facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Χωρίς ΗΣΑΠ από Ειρήνη έως Κηφισιά το Σαββατοκύριακο

Κλειστό θα παραμείνει το Σάββατο και την Κυριακή το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από το σταθμό Ειρήνη έως την Κηφισιά, λόγω έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα υπάρχει η λεωφορειακή γραμμή «Χ5 ΣΤ. ΗΣΑΠ Ειρήνη-Κηφισιά.

Η αφετηρία της γραμμής θα είναι έναντι της εισόδου του σταθμού ΗΣΑΠ Ειρήνη και το τέρμα στην πλατεία Πλατάνου, όπου βρίσκεται και η αφετηρία των λεωφορειακών γραμμών 550, Ε7, Χ14.

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ΗΣΑΠ από Ειρήνη έως Κηφισιά το Σαββατοκύριακο"

Προκηρύχθηκε το έργο για την ψηφιακή καταγραφή πρακτικών των δικαστηρίων

Υπεγράφη σήμερα η απόφαση για την δημοπράτηση του έργου που αφορά την Ψηφιακή Καταγραφή, Αποθήκευση και Διάθεση Πρακτικών Συνεδριάσεων με την μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στην προσπάθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας της απονομής δικαιοσύνης και των προσφερόμενων υπηρεσιών της δικαιοσύνης προς τους πολίτες.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη, προμήθεια, διαχείριση και συντήρηση κεντρικού πληροφοριακού συστήματος για την ψηφιακή καταγραφή, αρχειοθέτηση και διάθεση των πρακτικών των συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και η παροχή Υπηρεσιών Ηχογράφησης - Αποηχογράφησης των πρακτικών στα δικαστήρια.

Στόχος του δημοπρατούμενου έργου είναι να δοθεί απάντηση σε κρίσιμα θέματα όπως η επέκταση της μηχανογραφικής τήρησης πρακτικών σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια της χώρας, η βελτίωση της ποιότητας και ακρίβειας των τηρούμενων πρακτικών και η ευκολότερη αρχειοθέτηση και αναζήτηση στα πρακτικά.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Νότης Μηταράκης συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωνσταντίνο Καραγκούνη και συζήτησαν θέματα που αφορούν την συνεργασία των δύο υπουργείων και ειδικότερα την πορεία του συγκεκριμένου έργου. Στη συνάντηση μετείχε και ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μηταράκης: «Με την προκήρυξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Αξιοποιούμε τους πόρους του ΕΣΠΑ ώστε οι αιτήσεις και τα δικαστικά έγγραφα θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά και να επιλυθεί το κρίσιμο θέματος της επιτάχυνσης της απονομής Δικαιοσύνης και της διαδικασίας έκδοσης αντιγράφων πρακτικών σε όλα τα δικαστήρια της χώρας».

Ο κ. Μητάρακης σημείωσε ότι αυτή η εξέλιξη θα συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας ως επενδυτική προορισμού ενώ γνωστοποίησε ότι προωθούνται παράλληλα και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν την προώθηση νέων έργων ΣΔΙΤ, όπως τα κτιριακά έργα των Δικαστικών Μεγάρων Πατρών και Ηρακλείου Κρήτης, έργα υποδομής καταστημάτων κράτησης και άλλα.

Ο κ. Καραγκούνης σημείωσε από την πλευρά του ότι «το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους, θα επεκτείνει τη μηχανογραφική τήρηση πρακτικών για πρώτη φορά σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και θα βελτιώσει την ακρίβεια των τηρουμένων πρακτικών προς την κατεύθυνση της πραγματοποίησης της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (e- justice)».

Ο κύριος άξονας του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης είναι η υλοποίηση πέντε έργων μεγάλης εμβέλειας, με σκοπό την κεντρική μηχανογράφηση του μεγαλύτερου μέρους των τομέων αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Όλα τα συστήματα θα εγκατασταθούν σε κεντρικές υποδομές και θα ολοκληρωθούν σε 2-4 έτη. Αυτά είναι:

-Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Διαδικασίας (ΟΣΔΔΥ - ΠΠ).

-Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Διοικητικής Δικαιοσύνης (ΟΣΔΔΥ - ΔΔ).

-Ολοκληρωμένο Σύστημα Πρακτικών Δικαστηρίων (έργο «Σύμπραξη Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα για την Ψηφιακή Καταγραφή, Αποθήκευση και Διάθεση Πρακτικών Συνεδριάσεων»)

-Εθνικό Ποινικό Μητρώο

-Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Καταστημάτων Κράτησης.

e-go
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκηρύχθηκε το έργο για την ψηφιακή καταγραφή πρακτικών των δικαστηρίων"

Βόνιτσα: Νεκρός ψαράς από κεραυνό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, ότι στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Παρασκευής Βόνιτσας, ανεσύρθη από A/K σκάφος, μετά από πτώση κεραυνού, 37χρονος, ο οποίος ασκούσε αλιεία σε διβάρι (εγκατάσταση ιχθυοκαλλιέργειας) ιδιοκτησίας του.

Ο 37χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ επί του σκάφους επέβαινε και 32χρονος υπάλληλος στο εν λόγω διβάρι, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και εν συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, με ελαφρύ τραυματισμό στο μάτι.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

pamepreveza
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόνιτσα: Νεκρός ψαράς από κεραυνό"

Πάτρα: Δικηγόρος έταζε θέσεις εργασίας με το… αζημίωτο φυσικά!

Για το αδίκημα της απάτης και της πλαστογραφίας καταδικάστηκε χθες σε πέντε χρόνια, Πατρινός δικηγόρος, ο οποίος φαίνεται πως... έταζε σε ιδιώτες πως θα τους εξασφαλίσει θέσεις εργασίας, με το αζημίωτο, φυσικά.

Συγκεκριμένα ζητούσε από τα θύματά του χρήματα, τα οποία θα διατίθεντο στην οργάνωση που ήταν μέλος και μέσω αυτής θα εξασφάλιζε τις θέσεις εργασίας με το συνολικό όφελος να είχε φθάσει για τον ίδιο στις 4.000 ευρώ.

patrastimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Δικηγόρος έταζε θέσεις εργασίας με το… αζημίωτο φυσικά!"

Επεισοδιακή συνεδρίαση της Προανακριτικής κατά την κατάθεση του Γ. Καπελέρη


«Ο ορισμός της κ. Κωνσταντοπούλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλους της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έχει συγκεκριμένη στόχευση. Την δημιουργία εντάσεων, την παρέλκυση των εργασιών της Επιτροπής κα εν τέλει την απαξίωση του έργου της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης σε γραπτή ανακοίνωσή του.
Η έντονη αντιπαράθεση ξεκίνησε μέσα στην επιτροπή, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, διακόπηκε από τον κ. Μαρκογιαννάκη, καθώς- όπως της είπε- είχε ξεπεράσει κατά πολύ το εικοσάλεπτο που έχει οριστεί για τον χρόνο ερωτήσεων του κάθε βουλευτή.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής έδωσε τον λόγο στον κ. Δρίτσα, ο οποίος αρνήθηκε να τον πάρει και τον κατηγόρησε για προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησαν οι εξής διάλογοι:
-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Κύριε πρόεδρε δεν θα κάνω εξέταση με αυτόν τον τρόπο, θα σας καταγγείλω δημόσια και από κει και πέρα αναλάβετε τις ευθύνες σας».
-Χρήστος Μαρκογιαννάκης (πρόεδρος Προκαταρκτικής Επιτροπής): «Ηρεμήστε...»
-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είμαι πολύ ήρεμη. Είστε υπαίτιος και υπόλογος και θα λογοδοτήσετε εκεί που πρέπει. Εφαρμόζετε πράγματα μονομερώς. Είχατε πει ότι ο κ. Καπελέρης θα κάτσει μια εβδομάδα να τον εξετάζουμε...»
-Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Κάνετε επί 20 λεπτά ερωτήσεις που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Ρωτάτε που είναι το γραφείο, η τουαλέτα, το κομπιούτερ, αν έχει email, αν έχει κινητό και λάπτοπ και τίποτα για την υπόθεση».
-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα σας καταγγείλω δημόσια. Είστε υπαίτιος υπόθαλψης και συγκάλυψης. Έχετε αποκαλυφθεί, είστε εκτεθειμένοι στο Πανελλήνιο...»
-Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) «Έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνουν πολιτική εκμετάλλευση και πολιτική αξιοποίηση της Επιτροπής. Δεν συμβάλουν σε τίποτα στην αποκάλυψη της αλήθειας».
-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Να καταγραφεί στα πρακτικά ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είχε στη διάθεση της 25 λεπτά και δεν ρώτησε τίποτα ουσιαστικό».
-Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ): «Ούτε καν η προσφώνηση κύριε πρόεδρε δεν σας αρμόζει...»
-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Έξεστιν...»
-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Τη λέξη έξεστιν να την πείτε εσείς που έχετε συνηθίσει να αναφέρεστε έτσι. Είστε χυδαίος...»
-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Η ανατροφή του καθενός εδώ μέσα φαίνεται. Κύριε Δρίτσα θα κάνετε ερωτήσεις στον μάρτυρα:»
-Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) «Κάνατε την Επιτροπή ιδιοκτησία σας. Μετά από αυτήν την συμπεριφορά αρνούμαι να θέσω ερωτήματα. Αρνούμαι να συνεργήσω σε μια φαλκιδευμένη διαδικασία. Να συνεχίσει η κ. Κωνσταντοπούλου και μετά εγώ...»
-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Κύριε μάρτυς τελειώσαμε...»
-Θοδωρής Δρίτσας: «Αυτό είναι πραξικόπημα...»
-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα απολογηθείτε δημοσίως».
Διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Βουλής
Η κόντρα είχε και συνέχεια καθώς οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής κάνουν, μεταξύ άλλων, λόγο για μεθόδευση παρεμπόδισης της έρευνας, συγκάλυψη ευθυνών και συσκότιση της αλήθειας στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Παράλληλα, επιτίθενται στον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τον κατηγορούν ότι η στάση του «είναι δηλωτική ενός προαναγγελθέντος και σκηνοθετημένου θανάτου της Επιτροπής, που μεθοδεύεται από την πλευρά της κυβέρνησης».
Οι τρεις βουλευτές προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν διακοπή ή αναστολή των εργασιών της Επιτροπής, τονίζοντας ότι ουδείς νομιμοποιείται να το κάνει και ζητούν εκ νεου να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.
Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξεσκεπαστεί ο ρόλος των εμπλεκομένων και καταλογίζουν, μεταξύ άλλων, ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, τονίζοντας ότι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.
Ιδιαίτερα στον κ. Στασινόπουλο καταλογίζουν ευθύνη, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν ιεράρχησε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ως απολύτου προτεραιότητας και προσθέτουν ότι πρέπει να δώσει εξηγήσει ποιος είναι εκείνος που άνοιξε, από το USB στις 2 Οκτωβρίου 2012 (την ημέρα παράδοσης του από τον πρωθυπουργό στο ΣΔΟΕ) συγκεκριμένο αρχείο, που σχετίζεται με βουλευτή της ΝΔ.
Τέλος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να καταθέσουν στην Προανακριτική ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γιώργος Ζανιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισοδιακή συνεδρίαση της Προανακριτικής κατά την κατάθεση του Γ. Καπελέρη"

