facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Πώς θα κατανεμηθούν τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ

Πώς θα κατανεμηθούν τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑΑπόλυτα ικανοποιημένο εμφανίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για τις αποφάσεις σχετικά με το επόμενο ΕΣΠΑ. Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΑΑΝ, από τα 18,4 δις που θα πάρει η Ελλάδα (το σημερινό ΕΣΠΑ που διαρκεί έως και φέτος φτάνει τα 20,1 δισ. ευρώ), η μερίδα του λέοντος, 6,31 δισ. ευρώ, θα πάει σε λιγότερο αναπτυγμένες περιφέρειες, 3,4 δισ. ευρώ θα διοχετευτούν στο ταμείο Συνοχής (έργα υποδομών, ύδρευσης κ.τ.λ.) και 2,5 δισ. ευρώ στις πλέον «ανεπτυγμένες» περιφέρειες, δηλαδή σε αυτές που έχουν κατά κεφαλήν ΑΕΠ υψηλότερο από το 75% του κοινοτικού μέσου όρου.

Το πακέτο διαμορφώνεται ως εξής:
- 14,5 δισ. ευρώ είναι η «βασική» χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
- Επιπλέον 2 δισ. ευρώ θα δοθούν στη συνέχεια λόγω της αναθεώρησης του κριτηρίου ανάπτυξης από το 2010 και μετά (σημειώνεται ότι οι κοινοτικοί κανονισμοί προβλέπουν πως τα λεφτά μοιράζονται με βάση ΑΕΠ της τριετίας 2007 -2009 το οποίο για την Ελλάδα είναι πλέον εντελώς παρωχημένο).
- Ακόμα 1,8 δισ. ευρώ θα δοθεί για επενδύσεις με στόχο την αγροτική ανάπτυξη (π.χ. αγροτουρισμό).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου:
• Προβλέφθηκε για τις περιφέρειες της Αττικής και της Δυτ. Μακεδονίας σημαντικά αυξημένο ποσοστό συγχρηματοδότησης (80%), σε σχέση με την αρχική πρόταση της Επιτροπής (50% και 60% αντίστοιχα).
• Δόθηκε η δυνατότητα προσαύξησης όλων των ισχυόντων ποσοστών συγχρηματοδότησης κατά 10% στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως η Ελλάδα.
• Για τις χώρες αυτές θα ισχύσει μεγαλύτερη προκαταβολή κατά την έναρξη των προγραμμάτων (1,5% τον πρώτο χρόνο, 1,5% το δεύτερο και 1% τον τρίτο αντί για 1%, 1% και 1% αντίστοιχα).
• Μετά την άρση των σχετικών περιορισμών, ο ΦΠΑ, στην περίπτωση που δεν ανακτάται, θα είναι επιλέξιμος για συγχρηματοδότηση, για το σύνολο των παρεμβάσεων.
• Ο αρχικά προβλεφθείς κανόνας Ν+2 χαλάρωσε κατά ένα χρόνο, δίνοντας μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για την υλοποίηση των παρεμβάσεων.


imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα κατανεμηθούν τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ"

Από φέτος η χορήγηση του ειδικού επιδόματος ύψους 500 ευρώ το χρόνο για κάθε ένα τέκνο

Το πολυτεκνικό επίδομα των 500 ευρώ θα παίρνουν για κάθε ένα από τα παιδιά τους οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, και όχι μόνο για τρίτο παιδί και πάνω όπως είχε αρχικά διαφανεί από τη σχετική ρύθμιση που ψηφίστηκε με το φορολογικό νομοσχέδιο. Ανοιχτό φαίνεται να είναι και το ενδεχόμενο να φορολογηθεί αυτό το μικρό βοήθημα των πολυτέκνων, με αποτέλεσμα η πραγματική ενίσχυση να είναι πολύ μικρότερη από 500 ευρώ ανά παιδί.

Στη νέα διάταξη που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή θα προκύπτει σαφώς ότι σε κάθε τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ χορηγείται από φέτος ειδικό επίδομα 500 ευρώ το χρόνο για κάθε ένα τέκνο, και όχι για κάθε τέκνο από το τρίτο και τα επόμενα. Δηλαδή, κάθε τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ θα δικαιούται συνολικό επίδομα 1.500 ευρώ το χρόνο κι όχι μόνο 500 ευρώ, όπως προβλέπει η ισχύουσα διάταξη. Επίσης, κάθε τετράτεκνη οικογένεια θα δικαιούται συνολικά 2.000 ευρώ το χρόνο και όχι 1.000 ευρώ, όπως προβλέπει η ισχύουσα διάταξη. Τα επιδόματα αυτά θα καταβάλλονται στις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες μαζί με το «ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων», που θα κυμαίνεται από 13,33 έως 40 ευρώ το μήνα. Με αυτά τα δεδομένα:
1) Τρίτεκνη οικογένεια θα εισπράξει:
α) Ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων:
- 120 ευρώ το μήνα εάν έχει εισόδημα έως 11.000 ευρώ
- 80 ευρώ το μήνα εάν έχει εισόδημα από 11.001 έως 22.000 ευρώ
- 40 ευρώ το μήνα εάν έχει εισόδημα από 22.001 έως 33.000 ευρώ.
β) Επίδομα τρίτεκνων 1.500 ευρώ το χρόνο
2) Κάθε οικογένεια με τέσσερα παιδιά, θα λάβει:
α) Ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων:
- 160 ευρώ το μήνα, εάν έχει εισόδημα έως 12.000 ευρώ
- 106,66 ευρώ το μήνα, εάν έχει εισόδημα από 12.001 έως 24.000 ευρώ
- 53,33 ευρώ το μήνα, εάν έχει εισόδημα από 24.001 έως 36.000 ευρώ.
β) Πολυτεκνικό επίδομα 2.000 ευρώ το χρόνο.

