facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Απορρίφθηκε η αίτηση της Πελέκη να της επιστραφεί η συμβολαιογραφική άδεια

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Αικατερίνης Πελέκη, συζύγου του Γιώργου Βουλγαράκη, να σβήσει την πειθαρχική ποινή που της επέβαλε ο Αρειος Πάγος, ο οποίος την...
έπαυσε για τρεις μήνες από το συμβολαιογραφικό της επάγγελμα λόγω του σκανδάλου του Βατοπεδίου.

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, όπου προσέφυγε, απέρριψε την αίτησή της και έκρινε ότι δεν υπάρχει καμία σύγκρουση ανάμεσα στον Αρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας πάνω σε ζητήματα προστασίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων κλπ και συνεπώς η πειθαρχική «καμπάνα» είναι νόμιμη, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής.

Η Αικατερίνη Πελέκη είχε υπογράψει τα επίμαχα συμβόλαια μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου για την σκανδαλάωδη ανταλλαγή με την οποία το Δημόσιο παραχώρησε «φιλέτα» και πήρε το νερό της λίμνης Βιστωνίδας.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκε η αίτηση της Πελέκη να της επιστραφεί η συμβολαιογραφική άδεια"

Ο Βενιζέλος προτείνει Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Στην αποκάλυψη ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκέφτεται να προτείνει τον Φώτη Κουβέλη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προχωρεί το “Πρώτο Θέμα”, επισημαίνοντας ότι
ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο ομόλογός του της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ο καταλληλότερος για να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια το 2015.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος”, η πρόταση Βενιζέλου για την υποψηφιότητα Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας αναμένεται να έχει θετική αποδοχή και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς και η Συγγρού αναγνωρίζουν τη σημαντική προσφορά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στη συγκρότηση και στη στήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον σημερινό Πρωθυπουργό, σε πείσμα των φωνών λαϊκισμού, καθώς και της έντονης πίεσης που άσκησε και εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο της Κεντροαριστεράς.

Τυχόν πρόταση για υποψηφιότητα Κουβέλη θα έλθει να ανατρέψει μια… εθιμική σειρά, καθώς από το 200ο και μετά, η Κεντροδεξιά και η Κεντροαριστερά εκλέγουν εναλλάξ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσα από έναν ιδιότυπο “Μεγάλο Συνασπισμό” στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή.

Μετά τον Κωστή Στεφανόπουλο και τον Κάρολο Παπούλια λοιπόν, θεωρητικά αυτή τη φορά θα ήταν η σειρά της Κεντροδεξιάς, με τον Σταύρο Δήμα να φαντάζει ως απόλυτο φαβορί από την πλευρά των στελεχών που έχουν ιδεολογική και κομματική αφετηρία στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Η πρόταση για την υποψηφιότητα Κουβέλη ωστόσο, εφόσον τελικά υποβληθεί, μοιάζει να επισκιάζει κάθε άλλη σκέψη.

ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Βενιζέλος προτείνει Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!"

Kυνηγώντας κοπανατζήδες και επίορκους - Έφοδος των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης

Στελεχώνεται με άλλα 50 άτομα το τμήμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης προκειμένου να ξεκινήσουν σαρωτικοί έλεγχοι και έφοδοι σε δημόσιες υπηρεσίες ώστε να εντοπιστούν οι κοπανατζήδες και οι επίορκοι.

Οι επιθεωρητές αφού θα «επισκέπτονται» τις υπηρεσίες θα συγκεντρώσουν αναλυτικά στοιχεία για τους αδικαιολόγητα απόντες και για όσους έχουν προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά ασθένειας. Παράλληλα θα πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους για πλαστά επιδόματα, καθώς και για ψεύτικα πτυχία που μπορεί να έχουν υποστηρίξει ότι διαθέτουν οι υπάλληλοι.

Μετά τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης θα συγκεντρώνουν αναλυτικά στοιχεία για τον συνολικό αριθμό και τις απουσίες των υπαλλήλων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Kυνηγώντας κοπανατζήδες και επίορκους - Έφοδος των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης"

«Μαφία» οι αποκλειστικές νοσοκόμες-«μαϊμού» σε όλη την Ελλάδα

Οι τέσσερις αλλοδαπές, παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες, που εντοπίστηκαν πρόσφατα στο Νοσοκομείο Τρίπολης από μέλη της Χρυσής Αυγής, δεν αποτελούν ούτε το 1% των «συναδέλφων» τους που δραστηριοποιούνταν την ίδια ημέρα στα νοσοκομεία της χώρας, προσφέροντας τις αμφιλεγόμενες υπηρεσίες τους σε Ελληνες ασθενείς.

H... οικογένεια της «μαφίας» των αλλοδαπών μη νόμιμων αποκλειστικών νοσοκόμων είναι πολυμελής και με διασπορά σε όλη την επικράτεια, εκτιμούν στελέχη νοσοκομείων και ελεγκτικών υπηρεσιών.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, προωθεί νομοθετική διάταξη, η οποία οριοθετεί για πρώτη φορά το πλαίσιο και τους όρους απασχόλησης των αποκλειστικών νοσοκόμων στο ΕΣΥ, φιλοδοξώντας να πατάξει όχι μόνο φαινόμενα παράτυπης και παράνομης εργασίας, αλλά και μετάδοσης επικίνδυνων μικροβίων στο «ευάλωτο» νοσοκομειακό μας σύστημα από τις αγνώστου προελεύσεως και μικροβιακού φορτίου γυναίκες που κατ’ ευφημισμόν λέγονται νοσοκόμες.

Μάλιστα, η διάταξη προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), η εγγραφή στο οποίο θα είναι υποχρεωτική για τις ενδιαφερόμενες επαγγελματίες υγείας προκειμένου να μπορούν να απασχοληθούν σε νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική της οικείας περιφέρειας.

Στον τρόπο που δρα το κύκλωμα των αποκλειστικών νοσοκόμων-«μαϊμού» στα δημόσια νοσοκομεία επικεντρώνεται και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής. Τουλάχιστον δέκα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων μεγάλα ιδρύματα της Αττικής όπως ο «Ευαγγελισμός», το Τζάνειο, το Λαϊκό, το «Γ. Γεννηματάς», αλλά και νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως εκείνα των Σερρών και της Θήβας, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών.

«Το φαινόμενο της απασχόλησης των παράνομων αποκλειστικών νοσηλευτριών είναι σε πλήρη εξέλιξη κατά την ημέρα ή τη νύχτα της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου», διαπιστώνει ο κ. Ρακιντζής, δίνοντας το «πράσινο φως» για την εντατικοποίηση των ελέγχων στις μονάδες του ΕΣΥ.

Πάντως, οι μέχρι τώρα έλεγχοι σε νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής δείχνουν ότι στο ΕΣΥ παίζεται ακόμη το… παιχνίδι της κολοκυθιάς: οι επικεφαλής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας δηλώνουν ότι αγνοούν πως ο κατάλογος των αποκλειστικών νοσοκόμων πρέπει να είναι αναρτημένος σε περίοπτο σημείο, αντί να βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια τους, το προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου δεν προλαβαίνει ή δεν έχει λάβει την εντολή να διενεργεί τακτικούς και συστηματικούς ελέγχους στους θαλάμους για τον εντοπισμό παράνομων αποκλειστικών και οι διοικήσεις δεν γνωρίζουν ότι υποχρεούνται να συντάξουν και να εφαρμόσουν βεβαίως εσωτερικό κανονισμό για την προσφορά υπηρεσιών σε νοσηλευόμενους από αποκλειστικές νοσοκόμες.

Οι μόνοι που παίρνουν τελικά την ευθύνη πάνω τους για ό,τι συμβαίνει είναι οι ίδιοι οι ασθενείς που αξιοποιώντας το μέχρι τώρα κενό του νόμου, προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση βεβαιώνοντας πρόθυμα ότι «η αλλοδαπή συνοδός είναι η οικιακή βοηθός, διαθέτει άδεια παραμονής, δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα και γνωρίζει την ελληνική γλώσσα», αλλά σπανίως κυριολεκτώντας.

Καταγγελία: Με συνεργασία εκ των έσω «ανθούν» τα κυκλώματα

«Μαύρο χρήμα, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και διαφθορά με τη συμμετοχή του νοσηλευτικού προσωπικού είναι τα χαρακτηριστικά μιας οργανωμένης μαφίας που δρα στα ελληνικά νοσοκομεία και που συστηματικά ληστεύει τους νοσηλευόμενους πολίτες χωρίς να τους προσφέρει καμιά βοήθεια, καθώς η συντριπτική πλειονότητα βρίσκεται δίπλα στον ασθενή μη γνωρίζοντας το παραμικρό για τα νοσηλευτικά καθήκοντα που πρέπει να ασκεί».

Η καταγγελία ασθενούς, που βίωσε προσωπικά ως νοσηλευθείς στο “Λαϊκό” την κατάσταση που επικρατεί, και η οποία έχει περιέλθει στο γραφείο του γενικού επιθεωρητή του υπουργού Υγείας, συμπυκνώνει το μείζον αυτό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία αλλά και την οικονομία της χώρας.

Ωστόσο, το ζήτημα της άγνοιας των νοσηλευτικών καθηκόντων αλλά και της μετάδοσης μικροβίων από τις αλλοδαπές γυναίκες θεωρείται συνήθως δευτερεύον από τους νοσηλευόμενους - οι παράνομες ζητούν τα μισά χρήματα σε σχέση με τις νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες, ήτοι περίπου 35 έως 50 ευρώ για 12 ώρες φροντίδας, όταν οι νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες αποζημιώνονται με 78 ευρώ (μεικτά) τις καθημερινές και με 117 ευρώ τα Σαββατοκύριακα για οκτάωρη εργασία.

«Το κύκλωμα αυτό λειτουργεί με την ουσιαστική, απαραίτητη και βασική βοήθεια των προϊσταμένων νοσοκόμων, οι οποίες τσεπώνουν μαύρο χρήμα χιλιάδων ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσουν στις αποκλειστικές έναν καλό ασθενή -και καλός ασθενής είναι αυτός που θα μείνει μέρες στο νοσοκομείο- δίπλα στον οποίο ο αδαής αποκλειστικός θα κοιμάται έχοντας εξασφαλισμένη την άνεσή του με την ανοχή της προϊσταμένης φυσικά», περιγράφει ο καταγγέλλων, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο στο Γουδή, τον τρόπο με τον οποίο «επιβιώνουν» χωρίς νόμιμα έγγραφα παραμονής και φυσικά άδεια εργασίας οι φερόμενες ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαφία» οι αποκλειστικές νοσοκόμες-«μαϊμού» σε όλη την Ελλάδα"

Οι Ξεχασμένοι Έλληνες και το "Πονηρό Μάτι" της Τουρκίας



Ως Έλληνες..έχουμε τη χαρά και την τιμή να ζούμε σε μια πολύ όμορφη Χώρα...

