facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου

ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ, 24ωρη

ΕΘΕΛ (Λεωφορεία) 20 Φεβρουαρίου έναρξη βάρδιας έως 09:00 & από τις 21:00 έως λήξη βάρδιας,Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν: Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ

Πτήσεις (ΟΣΥΠΑ), στάση εργασίας 06:00 έως 10:00 και 17:00 έως 21:00

Ναυτεργάτες (ΠΝΟ), 24ωρη

(ΟΜΕ-ΟΤΕ 24ωρη προειδοποιητική απεργία 20-2-2013

ΟΣΕ & Προαστιακός 20 Φεβρουαρίου 24ωρη, Μετά την εξαγγελθείσα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ) 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τροποποιούνται ως εξής : Την Τρίτη 19.2.2013 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας) Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης – Αθηνών Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες : •500 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη ) •501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα)
Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαιών – Αλεξανδρούπολης Καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία: •1686
Μεταξύ Αθηνών – Χαλκίδας – Αθηνών Καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία: •2536
Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας- Φλώρινας – Θεσσαλονίκης Καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία: •743 •IC 85
Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες: •3593 – 3592
Μεταξύ Λάρισας – Βόλου – Λάρισας Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες: •2576 •2577
Την Τετάρτη 20.2.2013 (ημέρα της απεργίας) Καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξ/χίες του Δικτύου, καθώς και τα λεωφορεία που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του Δικτύου. Επισημαίνεται ότι : •Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης – Αθηνών •Οι αμαξ/χίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα
Την Πέμπτη 21.2.2013 (επόμενη ημέρα της απεργίας) •Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων •Καταργείται η αμαξ/χία 1681 •Μεταξύ Φλώρινας – Θεσσαλονίκης •Καταργείται η αμαξ/χία IC 82
Επίσης : Δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο την Τετάρτη 20/2/2013 καθ’ όλο το 24ωρο.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου"

Τεκμήρια παντού – Ηλεκτρονικό φακέλωμα ακόμη και για λογαριασμούς κινητών

Κάθε οικονομική συναλλαγή των πολιτών από τα φροντιστήρια μέχρι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και από τις μετοχές ως και τις καταθέσεις σε τράπεζες, τα πάντα μπαίνουν στο στόχαστρο για να φανούν τα πραγματικά εισοδήματα και να φορολογηθούν.

Κάθε έξοδο των πολιτών, αλλά και κάθε έσοδο μπαίνει στο στόχαστρο. Ως την Τετάρτη ιδιωτικά θεραπευτήρια, εκπαιδευτήρια, τράπεζες και ΔΕΚΟ πρέπει να έχουν αποστείλει όλα τα στοιχεία των πολιτών που έχουν συναλλαγές.

Όλα τα στοιχεία θα α συγκεντρωθούν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εν όψει του νέου κύκλου διασταυρώσεων, αλλά και της καθολικής εφαρμογής του «πόθεν έσχες», με στόχο τον εντοπισμό φορολογουμένων που έχουν αποκρύψει εισοδήματα. Όλοι εκείνοι δηλαδή που δεν δικαιολογούν με τα έξοδά τους τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει.

Τι θα ελεγχθεί:

Μετοχές
Τραπεζικές καταθέσεις
Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες
Δάνεια
Συναλλαγές με τράπεζες
Δαπάνες για ιδιωτικά, δημόσια θεραπευτήρια και κλινικές των Ταμείων Ασφάλισης
Ιδιωτικές ασφάλειες
Δαπάνες σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία
Δαπάνες για ηλεκτρικό και νερό

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τεκμήρια παντού – Ηλεκτρονικό φακέλωμα ακόμη και για λογαριασμούς κινητών"

Νέες μαρτυρίες «καίνε» τον «Γιούρα»

Πέφτουν οι «μάσκες» στη δίκη των «μακελάρηδων του Ρέντη»! Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τις στενές επαφές που διατηρούσαν μεταξύ τους βασικοί κατηγορούμενοι στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αλλά και τη σύνδεσή τους με τον σκληρό Αλβανό κακοποιό «Τόνυ».

Οι αποκαλύψεις «καίνε» τον Γιώργο Εμερζίδη, η αποφυλάκιση του οποίου είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και διοικητικές κυρώσεις στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Εμερζίδης είχε καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση της ληστείας στο περίπτερο στο Μενίδι πριν από τη φονική συμπλοκή στου Ρέντη. Μετά την αθώωσή του για τη ληστεία, οι υπεύθυνοι του Κορυδαλλού προχώρησαν στην αποφυλάκισή του μη γνωρίζοντας ότι εις βάρος του εκκρεμεί δίκη για τη δολοφονία των αστυνομικών.

Ο ίδιος μέχρι σήμερα συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τους συγκατηγορούμενούς του. Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο μάρτυρας Γιώργος Σαββίδης, αστυνομικός και ομογενής από τη Ρωσία, ο 23χρονος Γιώργος Εμερζίδης είχε επαφές με τον Γιάννη Σαββίδη, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ένας εξ αυτών που πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος προς το δικαστήριο, ο αστυνομικός κατέθεσε ότι οι δύο κατηγορούμενοι για τη διπλή δολοφονία στου Ρέντη είναι παλιοί «γνώριμοι». Παραδέχτηκε, επίσης, πως όταν ο δικηγόρος Γιώργος Καρατζογιάννης που εκπροσωπεί την οικογένεια του άτυχου αστυνομικού Γιάννη Ευαγγελινέλη (ο οποίος έχασε τη ζωή του στη συμπλοκή, όπως και ο συνάδελφός του Γιώργος Σκυλογιάννης) του ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας για το παρελθόν του Εμερζίδη, εκείνος απάντησε: «Μη σκοτώνεσαι, αυτός είναι ο “Γιούρα” και γνωρίζεται με τον Ιωάννη Σαββίδη».

Σημειώνεται ότι και από άλλον μάρτυρα ο 23χρονος Γιώργοος Εμερζίδης έχει κατονομαστεί ως «Γιούρα», ο οποίος στην ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου είναι γνωστός για το όχι και τόσο «καθαρό» του μητρώο. Εξάλλου, σε συνέχεια της κατάθεσής του, ο Γιώργος Σαββίδης υποστήριξε ότι όσο ο Εμερζίδης ήταν κρατούμενος στο Τ.Α. Μενιδίου για ληστείες που φέρεται να διέπραξε το 2010, είχε μεσολαβήσει με τηλεφώνημά του στο παραπάνω τμήμα ο Γιάννης Σαββίδης προκειμένου να πάνε στον «Γιούρα» φαγητό και ρούχα.

Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και η κατάθεση ενός άλλου μάρτυρα, ο οποίος στην ακροαματική διαδικασία της περασμένης Τετάρτης υποστήριξε ότι ο Εμερζίδης σύχναζε στην καφετέρια του αδελφού του κατηγορουμένου Ανδρέα Δρακάκη μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, τους οποίους κατά τ’ άλλα είδε για πρώτη φορά στο δικαστήριο.

Οι κλήσεις «προδίδουν» τους κατηγορουμένους
Η πιο σημαντική, ωστόσο, εξέλιξη στη δίκη αφορά τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις που εντόπισε η αστυνομία στα κινητά τηλέφωνα κάποιων εκ των κατηγορουμένων και οι οποίες παρουσιάστηκαν με τη μορφή εγγράφου στο δικαστήριο. Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του Εμερζίδη, στο κινητό που ανήκει στο όνομα της μητέρας του είχε βρεθεί μόνο μία κλήση από τον Σαββίδη, η οποία είχε γίνει την ίδια μέρα με το μακελειό στου Ρέντη (συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά τη συμπλοκή). Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι ο Σαββίδης είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα του για να βοηθήσει έναν από τους δράστες που είχε τραυματιστεί κατά την ανταλλαγή των πυρών, καθώς είχε μάθει από γνωστό του ότι είναι νοσοκόμα. Αυτή ήταν και η μοναδική τηλεφωνική επικοινωνία που υποτίθεται ότι είχαν οι δύο άντρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και με βάση έγγραφο της δικογραφίας που παρουσίασε η νομική πλευρά του Γιάννη Ευαγγελινέλη στο δικαστήριο, υπήρξε κι άλλη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο άντρες στις 27/2/2011 (δηλαδή δύο μέρες πριν το μακελειό), στις 18.36, από τον Γιώργο Εμερζίδη προς τον Γιάννη Σαββίδη. Αυτό το στοιχείο καταρρίπτει τον ισχυρισμό του 23χρονου κατηγορουμένου ότι κατά σύμπτωση ενεπλάκη στην υπόθεση και ενισχύει εκείνον ότι οι δύο άντρες γνωρίζονταν και διατηρούσαν επαφές και πριν από το περιστατικό στου Ρέντη. «Τα τεχνολογικά ίχνη “μιλούν” και αφήνουν τα αποτυπώματα αυτών που τα χρησιμοποιούν», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας του άτυχου ειδικού φρουρού, Γιώργος Καρατζογιάννης, σχολιάζοντας τις νέες εξελίξεις.

