facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

4,5 δισ. δολάρια «έκρυβε» το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ

Πλήθος από πολύτιμα στοιχεία για το προφίλ των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ περιέχονται στην Έκθεση του ΣΔΟΕ που έφτασε μέσω των οικονομικών εισαγγελέων στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής. Αξιοσημείωτη είναι η παρατήρηση ότι μέσα σε ένα μόνο αρχείο βρέθηκαν 11 προφίλ που σχετίζονται με την κίνηση μίας μόνο κατάθεσης. 
Από την άλλη πλευρά σε 15 καταχωρήσεις η ταυτότητα του IBAN είναι «000 000», ίσως για να μην εντοπιστούν ποτέ οι διαδρομές του χρήματος.

Σύμφωνα με την έκθεση, από τα 2.062 αρχεία τα οποία ελέγχθηκαν όταν έφθασε η νέα λίστα από το Παρίσι, για τα 1.136 αρχεία, τα οποία σχετίζονταν με κεντρικό πρόσωπο ή εταιρεία-προφίλ (τρίτοι κωδικοί) δεν υπήρχε καν ένδειξη χρηματικού ποσού. Για τα υπόλοιπα 926 αρχεία όμως εντοπίστηκαν πρόσωπα ή εταιρείες με κινήσεις λογαριασμών σε δολάρια ΗΠΑ από τον Νοέμβριο του 2005 έως και τον Φεβρουάριο του 2007. Από αυτά τα 926, πλήθος κωδικών που έφεραν προφίλ με χρηματικά ποσά ανέρχονταν στα 1.238 στο στικάκι και δυο επιπλέον (1.240) στο CD, και από αυτά τα 582 είναι μοναδικά (δηλαδή με ένα προφίλ).

Από τα 2.059 αρχεία που ήταν αποθηκευμένα στο στικάκι εντοπίστηκαν 4.790 καταχωρήσεις ΙΒΑΝ, ενώ για 15 υπήρχε μηδενική ένδειξη.

Χωρίς να υπάρχει η ένδειξη IBAN εντοπίστηκαν 1.503 αρχεία (1.504 για το CD). Στα αρχεία που είχε το στικάκι εντοπίστηκαν 2.185 μοναδικές τιμές IBAN. Σε 141 κεντρικά πρόσωπα και εταιρείες δεν υπάρχει ούτε προφίλ ούτε καταχωρημένο IΒΑΝ.

Συμπερασματικά, επί των κοινών (CD, USB) αρχείων των δύο ελεγχόμενων αποθηκευτικών μέσων από την αντιπαραβολή των στοιχείων μεμονωμένα σε ένα προς ένα αλλά και στο σύνολο των εξαχθέντων τραπεζικών λογαριασμών IBAN και των σχετιζομένων προφίλ στα οποία ανήκουν αυτοί οι αριθμοί λογαριασμών, δεν προέκυψαν διαφορές στοιχείων επί των δύο ελεγχόμενων μέσων αποθήκευσης.

Επίσης, ως προς τα στοιχεία των χρηματικών ποσών κινήσεων (δολάρια ΗΠΑ): Στο USB το ποσό που κινήθηκε ανερχόταν στα 4.508.934.158 και στο CD 4.511.378.828.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "4,5 δισ. δολάρια «έκρυβε» το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ"

Θάνατος 39χρονου ιερέα από τον ιό Η1Ν1 στην Κομοτηνή

Προσβλήθηκε από τη γρίπη σε ταξίδι στην Τουρκία

Στον ιό της γρίπης Η1Ν1, αποδίδεται ο θάνατος 39χρονου ιερέα, από την περιοχή της Κομοτηνής, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο 39χρονος επιστρέφοντας από ταξίδι στην Τουρκία αισθάνθηκε αδιαθεσία και νοσηλεύτηκε, αρχικά, στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, με συμπτώματα πνευμονίας. Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσαν ότι ο άτυχος ιερέας προσβλήθηκε από τον ιό Η1Ν1.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Θάνατος 39χρονου ιερέα από τον ιό Η1Ν1 στην Κομοτηνή"

Στην Προανακριτική όλο (!) το γραφείο Παπακωνσταντίνου


Μετά από σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ όλο το γραφείο του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου θα προσέλθει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να ερωτηθούν οι συνεργάτες του τέως “τσάρου” και να απαντήσουν συγκεκριμένα για το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ.
Το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έγινε δεκτό από την πλειοψηφία της Επιτροπής, και έτσι από το… εξεταστήριο της Προανακριτικής θα περάσουν και τα 45 μέλη που αριθμούσε την “επίμαχη” περίοδο το γραφείο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Προανακριτική όλο (!) το γραφείο Παπακωνσταντίνου"

“Πόλεμος” στη Βουλή για την καταγγελία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι τους χτύπησαν άνδρες των ΜΑΤ.


Μετά τα χημικά και το “ξύλο” στο γραφείο του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου όπου έκαναν συμβολική κατάληψη νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν τα επεισόδια στη Βουλή με αφορμή τις καταγγελίες βουλευτών του ΣΥΡΖΑ ότι χτυπήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μπάρκας και Διαμαντόπουλος κατήγγειλαν ότι χτυπήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ παρά το γεγονός ότι επέδειξαν τη βουλευτική τους ταυτότητα. Από το βήμα της Βουλής ο Δ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για άγριο ξύλο και κρεσέντο βίας. “Εδάρησαν αγρίως σε ένα κρεσέντο βίας των ματ παρότι επεδείκνυαν την βουλευτική τους ταυτότητα. Και επειδή ακούμε πολλά από την συγκυβέρνηση για νομιμότητα.