Όλοι, Έλληνες..., ζούμε όμως ισότιμα;...όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας, από τα Ψαρά έως το Καστελλόριζο;

Όλοι οι κάτοικοι αυτών των νησιών, διαχρονικά ζουν με ένα σκοπό: να δημιουργήσουν οικογένεια, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και τελικά να αποτελούν τους άτυπους θεματοφύλακες των ανατολικών συνόρων μας

Οι Ακρίτες της Νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας δίνουν καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα ζωής για να κρατήσουν τη δική μας Γη Ελληνική με το σώμα και τη ψυχή τους.

Σε αυτή την "προσπάθεια ζωής", ένα μεγάλο, ανυπέρβλητο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η διατήρηση της υγείας τους, κυρίως τους χειμερινούς μήνες...

• Αγροτικοί γιατροί που δίνουν τον εαυτό τους και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για το υγειονομικό σύστημα στα παραμεθόρια νησιά, αλλά είναι ανειδίκευτοι.

• Θέσεις περιφερειακών ιατρείων, που μέσα από τα γραφειοκρατικά γρανάζια παραμένουν για πολύ καιρό κενές.

• Φάρμακα πρώτης ανάγκης που δεν υπάρχουν, υγειονομικό υλικό που δεν υφίσταται, αποτυπώνεται καθημερινά με κραυγή αγωνίας των Ακριτών μας σε αυτά τα κομμάτια Ελληνικής Γης..τί θα απογίνουν τα παιδιά μας χωρίς εμβόλια, χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρό...τι θα απογίνουμε, ξεχασμένοι, μέσα στους μήνες του χειμώνα μέσα στα θαλασσοδαρμένα νησιά; Αν αρρωστήσουν οι γονείς μας, πότε, πώς και που θα νοσηλευτούν;...

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έκανε μέσα στο χρόνο που πέρασε 8 υγειονομικά οδοιπορικά στη συνοριακή Ελλάδα, με στόχο, να βοηθήσει τους Ακρίτες σε φάρμακα και εμβόλια, να καταγράψει τα υγειονομικά τους προβλήματα και να τους δηλώσει ότι "υιοθετεί" τα υγειονομικά τους προβλήματα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

Παραδίδοντας 40.000 φάρμακα, αναλώσιμο και άλλο υγειονομικό υλικό, διαπιστώσαμε τη μεγάλη αγωνία στα μάτια τους, όπως ακριβώς είχαμε διαπιστώσει και πριν 15 χρόνια, ως υγειονομική οργάνωση "Νέοι Γιατροί"...λες, και δεν πέρασε ούτε μία μέρα από τότε...

Οι Ακρίτες μας ζουν με την ίδια αγωνία χρόνια τώρα, χωρίς να αλλάζει τίποτε γι αυτούς.

Και ρωτάμε, πόσες φορές η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η προηγούμενη και τόσες άλλες...είχαν μεταβεί στις παραμεθόριες περιοχές...έστω αυθημερόν...για να διαπιστώσουν "ιδίοις όμμασι" τα προβλήματα, να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν έμπρακτα τους κατοίκους της ξεχασμενης Ελλάδας και να βελτιώσουν τις συνθήκες που δεκαετίες τους ταλαιπωρούν;

Με ποιο τρόπο σκέφτονται να εγκαθιδρύσουν ένα Υγειονομικό Σύστημα ισότιμο για όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρει και το Σύνταγμα: "η προσβασιμότητα των κατοίκων στον υγειονομικό χώρο θα πρέπει να είναι ισότιμη, ανεξάρτητα του που κατοικεί κάποιος και ποια είναι η οικονομική του κατάσταση"
Πόσο αυτή η υπαγόρευση του Συντάγματος τους έχει απασχολήσει;
Γαύδος, Αρκιοί, Αγαθηνήσι, Καστελλοριζο, Νίσυρος, Κάσος, Τήλος, Χάλκη...Σε όλα αυτά τα νησιά που έχουν τεράστια γεωπολιτική αξία, ποια μέριμνα για τους κατοίκους αυτούς έχουν εξασφαλίσει για πρόληψη, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη;

Για να μη τους κουράζουμε να απαντήσουν...Δίνουμε εμείς την απάντηση: ΚΑΜΙΑ..

Kαι γι αυτό ακριβώς θεωρούμε ότι η περαιτέρω ΑΔΡΑΝΕΙΑ που είναι και διαχρονική, δε μπορεί άλλο να διαρκέσει, γιατί τότε πια θα θεωρείται εγκληματική.

Η αδράνεια αυτή θα είναι εγκληματική, γιατί το ίδιο το Ελληνικό Κράτος δίνει περιθώρια στη γειτονική Τουρκία να περιθάλπει πολλές φορές αυτή τους Ακρίτες μας, ίσως έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της τα νησιά του Αιγαίου, τα πετρέλαια του Αιγαίου, την περιβόητη ΑΟΣ, προσφέροντας δήθεν Υγεία στους Έλληνες!!!

Έτσι κατασκευάστηκε, και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ πλοίου-νοσοκομείου, που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά (Τένεδος, Ίμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Γιατί;...οι Γείτονές μας σκέφτονται ανθρωπιστικά; σκέφτονται αλληλέγγυα; έχουν περίσσευμα αγάπης μεγαλύτερο από αυτό που θα όφειλε να έχει το Ελληνικό Κράτος; ΟΧΙ. Μάλλον, για άλλη μία φορά, τους δίνουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του Ελληνικού Κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθειά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση.

Μπορεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην πρόσφατη Γενική του Συνέλευση να ζήτησε ομόφωνα την απομάκρυνση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, πιστεύουμε όμως, ότι έστω και τώρα, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να αποδείξει ότι ΚΑΙ ξέρει ΚΑΙ θέλει ΚΑΙ μπορεί να αναλάβει τις μεγάλες του ευθύνες. Αλλιώς, χρήσιμο θα είναι, να εκτελέσει οικειοθελώς, το συντομότερο μάλιστα, την απόφαση του ΠΙΣ .

Εμείς, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα υλοποιήσει τις πολιτικές απόψεις του Πρωθυπουργού στο επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο άμεσης υλοποίησης, Υγείας και Ζωής των κατοίκων της άγονης γραμμής, και δε θα αρκεστεί μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών γιατρών, των υγειονομικών και κοινωνικών οργανώσεων που οργώνουν το Αιγαίο. Ας μην παίζουν άλλο, οι ιθύνοντες της Υγείας, με τις ανθρώπινες ζωές και την Εθνική μας Κυριαρχία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλεί όλους τους Φορείς που ασκούν προληπτική ιατρική και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα Νησιά μας, να δυναμώσουν την παρέμβαση τους μέχρι το κράτος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.
Κάρτα Υγείας του Ακρίτα - Τηλεϊατρική στα Νησιά - Εξειδικευμένοι Γιατροί με εκμάθηση στις Πρώτες Βοήθειες για όλα τα Αγροτικά Ιατρεία- Συντονισμός Αερομεταφοράς-...πρέπει να είναι κάποιοι από τους αμέσους στόχους για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στην άγονη γραμμή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πιστεύει ότι σε αυτή την πανέμορφη Χώρα, οφείλουμε να διατηρήσουμε με κάθε τρόπο, τους Έλληνες ζωντανούς και υγιείς, σε κάθε μικρό ή μεγάλο νησί, για τη διατήρηση των ορίων των συνόρων μας, ως ύψιστη συνεισφορά στην Ελλάδα του Μέλλοντος.

του Γιώργου Πατούλη, Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών


parapolitika


Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Ξεχασμένοι Έλληνες και το "Πονηρό Μάτι" της Τουρκίας"

Αγωγή της Παντελή στον Παπακωνσταντίνου για ηθική βλάβη

Αντιμέτωπος και με αστικές ευθύνες ο πρώην υπουργός Οικονομικών – Η Μαρία Παντελή διεκδικεί αποζημίωση 400.000 ευρώ για τη στοχοποιησή της ως «η δικαιούχος του μεγαλύτερου λογαριασμού στην HSBC»

Με αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Παντελή στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας της «αδιανόητης προχειρότητας και των ύποπτων χειρισμών», με τους οποίους εκείνος χειρίστηκε την διαβόητη λίστα Λαγκάρντ, εκείνη στοχοποιήθηκε ως δικαιούχος του λογαριασμού της Γενεύης, γεγονός που την έβλαψε ηθικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στην πολυσέλιδη αγωγή της, η κ. Παντελή διακωμωδεί τους χειρισμούς του πρώην υπουργού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ανέθεσε την κατάρτιση του πίνακα με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας σε συνεργάτη του που δεν γνώριζε καν γαλλικά, με αποτέλεσμα εκείνος να καταφύγει στην ηλεκτρονική εφαρμογή μετάφρασης ξένων γλωσσών, το γνωστό Google Translate!

«Αν η εργασία είχε γίνει με την απαιτούμενη επιμέλεια, θα είχε προκύψει ότι εγώ στα πλαίσια των καθηκόντων μου ως υπάλληλος της CMA, στους σχετικούς λογαριασμούς δεν αναφέρομαι ως «beneficial owner» (σ.σ. δικαιούχος), αλλά με τη μνεία «internet user» (σ.σ. χρήστης διαδικτύου) και «Right inspection» (σ.σ. δικαίωμα επιθεώρησης), αναφέρει η κ. Παντελή.

«Είχα απλά την ατυχία να επιλεγώ αυθαίρετα ως δικαιούχος από άτομο, το οποίο δεν κατανοούσε το αντικείμενο της έρευνας που του είχε ανατεθεί», προσθέτει η ίδια, ξεκαθαρίζοντας ότι όχι μόνο δεν είχε καμία σχέση με τον επίμαχο λογαριασμό, αλλά ούτε και έχει γνωρίσει ποτέ της την κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, η οποία φέρεται να είναι η πραγματική δικαιούχος.

Οι κατηγορίες εις βάρος του πρώην υπουργού συνεχίζονται, με την κ. Παντελή να υποστηρίζει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου «ήλεγξε επιλεκτικά για είκοσι κωδικούς το περιεχόμενο της λίστας» και «αναπαρήγαγε δημοσίως το εσφαλμένο συμπέρασμα, στο οποίο είχε ήδη καταλήξει λόγω της πλημμελούς επεξεργασίας της λίστας».