Μοίρασαν σε παιδιά Δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου σάπια φρούτα; (pics)

Οι εικόνες που δημοσιεύει σήμερα το CretePlus.gr είναι σημερινές και είναι από Δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου. Τα φρούτα που μοιράστηκαν εκεί - στα πλαίσια συγκεκριμένου προγράμματος - ήταν σάπια, σύμφωνα με καταγγελία δασκάλας!
Οι δάσκαλοι και οι 148 μικροί μαθητές που άνοιξαν σήμερα τα κουτιά με τα φρούτα που τους δόθηκαν δεν πίστευαν στα μάτια τους. Πολλά από τα φρούτα που δόθηκαν στους μαθητές - σύμφωνα με τη δασκάλα- ήταν σάπια, ενώ κάποια ήταν εκτός εποχής.

Οι δάσκαλοι, όπως ήταν λογικό διαμαρτυρήθηκαν έντονα εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το πως τελικά αντιλαμβάνεται κάποιος τη στήριξη του κράτους σε οικογένειες και ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

"Πρόκειται για μια ενέργεια απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατόν να μοιράζονται - ούτε κατά λαθος - κουτιά με τρόφιμα ακατάλληλα για να καταναλωθούν. Όταν μιλάμε για μικρά παιδιά, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφεύγονται τέτοια λάθη", αναφέρει δασκάλα του σχολείου, η οποία έστειλε και τις φωτογραφίες, μιλώντας αποκλειστικά στο CretePlus

Άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού για την αλήθεια με τα φρούτα

Η καταγγελία που έγινε από δασκάλα στο CretePlus.gr, σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές, για την εξακρίβωση του περιστατικού, και την πλήρη αποκάλυψη του τι ακριβώς συνέβη.
Το δημοσίευμα και πολύ περισσότερο η καταγγελία της δασκάλας για τα φρούτα που δόθηκαν σε σχολείο του Ηρακλείου, έχει οδηγήσει στην κινητοποίηση του μηχανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι να πρόκειται για ένα τυχαιο και μεμονωμένο περιστατικό, για το οποίο εξάλλου δεν έχει ευθύνη η εταιρεία προμήθειας των φρούτων.

Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία του CretePlus.gr με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, η ροή της διανομής συνεχίζεται κανονικά. "Τα φρούτα είναι άριστης ποιότητας και απόλυτα ελεγμένα. Κατά συνέπεια δεν τίθεται κανένα θέμα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος της εταιρείας.

creteplus
Διαβάστε Περισσότερα » "Μοίρασαν σε παιδιά Δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου σάπια φρούτα; (pics)"

Α.Τσοχατζόπουλος: Κάτι τρέχει στη Δικαιοσύνη

Για «κατασκευασμένο», «διαβλητό» και «πλαστό» πόρισμα της Προανακριτικής στο οποίο στηρίχθηκε η παραπομπή του σε δίκη από το Συμβούλιο Εφετών κάνει λόγο ο πρώην υπουργός.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος που σήμερα παρέλαβε το παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι οι Εφέτες «έκαναν πως δεν βλέπουν τις άνωθεν πολλαπλές παρεμβάσεις».

Ολόκληρη η δήλωση του πρώην υπουργού:

«Το Συμβούλιο Εφετών δέχτηκε το «κατασκευασμένο», «διαβλητό», «πλαστό» σε πολλά σημεία του ΠΟΡΙΣΜΑ της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που από τις κ.κ. Εισαγγελείς του Πρωτοδικείου Αθηνών «μεταλλάχθηκε» σε «κατάπτυστο» «κατηγορητήριο» εναντίον μου, αλλά και εναντίον ακόμα, της γυναίκας μου, της κόρης μου και άλλων 15 αθώων πολιτών, που σκόπιμα ενέπλεξαν με εγκληματικού χαρακτήρα παρεμβάσεις ενέργειες και παρανομίες οι «ΔΙΩΚΤΕΣ ΜΟΥ» στην Δικαιοσύνη.

Υποχρεούμαι να το επαναλάβω και σήμερα, παραλαμβάνοντας το βούλευμά του. Κάτι τρέχει στην Δικαιοσύνη…!

Τούτο το βασικό Θεσμικό Όργανο της Δικαιοσύνης, λίγες εβδομάδες μόνο πριν το ακροατήριο, αποδείχτηκε -δυστυχώς για την Δικαιοσύνη και το κύρος της - σε απλό όργανο διευθέτησης εντολών και παρεμβάσεων.

Δεν ανταποκρίθηκε ούτε στις ευθύνες, ούτε στον ρόλο του. Οι κ. κ. Εφέτες αρνήθηκαν να ασχοληθούν νομικά και επί της ουσίας με τις «ΑΚΥΡΟΤΗΤΕΣ», τις «ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ» και τις «ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ», που προέκυψαν στην πορεία της υπόθεσης. Πάνω από όλα όμως, έκαναν πως δεν βλέπουν τις «ΑΝΩΘΕΝ» πολλαπλές παρεμβάσεις.

Αρνήθηκαν την αυτοπρόσωπη παρουσία μου. Την ζήτησα δύο φορές μέσω της νομικής συμπαράστασής μου, με αποκλειστικό σκοπό να τους παράσχωμε αποδείξεις - μια και δεν έχω απολογηθεί μέχρι σήμερα - εξηγήσεις καιπληροφορίες, συμβάλλοντας έτσι στο να προσεγγίσει η Δικαιοσύνη την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της υπόθεσης,ξεφεύγοντας από τον χώρο της VIRTUALΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗΣ, ΠΛΑΣΤΗΣ και ΧΑΟΤΙΚΗΣ κατάστασης, που αντιμετωπίζει με κάθε λογής «καλοθελητές» εδώ και 30 μήνες.

Όπως και στο ξεκίνημα της έρευνας από τη Δικαιοσύνη της υλοποίησης του προγράμματος Συμπαραγωγής 3 + 1 Υ/Β, με βάση τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, τόσο στο Κοινοβούλιο, όσο και στα όργανά της, ζήτησα: ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Παρά ταύτα, αρνήθηκαν να εξετάσουν, όπως τους πρότεινα, την ηγεσία του Π.Ν. και τον ΑΓΕΕΘΑ, όλους τους Υπουργούς ΕΘΑ από το 2001 μέχρι και σήμερα, με πρώτον εμένα,που από τον Οκτώβριο του 2001, τοποθετήθηκα με απόφαση του Πρωθυπουργού ως Υπουργός της Ανάπτυξης.

Αρνήθηκαν επίσης να εξετάσουν και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ - κύριου θεσμού Άμυνας και Ασφάλειας της Ελλάδας – αυτού, που σε τέσσερις συνεδριάσεις του 1997-1998-1999, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού αποφάσισε και ενέκρινε την Συμπαραγωγή και κατασκευή των τεσσάρων αυτών Υ/Β. Μόνο το ΚΥΣΕΑ ως ο αυθεντικός αρχηγός της επιχείρησης υλοποίησης του προγράμματος των τεσσάρων Υ/Β, μπορούσε να ενημερώσει την Δικαιοσύνη για κάθε σημείο και ερώτηση στο θέμα αυτής της διαχρονικής συμπαραγωγής Υ/Β, που διαρκεί 6-7 χρόνια. Θυμίζω, ότι δεν παραδόθηκε ακόμη η πλειοψηφία των τεσσάρων Υ/Β από τα ΕΝΑΕ και την Γερμανική Κοινοπραξία HDW- FERROSTAL, προς τον κύριο του έργου…

Δυστυχώς ούτε η Δικαιοσύνη ούτε και οι πλειοψηφίες των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. στη Βουλή, ήθελαν να μάθουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αντίθετα θέλησαν να κουκουλώσουν την υπόθεση, τόσο στην Βουλή, όσο και στην Δικαιοσύνη, νομίζοντας πως έτσι θα κρύψουν την ντροπή τους για τις ευθύνες τους. Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι μία, ότι δεν έχει παραδοθεί ακόμη στο Π.Ν. η πλειοψηφία των Υ/Β στον κύριο του έργου και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό από τους πέντε Υπουργούς Εθνικής Αμύνης των κομμάτων τους τα τελευταία δέκα χρόνια.
Κάτι τρέχει λοιπόν στην Δικαιοσύνη!

Αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότεροι καθημερινά ότι η την περίοδο αυτή της κρίσης και της καταστροφής που σκέπασε όλη την Ελλάδα, προσπαθεί η Δικαιοσύνη να διεκδικήσει ρόλο, με βαριές καταδίκες, τις εκδοθείσες, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν!