Οι δυο βουλευτές οδηγούνται στην κλινική για εξετάσεις” ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω έντονων αντιδράσεων από βουλευτές της ΝΔ. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Βορίδης από τη ΝΔ ανέφερε πως “οι καταλήψεις δημοσίων χώρων είναι παράνομη πρακτική και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται” προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά Υπέρ των αντιδράσεων απ' όπου και αν προέρχονται τάχθηκε ο βουλευτής τη Χρυσής Αυγής κ. Παππάς αναφέροντας: οποιαδήποτε πάλη του Ελληνικού λάου ανεξαρτήτως προελεύσεις μας βρίσκει συμφώνως”, ενώ ο κ. Παφίλης από το ΚΚΕ σχολίασε πως η “κυβερνηση κλιμακώνει τον αυταρχισμό και τη βια”.
“Αυτό που κάνει σύσσωμος ο Ελληνικός λαός είναι να αντιδρά στην αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης” ανέφερε ο κ. Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες .

Για αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθεια πρόκλησης εντάσεων έκανε λόγο ο κ. Χρυσοχοϊδης: “Εχετε μεγάλη πολίτικη αμηχανία κύριε Παπδημουλη και αρχίσατε πάλι τις κατεβασιές. Στο εσωτερικό γιατί τα ποσοστά σας πέφτουν γιατί στο εξωτερικό ο κ. Τσίιπρας συναντάται με τον Ρουμπιν Αφήστε τις κατεβασιές και αποκτήστε την πολιτική ενός κόμματος που θέλει να πάρει την εξουσία.”





newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "“Πόλεμος” στη Βουλή για την καταγγελία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι τους χτύπησαν άνδρες των ΜΑΤ."

Το σκοτεινό παρελθόν του Οσκαρ Πιστόριους

Σοκ έχει προκαλέσει στη παγκόσμια κοινή γνώμη το γεγονός της δολοφονίας του μοντέλου Ρεέβα Στέενκαμπ από τον διάσημο και θρυλικό Παρολυμπιονίκη Oσκαρ Πιστόριους. 

Ο σταρ στη χώρα του, θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού και παράδειγμα για εκατομμύρια νεαρούς αθλητές, κρατείται σε αστυνομικό τμήμα του Γιοχάνεσμπουργκ και θα παρουσιαστεί το Σάββατο στις 09:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σε δικαστήριο της νοτιοαφρικανικής πρωτεύουσας.

Ο Πιστόριους αναμενόταν αρχικά να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά αυτό αναβλήθηκε για αύριο για να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση και τη λήψη αίματος.

Ηδη πάντως αναζητούνται στοιχεία από το άγνωστο παρελθόν του Ολυμπιονίκη. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας που ερωτήθηκε από νοτιοαφρικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η εισαγγελία ετοιμάζεται να αρνηθεί την πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ο λόγος είναι ότι «υπήρχαν στο παρελθόν πληροφορίες που γνωστοποιούσαν έντονες ενδοοικογενειακές διενέξεις στο σπίτι του κατηγορουμένου», σημείωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι απαγγέλθηκε κατηγορία για φόνο στον ύποπτο», δήλωσε στη συνέχεια άλλη εκπρόσωπος επιβεβαιώνοντας ότι οι αστυνομικές αρχές ήδη ερευνούν το ενδεχόμενο να μην ήταν δυστύχημα ο πυροβολισμός.


Είχε τραυματίσει φίλη του το 2009 

Αλλωστε το 2009 ο Πιστόριους είχε κρατηθεί και πάλι στο αστυνομικό τμήμα - μία νύχτα - όταν μια γυναίκα κατήγγειλε στις Αρχές ότι της επιτέθηκε κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο σπίτι του.

Ο διάσημος αθλητής κατηγορήθηκε τότε για επίθεση εναντίον της, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με μια προειδοποίηση.

Τότε, η εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε πει ότι ο Πιστόριους επιτέθηκε με βία στο θύμα όταν εκείνη χτύπησε και κλώτσησε την πόρτα του όταν της ζήτησε να φύγει.

«Της είπε “αυτό είναι το σπίτι μου και αυτοί δικοί μου φίλοι κι εσύ πρέπει να φύγεις”. Η γυναίκα κλώστησε τη πόρτα και εκείνος με μια ξύλινη δοκό την τραυμάτισε στο πόδι» ανέφερε η αξιωματικός, σύμφωνα με την οποία το θύμα κατήγγειλε το γεγονός λίγες ώρες μετά.

Ο Πιστόριους είχε παραδεχτεί ότι είχε πιει αρκετά εκείνο το βράδυ. 


Η σχέση του με τα όπλα

Τον Δεκέμβριο του 2011 ο Πιστόριους έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδα The New York Times.

Ο αθλητής είχε αναφέρει τότε στον δημοσιογράφο «πως το προηγούμενο βράδυ είχε χτυπήσει ο συναγερμός του σπιτιού και χρειάστηκε να κατέβει με το όπλο του για να ελέγξει την κατάσταση, ωστόσο αποδείχθηκε πως δεν ήταν τίποτα». 

«Τον ρώτησα τι είδους όπλου είχε, το οποίο φάνηκε σαν ένδειξη ότι με ενδιαφέρουν τα όπλα» ανέφερε στην συνέντευξη ο δημοσιογράφος. 

«Του είπα ότι δεν είχα όπλο, αλλά ο Πιστόριους με ρώτησε αν έχω πυροβολήσει ποτέ. Δεν είχα!» συνέχισε. 

Τότε ο Πιστόριους του πρότεινε να πάνε σε πεδίο βολής. 

«Έφερε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών και δυο κουτιά σφαίρες. 

»Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και πήγαμε σε ένα κοντινό πεδίο βολής, όπου μου καθοδήγησε στο πώς να πυροβολώ σωστά. 

