facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Το μεγάλο... ψέμα της ΔΕΗ για το κοινωνικό τιμολόγιο


Αναμφίβολα, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ έχει καλύτερες χρεώσεις σε σχέση με το κανονικό τιμολόγιο και αν το δικαιούστε, καλό είναι να εγγραφείτε. Όμως, μην περιμένετε…θαύματα. Οι εκπτώσεις του -42% που υπόσχονται είναι απόρροια…marketingκαι τίποτα περισσότερο. Για τους περισσότερους, οι εκπτώσεις μετά την προσθήκη ΦΠΑ, ειδικών τελών κλπ, θα είναι ακόμη και…μονοψήφιες.

Η απόφαση του αρμόδιου υπουργού για τον τρόπο υπολογισμού του Κοινωνικού Τιμολογίου, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ μόλις στις 24 Ιανουαρίου και έτσι μάθαμε τις λεπτομέρειες της «κοινωνικής παροχής» που ανακοινώθηκε μετά βαίων και κλάδων για να υπερκαλύψει την νέα αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο μας τα λένε. Για παράδειγμα, ακόμη και αν κάποιος ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, κινδυνεύει να… απενταχθεί αν ξεπεράσει τα επιτρεπόμενα όρια κατανάλωσης. Σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει το κανονικό τιμολόγιο και εκεί που ο καταναλωτής θα πάει για μαλλί, θα βγει τελικώς…κουρεμένος. Δεν μας είπαν επίσης, ότι αυτός που θα ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, θα πληρώνει ακόμη και… 8 φορές μεγαλύτερο πάγιο σε σχέση με αυτόν που πληρώνει με βάση το κανονικό τιμολόγιο. Και δεν μας είπαν και άλλα πολλά τα οποία έχουν ως εξής:
Όσα δεν μας λένε για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
  1. 1.Το εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη είναι πάντοτε το οικογενειακό. Άρα συνυπολογίζονται και τα εισοδήματα της συζύγου.
  2. 2.Για το αν πληροί κάποιος το εισοδηματικό κριτήριο, δεν εξετάζεται μόνο το πραγματικό εισόδημα αλλά και το τεκμαρτό. Έτσι, αν κάποιος έχει ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο στο όνομά του, κινδυνεύει να χάσει το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
  3. 3.Χρειάζεται προσοχή με την κατανάλωση. Αν ξεπεράσει κάποιος τα προβλεπόμενα όρια, τότε το σύνολο της κατανάλωσης θα χρεωθεί με το κανονικό (ακριβό) τιμολόγιο της ΔΕΗ και όχι με το μειωμένο. Μάλιστα, η ΔΕΗ θα παρακολουθεί την κατανάλωση σε ετήσια βάση. Αν ο μέσος όρος του έτους υπερβαίνει το όριο που έχει τεθεί, τότε θα ισχύσει η κανονική χρέωση. Δηλαδή, ένας άνεργος για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών με εισόδημα έως 12.000 ευρώ, μπορεί να καταναλώνει 1500 Kwhτο τετράμηνο (ή 6000 KWhσυνολικά) εκμεταλλευόμενος τη χαμηλή χρέωση. Αν σπάσει το φράγμα των 1500 KWhανά τετράμηνο τότε… αντίο έκπτωση
  4. 4.Για να εντοπιστεί αν τηρείται ή όχι το όριο κατανάλωσης του κοινωνικού τιμολογίου, δεν λαμβάνεται υπόψη η κατανάλωση που γίνεται στις ώρες που ισχύει το νυκτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Άρα, και οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου, έχουν κάθε συμφέρον να ενεργοποιήσουν το νυχτερινό τιμολόγιο αν δεν το έχουν ήδη κάνει και να μεταφέρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της κατανάλωσης στις ώρες εφαρμογής του νυχτερινού.
  5. 5.Το Κοινωνικό Τιμολόγιο έχει πολλαπλάσιο πάγιο σε σχέση με το κανονικό. Έτσι, αν δικαιούχος καταναλώνει 1000 Kwh, θα πληρώνει 11,13 ευρώ ως πάγιο (αν έχει μονοφασική παροχή και 22,2 ευρώ αν έχει τριφασική. Το κανονικό τιμολόγιο επιβάλλει πάγια 1,52 και 4,33 ευρώ αντίστοιχα.
Από τη θεωρία στην πράξη
Κάνοντας τις απαραίτητες συγκρίσεις ανάμεσα στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ και το Κοινωνικό Τιμολόγιο 1 (σ.σ είναι αυτό στο οποίο εντάσσονται στο οποίο εντάσσονται εργένηδες με χαμηλό εισόδημα, και οικογένειες με παιδιά εφόσον πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια) προκύπτουν τα εξής. Θα διαπιστώσετε από τον σχετικό πίνακα ότι οι εκπτώσεις είναι μονοψήφιες:
Κατανάλωση   (σε KWh)Κανονικό τιμολόγιο
Κοινωνικό τιμολόγιο 1
Διαφορά
40060,6555,98-7,70%
50074,1968-8,34%
60087,7280,01-8,79%
700101,2692,03-9,12%
800114,8104,04-9,37%
900145,36140,18-3,56%
1000160,79153,82-4,33%
1100176,22167,47-4,97%
1200191,65181,11-5,50%
1300207,08194,75-5,95%
1400222,51208,39-6,35%
1500237,94222,03-6,69%

fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Το μεγάλο... ψέμα της ΔΕΗ για το κοινωνικό τιμολόγιο"

