facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Τι ψήφισαν στη Βουλή

Με ψήφους 265 που αφορά την κυβερνητική πρόταση, 129 του ΣΥΡΙΖΑ και 110 των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε Προανακριτική Επιτροπή.
Πιο συγκεκριμένα στην κάλπη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ψήφισαν συνολικά 294 βουλευτές, εκ των οποίων τα 286 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, τα 5 άκυρα και τα 3 λευκά.

Υπέρ της πρότασης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την παραπομπή του ψήφισαν υπέρ 265 βουλευτές, κατά 6 βουλευτές και Παρών 3 βουλευτές.

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ 129 βουλευτές, κατά 26 βουλευτές και Παρών 4 βουλευτές.

Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων - Χρυσής Αυγής ψήφισαν υπέρ 110 βουλευτές, κατά 28 βουλευτές και Παρών 3 βουλευτές.

Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο

Στην κάλπη για την παραπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου ψήφισαν συνολικά 225 βουλευτές, εκ των οποίων 154 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 15 άκυρα και 56 λευκά.

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ 124 βουλευτές, κατά 24 βουλευτές και Παρών 2 βουλευτές.

Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων - Χρυσής Αυγής ψήφισν υπέρ 104 βουλευτές, κατά 23 βουλευτές και Παρών 1 βουλευτής.

Στην κάλπη για την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου ψήφισαν συνολικά 224 βουλευτές, εκ των οποίων 107 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 114 άκυρα και 3 λευκά.

Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων - Χρυσής Αυγής υπέρ ψήφισαν 80 βουλευτές, κατά 19 βουλευτές και Παρών 8 βουλευτές.

Στην κάλπη για την παραπομπή του Λουκά Παπαδήμου ψήφισαν συνολικά 221 βουλευτές, εκ των οποίων τα 214 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 7 άκυρα και 11 λευκά.

Για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων - Χρυσής Αυγής υπέρ ψήφισαν 63 βουλευτές, κατά 34 βουλευτές και Παρών 6 βουλευτές.

Ψηφοφορία για γέλια και για κλάματα

Στο παρά πέντε της ψηφοφορίας οι βουλευτές αντιπαρατέθηκαν για τα ψηφοδέλτια και τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστήριξαν πως θα πρέπει να είχαν διατυπωθεί διαφορετικά οι προτάσεις παραπομπής για κάθε πολιτικό πρόσωπο.

Εν μέσω αντεγκλήσεων χρειάστηκε να διακοπεί η συνεδρίαση για περίπου μία ώρα προκειμένου οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι να ενημερωθούν και να συμφωνήσουν, ενώ υπήρχε πρόταση να τυπωθούν νέα ψηφοδέλτια από την αρχή. Τελικά η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και έγινε με τα ίδια ψηφοδέλτια και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν τις ενστάσεις τους επί της διαδικασίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αν και επέμεινε ότι τα ψηφοδέλτια πρέπει να αναφέρουν το όνομα του εγκαλούμενου και από κάτω τα αδικήματα, είπε δεν χρειάζονται περιττές εντάσεις και μπορεί το Σώμα να τοποθετηθεί.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι ο τύπος των ψηφοδελτίων θυμίζει τα ομοιόμορφα ψηφοδέλτια της εκλογής του Χρ. Σαρτζετάκη, υποστήριξε δε πως επιχειρείται αποτροπή παραπομπής των προσώπων που δεν επιθυμεί η κυβέρνηση και γι αυτό οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ψηφίσουν σε κάθε ψηφοδέλτιο όλες τις προτάσεις.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Σπύρος Χαλβατζής είπε ότι τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να αναφέρουν το κάθε ένα το όνομα του εγκαλούμενου και από κάτω τα αδικήματα που συνολικά προτείνονται από τα κόμματα για την συγκρότηση Προανακριτικής. Δήλωσε όμως ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι ψήφισαν στη Βουλή"

Θα προχωρήσει το ΥΠΑΝ με τις Κυριακές στα καταστήματα

Αποφασισμένο να προχωρήσει στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς κύκλοι τής πολιτικής ηγεσίας του σχολίαζαν σήμερα το απόγευμα σε δημοσιογράφους: «Δεν αναγκάζει κανείς κανέναν να λειτουργήσει και τις Κυριακές».