Όπως δείχνουν και οι τελευταίες εξελίξεις, αποκαλύπτεται ότι στον χώρο της αποδέχονται πλέον τις «άνωθεν» παρεμβάσεις ή τις εντολές των νέας μορφής ανταγωνιστικών σχέσεων, που προωθούνται σταθερά μεταξύ της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας.

Αυτά θα μπορούσαν να είναι μία εξέλιξη που μπορεί ακόμη να οδηγήσει σε νέες ισορροπίες και να ενδυναμώσει την ίδια την δημοκρατία και πατρίδα μας, δεσμευτικά και Συνταγματικά για τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Σε καμία όμως περίπτωση, δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος αθώων πολιτών ή πολιτικών αντιπάλων, που επιλέγονται πολιτικά να οδηγηθούν στο εκτελεστικό απόσπασμα, οδηγώντας τα πράγματα ακόμα και στη βιολογική τους εξόντωση.

Το νέο αυτό «κατηγορητήριο» - ΠΟΡΙΣΜΑ, σενάριο στοχοποίησης και επικοινωνιακής καταδίκης μου, που για πρώτη φορά εμφανίσθηκε λαθραία στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής από αφανείς και μυστικές «υπηρεσίες» του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με διεθνές νομικό γραφείο, κάλυψε την ανεπάρκεια της Κ.Ο ΠΑΣΟΚ που ένθερμα το ασπάσθηκε και στην συνέχεια υιοθετήθηκε από τις Εισαγγελείς που το «επέλεξαν» ως δήθεν νέο «κατηγορητήριο», που ενστερνίστηκε τον ισχυρισμό ότι δήθεν στην Γερμανική Δικαιοσύνη υπήρξαν δήθεν κατηγορίες εναντίον μου. Όμως, το ίδιο το δικαστήριο του Μονάχου ξεκαθάρισε ότι οι τοποθετήσεις του Εισαγγελέα ςκατά τις διαδικασίες της δίκης δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν ως επιχειρηματολογία χωρίς, προηγούμενη αποδεικτική διαδικασία.

Εκτός από ανόητα, χοντροκομμένα και άσχετα ψεύδη δεν περιέχει κανένα νέο στοιχείο σε σχέση με το ΠΟΡΙΣΜΑ της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Οι κατηγορίες που συνεχίζουν να μου αποδίδονται δεν βασίζονται σε αποδείξεις, αλλά σε «κατασκευασμένα» υποθετικά και VIRTUAL σενάρια, βολικά για την κατηγορούσα Αρχή, που αντί να στηρίζονται σε πραγματικά δεδομένα και σε αποδείξεις στηρίζονται σε μία σειρά υποθέσεων προσωπικών εκτιμήσεων, ελεύθερων συλλογισμών, δήθεν «αποδεικτικών», ώστε να μην υφίσταται τίποτα το αξιόπιστο, χρήσιμο ή αληθινό, παρά μόνο ατέλειωτες φλυαρίες κατά το δοκούν, για συσχετισμούς αγνώστων μεταξύ τους ανθρώπων και στοιχείων.

Επίσης, οι κ.κ. Εφέτες δεν παίρνουν θέση για πού στηρίζεται νομικά η δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μια και η- ως προϋπόθεση - προβλεπόμενη δωροδοκία έχει εξαφανιστεί κατά το σκεπτικό του Α.Ε.Δ, που παρέπεμψε την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το αγνοούν, το φοβούνται βεβαίως, μετά από όσα έγιναν τελευταία!

Ελπίζω να σταματήσει πλέον να τρέχει κάτι στη Δικαιοσύνη. Να σταματήσουν οι παρεμβάσεις και να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Α.Τσοχατζόπουλος: Κάτι τρέχει στη Δικαιοσύνη"

Παπαγεωργόπουλος:Τεράστιο δικαστικό λάθος

ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ! ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ!
    VASIPAP_s
  •  Τετάρτη 13/3/2013. Συμπλήρωσα 2 εβδομάδες στην φυλακή!
Είναι αλήθεια ή ψέματα;  Για ποιο λόγο βρίσκομαι εδώ;
Πάντως όχι για την υπόθεση της υπεξαίρεσης με την οποία δεν έχω καμία απολύτως σχέση και ως Δήμαρχος προχώρησα ακαριαία σε όλες τις ενέργειες που προβλέπει ο νόμος σε παρόμοιες περιπτώσεις.
  •  Σε 20 τετρ. μέτρα 10 άτομα! 10 κρεβάτια, 5 ντουλαπάκια, 2 τραπεζάκια, 4 σκαμπό, 1 ψυγειάκι, 30 τσάντες, παράθυρα ψηλά να μη βλέπεις τον ορίζοντα, μία τουαλέτα για 10 άτομα η οποία όμως είναι υπερυψωμένη και από το παράθυρό της βλέπεις τις εγκαταστάσεις της ESSO! Ξεκουράζεται το μάτι…
Ευτυχώς οι πάντες είναι ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί!…
Με κοιτούν με σεβασμό. Με ρωτούν αν θέλω κάτι…
Στις 5 το πρωί περνά και το τραίνο.
Αναρωτιέμαι γιατί σφυρίζει όταν βρίσκεται στο ύψος της φυλακής; Θέλει να μας ξυπνήσει; Αφού δεν κοιμόμαστε… Μήπως μας χαιρετά; Ίσως…
  •   Ήταν η επιβράβευσή μου γιατί ποτέ στην ζωή μου δεν διανοήθηκα να καταχρασθώ ούτε 1€!
Αυτό άλλωστε είναι φανερό.
Όπως έλεγα με χιούμορ, «Είμαι από τους λίγους Θεσσαλονικείς που δεν έχω εξοχικό στην Χαλκιδική»! Και βέβαια μπουζούκια, καζίνο, προκλητική ζωή, βίλες στην Μύκονο ή την Σαντορίνη, διακοπές στην Καραϊβική ή τις Μαλδίβες ήταν άγνωστα σε μένα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ δουλειά. Εργασιοθεραπεία. Ίσως μου είχε μείνει από τον Αθλητισμό…
  •  Ήταν η επιβράβευσή μου για όσα έκανα για την πόλη μου την Θεσσαλονίκη και την Πατρίδα μου.
Ως Υπουργός Αθλητισμού παρέδωσα στους Θεσσαλονικείς 14 Κλειστά Γυμναστήρια, το Κολυμβητήριο της Νεάπολης, το «Σπίτι της Γυμναστικής» στην Μίκρα, ποδοσφαιρικά γήπεδα στην Μίκρα και το Κορδελιό, ταρτάν σε Καλαμαριά και Νεάπολη, έργα στο Καυτζοντζόγλειο στάδιο, στα γήπεδα του ΑΡΗ, του ΠΑΟΚ, του ΗΡΑΚΛΗ, του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ κ.λ.π., το «παλατάκι» του ΠΑΟΚ και τόσα άλλα!…
Και βέβαια από οικονομικής πλευράς τα πάντα άψογα.
Ανταμοιβή μου το χειροκρότημα…
Ως Δήμαρχος επί 12 χρόνια παρέδωσα στους Θεσσαλονικείς 12 κτίρια για να μη επιβαρύνονται με ενοίκια 2 εκ. € τον χρόνο (Κτίριο Κοινωνικής Πολιτικής, Κτίριο Δημοτικής Αστυνομίας, Κτίριο Αθλητισμού, Κέντρο Πολιτισμού στην Τούμπα κ.λ.π., κ.λ.π.!
Και Κολυμβητήριο και Μηχανουργείο!
Και Δημαρχείο και παραλία!
Και αναπλάσεις σε όλους τους μεγάλους οδικούς άξονες.
Και 50.000 νέα δένδρα.
Και 65 απορριμματοφόρα. Και τόσα άλλα…
Και βέβαια από οικονομικής πλευράς τα πάντα άψογα.
Ανταμοιβή μου το χειροκρότημα…
Και ξαφνικά βρίσκομαι έγκλειστος στα Διαβατά!
Αβάσταχτο! Είτε ήταν για μια μέρα, είτε για όλη μου την ζωή, για μένα είναι ακριβώς το ίδιο…
Το μόνο που με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει είναι η υστεροφημία μου. Και γι’ αυτό θα αγωνισθώ μέχρι τέλους για να αποδειχθεί όλη η αλήθεια.
  •  Καθώς τα σκέφτομαι αυτά, το μυαλό μου γυρίζει 15 μέρες πίσω.
Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου διαβάζει την απόφαση.
Πριν τελειώσει τις πρώτες σελίδες της απόφασης είχα ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!
Θεέ μου, γιατί τέτοια ΑΔΙΚΙΑ;
Ποιος σκοπός εξυπηρετείται με τον ηθικό, κοινωνικό, πολιτικό και ίσως βιολογικό μου θάνατο;
Άκουγα όλους αυτούς τους μήνες για «δίκαια δίκη».
Άκουγα ότι καλύτερα να αθωωθούν 100 ένοχοι, παρά να πάει στην φυλακή ένας αθώος.
Άκουγα ότι το πρώτο που εξετάζεται είναι η αξιοπιστία αυτού που εκτοξεύει κατηγορίες προς όλες τις κατευθύνσεις και άλλα λέει στην μία κατάθεσή του και άλλα στην άλλη.
Άκουγα ότι ένοχος, ένοχο ου ποιεί.
Άκουγα από τους δικηγόρους για το περίφημο άρθρο 211Α του Ποινικού Κώδικα που λέει το ίδιο με διαφορετικά λόγια.
Που πήγαν όλα αυτά;
Ένα συγκρατούμενος μου έφερε ένα βιβλίο του Επίτιμου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ευάγγ. Κρουσταλάκη με τίτλο «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ».
Διαβάζω στην σελ. 28: «Η οποιαδήποτε ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ πρέπει να βρίσκεται μακριά από τις σκέψεις της δικαστικής λειτουργίας. Μόνο η νομιμότητα ενδιαφέρει την δικαιοσύνη».
Τι ωραία που ακούγεται!…
  • Ακούω γύρω μου ροχαλητά.
Κάποιοι κοιμούνται. Η ώρα είναι 5 το πρωί.
Άραγε οι δικαστές μου κοιμούνται; Το εύχομαι.
Ο Σαξώνης κοιμάται; Ποιος ξέρει…
Ακούω το τραίνο. Έρχεται. Σφυρίζει!
Τώρα κατάλαβα. Εμένα χαιρετάει!
Μου δίνει θάρρος. Μου λέει ότι η αδικία είναι ολοφάνερη. Ότι κατά βάθος κανένας δεν πιστεύει ότι ο Παπαγεωργόπουλος μπορεί να έχει παρανομήσει!
Σφύριξα σιγανά και εγώ. Το ευχαρίστησα…
Και έκλεισα τα μάτια…

papageorgopoulos

Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαγεωργόπουλος:Τεράστιο δικαστικό λάθος"

Χειροπέδες για τον δημοσιογράφο Κώστα Καββαθά - Έχει χρέη πάνω από 11 εκατ. ευρώ!