ΥΠΟΙΚ: Αναλογική η επιβάρυνση από τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Η αναλογική φορολογική επιβάρυνση ανάλογα με την ακίνητη περιουσία του φορολογούμενου και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης για την δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών είναι το πρωταρχικό μέλημα του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ενόψει των τελικών αποφάσεων για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «φοροκαταιγίδα» στην ακίνητη περιουσία, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι δεν έχει καταλήξει ακόμη στο τελικό σενάριο που θα προκύψει μετά από διαβούλευση με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου φόρου θα είναι τα εξής:

Ο ένας και μοναδικός φόρος που θα νομοθετηθεί, θα αντικαταστήσει και θα ενσωματώσει όλους τους υπάρχοντες. Δηλαδή θα είναι ένας ενιαίος φόρος, ο οποίος θα εξορθολογίσει το σύστημα φορολόγησης των ακινήτων.

1) Ανεξάρτητα από το σενάριο που θα επιλεγεί, ο φόρος θα χαρακτηρίζεται από την αναλογική φορολογική επιβάρυνση σε σχέση με την περιουσία του φορολογουμένου. Δηλαδή ο νέος φόρος θα αυξάνεται προοδευτικά ανάλογα με την περιουσία του φορολογουμένου.

2) Διεύρυνση της φορολογικής βάσης έτσι ώστε να κατανεμηθούν τα φορολογικά βάρη δικαιότερα.

Η διαφορά στα έσοδα του 2013, ανάμεσα στα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν από το υπόλοιπο του ειδικού τέλους ακινήτων του 2012 και τον ΦΑΠ προηγούμενων ετών, θα προκύψει από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αναλογική επιβάρυνση αναφορικά με το μέγεθος της ακίνητης περιουσίας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης που μετέχει στην επιτροπή ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι η φορολογία των ακινήτων δεν θα αρχίζει από το πρώτο ευρώ, τονίζοντας ότι πιο πιθανό είναι το αφορολόγητο να οριστεί στις 50.000 ή 100.000 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ζητούν από το υπουργείο ο νέος φόρος να επιβληθεί επί των πραγματικών τιμών της αγοράς και όχι επί των αντικειμενικών που έχουν καθοριστεί πριν τη μεγάλη πτώση των τιμών, ενώ διατυπώνουν την αντίθεσή τους για μια φορολόγηση κλειστών κατοικιών και μικροϊδιοκτητών που βαρύνονται με στεγαστικό δάνειο.

e-go

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ: Αναλογική η επιβάρυνση από τον ενιαίο φόρο ακινήτων"

Έτοιμος ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα

Στην πλήρη αναθεώρηση του πλαισίου για την αυθαίρετη δόμηση με την παροχή κινήτρων προς τους πολίτες ώστε να ξαναπληρώσουν, προχωρεί η κυβέρνηση, τρία σχεδόν χρόνια μετά το νόμο για τους ημιυπαίθριους και ενάμιση χρόνο μετά τον τελευταίο νόμο Παπακωσταντίνου (4014) για τα αυθαίρετα.

Κοινή συνισταμένη όλων ήταν η εισπρακτική λογική που δίχως αμφιβολία αποτυπώθηκε στην προχειρότητα με την οποία συντάχθηκαν οι νόμοι αλλά και στις δεκάδες ερμηνευτικές εγκυκλίους που τους συνόδευσαν προκαλώντας δυσλειτουργίες στην αγορά των ακινήτων.

Τις νέες ρυθμίσεις που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, με την υπόσχεση ακόμη και να δώσει οριστικούς τίτλους νομιμότητας, παρουσιάζει αυτή την ώρα στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να ενημερωθούν τα κόμματα και να καταθέσουν τις απόψεις τους μέσα από ένα ανοιχτό διάλογο που θα οδηγήσει σε ένα νέο νόμο για την αυθαίρετη δόμηση, με τις εξής βασικές κατευθύνσεις:

-Η κωδικοποίηση της νομοθεσίας περί αυθαιρέτων σε ένα ενιαίο κείμενο που θα ενσωματώνει τις εγκυκλίους της διοίκησης και θα σέβεται την νομολογία του ΣτΕ

-Η κατηγοριοποίηση των αυθαιρεσιών και η ταξινόμηση της βαρύτητας κάθε παράβασης, ώστε να αποκατασταθούν οι ανισότητες και να εμπεδωθεί το κράτος δικαίου

-Η θεσμική θωράκιση και ενίσχυση της νομικής «κόκκινης γραμμής» για την ύπαρξη αυθαιρέτων, με στόχο την κατοχύρωση του χρονικού σημείου ύστερα από το οποίο δεν θα γίνει, επ’ ουδενί, δεκτή οποιαδήποτε αυθαιρεσία.

