facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Έγγραφο αποκαλύπτει τα σχέδια της κυβέρνησης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

- Θα αφορά ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους
- Το σχέδιο θα αφορά καιμισθωτούς με οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ
- Θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 50%+1 των απαιτήσεων της οφειλής
- Θα προβλέπεται καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις

Τις βασικές πτυχές του σχεδίου - ανάσα που συζητά η κυβέρνηση με την Τροϊκα για την τροποποίηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αποκαλύπτει έγγραφο του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 18 Φεβρουαρίου.

Το έγγραφο που διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρει ότι «υφίσταται ανάγκη να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικός ο Ν. 3869/2010, καθώς η μακροχρόνια δικαστική εκκρεμότητα, οδηγεί σε ομηρία όσους δανειολήπτες έχουν προσφύγει στην πρόνοια του νόμου και με τον τρόπο αυτό καθυστερεί η επάνοδός τους στην οικονομική δραστηριότητα».



«Σύμφωνα με το σχέδιο που συζητά η κυβέρνηση θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 50%+1 των απαιτήσεων της οφειλής και όχι την πλήρη ομοφωνία (100%) που απαιτούσε μέχρι σήμερα», αναφέρει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και ενημερώνει επίσης ότι «θα προβλέπεται καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας, εφόσον η προσδιοριζόμενη δικάσιμος υπερβαίνει τις προθεσμίες που θέτει ο νόμος».

«Το καταβληθέν ποσό θα συμψηφίζεται με τη ρύθμιση που τελικώς θα αποφασίσει το Δικαστήριο αποδεσμεύοντας τον οφειλέτη ακόμα και με την έκδοση απόφασης», διευκρινίζει ο κ. Σκορδάς. 

Με το έγγραφο γίνεται, επίσης, γνωστό ότι η κυβέρνηση συζητά σχέδιο για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών που θα αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας, με ενυπόθηκη απαίτηση, οι οποίοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ, προερχόμενο από μείωση του εισοδήματος τους κατά 35% από 1.1.2010. 

Επιπλέον θα αφορά ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους. 

Παράλληλα θα υπάρξει μέριμνα για τη βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου, ώστε κατά την αξιολόγηση των πληροφοριακών δεδομένων του συστήματος «Τειρεσίας» να λαμβάνονται υπόψη οι συνέπειες της δυσχερούς οικονομικής περιόδου και να δίνεται η δυνατότητα μιας πιο ευέλικτης αντιμετώπισης των συναλλασσομένων με τα πιστωτικά ιδρύματα,ανάλογα με το συνολικό τους προφίλ και όχι με βάση μεμονωμένα ατυχή περιστατικά. 

Το έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη σχετικής με την αντιμετώπιση της καταχρηστικής αύξησης του περιθωρίου κέρδους spread από τα πιστωτικά ιδρύματα και τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έγγραφο αποκαλύπτει τα σχέδια της κυβέρνησης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά"

Στο σφυρί βγήκαν 26.000 ακίνητα το 2012

Ο αριθμός των πλειστηριασμών μειώθηκε πέρυσι σε σχέση με το 2011

Παρά το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας έως 200.000 ευρώ από τους πλειστηριασμούς, στο σφυρί βγήκαν 26.000 ακίνητα το 2012. Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο έχει αποτρέψει την εκτίναξη των πλειστηριασμών τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία η αδυναμία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έχει οδηγήσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς τις τράπεζες πάνω από το 20% του δανειακού τους χαρτοφυλακίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 οι πλειστηριασμοί μειώθηκαν στις 44.000, από 52.000 το 2009 για να περιοριστούν τελικώς στις 26.000 το 2012.

Αντίστοιχη εικόνα μείωσης προκύπτει και στις αιτήσεις πτώχευσης που υποβάλλονται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις ή από πιστωτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός τους μειώθηκε το 2012 στις 720 από 800 το 2008 και 2.280 το 2006. Η αιτία είναι ότι σε συνθήκες κρίσης, δεν υπάρχει ουσιαστικά αντικείμενο διεκδίκησης, στον βαθμό που αυτά που μπορεί κάποιος να επιτύχει μέσα από τη διαδικασία της πτώχευσης είναι περιορισμένα. Η διατήρηση του προστατευτικού καθεστώτος πέραν του 2013 για τα ακίνητα πρώτης κατοικίας θεωρείται αμφίβολη στον βαθμό που η τρόικα έχει θέσει ήδη το θέμα της κατάργησης της σχετικής διάταξης. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη θεσμοθέτηση ευνοϊκής διάταξης που θα προβλέπει το πάγωμα της δόσης του στεγαστικού δανείου και την καταβολή μόνο τόκων για δύο χρόνια, με δυνατότητα επανεξέτασης για άλλα δύο επίσης.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο σφυρί βγήκαν 26.000 ακίνητα το 2012"

Ένοχη σιωπή για τα δάνεια των κομμάτων

Στα ψιλά πέρασε η κλήση των υπευθύνων από τον εισαγγελέα Πεπόνη, ακόμα και από άλλοτε... λαλίστατους βουλευτές! 

Προχθές ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης κάλεσε στο γραφείο του στελέχη των κομμάτων για να καταθέσουν σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις που είχαν λάβει τα τελευταία χρόνια.

Το θέμα έχει περάσει στα «ψιλά» αφού 
δεν συμφέρει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε τη ΝΔ που έχουν τα μεγαλύτερα δάνεια, την ώρα που οι έρευνες στρέφονται στο υπέρμετρο δανεισμό με μόνο εγγύηση τα μελλοντικά έσοδα της κρατικής χρηματοδότησης. 

Τώρα που τα ποσοστά έπεσαν, οι εγγυήσεις μετατρέπονται σε επισφαλής.


Οι οικονομικοί εισαγγελείς έδωσαν προθεσμία στους υπεύθυνους των κομμάτων να καταθέσουν γραπτά υπομνήματα έως τις 4 Μαρτίου. 


Ουδείς όμως ασχολήθηκε με αυτή την σοβαρότατη εξέλιξη.


Ωστόσο, όπως όλοι θυμόμαστε, υπήρχαν πολιτικοί που αποκάλυπταν στο παρελθόν, στοιχεία για τις υπέρμετρες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων και τώρα σιωπούν. 


Παράδειγμα, ο βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Όσο ήταν στη Δημοκρατική Συμμαχία, έδινε σημαντικά στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων. Από τη στιγμή που πέρασε στην οικογένεια της ΝΔ, οι αποκαλύψεις φαίνεται να σταμάτησαν.


Έχει καταθέσει ο κ. Αυγενάκης, ή σταμάτησε την έρευνα με τα σημαντικά αυτά στοιχεία; 


Γιατί στην υπόθεση των χρηματοδοτήσεων υπάρχει και ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, νυν διοικητής του ΙΚΑ και ταμίας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τις χρηματοδοτήσεις που μπήκαν στα ταμεία της Ιπποκράτους.  


Η ΝΔ ελέγχεται για ποσά 120 εκατ. ευρώ. Συνολικά με το ΠΑΣΟΚ ο δανεισμός ανέρχεται στα 244 εκατ. ευρώ


Για μικρότερα ποσά ελέγχονται και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ.


* Η ΝΔ φαίνεται από τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή να χρωστά τα περισσότερα χρήματα σε τράπεζες. Συνολικά χρωστά 120 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 105 εκατ. στην Αγροτική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2013) και τα 15 εκατ. στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης το 2015)


* Το ΠΑΣΟΚ χρωστά συνολικά 111.800.000 ευρώ, από τα οποία τα 96.800.000 στην Αγροτική (λήξη σύμβασης το 2013), 10 εκατ. ευρώ στην Marfin Bank (λήξη σύμβασης το 2015) και 5 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης 2015).


* Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά 6 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2014), το ΚΚΕ χρωστά 4.402.054 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2010), οι Οικολόγοι Πράσινοι χρωστούν 800.000 ευρώ.


Η υπόθεση πρέπει να πάει σε βάθος, καθώς τα ποσά των χρηματοδοτήσεων ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, πλέον έχουν μετατραπεί σε επισφαλή δάνεια που πληρώνουν τώρα οι Έλληνες πολίτες.


newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένοχη σιωπή για τα δάνεια των κομμάτων"

Γιατρός σε γιο ασθενή:Τι να τα κάνω τα κρασιά; 400 ευρώ παίρνω


Το περιστατικό έγινε στο Νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου η μητέρα του νεαρού χειρουργήθηκε με επιτυχία. 
Ο γιος της σε μια προσπάθεια να ευχαριστήσει τον ορθοπεδικό τον επισκέφτηκε στο γραφείο του και του έδωσε δύο μπουκάλια κρασί. 
Ο γιατρός όμως ήθελε φακελάκι και γύρισε και είπε με απόλυτη ψυχραιμία «Τι να τα κάνω τα κρασιά; Εγώ 400 ευρώ παίρνω».
Ο ίδιος δεν αντέδρασε, αντιθέτως έκλεισε ραντεβού για αργότερα με το γιατρό για να του φέρει τα χρήματα, ενημέρωσε ώμος την αστυνομία, του έδωσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία και εντοπίστηκαν στην τσέπη του επίορκου γιατρού, ο οποίος και συνελήφθη.


Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατρός σε γιο ασθενή:Τι να τα κάνω τα κρασιά; 400 ευρώ παίρνω"

Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε 5 χρόνια φυλακή σε πρώην βουλευτή ΝΔ που έταζε διορισμούς

Επικύρωσε την εφετειακή απόφαση ο Αρειος Πάγος με την οποία ο πρώην βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, Ευάγγελος Παπανικολάου, καταδικάστηκε σε πενταετή κάθειρξη για απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς υποσχόμενος διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, σε Τράπεζες κ.α.

