facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Τα έξοδα μεταφοράς των σορών των δύο φοιτητών αναλαμβάνει ο Δήμος Λάρισας

Την απόφαση να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς των σορών των δύο άτυχων φοιτητών του ΤΕΙ που έχασαν την ζωή τους από αναθυμιάσεις που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι στους τόπους καταγωγής τους, έλαβε ομόφωνα την Παρασκευή το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

Παράλληλα αποφασίστηκε αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του σώματος και εν συνεχεία οι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας με κεριά που έκαναν στο κέντρο της πόλης φοιτητές των ΤΕΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ άλλη πορεία διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Επίσης πληθώρα ανακοινώσεων διαμαρτυρίας εκδόθηκαν από φορείς της πόλης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Τα έξοδα μεταφοράς των σορών των δύο φοιτητών αναλαμβάνει ο Δήμος Λάρισας"

Στο εδώλιο τη Δευτέρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Τη Δευτέρα θα καθίσει για πρώτη φορά στο εδώλιο ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος. Η πρώτη δίκη αφορά σε ανακριβείς δηλώσεις από το 2006 έως το 2009, καθώς τα πρώτα τρία χρόνια ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωνε μικρότερες καταθέσεις, από 20.000 έως 27.000 ευρώ.

Το κομβικό σημείο είναι δήλωση του 2010, για τη χρήση του 2009, όπου ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν δήλωσε το πανάκριβο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Από αυτό το ακίνητο είχε ξεκινήσει και η εισαγγελική έρευνα που κατέληξε στις μίζες για τα εξοπλιστικά.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στις εξηγήσεις που έχει δώσει έως τώρα έχει πει ότι δήλωσε το νεοκλασικό την επόμενη χρονιά και ότι η αγορά του δικαιολογείται πλήρως από ένα δάνειο αλλά και από τις καταθέσεις του.

Λίγο μετά το Πάσχα αναμένεται και η βασική δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά.

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο εδώλιο τη Δευτέρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος"

ΕΣΗΕΑ: 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ από το Σάββατο

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας στην ΕΡΤ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 2 Μαρτίου έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 5 Μαρτίου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υιοθετώντας την πρόταση της συνέλευσης των δημοσιογράφων.

«Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιμετωπίζουν την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία δεν καταβάλλει στους δημοσιογράφους από τον περασμένο Νοέμβριο την αμοιβή για την εργασία της Κυριακής, των αργιών και τις υπερωρίες. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ.

Το Δ.Σ. ζητεί, ακόμη, «την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των ψευδεπίγραφων συμβάσεων ορισμένου χρόνου, τη μετατροπή τους σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και την αποκατάσταση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με το καθεστώς αυτό. Επιπλέον, ζητεί την αποκατάσταση όλων όσοι αδικήθηκαν διαχρονικά και οι οποίοι διατηρούν αναφαίρετο το δικαίωμά τους για εργασία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΗΕΑ: 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ από το Σάββατο"

Γ. Στουρνάρας: Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο

Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη σύσκεψη... του κυβερνητικού συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, θέλοντας προφανώς να κλείσει τα σενάρια που κυκλοφορούν.

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Α. Μανιτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εγκρίθηκαν οι εκθέσεις αξιολόγησης έξι υπουργείων, που προβλέπουν αλλαγές στις δομές και τη λειτουργία τους, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.

Σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, εγκρίθηκαν οι αλλαγές στα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Τουρισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, καθώς και στην πρώην Γενική Γραμματεία Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, τώρα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της υλοποίησης όλων αυτών που προβλέπονται, με σαφή περιγραφή των θέσεων και των αρμοδιοτήτων, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα μέσα στον επόμενο μήνα.

agelioforos
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Στουρνάρας: Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο"

Επίδομα 500 ευρώ θα παίρνουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

Επίδομα 500 ευρώ θα παίρνουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, σύμφωνα με... νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το επίδομα, πάντως, θα δίνεται με εισοδηματικό όριο. Για τις τρίτεκνες οικογένειες το φορολογητέο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 45.000 ευρώ.

Το εισοδηματικό όριο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για οικογένειες με τέσσερα παιδιά και κατά 4.000 για κάθε παιδί άνω των τεσσάρων.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα 500 ευρώ θα παίρνουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες"

Στην ιδιοκτησία του Εμίρη του Κατάρ η Οξιά

Ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που δεν επέτρεπαν να ολοκληρωθεί η πώληση της Οξιάς στον Εμίρη του Κατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ήδη η υπόθεση πώλησης και εκμετάλλευσης του νησιού από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ προχωρά μιας και την επόμενη εβδομάδα σε συμβολαιογράφο των Αθηνών θα γίνουν τα τελικά συμβόλαια μεταξύ των εκπροσώπων του Κατάρ και της οικογένειας Σταμούλη η οποία κατείχε το νησί.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ενδιαφέρον του Εμίρη του Κατάρ για την Οξιά ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου όταν και συναντήθηκε με την οικογένεια Σταμούλη. Τότε είχε υπογραφτεί ένα προσύμφωνα σύμφωνα με το οποίο ο σεΐχης Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι θα πλήρωνε 5 εκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσει.
Και ενώ όλα έδειχναν πως το νησί θα άλλαζε ιδιοκτήτες «χτύπησε» η ελληνική γραφειοκρατία που εμπόδιζε τη αγοραπωλησία.

Συγκεκριμένα χρειάζονταν υπογραφές από το Λιμενικό, από τη διεύθυνση Φάρων, από το υπουργείο Γεωργίας αλλά και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες από τον υποθηκοφύλακα της Κεφαλονιάς.

Μετά από ένα χρόνο σχεδόν οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και πλέον το νησί αλλάζει ιδιοκτήτες. Το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο και ιδανικό για ανάπτυξη σε ορισμένα από τα 1.236 στρέμματά του. Παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του νησιού προστατεύεται ως μέρος του οικολογικού δικτύου Natura 2000, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Εμίρης μπορεί να αξιοποιήσει και να αναπτύξει ένα μέρος του νησιού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Στην ιδιοκτησία του Εμίρη του Κατάρ η Οξιά"

Οριστικά και αμετάκλητα: Αντίο μετρητά, με πιστωτική κάρτα οι αγορές άνω των 1.500 ευρώ

Είναι οριστικό και αμετάκλητο: Οι αγορές αγαθών άνω των 1.500 ευρώ θα εξοφλούνται ΜΟΝΟ μέσω κάρτας.

Το μέτρο έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012 ωστόσο εκκρεμούσε μια αίτηση 2 καταναλωτών στο ΣτΕ που ζητούσε την ακύρωση της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών.

Το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίπτοντας την αίτηση δύο καταναλωτών, αποφάνθηκε ότι «πρόκειται για μια ευνοϊκή ρύθμιση για τους συναλλασσομένους», ενώ υπογράμμισε ότι στην προσφυγή τους οι δύο καταναλωτές δεν εξειδικεύουν το έννομο συμφέρον τους για την προσβολή της επίμαχης ρύθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη απόφαση προβλέπει πως από την 1/1/2012 η παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες και η αγορά αγαθών που είναι πάνω από το ποσό των 1.500 ευρώ, θα γίνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέσω τραπεζικών πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών του αγοραστή ή λήπτη των υπηρεσιών και όχι με μετρητά.

