facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Αεραπόβαση Αλβανών κακοποιών για αρπαγή του Π.Βλαστού στα Τρίκαλα πνίγηκε στο αίμα


Aεραπόβαση στις φυλακές Τρικάλων επιχείρησε ομάδα Αλβανών κακοποιών για να απελευθερώσει τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μάχη, κατά την οποία το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από σφοδρά πυρά των φυλάκων εκτελώντας "βαριά προσγείωση"  στον προαύλιο χώρο της φυλακής Τρικάλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες  στις 16:45 το απόγευμα σήμαρα ένα ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο πιλότος και τρεις Aλβανοί οπλισμένοι κακοποιοί προσέγγισαν τον προαύλιο χώρο των φυλακών Τρικάλων, κατέβηκαν σε χαμηλό ύψος και έριξαν ανεμόσκαλα προκειμένου να ανέβει ο Παναγιώτης Βλαστός.
Οι φύλακες από δυο σκοπιές -προφανώς σαστισμένοι στην αρχή-  ζήτησαν από τους επιβαίνοντες να απομακρυνθούν. Οι Αλβανοί κακοποιοί πυροβόλησαν κατά των φυλάκων και οι τελευταίοι απάντησαν με πυρά, με τις σφαίρες να βρίσκουν το ελικόπτερο με αποτέλεσμα να τραματιστεί ο πιλότος να το προσγειώσει ανώμαλα στο προαύλιο των φυλακών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τραυματίες, όμως η επιχείρηση της Αστυνομίας και του υπευθύνων των φυλακών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Και οι τέσσερις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου έχουν συλληφθεί.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση που ξυπνάει μνήμες από τις δυο πετυχημένες αποδράσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου, δύο Αλβανοί και ο ίδιος ο Βλαστός είναι τραυματισμένος από τα πυρά των αστυνομικών, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.
Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός έχει καταδικαστεί δυο φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή του στο λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος» και σχετίζεται με την πολύκροτη απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, ενώ πριν από δύο περίπου χρόνια είχε προσπαθήσει να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με ένα μέλος της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».
Η απόπειρα είχε εξελιχθεί σε κατάσταση ομηρίας η οποία έληξε έπειτα από διαπραγματεύσεις.
Σημειωτέον ότι είναι η τρίτη προσπάθεια απόδρασης με ελικόπτερο έπειτα από εκείνη των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι το 2006 και 2009.
Πρόσφατα η αστυνομία είχε βρει αντίστοιχο σχέδιο και στη γιάφκα της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» για πιθανή απόδραση των ήδη φυλακισμένων μελών.

Θα βομβάρδιζαν τις φυλακές μετά την απόδραση Βλαστού - Είχαν βόμβες και ΑΚ-47! 


Mε ΑΚ-47 Καλάσνικοφ θα πολυβολούσαν και με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς θα βομβάρδιζαν την φυλακή Τρικάλων οι Αλβανοί κακοποιοί για να καλύψουν την αποχώρησή τους μετά την απόδραση του Π.Βλαστού.
Μόλις ο Π.Βλαστός θα επιβιβαζόταν στο ελικόπτερο και αυτό θα απογειωνόταν, θα έριχναν στις σκοπιές επάνω τις βόμβες που είχαν κατασκευάσει. Είναι πραγματικά ευχής έργον το ότι οι δύο από τις σκοπιές αντέδρασαν και με συνεχείς ριπές από MP-5 "κατέρριψαν" το ελικόπτερο και ματαίωσαν την απόδραση.
Στο ελικόπτερο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, ο χειριστής, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος και όλοι εκτός από τον βαρύτατο οπλισμό που έφεραν φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.  
Το ελικόπτερο, όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής και επιχείρησε ρίχνοντας ανεμόσκαλα να απελευθερώσει τον κρατούμενο Π. Βλαστό που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο προαύλιο της πτέρυγας του.
Ωστόσο, κατά το υπουργείο «οι επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων της εξωτερικής φρούρησης οι οποίοι αντέδρασαν ακαριαία, ανταπέδωσαν στα πυρά και καθήλωσαν το ελικόπτερο».
Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών, τραυματίστηκαν ο χειριστής του ελικοπτέρου, ο ένας Αλβανός και ο Π. Βλαστός. Είναι άγνωστο πως πείστηκε να συμμετάσχει στην επιχείρηση, αν απήχθη, δηλαδή ή συμμετείχε στην συμμορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί «τηλεφωνικά» πριν από λίγες ημέρες από εταιρεία ενοικιάσεων ελικοπτέρων στον Ασπρόπυργο. Θα έπαιρνε τους επιβάτες από το Πήλιο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Παρέλαβε τους δύο επιβάτες, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό και ξεκίνησε προς Θεσσαλονίκη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος ενώ πετούσε πάνω από τον Πλαταμώνα δήλωσε βλάβη και ότι θα επέστρεφε πίσω. Ωστόσο αυτό ποτέ δεν έγινε. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δύο «επιβάτες» να απείλησαν πιλότο και τεχνικό προκειμένου να κατευθυνθούν στις φυλακές των Τρικάλων.
Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας «πειρατής» του ελικοπτέρου, φαίνεται να είναι παλιός γνώριμος των αρχών και παλιός συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού.Χαρακτηριστικό είναι ότι "έπεσαν" περίπου 500 σφαίρες!
Kάποιες αστυνομικές πηγές συνδέουν το γεγονός με την τρομοκρατία. Και πιο συγκεκριμένα με τα σχέδια των νέων «Πυρήνων» να επιχειρήσουν ομαδική απόδραση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», νοικιάζοντας ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας. Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Βλαστός με κάποια από τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν επιχειρήσει να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2011, χωρίς όμως να το καταφέρουν.
Σημειώνεται ότι στις φυλακές Τρικάλων έχουν μεταφερθεί δυο μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά σήμερα δεν ήταν εκεί, αφού έχουν κατέβει στην Αθήνα για τη δίκη τους.
defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » "Αεραπόβαση Αλβανών κακοποιών για αρπαγή του Π.Βλαστού στα Τρίκαλα πνίγηκε στο αίμα"

Γλίτωσε τον χάρο από τροχαίο...Αλλά όχι από την τροχαία

Πήρε κλήση 1000 ευρώ… γιατί δεν άνοιγε το ντουλαπάκι του ΙΧ


'Αγιο είχε ένας οδηγός που κατάφερα να γλιτώσει όταν το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε σε διαχωριστικό διάζωμα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου στην Πάτρα... αλλά δεν γλίτωσε από τα παράδοξα της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Νομικά θα κινηθεί τώρα και ο ίδιος ο οδηγός...

Το περιστατικό συνέβη σύμφωνα με το dete.gr στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών στο ύψος της Ακράτας όταν το αυτοκίνητο υπάλληλου του Δήμου, ξέφυγε από την πορεία του λόγω ολισθηρότητας του δρόμου και προσέκρουσε με σφοδρότητα στο τσιμεντένιο διαχωριστικό που είχε τοποθετηθεί λόγω των έργων που εκτελούνταν στην εθνική οδό.
Το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα, ενώ το τσιμεντένιο διαχωριστικό σταμάτησε μερικά εκατοστά από τον νεαρό οδηγό που είδε τη ζωή του περνά μπροστά από τα μάτια του.
Στο σημείο κλήθηκαν και άνδρες της τροχαίας για να καταγράψουν το συμβάν. Εκεί ξεκινά και το παράδοξο της ιστορίας καθώς επέβαλλαν πρόστιμο στον οδηγό γιατί δεν μπορούσε να τους παραδώσει την άδεια και την ασφάλεια λόγω του ότι το ντουλαπάκι που ήταν μέσα τα έγγραφα δεν άνοιγε από τη σφοδρή σύγκρουση.

Οι αστυνομικοί θεώρησαν πως έστω και για τους τύπους θα έπρεπε να του κόψουν κλήση 1.000 ευρώ.

Ο οδηγός δεν πίστευε στα αυτιά όταν άκουσε αυτή την αδιαλλαξία της δυσλειτουργικής γραφειοκρατίας και πήρε την απόφαση να πάει στο τμήμα να παραδώσει τα έγγραφα για να διαγραφεί το πρόστιμο αλλά και να κινηθεί νομικά εναντίον της Ολυμπίας οδού για την κατάσταση του δρόμου που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.
Διαβάστε Περισσότερα » "Γλίτωσε τον χάρο από τροχαίο...Αλλά όχι από την τροχαία"

Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει «Σχέδιο Β΄»

Θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές του 2014


Τη μετεξέλιξή του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΜΑΑ) σε κόμμα το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές του 2014 έχει αποφασίσει ο Α. Αλαβάνος.

Το όνομα το νέου κόμματος αν δεν είναι «σχέδιο Β΄» θα είναι κάτι σχετικό ώστε να παραπέμπει ευθέως σ’ αυτό που η Κυβέρνηση θα ονόμαζε «λόμπι της δραχμής» και που ο πρώην Πρόεδρος και επί της ουσίας πνευματικός πατέρας του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Αλαβάνος ονομάζει εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ. Δηλαδή τη «ζωή πέρα από το Ευρώ και την ΕΕ».

Τη συνολική αντιμετώπιση της κρίσης και της ύφεσης μέσα από ένα εθνικό νόμισμα, εθνικοποίηση τραπεζών, επανεκκίνηση της ανάπτυξης και της οικονομίας κυρίως μέσα από τον πρωτογενή τομέα. Όπως έχει αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν ο Α. Αλαβάνος η ύπαρξη αυτού του σχεδίου είναι σήμερα πιο επιτακτική διότι η χώρα δεν αποκλείεται να βρεθεί, όχι από επιλογή της, αλλά από άλλο τυχαίο γεγονός εκτός ευρωζώνης.

