facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Νέα 48ωρη εξήγγειλε η ΠΝΟ

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών, καθώς το πρωί, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε νέα συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα και νέα 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση.

Έτσι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 6 αύριο το πρωί της Δευτέρας 04/02 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 06/02.

Στις 12 το μεσημέρι τα ναυτεργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά στον Άγ. Διονύσιο.

Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάλεσε για άλλη μία φορά την κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα των ναυτεργατών καθώς με τις διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας θα οδηγηθούν άμεσα στην ανεργία και άλλοι Έλληνες ναυτικοί.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογιώργος σε δήλωσή του έκανε λόγο για αδιαλλαξία της κυβέρνησης πάνω στο πρόβλημα των ναυτεργατών και πρόσθεσε ότι με το σχέδιο νόμου καταργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες Ναυτεργάτες με αποτέλεσμα η ανεργία να εκτιναχθεί σε υψηλότερα ακόμη επίπεδα και τα ασφαλιστικά τους ταμεία να οδηγούνται με βεβαιότητα σε οικονομική κατάρρευση και χρεοκοπία.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρμόδιοι για θέματα ναυτιλίας Νίκος Σηφουνάκης και Κώστας Τριανταφύλλου έχουν δηλώσει ότι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, χρήζει περαιτέρω αλλαγών και διορθωτικών παρεμβάσεων.

Ως προς το ζήτημα της ναυτολόγησης, εκφράστηκαν προβληματισμοί για την προωθούμενη ρύθμιση με την οποία καθιερώνονται ατομικές συμβάσεις εργασίας στα κατώτερα πληρώματα της ποντοπόρου ναυτιλίας, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να συνδυαστούν τα μέτρα βιωσιμότητας των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων με παρεμβάσεις προστασίας των εργαζομένων. Συμφωνήθηκε επίσης να συνεχιστεί η διαβούλευση ώστε να υπάρξει σύγκλιση απόψεων πριν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα 48ωρη εξήγγειλε η ΠΝΟ"

Απεργούν τη Δευτέρα τα δημόσια ΜΜΕ

Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε για τους εργαζόμενους σε όλα τα ελληνικά δημόσια μέσα ενημέρωσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για τη Δευτέρα από τις... 06:00 έως τις 06:00 της Τρίτης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, ο κλάδος των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ διεκδικεί:

«* Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στηρίζουμε το θεσμό που πλήττεται από την κυβερνητική πολιτική.

* Την ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου 74 δημοσιογράφων της ΕΡΤ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τις επόμενες ημέρες. Η δρομολογημένη απομάκρυνσή τους αλλάζει, αποδυναμώνει, απαξιώνει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης και οδηγεί στην ανεργία δεκάδες δημοσιογράφους.

* Την ανάκληση των απολύσεων των οκτώ συμβασιούχων δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.

* Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και της απρόσκοπτης ενημέρωσης των δημόσιων μέσων».

Την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και γενική συνέλευση των εργαζομένων για την πορεία των κινητοποιήσεων.

ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν τη Δευτέρα τα δημόσια ΜΜΕ"

Συνελήφθη ο Οικονομικός Διευθυντής της ALAPIS

Συνελήφθη μετά από ένταλμα που εξέδωσε η 2η Ειδική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο Οικονομικός Διευθυντής της ALAPIS Γιάννης Παπαβασιλείου.
Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του στελέχους της πλέον γνωστής εταιρίας του ομίλου Λαυρεντιάδη εκδόθηκε καθώς από τα στοιχεία της ανάκρισης προέκυψε σημαντικός ρόλος του στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η PROTON BANG σε εταιρίες του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία.
Η ανακρίτρια, ενώπιον της οποίας θα οδηγηθεί ο κατηγορούμενος, θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Παπαβασιλείου συναυτουργό του Λαυρεντιάδη στην απάτη σε βάρος της τράπεζας.
Από τις έρευνες προκύπτουν στοιχεία για σημαντική συνδρομή του στον σχεδιασμό και στην μεθόδευση που, κατά το κατηγορητήριο, έγιναν ώστε να χορηγηθούν από την τράπεζα τα επίμαχα δάνεια ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο Οικονομικός Διευθυντής της ALAPIS"

Ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης καταγγέλει τη διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία

“Ναζιστικό κόμμα” και “απειλή” για τη δημοκρατία χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή
, ο Λετονός επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Μούιζνιεκς υποστηρίζει «Υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία. Και δεν μιλάω μόνο για τα στοιχεία που δείχνουν ότι πολλοί αστυνομικοί ψήφισαν Χρυσή Αυγή. 

Εγώ ο ίδιος έχω ακούσει θύμα ρατσιστικής βίας να μου διηγείται πώς οι ίδιοι άνθρωποι που με αστυνομικές στολές το παρενοχλούσαν το πρωί, επέστρεφαν το βράδυ φορώντας μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής για να του επιτεθούν», λέει χαρακτηριστικά.

Ο επίτροπος σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρές ποινές για όσα στελέχη της αστυνομίας, εμπλέκονται σε ρατσιστικές επιθέσεις.

Πάντως, ο επίτροπος αποφεύγει να πάρει θέση για το αν η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμη και αν πρέπει να απαγορευθεί.

«Είναι θέμα των ελληνικών νόμων, υπάρχον όμως διεθνείς συμβάσεις που μπορούν να… εφαρμοστούν», τονίζει.

Ο κ. Μούιζνιεκς, επισημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή έχει διεισδύσει στα σχολεία και προσθέτει ότι χρειάζεται μια σειρά μέτρων, που θα περιλαμβάνει και την ενσωμάτωση των μεταναστών και τη βελτίωση του συστήματος παροχής ασύλου.

Τέλος, χαρακτηρίζει ως “πλήγμα” τη συμμετοχή της βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια στην Επιτροπή κατά της Ξενοφοβίας και των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

“Αποτελεί πλήγμα για την αξιοπιστία της Επιτροπής και σαμποτάρει τη δουλειά της” δηλώνει ο επίτροπος.

lay-out
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης καταγγέλει τη διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία"

Καψόνι στα διόδια: Πληρώνουν με ...μονόλεπτα!

Εκπρόσωπος της "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ" κατήγγειλε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη "καψόνι" από πλευράς κατοίκων της Πιερίας. 

Όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο, κάτοικοι
πλήρωναν χτες τα διόδια Αιγινίου με μονόλεπτα, ενώ υποστήριζαν ότι τα οχήματά τους είχαν πάθει μηχανική βλάβη κι απέκλειαν την είσοδο στον σταθμό.

taxalia
Διαβάστε Περισσότερα » "Καψόνι στα διόδια: Πληρώνουν με ...μονόλεπτα!"

Πανευρωπαϊκή αναθεώρηση φαρμάκου

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να προχωρήσει σε μια πανευρωπαϊκή αναθεώρηση του φαρμάκου Diane 35 (οξική κυπροτερόνη 2 mg, αιθινυλοιστραδιόλη 35 μικρογραμμάρια) και των γενοσήμων του, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και για αντισύλληψη, μετά από αίτημα της Γαλλίας.
Επιπλέον ο γαλλικός οργανισμός φαρμάκων (ANSM) ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναστείλει, μέσα σε τρεις μήνες, την άδεια κυκλοφορίας του φαρμάκου Diane 35 καθώς και όλων των προϊόντων με την ίδια σύσταση.
Τα φάρμακα αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλη την Ευρώπη και έχουν εγκριθεί σε επίπεδο κρατών μελών εδώ και πολλά χρόνια. Στη Γαλλία, είναι εγκεκριμένα μόνο για τη θεραπεία της ακμής, αλλά σε ορισμένα άλλα κράτη μέλη έχουν επίσης εγκριθεί για την θεραπεία της ακμής σε γυναίκες που επιθυμούν να λαμβάνουν από του στόματος αντισύλληψη, καθώς και σε άλλες δερματολογικές καταστάσεις.
Ο Γαλλικός Οργανισμός Φαρμάκων (ANSM) έκρινε ότι το Diane 35 και τα γενόσημά του ενέχουν τον κίνδυνο θρομβοεμβολής ο οποίος είναι γνωστός εδώ και πολλά χρόνια, ενώ η αποτελεσματικότητά τους στη θεραπεία της ακμής ήταν μόνο μέτρια και ότι είναι διαθέσιμες εναλλακτικές θεραπείες για την ακμή. Επιπλέον, σημείωσε ότι αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως εκτός ενδείξεων (off-label) ως αντισυλληπτικά.
Παρά το γεγονός ότι τα κράτη μέλη μπορούν να προβούν σε μονομερείς ενέργειες για να αναστείλουν την άδεια κυκλοφορίας ενός φαρμάκου, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία απαιτεί να υπάρχει μια συντονισμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση σε αυτές τις περιπτώσεις, σημειώνει ο ΕΟΦ.
Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, εν αναμονή του αποτελέσματος της επανεξέτασης, οι γυναίκες που λαμβάνουν σήμερα Diane 35 ή ένα από τα γενόσημά του συνιστάται να μην σταματήσουν τη λήψη του φάρμακου και εάν μια γυναίκα έχει οποιοδήποτε ερώτημα, μπορεί να το συζητήσει με τον ιατρό της.
Στην Ελλάδα κυκλοφορεί το προϊόν Gynofen 35 με την ίδια σύσταση. Ενδείκνυνται για την ακμή και τον δασυτριχισμό. Αν και έχει αντισυλληπτική δράση δεν πρέπει να λαμβάνεται αποκλειστικά για τέτοιο σκοπό υπογραμμίζει ο ΕΟΦ. Προειδοποιήσεις και αντενδείξεις για τον κίνδυνο θρομβοεμβολής υπάρχουν στα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανευρωπαϊκή αναθεώρηση φαρμάκου"