Καταλήγοντας, η ενάγουσα αποδίδει τους χειρισμούς του πρώην υπουργού σε ότι την αφορά σε ενδεχόμενο δόλο αλλά και σε ύποπτους ερασιτεχνισμούς.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγωγή της Παντελή στον Παπακωνσταντίνου για ηθική βλάβη"

Κύπρος:Στο δρόμο για το τυπογραφείο τα ψηφοδέλτια για τον Β’ γύρο


Μονομαχία Αναστασιάδη - Μαλά στον β' γύρο


Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς θα μονομαχήσουν στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών της Κύπρου.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της σημερινής εκλογικής διαδικασίας, ο κ. Αναστασιάδης συγκέντρωσε ποσοστό 45,46%. Ο κ. Μαλάς κέρδισε το 26,91% των ψήφων και τρίτος με μικρή διαφορά από τον δεύτερο αναδείχθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας με 24,93%.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία (άνω του 50%) και έτσι η μάχη για την προεδρία θα συνεχιστεί και την ερχόμενη Κυριακή.


Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος:Στο δρόμο για το τυπογραφείο τα ψηφοδέλτια για τον Β’ γύρο"

Απίστευτο: Φορολογούν αναδρομικά τους εργαζόμενους του «Αθήνα 2004»!!

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γεμίσουν με χρήμα τα ταμεία, ο Στουρνάρας και τα στελέχη του καλούν όσους εργάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας να πληρώσουν έξτρα φόρο!


Μια απίστευτη ταλαιπωρία, γεμάτη με τον παραλογισμό του Eλληνικού Δημοσίου και πνιγμένη στην αδικία βιώνουν 1.660 άνθρωποι που εργάστηκαν στις αρχές της περασμένης δεκαετίας για τον οργανισμό «Αθήνα 2004» που διοργάνωσε τους εξαιρετικά επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. 
Το Μάιο του 2011 κλήθηκαν ξαφνικά στις εφορίες για να κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις για τα ποσά που εισέπραξαν το 2004 και το 2005. 
Ήταν οι αποζημιώσεις τους από τη λύση της συνεργασίας τους με την «Αθήνα 2004», για τις οποίες τότε πλήρωσαν φόρο 15%, αλλά σήμερα τους ζητείται 40%...

Η ιστορία έχει ως εξής: 


Η ΔΟΕ ήθελε να διασφαλίσει πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα εκτελούνταν από τα ίδια πρόσωπα που τους είχαν διοργανώσει, τους υπαλλήλους, δηλαδή, που βρίσκονταν στον οργανισμό από τα τέλη της δεκαετίας του '90. 


Είθισται σε τέτοιες διοργανώσεις, που οι συμβάσεις είναι ορισμένου χρόνου, αρκετά άξια στελέχη να αποχωρούν όταν πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της σύμβασης, γιατί βρίσκουν δουλειές σε άλλες εταιρείες και δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία και να περάσουν έστω και μία μέρα άνεργοι, όταν πια η διοργάνωηση θα έχει λήξει και μαζί της και η σύμβασή τους.


Για να αποφευχθεί αυτό στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η ΔΟΕ πρότεινε στην «Αθήνα 2004» να προσφέρει, αντί αποζημιώσεων (αφού δεν υπάρχουν τέτοιες σε μια σύμβαση ορισμένου χρόνου), ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο στους υπαλλήλους της. 


Αν έμεναν ως το τέλος, θα εισέπρατταν τα ασφάλιστρα, συν το όποιο υπερκέρδος από την επένδυση του ποσού που κατέθεσε η «Αθήνα 2004» στην ασφαλιστική εταιρεία (στην περίπτωσή μας, ήταν η Alico) προς όφελος των εργαζομένων της.


Με απλά λόγια: Αν δούλευες από το 1999, ας πούμε, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σκεφτόσουν να φύγεις λίγους μήνες πριν το καλοκαίρι του 2004 για να πας να σε μια εταιρεία που σού πρότεινε δουλειά, η «Αθήνα 2004» σε δελέαζε με ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο που έπαιζε το ρόλο αποζημίωσης και θα σου απέφερε περίπου 5-6 ακόμη μισθούς, αν συμφωνούσες να μείνεις ως το τέλος της σύμβασής σου. 


Όπως ήταν λογικό και, όπως ήταν ο σκοπός του οργανισμού «Αθήνα 2004», τα περισσότερα στελέχη έμειναν όντως μέχρι το τέλος.


Πλήρωσαν 15% φόρο


Όταν εισέπραξαν το ποσό του συμβολαίου που τούς αντιστοιχούσε, πλήρωσαν 15% φόρο και έλαβαν μια βεβαίωση από την Alico ότι αυτές ήταν όλες κι όλες οι υποχρεώσεις τους. 


Σημείωση: Σε περίπτωση αποζημίωσης για απόλυση από μια σύμβαση αορίστου χρόνου, το ποσό δεν φορολογείται καν. 


Το 15% αυτό μάλιστα ήταν η φορολογία του υπερκέρδους, ενώ τα ασφάλιστρα του συμβολαίου, σύμφωνα με τους αρμόδιους τότε της «Αθήνα 2004» και την ασφαλιστική εταιρεία που το εκτέλεσε, ήταν «επιστροφή κεφαλαίου» και δεν φορολογούνται, όπως λέει ο νόμος.


Προφανώς, όμως, κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του στη σύναψη αυτής της συμφωνίας. Ιδιοκτήτης της «Αθήνα 2004» ήταν το Eλληνικό Δημόσιο, οπότε το όποιο λάθος ήταν δικό του. 


Το Μάιο του 2011, λοιπόν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εξέδωσε μια γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να είχε φορολογηθεί το σύνολο του ποσού και όχι μόνο το υπερκέρδος. 


Ο νέος φόρος έφτανε πια περίπου το 40% της αποζημίωσης. 


Όσοι, μάλιστα, από τους 1.660 εργαζόμενους δεν πήραν είδηση ότι το Υπουργείο Οικονομικών τούς ζήτησε να εμφανιστούν στις εφορίες για να κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις, «τιμωρήθηκαν» και με πρόστιμα και προσαυξήσεις, που φτάνουν σήμερα την τελική φορολογία του ποσού στο 80 με 85%!


Το Δημόσιο, δηλαδή, διόρθωσε κάτι που το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θεώρησε ως λάθος 8 ολόκληρα χρόνια μετά, με το να πάρει πίσω τις αποζημιώσεις από ανθρώπους που δεν θα τις ζητούσαν καν, αν ήξεραν ότι τελικό ποσό που δικαιούνταν θα ήταν τόσο μικρό. 


Το χειρότερο: Τα περισσότερα από τα στελέχη που αφορά το θέμα ήταν κλητήρες ή άλλοι χαμηλόμισθοι, πολλοί από τους οποίους δεν βρήκαν καν δουλειά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άρα έχουν πια ξοδέψει το σύνολο της αποζημίωσης, την οποία τώρα καλούνται να επιστρέψουν!


«Να πληρώσουμε, αλλά όχι αναδρομικά»


Το newsbomb επικοινώνησε με τον κ. Βασίλη Λάζαρη, οικονομολόγο και ένα από τα τότε στελέχη του οργανισμού «Αθήνα 2004» που πλήττεται από την απίστευτη αυτή υπόθεση. 


Ο κ. Λάζαρης μαζί με τους δικηγόρους που χειρίζονται το θέμα από την πλευρά των εργαζομένων του «Αθήνα 2004» είναι βαθύς γνώστης της υπόθεσης. 


Ο ίδιος μας είπε ξεκάθαρα ότι σε καμμία περίπτωση δεν είναι αίτημα των εργαζομένων να μην πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους: «Αν έγινε κάποιο λάθος, ακόμη κι αν δεν το κάναμε εμείς, που δεν φταίμε σε τίποτε, δεχόμαστε ότι πρέπει να πληρώσουμε κάποιο ποσό. 


Αλλά έχει διαφορά η φορολογία εισοδήματος από μισθό με τη φορολογία της αποζημίωσης για απόλυση. 


Από την στιγμή που το ποσό που λάβαμε τότε ήταν στην ουσία αποζημίωση, θα πρέπει να φορολογηθούμε με τον τότε χαμηλό συντελεστή της φορολογίας αποζημίωσης απόλυσης ή με κάποια ρύθμιση να ενταχθούμε στο σημερινό νόμο για τη φορολογία αποζημίωσης απόλυσης. 


Σίγουρα όμως είναι αδικία να φορολογηθούμε με τον υψηλότατη συντελεστή της φορολογίας εισοδήματος».


Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, τα ασφάλιστρα που επεστράφησαν (ως αποζημίωση) στους εργαζομένους το 2004 και το 2005 έπρεπε να θεωρηθούν εισόδημα και εκείνοι να φορολογηθούν γι' αυτό. 


Στην ουσία, δηλαδή, τούς καλεί να πληρώσουν αυτοί την αδυναμία του Δημοσίου να βρει έναν τρόπο να τους πληρώσει τις αποζημιώσεις. 


Γιατί, αν δεν είχε ακολουθηθεί η μέθοδος του «ασφαλιστήριου συμβολαίου» τότε, αλλά είχε βρεθεί κάποιος άλλος τρόπος (π.χ. ένα μπόνους, αν ο εργαζόμενος έμενε μέχρι την λήξη της σύμβασής του), κανένα θέμα δεν θα είχε δημιουργηθεί σήμερα.


Στην προσπάθεια, λοιπόν, του Στουρνάρα και των επιτελών του, να βρουν χρήματα για τα ταμεία του κράτους, δίκαιοι και άδικοι μπαίνουν στο ίδιο καζάνι. 


Η υπόθεση των εργαζομένων του «Αθήνα 2004» γίνεται ακόμη πιο εξωφρενική, καθώς αυτοί ήταν άνθρωποι που έκαναν την Ελλάδα περήφανη, δίνοντας το παν για να διοργανωθούν οι αγώνες στην εντέλεια.


Κι αυτό που πληρώνουν τα μικρά και μεσαία 1.660 αυτά στελέχη σήμερα, είναι –κατά ένα μεγάλο βαθμό- και η αντιπάθεια που έχει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού για την Αγγελοπούλου και τα μεγαλοστελέχη της με τους υπέρογους μισθούς. 


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποιο στέλεχος του Υπουργείο Οικονομικών σχολίασε για την υπόθεση: «Δεν έχουν άδικο που διαμαρτύρονται για την αναδρομική φορολόγηση, αλλά κανείς δεν θα πάρει το πλευρό τους, γιατί ο κόσμος αντιπαθεί όσους δούλευαν στους Ολυμπιακούς, επειδή έβγαζαν καλά λεφτά». 