express
Διαβάστε Περισσότερα » "Από φέτος η χορήγηση του ειδικού επιδόματος ύψους 500 ευρώ το χρόνο για κάθε ένα τέκνο"

Έκλεισε η εφημερίδα DERBY

Μετά από 12 χρόνια ζωής η αθλητική εφημερίδα DERBY βάζει λουκέτο, υποκύπτοντας στην οικονομική δυσπραγία.

Στην πρώτη της σελίδα έχει τίτλο «Τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη σου (μας) ζωή» και με αυτόν τον στίχο κλείνει και τη στήλη του ο εκδότης Κώστας Γκόντζος.

Η εφημερίδα όλα τα χρόνια στήριξε με πάθος τον Παναθηναϊκό, ιδιαίτερα τον «Τζίγκερ», και πολέμησε με το ίδιο πάθος τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Ανδρέα Βγενόπουλο, που προσπάθησε -και τελικά κατάφερε- να πείσει την οικογένεια Βαρδινογιάννη να φύγει από τα ποδοσφαιρικά πράγματα, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα για τον Παναθηναϊκό.

Ο Κώστας Κώστας υπόσχεται στους φίλους της εφημερίδας ότι θα ξανανταμώσουν από άλλο μετερίζι (ηλεκτρονικό ίσως;), υπενθυμίζει τις μάχες που έδωσε κατά του «συστήματος Κόκκαλη» στα πιο σκληρά του χρόνια -όπως σημειώνει- και ευχαριστεί τον «καπετάνιο» Γιώργο Βαρδινογιάννη, τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (που τον διεδέχθη), καθώς και την οικογένεια Γιαννακόπουλου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισε η εφημερίδα DERBY"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Ποδηλατοδρομίας την Κυριακή

Διακοπές της κυκλοφορίας, από τις 11.00 έως τις 13.00, σταδιακά, θα έχουμε αύριο το πρωί, λόγω... του αγώνα Ποδηλατοδρομίας για το διαβήτη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί προσωρινά από τις στους παρακάτω δρόμους:

-Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας , σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

-Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

-Λεωφόρος Συγγρού, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας και της οδού Βούρβαχη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
-Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου και της Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

-Βασιλέως Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

-Ηρώδου Αττικού, στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Ακακιών και της Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου.

-Λεωφόρος Βασιλίσσης Ολγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

-Ριζάρη, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και της Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

-Μελεάγρου, στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου.

-Κλεάνθους, στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄ και της Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου.

-Ακαδημίας, στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας.

-Βασιλέως Γεωργίου Β΄, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου και της οδού Ρηγίλλης και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

-Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Σταδίου, στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Αμερικής και της Πλατεία Συντάγματος.

-Αρδηττού, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λεωφόρος Βουλιαγμένης και της Λεωφόρος Β. Όλγας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

-Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας και της Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κυκλοφορία στις συγκεκριμένες οδούς και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Ποδηλατοδρομίας την Κυριακή"

Προς κινητοποιήσεις οι γιατροί

Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

 Κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με δράσεις και κινητοποιήσεις ενάντια «στην ασκούμενη πολιτική των περικοπών των δαπανών υγείας, της αποδυνάμωσης του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, της οικονομικής εξουθένωσης των μισθωτών ιατρών και της οριακής λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων», αναμένεται να... λάβει σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην ετήσια γενική του συνέλευση.

Τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι:

• ΕΟΠΥΥ
• Νοσοκομειακή περίθαλψη
• Ασφαλιστικό - ΤΣΑΥ
• Φάρμακο - δραστική ουσία
• Φορολογικά μέτρα

Στη γενική συνέλευση, που θα διαρκέσει από τις 10 π.μ έως τις 8 μ.μ., θα δώσουν το παρών 60 πρόεδροι και 300 αντιπρόσωποι Ιατρικών Συλλόγων.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η κυβέρνηση συνολικ, πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι ο ιατρικός κόσμος της Ελλάδας σε συνεργασία με τις ενώσεις των ευρωπαίων ιατρών, θα κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να σταματήσει αυτή η αδιέξοδη πολιτική και να προστατευτεί η υγεία και η περίθαλψη του ελληνικού λαού».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς κινητοποιήσεις οι γιατροί"

Κομπίνα με κρεμμύδια αξίας 1.403.000 ευρώ!