Αύριο το μεσημέρι πάντως η κίνηση που έχει ιδρύσει ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το ΜΜΑ θα εγκαινιάσει το κεραμίδι που απέκτησε πάνω από το κεφάλι του έστω και με νοίκι, όπως αναγράφει χαρακτηριστικά η πρόσκληση, στην οδό Σολωμού 13, στα Εξάρχεια.

Εκδήλωση που αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρων, αφού πέρα από τις ομάδες, τα κόμματα και τους ανένταχτους αριστερούς που συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και πανεπιστημιακούς που στηρίζουν από την πρώτη στιγμή τις κινήσεις του κ. Αλαβάνου και θα είναι παρόντες, ερωτηματικό αποτελεί το αν και ποιοι πρώην σύντροφοί του από τη μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσουν για ένα κρασί.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει «Σχέδιο Β΄»"

Πώς η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές στα ελληνικά σχολεία

Αντιμετωπίζουν τον χλευασμό του «άλλου» σαν παιχνίδι και την επίκληση της Χρυσής Αυγής ως μόδα και μέσο εκφοβισμού. Μαθητές γυμνασίου και λυκείου μιλούν για τους ξυλοδαρμούς μεταναστών και την προσέγγισή τους από την οργάνωση


Δηλώνει εθνικιστής και ενεργός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Ο Δημήτρης είναι μαθητής της Γ' Λυκείου, κοντά στο 1,80 ύψος, με παιδικό πρόσωπο και δυνατή χειραψία. Βασικό μέλος, όπως λέει, της ομάδας Εθνικιστική Συσπείρωση Βορείων Προαστίων, στην οποία συμμετείχαν συνομήλικοί του, νεότεροι και 30άρηδες. «Βγάζαμε δικά μας αυτοκόλλητα, γράφαμε συνθήματα. Υπήρχαν όμως και κάποιοι που κοπανούσαν αλλοδαπούς στα φανάρια» λέει.
Στο σχολείο του η δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής έχει αυξηθεί μετά την είσοδο του κόμματος στη Βουλή. «Κάποτε ήταν μόδα η αναρχία. Απλά και μόνο για να πας κόντρα στο σύστημα. Ετσι και σήμερα υπάρχουν πολλοί νέοι που λένε ότι είναι εθνικιστές. Ερχονται με φούτερ του ελληνικού Στρατού ή με μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Ισως το κάνουν και για τις κοπέλες» αναφέρει. Η τάση εμφανίστηκε στην περιοχή του μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010. Τότε, όπως εξηγεί, κάθε τάξη απέκτησε τρία με τέσσερα παιδιά ακροδεξιών αντιλήψεων.
Η εξάπλωση της Χρυσής Αυγής στον μαθητικό κόσμο δεν περιορίζεται στη δική του γειτονιά. Στην άλλη άκρη του Λεκανοπεδίου, στη Δυτική Αττική, με περιμένει ο Αποστόλης με την παρέα του δέκα βήματα έξω από την πόρτα του σχολείου του. Εκεί έκανε την πρώτη του επίθεση. Εχει τα χέρια στις τσέπες και εφηβικό χνούδι στο πρόσωπο. Είναι 15 ετών και χτυπάει μετανάστες. «Οποιον Πακιστανό βλέπουμε τον κυνηγάμε» λέει. «Οσους λόγους έχει η Χρυσή Αυγή να το κάνει έχουμε και εμείς». Σε αυτή τη γωνιά το κυνήγι ξεκινάει με το σχόλασμα.
«Τον είχα δει να στέκεται σε εκείνη την κολόνα. Ετρεξα και έπεσα πάνω του μαζί με ένα άλλο παιδί και τον αρχίσαμε» διηγείται ο Αποστόλης. «Εχω χτυπήσει πολλούς. Δέκα, δεκαπέντε. Κάπου εκεί. Αν το μάθουν οι καθηγητές στο σχολείο λέω ψέματα ότι με προκάλεσαν». Στις επιθέσεις συμμετέχουν και άλλα παιδιά. Μαθητές της Β' και της Γ' Γυμνασίου. «Δεν είμαστε χρυσαυγίτες. Σαν χόμπι το έχουμε. Οποιος δεν έχει χαρτιά πρέπει να τρώει ξύλο» αναφέρει ο 14χρονος Γιώργος.
«Αργά ή γρήγορα και αυτά τα παιδιά θα έρθουν στη Χρυσή Αυγή» παρατηρεί ο 17χρονος Δημήτρης αφού του αφηγούμαι τον διάλογο. Αντίστοιχα κρούσματα καταγράφονται και σε άλλα σχολεία της χώρας. «Χρησιμοποιούν το όνομα της Χρυσής Αυγής για να εκφοβίσουν. Το εκμεταλλεύονται. Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να έχουν τον έλεγχο, να εποπτεύουν το σχολείο. Εχουν πει και σε καθηγητές "θα σε περιμένουμε έξω αν δεν μας βάλεις καλό βαθμό"» λέει στέλεχος Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. Επίσημα, η Χρυσή Αυγή αρνείται ότι προσεγγίζει τον μαθητικό κόσμο. Τον περασμένο Οκτώβριο, με αφορμή συμπλοκή ελλήνων και αλλοδαπών μαθητών σε σχολείο του Ηρακλείου Κρήτης, η τοπική οργάνωση του κόμματος ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «καμία δράση δεν αναπτύσσεται σε σχολικούς χώρους, ούτε δέχεται στα γραφεία της ανήλικα παιδιά χωρίς την παρουσία των γονέων τους». Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2008 κείμενο στο μπλογκ «Αντεπίθεση» (το οποίο εκφράζει το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής) καλούσε σε: «Αγώνα στα σχολεία, στα γυμναστήρια, όπου συχνάζουν παιδιά και νέοι». Στο ίδιο ιστολόγιο υπάρχουν αναρτήσεις με φωτογραφίες από μοίρασμα φυλλαδίων της Χρυσής Αυγής έξω από σχολεία. Συγκεκριμένα στη Δράμα στις 11 Οκτωβρίου 2010, στα Ιωάννινα στις 19 Φεβρουαρίου 2009 και στην Ξάνθη στις 13 Απριλίου 2006.
Πριν από δύο χρόνια, ο Δημήτρης επισκέφτηκε μόνος τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου κάθε Σάββατο συναντιούνται για ομιλίες τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας. Παρακολουθούσε την οργάνωση διαδικτυακά από το 2008, όταν είχε δει στην τηλεόραση τη συμπλοκή χρυσαυγιτών με τη συνδρομή των ΜΑΤ εναντίον αναρχικών. Τους θεώρησε δυναμικούς, λέει. «Ισως έπαιξε ρόλο ότι μεγάλωσα με πατριωτικό αίσθημα» προσθέτει. «Στα γραφεία είναι φιλικοί μαζί σου. Θέλουν να σε προσελκύσουν. Μου ζήτησαν το τηλέφωνο για να με ενημερώσουν για συναντήσεις». Το καταστατικό της οργάνωσης ορίζει ότι μέλη μπορούν να γίνουν μόνο ενήλικοι. Ο Δημήτρης όμως εξηγεί ότι στην πράξη δεν τηρείται ηλικιακό όριο, αλλά κανόνες εμφάνισης. «Σε καλούν σε συγκεντρώσεις ή πορείες. Αν δουν ότι το λέει η ψυχή σου ή έχεις καλό σωματότυπο ή γνωρίζεις άτομα σε εφοδιάζουν με σημαίες. Σε δεύτερο βαθμό τσεκάρουν αν αξίζεις όταν γίνει κάποια φασαρία. Ετσι γίνεσαι μέλος. Η συνδρομή των 20 ευρώ είναι του απλού υποστηρικτή, το κάνει ο οποιοσδήποτε» λέει.

«Από πέρυσι χτυπάμε τους μετανάστες»

Με το άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στα βόρεια προάστια καταργείται και η Εθνικιστική Συσπείρωση. Σύμφωνα με τον Δημήτρη όμως, κάποια πρώην μέλη έφτιαξαν δικές τους, πιο μικρές, ομάδες και συνεχίζουν να χτυπούν αλλοδαπούς. «Με ενόχλησε αυτό. Επιθέσεις σαν κι αυτές είναι ανούσιες. Αν τους έπιαναν θα έμπλεκα και εγώ. Τα μέλη έχουν γραμμή να μην κάνουν επιθέσεις» τονίζει.

Παρόμοια περιστατικά παρατηρούνται και σε άλλα μέρη. Πριν από τρεις εβδομάδες, τρεις έλληνες μαθητές λυκείου σε σχολείο που υπάγεται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έδεσαν με σχοινί σε ένα δέντρο και χτύπησαν έναν ινδό μαθητή γυμνασίου. Παραδέχτηκαν το σφάλμα τους, είπαν ότι δεν είχαν ρατσιστικά κίνητρα, τιμωρήθηκαν με αποβολή. Αυτό που θορύβησε όμως τη διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Ευδοξία Μανδαλή ήταν η απάθεια της κοινωνίας. «Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι, σε κεντρικό σημείο. Ουδείς ενήλικος παρενέβη» λέει. «Κάποιοι έδιναν συγχαρητήρια στα παιδιά. Παρόμοια ήταν και η αντίδραση μητέρας τιμωρημένου μαθητή».

Λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, σε γυμνάσιο της Δυτικής Αττικής, τα πρότυπα που έχουν οι μαθητές δεν διαφέρουν. «Εχει έναν χρόνο τώρα που χτυπάμε τους μετανάστες» λέει ο 15χρονος Αποστόλης. «Βλέπαμε μεγάλους να το κάνουν. Λέγαμε να πάμε και εμείς για πλάκα και έγινε συνήθεια». Στην ερώτηση τι αντιπροσωπεύει για αυτούς η Χρυσή Αυγή ένα παιδί του ίδιου σχολείου απαντάει «μόνο βία» και κάποιο άλλο λέει: «Η Χρυσή Αυγή δεν απειλεί, δέρνει. Ετσι και εμείς». «ΤΑ ΝΕΑ» επέλεξαν για την προστασία του σχολείου και των μαθητών να μη δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία της περιοχής. Ούτε τα ονόματα των παιδιών που δημοσιεύονται είναι τα αληθινά. Ωστόσο αποσπάσματα της ηχογραφημένης συνομιλίας μαζί τους, στην οποία παραδέχονται τις επιθέσεις, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας (www.tanea.gr).

Εκπαιδευτικός αυτών των παιδιών εξηγεί ότι οι μαθητές της «είχαν πάντα την τάση να αποδείξουν ότι δεν βρίσκονται στον πάτο της κοινωνίας και τώρα οι μετανάστες γίνονται στόχος τους». Σχεδόν κάθε σπίτι σε αυτή την περιοχή έχει και έναν άνεργο. Ο πατέρας του 15χρονου Αποστόλη έχασε τη δουλειά του πριν από πέντε μήνες. Το παιδί κατηγορεί τους μετανάστες. Κάποτε αυτό το γυμνάσιο λειτουργούσε ως αθλητικό σχολείο. Σήμερα δεν έχει καθηγητή Μουσικής και Καλλιτεχνικών. Πέρσι, όταν επρόκειτο να διατεθεί μετά τη λήξη του προγράμματος μια σχολική αίθουσα για διδασκαλία Ελληνικών σε αλλοδαπούς αρκετοί γονείς αντέδρασαν. Φέτος δεν έγιναν αντίστοιχα μαθήματα.

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. Διευθυντές και καθηγητές προσπαθούν αλλού κάπως αμήχανα, αλλού οργανωμένα ή σιωπηλά - φοβούμενοι και τον στιγματισμό - να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, ενώ το νεοϊδρυθέν Παρατηρητήριο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας του υπουργείου Παιδείας σχεδιάζει ειδικές δράσεις για την πρόληψη των διακρίσεων. Μέχρι στιγμής, η πλειονότητα των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας στα σχολεία αντιμετωπίζεται από τους διδάσκοντες με αποβολές. Ο Αποστόλης στο σχολείο της Δυτικής Αττικής τιμωρήθηκε με πενθήμερη αποβολή. Οι έφηβοι που συμμετείχαν στη συμπλοκή με αλλοδαπούς συμμαθητές τους στην Κρήτη των περασμένο Οκτώβριο τιμωρήθηκαν με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Στο γυμνάσιο της Δυτικής Αττικής το διδακτικό προσωπικό αναζητά και άλλους τρόπους αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας. Τουλάχιστον δέκα από τους τριάντα καθηγητές παρακολούθησαν πέρσι σεμινάρια για την εκπαίδευση και τη διαφορετικότητα. Εχουν μοιράσει ερωτηματολόγια στους μαθητές και με τη βοήθεια ψυχολόγου θα αξιολογήσουν αρχικά τη στάση των παιδιών απέναντι στους μετανάστες. Σχεδιάζουν επίσκεψη στο Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων της Αθήνας. Ευελπιστούν πως έτσι, με τον καιρό, το κυνήγι μεταναστών θα πάψει να είναι παιχνίδι.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Νέο μάθημα για την προώθηση της δημοκρατίας

Τον κίνδυνο εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας από την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εκμεταλλευτεί τις επιπτώσεις της κρίσης επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. «Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στις ρηγματώσεις της κοινωνικής συνοχής, αλλά και εξαιτίας της αδράνειας των θεσμών τα προηγούμενα χρόνια. Είναι δική μας ευθύνη να διδάξουμε και να πείσουμε τους μαθητές ότι ο ρατσισμός, ο φασισμός και η ξενοφοβία είναι μορφές βίας ξένες ως προς το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν παρατηρούμε με απάθεια τις προσπάθειες προσέγγισης (σ. σ. : από τη Χρυσή Αυγή) των μαθητών και παρεμβάσεων στα σχολεία».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου το υπουργείο Παιδείας δρομολογεί τη θεσμοθέτηση της Πολιτειακής Παιδείας ως μαθήματος κορμού και κατεύθυνσης στα Γενικά Λύκεια και στα Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ από το νέο σχολικό έτος. «Προωθούμε από την τρέχουσα σχολική χρονιά στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Αγωγής δραστηριότητες με αντικείμενο την Πολιτειακή Παιδεία, την εμπέδωση των αρχών και αξιών της δημοκρατίας στο σχολείο. Προωθούμε Πρόγραμμα για το Σχολείο της Δημοκρατίας με στόχο την υποστήριξη μαθησιακών διαδικασιών που θα εμπεδώνουν την ιδιότητα του πολίτη» επισημαίνει ο υφυπουργός.


tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές στα ελληνικά σχολεία"

Ο Ολάντ ζητεί αλλαγές στις ετικέτες των συσκευασιών τροφίμων

Να εφαρμοσθεί η εκτεταμένη αναφορά των στοιχείων του κρέατος στα προπαρασκευασμένα εδέσματα ζήτησε το Σάββατο ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ώστε να διευκολύνεται ο εντοπισμός της προέλευσής του, για να μην επαναληφθεί στην Ευρώπη το διατροφικό σκάνδαλο με τη χρήση κρέατος αλόγου.

«Καθίσταται αναγκαία η δυνατότητα εντοπισμού της προέλευσης, αυτό είναι που εγώ απαιτώ από τις επαφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Ολάντ, ενόψει της Συνόδου των ευρωπαίων υπουργών Γεωργίας της Δευτέρας με αντικείμενο την αναγραφή των σχετικών στοιχείων στην ετικέτα. Ο ίδιος πρόσθεσε πως εν αναμονή μίας πανευρωπαϊκής νομοθεσίας, η γαλλική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει ιδιωτικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της βελτίωσης στην αναγραφή στοιχείων στις ετικέτες.

Η ΕΕ επιθυμεί να εφαρμοσθεί μία αυστηρή νομοθεσία προκειμένου να αποφευχθεί στο μέλλον ένα παρόμοιο σκάνδαλο με αυτό του εντοπισμού κρέατος αλόγου, αντί για βόειο, σε διατροφικά προϊόντα στις αγορές της.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ολάντ ζητεί αλλαγές στις ετικέτες των συσκευασιών τροφίμων"

Έπιασαν υπάλληλο της Εισαγγελίας Αθηνών με 150 κιλά χασίς!

Υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης, συγκεκριμένα της Εισαγγελίας Αθηνών, συνελήφθη από άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών με αυτοκίνητο, το οποίο είχε κρατικές πινακίδες!

Η σύλληψή του έγινε στις 11 το πρωί στο χωριό Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών τον είχαν εντοπίσει στη Σαγιάδα να φορτώνει τέσσερις σάκους με χασίς στο αυτοκίνητο και τον ακολουθούσαν διακριτικά μέχρι τη Νέα Σελεύκεια όπου και τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών η ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 150 κιλά!

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έπιασαν υπάλληλο της Εισαγγελίας Αθηνών με 150 κιλά χασίς!"

Απάντηση ΥΠΟΙΚ: σε δημοσιεύματα για μη καταβολή ειδικής εισφοράς σε ΟΑΕΔ

Απάντηση σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μη αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων για την καταπολέμηση της ανεργίας εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, μεταξύ του 2009 και του 2012 οι πόροι που διοχετεύονται σε προγράμματα και δράσεις στήριξης των ανέργων και της αγοράς εργασίας έχουν αυξηθεί κατά 272%, φτάνοντας τα 1,817 δισεκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος.

Το σύνολο των χρημάτων που έχουν δαπανηθεί κατά την ίδια περίοδο για την αντιμετώπιση της ανεργίας ανέρχεται στα 5,315 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία στη χώρα μας τον Νοέμβριο ανήλθε στο 27%.

Αφορμή για την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών απετέλεσαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μη απόδοση της ειδικής εισφοράς στον ΟΑΕΔ, ισχυρισμούς τους οποίους διέψευσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος ο πρόεδρος του οργανισμού, Ηλίας Κικίλιας.

Αναφορικά με το ζήτημα του ΟΑΕΔ, το ΥΠΟΙΚ υπογραμμίζει πως ειδική εισφορά αλληλεγγύης περιέχεται ως έσοδο στον κρατικό Προϋπολογισμό, και «δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση έσοδο του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, κάτι που άλλωστε δεν προβλέπεται από τη σχετική νομοθετική διάταξη».

Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών, το ποσό της εισφοράς, που εισπράχθηκε μέσω της παρακράτησης του 2% επί των αποδοχών «των υπαλλήλων δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ και Τραπεζών», ανήλθε στα 280 εκατομμύρια ευρώ το 2012, συμβάλλοντας σημαντικά στους πόρους του ΟΑΕΔ.

«Είναι προφανές μετά από όλα τα παραπάνω, πως η πραγματική συζήτηση που θα έπρεπε να απασχολεί τους αρμόδιους φορείς δεν είναι το ύψος των πόρων που δαπανώνται για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά η στόχευση και εν τέλει η αποτελεσματικότητά τους», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση ΥΠΟΙΚ: σε δημοσιεύματα για μη καταβολή ειδικής εισφοράς σε ΟΑΕΔ"

Βεστερβέλε σε Σκόπια: Πρώτα η λύση για το όνομα και μετά η ένταξη στην ΕΕ

Aπαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Νίκολα Πόποσκι.