Με την ίδια ποινή καταδικάζεται και ο επιχειρηματίας Στυλιανός Στεργίου, ο οποίος συνεργαζόταν με τον πρώην βουλευτή.

Οι αρεοπαγίτες δεν έκαναν δεκτές τις αιτιάσεις των Παπανικολάου και Στεργίου οι οποίοι ζητούσαν την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών.

Η αρχική ποινή ήταν έξι χρόνια, ωστόσο, το Εφετείο την είχε μειώσει σε πέντε εξαιτίας πρότερου έντιμου βίου τους.

Ακόμη, οι αρεοπαγίτες αποφάνθηκαν ότι η καταδικαστική εφετειακή απόφαση δεν παραβίασε την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, εν όψει της απαξίας της πράξης και του ύψους της ποινής που επιβλήθηκε. Δηλαδή, κρίθηκε ότι ήταν σωστό το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στους δύο κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση ο επίμαχος βουλευτής (διετέλεσε βουλευτής Αργολίδας από 16.8 - 12.10.1989 και από 8.4.1990 - 11.9.1993) από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 1997 στο Ναύπλιο με «περισσότερες από μια πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση και από κοινού με τον συγκατηγορούμενό του Στυλιανό Στεργίου και με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψε ξένες περιουσίες, πείθοντας κάποιους σε πράξη, με την εν γνώσει του παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών», η δε συνολική ζημιά που προξενήθηκε ανέρχεται στο ποσό των 73.366 ευρώ (25 εκ. δρχ.), ζημιά την οποία τελικά ωφελήθηκαν οι δύο. Σύμφωνα πάντα με την απόφαση του Εφετείου οι κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου είναι «πρόσωπα που διαπράττουν απάτες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια».

Όπως υπογραμμίζεται στην καταδικαστική απόφαση ο κ. Παπανικολάου παρίστανε «εν γνώσει του ψευδώς» ότι λόγω της μακράς βουλευτικής ιδιότητάς του και την άσκηση δικηγορίας στην Αθήνα είχε υψηλές γνωριμίες.

Λόγω των γνωριμιών αυτών έλεγε ψευδώς ο επίμαχος βουλευτής ότι μπορούσε να διορίσει τα παιδιά των ενδιαφερόμενων πολιτών στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, σε Τράπεζες και σε άλλους οργανισμούς. Μάλιστα μπορούσε να τα διορίσει σε θέσεις που εκείνοι επιθυμούσαν και μάλιστα μέσω του ΑΣΕΠ και χωρίς να συμμετέχουν σε σχετικό διαγωνισμό.

Στην όλη αυτή προσπάθεια, όπως έλεγε, συνεργαζόταν με τον κ. Στεργίου ο οποίος ήταν οικονομικά ευκατάστατος εργοστασιάρχης, με ακίνητη περιουσία στη Βούλα και στη Γλυφάδα, με καταθέσεις στις Τράπεζες και με γνωριμίες στους υψηλούς κοινωνικούς κύκλους της Αθήνας, ενώ είχε και γνωριμίες με υπουργούς και βουλευτές.

Οι υποσχέσεις αυτές έπεισαν εννέα γονείς οι οποίοι κατέθεσαν στον επίμαχο τραπεζικό λογαριασμό από 4.402 έως 13.205 ευρώ (1,5 - 4,5 εκ. δρχ.) προκειμένου να διοριστούν τα παιδιά τους.

Οπως επισημαίνει η εφετειακή απόφαση ο Παπανικολάου και ο Στεργίου γνώριζαν ότι έλεγαν ψέματα για τους υποσχόμενους διορισμούς, αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να διορίσουν στο Δημόσιο κ.λπ. (οι διορισμοί αυτοί ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν).

Παρ' όλα αυτά και οι δυο έβλαψαν περιουσιακά τους εννέα γονείς συνολικά με 73.366 ευρώ (25 εκ. δρχ.) και οφελήθηκαν το ποσό αυτό οι δύο κατηγορούμενοι, αφού ουδέποτε το επέστρεψαν παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις που δεχόντουσαν.

Τέλος, το Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι για τις εννέα αυτές περιπτώσεις οι κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου «τέλεσαν κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια» τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, δηλαδή τις τέλεσαν «επανειλημμένα με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος και έχοντας σταθερή ροπή προς τη διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων ως στοιχείο της προσωπικότητάς τους».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε 5 χρόνια φυλακή σε πρώην βουλευτή ΝΔ που έταζε διορισμούς"

Τέλος οι τριμηνιαίοι έλεγχοι από την τρόικα!

Μια απόφαση που μπορεί να δώσει ανάσα στην Ελλάδα από το Μνημόνιο πάρθηκε χθες απ' τα ευρωπαϊκά όργανα βάζοντας φρένο στους τριμηνιαίους ελέγχους της τρόικας, αλλά και στις περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις που τσακίζουν την οικονομία και αυξάνουν την ύφεση

Με βάση την απόφαση διατηρείται η εποπτεία των χωρώνπου βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ωστόσο, δεν θα απαιτείται να γίνονται τριμηνιαίοι έλεγχοι από την τρόικα.

Για τον έλεγχο θα πρέπει να έχει λάβει η χώρα το 75% της οικονομικής στήριξης.
Παράλληλα παραχωρούνται στην Κομισιόν ενισχυμένες αρμοδιότητες κατά τη διαδικασία ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών.

Θα πρέπει οι προϋπολογισμοί κάθε χρόνο να υποβάλλονται έως τις 15 Οκτωβρίου, πριν εγκριθούν από τα κοινοβούλια των χωρών μελών.

Αν τα σχέδια των προϋπολογισμών κριθούν από την Κομισιόν ότι δεν είναι σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεών τους τότε θα πρέπει να αναθεωρούνται έγκαιρα, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.

Η Κομισιόν θα πρέπει να διασφαλίζει ότι οι όποιες περικοπές δεν θα επηρεάζουν επενδύσεις που συμβάλουν στην ανάπτυξη.

Θα υπάρχει δυνατότητα χαλάρωση του χρονοδιαγράμματος για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε «εξαιρετικές περιστάσεις», τις οποίες θα κρίνει το Eurogroup.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος οι τριμηνιαίοι έλεγχοι από την τρόικα!"

Είδηση σοκ: Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που πληρώσαμε έκανε φτερά!

Απάντηση πρέπει να δώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο θέμα που αποκαλύπτει με επιστολή του ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους ότι ο Οργανισμός δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τα 600 εκατ. που έχουν συγκεντρωθεί από την ειδική εισφορά που πληρώσαμε σχεδόν όλοι οι Ελληνες.

Την αποκάλυψη κάνει με σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Ελευθεροτυπία σε ρεπορτάζ με τίτλο «Εκανε φτερά η εισφορά αλληλεγγύης» και παραθέτει το έγγραφο-non paper που απέστειλε ο κ. Κικίλιας στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Επισημαίνει ότι τα 600 εκατ. είχαν ζητηθεί με έκτακτη φορολογία από τους Ελληνες πολίτες προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία.

«Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού. Από κει και πέρα το πώς η κεντρική πολιτική διοίκηση αξιοποιεί αυτά τα χρήματα, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως, αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας» δηλώνει ο κ. Κικίλιας στην «Ε».

Ευλόγως δημιουργείται η απορία για ποιο λόγο νομοθετήθηκε η «ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» και στη συνέχεια δεν αξιοποιήθηκε σε πολιτικές αντιμετώπισής της.

Η εν λόγω εισφορά προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 38, ν. 3986/2011 και υπολογίζεται σε ποσοστό 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδοτούμενου προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, καθώς επίσης και του προσωπικού όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων/Οργανισμών, των ΝΠΙΔ αλλά και των τραπεζών.

Τι λέει η επιστολή Κικίλια

Στην επιστολή-non paper ο διοικητής του ΟΑΕΔ παρουσιάζει ανάγλυφα τις δραματικές διαστάσεις που έχει πάρει η ανεργία στη χώρα μας. Ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι οι υποτιθέμενες πολιτικές και δράσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι γράμμα κενό και απλώς μέχρι στιγμής χρυσώνουν το χάπι ενός δομικού προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας:

1.Η οικονομική ύφεση εκτός από τις παραδοσιακές ομάδες (νέοι, γυναίκες, μακροχρόνια άνεργοι) πλήττει «νέες» ομάδες πληθυσμού, ιδιαίτερα άνδρες και γυναίκες, αρχηγούς και μέλη οικογενειών, στην παραγωγική ηλικία 30-55 ετών.

2. Το 2011 στη χώρα μας καταγράφηκαν 1,5 εκατ. άτομα που ζούσαν σε νοικοκυριά στα οποία δεν εργαζόταν κανένας ενήλικας.

3. Οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας αποτελούν μόνο το 25%-35% των εγγεγραμμένων ανέργων.

4. Το ύψος και η διάρκεια του επιδόματος ανεργίας κατατάσσει τη χώρα μας στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Στη συνέχεια διέψευσε ο Κικίλιας

Το απόγευμα της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του ΟΑΕΔ διέψευσε το δημοσίευμα της «Ε», σύμφωνα με το οποίο απέστειλε έγγραφο προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, στο οποίο αναφέρει πως δεν έχουν αποδοθεί στον οργανισμό έσοδα που προέρχονται από την εισφορά αλληλεγγύης.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι με δεδομένες τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της ανεργίας είναι προφανές ότι απαιτούνται επιπλέον πηγές χρηματοδότησης των δράσεων του Οργανισμού.