Η θέση τού υπουργείου είναι ότι το μέτρο είναι προαιρετικό και μάλιστα σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «όσοι θέλουν μπορούν να είναι κλειστά το πρωί της Δευτέρας, αντί για την Κυριακή». Επιπλέον, όσες αγορές και όσοι επαγγελματίες, από την πράξη δουν ότι είναι ασύμφορη η λειτουργία τους μπορούν να επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς, σημειώνεται από το υπουργείο και προστίθεται ότι με τη νέα νομοθεσία, απλά δίνεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να δουλέψουν περισσότερο, ελεύθερα να το κάνουν.

Το υπουργείο, βασιζόμενο σε μελέτες άλλων χωρών με στοιχεία που αφορούν σε αγορές που μοιάζουν με τη δική μας, εκτιμά ότι η απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας θα φέρει μείωση στις τιμές, αύξηση της απασχόλησης και αύξηση του τζίρου τού λιανεμπορίου.
«Αρνητικά αποτελέσματα για το μερίδιο των μικρών καταστημάτων παρουσιάζονται μόνο στις μελέτες που εξετάζεται το σενάριο τής απελευθερώσεως τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων καταστημάτων: περίπτωση που εκφεύγει της κυβερνητικής προτάσεως», σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου.

Ωστόσο, το υπουργείο με την ανελαστική θέση που τηρεί, οξύνει την αντιπαράθεση με το εμπόριο, που έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μέρες, αλλά υποστηρίζει σθεναρά τη θέση του, σημειώνοντας ότι «στα προβλήματα δεν απαντάμε με παλιές συνταγές και πολύ περισσότερο, στην ύφεση δεν απαντάμε με κλειστές αγορές».

Στο επιχείρημα ότι θα αλλάξει η καθημερινότητα και η ζωή χιλιάδων ανθρώπων, το υπουργείο απαντά ότι: «Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες άνθρωποι και μαγαζιά δουλεύουν και τις Κυριακές. Μίνι μάρκετ, περίπτερα, μαγαζιά της γειτονιάς, ανθοπωλεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα ποτών και ξηρών καρπών κλπ. Φανταστείτε τις Κυριακές με τα μαγαζιά αυτά κλειστά. Δηλαδή, η ίδια η ζωή έχει δώσει τις απαντήσεις της».

Το υπουργείο, επικαλείται την προηγούμενη απελευθέρωση, που έγινε στη χώρα με τον Ν. 3377/2005 και αφορούσε την επέκταση του ωραρίου μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, σημειώνοντας ότι ο Γενικός Δείκτης Λιανικού Εμπορίου (ΓΔΛΕ) (εξαιρουμένων των καυσίμων-λιπαντικών) τού δωδεκαμήνου που ακολούθησε την απελευθέρωση (Αύγουστος 2005-Αύγουστος 2006) αυξήθηκε κατά 13,45%, ενώ κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο (Αύγουστος 2004 – Αύγουστος 2005), που -σημειωτέον- ήταν και χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων, είχε αυξηθεί κατά 7,22%.
Επίσης, υπενθυμίζει τι συμβαίνει στην Ιταλία, όπου δεν υπάρχει κανένας περιορισμός τις Κυριακές. Το ίδιο και σε Σουηδία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία και Φιλανδία. Στη Μεγάλη Βρετανία και την Ουαλία τα μικρά μαγαζιά λειτουργούν ελεύθερα, με τα μεγαλύτερα των 280 τ.μ. να είναι ανοικτά για έξι συνεχόμενες ώρες. Στην Πορτογαλία και την Ισπανία ο δήμαρχος αποφασίζει, ενώ στην Ισπανία μπορούν σε όλη την επικράτεια να λειτουργούν 8 Κυριακές το χρόνο. Στην Ολλανδία τα καταστήματα μένουν ανοικτά 12 Κυριακές, στη Δανία 30 Κυριακές, στο Λουξεμβούργο όλες τις Κυριακές μέχρι τις 13:00.