»Ο Πιστόριους ήταν πολύ καλός εκπαιδευτής. 

»Μετά από μερικές βολές πλησίαζα το κέντρο του στόχου, κάτι που τον ενθουσίασε, “Ίσως θα πρέπει να το κάνεις πιο συχνά” μου είπε. “Αν εξασκηθείς, θα μπορούσες να γίνεις …θανατηφόρος”. 

»Τον ρώτησα πόσο συχνά έρχεται εδώ. “Μόνο κάποιες φορές που δεν μπορώ να κοιμηθώ, έρχομαι και πυροβολώ” τόνισε». 


Ποιά ήταν η Ρεέβα Στέενκαμπ

Ο Πιστόριους διατηρούσε δεσμό με το μοντέλο από τη Νότιο Αφρική εδώ και έναν χρόνο, ωστόσο φημολογείται πως λόγω των αυξημένων επαγγελματικών τους υποχρεώσεων είχαν να ειδωθούν από τον Νοέμβριο.

Η Στέενκαμπ, που γεννήθηκε στο Κέιπ Τάουν και στη Νότια Αφρική αποτελούσε ένα από τα κορυφαία μοντέλα, φημολογείται πως ήρθε στο σπίτι του αθλητή κρυφά για να του κάνει έκπληξη. 

Είχε σπουδές στη Νομική και ο δεσμός της με τον Όσκαρ Πιστόριους την έκανε ευρύτερα γνωστή τον τελευταίο χρόνο.

«Ηταν ένας άγγελος. Το πιο γλυκό ανθρώπινο πλάσμα που έχω γνωρίσει» δήλωσε ο ατζέντης της, όταν έγινε γνωστό το γεγονός. 

«Υπήρξε ταλαντούχα και ήσυχη κοπέλα και απ΄ότι γνωρίζω οι σχέσεις της με τον αθλητή ομαλές και υγιής». συμπλήρωσε.      


«Κατέβηκαν» οι διαφημίσεις 
Το νοτιοαφρικανικό καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο M-Net Movies απέσυρε τη διαφημιστική εκστρατεία του αθλητή, με άμεση ισχύ, όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της εταιρείας.

Το δίκτυο M-Net Movies τον είχε επιλέξει τον Φεβρουάριο για την διαφημιστική του εκστρατεία υπό το σύνθημα "Κάθε βραδιά είναι μια βραδιά Όσκαρ". 

Η διαφημιστική εκστρατεία διεκόπη αμέσως «από σεβασμό και αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους που πενθούν», αναφέρει εξάλλου το δίκτυο σε μήνυμά του στο Twitter.


tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Το σκοτεινό παρελθόν του Οσκαρ Πιστόριους"

Τα δέντρα στην περιοχή που ζούμε επηρεάζουν την υγεία

Τα δέντρα στην περιοχή που ζούμε είναι πιθανό να επηρεάζουν την κατάσταση της υγείας μας.

Σύμφωνα με έρευνα από την Αμερικανική Δασική Υπηρεσία η απώλεια 100 εκατομμυρίων δέντρων από τις περιοχές της Ανατολικής Ακτής και από τις Μεσοδυτικές Πολιτείες σχετίζεται με μια αύξηση στους θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς και νοσήματα του κατώτερου αναπνευστικού.

Η έρευνα προσθέτει επιπλέον δεδομένα στις ήδη υπάρχουσες έρευνες σύμφωνα με τις οποίες η έκθεση στο φυσικό περιβάλλον μπορεί να βελτιώσει την υγεία. Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα ευρήματά τους δεν αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια σχέση αίτιου – αποτελέσματος, οπότε ο λόγος για τον οποίο παρατηρείται ένα συσχετισμός ανάμεσα στα δέντρα και τους ανθρώπους παραμένει, προς το παρόν, αδιευκρίνιστος.

Οι ειδικοί συνέλεξαν στοιχεία από 15 αμερικανικές πολιτείες. Παρατήρησαν λοιπόν ότι στις περιοχές όπου τα δέντρα είχαν μολυνθεί και καταστραφεί από συγκεκριμένα έντομα, σημειώθηκαν 15.000 περισσότεροι θάνατοι από καρδιαγγειακά νοσήματα και 6.000 περισσότεροι θάνατοι από νοσήματα του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος σε σύγκριση με τους πληθυσμούς άλλων περιοχών. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό American Journal of Preventive Medicine.

medicalnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα δέντρα στην περιοχή που ζούμε επηρεάζουν την υγεία"

Συνιστολόγοι Farmakopoioi: Είμαστε νέοι με χρέη, ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει

Είμαστε φαρμακοποιοί, νέοι επιστήμονες, νέοι επαγγελματίες στο χώρο του φαρμακείου. Οργανωθήκαμε διαδικτυακά, φίλος προς φίλο, γνωστός προς γνωστό και πλέον αποτελούμε μια κοινότητα που αριθμεί 4.000 μέλη.

Φίλε ασφαλισμένε,

Τόσα χρόνια στήριζες το φαρμακείο, αλλά σε στήριζε και ο φαρμακοποιός σου. Υπήρξε μια αγαστή συνεργασία. Τα μεγάλα ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ) πλήρωναν στην ώρα τους και επισκίαζαν το πρόβλημα των όποιων καθυστερήσεων των άλλων ταμείων. Με την έλευση όμως του ΕΟΠΥΥ, όλα τα ταμεία έγιναν εν μια νυκτί ένα μεγάλο. Χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς πρόγραμμα, επιπόλαια. Δημιουργούν έτσι συνεχώς χρέη, καλούν τους γιατρούς να δουλέψουν για τρεις κι εξήντα, τους φαρμακοποιούς να ζημιώνονται διαρκώς με τις συνεχείς υποτιμήσεις του στοκ.

