facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Παναττική απεργία από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ, 24ωρη απεργία

ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία), Αποφάσισε να συνεχίσει κανονικά την απεργία και να μην παραλάβει τα φύλλα της επίταξης


Λεωφορεία & Τρόλεϊ, στάση εργασίας 12:00 έως 16:00


Προαστιακός, στάση εργασίας 12:00 έως 16:00


Τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ αναμένεται να κινηθούν κανονικά


Σε έκτακτη συνεδρίαση της η ΓΣΕΕ, ως έκφραση έντονης διαμαρτυρίας προκήρυξε 24ωρη παναττική απεργία για την Τετάρτη 6/2/2013. 

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30πμ στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά και στην πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας. 

Παράλληλα και η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη παναττική απεργιακή κινητοποίηση για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά.

H ΑΔΕΔΥ «καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών. Είναι η δεύτερη φορά, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, που καταφεύγει σε αυτήν την αντιδημοκρατική πρακτική ποινικοποίησης των εργατικών και απεργιακών αγώνων, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι η Δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή



Διαβάστε Περισσότερα » "Παναττική απεργία από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου"

Ο ΙΣΑ πέτυχε την εξαίρεση των ιατρών από το πεδίο εφαρμογής της αγορανομικής διάταξης για την υποχρεωτική ανάρτηση πινακίδας περί αποδείξεων

Έπειτα από άμεση παρέμβαση του ΙΣΑ αναφορικά με την εξαίρεση των ιατρών από το πεδίο εφαρμογής της με αριθμ. Α2-1145/2012(ΦΕΚ Β΄3313/2012) Αγορανομικής Διάταξης, δυνάμει της οποίας οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών οφείλουν να αναρτούν σε εμφανές σημείο πινακίδα αναφορικά με την μη υποχρέωση του καταναλωτή να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, κοινοποιήθηκε σήμερα στον ΙΣΑ η υπ΄αριθμ πρωτ. A4-17/28.01.2013 επιστολή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία διευκρινίζεται ότιοι γιατροί ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ στην εν λόγω διάταξη.

Ως εκ τούτου δεν υφίσταται υποχρέωση από πλευράς τους ανάρτησης της σχετικής πινακίδας στα ιατρεία τους.

Ο ΙΣΑ θα στέκεται αρωγός στα μέλη του και θα συνεχίσει να μεριμνά για τα δίκαια αιτήματα τους, δίνοντας άμεσες λύσεις.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΙΣΑ πέτυχε την εξαίρεση των ιατρών από το πεδίο εφαρμογής της αγορανομικής διάταξης για την υποχρεωτική ανάρτηση πινακίδας περί αποδείξεων"

Focus: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανέλαβαν να σώσουν την Ελλάδα αλλά κινδυνεύουν τα ίδια με πτώχευση

Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Focus" αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο πως απειλούνται με πτώχευση. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα ελληνικά κόμματα της κυβέρνησης έχουν αναλάβει να σώσουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία, αλλά τα ίδια είναι υπερχρεωμένα σε τέτοιο...

βαθμό ώστε να μην μπορούν να πληρώσουν μισθούς ή ενοίκια στην ώρα τους.

"Το συντηρητικό κόμμα του Αντώνη Σαμαρά και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, εταίρος του στην τρικομματική κυβέρνηση, απειλούνται με πτώχευση", τιτλοφορείται το κείμενο, στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στα μεγάλα χρέη προς τις πρώην κρατικές τράπεζες.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα, αναφέρει πως τα δύο ιστορικά κόμματα εξουσίας που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, μόνο ενάρετο πρότυπο δεν είναι, στην μάχη για την δημοσιονομική εξυγίανση.

Όπως αναφέρει, η ΝΔ φέρεται να μην έχει πληρώσει ενοίκιο για τα νέα γραφεία της για το τελευταίο 20μηνο, ενώ αντίστοιχα απελπιστική κατάσταση στα "πράσινα" ταμεία.

Τέλος, για το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι το 2011 είχε έσοδα μόλις 16 εκατ. ευρώ, όταν τα χρέη της Ιπποκράτους ήταν 114 εκατ. ευρώ, ενώ η επιχορήγηση που έχει λάβει από το κράτος δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ. 


news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Focus: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανέλαβαν να σώσουν την Ελλάδα αλλά κινδυνεύουν τα ίδια με πτώχευση"

ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά άμεση διαβούλευση για το χαράτσι

Σε επιστολή προς τον υπουργό κ. Γ. Στουρνάρα η ΠΟΜΙΔΑ ζητά άμεση και ουσιαστική διαβούλευση για το νέο φόρο ακινήτων.

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι ο στόχος για έσοδα ύψους 3,2 δις. ευρώ ετησίως από το νέο ετήσιο φόρο ακίνητης περιουσίας είναι απόλυτα ανέφικτος, ότι το υπουργείο επιχειρεί να μονιμοποιήσει το «χαράτσι» που αποτελεί φορολογία δημευτικού χαρακτήρα και ότι αν επικρατήσουν αυτές οι απόψεις η χώρα κινδυνεύει με πλήρη δημοσιονομική αποτυχία.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα:

"Η Ομοσπονδία μας που είναι το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των ιδιοκτητών ακινήτων αυτής της χώρας, σας έχει γνωστοποιήσει κατ΄επανάληψη τις προτάσεις της για το σχεδιαζόμενο νέο ετήσιο φόρο ακίνητης περιουσίας.

Οι προτάσεις αυτές αποβλέπουν στο να είναι δίκαιη η κατανομή των φορολογικών βαρών έτσι ώστε καθένας να πληρώνει το φόρο που αναλογεί στη δική του περιουσία, και όχι κάποιοι να απαλλάσσονται και κάποιοι άλλοι να φορτώνονται, εκτός από τους δικούς τους, και τους φόρους που αντιστοιχούν στις περιουσίες των άλλων. Αποβλέπουν επίσης στο να αντιστοιχούν τα βάρη αυτά στην πραγματική τρέχουσα φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.

Όχι μόνο αγνοήσατε τις προτάσεις μας, αλλά επιπλέον σήμερα εισηγείσθε μια νέα δημευτικού χαρακτήρα φορολογία η οποία θα αντικαταστήσει και μονιμοποιήσει εισπρακτικά το ΕΕΤΗΔΕ, με τον απόλυτα ανέφικτο στόχο των 3,2 δις ετησίως, αγνοώντας την σημαντική εισήγησή μας για μειωτικό συντελεστή 0,50 σε όποιο ακίνητο την τελευταία διετία έχει καταχωρηθεί ως κενό και χωρίς εισόδημα στο έντυπο Ε2. Έτσι καταστρέφετε όλους τους ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων ακινήτων αλλά και οικοπέδων, οι οποίοι κάλλιστα γνωρίζετε ότι αδυνατούν πλήρως να ανταποκριθούν στο νέο, γι’ αυτούς, φόρο!