Οι μακελάρηδες και ο σκληρός  Αλβανός κακοποιός «Τόνυ»

Στο μεταξύ, υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι τουλάχιστον τρεις από τους βασικούς κατηγορουμένους στη δίκη για τη διπλή δολοφονία στου Ρέντη είχαν «παρτίδες» με τον Αλβανό αρχιμαφιόζο με το όνομα «Τόνυ», προτού συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2011 στον Πειραιά από άνδρες της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιο σημαντικό ίχνος που δείχνει ότι όλοι αυτοί μπορεί να συνδέονται μεταξύ τους είναι το αποτύπωμα του «Τόνυ» το οποίο βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ -πιο συγκεκριμένα στον γρύλο- του Audi A4 που εκλάπη την ίδια ημέρα και από την ίδια μάντρα με το γκρι Volvo στο οποίο επέβαιναν οι δολοφόνοι που «θέρισαν» τις ζωές των δύο αστυνομικών.

Οι κλοπές των δύο αυτοκινήτων είχαν γίνει στις 17 Ιανουαρίου 2011 μαζί με άλλα έξι Ι.Χ. από αντιπροσωπία αυτοκινήτων στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Νέας Ερυθραίας. Γι’ αυτές είχαν κατηγορηθεί οι Nexha Jashar και Zoja Bledar, οι οποίοι κάθονται αυτές τις μέρες στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη διπλή δολοφονία στου Ρέντη. Σύμφωνα με τα όσα είχε υποστηρίξει στο απολογητικό του υπόμνημα ο ένας εξ αυτών, ο Nexha Jashar, το γκρι Volvo το είχε πάρει από τον συγκατηγορούμενό του Zoja Bledar 10-15 μέρες πριν τη δολοφονία των αστυνομικών και το έδωσε για 1.200 ευρώ στον Βάνια (που από κάποιους φέρεται να είναι ο Γιάννης Σαββίδης), ο οποίος είναι Ρωσοπόντιος.


«Εγκέφαλος»
Ο διαβόητος κακοποιός «Τόνυ» από την Αλβανία που συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2011 ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, ο «εγκέφαλος» και ο καθοδηγητής πολλών ένοπλων ομάδων. Εφτιαχνε μια συμμορία και κάθε φορά που κάποια από τα μέλη της έπεφταν στα χέρια των διωκτικών αρχών άλλαζε τη σύνθεσή της δημιουργώντας νέα. Οι ένοπλες ομάδες που είχε συγκροτήσει είχαν διαπράξει με την απειλή Καλάσνικοφ σαράντα τέσσερις ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σούπερ μάρκετ, περίπτερα και άλλα καταστήματα, αλλά και κλοπές αυτοκινήτων. Σε μία από αυτές, στην οποία συμμετείχε κι ο ίδιος, εισέβαλε με τα δύο «πρωτοπαλίκαρά» του στη μονοκατοικία ενός κοσμηματοπώλη στο Μενίδι και αφού τον ξυλοκόπησαν άγρια, τον υποχρέωσαν να τους ανοίξει το κατάστημα. Δύο μέρες αργότερα ο άτυχος χρυσοχόος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.


espressonews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες μαρτυρίες «καίνε» τον «Γιούρα»"

Ιστιαία: Την σκότωσε ο γείτονας για μια χούφτα ευρώ! (Βίντεο)

Η άτυχη γυναίκα εκείνη την ώρα έβλεπε τηλεόραση όταν ο 24 χρονος Αλβανός γείτονας, μπήκε στο σπίτι της στις τέσσερις τα ξημερώματα. 

Έσπασε το τζάμι της πόρτας και μπήκε μέσα. Η 80χρονη ηλικιωμένη άκουσε τον θόρυβο και έτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Ο δολοφόνος όμως δεν περίμενε να την βρει ξύπνια και ξαφνιάστηκε όταν την είδε. Με το κασμά που είχε στα χέρια, την πλησίασε και όταν την έπιασε στην κρεβατοκάμαρα, άρχισε να την χτυπά με μανία στο κεφάλι μέχρι που ξεψύχησε.


Η ίδια έπεσε νεκρή στο κρεβάτι της. Ο δράστης άρχισε να ψάχνει το σπίτι για χρήματα αλλά όταν δεν βρήκε κάτι, πήρε ένα σύρμα, ίδιο με αυτό που πλένουμε τα πιάτα, και άρχισε να καθαρίζει τα αποτυπώματα του και τα αίματα για να μην φανεί σαν δολοφονία.


Η γυναίκα εκείνο το μαρτυρικό βράδυ είχε λεφτά στο σπίτι της αλλά ο 24χρονος Αλβανός δεν έψαξε καλά μιας και τα είχε κρύψει κάτω από τα δύο μαξιλάρια. Η δουλειά της αστυνομίας να φτάσουν στα ίχνη του δράστη δεν ήταν εύκολη υπόθεση μιας και δεν υπήρχαν ίχνη ληστείας.

Ωστόσο ύστερα από συστηματική έρευνα του τοπικού τμήματος και της ασφάλειας Χαλκίδας, κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του γείτονα, ο οποίος ομολόγησε ότι είχε σκοπό την ληστεία αλλά πάνω στον φόβο του ότι τον αναγνώρισε η άτυχη γυναίκα, την σκότωσε.


evianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιστιαία: Την σκότωσε ο γείτονας για μια χούφτα ευρώ! (Βίντεο)"

Φ. Πιπιλή: «Αρχηγοί κομμάτων κάνουν κουρελόχαρτο το Σύνταγμα με τις Ανεξάρτητες Αρχές»

Την Δευτέρα η βουλευτής της Ν.Δ, Φωτεινή Πιπιλή μίλησε στον Γιώργο Κακούση και στον Δημήτρη Πετρόπουλο (καθημερινά 08:00-10:00) για τις Ανεξάρτητες Αρχές.

«Επιδεικνύεται ασέβεια στο Σύνταγμα, από πολιτικά πρόσωπα και επικεφαλής πολιτικών κομμάτων. Ντροπή τους που δείχνουν αυτή την ασέβεια στο Σύνταγμα και δεν ακούνε στις παρακλήσεις του προέδρου της Βουλής και να συμφωνήσουν επιτέλους μετά από πολλά χρόνια να γίνουν οι επιλογές των νέων προέδρων των Ανεξάρτητων Αρχών, οι οποίοι είναι άνθρωποι 80-85 ετών.

 Είναι απαράδεκτά πράγματα αυτά! Είναι ντροπή αυτή η ασέβεια που επιδεικνύουν οι επικεφαλής κομμάτων και τεράστια η ευθύνη τους, που κάνουν το Σύνταγμα κουρελόχαρτο. Διότι ο νομοθέτης του 2002 δεν είχε προβλέψει ότι κάποτε στη Βουλή μπορεί να μπουν παραπάνω από 4-5 κόμματα. Έτσι, 11 χρόνια μετά, επειδή έχουμε επτά κόμματα και ένα οι ανεξάρτητοι, δεν μπορούν – όπως προβλέπει το Σύνταγμα – να συμφωνήσουν στα 4/5 και να αλλάξουν οι διοικήσεις των Ανεξάρτητων Αρχών. 


Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Έχω αρχίσει εδώ και δύο χρόνια και έχω κάνει εννέα επίκαιρες ερωτήσεις για το ίδιο θέμα. Από το Δεκέμβρη του 2011, με υπογραφή των αρμόδιων ΥΠΟΙΚ, έχω τα εξής στοιχεία: το σύνολο για το κόστος εν γένει των Ανεξάρτητων Αρχών – που γεννιούνται σαν τη σαρανταποδαρούσα και δεν ξέρουμε καν πόσες είναι – είναι 136 εκατ. Ευρώ το χρόνο. Σας υπενθυμίζω ότι οι συντάξεις περικόπηκαν αναγκαστικά γιατί είχαμε κενό 300 εκατ. Ευρώ.

Ο νόμος 3051/2002 ορίζει ότι ο πρόεδρος κάθε Αρχής είναι διατάκτης των δαπανών της και η απάντηση του ΥΠΟΙΚ είναι ότι το υπουργείο δεν διαθέτει άλλες πληροφορίες πέραν αυτών. Θέλοντας να βολέψουν το 2002 μάλλον δικούς τους φίλους, προέβλεψαν αυτό το παράλογο. Να είναι ανεξέλεγκτες οι Ανεξάρτητες Αρχές.