“Πρέπει πρώτα να διευθετηθούν ορισμένα ζητήματα, όπως αυτό της ονομασίας και σας προτρέπω να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία που σας παρουσιάζεται. Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα ασκήσει την επιρροή της στην Ευρώπη με δίκαιο και θετικό τρόπο, όμως οι αποφάσεις θα ληφθούν όταν στο τραπέζι εξετασθούν οι εκθέσεις και δούμε τα αποτελέσματα. Δεν έχει νόημα τη στιγμή αυτή να προδικάζουμε κάποιες μελλοντικές εξελίξεις”, ανέφερε ο κ. Βεστερβέλε.

Επίσης ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ να θέσουν ως προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον και να επιδείξουν διάθεση για συμβιβασμό και ευελιξία, ώστε να επιλυθεί η πολιτική κρίση στη χώρα, η οποία, όπως σημείωσε, διαρκεί ήδη αρκετό καιρό και ευλόγως προκαλεί ανησυχία.

Ερωτηθείς εάν η ΠΓΔΜ θα λάβει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας απάντησε ότι δεν θέλει να προδικάσει και ότι θα περιμένει την ενδιάμεση Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τον Απρίλιο


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βεστερβέλε σε Σκόπια: Πρώτα η λύση για το όνομα και μετά η ένταξη στην ΕΕ"

Γερμανικό περιοδικό: Ο Σόρος χρηματοδότησε το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ!

Το πορτρέτο του Τζόρτζ Σόρος αποφάσισε να κάνει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό, Wirtschaftswoche και έφτασε να ανάψει φωτιές στην... Ελλάδα; Γιατί μιλά για οικονομική σχέση του Τζορτζ Σόρος με τον ΣΥΡΙΖΑ! 

Το αφιέρωμα, που υπογράφουν οι Φλόριαν Ζέρφαμπ, Αντζελα Χένερσντορφ και Ντίτερ Σνάας, δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου. Και ένα κομμάτι του δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Τα Νέα. 

Το περιοδικό μιλά ανοιχτά για οικονομική σχέση του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται λόγος για χρηματοδότηση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Σόρος χρησιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στο μάτι της Γερμανίας. 

Γράφει το γερμανικό περιοδικό: «Ένας άλλος θεωρητικός του ΙΝΕΤ (σ.σ. think tank του Σόρος), ο Τόμας Φέργκιουσον από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, συμμετείχε σε πάνελ στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε προσκληθεί σε συζήτηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια. 

Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε εκεί, σε μία κατάμεστη αίθουσα, την άποψή του για τους τσιγκούνηδες Γερμανούς, εξόρκισε τον φόβο για έναν νέο Αδόλφο Χίτλερ και τον νέο φασισμό στην Ευρώπη. Μαζί του είχε τους οικονομικούς του συμβούλους Γιάννη Μηλιό και Ρένα Δούρου, βουλευτή του αριστερού κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Την εμφάνισή τους συγχρηματοδότησε το think tank του Σόρος, το ΙΝΕΤ. Γιατί άραγε ο Σόρος γίνεται σπόνσορας ενός αντικαπιταλιστή δημαγωγού όπως ο Τσίπρας που επιτίθεται στη Γερμανία; Μήπως συμμερίζεται τις θέσεις του; Συνάδελφοί του από τη Wall Street μιλούν γι' αυτό μόνο συγκαλυμμένα. Φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλος ο φόβος για την επιρροή του Σόρος. Ωστόσο σε συνομιλία με κάποιον μάνατζερ συχνά ακούγεται η φράση "ο Σόρος θέλει να εκδικηθεί τη Γερμανία"».


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανικό περιοδικό: Ο Σόρος χρηματοδότησε το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ!"

Ηλεία..-Xωρίς φαγητό οι φοιτητές των ΤΕΙ.

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για το σχέδιο «Αθηνά», η φοιτητική κοινότητα της Ηλείας τίθεται ξανά αντιμέτωπη με το εφιαλτικό πρόβλημα της σίτισης. 

Από τις 5 Φεβρουαρίου τέθηκαν σε ισχύ και αναρτήθηκαν νέες λίστες για τα τμήματα του Πύργου και της Αμαλιάδας, με μειωμένο αριθμό δικαιούχων κατά 35 έως 40%.

Συγκεκριμένα, στον Πύργο, δικαίωμα σίτισης έχουν πλέον 260 φοιτητές από τους 450 που περιελάμβανε αρχικά η λίστα, ενώ στην Αμαλιάδα έμειναν εκτός λίστας 94 άτομα από τα 200. 

Το παράδοξο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει και στους 450 το δικαίωμα να έχουν κάρτα σίτισης, μια και πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο των 45.000 ευρώ οικογενειακού εισοδήματος (φτάνει και τις 60.000 ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών μιας οικογένειας).

Ωστόσο, η διοίκηση του ΑΤΕΙ Πατρών επικαλούμενη τον μειωμένο προϋπολογισμό, θέτει νέα -αυστηρότερα- κριτήρια, αφήνοντας ουσιαστικά εκτός λίστας διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό φοιτητών.  

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του φοιτητικού εστιατορίου του ΑΤΕΙ Πατρών, Χρήστο Ρετζέπη, κάρτα σίτισης έλαβαν αρχικά οι ειδικές κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί κλπ) και στη συνέχεια τέθηκε από τη διοίκηση του ΤΕΙ το εισοδηματικό κριτήριο των 13.500 ευρώ, γεγονός που οδήγησε στη δραματική μείωση των δικαιούχων φοιτητών.

Όπως δήλωσε ο κ.Ρετζέπης, το ΤΕΙ διαθέτει προϋπολογισμό για τη σίτιση 1.420 εκατ. ευρώ αντί 2.420 εκατομμύρια. Πρόσθεσε δε, ότι θα ξεκινήσουν προσπάθειες να δοθεί λύση στο θέμα, ενώ δήλωσε ότι για τη σίτιση στο ΤΕΙ της Αμαλιάδας έχει γίνει επαφή με τον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη, προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα βοήθειας για να σιτίζονται όλοι οι δικαιούχοι. 

Το ζήτημα της σίτισης αναμένεται να συζητηθεί άμεσα στην επόμενη συνέλευση των φοιτητών, καθώς αν συνεχιστεί η εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης, μεγάλος αριθμός φοιτητών θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρό πρόβλημα συνέχισης των σπουδών του. 

 Λαϊκή συνέλευση πολιτών το Σάββατο, γενική συνέλευση φοιτητών την ερχόμενη εβδομάδα 

Για το Σάββατο στις 7 το απόγευμα έχει οριστεί νέα λαϊκή συνέλευση όλων των φορέων του Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο για να συζητηθεί το θέμα της παραμονής του ΤΕΙ στην πόλη, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο θα συγκληθεί το ΔΣ του συλλόγου των φοιτητών προκειμένου να ορίσει ημερομηνία Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών στις αρχές της επόμενη εβδομάδας.

 patrisnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία..-Xωρίς φαγητό οι φοιτητές των ΤΕΙ."

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. άρθρο εβδομαδιαίας εφημερίδας

Ανακοίνωση – διάψευση εξέδωσε το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας για το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας "Παραπολιτικά" με τίτλο «Τρομοκρατία - Εξετάζεται εμπλοκή πολιτικού».


Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., σημειώνει "Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινό άρθρο εβδομαδιαίας εφημερίδας, με τίτλους «Τρομοκρατία - Εξετάζεται εμπλοκή πολιτικού», «Βουλευτής στο μικροσκόπιο»".


Στο άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό των ιθύνοντων νόων της νέας γενιάς τρομοκρατών οδηγούν σε πολιτικό πρόσωπο.

leaks
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. άρθρο εβδομαδιαίας εφημερίδας"

ΣΟΚ! Βουλευτή "δείχνουν" οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής


Σε πολιτικά μονοπάτια οδηγούν οι έρευνες τις αστυνομικές αρχές, στην προσπάθειά να εντοπιστούν οι ιθύνοντες νόες της νέας γενιάς των τρομοκρτών, αλλά και οι παρέχοντες υλική υποστήριξη σε αυτούς. Την ίδια ώρα, η Αντιτρομοκρατική εξετάζει με πολλή προσοχή τις πληροφορίες για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση κατά κτιρίων δικαστηρίων ή ακόμα και κατά δικαστικών.
Όπως προκύπτει από την ανάλυση των τελευταίων προκηρύξεων και τις "φιλικές συζητήσεις" που βρίσκονται σε εξέλιξη στη ΓΑΔΑ, ένα δυνητικό χτύπημα σε δικαστικό στόχο θα περνούσε μήνυμα φόβου στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση των συλληφθέντων  και τη διαχείριση των εργασιακών - μισθολογικών δικαιωμάτων και οικονομικών εκκρεμοτήτων.
Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και εκπρόσωποι εργαζομένων έχουν καταφύγει στη Δικαιοσύνη την τελευταία τριετία αναζητώντας μάταια την επίλυση των διογκούμενων προβλημάτων τους.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ελεγχόμενα από την Αντιτρομοκρτική πρόσωπα, φημολογείται έντονα ότι έχει τεθεί στο μικροσκόπιο πολιτικός και εξετάζεται η συμμετοχή του στον οργανωτικό πυρήνα τρομοκρατικών ομάδων. Μεταξύ των εμπρηστικών ενεργειών στις οποίες ενεπλάκη είναι και η εισβολή στο τεχνικό γραφείο του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου στα Εξάρχεια τον περασμένο μήνα, όταν άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την πόρτα και πέταξαν μέσα βόμβα μολότοφ. Το συμβάν έλαβε χώρα στις 11.15 το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιανουαρίου και η Αστυνομία το δημοσιοποίησε μία ώρα αργότερα. Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, στο επιμαχο χρονικό κενό 2 έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να συλλέξουν σοβαρά ευρήματα. Την επόμενη διαπιστώθηκε ότι στη συγκεκριμένη πολυκατοικία υπάρχει τηλεφωνική γραμμή στο όνομα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Άρα, οι δράστες είχαν εσωτερική ενημέρωση από τα δίκτυα επικοινωνιών και είχαν θεωρήσει ότι ο Σίμος Κεδίκογλου διέμενε ακόμη εκεί.
Κατά τις ίδιες πηγές, μάλιστα, τον παρακολουθούσαν επί ημέρες και τον έβλεπαν να πηγαινοέρχεται και σε μια πολυκατοικία 8 νούμερα πιο κάτω, όπου βρίσκεται το πατρικό του.
Από τις έρευνες που έγιναν σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών αποκαλύφθηκε ηλεκτρονικό ίχνος σε υπολογιστή οικείου προσώπου του πολιτικού, ενώ καταγράφηκαν ίχνη παραβίασης και στον τεχνικό κόμβο της περιοχής, πράγμα που σημαίνει ότι παρακολουθούνταν και τα τηλέφωνα.
Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχεία είναι το γεγονός ότι παλαιοί αναρχικοί της πλατείας Εξαρχείων έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από το χτύπημα και στα γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού. Μάλιστα, 2 εβδομάδες αργότερα καυγάδισαν έντονα σε καφετέρια με νεότερα μέλη για το θέμα αυτό.


