facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Απίστευτο: Γιατροί για…τρέλες στις Σεϋχέλλες! Σε ανύπαρκτο συνέδριο με συζύγους. Όλο το παρασκήνιο

Το πάρτι στην υγεία φαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά για ορισμένους παρότι το υπουργείο Υγείας υποτίθεται ότι σπεύδει να πάρει μέτρα για τον περιορισμό του μαύρου χρήματος στην υγεία και της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης. Διαβάστε τι έκαναν 20 Έλληνες γιατροί στις Σεϋχέλλες μετά των οικογενειών τους. 

Μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει το μαύρο χρήμα στην... υγεία, στην πράξη όμως φαίνεται πως τα όποια μέτρα είναι απολύτως επιφανειακά και δε χτυπούν το πρόβλημα στην καρδιά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής», πριν από λίγες ημέρες, μία ομάδα 20 Ελλήνων γιατρών πήγαν για… τρέλες στις Σεϋχέλλες!


Ειδικότερα, οι γιατροί με συζύγους και συνοδούς ταξίδεψαν με την πολυτελή αεροπορική εταιρεία Emirates την Κυριακή 20-1-2013 με ενδιάμεσο σταθμό το Ντουμπάι. Μετά από σχεδόν μία εβδομάδα …διακοπών και ουχί παρουσίας σε επιστημονική εκδήλωση, επέστρεψαν το Σάββατο 25-1-2013 πάλι με την Emirates στην Αθήνα, με τη χορηγία μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας. Με ότι βεβαίως αυτό σημαίνει για την μετέπειτα σχέση των γιατρών με τα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων δεν προκύπτει καμία επιστημονική εκδήλωση που να έχει διεξαχθεί εκείνη την περίοδο στις Σεϋχέλλες…
Κατά πληροφορίες της εφημερίδας όλα τα έξοδα καλύφθηκαν από τη φαρμακευτική εταιρεία.

Η είδηση προκαλεί ερωτηματικά δεδομένου ότι το υπουργείο Υγείας υποτίθεται ότι λαμβάνει μέτρα για τον έλεγχο της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης, ενώ και ο ΕΟΦ έχει θεσπίσει πρόσφατα ειδικά μέτρα για την αυστηρή έγκριση παρουσίας γιατρών σε συνέδρια.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι μόλις πρόσφατα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) θέσπισε ειδικό κώδικα δεοντολογίας για τις φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να καταπολεμήσει τέτοιου είδους φαινόμενα.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: Γιατροί για…τρέλες στις Σεϋχέλλες! Σε ανύπαρκτο συνέδριο με συζύγους. Όλο το παρασκήνιο"

Δούρειος Ίππος των αλυσίδων φαρμακείων από Ισραήλ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥl

Φέρνει από την πίσω πόρτα τις (παράνομες σήμερα) πολυεθνικές που θα οδηγήσουν τον Έλληνα φαρμακοποιό στο λουκέτο και θα αφήσουν τον Έλληνα ασθενή χωρίς φάρμακα

Πρωτοφανή συμπεριφορά επιδεικνύει –για μια ακόμη φορά- ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος. Σα να μην έφτανε το γεγονός ότι δεν έχει πετύχει να κάνει τίποτα για τις τεράστιες οφειλές που έχει συσσωρεύσει ο οργανισμός του προς όλους τους εμπλεκομένους με το σύστημα Υγείας, τώρα ο κ. Παπαγεωργόπουλος εφαρμόζει τακτική Δούρειου Ιππου για να διασπάσει το αρραγές μέτωπο των φαρμακοποιών, επικαλούμενος ακόμη και αποφάσεις του ΣτΕ προ 33 ετών! Με άλλα λόγια, εκεί που τους χρωστάει πάει να τους πάρει και το βόδι, όπως λέει ο λαός!

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος θέτει θέμα «ατομικών συμβάσεων» και «φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ», απειλώντας ουσιαστικά τους φαρμακοποιούς ότι θα τους πετάξει εκτός αγοράς, αν δεν σκύψουν το κεφάλι στις παράλογες απαιτήσεις του οργανισμού που τους χρωστά εκατομμύρια. Και, βέβαια, στο βάθος προλειαίνει την αγορά για την έλευση των τεράστιων πολυεθνικών αλυσίδων φαρμακείων, που θα αλώσουν την αγορά, οδηγώντας νομοτελειακά τον μικρό φαρμακοποιό σε λουκέτο και στην ανεργία ή, στην καλύτερη περίπτωση, να γίνει υπάλληλος των πολυεθνικών για ένα κομμάτι ψωμί.

Και, όπως πάντοτε συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού μονοπωλήσουν την αγορά και απαλλαγούν από το ντόπιο ανταγωνισμό, οι πολυεθνικές θα πιέσουν την κυβέρνηση για αύξηση των περιθωρίων κέρδους τους εις βάρος πάντα του Ελληνα ασθενή. Σα να μην έφτανε αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία στους γνωρίζοντες πώς λειτουργούν οι πολυεθνικές ανά την υφήλιο ότι οι αλυσίδες φαρμακείων –που, πάντοτε, στοχεύουν στο υπερκέρδος- δε θα δώσουν καμία σημασία στις απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας, αλλά μόνο στα «μαγαζιά-γωνίες», αφήνοντας ουσιαστικά χωρίς φάρμακα όλους τους Ελληνες που ζουν εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, οι οποίοι θα πρέπει να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τη ζωή τους.

Πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο πλάνο –που, όπως φαίνεται, προωθείται με τις ευλογίες του κ. Παπαγεωργόπουλου- το οποίο είχε εξυφάνει το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου, όταν αυτός ήταν πρωθυπουργός.

Κανείς δεν ξεχνά την περίφημη έμπνευση της κυβέρνησης Παπανδρέου για στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, την «πατρίδα» αυτών των πολυεθνικών αλυσίδων φαρμακείων, που έχουν απλώσει κιόλας τα πλοκάμια τους σε κάποιες χώρες ανά την υφήλιο δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα (αν και τα περισσότερα κράτη που σέβονται τους λαούς τους απαγορεύουν ακόμη δια νόμου τη λειτουργία τέτοιου είδους αλυσίδων, αναγνωρίζοντας ότι τα φαρμακεία δεν είναι... fast food!). Μάλιστα, η επέλαση των ισραηλινών αλυσίδων φαρμακείων –παρότι απαγορεύονται από το νόμο- είχε αναγγελθεί μετά βαΐων και κλάδων στο πλαίσιο επίσημης αποστολής στο Τελ Αβίβ!

Ο ρόλος Παπαγεωργόπουλου

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος επιχειρεί -χρησιμοποιώντας δύο συγκεκριμένες αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου- να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις που έχουν συνάψει οι φαρμακευτικοί σύλλογοι με τον Οργανισμό και να δώσει την ευχέρεια στο Ταμείο που διοικεί, να ανοίγει φαρμακεία το ίδιο, όπου επιθυμεί.

Και, βέβαια, όταν ο ΕΟΠΥΥ θα αποτύχει να διαχειριστεί την «αλυσίδα» των φαρμακείων που θα έχει δημιουργήσει σε όλη την επικράτεια (πράγμα απολύτως αναμενόμενο, όπως έχει αποτύχει και στη διαχείριση των τεράστιων οφειλών του) και θα μπαίνει μέσα κατά εκατομμύρια ευρώ, θα έρθει –τυχαία...- ως «από μηχανής θεός» μια ισραηλινή πολυεθνική να αγοράσει τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ«σώζοντας» τη χώρα για μια ακόμα φορά, όπως προβλέπουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την αγορά. Ετσι, οι αλυσίδες φαρμακείων θα μπουν στην Ελλάδα από το παράθυρο και παρά το νομικό πλαίσιο που σήμερα τις απαγορεύει δια ροπάλου, ενδεχομένως με κάποια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία θα περάσει εν κρυπτώ, κατ' εντολήν των δανειστών μας...

Συγκεκριμένα, στην πρώτη απόφαση την οποία επικαλείται ο κ. Παπαγεωργόπουλος, η οποία χρονολογείται το 1980 (!), αναφέρεται ότι «σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 3 του Συντάγματος, με το οποίο προστατεύεται η ελευθερία ασκήσεως επαγγέλματος, προστατεύεται και η ελευθερία των φαρμακοποιών να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις με το δημόσιο». Και, όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση του ο ΕΟΠΥΥ, «συνεπώς, δεν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τους φαρμακοποιούς, η -παρά τις υποδείξεις του οικείου φαρμακευτικού Συλλόγου- σύναψη ατομικών συμβάσεων»!

Τώρα τη θυμήθηκε την απόφαση αυτή ο γνωστός νομικός, 33 χρόνια μετά την έκδοσή της, για να εξυπηρετήσει τις προθέσεις του, που προφανώς δεν είναι άλλες από το να κάμψει το αρραγές μέτωπο των φαρμακοποιών, που τηρούν ευλαβικά τις αποφάσεις των οργάνων τους; Γιατί, αν επιτευχθεί αυτό, ο στόχος της δημιουργίας πολιτών που υποκύπτουν στη δύναμη του ισχυρού κρατικού μηχανισμού θα έχει επιτευχθεί. Τέρμα οι κινητοποιήσεις, τέρμα οι αντιδράσεις, όλα θα δείχνουν όμορφα και αγγελικά πλασμένα. Και, τότε, ποιος κλάδος θα τολμήσει να διεκδικήσει τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του; Τότε είναι που οι δανειστές θα έχουν κάθε ευχέρεια για άλωση κάθε οικονομικού πόρου της χώρας –ό,τι δηλαδή έχει απομείνει ακόμη– και μάλιστα με τοποθέτηση των Ελλήνων στη θέση του υπηρέτη τους.