Όπως σχολιάζουν στελέχη του υπουργείου: «Όταν πριν αρκετά χρόνια αποφασίσθηκε η πεζοδρόμηση της Ερμού και της Βουκουρεστίου, οι επαγγελματίες του χώρου μίλησαν για τον …θάνατο του εμποράκου. Η προηγούμενη απελευθέρωση του ωραρίου τα Σάββατα βρήκε αντίθετη σχεδόν όλη την αγορά. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την Ερμού με αυτοκίνητα, όλο και περισσότεροι δήμοι πεζοδρομούν τις εμπορικές τους γειτονιές, ενώ κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί το Σάββατο το απόγευμα τα μαγαζιά να είναι κλειστά. Ο φόβος απέναντι στο καινούργιο ποτέ δεν ήταν ο καλύτερος σύμμαχος. Το προαιρετικό άνοιγμα της αγοράς και τις Κυριακές, θα προσαρμόσει την αγορά στις πραγματικές ανάγκες του καταναλωτή».

Με έμφαση υποστηρίζει ότι «δεν αλλάζει σε τίποτα το καθεστώς των εργαζομένων και τα ωράρια τους. Μία ενδεχόμενη αύξηση του τζίρου και του ωραρίου των καταστημάτων θα δημιουργήσει ανάγκες για νέες θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει σταδιακά σε αύξηση της απασχόλησης».

Τέλος, αναφέρεται από κύκλους τού υπουργείου ότι με την υιοθέτηση του νέου πλαισίου θα ξαναζωντανέψουν τα κέντρα των πόλεων και ότι οι μικρές επιχειρήσεις, αντίθετα από ότι πιστεύει ο κόσμος, θα δουλέψουν μία μέρα την εβδομάδα χωρίς τον ανταγωνισμό των πολυκαταστημάτων και των Mall, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ
Στο μεταξύ, πέρα από την άρνηση στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, η ΕΣΕΕ στο cd που έδωσε στον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, με τις προτάσεις για τη λειτουργία της αγοράς, ζητάει αναστολή του θεσμικού πλαισίου της διενέργειας διαρκών προσφορών και σημειώνει την ανάγκη περιορισμού και σαφούς ορισμού των περιόδων εκπτώσεων και προσφορών. Μάλιστα, προτείνει θεσμοθέτηση δύο ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο τού Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία αυτοτελών Stock-Outlet καταστημάτων, η Συνομοσπονδία αξιώνει να προσδιορισθεί νομοθετικά το αντικείμενο δραστηριότητας και οι όροι και προϋποθέσεις χαρακτηρισμού των εν λόγω καταστημάτων, στα, δε, προϊόντα να αναγράφεται μία μόνο τιμή και να σημαίνονται ανάλογα (stock, ελαττωματικό, προϊόν ειδικής παραγωγής) με τον αντίστοιχο για κάθε κατηγορία συγκεκριμένο προσδιορισμό που θα επισημαίνεται στην ετικέτα. Πάγια θέση του ελληνικού εμπορίου είναι, επίσης, να απαγορεύεται κάθε υπαίθρια εμπορική δραστηριότητα, εκτός της πώλησης προϊόντων γης και θάλασσας στις λαϊκές αγορές μόνο από παραγωγούς και της πώλησης παραδοσιακών και μόνο προϊόντων (κουλούρια, ξηροί καρποί, κάστανα, αραβόσιτο, φυσικά άνθη), από όσους διαθέτουν τη σχετική άδεια. Παράλληλα, ζητεί την ενεργοποίηση και εφαρμογή της δράσης «Δημιουργία ανοικτών εμπορικών κέντρων στα κέντρα των πόλεων», όπως και τη ρύθμιση του ωραρίου των τουριστικών και εποχικών αγορών, ενώ, τέλος, θεωρεί απαραίτητο το λιανεμπόριο να ενταχθεί στα ΠΕΠ.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα προχωρήσει το ΥΠΑΝ με τις Κυριακές στα καταστήματα"