spirospero
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΟΚ! Βουλευτή "δείχνουν" οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής"

ΔΕΙΤΕ: Πόση σύνταξη παίρνουν οι βουλευτές μας…!!!

Στους κοινούς θνητούς … με 35-45 χρόνια δουλειά, η σύνταξή τους φτάνει τα 500 – 600 ευρώ, ενώ οι βουλευτές συνταξιοδοτούνται με 1.950 ευρώ!! 

Σε αυτό το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό ανέρχεται η πλήρης βουλευτική σύνταξη με θητεία άνω των 17 ετών στη Βουλή, όπως διευκρινίζει το Δ.Σ. της Ένωσης τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών, με ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως 
«η με κακότητα συνεχιζόμενη επίθεση των βουλευτών (τέως και νυν, αδιακρίτως), από ορισμένα όργανα του τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, έχει πάρει πλέον τη μορφή γενικευμένου διασυρμού και της συστηματικής συκοφαντίας».

Αναφέρεται, επίσης, ότι «ο άδικος και προκλητικός τρόπος ταπείνωσης του συνόλου των τέως βουλευτών με εργαλείο τον εντυπωσιασμό (δια της υπερβολής) δεν τραυματίζει μόνον τα πρόσωπα που διακόνισαν με εντιμότητα και πατριωτική ευθύνη επί δεκαετίες τον Λαό και τον Τόπο, αλλά κυρίως αμαυρώνει το κοινοβουλευτικό μας σύστημα».

Ειδικά για το θέμα των συντάξεων των τέως βουλευτών, δηλαδή αυτών που έχουν νόμιμο δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους μειώθηκαν απ΄ αρχής της κρίσης μέχρι σήμερα συνολικά με το 50,4% του αρχικού ύψους τους και το υπόλοιπο ποσό που λαμβάνουν φορολογείται κατά την ισχύουσα κλίμακα.

Η δε πλήρης σύνταξη με θητεία άνω των 17 ετών στη Βουλή (δηλαδή η οροφή της σύνταξης) ανέρχεται σήμερα σε 1.950 ευρώ.

Σ.Σ. Δεν καταλάβαμε, όμως, γιατί βγήκε διευκρινιστική ανακοίνωση για την σύνταξη των βουλευτών; Για να τους λυπηθούμε;

spirospero

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΙΤΕ: Πόση σύνταξη παίρνουν οι βουλευτές μας…!!!"

Ακίνητα: Ανύπαρκτη η ζήτηση, λέει η Alpha Bank

Η ζήτηση ακινήτων είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη εξαιτίας αφενός της υπέρμετρης φορολογικής επιβάρυνσης των ακινήτων το 2013 και αφετέρου των υψηλών αντικειμενικών αξιών σε πολλές περιοχές, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών της Alpha Bank, όπως διατυπώνονται στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Γενικά, η αγορά ακινήτων επιβαρύνθηκε δυσανάλογα από τον Σεπτέμβριο του 2011 εξαιτίας και της μεγάλης έλλειψης ρευστότητας στην οικονομία και της κάθετης πτώσης των προσδοκιών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών για την πορεία της οικονομίας, αλλά και την εξέλιξη των οικονομικών του κάθε νοικοκυριού και επιχείρησης.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη για αναζωπύρωση των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων, στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Η ανάκαμψη των συναλλαγών στην αγορά αυτή θα συμβάλει στην ανάκαμψη και των επενδύσεων σε ακίνητα, από τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα που διαμορφώνονται σήμερα μετά από 5 έτη συνεχούς πτώσης. Θα συμβάλει, επίσης, στην ανάκαμψη και άλλων κλάδων της ελληνικής οικονομίας, των οποίων η δραστηριότητα έχει σήμερα καταποντιστεί εξαιτίας της μεγάλης κρίσης στην αγορά ακινήτων, εκτιμούν οι αναλυτές της τράπεζας.

Στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά ακινήτων υπάρχει μια ταχέως αυξανόμενη προσφορά ακινήτων (ιδιαίτερα παλαιών) από ιδιοκτήτες που είτε έχουν ανάγκη να ρευστοποιήσουν ένα μέρος της ακίνητης περιουσίας τους για να καλύψουν τρέχουσες οικονομικές τους ανάγκες στην περίοδο της κρίσης, ή προσπαθούν να πουλήσουν ακίνητα για να αποφύγουν την υπέρμετρα υψηλή φορολογία ακινήτων το 2013, όπου προβλέπεται να επιβληθούν επί των ακινήτων τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικοί φόροι.

Ωστόσο, αυτή η αυξανόμενη προσφορά ακινήτων δεν βρίσκει ανταπόκριση από την πλευρά της ζήτησης παρά τη μείωση των τιμών των ακινήτων με αποτέλεσμα να μιλούν πολλοί σήμερα περί «εγκλωβισμένων» στην αγορά ακινήτων, αναφέρεται στην ανάλυση της τράπεζας.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακίνητα: Ανύπαρκτη η ζήτηση, λέει η Alpha Bank"

ΕΟΠΥΥ: Πως θα πάρετε έκπτωση από τη ΔΕΗ αν είστε ασθενής! - Τι πιστοποιητικά απαιτούνται


Κοινωνικό τιμολόγιο από τη ΔΕΗ με εκπτώσεις μπορούν να εξασφαλίσουν εκτός των άλλων οι ασθενείς και ειδικά οι χρονίως πάσχοντες, απολαμβάνοντας εκπτώσεις. Δείτε τι πιστοποιητικά χρειάζονται με βάση τις διευκρινήσεις του ΕΟΠΥΥ.


Εκατοντάδες ασθενείς ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ προστρέχουν στον Οργανισμό προκειμένου να ενημερωθούν για το πώς θα εξασφαλίσουν κοινωνικό τιμολόγιο στη ΔΕΗ δηλαδή ουσιαστικά εκπτώσεις, γεγονός βέβαια που αποδεικνύει και την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ασφαλισμένοι.

Ειδικά όσοι έχουν χρειάζονται μηχανική υποστήριξη μέσα στο σπίτι τους φαίνεται ότι έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη.

Έτσι ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι απαιτούνται μια σειρά από δικαιολογητικά. Ειδικότερα χρειάζεται:

Ειδικά για την κατηγορία ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, οι αιτούντες Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ οφείλουν να δηλώνουν επιπλέον των άλλων, τον αριθμό πρωτοκόλλου βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς.

Οι συγκεκριμένες Ιατρικές Γνωματεύσεις/βεβαιώσεις αφορούν πιστοποίηση ασθενείας και δεν έχουν προληπτικό χαρακτήρα, επισημαίνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο από τον θεράποντα ιατρό και το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας του έχει συνάφεια, αφορά την παρούσα κατάσταση του ασφαλισμένου, όπως αυτή προκύπτει από τα ευρήματα του Βιβλιάριου Ασθενείας, τις Εργαστηριακές Εξετάσεις και την κλινική εξέταση.

Επισημαίνεται ότι ο Ιατρός δύναται να παραπέμψει τον ασφαλισμένο σε Νοσοκομείο όταν κρίνει ότι δεν δύναται να εξυπηρετηθεί εντός των δυνατοτήτων του Οργανισμού.

Η ιατρική Γνωμάτευση χορηγείται κατόπιν έγγραφης αιτήσεως του ασφαλισμένου στην οποία αναφέρεται το όνομά του και ο σκοπός για τον οποίο προορίζεται η Ιατρική Γνωμάτευση.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Πως θα πάρετε έκπτωση από τη ΔΕΗ αν είστε ασθενής! - Τι πιστοποιητικά απαιτούνται"

Ανασχηματισμός εν όψει, φουντώνουν τα σενάρια

Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό, ωστόσο αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει πριν ολοκληρώσει ο ένας από τους κυβερνητικούς εταίρους, το ΠΑΣΟΚ, τις εσωκομματικές του διαδικασίες, δηλαδή το συνέδριό του που ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 3 Μαρτίου.

Σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να αποφύγει το ενδεχόμενο εισόδου του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση, κι αν εκφραστεί τέτοια επιθυμία από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τότε ο ανασχηματισμός θα καθυστερεί διαρκώς και οι κυβερνητικές αλλαγές θα γίνονται μεμονωμένα και με το σταγονόμετρο, στο μοντέλο Βιρβιδάκη.