Το «σκηνικό» αυτό εμπλουτίζεται με την απόφαση της επιτροπής αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπ' αριθμ. 514/2012. Πρόκειται για τη δεύτερη απόφαση που επικαλείται ο κ. Παπαγεωργόπουλος και η οποία «αναγνωρίζει την ανάγκη ύπαρξης Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείαςκαι απορρίπτει την αίτηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με την οποία ζητήθηκε η αναστολή της εκτέλεσης της κοινής υπουργικής απόφασης (Φ90380/5383/738/10.4.2012, άρθρο 9) και η οποία ορίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να ιδρύει δικά του φαρμακεία, από τα οποία θα χορηγούνται, αποκλειστικά στους ασφαλισμένους του, ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων».

Η ανακοίνωση του κ. Παπαγεωργόπουλου συνεχίζει παρατηρώντας ότι η δεύτερη –περσινή– απόφαση, ρητά ορίζει ότι η ίδρυση φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ διασφαλίζει την προστασία της υγείας των ασφαλισμένων του Οργανισμού και επιπλέον, «δεδομένων, εξ άλλου, των εξόχως δυσχερών οικονομικών συνθηκών υπό τις οποίες τελεί η χώρα, οι προσβαλλόμενες ρυθμίσεις αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση και ετέρου σκοπού δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος έγκειται στην ανάγκη μειώσεως της φαρμακευτικής δαπάνης που επωμίζονται οι ασφαλιστικοί οργανισμοί και τελικά το κράτος».

Με άλλα λόγια, ο κ. Παπαγεωργόπουλος προετοιμάζει –όπως καταγγέλλουν άνθρωποι της αγοράς- ακριβώς το έδαφος για νέα φαρμακεία, αυτή τη φορά του ΕΟΠΥΥ, σε όλη την επικράτεια, ώστε να πετάξει –ουσιαστικά- εκτός αγοράς τους φαρμακοποιούς και προλειαίνοντας το πεδίο για αλυσίδες φαρμακείων, που -καθώς το Ταμείο δεν θα μπορέσει για πολύ καιρό να διαχειριστεί- θα πουλήσει, έχοντας δημιουργήσει νέα «madeinIsrael» τάξη πραγμάτων.

Καταλήγοντας, μάλιστα, ο γνωστός νομικός σημειώνει πως υποχρέωση και στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι «η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και η ανεμπόδιστη εξασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών στην υγεία που είναι κοινωνικό αγαθό για όλους τους ασφαλισμένους»!

Οργή από τους φαρμακοποιούς

Η επίκληση των δύο αυτών αποφάσεων πυροδότησε την αντίδραση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κώστα Λουράντου, ο οποίος δήλωσε στο newsbomb.gr: «O ΕΟΠΥΥ είναι ένας αφερέγγυος, ασυνεπής και ημιθανής οργανισμός. Προσπαθεί να επιβιώσει καταργώντας τα συλλογικά όργανα που του φέρνουν δυσκολίες. Να είναι βέβαιος ότι κανείς φαρμακοποιός "έχων σώας τας φρένας" δε θα πάει να υπογράψει ατομική σύμβαση με έναν ημιθανή οργανισμό. Επίσης, θα πρέπει να ξέρει ότι οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν πως η κίνηση με την επίκληση των αποφάσεων του ΣτΕ γίνεται επειδή φοβάται μεγάλες αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς, καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να πληρώσει».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Λουράντος η νέα τοποθέτηση του ΕΟΠΥΥ σημαίνει «δεν έχω, δεν πληρώνω και ζητώ θύματα». Όσον αφορά τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ο πρόεδρος του ΦΣΑ σημείωσε πως αναφέρεται σε ένα καθεστώς που δημιουργήθηκε εν ονόματι του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο όμως δεν υπηρετούν, αφού δεν εφημερεύουν, δεν διανυκτερεύουν, ούτε λειτουργούν όπως τα ιδιωτικά φαρμακεία. Αντίθετα, ταλαιπωρούν τον κόσμο αφού δεν έχουν φάρμακα, ενώ παράλληλα όλοι γνωρίζουμε πως το φάρμακο έπαψε να είναι κοινωνικό αγαθό και αντιμετωπίζεται μόνο ως εμπόρευμα προς αφαίμαξη».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΦΣΑ έκανε λόγο για κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας, διάλυση της κοινωνίας και ένταση της ανθρωπιστικής κρίσης που όλοι βιώνουμε...

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Δούρειος Ίππος των αλυσίδων φαρμακείων από Ισραήλ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥl"

Κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου

Σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά και καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών μεγάλων οφειλετών, προχώρησαν μέσα στο 2012 οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου.

Πρόκειται για ενεργοποίηση του νόμου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που είχαν το προηγούμενο έτος φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, για τα οποία δεσμεύτηκαν ή κατασχέθηκαν, ποσά και αξίες, αντίστοιχου ύψους.

Ειδικότερα, οι συνολικές δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων και κινητών αξιών καθώς και καταθέσεων) μέσα στο 2012, ανήλθαν σε 1,5 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1,4 δισ. ευρώ προήλθε από τις εφορίες και τα 100 εκατ. ευρώ από το ΣΔΟΕ και την Αρχή καταπολέμησης και νομιμοποίησης εσόδων.

Αναλυτικά:

Έχουν ζητηθεί από τις τράπεζες μέσα στο 2012, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, για 742 οφειλέτες, για συνολικό χρέος και ισόποση δέσμευση, ύψους 350 εκατ. ευρώ.

Απ' αυτούς, οι 62 είναι μεγαλύτεροι οφειλέτες και τους δεσμεύτηκε ποσό από 100.000 ευρώ και άνω (για ισόποσο χρέος), ενώ το συνολικό ποσό κατασχέσεων φθάνει τα 320 εκατ. ευρώ.

Για 12.136 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που χρωστούσαν στο Δημόσιο, δεσμεύτηκε -με προσημείωση- κινητή και ακίνητη περιουσία (κατοικίες, οικόπεδα, εργοστάσια, αυτοκίνητα αεροσκάφη, πλοία κ.λπ.) ύψους 1,05 δισ. ευρώ.

Απ' αυτούς, οι έχοντες χρέη από 100.000 ευρώ και άνω είναι 4.245 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες και τους δεσμεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 841,3 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, από το 1,4 δισ. ευρώ που είναι οι δεσμεύσεις και κατασχέσεις από εφορίες, το 1,16 δισ. ευρώ, αφορά μεγάλους φοροφυγάδες που οφείλουν από 100.000 ευρώ και άνω.

«Οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πληρώσουν ότι τους αναλογεί. Αυτό έχει ξεκινήσει ήδη να γίνεται» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή στη χώρα μας πρέπει να σταματήσει. Είναι αδιανόητο να σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή κάποιοι αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους. Επαναλαμβάνω ότι οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πληρώνουν, ενώ σε όσους αντικειμενικά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, θα επιδειχθεί μεγαλύτερη ευελιξία».

dealnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου"

Γεννήθηκε για δράση στο Αιγαίο η μεγαλύτερη διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Ευρώπης!..(Βίντεο)

Από σήμερα είναι και τυπικά πραγματικότητα  η μεγαλύτερη διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Ευρώπης, η οποία ενιοποιεί την Ζ' Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ ΜΑΚ), το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τις ομάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Αρχηγείου Στόλου και την την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης (31 ΜΕΕ), ενώ σε αυτή πρακτικά θα ανήκει και η ΜΥΑ/ΛΣ, η μονάδα ειδικών επιχειρήσεων του Λιμενικού/Ακτοφυλακής.

Στην τελετή απονεμήθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ το έμβλημα που φέρει το εύλογο ρητό «Φοβού τους Δαναούς».  Το όνομα αυτής: Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ.
Στόχος της νέας Διοίκησης είναι να συγκεντρώσει τη δράση επίλεκτων μονάδων από όλους τους Κλάδους των Ε.Δ  για την κάλυψη απαιτήσεων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αμυντικός σχεδιασμός.

Η εξέλιξη προέκυψε έπειτα από απαίτηση πλήρους αξιοποίησης του ανθρώπινου Δυναμικού των Ειδικών Δυνάμεων του ΕΣ και μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων του ΠΝ και της ΠΑ. Ταυτόχρονα επιδιώκεται η ουσιαστική εκμετάλλευση των ικανοτήτων που μπορούν να προσφέρουν σε περίοδο κρίσης.

Μεταστροφή υπάρχει τα τελευταία χρόνια και σε δυνατότητα ανάληψης αντιτρομοκρατικών αποστολών (Counter terrorism) είτε στην ξηρά είτε εν πλω σε πλοία, τομέας όπου η ΔΥΚ του ΠΝ, εκπαιδεύει συστηματικά το προσωπικό σε ανάπτυξη από ελικόπτερα S-70B6 AegeanHawk με τη μέθοδο Fast Rope.
Επίσης η εκτέλεση αποστολών έρευνας και διάσωσης μάχης (Combat Search and Rescue) που ειδικεύεται η 31η ΜΕΕΔ της ΠΑ με ανάπτυξη από ελικόπτερα Super Puma, αποτελεί ένα κρίσιμο τομέα με ιδιαίτερες προεκτάσεις για τη διάσωση προσωπικού η ελλήνων πολιτών που κινδυνεύουν στο εσωτερικό ή το εξωτερικό σε περίοδο κρίσης.

Η ΔΔΕΕ θα διοικείται από ανώτατο αξιωματικό βαθμό ταξιάρχου και υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Σε αυτή υπάγονται σχηματισμοί και μονάδες ειδικών επιχειρήσεων και των τριών κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.


ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η απαίτηση ενοποίησης αποτελούσε τη λογική εξέλιξη διεξαγωγής Ειδικών Επιχειρήσεων, οι οποίες μέχρι σήμερα λειτουργούσαν αποσπασματικά αντίθετα με τη διεθνή πρακτική που θέλει συγκεντρωτική διοίκηση επίλεκτων μονάδων προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Με τη νέα μορφή μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, η Ζ ΜΑΚ, το ΕΤΑ καθώς επίσης η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, θα υπαχθούν σε συγκεντρωτική Διοίκηση υπαγόμενη απευθείας στο ΓΕΕΘΑ προκειμένου να επιλέγει τη βέλτιστη αντίδραση αναλόγως της εκάστοτε τακτικής κατάστασης.

Έτσι το ΓΕΕΘΑ θα έχει το μηχανισμό που έλειπε, ο οποίος θα γνωρίζει ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει κάθε μονάδα αφού θα επανδρώνεται από στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να προτείνει ΛΥΣΕΙΣ στον ΑΓΕΕΘΑ για ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση κρίσης η ασύμμετρης απειλής οπουδήποτε εντός η εκτός Ελλαδικού χώρου αναλόγως των δυνατοτήτων που υφίστανται.


Επιπλέον η νέα Διοίκηση θα έχει πλέον την απαραίτητη υπόσταση που δεν διέθεταν μέχρι πρότινος οι Ειδικές Δυνάμεις προκειμένου να καθορίζει δόγμα εκπαιδεύσεως βάση επιλεγμένων κριτηρίων,  ενώ επίσης θα έχει τη δυνατότητα να εισηγείται για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών σε υλικά και εξοπλισμό που απαιτείται να διαθέτουν οι μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων για την κάλυψη της αποστολής τους.

Αυτό μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό καθώς οι μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, είχαν με υπόσταση αλλά δεν είχαν απευθείας «φωνή» στο επιτελείο για την κάλυψη των επιχειρησιακών τους αναγκών που γινόταν στη «σκιά» άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ένα ακόμη πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχαν σε κάθε περίπτωση επιτελικά στελέχη απόλυτα καταρτισμένα με πλήρη γνώση των ιδιαιτεροτήτων, των απαιτήσεων και των δυνατοτήτων που έχουν οι μονάδες Ειδικών Δυνάμεων.

Πλέον μέσω της άμεσης υπαγωγής στη νέα Διοίκηση, όλα αυτά προσφέρονται ως ολοκληρωμένες λύσεις, άμεσα διαθέσιμες στον ΑΓΕΕΘΑ ανάλογα με τις εκάστοτε επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Ήδη η νέα Διοίκηση έχει αναλάβει δράση καθώς έχει συντονίσει αθόρυβα ασκήσεις ετοιμότητας των Ειδικών Δυνάμεων από τα μέσα του 2012, όπου βελτιστοποιείται η απόδοση τους και η συνεργασία με τα διαθέσιμα μέσα ανάπτυξης στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ.

Οι παραπάνω ασκήσεις στις οποίες ενεπλάκησαν μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και των τριών Κλάδων, αποσκοπούσαν στην επίδειξη ετοιμότητας ανάληψης αποστολών που σχετίζονται τόσο με το θέατρο επιχειρήσεων του Αν. Αιγαίου. Και μάλιστα σε χρονική στιγμή που η Τουρκία παρά την εμπλοκή της στη κρίση της Συρίας επιχειρεί σταθερά να απεμπολήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Αν. Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι η προσφάτως επιτευχθείσα διακλαδική συνεργασία σε επίπεδο Διοίκησης σε ότι αφορά τις Ειδικές Επιχειρήσεις, είναι μια λύση η οποία αποδεδειγμένα έχει αποδώσει αποτελέσματα και χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ για την κάλυψη συγκεκριμένων επιχειρησιακών απαιτήσεων. 




defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννήθηκε για δράση στο Αιγαίο η μεγαλύτερη διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Ευρώπης!..(Βίντεο)"

Αδυνατούν να εντοπίσουν σπάνια νοσήματα στα Ελληνόπουλα

Το 20% των παιδιών που προσέρχονται στα νοσοκομεία, πάσχουν από κάποιο σπάνιο νόσημα.

Όμως, μόνο το 3% αυτών φεύγει με τη διάγνωση από την πρώτη επίσκεψη στο γιατρό. Όλα τα υπόλοιπα θα χρειαστούν να καταφύγουν αρκετές φορές στο γιατρό μέχρι να γίνει τελικά η διάγνωση.

Ο λόγος είναι ότι δεν είναι διαθέσιμες όλες οι εξετάσεις σε όλα τα εργαστήρια, αφού και για πολύ ακριβές εξετάσεις πρόκειται και πολύ μικρό αριθμό πληθυσμού αφορούν, αφού οι παθήσεις είναι σπάνιες.

Αυτό τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής Γενετικής Μ. Καναβάκης, με αφορμή ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα σπάνια νοσήματα που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Καναβάκης σημείωσε ότι στη χώρα μας, δεν προβλέπεται η ειδικότητα της γενετικής, με αποτέλεσμα και οι γιατροί που έχουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα από άλλες χώρες να μην μπορούν να την ασκήσουν καν.

Με αφορμή την ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η πρόεδρος του Κέντρου καθ. Τζένη Κουρέα – Κρεμαστινού ανακοίνωσε τη δημιουργία στο Κέντρο, μητρώου ασθενών με σπάνια νοσήματα και την αποτύπωση των ειδικών μονάδων που ασχολούνται με σπάνια νοσήματα στην Ελλάδα.

Στην πιλοτική καταγραφή που ήδη ξεκίνησε, έχουν καταγραφεί 136 νέες περιπτώσεις για 4 σπάνια νοσήματα: 61 περιπτώσεις ινοκυστικής νόσου, 39 νωτιαίας μυϊκής ατροφίας, 19 νόσου Gaucher και 17 νόσου Pompe ή Γλυκογονίασης τύπου 2.

Για την καταγραφή των ειδικών κέντρων, δημιουργήθηκε ερωτηματολόγιο προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα, στάλθηκε σε 95 εργαστήρια, κλινικές και τμήματα δημόσιων νοσοκομείων και ως τώρα έχουν ληφθεί 25 απαντήσεις με στόχο την ολοκλήρωση ως το τέλος του 2013.

Το στοιχείο αυτό, θα αποτελέσει τη βάση της συνεργασίας τη χώρας μας με τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς, των οποίων ο ρόλος είναι άμεσα συνδεδεμένος με την αντιμετώπιση των σπανίων νοσημάτων και την καλύτερη δυνατή διάγνωση και θεραπεία των ασθενών.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα νόσημα θεωρείται σπάνιο όταν προσβάλλει λιγότερα από 5 στα 10.000 άτομα. Πρόκειται για 246.000 περίπου ασθενείς στα 27 κράτη-μέλη της Ένωσης. Οι περισσότεροι ασθενείς, πάσχουν από πολύ σπάνιες νόσους που προσβάλλουν 1 στα τουλάχιστον 100.000 άτομα. Καθώς όμως έχουν εντοπιστεί 5.000-8.000 διαφορετικές σπάνιες νόσοι, υπολογίζεται ότι στην Ε.Ε. σήμερα, οι πάσχοντες είναι 27-36 εκατ. άτομα, δηλαδή, το 6-8% του πληθυσμού. Και το 75% αυτών, παιδιά.

Οι ασθενείς με σπάνιες ασθένειες δεν μπορούν να μείνουν στο περιθώριο της προόδου της επιστήμης και θεραπείας, έχουν τα ίδια δικαιώματα στην παροχή υγείας όπως και κάθε άλλος ασθενής. Τα λεγόμενα «ορφανά» φάρμακα είναι φάρμακα που προορίζονται για τη θεραπεία σπανίων ασθενειών.

Μέχρι σήμερα 71 φαρμακευτικά προϊόντα έχουν χαρακτηρισθεί ως «ορφανά» (ΕΜΑ) για 84 διαφορετικές ενδείξεις. Στην Ελλάδα 43 ορφανά φάρμακα έχουν τιμολογηθεί και εισάγονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες ενώ το IΦΕΤ εισάγει με εντολή του ΕΟΦ 16 φάρμακα που δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, αλλά κυκλοφορούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε και τις ΗΠΑ.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Αδυνατούν να εντοπίσουν σπάνια νοσήματα στα Ελληνόπουλα"