Όπως σας έχουμε αναφέρει στο star.gr, από την Άνοιξη είναι ειλημμένη η απόφαση το όριο να κατέβει ακόμη περισσότερο και να γίνει υποχρεωτική η χρήση πιστωτικής κάρτας σε αγορές άνω των 500 ευρώ καθώς το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή αλλά και θα μπορεί το Δημόσιο να εισπράττει άμεσα τον ΦΠΑ.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστικά και αμετάκλητα: Αντίο μετρητά, με πιστωτική κάρτα οι αγορές άνω των 1.500 ευρώ"

Πρόταση-μαμούθ στην Εθνική Τράπεζα από το Κατάρ 5+1 δισ. για την εξαγορά της θυγατρικής Finansbank

Η Qatar National Bank έχει καταθέσει γραπτή προσφορά-μαμούθ με την οποία δίνει 5 δισ. ευρώ για να εξαγοράσει τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας Finansbank και 1 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Deal News, οι οποίες προέρχονται από υψηλόβαθμες πηγές του Κατάρ, στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει αποσταλεί έγγραφη προσφορά-πρόταση η οποία φέρει την υπογραφή του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Qatar National Bank Γιουζέφ Χουσεΐν Καμάλ, o οποίος είναι ταυτόχρονα και υπουργός Οικονομικών του Εμιράτου, αλλά και πρόεδρος της Qatari Diar Company.

Η πρόταση αφορά την προσφορά 5 δισ. ευρώ για το σύνολο των μετοχών της Finansbank, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία, και 1 δισ. ευρώ υπέρ της αύξησης κεφαλαίου που θα χρειαστεί η Εθνική Τράπεζα για την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση.

Η συγκεκριμένη κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οδηγεί ταυτόχρονα σε ένα νέο διπλωματικό-οικονομικό θρίλερ, τονίζει η Deal News

. Το ενδιαφέρον του Κατάρ για την τουρκική θυγατρική έχει γίνει γνωστό εδώ και δύο μήνες περίπου και ανάλογες συζητήσεις σχετικά με το project έγιναν και στο πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Κατάρ. Τώρα η πρόταση είναι πλέον επίσημη και μπορεί να λύσει τα χέρια της Εθνικής Τράπεζας στο δρόμο της μη κρατικοποίησής της αφού από αυτή την κίνηση θα βάλει στα ταμεία 5 δισ. ευρώ από την πώληση και θα εξασφαλίσει 1 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση ενώ θα απελευθερώσει μερίσματα περισσότερα των 500 εκατ. ευρώ από την κερδοφόρα Finansbank τα οποία η Εθνική Τράπεζα ουδέποτε έχει εισπράξει.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα η Εθνική Τράπεζα δηλώνει για την πρόταση:

«Δεν έχουμε δεχθεί καμία προφορική ούτε γραπτή πρόταση, πέραν των ερωτήσεων που μας θέτουν κατά καιρούς διάφοροι οίκοι που ρωτούν για τις προθέσεις μας σχετικά με τη θυγατρική. Η στάση μας και όσα έχουμε δηλώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχει αλλάξει».

Η θέση της Εθνικής ήταν ότι δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης της θυγατρικής στην Τουρκία και ότι η στρατηγική για την Finansbank θα καθοριστεί μετά την πλήρη εικόνα για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης που θα χρειαστεί η ΕΤΕ. Αλλά σε κάθε περίπτωση η Εθνική δεν προτίθεται να πουλήσει το σύνολο των μετοχών της Finansbank παρά ενδεχομένως μόνο μια συμμετοχή της τάξης του 25%.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση-μαμούθ στην Εθνική Τράπεζα από το Κατάρ 5+1 δισ. για την εξαγορά της θυγατρικής Finansbank"

Άλλο ένα προϊόν με DNA αλόγου εντόπισε ο ΕΦΕΤ

Άλλο ένα προϊόν, με DNA αλόγου, που πάντως δεν είχε διακινηθεί, εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, πρόκειται για το προϊόν «ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ» με την εμπορική επωνυμία «Παραδοσιακά Αλλαντικά ΑΝΑΝΙΑΔΗ», το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΑΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΑΒΕΕ» με έδρα Αιγάλεω Αττικής, για λογαριασμό της επιχείρησης «ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» με έδρα την Καβάλα.

Το προϊόν δεν είχε διακινηθεί και δεσμεύτηκε ολόκληρη η ποσότητα στις αποθήκες της εταιρείας «ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» στην Καβάλα ύστερα από άμεσες ενέργειες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΦΕΤ.

Σε ό,τι αφορά τους μέχρι σήμερα εργαστηριακούς ελέγχους, σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας, έχουν ληφθεί 115 δείγματα που αφορούν διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των 39 δειγμάτων που έχουν μέχρι στιγμής αναλυθεί έχουν υπάρξει συνολικά πέντε θετικά δείγματα

Διαβάστε Περισσότερα » "Άλλο ένα προϊόν με DNA αλόγου εντόπισε ο ΕΦΕΤ"

Στήνεται το μεγάλο κόλπο των κατασχέσεων από Γερμανικές τράπεζες

-Το Βερολίνο συναινεί στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων έχοντας Plan B. -Γερμανικές τράπεζες και funds θα αγοράσουν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια των Ελλήνων

Η ρύθμιση για τα ''κόκκινα δάνεια'' υποκρύπτει μία τεράστια παγίδα, ένα “colpo grosso” που έχει στηθεί στο παρασκήνιο με την καθοδήγηση του Βερολίνου και της τρόικας και την ανοχή της κυβέρνησης ή την αδυναμία της να παρέμβει.

Οι Γερμανοί και η τρόικα θα συναινέσουν στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, παίρνοντας ως αντάλλαγμα την εξαγορά αυτών των δανείων από Γερμανικές Τράπεζες και ξένα funds.

Αυτό σημαίνει ότι μετά την παρέλευση 3 χρόνων οι Έλληνες δανειολήπτες δεν θα έχουν να κάνουν με την ελληνική τράπεζα που τους χορήγησε το δάνεια αλλά με μία άλλη τράπεζα γερμανικών ή ολλανδικών συμφερόντων που θα έχει εξαγοράσει το δάνειο.

Οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι την επόμενη τριετία τα ''κόκκινα'' δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Θα αγοράσουν φθηνά τώρα αυτά τα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις ακινήτων και επιχειρήσεων.

Τα ακίνητα θα πωληθούν ή θα διατεθούν με τη διαδικασία της χρονομίσθωσης σε Βορειοευρωπαίους συνταξιούχους και ιδιώτες ενώ ανάλογη κίνηση θα γίνει και με τις επιχειρήσεις, που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και θα αλλάξουν χέρια.

Ενδιάμεσος σταθμός αυτού του κόλπου που έχει στηθεί είναι ο Μάρτιος.

Σε ένα μήνα από σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να έχουν καταθέσει το επιχειρησιακό τους σχέδιο στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Για να καταστεί βιώσιμο το επιχειρησιακό τους σχέδιο και κατ' επέκταση και οι ίδιες θα πρέπει να έχουν απαλλαγεί από τα ''κόκκινα δάνεια'', να μειώσουν το δείκτη της σχέσης δανείων προς καταθέσεις.

Με απλά ελληνικά θα υποχρεωθούν να πουλήσουν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αποπληρωμής και εξυπηρέτησης.

Ακολούθως θα περάσει νομοθετική ρύθμιση που θα απελευθερώνει τις κατασχέσεις για την πρώτη κατοικία μέσα στο 2014. Ήδη ο κ. Βορίδης έσπευσε να λειτουργήσει ως ''λαγός'' το περασμένο φθινόπωρο. Τότε ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, ακόμα και από κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά αποδείχθηκε ότι ήξερε τι έλεγε.

Στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη εκπρόσωποι ξένων funds και τραπεζών που προετοιμάζονται για αυτή την εξέλιξη.

Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος, επιχειρώντας να εμφανίσει τη ρύθμιση για τα ''κόκκινα δάνεια'' ως επιτυχία.

Οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μόνο τόκους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μετά την παρέλευσή του θα έχουν να κάνουν με τις Γερμανικές τράπεζες και τα ξένα funds.