Γράφει ο κ. Κικίλιας:

1. Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, ουδέποτε απέστειλε επίσημη επιστολή ή ανεπίσημο σημείωμα («non paper») στον πρωθυπουργό ή στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

2 Ο Οργανισμός στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, διαμορφώνει -ως οφείλει- τις θέσεις του, τόσο για τις ομάδες - στόχους του πληθυσμού που πλήττονται με οξύτητα από την ανεργία και χρήζουν στήριξης, όσο και για τις δράσεις που πρέπει να εφαρμοστούν. Ταυτοχρόνως, προτείνει τρόπους και ενδεχόμενες πηγές χρηματοδότησης των προγραμμάτων αυτών, μεταξύ των οποίων είναι η ανακατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ, αλλά και τα έσοδα που προέρχονται από την «εισφορά αλληλεγγύης».

3. Είναι γνωστό ότι τα έσοδα του ΟΑΕΔ προέρχονται από τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αλλά και από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος υποστηρίζει την κοινωνική παρέμβαση του Οργανισμού, με ετήσια τακτική χρηματοδότηση ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, σήμερα, με δεδομένες τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της ανεργίας, είναι προφανές ότι απαιτούνται επιπλέον πηγές χρηματοδότησης των δράσεων του Οργανισμού.

4. Η διαμόρφωση στοχευμένων πολιτικών, για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της ανεργίας, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, για το επόμενο διάστημα. Το γεγονός αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Είδηση σοκ: Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που πληρώσαμε έκανε φτερά!"

Μανιτάκης: Ένας στους πέντε εκτός Δημοσίου σε πέντε χρόνια

Άρθρο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, σχετικά με την προώθηση των μεταρρυμίσεων στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, φιλοξένησε η γαλλική εφημερίδα Le Monde, με αφορμή και την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Ελλάδα.

Στο άρθρο του, ο κ. Μανιτάκης υπογραμμίζει ότι η διοικητική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα προχωρά, κάνοντας λόγο για επικείμενο δημοσιονομικό όφελος 12%, που θα προκύψει από την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης.

Αναλυτικά, το άρθρο του κ. Μανιτάκη έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα, αντιμέτωπη με χίλια δυο εμπόδια, αγωνίζεται εδώ και τρία χρόνια για να επιβιώσει και να παραμείνει στην ευρωζώνη. Χρειάστηκε να αναγνωρίσει τις αδυναμίες της και να πάρει δρακόντεια μέτρα λιτότητας, εφαρμόζοντας ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα σταθεροποίησης και δημοσιονομικής πειθαρχίας που δεν είχε ιστορικό προηγούμενο, αποκαθιστώντας τα δημόσια οικονομικά σε διάστημα μερικών μόλις μηνών, αναδιαρθρώνοντας ριζικά το κράτος και τη δημόσια διοίκηση. Μετά από τρία χρόνια σοβαρής κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, με πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης και αλλαγής, τόσο στην οικονομία όσο και στο πολιτικό σύστημα. Η αναγκαιότητα να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις και να εγκαταλείψουμε πρακτικές που χαρακτήριζαν το «παλαιό πολιτικό καθεστώς» φαίνεται να κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης. Όσο εύθραυστη ή αβέβαιη και αν είναι ακόμη, η πρόοδος στη μεταρρύθμιση του κράτους είναι σαφής.

Δημοσιονομικό όφελος 12% κατά μέσο όρο

Σε διάστημα πέντε μηνών, υλοποιήθηκαν εκθέσεις αξιολόγησης για τις διοικητικές δομές 15 υπουργείων από επιτροπές που συγκροτούνται εξολοκλήρου από Έλληνες υπαλλήλους της διοίκησης. Εκτιμούμε ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν αναληφθεί στην κεντρική διοίκηση θα έχει ως αποτέλεσμα μια μέση μείωση των διοικητικών δομών κατά 38%, δημοσιονομικό όφελος κατά μέσο όρο 12%, ενώ η υιοθέτηση των νέων οργανογραμμάτων θα επιτρέψει τη βέλτιστη λειτουργία της διοίκησης με λιγότερο προσωπικό. Ο κύριος στρατηγικός στόχος της διοικητικής μεταρρύθμισης, δηλαδή η εις βάθος αναδιάρθρωση των διοικητικών μονάδων, σε συνέχεια της αξιολόγησης των δομών, έχει ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη. Ήδη από αυτόν το μήνα, επεκτείνεται στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα, στην αποκεντρωμένη διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, στους δημόσιους οργανισμούς. Η προσπάθεια που απαιτήθηκε από την Ελλάδα συναρτάται βεβαίως με τα υψηλά ελλείμματα των δημόσιων οικονομικών της, αλλά είναι πρωτοφανής. Ο στόχος της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων είναι συνέπεια ενός μακροοικονομικού υπολογισμού των αναγκών χρηματοδότησης του Ελληνικού Κράτους. Από λειτουργική άποψη, είναι πολύ φιλόδοξος (της τάξης του -21% σε διάστημα 5 ετών) και για να επιτευχθεί προϋποθέτει να οργανωθεί μια πρωτοφανής μετακίνηση προσωπικού ανάμεσα στις διάφορες διοικητικές μονάδες, καθώς επίσης και ένα σχέδιο επαναξιολόγησης των φορέων ώστε οι νέες δομές να έχουν τις κατάλληλες αρμοδιότητες και δυνατότητες.

Ανακτώντας την ανάπτυξη

Αυτή η μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει και να οδηγήσει στη μείωση του κόστους του Δημόσιου Τομέα χωρίς μια ελάχιστη συναίνεση. Η Ελληνική Κυβέρνηση ανέλαβε να φέρει σε πέρας τη μεταρρύθμιση με την τεχνική συνδρομή της Task Force για την Ελλάδα και τη Γαλλία, τη χώρα που πρωτοπορεί στο πεδίο της διοικητικής μεταρρύθμισης, διότι η μεταρρύθμιση αυτή είναι αναγκαία εάν θέλουμε η Ελλάδα να επανέλθει στην ανάπτυξη και να βελτιώσει τις δημόσιες υπηρεσίες της. Η μεταρρύθμιση θα απαιτήσει μακρόχρονη προσπάθεια. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν τα πάντα σε μερικούς μήνες. Ο δρόμος είναι δύσκολος γιατί προσκρούει σε πλείστα συμφέροντα και σε βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες, αλλά σε βάθος χρόνου θα τον διανύσουμε με επιτυχία. Λίγες μόνο χώρες έχουν πραγματοποιήσει τόσο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις, και ακόμα λιγότερες το έχουν πετύχει μέσα σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια. Μετά από επτά μήνες, η τρικομματική κυβέρνηση, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, θέτει τα θεμέλια για μια αλλαγή πορείας και για να μπει η μεταρρύθμιση σε θετική τροχιά. Παρότι τα δεινά για τον ελληνικό λαό μοιάζει να μην έχουν τέλος, ο λαός αυτός καταφέρνει να τα αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια σε ένα πλαίσιο σταθερότητας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και με κάθε συνταγματική εγγύηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του. Ζει με την ελπίδα να δει στον ορίζοντα την έξοδο από την κρίση, έχοντας βιώσει έντονα την απελπισία και την απογοήτευση».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μανιτάκης: Ένας στους πέντε εκτός Δημοσίου σε πέντε χρόνια"

Πόσο θα "στραγγίξουν" ακόμα τους εργαζόμενους;

Αριθμός ρεκόρ στις προσλήψεις εργαζομένων με μειωμένα ωράρια, μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία, και αντίστοιχα μειωμένους μισθούς κατέγραψε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας το 2012.

Η παράταση της ύφεσης και η κρίση στην αγορά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΠΕ, περιόρισαν τις προσλήψεις με πλήρη απασχόληση και πλήρη μισθό κατά 18,42% με αποτέλεσμα 307.600 άτομα (το 45% των νέων προσλήψεων) να αναλάβουν για πρώτη φορά εργασία με "ευέλικτες" συμβάσεις, ενώ άλλοι 84.490 ήδη απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις είχαν, μέσω μετατροπής των συμβάσεών τους, μείωση ωραρίου και αποδοχών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που υπέβαλαν οι επιχειρήσεις στο ΣΕΠΕ το 2012:

Έγιναν 683.443 προσλήψεις (-10,24% σε σύγκριση με το 2011) και το 45% από αυτές (οι 307.600) ήταν με μερική απασχόληση (τετράωρο και μισό μισθό, στη συντριπτική πλειοψηφία) ή εκ περιτροπής εργασία (για μερικές ημέρες την εβδομάδα).

Στο σύνολο των 683.443 προσλήψεων που έγιναν, το 55% ήταν συμβάσεις με πλήρη απασχόληση έναντι 59,5% το 2011 και 79% το 2009, το 35,4% με μερική απασχόληση (από 32% το 2011 και 16,7% το 2009) και το 9,6% με εκ περιτροπής εργασία (από 8,1% το 2011 και μόλις 4,3% το 2009).

Μετατράπηκαν οι συμβάσεις 84.490 εργαζομένων (+ 43,3% σε σύγκριση με το 2011) από πλήρους απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης για 49.640 (+53,1% σε σύγκριση με το '11) και σε εκ περιτροπής εργασία για άλλους 34.850 (21.478 σε συμφωνία με τον εργοδότη και 13.372 με μονομερή απόφαση του εργοδότη).

Οι προσλήψεις με πλήρη απασχόληση από 746.911 που ήταν το '09 μειώθηκαν το '12 σε 375.843 ενώ οι προσλήψεις με "ευέλικτες" συμβάσεις αυξήθηκαν από 198.227 το 2009 σε 307.600 το 2012.