Από την πλευρά του άλλου κυβερνητικού εταίρου, η ΔΗΜΑΡ δεν θέλει να βγουν από το κυβερνητικό σχήμα οι υπουργοί Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, κάτι που προκαλεί δυσφορία στο κέντρο της κυβέρνησης.

Τα σίγουρα του ανασχηματισμού -σύμφωνα με την εφημερίδα- είναι το υπουργείο Υγείας, όπου μάλλον όλα αλλάζουν, και το «σπάσιμο» του Ανάπτυξης.

Αλλαγές πιθανολογούνται επίσης στο ΥΠΕΚΑ και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Υπάρχει, επίσης, σειρά από πρόσωπα που δεν μετακινούνται. Ο Γιάννης Στουρνάρας μένει στο υπουργείο Οικονομικών, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στο υπουργείο Παιδείας, ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στο υπουργείο Άμυνας.

Δεν υπάρχουν επίσης παράπονα για τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Από τους υπουργούς που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ επιτυχημένος θεωρείται ο Αθανάσιος Τσαυτάρης στο Γεωργίας. Αντιθέτως, η διατηρησιμότητα του Λιβιεράτου στο ΥΠΕΚΑ δεν είναι απόλυτη.

Η άλλη αλλαγή είναι στο χαρτοφυλάκιο του Κωστή Χατζηδάκη που θα ξανασπάσει, καθώς θεωρείται υπερβολικά φορτωμένο. Ανοίγουν λοιπόν δύο σημαντικές θέσεις, αφού εκτός από την καρέκλα του Υγείας δεν αποκλείεται να επανασυσταθεί το Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Πολλοί προεξοφλούν και έξοδο του Κωστή Μουσουρούλη από το υπουργείο Ναυτιλίας, εν μέρει και για να υπάρξει δυνατότητα εναλλαγής με βουλευτές της ΝΔ που περιμένουν. Σημαντικό ερώτημα είναι και τι θα γίνει με τον υφυπουργό Οικονομικών Μαυραγάνη, που δεν είχε τόσο πρόβλημα με τον Γ.Στουρνάρα όσο για το ότι είχε μπει στο μάτι της τρόικας που θέλει ανθρωποκυνηγητό φοροφυγάδων. Αυτός είναι άνθρωπος του Μαξίμου, ενώ βρέθηκε η λύση του γραμματέα Χάρη Θεοχάρη, ώστε να τονωθεί ο τομέας των εσόδων με ενίσχυση του εκτελεστικού τομέα. Η τελική εκτίμηση είναι ότι ο Μαυραγάνης μένει στην καρέκλα του.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανασχηματισμός εν όψει, φουντώνουν τα σενάρια"

Αναδρομικοί φόροι δωρεάς και στις λίστες γάμου!

«Παράθυρο» για να επιβάλει ακόμα και αναδρομικούς φόρους σε... λίστες γάμων, για όσους παντρεύτηκαν από το 2001 και μετά, ανοίγει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τους ελέγχους σε όσους μετέφεραν μεγάλα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού.

Ταυτόχρονα, καταργεί εμμέσως και την απαλλαγή από ελέγχους «πόθεν έσχες» για όσους επικαλούνται εισοδήματα από την πώληση κρατικών ομολόγων, εντόκων γραμματίων του Δημοσίου ή μετοχών.

Όσοι πέσουν στην παγίδα της εφορίας και δεν προσκομίσουν τα σωστά αποδεικτικά στοιχεία, απειλούνται με κατάσχεση του 30% τουλάχιστον των ποσών που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο:

- όσοι επικαλούνται χρηματικά ποσά που προέρχονται από λίστες γάμου - δώρα γάμου, ελέγχεται αν ο ισχυρισμός είναι αληθής και ότι πράγματι τα λεφτά αυτά μπήκαν στο λογαριασμό από τρίτους, μέσα στους τελευταίους δύο μήνες προ του γάμου τους.

Το βάρος της απόδειξης το φέρει ο δικαιούχος του εμβάσματος, προσκομίζοντας κάθε νόμιμο μέσο, όπως π.χ. ληξιαρχική πράξη γάμου και αντίγραφο κίνησης τραπεζικού λογαριασμού, για διάστημα μέχρι δύο μηνών πριν, έως και ενός μήνα μετά την τέλεση του γάμου.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν ότι το γράμμα του νόμου θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα μόνο σε εκείνους για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι αδικαιολογήτως έβγαλαν υψηλά ποσά στο εξωτερικό (τα οποία δεν μπορούν να δλογήσουν) και απλώς προσπαθούν να καλύψουν τα... ίχνη τους με την επίκληση της «λίστας γάμου».

Επιπλέον, απειλούνται και με αναδρομικούς φόρους αφού, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην εγκύκλιο, η δήλωση «δεν αποκλείει τον έλεγχο για την τυχόν επιβολή φόρου δωρεάς» που έπρεπε τυχόν να πληρωθεί στις περιπτώσεις αυτές.

- όσοι ισχυρίζονται πως βρήκαν λεφτά επειδή πούλησαν μετοχές (εισηγμένες ή μη), κρατικά ομόλογα ή έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, έρχονται αντιμέτωποι με αναδρομικούς ελέγχους «πόθεν έσχες».

Ως προϋπόθεση τίθεται ότι «η εκποίηση τους έχει λάβει χώρα πριν από την ημερομηνία του εμβάσματος και εφόσον βέβαια προκύπτει από νόμιμα παραστατικά (πινακίδια αγοράς - πώλησης, βεβαίωση χρηματιστηριακής εταιρίας - χρηματιστηρίου, δήλωση απόδοσης του οικείου φόρου) στα οποία απεικονίζονται οι σχετικές πράξεις».

Αλλά ο έλεγχος δεν σταματάει εδώ: «επιπλέον, σε κάθε περίπτωση ελέγχεται η οικονομική δυνατότητα απόκτησης των τίτλων αυτών από το φορολογούμενο», σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδρομικοί φόροι δωρεάς και στις λίστες γάμου!"

ΑΓΝΟ: Ή υπαγωγή στο άρθρο 99 ή στάση πληρωμών

Παύση πληρωμών θα σηματοδοτήσει τυχόν μη υπαγωγή της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, όπως υποστήριξε σήμερα, στη διάρκεια μαραθώνιας συνεδρίασης στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ο Θέμης Κωστόπουλος, γενικός διευθυντής της εταιρείας, της οποίας οι συνολικές οφειλές ανέρχονται πλέον σε δεκάδες εκατ. ευρώ.

Η τοποθέτηση του κ.Κωστόπουλου έγινε ενώπιον δύσπιστου ακροατηρίου, καθώς η αίθουσα όπου διεξήχθη η δίκη ήταν ασφυκτικά γεμάτη, μεταξύ άλλων από εργαζόμενους και κτηνοτρόφους, αντιδρώντες στο αίτημα της εταιρείας να μπει υπό την προστατευτική "ομπρέλα" του άρθρου 99.

'Οπως υποστηρίζουν, η προστασία της ΑΓΝΟ από τους πιστωτές της δεν είναι απαραίτητη, καθώς η γαλακτοβιομηχανία διαθέτει επαρκή ρευστότητα, αλλά και την απαιτούμενη ζήτηση για τα προϊόντα της: τα προβλήματά της, ισχυρίστηκαν, οφείλονται περισότερο στη μορφή της εταιρικής της σχέσης με τη μητρική "Κολιός".

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Κ. Κογκαλίδης, είναι άξιον απορίας πώς ζητείται η υπαγωγή στο άρθρο 99, όταν "καθημερινά βγαίνουν από το εργοστάσιο 120 φορτηγά με προϊόντα της ΑΓΝΟ [...] και το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης, η οποία διπλασίασε τον τζίρο της τα τελευταία εννέα-δέκα χρόνια, έχει συσσωρευμένα ρεπό και άδειες", επειδή δεν προλαβαίνει -λόγω φόρτου εργασίας- να τα χρησιμοποιήσει.

Πέραν του Σωματείου Εργαζομένων και δεκάδων κτηνοτρόφων, παρεμβάσεις κατά του αιτήματος υπαγωγής έγιναν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και πιστωτές- προμηθευτές, οι οποίοι θεωρούν υπερβολικό το κούρεμα" κατά 85% των οφειλών της γαλακτοβιομηχανίας (σ.σ. εκ των οποίων 17,5 εκατ. ευρώ αφορούν σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια της ΑΤΕ, που έχουν καταγγελθεί και περίπου 3,5 εκατ. σε οφειλές σε εργαζόμενους/ασφαλιστικά ταμεία). Αντίστοιχα, παρεμβάσεις υπέρ του αιτήματος έγιναν από 92 εκ των 380 εργαζομένους και 25 διανομείς.

Σε δύο-τρεις μήνες η απόφαση του δικαστηρίου

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του δικαστηρίου, που αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων δύο-τριών μηνών, ώς είθισται σε τέτοιες υποθέσεις, θα δείξει αν το δίλημμα "άρθρο 99 ή παύση πληρωμών" είναι πραγματικό ή πλασματικό.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, μέχρι την έκδοση της απόφασης, το δικαστήριο διατηρεί την προσωρινή διαταγή, με την οποία αναστέλλονται τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της ΑΓΝΟ, εξαιρουμένων όμως όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά επιπρόσθετα και των παραγωγών (κτηνοτρόφων).