Κάνουμε τώρα έναν αγώνα τα κτίρια των Ανεξάρτητων Αρχών, των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου στο κέντρο της Αθήνας να μαζευτούν στα ρημαγμένα κτίρια. Το ΥΠΟΙΚ δεν έχει τα στοιχεία, αλλά μόνο τα νοίκια πέντε-έξι Ανεξάρτητων Αρχών στοίχιζαν – πάντα με τα στοιχεία του 2011 – 411.769 ευρώ το μήνα. Μόνο ο Συνήγορος του Πολίτη, στο υπερπολυτελές κτίριο στη Χατζηγιάννη Μέξη, έχει για τέσσερις ορόφους νοίκια 49.800 ευρώ το μήνα, ο ένας όροφος. 25.200 ευρώ ο άλλος, 8.000 ευρώ και 25.000 ευρώ ο τελευταίος.

Τι κάνει η Ανεξάρτητη Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής; Ρωτήστε τον αρμόδιο υπουργό! Είμαι ικανή να κάτσω να βρω ποιος υπουργός υπέγραψε γενικότερα τη δημιουργία σαν τη Λερναία Ύδρα 17-18 Ανεξάρτητων Αρχών αντί των προβλεπόμενων πέντε συνταγματικά Αρχών.

Σε μία από τις ερωτήσεις μου, είχα πει ότι την εποχή της τεράστιας ανεργίας των επιστημόνων – δεν λέω 30άρηδων – δεν είναι μια χρυσή ευκαιρία να ξεφορτωθούμε 15 ετών προέδρους και να βάλουμε επίσης νεώτερους επιστήμονες και να δοθεί και σ’ αυτούς μια δυνατότητα; Σιγά που με άκουσαν! Χθες, κάθισα και βρήκα τις ηλικίες των σημαντικότερων προέδρων των Αρχών. Ούτε γυναίκες ηθοποιοί να ήταν, κανένας δεν έχει βάλει στο βιογραφικό την ηλικία του. Ούτε ο κ. Κυριτσάκης ούτε ο κ. Λασκαρίδης ούτε ο κ. Ρακιντζής. Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Να μην μπορεί η Βουλή να τους αλλάξει;

Πρέπει να καταργηθούν, νομίζω, οι περισσότερες Αρχές και να το ξαναδούμε το θέμα. Οι δικαστικοί δε τα παίρνουν όλα. Δεν έχουν πλαφόν. Μπορούν με την εξαίρεση του νομοθέτη να μην έχουν πλαφόν, όπως έχουν οι άλλοι με τις δύο θέσεις του Δημοσίου. Δεν είμαι από τους λαϊκιστές που λέω ότι οι ικανοί άνθρωποι στις καίριες θέσεις δεν πρέπει να μην αμείβονται, για να είναι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Αλλά, πείτε μου, με την ευκαιρία, τα καρτέλ και τις τιμές στην αγορά, τα χτύπησε ο κ. Κυριτσάκης και η Επιτροπή Ανταγωνισμού; Μας δουλεύουν χοντρά; Έχουν κάνει κάτι για να απαλύνουν το βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και συνταξιούχου;

Το 2011, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (είχε αμοιβή) 9.039 ευρώ, με 350 ευρώ ανά συνεδρίαση, μέγιστο 150 συνεδριάσεις κατ’ έτος. Δηλαδή, μέγιστο ποσό αποζημίωσης από συνεδριάσεις μόνο 4.375 ευρώ το μήνα συν τα 9.039. Οι εισηγητές έχουν 6.338 ευρώ το μήνα, με 300 ευρώ ανά συνεδρίαση. Δηλαδή, μόνο από συνεδριάσεις 3.750 ευρώ το μήνα. Τα στοιχεία αυτά δεν τα λέω από το μυαλό μου, είναι από τη Βουλή.

Ο κ. Στουρνάρας οφείλει – μέσω του γραφείου Τύπου του – να ελέγξει αυτά που το ΥΠΟΙΚ έστειλε σ’ εμένα στις 10 διαφορετικές ερωτήσεις και να διατάξει τους διατάκτες να του πάνε συγκεκριμένα στοιχεία. Πόσα είναι τα νοίκια, αν δεν μπορούν να κάνουν μείωση να πάνε σ’ εγκαταλελειμμένα κτίρια, όπως το «Εσπέρια» στη Σταδίου. Και να του πουν τι περικοπές έχουν γίνει σ’ αυτούς τους «επαγγελματίες», στις Ανεξάρτητες Αρχές.

Στην Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, το 2011 ο πρόεδρος έπαιρνε 5.500 ευρώ το μήνα. Και τα μέλη, όσα έχουν αποκλειστική απασχόληση, 5.000 ευρώ και όσοι όχι 4.000 ευρώ το μήνα.»


tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Φ. Πιπιλή: «Αρχηγοί κομμάτων κάνουν κουρελόχαρτο το Σύνταγμα με τις Ανεξάρτητες Αρχές»"

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των καταζητούμενων για συμμετοχή στους «Πυρήνες»



Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) ημεδαπών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν την 15-02-2013 από τον Ειδικό Ανακριτή, δύο εντάλματα σύλληψης, με τα οποία κατηγορούνται – αναζητούνται για:

  • ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και
  •  απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, την 28-11-2012 σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών τους κρίνεται ως απαραίτητο αναγκαίο μέτρο για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Πρόκειται για τους:
Α) ΧΑΡΙΣΗ – ΠΟΥΛΟ Φοίβο του Γεωργίου και της Ουρανίας, ο οποίος γεννήθηκε την 22-03-1990 στην Αθήνα
Β) ΝΤΑΛΙΟ Ανάργυρο του Αθανασίου και της Ευγενίας, ο οποίος γεννήθηκε την 08-05-1991 στην Αθήνα.
Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω άτομα, να επικοινωνήσει στους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των καταζητούμενων για συμμετοχή στους «Πυρήνες»"

Τσελέντης: Περιμένουμε μεγάλο σεισμό


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι σεισμολόγοι στην κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι η χώρα μας είναι  πιθανό να «χτυπηθεί» από μεγάλο σεισμό και οι συνέπειες να είναι ανυπολόγιστες. Οπως υποστηρίζουν, οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι, λόγω της ποιότητας και της παλαιότητας των κτιριακών κατασκευών, οι οποίες δεν πληρούν προδιαγραφές αντισεισμικότητας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σεισμολόγοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου, αφού η Ελλάδα είναι  χώρα με έντονη σεισμική δραστηριότητα και παρόλα αυτά δεν υπάρχει ούτε η κατάλληλη παιδεία, ούτε η κατάλληλη υποδομή.
Μετά τις σεισμικές δονήσεις που έγιναν τις τελευταίες ώρες που σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας  ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης δήλωσε: «Οι χθεσινοί σεισμοί των 5 Ρίχτερ είναι μεν ανεξάρτητοι μεταξύ τους, αλλά προειδοποιεί ότι μέσα στο 2013 κατά την γνώμη του θα υπάρξει ένας ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα επειδή έχει συσσωρευτεί μεγάλη ενέργεια».
Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης υπενθύμισε ότι η πολιτεία πρέπει να επαγρυπνεί πάντα και να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, αλλά και οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας στα σπίτια τους.

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσελέντης: Περιμένουμε μεγάλο σεισμό"

Εισαγγελέας και ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ για την κάρτα υγείας του ποδοσφαιριστή

Εκατοντάδες χιλιάδες εικονικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές, στο πλαίσιο του φιλόδοξου  προγράμματος της κάρτας υγείας  και παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους αθλητές κυρίως των ερασιτεχνικών κατηγοριών, που ζημίωσαν κατά εκατομμύρια ευρώ στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το κράτος, φέρονται να έγιναν από το 2006- 2011 με ευθύνη των αρμοδίων ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Ήδη η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί και από ποιους το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, γεγονός που σημαίνει πώς υπό διερεύνηση είναι τόσο η διοίκηση του Βασίλη Γκαγκάτση όσο και του Σοφοκλή Πιλάβιου στην ΕΠΟ.  

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 22/9/2005 μεταξύ της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της εταιρίας OPEDEK A.E και προέβλεπε τη δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς σε όλη τη χώρα καθώς και τουλάχιστον 250.000 μετρήσεις σε αθλητές. Προηγουμένως η ΕΠΟ είχε επιχορηγηθεί από την ΟΥΕΦΑ με 1 εκατομμύριο ευρώ για αυτό ακριβώς το σκοπό. 