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο θα "στραγγίξουν" ακόμα τους εργαζόμενους;"

Έρχεται κομφούζιο με τις καταθέσεις, λόγω αναδρομικής φορολόγησης

Πονοκέφαλο για 10 εκατομμύρια καταθέτες φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος, καθώς πλέον, οι φορολογούμενοι είναι αναγκασμένοι να δηλώσουν στη φορολογική τους δήλωση τους τόκους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν. Και να ελέγξουν εάν έχουν φορολογηθεί για τους τόκους του 2012 με συντελεστή 10%, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνουν δήλωση στην εφορία και να πληρώσουν επιπλέον φόρο.

Η υποχρεωτική αναγραφή των τόκων…

Όπως αναφέρει το money-money.gr, ο νέος φορολογικός νόμος προβλέπει ρητά ότι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να αναγραφεί το σύνολο των εισοδημάτων, ακόμη και αν αυτά φορολογούνται αυτοτελώς (δηλαδή στην πηγή τους όπως συμβαίνει με τους τόκους των καταθέσεων και τα μερίσματα) ή απαλλάσσονται της φορολογίας.

Μέχρι τώρα, οι καταθέτες πήγαιναν στις τράπεζες και ζητούσαν βεβαίωση για τους τόκους προαιρετικά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα τεκμήρια. Τώρα όμως το «παιχνίδι» ανοίγει. Το προαιρετικό γίνεται υποχρεωτικό που σημαίνει –αν θέλουμε να εφαρμόσουμε το γράμμα και το πνεύμα του νόμου- ότι θα πρέπει να αναγραφεί και το τελευταίο λεπτό του ευρώ.

Δεν είναι όμως καθόλου απλό. Οι τράπεζες θα πρέπει να ταχυδρομήσουν βεβαιώσεις σε όλους τους καταθέτες είτε έχουν εισπράξει ένα λεπτό του ευρώ από τόκους, είτε έχουν εισπράξει ένα εκατομμύριο ευρώ. Τελειώνει και ο Φεβρουάριος και το υπουργείο Οικονομικών ακόμη δεν έχει εκδώσει τις σχετικές οδηγίες.

Τα ανοικτά ζητήματα είναι πολλά: Για παράδειγμα, τι θα γίνει με τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς; Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς των 18αρηδων φοιτητών οι οποίοι δεν εμφανίζουν άλλα εισοδήματα; Θα θεωρηθεί ότι έχουν εισόδημα με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν και γι’ αυτούς τα τεκμήρια; Θα υπάρξει εξαίρεση μέχρι ένα ποσό τόκων προκειμένου να μην πήξουμε πάλι στην γραφειοκρατία;

…Και η αναδρομική φορολόγησή τους

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών καλεί τους καταθέτες να επικοινωνήσουν με την τράπεζά τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν οφείλουν χρήματα από τόκους. Ναι, προέκυψε και τέτοιο ζήτημα. Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι ο νέος συντελεστής φορολόγησης των τόκων 15% (από 10% που ήταν μέχρι τώρα) ισχύει με βάση την ημερομηνία καταβολής των τόκων. Έτσι, αν κάποιος εισέπραξε τους τόκους του στις 10 Ιανουαρίου και στη συνέχεια προχώρησε σε ανάληψη του ποσού, χρωστάει χρήματα στο ελληνικό δημόσιο και δεν το γνωρίζει. Πολύ απλά διότι η κατάθεσή του έχει φορολογηθεί με 10% και πρέπει –με βάση το υπουργείο Οικονομικών- να φορολογηθεί με 15%.

Τρία ενδεχόμενα υπάρχουν για τις περιπτώσεις καταθετών που εισέπραξαν τόκους ειδικά μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου (διότι αν τους εισέπραξαν μετά το πιο πιθανό είναι ότι έχει ήδη παρακρατηθεί το 15% οπότε δεν υπάρχει διαφορά):
1. Η τραπεζική κατάθεση να έχει παραμείνει στην ίδια τράπεζα οπότε θα γίνει αυτόματη ανάληψη της διαφοράς
2. Ο καταθέτης να έχει σηκώσει τα χρήματά του οπότε θα πρέπει να πάει στην τράπεζα για να διευθετήσει το ζήτημα
3. Ο καταθέτης να μην διευθετήσει το ζήτημα με την τράπεζα και να χρειαστεί να κάνει δήλωση στην εφορία μέχρι το τέλος Μαρτίου.

money-money
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται κομφούζιο με τις καταθέσεις, λόγω αναδρομικής φορολόγησης"

Ρύθμιση δανείων μόνο για όσους έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ

Ρύθμιση δανείων μόνο για όσους έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώΤην καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Τρόικα, για την ανακούφιση των δανειοληπτών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι των τραπεζών.

Το κυβερνητικό σχέδιο «αποκαλύπτεται» με έγγραφο του υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Θανάση Σκορδά, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 18 Φεβρουαρίου.

Όπως προκύπτει, η κυβέρνηση συζητά επίσης σχέδιο για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών, που θα αφορά σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους, όπως αναφέρει το protothema.gr

Το έγγραφο που διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, αναφέρει ότι «υφίσταται ανάγκη να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικός ο Ν. 3869/2010, καθώς η μακροχρόνια δικαστική εκκρεμότητα οδηγεί σε ομηρία όσους δανειολήπτες έχουν προσφύγει στην πρόνοια του νόμου και με τον τρόπο αυτό καθυστερεί η επάνοδός τους στην οικονομική δραστηριότητα».

Το έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, σχετική με την αντιμετώπιση της καταχρηστικής αύξησης του περιθωρίου κέρδους spread από τα πιστωτικά ιδρύματα και τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια.

Σύμφωνα με το σχέδιο που συζητά η κυβέρνηση, θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 50%+1 των απαιτήσεων της οφειλής και όχι την πλήρη ομοφωνία (100%) που απαιτούσε μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Επίσης, όπως ενημερώνει ο κ. Σκορδάς, θα προβλέπεται καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας, εφόσον η προσδιοριζόμενη δικάσιμος υπερβαίνει τις προθεσμίες που θέτει ο νόμος.

Το καταβληθέν ποσό θα συμψηφίζεται με τη ρύθμιση που τελικώς θα αποφασίσει το Δικαστήριο αποδεσμεύοντας τον οφειλέτη ακόμα και με την έκδοση απόφασης, όπως διευκρινίζει ο κ. Σκορδάς.

Με το έγγραφο γίνεται, επίσης, γνωστό ότι η κυβέρνηση συζητά σχέδιο για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών, που θα αφορά σε μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας, με ενυπόθηκη απαίτηση, οι οποίοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ, προερχόμενο από μείωση του εισοδήματος τους κατά 35% από 1.1.2010.

Επιπλέον, θα αφορά σε ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους.

Παράλληλα, θα υπάρξει μέριμνα για τη βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου, ώστε κατά την αξιολόγηση των πληροφοριακών δεδομένων του συστήματος «Τειρεσίας» να λαμβάνονται υπόψη οι συνέπειες της δυσχερούς οικονομικής περιόδου και να δίδεται η δυνατότητα μιας πιο ευέλικτης αντιμετώπισης των συναλλασσομένων με τα πιστωτικά ιδρύματα,ανάλογα με το συνολικό τους προφίλ και όχι με βάση μεμονωμένα ατυχή περιστατικά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρύθμιση δανείων μόνο για όσους έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ"

Μήνυση κατά στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ.

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη για απιστία κατά του Δημοσίου πρόκειται να έρθουν συνδικαλιστές, ταξίαρχοι αλλά και στρατηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι συμμετείχαν -ή συμμετέχουν- στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας.

Κύκλοι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής διαμηνύουν ότι ήδη έχουν συνταχθεί μηνυτήριες αναφορές εις βάρος όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ταμείου, τα οποία, σύμφωνα με την Ένωση, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την «ύποπτη» -όπως τη χαρακτηρίζουν- κωλυσιεργία που επέδειξαν στη διεκδίκηση των χρημάτων που οφείλει ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρόμων Ελλάδος στον φορέα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι πόροι του εν λόγω ταμείου, για τη δημιουργία Ασφαλιστικού Κεφαλαίου, την οικονομική ισορροπία και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του.

Μεταξύ των άλλων πόρων αναφέρεται και πόρος «εκ των αποδόσεων επί των αμοιβαίων στοιχημάτων εκ του Ιπποδρόμου απομένοντα ως κλασματικά υπόλοιπα και ανεξαργύρωτα δελτία που κερδίζουν». Χρήματα τα οποία ωστόσο, αν και οφείλονται τουλάχιστον από το 2001, το Δ.Σ. του φορέα δεν έχει κάνει τίποτα ώστε να τα διεκδικήσει, με αποτέλεσμα το ταμείο να πνέει τα λοίσθια.

Από τον Άννα στον Καϊάφα

Από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ. Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr, προκύπτει ότι το θέμα των χρημάτων που οφείλει ο ΟΔΙΕ έχει συζητηθεί από τα μέλη του ταμείου ουκ ολίγες φορές.

Μάλιστα, στην υπόθεση έχει εμπλακεί και το Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο με αποφάσεις που εκδόθηκαν το 2007 κατόπιν αγωγών ανάγκαζε τον ΟΔΙΕ να καταβάλει το ποσό των 988.579 ευρώ άμεσα.