Και επίσημα υποψήφιος για το Eurogroup ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ

Ανακοινώθηκε επισήμως την Πέμπτη η υποψηφιότητα του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα διαδεχθεί σε αυτή τη θέση τον Λουξεμβούργιο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και η θητεία του θα διαρκέσει 2,5 έτη.

«Σκοπεύω να παρουσιάσω αύριο την υποψηφιότητά μου», είπε την Πέμπτη, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της ολλανδικής Βουλής.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι 46 ετών και στέλεχος του Εργατικού Κόμματος της Ολλανδίας.

Η απόφαση για τον διάδοχο του κ. Γιούνκερ θα ληφθεί στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Και επίσημα υποψήφιος για το Eurogroup ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ"

Σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων διαπιστώνει ο ΦΣΑ

Έλλειψη δεκάδων φαρμάκων από την ελληνική αγορά διαπιστώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ). Παράλληλα, καταλογίζει στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) ότι δεν το έχει καταλάβει, τη στιγμή που «όλοι πλέον οι Έλληνες πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι τα φάρμακα στην Ελλάδα βαίνουν συνεχώς προς εξαφάνιση».

«Σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ασπιρίνη», σημειώνει ο ΦΣΑ, προσθέτοντας ότι «οι συνεχείς μειώσεις των τιμών, με τα τεράστια λάθη που ανά 15 ημέρες εμφανίζονται, έχουν προκαλέσει την πλήρη εξαφάνιση πολλών φαρμάκων».

«Αυτό», συνεχίζει, «το γνωρίζουν οι υπηρετούντες τον χώρο της υγείας, αλλά ουδείς υπεύθυνος μέχρι σήμερα έχει παραδεχθεί ουσιαστικές ελλείψεις φαρμάκων και όλοι θεωρούν ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς».

Ο ΦΣΑ σημειώνει επίσης ότι «αποτελεί έκπληξη η ανακοίνωση του ΕΟΦ, που αναφέρει ότι για να διαπιστωθεί έλλειψη ενός φαρμάκου θα πρέπει αυτό το φάρμακο να είναι βεβαιωμένα απουσιάζουν από το 20% των φαρμακείων του νομού». «Δηλαδή», συμπληρώνει, «ότι το φάρμακο που λείπει από την αγορά, στην Αττική των 3.500 φαρμακείων θα πρέπει βεβαιωμένα και εγγράφως να λείπει από 700 φαρμακεία».

metrogreece
Διαβάστε Περισσότερα » "Σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων διαπιστώνει ο ΦΣΑ"

Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, θα έχει αύριο ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών, Φρεντερίκ Βαλιέ, προκειμένου να συζητήσουν πρόγραμμα για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας στην Ελλάδα, που θα αφορά 50.000 νέους, ηλικίας 16 - 27 ετών.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται πλήρως από ευρωπαϊκούς πόρους.

Τη συνάντηση γνωστοποίησε σήμερα το βράδυ ο κ. Βαλιέ, σε ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για την κρίση, τους τρόπους που την αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις συνέπειές της και τις προτάσεις των ευρωπαϊκών φορέων για την έξοδο από την κρίση των ευρωπαϊκών δήμων και περιφερειών.