-Η καταγραφή των αυθαιρέτων, με παροχή διευκολύνσεων στους πολίτες, ώστε να μπορεί να αποτυπωθεί και να υπολογισθεί το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, με τρόπο ανταποδοτικό και όχι εισπρακτικό (π.χ τράπεζα γης)

-Η όσο το δυνατόν καλύτερη νομική θωράκιση των διαμορφούμενων διατάξεων

Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι μετά την ακρόαση των βουλευτών και την καταγραφή απόψεων και προτάσεων, να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του σχεδίου νόμου, το οποίο θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση και κατόπιν θα ψηφιστεί στη Βουλή μέσα στην Άνοιξη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Έτοιμος ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα"

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν δημοσιεύματα στον Τύπο για σοβαρά προβλήματα, λόγω παλαιότητας που παρουσιάζουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες τα οχήματα του ΕΚΑΒ είναι επικίνδυνα λόγω παλαιότητας και επίσης ότι εμφανίζουν συχνότατα βλάβες με αποτέλεσμα να καλύπτονται με δυσκολία οι ανάγκες των διακομιδών ασθενών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ένα στα τέσσερα οχήματα δεν λειτουργούν λόγω βλαβών, καθώς, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα που θα ερευνηθούν, κάθε ασθενοφόρο έχει διανύσει τουλάχιστον 600 με 700 χιλιάδες χιλιόμετρα και βρίσκεται σε λειτουργία ολόκληρο το 24ωρο.

Είναι ενδεικτικό ότι οι εμπειρογνώμονες που αξιολόγησαν το πρόσφατο δυστύχημα με το ασθενοφόρο στην Κρήτη, με δύο νεκρούς εργαζομένους στο ΕΚΑΒ, κατέληξαν ότι οι επιβαίνοντας θα είχαν γλυτώσει αν το όχημα ήταν σε καλύτερη κατάσταση και είχαν αποκατασταθεί σοβαρές βλάβες που εμφάνιζε.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από την Τροχαία Αττικής, η οποία έλαβε εντολή από την Εισαγγελέα να διενεργήσει τεχνικούς ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί η ύπαρξη βλαβών αλλά και οι τρόποι αποκατάστασής τους.

Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διαπιστωθεί αν με το πρόβλημα των οχημάτων τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η υγεία των μεταφερομένων προσώπων, αλλά και των πληρωμάτων των ασθενοφόρων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ"

ΤτΕ: Τα καρτέλ κρατούν ψηλά τις τιμές στη βενζίνη

Καρτέλ και ολιγοπώλια στην αγορά των υγρών καυσίμων κρατούν τις τιμές της βενζίνης στα ύψη αναφέρει έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2005 – Ιουλίου 2012.

“Η ανάλυση δείχνει ότι η προσαρμογή των εγχώριων λιανικών τιμών της βενζίνης είναι ασύμμετρη. Το εύρημα αυτό πιθανώς καταδεικνύει την επιχειρηματική στρατηγική που ακολουθούν οι πωλητές της βενζίνης, με στόχο να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους: Καθυστερούν να μειώσουν τις λιανικές τιμές της βενζίνης όταν η διεθνής τιμή του πετρελαίου πέφτει, ενώ αντίθετα σπεύδουν να τις αυξήσουν όταν αυτή ανεβαίνει”.

“Συνάγεται έτσι ότι η προσφορά της βενζίνης ενδεχομένως χαρακτηρίζεται από συμπράξεις οι οποίες ευνοούνται από έλλειψη ανταγωνιστικών συνθηκών στη δομή της ελληνικής αγοράς καυσίμων”.

Η μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος, επισημαίνει ότι ο αριθμός των πρατηρίων στη χώρα μας είναι μεγάλος. Ένα βενζινάδικο αντιστοιχεί σε 1.400 κατοίκους όταν στην ΕΕ η αντίστοιχη αναλογία είναι ένα προς 3.800 κατοίκους.

Στον κλάδο της διύλισης η ΤτΕ τονίζει ότι «υπάρχουν συνθήκες δυοπωλίου, με δύο διυλιστήρια, τα ΕΛΠΕ και τη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, με σημαντικά εμπόδια εισόδου νέων επιχειρήσεων λόγω του υψηλού μη ανακτήσιμου κόστους».

Ακόμη, σημαντικό είναι το γεγονός της μεγάλης επιβάρυνσης από την επιβολή των φόρων: “Ο ΦΠΑ επιβάλλεται στην τιμή του πετρελαίου, προσαυξημένη από τους ειδικούς φόρους έτσι επιβαρύνει διπλά τον καταναλωτή”.

