facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Κλειστός ο σταθμός μετρό του Αγίου Αντωνίου λόγω δοκιμών

Κλειστός ο σταθμός μετρό του Αγίου Αντωνίου  λόγω δοκιμών
Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν τα δύο ερχόμενα Σαββατοκύριακα οι επιβάτες που εξυπηρετούνται από τους σταθμούς του μετρό «Αγιος Αντώνιος» και «Αγιος Δημήτριος», καθώς στο πλαίσιο της ένταξης των σταθμών «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ» και «ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ» στη λειτουργία της Γραμμής 2, απαιτείται η πραγματοποίηση δοκιμών για τον έλεγχο του συστήματος σηματοδότησης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι δοκιμές αυτές προγραμματίζονται για τα Σαββατοκύριακα, 23-24 Φεβρουαρίου και 2-3 Μαρτίου 2013.
Στις παραπάνω ημέρες δοκιμών, ο σταθμός «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ» της Γραμμής 2 θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας από την έναρξη της κυκλοφορίας το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου μέχρι τη λήξη της την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, καθώς και από την έναρξη της κυκλοφορίας το Σάββατο 2 Μαρτίου έως τη λήξη της την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Εκτός λειτουργίας θα τεθεί και ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος» από τις 00.30 έως τις 2.30. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δάφνη».

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού,  ο ΟΑΣΑ έχει ενισχύσει τα δρομολόγια της υφιστάμενης γραμμής τρόλεϊ 12 «ΖΑΠΠΕΙΟ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ)» και της υφισταμένης λεωφορειακής γραμμής Α13 «ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ» για τη σύνδεση του σταθμού «Άγιος Αντώνιος» με το σταθμό «Μεταξουργείο» στις 23 – 24/2 και 2 – 3/3.

Η εξυπηρέτηση των επιβατών θα γίνεται μέσω των στάσεων «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» επί της οδού Αχιλλέως (γραμμή 12) και «ΠΛ. ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ» επί της οδού Λένορμαν (γραμμές 12, Α13) όσον αφορά στο σταθμό μετρό «Μεταξουργείο» και μέσω της στάσης «ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ» όσον αφορά στο σταθμό μετρό «Άγιος Αντώνιος».
Δρομολογείται επίσης κυκλική λεωφορειακή γραμμή με ονομασία «ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ – ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου από 00:30 έως και 02:30.

Η αφετηρία και το τέρμα της γραμμής θα είναι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταθμού του μετρό «Δάφνη» και συγκεκριμένα η στάση με ονομασία «ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ». Η γραμμή θα πραγματοποιεί κυκλική διαδρομή από την εν λόγω αφετηρία, διερχόμενη από το σταθμό «Άγιος Δημήτριος» και επιστρέφοντας στο σταθμό «Δάφνη».


Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστός ο σταθμός μετρό του Αγίου Αντωνίου λόγω δοκιμών"

Παπανδρέου: «Πονάω και εγώ με τον πόνο του ελληνικού λαού»

Συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στη γνωστή δημοσιογράφο, Κριστιάν Αμανπούρ, παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, είπε πως η Ελλάδα δε χρειάζεται άλλη λιτότητα, αλλά έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα καταστήσουν πιο ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία. Ο ίδιος, μάλιστα, χαρακτηριστικά είπε: «Πονάω και εγώ με τον πόνο του ελληνικού λαού». Ο πρώην πρωθυπουργός, ακόμη, σχολίασε πως η Ελλάδα έκανε το καθήκον της, αλλά η Ευρώπη απέτυχε.

«Η λιτότητα δεν είναι λύση. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, καθώς μόνο αυτές μπορούν να κάνουν ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

«Πονάω και εγώ με τον πόνο του ελληνικού λαού. Έπρεπε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, γιατί αντιμετωπίζαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας, κάτι που φυσικά θέλαμε να αποφύγουμε. Έπρεπε να πάρουμε επώδυνα μέτρα και ο πόνος είναι ακόμα εκεί. Πιστεύω όμως ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. Την ίδια ώρα, ωστόσο, περιμέναμε να έχουμε μεγαλύτερη υποστήριξη και προστασία από το ευρωπαϊκό σύστημα, το οποίο έχει τα ελαττώματά του. Η Ευρωζώνη είναι δομημένη με ευάλωτο τρόπο και αυτό πρέπει να το λάβουμε Υπ’ όψιν μας», πρόσθεσε.

Όσον αφορά δε στη σκληρή πολιτική λιτότητας που ακολουθείται στη χώρα μας και ξεκίνησε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός, υπογράμμισε πως «δε μπορούμε να έχουμε περισσότερα μέτρα λιτότητας. Η λιτότητα ήταν πάντα προτεραιότητα όμως η πρώτη προτεραιότητα είναι να δούμε τι υπάρχει πίσω από το πρόβλημα. Γιατί υπάρχει τέτοια ύφεση. Για μένα είναι κυρίως θέμα μεταρρύθμισης. Έπρεπε να μεταρρυθμίσουμε κυβερνητικές δομές, να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, την έλλειψη διαφάνειας, τη διαφθορά. Αυτό προσπάθησα να κάνω και αυτό μακροπρόθεσμα θα δημιουργούσε μια υγιή και ανταγωνιστική οικονομία».

«Η λιτότητα δεν είναι λύση. Κάποιο είδος λιτότητας μπορεί να είναι απαραίτητο για να ελέγχουμε τον προϋπολογισμό, αλλά στο τέλος δεν θα είναι αυτή η φόρμα που θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις», σχολίασε.

«Φυσικά χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότερη βοήθεια από τις αγορές και σε αυτό το σημείο έχουμε κάνει πολύ λίγα πολύ αργά», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες, ανάμεσα στις οποίες ο τουρισμός και η ενέργεια.

Αναφορικά δε με τη μεγάλη πληγή της φοροδιαφυγής, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε περισσότερη συνεργασία σε διεθνές επίπεδο.

«Ενώ παίρνουμε μέτρα σε εθνικό επίπεδο όπως κάναμε εμείς στην Ελλάδα με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, την ίδια ώρα βλέπουμε τεράστια κεφάλαια να διακινούνται μέσω τραπεζών σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους. Σε αυτόν το τομέα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι. Η φοροδιαφυγή είναι παγκόσμιο πρόβλημα και όχι αποκλειστικά ελληνικό. Είναι λάθος και άδικο να "ελληνοποιούνται" όλα τα προβλήματα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος».

«Η Ελλάδα έκανε το χρέος της. Εντούτοις σαν Ευρώπη αποτύχαμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες των λαών μας. Είμαστε ακόμη διχασμένοι σε πολλά θέματα. Από το θέμα της τραπεζικής Ένωσης μέχρι τους τρόπους αύξησης της ανταγωνιστικότητας. Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή ηγεσία ώστε να καταστεί ένα φωτεινό παράδειγμα για όλο τον κόσμο», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός.



Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού εδώ: 

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπανδρέου: «Πονάω και εγώ με τον πόνο του ελληνικού λαού»"

Τριπλό «χαστούκι» για 100.000 τραπεζικούς υπαλλήλους

Καταργούνται επιδόματα, μειώνονται μισθοί και συντάξεις

Τριπλό σοκ για μισθούς, θέσεις εργασίας και συντάξεις φέρνουν για 100.000 τραπεζικούς υπαλλήλους οι αλλαγές που προωθούνται στις συλλογικές τους συμβάσεις.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο προς κατάργηση είναι δύο επιδόματα (γάμου και ισολογισμού) ενώ στο τραπέζι βρίσκονται οι απολύσεις αλλά και το ύψος των συντάξεων.

Η εξέλιξη που αποτελεί προπομπό ενός νέου γύρου μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις που καταβάλλουν 35 ασφαλιστικά ταμεία, είναι το ότι η Αναλογιστική Αρχή απέρριψε τη μελέτη της ΟΤΟΕ για την εξαίρεση του ΕΤΑΤ από την ένταξή του στο “μεγάλο” επικουρικό των μισθωτών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και πλέον δρομολογείται η ενσωμάτωσή του στο ενιαίο επικουρικό με επανυπολογισμό των παροχών του.