Με αμείωτη ένταση συνέχισε και τον Ιανουάριο τους ελέγχους το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής του λαθρεμπορίου και των αδήλωτων κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων καθώς και των καταθέσεων.

Κατά τον μήνα Ιανουάριο 2013 διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων και οι ακόλουθες υποθέσεις.

- Διαπιστώθηκε ότι 10 επιχειρήσεις στην περιοχή Αττικής εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 42.500.000 ευρώ, προκειμένου να καλύψουν ανύπαρκτες συναλλαγές, με αποτέλεσμα να απολέσει το Δημόσιο έσοδα από Φ.Π.Α ύψους 9.800.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα ανέρχονται στο διπλάσιο των συναλλαγών.Πρόκειται για επιχειρήσεις Μεταλλικών Κατασκευών και Αλουμινίου, Εμπορίου Σιδήρου, εργασίες επιχωματώσεων, εμπόριο Ξυλείας και επιχείρηση ιατρικών υπηρεσιών.

- Εικονικά τιμολόγια ύψους 27.000.000 ευρώ, έλαβαν 16 επιχειρήσεις προκειμένου να καλύψουν συναλλαγές για τις οποίες δεν κατείχαν νόμιμα φορολογικά και τελωνειακά έγγραφα.

Πρόκειται για τρείς εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, μια εταιρεία κατασκευής ψυκτικών μηχανημάτων, επιχείρηση εμπορίας και επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών, έναν Πολιτικό Μηχανικό, ένα εστιατόριο πολυτελείας και μια επιχείρηση εμπορίας χρωμάτων.

- Το ΣΔΟΕ Ηπείρου αποκάλυψε υπόθεση εικονικών αγορών αγροτικών προϊόντων ( κρεμμύδια), ύψους 1.403.000 ευρώ από αγρότες της Θήβας. Ο εκδότης των εικονικών τιμολογίων ήταν οπωροπωλείο στην Πρέβεζα.

- Εκτεταμένη έρευνα διεξάγει το ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής, για την αποκάλυψη κυκλώματος εικονικών τιμολογίων τύπου «carussel», στην οποία εμπλέκονται πολλές μεγάλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών.

Πρόκειται για εικονικά τιμολόγια ύψους 300.000.000. ευρώ, με ζημία του Δημοσίου από ΦΠΑ που αγγίζει τα 70.000.000 ευρώ.

Ήδη έχουν προσέλθει και καταβάλλει τον ΦΠΑ , μαζί με τα πρόστιμα, οι μισές και πλέον επιχειρήσεις και ένα μεγάλο μέρος έχει ζητήσει συμβιβασμό με το Υπουργείο Οικονομικών. Αιτία του ελέγχου στάθηκε η ξαφνική εμπορική γιγάντωση της εκδότριας εταιρείας, της οποίας ο τζίρος μετεβλήθη από 300.000 ευρώ σε 300.000.000 ευρώ. Τα πρόστιμα ανέρχονται στο διπλάσιο των συναλλαγών.

- Σε 16 φαρμακεία, τα οποία ελέγχθηκαν από το Σ.Δ.Ο.Ε, Π.Δ. Πελοποννήσου, διαπιστώθηκε ότι, δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις σε φαρμακευτική επιχείρηση - φαρμακαποθήκη να σχηματίζει απόθεμα φαρμάκων ώστε, είτε απευθείας είτε μέσω Κύπρου, να πραγματοποιεί αποστολές- εξαγωγές φαρμάκων προς την Γερμανία. Επίσης ορισμένα από τα ελεγχθέντα φαρμακεία εξήγαγαν τα φάρμακα στην Γερμανία χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει τις αντίστοιχες αγορές. Ερευνάται η προέλευση των φαρμάκων για τα οποία δεν υπήρξαν παραστατικά. Η υπόθεση κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Υγείας για τις δικές του έρευνες

Τέλος από το ΣΔΟΕ ΠΔ Αττικής συνελήφθησαν τρεις (3) Ιταλοί υπήκοοι για παράνομη διακίνηση 1.400.000 τσιγάρων.Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται στο ποσό των 232.436,00 ευρώ. Από τους συλληφθέντες επ΄ αυτοφώρω, ο ένας συνελήφθη στο χώρο μεταφόρτωσης στην περιοχή Ασπροπύργου, ενώ οι άλλοι δύο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών κατά την ώρα διαφυγής τους.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομπίνα με κρεμμύδια αξίας 1.403.000 ευρώ!"

Βάλτε φυλακή τους κλέφτες και δώστε «ψωμί» στους φτωχούς!