Χρήματα τα οποία, όπως καταγγέλλουν μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, δεν δόθηκαν ποτέ, αφού από τότε ο φάκελος της υπόθεσης άρχισε να δίδεται από δικηγόρο σε δικηγόρο, με αποτέλεσμα να έχουν περάσει πέντε χρόνια και τα ταμεία του φορέα να παραμένουν άδεια.
Συγκεκριμένα, ενώ αρχικά την υπόθεση είχε αναλάβει ένας δικηγόρος ονόματι Γιώργος Τσουγκριάνης, το 2009, το Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ αποφάσισε να τον παύσει από τα καθήκοντά του και να αναθέσει την υπόθεση σε άλλο δικηγόρο, ονόματι Αθανάσιο Μητρούση, καλώντας τον να προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται για την είσπραξη των ποσών που πήγαζαν από τις επιδικασθέντες αγωγές.

Μάλιστα, υπολογίστηκε η εξόφληση της συνολικής οφειλής σε 24 μηνιαίες δόσεις και το τελικό ποσό -με υπολογισμό του τόκου υπερημερίας- διαμορφώθηκε σε 1.158.521 ευρώ.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και τα χρήματα δεν εισπράχθηκαν ποτέ. Αντίθετα, όπως καταγγέλλουν στελέχη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, το Δ. Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ άρχισε να πραγματοποιεί συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων, να αλλάζει συνεχώς δικηγόρους και να μην προβαίνει ούτε στην είσπραξη των χρημάτων αλλά ούτε και στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του ΟΔΙΕ.

«Τις αγωγές τις κέρδισε ο δικηγόρος Γιώργος Τσουγκριάνης. Όταν βγήκαν οι αποφάσεις των δικαστηρίων, οι οποίες ανάγκαζαν τον Ιππόδρομο να δώσει τα χρήματα που χρωστάει, ο Τσουγκριάνης ζήτησε την αμοιβή του και το Δ.Σ., αντί να του τη δώσει, τον απέλυσε. Μετά, αν και το ΤΕΑΠΑΣΑ είχε νομικό σύμβουλο τον κ. Παπαϊωάννου, δεν έδωσε σε αυτόν την υπόθεση αλλά σε άλλον δικηγόρο, ονόματι Μητρούση. Και επί Μητρούση, όμως, πάλι τίποτα δεν έγινε. Τελικά, η υπόθεση ξανασυζητήθηκε για πολλοστή φορά και αυτήν τη φορά δόθηκε επιτέλους στον Παπαϊωάννου, παραμένοντας ωστόσο ακόμη "παγωμένη"» σημειώνουν χαρακτηριστικά μέλη της Ένωσης Αττικής μιλώντας στη zougla.gr.

Ακόμα το συζητάνε

Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, όπως προκύπτει από τα πρακτικά των συνεδριάσεων, το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση, χωρίς να έχουν γίνει ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την καταβολή των οφειλομένων στον ταμείο των αστυνομικών.

Χαρακτηριστική είναι η συνεδρίαση που έλαβε χώρα στις 30 Οκτωβρίου του 2012 με θέμα «Ενημέρωση του Δ.Σ. του Ταμείου για συνέχιση μη απόδοσης οφειλομένων χρηματικών ποσών από τον "ΟΔΙΕ ΑΕ" και λήψη περαιτέρω μέτρων διασφάλισης του εν λόγω πόρου».
Το Δ.Σ. του Ταμείου αποφάσισε για πολλοστή φορά ότι κρίνει ως κατεπείγουσα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων διασφάλισης του εν λόγω πόρου και συγκεκριμένα την… υπόμνηση στον νομικό σύμβουλο για την εκδήλωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών εκτέλεσης των αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών που αφορούν στη μη συμμόρφωση του ΟΔΙΕ.

«Από το 2007 που επιδικάσθηκαν οι αγωγές, φτάσαμε στο 2012 και ακόμη το συζητάνε και υπενθυμίζουν στον νομικό σύμβουλο του ταμείου να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να εισπραχθούν τα λεφτά. Πρόκειται για αστειότητες. Έχουμε αρχίσει να θεωρούμε ότι ίσως κάποιοι μέσα από το ταμείο έχουν συμφέρον η υπόθεση να παραμένει παγωμένη. Για αυτόν τον λόγο θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη και θα μηνύσουμε όλους όσοι συμμετείχαν στο Δ. Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ από το 2008 και εντεύθεν για απιστία κατά του Δημοσίου» τονίζουν στελέχη της Ένωσης στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση κατά στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ."

Κι όμως ο Ολάντ ζήτησε να αγοράσουμε όπλα


Παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του Φρανσουά Ολάντ ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα για να πουλήσει όπλα τα εξοπλιστικά προγράμματα βρέθηκαν στην ατζέντα των συνομιλιών ανάμεσα στο Γάλλο Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η πλευρά των Γάλλων πρότεινε, μεταξύ άλλων, την πώληση τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας για τα οποία όμως «το ελληνικό Πεντάγωνο δεν διαθέτει υποδομές φύλαξης, συντήρησης και χειρισμού...».
Η συγκεκριμένη προσφορά μπορεί να κατέληξε στα «εκκρεμή» λόγω ασυμβατότητας, δεν συνέβη όμως το ίδιο με την εμπλοκή της Γαλλίας στην έρευνα για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου. 
Έως το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να πέσουν και οι σχετικές υπογραφές που θα επικυρώνουν την συμμετοχή των γαλλικών εταιρειών.

spirospero
Διαβάστε Περισσότερα » "Κι όμως ο Ολάντ ζήτησε να αγοράσουμε όπλα"

H EΣΗΕΑ απειλεί με διαγραφές Λιάτσο, Λιναρδάτου και Αλαφογιώργο γιατί κάλυψαν την επίσκεψη Ολάντ την ημέρα της απεργίας

Παράλογη χαρακτηρίζουν οι δημοσιογράφοι της ΝΕΤ την πρόθεση της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε διαγραφές όσων δημοσιογράφων εργάστηκαν την ημέρα της απεργίας προκειμένου να καλύψουν την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.

Η απόφαση αυτή η οποία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί αφορά εκτός από την Οντίν Λιναρδάτου, τον Αντώνη Αλαφογιώργο αλλά και τον διευθυντή ενημέρωσης της ΝΕΤ Αιμίλιο Λιάτσο.

Οι εν λόγω δημοσιογράφοι θα κληθούν στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ με σκοπό τη διαγραφή τους ενώ σύσταση θα γίνει και σε όσους δημοσιογράφους βγήκαν στον «αέρα» για να καλύψουν την μετάδοση.

Ωστόσο οι δύο δημοσιογράφοι διευκρινίζουν ότι άρχισαν την αναμετάδοση όταν η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική και διέκοψαν όταν από το κοντρόλ τους ενημέρωσαν όταν ξεκίνησε η νέα στάση εργασίας.

Από την πλευρά του ο Αιμίλιος Λιάτσος επισημαίνει ότι ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους να βγουν στον αέρα, μόλις πληροφορήθηκε από τη νομική υπηρεσία της ΕΡΤ ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Στελέχη της ΕΣΗΕΑ αναφέρουν ότι η απεργία είχε κηρυχθεί πριν ανακοινωθεί η ημερομηνία άφιξης του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει ο προγραμματισμός μετά από την ανακοίνωσή της.

Η διοίκηση της ΕΡΤ κατέθεσε αγωγή κατά της ΕΣΗΕΑ και της Πανελλήνιας Ενωσης Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για την απεργία της Τρίτης. Λάδι στη φωτιά έριξε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος έκανε λόγο για «φερέφωνα του κ. Τσίπρα» αναφερόμενος στην ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε «έφτασαν στα έσχατα όρια ανυποληψίας απειλώντας τηλεφωνικά με διαγραφή συναφέλφους εάν υποβάλουν ερώτηση στον γάλλο Προόεδρο Φρανσουά Ολάντ και ζητώντας την παραπομπή στο Πειθαρχικό όσων εφάρμοσαν τον νόμο και άρχισαν να εργάζονται μόλις εκδόθηκε η απόφαση που κήρυττε την απεργία παράνομη.

«Σε μια περίοδο σοβαρών προβλημάτων και μεγάλων προκλήσεων στον χώρο των μεων ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι έχουν μια συνδικαλιστική ηγεσία που ενδιαφέρεται μόνο για τη μελλοντική της θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στη δήλωση του κ. Κεδίκογλου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "H EΣΗΕΑ απειλεί με διαγραφές Λιάτσο, Λιναρδάτου και Αλαφογιώργο γιατί κάλυψαν την επίσκεψη Ολάντ την ημέρα της απεργίας"

Ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας στον λογαριασμό των 550 εκατ. της λίστας Λαγκάρντ.

Δαιδαλώδες πλέγμα από δεκάδες offshore εταιρείες, φυσικά πρόσωπα και διαχειριστές υπάρχει στον λογαριασμό των 550.000.000 ευρώ που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ και αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας αλλά και οι Αγγελος Μεταξάς, Νικόλαος Βάγγερ και Μάκης Λεβή βρίσκονται στον ίδιο λογαριασμό.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός ανήκει σε Hedge Fund στην κορυφή του οποίου εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί ενώ ως διαχειρίστρια φέρεται η Μαρία Παντελή.

Ας σημειωθεί ότι αρχικά στον εν λόγω λογαριασμό είχε εμπλακεί το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου αλλά η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού το διέψευσε απειλώντας με αγωγές.

Το αρχείο έχει κωδικό όνομα «BUP: 5090154651», και η εφημερίδα παρουσιάζει την αυθεντική καρτέλα της HSBC όπου καταγράφονται όλες οι τραπεζικές πληροφορίες για τους πραγματικούς δικαιούχους και τους διαχειριστές αυτού του τεράστιου χρηματικού ποσού.

Πιο αναλυτικά, ως δικαιούχοι του λογαριασμού εμφανίζονται οι εξής offshore εταιρίες: - SUNFLOWERS CORPORATE LTD με καταθέσεις ύψους 27.514.060 δολαρίων.

- BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED 161.802.709 δολάρια

- CMA TECHNOLOGY VENTURE PARTNERS LIMITED 2.158.452 δολάρια

- CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A (EX TC IN. LTD CL. A GL. EQ UNTIL 4.5.01) 2.424.581 δολάρια

- CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS B (EX. TC INVEST.LTD CLASS B UNTIL 16.5.01) κενός

- CMA MULTI-HEDGE LTD (EX. TC MULTI-HEDGE LTD UNTIL 21.5.2001) 368.996.744 δολάρια

Ως μέτοχοι- διαχειριστές των παραπάνω εταιριών εμφανίζονται οι εξής: - Copland SA η οποία εμφανίζεται ως διαχειρίστρια της SUNFLOWERS CORPORATE LTD

- Ο κ. Σάμπι Μιονί (MIONIS SAMPY) που δηλώνει διεύθυνση Αθηνών και εμφανίζεται ως διαχειριστής της εταιρίας SUNFLOWERS CORPORATE LTD

- Ο κ. Άγγελος Μεταξάς επίσης διαχειριστής της SUNFLOWERS CORPORATE LTD

- Η κυρία Μαρίνα Παπαπαναγιώτου - Ηλιάδη η οποία εμφανίζεται ως νομική σύμβουλος της SUNFLOWERS CORPORATE LTD

- Ο κ. Σωτήρης Ηλιάδης που εμφανίζεται ως νομικός σύμβουλος της SUNFLOWERS CORPORATE LTD

- Η εταιρία SUNFLOWERS CORPORATE LTD ως κάτοχος του λογαριασμού

- Η κυρία Valerie Lehane ως internet user της εταιρίας BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Ο κ. Solomon Levis με διεύθυνση Αθηνών εμφανίζεται ως internet user για τις εταιρίς BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED και CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A

- Ο κ. Eric Perssone internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Ο κ. Lionel Erdley internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Η κυρία Yasmine Reggai internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Ο κ. Makis Levis internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Ο κ. Stenger Jean-Marc internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Custom House Administ & Corp. Services ltd η εταιρία εμφανίζεται ως νομική σύμβουλός και των 6 αρχικών εταιριών

- CM Advisors limited νομική σύμβουλος της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Lyxor Asset management νομική σύμβουλος BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Joanne Moloney internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Doize Pierre επιθεωρητής της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Sandrine Lebozec επιθεωρητής της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Γιάννης Τρίαρχος εμφανίζεται ως επιθεωρητής ή ως internet user των 6 αρχικών εταιριών

- Γιάννης Προκόπης εμφανίζεται ως επιθεωρητής ή ως internet user των 6 αρχικών εταιριών

- Silk Asset management limited διαχειρίστρια της εταιρίας BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Espirito Santo Activos Financeiros asset management δικαιούχος της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED

- Ως κάτοχος του λογαριασμού της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED εμφανίζεται η ίδια η εταιρία

- Ο κ. Zeffertt Lai Wah εμφανίζεται ως δικαιούχος της CMA technology venture

- Ο κ. Φώτης Μπόμπολας (BOBOLAS (BOMPOLAS) FOTIOS) εμφανίζεται ως δικαιούχoς της CMA technology venture

- Η εταιρεία Global Multi-Strategies ltd φαίνεται να κατέχει το 12% της CMA technology venture

- Η Glaxton Development corp. κατέχει το 8% της CMA technology venture

- H Patella finance establishment το 8% της της CMA technology venture

- Η εταιρία PEGASUS INTERACTIVE SA με διεύθυνση στην Μεταμόρφωση Χαλανδρίου εμφανίζεται ως κάτοχος του 8% της CMA technology venture

- Η TELESIS investment Bank sa με διεύθυνση στην Αθήνα και κατοχή του 12% της CMA technology venture

- Η Global multi strategies fund 1 12% της CMA technology venture

- Robinson & Company δικαιούχος της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A

- Ο κ. Wonk Keri internet user της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A

- Pictet & Cie sa δικαιούχος της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A και B

- Citco global custody n.v. cash δικαιούχος της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A και B με διάφορα ποσοστά

- MURDOCH & CO. δικαιούχος του 5,01% της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A

- Nikolaos Vanger με διεύθυνση Αθηνών δικαιούχος του 12,17% της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS B

- Hansard international ltd δικαιούχος της CMA Multi-Hedge ltd

Σημειώνεται ότι αυτά τα ονόματα περιέχονται στο fund που υπάρχει πίσω από το όνομα Μαρία Παντελή στη λίστα Λαγκάρντ και είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους τραπεζικούς λογαριασμούς που επίσης περιέχει η λίστα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας στον λογαριασμό των 550 εκατ. της λίστας Λαγκάρντ."

Δημήτρης Πιατάς: Δεν παίρνω 1000 ευρώ από την ΕΡΑ αλλά... 67!

Απάντηση στα όσα δημοσιεύθηκαν και τον θέλουν να εισπράττει 1000 ευρώ για κάθε εκπομπή στην ΕΡΑ με κείμενα του Νίκου Τσιφόρου έδωσε ο Δημήτρης Πιατάς μιλώντας στον ΒΗΜΑFM 99,5 και στους Αφροδίτη Γραμμέλη και Κοσμά Βίδο.

 Ο δημοφιλής ηθοποιός είπε μεταξύ άλλων: «Ό,τι έχει σχέση με αριθμούς πρωτοκόλλου και ποσά, δεν με αφορούν, γιατί δεν τα ξέρω. Δεν είμαι ο παραγωγός ή ο εμπνευστής μιας πρότασης, αλλά είμαι ο εκτελεστής, δηλαδή ο άνθρωπος που θα διαβάζει τα κείμενα, που αφορούν το κείμενο του Τσιφόρου το «Εμείς και οι Φράγκοι». Tα επεισόδια συνολικά είναι 45, εάν δεν κάνω λάθος. Το ποσό δεν με αφορά, διότι ειλικρινά, δεν το ξέρω.
Ως πρόθεση μού αρέσει πάρα πολύ (να είναι η αμοιβή μου 1000€), αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν τέτοιου είδους νούμερα. Αναζήτησα τον κύριο που το δημοσίευσε για να κάνει μια επανόρθωση, διότι με προσβάλλει σε μια εποχή κρίσης. Η προσωπική μου αμοιβή, παρότι είναι προσωπικά δεδομένα, είναι καθαρά συμβολική, γιατί ήταν για εμένα μια καλή επιστροφή στις ημέρες ραδιοφώνου που ανήκω ως μνήμη και ως άτομο. Είναι 67€. Το ποσό της παραγωγής είναι εξωπραγματικό, αλλά δεν γνωρίζω που πηγαίνει. Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιούν το όνομά μου. Δεν υπάρχει αυτό το νούμερο όσον αφορά το όνομά μου.
Όσο, για την απόφαση δεν μπορώ να ξέρω. Έχουν προηγηθεί διάφορες σειρές εκπομπών τέτοιου είδους, με αναγνώσεις, με αιφνιδιάζει η παρουσία μιας τέτοιας αμοιβής και μιας τέτοιου είδους παρουσίας, δεν υφίσταται για εμένα όμως. Δεν γνωρίζω το συνολικό κόστος, ξέρω όμως πως είναι μια παραγωγή που γίνεται σε στούντιο, γιατί το έζησα».

Καταλήγοντας ο κύριος Πιατάς είπε: «θίγομαι άμεσα. Το θεωρώ ύβρι απέναντί μου και σε σχέση με την στάση μου».

 newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημήτρης Πιατάς: Δεν παίρνω 1000 ευρώ από την ΕΡΑ αλλά... 67!"

Η Ελβετία μας... «κόβει» το αίμα

Σε «κούρεμα» των μονάδων αίματος που προορίζονται για τη χώρα μας προχωρά η Ελβετία, αναγκάζοντας την ελληνική πολιτεία να λάβει εσπευσμένως μέτρα για την αναπλήρωση της ποσότητας στην εθνική «δεξαμενή» αίματος.

Παράλληλα, όμως η απόφαση των Ελβετών να στέλνουν από το 2015 και για τα επόμενα έξι χρόνια 2.500 μονάδες αίματος λιγότερες κατ’ έτος στην Ελλάδα, φέρνει τους αρμόδιους προς των ευθυνών τους για την αποτυχία της δημιουργίας ενός ισχυρού εθελοντικού κινήματος στην αιμοδοσία όπως προέβλεπε η ελληνοελβετική συνεργασία που ενεργοποιήθηκε τη δεκαετία του 1990.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η χώρα για πλήρη κάλυψη των αναγκών σε αίμα χρειάζεται ετησίως περίπου 700.000 μονάδες. Η εθνική «δεξαμενή» γεμίζει με πολλή προσπάθεια με 600.000 έως 670.000 μονάδες αίματος από εγχώρια συλλογή (το 45% αυτών από εθελοντές αιμοδότες και το υπόλοιπο από το συγγενικό περιβάλλον που προσφέρει περιστασιακά) και εισάγει πάγια 30.000 μονάδες αίματος από την Ελβετία αξίας περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Πλέον η Ελβετία ενημέρωσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι από το 2015 θα δίνει στην Ελλάδα 2.500 μονάδες αίματος λιγότερες κάθε χρόνο και μέχρις ότου να μειώσει κατά το ήμισυ την ποσότητα του εξαγόμενου αίματος προς τη χώρα μας.

Οι Έλληνες αρμόδιοι δεν κατελήφθησαν εξ απήνης –η συμφωνία με την Ελβετία είχε γίνει για μια 20ετία προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στην ελληνική πολιτεία ώστε να δημιουργήσει ένα ισχυρό ρεύμα εθελοντών αιμοδοτών, κάτι που όμως παραμένει ακόμη ζητούμενο.