Ανατροπές έρχονται και για τους μισθούς 55.000 εν ενεργεία τραπεζοϋπαλλήλων καθώς στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων που αρχίζουν τη Δευτέρα για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης είναι προς κατάργηση το επίδομα γάμου και το επίδομα ισολογισμού, μετά τις 15 Μαϊου που λήγει η ισχύς της σημερινής σύμβασης.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων τονίζουν οτι θα υπάρξουν στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας εξόδου για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τραπεζών ο αριθμός των υπαλλήλων θα μειωθεί κατά 20.000- 25.000 μέχρι το τέλος του 2015 και παράλληλα λουκέτο θα μπει στο 30-40% των καταστημάτων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τριπλό «χαστούκι» για 100.000 τραπεζικούς υπαλλήλους"

Για... λίγους, το επίδομα ανεργίας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες - Κάτω από 5.000 οι δικαιούχοι

Στην υπογραφή του επιδόματος ανεργίας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες προχωράει, εντός του Σαββατοκύριακου, η κυβέρνηση, όμως ο αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να είναι πολύ χαμηλός.

Πρόκειται για ένα επίδομα ύψους 360 ευρώ, το οποίο θα χορηγείται από 3 έως 9 μήνες και θα δοθεί αρχικά σε ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, και στη συνέχεια σε ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ.

Ωστόσο τα πολύ αυστηρά κριτήρια που έχει θέσει η κυβέρνηση αναμένεται να περιορίσουν δραματικά τον αριθμό των δικαιούχων, οι οποίοι δεν θα ξεπερνούν τους 5.000, τη στιγμή που οι Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) τονίζει πως περίπου 40.000 ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) έχουν ανάγκη το επίδομα.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επανέλαβε τη δέσμευσή του για χορήγηση του σχετικού επιδόματος, ενώ αναφερόμενος στις αναπηρικές συντάξεις, υπογράμμισε ότι σε 10-12 μέρες θα περάσει από τη Βουλή ο νόμος που θα τους χορηγεί σύνταξη για έξι μήνες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Για... λίγους, το επίδομα ανεργίας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες - Κάτω από 5.000 οι δικαιούχοι"

Με συμφέρει να είμαι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής ακινήτου; Για να τα βάλουμε λίγο κάτω…

upside-down-houseΜε συμφέρει να είμαι ιδιοκτήτης ακινήτου;

Οι απόψεις για το θέμα διαφέρουν, επειδή διαφέρουν οι όροι των στεγαστικών δανείων, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δανείστηκε ο καθένας μας.!

davarisτου Παναγιώτη Δάβαρη*
Αντί, λοιπόν, να διατυπώσω θεωρίες και εκτιμήσεις, θα παρουσιάσω ένα συγκριτικό πίνακα, όπου φαίνονται οι διαφορές μεταξύ της αφεντιάς μου, που αγόρασε διαμέρισμα με στεγαστικό δάνειο και ενός γείτονά μου που νοικιάζει το ακριβώς ολόιδιο διαμέρισμα, σε άλλο όροφο και ο οποίος μπήκε την ίδια ημερομηνία με μένα στο σπίτι του.!

Δείτε τη διαφορά…
Γεγονός////////////////Εγώ (ιδιοκτήτης)///////////////////Ο γείτονας (ενοικιαστής)

2005 – Αποπεράτωση οικοδομής και εγκατάσταση ενοίκων./////////Πλήρωσα 3000 για να βάλω τέντες στις βεράντες και τζάκι στο σαλόνι.////////Απαίτησε από τον ιδιοκτήτη να βάλει τέντες και τζάκι, διαφορετικά δεν θα νοίκιαζε το σπίτι. Ο ιδιοκτήτης δέχθηκε και τα έβαλε. Ο ίδιος δεν πλήρωσε δεκάρα.

2005 – Πρώτος μήνας κατοίκησης/////////Ξεκίνησα να πληρώνω δόση στεγαστικού δανείου, ύψους 645 ?///////////Ξεκίνησε να πληρώνει ενοίκιο 500 ?

2007 – Ήρθε το κτηματολόγιο στην περιοχή μας.///////Πλήρωσα κάποιο ποσό για να δηλώσω το διαμέρισμα, σύμφωνα με το νόμο. Το διαμέρισμα όμως το δήλωσε και η Eurobank και χρέωσε το ποσό σε βάρος μου, παρόλο που διαμαρτυρήθηκα και ήταν παράνομο.//////////Δεν ασχολήθηκε – δεν πλήρωσε δεκάρα.

2008 – Άνοδος του επιτοκίου της ΕΚΤ στο 4,5 (αν θυμάμαι καλά)/////////Η δόση που πλήρωνα, έφτασε τα 750 ? μηνιαίως.///////Σταθερό το ενοίκιο στα 500 ?.

2009 – Σημειώθηκε σοβαρή βλάβη στην πολυκατοικία.//////////Πλήρωσα το κομμάτι που μου αναλογούσε.//////////Δεν πλήρωσε δεκάρα, γιατί το κόστος επιβάρυνε τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος.

2011 – Χαράτσι////////Πλήρωσα, ως μαλάκας.////////Δεν πλήρωσε δεκάρα, γιατί πλήρωσε ο ιδιοκτήτης.

2012 – Χαράτσι/////////Πληρώνω, ως μαλάκας.//////////Δεν πληρώνει δεκάρα, γιατί πληρώνει ο ιδιοκτήτης.

2012 – Μείωση στο επιτόκιο ΕΚΤ – ύφεση στην οικονομία//////////Η δόση μου έπεσε στα 610 ευρώ////////Επαναδιαπραγματεύθηκε το ενοίκιο και το έριξε στα 450 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να τον χάσει, γιατί πληρώνει πάντα στην ώρα του.

2012 – Θα ψηφιστούν νέα μέτρα, που θα επιβαρύνουν φορολογικά περισσότερο τα ακίνητα./////////Θα πληρώσω, ως μαλάκας.////////////Στα @@ του.

2012 – Χρωστάμε και οι δύο δανεικά και αγύριστα στις τράπεζες//////////Μου τηλεφωνούν και με απειλούν με κατάσχεση του σπιτιού, προκαλώντας μου άγχος/////////Δεν έχει τίποτα στο όνομά του, οπότε .. Στα @@ του.

2013 – Βαθαίνει η ύφεση//////////Μετάνιωσα που πήρα στεγαστικό, γιατί ζορίζομαι και δεν μπορώ πλέον να πληρώνω τις δόσεις. Δεν μπορώ να πουλήσω το σπίτι με τίποτα, γιατί κανένας δεν αγοράζει.///////////Πιθανόν, θα μετακομίσει σε άλλο μικρότερο και φθηνότερο, ανάλογα με την τσέπη του.



2035 – Ολοκλήρωση αποπληρωμής στεγαστικού δανείου (λέμε τώρα)////////////////////Θα είμαι υπερήφανος ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος 30 ετών, που θα αρχίσει να ζητάει λεφτά για επισκευές και ανακαινίσεις. Φυσικά η εμπορική αξία του θα είναι πολύ μειωμένη.////////////Θα μετακομίσει στην απέναντι νεόδμητη πολυκατοικία και θα συνεχίσει να ζει σε ένα ολοκαίνουργιο σπίτι, το οποίο σχεδιαστικά και λειτουργικά δεν θα έχει καμιά σχέση με το παρωχημένο δικό μου, χωρίς να πληρώνει χαράτσια και λοιπές μ..λακίες.!!!!!

**
Ο Παναγιώτη Δάβαρης υπήρξε αξιωματικός του Π.Ν. και διοικητής Υποβρυχίων.

freepen
Διαβάστε Περισσότερα » "Με συμφέρει να είμαι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής ακινήτου; Για να τα βάλουμε λίγο κάτω…"

Το Αίγιο μίλησε: "Οι σχολές ΑΤΕΙ θα μείνουν εδώ!" - Πρωτοφανής λαοθάλασσα στη Νέα Εθνική Οδό


ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ...