«Μαϊμού» (;) η αστροναύτης - μαϊμού του Ιράν

Αμφιβολίες εκφράζουν αναλυτές σχετικά με το εάν η Τεχεράνη όντως εκτόξευσε μία μαϊμού στο Διάστημα, αφού μετά την επιστροφή στη Γη δεν φαίνεται να είναι το ζώο που είχε παρουσιαστεί νωρίτερα στα μέσα ενημέρωσης.

Οπως αναφέρει η Telegraph, η Τεχεράνη πανηγύρισε μία νίκη έναντι στους δυτικούς επικριτές της την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάζουντας τον πρώτο της ταξιδιώτη στο διάστημα, που ήταν μία μαϊμού.

Ωστόσο, οι συζητήσεις για το πόσο αληθινή ήταν αυτό το ταξίδι του συμπαθούς ζώου στο διάστημα άρχισαν όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα σε συνέντευξή Τύπου οι πρώτες φωτογραφίες της πρώτης μαϊμούς - αστροναύτη του Ιράν.

Η μαϊμουδίτσα που παρουσιάστηκε εν μέσω θριαμβολογιών στα εθνικά μέσα ενημέρωσης με μεταξωτό σμόκιν έχει εμφανείς διαφορές με το πλασματάκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία μέσα στη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε στο Διάστημα.

Αυτό το ζώο είχε ανοιχτόχρωμο τρίχωμα και μία κόκκινη κηλίδα πάνω από το δεξί του μάτι, ενώ αυτό που επέστρεψε στη Γη ήταν με σκουρόχρωμο τρίχωμα και χωρίς την κηλίδα.

«Μοιάζει να είναι μία πολύ διαφορετική μαϊμού. Η μύτη, τα χαρακτηριστικά, όλα είναι διαφορετικά», δήλωσε ο Γιαρίβ Μπας, ιδρυτής και διευθυντής του «Space Israel», ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που εργάζεται για την αποστολή μη επανδρωμένων διαστημόπλοιων στη Σελήνη.

«Αυτό σημαίνει ότι είτε η πραγματική μαϊμού πέθανε από καρδιακή προσβολή μετά την προσγείωση ή ότι το πείραμα δεν πήγε όπως θα το ήθελαν οι Ιρανοί», συμπέρανε ο Μπας.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαϊμού» (;) η αστροναύτης - μαϊμού του Ιράν"

Τέσσερις εταιρείες διεκδικούν τη βουλγαρική θυγατρική του ΟΤΕ

Τέσσερις τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί ανταγωνίζονται για την απόκτηση της βουλγαρικής Globul, συμφωνία που αναμένεται να ανέλθει στα 700 εκατ. ευρώ, είπε την Παρασκευή στο Reuters πηγή με άμεση γνώση της διαδικασίας.

Η Globul τελεί υπό τον έλεγχο του ΟΤΕ που σχεδιάζει να πουλήσει τη βουλγαρική μονάδα του, καθώς και τις δορυφορικές δραστηριότητες HellasSat προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει χρέος ύψους 1,8 δισ. ευρώ έως τις αρχές του 2014.

Η Turk Telekom, η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Turkcell και η νορβηγική Telenor διεξάγουν ήδη οικονομικό και νομικό έλεγχο στη Globul, είπε στο Reuters η πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Για τη βουλγαρική εταιρία, η οποία πωλείται παράλληλα με την εταιρία λιανικής Γερμανός, ενδιαφέρεται και η Deutsche Telekom.

Ωστόσο όπως εξηγεί η πηγή, «η Deutsche Telekom είναι στη διαδικασία περισσότερο για να δοθεί κίνητρο στους άλλους παίκτες να υποβάλουν σοβαρές προσφορές».

Τόσο η Globul όσο και ο ΟΤΕ αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Σύμφωνα με την πηγή, οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται έως τις 18 Μαρτίου και η όποια συμφωνία μπορεί να αναμένεται αργότερα το Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Δεύτερη πηγή, ωστόσο, με γνώση του θέματος είπε ότι ο ΟΤΕ ίσως ματαιώσει την πώληση μετά το ομολογιακό δάνειο 700 εκατ. ευρώ που εξέδωσε την Τετάρτη.

Η έκδοση κάλυψε μεγάλο μέρος των χρεών που θα πρέπει να αποπληρώσει ο ΟΤΕ φέτος, αίροντας τις δυσκολίες ρευστότητας της εταιρίας σε τέτοιο βαθμό που ίσως να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της χωρίς την πώληση της Globul, είπε η δεύτερη πηγή.

Ο ΟΤΕ ίσως θέλει να κρατήσει την Globul, μια από τις πλέον κερδοφόρες μονάδες του, προσθέτοντας ότι η ελληνική εταιρία θα συνεχίσει τη διαδικασία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις ανάλογα με τις προσφορές.

Η Globul συνεισφέρει περίπου το 7% των πωλήσεων του ομίλου αλλά 9% του λειτουργικού του κέρδους (EBITDA), μια και τα περιθώρια κέρδους της Globul κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα από ότι ο μέσος όρος του ομίλου (38% έναντι 34% περίπου).

«Για την ώρα, φαίνεται ότι πράγματα βαίνουν περισσότερο προς μια συμφωνία (πώλησης)», επέμεινε η πρώτη

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέσσερις εταιρείες διεκδικούν τη βουλγαρική θυγατρική του ΟΤΕ"

Παπαρήγα: «Ετοιμάζουν νομοσχέδιο που θα στείλει στην ανεργία χιλιάδες ναυτεργάτες»

«Την ίδια ώρα που τα αφεντικά της ελληνικής ναυτιλίας βρίσκονται στην πρώτη θέση παγκοσμίως, στην Ελλάδα ετοιμάζεται ένα νομοσχέδιο που θα στείλει στην ανεργία τις τελευταίες χιλιάδες ναυτεργατών, ύστερα από μια σειρά άλλων μέτρων με επίκεντρο την άρση του καμποτάζ» δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παρευρέθη στη συγκέντρωση των απεργών ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά, στον Άγιο Διονύσιο.

«Την ίδια ώρα που η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να επιλύσει το θέμα της επικοινωνίας με τα νησιά, ένα μεγάλο μέρος των νησιών μας αντιμετωπίζει πρόβλημα και τον χειμώνα, ακόμα και το καλοκαίρι, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κινούνται τα πλοία που φέρνουν συνάλλαγμα στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα» είπε η κ. Παπαρήγα.

Τέλος, η γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε «τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους αγρότες, μαζί με τους ναυτεργάτες, να δώσουν μια μάχη με κρίσιμη σημασία και, πάνω από όλα, με ταξική αλληλεγγύη γιατί, χωρίς αυτή, τα μέτρα θα περάσουν μια ώρα αρχύτερα και θα είναι πολύ πιο άγρια».


zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαρήγα: «Ετοιμάζουν νομοσχέδιο που θα στείλει στην ανεργία χιλιάδες ναυτεργάτες»"

Google: Πως διαχειρίζεται αιτήματα κυβερνήσεων για αποκάλυψη πληροφοριών

Η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι μια συνεχής ανησυχία για τους χρήστες του Διαδικτύου και η Google ανακοίνωσε λεπτομερώς πώς προσεγγίζει τα αιτήματα κυβερνήσεων για τα δεδομένα των χρηστών.