Όπως σημείωσε ο κ. Βαλιέ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολαντ, ενέκρινε τον περασμένο Οκτώβριο δέσμη μέτρων, ύψους 120 δισ. ευρώ, προκειμένου να βοηθηθούν οι περιφέρειες της ΕΕ που πλήττονται από την κρίση. Τα κράτη-μέλη καλούνται να υλοποιήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2013 Εθνικά Σχέδια για την Εργασία, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στα μέτρα περιλαμβάνεται και η καταπολέμηση της ανεργίας, με έμφαση στην αύξηση της νεανικής απασχόλησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην ΕΕΤΑΑ, ο κ. Βαλιέ υποστήριξε ότι η πολιτική της ΕΕ δημιουργεί μια «αίσθηση αποτυχίας» όσον αφορά τους πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση και την αντιμετώπισή της. Γι’ αυτό όμως, είπε, δεν είναι υπεύθυνη η Ευρωπαϊκή Ένωση ως θεσμός, αλλά οι επιλογές που έχουν γίνει από τους πολιτικούς ιθύνοντες. «Υπάρχουν στην ΕΕ δυνάμεις που θέτουν υπό αμφισβήτηση το κράτος πρόνοιας» τόνισε και πρόσθεσε: «Έχω την άποψη ότι όταν το κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή, τότε καλείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να την προασπισθεί».

Υπό τις παρούσες συνθήκες, σημείωσε, «πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τους ρόλους. Ρόλος του κράτους είναι να διασφαλίζει την ισότητα μεταξύ των πολιτών. Κυρίαρχος ρόλος της ΕΕ είναι να διασφαλίσει τη συνοχή μεταξύ κρατών, περιφερειών και περιοχών, ώστε να υπάρξει αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Η ΕΕ, πρόσθεσε, δεν έχει καταφέρει ακόμη να δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική. «Πρέπει να δουλέψουμε γι’ αυτό και να αξιοποιήσουμε εργαλεία όπως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο» υπογράμμισε.

Η αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου εξαρτάται από τα κράτη, σημείωσε όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τονίζοντας ότι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να προτείνει προγράμματα και να δει πώς θα τα αξιοποιήσει. Σ' αυτό το πλαίσιο και με το «πακέτο ανάπτυξης» των 120 δισ. ευρώ, ο κ. Βαλιέ κάλεσε τους Έλληνες συναδέλφους του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «να δούμε πώς μπορούν αυτοί οι πόροι να διατεθούν για την Ελλάδα».

«Είναι απαραίτητο να συγκληθεί Εθνική Συνδιάσκεψη στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε πώς θα αξιοποιήσουμε αυτούς τους πόρους» κατέληξε ο κ. Βαλιέ αναφερόμενος στο «πακέτο» των 120 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο πλαίσιο του «Συμφώνου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων"

ΥΠΟΙΚ: Ποιες υπηρεσίες θα προσφέρουν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού, δημιουργούνται Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ. Όπως σημειώνει τα ΓΕΦ έρχονται να καλύψουν το όποιο κενό δημιουργείται από τη συγχώνευση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται σε όλη τη χώρα.

Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.), που λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, στεγάζονται σε χώρους των ΟΤΑ και λειτουργούν κατ’ αντιστοιχία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Ειδικότερα οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν πλέον στα ΓΕΦ τις ακόλουθες υπηρεσίες, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες:

1. Χορήγηση κάθε είδους φορολογικών εντύπων και παραλαβή τους
2. Παροχή οδηγιών και υποστήριξη των πολιτών στη συμπλήρωση φορολογικών εντύπων, όπως τα ακόλουθα:
α. φορολογικές δηλώσεις από συνταξιούχους
β. δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών
γ. δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων
δ. αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες
ε. δηλώσεις έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων
3. Χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών, όπως φορολογικές ενημερότητες
4. Παραλαβή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων
5. Χορήγηση Α.Φ.Μ. σε φυσικά πρόσωπα
6. Παραλαβή και διαβίβαση κάθε είδους αιτήματος προς τις Δ.Ο.Υ. στις οποίες υπάγονται τα Γ.Ε.Φ.