"Δε θα κλείσει το ΤΕΙ ποτέ, Υπουργέ, Υπουργέ" βροντοφώναξαν σήμερα χιλιάδες Αιγιώτες κάθε ηλικίας, που σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της περιοχής συγκέντρωση, έστειλαν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως η μεταφορά των δύο σχολών ΑΤΕΙ από το Αίγιο σε Πάτρα και Αθήνα δεν θα είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Οι διαδηλωτές, μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ και ταξί στον Ανατολικό Κόμβο Αιγίου και έκλεισαν για δύο ώρες τη Νέα Εθνική Οδό, σε μια "προειδοποιητική" κίνηση όπως διεμήνυσαν. Παράλληλα με την προγραμματισμένη για σήμερα συγκέντρωση, τα εμπορικά καταστήματα, τα περίπτερα, τα καταστήματα εστίασης-αναψυχής, τα φαρμακεία, οι γιατροί, οι δικηγόροι και όλοι οι φορείς και σύλλογοι της περιοχής σταμάτησαν κάθε επαγγελματική δραστηριότητα "νεκρώνοντας" το Αίγιο. "Κλείνουμε μια μέρα για να μην κλείσουμε για πάντα" ήταν το κεντρικό νόημα της παναιγιάλειας αυτής απεργίας, που πραγματικά δεν είχε προηγούμενο.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Αμβρόσιος, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Μητρόπολης. Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Νταβλούρος Αθανάσιος (ΝΔ), Κανελλοπούλου Μαρία (ΣΥΡΙΖΑ), Τσούκαλης Νικόλαος (ΔΗΜΑΡ) και ο τ. Υφυπουργός Σπηλιόπουλος Κώστας (ΠΑΣΟΚ) που όλοι ανεξαιρέτως τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης των ΤΕΙ στο Αίγιο. Το παρών έδωσαν και οι αιγιώτες πολιτικοί Νατάσα Ράγιου και Άγγελος Τσιγκρής.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος που με ένα έντονα φορτισμένο συναισθηματικά λόγο αναφέρθηκε στην ιστορία της ίδρυσης και λειτουργίας των ΤΕΙ στο Αίγιο. Αφού επεσήμανε ότι τον τελευταίο καιρό ο Δήμος Αιγιάλειας και οι Δημοτικές του Ενότητες βάλλονται διαρκώς από αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, αναφέροντας το κλείσιμο της ΔΟΥ και ΙΚΑ Ακράτας, τον αγώνα για τη διατήρηση της ΔΟΥ Αιγίου, του Τελωνείου και του ΟΑΕΕ, επισήμανε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει τα ΤΕΙ να παραμείνουν στο Αίγιο.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος ανέφερε : «Τα ΤΕΙ Αιγίου, από το 2003 οπότε και ιδρύθηκαν σχεδιάστηκαν να γίνουν μια σχολή με τέσσερα τμήματα Επιστημών Υγείας. Αυτό σχεδιάστηκε, αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ Δήμου και Πολιτείας και αυτό υπογράφτηκε στο συμβόλαιο δωρεάν παραχώρησης της έκτασης και των χώρων όπου στεγάζονται τα ΤΕΙ. Η πόλη ζητά από την Πολιτεία να σεβαστεί την υπογραφή της και να ολοκληρώσει τη συμφωνία και τους όρους του συμβολαίου».

Τη μεγάλη συγκέντρωση χαιρέτησαν με μηνύματα συμπαράστασης οι Βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Χατζηλάμπρου (ΣΥΡΙΖΑ) και Αρβανίτης (Χρυσή Αυγή), ενώ διαβάστηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, των εργαζομένων στην ΕΒΟ, των Συμβουλιών των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Αιγιάλειας. Τέλος το σχετικό ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής υπογράφουν : Ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Αιγιάλειας, η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση (ΠΑΕΚ) Αχαΐας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγιάλειας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιάλειας, η Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης-Αναψυχής Αιγιαλείας, η Συντεχνία Αρτοποιών, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, ο Σύλλογος Υδραυλικών, ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων, ο Σύλλογος Αυτοκινητιστών, το Σωματείο Ταξί Αιγιαλείας, τα Ραδιο-Ταξί Αιγίου, το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου, ο Σύλλογος Μηχανικών-Εργοληπτών Αιγιαλείας.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

1. Τα ΤΕΙ Αιγίου είναι βιώσιμα από πλευράς ζήτησης και επιπέδου φοιτητών και διαθέτουν άριστο επιστημονικό-διδακτικό προσωπικό. Ο βαθμός εισαγωγής στα ΤΕΙ Αιγίου είναι από τους υψηλότερους ανάμεσα σε όλα τα ΤΕΙ της χώρας, οι εγγραφόμενοι φοιτητές καλύπτουν κάθε χρόνο το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων, ενώ υπάρχουν και φοιτητές από το εξωτερικό που τα επιλέγουν καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

2.Τα ΤΕΙ Αιγίου είναι βιώσιμα από πλευράς χώρων καθώς λειτουργούν σε εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν από το Δήμο (70 στρέμματα και 18.000 τετραγωνικά στεγασμένων χώρων) και υπάρχει απεριόριστη δυνατότητα επέκτασης και κάλυψης οποιασδήποτε μελλοντικής απαίτησης.

3. Τα ΤΕΙ Αιγίου είναι βιώσιμα από πλευράς λειτουργικών απαιτήσεων καθώς διαθέτουν τακτικά μέλη διδακτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, στους παραχωρημένους από το Δήμο Αιγίου χώρους μπορούν να αναπτυχθούν επωφελείς οικονομικά δράσεις συνδεδεμένες με τον Πολιτισμό, την Παιδεία και την Ψυχαγωγία.

4. Τα τελευταία δέκα χρόνια η ανάπτυξη της πόλης του Αιγίου συνδέθηκε άρρηκτα με την ίδρυση και λειτουργία των ΤΕΙ. Ενδεχόμενη απομάκρυνση των ΤΕΙ θα έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή της πόλης.

Τα ΤΕΙ Αιγίου σχεδιάστηκαν να γίνουν μια σχολή με τέσσερα τμήματα Επιστημών Υγείας. Αυτό σχεδιάστηκε, αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ Δήμου και Πολιτείας και αυτό υπογράφτηκε στο συμβόλαιο δωρεάν παραχώρησης της έκτασης και των χώρων όπου στεγάζονται τα ΤΕΙ.

Η πόλη ζητά από την Πολιτεία να σεβαστεί την υπογραφή της και να ολοκληρώσει τη συμφωνία και τους όρους του συμβολαίου.















ΚΑΙ...ΑΛΟΓΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ!

Τις καρδιές όλων έκλεψαν και δύο...άλογα (!) που μαζί με τους διαδηλωτές συμμετείχαν στο κλείσιμο του δρόμου. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι, με τους συγκεντρωμένους να δίνουν ραντεβού σύντομα ξανά στην εθνική οδό, αν το Υπουργείο Παιδείας δεν ανοίξει τα αυτιά του και δεν ακούσει το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για παραμονή των δύο σχολών στο Αίγιο. Σημειωτέον πως ένα νέο και πιο μακρυχρόνιο κλείσιμο της Ν.Ε.Ο., σε συνδυασμό με τα κατολισθητικά φαινόμενα στο ύψος του Πλατάνου που κρατούν κλειστή στο σημείο την Π.Ε.Ο., θα μπορούσε στην κυριολεξία να δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα στο εθνικό οδικό δίκτυο.



filodimos
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Αίγιο μίλησε: "Οι σχολές ΑΤΕΙ θα μείνουν εδώ!" - Πρωτοφανής λαοθάλασσα στη Νέα Εθνική Οδό"

Ηλεκτρονικά όλες οι δηλώσεις!

Ηλεκτρονικά θα υποβληθούν από φέτος όλες οι φορολογικές δηλώσεις, με μοναδική εξαίρεση εκείνες των μισθωτών και των συνταξιούχων που έχουν εισόδημα έως 6.000 ευρώ και οι οποίοι δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν καθόλου φορολογική δήλωση. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 
επίσης από φέτος το υπουργείο Οικονομικών καταργεί τις εφτά μηνιαίες δόσεις στην πληρωμή του φόρου εισοδήματος, επαναφέροντας το παλαιό σύστημα που προέβλεπε είτε εφάπαξ καταβολή είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. 