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να αποφύγουν τις κατασχέσεις και αυτός είναι να μπορούν να αποπληρώνουν τις δόσεις των δανείων. Πόσοι όμως πιστεύουν ότι αυτό θα συμβεί, με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία;

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Στήνεται το μεγάλο κόλπο των κατασχέσεων από Γερμανικές τράπεζες"

Προχωρά η πώληση του λιμανιού της Πάτρας

Τις δύο εναλλακτικές περιπτώσεις που εξετάζει αναφορικά με τη στρατηγική αξιοποίησης των 12 Οργανισμών Λιμένων Α.Ε. ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Συγκεκριμένα, το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει α) την παραχώρηση των επιμέρους δραστηριοτήτων του λιμένα με συμβάσεις που θα εξασφαλίζουν την πραγματοποίηση επενδύσεων και την παροχή υψηλού επίπεδου υπηρεσιών και,

β) την ενιαία παραχώρηση του συνόλου των δραστηριοτήτων του λιμένα (Master Concession), μέσω πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Α.Ε. και παράλληλη επαναδιαπραγμάτευση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης του λιμένα μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Α.Ε., προκειμένου να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές και να εξασφαλιστούν επενδύσεις και υψηλά επίπεδα υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η μορφή αξιοποίησης που θα εφαρμοστεί σε κάθε λιμάνι θα είναι συνάρτηση της συνολικής στρατηγικής αξιοποίησης, του επιδιωκόμενου βαθμού ανταγωνιστικότητας και του επενδυτικού ενδιαφέροντος που θα εκδηλωθεί για αυτό. Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει το Ταμείο, η διαδικασία θα αφορά παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης των χώρων ζώνης λιμένα, ενώ η κυριότητα αυτών διατηρείται από το ελληνικό δημόσιο.

Πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ είναι να προηγηθούν οι διαδικασίες αξιοποίησης για τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια (Πειραιάς και Θεσσαλονίκη), με πρώτη διαδικασία αυτήν του λιμένα Θεσσαλονίκης, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013.

Φόβοι για τη "διάσωση" του θαλάσσιου μετώπου

Και στις δύο λύσεις που μελετά το ΤΑΙΠΕΔ υπάρχουν κίνδυνοι. Στη δεύτερη περίπτωση τα πράγματα είναι ίσως πιο δύσκολα για το θαλάσσιο μέτωπο και την οριστική παραχώρηση, καθώς στο ΤΑΙΠΕΔ έχει μεταβιβαστεί το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του ΟΛΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και των 3.500 μέτρων, που προσωρινά έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο.

Στην περίπτωση των επί μέρους δραστηριοτήτων υπάρχει επίσης κίνδυνος να μην σωθεί το θαλάσσιο μέτωπο, καθώς οι επενδύσεις ενδέχεται να αφορούν τα συγκεκριμένα τμήματα της παραλιακής ζώνης.

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Προχωρά η πώληση του λιμανιού της Πάτρας"

Κατάσχεση από το ΙΚΑ Μυτιλήνης 8 ακινήτων του Κληροδοτήματος Βοστάνη για χρέη 430.000€

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα της Λέσβου " το ΙΚΑ –ΕΤΑΜ Μυτιλήνης προχώρησε σε κατάσχεση 8 ακινήτων ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος Γ. Βοστάνη από το ΙΚΑ –ΕΤΑΜ Μυτιλήνης για οφειλές των 15 εργαζομένων του Κληροδοτήματος που απασχολούνται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Το ύψος των οφειλών είναι 430.000 ευρώ.

Τα 8 ακίνητα που κατάσχονται από το ΙΚΑ βρίσκονται στη Λέσβο και σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται ακίνητα φιλέτα στην περιοχή αεροδρομίου Μυτιλήνης και στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τη στιγμή που γινόταν ένας χαμός η Διοίκηση προσπαθούσε να υποβαθμίσει το όλο θέμα θέλοντας να αποφύγει δοθεί δημοσιότητα.

Ο εκτελών χρέη Διοικητή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης κ. Χρήστος Θεοδώρου χτύπησε αρκετές φορές το χέρι στο τραπέζι καθώς το ΙΚΑ έχει οφειλές προς το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και προειδοποίησε σε τηλεφωνική επικοινωνία το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου αν χρειαστεί θα παραιτηθεί.

Οι εξελίξεις δικαιώνουν τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Κατσιφαράκη. Στην επιστολή παραίτησής του μεταξύ των άλλων είχε αναφέρει:

Η αιτία της παραίτησης βρίσκεται στην άρνηση προσέλευσης για συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. του κληροδοτήματος Βοστάνη.

Συγκεκριμένα, το κληροδότημα Βοστάνη έχει προσλάβει από το 2009 15 άτομα με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου τα οποία απασχολούνται σε θέσεις εργασίας του νοσοκομείου Μυτιλήνης και εξυπηρετούν ανάγκες της λειτουργίας του. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσέρχονται στην εργασία τους και εκτελούν ευσυνείδητα και πρόθυμα τα καθήκοντά τους συμβάλλοντας έτσι μαζί με όλους τους άλλους στην καλή λειτουργία του νοσοκομείου και του Κ.Υγείας της Άντισσας (1 εργαζόμενη εκεί).

Εξ αιτίας της οικονομικής συγκυρίας που μαστίζει την χώρα, οι πόροι που το Κληροδότημα Βοστάνη έπρεπε να έχει προκειμένου να καλύπτει τις υποχρεώσεις του έχουν δραματικά συρρικνωθεί . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κληροδότημα Βοστάνη να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του οφειλές απέναντι στους εργαζόμενους αυτούς, εδώ και περισσότερους από 12 μήνες. Ακόμα έχουν δημιουργηθεί ασφαλιστικές οφειλές στο ΙΚΑ που ξεπερνούν τις 420.000Ευρώ. Όλα αυτά δημιουργούν μια κατάσταση που ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και απασχολεί έντονα το τελευταίο τρίμηνο την διοίκηση του νοσοκομείου. Παρά τις επανειλημμένες επισκέψεις μου στην Αθήνα σε αρμόδιες υπηρεσίες( υπουργείο Υγείας και ΙΚΑ) για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ουδεμία βοήθεια μου προσεφέρθη.

Θυμίζουμε ότι ο κος Κατσιφαράκης κληρονόμησε τα ρουσφέτια του χθες με το προσωοπικό του Κληροδοτήματος και πλέον δεν υπάρχουν πόροι για να πληρωθούν αυτοί οι εργαζόμενοι. Η τακτική που ίσχυε τότε που "υπήρχαν λεφτά" είχε ως εξής: το Κληροδότημα προσλαμβάνει για το Νοσοκομείο (χωρίς ΑΣΕΠ) και... μετά από μερικά χρόνια ο εργαζόμενος "μετακόμιζε" στο Υπουργείο Υγείας (και δεν είχε άγχος για πληρωμές κτλ) Η τελευταία φουρνιά όμως δεν είχε την ίδια τύχη ... Ασφαλώς και οι 15 εργαζόμενοι προσφέρουν αλλά ο φορέας πληρωμής τους (Κληροδότημα) δεν έχει πλέον χρήματα. Το Κληροδότημα σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα και έτσι ο κος Κατσιφαράκης υπέβαλλε την παραίτησή του.

Το τραγικό της υπόθεσης: οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για περισσότερο από 1 χρόνο και αντί να προχωρήσουν εκείνοι σε κατάσχεση για να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους ... την κατάσχεση την έκανε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μυτιλήνης.

lesvosnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάσχεση από το ΙΚΑ Μυτιλήνης 8 ακινήτων του Κληροδοτήματος Βοστάνη για χρέη 430.000€"

Απευθείας σύνδεση του Πειραιά με το σιδηροδρομικό δίκτυο

Ενα σημαντικό σιδηροδρομικό έργο, που ενώνει το λιμάνι με το εθνικό δίκτυο στο Θριάσιο, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις, ώστε ο Πειραιάς να καταστεί σημαντικός διαμετακομιστικός κόμβος της νοτιανατολικής Ευρώπης, εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. «Ξεπεράστηκαν δυσκολίες χρόνων και πολλές δικαστικές εμπλοκές και πλέον παραδίδεται σήμερα το σιδηροδρομικό έργο Θριάσιο-Ικόνιο» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, στα εγκαίνια της νέας γραμμής που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της COSCO, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Σταύρου Καλογιάννη, του προέδρου του ΟΛΠ Γιώργου Ανωμερίτη, του διευθύνοντα συμβούλου του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ), Captain Fu Cheng Qiu και των προέδρων της ΕΡΓΟΣΕ της ΓΑΙΟΣΕ και της ROSCO.