Οι καθυστερήσεις πληρωμών μας έχουν γονατίσει όλους, ιδιαίτερα τους φαρμακοποιούς οι οποίοι προπληρώνουμε, αγοράζουμε τα φάρμακά σου για να σου τα δώσουμε. Μας χρωστάνε χρήματα από τον Οκτώβριο... Φρόντισαν να διαδώσουν – ψευδώς - στα ΜΜΕ ότι αποπληρώθηκαν τα παλαιά χρέη. ΨΕΜΑ. Απλά πλήρωσαν τα παλιά και δημιούργησαν νέα μεγαλύτερα χρέη. Από την περιβόητη δόση δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ.

Φίλε ασφαλισμένε, τα φάρμακα που έχεις λάβει εσύ, οι γονείς σου, οι παππούδες σου από τον περασμένο Οκτώβρη έως και σήμερα τα έχετε λάβει χάρη στις προσωπικές θυσίες και τα όποια κεφάλαια των φαρμακοποιών. Δυστυχώς όμως η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί.

Πολλά φαρμακεία βρίσκονται στο κόκκινο, υπαρχουν πολλά λουκέτα, ενώ τα χρέη από τον ΕΟΠΥΥ συνεχώς διογκώνονται. Οι επιχειρήσεις κλείνουν από έλλειψη ρευστότητας και όχι από μηδενικά κέρδη. Από την άλλη, οι προμηθευτές μας, οι πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων αλλά και οι φαρμακαποθήκες μας απαιτούν τα χρήματά τους σχεδόν τοις μετρητοίς.

Σεβόμενοι την δεινή οικονομική κατάσταση του απλού κόσμου δε θέλουμε να μεταβιβάσουμε το σοβαρό αυτό πρόβλημα στον Έλληνα ασφαλισμένο. Δυστυχώς όμως οδηγούμαστε προς τα κει ακόμα και ανεπίσημα. Κάποιοι στην κυβέρνηση αρνούνται να το αντιληφθούν, το αντίθετο μάλιστα, η αναστολή εκτέλεσης συνταγών βολεύει αρκετούς, γιατί μειώνεται η δαπάνη του κράτους.

Φίλε ασφαλισμένε, εμείς σε στηρίζουμε τόσα χρόνια. Υποκαθιστούμε το κράτος, διορθώνουμε ατέλειες, μπαλώνουμε τρύπες και αδυναμίες του σαθρού ασφαλιστικού συστήματος. Φαρμακευτική περίθαλψη υφίσταται σήμερα στην Ελλάδα χάρη στις θυσίες των φαρμακοποιών. Ιατρική περίθαλψη υφίσταται χάρη στην υπομονή που επιδεικνύουν οι ιατροί. Αυτό δε θα στο πει κανένα κανάλι στην τηλεόραση και κανένα ραδιόφωνο. Αυτοί θυμούνται το πρόβλημα μόνο όταν υπάρχει αναστολή εκτέλεσης συνταγών / απεργίες και εκεί όλοι σκέφτονται πια τον... καημένο τον ασφαλισμένο. Τον καημένο Έλληνα φαρμακοποιό, τον νέο με όνειρα και φιλοδοξίες επιστήμονα, ποιος τον σκέφτεται;

Οι φαρμακοποιοί ανήκουμε ίσως στο μόνο επάγγελμα στη χώρα – άκουσον άκουσον - που δηλώνει περισσότερα εισοδήματα (!) από όσα πραγματικά εισπράττει! Κόβουμε τιμολόγια προς τα ασφαλιστικά ταμεία πολλούς μήνες πριν εισπράξουμε – αν τελικά εισπράξουμε – χρήματα!

Στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, σε θέλουμε στο πλευρό μας. Για να μπορείς να βρίσκεις τα φάρμακά σου στην ώρα τους, για την υγεία σου, για να υπάρχει αύριο στο φαρμακείο της γειτονιάς σου...


Συνιστολόγοι Farmakopoioi

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνιστολόγοι Farmakopoioi: Είμαστε νέοι με χρέη, ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει"

Εφοδος στα γραφεία των 4 μεγαλύτερων κατασκευαστικών - Ψάχνουν στοιχεία για καρτέλ

Στελέχη της επιτροπής Ανταγωνισμού πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία των τεσσάρων μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας αναζητώντας στοιχεία για δημιουργία καρτέλ και μοίρασμα εργολαβιών τα τελευταία 20χονια.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» η έρευνα πραγματοποιείται μετά από καταγγελίες ανταγωνιστών κατά των εταιρειών Ελλάκτωρ (συμφερόντων οικογένειας Μπόμπολα), ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (συμφερόντων οικογένειας Περιστέρη), J&P (Ιωάννου – Παρασκευαΐδης) και Μοχλός (συμφερόντων Στέγγου).

Οι αρχές σε μαι συντονισμένη επιχείρηση ζήτησαν και πήραν αντίγραφα σκληρων δίσκων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ παράλληλα αναζήτησαν έγγραφα από τα αρχεία, μέρος της αλληλογραφίας ακόμη και ιδιόχειρες σημειώσεις στελεχών των συγκεκριμένων εταιρειών.

Να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες για την ύπαρξη καρτέλ στο χώρο των μεγάλων κατασκευών είναι παλιές ενώ σήμερα που αποφασίστηκε η διερεύνησή τους είναι ο χρόνος κατά τον οποίο η κυβέρνηση επαναδιαπραγματεύεται τις συμβάσεις των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα καθώς εξασφαλίστηκε πρόσθετη χρηματοδότηση.