Αιτία για την απαλοιφή των πολλών δόσεων είναι η κατάρρευση των δημόσιων εσόδων, που προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας» 1.000.000 φορολογούμενοι (περιλαμβανομένων και όλων των νέων πάνω από 18 ετών) που πέρυσι υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση έντυπα σύντομα θα πρέπει να πάνε στις εφορίες για να προμηθευτούν κωδικούς προκειμένου να προετοιμαστούν για την υποβολή των φετινών δηλώσεων. 


Οι περισσότεροι θα χρειαστούν λογιστές, των οποίων οι ταρίφες που παίζουν στην αγορά είναι από 25 ευρώ για απλές δηλώσεις έως 250 ευρώ για περισσότερο σύνθετες δηλώσεις. 


Το κόστος για τους φορολογουμένους θα είναι σημαντικό και μάλιστα μεσούσης της ύφεσης που πνίγει την οικονομία.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο απίθανος γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης (που φαίνεται να ήρθε μόλις από το Διάστημα...) έχει ζητήσει από τους λογιστές να κάνουν δωρεάν τις δηλώσεις στους συνταξιούχους πάνω από 70 ετών και με ετήσια εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.


Ο προαναφερόμενος, που είναι και «πατέρας» της ιδέας για ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, εντοπίζεται συχνά να σερφάρει στο διαδίκτυο, στα social media, και να πλασάρει τις ιδέες του, που κατόπιν υιοθετεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


Στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για τον εξέλιξη του Προϋπολογισμού τον πρώτο μήνα του 2013, σε δραστική μείωση των επιστροφών φόρου. 


Τον Ιανουάριο επιστράφηκαν στους φορολογουμένους μόλις 43.000.000 ευρώ φόροι, ενώ είχε προϋπολογιστεί ότι θα επιστραφούν 311.000.000 ευρώ. 


Επιπλέον, τα προ επιστροφών φόρου έσοδα διαμορφώθηκαν τον Ιανουάριο στα 4,42 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,659 δισ. ευρώ (υστέρηση 239.000.000 ευρώ).


Αίσθηση προκαλούν και οι μεγάλες αστοχίες στις εισπράξεις από έμμεσους φόρους. 


Τα στοιχεία του Προϋπολογισμού δείχνουν υστέρηση 295.000.000 στους φόρους που επιβάλλονται στην κατανάλωση και υστέρηση 161.000.000 στις εισπράξεις από τον ΦΠΑ.


Προκειμένου να «μπαλώσει» τις τρύπες του Προϋπολογισμού ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε εντολή χτες για επανέλεγχο υποθέσεων που αφορούν τους 1.750 μεγάλους φορολογουμένους.


Πρόκειται για άτομα που είτε

-έχουν τεκμαρτό εισόδημα πάνω από 150.000 ευρώ,
-έχουν προχωρήσει σε αγορές περιουσιακών στοιχείων πάνω από 450.000 ευρώ,
-έχουν ακίνητη περιουσία που η αξία της ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του υπουργείου ετοιμάζουν το νέο καθεστώς που θα υποχρεώνει όλους τους φορολογουμένους σε ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.


dimokratianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικά όλες οι δηλώσεις!"

Την ενοχή επτά κατηγορουμένων του Επαναστατικού Αγώνα πρότεινε ο εισαγγελέας


Την ενοχή των επτά από τους οκτώ κατηγορουμένους για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», μεταξύ των οποίων και των καταζητούμενων Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα, πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εδώ και καιρό εκδικάζει την υπόθεση στην ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την αθώωση της Μαρίας Μπεραχά, συζύγου του κατηγορούμενου Κώστα Γουρνά, ο οποίος μαζί με τους ανωτέρω φυγόδικους, από τη στιγμή της σύλληψής τους, έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης.

>Ωστόσο ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε στο δικαστήριο να αθωώσει τους τρεις «βασικούς» κατηγορούμενους (Ν. Μαζιώτη, Κ. Γουρνά και Π. Ρούπα) από τη συμπληρωματική κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί, σύμφωνα με την οποία φέρονταν ως «διευθυντική ομάδα» της οργάνωσης. Ο εισαγγελέας τόνισε σχετικά τα εξής: «Σε μια αναρχική οργάνωση δεν υπάρχει ιεραρχία, αλλά και δεν προέκυψε ιεραρχία».

Η πρόταση του εισαγγελέα είναι οι τρεις ανωτέρω να κηρυχθούν ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απλή συνέργια στα χτυπήματα της οργάνωσης και προμήθεια και κατοχή όπλων και πυρομαχικών, ενώ για τους συγκατηγορουμένους τους Χριστ. Κορτέση, Σαρ. Νικητόπουλο, Ευαγγ. Σταθόπουλο και Κ. Κάτσενο να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα της συμμετοχής στην οργάνωση. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό ενδεικτικά στοιχεία ενοχής για τους τέσσερις τελευταίους είναι ότι «μιλούσαν συνωμοτικά στα τηλέφωνα» και ότι «έκαναν συναντήσεις στο άλσος και όχι σε καφετέριες». Επίσης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ισχυρή ένδειξη ενοχής τους είναι και «η άρνησή τους να δώσουν δείγμα για εξέταση DNA».

Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι από την πρώτη στιγμή αρνούνταν ότι είχαν σχέση με την οργάνωση και καταγγέλλουν τη δίωξή τους ως πολιτική και ως απόρροια των φιλικών τους σχέσεων με συγκατηγορουμένους τους που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Οι Ν. Μαζιώτης και η σύντροφός του Π. Ρούπα καταζητούνται καθώς παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν όταν αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη συμπλήρωση του 18μηνου προσωρινής κράτησης.

Το ζευγάρι πριν από λίγες ημέρες, κατά το στάδιο απολογιών των συγκατηγορουμένων τους, απέστειλαν μέσω της συνηγόρου τους επιστολές στο δικαστήριο στις οποίες υπεραμύνονταν της πολιτικής επιλογής τους να συμμετέχουν στον «Επαναστατικό Αγώνα».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Την ενοχή επτά κατηγορουμένων του Επαναστατικού Αγώνα πρότεινε ο εισαγγελέας"

Πρώην και νυν υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου έκλεψαν 600.000 από το κράτος σε ένα χρόνο

- Είχαν καταφέρει να λαμβάνουν τις συντάξεις νεκρών ανθρώπων
- Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις δεν γνώριζε η μία τη δράση της άλλης στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους
- Η μία οργάνωση είχε κλέψει μέσα σε 6 μήνες περίπου 479.000 ευρώ
- Σύμφωνα με πληροφορίες η μία υπάλληλος βρισκόταν ήδη σεαργία για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία

Δύο εγκληματικές οργανώσεις «τρωκτικών» υπεξαίρεσης συντάξεων νεκρών, δρούσαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθησαν μία υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους που μάλιστα βρισκόταν σε αργία, μία πρώην υπάλληλος και μία συνταξιούχος της ίδιας υπηρεσίας καθώς επίσης και τρία ακόμη άτομα που συμμετείχαν σε δύο αυτοτελείς εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες με τη μέθοδο της εκταμίευσης χρημάτων μέσω εικονικών συντάξεων, είχαν υπεξαιρέσει απο το δημόσιο περίπου 600.000 ευρώ τον τελευταίο χρόνο.

Στη μία ομάδα συμμετείχαν μία συνταξιούχος υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και δύο ακόμη άτομα, που «οικειοποιούνταν» σε δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς τις συντάξεις νεκρών ατόμων.

Από τον Οκτώβριο του 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012 με αυτόν τον τρόπο φαίνεται να είχαν υπεξαιρέσει 479.000 ευρώ.