Κύριε Υπουργέ, ξεχνάτε ότι ακίνητη περιουσία στη χώρα αυτή απέκτησαν όχι αυτοί που κέρδιζαν πολλά χρήματα, αλλά εκείνοι που δούλεψαν σκληρά και αποταμίευαν. Ουδείς δικαιούται να περιφρονεί τους κόπους και τις θυσίες τους και να τους μεταβάλει σε ισόβιους φόρου υποτελείς, αυτούς και τα παιδιά τους, ακριβώς γι’ αυτή τους την επιλογή!

Ζητούμε να μας καλέσετε σε άμεση και ουσιαστική διαβούλευση για το νέο φόρο, ο οποίος απειλεί τις περιουσίες μας με πλήρη απαξίωση, με εξαθλίωση τους ιδιοκτήτες τους, αλλά και τη χώρα με πλήρη δημοσιονομική αποτυχία, αν βασιστεί στην αρπακτικότητα και την «ποινικοποίηση» της κατοχής ακίνητης περιουσίας.

Αν συνεχίσετε να μας αγνοείτε, κε Υπουργέ, δεν μας μένει παρά να έρθουμε στο Υπουργείο σας και να σας παραδώσουμε τα κλειδιά των ακινήτων μας… "

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά άμεση διαβούλευση για το χαράτσι"

Goldman Sachs: Δεν έχουν ιδέα πως να επαναφέρουν την Ελλάδα σε ανάπτυξη

Αφοπλιστικός ήταν ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Γκάρι Κόεν, δηλώνοντας ευθέως στο Bloomberg ότι η Ευρώπη όχι μόνο αντιμετωπίζει ακόμη θεμελιώδη προβλήματα, αλλά κυρίως ότι... οι πολιτικοί της δεν φαίνεται να έχουν συγκεκριμένο σχέδιο για να δημιουργήσουν οικονομική ανάπτυξη στον δοκιμαζόμενο από την κρίση Νότο.

«Κανένας δεν έχει λύσει ακόμη το θέμα της οικονομίας της Ευρώπης, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ», είπε στην τηλεόραση του πρακτορείου ο Κόεν. «Κανένας δεν μου έδωσε μία εξήγηση για το πώς πραγματικά πρόκειται να δημιουργήσουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, ή στην Ισπανία, ή σε άλλες περιφερειακές χώρες».

Χαρακτήρισε μάλιστα τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας του Μάριο Ντράγκι ως «μία καλή βραχυπρόθεσμη λύση, αλλά δεν παράγουν οικονομική ανάπτυξη. Δημιουργούν οικονομική σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα, αλλά όπως είπα, καμία ανάπτυξη».

Το μεγάλο εμπόδιο για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, όπως υποστηρίζει, είναι η ισχύς και η απόδοση του ευρώ.

Και τούτο διότι το ευρώ είναι κορυφαίο σε κέρδη μεταξύ των 10 κύριων νομισμάτων εντός του 2013, πίσω μόνο από την σουηδική κορώνα.

Τελικά, θα πρέπει η τιμή του να επιστρέψει στη μέση τιμή που θα είχαν συνολικά τα νομίσματα των κρατών στην ίδια συγκυρία, υποστηρίζει ο Κόεν.

«Υπάρχουν χώρες στο Βορρά όπου το ευρώ είναι τελικά πολύ φθηνό, υπάρχουν χώρες στο Νότο όπου είναι υπερβολικά ακριβό ... Στο Νότο χρειάζονται ανάπτυξη. Είναι πολύ δύσκολο να το επιτύχουν με ένα υπερβολικά ισχυρό νόμισμα· πολύ, πολύ δύσκολο».

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Goldman Sachs: Δεν έχουν ιδέα πως να επαναφέρουν την Ελλάδα σε ανάπτυξη"

Μετά το σοκ αγοράς νησιού από Τούρκο αλλάζουν το νόμο για τις αγορές γης στα σύνορα


Αλλάζει ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις πώλησης ή εκχώρησης για εκμετάλλευση γης στις παραμεθόριες περιοχές μετά την αποκάλυψη του defencenet.gr για την πώληση ελληνικού νησιού σε Τούρκο ιδιοκτήτη, αλλά και την μαζική εισροή Τούρκων "επενδυτών" σε νησιωτικές περιοχές.
Όπως ανέφερε στο defencenet.gr υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή "Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα κενό για την εθνική ασφάλεια μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής θετικής γνωμοδότησης του ΓΕΝ στην πώληση τέτοιων περιοχών. Ήταν απαίτηση της ΕΕ και δυστυχώς η τότε κυβέρνηση (σ.σ. Γιώργου Παπανδρέου...) δεν φρόντισε να υπάρξει κάποια ασφαλιστική δικλείδα για τις παραμεθόριες περιοχές. Πλέον θα επανέλθει ως προϋπόθεση η έγκριση του ΓΕΝ. ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και αν επιμείνει η ΕΕ".
Οπωσδήποτε είναι ευχάριστο το ότι ευαισθητοποιήθηκε άμεσα η κυβέρνηση επί του θέματος και ελπίζουμε η διαβεβαίωση να γίνει νόμος του κράτους το συντομότερο δυνατό, αν και δε πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να περιοριστεί μόνο στις παραμεθόριες περιοχές.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μικρό στρατηγικό βάθος και μια αγορά περιοχής από Τούρκους σε ευαίσθητο στρατηγικά σημείο (ακόμα και κοντά σε στρατιωτικά αεροδρόμια της ενδοχώρας ή ναυτικές βάσεις) ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους.
Ήδη οι μαζικές πωλήσεις των μαρινών από την Μυτιλήνη μέχρι την Κέρκυρα στον όμιλο Doğus (ποιος να το περίμενε ότι 192 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821 το λιμάνι μικρών σκαφών της πρώτης πόλης που απελευθερώθηκε, της Καλαμάτας, θα περνούσε πάλι σε τουρκικά χέρια) δημιουργούν μια αλυσίδα "ματιών και αυτιών" της τουρκικής ΜΙΤ που μετατρέπει την έννοια "εθνική ασφάλεια" σε απλό ανέκδοτο.
Με δυνατότητα (για την ακρίβεια ... υποχρέωση) να ελέγχουν τη ναυσιπλοΐα σε ακτίνα δράσης 35 χλμ. περιμετρικά των μαρινών, οι τουρκικές υπηρεσίες αποκτούν π.χ. στην Λέσβο, κάτι που ούτε στα καλύτερα όνειρά τους δεν μπορούσαν να το φανταστούν. Για το αν ο όμιλος Doğus μπορεί να έχει σχέση με το τουρκικό "βαθύ κράτος" (η φωτογραφία που δείχνει τον ισχυρό άνδρα - με το ξυρισμένο κεφάλι - του ομίλου με το ζεύγος του Τούρκου προέδρου της Δημοκρατίας Α.Γκιουλ, νομίζουμε ότι τα λέει όλα) το πολύ εύκολο είναι να πουλά "εξυπηρετήσεις" στη ΜΙΤ....
Φυσικά το ερώτημα είναι ποιος Τούρκος επιχειρηματίας αγόρασε βάσει του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Türkiye, αγόρασε ελληνικό νησί. 
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ένας μεγιστάνας, πρόεδρος γνωστής τουρκικής λέσχης, αγόρασε για πρώτη φορά ένα ελληνικό νησί για να το μετατρέψει, όπως υποστήριξε, σε τουριστικό παράδεισο!
Το νέο αυτό σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, η πώληση αυτού του νησιού είναι η αρχή και νέων πωλήσεων ελληνικών νησιώτικων εκτάσεων στους Τούρκους .
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι Έλληνες αναγνώρισαν πως οι Τούρκοι είναι οι καλύτεροι πελάτες στις μεγάλες ευκαιρίες που εμφανίζονται συνεχώς στην ελληνική αγορά.
Ο ίδιος ο Έλληνας πρόεδρος της Eurοpean Travel Tours, (το ευρωπαϊκό τους μάρανε), Παύλος Σωτηρίου, δήλωσε χαρακτηριστικά στους Τούρκους ότι "Eνώ υπάρχουν περί τις δέκα ξένες εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά νησιώτικης γης στην Ελλάδα, (καθώς όλα πλέον ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας από την προδοτική κλίκα που μας κυβερνά), οι Τούρκοι φέροντα σαν οι πιο σοβαροί πελάτες και για τον λόγο αυτό προτιμούνται από την ελληνική κυβέρνηση και πληρώνουν όσο-όσο"!
Η διευθύντρια του Eurοpean Travel Tours, Κατερίνα Πάλα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι οι πιο σοβαροί πελάτες για αγορά ελληνικής τουριστικής γης και μάλιστα, όπως αποκάλυψε, οι Τούρκοι επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού έχουν ήδη ανοίξει επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων σε… 12 ελληνικά νησιά.
Στην ερώτηση ποιος είναι ο περίφημος Τούρκος μεγιστάνας που πρώτος αγόρασε ελληνική νησιώτικη γη, η Κ.Πάλα δεν αποκάλυψε το συγκριμένο όνομα του προφανώς για ευνόητους λόγους.
Το ζήτημα είναι ποιο ελληνικό νησί αγόρασαν οι Τούρκοι; Γιατί όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr στις 21/01/2013 αγγελία πώλησης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδαprivateislandsonline.com έφερε να πωλούνται οι νησίδες Τοκμάκια στα ανοικτά του Μανταμάδου της Λέσβου, πολύ κοντά στην μικρασιατική ακτή με τιμή εκκίνησης τα 4.000.000 ευρώ.
Ελπίζουμε να μην είναι τα Τοκμάκια. Διαφορετικά θα μιλάμε για εφιάλτη...
defencenet