Οι ερευνητές σημειώνουν πως στην αγορά χονδρικής δραστηριοποιούνται περίπου 20 εταιρείες εμπορίας, αν και οι τέσσερις μεγαλύτερες κατέχουν μερίδιο πάνω από 50%.

“Δεν υπάρχουν σαφή εμπόδια εισόδου νέων εταιρειών, οι περιορισμοί πηγάζουν από τους κανόνες τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας”, υπογραμμίζει η ΤτΕ. Επιπλέον, επισημαίνει ότι “η αγορά που διαμορφώνει το κόστος μεταφοράς δεν είναι πλήρως ανταγωνιστική”.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "ΤτΕ: Τα καρτέλ κρατούν ψηλά τις τιμές στη βενζίνη"

Μικροοφειλέτες του Δημοσίου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατασχέσεων

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις θα βρεθούν όσοι μικροοφειλέτες του Δημοσίου δεν καταφέρουν να τακτοποιήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους. Συγκεκριμένα, εντός των προσεχών ημερών η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει σε περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του δημοσίου συστημένες επιστολές, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολίγων ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι παραλήπτες των επιστολών θα είναι φορολογούμενοι που χρωστούν στο δημόσιο ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, από φόρους και τέλη υπέρ του δημοσίου, καθώς επίσης και από πρόστιμα πάσης φύσεως (ακόμη και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), τα οποία έχουν σταλεί κι έχουν βεβαιωθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Πολλές από τις οφειλές αυτές είναι παλιές, έχουν παραμείνει δηλαδή ανεξόφλητες για πάρα πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν επιβαρυνθεί με σημαντικού ύψους προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι φορολογούμενοι που θα λάβουν τις επιστολές θα πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες ΔΟΥ εντός συγκεκριμένης προθεσμίας για να εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους ή να ζητήσουν ρύθμιση, προκειμένου να πληρώσουν τις οφειλές τους σε μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων.

Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν στις ΔΟΥ για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προβλέπουν κατασχέσεις:

-μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, ενοίκια, επιδοτήσεις
-ποσά από καταθέσεις στις τράπεζες
-κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως ΙΧ, δίκυκλα, σκάφη και άλλα αντικείμενα που ανήκουν στους οφειλέτες.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Μικροοφειλέτες του Δημοσίου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατασχέσεων"

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:ΙΜΙΑ - Ηρωισμός και Προδοσία

Συμπληρώνονται φέτος 17 χρόνια από τα δραματικά γεγονότα και την προδοσία των Ιμίων. Το ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ - φόρο τιμής στους ήρωες πεσόντες, με αναφορές στη διαχρονική προδοσία της Ελλάδας και του λαού της από τους ίδιους, ανάξιους και γραικύλους πολιτικάντηδες.

Συνομιλούμε με τον Νίκο Βλαχάκο - αδελφό ενός εκ των θυμάτων, του Παναγιώτη Βλαχάκου - ο οποίος καταθέτει συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη μοιραία νύχτα της 30ής Ιανουαρίου 1996 και λέει τη γνώμη του για τους τότε πολιτικούς υπεύθυνους της τραγωδίας.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος πηγαίνει στην Μαρίνα Ζέας και μιλάει για το ξεπούλημά της στους Τούρκους, από τους «εθνοσωτήρες» της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος που βρίσκεται στον χώρο - ιδιοκτησία πλέον των εχθρών του Ελληνισμού, στέκει σιωπηλό μαζί με το θρυλικό υποβρύχιο «Παπανικολής» και διαμαρτύρεται για τη νέα αυτή εθνική προδοσία.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που σκοπό έχει να αφυπνίσει, έστω και λίγο, τους κοιμώμενους νεοέλληνες: Σε κάποιους ίσως ακουστούν σκληρά όσα ακούγονται, όμως είναι απολύτως αναγκαία για να συνέλθουμε από τον λήθαργο της τουρκολαγνείας και τουρκοπροπαγάνδας που μας έχουν ρίξει οι διάδοχοι των προδοτών των Ιμίων.

Προδότες που δυστυχώς όχι απλά δεν τιμωρήθηκαν ή εξαφανίστηκαν, αλλά αυξήθηκαν, σε κάθε τομέα της ελληνικής κοινωνίας: Και που πρέπει με κάθε τρόπο να τους σταματήσουμε, για να μην πάει χαμένη η ηρωική θυσία των 3 παληκαριών στα Ίμια.

Του Χριστόδουλου Καραθανάση, του Παναγιώτη Βλαχάκου και του Έκτορα Γιαλοψού.

ΑΙΩΝΙΑ ΑΥΤΩΝ Η ΜΝΗΜΗ!!!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ!!!