Οι «εντολές» των δανειστών μας για κάθαρση, λαμβάνουν σάρκα και οστά με το τελεσίγραφο που έστειλαν στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost το μήνυμα έφτασε από πολύ ψηλά χωρίς περιθώρια παρερμηνειών, «δεν μπορεί να συνωστίζονται άνθρωποι για μια σακούλα λαχανικά και οι κλέφτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι».

 Κύκλοι από την Καγκελαρία υπενθυμίζουν παλαιότερη δήλωση της κυρίας Μέρκελ:
 «To βάθος της διαφθοράς στην Ελλάδα είναι αχαρτογράφητο ακόμη και από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση!..»

 Η άποψη Μέρκελ βρίσκει σύμφωνη και την τρόικα, η οποία πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση να τελειώνει με τη διαφθορά και όσους λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο. Είναι η τελεσίδικη επιταγή των δανειστών μας, οι οποίοι είναι έξαλλοι με την ανομία που βασιλεύει στη χώρα. Ήδη στο στόχαστρο έχουν μπει δυο μεγάλα ονόματα επιχειρηματιών, που στο άκουσμα τους θα γίνει πολιτικός και οικονομικός σεισμός.

 Η αλήθεια είναι ότι η κάθαρση, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια, όνειδος για την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, εκτός από την οικονομία, η τρόικα αναλαμβάνει να βάλει στην κυβέρνηση τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και στα θέματα διαφθοράς.

Κάθαρση σε όλα τα επίπεδα είναι η διαταγή της τρόικας σε μια προσπάθεια η χώρα να γυρίσει σελίδα, μετά τις βαριές θυσίες του ελληνικού λαού έφτασε η ώρα της διαπλοκής που τόσα χρόνια λεηλατούσε το δημόσιο χρήμα και σήμερα σφυρίζει αδιάφορα με κηρύγματα υπέρ των μεταρρυθμίσεων και κατά των διεφθαρμένων πολιτικών.

 Η πίεση που ασκείται από την πλευρά των δανειστών της Ελλάδας είναι ασφυκτική και στον τομέα της φοροδιαφυγής, που συνιστά βασική αιτία πολλών δεινών και αποτελεί το κρισιμότερο προαπαιτούμενο αυτήν τη στιγμή. Επίσης, συνομιλητές των Γερμανών, σημειώνουν με νόημα ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγανγκ Σόιμπλε, ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την «ελληνική ελίτ», η οποία έχει αποτύχει πλήρως και ευθύνεται αποκλειστικά για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας.

 Και όταν ο Σόιμπλε μιλάει για ελίτ εννοεί την ομάδα των «διαπλεκόμενων» ή αλλιώς των «νταβατζήδων». Ο «πόλεμος» τρόικας -διαπλοκής τώρα ξεκινάει με απροσδιόριστες παράπλευρες απώλειες που φτάνουν μέχρι την κυβερνητική συνοχή.

 Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον…

 newspost


Διαβάστε Περισσότερα » "Βάλτε φυλακή τους κλέφτες και δώστε «ψωμί» στους φτωχούς!"

Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής Evima

Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας Evima Group (πρώην Πρώτη Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία) και τη θέση της σε ασφαλιστική εκκαθάριση αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η εταιρεία - με δραστηριότητα στην Ελλάδα, κυρίως στον κλάδο αστικής ευθύνης από χερσαία αυτοκίνητα οχήματα - δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας (εποπτικά κεφάλαια), απαίτηση, η οποία, σύμφωνα με το νόμο, είναι αναγκαία για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου δικαιούχου ασφαλίσματος. Παράλληλα, δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα και παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση.

Όπως διευκρινίζει η ΤτΕ, από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρείας αναστέλλεται η υποχρέωσή της για καταβολή ασφαλισμάτων ή άλλων πληρωτέων παροχών.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου δικαιούχου ασφαλίσματος. Για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών διορίστηκε επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Γερμανός, ο οποίος με τη σειρά του θα καταθέσει στο αρμόδιο δικαστήριο αίτημα περί διορισμού εκκαθαριστή.

Η Τράπεζα της Ελλάδος διευκρινίζει επίσης τα εξής:
Αστική Ευθύνη από την κυκλοφορία οχημάτων (υλική ζημία και σωματική βλάβη τρίτου, μόνο): Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου ισχύουν για 30 ημέρες από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας της εταιρείας (N 400/70 αρ.3 παρ.6 σε συνδυασμό με ΠΔ 237/86 αρ.25 παρ.4). Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού οι ιδιοκτήτες οχημάτων οφείλουν να ασφαλιστούν σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία. Σε περίπτωση που προκαλέσουν ατύχημα εντός του διαστήματος των 30 ημερών, ο παθών θα αποζημιωθεί από το «Επικουρικό Κεφάλαιο Αστικής Ευθύνης εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων» (ΝΠΙΔ). Το μέρος των ασφαλίστρων που έχει καταβληθεί για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης έως την λήξη ισχύος του ασφαλιστηρίου (μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα) επιστρέφεται στους ασφαλισμένους (αρ. 3 παρ. 6 Ν.Δ. 400/1970) από τον εκκαθαριστή. Εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Ασφαλιστήρια λοιπών κλάδων ζημιών: Τριάντα ημέρες μετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας θεωρούνται αυτοδίκαια λυμένες όλες οι ασφαλιστικές συμβάσεις της. Οι έχοντες απαιτήσεις από τους λοιπούς κλάδους ζημιών, όπως και από τα καταβληθέντα - μη δεδουλευμένα – ασφάλιστρα, θα ικανοποιηθούν κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον εκκαθαριστή.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής Evima"