Η δεύτερη ομάδα, η οποία αποτελούταν από μία πρώην υπάλληλο της συγκεκριμένης υπηρεσίας, μία υπάλληλο, η οποία από τον Σεπτέμβριο του 2012 βρίσκεται σε αργία, και ο σύζυγός της, από το 2004 έως και το 2011 υπεξαίρεσαν 68.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της μίας ομάδας δεν γνώριζαν τις δραστηριότητες της άλλης, αλλά δρούσαν παράλληλα με τον ίδιο τρόπο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώην και νυν υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου έκλεψαν 600.000 από το κράτος σε ένα χρόνο"

Τα τελευταία λόγια της 27χρονης: «Μαμά, βοήθεια... Πνίγομαι», είπε και κόπηκε η γραμμή..Βίντεο

Αυτόπτες μάρτυρες, οι οδηγοί που βρισκόντουσαν στα διπλανά αμάξια, μίλησαν με την άτυχη κοπέλα, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή. Δείτε πως περιγράφουν τις τραγικές στιγμές.. 


Τι λέει ο πατέρας της 27χρονης..

«Μαμά βοήθεια, πνίγομαι». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της 27χρονης Μαρίας – Αγγελικής Ματράγκου, που έχασε την ζωή της τόσο άδικα σήμερα το πρωί, την ώρα που πήγαινε στην δουλειά της.


 Η 27χρονη νεαρή ιδιωτική υπάλληλος δεν φανταζόταν όταν ξεκινούσε από το σπίτι της για την δουλειά της, μια ημέρα ρουτίνας όπως όλες οι άλλες πώς η σφοδρή κακοκαιρία θα μετατρεπόταν στον εφιάλτη, που τελικά θα της στερούσε την ζωή λίγη ώρα αργότερα.

 Ο χαμός της νεαρής από το Άργος έχει προκαλέσει οδύνη σε συγγενείς, φίλους και τους συναδέλφους της, με τους οποίους μίλησε επίσης λίγο πριν πεθάνει.

 Ανατριχιαστικές οι τελευταίες της στιγμές Στον δρόμο για την δουλειά το αυτοκίνητό της έπεσε σε μια λακκούβα και τρόμαξε. Άρχισε πανικόβλητη να τηλεφωνεί, πρώτα στους συναδέλφους και μετά στην μητέρα της. «Μαμά, φοβάμαι», είπε κλαίγοντας, όπως αποκαλύπτει ο μπαμπάς της στο Star.
«Μπήκαν νερά στο αμάξι... Μετά σταμάτησε να μιλάει», συμπληρώνει ο μπαμπάς της, ενώ η μητέρα της ακούγεται ολοκάθαρα από μέσα να σπαράζει ...Σπαρτάριζε το σώμα της – Προσπαθούσαν να την βοηθήσουν οι οδηγοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγοί, που είχαν επίσης εγκλωβιστεί στο σημείο, την έβγαλαν έξω και την ξάπλωσαν στο οδόστρωμα. Η νεαρή σπαρταρούσε, ενώ λίγο αργότερα κατέρρευσε.

 Συγκλονιστική η μαρτυρία της υπεύθυνης του Σισμανογλείου «Κάναμε ότι μπορούσαμε… Όλο το team του νοσοκομείου προσπάθησε να την συνεφέρει, όμως η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της», λέει η διοικήτρια του νοσοκομείου, κ. Οικονόμου και εξηγεί: «Όταν έφτασε εκεί το ασθενοφόρο η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της. Προσπάθησαν και οι εργαζόμενοι μέσα στο ασθενοφόρο με απινιδωτή να την επαναφέρουν όμως δεν γινόταν τίποτα…». Σε άθλια κατάσταση οι γονείς της «Οι γονείς της ειδοποιήθηκαν από το νοσοκομείο. Ήρθαν εδώ και τώρα δέχονται την βοήθεια ψυχολόγων. Η κατάσταση τους είναι πολύ άσχημη»…




Τι δήλωσε ο πατέρας της άτυχης 27χρονης..στο Star.


«Πήγαινε στην δουλειά της και σε κάποιο σημείο του δρόμου που είχε πολύ βροχή σταμάτησαν τα αυτοκίνητα. Μπήκαν νερά στο αμάξι και φοβήθηκε πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε τίποτα», λέει ο πατέρας της 27χρονης Μαρίας- Αγγελικής Ματράγκου, που έχασε το πρωί τη ζωή της στον δρόμο.
Μιλάει στην ρεπόρτερ του Star σαν να μην έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. Τα έχει «χάσει» και αυτός.  Η Αγγελική, το αγγελούδι τους είναι νεκρό…
«Οι γιατροί θα κάνουν νεκροψία και θα μας πούνε… Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι φοβήθηκε πάρα πολύ», λέει ακόμα και προσθέτει «ήταν μόνη της στο αμάξι. Πήγαινε στην δουλειά της. Ήταν 9:30 το πρωί».
Ακούστε την μαρτυρία του πατέρα της 27χρονης στο βίντεο…


Διαβάστε Περισσότερα » "Τα τελευταία λόγια της 27χρονης: «Μαμά, βοήθεια... Πνίγομαι», είπε και κόπηκε η γραμμή..Βίντεο"

Προκλητική απάντηση από την Τουρκία: Η υφαλοκρηπίδα είναι δικιά μας.

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Ελλάδας και Τουρκίας λίγες μόλις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη για τις 5 Μαρτίου συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών που θα συνέλθει στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία των πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απαντώντας στη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τη χορήγηση αδειών έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η Τουρκία εμφανίζεται απολύτως αδιάλλακτη υποστηρίζοντας ότι οι άδειες για έρευνα δόθηκαν εντός της δικής της υφαλοκρηπίδας και ότι οι «ισχυρισμοί της Ελλάδας δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο».

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η Αγκυρα θα απαντήσει αναλόγως στην Αθήνα, αλλά δεν προτίθεται να ακυρώσει τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο defencenet.gr το νέο ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας Polarcus Samur που ήταν να αποπλεύσει αύριο για έρευνες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, τελικά θα πραγματοποιήσει έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα.

Στην Αθήνα εκτιμούν ότι η Αγκυρα αιφνιδιάστηκε από την ελληνική ρηματική διακοίνωση και το γεγονός ότι εξέδωσε μια πρώτη απάντηση περί διαγραμμάτων, σημαίνει ότι ζητάει περισσότερο χρόνο για να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Εγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Εθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο. Οι ισχυρισμοί αυτοί βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από τη χώρα μας οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών».

Εξάλλου, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι «οι άδειες που έδωσε η Τουρκία από το 2007 μέχρι τώρα στην κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) είναι εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώματά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο. Ενώ γίνονται τα απαιτούμενα βήματα για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα και το να ωφελούμαστε από τους διαύλους διαλόγου που δημιουργήθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων».

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στη ρηματική του διακοίνωση προς τον ΟΗΕ διατύπωσε σαφείς θέσεις οι οποίες στηρίζονται στη διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας που έχουν κυρώσει 162 χώρες μέλη του ΟΗΕ, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Τουρκία.

Από τη δική του πλευρά ο εκπρόσωπος Τύπου του ελληνικού ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε σήμερα ότι η διατύπωση της ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ «είναι μία κίνηση η οποία διασφαλίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Το ισχυρότερο χαρτί που έχει η Ελλάδα είναι ότι κινείται σε απόλυτη ταύτιση με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, με το εθιμικό Δίκαιο, το οποίο πρέπει να έχει οικουμενική εφαρμογή, από όλες τις χώρες και το οποίο οφείλει να σέβεται και η Τουρκία».

Ο κ. Δελαβέκουρας, μιλώντας στη ΝΕΤ, υπογράμμισε πως «επιθυμούμε σχέσεις συνεργασίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία και μπορούμε να πετύχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Αυτή είναι η βούληση της Ελλάδας. Θα πρέπει όμως αυτές οι σχέσεις να αναπτύσσονται μέσα στο πλαίσιο που θέτει το Διεθνές Δίκαιο. Απαιτείται αμοιβαίος σεβασμός».

Τόνισε, τέλος, ότι «η Τουρκία προχώρησε στην παραχώρηση αυτών των αδειών, μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει στις ίδιες τις έρευνες και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα το πράξει. Θέλω να πιστεύω ότι θα σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο. Από την πλευρά μας, έχουμε καταστήσει σαφές ότι αυτή η περιοχή είναι περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περιοχή στην οποία η Ελλάδα ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα, έχει οικονομικά συμφέροντα και θα πρέπει αυτά να γίνουν σεβαστά».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητική απάντηση από την Τουρκία: Η υφαλοκρηπίδα είναι δικιά μας."