Ο επιτυχημένος εκδότης - θρύλος, που ίδρυσε το πρώτο περιοδικό αυτοκινήτου στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που στήριξε όσο ελάχιστοι την ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία την εποχή που υπήρχαν 18 εργοστάσια στη χώρα μας, οδηγήθηκε σιδεροδέσμιος στον εισαγγελέα για χρέη - μαμούθ. Διαβάστε στο planet-greece ποιος είναι ο Κώστας Καββαθάς, ίσως ο μοναδικός εκδότης που προσέφερε τόσα πολλά...

Ο 74χρονος δημοσιογράφος, συνελήφθη την Πέμπτη στο Κορωπί από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 11.163.740,59 ευρώ.

Η άνοδος

Η δραστηριότητα του Κώστα Καββαθά στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας ξεκίνησε το 1959 από το περιοδικό «Ταχύτης», που είχε ως αντικείμενό του τους αγώνες αυτοκινήτου κι εκδόθηκε για λίγο καιρό από την «Ecurie Eρμής», έναν από τους παλαιότερους συλλόγους φίλων της Αυτοκίνησης που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα.

Το 1963 ξεκίνησε η συνεργασία του με την εφημερίδα «Μεσημβρινή», στην οποία κράτησε τη στήλη του αυτοκινήτου για τρία περίπου χρόνια. Το 1966 δούλεψε μαζί με τον Γιάννη Παγώνη στο εβδομαδιαίο περιοδικό επικαιρότητας «Άλφα», το πρώτο στα εγχώρια χρονικά του Τύπου που αποφάσισε να συμπεριλάβει στην ύλη του και σελίδες αφιερωμένες στο αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα χρονολογείται και η πρώτη του προσπάθεια να εκδόσει δικό του περιοδικό μαζί με το Γιάννη Μπαρδόπουλο, το «Τροχοί & Δρόμοι», η οποία όμως διακόπηκε λίγο πριν το τυπογραφείο. Από εκείνη την πρώτη απόπειρα σώζονται σήμερα λίγες μόνο φωτογραφίες, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο σχετικό φάκελο αριστερά. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το «Νέο Αυτοκίνητο» των Αντώνη και Μιχάλη Γρατσία, εντάχθηκε στο επιτελείο του περιοδικού «Αuto Eξπρές» του Σπύρου Γαλαίου, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1967. Σύντομα ανέλαβε εκεί και τη θέση του αρχισυντάκτη, διαδεχόμενος τον Κυριάκο Κοροβηλά.

Τον Οκτώβριο του 1970 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του Σοφία τους «4Τροχούς» και, όπως ήταν λογικό, έριξε εκεί το βάρος της αρθρογραφίας του. Παρά ταύτα όμως, βρήκε χρόνο να αφιερώσει και στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα», που όλοι οι παλιοί αναγνώστες γνωρίζουν και που θεωρείται –ακόμη και σήμερα- ως το καλύτερο του είδους του που εκδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν το έχουμε συμπεριλάβει σε αυτή την ιστοσελίδα στο φάκελο «Περιοδικά», αλλά το παρουσιάζουμε αυτόνομα, φιλοξενώντας τα κείμενα που έγραψε γι αυτό ο ιδρυτής των «4Τροχών» από το 1970 ως το 1984. Άρθρα του δημοσιεύτηκαν επίσης και στην εφημερίδα «Το Βήμα» από το 1991 ως το 1998, καθώς και για μικρό διάστημα από την επόμενη χρονιά στην «Καθημερινή». Σήμερα, εκτός από τα περιοδικά των «Τεχνικών Εκδόσεων», ο Κώστας Καββαθάς αρθρογραφεί και στην εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα», από το ιδρυτικό της φύλλο. Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται -μέχρι στιγμής- και δύο βιβλία: «Porsche, ο άνθρωπος και τα αυτοκίνητα» του Richard von Frankenberg που μετέφρασε στα ελληνικά το 1972 μαζί με δύο ακόμη διακεκριμένους συναδέλφους του και «Το βιβλίο του Πραγματικού Οδηγού».

Τα κείμενά του, έντονα συναισθηματικά, περιέχουν σχεδόν τα πάντα: περιγραφές από διεθνείς κι ελληνικούς αγώνες, ιστορίες από τα παλιά χρόνια του αυτοκινήτου, συνεντεύξεις από σημαντικά στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών και συμπεράσματα από τις εξαντλητικές δοκιμές των εκάστοτε νέων μοντέλων, κοινωνική κριτική και σχόλια για τα καλώς ή τα κακώς τεκταινόμενα αυτής της χώρας και του κόσμου που την κατοικεί. Στα πρώτα χρόνια των «4Τροχών» έγραφε και άφθονα τεχνικά άρθρα, καθώς και συμβουλές σχετικές με την ασφαλή και σωστή ανάλογα με τα πραγματικά δεδομένα της οδήγηση. Με το πέρασμα των δεκαετιών και την πρόοδο της τεχνολογίας, εξαφανίστηκε η ανάγκη δημοσίευσης από πλευράς του τέτοιων θεμάτων: οι… πλατίνες και τα καρμπιρατέρ εξαφανίστηκαν, ταμπούρα υπάρχουν πια λίγα –για πόσο ακόμη;- μόνο στους πίσω τροχούς, το ΑΒS έχει κάνει το φρενάρισμα σχεδόν απλή υπόθεση, ενώ και το τελευταίο «οχυρό ελευθερίας» -η οδήγηση- υποβοηθείται πλέον από ένα σωρό ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου πρόσφυσης και συμπεριφοράς. Ωστόσο ποτέ δε λείπει ένας –σύγχρονος- λόγος για να γράφεις…

Το 2013 ο Κώστας Καββαθάς συμπλήρωσε αισίως 53 χρόνια ενεργής δημοσιογραφίας…

Τα χρέη

Διαβάστε πώς ο ίδιος ο Κώστας Καββαθάς περιέγραφε σε ένα από τα κείμενά του την αρχή του οικονομικού του τέλους, τη συνεργασία του με τον Λυμπέρη αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η οικογένειά του:

Μόλις έφυγα από τα γραφεία των Τ.Ε. που, από το 2006 που η εταιρία ψωνίστηκε απ’ τις Εκδόσεις Λυμπέρη, βρίσκονται σε ένα ένα διπλανό κτήριο του “Ομίλου” για το οποίο, το εκτυφλωτικό αστέρι που είχε αναλάβει το μάνατζμεντ, είχε υπενοικιάσει στις Τ.Ε προς 11.000 ούρο/μήνα.

Και λοιπόν, θα πείτε. Λοιπόν ήλθε ένας κλητήρας ο οποίος είπε να αδειάζουμε την γωνιά μέχρι την Δευτέρα αλλιώς θα φέρει την αστυνομία που θα με “πάει αυτόφωρο”

Διατί θα πάει εμένα αυτόφωρο; Διότι οι Ε.Λ οφείλουν στο leasing της Ούροπμπανκ 32 εκατομμύρια ούρο, είπε ο Κλητήρ

Ποία η σχέση των Τ.Ε με την οφειλή, ρώτησα. Καμία, απάντησε αλλά, επειδή οι Ε.Λ οφείλουν εις την τράπεζαν εσείς πρέπει να ξεκουμπιστείτε πάραυτα. “Και να να πάμε που” (γαμω)ρώτησα. “Σε άλλο κτήριο εκτός αν καταβάλετε 10.000 ούρο στην (γαμω)τράπεζα”. “Δέκα χιλιάδες ούρο δια 30 ημέρες” ρώτησα ο αφελής “Τόσα αλλιώς θα σας συλλάβει η Αστυνομία ” απείλησε ο Κλητήρ

“Και οι εργαζόμενοι που θα πάνε;” επέμενα

“Δικό σας πρόβλημα”, απάντησε

Περιμένω να δω τι θα γίνει την Δευτέρα. Θα συλληφθώ Θα πηδηχτώ; -απ’ το παράθυρο. Θα κοιμηθώ στο πεζοδρόμιο; Θα κλείσουν οι Τ.Ε; Θα έλθει κάποιο κανάλι να καλύψει το ξωπέταγμα; Θα μας συμπαρασταθεί το Ταμείο Ασφάλισης των εργαζόμενων στον περιοδικό Τύπο ή θα κηρύξει …απεργία -όπως έκανε μερικούς μήνες πριν επειδή οι Ε.Λ δεν πλήρωναν τους εργαζόμενους στις Τ.Ε;

Μύλος; Ναι. 100% ελληνικός, άδικος για μένα, την ιστορία μου και την ιστορία της Εταιρίας που έφτιαξα με την Σοφία, και όσους δεν έγλειψαν (κατουρημένες ποδιές)