Η εταιρία όμως με την οποία υπογράφηκε η σύμβαση απορροφήθηκε και η σύμβαση παρέμεινε σε ισχύ με την εταιρία PC SYSTEMS, ενώ υπογράφηκε καινούργια σύμβαση στις 19/2/2010 για την αξιόπιστη μεταφορά βιολογικών δειγμάτων των αθλητών και την διενέργεια ειδικών εξετάσεων.
Σχεδόν 10 εκατομμύρια

Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα που προκάλεσαν την εισαγγελική έρευνα   την περίοδο 2006-2011 η ΕΠΟ πλήρωσε 9,7 εκατ. ευρώ (!!!) που αντιστοιχούν σε 1,5 εκατ. μετρήσεις, όμως στην πραγματικότητα αυτές οι μετρήσεις δεν περνούσαν τις 15.530. Η αναντιστοιχία είναι τεράστια και γι’ αυτό οι αρχές διερευνούν ποιος «βούτηξε»  το δάκτυλο στο μέλι! 



capital


Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελέας και ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ για την κάρτα υγείας του ποδοσφαιριστή"

Επιστρέφουν 2.000 ΔΥ που μπήκαν σε διαθεσιμότητα


Στο Δημόσιο θα επανατοποθετηθούν 2.000 υπάλληλοι, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας τον περασμένο Νοέμβριο. 
Μέσα στην ημέρα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα ανακοινώσει τις κενές θέσεις, στις οποίες θα μπορέσουν να τοποθετηθούν οι υπάλληλοι και οι οποίες προέκυψαν με βάση τα αιτήματα που έστειλαν οι φορείς για ελλείψεις προσωπικού.
Αυτές οι 2.000 θέσεις ανήκουν σε ολόκληρο το φάσμα του δημόσιου τομέα, οι οποίες αναμένονται να καλυφθούν από τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών καθηκόντων που πέρασαν στο καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους.
Μόλις ανακοινωθούν οι κενές θέσεις και σε διάστημα 20 ημερών οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις στις οποίες θα δηλώνουν την προτίμησή τους για τους φορείς που κατά προτεραιότητα επιθυμούν να μεταφερθούν.

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφουν 2.000 ΔΥ που μπήκαν σε διαθεσιμότητα"

68 εκατ. δολάρια από τα τουρκικά σήριαλ!

«Οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο», αναφέρει σε τηλεγράφημά του το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «AFP». Το 2011, η Τουρκία πούλησε στο εξωτερικό σειρές 10.500 ωρών.Οι τουρκικές σειρές παρακολουθούνται από πάνω από 150 εκατομμύρια άτομα σε 76 χώρες - φυσικά ανάμεσά τους και η Ελλάδα! 

Οι σειρές αυτές εξασφάλισαν εισόδημα ύψους 68 εκατομμυρίων δολαρίων στην τουρκική βιομηχανία των σήριαλ!. Μετά από τις ΗΠΑ, η Τουρκία βρίσκεται πλέον στην 2η θέση στη λίστα των χωρών παραγωγής τηλεοπτικών σειρών.

spirospero
Διαβάστε Περισσότερα » "68 εκατ. δολάρια από τα τουρκικά σήριαλ!"

"Καλώς ήρθατε στου διαόλου τη μάνα"


Με ένα ιδιαίτερο τρόπο οι Λασιθιώτες εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση που υφίσταται το Λασίθι γενικότερα.
Εξέδωσαν ένα «ειδικό διαβατήριο» το οποίο πρέπει να κατέχουν όλοι όσοι επισκέπτονται το Λασίθι καθώς με τις αλλεπάλληλες υποβαθμίσεις σε σημαντικούς πυλώνες που αφορούν στην καθημερινότητα φαίνεται πως αποτελεί διαφορετικό κράτος που δεν ανηκει στην Ελληνική επικράτεια.
Με την έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει πριν λίγα χρόνια ο πρώην Πρωθυπουργός κ.Σήμιτης για το Λασίθι "Στου Διαόλου τη μάνα", καλωσορίζονται οι "ξενομπάτες" στο passport του Λασιθιστάν.
 Παράλληλα εκδόθηκαν "χαρτονομίσματα" των 5 ευρώ τα οποία και εκείνα φέρουν την υπογραφή του αποκομμένου κρατιδίου.
5eurlasi
Η σατιρική έκφραση αγανάκτησης αφορά στο σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σε Νοσοκομεία, ΤΕΙ και άλλων Κρατικών δομών.


radiolasithi
Διαβάστε Περισσότερα » ""Καλώς ήρθατε στου διαόλου τη μάνα""

Γκάφα του ΙΚΑ: Πλήρωσε την κηδεία και πλήρωνε και σύνταξη επί 3 χρόνια

Το ΙΚΑ Καβάλας παρά το γεγονός ότι κατέβαλε τα έξοδα κηδείας συνταξιούχου που ήταν ασφαλισμένος στο συγκεκριμένο ταμείο, συνέχισε επί μια τριετία να καταβάλλει τη σύνταξη, την οποία εισέπραττε η κόρη του αποθανόντος που είχε πρόσβαση στο λογαριασμό.

Το ΙΚΑ, όταν ανακάλυψε τι είχε συμβεί, δέσμευσε τον λογαριασμό, στον οποίο, όμως, υπήρχαν μόλις δέκα ευρώ. Το συνολικό ποσό το οποίο φέρεται να εισέπραξε η κόρη του αποθανόντος ανέρχεται στα 10.000 ευρώ για τα οποία έγινε ρύθμιση καθώς, όταν το ΙΚΑ διαπίστωσε το πρόβλημα, κάλεσε την κόρη του συνταξιούχου, της το ανέφερε και της ζήτησε να επιστρέψει τα χρήματα.

Η κόρη του αποθανόντος δέχθηκε και προχώρησε σε ρύθμιση. Η υπόθεση φυσικά έφθασε στις δικαστικές αίθουσες.

Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης υποστήριξε ότι ο θάνατος του συνταξιούχου δηλώθηκε κανονικά και από τη στιγμή που το ΙΚΑ κατέβαλε τα χρήματα της κηδείας του, αυτόματα διαγράφηκε από τα μητρώα όσων λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη.

Η υπεράσπιση ανέφερε, επίσης, ότι στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό καταθέτονταν και μερίσματα από μετοχές που είχε στην κατοχή του ο συνταξιούχος, με αποτέλεσμα η οικογένειά του να υποθέσει πως επρόκειτο γι' αυτά τα χρήματα, δεδομένου ότι ο θάνατός του είχε δηλωθεί

Η κόρη του αποθανόντος καταδικάστηκε σε δυόμιση χρόνια φυλακή, με τριετή αναστολή.

spirospero
Διαβάστε Περισσότερα » "Γκάφα του ΙΚΑ: Πλήρωσε την κηδεία και πλήρωνε και σύνταξη επί 3 χρόνια"

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας - Eurobank

Αίσιο τέλος είχε η συμφωνία συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος και της Eurobank Ergasias, με την πρώτη να αποκτά ποσοστό 84,35% της δεύτερης.

Έτσι, Εθνική Τράπεζα και Eurobank ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν από κοινού τον μεγαλύτερο τραπεζικό Ομιλο της χώρας, ικανό να ανταποκριθεί επιτυχώς στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Τη δημόσια πρόταση της Εθνικής αποδέχθηκαν 64.369 μέτοχοι της Eurobank, με την ΕΤΕ να αποκτά συνολικά 466.397.790 μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Πλέον, η Eurobank είναι ήδη θυγατρική του Ομίλου Εθνικής, αλλά θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως ένας αυτόνομος τραπεζικός οργανισμός μέχρι τη νομική συγχώνευση.

«Με την απόφασή μας να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής κίνησης, η Τράπεζα θέτει τις βάσεις προκειμένου να πετύχει την επαρκή και ταχύτατη ανακεφαλαιοποίησή της, την ενίσχυση της ρευστότητας, τον εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και τη συγκράτηση των επισφαλειών» ανέφερε στο μήνυμά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς στους εργαζομένους του νέου Ομίλου.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, έτσι ώστε να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης προς το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και να προσφέρουμε, μέσω ενός διευρυμένου τραπεζικού Ομίλου, αυξημένες δυνατότητες χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας» συμπλήρωσε ο κ. Τουρκολιάς.

Ο νέος Όμιλος θα διαθέτει ένα ευρύτατο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα και στις βασικές περιφερειακές αγορές της ΝΑ Ευρώπης αντίστοιχα, μέσω του οποίου θα προσφέρονται καθημερινά αναβαθμισμένες υπηρεσίες, σε πάνω από 18 εκατομμύρια πελάτες.