Λες και όλοι οι εργαζόμενοι απολάμβαναν τους παχυλούς μισθούς του επιτελείου της Γιάννας Αγγελοπούλου...



newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: Φορολογούν αναδρομικά τους εργαζόμενους του «Αθήνα 2004»!!"

Το κόλπο με τα πειράματα στα δημόσια νοσοκομεία

Το κόλπο με τα πειράματα στα δημόσια νοσοκομείαΟ θάνατος ενός ασθενούς έφερε στην επιφάνεια το χάος που υπάρχει και περιγράφεται στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

Τα κενά, τις γκρίζες ζώνες και τις ελλείψεις των ελεγκτικών μηχανισμών για τις κλινικές μελέτες που διεξάγονται στη χώρα μας με χρηματοδότηση των φαρμακευτικών εταιρειών αποκαλύπτει η έρευνα των «ΝΕΩΝ» και το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας για τον θάνατο ενός ασθενούς που συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα πειραματικού φαρμάκου το 2009. 
Οπως προκύπτει, διευθυντής κλινικής δεν γνώριζε ότι πραγματοποιούνταν δοκιμές στον χώρο ευθύνης του και τα έξοδα νοσηλείας βάρυναν το ασφαλιστικό ταμείο του ασθενούς ενώ, σύμφωνα με αρμόδια επιτροπή, θα έπρεπε να προέρχονται από τον προϋπολογισμό της μελέτης. «Είναι άγνωστο πόσες και ποιες μελέτες πραγματοποιούνται στα νοσοκομεία», ανέφερε κατά την έρευνα των Επιθεωρητών Υγείας στέλεχος υγειονομικής περιφέρειας. Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν την περίοδο 2008-2009 φάνηκε ότι μόλις το 3,5% των ερευνητικών προγραμμάτων ελέγχθηκαν για θέματα κλινικής πρακτικής.

Ο Δημήτρης Χουτοχρήστος πέθανε τον Νοέμβριο του 2009. Λίγους μήνες πριν είχε υπογράψει για τη συμμετοχή του σε κλινική μελέτη πειραματικού αντικαρκινικού φαρμάκου.
Σε πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) που έχει περιέλθει σε γνώση της εφημερίδας γίνεται σαφές ότι τρεις εβδομάδες αφότου άρχισε η κλινική μελέτη στην οποία συμμετείχε ο αποβιώσας και για διάστημα ενάμιση μήνα το ασφαλιστικό του ταμείο χρεώθηκε σχεδόν 5.000 ευρώ. «Για τον ασθενή Δ.Χ., όπως προκύπτει από τα στοιχεία του νοσοκομείου Λαϊκό και τα στοιχεία του νοσοκομείου Αγία Ολγα, το ΙΚΑ κατέβαλε για το χρονικό διάστημα 21 Ιουλίου - 10 Σεπτεμβρίου 2009 (ημερομηνία συγκατάθεσης στην κλινική δοκιμή: 3 Ιουλίου 2009) το ποσό των 3.315,44 ευρώ στο νοσοκομείο Λαϊκό και το ποσό των 1.530,07 ευρώ στο νοσοκομείο Αγία Ολγα. Συνολική δαπάνη: 4.845,51 ευρώ», αναφέρεται.

Οι ελεγκτές επισήμαναν πως κρίνεται σκόπιμος ο έλεγχος του ιατρικού φακέλου του Δημήτρη Χουτοχρήστου για τον συσχετισμό ή όχι του θανάτου του με τη φαρμακευτική ουσία που χρησιμοποιούνταν στην κλινική μελέτη. «Σε περίπτωση απόδειξης της συσχέτισης του υπό έρευνα φαρμάκου με τον θάνατο του ασθενούς οφείλουν να εφαρμοστούν οι όροι του ασφαλιστηρίου συμβολαίου», γράφουν στα συμπεράσματά τους. Τα παιδιά του θανόντος δεν γνώριζαν την ύπαρξη ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Κανένας δεν τους είχε ενημερώσει.

Ο Δημήτρης Χουτοχρήστος ήταν δραστήριος άνθρωπος, γεροδεμένος, αυτόνομος και με όρεξη για ζωή, όπως τον περιγράφουν στα «ΝΕΑ» ο γιος του Ανδρέας και η κόρη του Γρηγορία. Το 2002 έσπασε το χέρι του σε ένα ατύχημα και λίγο πριν του τοποθετηθεί ο γύψος στις εξετάσεις που υπεβλήθη διαπίστωσαν ότι είχε λευχαιμία. Στα επόμενα επτά χρόνια τα λευκά του αιμοσφαίρια από 64.000 ανέβηκαν στα 95.000. Δεν του χορηγούταν φαρμακευτική αγωγή. Οι γιατροί είχαν πει στα παιδιά του ότι μπορούσε να ζει φυσιολογικά και με 150.000 λευκά αιμοσφαίρια. Σταδιακά όμως διογκωνόταν ο σπλήνας του.

Η ΕΡΕΥΝΑ. Το καλοκαίρι του 2009 ανέβασε υψηλό πυρετό που κράτησε μία εβδομάδα. Οι γιατροί τού πρότειναν να συμμετάσχει στην κλινική μελέτη μιας νέας πολλά υποσχόμενης φαρμακευτικής ουσίας. «Μας είπαν ότι χορηγείται σε μορφή χημειοθεραπείας και βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Είπαν ότι θα συρρικνωνόταν ο σπλήνας και θα έπεφταν τα λευκά αιμοσφαίρια. Είπαν ότι το αποτέλεσμα είναι... εγγυημένο», λέει η Γρηγορία Χουτοχρήστου. Απ' όσο θυμάται, σε εκείνες τις συναντήσεις οι γιατροί τήςείχαν πει ότι «14 ή 21 εθελοντές στην Ελλάδα και 75 στην Ευρώπη μετέχουν στην αντίστοιχη μελέτη».
Στις 19 Απριλίου 2010 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων χορήγησε στην πειραματική ουσία άδεια κυκλοφορίας υπό όρους. Στην έκθεση αξιολόγησης αναφέρεται ότι η ουσία ενδείκνυται για ασθενείς που δεν αποκρίθηκαν σε δύο άλλα αντικαρκινικά φάρμακα για την ίδια ασθένεια από την οποία έπασχε ο εκλιπών. Τα παιδιά του Δημήτρη Χουτοχρήστου επιβεβαίωσαν στα «ΝΕΑ» ότι ο πατέρας τους δεν είχε λάβει ποτέ κάποιο αντικαρκινικό φάρμακο πριν από τη μελέτη. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, στην κύρια μελέτη συμμετείχαν 154 ασθενείς, οι 16 από τους οποίους δεν ενέπιπταν στις κατηγορίες των ασθενών που συμμετείχαν και είχαν λάβει τα δύο άλλα αντικαρκινικά φάρμακα. Σε αυτή τη μελέτη δεν αναφερόταν κανένας θάνατος.

Στην πρώτη έγχυση της ουσίας ο Δημήτρης Χουτοχρήστος υπέστη σοκ και εκδήλωσε, σύμφωνα με τα παιδιά του, αναπνευστικό πρόβλημα. Οπως αναφέρει για το νέο φάρμακο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, η δύσπνοια είναι μία από τις προκαλούμενες αντιδράσεις. Σε περισσότερους από έναν στους δέκα ασθενείς η συχνότερη παρενέργεια είναι λοιμώξεις της κάτω αναπνευστικής οδού. Προτού άρχισε η μελέτη ο Δημήτρης Χουτοχρήστος είχε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

«Η θεραπεία μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις κατά την έγχυση, ειδικότερα κατά τη διάρκεια της πρώτης έγχυσης, και γι' αυτό πρέπει να υπάρχουν στους χώρους χορήγησης της θεραπείας άμεσα διαθέσιμα ειδικά μέσα για ανάνηψη των ασθενών», αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Τα παιδιά του Δημήτρη Χουτοχρήστου όμως λένε ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης χημειοθεραπείας στο Λαϊκό, οπότε και ο θανών παρουσίασε πρόβλημα, δεν λειτουργούσαν οι φιάλες οξυγόνου στον χώρο χορήγησης. Οταν ο Δημήτρης Χουτοχρήστος παρουσίασε το αναπνευστικό πρόβλημα οι γιατροί διέκοψαν, σύμφωνα με την κόρη του, τη χορήγηση για περίπου 15 λεπτά και έπειτα συνέχισαν τη θεραπεία. Η δεύτερη έγχυση επαναλήφθηκε σε τρεις εβδομάδες.

ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ. Σε αυτό το διάστημα ο Δημήτρης Χουτοχρήστος άρχισε να δείχνει σημάδια έντονης εξάντλησης. «Γέρασε. Εχασε 14 κιλά. Αλλοιώθηκε ο άνθρωπος. Μετά και τη δεύτερη χημειοθεραπεία είχε γίνει λιπόσαρκος. Είχε πρόβλημα σταθερότητας», λέει η Γρηγορία. Ο ασθενής πέρασε δύο πνευμονικά οιδήματα, υποβαλλόταν σε μεταγγίσεις αίματος. Ωσπου έπεσε σε κώμα και μεταφέρθηκε στην Εντατική του Αγία Ολγα, από όπου βγήκε αρχές Σεπτεμβρίου 2009. Για τη νοσηλεία του στις Εντατικές του Λαϊκού και του Αγία Ολγα χρεώθηκε το ΙΚΑ. Η Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας θεωρεί, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ, πως εφόσον τα κλινικοεργαστηριακά δεδομένα ασθενούς που μετέχει στη μελέτη πρόκειται να «χρησιμοποιηθούν» από τον χορηγό, όλη η νοσηλεία του ασθενούς στη διάρκεια της συμμετοχής του στη μελέτη πρέπει να επιβαρύνει τον χορηγό και όχι το ερευνητικό κέντρο ή το ταμείο ασφάλισής του.
Ο ασθενής δεν μπορούσε άλλο να σταθεί όρθιος. Τα πόδια του λύγιζαν και έπεφτε. Δεν έκανε τρίτη χημειοθεραπεία.
Τον Νοέμβριο ανέβασε και πάλι πυρετό. Δεν μπορούσε να φάει ούτε να πιει. Κατά τη μεταφορά του στο Θριάσιο Νοσοκομείο ο ασθενής παρουσίασε πνευμονικό οίδημα. «Υπολειτουργεί κάθε ζωτικό όργανο του σώματός του. Ο πατέρας σου δεν έχει ζωή», είπε ο γιατρός που τον είδε στον Ανδρέα Χουτοχρήστο.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ. Ο γιατρός που ήταν επικεφαλής της κλινικής μελέτης ενημέρωσε την Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας (ΕΕΔ) για τον θάνατο του ασθενούς, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως «μη σχετιζόμενο» με την υπό μελέτη φαρμακευτική ουσία. Ο θάνατος του Δημήτρη Χουτοχρήστου δεν αναφέρθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία στον ΕΟΦ «εφόσον δεν εικάζεται είτε από τον ερευνητή είτε από τον χορηγό (σ.σ.: τη φαρμακευτική εταιρεία) συσχέτιση του συμβάντος με το υπό έρευνα φάρμακο», όπως σημειώνεται στο πόρισμα. Επιπλέον επισημαίνεται ότι η αρμόδια υπάλληλος του ΕΟΦ και γραμματέας της ΕΕΔ ανέφερε ότι δεν υπήρξε γραπτή εισήγηση, δηλαδή δεν υπάρχουν γραπτά τεκμήρια από τα οποία να φαίνεται αν εξετάστηκε η προτεινόμενη κλινική δοκιμή υπό το πρίσμα και το πνεύμα του νόμου για την ασφάλεια των συμμετεχόντων ασθενών. Αν όμως δεν υπήρξε γραπτή εισήγηση τότε πώς οι αρμόδιοι έλεγξαν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο ήταν σε μορφή εντύπου; «Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο συγκαταλέγεται στα απαραίτητα δικαιολογητικά που υποβάλλονται στην ΕΕΔ προκειμένου να εξεταστεί η συμφωνία του με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας... Είναι αντικείμενα εξέτασης του εκάστοτε εισηγητή», αναφέρεται στο πόρισμα των ελεγκτών.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι «η Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας, το μόνο αρμόδιο όργανο για την έγκριση των αιτήσεων (κλινικών μελετών) είναι επταμελής, αλλά οι άνθρωποι δεν διαθέτουν ούτε τον κατάλληλο υλικοτεχνικό μηχανισμό αλλά ούτε και σύστημα μηχανογράφησης». Σύμφωνα με δηλώσεις επιστημονικού συνεργάτη της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής στους ελεγκτές, «είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που στα νοσοκομεία δεν λειτουργούν Επιτροπές Δεοντολογίας οι οποίες ελέγχουν τα πειραματικά πρωτόκολλα. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών που συμμετέχουν σε μία κλινική έρευνα δεν υπάρχει».