Εν αναμονή των εξελίξεων, τα νερά τάραξε δήλωση του συνηγόρου της ΑΓΝΟ, ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τρεις υποψήφιους επενδυτές, μεταξύ των οποίων το επενδυτικό κεφάλαιο "Interglobe", με έδρα το Λουξεμβούργο. Αν οι συζητήσεις τελεσφορήσουν, η είσοδος επενδυτή θα απαλλάξει την εταιρεία από σημαντικό μέρος των χρηματοοικονομικών της "βαριδίων".

Υπενθυμίζεται ότι οι 380 εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ πραγματοποιούν κυλιόμενες απεργίες από τις 18 Φεβρουαρίου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα πολλών μηνών, αφού -όπως υποστηρίζουν- η εταιρεία τούς οφείλει χρήματα ακόμη και από τη μισθοδοσία του περσινού Νοεμβρίου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πολύωρης δίκης, εργαζόμενοι και κτηνοτρόφοι (οι κτηνοτρόφοι που εξακολουθούν να συνεργάζονται με την εταιρεία σταμάτησαν να τής παραδίδουν πρώτη ύλη από τις 15 Φεβρουαρίου), παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο, όπου είχαν αναρτήσει πανό με συνθήματα όπως: "Όχι άλλη κοροϊδία και ψευτιά" και "ΑΓΝΟ-Κολιός: Πληρωμή τώρα. Όχι στις μειώσεις, όχι στις απολύσεις".

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΓΝΟ: Ή υπαγωγή στο άρθρο 99 ή στάση πληρωμών"

Στη φυλακή ο πρώην Νομάρχηςm Λασιθίου!

Το δρόμο για την φυλακή, με αφορμή την υπόθεση διπλής υπεξαίρεσης πήρε ο πρώην (διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ) Νομάρχης Λασιθίου, Γιώργος Βασιλείου ο οποίος στην συνέχεια κατείχε και διοιητική θέση στην Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πατρίς" που υπογράφει η δημοσιογράφος Ευαγγελία Καρεκλάκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών με την έφεση να μην έχει ανα-στέλλουσα δύναμη.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για δύο κατηγορίες υπεξαίρεσης αλλά και για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται ότι διέπραξε τα σοβαρότατα αδικήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το έλλειμμα προκλήθηκε σε παρελθόντα χρόνο.

-Η πρώτη κατηγορία υπεξαίρεσης αφορά την χρονική περίοδο από 1 Φεβρουαρίου 2002 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2004. Στο επίμαχο χρονικό διάστημα ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε την ιδιότητα του προϊσταμένου του τμήματος Οικονομικής Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης φέρεται ότι αντί να καταβάλει τις εισφορές των εργαζομένων της Περιφέρειας, ιδιοποιήθηκε τα επιμέρους ποσά που αθροιστικά ανέρχονταν σε 196.302 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο κατηγορούμενος ήταν ο μόνος αρμόδιος να αναλαμβάνει από την Α’ ΔΟΥ, στην αρχή κάθε μήνα, τα ποσά που προορίζονταν για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων προς το ΙΚΑ και άλλα ταμεία και στην συνέχεια να καταθέτει τα ποσά των εισφορών σε ειδικό λογαριασμό που είχε ανοιχτεί από την Περιφέρεια σε συγκεκριμένη τράπεζα.

-Η δεύτερη κατηγορία υπεξαίρεσης αφορά την περίοδο που ως υπόλογος του έργου κατασκευής του φράγματος Αποσελέμη και προκειμένου- όπως αναφέρεται-να καλύψει τις οφειλές που είχε δημιουργήσει με τις απλήρωτες εισφορές, εξέδωσε τρεις επιταγές σε διαταγή του ΙΚΑ Ηρακλείου από τον λογαριασμό του έργου για το φράγμα. Οι τρεις επιταγές κόπηκαν στις 12 Ιουνίου 2007, στις 19 Ιουνίου 2007 και στις 2 Ιουλίου 2009, συνολικού ύψους 263.400 ευρώ.

Σύμφωνα με το βούλευμα στο ποσό αυτό είχαν φθάσει οι καθυστερημένες εισφορές μαζί με τις προσαυξήσεις.

-Τέλος η κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης αφορά στο γεγονός ότι αν και ο κατηγορούμενος ήταν υπάλληλος του Ελληνικού Δημοσίου (υπόλογος και διαχειριστής των οικονομικών πόρων του φράγματος Αποσελέμη) βεβαίωσε
ψευδώς ότι οι προαναφερόμενες επιταγές εκδόθηκαν προς πληρωμή αναδόχου του έργου και όχι σε διαταγή του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Σπανάκη, ο οποίος είχε την υπεράσπιση, ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και επιφυλάσσεται κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου να ενισχύσει την υπερασπιστική του γραμμή με επιπλέον στοιχεία που να αποδιεκνύουν την αθωότητα του.

 cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη φυλακή ο πρώην Νομάρχηςm Λασιθίου!"

Προβλέψεις-σοκ από τη Κομισιόν για την ανεργία - Θα εκτιναχθεί στο 30%

Περίπου 150.000 περισσότερους ανέργους σε σχέση με τις εκτιμήσεις που έκανε το Νοέμβριο, προβλέπει πλέον η Κομισιόν, πριν καλά- καλά ξεκινήσει η χρονιά, δικαιολογώντας έτσι τις ανησυχίες όσων προβλέπουν ανεργία στα επίπεδα του 30%.

Μάλιστα φέτος η Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και την Ισπανία όπου η ανεργία θα φτάσει το 26,9% και το 2014 το 26,6%.

Σύμφωνα με τις νεώτερες προβλέψεις της Κομισιόν, η ανεργία το 2013 θα εκτιναχθεί στο 27%, δηλαδή 3 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες (περίπου 150.000 άνθρωποι) πάνω από τις προβλέψεις του Νοεμβρίου, ενώ για το 2014 προβλέπεται μικρή υποχώρηση στο 25,7%, όταν μόλις πριν από μερικούς μήνες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμούσε ότι η ανεργία στην Ελλάδα θα υποχωρήσει στο 22,2%.

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι η Κομισιόν εκφράζει την ανησυχία της για το ότι λόγω της πίεσης στη ζήτηση, μπορεί να επηρεαστεί περαιτέρω και η απασχόληση. Παράλληλα η Κομισιόν εκτιμά ότι οι επενδύσεις θα συνεχίσουν να είναι μειωμένες στην Ελλάδα καθ' όλη τη διάρκεια του 2013 καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

Επιπλέον, οι μειώσεις στο μοναδιαίο κόστος εργασίας, χάρη στις θαρραλέες- όπως χαρακτηρίζονται- μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, αλλά και στην απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων, αναμένεται να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας μόλις ανακάμψει η οικονομία.

Το μισθολογικό κόστος ανά εργαζόμενο αναμένεται να μειωθεί κατά 7% το 2013 και 2% το 2014, αντί για μείωση 4,7% και 0,5% που προέβλεπε η προηγούμενη Εκθεση της Κομισιόν.

Τέλος, ο πληθωρισμός από 1% το 2012 θα περάσει φέτος σε αρνητικό έδαφος (-0,8%), όπου θα παραμείνει και το 2014 (-0,4%).

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβλέψεις-σοκ από τη Κομισιόν για την ανεργία - Θα εκτιναχθεί στο 30%"

Εμπόδια στην επιστροφή οφειλών

Το Δημόσιο έχει ρευστά διαθέσιμα 4 δισ. ευρώ, δηλαδή αυτή τη φορά λεφτά υπάρχουν, αλλά η καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των επιστροφών φόρων γίνεται με το σταγονόμετρο. Είναι ενδεικτικό ότι τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, πληρώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές μόλις 140 εκατ. ευρώ, αν και ο κ. Σταϊκούρας είχε υπογράψει εντάλματα για 962 εκατ. ευρώ, ενώ επεστράφησαν φόροι μόλις 43 εκατ., παρότι ο μηνιαίος στόχος είχε προσδιοριστεί σε 311 εκατ. ευρώ. Συνολικά έως χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έχει υπογράψει για 1,7 δισ. ευρώ.

Οι προσδοκίες για ένεση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία έχουν διαψευσθεί, επειδή υπουργεία και υπηρεσίες δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν τα διαθέσιμα κεφάλαια με τον τρόπο που προβλέπουν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες. Στο ΓΛΚ φτάνουν αιτήματα για πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς να συνοδεύονται από τα αναγκαία παραστατικά. Στις εφορίες, πέρα από την έλλειψη προσωπικού, έχουν εντοπιστεί έφοροι που αν και έχουν έγκριση για επιστροφή φόρου, δεν πληρώνουν προκειμένου να δείξουν καλά αποτελέσματα.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπόδια στην επιστροφή οφειλών"

Απίστευτο..Στη Σουηδία πληρώνουν για να ζήσουν μία ημέρα σαν άστεγοι [βίντεο]

Ενα ευφάνταστο, αλλά για πολλούς κατακριτέο τρόπο βρήκαν κάποιοι Σουηδοί για να βγάλουν λεφτά. Προσφέρουν στους πελάτες τους την ευκαιρία να ζήσουν μία ημέρα ως άστεγοι. Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείο Faktum που βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ δεν νοικιάζουν δωμάτια, σημεία όπου θα μπορούσε ένας πραγματικός άστεγος να περνάει τις νύχτες τους.

Το δωμάτιο-σημείο στο ξενοδοχείο Faktum κοστίζει 10 δολάρια η βραδιά και οι πελάτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την θέση τους ανάμεσα από 10 επιλογές, συμπεριλαμβανομένων ενός σημείου κάτω από μια γέφυρα, ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, ένα παγκάκι, το δάσος ή ακόμα και κάτω από τα καθίσματα ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το iefimerida,οι κρατήσεις γίνονται και μέσω διαδικτύου, καθώς στο σάιτ του ξενοδοχείου υπάρχουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας όλων αυτών των θέσεων ώστε να κάνουν την εμπειρία να φαίνεται δελεαστική.