Τα «χρυσά» συμβόλαια της ΛΑΡΚΟ

Την αγελάδα με το γάλα έχουν βρει στην οικονομικά παρακμάζουσα και υπό παραχώρηση εταιρεία του Δημοσίου ΛΑΡΚΟ αρκετά από τα διευθυντικά στελέχη της.
Όπως προκύπτει από στοιχεία τα οποία δημοσιεύει σήμερα η zougla.gr, οι διοικήσεις των τελευταίων ετών της Γενικής Μεταλλευτικής και Μεταλλουργικής Εταιρείας εμφανίζονται να ξοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε εκδηλώσεις καθώς και να διορίζουν «φίλους» και «γνωστούς», οδηγώντας το άλλοτε κερδοφόρο εργοστάσιο μεταλλευμάτων σε αδιέξοδο.
Εξαιτίας των διαχρονικών φαινομένων «ασυδοσίας» οι απλοί εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται σήμερα στα «κάγκελα», καταγγέλλοντας ότι όλα αυτά τα φαινόμενα συνετέλεσαν στην απαξίωση της εταιρείας, η οποία πλέον κινδυνεύει να πουληθεί, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, αντί πινακίου φακής.
«Η ασυδοσία που κυριαρχεί εδώ μέσα είναι τόσο μεγάλη, που φανταστείτε ότι κάποτε η εταιρεία είχε 52 (!) διευθυντές. Όσες διοικήσεις έχουν περάσει κατά καιρούς, όλες διόριζαν συνεχώς φίλους και γνωστούς. Μιλάμε για πάρτι πολλών εκατομμυρίων, το οποίο σκοπεύει στην απαξίωση της εταιρείας και στην ιδιωτικοποίησή της με πολύ μικρό αντίτιμο» αναφέρει εργαζόμενος.
Η δικηγόρος με τα «χρυσά» μπόνους
Από το ρεπορτάζ εντοπίζονται αρκετές περιπτώσεις «χρυσών» συμβολαίων που δόθηκαν σε πρόσωπα τα οποία κλήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εταιρεία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύμβαση που υπεγράφη στις 3 Σεπτεμβρίου του 2012 μεταξύ της ΛΑΡΚΟ και της δικηγόρου Χ.Τ. (τα πλήρη της στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας). Η συγκεκριμένη δικηγόρος στο παρελθόν εργάστηκε στο δικηγορικό γραφείο του κ. Λυκουρέζου, ενώ υπήρξε και υπεύθυνη της νομικής υπηρεσίας της Αλουμίνιο Ελλάς.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη σύμβαση που υπέγραψε η εν λόγω δικηγόρος, η ΛΑΡΚΟ -σε περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης- δεσμεύτηκε να της καταβάλλει 3.500 ευρώ μηνιαίως. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά. Το σημείο της σύμβασης που παρουσιάζει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτό που αφορά στις αμοιβές επιτυχίας, τα αποκαλούμενα μπόνους.
Από τη σύμβαση προκύπτει ότι η δικηγόρος θεωρείται «ειδικός» σε ό,τι αφορά στα θέματα της ενέργειας. Αποφασίζεται, λοιπόν, να αμειφθεί καλύτερα, εάν καταφέρει να πετύχει συμφωνία (εξωδικαστική ή μη) για χαμηλότερη προσωρινή τιμή ρεύματος, κάτω των 50 ευρώ.
Όπως αναγράφεται στη σύμβαση, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί, η νομικός προβλέπεται να εισπράξει 15.000 ευρώ!
Σε περίπτωση, δε, που η μείωση στην τιμή από προσωρινή γίνει οριστική, τότε η αμοιβή επιτυχίας εκτοξεύεται στα 80.000 ευρώ!
Ιδιαίτερη εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, το θέμα του ρεύματος είχε αρχίσει να επιλύεται πολύ πριν από την έλευση της συγκεκριμένης δικηγόρου!
«Πριν από την πρόσληψη της δικηγόρου η εταιρεία είχε ήδη καταφύγει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για μικρότερη τιμή ρεύματος. Στέλναμε στοιχεία, αναλύσεις και πολλά ακόμα. Ξαφνικά προσελήφθη η δικηγόρος και της είπαν να συνεχίσει τη διαδικασία, την ώρα που η νομική υπηρεσία την είχε προχωρήσει αρκετά. Ήδη είχε δώσει φθηνότερη τιμή στην Αλουμίνιο Ελλάς, έτσι λογικό ήταν να δώσει και σε εμάς. Από τη μια πήρε όλα τα στοιχεία της νομικής υπηρεσίας, από την άλλη όμως καρπώθηκε μόνη της το bonus των 15.000 ευρώ» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.
Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι αποκαλούμενες αμοιβές επιτυχίας δεν σχετίζονται καθόλου με τον μισθό της Χ. Τ., ο οποίος ανέρχεται στα 3.500 ευρώ.  
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…
Δείτε τη σύμβαση 


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα «χρυσά» συμβόλαια της ΛΑΡΚΟ"

Στον εισαγγελέα Πεπόνη η σκανδαλώδης σύμβαση ΔΕΗ- ΓΕΚ Τέρνα

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγορίου Πεπόνη βρίσκεται μία ακόμη σκανδαλώδης σύμβαση έργου της ΔΕΗ. Από επίσημη καταγγελία του πρώην στελέχους της ΔΕΗ Αναστάσιου Πέτρου προκύπτει ότι η διοίκηση της ΔΕΗ ακολουθεί για ακόμη μία φορά λανθασμένους χειρισμούς σε ότι αφορά έργα που αν μη τι άλλο ζημιώνουν την Επιχείρηση με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αυτή την φορά η Επιχείρηση προχώρησε σε διακήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή και εγκατάσταση ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο.

Το έργο δημοπρατήθηκε, ο ανάδοχος επιλέχθηκε, η σύμβαση υπεγράφη, ωστόσο έλειπε μία σημαντική λεπτομέρεια: Το οικόπεδο που επρόκειτο να κατασκευαστεί η μονάδα!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Στις 30 Ιουλίου 2009 υπεγράφη σύμβαση με αριθμό ΔΜΚΘ - 11 47 201 μεταξύ της ΔΕΗ και της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ για «την προμήθεια και εγκατάσταση ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ντηζελοηλεκτρικές μονάδες συνολικής καθαρής ηλεκτρικής ισχύος σε συνθήκες επί τόπου του έργου 110 - 120 MW, αποτελούμενου από 6-8 ίδια Η/Ζ με δίχρονους ή τετράχρονους κινητήρες ντήζελ, καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου και δυνατότητα καύσης φυσικού αερίου, μετά των βοηθητικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, στη θέση Πίσω Κάμπος και Πλάκα Στενή του Δήμου Νότιας Ρόδου: συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού επένδυσης κατά τη μελέτη της Επιχείρησης 120 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο διαγωνισμός που είχε προηγηθεί προέβλεπε εναλλακτική δυνατότητα προσφοράς είτε με χρήση υψηλής απόδοσης και κατά συνέπεια ακριβότερων δίχρονων μηχανών είτε με χρήση τετράχρονων μηχανών χαμηλής απόδοσης και χαμηλότερου κόστους αγοράς. Τελικά η σύμβαση υπεγράφη με τίμημα 182,7 εκατ. ευρώ δηλαδή ακριβότερα κατά 62,7 εκατ. ευρώ ή 52% από τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου (120 εκατ. ευρώ) για την κατασκευή σταθμού με τετράχρονες μηχανές χαμηλής απόδοσης που θα κατασκεύαζε η εταιρεία Wartsila Φινλανδίας. Ένα χρόνο μετά στις 31/03/2010 η ΔΕΗ προχώρησε στην υπογραφή Μισθώτριας Σύμβασης με την ΚΕΔ με την οποία εκμισθώνει για διάστημα 50 ετών έκταση 88.992,00 τμ. για την κατασκευή της ΑΗΣ Νότιας Ρόδου. Στις 21/12/2010 το διοικητικό συμβούλιο αποδέχθηκε την αγορά του οικοπέδου έναντι τιμήματος 3.239.000 ευρώ.

Η μεταγραφή και έκδοση πιστοποιητικού ιδιοκτησίας ολοκληρώθηκε στις 11/10/2011 και στις 13/10/2011 κοινοποιήθηκε στον ανάδοχο. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην καταγγελία «Σήμερα 38 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης και 8 μήνες μετά την συμβατική ημερομηνία λειτουργίας η κατασκευή του έργου δεν έχει καν ξεκινήσει αφού η ΔΕΗ δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει την αγορά οικοπέδου επί του οποίου υποτίθεται ότι θα κατασκεύαζε την μονάδα». Το παραπάνω επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός με την από 26-7-2012 εισήγησή του (ΔΜΚθ 4516 / 26-7-12) στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Ο ίδιος τότε ανέφερε ότι «στις 04/05/2012 εκκρεμεί η έκδοση Οικοδομικής Αδείας για το οικόπεδο των κυρίων εγκαταστάσεων, ενώ το οικόπεδο για τις παράκτιες εγκαταστάσεις δεν έχει ακόμη ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ».

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Διοίκηση της Επιχείρησης, πριν προχωρήσει στην αγορά του οικοπέδου δεν είχε εξασφαλίσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις που είναι η ιδιοκτησία κατάλληλου οικοπέδου. Αυτό προκύπτει και από την 4/4/2012 Προσωρινής Διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία αναστέλλεται η εκτέλεση των υλικών ενεργειών του νέου σταθμού. Δύο ημέρες αργότερα η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρόδου εκδίδει την 2276/06.04.2012 αναστολή εκτέλεσης της 25/2012 Οικοδομικής Αδείας, με αποτέλεσμα το έργο να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Το αστείο, στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι η Επιχείρηση, μετά και τα παραπάνω προχώρησε κανονικά στην προκαταβολή τιμήματος 18,2 εκατ. ευρώ για το β’ στάδιο του έργου, όταν δεν είχε καν ολοκληρωθεί η α’ φάση αυτού! Το ζήτημα είναι ότι οι καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από την αμελή συμπεριφορά της ΔΕΗ έχουν ήδη κοστίσει στην Επιχείρηση περισσότερα από 37 εκατ. ευρώ σε πληρωμές και αποζημιώσεις προς την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ!!! Τη ίδια στιγμή ένα ακόμη μέλος του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Τσαρούχας κατήγγειλε μεθοδεύσεις τόσο κατά την δημοπράτηση του έργου όσο και την αναιτιολόγητη υπερτιμολογημένη ανάθεση στην εταιρεία του κ. Περιστέρη. Μάλιστα και η ίδια η εταιρεία Wartsila από την πλευρά της σε επιστολή της προς την ΔΕΗ αναφέρει ότι ένας σταθμός με τετράχρονες μηχανές και πολυτελείς υποδομές και προδιαγραφές δεν θα κόστιζε πάνω από 820 ευρώ ανά εγκατεστημένο KW, όταν το έργο ανατέθηκε με τιμή 1.600 ευρώ ανά KW!!!