Δώρο από την Λαγκάρντ: Κουρέψτε τα χρέη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Με τις ευχές του ΔΝΤ ως το τέλος Μαρτίου έρχεται ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Κούρεμα στα χρέη των υπερχρεωμένων δανειοληπτών προτείνει σε έκθεσή του το ΔΝΤ για να ενισχυθούν η ανάπτυξη και η κατανάλωση στις χώρες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα.

Το ΔΝΤ δημοσιοποίησε την έκθεσή του χθες τονίζοντας ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους είναι πιθανόν να ενποδίσουν την ανάπτυξη των αδύναμων ευρωπαϊκών χωρών. Το ΔΝΤ προτείνει τη θεσμοθέτηση αποτελεσματικών κανόνων που θα επιτρέπουν άμεσο κούρεμα του χρέους δανειοληπτων που βρίσκονται υπό πίεση, ενώ αναφέρεται και στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζοντας ότι ο νόμος Κατσέλη δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η Εκθεση με τίτλο «Dealing with Private Debt Distress in the Wake of the European Financial Crisis» σημειώνεται ότι αν δεν αντιμετωπιστεί το υψηλό χρέος του ιδιωτικού τομέα δεν βοηθά ούτε τους οφειλέτες ούτε τους πιστωτές και πως οι καλά σταθμισμένες ρυθμίσεις για την ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώνουν την αβεβαιότητα και επιδρούν θετικά στην οικονομία.

«Με την κρίση να έχει σχεδόν τελειώσει και την ανάκαμψη να παραμένει χλιαρή, τώρα είναι η ώρα να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ουσιαστική αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους σε μια σειρά από υπερχρεωμένες χώρες. Αυτό είναι ακόμη περισσότερο επιτακτικό επειδή θα μπορούσε να περάσουν αρκετά χρόνια έως ότου να γίνουν εμφανή τα αποτελέσματα» υπογραμμίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Η Εκθεση επισημαίνει ότι η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων διαβρώνει τα κεφαλαιακά αποθέματα των τραπεζών και δημιουργεί αβεβαιότητα για τα πιστωτικά ιδρύματα. Επικαλείται πρόσφατα ευρήματα έρευνας του Ταμείου σύμφωνα με τα οποία μια αύξηση 10% στο ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώνει τις τραπεζικές χορηγήσεις κατά 4%.

Η Εκθεση σημειώνει ότι στην Ελλάδα τα δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο έχουν εκτοξευθεί σήμερα στο 25% από 10% που ήταν πριν από τρία χρόνια.

Ερχεται ρύθμιση ως το τέλος Μαρτίου

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει ως το τέλος Μαρτίου τροποποίηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ώστε να αρκεί για τη ρύθμιση η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 50+1% των απαιτήσεων της οφειλής. Επιπλέον, όπως είπε, θα προβλέπεται και καταβολή της δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις που σήμερα υπάρχουν εξαιτίας της εκκρεμοδικίας.

Ο κ. Σκορδάς τόνισε ότι η αναδιάρθρωση των στεγαστικών θα αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ εφόσον αυτό έχει υποστεί μείωση κατά 35% από 1.1.2010. Επιπλέον θα αφορά ανέργους, πάσχοντες από βαριές ασθένειες ή και μόνιμη αναπηρία και πολυτέκνους για τους οποίους θα προβλέπουνται ειδικές ρυθμίσεις.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δώρο από την Λαγκάρντ: Κουρέψτε τα χρέη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά"

H Τουρκία δέχεται το Διεθνές Δικαιο στην Μαύρη Θάλασσα - Στο Αιγαίο δεν αναγνωρίζει ΑΟΖ


"Τα δικά μου, δικά μου, και τα δικά σου δικά μου" είναι η τακτική που χρησιμοποιεί διαχρονικά η Τουρκία. Όπου την βολεύει μνημονεύει και κάνει χρήση του  Δικαίου της Θάλασσας, ενώ στην περίπτωση του Αιγαίου έχει "εφεύρει" δικούς της νόμους και κανόνες, προκειμένου να "εξαφανίσει" την ΑΟΖ των νησιών μας (ιδίως το Καστελόριζο και την Στρογγύλη).
Η Τουρκία, αν και δεν υπέγραψε ούτε επικύρωσε τη Σύμβαση του 1982, υιοθέτησε περί το τέλος του 1986 ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα και ήρθε σε συμφωνία με την τότε Σοβιετική Ένωση για τις επικαλυπτόμενες περιοχές, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της μέσης γραμμής. Αργότερα άρχισε συνομιλίες με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για το ίδιο θέμα και ήρθε σε παρόμοια συμφωνία που είχε συνάψει με τους Σοβιετικούς.
Έτσι, ενώ η Τουρκία έχει προχωρήσει σε συνεργασία με παρευξείνια κράτη στην οριοθέτηση της ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα – μιας "κλειστής ή ημίκλειστης θάλασσας", όπως και η Μεσόγειος – αρνείται να πράξει το ίδιο και στη Μεσόγειο, τη στιγμή που η ίδια δημιούργησε προηγούμενο στη Μαύρη Θάλασσα. Αντιθέτως, στη Μεσόγειο προωθεί την αντίληψη ότι η Κύπρος αποτελείται από δύο κράτη και η αποκαλούμενη "νότιος" Κύπρος έχει μια περιορισμένη ΑΟΖ. Επιπλέον, αρνείται να αναγνωρίσει δικαιώματα ΑΟΖ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και ειδικά στο Καστελόριζο και τη Στρογγύλη, γιατί θα στερηθεί τα θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο και επιπλέον παρεμποδίζει ενδεχόμενα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Κύπρου.
Τέσσερα είναι τα βασικά σημεία της ρηματικής διακοίνωσης του ελληνικού ΥΠΕΞ που απεύθυνε προς τον ΟΗΕ, ενόψει των τουρκικών ερευνών μέρος των οποίων έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Πιο συγκεκριμένα τα τέσσερα αυτά σημεία είναι:
Ειδικότερα, τα βασικά σημεία της ρηματικής διακοίνωσης είναι τα εξής:
1. Η Ελλάδα τονίζει ότι «όλα τα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου και του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελορίζου απολαμβάνουν, πέραν της αιγιαλίτιδας ζώνης τους, θαλάσσιες ζώνες όπως κάθε άλλη εδαφική περιοχή».  Αυτό θεμελιώνεται στο άρθρο 121(2) της Σύμβασης του 1982 και στη διεθνή νομολογία.
2. Επομένως, ο ισχυρισμός της Τουρκίας ότι οι περιοχές που καθορίζονται στις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύθηκαν στις 27 Απριλίου 2012 «βρίσκονται πλήρως εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας» είναι «απολύτως αστήρικτες».
3. Η χώρα μας «ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ab initio και ipso facto για την εξερεύνηση στην υφαλοκρηπίδα και για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Αυτά τα δικαιώματα δεν θίγονται από μονομερείς πράξεις και δράσεις της Τουρκίας, όπως η χορήγηση αδειών στην ΤΡΑΟ, η οποία αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο και κατά συνέπεια δεν φέρουν νομικές συνέπειες».
4. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «τα εξωτερικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας καθορίζονται σαφώς από το Άρθρο 2(1) του νόμου 2289/1995, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον νόμο 4001/2011».
Όπως προβλέπει ο τελευταίος στο Άρθρο 156(1), «ως "υποθαλάσσιες περιοχές" νοούνται ο βυθός και το υπέδαφος των εσωτερικών υδάτων, της αιγιαλίτιδας ζώνης, της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ' ης κηρυχθεί) μέχρι την απόσταση των 200 ν.μ από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης. Ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη των οποίων οι ακτές είναι παρακείμενες ή αντικείμενες με τις ελληνικές ακτές, το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ' ης κηρυχθεί) είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας απέχει ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσης (τόσο ηπειρωτικών όσο και νησιωτικών) από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης».
Στο θέμα δε των εξωτερικών ορίων υπάρχει ήδη μια προεργασία από την εποχή που υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ήταν ο κ. Γ. Μανιάτης. Με τον νόμο 4001/2011, που τροποποίησε τον παλαιότερο νόμο του 1995 για «Αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα βάσει του άρθρου 156(1), ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη των οποίων οι ακτές είναι παρακείμενες ή αντικείμενες με τις ελληνικές ακτές, το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας ή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, αφ' ης κηρυχθεί, είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας απέχει ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσης από τις οποίες μετρείται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης, δηλαδή των χωρικών υδάτων.
Κλειδί για οριοθέτηση ελληνικής ΑΟΖ είναι το Καστελόριζο, νησί το οποίο κατοικείται και, κατά συνέπεια, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι διαθέτει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Με βάση την αρχή της μέσης γραμμής, το σύμπλεγμα του Καστελλόριζου εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ. Οι δύο αυτές παρεμβάλλονται μεταξύ τουρκικής και αιγυπτιακής, γεγονός που περιορίζει σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι κανόνες οριοθέτησης τόσο της ΑΟΖ όσο και της υφαλοκρηπίδας είναι ίδιοι, αλλά τα κράτη που προσφεύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης επικαλούνται την ΑΟΖ.
H οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ χωρών που έχουν παρακείμενες ακτές γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου (άρθρο 74, παρ. 1) και πρωτίστως χρησιμοποιείται η αρχή της «μέσης γραμμής».
Η Ελλάδα δεν έχει οριοθετήσει ΑΟΖ με καμία γειτονική χώρα και αυτό αποτελεί αρνητική παράμετρο (η συμφωνία με την Αλβανία ακυρώθηκε). Το πρώτο βήμα θα ήταν με την Κύπρο, μετά με την Αίγυπτο και τη Λιβύη και ακολούθως με την Ιταλία, με την οποία ήδη υπάρχει οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.
Το Καστελόριζο αποτελεί για την Τουρκία «αγκάθι στο μάτι» και γι΄ αυτό αρνείται ότι έχει υφαλοκρηπίδα ή ΑΟΖ. Σε περίπτωση προσφυγής στη Χάγη με την Τουρκία, τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς είναι νομικώς πανίσχυρα, όμως το δικαστήριο αυτό συνυπολογίζει και συνεκτιμά πολιτικούς παράγοντες αλλά και την αναλογικότητα. Το θέμα δεν είναι αν θα προσδώσει ή όχι ΑΟΖ στο Καστελόριζο, αλλά τι επήρεια θα επιδικάσει, με αποτέλεσμα να μη συνενωθεί η ελληνική με την κυπριακή ΑΟΖ.
Αυτό που "πληρώνει" η Ελλάδα είναι η κωλυσιεργία των κυβερνήσεων σε βαθμό κακουργήματος τις προηγούμενες δεκαετίες, οι οποίες προτιμούσαν να έχουν την "ησυχία" τους σε περιόδους "παχιών αγελάδων" κάτι που τότε το ήθελαν και οι...πολίτες (υπ'ευθύνη τους). Τώρα όμως οι ..."αγελάδες" ψόφησαν και οι πολίτε πεινάνε, και έτσι όλοι θυμήθηκαν την ΑΟΖ τώρα που είναι αργά για "δάκρυα".
defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "H Τουρκία δέχεται το Διεθνές Δικαιο στην Μαύρη Θάλασσα - Στο Αιγαίο δεν αναγνωρίζει ΑΟΖ"