Έρευνα, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Παραγωγή: ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



hellas-orthodoxy
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:ΙΜΙΑ - Ηρωισμός και Προδοσία"

Μ. Σφακιανάκης: H μετεγγραφή από cd σε usb αλλοίωσε τα ίχνη

Μ. Σφακιανάκης: H μετεγγραφή από cd σε usb αλλοίωσε τα ίχνη  Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέφερε ότι «οποιοσδήποτε με ένα απλό πρόγραμμα μπορεί να σβήσει στοιχεία που αφορούν την ημερομηνία εγγραφής και την ταυτότητα του υπολογιστή»

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, ενώπιον της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Σφακιανάκηςκατέθετε επί μιάμιση ώρα και φέρεται να έχει απαντήσει στα μέλη της Επιτροπής ότι σε ένα CD είναι ευχερέστερο να βρεθούν ίχνη ακόμη και αν έχουν επιχειρηθεί αλλοιώσεις από ότι σε ένα usb.
Ερωτηθείς για την τήρηση στοιχείων σε usb, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, φέρεται να έχει πει ότι οποιοσδήποτε με ένα απλό πρόγραμμα μπορεί να σβήσει στοιχεία που αφορούν την ημερομηνία εγγραφής και την ταυτότητα του υπολογιστή.

Στο ερώτημα βουλευτή μέλους της επιτροπής «αν η μεταγραφή αρχείου από cd σε usb και από usb σε usb δείχνει οργανωμένη διάθεση αλλοίωσης στοιχείων», ο κ. Σφακιανάκης φέρεται να έχει απαντήσει θετικά. Όπως εξάλλου μεταφέρουν μέλη της Επιτροπής, ο κ. Σφακιανάκης απάντησε πως για την εξαγωγή συμπερασμάτων απαιτείται τουλάχιστον έρευνα και σε υπολογιστές.

Και αυτό διότι όπως είπε ένα usb από μόνο του αν έχει υποστεί αλλοιώσεις ως προς την ημερομηνία εγγραφής και την ταυτότητα του υπολογιστή στον οποίο έγινε η επεξεργασία, είναι σχεδόν αδύνατο να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Σφακιανάκης: H μετεγγραφή από cd σε usb αλλοίωσε τα ίχνη"

Το σχέδιο για νέες μειώσεις στις συντάξεις

Ερχεται νέα «σφαγή» στις συντάξεις, οι οποίες θα μειωθούν έως και 30%, και η διαδικασία ξεκίνησε χθες με την πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Με μοναδικό «μαξιλάρι» τα 360 ευρώ της εγγυημένης σύνταξης από το Δημόσιο, που θα ισχύσει από 1/1/2015, οι μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό που ξεκινούν άμεσα αναμένεται να οδηγήσουν τις συντάξεις που χορηγούν τα Ταμεία έως αυτό το κατώτατο όριο.

Από αυτό το ποσό και πάνω, όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», η σύνταξη που θα χορηγείται θα εξαρτάται από το ύψος των εισφορών των ασφαλισμένων, κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, αλλά και από την κεφαλαιακή επάρκεια των ίδιων των Ταμείων. Δηλαδή, αν υπάρχουν χρήματα, θα δίνονται υψηλότερες συντάξεις. Διαφορετικά, για το μόνο που θα δεσμεύεται στο εξής το κράτος από 1/1/2015 και μετά είναι τα 360 ευρώ της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης. Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, επίσης δρομολογούνται νέες μειώσεις, αφού το νέο ενιαίο ταμείο (ΕΤΕΑ) δεν θα πρέπει να εμφανίζει ελλείμματα.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι πρακτικά ανέφικτο, οι συντάξεις θα πρέπει να μειώνονται στο εξής μέχρι του σημείου που το Ταμείο θα παρουσιάζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Η χθεσινή σύσκεψη, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αναλώθηκε στο να θέσει το χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα υπάρξει η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και η δημιουργία ενιαίων κανόνων τόσο για τις εισφορές όσο και για τις παροχές. Οπως δήλωσε ο υπουργός, το ασφαλιστικό σύστημα «οικοδομήθηκε στη βάση πελατειακών αντιλήψεων και είναι ένα μωσαϊκό εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων». Στο πλαίσιο αυτό προωθείται η οικονομική και η λογιστική ενοποίηση των υφιστάμενων ταμείων κύριας ασφάλισης. Στόχος, από τα 90 διαφορετικά μητρώα συνταξιούχων και τους 60 διαφορετικούς κλάδους ασφάλισης που υπάρχουν σήμερα να δημιουργηθούν και να τεθούν σε λειτουργία από 1/1/2014 τέσσερα υπερταμεία.

Τα ταμεία αυτά θα αφορούν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εως το φθινόπωρο θα πρέπει η αρμόδια επιτροπή να έχει καταγράψει όλους τους τομείς ασφάλισης και το καθεστώς χορήγησης σύνταξης που διέπει τον καθένα από αυτούς και να έχει καταθέσει προτάσεις για την ενοποίησή τους. Στη συνέχεια το υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει σε νομοθέτημα που θα κατατεθεί στη Βουλή πριν από το τέλος του έτους, έτσι ώστε η όποια εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού να ισχύσει από το 2014 και μετά.