Στο μεταξύ την ίδια στιγμή η κατασκευαστική εταιρεία ΓΕ-ΤΕΡΝΑ, ανάδοχος του έργου, δηλώνει ότι αμετάκλητα αποσύρεται από το έργο, ζητώντας επιπλέον 12 εκατ. ευρώ ως αντιστάθμισμα των διαφυγόντων κερδών της. Η εταιρεία δε, είχε επιλεγεί ως ανάδοχος του έργου με προσφορά υπερπολλαπλάσια (κατά 52% αυξημένη) της προσφοράς που έκανε για το ίδιο έργο φινλανδική εταιρεία η οποία είχε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τη ΔΕΗ.

Η υπόθεση πήρε διαστάσεις και το νησί της Ρόδου πήρε «φωτιά» . Αποτέλεσμα 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να φέρουν το θέμα στην Βουλή με ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι αμείλικτα και αφορούν, εν τέλει, στην αδυναμία διαφύλαξης του δημόσιου συμφέροντος, αφού προκύπτει μεγάλη οικονομική ζημία για την Επιχείρηση, άρα και για τα δημόσια οικονομικά και τους πολίτες και προς όφελος μόνο της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ:

1. Αληθεύει ότι στέλεχος και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ είχε καταγγείλει τη νομιμότητα της έκδοσης ενός συμπληρώματος στη διακήρυξη που οδήγησε σε στρέβλωση του υγιούς ανταγωνισμού και ότι επιπροσθέτως καταψήφισε την εισήγηση ανάθεσης του έργου και κατέθεσε πρόταση για την σύσταση επιτροπής του ΔΣ για την διαπραγμάτευση με την ανάδοχο κοινοπραξία αλλά ο τότε Πρόεδρος της ΔΕΗ και σημερινός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασόπουλος και το ΔΣ αρνήθηκαν;

2. Αληθεύει ότι οι υπηρεσίες της ΔΕΗ είχαν εκπονήσει προϋπολογισμό του έργου ύψους 120 εκατ. ευρώ και ότι το έργο ανατέθηκε στην τιμή των 182 εκατ. ευρώ;

3. Αληθεύει ότι η αρχική σύμβαση προέβλεπε ότι σε περίπτωση καθυστέρησης ή και αδυναμίας της ΔΕΗ να εξασφαλίσει της απαραίτητες άδειες για οποιοδήποτε λόγο η ζημιά της ΔΕΗ θα περιοριζόταν στην καταβολή στον ανάδοχο του κόστους των μελετών και τίποτε άλλον πέραν αυτού;

4. Αληθεύει ότι την ίδια περίοδο που η ΔΕΗ αντιμετώπιζε πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα στην αδειοδότησή του έργου και την εξασφάλιση τίτλων ιδιοκτησίας της γης, το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσιζε την συνομολόγηση αλλαγών στην αρχική σύμβαση με βάση τις οποίες η ΔΕΗ απεμπόλησε την ρήτρα προστασίας που της παρείχε η σύμβαση σε περίπτωση καθυστέρησης ή/και αδυναμίας εκδόσεως των αδειών και ανέλαβε πρόσθετες υποχρεώσεις που έχουν μάλιστα οδηγήσει ήδη σε καταβολή εκατομμυρίων ευρώ στην ανάδοχο κοινοπραξία;

5. Αληθεύει ότι, η ανάδοχος εταιρεία κατασκευής του εργοστασίου, κάνοντας χρήση ειδικής ρήτρας του συμφωνητικού με τη ΔΕΗ, ειδοποίησε εγγράφως ότι εγκαταλείπει οριστικά την κατασκευή του εργοστασίου, είτε βρεθεί λύση στην χωροθέτηση του τώρα, είτε οποτεδήποτε και ταυτόχρονα καθιστά σαφές ότι ενεργοποιεί μονομερώς τη ρήτρα περί αποζημίωσης σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και ζητεί να της καταβληθεί το ποσό των 12 εκατ. ευρώ ως διαφυγόντα κέρδη και ζημίες για τα έξοδα που έκανε μέχρι τώρα;

6. Αληθεύει ότι την ίδια περίοδο των σοβαρών προβλημάτων που καθιστούσαν αμφίβολη την αδειοδότηση του έργου, το ΔΣ της ΔΕΗ έδωσε με απ' ευθείας ανάθεση στην ανάδοχο κοινοπραξία δυο συμβάσεις ύψους 1,5 - 2 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή αποθηκών και ξενώνα στον ίδιο χώρο και χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες;

7. Αληθεύει ότι η ΔΕΗ καταχωρεί παραπλανητικώς τις ζημιές που προκάλεσε με τις σκανδαλώδεις πράξεις και παραλήψεις της στον ειδικό λογαριασμό ΥΚΩ (Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας) και διεκδικεί αποζημίωση από το κράτος;

8. Αληθεύει ότι η σύμβαση ανάθεσης του έργου προέβλεπε λειτουργία του εργοστασίου το Μάρτιο του 2012; Τι προτίθεται να πράξει η ΔΕΗ για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού και με ποιο πρόσθετο κόστος;

Την ερώτηση υπογράφουν οι κάτωθι βουλευτές:

Δημήτρης Γάκης, Δημήτρης Στρατούλης, Αθανάσιος Πετράκος, Δημήτριος Γελαλής, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Χαρά Καφαντάρη, Βασίλης Κυριακάκης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Νίκος Μιχαλάκης, Ευγενία Ουζουνίδου, Ιωάννης Σταθάς, Νίκος Συρμαλένιος, Δημήτριος Τσουκαλάς

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στον εισαγγελέα Πεπόνη η σκανδαλώδης σύμβαση ΔΕΗ- ΓΕΚ Τέρνα"

Nέo πυρηνοκίνητο ρωσικό υποβρύχιο ανησυχεί τις ΗΠΑ

submarine
Το «Γιούρι Ντολγκορούκι» προσφέρει στη Ρωσία ενισχυμένη πυραυλική προστασία

Ανησυχίες προκαλεί στο αμερικανικό επιτελείο ναυτικού η καθέλκυση του νέου ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου κλάσης Μπορέι, του «Γιούρι Ντολγκορούκι», που εντάχθηκε επίσημα στον ρωσικό στόλο του Βορρά στις 10 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευρω-ρωσικών Σπουδών της Σχολής Πολέμου του αμερικανικού ναυτικού, Τόμας Φέντιτσιν, η ανάπτυξη του νέου επίφοβου στρατηγικού οπλικού συστήματος αποτελεί το πρώτο βήμα στην πολιτική εκσυγχρονισμού του γερασμένου ρωσικού οπλοστασίου.

Το συμβόλαιο κατασκευής των υποβρυχίων Μπορέι θα ευνοήσει τον σχεδιασμό νέων προηγμένων συστημάτων, με στόχο την προάσπιση των ζωτικών οικονομικών συμφερόντων της Ρωσίας στην Αρκτική. Εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της αμυντικής τεχνολογίας, το «Γιούρι Ντολγκορούκι» προσφέρει στη Ρωσία ενισχυμένη πυραυλική προστασία, χάρη στις συστοιχίες βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων που διαθέτει. Παρότι, όμως, ο καθηγητής Φέντιτσιν υπογραμμίζει ότι η στρατηγική αξία των νέων υποβρυχίων δεν πρέπει να υποτιμάται, η κλάση Μπορέι δεν πρέπει επίσης να θεωρηθεί απειλή προς το ΝΑΤΟ, ούτε και απόπειρα επιβολής ρωσικής ναυτικής κυριαρχίας στον Αρκτικό Κύκλο.

Το «Γιούρι Ντολγκορούκι» είναι το πρώτο υποβρύχιο της κλάσης Μπορέι που παραλαμβάνεται από το ρωσικό ναυτικό. Εχει μήκος 180 μέτρων, κινείται χάρη σε πυρηνικό αντιδραστήρα νέου τύπου και έχει ανώτατη ταχύτητα 25 κόμβων. Μπορεί να καταδυθεί σε βάθος που ξεπερνά τα 500 μέτρα, ενώ είναι εξοπλισμένο με 16 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Μπουλάβα και έξι πυραύλους τύπου Κρουζ Βιγιούγκα, με δραστικό βεληνεκές 3.000 χλμ.

Το επαναστατικό σύστημα υδατοπροώθησης SSBN επιτρέπει στο «Γιούρι Ντολγκορούκι» να κινείται σχεδόν αθόρυβα κάτω από το νερό, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο τον εντοπισμό του με συμβατικά ηχοβολιστικά συστήματα. «Η ιδιότητά του αυτή το καθιστά ιδανικό όπλο δεύτερου πυρηνικού πλήγματος. Θα εκτοξεύσει δηλαδή τους πυραύλους του σε προκαθορισμένους αμερικανικούς στόχους, αφού η Ρωσία θα έχει ισοπεδωθεί από τους βαλλιστικούς πυραύλους των ΗΠΑ», λέει ο καθηγητής Φέντιτσιν.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η κατασκευή των υποβρυχίων κλάσης Μπορέι αποτελεί ευθεία απάντηση στο πρόγραμμα ανάπτυξης αντιπυραυλικής ασπίδας υπό την αιγίδα των ΗΠΑ πάνω από την Ευρώπη. «Ο συνδυασμός Μπορέι – Μπουλάβα δεν σχεδιάσθηκε για την αντιπυραυλική ασπίδα, καθώς αποτελεί σχέδιο δύο δεκαετιών. Πρόκειται για σύμπτωση, που δεν αποκλείει βέβαια την εκμετάλλευσή του από τη ρωσική πλευρά ως μέσου αποτροπής κάθε αμερικανικής πυραυλικής βλέψης. Τα νέα υποβρύχια έγιναν έτσι ακόμη ένα μέσον εξισορρόπησης της στρατηγικής πλάστιγγας», λέει ο καθηγητής Φέντιτσιν.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Nέo πυρηνοκίνητο ρωσικό υποβρύχιο ανησυχεί τις ΗΠΑ"

Οι άλλοι τυπώνουν χρήμα, ο Πούτιν αγοράζει χρυσό

Ενδιαφέρον δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt αναφέρεται στην ειλημμένη απόφαση και τακτική της Ρωσίας...
να αγοράζει ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες χρυσού. Αιτία είναι η πρόθεση του Προέδρου της Vladimir Putin να διασφαλίσει τη χώρα απέναντι στο ενδεχόμενο κατάρρευσης του δολαρίου.