Αυτό περιλαμβάνει ένα νέο τμήμα, το οποίο η εταιρεία πρόσθεσε στο Transparency Report και δίνει απαντήσεις στους χρήστες σε ερωτήσεις του τύπου «Σε ποιες περιπτώσεις δεν θα με ενημερώσεις όταν η κυβέρνηση ζητά πληροφορίες για εμένα;»

(Η απάντηση είναι: η Google δεν μπορεί να σας ενημερώσει αν ο λογαριασμός σας είναι απενεργοποιημένος ή αν η εταιρεία απαγορεύεται από τον νόμο να το πράξει. Μερικές φορές αγωνιζόμαστε για να δώσουμε στους χρήστες προειδοποίηση για τα δεδομένα τους, επιδιώκοντας να μην παραβιάσουμε τα εντάλματα έρευνας).

Η Google βρίσκεται σε «τεντωμένο σκοινί», όταν πρόκειται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η εταιρεία συγκεντρώνει ένα τεράστιο όγκο δεδομένων σχετικά με τους χρήστες, που μπορούν να επιτρέψουν να καθορίσει την προσωπικότητα κάποιου, το πού βρίσκεται. τι του αρέσει κ.α. Οι πληροφορίες αυτές βοηθούν τη Google να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης και υπηρεσίες, αλλά απειλεί επίσης και την ανωνυμία στο διαδίκτυο. Έτσι οι κυβερνητικοί οργανισμοί βασίζονται όλο και περισσότερο στη Google για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες.

Η Google ανακοίνωσε ότι μαζί με το νέο τμήμα στην έκθεση διαφάνειας (Transparency Report), θα συνεχίσει να πιέζει για την ανανέωση των νόμων, όπως ο νόμος απορρήτου για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες στις ΗΠΑ. Επιπλέον, θα συνεχίσει τη «μακροχρόνια και αυστηρή διαδικασία για την αντιμετώπιση αυτού του είδους των αιτημάτων».
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας David Drummond η διαδικασία παροχής πληροφοριών προς διωκτικές αρχές και κυβερνήσεις έχει ως εξής:

- Η Google εξετάζει τα αιτήματα προσεκτικά για να βεβαιωθεί ότι είναι νόμιμα και σύμφωνα με τις πολιτικές της Google. Για να είναι έγκυρο ένα αίτημα, θα πρέπει να γίνει εγγράφως, να είναι υπογεγραμμένο από εξουσιοδοτημένο υπάλληλο και να έχει εκδοθεί εντός των ισχύοντων νομικών πλαισίων.

- Η Google αξιολογεί το πεδίο εφαρμογής του αιτήματος. Αν έχει μεγάλο εύρος, μπορεί να αρνηθεί την παροχή των πληροφοριών ή να επιδιώξει τον περιορισμό του αιτήματος. Ο Drummond σημείωσε ότι η Google το κάνει αυτό πολύ συχνά.
- Η Google ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με τη νομική απαίτηση κατά περίπτωση. Μερικές φορές δεν μπορεί, είτε επειδή νομικά απαγορεύεται είτε επειδή δεν έχουν επαληθευτεί τα στοιχεία επικοινωνίας του χρήστη.

- Η Google απαιτεί από τις κρατικές υπηρεσίες την παροχή σχετικού εντάλματος έρευνας για να παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης πληροφοριών ενός χρήστη και ιδιωτικού περιεχομένου που είναι αποθηκευμένο σε έναν λογαριασμό Google, όπως μηνύματα στο Gmail, έγγραφα, φωτογραφίες και βίντεο από το YouTube.

secnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Google: Πως διαχειρίζεται αιτήματα κυβερνήσεων για αποκάλυψη πληροφοριών"

Σε συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες

Σε συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες, οι οποίοι το μεσημέρι, παρουσία και της γενικής γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά, στον Αγ. Διονύσιο.

Ανάλογη συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και αύριο. Εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων στις ομιλίες τους δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ κάλεσαν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το χαρακτήρισαν ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει για τους Έλληνες ναυτεργάτες, ιδιαίτερα για όσους απασχολούνται στην επιβατηγό ναυτιλία, ενώ είπαν ότι ουσιαστικά καταργείται εκ βάθρων το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που αφορά, μεταξύ άλλων, τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων και τη δεκάμηνη απασχόληση.

Ανέφεραν, επίσης, ότι για τα ποντοπόρα φορτηγά πλοία κατεδαφίζεται πλέον ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μια και εισάγεται στον χώρο της ναυτικής εργασίας η διαδικασία σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας, που θα καταρτίζονται μεταξύ του πλοιοκτήτη και του Έλληνα ναυτικού, για ναυτολόγηση σε θέση κατώτερου πληρώματος.

Για νομοσχέδιο που θα στείλει στην ανεργία τις τελευταίες χιλιάδες των ναυτεργατών έκανε λόγο σε δήλωσή της η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Ο αγώνας των ναυτεργατών αφορά ιδιαίτερα και τους νησιώτες, για τους οποίους ο περιορισμός του χρόνου υποχρεωτικής δρομολόγησης των πλοίων θα οδηγήσει στη μείωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών κατά τους χειμερινούς μήνες και συνεπώς στην περαιτέρω απομόνωσή τους» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι «το υφιστάμενο σύστημα είναι μη βιώσιμο και σύντομα θα οδηγήσει στην απαίτηση από τις εταιρείες για νέες απολύσεις και μειώσεις αποδοχών, καθώς και υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων».

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περί επικείμενης δρομολόγησης πλοίου από την Κρήτη για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων έπειτα από συμφωνία, έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και τόνισε ότι τα πληρώματα όλων των πλοίων απεργούν κανονικά.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, σε επιστολή του προς την ΠΝΟ, έκανε έκκληση οι ναυτεργάτες να δείξουν διαλλακτικότητα στην εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για το θέμα της μεταφοράς ευπαθών αγροτικών προϊόντων σε ενδεχόμενη συνέχιση της απεργίας.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αναμένεται να συνεδριάσει αύριο προκειμένου να αποφασίσει για τη συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας είχε χθες συναντήσεις με τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας αλλά και με τους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης έκαναν κάποιες παρατηρήσεις, ωστόσο σε γενικά πλαίσιο το νέο πολυνομοσχέδιο φαίνεται να τους βρίσκει σύμφωνους.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, σε δήλωσή του, είπε ότι η μη διεξαγωγή των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών θα έχει σοβαρές συνέπειες για τους κατοίκους των νησιών, ενώ κάλεσε άμεσα τους ακτοπλόους να προχωρήσουν στην υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με τους ναυτεργάτες και να καταβληθούν προσπάθειες για πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων στους ναυτικούς.

Μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το ενδεχόμενο επίταξης των υπηρεσιών τους από την κυβέρνηση, είπαν ότι έχουν δοκιμαστεί από το συγκεκριμένο μέτρο στο παρελθόν, αλλά αυτό που θα πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή, όπως είπαν, είναι η απόσυρση συγκεκριμένων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου.

Την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, που ήταν σε ισχύ επί δύο χρόνια, είχε αποφασίσει τον Νοέμβριο του 2012 ο πρωθυπουργός Κ. Σαμαράς έπειτα από εισήγηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη.


zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες"

Πούλησαν στην Τουρκία νησί ! - Κρύβονται για να μην το ανακοινώσουν

Διαστάσεις μείζονος εθνικού σκανδάλου λαμβάνει το ξεπούλημα σε Τούρκους επιχειρηματίες οι οποίοι συνηθέστατα είναι "το μακρύ χέρι της ΜΙΤ", (αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε οι ίδιοι οι Τούρκοι που διαφημίζουν στη χώρα τους τα "θετικά" των τουρκικών επενδύσεων στο εξωτερικό) με πιο πρόσφατο "επίτευγμα" τη αγορά νησιού από Τούρκο επιχειρηματία! Ναι, αυτό που διαβάσατε είναι αληθινό:Πούλησαν σε Τούρκο ελληνικό νησί!