Το έργο της νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 17 χιλιομέτρων που είχε ανακοινωθεί από το 2000, θα χρησιμοποιείται μόνο για εμπορευματικές δραστηριότητες και θα ξεκινάει από τα δυτικά όρια του λιμανιού στο νότιο Ικόνιο, συνδέοντας τον Πειραιά με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο στο συγκρότημα του Θριασίου Πεδίου.

Έως σήμερα, στη γραμμή διεξάγονταν δοκιμαστικά δρομολόγια ενώ γίνονταν έλεγχοι στη σηματοδότηση και τις υποδομές. Με το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης θα μειωθεί ο χρόνος των εμπορευματικών μεταφορών καθώς θα αποφευχθεί ο περίπλους της Ευρώπης από τα πλοία για την Αμβέρσα ή το Αμστερνταμ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος έφθασε με το τρένο στις εγκαταστάσεις της COSCO, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο, μήκους 17 χιλιομέτρων με 10 σήραγγες και 10 γέφυρες, ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας.

«Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική, τόσο για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, όσο και για τον Πειραιά, ένα λιμάνι πολύ μεγάλο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που ήταν αποκομμένο από τον σιδηρόδρομο την ώρα που όλη η Ευρώπη μιλάει για συνδυασμένες μεταφορές» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης. Πρόσθεσε ότι τώρα πια, τόσο ο ελληνικός σιδηρόδρομος, όσο και το λιμάνι του Πειραιά, μπαίνουν σε μια καινούργια εποχή, την εποχή των συνδυασμένων μεταφορών και αυτή η εξέλιξη δίνει δύναμη, τόσο στο σιδηρόδρομο, όσο και στο λιμάνι.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι αυτό το έργο είναι, άλλωστε, η βάση της συμφωνίας ανάμεσα στην COSCO, τη Hewlett Packard και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αναφέρθηκε στην αυριανή τελετή υπογραφής της τριμερούς συμφωνίας συνεργασίας, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της COSCO, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. «Όλες αυτές οι συμφωνίες υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω στην κρίση, προχωρεί μπροστά και θα περάσει στον δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης» επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

express
Διαβάστε Περισσότερα » "Απευθείας σύνδεση του Πειραιά με το σιδηροδρομικό δίκτυο"

Εφηβος ανακάλυψε τεστ ανίχνευσης του καρκίνου του παγκρέατος

Ο έφηβος Τζακ Αντράκα, ο οποίος στα 15 του χρόνια έγινε παγκοσμίως διάσημος με μια εφεύρεση καθόλου χαρακτηριστική για εφήβους --ένα τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος--, αφηγήθηκε σε ένα συνέδριο στην Καλιφόρνια πώς κατάφερε, χάρη στο διαδίκτυο, να δώσει ελπίδες σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς και να. . . βάλει τα γυαλιά στην ιατρική κοινότητα.

"Χάρη στο διαδίκτυο, όλα είναι δυνατά", είπε ο Τζακ που τον Ιανουάριο γιόρτασε τα 16α γενέθλιά του. "Μπορούμε να κάνουμε μ' αυτό πολύ περισσότερα πράγματα από το να ανεβάζουμε αστείες φωτογραφίες μας. Αν ένας 15χρονος έφηβος που δεν ξέρει καν τι είναι το πάγκρεας κατάφερε να βρει έναν τρόπο για να εντοπίζει τον καρκίνο αυτού του οργάνου, φανταστείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε εσείς", πρόσθεσε μιλώντας στο συνέδριο TED του Λονγκ Μπιτς.

Ο Αντράκα είπε ότι άρχισε να ενδιαφέρθηκε για τον καρκίνο του παγκρέατος πριν από 3 χρόνια, με αφορμή το θάνατο ενός συγγενούς του. Ανακάλυψε τότε ότι ο καρκίνος αυτός διαγιγνώσκεται πολύ αργά για να σωθεί ο ασθενής και ότι το διαγνωστικό τεστ που χρησιμοποιείται σήμερα είναι μια μέθοδος που εφευρέθηκε πριν από 60 χρόνια.

"Είναι πιο γέρικο κι από τον πατέρα μου" αστειεύτηκε. "Όμως κυρίως, είναι πολύ ακριβό και όχι ιδιαίτερα αξιόπιστο", πρόσθεσε.

Για να πετύχει το σκοπό του, ο νεαρός στράφηκε "στους δύο καλύτερους φίλους ενός εφήβου: το Google και τη Βικιπαίδεια" και διαβάζοντας άρθρα έμαθε ότι στο αίμα ενός ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος μπορούν να εντοπιστούν χιλιάδες πρωτεΐνες.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία από αυτές, η μεσοθηλίνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη διάγνωση και έφτιαξε ένα απλό τεστ αίματος, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι διαβητικοί, για τον εντοπισμό της.

Οπως είπε ο ίδιος, το τεστ του είναι "τόσο απλό όσο η συνταγή για να φτιάξεις μπισκότα". Επιπλέον το τεστ είναι πάμφθηνο - στοιχίζει μόλις 3 σεντς - διαρκεί λίγα λεπτά και, όπως υποστηρίζει ο Αντράκα, είναι 100% αξιόπιστο.

Σημειώνεται ότι ο Τζακ Αντράκα βραβεύτηκε για την ανακάλυψή του με το Μεγάλο Βραβείο 2012 της Διεθνούς Έκθεσης Επιστήμης και Μηχανικής.

Σήμερα συνεχίζει τις έρευνές του στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς του Μέριλαντ και ελπίζει ότι θα μπορέσει να εφαρμόσει το τεστ του για την έγκαιρη διάγνωση και άλλων μορφών καρκίνου ή σοβαρών ασθενειών.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφηβος ανακάλυψε τεστ ανίχνευσης του καρκίνου του παγκρέατος"

Δήλωση Β.Παπαγεωργόπουλου:”13 ερωτήματα ζητούν απαντήσεις!”