Θεωρητική θέση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι να μην υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις, καθώς θεωρείται ότι έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές. Ομως αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες θεωρούν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τυχόν δημιουργία ενιαίων κανόνων στα έσοδα και στις παροχές θα προκαλέσει αυτόματη περικοπή συντάξεων. Στην πρώτη γραμμή των επερχόμενων μειώσεων βρίσκονται οι συντάξεις των λεγόμενων «ευγενών» Ταμείων (ΔΕΚΟ, τράπεζες), καθώς και του ΕΤΑΑ, δηλαδή των ανεξάρτητα απασχολουμένων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί).

Στην επιτροπή για το Ασφαλιστικό λαμβάνουν μέρος οι διοικητές του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΝΑΤ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, οι γ.γ. των υπουργείων Εργασίας (Παναγιώτης Κοκκόρης) και Οικονομικών (Γιώργος Μέργος), διευθυντικά στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης και της εθνικής αναλογιστικής αρχής. Στόχος είναι η μείωση της εισφοροδιαφυγής για να αυξηθούν τα έσοδα των Ταμείων. Παράλληλα, το «κυνήγι» των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που υπερβαίνουν τα 10 δισ. ευρώ, θα μεταφερθεί από τα Ταμεία στο υπουργείο Οικονομικών.

dimokratianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το σχέδιο για νέες μειώσεις στις συντάξεις"

Με χειροπέδες ο ισχυρός άνδρας του Ερρίκος Ντυνάν! Συνελήφθη ο Αν.Μαρτίνης

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της υγείας πρώην πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Ερυθρός Σταυρός” και πρόεδρος του ομώνυμου νοσοκομείου αλλά και επικεφαλής του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης συνελήφθη γύρω στις 12 και 30 το πρωί της τετάρτης από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αμπελοκήπων εξαιτίας μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ για λογαριασμό του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ύψους 7 εκατ. ευρώ.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης μεταφέρθηκε με χειροπέδες από άνδρες της αστυνομίας στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων αιφνιδιασμένος από την όλη διαδικασία. Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε παραιτηθεί πρόσφατα από τη θέση του προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν μετά από έντονες υπόγειες διεργασίες περί της διαχείρισης του νοσοκομείου και στη θέση του είχε αναλάβει ο Γιώργος Χλαμπουτάκης. Ο Ανδρέας Μαρτίνης παρέμεινε στη θέση του αντιπρόεδρου έχοντας ωστόσο τον πρώτο λόγο στο νοσοκομείο. Ένα νοσοκομείο που παρουσιάζει έντονα οικονομικά προβλήματα με τους εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες. Μάλιστα με απόφαση του υπουργείου Υγείας που προωθήθηκε πρόσφατα στη βουλή, δόθηκε ασφαλιστική ενημερότητα ώστε να μπορεί να πουληθεί.

Γεγονός βέβαια που προκαλεί αίσθηση δεδομένου ότι με την έγκριση της κυβέρνησης αλλά και με επίσημες συνομιλίες με το υπουργείο Υγείας, γίνονται “παζάρια” για την παραχώρηση είτε του μάνατζμεντ του Ερρίκος Ντυνάν σε ιδιώτες είτε για την πλήρη πώλησή του.

Σύμωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας: "Συνελήφθη σήμερα το πρωί στους Αμπελοκήπους, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμπελοκήπων, 72χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Ι.Κ.Α. συνολικού ποσού 6.677.408,11 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών".

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Με χειροπέδες ο ισχυρός άνδρας του Ερρίκος Ντυνάν! Συνελήφθη ο Αν.Μαρτίνης"

Δεν θα εκτελούνται παραπεμπτικά με πίστωση του ΕΟΠΥΥ

Δεν θα εκτελούν επί πιστώσει παραπεμπτικά εργαστηριακών εξετάσεων σε ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) όλοι οι πάροχοι πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, από την 1η Φεβρουαρίου, καθώς ξεκινούν επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση των οφειλομένων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας , ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητούν, μεταξύ άλλων, ισότιμη μεταχείριση ως προς τους χρόνους εξόφλησης με άλλους παρόχους υγείας, άμεση καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2012 και χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλομένων των ετών 2009, 2010 και 2011, έως τις 28/2/2013.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα εκτελούνται παραπεμπτικά με πίστωση του ΕΟΠΥΥ"

Πάνω απο 500.000 χιλιάδες ευρώ θα δώσει το Δημόσιο ως αποζημίωση σε τραπεζοϋπαλλήλους


Αποζημίωση 504.000 ευρώ υποχρεώνεται να καταβάλει η Ελλάδα στον «Παραθεριστικό Οικοδομικό Συνεταιρισμό Στεγάσεως Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος» ύστερα από απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κρίνοντας, στις 3 Μαΐου του 2011, την προσφυγή του Συνεταιρισμού των τραπεζοϋπαλλήλων, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε καταδικάσει την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος της περιουσίας και του δικαιώματος προσφυγής σε μία δίκαιη δίκη, επειδή το ελληνικό κράτος, αυθαίρετα, είχε προχωρήσει σε αλλαγή της χρήσης γης που ανήκε στον Συνεταιρισμό.