ΔΗΛΩΝΕ ΑΓΝΟΙΑ. Επιπλέον, πρώην διευθυντής κλινικής, κατά τη διάρκεια ερευνών που ξεκίνησαν από καταγγελίες για ανορθόδοξες πρακτικές συνταγογράφησης στο Λαϊκό, δήλωσε στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης: «Κατά καιρούς επισήμανα και στο πανεπιστήμιο και, κυρίως, στο νοσοκομείο, το οποίο μας δίνει την εντολή χειρισμού των ασθενών, το φαινόμενο ερευνών εκτελουμένων εν αγνοία μου και υλοποιουμένων υπό προσώπων για τα οποία δεν είμαι ενήμερος για την εργασιακή τους σχέση, το είδος, το ύψος και την πηγή χρηματοδότησης και την εν γένει εντολή εργασίας».

Ο διευθυντής, όπως αναφέρεται στο πόρισμα του επιθεωρητή, είχε ενημερώσει προφορικά και εγγράφως τον διοικητή του κεντρικού νοσοκομείου της Αθήνας και έπειτα από αρκετούς μήνες δεν είχε «αντιληφθεί κάποια σχετική δική του ενέργεια». Επιπλέον τόνισε ότι το πρόβλημα είναι να υλοποιείται κλινική δοκιμή χωρίς αδειοδότηση, και μάλιστα με τη συμμετοχή μη διαπιστευμένων προσώπων.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Το κόλπο με τα πειράματα στα δημόσια νοσοκομεία"

Πηγαίνεις γυμναστήριο; Ε, τότε πλήρωσε τεκμήριο!

Θέλετε να έχετε ένα υπέροχο σώμα; Θέλετε να ψυχαγωγείστε και να διώχνετε την αρνητική ενέργεια; Ε τότε ετοιμαστείτε για τεκμήριο...

Με απλά λόγια, αν το εισόδημα σας δεν δικαιολογεί τις παραπάνω... «χλίδες», θα κληθείτε από τον έφορο να δώσετε εξηγήσεις πως ως άπορος μπορείτε να γυμνάζεστε και να χορεύετε!

Στη σχετική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τονίζεται ότι υποχρέωση να ενημερώσουν για τον αριθμό φορολογικού μητρώου όλων των πελατών τους έχουν πλέον και οι σχολές χορού, πολεμικών τεχνών , τα ωδεία και τα γυμναστήρια. Παράλληλα, μαζί με τα ΑΦΜ υποχρεούνται να αποστέλλουν και το ύψος των συνδρομών που εισπράττουν από τους πελάτες τους!

«Ίσως το μέτρο περιορίσει τη φοροδιαφυγή. Προσωπικά συμφωνώ με το μέτρο» δηλώνει η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών χορού Ελλάδας κα Ελένη Μπουρτζίκου!

Αν είστε ή υπήρξατε μέλος τα τελευταία δύο χρόνια σε κάποιο γυμναστήριο, τότε σύντομα θα επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας για να σας ζητήσει το ΑΦΜ, αφού αυτές οι εντολές έχουν δοθεί από το ΥΠΟΙΚ!

Μέχρι στιγμής πάντως οι πελάτες αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τα τηλεφωνήματα των γυμναστών αφού δεν έχουν καμία ενημέρωση για το σχετικό μέτρο!

«Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Ένας πελάτης μας, μας κατηγόρησε, φωνάζοντας ότι συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση και πως έχουμε σκοπό να τον φακελώσουμε! Ένας άλλος μας απείλησε μέχρι με μηνύσεις . Άλλοι μας δίνουν ψεύτικά ΑΦΜ , ενώ υπάρχουν και ανήλικοι που δεν διαθέτουν ΑΦΜ! το υπουργείο δεν μας έχει διευκρίνισε για αυτές τις κατηγορίες» δηλώνει υπεύθυνη επικοινωνίας γνωστού γυμναστηρίου στο Νέο Ηράκλειο!

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Πηγαίνεις γυμναστήριο; Ε, τότε πλήρωσε τεκμήριο!"

Απώλειες εσόδων 20 δισ. ευρώ από την διαφθορά

«Μαύρη τρύπα» 20 δισ. ευρώ στα ταμεία του Κράτους λόγω διαφθοράς αποκαλύπτει έρευνα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Brookings. Πρώτοι στη λίστα των δημοσίων λειτουργών που αποκρύπτουν εισοδήματα, έρχονται γιατροί και φαρμακοποιοί με μέσο όρο αποκρυφθέντος εισοδήματος 29.383 ευρώ και ακολουθούν μηχανικοί και επιστήμονες με 28.625 ευρώ, εκπαιδευτικοί με 24.742 ευρώ, λογιστές με 24.573 ευρώ και δικηγόροι και συμβολαιογράφοι με 24.032 ευρώ. Την ίδια ώρα, οι τρεις άνδρες του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν το Σάββατο σε Λευκάδα και Πάτρα με την κατηγορία του χρηματισμού, αρνούνται την ενοχή τους.

Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερευνούν τρεις υποθέσεις «μαμούθ» διαφθοράς, με πρωταγωνιστές τουλάχιστον 400 Έλληνες γιατρούς σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι χρηματιστήκαν από Γερμανική φαρμακοβιομηχανία, για να προωθούν τα προϊόντα της.


alphatv
Διαβάστε Περισσότερα » "Απώλειες εσόδων 20 δισ. ευρώ από την διαφθορά"

Πώς και γιατί κτυπήθηκε ο μετεωρίτης από την ρωσική αεράμυνα - Τι δείχνει το βίντεο

Εκτός από τις αρχικές μαρτυρίες στρατιωτικών που μετέδωσε το Russia Today ότι η ρωσική στρατηγική αεράμυνα κατέστρεψε τον μετεωρίτη στα Ουράλια τώρα έρχεται και η ανάλυση του βίντεο που επιβεβαιώνει την άποψη ότι ένα κατευθυνόμενο αντικείμενο κτύπησε τον μετεωρίτη του Chelyabinsk και μετά ακολούθησε έκρηξή του.

Ο μετεωρίτης που κτύπησε την Παρασκευή την Ρωσία είχε κάποιες πιθανότητες να κτυπήσει ένα από τα εργοστάσια γόμωσης των πυρηνικών βαλλιστικών βλημάτων που βρίσκονται στην περιοχή του Τσέλιαμπινσκ αναφέρουν στο Russia Today πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που δεν κατονομάζονται.

Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες εργοστάσια και εργαστήρια κατασκευής πυρηνικών και συμβατικών όπλων και είναι από τις καλύτερα προστατευμένες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας από άποψη αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής προστασίας.

Κατ'αυτό τον τρόπο και σε συνδυασμό με τα όσα αποκάλυψε η ανάλυση του βίντεο ακόμα και στο υπέρυθρο φάσμα όπου προσβάλλεται ο μετεωρίτης μάλλον από κάποιο βλήμα (κάποιοι μιλάνε και για ακτίνα), γίνεται αντιληπτό το τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν καταστρεφόταν σε πολλά μικρότερα κομμάτια το ουράνιο σώμα.

Το defencenet.gr από την αρχή είχε υποστηρίξει ότι η αρχική πληροφόρηση περί κατάρριψης ήταν και η πιο πιθανή: Αποκλείεται η ρωσική αεράμυνα να άφηνε να πέσει ανεξέλεγκτα ο μετεωρίτης σε μια τέτοια περιοχή υψηλής στρατηγικής σημασίας. Να πούμε ότι το τμήμα του μετεωρίτη που ισοπέδωσε το εργοστάσιο είχε μέγεθος μπάλας του μπάσκετ, οπότε εύκολα γίνεται αντιληπτό τι θα συνεβαινε αν έπεφτε σε μια πόλη ανέπαφος ολόκληρος ο μετεωρίτης ή το μεγαλύτερο κομμάτι του που κτυπήθηκε και εξερράγη, όπως φαίνεται στο βίντεο.



Πάντως η αναχαίτιση είναι 100% εσω-ατμοσφαιρική και το βλήμα κτυπά τον μετεωρίτη από πίσω που σημαίνει ότι κατευθύνεται με ραδιοέλεγχο εναντίον του. Κάτι που πολλαπλασιάζει την πιθανότητα να κτυπήθηκε με σύστημα A-235 (ABM-3) και όχι με S-400. ε

Oι πληροφορίες μιλούν και για ενεργοποίηση του συστήματος A-235 (ABM-3) το οποίο αποτελείται από το ραντάρ Don-2N και δύο τύπους πυραύλων: Τον ενδοατμοσφαιρικό 53T6 (SH-08 “Gazelle’) και τον εξωατμοσφαιρικό 51T6 (NATO: SH-11 “Gorgon’).