Τα σημαντικά οφέλη του νέου τραπεζικού ομίλου θα προκύψουν από τη συγχώνευση και τη λειτουργική ενοποίηση των δύο οργανισμών το αμέσως προσεχές διάστημα, μέσω της επίτευξης συνεργειών και της αξιοποίησης των οικονομιών κλίμακας.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η συμφωνία συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας - Eurobank"

Προς εξαίρεση από το τεκμήριο διαβίωσης οι 18άρηδες και οι μακροχρόνια άνεργοι

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών για επιβολή τεκμηρίου διαβίωσης και υποχρεωτική υποβολή φορολογικής δήλωσης σε όσους έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

 Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται από αυτό το μέτρο αποτελεί το γεγονός πως ένας φοιτητής χωρίς καθόλου εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία καλείται να προσκομίσει στην Εφορία αποδείξεις 750 ευρώ (το 25% του ανύπαρκτου εισοδήματός του), καθώς φορολογείται με ατομικό τεκμαρτό εισόδημα τουλάχιστον 3.000 ευρώ από το πρώτο ευρώ, που ισχύει για τους άγαμους. Εφόσον το ποσό αυτό δεν προσκομισθεί, τότε προβλέπεται επιβολή ποινής, ίσης με το 10% του συνολικού ποσού των αποδείξεων, δηλαδή 75 ευρώ.

Όπως είναι λογικό, η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε πολλά… εγκεφαλικά στα ήδη επιβαρυμένα
ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία βλέπουν ότι βρίσκονται αντιμέτωπα μ’ έναν φοροεισπρακτικό μηχανισμό που τους καλεί συνεχώς να πληρώσουν τη… λυπητερή που προκύπτει από την «αιμορραγία» στα κρατικά ταμεία λόγω της φοροδιαφυγής.

 Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται διατεθειμένο να καταθέσει νομοθετική διάταξη, με την οποία δεν θα ισχύει το τεκμήριο διαβίωσης και η υποχρέωση υποβολής φόρου εισοδήματος για τους 18άρηδες.

Με αυτή την τροπολογία, οι γονείς θα μπορούν να δηλώσουν κανονικά τα παιδιά τους ως προστατευόμενη μέλη στη δική τους φορολογική δήλωση. Ανάλογη διάταξη εξετάζεται και για τους μακροχρόνια άνεργους, εφόσον τελούν υπό τη φροντίδα συγγενών τους.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς εξαίρεση από το τεκμήριο διαβίωσης οι 18άρηδες και οι μακροχρόνια άνεργοι"

Παύει να ισχύει το επίδομα γάμου.

Ως το τέλος Μαρτίου θα οριστικοποιηθεί ο νέος τρόπος καθορισμού του κατώτερου μισθού, ενώ από την 1η Απριλίου παύει να ισχύει το επίδομα γάμου για όσους αμείβονται σύμφωνα με την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ο κατώτερος μισθός καθοριζόταν κατόπιν διαπραγματεύσεων της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ενώ με το νέο καθεστώς καθοριστικό ρόλο στον προσδιορισμό του θα έχει η κυβέρνηση. 
Διαβάστε Περισσότερα » "Παύει να ισχύει το επίδομα γάμου."

Το ΣΔΟΕ βάζει στο μικροσκόπιο όλες τις συναλλαγές της οικογένειας

Μετοχές, καταθέσεις, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, δάνεια, αλλά και όλες οι συναλλαγές με τράπεζες, χρηματιστήρια, ιδιωτικά και δημόσια θεραπευτήρια και κλινικές των Ταμείων Ασφάλισης, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και εταιρείες ύδρευσης μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών Αρχών και «φακελώνονται» ηλεκτρονικά στο υπουργείο Οικονομικών.

Μεθαύριο, άλλωστε, 20 Φεβρουαρίου, λήγει και η τελευταία προθεσμία που έδωσε το οικονομικό επιτελείο για την υποβολή καταστάσεων και στοιχείων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα εκπαιδευτήρια, τις τράπεζες και τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.

Ζουν πλουσιοπάροχα και φοροδιαφεύγουν

Στόχος των διασταυρώσεων είναι ο εντοπισμός φορολογουμένων που έχουν αποκρύψει εισοδήματα, αλλά ταυτόχρονα ζουν πλουσιοπάροχα, πραγματοποιώντας μεγάλες καταναλωτικές δαπάνες.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει «φακέλωμα» όλων των κινήσεων και συναλλαγών, λόγος για τον οποίο άλλωστε έχουν ήδη δοθεί οδηγίες, ώστε πληροφορίες να συγκεντρώνονται ακόμη και για τυχόν ύπαρξη επενδυτικών χαρτοφυλακίων, αμοιβαίων κεφαλαίων, παραγώγων, ομολόγων, προϊόντων εφάπαξ καταβολής, επενδύσεων σε χρυσό ή ασήμι κ.λπ., θυρίδων, αλλά ακόμη και για την αγορά χρυσών λιρών και ράβδων χρυσού.

Το ΣΔΟΕ στο κυνήγι του κρυφού πλούτου

Επισημαίνεται ότι όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αξιοποιηθούν για εκτεταμένες διασταυρώσεις επαλήθευσης στοιχείων δαπανών που δηλώνουν οι φορολογούμενοι στις φορολογικές τους δηλώσεις, αλλά και για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και το ΣΔΟΕ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ναυτεμπορική.

Μεγάλος Αδελφός για κάθε οικογένεια

Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα στηθεί πάνω στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών που ετοιμάζει το «Μεγάλο Αδελφό» κάθε οικογένειας, με τη δημιουργία του εθνικού ηλεκτρονικού ληξιαρχείου!

Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που αρκετοί φορολογούμενοι, για να κρύψουν «μαύρα» χρήματα, τα κατέθεταν σε λογαριασμούς συγγενικών προσώπων, κυρίως μισθωτών ή συνταξιούχων υπεράνω υποψίας, που δεν τραβούσαν την προσοχή των φορολογικών Αρχών, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος ο εντοπισμός τους.

 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣΔΟΕ βάζει στο μικροσκόπιο όλες τις συναλλαγές της οικογένειας"

Die Welt: Κίνδυνος-θάνατος τα ανώνυμα γενόσημα!

Η μεγάλη γερμανική εφημερίδα κρούει τον κώδωνα για παρενέργειες και ελλείψεις φαρμάκων εξαιτίας της συνταγογράφησης δραστικής (που έχουν επιβάλει και στον Ελληνικό λαό)


Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία με τις περιπτώσεις Γερμανών ασθενών που έχουν κινδυνεύσει να χάσουν και την ίδια τους τη ζωή, εξαιτίας των ανώνυμων γενόσημων-δολοφόνων που υποχρεωτικά τους ταΐζουν η Μέρκελ και ο Ρέσλερ.

Ακόμη και οι μεγαλύτερες και εγκυρότερες γερμανικές εφημερίδες, όπως η Die Welt, εκπέμπουν σήμα κινδύνου, προειδοποιώντας ότι...


ο μόνος λόγος που η χώρα δεν έχει –μέχρι σήμερα- θρηνήσει θύματα είναι η αυτοθυσία των Γερμανών γιατρών, η οποία λειτουργεί ως ασπίδα απέναντι στα ανώνυμα γενόσημα, που παράγονται ανεξέλεγκτα και υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, η Ινδία, το Ισραήλ και η Κίνα.


Παρόλα αυτά, ο σάλος στη Γερμανία αφήνει προφανώς αδιάφορη την τρικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία πειθάρχησε απολύτως στις εντολές της τρόικας και εφάρμοσε άνευ όρων τη συνταγογράφηση δραστικής που επιβάλλει τα ανώνυμα γενόσημα-δολοφόνους και στον Ελληνικό λαό.


Η Ελληνική κυβέρνηση, που αδιαφόρησε για τη σύσσωμη αντίδραση όλων των εμπλεκομένων με την υγεία, οι οποίοι προειδοποίησαν για τους τεράστιους κινδύνους που φέρνει η δραστική στον Έλληνα ασθενή, για τις δραματικές επιπτώσεις στο επίπεδο της αποβιομηχάνισης και ανεργίας (αφού το Ελληνικό φάρμακο πετιέται έξω από τα φαρμακεία και 20.000 οικογένειες μένουν στο δρόμο), αλλά και της οικονομίας (αφού η φαρμακευτική δαπάνη θα εκτοξευθεί μόλις μονοπωλήσουν την αγορά οι πολυεθνικές των ανώνυμων γενόσημων), τώρα επιλέγει να κλείσει τα αυτιά και στις κραυγές αγωνίας χωρών που εφάρμοσαν τη μέθοδο πριν από εμάς και ήδη ζουν με τις συνέπειες. 


Κι όλα αυτά, για να αποδείξουν οι κυβερνώντες –μια ακόμη φορά- πόσο «καλοί μαθητές» είναι στην τρόικα, που ενδιαφέρεται μονάχα να εξασφαλίσει ότι οι γερμανο-ισραηλινές πολυεθνικές των ανώνυμων γενόσημων θα θησαυρίζουν εις βάρος των ζωών των Ελλήνων πολιτών.