Με τη σημερινή του απόφαση, σχετικά με τον καθορισμό της δίκαιης ικανοποίησης του δικαιωθέντος Συνεταιρισμού των τραπεζοϋπαλλήλων, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να του καταβάλει το ποσό των 500.000 ευρώ για υλική ζημιά, το ποσό των 4.000 ευρώ για ηθική βλάβη και να πληρώσει και 3.460 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω απο 500.000 χιλιάδες ευρώ θα δώσει το Δημόσιο ως αποζημίωση σε τραπεζοϋπαλλήλους"

Ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση του ΕΦΕΤ

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΕΤ, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιου Τσαυτάρη και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Η πολιτική ηγεσία καλωσόρισε τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Τσιάλτα, τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Βασιλόπουλο, όπως και τα άλλα νέα μέλη, ενώ έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για τα αποτελέσματα που προσδοκά από τη διοίκηση ενός τόσο σημαντικού και επιτελικού Οργανισμού, για την προστασία της υγείας του καταναλωτή.

«Είμαστε εδώ για να καλωσορίσουμε τη νέα Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΕΤ. Είμαστε λοιπόν εδώ να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία, να τους δηλώσουμε ότι τόσο εγώ όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαρακόπουλος θα είμαστε συμπαραστάτες στο έργο τους. Είναι ένας σημαντικός Οργανισμός, μιας και άπτεται ενός τόσο σημαντικού αγαθού, όπως είναι τα τρόφιμα», τόνισε ο κ. Τσαυτάρης.

«Χαιρόμαστε που ο ΕΦΕΤ ήρθε πίσω στο Υπουργείο Γεωργίας, καθώς όπως όλοι γνωρίζετε, η αλυσίδα αναπαραγωγής των τροφίμων από τον πρωτογενή τομέα, μέχρι τον καταναλωτή είναι ενιαία και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται», πρόσθεσε.

«Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε το έργο αυτού του Οργανισμού. Είναι πέραν όλων των άλλων υποχρέωσή μας και στον καταναλωτή, αλλά υποχρέωσή μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας και αυτός ο Οργανισμός άπτεται ενός τόσου σημαντικού θέματος όπως είναι η ασφάλεια των τροφίμων».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » " Ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση του ΕΦΕΤ"

Το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει! "Ρουσφετόχαρτα" στο ΥΕΘΑ με κομματική σφραγίδα

Ότι και να γίνει σ΄ αυτή τη χώρα κάποια πράγματα είναι αδύνατον να αλλάξουν. Ποιο ΔΝΤ,ποια τρόϊκα; Το ρουσφέτι και ειδικά στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να καταπολεμηθεί ποτέ!

Απόδειξη ,ένα από τα “ρουσφετόχαρτα” ,που κυκλοφορούν στο υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας και αποκαλύπτει το Onalert!

Το “αίτημα” έχει σφραγίδα από οργάνωση της ΝΔ και τίθεται υπ΄ όψιν ανθρώπου εντός ΥΕΘΑ και μάλιστα κάποιοι τον έχουν “χρεωμένο” ως στέλεχος του υπουργικού επιτελείου.

Όπως βλέπετε ,υπάρχει …οργάνωση άλλων εποχών τότε που αυτά τα πράγματα όλοι μας -και οι δημοσιογράφοι ναι δεν το ξεχνάμε- τα θεωρούσαμε αυτονόητα.

Υποτίθεται -λέμε τώρα- ότι με την κρίση και λόγω των δραματικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλες οι οικογένειες αυτά τα “κοινωνικά αιτήματα” θα έπρεπε να έχουν σταματήσει. Κι όμως συνεχίζονται κι όπως βλέπετε και με …κομματική σφραγίδα. Στην περίπτωσή μας της ΝΔ!

Το αίτημα έχει να κάνει με οικονομικά προβλήματα του συγκεκριμένου στρατιώτη, που μπορεί ο άνθρωπος πράγματι να αντιμετωπίζει. Αλλά γιατί χρειάζεται η παρέμβαση της ΝΔ ή άλλου κόμματος για να εξεταστεί η περίπτωσή του;

Αν κάποιος από το ΥΕΘΑ ενδιαφερθεί για το "ρουσφετόχαρτο", το Onalert το έχει στη διάθεσή του.