Βλέπετε, το όνομα μου είναι Καββαθάς και όχι Σταύρος (Τσουτσουλομύτης), Τόμπολας, Αλαφιασμένος… Αφήστε δε που δεν είμαι πασόκος ή νουδού ούτε καν DIMAR-και με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ

Διαβάζω σε μία φυλλάδα: “οι εργαζόμενοι στους 4Τροχούς κάνουν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της καταβολής των μισθών τους για 3,5 μήνες…”
Απεργία στους 4Τ και στις Τεχνικές Εκδόσεις! Την εταιρία που δημιούργησα με τη σύντροφο μου το 1970 και έχασα το 2006 όταν, μία λάθος επιλογή (συμμετοχή στη δημιουργία ενός μεγάλου λιθογραφείου με ποσοστό 40%), την οδήγησε στη χρεοκοπία και στη πώληση του 33,33% σε μία εκδοτική που ειδικεύονταν στο …life style! Οι Τ.Ε, εγώ, οι συνεργάτες μου αγοραστήκαμε από αυτό που, πιο πολύ απεχθανόμαστε στη ζωή μας! Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν ένα μείγμα χυδαιότητας από την πλευρά του αμερικανόφερτου μάνατζμεντ και κοινωνικού τεντυμποϊσμου. Η νέα διοίκηση μου απαγόρευσε να έχω την παραμικρή σχέση με την οικονομική διαχείριση “επιτρέποντας” μου μόνο την επιλογή των συντακτών, κάτι που χάθηκε στη μετάφραση για ένα απλό λόγο: πως μπορείς να επιλέγεις συνεργάτες όταν δεν έχεις τη δυνατότητα να διαπραγματευτείς τις αμοιβές τους;

Η νέα διοίκηση κατάφερε να με βάλει σε μία εξαιρετικά δυσάρεστη θέση. Χρησιμοποιούσε το όνομα μου καιθ την ιστορία των περιοδικών για να “πάρει διαφήμιση” και να παίξει τα παιχνίδια της με τους εργαζόμενους της αρεσκείας της αλλά δεν επέτρεπε στον ιδρυτή να έχει οποιονδήποτε λόγο!

Το άντεξα για 3-4 χρόνια σκεπτόμενος τις ζωές των ανθ΄ρωπων που εργάζονταν στην εταιρία από παλιά αλλά, όταν ο δοτός διευθύνων σύμβουλος με έκανε …μήνυση ζητώντας μου ….300.000 ευρώ για κάποιον λόγο που ακόμα δεν έχω καταλάβει, τράβηξα μία γραμμή. Η Τ.Ε Ε.Ε που είχα με κόπο και αγώνα δημιουργήσει είχε “πεθάνει”. Φέτος όμως “πέθανε” και η “Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε΅ με αποτέλεσμα να μη πληρώνονται οι εργαζόμενοι, οι υλλάδες να γράφουν “απεργία στους 4Τ” και, παλιοί και νέοι συνάδελφοι να ρωτάνε γιατί είμαι τόσο …ανάλγητος “εργοδότης” και, κανείς, ούτε ένας από απεργούς να μην έχει τ’ αρχίδια να πει ότι, δεν είμαι εγώ που δεν τους πληρώνω αλλά το life style που κατέρρευσε με πάταγο.

Μετά απ’ αυτά και άλλα 1000, μετά από δίκες και κυνηγητά απίθανων αλογομούρηδων και λωποδυτών φτάσαμε στο 2012 και στο …τέλος του κόσμου που, ελπίζω να έλθει το ταχύτερο μια και δεν αντέχω να λερώνομαι από φήμες, συμπεριφορές, οικονομικούς δολοφόνους, λεοπάρ και λουμπουτέν
Σε όσους από τους φίλους και αναγνώστες ρωτάνε “γιατί (ξανα)χάθηκα” ένα έχω να πω: ελάτε για 20 λεπτά στη θέση μου. Πόσο μπορεί να ζήσει κανείς σε μία θάλασσα σκουπιδιών;

planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες για τον δημοσιογράφο Κώστα Καββαθά - Έχει χρέη πάνω από 11 εκατ. ευρώ!"

Λειτουργεί ξανά το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «Αγία Σοφία»

Σε λειτουργία τίθεται, ξανά από την ερχόμενη εβδομάδα, το καρδιοχειρουργικό τμήμα του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και, σύμφωνα με πληροφορίες, σταδιακά θα λειτουργήσουν και πάλι όλα τα τμήματά του.

Την επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» είχαν ζητήσει, με επιστολές τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, Ιατρικοί Σύλλογοι και οι γονείς των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» ανέφερε ότι 1.500 οικογένειες παιδιών, που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, από μόνο του δεν δύναται να καλύψει όλα τα κενά που δημιουργούνται και ζητά την επαναλειτουργία της Παιδοκαρδιοχειρουργικής και Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής, ως πρότυπης Πανεπιστημιακής Μονάδας

Διαβάστε Περισσότερα » "Λειτουργεί ξανά το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «Αγία Σοφία»"

Κλειστός το Σαββατοκύριακο ο "Αγ. Αντώνιος"

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει ο σταθμός του μετρό «Άγιος Αντώνιος» το Σάββατο 16 Μαρτίου και την Κυριακή 17 Μαρτίου, λόγω τεχνικών εργασιών.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του σταθμού οι συρμοί θα τερματίζουν τα δρομολόγια στο σταθμό «Σεπόλια», ενώ η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται από τη γραμμή τρόλεϊ 12 «ΖΑΠΠΕΙΟ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ)» και τη λεωφορειακή γραμμή Α13 «ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ» για τη σύνδεση του σταθμού «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ» με το σταθμό «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ», μέσω των στάσεων «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» επί της οδού Αχιλλέως (γραμμή 12) και «ΠΛ. ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ» επί της οδού Λένορμαν (γραμμές 12, Α13) όσον αφορά στο σταθμό «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» και μέσω της στάσης «ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ» όσον αφορά στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ».

Παράλληλα, λόγω εργασιών στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. θα διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών στοτμήμα «Ειρήνη – Κηφισιά»το Σάββατο 16 Μαρτίου και την Κυριακή 17 Μαρτίου από 22:30 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του σταθμού οι συρμοί θα τερματίζουν τα δρομολόγια στο σταθμό «Σεπόλια», ενώ η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται από τη γραμμή τρόλεϊ 12 «ΖΑΠΠΕΙΟ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ)» και τη λεωφορειακή γραμμή Α13 «ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ» για τη σύνδεση του σταθμού «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ» με το σταθμό «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ», μέσω των στάσεων «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» επί της οδού Αχιλλέως (γραμμή 12) και «ΠΛ. ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ» επί της οδού Λένορμαν (γραμμές 12, Α13) όσον αφορά στο σταθμό «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» και μέσω της στάσης «ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ» όσον αφορά στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ».

Παράλληλα, λόγω εργασιών στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. θα διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών στοτμήμα «Ειρήνη – Κηφισιά»το Σάββατο 16 Μαρτίου και την Κυριακή 17 Μαρτίου από 22:30 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστός το Σαββατοκύριακο ο "Αγ. Αντώνιος""

Ευρωκοινοβούλιο: Η ελληνική AOZ είναι ταυτόχρονα και «ευρωπαϊκή»

Σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα αποτελεί η υπερψήφιση της εισήγησης της ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ, Νίκης Τζαβέλλα, που αναγνωρίζει την ελληνική ΑΟΖ ως ευρωπαϊκή.

Υιοθετώντας την έκθεση της κας Τζαβέλλα για τον «Ευρωπαϊκό οδικό ενεργειακό χάρτη μέχρι το 2050», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει στην πράξη για πρώτη φορά τη σπουδαιότητα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της ελληνικής επικράτειας.

Η απόφαση αναγνωρίζει πως τα δικαιώματα παραμένουν εθνικά, δηλαδή η εκμετάλλευση τους είναι αποκλειστική υπόθεση της Ελλάδας.

Πριν τη ψηφοφορία υπήρξε ωστόσο έντονο παρασκήνιο, κυρίως αναφορικά με δύο άρθρα που αφορούσαν τις ελληνικές θέσεις.
Η συνολική ψηφοφορία επί της έκθεσης ήταν 377 υπέρ και 195 κατά, ενώ για τη σπουδαιότητα των κοιτασμάτων στη Μεσόγειο οι ψήφοι ήταν 505 υπέρ και 91 κατά.

Αν και ο ρόλος του ευρωκοινοβουλίου είναι συμβουλευτικός, η εισηγήτρια της έκθεσης, η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, Νίκη Τζαβέλλα, εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή ισχυροποιεί τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή, ως ευρωπαϊκού προμηθευτή και παραγωγού.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωκοινοβούλιο: Η ελληνική AOZ είναι ταυτόχρονα και «ευρωπαϊκή»"

Το ΣΔΟΕ ερευνά δημάρχους και περιφερειάρχες της τελευταίας δεκαετίας

Με εντολή των δύο εισαγγελέων το ΣΔΟΕ θα διενεργήσει εκτενείς ελέγχους οικονομικών στοιχείων φορολογικών και τραπεζικών όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.

Μεγάλη έρευνα σε ολόκληρη τη χώρα για φορολογικό έλεγχο δημάρχων και περιφερειαρχών της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και επιθεωρητών συγκεκριμένων υπουργείων, με στόχο να ελεγχθούν πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, διέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Με εντολή των δύο εισαγγελέων το ΣΔΟΕ θα διενεργήσει εκτενείς ελέγχους οικονομικών στοιχείων φορολογικών και τραπεζικών όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά, καθώς και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας και περιβάλλοντος.

Η παραγγελία των εισαγγελέων αφορά τον πλήρη φορολογικό έλεγχο των υπό διερεύνηση προσώπων και την άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων (τραπεζικών κ.λπ.). Σε επόμενο στάδιο, εφόσον υπάρξουν ενδείξεις για αδικαιολόγητο πλουτισμό ή διασπάθιση χρημάτων, η έρευνα θα επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, βάσει της εισαγγελικής εντολής, τίθενται:

- Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι οικονομικών υπηρεσιών, μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.

- Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και οικονομικές επιτροπές των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομάρχες των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.

- Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Ελέγχου Υπουργείου Μεταφορών, της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.

Ήδη, οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει στους αρμόδιους του ΣΔΟΕ και CD με τα προσωπικά στοιχεία των περισσοτέρων από τα υπό έλεγχο πρόσωπα, ενώ, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει πρώτα από τους μεγάλους δήμους και περιφέρειες.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣΔΟΕ ερευνά δημάρχους και περιφερειάρχες της τελευταίας δεκαετίας"

Εσείς Κάνετε Τον Πολίτη Να Σας Κλέβει!

Θα μπορούσε να είναι και ανοικτή επιστολή στο επιτελείο του ΥΠ.ΟΙΚ.

Μερικές φορές αναρωτιέμαι σε ποιά πανεπιστήμια σπούδασαν οι λογής-λογής εκάστοτε καρεκλοκένταυροι. Από την άλλη σκέφτομαι πως δεν μπορεί να κάνουν τέτοιες "χοντράδες" κάθε φορά, αλλά πως πρέπει να βαδίζουν βάσει κάποιου προβοκατόρικου σχεδίου.

Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς τις αποφάσεις που παίρνονται εν καιρώ για το "γενικό καλό". Έτσι λοιπόν δεν μπορώ να εξηγήσω και την απόφαση που πήρε το οικονομικό επιτελείο του Υπουργείου με πρόσχημα την αλλαγή του...
φορολογικού συστήματος και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Καταργούν λοιπόν τα βιβλία εισερχομένων - εξερχομένων και την έδοση αθεωρήτων αποδείξεων και τιμολογίων (ως ίσχυαν έως τώρα βάσει των βιβλίων τους), και υποχρεώνουν τον επαγγελματία στην αγορά ταμειακής μηχανής και έκδοσης ταμειακών αποδείξεων.
Εν πρώτοις μπορεί για κάποιους να φαίνεται "λογικό μέτρο" για οποιονδήποτε λόγο.
Αλλά ας πάρουμε ένα παράδειγμα...

Άν είμαι λοιπόν ελεύθερος επαγγελματίας (ας πούμε συνεργείο αυτοκινήτων) και μέχρι τώρα είχα βιβλίο εισερχομένων, αυτό σήμαινε πως όποιο όχημα ήταν μέσα στον επαγγελματικό μου χώρο (έστω και στο προαύλιο) ήμουν υποχρεωμένος να το έχω καταχωρήσει στο βιβλίο, με την ημερομηνία και ώρα εισόδου του.

Κατά την έξοδό του, δε, ήμουν υποχρεωμένος να έχω κόψει παραστατικό, είτε απόδειξη παροχής υπηρεσιών, είτε τιμολόγιο και να έχω εγγράψει στο βιβλίο την ώρα και ημερομηνία εξόδου καθώς και το ποσό αλλά και τον αριθμό του παραστατικού που εξέδωσα.

Με αυτό τον τρόπο ανά πάσα ώρα στιγμή μπορούσαν οι υπάλληλοι της ΔΟΥ ή του ΣΔΟΕ να με ελέγχουν ως προς το αν εκδίδω αποδείξεις ή φοροδιαφεύγω.
Φυσικά δεν μπορούσαν να ελέγξουν αν το ποσό του παραστατικού ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.
Μέχρι εδώ όλα καλά.

Καταργώντας λοιπόν τα παραπάνω στοιχεία και με μια ταμειακή μηχανή που υποχρεούται ο επαγγελματίας να εκδώσει απόδειξη κατά την έξοδο του οχήματος, ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ κύριοι τον επαγγελματία;
ΠΩΣ ακριβώς γίνεται η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με αυτό τον τρόπο;
Θα βάλετε έξω από κάθε κατάστημα και έναν υπάλληλο να ελέγχει τον πελάτη αν έχει απόδειξη;

Πείτε μου γιατί θα με μουρλάνετε τελείως...

Και ας πάμε τώρα λίγο παρακάτω να δούμε πως κάνουν τον πολίτη υποχρωτικά "κλέφτη"...
Στην απόδειξη παροχής υπηρεσιών γράφεται το ποσό. σε αυτό προστίθεται ξεχωριστά ο ΦΠΑ και στο τέλος αναγράφεται το σύνολο.
Δηλαδή όταν κάποιος πελάτης ρωτούσε τον επαγγελματία πόσο θα στοιχίσει η εργασία του εκείνος του έλεγε ένα Α ποσό και όταν ερχόταν η ώρα να κοπεί η απόδειξη τότε στο ποσό αυτό προστίθονταν και ο ΦΠΑ, που πλήρωνε ο πελάτης, εισέπραττε ο επαγγελματίας και με τη σειρά του απέδιδε στο κράτος.

Τώρα λοιπόν με την ταμειακή μηχανή έχουμε το εξής διάλογο-φαινόμενο:
-Πόσο θα στοιχίσει;
-Με απόδειξη ή χωρίς;

Το ακούει αυτό ο πελάτης και φαντάζεται πως ο επαγγελματίας κλέβει ...
Είναι όμως έτσι;

Ας πάρουμε πρώτα το ΦΠΑ...
Εκδίδοντας μια απόδειξη των 10 ευρώ, από αυτά το 1,87 είναι ο ΦΠΑ, δηλαδή ο επαγγελματίας δεν εισπράτει για την εργασία του 10 ευρώ αλλά στην ουσία 8,13. Βέβαια εδώ δεν συζητάμε για το ύψος του ποσού που θα φορολογηθεί αλλά για το ποιό ποσό φαίνεται στον πελάτη πως εισπράττει.

Αν, από την άλλη, πει στον πελάτη του από την αρχή αντί για 10 ευρώ 12 τότε αυτόν τον πελάτη θα τον ξαναδεί μόνο στα όνειρά του... (το ποσό των 10 ευρώ είναι εικονικό).

Και ας πάμε και λίγο παραπέρα...
Από το "πρώτο ευρώ" εισοδήματος φορολογείται ο επαγγελματίας με 26%.
Στο ποσό των 8,13 που μένει λοιπόν από το 10ευρο αν αφαιρέσουμε και το ποσό των 1,68 ευρώ που είναι ο φόρος έχουμε το υπόλοιπο των 6,45 ευρώ.

ΔΗΛΑΔΗ κόβει μια απόδειξη των 10 ευρώ και εισπράττει 6,45!
Μετά εσείς περιμένετε πως αυτός ο επαγγελματίας για να μπορέσει να ζήσει θα κόψει απόδειξη;

Όταν με τα "κόλπα" σας έχετε "ρίξει την τιμή της εργασίας του" κατά 35% ;

Σας γελάσανε!
Τον κάνετε "κλέφτη" εσείς οι ίδιοι!

Και για να επανέρθω στην αρχή των σκέψεών μου (αλλά πως πρέπει να βαδίζουν βάσει κάποιου προβοκατόρικου σχεδίου) έχω να ρωτήσω το εξής:

Μήπως, (λέω μήπως) κάποιος "δικός σας" έκανε εισαγωγή ταμειακών μηχανών και πρέπει να βρεθεί τρόπος να δοθούν και να "κονομήσει";

Ή μήπως, (ξαναλέω μήπως) ενεργείτε βάσει προβοκατόρικου σχεδίου έτσι ώστε να μην επιτύχει η πάταξη της φοροδιαφυγής, με ότι αποτέλεσμα θα έχει αυτό για το ΔΝΤ, τους Γερμανούς, τους Τροϊκανούς και οποιονδήποτε άλλο κατακτητή, προς εγκατάσταση κυβέρνησης καθαρά καθοδηγούμενης από έξω για την "σωτηρία" της Ένωσης και του ευρώ;

Nα βγει ένας από τους εγκεφάλους, καρεκλοκένταυρους να απαντήσει.

Α και να μην ξεχάσει να μας πει σε ποιο πανεπιστήμιο σπούδασε και αν είχε καθηγητές ωσάν τον πρώην... σωτήρα της χώρας!

Με μεγάλη μου λύπη
Τρύφων Τιπούρτης.

epirus-ellas
Διαβάστε Περισσότερα » "Εσείς Κάνετε Τον Πολίτη Να Σας Κλέβει!"

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: Κυκλοφορία κατά τo "Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας"

Αυξημένη, αναμένεται να είναι η κυκλοφορία, λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας:

- κατά την έξοδο κυρίως από το μεσημέρι της Παρασκευής 15.03.2013 και από το πρωί του Σαββάτου 16.03.2013 και
- κατά την επιστροφή κυρίως μετά το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας 18.03.2013

Για το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από την Ελευσίνα έως την Κόρινθο, επισημαίνεται ότι η κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), εκτός από το ότι απαγορεύεται σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ., δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο στην πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όταν αυτό απαιτηθεί, όσο και στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς τα «παρανόμως» κινούμενα επί της ΛΕΑ οχήματα, εντάσσονται "βίαια" στη λοιπή κυκλοφορία προκαλώντας τριβές και πτώση της κυκλοφοριακής ικανότητας του αυτοκινητόδρομου καθώς και κινδύνους στην οδική ασφάλεια.

Όσον αφορά στην Κορίνθου-Πατρών, στις περιοχές των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μακράς διάρκειας, ενδέχεται κατά τις ώρες της μεγάλης κυκλοφοριακής αιχμής να υπάρξουν καθυστερήσεις. Εφόσον απαιτηθεί και με εντολή της αρμόδιας Τροχαίας, μπορεί να εφαρμοστούν τοπικές εκτροπές ή ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παρακαλούμε τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση έργων και τις υποδείξεις της Τροχαίας, να επιδείξουν αυξημένη προσοχή καθ' όλο το ταξίδι τους αλλά και ειδικότερα κατά τη διέλευσή τους από τις εν λόγω περιοχές, καθώς και να κάνουν υπομονή σε τυχόν καθυστερήσεις.

dete
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: Κυκλοφορία κατά τo "Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας""

Δύο στους δέκα Έλληνες δεν αγοράζουν πλέον ψωμί

Σταμάτησαν να αγοράζουν ψωμί δύο στους δέκα καταναλωτές, σύμφωνα με έρευνα κυρίως λόγω της μείωσης των μελών της οικογένειας και της αλλαγής στις διατροφικές συνήθειες, ενώ διπλασιάστηκε και ο αριθμός εκείνων που θεωρούν πλέον «απαγορευτική» την τιμή του.