Και το ερώτημα είναι πιο νησί; Αν και αυτό μικρή σημασία έχει, εν τούτοις αν το νησί βρίσκεται στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο επάνω στις γραμμές περιπολίας των τουρκικών υποβρυχίων που προέρχονται από την βάση που διατηρούν στην Αλβανία;

Και ποιος ενέκρινε την πώληση του νησιού; Μήπως πρέπει να ενημερωθούν στο υπουργείο Τουρισμού ότι υπάρχουν και ειδικά δικαστήρια, αλλά και στρατοδικεία που θα πρέπει να λογοδτήσουν αν κάτι πάει στραβά για τα ελληνικά συμφέροντα στα ελληνοτουρκικά και κριθεί ότι π.χ. η τουρκική ιδιοκτησία στην μαρίνα της Μυτιλήνης έπαιξε πρακτόρικο ρόλο σε ένα "θερμό" επεισόδιο;

Έτσι, μετά το εξευτελιστικό ξεπούλημα των ελληνικών μαρίνων στον μεγάλο τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο, Doğus Grubu, τώρα, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Türkiye, ένα μεγιστάνας, αναφέρει ότι πρόεδρος γνωστής τουρκικής λέσχης, αγόρασε πρόσφατα και για πρώτη φορά ένα ελληνικό νησί για να το μετατρέψει, όπως υποστήριξε, σε τουριστικό παράδεισο, φυσικά με όλα τα οικονομικά οφέλη να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στην Τουρκία.

Το νέο αυτό σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, η πώληση αυτού του νησιού είναι η αρχή και νέων πωλήσεων ελληνικών νησιώτικων εκτάσεων στους Τούρκους .

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι Έλληνες αναγνώρισαν πως οι Τούρκοι είναι οι καλύτεροι πελάτες στις μεγάλες ευκαιρίες που εμφανίζονται συνεχώς στην ελληνική αγορά.

Ο ίδιος ο Έλληνας πρόεδρος της Eurοpean Travel Tours, (το ευρωπαϊκό τους μάρανε), Παύλος Σωτηρίου, δήλωσε χαρακτηριστικά στους Τούρκους ότι "Eνώ υπάρχουν περί τις δέκα ξένες εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά νησιώτικης γης στην Ελλάδα, (καθώς όλα πλέον ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας από την προδοτική κλίκα που μας κυβερνά), οι Τούρκοι φέροντα σαν οι πιο σοβαροί πελάτες και για τον λόγο αυτό προτιμούνται από την ελληνική κυβέρνηση και πληρώνουν όσοσ-όσο"!

Η διευθύντρια του Eurοpean Travel Tours, Κατερίνα Πάλα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι οι πιο σοβαροί πελάτες για αγορά ελληνικής τουριστικής γης και μάλιστα, όπως αποκάλυψε, οι Τούρκοι επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού έχουν ήδη ανοίξει επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων σε… 12 ελληνικά νησιά.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο περίφημος Τούρκος μεγιστάνας που πρώτος αγόρασε ελληνική νησιώτικη γη, η Κ.Πάλα δεν αποκάλυψε το συγκριμένο όνομα του προφανώς για ευνόητους λόγους.

Το ζήτημα είναι ποιο ελληνικό νησί αγόρασαν οι Τούρκοι; Όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr στις 21/01/2013 αγγελία πώλησης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα privateislandsonline.com έφερε να πωλούνται οι οι νησίδες Τοκμάκια στα ανοικτά του Μανταμάδου της Λέσβου, πολύ κοντά στην μικρασιατική ακτή με τιμή εκκίνησης τα 4.000.000 ευρώ.

Λεπτομέρεια: Οι βραχονησίδες όπως φαίνεται και στο χάρτη βρίσκονται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας απέναντι από την Β.Α ακτή της Λέσβου. Ελέγχουν το δίαυλο του νησιού με την μικρασιατική ακτή και κατά συνέπεια αποτελούν έδαφος υψηλού στρατηγικού ενδιαφέροντος.

Γράφαμε τότε ότι: "Προφανώς κάποιοι κύκλοι επεξεργάζονται την ανάδειξη και ενδεχομένως τον εποικισμό των βραχονησίδων του Ανατολικού Αιγαίου, με απώτερο στόχο την μείωση της ελληνικής κυριαρχίας καθώς σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο: "Σε ένα νησί αναγνωρίζεται υφαλοκρηπίδα μόνον όταν στο έδαφός του ασκείται έστω και μικρή οικονομική δραστηριότητα".

Μέχρι σήμερα, τα νησάκια ενοικιάζονταν από τους ιδιοκτήτες τους, σε βοσκούς. Βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τις ακτές της Λέσβου ενοικιάζονταν από τους ιδιοκτήτες τους σε βοσκούς. Η ομορφιά τους, αφήνει τους επισκέπτες άφωνους.

Πρόκειται για ομάδα μικρών νησιών ανατολικά της Λέσβου στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη κτηνοτροφία, το ψάρεμα και τον τουρισμό. Χαρακτηρίζονται από απόκρημνες και βραχώδεις ακτές).

Συγκεκριμένα πρόκειται για περισσότερα από 1,900 στρ. της περιοχής που καλύπτονται από τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας ΝΗΣIΔΕΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΣYΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΜΑΡΟΝΗΣIΩΝ, ΚIΔΩΝΑΣ, ΑΓIΟΣ ΓΕΩΡΓIΟΣ, ΓΛΑΡΟΝΗΣI, ΚΛΠ.).

Οι νησίδες Τοκμάκια πρωταγωνιστούσαν σε συγκεκριμένο σχέδιο για την αξιοποίηση πολλών βραχονησίδων του Αιγαίου στα μέσα της δεκαετίας του 90’.

Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 1995 η ελληνική κυβέρνηση μελετούσε ένα πρόγραμμα εποικισμού μικρονησίδων με κρατική επιδότηση. Ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα αποσκοπούσε στην ανάπτυξη μιας μορφής αγροτικού τουρισμού.

Και να πούμε και κάτι άλλο:Είναι γεγονος ότι με νόμο της κυβέρνησης Παπανδρέου, εξαιρέθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πιο συγκεκριμένα το ΓΕΝ από την κατάθεση γνωμοτότησης, η οποία μπορούσε να μπλοκάρει τέτοιου είδους πωλήσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή το ΓΕΝ ή το ΓΕΕΘΑ πρέπει να παρακολουθούν άπραγοι αυτό που συμβαίνει στην χώρα και να μην θέτουν ζητήματα εθνικής ασφάλειας...

defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » "Πούλησαν στην Τουρκία νησί ! - Κρύβονται για να μην το ανακοινώσουν"

Νεο μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου στη Δυτική Πελοπόννησο ανακάλυψε το Nordic Explorer