Ανεμοστρόβιλος στην Αττική έφτασε τα 167 χλμ/ώρα

Ένα ασυνήθιστο και ακραίο καιρικό φαινόμενο κατέγραψε κατά τη χθεσινή ημέρα ο σταθμός της ΕΜΥ.

Στο αεροδρόμιο του Τατοΐου, όπως είπε στο real.gr o μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, υπήρχε ισχυρή καταιγίδα που είχε ρίξει την ορατότητα στα 2000 μέτρα με τη μέση ένταση του ανέμου στα 60 χλμ/ώρα ενώ οι ριπές του ανέμου έφταναν τα 167 χλμ/ώρα.

Ο ανεμοστρόβιλος, σήκωσε στον αέρα δυο αεροπλάνα τύπου Cessna. Τα αεροσκάφη κατέληξαν 70 μέτρα πιο μακριά, ένα εκ των οποίων πανω στο κτήριο της Αερολέσχης Δεκελειας.


Και αν δεν πρόκειται για ανεμοστρόβιλο το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για τα καθοδικά ρεύματα της καταιγίδας (downburst).

Το φαινόμενο μελετήθηκε το 1981 από τον Αμερικανό Ιάπωνα Fujita ο οποίος το όρισε σαν “microburst” όταν το καθοδικό ρεύμα περιορίζεται σε μια έκταση μικρότερης διαμέτρου από 4Km από το αρχικό σημείο που έφτασε στο έδαφος το καθοδικό ρεύμα.

Σε μια ακραία περίπτωση οι άνεμοι μπορεί να φτάσουν και τα 270km/h.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεμοστρόβιλος στην Αττική έφτασε τα 167 χλμ/ώρα"

Αντ.Σαμαράς: Καταφέραμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό

Την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής εξέφρασε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «εμείς κάναμε τις συμμαχίες μας και δώσαμε έγκαιρα τη μάχη μας». Συνολικά 16,3 δισ. ευρώ από τα κοινοτικά ταμεία θα καταλήξουν στην Ελλάδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη» τη διαδικασία και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών για τον κοινοτικό προϋπολογισμό. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι μετά από αυτές τις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις». Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι από τον νέο προϋπολογισμό που ξεκινά από το 2014 έως το 2020 η Ελλάδα θα εισπράξει από τα κοινοτικά ταμεία 16,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14,5 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση από το νέο ΕΣΠΑ και ακόμη 1,8 δισ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη.



Ακόμη περίπου 2 δισ. ευρώ αναμένεται να δοθούν μετά το 2016 στη χώρα μας από την αναθεώρηση των ποσοστών συμμετοχής της Ελλάδας στον προϋπολογισμό εξαιτίας της ύφεσης που πλήττει την ελληνική οικονομία. «Ανοίγει ο δρόμος μετά από τα 14,3 δισ. ευρώ και τα 1,8 δισ. ευρώ να πάρουμε κατά την άποψη μου τουλάχιστον περίπου 2 δισ. ευρώ και γίνεται ευθεία αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας προκειμένου να της δοθούν επιπλέον πόροι μετά το 2016» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Τελικά δηλαδή θα δοθούν στη χώρα μας πολλά περισσότερα από όσα της είχαν διαθέτει αρχικά από την πρώτη πρόταση Μπαρόζο την ώρα που το συνολικό μέγεθος των κονδυλίων μειώνεται» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Διαπραγματευτικά θεωρώ πραγματικά ότι κάναμε το καλύτερο».

«Εμείς κάναμε τις συμμαχίες μας δώσαμε έγκαιρα τη μάχη μας. Με την επιμονή μας προβλέφθηκε και δίνεται ένα ειδικό κονδύλιο για την ανεργία των νέων συνολικά στην Ευρώπη. Ένα μέρος των οποίων θα απορροφηθεί από την Ελλάδα που έχει και την υψηλότερη νεανική ανεργία. Με δική μας επιμονή πετύχαμε να αναθεωρηθούν τα ποσά για την Ελλάδα λόγω της κρίσης της. Προβλέπεται ειδικά ότι αν φανερωθεί από τα επόμενα στοιχεία της δώσαμε στοιχεία λιγότερο ευνοϊκά από ό,τι έπρεπε τότε γίνεται μία αναθεώρηση» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντ.Σαμαράς: Καταφέραμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό"

Δουλέψτε λιγότερο για να σωθεί ο πλανήτης!