Οι ανάγκες συνεχίζουν να καλύπτονται με λύσεις της ύστατης στιγμής όπως φάνηκε από τις πρόσφατες απεγνωσμένες εκκλήσεις για αίμα των θαλασσαιμικών ή τις καθημερινές αγωνιώδεις προσπάθειες για εξασφάλιση αίματος όσων χρειάζεται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Είναι κοινό μυστικό ότι εάν εξαιρεθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι συγγενείς των τραυματιών ή των ασθενών το πραγματικό ποσοστό των εθελοντών αιμοδοτών είναι δραματικά χαμηλό.

Πυλώνες της εθελοντικής αιμοδοσίας οι αρμόδιες υπηρεσίες των νοσοκομείων

Το νέο σχέδιο για την Αιμοδοσία προβλέπει τη δημιουργία 4 Κέντρων Αίματος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο μέχρι το τέλος του έτους. Αυτά τα 4 Κέντρα θα έχουν την ευθύνη για τη διενέργεια του μοριακού ελέγχου αντί των 9 Κέντρων που υπάρχουν σήμερα, με εκείνο της Αττικής βεβαίως να συνεχίζει να σηκώνει και το μεγαλύτερο βάρος ελέγχοντας το 50% της διακινούμενης ποσότητας αίματος.
Παράλληλα, ο ανασχεδιασμός προβλέπει ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των νοσοκομείων με τον φιλόδοξο στόχο αυτές να αποτελέσουν τους πυλώνες της εθελοντικής αιμοδοσίας ανά τη χώρα.

Τα τελευταία δύο χρόνια βεβαίως οι υπηρεσίες αιμοδοσίας έχουν υποστεί μεγάλη… «αφαίμαξη» λόγω της κρίσης. Αρχικά έκοψαν τον… παραδοσιακό χυμό και το κράκερ που προσφέρονταν στους εθελοντές αιμοδότες μετά την αιμοληψία. Σταδιακά οι διοικήσεις των νοσοκομείων μείωσαν τον προϋπολογισμό των υπηρεσιών τόσο πολύ ώστε κατέστησαν απαγορευτικές τις εξωτερικές αιμοδοσίες. Το αποτέλεσμα είναι πλέον οι υπηρεσίες να μην οργανώνουν προγράμματα εξωτερικών αιμοληψιών και οι εθελοντές αιμοδότες να εγκλωβίζονται στο ωράριο του δημοσίου, 7πμ έως και 3μμ και μόνο στις υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Ενδεικτικό της συρρίκνωσης ακόμη και αυτών των λίγων εθελοντών αιμοδοτών ήταν να μειωθούν οι μονάδες αίματος της εθνικής μας δεξαμενής. Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), «το 2011 συγκεντρώθηκαν μόλις 586.000 μονάδες αίματος, λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου ενώ οι εκτιμήσεις για το 2012 είναι ακόμη δυσοίωνες. Ο απολογισμός δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά η μείωση θα είναι της τάξεως των 100.000 μονάδων αίματος. Η φθίνουσα πορεία των αιμοδοτών στη χώρα μας σε συνδυασμό με την μείωση της ποσότητας που μας δίνει η Ελβετία θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων εάν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα» καταλήγει ο εκπρόσωπος των εθελοντών αιμοδοτών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελβετία μας... «κόβει» το αίμα"

Ελλάδα: 13η στην ανεργία - 1η στο χρέος παγκοσμίως!

Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 13η θέση παγκοσμίως στα ποσοστά ανεργίας σε σύνολο 184 χωρών, σύμφωνα με τον οργανισμό καταγραφής παγκόσμιων οικονομικών δεδομένων Trading Economics.

 Οπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία μόλις σε 25 χώρες του κόσμου η ανεργία ξεπερνά το 20% και η Ελλάδα με 27% βρίσκεται κάτω από τις χώρες Τζιμπουτί, Κονγκό, Ναμίμπια, Κόσοβο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Αϊτή, Κένυα, Μπουρούντι, Μαυριτανία, Σκόπια, Ρουάντα και Σουαζιλάνδη.

 Πίσω της ακολουθούν: Δημοκρατία του Κονγκό, Αγκόλα, Ισπανία, Λεσότο, Νότια Αφρική, Παλαιστίνη, Νιγηρία, Ιράκ, Τσαντ, Σερβία, Ισημερινή Γουινέα και Κροατία.

 Μεταξύ των χωρών αυτών, ο συνδυασμός με το χρέος αναδεικνύει την Ελλάδα μακράν πρώτη με διαφορά καθώς το χρέος του 170,6% σε σχέση με το ΑΕΠ τη φέρνει στην κορυφή του σχετικού πίνακα.

Δεύτερη χώρα από τις συγκεκριμένες 25 είναι το Ιράκ με χρέος 88,7% και η Ισπανία με 69,3% του ΑΕΠ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελλάδα: 13η στην ανεργία - 1η στο χρέος παγκοσμίως!"

Συνελήφθη ξανά ο Ανδρέας Κουρής

Στην ασφάλεια Αμαρουσίου, προσήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης ο επιχειρηματίας στον χώρο των Media Ανδρέας Κουρής.
Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκε να δικαστεί ο επιχειρηματίας Ανδρέας Γ. Κουρής μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαρ. Λακαφώση, για μη καταβολή ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών του τηλεοπτικού σταθμού ALTER ύψους 1.145.212,49 ευρώ, αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.
Ο Ανδρέας Κουρής ο οποίος θα παραμείνει την Πέμπτη κρατούμενος, θα δικαστεί την Παρασκευή, ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.
Μαζί του θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ο κατά το νόμο υπεύθυνος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑLTER Κώστας Γιαννίκος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για χρέη στο δημόσιο ύψους 2, 8 εκατομμυρίων ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες το Αυτόφωρο είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 4 ετών, με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 11.000 ευρώ στον Ανδρέα Γ. Κουρή για μη καταβολή επίσης ασφαλιστικών εισφορών του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, ύψους περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε όμως άλλη πράξη επιβολής εισφοράς.
news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ξανά ο Ανδρέας Κουρής"

Χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ 560.412 συνταξιούχοι

Τη συμπλήρωση των αρχείων 560.412 συνταξιούχων για τους οποίους τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν έγκυρο ή και καθόλου ΑΜΚΑ και ΑΦΜ (!) ζήτησε χθες με επείγουσα εγκύκλιο προς τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών φορέων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης. Τον αριθμό αυτό των αρχείων χωρίς ΑΜΚΑ (381.334 συντάξεις) και χωρίς ΑΦΜ (179.087) «έδειξε» το μητρώο που ήδη δημιούργησε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) με βάση τα στοιχεία τα οποία έστειλαν τα Ταμεία στο πλαίσιο της λειτουργίας της ενιαίας αρχής ελέγχου και πληρωμών των συντάξεων και την επιβολή, από τη σύνταξη του μηνός Φεβρουαρίου, των νέων περικοπών σε όσες (κύριες + επικουρικές) ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.


Τα περισσότερα κενά
Τα περισσότερα «κενά» σε συντάξεις που καταβάλλονται χωρίς ΑΜΚΑ ή και ΑΦΜ, με βάση επίσημα στοιχεία τα οποία έφτασαν στο υπουργείο και δημοσιεύει η Η», έχουν το ΙΚΑ (113.250 σε σύνολο 1.013.320 συντάξεων), το ΕΤΕΑΜ (92.954 σε σύνολο 651.865 συντάξεων), το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (82.920 σε σύνολο 236.621 μερισμάτων), το Δημόσιο (68.961 σε σύνολο 443.581 συντάξεων) ο ΟΓΑ (48.943 σε σύνολο 776.489 συντάξεων) και το ΤΕΑΔΥ - Κεντρική Υπηρεσία (18.188 σε σύνολο 80.480).

Προθεσμία
«Ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ, είναι σε εφαρμογή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, τα κλειδιά και για την καταπολέμηση της παραβατικότητας που εμφανίζεται στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, λόγω των ελλιπών στοιχείων και της αδυναμίας ορθής διασταύρωσής τους», σημειώνει ο Ι. Βρούτσης στην εγκύκλιο.
Και καλεί τους διοικητές και προέδρους των Ταμείων «με προσωπική ευθύνη» να δώσουν εντολή στις υπηρεσίες τους για να συμπληρώσουν τα στοιχεία που λείπουν σε δύο στάδια:
Εως τις 10 Φεβρουαρίου να συμπληρώσουν τουλάχιστον το 40% των ΑΜΚΑ και ΑΦΜ που λείπουν ή είναι άκυροι (στο δικτυακό τόπο του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ θα αναρτηθούν στις 10/2/2013 οι σχετικές λίστες με τα ονόματα των ασφαλισμένων, για τους οποίους λείπουν οι ΑΜΚΑ και οι ΑΦΜ) και
Εως τις 28 Φεβρουαρίου (που είναι η ημερομηνία λήξης και όλων των απογραφών συνταξιούχων) να έχουν συμπληρώσει στο 100% τα σχετικά στοιχεία.

Διπλές διασταυρώσεις
Με τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ (που είναι απαραίτητοι για την καταβολή κάθε παροχής) θα γίνει ειδικός - ηλεκτρονικός έλεγχος όσων λαμβάνουν συντάξεις (πέρα δηλ. από τη διαδικασία της απογραφής). Το σχέδιο που έχουν συμφωνήσει τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προβλέπει, μάλιστα, την προεκτύπωση στις φορολογικές δηλώσεις των σχετικών ποσών, έτσι ώστε να χτυπηθούν τα κρούσματα φοροδιαφυγής που έχουν καταγραφεί και μεταξύ των συνταξιούχων (εντοπίστηκαν το Καλοκαίρι σε συνεργασία με τη ΓΓΠΣ χιλιάδες περιπτώσεις μη δήλωσης του πραγματικού ποσού ή και απόκρυψης της είσπραξης δεύτερης σύνταξης).