Επειδή πολλά λέγονται τις τελευταίες ημέρες εναντίον μου και τα οποία δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα θέλω να δηλώσω:
  1. Όποιος έχει το παραμικρό ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ότι συμμετείχα στην υπεξαίρεση  στον Δήμο Θεσσαλονίκης να το δηλώσει στην τηλεόραση και εγώ ΔΕΝ θα καταθέσω έφεση στην τελείως αστήρικτη απόφαση του Δικαστηρίου εναντίον μου.!
  2. Επί 10 χρόνια και μέχρι την αποκάλυψη  από εμένα σε συνέντευξη Τύπου της υπεξαίρεσης, όλα τα θεσμικά ελεγκτικά όργανα (Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπ. Οικονομικών , Π.Κ.Μ., Ορκωτοί Ελεγκταί κ.λ.π.) αλλά και η Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία βεβαίωναν εγγράφως ότι λειτουργεί άψογα   η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης!
  3. Κατηγορούμαι για άμεση συνέργεια σε υπεξαιρέσεις που πραγματοποίησε ο Σαξώνης όταν εγώ δεν τον γνώριζα μέχρι την αποκάλυψή του, όπως δεν γνώριζα το 98% των 5.000 υπαλλήλων του Δ.Θ.!
  4. Δεν είχα κρατήσει καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου απολύτως καμία αρμοδιότητα στον τομέα των Οικονομικών του Δήμου και τις είχα εκχωρήσει όλες στους Αντιδημάρχους!
  5. Το ίδιο το Συμβούλιο Εφετών αλλά και η Οικονομική Επιθεωρήτρια κ. Τσεμπερά τονίζουν ότι ο Σαξώνης υπεξαιρούσε τουλάχιστον από το 1997! Η Θ΄ΔΟΥ  βρήκε υπεξαιρέσεις από το 1993! Πως λοιπόν κατηγορούμαι για «άμεση συνέργεια εγώ ο οποίος ορκίστηκα Δήμαρχος το 1999;
  6. Στο ίδιο το βιβλίο του Δημοτικού Ταμία αναγράφεται ότι ο Σαξώνης υπεξαίρεσε 58.εκ. δραχ. το 1998, ένα χρόνο πριν αναλάβω Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Πως ξεπερνιέται το σημείο αυτό που τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα όλες τις κατηγορίες εναντίον της Διοίκησής μου για «ηθική αυτουργία και «άμεση συμμετοχή»;
  7. Όταν τα άμεσα ελεγκτικά όργανα του Σαξώνη μέσα στον Δήμο αθωώνονται, πως είναι δυνατόν να καταδικάζεται ο Δήμαρχος;
  8. Όταν αποδεικνύεται κατά την ακροαματική διαδικασία ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ Δημάρχου και Δ/ντου Ταμειακής Υπηρεσίας –ο οποίος μάλιστα ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο- πως είναι δυνατόν να κατηγορείται και να καταδικάζεται ο Δήμαρχος;
  9. Γιατί γίνονται χωρίς καμία διασταύρωση δεκτοί όλοι οι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί του επίορκου υπαλλήλου και αναγράφονται στο σκεπτικό της απόφασης, όταν έχει αποδειχθεί η εγκληματική του φύση χωρίς καμία αμφιβολία;
  10. Γιατί σπιλώνεται η μνήμη κορυφαίων στελεχών της πόλης μας (Στ. Καραμανλής, Απ. Τσουρέκας) και περιλαμβάνονται στο σκεπτικό της απόφασης, όταν ενοχοποιήθηκαν χωρίς καμία απόδειξη από τον επίορκο υπάλληλο, αφού είχαν αποβιώσει, έτσι ώστε να μην μπορούν να υπερασπισθούν την τιμή και την υπόληψή τους;
  11. Γιατί γίνεται πιστευτή η Τρίτη κατάθεση του Σαξώνη  – στις 2 πρώτες δεν με αναφέρει- στην οποία λέει «είχε γνώση και ο Δήμαρχος» η οποία κατάθεση έγινε 1.5 ολόκληρο χρόνο μετά την αποκάλυψή του από εμένα σε συνέντευξη Τύπου και μία ακριβώς ημέρα μετά την κοινοποίηση σε αυτόν της απόλυσής του από τον Δήμο υπογεγραμμένη από εμένα;
  12. Πως είναι δυνατόν ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου να παραδέχεται ότι έγινε έλεγχος των Οικονομικών μου και δεν ευρέθη τίποτε το μεμπτό και συγχρόνως –χωρίς να έχω καμία επαφή ή έστω γνωριμία με τον δράστη- να καταδικάζομαι για «άμεση συνέργεια» ε υπεξαίρεση 17 εκ. €;
  13. Πως είναι δυνατόν να δίνονται ελαφρυντικά προτέρου εντίμου βίου από την ίδια την δικαιοσύνη ακόμη και στον Κοσκωτά και να μην δίνονται στον Παπαγεωργόπουλο που έφθασε στα 66 του χρόνια τηρώντας απαρέγκλιτα αρχές και αξίες, γύρισε όλο τον κόσμο με την Ελληνική Σημαία στα χέρια του και ψηφίσθηκε 11 εν συνεχεία φορές από τον Λαό της Θεσσαλονίκης ως εκπρόσωπός του στα ανώτατα θεσμικά όργανα της πατρίδος μας;
Μήπως κάποιοι πρέπει να επανεξετάσουν την στάση τους;
Μήπως πρέπει το Εφετείο να συγκληθεί άμεσα;
Μήπως πρέπει να μελετήσουν την δικογραφία, τις καταθέσεις των μαρτύρων , τα ντοκουμέντα κ.λ.π. κάποιο ανώτεροι για να βγουν εγκαίρως τα κατάλληλα συμπεράσματα;
Μήπως η Βουλή και ο Πολιτικός Κόσμος που βάλλονται πανταχόθεν το τελευταίο διάστημα – για λόγους πολύ διαφανείς – παρά το ότι έχουν ανανεωθεί σε ποσοστό 80% πρέπει να προβληματισθούν για την συγκεκριμένη απόφαση;
Μήπως η Ν. Δ. αντί της αμήχανης αμυντικής στάσης πρέπει να αναθέσει σε διακεκριμένη ομάδα νομομαθών την συγκεκριμένη υπόθεση για να βγάλει σημαντικά συμπεράσματα για την περαιτέρω πορεία της;
Εν πάση περιπτώσει τελειώνοντας τις σκέψεις αυτές, από τα 2,4 τ.μ. που μου αναλογούν για τα επόμενα χρόνια, μετά την απόφαση του συγκεκριμένου Δικαστηρίου- εγώ που σε όλη μου την ζωή έτρεχα σε ανοικτούς αθλητικούς και πολιτικούς στίβους – ζητώ δημοσίως ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ εναντίον μου.
Μέχρι τότε θα ισχύει αυτό που είπα στο Δικαστήριο «ότι κάποιοι ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΥΨΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ»
Ο Θεσσαλονικείς και όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να είναι απολύτως βέβαιοι ότι δεν τους έχω προδώσει ποτέ !
Υ.Γ. Θα έχουν την δύναμη οι εφημερίδες και τα κανάλια που καθημερινά με διασύρουν να φιλοξενήσουν την δήλωσή μου αυτή;

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήλωση Β.Παπαγεωργόπουλου:”13 ερωτήματα ζητούν απαντήσεις!”"

Σκόπια: Απέσυραν το βίντεο κλιπ του τραγουδιού στη Eurovision

Aπεσύρθη τόσο από το YouTube όσο και από το επίσημο site της Eurovision το βίντεο κλιπ του τραγουδιού της ΠΓΔΜ, με τα πλάνα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια. Αποστάσεις πήρε και η κρατική ραδιοτηλεόραση της ΠΓΔΜ (MRTV), επισημαίνοντας πως το βίντεο κλιπ «δεν πληρεί τις προδιαγραφές και τα κριτήρια για μια αξιοπρεπή παρουσίαση της χώρας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision» στο Μάλμε της Σουηδίας.

Το video clip ήταν παραγωγή ανεξάρτητης εταιρείας και πριν από δύο ημέρες παρουσιάστηκε από την κρατική ραδιοτηλεόραση της ΠΓΔΜ (έχει τα δικαιώματα για τον διαγωνισμό της Eurovision), η οποία όμως δεν θα το ξαναπροβάλει.

Λίγες ώρες αφού «ανέβηκε» στο YouTube, οι υπεύθυνοι το κατέβασαν αμέσως με αποτέλεσμα να μην παίζει ούτε στο επίσημο site της Eurovision.

Το βίντεο κλιπ επικρίθηκε έντονα από μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στα Σκόπια και χαρακτηρίστικε ως «κιτς».

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΠΓΔΜ στη φετινή Eurovision ονομάζεται «Αυτοκρατορία» και ερμηνευτές του είναι δύο γνωστοί καλλιτέχνες της χώρας. Οι στίχοι του τραγουδιού, όπως ανέφερε η ερμηνεύτρια Έσμα Ρετζέποβα, εξυμνούν το ρόλο της μουσικής στη ζωή του ανθρώπου. «Η μουσική», είπε, «είναι η μοναδική αληθινή αυτοκρατορία στον κόσμο. Μόνο αυτή απαλείφει τα σύνορα μεταξύ των χωρών και των λαών».