Μία επαναστατική μέθοδο προτείνει αμερικανικό think tank, προκείμενου να σωθεί ο πλανήτης από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Ποια είναι αυτή;

Να δουλεύουν όλοι, λιγότερες ώρες...

Σύμφωνα με την ανάλυση του Κέντρου Οικονομικής Πολιτικής και Έρευνας (CEPR), με έδρα τη Ουάσιγκτον, οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να συμβάλουν στην επιβράδυνση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης υιοθετώντας ένα πιο... ευρωπαϊκό μοντέλο ως προς τις ώρες δουλειάς. Μάλιστα, οι οικονομολόγοι που απαρτίζουν το συγκεκριμένο think tank ισχυρίζονται ότι η μείωση των ωρών εργασίας και η παράταση των διακοπών, θα οδηγούσαν σε περιορισμό του αποτυπώματος άνθρακα των εργαζομένων.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Ντέιβιντ Ρόσνικ, σημειώνει ότι μειώνοντας τις ώρες εργασίας κατά 0,5% ετησίως -δηλαδή κατά περίπου 10 ώρες το χρόνο ή 12 λεπτά την εβδομάδα για όσους εργάζονται 40ωρο- η (επιπλέον) άνοδος της θερμοκρασίας που αναμένεται έως το τέλος του αιώνα θα περιοριστεί κατά 25-50%.

iapopsi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δουλέψτε λιγότερο για να σωθεί ο πλανήτης!"

«Ιστορική» χιονοθύελλα έτοιμη να σαρώσει τις ΗΠΑ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αμερικανικές υπηρεσίες ενόψει της επερχόμενης σφοδρής κακοκαιρίας και χιονοθύελλας που αναμένεται να σαρώσει τις βορειοανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών

Πολλές είναι οι πτήσεις που έχουν ακυρωθεί και οι εκατοντάδες οι πολίτες που έχουν αδειάσει τα ράφια των σούπερ-μάρκετ.

Προειδοποιήσεις για μεγάλη χιονόπτωση έχουν εκδοθεί για τμήματα του Νιου Τζέρσεϊ, της Νέας Υόρκης, της Μασαχουσέτης, του Ρόουντ Άιλαντ και του Κονέκτικατ, καθώς και για το Νιου Χαμσάιρ και το Μέιν.

Μάλιστα, στο Κονέκτικατ έχουν ήδη αναφερθεί ελλείψεις στα καύσιμα με τους οδηγούς να σχηματίζουν ουρές έξω από τα πρατήρια.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ιστορική» χιονοθύελλα έτοιμη να σαρώσει τις ΗΠΑ"

Colin Crouch: Μια μικρή ελίτ κατέχει την Ελλάδα!

Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του διάσημου Βρετανού Πολιτικού Επιστήμονα και Κοινωνιολόγου, Colin Crouch, φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Cicero, δια της οποίας αναφέρεται... στην λάθος πολιτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα, στην «μικρή ελίτ που κατέχει την χώρα μας», στον αποτυχημένο φιλελευθερισμό αλλά και σε εγχώρια θέματα της γερμανικής πολιτικής.

Ο Colin Crouch θεωρεί ότι στην Ευρώπη βιώνουμε μια νέα δύναμη του νεοφιλελευθερισμού. Τυπικό παράδειγμα θεωρεί την χώρα μας, την οποία χαρακτηρίζει «εκροή ενός ατόφια δογματικού νεοφιλελευθερισμού». Στην Ελλάδα η οικονομική επιτυχία αξιολογείται αποκλειστικά με μέτρο την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την ώρα που ελάχιστη έμφαση δίδεται στις δομικές μεταρρυθμίσεις. Θεωρεί ότι στην ευρωπαϊκή πολιτική υπάρχει ένας μόνιμος υπερτονισμός νεοφιλελεύθερων μέτρων, κάτι που είναι φυσικό αλλά μόνο μέχρι ενός σημείου, όταν δηλ. συνδυάζεται με τις απαραίτητες δόσεις κοινωνικές πολιτικής. Κατά την κρίση όμως σημειώνεται αταβιστική επιστροφή σε ατόφιο νεοφιλελευθερισμό. Ο διάσημος Πολιτικός Επιστήμονας αξιολογεί την κρίση που ζούμε ως το καλύτερο παράδειγμα για την επιβίωση του νεοφιλελευθερισμού.

Ερωτώμενος για την αντίθετη πορεία που ακολουθεί ο κύριος εκπρόσωπος του νεοφιλελευθερισμού στη Γερμανία, δηλ. το κόμμα FDP που καταρρέει στις δημοσκοπήσεις, ο Colin Crouch θεωρεί ανεξήγητη την προηγούμενη άνοδό του. Οι Γερμανοί έχουν επίγνωση, πιστεύει, της αξίας του κοινωνικού κράτους και δεν θέλουν να το χάσουν. Διεθνείς οργανισμοί, όπως το ΔΝΤ, έχουν διαπιστώσει ότι οι κοινωνικές ανισότητες στις ΗΠΑ και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι τόσο μεγάλες, που απειλούν την οικονομία και αυτό είναι κάτι εντελώς καινούργιο.