«Καταστροφικές και δραματικές ελλείψεις φαρμάκων»


Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα Die Welt επανέρχεται στο τεράστιο πρόβλημα των ανώνυμων γενόσημων αμφιβόλου ποιότητας που εισάγονται στη Γερμανία από ασιατικές χώρες –το οποίο έχει στηλιτεύσει με σειρά δημοσιευμάτων- και τονίζει τις σημαντικές ελλείψεις σε βασικά φάρμακα με τις οποίες βρίσκονται, πλέον, αντιμέτωποι γιατροί και ασθενείς στη Γερμανία.


Η εφημερίδα επικαλείται μεγάλη έρευνα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που σκιαγραφεί με τα μελανότερα χρώματα τον κίνδυνο για την υγεία των Γερμανών πολιτών, ο οποίος αυξάνει μέρα με τη μέρα. 


Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο, που μόνο με τον προσωπικό κόπο των γιατρών και της διοίκησης των νοσοκομείων γίνεται δυνατό να εξασφαλιστούν φάρμακα για τη θεραπεία των ασθενών –ακόμη και εκείνων των οποίων οι ζωές βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.


Ως παράδειγμα, το Γερμανικό Πρακτορείο εξετάζει τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πια στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Σαξωνίας-Άνχαλτ, η οποία είναι χαρακτηριστική για το σύνολο της γερμανικής επικράτειας. 


Η Ένωση Φαρμακοποιών του κρατιδίου εκεί καταγγέλλει ότι οι ελλείψεις σε φάρμακα στα νοσοκομεία αυξάνονται διαρκώς τα τελευταία δύο χρόνια. 


Ιδιαίτερα στα τέλη του 2012, η κατάσταση έχει πλέον φτάσει σε επίπεδα «καταστροφικά και δραματικά», όπως τονίζει ο εκπρόσωπος της ένωσης, Μάρτιν Βολφ.


Οι μεγαλύτερες ελλείψεις αφορούν φάρμακα για νόσους της καρδιάς, ακόμα και αντιβιοτικά ή σκευάσματα για τα μάτια. 


Το πρόβλημα είναι μεγάλο όχι μόνο για τους ασθενείς που νοσηλεύονται, αλλά και για όσους επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.


Η συνέχιση της θεραπείας των ασθενών πολλές φορές εξαρτάται από την «τύχη, την εξειδίκευση και τη λογιστική μαεστρία» των εργαζομένων στις φαρμακαποθήκες του κρατιδίου, που προμηθεύουν τα νοσοκομεία, καθώς αναγκάζονται να κάνουν παραγγελίες φαρμάκων από το εξωτερικό. 


Βεβαίως, οι παραγγελίες φαρμάκων από άλλες χώρες –πέραν του κινδύνου που συνεπάγονται για τους ασθενείς (αφού δεν ελέγχονται οι συνθήκες παραγωγής τους)- τελικά αυξάνουν και τη φαρμακευτική δαπάνη, ακριβώς αυτή που υποτίθεται είχε στόχο να μειώσει η μεταρρύθμιση της υγείας στη Γερμανία, η οποία επέβαλε τη δραστική. 


Μια μεταρρύθμιση που εμπνεύστηκε ο Φίλιπ Ρέσλερ, κατά τη διακυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ.


Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Φαρμακοποιών Σαξωνίας-Άνχαλτ, κ. Βολφ δε βλέπει κανένα φως στο βάθος του τούνελ. Δε βλέπει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών που βάζει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους, αφού –όπως εξηγεί ο ίδιος- «με δυσκολία τηρούνται τα ευρωπαϊκά στάνταρντ παραγωγής» στις ασιατικές χώρες από τις οποίες εισάγονται στη Γερμανία τα ανώνυμα γενόσημα-δολοφόνοι. 


Είναι, δηλαδή, αδύνατο ακόμη και για τη Γερμανία –πόσο μάλλον για τον υποστελεχωμένο, κατά ομολογία της ίδιας του της διοίκησης, ΕΟΦ- να ελέγξει τους κινδύνους για την υγεία των ασθενών που κρύβουν σκευάσματα τα οποία παράγονται σε Πακιστάν, Ινδία, Ισραήλ, Κίνα, Μπαγκλαντές.


Μάλιστα, όταν όντως κάποιος έλεγχος καταφέρει να εντοπίσει μια επικίνδυνη παρτίδα, αυτή αποσύρεται από τις γερμανικές αρχές, την ίδια ώρα που η νομοθεσία περί δραστικής υποχρεώνει τους ασθενείς να αναζητούν τα συγκεκριμένα και μόνο τα φάρμακα! 


Ως συνέπεια του παραλογισμού αυτού, τελικά, όταν δε γίνονται έλεγχοι οι Γερμανοί ασθενείς κινδυνεύουν να πάρουν επικίνδυνα σκευάσματα, ενώ όταν γίνονται οι έλεγχοι, τα επικίνδυνα σκευάσματα αποσύρονται και οι ασθενείς μένουν χωρίς φάρμακα που είναι απαραίτητα για την υγεία τους, ίσως ακόμη και για τη ζωή τους.


Ως αποτέλεσμα όλου αυτού του χάους, οι γιατροί βρίσκονται πολύ συχνά σε αδιέξοδο και αντιμετωπίζουν τις ελλείψεις των φαρμάκων με τη δική τους αυτοθυσία, προσπαθώντας κάποιες φορές να εφαρμόσουν ακόμα και εναλλακτικές θεραπείες, αντί αυτών που επιβάλλονται επιστημονικά και στις οποίες ήταν μέχρι σήμερα ρυθμισμένοι οι ασθενείς τους.


Το πρόβλημα όμως θα παραμένει και θα διογκώνεται, όσο η γερμανική κυβέρνηση επιμένει να υπηρετεί –και να επιδιώκει το ίδιο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στην Ελλάδα- τα συμφέροντα γερμνανο-ισραηλινών βιομηχανιών ανώνυμων γενόσημων, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών. 
Πόσο μάλλον, όταν έχει αποδειχθεί ότι πολλά από αυτά τα σκευάσματα προκαλούν από τάσεις αυτοκτονίας μέχρι και θανάτους...

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Die Welt: Κίνδυνος-θάνατος τα ανώνυμα γενόσημα!"

Tρίζει συθέμελα ο νόμος για τα αυθαίρετα


Ένα αυθαίρετο κτίσμα στην Ηγουμενίτσα θα κρίνει τη συνταγματικότητα του τελευταίου νόμου για τα αυθαίρετα (4014/2011), που η κυβέρνηση συμπτωματικά (;) βρίσκεται ένα βήμα πριν την αναθεώρησή του. Την Παρασκευή εκδικάστηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με το χαρακτήρα της «πρότυπης δίκης», η προσφυγή κατά της τακτοποίησης αυθαιρέτου στην Ηγουμενίτσα, που λόγω της σημασίας και του ευρύτερου ενδιαφέροντός της, έδωσε το έναυσμα για να συνεκδικαστούν μία αντίστοιχη υπόθεση στο Δερβένι Κορινθίας και δύο παρόμοιες προσφυγές σε Μαρούσι και Λαμία.

Όλες έριξαν στην… πυρά το νόμο για την αυθαίρετη δόμηση, που χαρακτήρισαν άλλο ένα νομοθέτημα πελατειακής διευθέτησης, που ακυρώνει το κράτος δικαίου και τις αρχές του συντάγματος για το χωροταξικό σχεδιασμό. Αμφιβολίες εκφράστηκαν και για την εισπρακτική λογική του, αφού όπως ειπώθηκε τα έσοδα είναι πολύ περιορισμένα για να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.  

Στην στρεβλή πορεία του νόμου και στην συρρίκνωση των πόρων του Πράσινου Ταμείου υπέρ του δημοσιονομικού συμφέροντος, αναφέρθηκε και η εισηγήτρια της υπόθεσης κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (Σύμβουλος Επικρατείας). Πρόκειται για το βασικό δίλημμα που θα απασχολήσει το Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι το καλοκαίρι και θα κρίνει την τύχη του νόμου. Εάν δηλαδή ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός μπορεί να δικαιολογήσει μία ρύθμιση που αποκλίνει από τις συνταγματικές επιταγές, σε βάρος μάλιστα των πολιτών που ήταν νομοταγείς.
 
ΥΠΕΚΑ: Ήταν άλλες οι προθέσεις του νόμου…
 
Αίσθηση προκάλεσε η νομική εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία παραδέχτηκε «ότι άλλες ήταν οι αρχικές προθέσεις του νόμου που σχεδιάστηκε για να πηγαίνουν όλα τα έσοδα στο περιβάλλον». Υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς «ένα σεβαστό κομμάτι (σ.σ. το 97,5% των προστίμων) προορίζεται για τη δημοσιονομική εξυπηρέτηση» και ζήτησε από το ΣτΕ να αλλάξει την αυστηρή νομολογία του από την στιγμή που ο τελευταίος νόμος «φέρνει μια νέα αντίληψη και μια καινοτομία» με το περιβαλλοντικό ισοζύγιο  (δημιουργία ελεύθερων χώρων, αναπλάσεων κ.ά).