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Απέσυραν το βίντεο κλιπ του τραγουδιού στη Eurovision"

Τηλεφώνημα Στουρνάρα στις Βρυξέλλες - Ζήτησε εξηγήσεις για τα περί απολύσεων στο Δημόσιο - Ποιός είναι ο αξιωματούχος που προκάλεσε συναγερμό

- Αξιωματούχος: Όποιος είναι στα λογικά του δεν μπορεί να δεχθεί νέα μέτρα για να μείνει ανέπαφο το δημόσιο
- Το Μαξίμου αμέσως μετά τη διαρροή έσπευσε να διαψεύσει το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο
- Στο μικροσκόπιο του Eurogroup της 4ης Μαρτίου θα βρεθεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα
- Το ΔΝΤ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων μέτρων εάν δεν υπάρξει αποτελεσματικότητα στους φόρους

Για άλλη μία φορά ο έλληνας πολίτης έρχεται αντιμέτωπος με το παιχνίδι διαρροών μεταξύ Βρυξελλών, Ουάσινγκτον και κυβέρνησης με μοναδικό σκοπό το "σερβίρισμα" νεών μέτρων με τον πιο ήπιο τρόπο.

Αυτή τη φορά το παιχνίδι ξεκίνησε ευρωπαίος αξιωματούχος του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο οποίος δήλωσε πως απαιτείται μεταρρύθμιση του δημοσίου και μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που αποτελεί σαφή παραδοχή πως οι Βρυξέλλες ζητούν απολύσεις από το δημόσιο μέσα στο 2013.

Αμέσως μετά την είδηση αυτή σήμανε συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίνου που έσπευσαν να διαψεύσουν τη συγκεκριμένη είδηση. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με εντολή Σαμαρά τηλεφώνησε στον επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ ζητώντας του ουσιαστικά εξηγήσεις για τις δηλώσεις περί απολύσεων για να πάρει τη διαβεβαίωση ότι δεν έχει θέσει θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βίζερ είναι ο «ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης», που νωρίτερα σήμερα είχε χαρακτηρίσει με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, «υπερτροφικό» τον ελληνικό δημόσιο τομέα, αναφέροντας ότι το Μνημόνιο προβλέπει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να καταρτίσουν οργανογράμματα ανά υπουργείο εντός του πρώτου τριμήνου του 2013, δηλαδή να τεθούν οι στόχοι για τις αποχωρήσεις από το δημόσιο τομέα.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος της ευρωζώνης φέρεται να είχε δηλώσει πως "όποιος είναι στα λογικά του δεν μπορεί να λέει ότι θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για να διατηρηθεί το μέγεθος του δημοσίου. Αυτό θα το θεωρούσα πέρα ως πέρα απαράδεκτο», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απολύσεων 25 χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι η προσαρμογή του επιπέδου της απασχόλησης εξαρτάται από την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για να γίνει καλύτερη δουλειά στην είσπραξη των φόρων και ότι ακόμη δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Αυτή ακριβώς η δήλωση αφήνει όλα τα παράθυρα ανοιχτά για απολύσεις στο δημόσιο και μάλιστα εντός του 2013.

Ο κ. Μάρεϊ σημείωσε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει σχέδιο για το απαιτούμενο προσωπικό σε κάθε δημόσια υπηρεσία και ότι οι κρίσιμες θέσεις δεν θα επηρεαστούν και πως μπορεί να υπάρξουν προσαρμογές. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν έχουν συζητήσει αριθμούς για απολύσεις, επαναλαμβάνοντας ότι το "τελικό αποτέλεσμα" θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα του φορολογικού συστήματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΝΤ



Ο κ. Μάρεϊ επισήμανε ότι αν υπάρξει περισσότερη πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και κυρίως στην αποτελεσματικότερη είσπραξη των φόρων, τότε η κυβέρνηση μπορεί να αποφύγει περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, όπως είπε, τονίζοντας ότι «είναι σπουδαίο να βελτιωθεί το φορολογικό σύστημα», ενώ απέφυγε να απαντήσει για τη σχετική έκθεση του ΔΝΤ και της ΕΕ που αφορά το φορολογικό.

Για τον Πολ Τόμσεν επισήμανε ότι θα βρίσκεται στην Ελλάδα αρχές της επόμενης εβδομάδας και ότι ήδη βρίσκεται στη χώρα μας τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ, το οποίο σε συνεργασία με την ΕΕ και την ΕΚΤ αξιολογεί την πρόοδο του προγράμματος και ότι η αποστολή της τρόικας θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου, προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ ερευνά το θέμα της επιμήκυνσης και την αξιολόγηση του προγράμματος για την Ελλάδα με βάση το άρθρο IV του καταστατικού του ΔΝΤ, για το οποίο θα ετοιμαστεί έκθεση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφώνημα Στουρνάρα στις Βρυξέλλες - Ζήτησε εξηγήσεις για τα περί απολύσεων στο Δημόσιο - Ποιός είναι ο αξιωματούχος που προκάλεσε συναγερμό"

Σε καθεστώς απόλυτης και διαρκούς επιτήρησης οι Δήμοι της χώρας...!!!

Υπό την απόλυτη επιτήρηση του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» οι δήμοι της χώρας οδεύουν ολοταχώς στην «αγκαλιά» του Προγράμματος εξυγίανσής τους,

που σημαίνει ότι θα πρέπει να συμπιέσουν τις δαπάνες τους στις απολύτως ανελαστικές, να μειώσουν τις δαπάνες για αμοιβές προσωπικού, να «παγώσουν» πληρωμές προς τρίτους αλλά και υποχρεωτικές δαπάνες (π.χ. εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία), να αυξήσουν δημοτικά τέλη και φόρους, για τόσο διάστημα και μέχρι να πετύχουν την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού και την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Αυτό περιγράφεται αναλυτικά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών που δόθηκε σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα υπό τον τίτλο: «Καθορισμός διαδικασιών και κριτηρίων για την Παρακολούθηση του «Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης» (ΟΠΔ) και την εφαρμογή του Προγράμματος Εξυγίανσης από το Παρατηρητήριο του άρθρου 4 του Ν.4111/2013».

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι δήμοι – και οι περιφέρειες – τα νομικά τους πρόσωπα , θα πρέπει να ξεκινήσουν το οικονομικό έτος με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και με βάση ετήσιους – αλλά και πενταετείς – στόχους.

Σε μηνιαία βάση θα πρέπει να αποστέλλουν στοιχεία στη βάση δεδομένων του Παρατηρητηρίου για να ελέγχεται η πορεία υλοποίησης. Σε περίπτωση απόκλισης εσόδων και εξόδων άνω του 10% – συνυπολογίζονται και οι απλήρωτες υποχρεώσεις του προηγούμενου οικονομικού έτους – εντός τριμήνου, ο δήμος θα πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση μέτρων και παρεμβάσεων που προτείνει το Παρατηρητήριο, για τη διόρθωση της απόκλισης, προς διασφάλιση του σωρευτικού στόχου του επόμενου τριμήνου. Στην περίπτωση που διαφαίνεται αδυναμία διόρθωσης το δημοτικό συμβούλιο αναμορφώνει, προς τα κάτω τον προϋπολογισμό και τους στόχους (ΟΠΔ) κόβοντας «σε ρεαλιστικό ύψος» δαπάνες αμοιβές προσωπικού, παγώνοντας τις υποχρεώσεις του προς τους προμηθευτές κλπ, «διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού» και λαμβάνοντας υποχρεωτικά υπόψη τις «σχετικές υποδείξεις του Παρατηρητηρίου προς τον ΟΤΑ και την αρμόδια για την εποπτεία αρχή». Αυτό πρέπει να γίνει μέχρι το Μάιο. Στην περίπτωση που η απόκλιση εμφανιστεί σε δύο συνεχόμενα τρίμηνα, ο ΟΤΑ υπάγεται υποχρεωτικά σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης.