Η Ρωσία δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου. Έχει καταστεί και ο σημαντικότερος αγοραστής χρυσού στον κόσμο. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Vladimir Putin, ο οποίος θέλει με τον τρόπο αυτό να εξοπλισθεί για την περίπτωση πτώσης της αξίας του χρήματος.

Συγκεκριμένα, κατά τα τελευταία χρόνια η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας έχει αποκτήσει χρυσό αξίας 570 τόνων, κατά 25% περισσότερο από την Κίνα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από δεδομένα του ΔΝΤ, που ήλθαν στη δημοσιότητα από το δίκτυο Bloomberg.

«Όσο περισσότερο χρυσό έχει μια χώρα, τόσο πιο μεγάλη είναι η κυριαρχία της σε περίπτωση μιας καταστροφής του δολαρίου, του ευρώ, της λίρας ή άλλων νομισμάτων», είπε ο Evgeny Fedorov, βουλευτής του κόμματος του Πούτιν στη ρωσική Δούμα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος αντιμετωπίζει με καχυποψία την υποτίμηση του δολαρίου κατά τα τελευταία χρόνια. Κατηγορεί τις ΗΠΑ για κατάχρηση του σχετικού μονοπωλίου τους, η οποία θέτει σε κίνδυνο, όπως θεωρεί, την παγκόσμια οικονομία.

Η πρόθεσή του να επενδύσει σε χρυσό είχε ήδη εκφρασθεί από το 2005. Τότε ο χρυσός κόστιζε 495 δολάρια ανά ουγκιά. Έκτοτε η τιμή του έχει ανέβει κάτι λιγότερο από 400%, αφού σήμερα διαπραγματευόταν στα 1.642 δολάρια ανά ουγκιά.

Η αλλαγή στρατηγικής από τις Κεντρικές Τράπεζες ανά τον κόσμο και η αύξηση των επενδύσεων σε χρυσό σηματοδοτήθηκε από την έναρξη της κρίσης. Παρά την στροφή της Ρωσίας στην αγορά του, παραμένει πάντως μόνο όγδοη στην παγκόσμια λίστα. Στην πρώτη εξακολουθούν να βρίσκονται οι ΗΠΑ με 8.134 τόνους, ακολουθούμενες από τη Γερμανία με 3.391 τόνους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με 2.814 τόνους.

Η τρίτη – πρώτη θητεία του Putin ολοκληρώνεται σε πέντε χρόνια και έως τότε φαίνεται πως έχει σκοπό να προωθήσει περαιτέρω το μεγάλο του οικονομικό σχέδιο δρομολογώντας ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις σε χρυσό.

ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι άλλοι τυπώνουν χρήμα, ο Πούτιν αγοράζει χρυσό"

Διώχνουν άρον-άρον δημοσίους υπαλλήλους πριν έρθει η Τρόικα

Εφιάλτης θεωρείται στο Δημόσιο η διαθεσιμότητα την ώρα που η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα έφτασε στο 27% ενώ για τους νέους εγγίζει το 61%. Η Τρόικα αναμένεται να θέσει εκ νέου αίτημα άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο αφού το μέτρο της διαθεσιμότητας αποδείχθηκε φιάσκο και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ανίκανος να το εφαρμόσει.

Πρώτοι στη λίστα προς αποχώρηση βρίσκονται 2.000 υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα και 3.500 που θεωρούνται πλεονάζοντες.

Για πολλοστή φορά στο στόχαστρο του υπουργείου θα βρεθούν οι υπάλληλοι που θα λάβουν εισιτήριο εξόδου λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων: επίορκοι, αδικαιολογήτως απόντες, ψυχολογικά πάσχοντες ή όσοι έχουν δηλώσει ψευδή προσόντα και έχουν προσκομίσει πλαστά παραστατικά.

Φιάσκο του κράτους

Οι 2.000 υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το 2012 και δεν έχουν ακόμη μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες θα είναι οι πρώτοι που θα αποχωρήσουν, αν το μέτρο αυτή τη φορά υλοποιηθεί. Σε αυτούς θα προστεθούν και 3.500 εργαζόμενοι οι οποίοι κρίνονται ως πλεονάζοντες μετά τον περιορισμό -στα χαρτιά- των οργανικών μονάδων σε τέσσερα υπουργεία.

Νέα σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό

Το πράσινο φως για την αποχώρηση των πλεοναζόντων από τα υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης δόθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

Παρά τη διαβεβαίωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι «δεν μιλήσαμε για απολύσεις προς το παρόν» κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ελάχιστοι από τους πλεονάζοντες υπαλλήλους θα μπορέσουν να απορροφηθούν αυτόματα σε άλλες θέσεις.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με το καθεστώς διαθεσιμότητας οι υπάλληλοι λαμβάνουν το 75% των βασικών αποδοχών τους και απολύονται ένα χρόνο μετά αν στο μεταξύ δεν μετακινηθούν σε άλλη θέση.

Στην ουρά για μετακίνηση σε άλλη θέση

Δεν είναι όμως μόνο το μέτρο της διαθεσιμότητας που έχει αποτύχει να θέσει σε εφαρμογή ο Αντώνης Μανιτάκης. Στην ουρά για τοποθέτηση σε νέα θέση βρίσκονται ήδη 2.500 υπάλληλοι, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αορίστου χρόνου σε διοικητικές θέσεις, οι οποίοι μπήκαν αυτόματα σε διαθεσιμότητα με οριζόντιο τρόπο.

Ως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα άλλοι 6.500 υπάλληλοι και ακόμη 25.000 ως το τέλος του 2013 και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Διώχνουν άρον-άρον δημοσίους υπαλλήλους πριν έρθει η Τρόικα"

Αυτό το ΤΕΙ θέλουν να καταργήσουν! – Η θέση του ΤΕΙ Μεσολογγίου στην Ελλάδα και τον κόσμο!(ΒΙΝΤΕΟ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

Αποτέλεσε από τις πλέον ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου, με θέμα της δυσοίωνες εξελίξεις μετά την διατύπωση του σχεδίου «Αθηνά» που πλήττει άμεσα το τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης. Έγινε από τον καθηγητή του ΤΕΙ Μεσολογγίου Φώτη Τσιφοπανόπουλο και αφορά τα αριθμητικά και ποιοτικά εκπαιδευτικά δεδομένα του ΤΕΙ Μεσολογγίου τόσο εντός Ελλάδας όσο και παγκόσμια!
Με πολύ λίγα λόγια, αυτοί που συνέταξαν το σχέδιο «Αθηνά» (ακόμη είναι άγνωστο από ποιούς έγιναν οι εισηγήσεις) αγνόησαν το γεγονός πως βάση τεκμηριωμένων μελετών αυτή τη στιγμή το ΤΕΙ Μεσολογγίου είναι στην 3η θέση στην πανελλήνια κατάταξη και στην 2.587 παγκόσμια, συμπεριλαμβανομένων δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Αυτό λοιπόν το ίδρυμα, οι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας θέλουν στην ουσία να καταργήσουν εφαρμόζοντας διάφορες «αλχημίες» απορροφήσεων και συγνωνεύσεων και φυσικά να μεταφέρουν την έδρα του από το Μεσολόγγι στην Πάτρα αφαιρώντας του την αυτονομία. Η τοποθέτηση του κ. Τσιφοπανόπουλου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση σε όλους όσους παρευρέθηκαν απόψε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αν και κατά γενική άποψη το ΤΕΙ Μεσολογγίου μάλλον προς «Ιφιγένεια» προσεγγίζει παρά «Αθηνά» και μάλιστα για μια ακόμη φορά στο βωμό πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


onairnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτό το ΤΕΙ θέλουν να καταργήσουν! – Η θέση του ΤΕΙ Μεσολογγίου στην Ελλάδα και τον κόσμο!(ΒΙΝΤΕΟ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ)"

Περισσεύουν 3.500 υπάλληλοι σε τέσσερα υπουργεία

Στο αίτημά της για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων επανέρχεται η Τρόικα, λόγω των καθυστερήσεων που έχουν καταγραφεί στις προωθήσεις διοικητικών μεταρρυθμίσεων.

Με βάση τα νέα οργανογράμματα, στην κόψη του ξυραφιού 3.500 εργαζόμενοι από τέσσερα υπουργεία που θεωρούνται πλεονάζοντες. Αν σε αυτούς μάλιστα προστεθούν άλλοι 2.000 υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από πέρσι και δεν έχουν απορροφηθεί σε νέες θέσεις, γίνεται αντιληπτό ότι η απορρόφησή τους αποτελεί δυσεπίλυτο παζλ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Αυτό που αποφασίστηκε ήταν η γενναία μείωση των δομών και των υπηρεσιών τεσσάρων υπουργείων: Εργασίας, Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης με στόχο την καλύτερη λειτουργία με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαβεβαιώνει ότι οι αλλαγές αυτές δεν οδηγούν σε διαθεσιμότητες καθώς ο σχεδιασμός έγινε με τέτοιον τρόπο ώστε να μην περισσεύουν δημόσιοι υπάλληλοι. Και ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για απολύσεις».

Ωστόσο κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις οι πλεονάζοντες υπάλληλοι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Περισσεύουν 3.500 υπάλληλοι σε τέσσερα υπουργεία"

Χαρίζουν 2 δισ. σε εκδότες και καναλάρχες

Διαπραγμάτευση για συχνότητες, φόρο διαφημίσεων και ισολογισμούς..