Το πρώτο έχει μεγαλύτερη εμβέλεια δράσης από τον S-400 φτάνει σε ύψος μέχρι 30 χιλιόμετρα υψόμετρο και σε βεληνεκές τα 500 χλμ. Για τον δεύτερο, τπν Gorgon οι πληροφορίες είναι ελάχιστες, καθώς αποτελεί το πλέον απόρρητο όπλο του ρωσικού οπλοστασίου, από αυτά που γνωρίζουμε, τουλάχιστον.

Το «Samoliot-Μ», ελέγχεται από τον χειριστή με ραδιοζεύξη κάτι το οποίο ενέχει κινδύνους παρεμβολών, αν επρόκειτο να αναχαιτίσει αεροσκάφη με ενεργά και προηγμένα συστήματα αντιμέτρων όπως τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-1Β ή B-2, αλλά δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουν οχήματα επανεισόδου στρατηγικών βαλλιστικών βλημάτων.

Ωστόσο, σε ύψος 30 χιλιομέτρων, γύρω από τον αντιαεροπορικό πύραυλο δημιουργείται ένα «σύννεφο πλάσματος», το οποίο εμποδίζει τα ραδιοκύματα από το έδαφος. Έτσι, στη στρατόσφαιρα η αυτόνομη πλοήγηση είναι αναποτελεσματική και μπορεί να γίνει μόνο με εντολή ραδιο-καθοδήγησης με μια εστιασμένη δέσμη (ραδιοκυμάτων) υψηλής ισχύος.

Το αντιπυραυλικό συγκρότημα Α-235, περιλαμβάνει ένα ραντάρ SAR τύπου «Don-2Μ» και πυραύλους της κλάσης «Gazelle». Σχεδόν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά απόδοσης του Α-235 καλύπτονται από το κρατικό απόρρητο. Γνωρίζουμε μόνο ότι θα είναι μεγάλης εμβέλειας και εξοπλισμένο με πυραύλους αναχαίτισης μεσαίου βεληνεκούς.

Τα δύο συστήματα έχουν αναβαθμιστεί πρόσφατα και βρίσκονται τοποθετημένα σε στρατηγικές περιοχές της Ρωσίας μεταξύ άλλων και πέριξ της Μόσχας.

H ΝΑSA αναθεωρεί τις διαστάσεις του μετεωρίτη

Στο μεταξύ προς τα πάνω αναθεώρησε η NASA τις εκτιμήσεις της για τον μετεωρίτη ο οποίος έπεσε στην περιοχή Chelyabinsk των Ουραλίων. Ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούσαν για ένα σώμα μάζας 7000 τόνων με νεότερη ανακοίνωσή η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανεβάζει τον αριθμό αυτό στους 10.000 τόνους!

Πιο αναλυτικά οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούσαν για ένα σώμα μεγέθους 15 μέτρων διαμέτρου η διάλυση του οποίου προκάλεσε μια έκρηξη της τάξης των 300 κιλοτόνων, αριθμός που αυξήθηκε αργότερα στους 470 kt. Αργότερα όμως η NASA αναθεώρησε τις εκτιμήσεις αυτές. Το μέγεθος του μετεωρίτη αυξήθηκε στα 17 μέτρα σε διάμετρο με την ισχύ της έκρηξης που προκάλεσε να φτάνει τους 500 kt και τη μάζα του να ανέρχεται τώρα στους 10.000 τόνους, ενώ εισήλθε στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 64.373 χ.α.ω

«Οι νέες αυτές εκτιμήσεις έγιναν ύστερα από την συλλογή νέων στοιχείων από πέντε σταθμούς υπόηχων (infrasound) που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Η πρώτη καταγραφή του γεγονότος έγινε από το σταθμό στην Αλάσκα περί τα 6500 χλμ. από τον τόπο πτώσης του μετεωρίτη στο Chelyabinsk» εξήγησαν επιστήμονες του προγράμματος Near Erath Objects του JPL της NASA.

Οι σταθμοί υπόηχων συλλέγουν στοιχεία από ηχητικά κύματα χαμηλής συχνότητας τα οποία προκαλούνται από μετεωρίτες οι οποίοι εισέρχονται και διαλύονται στην ατμόσφαιρα.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτός ο μετεωρίτης που έπεσε στη Γη εκείνη την ημέρα. Δύο ακόμη συμβάντα είναι καταγραμμένα. Το πρώτο στην Κούβα, ενώ υπήρξε και ένα δεύτερο στο San Francisco. Και οι τρεις περιπτώσεις σύμφωνα με τους επιστήμονες του JPL είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους.

«Περιμένουμε ένα γεγονός αυτής της τάξης μεγέθους κάθε 100 χρόνια κατά μέσο όρο» δηλώνει ο Paul Chodas του προγράμματος NEO : «Όταν έχεις μια μπάλα φωτιάς αυτού του μεγέθους περιμένουμε να φτάσουν στη Γη ένας μεγάλος αριθμός μετεωριτών και στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν αρκετά μεγάλοι» συμπλήρωσε.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς και γιατί κτυπήθηκε ο μετεωρίτης από την ρωσική αεράμυνα - Τι δείχνει το βίντεο"

Στους Δελφούς το 1900 π.Χ. η πρώτη νευροχειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα!

Η πρώτη γνωστή μέχρι σήμερα νευροχειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα, έγινε γύρω στο 1900 π.Χ. στην περιοχή των Δελφών! 

Την ανακάλυψη αυτή έκαναν Έλληνες επιστήμονες που μελέτησαν το κρανίο ενός άντρα από την περιοχή της Κίρρας στη Φωκίδα.


Μάλιστα όπως αναφέρουν στην έρευνα τους οι ειδικοί...


η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση World Neurosurgery, μετά την επέμβαση, ο άντρας έζησε για κάποιους μήνες ή χρόνο μέχρι που τελικά πέθανε σε ηλικία 30 έως 35 χρονών.


Ο κ. Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης, ορθοδοντικός και επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι ειδικός σε θέματα παλαιοπαθολογίας. 


Όταν η αρχαιολόγος κα. Δέσποινα Σκορδά του έδειξε το κρανίο, πρόσεξε μία οπή στο δεξί κροταφικό οστό.


Από το μυαλό του πέρασε το ενδεχόμενο η οπή αυτή να προήλθε από χειρουργική επέμβαση με τρυπανισμό καθώς αν επρόκειτο για θανάσιμο τραύμα από βέλος, «τότε το κρανίο θα έφερε κατάγματα», όπως λέει ο ίδιος. 


Οι κρανιογκεφαλικές επεμβάσεις με τρυπανισμό, γίνονταν όπως έχει αποδείξει η επιστημονική έρευνα πολύ παλιότερα σε άλλες περιοχές της Γης, όπως στη Γαλλία, την Ινδία, τους πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής.


Η πρώτη όμως επιστημονική περιγραφή του τρυπανισμού ανήκει στον Ιπποκράτη ο οποίος τη συστήνει ως θεραπεία για τραύματα του κεφαλιού και ιδίως κρανιακά κατάγματα.


Στους Δελφούς, κατά τη Μέση Εποχή του Χαλκού, οι αναθυμιάσεις από αέρια που αναδύονταν μέσα από το έδαφος, προϊδέαζαν την περιοχή ως ιδανικό τόπο για να γίνει μία τέτοια επέμβαση.


Πολύωρη επέμβαση


«Ο ασθενής έπρεπε να βρίσκεται σε κατάσταση μέθης, σε αναλγησία, και εκείνη την εποχή στο βαθμό που γνωρίζουμε δεν υπήρχαν οι γνώσεις για την παρασκευή κάποιας ουσίας που να προκαλεί αναισθησία», λέει ο κ. Μ. Παπαγρηγοράκης, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. 


Επομένως είναι πολύ πιθανό η επέμβαση να έγινε κοντά σε κάποιο γεωλογικό σχηματισμό απ’ όπου αναδύονταν αναθυμιάσεις.


Οι Έλληνες επιστήμονες πιστεύουν ότι ο άντρας που υποβλήθηκε στην επέμβαση, έπασχε μάλλον από κάποια μορφή επιληψίας. 


«Η διάνοιξη οπής στο κρανίο φάνταζε στα μάτια των θεραπευτών ως η ιδανική λύση για την απαλλαγή των ασθενών από “κακά πνεύματα”. Η επέμβαση άνοιγε κατά την πεποίθησή τους, ένα παράθυρο για να διαφύγουν από το κεφάλι».


Οι Έλληνες ειδικοί, εξέτασαν το κρανίο σε αξονικό τομογράφο για να μελετήσουν τη δομή του οστού όπου είχε γίνει η επέμβαση. 


Η οπή είχε σχήμα ωοειδές με διαστάσεις 8 επί 7,5 χιλιοστά και τα άκρα της ήταν κυρτωμένα, υποδεικνύοντας ότι η διαδικασία της επούλωσης είχε ξεκινήσει μετά την επέμβαση.


Ήταν σίγουρα μια πολύωρη επέμβαση και επώδυνη για τον ασθενή, παρά την κατάσταση μέθης που βρισκόταν. 


Η μορφολογία του σχήματος της οπής, κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι η επέμβαση πραγματοποιήθηκε τρίβοντας πάνω στο κρανίο κάποιο λίθινο, κατά πάσα πιθανότητα, εργαλείο.


Με τον τρόπο αυτό γινόταν ο τρυπανισμός του κρανίου, το οποίο στη συνέχεια επουλωνόταν. 


Οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι είδους ασθένειες (εκτός από επιληψία) επεδίωκαν να γιατρεύουν οι θεραπευτές με τη μέθοδο του τρυπανισμού.


Στην επιστημονική ομάδα που έκανε την ανακάλυψη, μετείχαν ακόμη ο κ. Παναγιώτης Τούλας, νευροακτινολόγος, ο κ. Μανώλης Τσιλιβάκος, ανθρωπολόγος, ο κ. Αντώνης Κουσούλης, ιατρός, ο κ. Γιώργος Ορφανίδης, νευροχειρουργός, και ο κ. Φίλιππος Συνοδινός, ορθοδοντικός.


tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους Δελφούς το 1900 π.Χ. η πρώτη νευροχειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα!"