Όλο και λιγότεροι Έλληνες αγοράζουν πλέον ψωμί καθημερινά σύμφωνα με έρευνα της MARC AE για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, με το ποσοστό να έχει πέσει στο 39,7% από 45% από την προηγούμενη έρευνα που έγινε, ενώ το 37,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι τιμές του ψωμιού στην Ελλάδα είναι ακριβότερες από τις αντίστοιχες των χωρών της Ευρώπης.

Τα 8 στα 10 νοικοκυριά δήλωσαν ότι καταναλώνουν μισό κιλό ψωμί την ημέρα, το 15,7% ένα κιλό, το 2,2% ενάμιση κιλό και το 0,9% δύο κιλά και πάνω, ενώ το 86,1% των καταναλωτών προτιμά να αγοράζει ψωμί από φούρνους και αρτοποιεία της γειτονίας τους.

Η έρευνα καταλήγει, ότι οι βασικότεροι λόγοι της μείωσης στην κατανάλωση ψωμιού, είναι η μείωση οικογένειας (37,1%) και η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών λόγω δίαιτας ή λόγω υγείας (36,7%), με τους οικονομικούς λόγους να ακολουθούν σε ποσοστό 22,9%, αριθμός διπλάσιος εκείνων που δήλωναν ότι η τιμή του ψωμιού είναι απαγορευτική πριν από δύο χρόνια.

Τέλος, εννιά στους δέκα αρτοποιούς αναφέρουν ότι ο τζίρος τους έχει πέσει κατά 36,73% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ ήδη από το 2011 το 76,3% δήλωνε μείωση του τζίρου του στοιχείο που αποτελεί ένδειξη του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα αρτοποιεία.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο στους δέκα Έλληνες δεν αγοράζουν πλέον ψωμί"

Λαμία: Νόμισαν ότι καταδικάστηκε και άρχισαν να ουρλιάζουν και να "λιποθυμούν"

Το "μοιρολόι" των ρομά σήκωσε στο πόδι το κέντρο της Λαμίας Η πρωινή φάρσα για βόμβα στα δικαστήρια Λαμίας είχε τελικά και κάποιες παράπλευρες απώλειες όπως θα δείτε στο βίντεο του LamiaReport.

Την ώρα εκείνη είχε οδηγηθεί στον ανακριτή ένας από τους 3 ρομά που προχθές μαζί με 2 συνεργούς, λήστεψε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στην Αγία Παρασκευή Λαμίας.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο ήταν συγκεντρωμένοι ρομά για συμπαράσταση. Οι αστυνομικοί που εκκένωσαν το κτίριο για την βόμβα, έβγαλαν έξω και τον κρατούμενο ρομά, τον οποίο οδήγησαν στο περιπολικό.

Οι ρομά που περίμεναν απ΄ έξω νόμισαν ότι έγινε το αυτόφωρο και ότι προφυλακίζεται. Τότε άρχισαν ξαφνικά να φωνάζουν, να κλαίνε και να "λιποθυμούν". Μάλιστα κάποιοι από αυτούς απειλούσαν τα θύματα, που προφανώς βρισκόταν εκεί ως μάρτυρες.

Ο κόσμος κοιτούσε με απορία και προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβαίνει. "Ε, βέβαια συνήθως έχουν μάθει να κλέβουν, να ληστεύουν και να τους αφήνουν ελεύθερους.." σχολίασε ένας από τους περαστικούς.


lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Νόμισαν ότι καταδικάστηκε και άρχισαν να ουρλιάζουν και να "λιποθυμούν""

Τσοχατζόπουλος: Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα - Όλα έγιναν νόμιμα

Κάθε κατηγορία που του αποδίδεται απέρριψε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Σχολιάζοντας το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο ο ίδιος και άλλοι 18 κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση των «χρυσών μιζών», που αφορούν σε δύο συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων -τα γερμανικά υποβρύχια και τα αντιαεροπoρικά συστήματα Tor-Μ1-, ο κ. Τσοχατζόπουλος μίλησε για κατάπτυστο κείμενο, με ψεύδη και διαστρεβλώσεις.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις εις βάρος του, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κατηγορούν τη γυναίκα μου και το παιδί μου είναι σε εξορία». Όλα είναι στημένα, συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, που να αποδεικνύει την εμπλοκή του στην υπόθεση. «Είναι όλα νόμιμα. Που ξέρουν τα περιουσιακά μου στοιχεία;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

«Είμαι αθώος, δεν έχει βρεθεί τίποτα εναντίον μου» είπε ακόμη ο κ. Τσοχατζόπουλος, κάνοντας λόγο για προσωπικά δεδομένα -αναφερόμενος στα έγγραφα που φέρονται να βρέθηκαν κατά την έρευνα στην οικία του. «Παράνομα μπήκαν στο σπίτι μου, δεν ξέρω τι χαρτιά βρήκαν» σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημά του για αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά και δεν κάλεσε το ΚΥΣΕΑ της περιόδου εκείνης, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει. «Θέλουν να τα κουκουλώσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τη μαρτυρία του ξαδέρφου του, Νίκου Ζήγρα, ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για έναν βαριά άρρωστο άνθρωπο, τα λόγια του οποίου θα πρέπει να εξεταστούν, σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του. «Είναι ειδική περίπτωση» είπε χαρακτηριστικά, επιμένοντας ότι όλες οι διαδικασίες που αφορούν στα εξοπλιστικά προγράμματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Πεντάγωνο, έχουν γίνει νόμιμα.

«Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα» επέμεινε χαρακτηριστικά πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσοχατζόπουλος: Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα - Όλα έγιναν νόμιμα"

ΟΓΑ: Βιβλιάρια υγείας και σε εργάτες γης με λίγα μεροκάματα

Οδηγίες για την ένταξη στα Μητρώα Ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), των εργατών γης, τη χορήγηση των βιβλιαρίων υγείας για το έτος 2013, και βεβαιώσεων για... ανανέωση των αδειών διαμονής, παρέχονται με εγκύκλιο του διοικητή του Οργανισμού Δημήτρη Κοντού.

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση από την 1η Ιανουαρίου του 2013, όλοι οι εργάτες γης εντάσσονται στον Κανονισμό του ΟΓΑ με βάση τις διατάξεις περί εργοσήμου.

Ο ασφαλιστικός νόμος (ν. 3863/2010) ορίζει, ότι για να δικαιούνται βιβλιάριο υγείας οι απασχολούμενοι ως εργάτες γης θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει 150 τουλάχιστον ημέρες εργασίας μέσα στο προηγούμενο δωδεκάμηνο από την ημέρα που ζητείται η θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας και να έχουν εξαργυρώσει εργόσημα συνολικής ονομαστικής αξίας τουλάχιστον 5.035,57 ευρώ

Η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι κατ' εξαίρεση η οποία ισχύει μόνο για το 2012 δικαιούνται βιβλιάριο υγείας για το 2013 και οι εργάτες γης, οι οποίοι δεν έχουν πραγματοποιήσει τις 150 ημέρες εργασίας μέσα στο 2012, εφόσον καταβάλουν τις υπολειπόμενες, ασφαλιστικές εισφορές,

Από το έτος 2013 και στο εξής, ο χρόνος ασφάλισης όλων των εργατών γης, θα υπολογίζεται, αποκλειστικά και υποχρεωτικά, με βάση μόνο τα εργόσημά τους.

Οι εργάτες γης οι οποίοι, μέσα στο έτος 2012, δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία ημέρα εργασίας με εργόσημο δεν θα ασφαλιστούν στον ΟΓΑ για το έτος αυτό.

Στην εγκύκλιο τονίζεται, ότι για να θεωρηθεί το βιβλιάριο υγείας οι ασφαλισμένοι δεν θα πρέπει να οφείλουν καθυστερούμενες, μέχρι το έτος 2011, ασφαλιστικές εισφορές.

Γι' αυτό οι ενδιαφερόμενοι για τη θεώρηση βιβλιαρίου υγείας θα πρέπει να απευθύνονται στον αρμόδιο Ανταποκριτή ΟΓΑ προκειμένου να προμηθευτούν το έντυπο της ΑΤΕ (ΚΜΠ 639) για την πληρωμή των υπολειπόμενων ασφαλιστικών εισφορών έτους 2012 και των τυχόν καθυστερούμενων εισφορών μέχρι το έτος 2011.

Επίσης, οι υπήκοοι τρίτων χωρών θα πρέπει να διαμένουν νόμιμα στη χώρα και σε κάθε περίπτωση η διάρκεια ισχύος του βιβλιαρίου υγείας, δεν μπορεί να υπερβαίνει την ημερομηνία λήξης της άδειας διαμονής.

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, δεν θα λαμβάνονται υπόψη για την ασφάλιση στον ΟΓΑ εργόσημα που εκδόθηκαν και εξαργυρώθηκαν από το ίδιο πρόσωπο, ενώ θα αποκλείονται περιπτώσεις έκδοσης - εξαργύρωσης μέσα σε μία μέρα, ποσού εργοσήμου που αντιστοιχεί σε 150 ημέρες εργασίας

Αποκλείονται επίσης περιπτώσεις προσώπων που αμείβονται με εργόσημο, ενώ δεν απασχολούνται ως εργάτες γης. Στις περιπτώσεις αυτές, οι ημέρες εργασίας δεν θα λαμβάνονται υπόψη οι δε παρακρατηθείσες μέσω εργοσήμου εισφορές, δεν θα επιστρέφονται.