 Σε ένα ιδιότυπο «παζάρι» με τους εκδότες και τους καναλάρχες βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς από τη μια χρειάζεται τη στήριξή τους, αλλά παράλληλα είναι υποχρεωμένη από το Μνημόνιο να εφαρμόσει νόμους και διατάξεις που πλήττουν τα συμφέροντα των εταιριών media. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η προκήρυξη των συχνοτήτων ιδιωτικών καναλιών εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, η κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης ισολογισμών και  η επιβολή φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.  η κυβέρνηση ψάχνει τώρα τρόπους ώστε οι βαρόνοι των media  να μην πληρώσουν για τις συχνότητες, να γλιτώσουν το φόρο στις διαφημίσεις και επιπλέον να μη χάσουν τα έσοδα από τους ισολογισμούς.
Το κόστος αυτών των επιλογών θα το επωμισθούν τελικά το Δημόσιο - που θα χάσει αναμενόμενα έσοδα από φόρους και  δημοπράτηση συχνοτήτων, και οι επιχειρήσεις, οι οποίοες πληρώνουν για τη δημοσίευση ισολογισμών.
Η κυβέρνηση αν και έχει ήδη ψηφίσει τους νόμους για την επιβολή φόρου 20% στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις αναστέλλει επί τριετία και μέχρι το 2014 την εφαρμογή του. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την υποχρέωση της δημοσίευσης ισολογισμών, η οποία αν και έχει καταργηθεί δια νόμου, εντούτοις παραμένει επειδή αναστέλλεται η εφαρμογή του.
Τώρα η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει και το θέμα της δημοπράτησης των αδειών τηλεοπτικών συχνοτήτων, οι οποίες περιλαμβάνονται στα έσοδα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Τα έσοδα από όλες αυτές τις ενέργειες έχουν υπολογιστεί ότι θα αποφέρουν όφελος της τάξης των 2 δισ. για το 2013, ενώ ο φόρος διαφημίσεων μπορεί να αποφέρει περί τα 200 εκατ. ετησίως.
Αν βέβαια η κυβέρνηση αποφασίσει να τηρήσει τα όσα ψήφισε με στο Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο τότε θα εναντιωθεί το εκδοτικό κατεστημένο και η επιβίωση του κυβερνητικού σχηματισμού θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.
Συνεπώς αποφεύγοντας να βάλει «χέρι» στα Media ο υπουργός Οικονομικών καλείται να βρει περί τα 2 δισ. από άλλες πηγές εσόδων είτε να προβεί σε νέες περικοπές δαπανών αντίστοιχου ύψους ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις.
Όπως επισημαίνουν παράγοντες του ΥΠΟΙΚ, δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν πρόσθετα έσοδα 2 δισ.  και με προοπτική άμεσης είσπραξης,  καθώς η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί, ενώ υπάρχει και σημαντική υστέρηση εσόδων. Οπότε το υπουργείο θα αναγκαστεί να βάλει πιο βαθειά το μαχαίρι αφενός στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφετέρου σε μισθούς και συντάξεις.
Οι μιντιάρχες από την πλευρά τους επιμένουν ότι τα ΜΜΕ δεν αντέχουν επιβαρύνσεις, καθώς βρίσκονται σε οριακό σημείο και θέτουν θέμα νέου κύματος απολύσεων στην περίπτωση που η κυβέρνηση εφαρμόσει τους νόμους, εκβιάζοντας ουσιαστικά την πολιτική ηγεσία.
sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρίζουν 2 δισ. σε εκδότες και καναλάρχες"

Έρευνες του ΣΔΟΕ για την εισαγωγή και υπερτιμολόγηση ορθοπεδικών-ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του αθέμιτου ανταγωνισμού και της διαφθοράς, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με την εισαγωγή και υπερτιμολόγηση ορθοπεδικών – ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη νήσο του Μαν δωροδόκησε ορθοπεδικούς ιατρούς δημοσίων νοσοκομείων, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα της αλλοδαπής επιχείρησης.

Από τον έλεγχο, των φορολογικών δηλώσεων και των τραπεζικών λογαριασμών σε 11 από τους ιατρούς, προέκυψαν αδικαιολόγητα ποσά ύψους 5.812.000 ευρώ. Απεστάλησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ πληροφοριακά δελτία για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων. Επίσης, υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία, μηνυτήριες αναφορές για το αδίκημα της δωροδοκίας ιατρών, οι οποίοι υπηρετούσαν κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις σε θέσεις δημοσίων νοσοκομείων. Στις εμπλακείσες επιχειρήσεις καταλογίσθηκαν πρόστιμα του ΚΒΣ ύψους 18.845.000 ευρώ και πρόστιμα ΦΠΑ συνολικά 2.450.000 ευρώ.

Δύο εκ των επιχειρήσεων προσήλθαν και συμβιβάστηκαν με το Υπουργείο Οικονομικών για το ποσό των 12.100.000 Ευρώ, αποδεχόμενες την παράνομη συναλλαγή.

Από το ΣΔΟΕ διεξάγεται έρευνα, μετά από εισαγγελική παραγγελία, σχετικά με τον χρηματισμό ιατρών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από Γερμανική Φαρμακευτική Εταιρεία.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει στοιχεία για παράνομες χρηματοδοτήσεις ιατρών προκειμένου να συνταγογραφούνται τα προϊόντα της εταιρείας.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » " Έρευνες του ΣΔΟΕ για την εισαγωγή και υπερτιμολόγηση ορθοπεδικών-ιατροτεχνολογικών προϊόντων."

Σε φιάσκο εξελίσσεται η υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου. Ακόμη μια δικαίωση για το μοναστήρι

Κατέρρευσε το μεγαλύτερο μέρος των κατηγοριών!

Στο αρχείο μπήκε σήμερα άλλη μία σοβαρή κατηγορία  για τις υποτιθέμενες off shore εταιρίες καθώς ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν  τελέστηκαν  αξιόποινες πράξεις.


Η υπόθεση της δικογραφίας  είχε σχηματιστεί για τα δάνεια της Μarfin Βank, συμφερόντων του Ανδρέα Βγενόπουλου, προς την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Ο   εισαγγελέας Εφετών Ι. Μωραϊτάκης  για την παραπάνω υπόθεση   απεφάνθη: «Δεν ευσταθούν οι κατηγορίες και δεν υπάρχουν ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων».

Τι καταλαβαίνει κανείς από τις αποκαλυπτικές εξελίξεις; Ότι ήταν μία υπόθεση, ένα ανύπαρκτο σκάνδαλο που φαίνεται να στηρίζονταν σε πολιτικές σκοπιμότητες,  κατασυκοφαντώντας την ιστορική Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και σπιλώνοντας την προσωπικότητα του ηγουμένου Εφραίμ με στόχο την ηθική και οικονομική εξόντωση τους, όπως εξ αρχής, είχε υπογραμμίσει το ‘‘Αγιορείτικο Βήμα”. . Αλλά  όπως λέει και ο λαός, το ψέμα έχει κοντά πόδια…


Οι στημένες κατηγορίες πέφτουν σαν χάρτινος πύργος….

-Αθώωση από τον Άρειο Πάγο για τις κατηγορίες περί διαρροών στο αποτέλεσμα της δίκης της Κομοτηνής όπου ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος είχαν κατηγοηθεί ότι πληροφορήθηκαν τις νομικές διεργασίες, με συνέπεια την ακυρότητα της διαδικασίας, λόγω παραβίασης υπερασπιστικών δικαιωμάτων.


-Σε συκοφαντία προέκυψε και όσα καταλόγισαν στον μοναχό Αρσένιο περί  άσχημης συμπεριφοράς απέναντι σε τρίτους.

-Συκοφαντικές προέκυψαν και οι κατηγορίες για τα δάση,τις δασικές εκτάσεις και τους αρχαιολογικούς χώρους  που υποτίθεται ότι μεταβιβάζονταν στη Μονή Βατοπαιδίου.

-Συκοφαντίες πρόεκυψαν  και για όσα ειπώθηκαν περί της κυριότητας  της Λίμνης Βιστωνίδα.
Όπως είπε και προ διμήνου ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,’’Εγώ  έδωσα την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδα στη Μονή Βατοπαιδίου το 1951’’. Τότε ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός οικονομικών του ελληνικού κράτους.

Η απάντηση του Ανδρέα Βγενόπουλου και οι συκοφαντίες για το μοναστήρι

Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια ο εισαγγελέας κατέληξε ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες και δεν υπάρχουν ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων, ούτε στοιχειοθετούνται κατηγορίες για τις υποθέσεις που αφορούσαν τη συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, της πιθανής χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας ΟΤΕ και πιθανής χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας VIVARΤIA.


Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε: «Η λασπολογία και η συκοφαντία μπορούν να έχουν κάποια αποτελέσματα σε ένα τμήμα της κοινωνίας που υιοθετεί το τεκμήριο ενοχής αντί, όπως θα έπρεπε, του τεκμηρίου αθωότητας».

Ο κ. Βγενόπουλος τονίζει ότι οι τελικές αποφάσεις των δικαστικών αρχών αποκαθιστούν τη δικαιοσύνη και θέτουν τους πραγματικούς ενόχους-συκοφάντες ενώπιον των ευθυνών τους. «Απομένει βέβαια η πικρία της ταλαιπωρίας των διαδικασιών και της, έστω και μερικής, αμφισβήτησης μέχρι την ολοκλήρωσή τους, όμως και αυτή η πικρία θα μετριασθεί τελικά με την τιμωρία των ενόχων-συκοφαντών» καταλήγει.