Ειδικότερα,σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται κυρίως τέσσερις μεγάλες εργολαβίες της ΕΡΓΟΣΕ για σιδηροδρομικά έργα του βόρειου άξονα Πελοποννήσου, στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για τα έργα σηράγγων και δικτύου στα τμήματα Αιγίου και Πλατάνου, τα οποία σε δύο ξεχωριστές δημοπρασίες ανατέθηκαν με εκπτώσεις της τάξης του 16% σε κοινοπραξία των εταιρειών Ακτωρ ΑΤΕ (του ομίλου Μπόμπολα- Καλλιτσάντση), ΤΕΡΝΑ ΑΕ (του ομίλου Περιστέρη-Κάμπα) και J&Ρ ΑΒΑΞ ΑΕ (του ομίλου Παρασκευαΐδη-Ιωάννου). Τα δύο αυτά έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
Επίσης, περιλαμβάνονται στη λίστα δύο ακόμη σιδηροδρομικά έργα, στις θέσεις Μελίσσι και Κάτω Ροδοδάφνη (με τους κωδικούς 510 και 511 αντίστοιχα), τα οποία ανατέθηκαν την περίοδο 2008-2009 στη Μηχανική ΑΕ. Οι δύο αυτές εργολαβίες είναι υλοποιημένες σε μικρά ποσοστά. Η ανάδοχος εταιρεία του ομίλου Εμφιετζόγλου κηρύχθηκε προσφάτως έκπτωτη από τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, προκειμένου τα δύο αυτά έργα να επαναδημοπρατηθούν.

Η σήραγγα Τυμφρηστού

Η περιβόητη σήραγγα Τυμφρηστού, που ενώνει τη Λαμία με το Καρπενήσι, περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έπειτα από πόρισμα των τεχνικών υπηρεσιών της που διαπίστωνε θέματα στατικότητας στο έργο, δημοπράτησε τη συντήρηση και λειτουργία της σήραγγας για 30 μήνες, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

Η ανάθεση του έργου έγινε τον Δεκέμβριο, με έκπτωση περίπου 10%, ξεσηκώνοντας σάλο αντιδράσεων για «χρυσοφόρο συμβόλαιο».

Παράλληλα, θα διεξαχθεί έρευνα για 12 μεγάλα έργα, μεταξύ των οποίων το μετρό Θεσσαλονίκης και η Εγνατία Οδός.

Ο έλεγχος επεκτάθηκε στα δύο σωματεία των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, στον Σύνδεσμο Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) και τον Σύνδεσμο Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ).

Τον έλεγχο διενεργεί η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, με στόχο δημοπρασίες δημοσίων έργων, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης οδικών αξόνων, κατασκευής νέων αυτοκινητοδρόμων αλλά και συγκοινωνιακά έργα.

Το κλιμάκιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού άνοιξε χθες τα ηλεκτρονικά αλλά και τα συμβατικά αρχεία των ΣΤΕΑΤ και ΣΑΤΕ. Εγινε έλεγχος σε δικαιολογητικά που χορηγούν οι σύνδεσμοι στις εταιρείες-μέλη τους για συμμετοχή σε δημοπρασίες και άλλα σχετικά έγγραφα και σημειώσεις.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφοδος στα γραφεία των 4 μεγαλύτερων κατασκευαστικών - Ψάχνουν στοιχεία για καρτέλ"

Νέα στοιχεία για την τρομοκρατική δράση των τεσσάρων της Κοζάνης

Από την εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε δείγμα γενετικού υλικού (DNA), από τους συλληφθέντες για την συμμετοχή στη ληστεία στο Βελβεντό την 1η Φεβρουαρίου 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πριν από λίγο, ότι προέκυψαν τα εξής.

Το γενετικό υλικό του Μιχαηλίδη Ιωάννη ταυτίζεται με το γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε:

- πιστόλι, μάρκας GLOCK, που είχε κατασχεθεί από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, στην περιοχή της Πεύκης Αττικής, στο σημείο που είχε λάβει χώρα συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και δύο ενόπλων, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου, στις 18-05-2011

- πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας σε διαμέρισμα της οδού Διστόμου αρ. 87, στον Κολωνό Αττικής, το οποίο είχε ενοικιαστεί με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας στις 05-12-2011

- πειστήρια που είχαν κατασχεθεί μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου αρ. 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου, στις 14-03-2011 και σε διαμέρισμα της οδού Σαπφούς αρ. 182 στην Καλλιθέα Αττικής.

Το γενετικό υλικό του Πολίτη Δημητρίου ταυτίζεται με το γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε:

- καπέλο, το οποίο κατασχέθηκε ως πειστήριο σε κλεμμένο αυτοκίνητο, που είχαν χρησιμοποιήσει δράστες ένοπλης ληστείας, που έλαβε χώρα στις 28-11-2012 σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας

- σε πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας σε διαμέρισμα της οδού Διστόμου αρ. 87, στον Κολωνό Αττικής, το οποίο είχε ενοικιαστεί με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας στις 05-12-2011

- πειστήρια που είχαν κατασχεθεί μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου της οδού Νικ. Πλαστήρα αρ. 14 στον Ταύρο, στις 13-01-2011, σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου αρ. 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου, στις 14-03-2011, σε διαμέρισμα της οδού Σαπφούς αρ. 182 στην Καλλιθέα και σε οικία στο Πόρτο Ράφτη, που χρησιμοποιούσαν ως κρυσφήγετο τα άτομα που συνελήφθησαν την 14-03-2011.

