έμπορο που έστειλε τα φρούτα και η απάντηση που έλαβε ήταν πως θα σταλούν νέες ποσότητες. Ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει και από άλλα σχολεία του Αγρινίου.

Τα φρούτα που διανεμήθηκαν στο Δοκίμι είναι εκτός από αλλοιωμένα σε πολλές περιπτώσεις μικρά, άγευστα και χτυπημένα από χαλάζι, όπως καταγγέλλεται, ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για "κοροϊδία".

Σε ανάλογες περιπτώσεις με καταγγελίες από άλλες περιοχές της χώρας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε σε διαψεύσεις, αφήνοντας να εννοηθεί πως τα φρούτα δεν διανεμήθηκαν άμεσα με αποτέλεσμα να χαλάσουν. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να ισχύει στην περίπτωση του Αγρινίου, αφού η παραλαβή στα σχολεία έγινες χθες Πέμπτη. και τα κουτιά άνοιξαν σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες , χθες έγιναν οι τελευταίες διανομές φρούτων σε σχολεία της Αιτωλ/νίας αφού ήρθε εντολή η διανομή των φρούτων να σταματήσει, άγνωστο γιατί.

agriniopress
Διαβάστε Περισσότερα » " Σάπια φρούτα σε σχολεία του Αγρινίου!"

Είχαν κλεμμένο ΙΧ πλαστά έγγραφα και πολύ χρήμα!

Μέλη διεθνούς κυκλώματος που κλέβει και εμπορεύεται αυτοκίνητα θεωρούν οι αστυνομικοί τους δυο αλλοδαπούς που επιχείρησαν να φύγουν από την Ελλάδα με κλεμμένο Ι.Χ. το οποίο έφερε πλαστή άδεια κυκλοφορίας, αλλά και με τις τσέπες γεμάτες χρήματα!

Όταν ο 24χρονος Ιταλός που οδηγούσε το αυτοκίνητο με τις ιταλικές πινακίδες με συνεπιβάτη έναν 35χρονο Ρώσο τους έδειξε μια εξουσιοδότηση που είχαν, οι αστυνομικοί έκαναν λεπτομερή έλεγχο και δεν άργησαν να διαπιστώσουν ότι τόσο αυτή όσο και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ήταν πλαστές. Οι επιβάτες συνελήφθησαν και πάνω τους βρέθηκαν 43.000 ευρώ, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Με τη βοήθεια αξιωματούχων του FRONTEX, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε καταχωρηθεί ως κλεμμένο από τις ιταλικές αρχές κι έτσι κατασχέθηκε για να επιστραφεί στην Ιταλία, ενώ οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης με τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της πλαστογραφίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Είχαν κλεμμένο ΙΧ πλαστά έγγραφα και πολύ χρήμα!"

Σκότωσε πέντε άτομα επειδή δεν την έκαναν φίλη στο Facebookh

Μία γυναίκα στο DeQuincy της Λουιζιάνα συνελήφθη ως κατηγορούμενη για πέντε φόνους. Η Lashawndra Harris θεωρείται από την αστυνομία η «δολοφόνος του Facebook» αφού, σε κάθε μία από τις σκηνές αυτών των φόνων βρέθηκε μία κάρτα με το logo του Facebook και την αποδοχή ή απόρριψη αιτημάτων φιλίας.

Ο ντετέκτιβ Paul Horner της τοπικής αστυνομίας εξήγησε πώς οι έρευνες τους οδήγησαν, εντέλει, στο Harris. «Είναι μάλλον η χειρότερη serial killer στην ιστορία των serial killers. Σε κάθε τόπο εγκλήματος άφηνε και από μία κάρτα όπου είχε γράψει, προς τα θύματά της, πράγματα όπως "Ίσως την επόμενη φορά με κάνεις accept στο Facebook μαλ***", ή "Ποιος έχει περισσότερους φίλους στο Facebook, σκύλα;". Όλα της τα θύματα ζούσαν στο ίδιο συγκρότημα κατοικιών ή ήταν άνθρωποι που η δολοφόνος γνώριζε προσωπικά. Μετά βρήκαμε τον λογαριασμό της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου στις πληροφορίες είχε συμπληρώσει "Αν δεν αποδεχτείτε το αίτημα φιλίας μου, θα σας σκοτώσω". Ναι, ξέραμε ότι πιάσαμε τον σωστό άνθρωπο», είπε.

queen
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκότωσε πέντε άτομα επειδή δεν την έκαναν φίλη στο Facebookh"

Αναπάντεχο δώρο Χριστουγέννων σε 50.000 συνταξιούχους

Επιστροφή δώρου Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ κατ' άτομο επιστρέφει το κράτος σε περίπου 50.000 συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, καθώς, μετά την αναπροσαρμογή που έγινε στις συντάξεις τους αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012, βρέθηκαν να παίρνουν πολύ πιο κάτω από τα 2.500 ευρώ που ήταν το ποσό από το οποίο είχε καταργηθεί η καταβολή δώρων από το 2010 με το πρώτο μνημόνιο.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι εν λόγω συνταξιούχοι «κέρδισαν» τα 400 ευρώ, επειδή οι μειώσεις στις συντάξεις τους ήταν τόσο μεγάλες που τους έριξαν κάτω από το πλαφόν των 2.500 ευρώ και ταυτόχρονα έγιναν δικαιούχοι του δώρου Χριστουγέννων για το 2012, μία που οι περικοπές των ειδικών μισθολογίων εφαρμόστηκαν από την 1η Αυγούστου 2012.

Η επιστροφή του δώρου οριστικοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες και η διαδικασία πίστωσης των χρημάτων αναμένεται να γίνει στο προσεχές διάστημα, ενδεχομένως και στις συντάξεις Μαΐου.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναπάντεχο δώρο Χριστουγέννων σε 50.000 συνταξιούχους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news