Το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει ότι:
1. Η πλειονότητα των πληρωμών διενεργούνται πλέον και στις Τράπεζες
2. Σημαντικός αριθμός εργασιών υλοποιούνται πλέον και στα Κ.Ε.Π.
3. Μεγάλος αριθμός εργασιών υλοποιούνται πλέον μέσω διαδικτύου – TAXISnet

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ: Ποιες υπηρεσίες θα προσφέρουν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων"

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλέων Παπαδόπουλος Ο κ Παπαδόπουλος βρισκόταν στη θέση του προέδρου επί τρία χρόνια. Στο κείμενό του προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τονίζει ότι επί θητείας του το ΤΤ επιβεβαίωσε το ρόλο του ως τράπεζα της αποταμίευσης διατηρώντας και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των πελατών.

Ο Κλέων Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η επόμενη ημέρα για το Ταμιευτήριο είναι αβέβαιη, ωστόσο, μπορεί α επιτελέσει έργο και να έχει ρόλο στην επόμενη ημέρα του τραπεζικού συστήματος.

Αναλυτικά το κείμενο του κ. Παπαδόπουλου:

«Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να αποχωρήσω από την Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Πρόκειται για μια θέση που υπηρέτησα τα τελευταία τρία χρόνια με πλήρες συναίσθημα της ευθύνης και της βαρύτητας του ονόματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Τράπεζας, των μετόχων, των εργαζομένων, των πελατών μας, καθώς και της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Στην πορεία των χρόνων αυτών και εν μέσω μίας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου για τη χώρα μας, όλοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εργαστήκαμε σκληρά κατορθώνοντας καθημερινά να ξανακερδίζουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταθετών, αναδεικνύοντας τον πρωταρχικό ρόλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ως την τράπεζα της αποταμίευσης. Επαναπροσδιορίσαμε το Ταμιευτήριο ως την κατ' εξοχή τράπεζα λιανικής τραπεζικής δίνοντας έμφαση στο δίκτυό μας και στους ανθρώπους μας.

Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θέσαμε ψηλά τον πήχη που αφορά τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας, εστιάζοντας όχι μόνο στους αριθμούς αλλά και στους ανθρώπους. Για αυτό και τα αποτελέσματα των ποιοτικών μετρήσεων του δικτύου μας, που μας δείχνουν πάντα πρώτους και πρωτοπόρους, αποτελούν για εμάς τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση και επιβράβευση. Γνωρίζετε βεβαίως τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε στις δομές της Τράπεζας βελτιώνοντας μεταξύ άλλων τις εγκριτικές διαδικασίες, τον έλεγχο κινδύνων, την εταιρική διακυβέρνηση και άλλα. Αλλά, το σημαντικότερο όλων ήταν το ότι κρατήσαμε τους Έλληνες πελάτες/καταθέτες μαζί μας, ενισχύοντας τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει μαζί τους. Είμαστε περήφανοι που μετά από πολλή και σκληρή δουλειά μπορούμε να πούμε ότι οι πελάτες μας σήμερα – σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία – μας αισθάνονται δίπλα τους και όχι απέναντι.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ανθρώπους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που ανταποκρίθηκαν στις υψηλές απαιτήσεις της εποχής, καθώς και τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές για τη στενή και δημιουργική συνεργασία που είχαμε, σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

Όλοι μαζί, και παρά τις δύσκολες αποφάσεις που συχνά χρειάστηκε να λάβουμε, θέσαμε τα θεμέλια για έναν ακόμα πιο ουσιαστικό ρόλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο νέο τραπεζικό τοπίο, που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Αισθάνομαι ικανοποίηση και αναγνώριση διότι παραδίδω τη σκυτάλη της διοίκησης σε εξαιρετικά στελέχη, τα οποία είχα την τιμή να επιλέξω προσωπικά και να συνεργαστώ μαζί τους εξαιρετικά καθ' όλη την διάρκεια. Είμαι πεπεισμένος ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρίσκεται σε ικανά χέρια και εύχομαι κάθε επιτυχία για τη συνέχεια».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου"

Δένδιας: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μεταναστευτική πίεση

Το Αναθεωρημένο Ελληνικό Σχέδιο για τη Διαχείριση των μεταναστευτικών ροών παρουσίασε στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που διεξάγεται στο Δουβλίνο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας.