Το γενετικό υλικό του Ρωμανού Νικόλαου ταυτίζεται με το γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε:

- πειστήριο που κατασχέθηκε μετά την έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού - Εμπρηστικού Μηχανισμού, που έλαβε χώρα σε αμαξοστάσιο της Ε.Θ.Ε.Λ. στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, στις 27-06-2009

- πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας σε διαμέρισμα της οδού Διστόμου αρ. 87, στον Κολωνό Αττικής, το οποίο είχε ενοικιαστεί με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας στις 05-12-2011

- πειστήρια που είχαν κατασχεθεί, μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, σε διαμέρισμα της οδού Σαπφούς αρ. 182 στην Καλλιθέα Αττικής.

newpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα στοιχεία για την τρομοκρατική δράση των τεσσάρων της Κοζάνης"

Συνελήφθη ο διοικητής του Α.Τ. Ρέντη

Ακόμη ένα κρούσμα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ διερευνά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.
Το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθη ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ρέντη, μετά από καταγγελία πακιστανού μετανάστη ότι του άρπαξε περίπου 4.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μετανάστη; σταμάτησε το αυτοκίνητό του κατόπιν σήματος της τροχαίας. Παρών στον έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημά του ήταν και ο διοικητής του Α.Τ. Ρέντη, ο οποίος φέρεται να βρήκε τα χρήματα πάνω του και να του τα άρπαξε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε έρευνα που έγινε στο γραφείο του αξιωματικού, βρέθηκε χρηματικό ποσό το οποίο κατασχέθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες συνελήφθη για εκβίαση αλλοδαπών καταστηματαρχών ο διοικητής της Ασφάλειας Αιγάλεω. Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από καταγγελία αλλοδαπού ότι τον εκβίαζε -μαζί με δύο συνεργούς του- για να του αποσπάσει χρήματα προκειμένου να μην βεβαιώσει παραβάσεις που είχε διαπιστώσει στο κατάστημά του.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο διοικητής του Α.Τ. Ρέντη"

Έκοψαν το συσσίτιο από Λαρισαία μητέρα οκτώ παιδιών!

Απίστευτο Γολγοθά βιώνει μία Λαρισαία πολύτεκνη μητέρα που ζει με τα παιδιά της κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η κ. Χρυσούλα, μητέρα οκτώ παιδιών και εγκαταλελειμμένη από τον σύζυγό της, μένει σήμερα με τα έξι από αυτά (τα πέντε είναι ανήλικα) σε μία μονοκατοικία στην οδό Βόλου.

Χωρίς δουλειά, προσπαθεί εδώ και καιρό να βρει οτιδήποτε που θα μπορέσει να τη βοηθήσει να ζήσει την ίδια και τα παιδιά της με αξιοπρέπεια.

Δυστυχώς όμως, απέναντί της βρήκε την ίδια την πολιτεία με τον πλέον ανάλγητο τρόπο: η ΔΕΥΑΛ της έκοψε το νερό για οφειλή 147 ευρώ με αποτέλεσμα να παραμείνει χωρίς νερό για περίπου δύο εβδομάδες. Αναζητώντας βοήθεια από φίλους και γνωστούς, κατάφερε να πληρώσει την οφειλή, έχοντας όμως μπροστά της και την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος!

Η «χαριστική» βολή γι’ αυτήν ήρθε πριν από μερικούς μήνες όταν και την ενημέρωσαν από το δήμο ότι δεν θα λαμβάνει πλέον τις τρεις μερίδες (για επτά άτομα) του συσσιτίου που λάμβανε, γιατί όπως εξήγησε στο onlarissa.gr, της είπαν πως «έχουν κι άλλοι μεγαλύτερες ανάγκες».

Με τα ενοίκια να «τρέχουν» και να παραμένουν απλήρωτα, ψάχνει εδώ και καιρό για δουλειά και όπως εξηγεί στο onlarissa.gr με περισσή υπερηφάνεια «Δε ζητάω ελεημοσύνη, ζητάω δουλειά. Να ιδρώσω και να πάρω αυτά που αξίζω…»

Το παράπονό της για τον δήμο Λαρισαίων δεν κρύβεται: «όσες φορές κι αν έκανα τα χαρτιά μου δεν με πήραν, ούτε για δίμηνο» λέει χαρακτηριστικά. Το μόνο που έχει καταφέρει, είναι να παίρνει τρόφιμα μία φορά το μήνα από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Μην μπορώντας πλέον να εξασφαλίσει ούτε τη σίτιση των παιδιών της, απευθύνθηκε στο «Αγορείτικο Βήμα» για να γνωστοποιήσει το πρόβλημά της, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τον ιερέα της ενορίας του Αγίου Γεωργίου, ζητώντας να αποκτήσει τη δυνατότητα και να σιτίζει την οικογένειά της από το συσσίτιο της Μητρόπολης.

Επιμένει όμως, πως δεν ζητά ελεημοσύνη, αλλά δουλειά. Με αξιοπρέπεια και τόλμη, γιατί χρειάζεται αρκετή να αποκαλύπτεις σε μία τόσο κλειστή κοινωνία τη δυστυχία σου, να μπορέσει να ζήσει την ίδια και την οικογένειά της.

onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκοψαν το συσσίτιο από Λαρισαία μητέρα οκτώ παιδιών!"

Νέες βίαιες περικοπές μισθών

Προς: Πρόεδρο, Γραμματέα και μέλη Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων
Αξιότιμοι κ. Πρόεδρε, κ. Γραμματέα και κ.κ. Βουλευτές
Συζητείται σήμερα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προκειμένου να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», σύμφωνα με το οποίο επιμερίζονται οι νέες περικοπές των προϋπολογισμών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

Από την ανάγνωση και μόνο των σχετικών στοιχείων, προκύπτει ανάγλυφα το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσουν για το ανθρώπινο δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας και συνακόλουθα για τις οικογένειές μας, όσο και για τους συμπολίτες μας, αφού οι περαιτέρω περικοπές των λειτουργικών δαπανών, επηρεάζουν επί τα χείρω και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τις καλές προθέσεις των συναδέλφων μας.