Η δημοσκόπηση που ανατρέπει… το Σύνταγμα


Το Σύνταγμα δεν μπορούν να το φτιάξουν… δικηγόροι. Όχι επειδή το συμπαθές λειτούργημα και οι εκπρόσωποί του στερείται της γνωστικής ικανότητας των νόμων, αλλά για τον εξαιρετικά απλό λόγο ότι ο δομικός νόμος με τον οποίο οφείλει να λειτουργεί μια κοινωνία, πολύ περισσότερο μια κοινωνία σε βαθιά, σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση όπως είναι σήμερα η ελληνική, χρειάζεται να λειτουργήσει περισσότερο σύμφωνα με το πνεύμα, και λιγότερο με το… γράμμα των νόμων.

Καμία μεγάλη αλλαγή δεν προέκυψε στις… αίθουσες των δικαστηρίων. Ούτε ως αποτέλεσμα της αφόρητης νομικής φλυαρίας και των μη ρεαλιστικών προτάσεων δικονόμων οι οποίοι φαντάζουν εγκωβισμένοι στη ρουτίνα και τη συνήθεια μιας βαρετής καθημερινότητας στην οποία τους καταδίκασε το επάγγελμα που διάλεξαν να επιτελέσουν, με τον μανδύα του “λειτουργήματος”.
Καμία μεγάλη Επανάσταση δεν προέκυψε από τις… νομικές βιβλιοθήκες. Και κανένα (σοβαρό) Κράτος δεν δομήθηκε χωρίς να προηγηθεί μια τέτοια μεγάλη Επανάσταση, με τη Γαλλική και την Αμερικανική να είναι τα πιο εκκωφαντικά, αλλά και ιστορικά “αλεξίσφαιρα” παραδείγματα.
Οι ιδέες άλλωστε είναι αλεξίσφαιρες. Και περιμένουν απλώς τον καιρό τους, με την έννοια της ευκαιρίας, για να αναδειχθούν, να εμπνεύσουν, να συναρπάσουν, να κυριαρχήσουν. Οι ιδέες που είναι επίμονες.
Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση μέσω αλλαγής Συντάγματος. Φυσικά. Το Σύνταγμα δεν ευτελίζεται στη μεθοδολογική προσέγγιση του φωτός στην άκρη του τούνελ. Η αλλαγή Συντάγματος ωστόσο αποτελεί την ικανή και αναγκαία, την απαραίτητη και απαράβατη συνθήκη για να μην… ξανακυλήσει η Ελλάδα στην κρίση. Για να μην ζήσουν οι επόμενες γενιές, όσα ζουν οι δικές μας. Για να ανακτήσει η χώρα μια ψυχολογία εθνικής αυτοπεποίθησης, που αποτελεί απαραίτητο στοιχείο ώστε να κάνει το άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά, για το οποίο… κουράστηκε να μας λέει ο Ελύτης.
Αυτή η Αναθεώρηση ωστόσο θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα αν το πολιτικό σύστημα βγει από τα καθιερωμένα πλαίσια. Αν κατανοήσει τις ανάγκες, τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας από την οποία εξαρτάται και η δική του μακροημέρευση. Αν απορρίψει, καταδικάσει και αποβάλλει τους καθωσπρεπισμούς, τις “δήθεν” προσεγγίσεις, την κατεστημένη και επομένως λαχανιασμένη αντίληψη για τα πράγματα που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των σημερινών “ταγών”. Ενός πολιτικού δυναμικού θλιβερά ανεπαρκούς για την ιστορικότητα και την κρισιμότητα των στιγμών.
Η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” δημοσιεύει μια δημοσκόπηση που θα πρέπει να συζητηθεί. Επειδή τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ευρημάτων της δίνουν μια (καλή) εικόνα για τον εθνικό προσανατολισμό των Ελλήνων. Μέσα στην κρίση, με το βλέμμα στην έξοδο και την επόμενη μέρα σε σχέση με αυτήν.
Παράδειγμα 1ο: Το 75% θέλει να αλλάξει το Σύνταγμα.
Παράδειγμα 2ο: Ποσοστό σχεδόν 80% θέλει να καταργηθεί η αρμοδιότητα της Βουλής να αποφασίζει αν θα δικάζονται οι πολιτικοί ή όχι.
Παράδειγμα 3ο: Το 78% θέλει συνταγματική κατοχύρωση για σταθερό φορολογικό σύστημα, για την επόμενη 15ετία.
Παράδειγμα 4ο: Το 62% θέλει την κατάργηση της παραγραφής της ποινικής ευθύνης μελών της κυβέρνησης.
Και τα παραπάνω παραδείγματα είναι απλώς ο πρόλογος του συναρπαστικού κυρίως θέματος, και του ακόμη πιο συναρπαστικού επιλόγου: Η “επόμενη Ελλάδα”, χρειάζεται εξαιρέσεις. Σε ιδέες και στους φορείς των ιδεών αυτών. Όπως και σε εκείνους που θα κληθούν να τις υλοποιήσουν.
Η “επόμενη Ελλάδα” χρειάζεται κάθε γενιά. Αρκεί, κάθε γενιά να αλλάξει. Και να αφήσει πίσω της το χθες που υπάρχει σε κάθε γενιά.
Η “επόμενη Ελλάδα” περιμένει τον καιρό της. Τον καιρό που έρχεται…

ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "Η δημοσκόπηση που ανατρέπει… το Σύνταγμα"

Και νέα αυτοκτονία στη Μαγνησία λόγω κρίσης...57χρονος πατέρας δύο παιδιών,κρεμάστηκε σε δένδρο.

57χρονος ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές e-Volos.gr πάλευε με την κρίση, ήταν και το νέο της θύμα, που τα ξημερώματα του Σαββάτου επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο 57χρονος, που κατοικούσε με την οικογένειά του στη Χλόη Μαγνησίας, έφυγε από το σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής με το αυτοκίνητό του. Οι ώρες περνούσαν και ο ίδιος δεν έδινε σημάδι ζωής, με αποτέλεσμα την έντονη ανησυχία της συζύγου του, που ειδοποίησε την Αστυνομία, για να ξεκινήσει άμεσα η αναζήτησή του. Το αποτέλεσμα; Θλιβερό, όπως και το θέαμα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί στις 5.00 περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου και σε απόσταση 2 περίπου χλμ. από το σπίτι του αυτόχειρα, τον οποίο εντόπισαν κρεμασμένο από δέντρο με αυτοσχέδιο βρόγχο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του e-Volos.gr, ο 57χρονος άφησε σημείωμα στην οικογένειά του, με το οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα. Ένα σημείωμα για το οποίο αν μη τι άλλο θα έπρεπε να ενδιαφερθούν και να διαβάσουν οι αρχηγοί της τρικομματικής κυβέρνησης (γι' αυτό και εμείς απλά τους γνωστοποιούμε την είδηση), Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, καθώς και ο υπέρμαχος των Μνημονίων κυβερνητικός Βουλευτής Μαγνησίας και αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Θανάσης Νάκος, ο οποίος εκλέγεται σε εκείνη την εκλογική περιφέρεια, που αυτοκτόνησε ακόμα και πρώην υφυπουργός και πιο συγκεκριμένα ο Λεωνίδας Τζανής και μάλιστα τρεις ημέρες μετά το άνοιγμα του αρχείου της λίστας Λαγκάρντ, από χρήση με τον κωδικό SOFIA, μία ημέρα δηλαδή πριν παραλάβει το usb το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα πάντα με την πραγματογνωμοσύνη που διεξήγαγε η Δ.Ε.Ε.... Τυχαίο...;

e-Volos

Διαβάστε Περισσότερα » "Και νέα αυτοκτονία στη Μαγνησία λόγω κρίσης...57χρονος πατέρας δύο παιδιών,κρεμάστηκε σε δένδρο."

Προσωπική δέσμευση Σαμαρά για τον κατώτατο μισθό


Την προσωπική του δέσμευση ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός εκφράζει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον Κυριακάτικο Τύπο.

 «Βεβαίως και δεσμεύομαι. Ακόμα και ο Όλι Ρεν το είπε», ξεκαθαρίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη Real News.
Όσο για το περίφημο «λάθος του ΔΝΤ» με το δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, υποστηρίζει ότι το έχει ήδη θέσει και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα. «Εμείς», σημειώνει, «τις διαπραγματεύσεις δεν τις κάνουμε δημόσια. Τις κάνουμε γνωστές από τα αποτελέσματά τους. Γιατί όταν τις εξαγγέλεις ,εκ των προτέρων, συνήθως τις καις...».
«Αν η ύφεση που προκαλείται είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις , τότε δεν θα υπάρχουν για το λόγο αυτό περισσότερα μέτρα και αντιθέτως όταν εμείς ξεπερνάμε τους στόχους, να μας επιτρέπεται να δίνουμε ανακούφιση στον κόσμο. Φτάνει εμείς να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας», επισημαίνει και υποστηρίζει ότι «όλα αυτά έχουν μπει στη νέα δανειακή, σύμβαση επειδή έγινε κατανοητό ότι προηγουμένως μας οδηγούσαν σε φαύλο κύκλο ύφεσης».
Αυτό που πρέπει να σταματήσει, τονίζει, είναι δημόσια σπατάλη και επαναλαμβάνει την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις.
Ερωτηθείς τι διεκδικεί η Ελλάδα απο τους δανειστές της, ο κ. Σαμαράς απαντά ότι μπορεί να ζητήσει -εφαρμόζοντας πάντα τις δεσμεύσεις της- αλλαγές σε όσα δεν λειτουργούν ή φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και στο σημείο αυτό αναφέρεται στη δυνατότητα των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην εφορία και τις τράπεζες.
Το ζητούμενο για φέτος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, τονίζει και εκφράζει την πίστη  ότι το πρόγραμμα «μπορεί να βγει» και να πιάσει τους στόχους του.
«Όταν όμως, κάθε μέρα έχουμε απεργίες, καταλήψεις δρόμων ή δημοσίων γραφείων, μπλοκάρει το κέντρο της πόλης ή οι εθνικοί δρόμοι και παραλύουν τα πάντα, τότε κανενά πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει. Μερικοί αυτό επιδιώκουν, αλλά δεν θα τους αφήσουμε», διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση.
«Δεν μπορώ να κοροϊδεύω τους αγρότες»
Εδικά για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει πως ό,τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για τους αγρότες το έκανε και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. «Δεν θέλω και δεν μπορώ να τους κοροίδεύω», σημειώνει.
Για το θέμα εξάλλου, της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, απαντά λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ό,τι διαλύει τα πάντα, ούτε έχουμε λόγο να αλλάξουμε ό,τι δουλεύει καλά».
Στήριξη σε Στουρνάρα
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει τέλος, ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας «έχει την απόλυτη στήριξη του» ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, δηλωνει ότι «όποτε χρειαστεί, θα γίνει».
Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, του καταλογίζει ότι «μιμείται τις χειρότερες πολιτικές συνήθειες του παρελθόντος, κι ας είναι νέος». «Βιάστηκε να... γεράσει», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
ΣΥΡΙΖΑ: Προσπαθεί να κρύψει ότι έχει δεσμευθεί για νέα μείωση
Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί ανεπιτυχώς να διαψεύσει ότι έχει ήδη δεσμευτεί και υπογράψει την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού στο νέο Μνημόνιο, παρατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη συνέντευξη Σαμαρά.