«Η εκτέλεση του προϋπολογισμού εξετάζεται ανά τρίμηνο και σωρευτικά από την αρχή του έτους. Σε περίπτωση που κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους (περίοδος Ιανουάριος – Δεκέμβριος), η εκτέλεση του προϋπολογισμού αποδώσει για πρώτη φορά αρνητική απόκλιση άνω του 10%, η απόκλιση αυτή συνυπολογίζεται κατά την εξέταση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του επόμενου οικονομικού έτους. Εάν αντίστοιχα καταγραφεί απόκλιση κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του έτους, τότε ο ΟΤΑ καταρτίζει ή αναμορφώνει τον προϋπολογισμό του επόμενου οικονομικού έτους, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Παρατηρητηρίου ή εφόσον κρίνεται αναγκαίο, υπάγεται απευθείας σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης.

Σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης εντάσσονται σε κάθε περίπτωση και οι ΟΤΑ που εμφανίζουν μη ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς είτε κατά την κατάρτισή τους είτε κατά τη διάρκεια του έτους.

Η ένταξη στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης συνεπάγεται την υποχρέωση εφαρμογής από τον ΟΤΑ των παρεμβάσεων που υποδεικνύει το Παρατηρητήριο κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 6 του άρθρου 4 του ν. 4111/2013. Κατά τη διάρκεια υπαγωγής του στο Πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός του ΟΤΑ καταρτίζεται, αναμορφώνεται και εκτελείται σύμφωνα με τις υποδείξεις του Παρατηρητηρίου και εφόσον κρίνεται αναγκαίο, οι δαπάνες του μπορεί να περιορίζονται στις απολύτως ανελαστικές, μη περιλαμβανομένων σε αυτές αναγκαστικά του συνόλου των υποχρεωτικών δαπανών.

Για την αξιολόγηση της απόδοσης των ανωτέρω παρεμβάσεων και του βαθμού εφαρμογής αυτών από τον ΟΤΑ, το Παρατηρητήριο μπορεί να παραγγέλλει την πραγματοποίηση ανάλογων ελέγχων από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και να καθορίζει μικτά κλιμάκια ελέγχου, απαρτιζόμενα από υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου του Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».

Αναλυτικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση.

communenews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε καθεστώς απόλυτης και διαρκούς επιτήρησης οι Δήμοι της χώρας...!!!"

Τραγωδία στη Λάρισα - Σε κρίσιμη κατάσταση οι 3 φοιτητές - "Τα παιδιά δεν είχαν να βάλουν πετρέλαιο"

Ένα χτύπημα στο σαθρό πολιτικό κατεστημένο με δύο νεκρούς φοιτητές από τις αναθυμιάσεις μαγγανίου.

Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένοι νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας οι άλλοι τρεις νεαροί φοιτητές

Οι πέντε φοιτητές είχαν ανάψει κάρβουνα σε μια αυτοσχέδια ψησταριά για να ζεσταθούν, μιας και οι πολιτικοί, κατάντησαν τον ελληνικό λαό να ζει στον ψυχρό κόσμο. Ηθικές ευθύνες.. πολλές σε αυτή την τραγωδία.

Η σπιτονοικοκυρά των φοιτητών στη Λάρισα, που έφυγαν από τη ζωή με τραγικό τρόπο, μίλησε στον Antenna, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είχαν χρήματα για να βάλουν πετρέλαιο.

"Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν", είπε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που νοίκιαζαν οι φοιτητές, δύο από τους οποίους είναι πια νεκροί και τρεις χαροπαλεύουν στη ΜΕΘ.

Θυμίζουμε ότι χθες δύο φοιτητές έχασαν τη ζωή τους σε διαμέρισμα στη συνοικία της Φιλιππούπολης, από αναθυμιάσεις, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλοι τρεις.

Τα πέντε παιδιά βρίσκονταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι προκειμένου να ζεσταθούν.

Φίλη τους που τους αναζητούσε τις τελευταίες ώρες, έσπευσε στο διαμέρισμα και με τη βοήθεια της σπιτονοικοκυράς κατάφερε και μπήκε στο χώρο.


Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στη Λάρισα - Σε κρίσιμη κατάσταση οι 3 φοιτητές - "Τα παιδιά δεν είχαν να βάλουν πετρέλαιο""

Κυνική ομολογία Βρούτση: Το ΙΚΑ έχει μόνο 23 άτομα για ελέγχους - Με το Μνημόνιο καταργήσαμε τις θέσεις

Με απολύτως κυνικό τρόπο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ενημέρωσε τη Βουλή, μέσω γραπτής απάντησης σε ερώτηση που του είχε υποβληθεί, ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους σήμερα είναι ανεπαρκέστατοι καθώς «το ΣΕΠΕ (σ.σ. αρμόδιος φορέας ελέγχων) δυστυχώς δεν εξαιρέθηκε από τις καταργήσεις των κενών οργανικών θέσεων. Ως εκ τούτου όχι μόνο παρήλθε η οριζόμενη στο Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, προθεσμία της 30ης Ιουνίου προκειμένου να στελεχωθεί η Επιθεώρηση Εργασίας πλήρως και με εξειδικευμένο προσωπικό αλλά καταργήθηκαν και οι θέσεις που ήταν προς πλήρωση».

«Παράλληλα», συνεχίζει στο ίδιο έγγραφο ο υπουργός, «στο ΣΕΠΕ υπήρξε μεγάλη αποχώρηση υπαλλήλων κυρίως λόγω συνταξιοδότησης, με συνέπεια να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες σχεδόν τις Περιφερειακές Υπηρεσίες».

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο κ. Βρούτσης ομολογεί ότι στην «ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που αποτελεί το κύριο ελεγκτικό όργανο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τον εντοπισμό της ανασφάλιστης εργασίας η Υπηρεσία πρέπει να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και όλες τις ημέρες του μήνα με εναλλαγή του προσωπικού, διότι αυτό επιτάσσει ο Ν. 2556/1997. Ομως το ελεγκτικό δυναμικό της ΕΥΠΕΑ για όλη την επικράτεια ανέρχεται σε 23 άτομα».

Να σημειωθεί ότι η ΕΥΠΕΑ που δέχθηκε και διαχειρίστηκε 1.831 καταγγελίες, το 2012, για απασχόληση σε διάφορες επιχειρήσεις εργαζομένων χωρίς ασφάλιση, δεν πραγματοποίησε έλεγχο σε επιχειρήσεις που η εικόνα τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ παρουσιάζει συνέπεια στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις (εμπρόθεσμες καταβολές εισφορών-έλλειψη υποβολής καταγγελιών-επιτόπιοι έλεγχοι παρελθόντος χωρίς στοιχεία εισφοροδιαφυγής). Η υπηρεσία της ΕΥΠΕΑ συνεργάζεται με την ΕΛΑΣ, άνδρες της οποίας συνοδεύουν τα ελεγκτικά κλιμάκια και επιλαμβάνονται σε περιπτώσεις μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής και εργασίας».

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Εργασίας τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν το 2012 αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία ανέρχονται στο ποσό των 11.882.500 ευρώ και στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Το έτος 2012 έγιναν για την αδήλωτη εργασία 19.083 κοινοί έλεγχοι (ΕΥΠΕΑ- Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης) και ΣΕΠΕ, σε επιχειρήσεις οι οποίες συνολικά απασχολούν 60.796 εργαζόμενους.