Ειδικότερα, η Κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση τα εξής:

-Περικοπές ειδικών μισθολογίων ενστόλων 78.000.000 ευρώ το 2013

-Πάγωμα προσλήψεων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη την περίοδο 2013 -2016 με όφελος 10,3 εκ. ευρώ

-Περικοπές νέου μισθολογίου 88.200.000 ευρώ, καθαρά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές το 2014, μέσω της κατάργησης και των αυτόματων προαγωγών

-Μείωση συντάξεων ενστόλων λόγω νέου μισθολογίου κατά 161.800.000 ευρώ το 2014 και αθροιστικά έως το 2016, 172.800.000 ευρώ, λόγω κατάργησης και των αυτόματων μισθολογικών προαγωγών

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα διαμορφωθεί από 1.839.000.000 ευρώ το 2013, στα 1.719.000.000 το 2016 και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από 334.000.000 ευρώ το 2013, σε 318.000.000 το 2016.

Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί απαρέγκλιτα τις καταστροφικές απαιτήσεις των τροϊκανών, παρά το γεγονός ότι ομολογείται και επισήμως πλέον η αναποτελεσματικότητα των μέτρων και κυρίως το ότι το τρίτο Μνημόνιο έχει σχηματιστεί με λάθος πολλαπλασιαστές!

Επειδή τα νέα αυτά μέτρα οδηγούν και τους ένστολους στο περιθώριο και στην κοινωνική εξαθλίωση, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως το προαναφερόμενο νομοσχέδιο, χωρίς να βάλει καν στη βάσανο της συζήτησης στην αρμόδια Οικονομική επιτροπή της Βουλής τις διατάξεις του.

Σε αρνητική περίπτωση, παρακαλούμε στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων να μας απευθύνετε σχετικές προσκλήσεις, προκειμένου να ενημερώσουμε διεξοδικά τους αιρετούς εκπροσώπους του λαού μας για τις καταστρεπτικές συνέπειες των συνεχιζόμενων περικοπών.

Οι ένστολοι δεν επαιτούν!

Απαιτούν κοινωνική δικαιοσύνη και μια δίκαιη οικονομική πολιτική που θα τους εξασφαλίζει, πλέον, μόνο «τα προς το ζην» και όχι το «ευ ζην», το οποίο δυστυχώς προ πολλού έχει υποθηκευτεί στο βωμό της ύφεσης και της φτωχοποίησης του λαού μας.


poasy
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες βίαιες περικοπές μισθών"

Εθνική Τράπεζα: Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για 2.000 υπαλλήλους

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, προβλέπεται η αποχώρηση περίπου 2.000 ατόμων που θα αποκτήσουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι το 2016. 

Στην πράξη, αφορά όσους συμπληρώσουν  35ετία ή 25ετία με  ανήλικο στην περίπτωση γυναικών έως το 2016 και σύμφωνα με την πρόταση, το όφελος που θα έχουν είναι μια σημαντική αύξηση στο εφάπαξ. 

Με βάση την τριετή Επιχειρησιακή Σύμβαση που έχει υπογράψει ο Σύλλογος Εργαζόμενων στην Εθνική Τράπεζα με τη διοίκηση, απαγορεύονται οι απολύσεις σε περίπτωση συγχωνεύσεων – εξαγορών. Συνεπώς, το πρόγραμμα εθελούσιας μπορεί να οδηγήσει στην αποχώρηση 2.000 από τους συνολικά 13.000 εργαζόμενους της ΕΤΕ. 

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των επόμενων ημερών, ο Σύλλογος εργαζομένων θα διεκδικήσει ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων τους, καθώς η αποχώρηση θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση εσόδων τους. 


Διαβάστε Περισσότερα » "Εθνική Τράπεζα: Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για 2.000 υπαλλήλους"

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμες οι ατομικές συμβάσεις με φαρμακοποιούς! Έρχεται νέα κόντρα

Σε νέους μπελάδες φαίνεται ότι μπαίνουν και πάλι οι φαρμακοποιοί άρα και οι ασθενείς, καθώς ο ΕΟΠΥΥ έχει στα χέρια του γνωμοδότηση του ΣτΕ που αναφέρεται στη νομιμότητα των ατομικών συμβάσεων που μπορεί να συνάψει ο Οργανισμός με κάθε φαρμακοποιό ξεχωριστά.

Νέα κόντρα βρίσκεται προ των πυλών μεταξύ του κλάδου των φαρμακοποιών και του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού παρουσιάζει απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία είναι νόμιμες οι ατομικές συμβάσεις.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει πρόσφατα τον κλάδο δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, η σύναψη ατομικών συμβάσεων χρησιμοποιήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και τον ΕΟΠΠΥ ως βασικό μέσο πίεσης για να σταματήσουν οι απεργίες.

Πάντως με την απόφαση αυτή φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος να διαφοροποιηθεί όλο το σύστημα των φαρμακείων και των πληρωμών καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Υγείας προτίθεται αν χρειασθεί να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη απόφαση. Κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι κάθε φαρμακοποιός θα εισπράττει τις οφειλές απ ευθείας από τον ΕΟΠΥΥ και όχι μέσω των Φαρμακευτικών Συλλόγων όπως γίνεται σήμερα. Κάτι που μπλοκάρει βέβαια στο μέλλον τη συμμετοχή όλων των φαρμακοποιών σε πιθανές κινητοποιήσεις.