Επανέρχεται το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, σύμφωνα με τον Βρούτση

Επανέρχεται το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε παρέμβασή του σε τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε σταματήσει με την κατάργηση των οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Εστιάζοντας στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, οι ξενοδόχοι σημειώνουν ότι στηρίζουν τη βιωσιμότητα ενός σημαντικού αριθμού καταλυμάτων, πλέον των 2700, σε περιοχές μειωμένης τουριστικής προσβασιμότητας. Πρόκειται κυρίως για καταλύματα μικρής δυναμικότητας, παραδοσιακά, των οποίων η λειτουργία πέρα από το εισόδημα που δίδουν στους ιδιοκτήτες τους, βοηθούν στο να εξακολουθούν κάποιες περιοχές να έχουν ζωή, να παράγεται εισόδημα και απασχόληση και κυρίως να αποφεύγεται η ερημοποίηση των πλέον απομακρυσμένων περιοχών.

«Έχω δεσμευτεί για το επίδομα στους ελεύθερους επαγγελματίες και αύριο υπογράφω την υπουργική απόφαση», τόνισε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Για τα άτομα με αναπηρία άνω του 67%, ο υπουργός είπε ότι σε 10-12 μέρες θα ψηφιστεί ο νόμος βάσει του οποίου θα παίρνουν τη σύνταξή τους για έξι μήνες, ενώ ξεκαθάρισε ότι «το θέμα τελείωσε» σε ό,τι αφορά τις ανίατες ασθένειες και τις μη αναστρέψιμες βλάβες ανθρώπων με αναπηρία, που αναγκάζονται να περνούν συνέχεια από τις επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Επανέρχεται το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, σύμφωνα με τον Βρούτση"

Κομοτηνή:.Μουσουλμάνος προσπάθησε να …πατήσει τους άνδρες της ΔΙΑΣ

Συνελήφθη και αμέσως έσπευσε με παρέμβασή του ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος

Αν το περιστατικό αυτό που μας περιέγραψε αναγνώστης συνέβαινε σε χώρα της Ευρώπης ή στην Αμερική όπου ο πολίτης που δεν έχει δίκιο αρνείται τον αστυνομικό έλεγχο αλλά απειλεί και την σωματική ακεραιότητα αστυνομικών το θέμα θα τέλειωνε άμεσα με την παραπομπή του σε δίκη με βαρύτατες κατηγορίες και θα είχε την κατακραυγή της κοινής γνώμης. 



Η απειλή της σωματικής ακεραιότητας όμως των ανδρών της ΔΙΑΣ που βρισκόταν σε υπηρεσία από μουσουλμάνο οδηγό Ι.Χ. βρήκε υποστηρικτή τον βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν που προσπάθησε με πολιτική παρέμβαση να ζητήσει την μη κράτηση του δράστη και την όσο το δυνατόν ηπιότερη αντιμετώπισή του λειτουργώντας ως …συνήγορός του.

Το επίσημο αστυνομικό δελτίο που εκδόθηκε χθες αναφέρει τα εξής: «Συνελήφθη την 20/2/2013 το απόγευμα, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και του τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 17χρονος ημεδαπός, διότι ως οδηγός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκίνητου, δεν υπάκουσε σε αλλεπάλληλα σήματα στάσης των αστυνομικών, ενώ στην προσπάθεια του να αποφύγει την ακινητοποίηση του οχήματός του και τον έλεγχο, προσέκρουσε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., προκαλώντας σε αυτήν υλικές ζημιές.


Επίσης κατά την σύλληψη του, αντιστάθηκε, προκαλώντας ελαφρές σωματικές βλάβες σε έναν αστυνομικό. Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, ο δράστης, στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, πραγματοποίησε διάφορες επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις, ενώ όπως διαπιστώθηκε δεν κατείχε άδεια ικανότητας οδήγησης».


Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που ένοιωσαν να απειλείται η σωματική ακεραιότητά τους, που ένοιωσαν την απαξιωτική στάση και την επιθετική διάθεση του δράστη, ήταν άτεγκτοι οπότε το αυξημένο ενδιαφέρον του βουλευτή χθες το βράδυ δεν απέδωσε αφού η υπόθεση παίρνει την άγουσα.


xronos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομοτηνή:.Μουσουλμάνος προσπάθησε να …πατήσει τους άνδρες της ΔΙΑΣ"

Οι βενζινοπώλες πλέον κλέβουν... νόμιμα!

«Πειραγμένες» αντλίες και νόθευση του καυσίμου είναι μόνον λίγοι από τους τρόπους που εφευρίσκουν οι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων για να κερδοσκοπούν με τον «μαύρο χρυσό» και να κερδίζουν εις βάρος των καταναλωτών.

Ωστόσο τώρα προχώρησαν ένα βήμα μπροστά και έφεραν στην αγορά αντλίες που κλέβουν… νόμιμα!