Νέα δεδομένα προκύπτουν από τις μέχρι στιγμής σεισμικές έρευνες της νορβηγικής εταιρείας PGS στο Ιόνιο και στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, με αποτέλεσμα το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer να επεκτείνει την θαλάσσια περιοχή των ερευνών του από τα αρχικά προγραμματισθέντα 8.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, στα 12.000 τ.χλμ. με αποτέλεσμα η έρευνα να ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.
Μϊα εξέλιξη που τροποποίησε το πρόγραμμα του ερευνητικού πλοίου ήταν η αίτηση της γαλλικής εταιρείας Total Group προς την ελληνική πλευρά να επεκταθούν οι έρευνες και να γίνουν ηχοβολισμοί σε μία πολύ συγκεκριμένη περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου.
Στην περιοχή αυτή όπου ενημερώσεις και κάποια στοιχεία που έχουν περιέλθει στα χέρια της εταιρείας από αμερικανικής πλευράς και από δορυφόρους, μιλάνε για πιθανή ύπαρξη ενός πολύ μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου, το οποίο θα μπορούσε να διπλασιάσει την ποσότητα των υπολογισμένων κοιτασμάτων του Ιονίου που κατά τις πλέον "ταπεινές" εκτιμήσεις δίνουν 250 εκατ. βαρέλια απολήψιμα με μέγιστη υπολογιζόμενη ποσότητα το 1 δισ. βαρέλια.
Δηλαδή μπορεί να φτάσει το συνολικό αποτέλεσμα και τα 2 δισ. βαρέλια που σημαίνει μια σειρά μεσαίας χωρητικότητας ενεργειακών πεδίων, αξίας 200 δισ. δολ με μέση υπολογιζόμενη τιμή ανά βαρέλι τα 100 δολ..
Την ίδια στιγμή, όμως, τα ευρήματα νότια της Κρήτης ανάγκασαν το ΠΕΚΑ να προσθέσει νέες γραμμές ηχοβολισμού και να πυκνώσει τα σεισμικά σε περιοχές νότια της Κρήτης, όπως αναφέρει το defencenet. Η γενική αντίληψη είναι ότι "Έχουμε πολύ ουσιαστικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα νότια της Κρήτης".
Το πλοίο πρόκειται να επιστρέψει σε μια περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου για να αλλάξει τα καλώδια μήκους 10 χλμ. που σέρνει πίσω του και τα οποία φέρουν τα ηχοβολιστικά μηχανήματα που απαιτούνται, προκειμένου να ρυθμιστούν ντα νυν ή να τοποθετηθούν νέα μηχανήματα ικανά να "κτυπηθούν" σε μεγάλο βάθος οι περιοχές στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου που έχει ζητήσει η Total.
Τα κρουστικά κύματα που εκτοξεύονται από τα ηχοβολιστικά μηχανήματα διαμερνούν τον πυθμένα και αναζητούν το κοίτασμα στα στρώματα των πετρωμάτων κάτω από την επιφάνεια του βυθού
Μέχρι στιγμής τα πιο πυκνά σεισμικά έχουν γίνει βορειοδυτικά της Κέρκυρας, όπου εκφράζεται η βεβαιότητα ότι συνεχίζεται το μεγάλο πετρελαιοφόρο κοίτασμα της Αλβανίας και της νότιας-δυτικής Αδριατικής που έχει δώσει σημαντικές ποσότητες πετρελαίου σε Αλβανία και Ιταλία. Επίσης έχουν γίνει έρευνες στην περιοχή της Κεφαλλονιάς, στον Πατραϊκό Κόλπο, στον Κυπαρισσιακό και στην περιοχή του Κατακόλου.
Ότι και να συμβεί, μέσα Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα του Nordik Explorer και θα ξεκινήσει άμεσα η ανάλυση των στοιχείων τα οποία θα πουληθούν εν συνεχεία στις εταιρείες που θα θελήσουν να προχωρήσουν σε γεωτρ'ησεις. Αν η διαδικασία πώλησης των στοιχείων ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο εικάζεται ότι είναι δυνατή η έναρξη αναγνωριστικών γεωτρήσεων ακόμα και μέχρι το τέλος του 2014.
Πάντως και πρώτα θετικά αποτελέσματα να έχουμε εντός του 2015 απαιτούνται συνολικά τρεις επιτυχημένες γεωτρήσεις για να μπορεί να οριοθετηθεί θετικά το κοίτασμα ή τα κοιτάσματα.
Μετά από την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, όμως και πριν να ξεκινήσει μετά παρέλευση περίπου πενταετίας από την οριοθέτηση του κοιτάσματος η εκμετάλλευσή του, μπορεί να αρχίσει άμεσα η οικονομική διαδικασία τιτλοποίησής του. Δηλαδή να "προ-πουληθεί" το κοίτασμα ή τα κοιτάσματα. Και αυτό μπορεί να ξεκινήσει, αν όλα πάνε καλά, περί το 2017.
Για τα οικονομικά-ενεργειακά δεδομένα, η χρόνος από σήμερα μέχι το 2017 είναι "μηδενικός". Aπλά να σημειώσουμε ότι συμπίπτει με την χρονική περίοδο που κατά ένα περίεργο τρόπου προσδιορίζουν όλοι οι ξένοι ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει να εξέρχεται από την κρίση και την ύφεση...

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Νεο μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου στη Δυτική Πελοπόννησο ανακάλυψε το Nordic Explorer"

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ 300 δημόσιοι υπάλληλοι


Τους 300 δημόσιους υπάλληλους που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό έχουν εντοπίσει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και πλέον είναι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, στο μικροσκόπιο έχουν μπει καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ που έχουν κάνει σε τράπεζες του εξωτερικού 33 εφοριακοί, 71 πολεοδόμοι και 18 δημ. υπάλληλοι που υπηρετούν σε άλλες υπηρεσίες. Οι υπόλοιποι 178 δημόσιοι υπάλληλοι θα ελεγχθούν και αυτοί ως προς τη νομιμότητα της κατοχής χρηματικών ποσών που έχουν βγάλει στο εξωτερικό αλλά αργότερα και αφού ολοκληρωθεί η έρευνα για τους συναδέλφους τους με τις μεγαλύτερες καταθέσεις που φτάνουν μέχρι  και το μισό εκατομμύριο ευρώ.
Για τα ευρήματα του ελέγχου έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ εξαιτίας των 33 εφοριακών που εντοπίστηκαν. Γι' αυτό το λόγο ζητά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να έχει πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τη πορεία της έρευνας καθώς και την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ 300 δημόσιοι υπάλληλοι"

7 μήνες περιμένουν περισσότεροι από 50.000 διακαιούχοι αναπηρικής σύνταξης



Λύση στην πολύμηνη αναμονή για αναπηρικές συντάξεις και προνοιακά επιδόματα

60.000 αναπηρικές συντάξεις που είχαν διακοπεί… θα περάσουν από την “κριτική επιτροπή”, μέχρις ότου να εξεταστούν οι δικαιούχοι τους από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας για να διαπιστωθεί αν εξακολουθούν να έχουν το ίδιο ποσοστό αναπηρίας με αυτό που τους είχε χορηγηθεί η αρχική σύνταξη για τα 3 πρώτα έτη.


Ανάσα σε περισσότερους από 50 χιλιάδες συνταξιούχους με αναπηρία αναμένεται να δώσει διάταξη προωθεί ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στο νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει τις επόμενες μέρες στη Βουλή, καθώς η λίστα αναμονής για την εξέταση των αναπήρων από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ υπερβαίνει πλέον τους 7 μήνες και μέσα στο διάστημα αυτό οι ανάπηροι καλούνται να ζήσουν και να καλύψουν τα καθημερινά τους έξοδα, όπως και τυχόν θεραπείες, χωρίς να έχουν σύνταξη.

Με τη νέα ρύθμιση επιδιώκεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα της αναστολής της χορήγησης της σύνταξης αναπηρίας ή του προνοιακού επιδόματος στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αναπηρία, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αναμονής για την επανεξέτασή τους από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές. 

Το περιεχόμενο της ρύθμισης, είχε αναπτύξει τον περασμένο Νοέμβριο στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Λακωνίας Φεβρωνίας Πατριανάκου. 

Όπως προκύπτει από αντίστοιχο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα εξακολουθεί να χορηγείται η σύνταξη αναπηρίας στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη του σχετικού δικαιώματός τους. Θα χορηγείται ακόμη για ένα εξάμηνο, δικαίωμα ιατρικής περίθαλψης, το οποίο θα παρατείνεται εφόσον διαρκεί η ασθένεια.

Αντίστοιχα, οι ασφαλισμένοι στους οποίους έχει διαγνωστεί ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% από την πρωτοβάθμια επιτροπή, θα λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της προσωριής σύνταξης χωρίς να χρειάζεται να αναμένουν, σε περίπτωση προσφυγής, τη δευτεροβάθμια υγειονομική κρίση. 

Επίσης, όσοι ασφαλισμένοι έχουν καταθέσει αίτηση χορήγησης σύνταξης λόγω αναπηρίας και έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη θα λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της προσωρινής σύνταξης. 

Δίνεται, τέλος, το δικαίωμα στους γιατρούς του Ειδικού Σώματος να αποφαίνονται για την επ΄ αόριστον διάρκεια της αναπηρίας εφόσον διαπιστώνουν ότι είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη, όπως π.χ. σε περιπτώσεις υπερηλίκων που λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας και είναι μονίμως κλινήρεις ή πάσχουν από άνοια, Αλτσχάιμερ κλπ.



Διαβάστε Περισσότερα » "7 μήνες περιμένουν περισσότεροι από 50.000 διακαιούχοι αναπηρικής σύνταξης"

Θα "μιλήσουν" τα όπλα των τρομοκρατών;

Άφωνα έχουν μείνει τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας από το εύρος του οπλισμού και του αριθμού, αλλά και της θρασύτητας των τρομοκρατών που επιχείρησαν την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στα τρία επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47 και τα τρία πιστόλια , ελπίζεται ότι θα "μιλήσουν" ενώ τα πέντα οχήματα που χρησιμοποίησε η δεκαμελής ομάδα των τρομοκρατών ερευνώνται εξονυχιστικά.

Αν και επισήμως δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι πληροφορίες λένε πως στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής επικρατεί αισιοδοξία πως οι 4 συλληφθέντες θα ανοίξουν το δρόμο για την εξιχνίαση της επίθεσης στο MALL. Ίσως το μυστικό να κρύβεται στο όσα κατέγραψαν οι κάμερες στα δυο τραπεζικά υποκαταστήματα στην κωμόπολη της Κοζάνης, τα οποία συγκρίνονται με τις εικόνες με κατέγραψαν οι 500 καμέρες του εμπορικού κέντρου.