Να σημειωθεί ότι τα όργανα του κλάδου αναμένεται να αντιδράσουν και με προσφυγές σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τη Διοικήση του ΕΟΠΥΥ το ΣτΕ απεφάνθη και για το θέμα της ύπαρξης των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ τα οποία τα θεωρεί νόμιμα. Οι φαρμακοποιοί πάντως έχουν προσφύγει στην Ευρωπαική Επιτροπή για αθέμιτο ανταγωνισμό και με βάση απαντητική επιστολή που τους εστάλη το θέμα θα διερευνηθεί.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Νόμιμες οι ατομικές συμβάσεις με φαρμακοποιούς! Έρχεται νέα κόντρα"

H απόλυτη ξεφτίλα! Με 1 ασθενοφόρο η πόλη της Ρόδου!

Ένα περιστατικό σήμερα στις 09:10 έφερε για ακόμη μια φορά στο φως τη γύμνια που επικρατεί στο ΕΚΑΒ όσον αφορά τα ενεργά οχήματα.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί και στη περιοχή της Ανάληψης ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε
πεσμένος στο δρόμο από περαστικούς. Οι περαστικοί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στις αισθήσεις του αλλά μάταια.

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ για την εσπευσμένη μεταφορά του ηλικιωμένου στο
Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Προς μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε ότι το ασθενοφόρο
είναι σε περιστατικό και θα μπορέσει να έρθει στο συγκεκριμένο σημείο εφόσον
επιστρέψει πρώτα στο νοσοκομείο!

Οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ με χρωματισμένη την απογοήτευση στη φωνή τους μας
έκλεισαν το τηλέφωνο λέγοντας μας πριν .Συγνωμη υπάρχει μόνο ενα ασθενοφόρο για την πόλη της Ρόδου.

Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί ο ηλικιωμένος στο νοσοκομείο με τριτοκοσμικό
τρόπο από διερχόμενο όχημα! Και διερωτώμεθα τι θα γίνει σε λίγο καιρό που θα
κατακλύζεται και πάλι το νησί μας από τουρισμό. Θα είμαστε με ένα ασθενοφόρο
για τους χιλιάδες τουρίστες αλλά και τους μονίμους κατοίκους του νησιού;
NΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ! Αυτή είναι η κοινωνική αλλά και νοσοκομειακή περίθαλψη
από το Ελληνικού κράτος εν έτη 2013;;

ifmedia
Διαβάστε Περισσότερα » "H απόλυτη ξεφτίλα! Με 1 ασθενοφόρο η πόλη της Ρόδου!"

Ξοδεύουμε τα τριπλάσια από τους Φινλανδούς για θέρμανση

Τρεις φορές περισσότερα χρήματα από τους Φινλανδούς δαπανούν, κατά μέσο όρο, οι Έλληνες για να θερμάνουν τα σπίτια τους και παρ΄ όλα αυτά το 60% των κατοίκων στην Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα από το κρύο στη διάρκεια του χειμώνα.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας του γραφείου της διεθνούς οικολογικής "Greenpeace" στην Ελλάδα, Τάκης Γρηγορίου, στη διάρκεια εκδήλωσης, με θέμα: "Ενεργειακή φτώχεια - κατοικία και ατμοσφαιρική ρύπανση", που διοργάνωσε την Τετάρτη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης η νομαρχιακή κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το γραφείο του ευρωβουλευτή, Νίκου Χρυσόγελου.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Γρηγορίου η αλόγιστη σπατάλη μεγάλων χρηματικών ποσών από τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, για τη θέρμανση, αλλά και για την ψύξη των κατοικιών στην Ελλάδα, αποτελεί και βραχνά για την ελληνική οικονομία και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στη χώρα μας από έναν αριθμό 4 εκατομμυρίων κτιρίων τα 2.700.000 απ΄ αυτά κατασκευάστηκαν πριν από τη δεκαετία του ΄80 και δεν διαθέτουν ούτε καν τη στοιχειώδη μόνωση.

Όπως είπε το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ακαταλληλότητα των κτιρίων και επέκρινε την πολιτεία για το γεγονός ότι επικεντρώνεται σε πολιτικές "χορήγησης επιδομάτων και εξίσωσης στο φόρο κατανάλωσης πετρελαίου" αντί, όπως επισήμανε, να στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση αυτών των κτιρίων. "Το 2013 θα δαπανηθούν 270 εκατομμύρια ευρώ για επιδόματα θέρμανσης και το 2014 άλλα 300 εκατομμύρια. Αν αυτά τα χρήματα κατευθυνόταν σε αναβαθμίσεις κτιρίων και σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας το κέρδος θα ήταν πολλαπλάσιο", τόνισε ο κ.
Γρηγορίου.

Ο κ. Χρυσόγελος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της λεγόμενης ενεργειακής φτώχειας πλήττει και άλλες χώρες και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στη Βρετανία κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 30.000 άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, από το κρύο και την έλλειψη επαρκούς θερμότητας σε σπίτια και κτίρια. Είπε επίσης ότι στην Ελλάδα για την εξασφάλιση θέρμανσης και ψύξης των κτιρίων, σπαταλώνται αναίτια, κάθε χρόνο, 1,5 δις ευρώ περίπου, (επίδομα θέρμανσης, λιγνιτικό τέλος ΔΕΗ, εισαγωγές πετρελαίου κ.α.), ενώ, όπως υπογράμμισε, με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, μέσω της αναβάθμισης των κτιρίων, και να προστατευθεί το περιβάλλον.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Χρήστος Δουλκερίδης, υπουργός Οικισμού και Τουρισμού στο ομόσπονδο κρατίδιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο, ενώ παρευρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης κ.α. εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξοδεύουμε τα τριπλάσια από τους Φινλανδούς για θέρμανση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news