ΣΧΕΤΙΚΟ:Πούλησαν στην Τουρκία νησί ! - Κρύβονται για να μην το ανακοινώσουν
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά το σοκ αγοράς νησιού από Τούρκο αλλάζουν το νόμο για τις αγορές γης στα σύνορα"

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Παραπέμπει στους εισαγγελείς τους συνεργάτες Παπακωνσταντίνου!

Σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews ο πρόεδρος της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ προτίθεται να κάνει χρήση της σχετικής διάταξης και να παραπέμψει στους εισαγγελείς... για ένορκη εξέταση τους συνεργάτες Παπακωνσταντίνου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται οι εργασίες στην προανακριτική επιτροπή της βουλής, για τη Λίστα Λαγκάρντ. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και μετά την κατάθεση της κας Χατζή (την προηγούμενη εβδομάδα), η οποία ήταν διευθύντρια στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προκύπτει τελικά ότι οι συνεργάτες του πρώην Υπουργού ενδέχεται να μην ήταν μόνο 28.

Ως εκ τούτου και με βάση τις πληροφορίες του BriefingNews , ο κος Μαρκογιαννάκης θα προτείνει όλοι οι συνεργάτες του πρώην Υπουργού, κάνοντας χρήση και της σχετικής διάταξης που του δίνει το δικαίωμα αυτό, να εξετασθούν ενόρκως από τους εισαγγελείς και να μην παρουσιασθούν στην επιτροπή της βουλής.

Τη ίδια στιγμή η συνεργασία του προέδρου της προανακριτικής με τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη είναι καθημερινή, παρά τα όσα γράφονται για απουσία επικοινωνίας και συνεργασίας, σύμφωνα πάντα με το περιβάλλον του κου Μαρκογιαννάκη.

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρ. Μαρκογιαννάκης: Παραπέμπει στους εισαγγελείς τους συνεργάτες Παπακωνσταντίνου!"

Χωρίς επίδομα 420.000 πολύτεκνες οικογένειες - Ξέχασαν να καθορίσουν τα κριτήρια χορήγησης

Χωρίς επιδόματα για πάρα πολλούς μήνες μένουν πλέον χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, με σοβαρό τον κίνδυνο μιας εκτεταμένης ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας...

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", αιτία για το εν λόγω φαινόμενο είναι η πρωτοφανής αδιαφορία και αναλγησία ων υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, οι ηγεσίες των οποίων δεν έχουν ακόμη καθορίσει και δρομολογήσει τις διαδικασίες χορήγησης των ειδικών επιδομάτων για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Τα επιδόματα αυτά νομοθετήθηκαν με την παράγραφο 7 του άρθρου 7 του φορολογικού νόμου 4110/2013 και ανέρχονται σε 500 ευρώ το χρόνο για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ενώ ουσιαστικά αντικαθιστούν τα καταργηθέντα από 1ης - 1 - 2013 επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που καταβάλλονται από τον ΟΓΑ.

Ωστόσο, με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, η διάταξη αυτή τέθηκε εντελώς λειψή στο συγκεκριμένο νόμο, καθώς δεν αναφέρει ούτε κάθε πότε θα καταβάλλονται τα επιδόματα αυτά, ούτε από ποια υπηρεσία, ούτε καν με ποια δικαιολογητικά.

Δεν προβλέπει καν την έκδοση υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τη διαδικασία και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της.

Εξαιτίας αυτής της απίστευτης αδιαφορίας των αρμόδιων υπουργείων περίπου 420.000 οικογένειες μένουν αυτή τη στιγμή χωρίς επιδόματα.

Οι πολιτικές των υπουργείων, σύμφωνα με τις πληροφορίες των υπουργείων, δεν έχουν καν μπει στον κόπο να σκεφτούν ότι θα πρέπει να προωθήσουν τις διαδικασίες χορήγησης των επιδομάτων αυτών και φυσικά δεν έχουν καν διανοηθεί ότι θα πρέπει να αναθέσουν σε κάποιον φορέα τις σχετικές διαδικασίες.