Με την εγκύκλιο, δίδονται τέλος οδηγίες προς τους ανταποκριτές του ΟΓΑ, να ελέγχουν την ορθότητα των αριθμών φορολογικού μητρώου και μητρώου κοινωνικής ασφάλισης όπως επίσης και να προβαίνουν στην καταχώρησή τους εάν διαπιστώσουν ότι δεν έχουν καταχωρηθεί.

agelioforos
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΓΑ: Βιβλιάρια υγείας και σε εργάτες γης με λίγα μεροκάματα"

Σόιμπλε: Ανεύθυνοι οι έλληνες πολιτικοί, θυσίασαν την ελληνική οικονομία

«Η Ελλάδα κάνει σαφείς προόδους στην οικονομική ανάκαμψη», δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ. Τι αναφέρει για τις πολιτικές “ελίτ” της χώρας μας.

Επαινετικός προς την Ελλάδα και επικριτικός προς τους έλληνες πολιτικούς εμφανίζεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, την ευθύνη για τη δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα δεν τη φέρει το πρόγραμμα βοήθειας, αλλά η αποτυχία επί δεκαετίες, ανεύθυνων πολιτικών «ελίτ» στη χώρα, που «θυσίασαν την ελληνική οικονομία για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα και για τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων.»

Όσον αφορά την οικονομία, αναφέρει ότι η Ελλάδα «κάνει σαφείς προόδους στην οικονομική ανάκαμψη», κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη βελτίωση των βασικών στοιχείων της οικονομίας.

Όπως επισημαίνει, στην πρόσφατη έκθεση της τρόικας, επιβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί, το έλλειμμα μειώνεται, οι εξαγωγές αυξάνονται και αυτή την εβδομάδα υπήρξε, για πρώτη φορά, μείωση στον αριθμό των ανέργων.

Προσθέτει δε, πως σήμερα είναι ιδιαίτερα εμφανής μια σαφής βελτίωση των βασικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, συγκεκριμένα η Ελλάδα πέτυχε μέσα στο προηγούμενο τρίμηνο πλεόνασμα στις εξαγωγές- ιδιαίτερα σε σχέση με χώρες εκτός Ευρωπαικής Ενωσης -η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας βελτιώνεται, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ισοσκελίζεται ολοένα και περισσότερο, η χώρα ανακάμπτει στον τουρισμό και σε άλλους τομείς. Κατά την άποψή του, τα δύσκολα δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί ακόμη, όμως οι Ελληνες είναι έτοιμοι να πετύχουν μια καμπή.

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά η βοήθεια μπορεί πάντα να είναι βοήθεια για αυτοβοήθεια

Αναφερόμενος στη Σύνοδο του Eurogroup το Νοέμβριο, σημειώνει πως αυτό θα εξετάσει περαιτέρω μέτρα βοήθειας, εάν η Ελλάδα τηρήσει όλους τους όρους και εμφανίσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που μπορεί να γίνει το 2014. «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τη χώρα, αλλά η βοήθεια μπορεί πάντα να είναι βοήθεια για αυτοβοήθεια – αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος που πρέπει να βαδίσει η Ελλάδα», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για τις εξελίξεις, έχοντας την πεποίθηση πως θα πρέπει βήμα προς βήμα να τεθούν σε τάξη τα δημοσιονομικά που έχουν αποκλίνει, να διατηρηθεί –και μελλοντικά να γίνεται ολοένα και ταχύτερα- ανταγωνιστική μια εθνική οικονομία και να κρατηθούν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά.

Σε σχέση με την Κύπρο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρατηρεί πως είναι σε όλους γνωστή η πολυπλοκότητα της εκεί κατάστασης και στο Eurogroup συμφωνήθηκε πως μέχρι να ληφθεί απόφαση, δηλώσεις θα γίνονται μόνον από τον επικεφαλής του, ώστε να μην διογκωθεί με εικασίες η νευρικότητα στις χρηματαγορές.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Ανεύθυνοι οι έλληνες πολιτικοί, θυσίασαν την ελληνική οικονομία "

Επιβεβαιώθηκε η στήριξη της Αμερικανικής Ομογένειας για την αναβάθμιση της Δημόσιας υγείας στη χώρα μας

Στο Νοσοκομείο Lennox Hill της Νέας Υόρκης, ένα από τα σπουδαιότερα και σημαντικότερα στη νοσοκομειακή περίθαλψη της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκε... σύσκεψη μεταξύ του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Γιώργου Πατούλη, του Προέδρου της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας της Νέας Υόρκης κου Νίκου Μεζίτη, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής κου Σπύρου Μεζίτη και υψηλών ομογενειακών παραγόντων Ομοσπονδιών της Βορείου Αμερικής με θέμα τη δυνατότητα συγκρότησης κοινών δράσεων για την αναβάθμιση της περίθαλψης των ανασφάλιστων Ελλήνων πολιτών και των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας. Αναλύθηκαν από κοινού τα προβλήματα που ανακύπτουν στην πρωτοβάθμια και στη νοσοκομειακή περίθαλψη, μετά την οικονομική κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα, καθώς και οι δυνατότητες βοήθειας από την Ομογένεια για τη στήριξη και αναβάθμιση της περίθαλψης σε όλα τα επίπεδα. Εξετάστηκαν τρόποι χρηματοδότησης για αγορά υγειονομικού υλικού καθώς και παρουσία έμψυχου ιατρικού δυναμικού σε εθελοντική βάση από τους Ελληνες ομογενείς επιστήμονες.

Συζητήθηκε επί μακρών ο τρόπος βοήθειας των νέων συναδέλφων γιατρών και ο τρόπος διευκόλυνσης τους για περαιτέρω εξειδίκευση και εργασία στις ΗΠΑ. Παράλληλα, σημειώθηκε μέγιστο ενδιαφέρον για την παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Ιατρικής Κοινότητας της Νέας Υόρκης στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Καστελλόριζο 8-10 Ιουνίου 2013 από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα: «Η κατάσταση της Υγείας στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας – Τρόποι και Ενέργειες για την υλοποίηση αναβάθμισης της»

Κατά τη συζήτηση, δόθηκε μεγάλη έμφαση στην από κοινού πραγματοποίηση τιμητικής εκδήλωσης στον επιφανή Έλληνα Γιατρό Γεώργιο Παπανικολάου για τα 50 χρόνια από το θάνατό του στην Κύμη Ευβοίας, καθώς και συνεδρίου της Ομογένειας και του Ελληνισμού που θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στην πολη του Αμαρουσίου.

Το ζωηρό ενδιαφέρον, τόσο των υψηλόβαθμων στελεχών της AHEPA, οσο και άλλων ομοσπονδιακών συλλόγων, για τη στήριξη της προσπάθειας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έδωσαν στοιχεία ελπίδας για το άμεσο μέλλον της χώρας.

«Η ολιγοήμερη παρουσία μου στη Νέα Υόρκη άνοιξε νέους δρόμους μιας κοινής προσπάθειας που ξεκίνησε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και προστίθενται συνεχώς νέοι φίλοι από την Ελλάδα και την Ομογένεια. Η αδελφοποίηση μεταξύ της Ιατρικής κοινότητας της Αθήνας και της Νέας Υόρκης ενώνει τις δυνάμεις που υπάρχουν απανταχού του Ελληνισμού και σηματοδοτεί σε αυτή τη δύσκολη εποχή για τη χώρα μας ευχάριστες νησίδες ελπίδας. Η διεύρυνση αυτών των σχέσεων στο επόμενο χρονικό διάστημα θα μετουσιωθεί σε ουσιαστική στήριξη για τους ανήμπορους έλληνες, αλλά και εναλλακτική λύση για τους νέους συναδέλφους μας. Χρειάζεται δουλειά, ενότητα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο» τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης κος Νίκος Μεζίτης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής κος Σπύρος Μεζίτης επιβεβαίωσαν τη σημαντικότητα της αδελφοποίησης και τόνισαν τη διάθεση και τις δυνατότητες της Ομογένειας να στηρίξει την Ελλάδα στην σημερινή κρίση στο επίπεδο της Δημόσιας Υγείας μέσα από τις προσπάθειες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. «Ο κος Πατούλης αποτελεί για μας πρεσβευτή στην Πατρίδα, για να προάγει τις προσπάθειες που κάνουν οι Ομογενείς και να αναδείξει το έργο της Ομογένειας με στόχο μια νέα Ελλάδα, πάνω στις ισχυρές βάσεις της μεγάλης ιστορίας της και στη αέναη σπουδαιότητα των Ελλήνων.» δήλωσε ο κος Νίκος Μεζίτης.

Κατά τη συνάντηση των φορέων παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Π.Σεβαστιανός, ο Γεν Γραμματέας της AHEPA Αμερικής κος Φίλιππος Φράγκος, ο Πρόεδρος της AHEPA Νέας Υόρκης κος Δημήτρης Κόκκοτας, ο Γεν Γραμματέας της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης κος Γιάννης Σταθόπουλος, οι Αντιπρόεδροι της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης κκ Γιώργος Λιακέας και η κα Στέλλα Λυμπέρη,ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης κος Στέλιος Τακετζής, ο Πρόεδρος του Παναρκαδικού Συλλόγου κος Δημήτρης Φίλιος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ελληνικής Εταιρείας της Ουάσιγκτον κος Δημόπουλος, ο Διευθυντής της EQISTRADING κος Δρουσιώτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Objectiveκος Κώστας Κέλλας, ο κος Μεταξας, ο Πρόεδρος της AHEPA στη βόρεια Νέα Αγγλία κος Νίκας.

isathens
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιβεβαιώθηκε η στήριξη της Αμερικανικής Ομογένειας για την αναβάθμιση της Δημόσιας υγείας στη χώρα μας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news