Σε μια πραγματική, ανόθευτη αγορά, ισχυρίζεται εξάλλου, θα υπήρχαν μεν ανισότητες αλλά αυτές θα ήταν μικρότερες λόγω του υγιούς ανταγωνισμού. Ο τωρινός νεοφιλελευθερισμός δεν αποτελεί οικονομία της αγοράς, αλλά οικονομία των μεγάλων, σχεδόν μονοπωλιακών καρτέλ, γεγονός που αντιτίθεται πλήρως στην αγορά. Ζούμε ένα μείγμα πολιτικής και οικονομικής δύναμης, που είναι συνέπεια της συγκέντρωσης του πλούτου. Και αυτό είναι ενάντιο στις αγορές, γιατί σε μια οικονομία της αγοράς δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα τέτοιο μείγμα.

Όπως ο Colin Crouch καταλαβαίνει τον φιλελευθερισμό, σε αυτόν υπάρχει πάντα η πιθανότητα της αποτυχίας και του απρόβλεπτου. Δεν υπάρχει κανένα μεγάλο κράτος που τα σχεδιάζει όλα. Τα προβλήματα δημιουργούνται όταν ο φιλελευθερισμός μετατρέπεται σε δόγμα, που δεν επιδέχεται διορθώσεων. Το πού οδηγεί αυτό το βλέπουμε σήμερα.

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι η Ευρώπη έμαθε από τα λάθη της, απαντά ότι οι πολιτικοί της όντως κάτι έμαθαν, αλλά τα συμπεράσματα που εξήχθησαν ήταν αλληλοσυγκρουόμενα. Η πολιτική από μόνη της είναι σύνθετη, όμως σε περιόδους κρίσης ακόμα δυσκολότερη. Το μάθημα της παρούσας κρίσης είναι κατ’ αυτόν ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές χρειάζονται παγκόσμια ρύθμιση. Εξίσου σημαντική είναι η διαπίστωση ότι ο ένας χρειάζεται τον άλλο στην Ευρώπη. Δεν είναι τα κράτη αυτά που βρίσκονται σε ανταγωνισμό μεταξύ τους, αλλά οι επιχειρήσεις, οι οποίες ανταγωνίζονται για μερίδιο στην αγορά. Η Γερμανία έχει ανάγκη από εκείνους που αγοράζουν τα εμπορεύματά της. Αν οι άλλοι δεν έχουν χρήματα για να το κάνουν, τότε ούτε οι Γερμανοί μπορούν να πουλήσουν. Υπάρχει επομένως μια αμφίπλευρη εξάρτηση, με συνέπεια την ανάγκη ο ένας να στηρίζει τον άλλο. Οι άνθρωποι όμως μαθαίνουν από την κρίση, όπως πιστεύει, ακριβώς το αντίθετο.

Με αφορμή ερώτημα για την δυσκολία της θέσης της Καγκελαρίου Merkel, η οποία καλείται να πείθει τους Γερμανούς να στέλνουν δισεκατομμύρια στην Ελλάδα, ο Colin Crouch προχωρά σε σημαντικές κρίσεις για την χώρα μας.

Θεωρεί κατ’ αρχάς την βοήθεια προς την Ελλάδα σωστή απόφαση. Η χώρα μας αποτελεί κατ’ αυτόν χαρακτηριστικό παράδειγμα σύνδεσης πολιτικής και οικονομικής δύναμης. Υπάρχει μια μικρή ελίτ. Η ελίτ αυτή κατέχει τη χώρα μας, την πολιτική, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν πληρώνει καθόλου φόρους. Το σύνολο της περιουσίας της βρίσκεται στο εξωτερικό. Οι μοναδικοί που πληρώνουν στην πραγματικότητα φόρους είναι αυτοί που απασχολούνται στον δημόσιο τομέα και κάποιες μικρές επιχειρήσεις. Επομένως, είναι απολύτως ορθό να απαιτεί κανείς την αλλαγή συμπεριφοράς από τους Έλληνες. Αλλά ποια είναι η ελπίδα που τους δίνεται; Τους λέγεται μονίμως να διαλύσουν το κοινωνικό τους κράτος. Όμως έτσι δεν μπορούν να οικοδομήσουν καμία μοντέρνα οικονομία. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια για να αλλάξει το κρατικό της μοντέλο. Αυτό χρειάζεται, όπως λέει, πολύ ευρύτερες παρεμβάσεις στην αυτονομία ενός ανεξάρτητου ωστόσο κράτους.

Ο Colin Crouch, αφού αναφέρεται στην κρίση στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στη συμβολή των τραπεζών στην κρίση, κλείνει με μια εκτίμηση για την πορεία της ηπείρου μας.