Η συνολική ελεγκτική δραστηριότητα των επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ, από τα ήδη επεξεργασθέντα συνοπτικά στατιστικά στοιχεία που τηρεί η Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΕΠΕ, το διάστημα Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2012, περιλαμβάνει 27.599 ελέγχους πανελλαδικά. Από τους ελέγχους αυτούς οι Περιφερειακές Επιθεωρήσεις Εργασιακών Σχέσεων προχώρησαν σε 1.557 αναγγελίες ανασφάλιστων εργαζομένων στο ΙΚΑ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυνική ομολογία Βρούτση: Το ΙΚΑ έχει μόνο 23 άτομα για ελέγχους - Με το Μνημόνιο καταργήσαμε τις θέσεις"

Νοσοκομειακοί γιατροί: Ή πληρώνετε ή κόβουμε τις εφημερίες. Έρχονται μαύρες μέρες στο ΕΣΥ

Μπροστά σε νέο πονοκέφαλο βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς η μη καταβολή των δεδουλευμένων σε γιατρούς φέρνει αναστάτωση στο ΕΣΥ. Τι ετοιμάζει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών

Μπροστά σε νέα ταλαιπωρία φαίνεται ότι βρίσκονται οι Έλληνες ασθενείς καθώς οι απλήρωτες εφημερίες ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Οι νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται ένα βήμα πριν την έκρηξη καθώς ετοιμάζονται να σταματήσουν και τις εφημερίες μέσα στο Μάρτιο ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας καλεί όλες τις ενώσεις των γιατρών να αποσύρουν τα προγράμματα εφημέρευσης για το μήνα Μάρτιο δεδομένου ότι είναι αμφίβολο αν οι γιατροί θα πληρωθούν όσα τους χρωστούν. Όπως αναφέρει: «Τέσσερεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι γιατροί ΕΣΥ για τις τακτικές και οκτώ μήνες για τις πρόσθετες εφημερίες που πραγματοποίησαν, ενώ ήδη βλέπουν το μισθό τους να εξαερώνεται από τις περικοπές του 3ου μνημονίου και την αυξημένη παρακράτηση φόρου.

Μάλιστα όσο περνά ο καιρός καθίσταται ορατό το ενδεχόμενο να παραμείνουν οριστικά απλήρωτες οι εφημερίες Νοεμβρίου 2012, ενώ η υπουργική απόφαση κατανομής κονδυλίων για τον Δεκέμβριο 2012, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2013 ανακαλείται και διορθώνεται «λόγω λαθών», χωρίς όμως να εκταμιεύονται κονδύλια».

Ως πρώτο βήμα αντίδρασης η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις Γιατρών να αποσύρουν άμεσα τα κατατεθειμένα προγράμματα Μαρτίου και να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και εν συνεχεία καταλήψεις στα γραφεία των Διοικητών, δίνοντας συνεντεύξεις τύπου για τη συνολική κατάσταση στο Νοσοκομείο τους και προχωρώντας σε κάθε ενέργεια που η Συνέλευση κρίνει πρόσφορη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας επιδίωξαν να αποσύρουν τα ονόματά τους από τη σημερινή εφημερία αναγκάστηκαν όμως να εφημερεύσουν μετά από σχετική εντολή του ΕΚΕΠΥ όπως προβλέπει και ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομειακοί γιατροί: Ή πληρώνετε ή κόβουμε τις εφημερίες. Έρχονται μαύρες μέρες στο ΕΣΥ"

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

- “Υπερτροφικό” το Δημόσιο, “ανεύθυνη στάση” όσων δεν θέλουν απολύσεις
- Προαναγγελία – σοκ από Βρυξέλλες για απολύσεις παρά τις διαψεύσεις
- “Αν δεν αυξήσετε τα έσοδα πρέπει να απολύσετε” είναι η διαταγή της τρόικας
Δεν είναι μονάχα το ΔΝΤ και ο σκληρός κ. Τόμσεν που δεν θέλουν ούτε διαθεσιμότητα, ούτε κινητικότητα αλλά.. σκέτες απολύσεις.

Και από την πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών το αίτημα είναι το ίδιο: “Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων”.
Ανώτατο στέλεχος της Ε.Ε. Χθες ξεσπάθωσε κατά του κυβερνητικού σχεδίου. Χαρακτήρισε χωρίς περιστροφές “υπερτροφικό” και αναποτελεσματικό το ελληνικό δημόσιο. Δεν στάθηκε μόνο εκεί πλήρως ενήμερος ο αξιωματούχος για το τι συμβαίνει χαρακτηρίζοντας “ανεύθυνη τη στάση” του “μικρού κόμματος που μετέχει στην κυβέρνηση και δεν επιθυμεί απολύσεις”

Οι δηλώσεις αυτές στην άτυπη ενημέρωση πριν το eurogroup της Δευτέρας προκάλεσαν αναστάτωση καθώς δεν απομένουν παρά τρεις μέρες μέχρι τη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με την ελληνική πλευρά.

Όλα δείχνουν ότι αυτό το αίτημα θα τεθεί άμεσα.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της ελληνικής πλευρά με αποτέλεσμα ο επικεφαλής του euroworkinggroup να επικοινωνήσει με τον Γ. Στουρνάρα και να ... διαψεύσει.

Παρά τη διάψευση αυτή το χαλί φαίνεται να στρώνεται. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουΐλιαμ Μάρεϊ, τόνισε ότι εφόσον συνεχιστεί η πρόοδος στις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν θα χρειαστούν άλλα επώδυνα μέτρα λιτότητας.

Δεν στάθηκε εκεί, συμπλήρωσε πως η φοροδιαφυγή είναι το μεγάλο αγκάθι και εάν δεν υπάρξουν βήματα προόδου, εάν τα έσοδα μείνουν χαμηλά τότε η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε άμεση μείωση του δημόσιου τομέα, δηλαδή να κάνει απολύσεις, αλλά και νέα μείωση δαπανών, δηλαδή να κάνει νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Ο κ. Μάρεϊ σημείωσε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει σχέδιο για το απαιτούμενο προσωπικό σε κάθε δημόσια υπηρεσία και ότι οι κρίσιμες θέσεις δεν θα επηρεαστούν και πως μπορεί να υπάρξουν προσαρμογές. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν έχουν συζητήσει αριθμούς για απολύσεις, επαναλαμβάνοντας ότι το "τελικό αποτέλεσμα" θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα του φορολογικού συστήματος.



Βέβαια όλα αυτά είναι πάγια τακτική πίεσης της τρόικας πριν καταφθάσει στην Ελλάδα, ωστόσο δείχνουν πάντα και τις προθέσεις.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις"

Παράταση για την πληρωμή των φόρων ζητούν οι έμποροι

Παράταση για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων του Φεβρουαρίου ζητούν οι έμποροι από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ειδικότερα, σε επιστολή του προέδρου τους Βασίλη Κροκίδη οι έμποροι επισημαίνουν τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνουμε όλο και περισσότερα μηνύματα από Εμπορικούς Συλλόγους όλης της χώρας, που επισημαίνουν την αδυναμία των συναδέλφων, λόγω της τρέχουσας οικονομικής δυσπραγίας, να ανταποκριθούν άμεσα στις φορολογικές υποχρεώσεις του Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι ο τρέχων μήνας είναι αυτός με τις λιγότερες ημερολογιακές ημέρες.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να αποφύγουμε το φαινόμενο, συνεπείς φορολογούμενοι να μετακυλήσουν χωρίς σημαντικό λόγο στο συνεχώς διογκούμενο πλήθος των οφειλετών του Δημοσίου, παρακαλούμε θερμά όπως, ειδικά γι αυτόν το μήνα, δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία πληρωμών των υποχρεώσεων του Φεβρουαρίου, μέχρι και Δευτέρα 4 Μαρτίου, προκειμένου οι συνάδελφοι μας να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση για την πληρωμή των φόρων ζητούν οι έμποροι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news