Και βεβαίως, όσες από τις 420.000 οικογένειες αυτές έχουν κάποια εισοδήματα με τα οποία καλύπτουν τις άμεσες ανάγκες τους, ίσως να μην υφίστανται μεγάλη οικονομική πίεση από την διακοπή της καταβολής των συγκεκριμένων επιδομάτων. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλες τις οικογένειες.

Τι δικαιούνται τρίτεκνοι και πολύτεκνοι:

* 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί για τρία παιδιά και με εισόδημα ως 11.000 ευρώ. Για 4 παιδιά 40 ευρώ ανά παιδί δικαιούνται όσοι έχουν εισόδημα ως 12.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό για κάθε παιδί λαμβάνουν όσοι έχουν 5 παιδιά και εισόδημα ως 13.000 ευρώ.

* 26,67 ευρώ δικαιούνται οι τρίτεκνοι που έχουν εισόδημα από 11.000 ως 22.000 ευρώ, όσοι έχουν τέσσερα παιδιά και εισόδημα από 12.000 ως 24.000 ευρώ και όσοι έχουν πέντε παιδιά και εισόδημα από 13.000 ως και 26.000 ευρώ.

* Το επίδομα πέφτει στα 13,33 ευρώ για τρίτεκνους με εισόδημα από 22.000 ως 33.000 ευρώ, για όσους έχουν τέσσερα παιδιά και εισόδημα από 24.000 ως 36.000 ευρώ και όσοι έχουν πέντε παιδιά και εισόδημα από 26.000 ως 39.000 ευρώ.

Εν πολλοίς οι τρίτεκνοι λάμβαναν μέχρι 31-12-2012 τα εξής:

* Πολυτεκνικό επίδομα 44 ευρώ για κάθε παιδί
* Επίδομα τρίτου παιδιού 176 ευρώ το μήνα, μέχρι την ηλικία των 6 ετών
* Εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και τα επόμενα
* Ισόβια σύνταξη 102 ευρώ το μήνα για κάθε πολύτεκνη μητέρα, της οποίας τα παιδιά έκλεισαν τα 23 έτη ηλικίας.

Να σημειωθεί ωστόσο, τα αρμόδια υπουργεία φρόντισαν να εφαρμοστούν χωρίς καθυστερήσεις τόσο οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την κατάργηση ων τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων που χορηγούνται επί 20 χρόνια από τον ΟΓΑ, αλλά και οι ρυθμίσεις για την νέα κλίμακα υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς επίδομα 420.000 πολύτεκνες οικογένειες - Ξέχασαν να καθορίσουν τα κριτήρια χορήγησης"

Διπλή «παγίδα» με πρόστιμο άλλα 500 ευρώ για ΚΤΕΟ

Μέσω κινητού τηλεφώνου που θα έχουν μαζί τους οι τροχονόμοι και στην οποία θα είναι περασμένη μια ειδική εφαρμογή που θέλει να σχεδιάσει το υπουργείο Οικονομικών και θα λειτουργεί στις...
«πλατφόρμες» των σύγχρονων smartphones, θα γίνονται σε λίγους μήνες οι έλεγχοι της τροχαίας.

Μπορεί να «άνοιξε» νομικά το «παράθυρο» για ελέγχους-εξπρές για τα ανασφάλιστα ΙΧ, το σχέδιο όμως προβλέπει και την επέκταση των ελέγχων για οχήματα που δεν είναι περασμένα από ΚΤΕΟ. Με τα δεδομένα αυτά, σύντομα, όποιος πέσει σε μπλόκο της Τροχαίας, δεν θα κινδυνεύει να δεχτεί πρόστιμο μόνον 250-500 ευρώ για το ανασφάλιστο όχημα (μηχανή, ΙΧ κλπ) αλλά και άλλα τόσα αν δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο έχει ως εξής:

Η εντολή που θα έχει κάθε πλήρωμα περιπολικού ή συνεργείο ελέγχου της τροχαίας που σταματάει οχήματα για έλεγχο, θα είναι να μην εξαντλείται απλώς να ζητάει άδεια και δίπλωμα, αλλά να συνδέεται on-line με τη βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί στην ΓΓΠΣ με στοιχεία από το υπουργείο Μεταφορών κι τις ασφαλιστικές εταιρίες, για να διαπιστώνει άμεσα:

- αν ο ιδιοκτήτης έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας
- αν το όχημα είναι ασφαλισμένο
- αν το όχημα έχει περάσει ΚΤΕΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιους είδους ελέγχους έχουν ήδη εντολή να διεξάγουν τα όργανα της Τάξεως, και πριν ακόμα λειτουργήσει η βάση δεδομένων και η ηλεκτρονική εφαρμογή.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, στο κοντινό μέλλον, να αναζητούνται με τον ίδιο τρόπο και τυχόν ανεξόφλητα χρέη του ιδιοκτήτη προς την εφορία.

Μέχρι τότε πάντως, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα πηγαίνουν «πόρτα-πόρτα» αναζητώντας ανασφάλιστα οχήματα.

Μετά από διασταυρώσεις, σχεδιάζεται να ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων για να πληρώσουν 250 ευρώ και να ασφαλιστούν πάραυτα, όσοι διαπιστωθεί πως παρέλειψαν να ασφαλίσουν το όχημά τους, εάν δεν το έχουν δηλώσει σε ακινησία (σσ: αν σε έλεγχο στο δρόμο πιαστούν και να το κινούν, τότε τα πρόστιμα κλιμακώνονται σε 250, 500 ή 1.000 ευρώ, αναλόγως αν πρόκειται για μηχανή, ΙΧ ή λεωφορείο).

Αν δεν σπεύσουν να ασφαλιστούν και ν πληρώσουν παράβολο 250 ευρώ μέσα σε οκτώ μέρες από τη λήψη των ειδοποιητηρίων, τότε θα τους αναζητεί η Αστυνομία και θα αφαιρεί τις πινακίδες, ενώ το υπουργείο Οικονομικών θα τους επιβάλει και πάλι πρόστιμα, στον αντίστοιχο έλεγχο που θα διεξαγάγει κάθε χρόνο εφεξής.

Τα ανασφάλιστα οχήματα στη χώρα μας υπολογίζονται ήδη σε περίπου 1,2 - 1,5 εκατομμύρια. Πριν την γραπτή προειδοποίηση πάντως, γίνεται ειδική διασταύρωση από την ΓΓΠΣ των στοιχείων των ΙΧ που δηλώνουν στο Ε1 οι ιδιοκτήτες, με στοιχεία από τα αρχεία των ασφαλιστικών εταιριών για το ποια οχήματα είναι ασφαλισμένα, και από τα Υπουργείο Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εθνικής Άμυνας, ΠΕΧΩΔΕ κλπ για το ποια οχήματα έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας, αλλά και από τις εφορίες για το ποιοι έχουν καταθέσει πινακίδες.

apospasma
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλή «παγίδα» με πρόστιμο άλλα 500 ευρώ για ΚΤΕΟ"

«Λαυράκια» από το ΣΔΟΕ

Πανεπιστημιακούς έως και βενζινοπώλες εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να φοροδιαφεύγουν.