Πρόκειται για μια προσχηματική πρόβλεψη, υπογράμμισαν οι νομικοί που υπερασπίστηκαν την αντισυνταγματικότητα του νόμου, καθώς τα έσοδα που διατίθενται πλέον για το περιβάλλον είναι μόνο το 2,5% των προστίμων. «Η ταμειακή διευκόλυνση δεν συνιστά λόγο δημοσίου συμφέροντος» υποστήριξε ο νομικός κ. Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, μνημονεύοντας σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, και επισήμανε ότι «ο νόμος Τρίτση και όλες οι μετέπειτα πελατειακές ρυθμίσεις της πολιτείας απέτυχαν παταγωδώς, αλλά χωρίς ο νομοθέτης να παραδειγματιστεί από τα λάθη του».
 
Οι νόμοι καλλιεργούν νέα αυθαίρετα 
 
Ο κ. Παπαπετρόπουλος χειρίζεται την προσφυγή, η οποία κατατέθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων τον Απρίλιο του 2012, αλλά λόγω της σημασίας της συζητήθηκε στο ΣτΕ με το χαρακτήρα της «πρότυπης δίκης». Αφορά σε αυθαίρετο κτίσμα στην Ηγουμενίτσα (υπόθεση Θεοδωρίδη), με στόχο την προσβολή της απόφασης για συνέχιση παράνομης οικοδομής, η άδεια της οποίας είχε ανακληθεί. Το κτίσμα έχει ενταχθεί στο νόμο 4014 με αποτέλεσμα να συνεχίζει να χτίζεται.

«Φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν γίνεται διάκριση μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, που είναι στοιχειώδης διάταξη για το κράτος δικαίου. Στην Ελλάδα χτίζει κανείς αυθαίρετο με την προσδοκία ότι κάποια στιγμή ο νομοθέτης θα έρθει και θα του νομιμοποιήσει» τόνισε ο νομικός-συνταγματολόγος κ. Απόστολος Παπακωσταντίνου, που έκανε παρέμβαση στην «πρότυπη δίκη» για την υπόθεση της κ. Αγγελικής Ζωιδάκη. Η τελευταία έχει ζητήσει με προσφυγή της στο Διοικητικό Εφετείο Τριπόλεως την ακύρωση απόφασης ένταξης στο νόμο για τα αυθαίρετα, κτίσματος στο Δερβένι Κορινθίας.

Κατά της τακτοποίησης αυθαιρέτων τάχθηκαν με την σειρά τους άλλες δύο ξεχωριστές περιπτώσεις στο Μαρούσι (υπόθεση Θεοδωρόπουλου) και τη Λαμία (υπόθεση Νάσσου Μιχελή). «Ταλαιπωρούμαστε δέκα χρόνια, χωρίς να μπορούμε να γκρεμίσουμε ένα αυθαίρετο δίπλα στο σπίτι μας με διάφορες προφάσεις και προσκόμματα της διοίκησης» δήλωσε με αγανάκτηση ο κ. Νάσος Μιχελής, δικηγόρος, αλλά και «θύμα» του νόμου 4014 στη Λαμία.
 
Το καλοκαίρι η τύχη του νόμου
 
Η απόφαση της Ολομέλειας αναμένεται να γίνει γνωστή στις αρχές του καλοκαιριού, μολονότι το ΥΠΕΚΑ βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης του νόμου 4014, που αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Έχει μάλιστα δηλώσει ότι η παράταση της ρύθμισης του υφιστάμενου πλαισίου μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα είναι η τελευταία.

Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο νόμος αντιμετωπίζει πολλά κενά, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια νομολογία του ΣτΕ για τα αυθαίρετα νέας γενιάς, τη στιγμή μάλιστα που ο θεσμός του περιβαλλοντικού ισοζυγίου που αποτελούσε το άλλοθι του νόμου έχει καταρρεύσει. Με τις νεότερες νομοθετικές ρυθμίσεις, στο «Πράσινο Ταμείο» για χρηματοδότηση περιβαλλοντικών δράσεων έχουν απομείνει μόνο ψίχουλα.

Αν ο νόμος καταπέσει, τότε μεγάλο ερώτημα είναι τι θα συμβεί με τους 500.000 πολίτες που έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στη ρύθμιση. Θα τους επιστραφούν τα ποσά που έχουν πληρωθεί ή θα βρεθεί άλλης μορφής κίνητρο για να καρπωθεί το κράτος τους πόρους; Ουδείς μπορεί να κάνει με ασφάλεια τέτοιες προβλέψεις αν και γίνεται αντιληπτό πόσο δύσκολος θα είναι ο ρόλος του ΣτΕ σε αυτή την απόφαση από το πολιτικό και κοινωνικό βάρος που σηκώνει η υπόθεση των αυθαιρέτων.  
 
Το ΣτΕ έχει μπλοκάρει και τα δικαιολογητικά του νόμου
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Άνοιξη η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ είχε μπλοκάρει τη «χαλαρή» διαδικασία αποδεικτικών σχετικά με το χρόνο ανέγερσης ενός κτίσματος μέχρις ότου κριθεί συνολικά η συνταγματικότητα του νόμου από την Ολομέλεια. Αιτία ήταν η προσφυγή που είχε γίνει από πολίτες του Αμαρουσίου ενάντια στη συνταγματικότητα του νόμου για τα αυθαίρετα και κατά των υπουργικών αποφάσεων που αφορούσαν την υποβολή δικαιολογητικών για το χρόνο ανέγερσης μιας οικοδομής αλλά και την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε ζητήσει τότε να σταματήσει η χρήση ιδιωτικών εγγράφων (υπεύθυνες δηλώσεις, βεβαιώσεις μηχανικών) κατά την υποβολή των αιτήσεων, δίνοντας την κατεύθυνση να αξιοποιούνται αεροφωτογραφίες και δημόσια έγγραφα. Τότε η κυβέρνηση είχε εξαναγκαστεί σε βίαιη αναδίπλωση, καθώς με τη διαδικασία που είχε επιλεγεί γινόταν προσπάθεια να μεγιστοποιηθούν τα έσοδα των κρατικών ταμείων από τις εισπράξεις των προστίμων. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια νέα γενιά αυθαιρέτων, με στόχο να εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου. 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Tρίζει συθέμελα ο νόμος για τα αυθαίρετα"

Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν οι καταδίκες των συνταξιούχων-μαϊμού

Μέχρι στιγμής από τις μόλις 414 υποθέσεις που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και αφορούν επιτήδειους που εισέπρατταν συντάξεις νεκρών, σχεδόν οι μισές δεν έχουν εκδικαστεί ακόμη ή οι κατηγορούμενοι έπεσαν στα μαλακά.

Μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης και μικρές ποινές στους συνταξιούχζους-μαϊμού καταγράφουν τα στοιχεία του ΙΚΑ. Από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε σχεδόν ένα στα δύο περιστατικά δεν έχει φθάσει ακόμη στη δικαιοσύνη είτε ο κατηγορούμενος έπεσε στα μαλακά και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Η αναζήτηση και τιμωρία των επιτήδειων που επί χρόνια εισέπρατταν τις συντάξεις νεκρών αποδεικνύεται γρίφος για την ελληνική πολιτεία και η επιστροφή των χρημάτων που ζητάει το ΙΚΑ είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Ως σήμερα έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης μόνο 750 υποθέσεις εκ των οποίων οι 414 αφρούν υποθέσεις συντάξεων από νεκρούς. Για τις συντάξεις αυτές το ΙΚΑ διεκδικεί 10 εκατ. ευρώ αλλά φαίνεται πολύ αμφίβολο αν θα μπορέσει να τα εισπράξει.

Το Εθνος της Κυριακής αναφέρει περίπτωση ασφαλισμένου στην Κρήτη, ο οποίος αν και δικαιούχος αναπηρικής σύνταξης κατάφερε να βρει δουλειά σε τράπεζα! Η ζημιά για το ταμείο ξεπερνά τα 110.000 ευρώ. Η υπόθεση ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '80, όταν ο συγκεκριμένος άνδρας πήρε αναπηρική σύνταξη. Λίγα χρόνια αργότερα βρήκε δουλειά σε τράπεζα, συνεχίζοντας να παίρνει τη σύνταξη! Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 25 χρόνια για να αποκαλυφθεί η υπόθεση, ωστόσο και πάλι δεν έχει επιβληθεί ποινή από το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα το Ταμείο διέκοψε την καταβολή της σύνταξης και ξεκίνησε τη δικαστική διαδικασία για να πάρει πίσω πάνω από 100.000 ευρώ που όλα αυτά τα χρόνια είχε εισπράξει ο άνδρας. Ωστόσο το Μονομελές Πρωτοδικείο δέχτηκε τα επιχειρήματα του συνταξιούχου ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει άλλα εισοδήματα και το ΙΚΑ ακόμη αναζητάει το δίκιο του.