Ο επονομαζόμενος και «τοξοβόλος» (ο εν λόγω κύριος που στις διαδηλώσεις πριν δύο χρόνια τόξευε με κανονικό τόξο και αιχμηρά βέλη τις δυνάμεις των ΜΑΤΟ μπροστά στην Βουλή και κανένας δεν τον ενοχλούσε) που τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, ένας επίσης καταζητούμενος για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση και δύο νεαροί φοιτητές από την Κοζάνη είναι οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στην Κοζάνη ή κάποια πόλη της βορειοδυτικής Ελλάδας οι δράστες διατηρούν κρησφύγετο στο οποίο κρύβουν οπλισμό και ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα τους. Παράλληλα, στην περιοχή έχουν μεταβεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τους δύο νομούς, στήνουν μπλόκα και ερευνούν κάθε πληροφορία που φθάνει στα κεντρικά της Ασφάλειας. Οι πληροφορίες λένε πως οι αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητα και των υπολοίπων έξι ληστών που διέφυγαν και αναζητούνται.

defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » "Θα "μιλήσουν" τα όπλα των τρομοκρατών;"

Ξένοι μάνατζερ στον ΕΟΠΥΥ


Η πρόταση προς την κυβέρνηση είναι η ομάδα διαχείρισης του έργου -όπως αποκαλείται- να διαθέτει συνολικά 15 στελέχη, έξι από το εξωτερικό και εν­νέα από την Ελλάδα. Ειδικότερα, στο σχέδιο δράσης που έχει υποβά­λει η Task Forceπροτείνεται να στεγαστεί μόνιμα στον ΕΟΠΥΥ ένα «γραφείο διαχείρισης έργου». Το γραφείο αυτό θα αποτελείται από:  
 -Διαχειριστή έργου (εμπειρογνώμονας - διεθνές υψηλόβαθμο στέλεχος σε βάση πλήρους απα­σχόλησης).
-Διαχείριση έργου / επι­κοινωνία (δύο εμπειρο­γνώμονες - τοπικά χαμηλόβαθμα στελέχη).
-Διοικητική υποστήριξη και χρηματοοικονομική διαχείριση του έργου (δύο εμπειρογνώμονες - τοπικά χαμηλόβαθμα στελέχη).
Επικεφαλής του έργου προτείνεται να αναλάβει στέλεχος από το εξωτε­ρικό με τουλάχιστον 10 χρόνια εμπειρίας στην ασφάλιση υγείας ως υψηλόβαθμο στέλεχος ή/και ως σύμβουλος. Ακόμη, θα πρέπει να έχει εμπειρία ως επικεφαλής ομάδας σε έργα με ιδιαι­τέρως μεγάλη πολιτική σημασία και σε έργο που διέπεται από τους κανονισμούς της Ε. Ε. Η γνώση της ελληνικής γλώσσας -όπως επισημαίνεται- θα θεωρηθεί προσόν...

Έργο του επικεφαλής θα είναι «η παροχή συνο­λικής ηγεσίας και ενσωμάτωσης των επιμέρους δραστηριοτήτων του έργου».Ακόμη, θα έχει στενή επικοινωνία με την ανώτερη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης. Θα φέρει την τελική ευθύνη για τακτικές αναφορές έργου που διέπονται από απαιτήσεις και μορφές που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με άλλα λόγια, θα πρόκειται για ένα είδος «διευθύνοντος συμβούλου», ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και θα λογοδοτεί τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Από το εξωτερικό θα προέρχεται και ο επονομαζό­μενος υπ
εύθυνος έργου (project manager). Αυτός πρέπει να έχει τουλάχιστον 8 χρόνια πρακτικής εμπειρίας στη διαχείριση πολύπλοκων έργων τε­χνικής βοήθειας ή παροχής συμβουλών και εμπειρία ως υπεύθυνος έργου σε έργα που διέπονται από τους κανονισμούς της Ε. Ε. Θα πρέπει να έχει γνώσεις στο πεδίο της ασφάλισης υγείας, ενώ και εδώ η γνώση της ελ­ληνικής γλώσσας θεωρείται προσόν.
Η πρόταση της Task Force έχει κατατεθεί στα τέλη Νοεμ­βρίου στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά δεν έχει κα­ταφέρει να κρύψει την απογοήτευσή της, καθώς -εμμέσως πλην σαφώς- μεταφράζεται σε αδυναμία της χώρας να διαχειριστεί τα του οίκου της. Οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να έχουν ληφθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς έως τα μέσα Μαρτίου θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για επαναδιατύπωση του μνημονίου.

Επενδυτής
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξένοι μάνατζερ στον ΕΟΠΥΥ"

Κύπριοι ανακριτές στην Ελλάδα για τον Ζήγρα

Τις επόμενες μέρες θα έρθουν στην Αθήνα  Κύπριοι ανακριτές για να πάρουν κατάθεση από τον προφυλακισμένο ξάδελφο του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαου Ζήγρα, μετά από εντολή του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», οι ανακριτές θα πάρουν κατάθεση από τον Ζήγρα για την υπόθεση με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και τον καταζητούμενο Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ

Ο Νίκος Ζήγρας, απολογούμενος στις ελλαδικές αρχές, είχε χαρακτηρίσει τους Μιχαηλίδη και Ζαγιάντ ως «φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς» στην υπόθεση με τις μίζες των πυραύλων TOR- MI.

Όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, ο κ. Μιχαηλίδης μετέφερε χρήματα μέσα σε σακούλες και τα παρέδιδε στον Ακη Τσοχατζόπουλο. Από την πλευρά του, ο κ. Μιχαηλίδης διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή του και κατέθεσε μήνυση κατά του Ζήγρα.


spirospero

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπριοι ανακριτές στην Ελλάδα για τον Ζήγρα"

Στα "χέρια" της Αlpha Bank η Εμπορική


Στα Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Emporiki Bank, από την Crédit Agricole στην Alpha Bank.

Με την υπογραφή της Συμβάσεως Αγοράς Μετοχών και την προσαρμογή που προέκυψε από τη συναλλαγή, η Crédit Agricole ολοκλήρωσε την κεφαλαιακή ενίσχυση της Εμπορικής καταβάλλοντας συνολικά 2,9 δισ. ευρώ και αγόρασε Ομόλογο εκδόσεως της Alpha Bank ύψους 150 εκατ. ευρώ μετατρέψιμο σε μετοχές. Το τελευταίο αποτελεί άμεση επένδυση στην Alpha Bank, συνεισφέροντας στα εποπτικά της κεφάλαια επιπλέον του μεταφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής.

Δημιουργείται ο δεύτερος σε μέγεθος χρηματοοικονομικός όμιλος στην Ελλάδα και η Alpha Bank τοποθετείται σε πρωτεύουσα θέση, με μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα περίπου 20% στις καταθέσεις και 24% στις χορηγήσεις. Ταυτόχρονα, η εστίαση των δύο Τραπεζών στην επιχειρηματική πίστη καθιστά το ενοποιημένο σχήμα σημείο αναφοράς στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Επίσης δημιουργούνται σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους. Η Alpha Bank αναμένει να επωφεληθεί από ετήσιες συνέργειες ύψους 200 εκατ.

Ο Πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος, δήλωσε:
«Η Alpha Bank αναλαμβάνει πρωτεύοντα ρόλο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα με τη συνένωση δύο Τραπεζών με μακρά παράδοση στον χώρο. Καθώς η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και διαφαίνονται οι πρώτες ενδείξεις αναστροφής του δυσμενούς οικονομικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί, το ενιαίο σχήμα θα συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας καθώς και στην ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος. Η συγχώνευση αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς για την Τράπεζα εν όψει της ανακεφαλαιοποιήσεώς της, στην οποία κύριο λόγο θα έχει η στήριξη των Μετόχων μας».

dailynews24
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα "χέρια" της Αlpha Bank η Εμπορική"

Αυτοί είναι οι 4 συλληφθέντες για τις ληστείες στην Κοζάνη

- Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των συλληφθέντων
- Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο δικηγόρος του Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας
- Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη
- Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες πρόκειται για φίλο του Γρηγορόπουλου που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια
- Στον εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες, δύο από τους οποίους αναζητούνταν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ''Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς''
- Έβριζαν και φώναζαν ''ζήτω η αναρχία''

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό της Κοζάνης.

Πρόκειται για τους ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής


ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττική 



ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής 



ΡΩΜΑΝΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής 



Στην κατοχή των συλληφθέντων ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη και ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριου βρέθηκαν πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας.