Στο πλαίσιο ελέγχων για αδήλωτα εισοδήματα το ΣΔΟΕ διενήργησε έλεγχο σε 1.267 δικαιούχα πρόσωπα, τα οποία ελάμβαναν αμοιβές από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι σε 312 περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 2.586.452 ευρώ και οι υπόχρεοι κλήθηκαν σε υποβολή συμπληρωματικής φορολογικής δήλωσης.

Επίσης, έγινε έλεγχος σε 1.678 περιπτώσεις καταβολής αμοιβών σε ιατρούς από φαρμακευτικές εταιρείες για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι σε 698 περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 4.283.290 ευρώ. Οι υπόχρεοι θα κληθούν σε υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης.

Πρόστιμα ύψους 3.000.000 ευρώ επεβλήθησαν από το ΣΔΟΕ σε 502 διακινητές πετρελαίου θέρμανσης. Πρόκειται για πρόστιμα που επιβλήθηκαν για μη καταχώριση φορολογικών στοιχείων στο σύστημα ¨ΗΦΑΙΣΤΟΣ¨.

Τέλος, σε αποθήκη στην Θεσσαλονίκη, το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας κατέσχεσε 2.919 απομιμητικά προϊόντα (πορτοφόλια, τσάντες, γυναικεία αξεσουάρ) επώνυμων οίκων ΝΙΚΕ, PRADA, LOUIS VUITTON , GUCCI, ARMANI κλπ. Συνελήφθη ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης και οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου στον αρμόδιο Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. Η αποθήκη χρησιμοποιείτο ως χώρος προμήθειας παράνομων μικροπωλητών.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Λαυράκια» από το ΣΔΟΕ"

«Θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης»

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΠΝΟ, Αντώνη Νταλακογιώργου, στην απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για επιστράτευση των ναυτεργατών.

«Θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης και θα το στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm.

Επίσης ο κ. Νταλακογιώργος χαρακτήρισε «μπαρούφες» και «κουβέντες για το καλάθι των αχρήστων» τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους, ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση βάζει σε μεγάλη περιπέτεια τη χώρα και το λαό με τον αυταρχισμό που επιδεικνύει».

«Θα περιφρουρήσουμε τον δίκαιο και νόμιμο αγώνα των εργαζομένων. Η επιστράτευση συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη των πραγμάτων για τη χώρα και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΝΟ.

ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "«Θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης»"

Πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών αποφάσισε η κυβέρνηση (vid)

Στην επίταξη των ναυτεργατών προχωράει η κυβέρνηση μετά από 6 μέρες απεργίας και αφού ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις.
Η επιστράτευση θα ισχύσει από τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Ο υπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Μουσουρούλης δήλωσε ότι οι απεργοί δεν άφησαν στην κυβέρνηση κανένα άλλο περιθώριο.
"Όπως γνωρίζετε η ΠΝΟ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ως την Παρασκευή. Η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που απασχολούν τους ναυτεργάτες.
Κάναμε εξαντλητικό διάλογο και δώσαμε συγκεκριμένες λύσεις, όπως η δέσμευση των ακτοπλόων για υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Δυστυχώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν αφήνουν περιθώριο για να συνεχιστεί ο διάλογος.
Κατόπιν τούτου και προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις συγκοινωνίες και να μην υπάρξει πρόβλημα στα νησιά.
"Εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό να προχωρήσουμε σε πολιτική επιστράτευση και ο πρωθυπουργός με εξουσιοδότησε για τη σχετική απόφαση. Τα φύλλα της επίταξης θα μοιραστούν και εφόσον τα πάρουν τα πληρώματα, τα πλοία θα μπορούν να φύγουν ακόμα και σήμερα", είπε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα οι απεργοί είχαν ανακοινώσει ότι αποφάσισαν με οριακή πλειοψηφία (8 υπέρ, 7 κατά) να συνεχίσουν την απεργία τους.
Η έτερη πρόταση ήταν για 24ωρη αναστολή της απεργίας προκειμένου να πάρουν ανάσα νησιώτες, έμποροι και παραγωγοί, ωστόσο απορρίφθηκε.
Η πολιτική απόφαση του υπουργείου
Ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην ακτοπλοΐα, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του κλάδου, ήταν πολυήμερος και εξαντλητικός.
Εκ μέρους της Κυβέρνησης καταβλήθηκε, έντιμα και καλόπιστα, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτραπούν τα αδιέξοδα, να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών και να επανέλθει η ομαλότητα στην κοινωνική και οικονομική ζωή ιδιαίτερα των νησιών.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, καθώς και οι αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου, είχαν διαρκείς επαφές και συνεργασία με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).
Στην τελευταία συνάντηση με την ΠΝΟ, που έλαβε χώρα χτες, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ανταποκρίθηκε θετικά σε καίρια αιτήματα που είχαν θέσει επιτακτικά οι ναυτεργάτες, όπως η δέσμευση των ακτοπλόων για έναρξη διαπραγματεύσεων για συλλογική σύμβαση εργασίας, η διασφάλιση της χρηματοδότησης του Οίκου Ναύτου και η αναβάθμισή του και η αυτοτέλεια του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας.
Ο Υπουργός ανακοίνωσε επίσης στην ΠΝΟ τη χρηματοδότηση πολιτικών ενίσχυσης της απασχόλησης των ναυτικών, μέσω κοινοτικών κονδυλίων.
Στην ίδια συνάντηση η ΠΝΟ ενημερώθηκε και για τη δέσμευση στην εξόφληση των οφειλών των ακτοπλοϊκών εταιρειών στους εργαζόμενους.
Οι διατάξεις του υπό κατάθεση νομοσχεδίου που αφορούν στην ακτοπλοΐα είναι απολύτως απαραίτητες για τη διατήρηση στο ακέραιο, τώρα και στο μέλλον, των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και κατά συνέπεια τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτεργατών. Καμία διάταξη του νομοσχεδίου δεν επηρεάζει αρνητικά τη συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών.
Αιτήματα όπως η «μηδενική φορολόγηση» του εισοδήματος των ναυτικών και η συνολική επαναφορά «στο προ των μνημονίων καθεστώς» δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν,όπως για κανένα κλάδο, υπό την παρούσα δύσκολη συγκυρία για τον τόπο.
Πολλά από τα σωματεία των ναυτεργατών αντελήφθησαν ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων τους και ζήτησαν την αναστολή της απεργίας. Δυστυχώς, οριακά επικράτησαν αρτηριοσκληρωτικές και μικροπολιτικές αντιλήψεις, που δεν επέτρεψαν αυτό να γίνει εφικτό, ώστε τα νησιά μας να αποκτήσουν και πάλι το μοναδικό μέσο επικοινωνίας που διαθέτουν, τόσο μεταξύ τους όσο και με την ενδοχώρα.
Υπό αυτές τις συνθήκες και με γνώμονα την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, που αποτελεί πνεύμονα ζωής για τη νησιωτική Ελλάδα, με απόφαση του Πρωθυπουργού, ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κηρύσσεται πολιτική κινητοποίηση των πληρωμάτων των δρομολογημένων ακτοπλοϊκών πλοίων και εξουσιοδοτείται ο Υπουργός να προβεί σε επίταξη των υπηρεσιών των πληρωμάτωντων ανωτέρω πλοίων.


Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών αποφάσισε η κυβέρνηση (vid)"

Αναστέλλεται η επίσχεση υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Αναστολή της επίσχεσης των υπηρεσιών τους προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποφάσισαν σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξης.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.)
α) Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων– Κυτταρολόγων Παθολογοανατόμων
β) Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών
γ) Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )
Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.)

Αθήνα, 05/02/2013

Επείγουσα Ανακοίνωση

Αγαπητοί Συνάδερφοι,

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που διενεργήθηκε σήμερα το μεσημέρι 05/02/2013, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αναστολή της επίσχεσης των υπηρεσιών μας προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι η θετική στάση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά, όσον αφορά την κατανόηση των δίκαιων αιτημάτων μας και την σταδιακή επίλυση τους. Ειδικότερα:
1) Σήμερα ενταλματοποιήθηκε ο Ιούλιος 2012 και θα πληρωθούμε τον μήνα αυτόν το αργότερο στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.
2) Επίσης σήμερα δόθηκε εντολή μέχρι την προσεχή Παρασκευή, οριστικοποίησης των καταθέσεων που αφορούν τον μήνα Αύγουστο 2012 στις περιφερειακές διευθύνσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.( πρώην Υ.Π.Α.Δ.), με προοπτική ενταλματοποίησης του την προσεχή Δευτέρα.
3) Υπήρξε δέσμευση του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τον προγραμματισμό αποπληρωμής και του μηνός Σεπτεμβρίου 2012, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού και του Αν. Υπουργού Υγείας για ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων.
4) Έχει υπογραφεί κατά δήλωση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) για το ύψος του «κουρέματος» στις παλαιές οφειλές, που από 10% έως τις 15.000 ευρώ και 20% έκπτωση πέραν αυτού του ποσού, το τελικό ποσοστό διαμορφώθηκε στο 10% και 15% αντίστοιχα. Παράλληλα θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει άμεση εξόφληση των εκκαθαρισμένων λογαριασμών από τα ασφαλιστικά ταμεία και προκαταβολή 80% των μη ελεγμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
5) Με παρέμβαση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά έγινε αποδεκτή από την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ήδη έχει αναρτηθεί στο site του Οργανισμού ότι, η αποζημίωσή μας αναφορικά με τις εξετάσεις εκείνες για τις οποίες διαμορφώθηκαν νέες ασφαλιστικές τιμές, θα προκύπτει από το άθροισμα της συμμετοχής 15% του ασφαλισμένου επί της τιμής Φ.Ε.Κ. και της αποζημίωσης του Οργανισμού επί του 85% της νέας ασφαλιστικής τιμής.
6) Υπήρξε δέσμευση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά ότι, μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουμε εξοφληθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Είναι βέβαιο ότι η ενθουσιώδης συμμετοχή σας στην επίσχεση, βοήθησε τα μέγιστα στην επίλυση μέρους των αιτημάτων μας και στη δρομολόγηση επίλυσης των υπολοίπων.

Είναι βέβαιο ότι και το βελτιωμένο ύψος «κουρέματος» είναι άδικο για τον κλάδο μας, όμως ευελπιστούμε ότι αυτή θα είναι και η τελευταία άνιση μεταχείριση της Πολιτείας απέναντι στον κλάδο μας.

Κύριοι Συνάδελφοι,

Ο κλάδος μας πάντα προέβαλε απέναντι στην Πολιτεία την υπεύθυνη στάση και την κατάθεση ώριμων και δίκαιων προτάσεων. Σ’ αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε από τη στιγμή που διαπιστώνουμε ότι ο Αν. Υπουργός Υγείας αναγνωρίζει και εκτιμά τη στάση αυτή.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα να επανέλθουμε σε ενδεχόμενες μελλοντικές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι παρουσιάζεται εκτροπή από τα συμφωνηθέντα και την μη ισότιμη μεταχείριση της Πολιτείας έναντι των παρόχων.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλεται η επίσχεση υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ."

Οριστικά αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια


Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας.

Η Ολομέλεια με την απόφασή της έκρινε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, αν δεν γίνει αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος. 

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι με την απόφαση αυτή της Ολομέλειας είναι δυνατόν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2010, λόγω της συμμετοχής αλλοδαπών εγγεγραμμένων στους σχετικούς καταλόγους στην εκλογική διαδικασία.  

Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς όταν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της διάσκεψης που είχε προηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου είχε ζητήσει το «πάγωμα» των διαδικασιών για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας. Πλέον με βάση την απόφαση της Ολομέλειας που δημοσιεύθηκε αναμένεται να χαραχτεί και η νέα «γραμμή» της κυβέρνησης πάνω στο θέμα αυτό. 


Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ακόμη ότι ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση τυπικές προϋποθέσεις, όπως είναι χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, κ.ά και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση. Δηλαδή, προβλέπεται χορήγηση ιθαγένειας χωρίς να εξετάζεται αν υπάρχουν πραγματικοί δεσμοί του αλλοδαπού που υποβάλλει την αίτηση πολιτογράφησης με το ελληνικό έθνος.

Στην απόφασή τους τα μέλη της Ολομέλειας του ΣτΕ σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Ο νομοθέτης έχει μεν τη δυνατότητα να εκτιμά εκάστοτε τις συγκεκριμένες συνθήκες (πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές) και να καθορίζει τις προϋποθέσεις κτήσεως της ελληνικής ιθαγένειας κατά τρόπο χαλαρότερο ή αυστηρότερο, αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε και υπάρχει ως εθνικό κράτος με συγκεκριμένη ιστορία και ότι ο χαρακτήρας αυτός είναι εγγυημένος από το ισχύον Σύνταγμα. Επίσης, ότι το κράτος αυτό είναι εντεταγμένο σε υπερεθνική κοινότητα εθνικών κρατών με παρόμοιες συνταγματικές παραδόσεις (Ευρωπαϊκή Ένωση), η οποία σέβεται την εθνική τους ταυτότητα που είναι συμφυής με τη θεμελιώδη πολιτική και συνταγματική τους δομή.