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ 560.412 συνταξιούχοι"

ΕΦΕΤ: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για ανίχνευση DNA αλόγου σε τρόφιμα


Ελέγχους σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας, με σκοπό την τυχόν ανίχνευση DNA αλόγου σε τρόφιμα που περιέχουν μοσχαρίσιο κρέας, συνεχίζει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Στους ελέγχους συμμετέχουν κλιμάκια των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ήδη έχουν ελεγχθεί επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των παρασκευασμάτων κρέατος, των παρασκευασμάτων με βάση το κρέας καθώς και ψυκτικές αποθήκες. Στους εν λόγω ελέγχους έχουν ληφθεί και δείγματα για εργαστηριακές δοκιμές προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανίχνευση DNA αλόγου.
Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με αντίστοιχους επαγγελματικούς συνδέσμους επιχειρήσεων τροφίμων που ασκούν δραστηριότητα στο χώρο της παραγωγής/επεξεργασίας κρέατος, όπως επίσης και με μεγάλες αλυσίδες διανομής τροφίμων.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε στις 19/2/2013 σύσταση προς όλα τα κράτη-μέλη αναφορικά με την υλοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συντονισμένου προγράμματος ελέγχου με σκοπό να διαγνωστεί η συχνότητα δόλιων πρακτικών στην εμπορία ορισμένων τροφίμων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρόγραμμα δύο δράσεων, οι οποίες θα τύχουν χρηματοδότησης κατά 75% από την ΕΕ με αρχική χρονική διάρκεια ενός μήνα. Η πρώτη δράση αφορά ελέγχους DNA αλόγου σε τρόφιμα των οποίων η ετικέτα αναφέρει ότι περιέχουν βόειο κρέας, όπως κιμάς, προϊόντα κρέατος, παρασκευάσματα κρέατος –οι έλεγχοι θα λάβουν χώρα κυρίως σε επίπεδο λιανικού εμπορίου και σε μονάδες μαζικής εστίασης.
Οι ανωτέρω έλεγχοι με βάση τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διενεργούνται ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης του βοείου κρέατος. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκτιμάται ότι θα διενεργηθούν περίπου 2.500 εργαστηριακές δοκιμές από τις οποίες για την Ελλάδα αντιστοιχούν 100.
Η δεύτερη δράση αφορά ελέγχους για πιθανή ανίχνευση της ουσίας phenylbutazone σε κρέας αλόγου που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση (1 δείγμα/50 τόνους) και θα διεξαχθούν τόσο σε σφαγεία όσο και κατά το στάδιο της εισαγωγής (σημειώνεται ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σφαγεία αλόγων). Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων των ελέγχων έχει προγραμματιστεί για τις 15 Απριλίου.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για ανίχνευση DNA αλόγου σε τρόφιμα"

VatiLeaks: Μυστικές ομάδες, όργια και δωροδοκίες πίσω από την παραίτηση του Πάπα

Μυστικές ομάδες, σεξουαλικά όργια, εκβιασμοί και ισχυρά ονόματα του ιταλικού κατεστημένου φέρεται να εμπλέκονται στα σκάνδαλα που προκαλούν σεισμούς τα τελευταία χρόνια στο Βατικανό και ενδεχομένως οδήγησαν στην πρώτη παραίτηση Πάπα μετά από εξακόσια χρόνια.

Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», επικαλούμενη ανώνυμη πηγή υποστηρίζει ότι ο Πάπας λύγισε υπό το βάρος των σκανδάλων, καθώς η υπόθεση Vatileaks βαθαίνει και αγγίζει το στενό κύκλο του ίδιου του Βενέδικτου.

Τρεις καρδινάλιοι, περιλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Βατικανού, κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες, διαφθορά και ευνοιοκρατία που αναφέρονται στα απόρρητα έγγραφα του Βατικανού στην αποκαλούμενη υπόθεση VatiLeaks.

Εκείνο που αποκαλύπτει η εφημερίδα είναι ότι στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 παρέδωσαν στον ποντίφικα δύο κόκκινους δερματόδετους τόμους, σχεδόν 300 σελίδων, που περιείχαν «έναν ακριβή χάρτη της απάτης και των πρωταγωνιστών της» στην Αγία Εδρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ήταν εκείνη τη μέρα, με αυτά τα έγγραφα στο γραφείο του, που ο Βενέδικτος ο 16ος έλαβε την απόφαση που εξέταζε για τόσο καιρό», με το γραφείο Τύπου του Βατικανού να αρνείται να σχολιάσει.

Μάλιστα, ο συντάκτης του κειμένου σχολιάζει με καυστικό τρόπο τις πληροφορίες που φέρεται να έλαβε ο Πάπας από τους καρδιναλίους ότι «παραβιάζουν την έκτη και έβδομη εντολή», δηλαδή ου μοιχεύσεις» και «ου κλέψεις», ενώ φέρεται να του αποκάλυψαν ένα μυστικό δίκτυο ομοφυλοφίλων, τα μέλη του οποίου διοργάνωναν σεξουαλικές συνευρέσεις σε πολλούς χώρους στη Ρώμη και την Πόλη του Βατικανού και τα οποία είναι εύκολοι στόχοι εκβιασμού λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας.

Στην έκθεση που παρέλαβε ο Πάπας αναφέρεται και το όνομα του Μάρκο Σίμεον, διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού RAI ο οποίος έχει μπλεχτεί και στο παρελθόν σε μια από τις κυριότερες αποκαλύψεις του σκανδάλου Vatileaks, δηλαδή το σχέδιο απομάκρυνσης από τη θέση του, του αρχιεπισκόπου Κάρλο Μαρία Βιγκάνο, αναπληρωτή διοικητή του Βατικανού, ύστερα από τις προσπάθειές του να επιβάλει μεγαλύτερη διαφάνεια στις οικονομικές υποθέσεις του Βατικανού.

Ο Σίμεον θεωρείται ως ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του δεύτερου τη τάξει αξιωματούχου, Ταρτσίσιο Μπερτόνε, υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού.

Η μυστική έκθεση αναφέρεται επίσης στις ύποπτες συναλλαγές που γίνονταν στο Ινστιτούτο Θρησκευτικών Έργων (IOR), την τράπεζα του Βατικανού, όπου την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκε νέος πρόεδρος ύστερα από εννέα μήνες κατά τους οποίους η θέση ήταν κενή, έγραψε η La Repubblica χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πάπας Βενέδικτος θα παραδώσει ο ίδιος τα εμπιστευτικά έγγραφα στον διάδοχό του με την ελπίδα ότι θα είναι αρκετά «δυνατός, νέος και άγιος» ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "VatiLeaks: Μυστικές ομάδες, όργια και δωροδοκίες πίσω από την παραίτηση του Πάπα"

Αλλάζει πάλι η συμμετοχή στα φάρμακα! Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας

Δε φθάνει που τους τελευταίους μήνες αυξήθηκε κατακόρυφα η συμμετοχή στα φάρμακα, φαίνεται ότι πλέον η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκέφτεται να εφαρμόσει και κριτήρια σχετικά με το πόσα θα πληρώνει ο καθένας. Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας. 
Καιρό τώρα η τρόικα πιέζει να εφαρμοσθούν νέα κριτήρια για την αγορά των φαρμάκων από τους ασθενείς. Φαίνεται όμως ότι πλέον η ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται πολύ κοντά στο να εφαρμόσει οικονομικά κριτήρια για τη συμμετοχή στα φάρμακα. Ειδικότερα ο σχεδιασμός προβλέπει η συμμετοχή να καθορίζεται από τα εισοδήματα του ασφαλισμένου ενώ στις περιπτώσεις όπου κανείς είναι άνεργος ή αμειβόμενος τα χρήματα που θα πληρώνει θα είναι εξαιρετικά λίγα. 

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος σε δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι είναι κάτι που προβληματίζει το υπουργείο Υγείας ώστε να υπάρχει ισότητα στη συμμετοχή με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. 

Ωστόσο στην υλοποίηση της σκέψης αυτής φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρά προσκόμματα καθώς είναι άγνωστο πως θα μπορέσει να οργανωθεί μια τέτοια διαφοροποίηση με βάση τα εισοδήματα. Εξάλλου η κυβέρνηση γνωρίζει πως ακόμη και σήμερα σε καιρό κρίσης πολλοί είναι αυτοί που εισπράττουν αλλά δε δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Γεγονός βέβαια που θα δημιουργούσε μεγαλύτερες ανισότητες στις συμμετοχές των φαρμάκων. Μέχρι στιγμής ουσιαστικός τρόπος ελέγχου δεν έχει εφαρμοσθεί γι αυτό και οι σκέψεις για οικονομικά κριτήρια για τα φάρμακα φαίνεται ότι μετατίθενται για τους επόμενους μήνες. 

Πάντως αυτό που σχεδιάζεται άμεσα είναι ο ΕΟΦ να μετατραπεί σε έναν ανεξάρτητο φορέα που θα έχει την ευθύνη καθορισμού των τιμών των φαρμάκων ανεξάρτητα από το υπουργείο Υγείας. Ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς έχει δηλώσει ότι θα προωθήσει ρύθμιση βάση της οποίας δε θα απαιτείται υπουργική απόφαση για την έκδοση νέου δελτίου τιμών. 

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει πάλι η συμμετοχή στα φάρμακα! Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news