«Η Ευρώπη δεν θα γίνει θρύψαλα, αλλά ίσως εξασθενήσει. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα, η Ευρώπη να αναπτυχθεί ομοσπονδιακά και να γίνει έτσι δημοκρατικότερη. Αν ξεκινήσουμε να ενδυναμώνουμε την Ευρώπη, θα ενισχύσουμε μέσω αυτού και τη Δημοκρατία».

Ο Colin Crouch έγινε παγκοσμίως διάσημος με το έργο του «ΜεταΔημοκρατία».

ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "Colin Crouch: Μια μικρή ελίτ κατέχει την Ελλάδα!"

Αποκάλυψη: Να γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν άτρωτοι στη μάχη!

Το 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ Λάιλ Μπόρστ επισκέφθηκε την Σπάρτη επηρεασμένος από... την ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας.

Ζήτησε λοιπόν από τους εκεί αρχαιολόγους να δει δείγματα οβολών από το Ηραίον (ναό – θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Σπάρτης) του 670 π.χ και αφού τα ανέλυσε απεφάνθη πως οι Σπαρτιάτες δεν είχαν απλώς σίδερο αλλά ατσάλι!

Δηλαδή ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα με περιεκτικότητα σε άνθρακα μεταξύ 0,2 και 0,8%.Κατά την δήλωση του στους New York Times, αυτό ισοδυναμούσε με την κατοχή ατομικής βόμβας για τα…μέτρα της εποχή. Αυτό εξηγεί επιστημονικά, πέρα από την αποδεδειγμένη ανδρεία που υπέδειξαν ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες του στη μάχη των Θερμοπυλών και πέρα από την επιλογή του τέλειου στρατηγικού σημείου της μάχης, το πώς 300 άνδρες αποδεκάτισαν έναν στρατό Περσών, Μήδων και Σακών που αριθμούσαν τις 50.000 πάνοπλων αδρών, συμπεριλαμβανομένων και των πλέων επίλεκτων ταγμάτων των Περσών των αθανάτων, πριν πέσουν όλοι από τα βέλη των τοξοτών μετά απ΄ την προδοσία του Εφιάλτη.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται (και μέσα από την επιστήμη) το πόσο προηγμένη τεχνολογία διέθεταν οι αρχαίοι Έλληνες. Φανταστείτε τώρα με πόση ευκολία μπορούσαν τα ατσάλινα ξίφη των Σπαρτιατών να διαπεράσουν τις χάλκινες και σιδερένιες πανοπλίες των Περσών και ακόμα πόσο φόβο θα προκάλεσε στους Πέρσες το γεγονός πως στα δικά ξίφη τους οι Σπαρτιάτικές πανοπλίες έμεναν ανεπηρέαστες

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη: Να γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν άτρωτοι στη μάχη!"

Την Κυριακή οι αγρότες αποφασίζουν τη μορφή που θα έχουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες σε όλη τη χώρα, χαρακτηρίζοντας «ψίχουλα» και «εμπαιγμό» στη χθεσινή τους συνέλευση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.
«Δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω παραχωρήσεων στους αγρότες», επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι «αυτά μας επιτρέπει το δημοσιονομικό πλαίσιο». Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τους αγρότες να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων ικανοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των αγροτών.

Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση περιλαμβάνουν καθιέρωση νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις από τον Ιούλιο, αύξηση κατά 30 εκ. ευρώ της επιστροφής φόρου πετρελαίου που θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, καθώς και επιστροφή 300 εκ. ευρώ από το ΦΠΑ «σε αληθινούς αγρότες».

Όπως σχολίασαν τόσο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Κ. Τζέλας, στην ουσία κανένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου δεν ικανοποιήθηκε. Ακόμα, κάλεσαν την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας, τους αγρότες και από τα άλλα μπλόκα της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, έχουν προγραμματίσει συνάντηση για σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στις 13:00 στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος κάλεσε όλους τους αγρότες και τους φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση αύριο στις 12 το μεσημέρι στο 'Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Ζήτησε από τους αγρότες να συμμετέχουν την Κυριακή,, στις 12 το μεσημέρι, σε πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνεται στην Λάρισα, με σκοπό από κοινού όλοι μαζί να καθορίσουν τη μορφή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους. Προς το παρόν, τα τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στους οδικούς άξονες Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης και Αθηνών - Πατρών για δωδέκατη μέρα. Δυναμική παρουσιάζει το μπλόκο του Λευκώνα από τους Σερραίους αγρότες, ενώ παραταγμένα συνεχίζουν να βρίσκονται τα τρακτέρ και στα υπόλοιπα μπλόκα του νομού, Κερδύλλια και Ροδολίβος Αμφίπολης. Οι αγρότες του Έβρου και της Ροδόπης συνεχίζουν έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης. Το ίδιο και οι Θεσσαλοί αγρότες, που παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

express
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Κυριακή οι αγρότες αποφασίζουν τη μορφή που θα έχουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news