Συνέπεια δε τούτων είναι ότι ελάχιστος όρος και όριο των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας είναι η ύπαρξη γνησίου δεσμού του αλλοδαπού προς το ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία, τα οποία δεν είναι οργανισμοί ασπόνδυλοι και δημιουργήματα εφήμερα, αλλά παριστούν διαχρονική ενότητα με ορισμένο πολιτιστικό υπόβαθρο, κοινότητα με σχετικώς σταθερά ήθη και έθιμα,
κοινή γλώσσα με μακρά παράδοση, στοιχεία τα οποία μεταβιβάζονται από γενεά σε γενεά με τη βοήθεια μικρότερων κοινωνικών μονάδων (οικογένεια) και οργανωμένων κρατικών μονάδων (εκπαίδευση). Εάν παραγνωριζόταν η προϋπόθεση του ουσιαστικού δεσμού και ο νομοθέτης - εναλλασσόμενος κατά θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος - μπορούσε να τον αγνοήσει και να ελαχιστοποιήσει τα προσόντα κτήσεως της ιθαγενείας, τότε πρακτικώς θα μπορούσε και να προσδιορίσει αυθαιρέτως τη σύνθεση του λαού, με την προσθήκη απροσδιορίστου αριθμού προσώπων ποικίλης προελεύσεως, με χαλαρή ή ανύπαρκτη ενσωμάτωση, με ό,τι τούτο θα συνεπαγόταν για τη συνταγματική τάξη και τη λειτουργία του πολιτεύματος, καθώς και την ομαλή, ειρηνική εξέλιξη της κοινωνικής
ζωής, λαμβανομένου σοβαρά υπόψη και του γεγονότος ότι το status της ιθαγένειας είναι αμετάκλητο, αφού η σχετική συνταγματική ρύθμιση απαγορεύει την αφαίρεση της ιθαγένειας».

Το ιστορικό της υπόθεσης 

Η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια από το Δ’  Τμήμα του ΣτΕ που είχε κάνει δεκτή προσφυγή του δικηγόρου και κατοίκου του κέντρου της Αθήνας κ. Ιωάννη Ανδριόπουλου ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο.

Επίσης, ο προσφεύγων ζητούσε να ακυρωθεί και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού η οποία δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστικά αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια"

«Φοροεπιδρομή» και στην Εκκλησία


Φοροεπιδρομή στα ακίνητα της Εκκλησίας ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, επιβάλλοντας τον νέο φόρο ακινήτων σε κτίσματα που ανήκουν στην Εκκλησία (όπως γηροκομεία, ορφανοτροφεία, πνευματικά κέντρα, οικοτροφεία κ.ά.) και σήμερα απαλλάσσονται από τη φορολογία, καθώς χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς σκοπούς.

Για να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος της είσπραξης 3,2 δισ. ευρώ ετησίως από τον νέο φόρο (ο οποίος, όπως σχεδιάζεται, αποδίδει μόνο 2,1 δισ. ευρώ) το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να τον επιβάλει και σε αφορολόγητα ακίνητα της Εκκλησίας που χρησιμοποιούνται ως χώροι εκπαίδευσης ή για φιλοξενία ή για κοινωφελή χρήση, όπως τα γηροκομεία, οι χώροι συσσιτίων κ.ά. Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, θα συνεχίσουν να απαλλάσσονται οι χώροι λατρείας (ιεροί ναοί, μοναστήρια κ.ά.).

Ειδικότερα, το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας προβλέπει τα εξής:

-Τα ακίνητα που αξιοποιούνται για κοινωφελείς σκοπούς θα φορολογηθούν με τον νέο φόρο, όπως τα ακίνητα των φυσικών προσώπων. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι του διαλόγου της διακομματικής επιτροπής ο νέος φόρος στα ακίνητα των φυσικών προσώπων θα επιβληθεί με χαμηλό αφορολόγητο 50.000 ευρώ και με συντελεστές που θα ξεκινούν από το 0,1% και θα φτάνουν το 2% για ακίνητη περιουσία αντικειμενικής άξιας πάνω από 2.000.000 ευρώ

-Τα εμπορικά ακίνητα της Εκκλησίας, που σήμερα φορολογούνται με συντελεστή 0,3%, θα φορολογηθούν και με τον νέο φόρο, και ειδικότερα με τους συντελεστές που θα ισχύουν για τις επιχειρήσεις και ευρύτερα για τα νομικά πρόσωπα. Για τα επιχειρηματικά ακίνητα σχεδιάζεται να εφαρμοστεί κλίμακα χωρίς καθόλου αφορολόγητο και με συντελεστές φορολόγησης που θα ξεκινούν από 0,1% και θα αυξάνονται σε 0,2%, 0,3% και 0,6%.

- Θα συνεχίσουν να απαλλάσσονται οι χώροι λατρείας. Με την κίνηση αυτή το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να εισπράξει περισσότερα από την ήδη υπερφορολογημένη Εκκλησία, ώστε να ικανοποιήσει την τρόικα που απαιτεί ετήσια έσοδα 3,2 δισ. ευρώ από το νέο χαράτσι. Υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία καταβάλλει σήμερα:

-Φόρο 20% επί των μισθωμάτων που εισπράττει από ακίνητα,
-συμπληρωματικό φόρο 3% επί των εισοδημάτων από οικοδομές και εκμισθώσεις γαιών,
-προκαταβολή του φόρου (για το επόμενο έτος) με συντελεστή 55% για τα εμπορικά ακίνητα,
-φόρο επί της ακίνητης περιουσίας με συντελεστή 3‰,
-φόρο επί των κληρονομιών και δωρεών με συντελεστή 0,5% επί της αξίας τους.

Βαρύ όμως θα είναι το πλήγμα από τον νέο φόρο και για τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς το νέο χαράτσι θα επιβληθεί με τόσο χαμηλό αφορολόγητο, που στην πράξη δεν θα αποκλείσει κανέναν φορολογούμενο.

Αυτό σημαίνει:

1. Για διαμέρισμα 80 τ.μ. στο Κερατσίνι με αντικειμενική 700 ευρώ/τ.μ. (αντικειμενική αξία 56.000 ευρώ) και αφορολόγητο όριο στα 50.000 ευρώ:
- Ο άγαμος θα φορολογηθεί με 6 ευρώ.
- Οι έγγαμοι δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο.

2. Για διαμέρισμα 100 τ.μ. στον Αγιο Δημήτριο (Μπραχάμι) με αντικειμενική 1.250 ευρώ/τ.μ. (αντικειμενική αξία 125.000 ευρώ):
-Ο άγαμος θα πληρώσει φόρο στα 75 ευρώ ετησίως.
-Οι έγγαμοι θα πληρώσουν 25 ευρώ.