 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν οι καταδίκες των συνταξιούχων-μαϊμού"

Το «Αλ τσαντίρι» πηγαίνει… διαδίκτυο για να αποφύγει το ΕΣΡ!

Μετά τα δεκάδες πρόστιμα που έχει φάει στα τόσα χρόνια εκπομπών από το ΕΣΡ, το «Αλ τσαντίρι νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο πάει διαδίκτυο!

Αυτό αποκαλύπτει κατ' αποκλειστικότητα μέσα από τη στήλη της η Ντέπυ Γκολεμά η οποία γράφει μεταξύ άλλων: «Πάμε τώρα! Ξεκινάω με ένα αποκλειστικό που θα ανοίξει νέους δρόμους ενάντια στο "καταραμένο" Ραδιοτηλεοπτικό! Ο Λάκης Λαζόπουλος ανεβάζει το "Τσαντίρι" του στο διαδίκτυο, εκεί που κανένα Ραδιοτηλεοπτικό δεν μπορεί να ρίχνει πρόστιμα αβέρτα κουβέρτα! Δηλαδή, εξηγούμαι! Εως τις έντεκα το βράδυ, το "Αλ Τσαντίρι" θα παίζει κανονικά στη συχνότητα του Alpha για τον κόσμο και μετά, για περίπου δύο ώρες, θα ανεβαίνει στο διαδίκτυο, όπου με την συμμετοχή νέων ανθρώπων και μέσω Skype θα μπορούν να λέγονται και τίποτα "διάολοι"!».

gossip-tv
Διαβάστε Περισσότερα » "Το «Αλ τσαντίρι» πηγαίνει… διαδίκτυο για να αποφύγει το ΕΣΡ!"

Η Euromedica διαψεύδει τα περί χρεών προς το Δημόσιο και κατάσχεσης ακινήτων της

Κατηγορηματικά διαψεύδει τα δημοσιεύματα που την εμφανίζουν ως οφειλέτη του Δημοσίου η Euromedica, εξηγώντας, παράλληλα, πως ένα ακίνητό της κατασχέθηκε εκ παραδρομής από τη ΔΟΥ, η οποία, όμως, ήρθη μετά την αναγνώριση του λάθους.

Δημοσιεύματα εμφάνιζαν την Euromedica ως οφειλέτη του Δημοσίου. Συγκεκριμένα ανέφεραν πως χρωστά το ποσό των 369.000 ευρώ και ότι για το ποσό αυτό υφίσταται κατάσχεση επί οικοπέδου ιδιοκτησίας της, που βρίσκεται στο Ηράκλειο Αττικής, αξίας 4.800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Euromedica, μέσω της οποίας διαψεύδει τα δημοσιεύματα, η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων με το από 11/5/2012 έγγραφό της προέβη εκ παραδρομής σε κατάσχεση του παραπάνω οικοπέδου ιδιοκτησίας μας, κατάσχεση όμως της οποίας έγινε άμεσα άρση από την αρμόδια ΔΟΥ, μετά από αίτηση της εταιρείας, λόγω της ανυπαρξίας οφειλής, γεγονός που πιστοποιείται τόσο από έγγραφο της ανωτέρω ΔΟΥ, όσο και από Βεβαίωση του Υποθηκοφυλακείου Νέας Ιωνίας.

Επίσης, η εταιρεία αναφέρει ότι ουδεμία εκκρεμότητα έχει με το Δημόσιο και δεν υπάρχει δεσμευμένο οποιοδήποτε ακίνητο ιδιοκτησίας της για οφειλή προς το Ελληνικό Δημόσιο και τούτο παρά το γεγονός ότι οι απαιτήσεις της από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που αφορούν υποχρεώσεις τους έναντι της εταιρείας παλαιοτέρων ετών μέχρι σήμερα, είναι τεράστιες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Euromedica διαψεύδει τα περί χρεών προς το Δημόσιο και κατάσχεσης ακινήτων της"

Aπό ποιούς επιχειρηματίες έχουν δεσμεύσει ακίνητα και μετρητά για χρέη στο Δημόσιο

Εφοδο έχει κάνει η Εφορία σε βίλες, γραφεία και λογαριασμούς επωνύμων. Η λίστα με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις εισοδημάτων, τραπεζικών καταθέσεων και αυτοκινήτων περιλαμβάνει βιομηχάνους, εκδότες, πολιτικούς, εργολάβους, ακόμη και ιερείς.

Σε πλειστηριασμούς εκατοντάδων πανάκριβων κατοικιών, εξοχικών, ξενοδοχείων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων για μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου προχώρησε η Εφορία.

Στα ακίνητα που έχουν λάβει το δρόμο της εκποίησης περιλαμβάνονται βίλες στα ακριβά προάστια των Αθηνών και σε κοσμοπολίτικα νησιά αξίας ως και 5 εκατ. ευρώ, διαμερίσματα, πολυώροφα κτίρια γραφείων, οικόπεδα μεγάλης έκτασης εντός και εκτός σχεδίου κλπ.


  • Η εταιρεία που εκδίδει την Ελευθεροτυπία χρωστάει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 1,7 εκατ. ευρώ και για το λόγο αυτό της δεσμεύτηκε ακίνητο που εκτιμάται σε 17,5 εκατ. ευρώ.
  • Αlpha Keramica: Η κεραμοποιία οφείλει στο Δημόσιο 576.000 ευρώ και δεσμεύτηκαν κτίρια της εταιρείας αξίας 8 εκατ. ευρώ.
  • Avelon: Η εταιρεία εμπορεύεται συστήματα κουζίνας υψηλής ποιότητας. Οφείλει στο Δημόσιο 207.000 ευρώ και δεσμεύτηκαν κτίριά της αξίας 6,4 εκατ. ευρώ.
  • Euromedica: Η ετιαρεία είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, χρωστά ει στο Δημόσιο 369.000 ευρώ και το Δημόσιο έχει δεσμεύσει κρίτια στο Νέο Ηράκλειο αξίας άνω των 4,8 εκατ. ευρώ.
  • Ψηλορείτης Logistics: Η εταιρεία διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για κατεψυγμένα προϊόντα κοντά στη Λαμία. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα χρωστάει πάνω από 35 εκατ. ευρώ και της έχουν δεσμευθεί ακίνητα ίσης αξίας.
  • Κωνσταντίνα Καψή: Πρόκειται για την πρώην ιδιοκτήτρια των γνωστών ξενοδοχείων Καψή η οποία οφείλει στο Δημόσιο 2,4 εκατ. ευρώ. Εχει δεσμευθεί ακίνητο στην Εκάλη ισης αξίας.
  • Μπάμπης Βωβός. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας του real estate στην οδό Κηφισίας χρωστάει στο Δημόσιο 207.000 ευρώ και έχει δεσμευθεί η κατοικία του στο Παλαιό Ψυχικό. Την ίδια κατοικία έχει δεσμεύσει και η Alpha bank στην οποία ο επιχειρηματίας οφείλει 8 εκατ. ευρώ.
  • Νικ. Ι. Θεοχαράκης, η γνωστή εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων. Οφείλει στο Δημόσιο 151.000 ευρώ και έχει κατασχεθεί ακίνητο στον Ασρπόπυργο αξίας 4.800.000 ευρώ.
  • Ξυνή Αθηνά, των γνωστών ΙΕΚ Ξυνή. Οφείλει περίπου 1 εκατ. ευρώ και κατασχέθηκε τμήμα πολυώροφης κατοικίας στον Δμο Ωρωπού αξίας 3,5 εκατ. ευρώ.
  • Πήραν Ι.Χ. και σύνταξη γνωστού δημοσιογράφου. Σε διευθυντικό στέλεχος μεγάλης εφημερίδας που απασχόλησε την κοινή γνώμη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και ο οποίος οφείλει στο Δημόσιο πάνω από 2 εκατ. ευρώ η Εφορία προχώρησε στην κατάσχεση του πολυτελούς αυτοκινήτου του και του τραπεζικού λογαριασμού μισφοδοσίας, αφαιρώντα κάθε μήνα τέτοιο ποσό ώστε να μένουν κάθε μήνα 1.000 ευρώ, όπως ορίζει ο νόμος.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Aπό ποιούς επιχειρηματίες έχουν δεσμεύσει ακίνητα και μετρητά για χρέη στο Δημόσιο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news