Οπότε τι έγινε;

agioritikovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε φιάσκο εξελίσσεται η υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου. Ακόμη μια δικαίωση για το μοναστήρι"

Επί πέντε ώρες εξέταζε μάρτυρα στην Προανακριτική η Ζώη Κωνσταντοπούλου


Πέντε ολόκληρες ώρες εξέταζε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου τον πρώην νομικό σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών, Αναστάσιο Μπάνο στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, την Πέμπτη.

Όταν η εξέταση του μάρτυρα συμπλήρωσε δύο ώρες, τα μέλη της Επιτροπής αποχώρησαν από την αίθουσα και η βουλευτής έμεινε μόνη της να απευθύνει ερωτήσεις.

Στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο μάρτυρας και οι πρακτικογράφοι.

«Χθες, αφήσαμε την κυρία Κωνσταντοπούλου να κάνει όσες ερωτήσεις ήθελε στον κ. Μπάνο. Έκανε καταπληκτική δουλειά. Τέσσερις ώρες και 47 λεπτά. Με το χρονόμετρο. Για να πω την αλήθεια, είναι πολύ εργατική. Ξέρει πολύ καλά το φάκελο, είναι διαβασμένη, δεν μπορώ να πω κάτι σ' αυτό και θέλω να είμαι δίκαιος. Απλώς χάνει το μέτρο και δεν μπορεί να αυτοσυγκρατηθεί» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Επί πέντε ώρες εξέταζε μάρτυρα στην Προανακριτική η Ζώη Κωνσταντοπούλου"

Βαρέλια γεμάτα ναρκωτικά, χιλιάδες σφαίρες και καλάσνικοφ σε οκτώ σπίτια στη Κρήτη

"Λαβράκι" έβγαλε η αστυνομία, στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα, στα χωριά Ατσιπάδες και Μοριά, στο Μονοφάτσι.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας, του ΤΑΕ Ηρακλείου και του Α.Τ. Πύργου έκαναν έφοδο στις 05.30 τα ξημερώματα σε σπίτι γνωστής οικογένειας της περιοχής, νεαρό μέλος της οποίας είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές αλλά και την κοινή γνώμη, με καταγγελίες περί ξυλοδαρμού από αστυνομικούς. Η αστυνομία είχε θέσει υπό στενή παρακολούθηση τρεις οικογένειες της περιοχής, τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ σήμερα δόθηκε το "σήμα" και ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση. Συνολικά έρευνες διεξήχθησαν σε δέκα σπίτια, με ευρήματα να εντοπίζονται στα οκτώ.

Σε αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού γνωστής οικογένειας - που σημειωτέον δεν προέβαλε καμία αντίσταση - καθώς και στα υπόλοιπα σπίτια εντοπίστηκαν συνολικά 20 βαρέλια των 200 κιλών ... όχι με λάδι ή κρασί, αλλά με εκατοντάδες κιλά χασίς. Εντοπίστηκαν ακόμη 3.000 σφαίρες, τρία καλάσνικοφ, δύο πιστόλια και ένα περίστροφο, 2 κουκούλες full face και 20 ξυλοκοπτικά, ευρήματα που κινούν υποψίες για τις "δραστηριότητες" που είχαν αναπτυχθεί.

Στο χωριό βρίσκονται δύο εισαγγελείς και ο επικεφαλής αστυνομικός διευθυντής. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συνολικά οκτώ συλλήψεις ανδρών, ηλικίας 25-35 ετών, με μία σύληψη, μάλιστα, να γίνεται ... σε πρατήριο καυσίμων, λίγο πριν τις 10.30 το πρωί.



cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρέλια γεμάτα ναρκωτικά, χιλιάδες σφαίρες και καλάσνικοφ σε οκτώ σπίτια στη Κρήτη"

Αρμαγεδδών...-Άφωνη η υφήλιος από την πτώση των μετεωριτών στη Ρωσία - Ξεπερνούν τους 700 οι τραυματίες, ανάμεσά τους και 84 παιδιά που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σχολείο


Εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί. Σκηνές που μοιάζουν να έχουν βγει από ταινία και όχι από την πραγματικότητα. Κι όμως...

Η 15η Φεβρουαρίου θα μείνει στην ιστορία σαν η μέρα που βροχή μετεωριτών "έπεσε" στην περιοχή Τσέλιαμπινσκ στα Ουράλια, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.

Δε μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους τις εικόνες που κάνουν από το πρωί το γύρο του κόσμου. Ήταν περίπου στις 09:30 όταν οι κάτοικοι του Τσέλιαμπινσκ ένιωσαν τη γη να σείεται, τζάμια να σπάνε και να προκαλείται πανικός από λάμψεις στον ουρανό και ισχυρότατες εκρήξεις.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, γράφει η Φωνή της Ρωσίας, στην αρχή ο ουρανός φωτίστηκε από μια έντονη λάμψη, μετά ακούστηκε έκρηξη και στον ουρανό εμφανίστηκε μια φωτισμένη σφαίρα, που άφησε πίσω της ένα πλατύ άσπρο ίχνος.
Ο μετεωρίτης άφησε πίσω του μια μεγάλη ουρά λευκής σκόνης στον ουρανό που ήταν ορατή από απόσταση 200 χλμ., και προκάλεσε μια «βροχή» βράχων.

Τη στιγμή της έκρηξης, η μέρα έγινε... νύχτα! Το παρακάτω video τα λέει όλα!


Αν ο μετεωρίτης ήταν πιό στερεός και μεγαλύτερος, τα θύματα και οι καταστροφές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες. Απλώς φανήκαμε τυχεροί, θεωρεί ο εμπειρογνώμονας του Ρωσικού Ινστιτούτου Αστρονομίας, Ντμίτρι Βίμπε.

Μονάδες του ρωσικού στρατού βρήκαν τρεις κομμάτια μετεωρίτη, δυο εκ των οποίων έπεσαν κοντά στη λίμνη Τσεμπαρκούλ, κοντά στο Τσέλιαμπινσκ. Το ένα είχε δημιουργήσει κρατήρα έξι μέτρων!
Το τρίτο κομμάτι βρέθηκε 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά, κοντά στην πόλη Ζλάτουστ.

Πριν μπει στην ατμόσφαιρα, ο μετεωρίτης ζύγιζε 10 τόνους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.
Μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης με 54.000 χιλιόμετρα ταχύτητα και διασπάστηκε σε κομμάτια σε ύψος 30 έως 50 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.



Ο αριθμός των τραυματιών, σύμφωνα με το Russia Today, έχει φτάσει τους 725, μόνο στο Τσέλιαμπινσκ, την πόλη που επλήγη περισσότερο. 112 χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και 84 παιδιά, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων καταστάσεων.
Ζημιές έχουν καταγραφεί σε έξι πόλεις της περιοχής, ενώ θραύσματα από την έκρηξη στην στρατόσφαιρα έφτασαν μέχρι τη Σιβηρία. 


Τους 20.000 διασώστες που έχουν σταλεί στην περιοχή, συνδράμουν και στρατιώτες, ενώ από την πρώτη στιγμή έχουν τεθεί σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού μονάδες ραδιενεργούς, χημικής και βιολογικής προστασίας. 

Πανικόβλητοι και σοκαρισμένοι κάτοικοι της περιοχής των Ουραλίων φαντάστηκαν τα πάντα το πρωί--από το ότι σημειώθηκε πτώση αεροσκάφους, ως ότι ήλθε το τέλος του κόσμου, από το έντονο λευκό φως και τους βίαιους ήχους που έμοιαζαν με εκρήξεις. 

«Οδηγούσα προς την δουλειά, ήταν πολύ σκοτεινά, αλλά ξαφνικά υπήρξε τόσο εκτυφλωτικό φως σαν να ήταν ημέρα. Ένιωσα σαν να με τύφλωσαν τα φώτα αυτοκινήτων», δήλωσε ο Βίκτορ Προκόφιεβ, 36 ετών, κάτοικος της Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια Όρη. 

«Στεκόμουν σε μια στάση λεωφορείου. Μετά είδα μια λάμψη και ένα ίχνος καπνού στον ουρανό κι ένιωσα ένα ωστικό κύμα που έσπασε παράθυρα», είπε ο Αντρέι. 
Φωτογραφία: www.chelyabinsk.ru
Φωτογραφία: www.chelyabinsk.ru
«Ήμουν στο σπίτι. Είδα μια αστραπή φωτός. Βγήκα στο μπαλκόνι κι είδα ένα ίχνος, σαν αυτό ενός αεροσκάφους, αλλά πολύ πιο μεγάλο. Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι είχε πέσει ένα αεροσκάφος», δήλωσε ο ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Βέστι που έχει έδρα στην Τσελιάμπινσκ, ο Ντμίτρι Τούρκιν.

Μια άλλη κάτοικος της πόλης, η Βαλεντίνα Νικολάγεβα, εκπαιδευτικός, είπε πως μια λάμψη «φώτισε όλες τις τάξεις» μονομιάς, ότι το ίχνος του μετεωρίτη ήταν «δέκα φορές πιο μεγάλο» από ό,τι θα ήταν αυτό ενός αεροσκάφους, κι ότι νόμιζε πως «αυτό είναι το τέλος του κόσμου», σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Lifenews.


Οι δημοτικές αρχές της Τσελιάμπινσκ κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις μετακινήσεις εξαιρουμένων μόνο περιπτώσεων ανάγκης, όπως το να πάρουν τα παιδιά τους από νηπιαγωγεία και σχολεία.
Σχολεια και νηπιαγωγεία έκλεισαν έως τη Δεύτερα! 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρμαγεδδών...-Άφωνη η υφήλιος από την πτώση των μετεωριτών στη Ρωσία - Ξεπερνούν τους 700 οι τραυματίες, ανάμεσά τους και 84 παιδιά που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σχολείο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news