3. Για διαμέρισμα 120 τ.μ. στα Εξάρχεια με αντικειμενική 1.300 ευρώ/τ.μ. (αντικειμενική αξία 156.000 ευρώ):
- Ο άγαμος θα πληρώσει 76 ευρώ.
- Οι έγγαμοι θα πληρώσουν 26 ευρώ.

dimokratianews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Φοροεπιδρομή» και στην Εκκλησία"

15 χρόνια πίσω από τα κάγκελα για το βιασμό της ανήλικης ... που θεωρούσε κόρη του!


Ένοχος για βιασμό κρίθηκε ένας άνδρας, 45 ετών σήμερα, ο οποίος το 2008 είχε συνάψει σχέση με 17χρονη την οποία ... θεωρούσε κόρη του!

Μία άνευ προηγουμένου υπόθεση εκδικάστηκε, κεκλεισμένων των θυρών, σήμερα, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, με έναν 45χρονο, σήμερα, άνδρα από το Λασίθι, να καταδικάζεται για βιασμό ανήλικης.

Η δίκη αφορά υπόθεση του 2008. Τότε, η 17χρονη ανακάλυψε ότι ο 40χρονος ,τότε, είναι ο αληθινός πατέρας της και όχι ο άνθρωπος με τον οποίο ήταν παντρεμένη με τη μητέρα της.

Αφού βρήκε λοιπόν τον 40 χρονο "αληθινό μπαμπά" οι δυο τους φέρονται να έκαναν...ερωτική σχέση!

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, κόρη και "πατέρας" γνωρίστηκαν και αναπτύχθηκε μεταξύ τους ... ειδύλλιο! Μάλιστα, η ανήλικη έμεινε έγκυος, όμως λίγο αργότερα απέβαλε, και κατήγγειλε τον άνδρα που θεωρούσε πατέρα της και σύντροφό της (!) για βιασμό, ισχυριζόμενη ότι τη χτύπησε και τη βίασε.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η ανήλικη, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε τους ισχυρισμούς της περί βιασμού, ενώ ο 45χρονος, σήμερα, άνδρας, ισχυρίστηκε ότι τίποτα δε συνέβη παρά τη θέληση του κοριτσιού.

Το πιο θλιβερό όλων, ωστόσο, και συνάμα παράδοξο είναι το ότι αν και οι δύο θεωρούσαν ότι τους συνδέουν δεσμοί αίματος, αυτός δεν τους απέτρεψε από το να αναπτύξουν ερωτική σχέση.

Ψυχολόγος που κατέθεσε ανέφερε ότι ο 45χρονος φέρεται να έπεισε την ανήλικη ότι είναι φυσιολογική μία ερωτική σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που έχουν συγγενική σχέση...

 Στην πορεία, με βάση εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε ότι ούτε 45χρονος δεν είναι πατέρας της 17χρονης, γεγονός που σημαίνει ότι η μητέρα συνέλαβε την κόρη της με τρίτο άνδρα!

 Στο 45χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 χρόνων, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη...


Διαβάστε Περισσότερα » "15 χρόνια πίσω από τα κάγκελα για το βιασμό της ανήλικης ... που θεωρούσε κόρη του!"

Επιστολή-σοκ ΕΠΟΠ, μετά από την αυτοκτονία συναδέλφου του στον Έβρο

Αν και οι λέξεις έχουν αρχίσει να χάνουν πια τη σημασία τους, τα όσα γράφουν οι στρατιωτικοί για τις συνθήκες της ζωής τους σε ακριτικές μονάδες δεν μπορούν παρά να συγκλονίζουν.

Οι περιγραφές και οι πληροφορίες που δημοσιοποιούν συγκλονίζει όχι μόνο για τη ζοφερή πραγματικότητα που αποκαλύπτουν ,αλλά και για την ανεξήγητη αναλγησία που με σταθερότητα επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία της χώρας σ΄ έναν από τους “πυλώνες του κράτους” που λογικά θα έπρεπε να προστατεύσει. Για να μην καταρρεύσει ολόκληρο το κράτος.

Ένας ΕΠΟΠ από τον Έβρο, επηρεασμένος και φορτισμένος από την αυτοκτονία του 28χρονου συναδέλφου του , έγραψε ένα μικρό κείμενο. Μικρό αλλά “πλούσιο” σε πληροφορίες για το πως οι ακρίτες στρατιωτικοί καλούνται να επιβιώσουν στα σύνορα της χώρας. Το κείμενο μας έστειλε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΕΠ.ΟΠ. 


Και εγώ ΕΠΟΠ είμαι. Παίρνω πλέον 840Ε. Πληρώνω 300 ενοίκιο, 40Ε κοινόχρηστα, 250Ε δόση αυτοκινήτου) απαραίτητο αφού η μονάδα είναι 15χλμ από το σπίτι μου. Η γυναίκα μου άνεργη.... 'Έχουμε 2 παιδάκια.

Η ιεραρχία αδιαφορεί και συνεχίζει να κόβει μισθούς.

Σκέφτομαι να απευθυνθώ στην εκκλησία ... Δεν έχουμε να φάμε.
Συνάδελφος σταμάτησε τα παιδιά του από το σχολείο γιατί δεν μπορούσε να πληρώνει τις ανάγκες του σχολείου -βιβλία, τετράδια. Άλλοι συνάδελφοι το βράδυ κάνουν βόλτα στους κάδους μήπως και βρουν κάτι για φαγητό, περήφανοι και αξιοπρεπείς, ώστε να μην αναγκαστούν να ζητήσουν δανεικά.

Μηπως πρέπει ο κάθε Διοικητής να ξαναπάρει συνέντευξη από όλους μας και να δει σε τι μοίρα βρισκόμαστε; Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μήνα. Μάλλον ο ΓΕΕΘΑ κ.Κωσταράκος θα πρέπει να ασχοληθεί με κάτι σημαντικό και να μην αφήνει τα στελέχη να ξεφτυλίζονται ψάχνοντας πλεον σε κάδους ή ζητώντας τη βοήθεια της εκκλησίας.

Το army.gr δημοσιεύει κάθε μέρα επισκέψεις της Ιεραρχίας σε κάτα τόπους μονάδες για αναψυχή. Απο πού πληρώνονται όλα αυτά τα έξοδα παράστασης εκτός έδρας και τα καύσιμα για την μετακίνηση; Οι Διοικητές των μονάδων σαν να μη συμβαίνει τίποτα χρησιμοποιούν για τη μετακίνηση τους τζιπ 4 ατόμων prive. Βλέπετε αυτοί είναι άνθρωποι άλλου Θεου.

Καταλαβαίνω ότι ο συνάδελφος είχε φτάσει στο απροχώρητο. Έρχονται και άλλοι μετά από αυτόν......... Η Ιεραρχία δεν παίρνει θέση φυσικά αφού καλά τρώνε από τα νόμιμα και μη....



onalert


Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή-σοκ ΕΠΟΠ, μετά από την αυτοκτονία συναδέλφου του στον Έβρο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news