Συγκεκριμένα βρέθηκε:
1. Το υπ’ αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής 



2. Tο υπ’ αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα. 



Επίσης, σε βάρος του ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη έχουν εκδοθεί Εντάλματα Σύλληψης, για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ομοίως, σε βάρος του ΠΟΛΙΤΗ Δημητρίου έχουν εκδοθεί Εντάλματα Σύλληψης για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε βάρος των τεσσάρων προαναφερομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης. 

Οι τέσσερις δράστες οδηγήθηκαν το απόγευμα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη. Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν έως την Τετάρτη στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης. Μετά τις απολογίες τους, οι δύο εκ των τεσσάρων που καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των ενταλμάτων. 

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης από το kozan.gr όπου οι συλληφθέντες φωνάζουν "Zήτω η αναρχία"




Ο φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του φέρεται να είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες.

Σχετικά με την εμπλοκή του φίλου του Γρηγορόπυλου ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξέδωσε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

"Με πολύ μου λύπη πληροφορήθηκα την εμπλοκή του νεαρού Νικολάου Ρωμανού στην υπόθεση των ληστειών στην Κοζάνη.
Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι θεωρούσα και θεωρώ τόσο την υπόθεση Γρηγορόπουλου – Κορκονέα, όσο και την χθεσινή υπόθεση των ληστειών της Κοζάνης, όπου φέρεται να συμμετέχει ο Νικόλαος Ρωμανός, ανθρώπινες τραγωδίες, όπου τόσο οι δράστες, όσο και τα θύματα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο λεπτομέρειες ενός ανθρωποφάγου συστήματος, που την μια φορά, γιατί έτσι το συμφέρει σε δικαιώνει, και την άλλη επειδή πάλι έτσι το συμφέρει σε κονιορτοποιεί.
Δεν θα πάρω θέση. Εγώ στην υπόθεση Κορκονέα – Γρηγορόπουλου δεν έκανα τίποτα άλλο παρά να βοηθήσω την δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση, πιστεύοντας ότι ο εντολέας μου, αστυνομικός των 600 ευρώ, πατέρας τριών ανηλίκων τέκνων, ηλικίας 2, 4 και 6 ετών, δεν ήταν ένας ψυχρός δολοφόνος, όπως τον είχαν προκαταδικάσει, κορυφαίοι πολιτικοί ταγοί που τότε τα Μ.Μ.Ε τους τιμούσαν και κονιορτοποιούσαν τον εντολέα μου, ενώ σήμερα τα ίδια Μ.Μ.Ε. τους αποκαλούν «προδότες» που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ, αλλά ένας τραγικά άτυχος άνθρωπος.
Την ίδια θέση κρατώ και σήμερα, σεβόμενος την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τον πόνο της οικογένειας του και συμμερίζομαι επίσης τον πόνο και την αγωνία, ολόκληρης της οικογένειας Νάσιουτζικ για την εμπλοκή ενός ευαίσθητου κοινωνικά και συναισθηματικά παιδιού, όπως ο Νίκος Ρωμανός, στην δύνη τέτοιων επιλογών που οδηγού ευαίσθητα και αξιόλογα παιδιά, οι ψυχροί καθοδηγητές τους, οι οποίοι σημειωτέον πάντοτε μένουν στο σκοτάδι.
Με την ίδια φιλοσοφία ζωής που υπερασπίστηκα τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, με την ίδια φιλοσοφία ζωής θα υπερασπιζόμουνα και τον Νικόλαο Ρωμανό".


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συλληφθείς ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των δύο αστυνομικών για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, που άναψε τη σπίθα για τα τρομακτικά επεισόδια που συγκλόνισαν την Αθήνα.

Η αποκάλυψη αυτή βέβαια δεν μπορεί να συνδεθεί και να ρίξει σκιές στον δολοφονημένο Αλέξη Γρηγορόπουλο.Και πολύ περισσότερο κανείς δεν μπορεί να ''παίξει'' με σενάρια τρομοκρατίας για τότε, αφού το δεκέμβρη του 2008 τόσο ο αδικοχαμένος Αλέξης όσο και ο συλληφθείς φίλος ήταν μόλις 16 ετών.

Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» και ένα ακόμη από τα καταζητούμενα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είναι μεταξύ των 4 συλληφθέντων της κινηματογραφικής διπλής ληστείας του Βελβεντού Κοζάνης. Πρόκειται για φοιτητές από Αθήνα και επαρχία ηλικίας 24 έως 30 χρόνων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πλαστές ταυτότητες, και τη στιγμή της σύλληψης υποστήριζαν ότι δεν αναγνωρίζουν την εξουσία των αστυνομικών και αρνούνταν να πουν το οτιδήποτε στους αστυνομικούς.

Κι οι δύο είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο το περασμένο καλοκαίρι. Οι άλλοι δύο είναι σπουδαστές στην Κοζάνη που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Εύλογα πλέον οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνούν αν ανάμεσα στους καταζητούμενους ληστές στον Βελβεντό είναι και άτομα που συμμετείχαν στην βομβιστική επίθεση στο Μall ή σε άλλες ανάλογες επιθέσεις στην Αττική. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή και το απόγευμα στον εισαγγελέα, ενώ σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, οι δράστες ήταν συνολικά 8 και έδρασαν ως εξής: δύο άτομα, που φορούσαν κουκούλες, έσπασαν με τσεκούρι την τζαμαρία της Αγροτικής και αφού μπήκαν μέσα άρπαξαν με την απειλή όπλων 175.940 ευρώ, ενώ ένας συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα της τράπεζας.

Ταυτόχρονα, δύο άλλα άτομα, μπήκαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, από την κεντρική είσοδο και με την απειλή όπλων άρπαξαν 4.020 ευρώ, ενώ ένας συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα του Ταμιευτηρίου.

Παράλληλα ένα έβδομο οπλισμένο άτομο, βρισκόταν σε κοντινή απόσταση έχοντας οπτική επαφή με την Αγροτική Τράπεζα και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Όταν οι ληστές ολοκλήρωσαν το έργο τους, έφυγαν με δύο αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν σε φορτηγάκι. 

Στη συνέχεια, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Κοζάνης - Βέροιας και εξανάγκασαν τον οδηγό του (οδοντίατρος στο επάγγελμα) να επιβιβαστεί στην κλούβα μαζί με τρεις από τους δράστες. Οι υπόλοιποι τέσσερις επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του οδοντιάτρου και κατευθύνθηκαν προς τη Βέροια.

Αστυνομικοί που είχαν στήσει μπλόκα, εντόπισαν το φορτηγάκι να κινείται με κατεύθυνση προς Βέροια και μετά απο καταδίωξη ακινητοποιήθηκε μέσα στην πόλη. Ένας από τους δράστες απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο, ωστόσο, συνελήφθησαν και οι τρεις δράστες και απελευθερώθηκε ο οδοντίατρος. Στην κατοχή των δραστών βρεθήκαν και κατασχέθηκαν δυο καλάσνικοφ , ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion , μια επαναληπτική καραμπίνα, ένα πιστόλι zastava και ένα πιστόλι Beretta .

Νωρίτερα, κοντά στην Εθνική οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Πολυμύλου, εντοπίστηκε το φορτηγάκι “ασθενοφόρο” που περίμενε στο σημείο τους υπόλοιπους. Οταν ο οδηγός του οχήματος κατάλαβε τους αστυνομικούς, ανέπτυξε ταχύτητα και μετά απο καταδίωξη οι αστυνομικοί τον εγκλώβισαν σε χώρο των ορυχείων της Δ.Ε.Η στην Πτολεμαΐδα. 

Ο δράστης βγήκε από το φορτηγάκι με το καλάσνικοφ που είχε μαζί του, επιχείρησε να βάλει φωτιά στο όχημα αλλα συνελήφθη απο τους αστυνομικούς. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοί είναι οι 4 συλληφθέντες για τις ληστείες στην Κοζάνη"

Περικοπές στρατιωτικών: 57% μείωση σε "μαχητές του Αιγαίου",με 4500 ώρες πτήσης!!!

Τα όσα με αριθμούς περιγράφει απόστρατος πτέραρχος στο Onalert,για τις περικοπές που έχουν επιβληθεί στους στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους είναι συγκλονιστικά.

Ειδικά για τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας,που έχουν χιλιάδες ώρες πτήσης σε μαχητικά αεροσκάφη, ανθρώπους που έπαιζαν τη ζωή τους κάθε μέρα ,για χρόνια πολλά, κορώνα γράμματα η μείωση του 57% (!!!) δείχνει την αναλγησία των κυβερνώντων! 

Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους και είναι βέβαιο ότι όσοι έλαβαν αυτές τις αποφάσεις ,αλλά και όσοι έδωσαν αμαχητί την συγκατάθεσή τους για να υλοποιηθούν θα πρέπει τουλάχιστον να ντρέπονται.