Όπως λένε στα «ΝΕΑ» οι αρμόδιοι παράγοντες της αγοράς καυσίμων, τουρκικές και κορεατικές αντλίες καυσίμων, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον πρατηριούχο να κλέβει στη χορηγούμενη ποσότητα χωρίς καν αυτός να χρειάζεται να τοποθετήσει παράνομο μηχανισμό, εισάγονται και διακινούνται ελεύθερα στην αγορά.

Επιμένουν μάλιστα ότι οι λαθρέμποροι και οι επιτήδειοι βρίσκονται διαρκώς ένα βήμα μπροστά από τις Αρχές.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση για ελέγχους, εντοπίζονται ακόμη σοβαρά κενά στο θεσμικό κομμάτι, όπως φάνηκε και με τη σύλληψη πρόσφατα της σπείρας λαθρεμπόρων με εμπλοκή μεγάλου αριθμού πρατηριούχων της Αθήνας: έκλεισε μόνο ένας μικρός αριθμός από τα πρατήρια που λειτουργούσαν υπό τον έλεγχο των συλληφθέντων, ενώ πολλά άλλα συνεχίζουν να λειτουργούν ακόμη και σήμερα αφού σε αυτά εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες αχυράνθρωποι του κυκλώματος.

Τα κενά του νόμου είναι πολλά, όπως φάνηκε από την πρόσφατη σύλληψη προσώπου που διακινούσε τουρκικές και κορεατικές αντλίες καυσίμων, οι οποίες αποδείχθηκε ότι από την κατασκευή τους δίνουν τη δυνατότητα στον πρατηριούχο να κλέψει.

Δεν χρειάζεται δηλαδή προσθήκη ειδικού μηχανισμού ή τσιπ, αφού οι αντλίες αυτές είναι έτοιμες για κλοπή από τον κατασκευαστή - και, το χειρότερο, εισάγονται ελεύθερα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι βενζινοπώλες πλέον κλέβουν... νόμιμα!"

Αυτοκτόνησε ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης της Media Markt

«Τέλος» στη ζωή του έβαλε ο ιδιοκτήτης του γερμανικού κολοσσού Media Markt, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειας, ο 89χρονος Γερμανός πολυεκατομμυριούχος Otto Beisheim, ο οποίος έπασχε από μια ανίατη ασθένεια, αυτοκτόνησε στο σπίτι του στη Βαυαρία.
Ο επιχειρηματίας ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γερμανίας χάρη στην ιδέα του να φέρει το «Cash and Carry». Ήταν ιδιοκτήτης και συνιδιοκτήτης επιχειρήσεων όπως η Media Markt, η Makro, η Saturn, η Real και τα Kaufhof, και συνιδρυτής του ομίλου Metro.
Ο Otto Beisheim υπήρξε μέλος της προσωπικής φρουράς του Αδόλφου Χίτλερ, ενώ αργότερα απέκτησε της ελβετική υπηκοότητα προκειμένου να πληρώνει λιγότερους φόρους.
Δεν έχει κληρονόμους και η περιουσία του θα διανεμηθεί σε ιδρύματα.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοκτόνησε ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης της Media Markt"

Το ίδρυμα της Βουλής ξοδεύει 368.000 ευρώ για τους ξενώνες του Πετσάλνικου

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ο απολογισμός και ο προϋπολογισμός του ιδρύματος της Βουλής για τον κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Αίσθηση προκαλούν τα ποσά που ξοδεύει το συγκεκριμένο ίδρυμα, τα οποία είναι επιπλέον του ετήσιου προϋπολογισμού της Βουλής.

Το συνολικό ποσό για το 2012 έφτασε τα 2.508.900 ευρώ ενώ από αυτά τα χρήματα 592.000 ευρώ δαπανήθηκαν για αμοιβές του προσωπικού του συγκεκριμένου ιδρύματος. Επιπλέον 368.000 ευρώ δαπανήθηκαν για τη λειτουργία του Πάρκου Εθνικής συμφιλίωσης στο Γράμμο για το οποίο είχε προκληθεί μεγάλος θόρυβος όταν το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα επί προεδρίας Πετσάλνικου.

Για εκδόσεις το ίδρυμα ξόδεψε το 2012 316.000 ευρώ, ενώ άλλα 464.000 ήταν τα ποσά για εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα έξοδα διοίκησης του ιδρύματος φτάνουν τα 170.000 ευρώ ενώ ο κωδικός με τον τίτλο απρόβλεπτες δαπάνες έχει πίστωση 130.000 ευρώ.

Το ίδρυμα λειτουργεί από το 2003 αλλά είναι η πρώτη φορά που ο προϋπολογισμός του δίνεται στη δημοσιότητα. Κι αν σκεφτεί κανείς ότι σε χρονιά πρωτοφανούς κρίσης η Βουλή ξοδεύει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για εκδόσεις πολυτελείας, εκθέσεις και συνέδρια μπορεί να φανταστεί τα ποσά που ξόδευε τα προηγούμενα χρόνια και για τα οποία υπήρχε απόλυτο σκότος ως προς τη διαφάνειά τους. Πάντως ακόμα και σήμερα παραμένει άγνωστος ο αριθμός των υπαλλήλων που δουλεύουν στο ίδρυμα, αλλά και το ακριβές ποσό της μισθοδοσίας των στελεχών του ιδρύματος.

Πάντως το μόνο θετικό είναι το γεγονός ότι για το 2013 ο προϋπολογισμός του ιδρύματος είναι ελαφρώς μειωμένος και φτάνει τα 1.856.000 ευρώ

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » " Το ίδρυμα της Βουλής ξοδεύει 368.000 ευρώ για τους ξενώνες του Πετσάλνικου"

Σχεδίαζαν απόδραση με ελικόπτερο φυλακισμένου των «Πυρήνων» από τις φυλακές Κορυδαλλού.


Στα ...ίχνη των Παλαιοκώστα και Ριζάι φαίνεται ότι βάδιζαν οι συλληφθέντες για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης και κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς». Διαπιστώθηκε ότι σχεδίαζαν να βοηθήσουν στην απόδραση φυλακισμένου των «Πυρήνων» από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, όπως είχαν κάνει και οι γνωστοί κατάδικοι! 

Το σχέδιό τους το είχαν καταγράψει και αναλύσει διεξοδικά, λεπτομέρειες του οποίου βρέθηκαν σε ένα από τα πέντε USB στη γιάφκα του Γαλατσίου.

Το ένα από τα πέντε στικάκια έχει κρυπτογραφημένο περιεχόμενο και έχει αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση-ανάλυση.

Τα υπόλοιπα τέσσερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ως περιεχόμενο :
  • Καταγραφή ενεργειών, στο πλαίσιο λεπτομερούς σχεδιασμού για απόδραση φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με χρήση ελικοπτέρου,
  • φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα Τραπεζών,
  • κείμενα επιστολών, που απευθύνονται σε φυλακισμένα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που εμπεριέχουν ιδεολογικές θέσεις και τοποθετήσεις, καθώς και μεταξύ τους διαφωνίες,
  • κείμενα από έρευνα αγοράς επιχειρησιακών υλικών και μέσων (αλεξίσφαιρα γιλέκα, μικροκάμερες κ.λπ.),
  • επιστολή των συλληφθέντων, Δημητρίου Πολίτη και Ιωάννη Μιχαηλίδη, η οποία δημιουργήθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή την 12-10-2012 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, λίγες ώρες αργότερα, την 13-10-2012,
  • κείμενο του συλληφθέντα Ιωάννη Μιχαηλίδη, το οποίο τροποποιήθηκε, για τελευταία φορά, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, την 12:56 ώρα της 22-08-2012 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την 17:58 ώρα της ίδιας ημέρας,
  • διάφορα κείμενα με ιδεολογικό περιεχόμενο.
Επίσης, από τη συνεχιζόμενη έρευνα στο παραπάνω διαμέρισμα-«οίκημα ασφαλείας», έχουν βρεθεί επιπλέον μία περούκα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχεδίαζαν απόδραση με ελικόπτερο φυλακισμένου των «Πυρήνων» από τις φυλακές Κορυδαλλού."

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news