«Αφού μας ενημερώνει πως η διαπραγμάτευση έχει συντελεσθεί, κατηγορεί τον ελληνικό λαό για τις αστοχίες του προγράμματος, τη νέα υστέρηση εσόδων, αλλά και όσους αντιστέκονται στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας», υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, ενώ «τα όποια μέτρα ελάφρυνσης παραπέμπονται στις καλένδες».
Ο κ. Σαμαράς δεν χάνει την ευκαιρία να προαναγγείλει το χτύπημα του δικαιώματος των απεργιών, επισημαίνει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ και  κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι για άλλη μια φορά γύρισε την πλάτη του στον αγροτικό κόσμο.
«Είναι δυστύχημα για την Ευρώπη σε μια τόσο δύσκολη στιγμή να υπάρχει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση τόσο προσηλωμένη στη στρατηγική της κ. Μέρκελ», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, διαμηνύοντας όμως, ότι ο ελληνικός λαός θα απαντήσει στην κυβερνητική πολιτική μαζικά ειρηνικά και αποφασιστικά στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου.
Π. Καμμένος: Εμπαίζει τον λαό
«Ψεύτη και πολιτικό απατεώνα» αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος από την Κέρκυρα όπου ταξίδεψε στο πλαίσιου του προσυνεδριακού διαλόγου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Σαμαράς για τον κατώτατο μισθό, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε πως «εμπαίζει τον ελληνικό λαό και δεν τήρησε ούτε ένα από τα 18 σημεία των προεκλογικών του δεσμεύσεων».

«Σε ποια χώρα είναι πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς; Έχει κατέβει να δει τι γίνεται; Έχει συνειδητοποιήσει ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα έχει 2,5 εκ. ανέργους;», διερωτήθηκε.
ΚΚΕ: Εκβιασμοί και απειλές η απάντηση του Πρωθυπουργού ...
Η «δέσμευση» των αστικών κομμάτων είναι συνώνυμη με την εξαπάτηση σε ό,τι αφορά στο λαό. Εκβιασμοί και απειλές είναι η απάντηση του πρωθυπουργού στη λαϊκή οικογένεια που τη βυθίζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση για να ανακάμψει η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, σχολίασε το ΚΚΕ για τη συνέντευξη του κ. Σαμαρά στη Real News.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσωπική δέσμευση Σαμαρά για τον κατώτατο μισθό"

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ετοιμάζει αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ


Ανά νομό οι συμβάσεις με γιατρούς

Αλλαγή του τρόπου σύναψης συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς εντός του επομένου διμήνου προαναγγέλλει με συνέντευξή του στη «Κ» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισένων, που σήμερα συχνά αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους επισκέψεις σε γιατρό. Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, ο ΕΟΠΥΥ θα αξιολογεί τις ανάγκες για υπηρεσίες υγείας των ασφαλισμένων κάθε νομού και με βάση αυτές θα γίνονται οι συμβάσεις με τους γιατρούς. Αναφορικά με τις ελλείψεις φαρμάκων ο κ. Σαλμάς καταδεικνύει ως υπεύθυνα τα κυκλώματα που δρουν στην αγορά φαρμάκου και αποκαλύπτει ότι ύστερα από έλεγχο σε μία μόνο φαρμακαποθήκη, βρέθηκε παράνομη αγοραπωλησία σκευασμάτων με την εμπλοκή 260 φαρμακείων από όλη την Ελλάδα! 

– Ο ΕΟΠΥΥ από την αρχή αντιμετώπισε πρόβλημα υποχρηματοδότησης. Θα προχωρήσετε σε αλλαγές στη χρηματοδότησή του προκειμένου να μην παράγει διαρκώς ελλείμματα; 

– Προφανώς είχε και έχει πρόβλημα υποχρηματοδότησης, αφού δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη συνένωση των κλάδων υγείας ασφαλιστικών ταμείων τα οποία είχαν τεράστια ελλείμματα, κακή διαχείριση και έλλειψη κανόνων αγοράς υπηρεσιών υγείας. Ο ΕΟΠΥΥ λειτούργησε με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή χωρίς διαπραγματευτικό πλαίσιο για την αγορά υπηρεσιών υγείας, ενώ και τα έσοδά του τόσο από την κρατική επιχορήγηση όσο και από τις εισφορές ήταν κατά πολύ μικρότερα από αυτά που είχαν τα μητρικά ταμεία. Οταν αναλάβαμε την κυβέρνηση, πήραμε μία σειρά μέτρων που στόχευαν να περιορίσουν τις ήδη μειωμένες δαπάνες υγείας κατά 1,2 δισ. ευρώ, ποσό που θα έχει θετική επίδραση στο έλλειμμα του 2012 και εφ’ εξής στη βιωσιμότητα του Οργανισμού. Επιπλέον λάβαμε από το υπουργείο Οικονομικών ενίσχυση 300 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η επιχορήγηση για το 2013 στο 1,15 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το 2013 θα είναι μία καλύτερη χρονιά για τον ΕΟΠΥΥ. Αφήσαμε τα χειρότερα πίσω. Φέτος δεν έχει πρόσθετα μέτρα περιοριστικά. Οι πάροχοι θα λειτουργήσουν με σταθερούς κανόνες και θα πληρωθούν εννέα με δέκα μήνες, όταν πέρυσι οι περισσότεροι πληρώθηκαν έξι. Ακόμη και τη ρευστότητα θα την διατηρήσουμε, αφού οι εισφορές για την υγεία διαχωρίζονται αυτομάτως από αυτές της σύνταξης και κατατίθενται απευθείας στον ΕΟΠΥΥ. 

– Εχετε αναφερθεί πολλές φορές στην ανάγκη μετατροπής του ΕΟΠΥΥ από πάροχο σε αποκλειστικά «αγοραστή» υπηρεσιών υγείας. Πώς θα επιτευχθεί αυτό και πού αποσκοπεί; 

– Είναι αυτονόητη αυτή η εξέλιξη και συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία. Οι τοπικές μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες θα ενισχυθούν, πρέπει να ενταχθούν σε ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας μαζί με τα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία, που θα διοικείται ενιαία. Ο ΕΟΠΥΥ θα ενισχυθεί με ένα σημαντικό διαπραγματευτικό πλαίσιο και θα αγοράζει υπηρεσίες από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με τους καλύτερους όρους. 

– Οι ασφαλισμένοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία πληρώνουν από την τσέπη τους την επίσκεψη σε συμβεβλημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ, λόγω του πλαφόν των 200 επισκέψεων τον μήνα που επιβάλλει ο Οργανισμός. Υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του συστήματος; 

– Εχετε δίκιο. Το σύστημα επαφής του ασθενούς με τον γιατρό δεν ικανοποιεί ούτε τους ασθενείς, που αναγκάζονται να πληρώνουν, ούτε τους γιατρούς, που συνεχώς διαμαρτύρονται, ούτε βεβαίως και εμένα προσωπικά. Θα το αλλάξουμε. Αυτή η αλλαγή είναι η πολιτική πρόκληση για το επόμενο δίμηνο. Ηδη έχω ζητήσει από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τα στοιχεία που αφορούν τους πόρους που έχουμε διαθέσιμους για αμοιβές ιατρών για φέτος και με βάση τον χάρτη υγείας, θα κάνουμε την κατανομή ανά νομό με κλειστό προϋπολογισμό και ανάλογα θα προχωρήσουμε σε συμβάσεις που θα εξυπηρετούν καλύτερα όλους. 

– Ο στόχος που έχει τεθεί από το Μνημόνιο για τη φαρμακευτική δαπάνη του 2013 είναι να μην ξεπεράσει τα 2,4 δισ. Πώς μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επιπτώσεις στην περίθαλψη; 

– Κι όμως, θα επιτευχθεί. Ηδη τα αποτελέσματα του Ιανουαρίου δείχνουν ότι η δαπάνη κινήθηκε συνολικά για τον ΕΟΠΥΥ στα 220 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι με τις μειώσεις τιμών που υπάρχουν στο νέο επικαιροποιημένο δελτίο τιμών που εκδίδεται αυτές τις ημέρες και την εφαρμογή της θετικής λίστας με ασφαλιστική τιμή θα επιτευχθεί ο στόχος των 200 εκατ. ευρώ τον μήνα. 

Σκάνδαλο με κύκλωμα 260 φαρμακείων 

– Τελευταία, εντείνονται οι ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Ποια είναι η εικόνα που έχετε και πώς θα το αντιμετωπίσετε; 

– Είναι παγκόσμιο φαινόμενο με πολλές αιτίες. Μία βασική είναι το παράλληλο εμπόριο που ευνοείται από τις χαμηλές τιμές φαρμάκων. Στη χώρα μας, μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις των τιμών, πολλές φαρμακαποθήκες εξάγουν σκευάσματα αξίας μέχρι και ενός δισ. ευρώ σε χώρες όπως η Γερμανία και σκανδιναβικές, όπου οι τιμές είναι 2-3 φορές υψηλότερες. Οι φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο που τις ζημιώνει, περιορίζουν τις διαθέσιμες ποσότητες φαρμάκων στην αγορά ή δίνουν απευθείας στα φαρμακεία, παρακάμπτοντας τις φαρμακαποθήκες. Μερικές φαρμακαποθήκες παράνομα ξαναμαζεύουν τα φάρμακα από τα φαρμακεία και τα εξάγουν. Οι παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων που είναι σε έλλειψη θα απαγορεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους. 

– Ποια είναι τα αποτελέσματα ελέγχων σε φαρμακαποθήκες; 

– Από μία φαρμακαποθήκη που ήλεγξε ο ΕΟΦ βρέθηκε παράνομη αγοραπωλησία φαρμάκων στην οποία εμπλέκονται 260 φαρμακεία από όλη την Ελλάδα. Τα φαρμακεία πωλούσαν παρανόμως στη φαρμακαποθήκη σκευάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που οδηγούνταν σε εξαγωγές. Από άλλον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ σε φαρμακαποθήκη της Πελοποννήσου, βρέθηκαν 40 φαρμακεία που παράνομα της πωλούσαν φάρμακα, ενώ παράλληλα κολλούσαν τις ταινίες γνησιότητας σε πλαστές συνταγές, χρεώνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία.


kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ετοιμάζει αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news