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει! "Ρουσφετόχαρτα" στο ΥΕΘΑ με κομματική σφραγίδα"

Στον ανακριτή δύο κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό της Marfin

Οδηγούνται στη Δικαιοσύνη οι ύποπτοι

Επειτα από τρία χρόνια επίμονων ερευνών οδηγούνται στη Δικαιοσύνη οι ύποπτοι για την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο τριών υπαλλήλων

Δύο πρόσωπα καλούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης να απολογηθούν για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τον εμπρησμό της Marfin τον οποίον είχαν πληρώσει με τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι της τράπεζας. Ο εμπρησμός είχε γίνει στις 5 Μαΐου του 2010, στη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης κατά του πρώτου Μνημονίου, που συζητούνταν εκείνη την ημέρα στη Βουλή.

Επί 32 μήνες οι Αρχές συγκέντρωναν και αξιοποιούσαν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ανέλυαν στοιχεία και χαρακτηριστικά υπόπτων από φωτογραφίες και οπτικό υλικό που είχε ληφθεί την ώρα του εγκλήματος και συνέδεαν μία προς μία τις πληροφορίες για να φτάσουν στον εντοπισμό των προσώπων που φέρονται ως υπεύθυνα για τον τραγικό θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και των συναδέλφων της Παρασκευής Ζούλια και Επαμεινώνδα Τσάκαλη.
Με βάση το προανακριτικό υλικό ασκήθηκε αρχικά κακουργηματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου από την Εισαγγελία, που στη συνέχεια προσωποποιήθηκε από τον ανακριτή, ο οποίος καλεί την Παρασκευή σε απολογία δύο άτομα.

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. Κοινός παρονομαστής στις καταθέσεις των μαρτύρων που αποτελούν τον βασικό κορμό της δικογραφίας είναι η σύμπτωση στην περιγραφή των προσώπων που έσπασαν την τζαμαρία του υποκαταστήματος της τράπεζας στην οδό Σταδίου και έβαλαν τη φωτιά αγνοώντας τις εκκλήσεις ότι μέσα βρίσκονταν άνθρωποι και έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Ωστόσο, οι δικαστικές αρχές μέχρι τώρα έχουν αποτιμήσει ποινικά τον ρόλο δύο συγκεκριμένων προσώπων, ενώ για άλλα δύο που ελέγχθηκαν στο στάδιο της προανακριτικής έρευνας, ο δικαστικός λειτουργός δεν θεωρεί ότι προκύπτουν επαρκή στοιχεία και γι' αυτό τα κρατά στο επίπεδο των μαρτύρων. Από τις μαρτυρίες προκύπτει και η παρουσία μίας γυναίκας για την οποία, όμως, εκτιμάται ότι δεν θεμελιώνεται αξιόποινη συμμετοχή στην υπόθεση.
Κυρίαρχο ρόλο αποδίδουν σχεδόν όλοι οι μάρτυρες σε έναν ψηλό άνδρα, που είχε ένα σακίδιο στην πλάτη του και φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ και άλλους δύο κοντύτερους άνδρες, οι οποίοι την ώρα της επίθεσης - σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις - φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και είχαν επίσης σακίδια. Ενας άλλος μάρτυρας αναγνωρίζει σε ποσοστό 97% μία γυναίκα ως ύποπτη για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας.
Ενας ακόμα από τους αυτόπτες μάρτυρες, εξεταζόμενος στην Αστυνομία, έδωσε την πληροφορία ότι στην ομάδα των υπόπτων υπήρχε και ένας «καθοδηγητής», όπως ο ίδιος τον αποκαλεί, ο οποίος ήταν μεγαλύτερης ηλικίας από τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς του εμπρησμού με το τραγικό αποτέλεσμα.
Οι μαρτυρίες όσων έζησαν λεπτό προς λεπτό το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης στο υποκατάστημα της Μarfin είναι συγκλονιστικές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όσα έζησε σε απόσταση αναπνοής ένας από αυτούς τους ανθρώπους, του έφεραν στο νου, όπως δηλώνει, τις εικόνες που είχε δει στην τηλεόραση από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων το 2001 στη Νέα Υόρκη. Στη μνήμη του είναι αποτυπωμένη η εικόνα ενός ηλικιωμένου άντρα να πηδάει από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Marfin για να σωθεί.
Πολλοί μάλιστα από όσους πέρασαν από την Κρατική Ασφάλεια για να καταθέσουν κλήθηκαν ξανά προκειμένου να αναγνωρίσουν ανάμεσα σε διάφορες φωτογραφίες τους δράστες που οι ίδιοι είχαν περιγράψει. Αλλοι από αυτούς εμφανίζονται βέβαιοι και αναγνωρίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα με απόλυτη σιγουριά. Αλλοι το κάνουν κατά προσέγγιση, δίνοντας ποσοστά προσομοίωσης των δραστών που περιέγραψαν με τα πρόσωπα τα οποία είδαν στις φωτογραφίες που τους επιδείχθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ. Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν κληθεί να απολογηθούν την Παρασκευή, αναμένεται - λόγω και της σοβαρότητας της κατηγορίας - να ζητήσουν πρώτα να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους και να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον ανακριτή δύο κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό της Marfin"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news