Που αλλού θα βρείτε μια υπόγεια διάβαση να περιγράφεται ως "Νιώστε τον παλμό της πόλης από το πρωί μέχρι το βράδυ στο Gullbergsvass. Αυτή η ευχάριστη κατοικία βρίσκεται σε μια μικρή απόσταση από την ρομαντική τοποθεσία Dreamer's Quat: μια πηγή έμπνευσης για μουσικούς και καλλιτέχνες. Και όλα αυτά υπό το ευγενές άγρυπνο μάτι του Skansen Lion και των αιώνιων φρουρών του".

Βέβαια οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν πως ο πραγματικός σκοπός της πράξης αυτής είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα των 3.400 αστέγων που υπάρχουν στο Γκέτεμποργκ.


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο..Στη Σουηδία πληρώνουν για να ζήσουν μία ημέρα σαν άστεγοι [βίντεο]"

Ολη η υγεία στο χειρουργείο της τρόικας

Φύλλο και φτερό ετοιμάζονται να κάνουν όλα τα οικονομικά δεδομένα της Υγείας, των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ οι τροϊκανοί που καταφθάνουν στη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα.

Ηδη οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, ως άλλοι ελεγκτές μας, έχουν αποστείλει λεπτομερή κατάσταση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τα όσα θέλουν και απαιτούν να μάθουν για το σύστημα Υγείας.

Ειδικότερα, επιθυμούν να ενημερωθούν για όλους και για όλα: για τον αριθμό των γιατρών που είναι τελικά συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, για τα περιουσιακά στοιχεία που μεταφέρθηκαν -και αν- από τα ασφαλιστικά ταμεία που συγχωνεύτηκαν, αν έχουν πληρωθεί οι πάροχοι και αν έχουν κάνει τις εκπτώσεις που είχαν συμφωνηθεί. Ακόμη, αν τελικώς τα χρήματα που δίνονται για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ έχουν την αποτελεσματικότητα που ισχύει και στον υπόλοιπο κόσμο. Πληροφορία βέβαια που δημιουργεί νέους προβληματισμούς σχετικά με το αν η τρόικα θα πιέσει ξανά να εφαρμοστεί πλαφόν παροχών στους περίπου 10.000.000 ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.


«Εδώ και τώρα»
Οι τροϊκανοί θα συναντηθούν στις 27 Φεβρουαρίου με τις διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ, του ΕΟΦ και της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του Δημοσίου που «τρέχει» την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Αμέσως μετά θα συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπου και θα τεθεί επί τάπητος όλο το θέμα του ΕΣΥ. Οι συγχωνεύσεις, οι εργαζόμενοι, τα οικονομικά δεδομένα, οι απλήρωτες εφημερίες κ.λπ.

Γι' αυτό και τις τελευταίες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες τρέχουν να προλάβουν -στο παρά πέντε, όπως πάντα- να ετοιμάσουν όλα τα στατιστικά.

Ομως στο στόχαστρο των δανειστών μας θα μπουν και οι δυσλειτουργίες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με περίπου 140 κλειστά κρεβάτια, για τα οποία η κυβέρνηση ζητάει να παρακαμφθεί η απαγόρευση των προσλήψεων και να στελεχωθούν άμεσα. Γι' αυτό άλλωστε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Μια συνάντηση που προκάλεσε εκνευρισμό στον πρωθυπουργό, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, με αποτέλεσμα να τρίξει και τα δόντια στους υπουργούς της Υγείας για όσα δεν έγιναν.

Αλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε ενημερωμένος για τα προβλήματα τόσο στις εντατικές όσο και στη φαρμακευτική περίθαλψη, που φθίνει καθημερινά λόγω των αμέτρητων λαθών στην τιμολόγηση των φαρμάκων.

Και αυτό επειδή καθημερινά φθάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο αμέτρητες επιστολές από πολίτες, αλλά και από εταιρείες που αναλύουν όλα τα προβλήματα του χώρου.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε να λυθούν τα προβλήματα, ειδικά στις εντατικές, «εδώ και τώρα», ώστε να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Να σημειωθεί ότι καθημερινά από 20 έως 30 βαριά πάσχοντες βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι στην εντατική, προκειμένου να σωθεί η ζωή τους.

Την ίδια ώρα καθημερινά τίθενται εκτός λειτουργίας και άλλα κρεβάτια εντατικής, επειδή λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ ήταν ενημερωμένη εδώ και μήνες, μόλις πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη εργαζομένων ορισμένου χρόνου.

enet
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολη η υγεία στο χειρουργείο της τρόικας"

Γλειφιτζούρι με χρωστικές

gleifintzouriaΣε “γλειφιτζούρι μπαστούνι” ανιχνεύθηκαν οι χρωστικές ουσίες που το κάνουν μη ασφαλές.
Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ στη διενέργεια ελέγχου μετά από καταγγελία, προέβη σε δειγματοληψία στο υποκατάστημα της εταιρείας JUMBO A.E.E. που βρίσκεται στην οδό Κύπρου 12 και Ξάνθου στον Ταύρο.
Το προϊόν ήταν σε τυποποιημένες μεμονωμένες πλαστικές συσκευασίες με εμπορική ονομασία «CC 55028- CANDY CANE 28 / ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ», ημερομηνία λήξης 09.2014 και αριθμό παρτίδας 254121 ΝS.

Το «γλειφιτζούρι μπαστούνι» πουλιέται στις ακόλουθες παραλλαγές:
1) λευκό-ροζ,
2) λευκό-ρόδινο,
3) λευκό-έντονο κόκκινο,
4) πολύχρωμο.

Από αυτά τα δείγματα, μόνο το λευκό-έντονο κόκκινο είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ- ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ, αφού σε αυτό  ανιχνεύθηκαν οι χρωστικές Ε129, Ε122, Ε124 και Ε102, οι οποίες δεν αναγράφονται ως
όφειλαν στον κατάλογο των συστατικών της επισήμανσης.

Επίσης, στην επισήμανση απουσιάζει η επιπρόσθετη πληροφορία «Ε102, Ε124, Ε129 & Ε122: μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά».

Το προϊόν εισάγεται από τη Ρουμανία για την εταιρεία JUMBO A.E.E. και ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

medisense
Διαβάστε Περισσότερα » "Γλειφιτζούρι με χρωστικές"

Απαγορεύονται οι υπαίθριες ψησταριές

Πολλοί Κινέζοι διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση ότι πιθανόν θα απαγορευτούν στη χώρα οι υπαίθριες ψησταριές σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. "Δεν είναι καλά στο μυαλό τους", γράφει ένας χρήστης του διαδικτύου με το όνομα Φέιτου σε μήνυμά του στο Weibo, το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει τις υπαίθριες ψησταριές για να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στις αστικές περιοχές, μετέδωσε χθες Τετάρτη το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η ανακοίνωση αυτή σχολιάστηκε ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως από τους πολυάριθμους Κινέζους που...συχνάζουν στις αμέτρητες υπαίθριες ψησταριές σε όλες τις πόλεις της χώρας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τον Ιανουάριο η ατμοσφαιρική ρύπανση στη βόρεια και ανατολική Κίνα, συμπεριλαμβανομένου και του Πεκίνου, προκάλεσε την οργή των πολιτών και έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα. Η ατμοσφαιρική ρύπανσης στις κινεζικές μητροπόλεις προκαλείται από την καύση άνθρακα στις βιομηχανίες και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, αλλά και από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγορεύονται οι υπαίθριες ψησταριές"

Πολωνία: 500 απολύσεις σχεδιάζει η αεροπορική εταιρεία LOT

Η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σχεδιάζει 500 απολύσεις ή σχεδόν το ένα τέταρτο του συνολικού προσωπικού της, δήλωσε σήμερα στη Βαρσοβία ο υφυπουργός των Οικονομικών, Ραφάλ Μπάνιακ.

"Εκτιμούμε ότι η διαδικασία μαζικών απολύσεων αφορά 500 εργαζόμενους", μέσα σε ένα χρονικό περιθώριο που δεν είναι γνωστό, είπε ο Μπάνιακ, σύμφωνα με το επίσημο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP. Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι άλλοι 130 εργαζόμενοι αποφάσισαν να εγγραφούν σε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου τον Ιανουάριο.

Η LOT, ποσοστό 67,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας ελέγχει το δημόσιο, απασχολούσε 2.063 εργαζόμενους στα τέλη του 2012. Η εταιρία ολοκλήρωση τη χρήση της για το 2012 καταγράφοντας λειτουργικές ζημίες 115 εκατ. ζλότι (28 εκατ. ευρώ), από τα λειτουργικά κέρδη 52,5 εκατ. ζλότι που περίμενε (12,8 εκατ. ευρώ).

Το πολωνικό δημόσιο ενίσχυσε τον Δεκέμβριο πέρυσι με 400 εκατομμύρια ζλότι (95 εκατ. ευρώ) το ταμείο της LOT στο πλαίσιο υπεσχημένης δανειακής βοήθειας με ένα δισεκατομμύριο ζλότι (240 εκατ. ευρώ)--ώστε ο πολωνικός αερομεταφορέας να μπορεί να εξυπηρετεί τις δανειακές υποχρεώσεις του.

Η διοίκηση της LOT έχει παραγγείλει οκτώ αμερικανικής κατασκευής επιβατικά αεροσκάφη 787 Dreamliner από την Boeing για να ανανεώσει το στόλο των 35 αεροσκαφών που διαθέτει. Είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης που έκανε τέτοια παραγγελία.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολωνία: 500 απολύσεις σχεδιάζει η αεροπορική εταιρεία LOT"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news