Διαβάστε τι γράφει ο πτέραρχος ε.α:
“Η εξέλιξη της σύνταξης ενός αντιπτέραρχου ιπτάμενου με 4500 ώρες στον αέρα εκ των οποίων οι 3500 σε μονοθέσια μαχητικά και από αυτές οι 600 σε πραγματικές αναχαιτίσεις και εμπλοκές με τουρκικά μαχητικά και άλλα,ημέρα και νύκτα,για την τιμή της πατρίδας μας:
1]αποδοχές τον Μάϊο του 2009. 2750 το μήνα καθαρά συν 5600 τον χρόνο δώρα.

2]τον Σεπτέμβριο του 2010, 2450 ευρώ.

3]τον Δεκέμβριο του 2011, 2197 ευρώ.

4]τον Δεκέμβριο του 2012, 2090 ευρώ.

5] Ιανουάριος του 2013, 1920 ευρώ.

6]Τον Φεβρουάριο του 2013, 1420 ευρώ!!!

Και φυσικά απο το 2010 χωρίς δώρα.

Αν κάνεις λογαριασμό οι μειώσεις ειναι 57%!
Μπορεί κάποιος να μου πει έναν άλλο συνταξιούχο του ευρύτερου δημόσιου τομέα ,που να έχει υποστεί αυτές τις μειώσεις;

Ένας συνταξιούχος της Βουλής τι έχει χάσει,για παραδειγμα.

Όμως δεν έχουμε παράπονο ,μας έχουν μείνει πλούσια τα αυχενικά σύνδρομα και οι κακωσεις στη μέση “τοις κεινών ρήμασι πειθόμενοι”.

Ευτυώς που η πατρίδα δεν ταυτίζεται ,ως έννοια με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες”.    


onalert


Διαβάστε Περισσότερα » "Περικοπές στρατιωτικών: 57% μείωση σε "μαχητές του Αιγαίου",με 4500 ώρες πτήσης!!!"

Το «λάθος» του ΔΝΤ ανοίγει νέο κύκλο συζητήσεων για το πρόγραμμα

Ένας νέος γύρος προβληματισμού έχει ανοίξει μετά την ομολογία του ΔΝΤ  ότι είχε υποεκτιμήσει τις επιπτώσεις του Μνημονίου στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

Για το θέμα ρωτήθηκε από το ΒΗΜΑ 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι η διαβούλευση είναι συνεχής. «Όσο φέρνουμε αποτελέσματα αλλάζουν και οι όροι» εξήγησε, φέρνοντας ως παράδειγμα το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση.  

«Πρώτα και πάνω από όλα πρέπει να υλοποιήσουμε το σχέδιο που αφορά την ανεξαρτησία της χώρας. Μην ξεχνάτε ότι το ισοζύγιό μας πρέπει να γίνει θετικό ή τουλάχιστον να ισορροπήσει» συνέχισε.

Η Δημοκρατική Αριστερά που στηρίζει την κυβέρνηση ζήτησε από το ΔΝΤ να κοστολογήσει με ακρίβεια τις συνέπειες από το λάθος στον «πολλαπλασιαστή» του μνημονιακού προγράμματος, προκειμένου οι συνέπειες αυτές «να αποτελούν κρίσιμο μέγεθος στις επόμενες διαπραγματεύσεις για την εκτέλεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και την πορεία της οικονομίας».

«Η ομολογία του ΔΝΤ για το σοβαρό λάθος στον 'πολλαπλασιαστή' του μνημονιακού προγράμματος επιβεβαιώνει τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν για τις πολιτικές οι οποίες ακολουθήθηκαν στη χώρα. Πολιτικές που σε συνδυασμό με τα εσωτερικά αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας επέφεραν υψηλούς δείκτες ύφεσης και ανεργίας, αλλά και μεγάλες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Χαρακτηριστικός ήταν και ο τίτλος του γαλλικού περιοδικού Marianne, πριν από λίγες μέρες: «Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης» έγραφε το περιοδικό και συνέχιζε:

«Πρόκειται για την απίστευτη ομολογία! Ο Μπλανσάρ (επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ) αναγνωρίζει αυτό που κάθε πολίτης μπορούσε να αντιληφθεί περπατώντας για λίγο στις ρημαγμένες από τη λιτότητα αγορές των πόλεων της νότιας Ευρώπης».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν με άρθρο του στους Times της Νέας Υόρκης.  

Ο Κρουγκμαν δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η έρευνα του Μπλανσάρ είναι παραδοχή εκ μέρους του ΔΝΤ ότι το Ταμείο δεν γνωρίζει τι κάνει.

«Το Ταμείο», εξηγεί, «ήταν στην πραγματικότητα περισσότερο συγκρατημένο για τη λιτότητα από ό,τι άλλοι μείζονες παίκτες […] και πρέπει να του αναγνωριστεί ότι είναι πρόθυμο να επανεξετάσει τη θέση του υπό το φως των δεδομένων».

«Στην πραγματικότητα», καταλήγει ο Κρουγκμαν «βιώσαμε μία κολοσσιαία αποτυχία της οικονομικής πολιτικής και πάρα πολλοί από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την αποτυχία και παραμένουν στην εξουσία και αρνούνται να μάθουν από τις εμπειρίες».

Σύμφωνα με τα Νέα, πηγές στον ακαδημαϊκό και τον τραπεζικό χώρο υποστηρίζουν ότι χρειάζεται μια νέα συμφωνία εξ αρχής, ενώ άλλοι θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν επιμέρους διαπραγματεύσεις για μέτρα που δεν αποδίδουν ή είναι εμφανώς άδικα.

Οσον αφορά την ύφεση και το λάθος του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επισημαίνει τα εξής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Το λάθος έχει ήδη ληφθεί υπόψη στο πρόγραμμα. Όταν η ύφεση είναι μεγαλύτερη θα μπορούμε να αναπροσαρμόζουμε τον στόχο του ελλείμματος. Αυτό έγινε άλλωστε ήδη και το 2012, όταν το πρωτογενές έλλειμμα προβλεπόταν να κλείσει στο 1% του ΑΕΠ αλλά τελικά, λόγω μεγαλύτερης ύφεσης, έφτασε στο 1,5% του ΑΕΠ και οι εταίροι μας το έκαναν δεκτό.

» Επιπλέον αυτό το γεγονός, της μεγαλύτερης ύφεσης, είναι που οδήγησε τους εταίρους μας στην απόφαση για περαιτέρω μείωση του χρέους».

Οι ειδικοί στους οποίους απευθύνθηκε η εφημερίδα αναφέρουν ως παράδειγμα κάποια θέματα που θα μπορούσαν να επανεξεταστούν, όπως τον εξορθολογισμό των φόρων, ιδίως στον τομέα των ακινήτων, την ενίσχυση του αναπτυξιακού σκέλους του προγράμματος μέσω της ενίσχυσης των δαπανών που τονώνουν την οικονομία, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στο θέμα των ακινήτων, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι κυβερνητικοί εταίροι αναμένεται να συμφωνήσουν για το αφορολόγητο.

Οι τελικές αποφάσεις δεν πρόκειται να ανακοινωθούν πριν τη νέα συνάντηση εκπροσώπων των κυβερνητικών εταίρων με το οικονομικό επιτελείο.

Οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης

Το mea culpa του ΔΝΤ προκαλεί αντιδράσεις και στα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Ο Νότης Μαριάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε το Σάββατο ότι «τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνητικών συνεταίρων δεν πείθουν πλέον κανέναν, καθώς ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά ποιοι εφαρμόζουν το αποτυχημένο μνημόνιο και ποιοι απέρριπταν εδώ και μήνες την πρόταση των ΑΝΕΛ να αποζημιώσει η Τρόικα την πατρίδα μας για την οικονομική διάλυση που της επέφερε.»

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καλεί το λαό να μην αποδεχθεί τον εμπαιγμό περί «λάθους» του ΔΝΤ.
«Το ΔΝΤ, όπως και η ΕΕ, συμφωνούν και προωθούν τα βάρβαρα μέτρα παντού, ανεξάρτητα από το επίπεδο του χρέους και του ελλείμματος. Άλλωστε, ανεξάρτητα από το όποιο 'λάθος' ισχυρίζεται ότι έκανε το ΔΝΤ, συνεχίζει το ίδιο τροπάρι ότι τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν» επισημαίνει.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Το «λάθος» του ΔΝΤ ανοίγει νέο κύκλο συζητήσεων για το πρόγραμμα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news