Το βασικό σχέδιο, όπως εξήγησε ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του μετά το Συμβούλιο, συνίσταται αφενός στη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασύλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η είσοδος παράνομων μεταναστών από τα σύνορα, να σταματήσει δηλαδή η χώρα να είναι ένα «ξέφραγο αμπέλι» και αφετέρου στη δυνατότητα επαναπατρισμού εκείνων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Ειδικότερα, οι βασικές αρχές του σχεδίου είναι:

-Λειτουργία μίας αποτελεσματικής Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής,

-Λειτουργία της νέας ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου,

- Συνολική διαχείριση των υποθέσεων ασύλου που εκκρεμούν -backlog- με τη διαμόρφωση μιας ειδικής ομάδας εργασίας και τη διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων προσφυγών που εκκρεμούν εντός του 2013,

- Ενισχυμένη πολιτική επιστροφών με βάση τα εθελούσια προγράμματα επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), με μέτρα επανένταξης και αναγκαστικών επιστροφών, καθώς και την εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής με τρίτες χώρες,

- Ολοκληρωμένη διαχείριση των συνόρων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και στο πλαίσιο του κεκτημένου του Σένγκεν με την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της χώρας, τα οποία αποτελούν τα νοτιο-ανατολικά εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μεταναστευτική πίεση», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή βοήθεια προς τη χώρα μας. «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή κάνει την ευρωπαϊκή δουλειά. Αντιμετωπίζει το 90% των μεταναστευτικών ροών προς την Ε.Ε. Χρειάζεται λοιπόν την ευρωπαϊκή βοήθεια και αλληλεγγύη», επισήμανε.

Αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των Ευρωπαίων σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. «Την πρώτη φορά που πήγα στην Ευρώπη, τον Ιούνιο του 2012, το κλίμα ήταν δραματικό για την Ελλάδα. Μας έλεγαν σας δίνουμε χρήματα, δεν τα απορροφάτε, δεν κάνετε τίποτα, τι ζητάτε; Τώρα υπάρχει ένα κλίμα αποδοχής της τεράστιας ελληνικής προσπάθειας», παρατήρησε.


parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μεταναστευτική πίεση"

Κατάθεση Προϋπολογισμού από Περιφέρειες ζητούν υπ. Οικονομικών και Εσωτερικών

Τη σύνταξη και κατάθεση Προϋπολογισμού, το αργότερο έως τις 31 Ιανουαρίου, ζητούν από τις Περιφέρειες όλης της χώρας οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών.

Μέσω κοινής τους απόφασης, οι δύο υπουργοί τονίζουν ότι σε περίπτωση που ο Προϋπολογισμός των Περιφερειών δεν συνταχθεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, τότε κάθε πληρωμή που θα γίνεται εκ μέρους των Περιφερειών, πέραν των αμοιβών των εργαζόμενων, θα θεωρείται παράνομη.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί συστήνουν να ασκηθεί περιοριστική πολιτική στις δαπάνες, κόβοντας τυχόν δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, υπηρεσιακές μετακινήσεις, κινητά τηλεφωνά, κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, υπηρεσίες δημόσιων σχέσεων, καθώς και τη συμμετοχή σε εκθέσεις και τη συνδιοργάνωση.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάθεση Προϋπολογισμού από Περιφέρειες ζητούν υπ. Οικονομικών και Εσωτερικών"

Αντιγριπικός εμβολιασμός σε ανασφάλιστους

Τη Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Ιανουαρίου, στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (ΥΠΕ), στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί... δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός σε ανασφάλιστους πολίτες.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο, στον χώρο του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΠΥΚΑ) στην οδό Σμύρνης 26, τις πρωινές ώρες από τις 8.00 έως 13.00.

Σύμφωνα με την ΥΠΕ, άποροι και ανασφάλιστοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν το εμβόλιο κατά της γρίπης, προσερχόμενοι απευθείας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, προσκομίζοντας μόνο την αστυνομική τους ταυτότητα.

Δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός για ανασφάλιστους πολίτες θα πραγματοποιείται και σε όλη την Περιφέρεια της Κρήτης, σε όλα τα Κέντρα Υγείας του νησιού, καθώς εκτιμάται, ότι υπάρχει άμεση ανάγκη λόγω και του αυξημένου αριθμού ανασφάλιστων.

Ο εμβολιασμός υλοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας που αναπτύσσει η 7η ΥΠΕ Κρήτης, μέσω της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, με βασική επιδίωξη την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και την πρόληψη της υγείας του πληθυσμού.


athina984
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιγριπικός εμβολιασμός σε ανασφάλιστους"

Επιμένει στην άποψη του για ανάγκη εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο επικεφαλής του IFO

Στην άποψή του υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επανέρχεται ο Γερμανός οικονομολόγος και επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών στο Μόναχο (Ifo), Χανς Βέρνερ Ζιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε... στην «Ντόιτσε Βέλε». 

Απορρίπτει, παράλληλα, τον ισχυρισμό της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, ότι η Γερμανία έχει ωφεληθεί από το ευρώ περισσότερο από όλες τις άλλες χώρες- μέλη της ευρωζώνης.

«Για τους Έλληνες, είναι μεγάλο μειονέκτημα να παραμένουν στο ευρώ, διότι δεν είναι ανταγωνιστικοί και έχουν τεράστια ανεργία» υποστηρίζει ο κ. Ζιν. Προσθέτει, επίσης, ότι ακόμη και για τους δανειστές της Ελλάδας- και κυρίως για τη Γαλλία- δεν έχει νόημα να παραμένει η Ελλάδα, «διότι δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει κάτι», καθώς, όπως λέει, «χρειάζεται διαρκώς νέες πιστώσεις για να καλύψει τα ελλείμματά της».

Ο κ. Ζιν εκτιμά ότι η μείωση των μισθών στις χώρες που βρίσκονται σε κρίση δεν καθιστά την οικονομία ανταγωνιστική αν δεν μειωθούν και οι τιμές και αναφέρεται στις εκτιμήσεις της Goldman Sachs ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να γίνει κατά 30% φθηνότερη, αλλά «μια τέτοια πολιτική λιτότητας θα διαλύσει τη χώρα».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες τοποθετήσεις της κ. Μέρκελ για τα οφέλη που αποκομίζει η Γερμανία από το κοινό νόμισμα, ο Χανς Βέρνερ Ζιν υποστηρίζει ότι δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. «Μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης, ήμασταν οι μεγάλοι χαμένοι του ευρώ. Αυτό άλλαξε μετά την κρίση. Πρώτον, αυξήσαμε λίγο τους μισθούς και τις τιμές ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα. Δεύτερον, οι αποταμιεύσεις, παρά την κρίση, δεν έφυγαν από τη Γερμανία και έτσι υπήρξε ανάπτυξη στην αγορά ακινήτων και στην απασχόληση» επισημαίνει ο διακεκριμένος επιστήμονας.

Τονίζει, ωστόσο, ότι «από την εισαγωγή του ευρώ έως σήμερα, η Γερμανία έχει πληρώσει τη στάση της» και αναφέρει, χαρακτηριστικά, ότι «στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης, το 1995, ήμασταν στη δεύτερη θέση στην ευρωζώνη σε ό,τι αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα και, σήμερα, βρισκόμαστε στην έβδομη θέση».

lay-out
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιμένει στην άποψη του για ανάγκη εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο επικεφαλής του IFO"

Δάσκαλοι και καθηγητές ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις διαρκείας

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τον κλάδο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), με αφορμή τα προβλήματα στην Παιδεία και στους λειτουργούς της, όπως άλλωστε έπραξε και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) την Τρίτη.

Το ΔΣ της ΔΟΕ, με εισήγησή του προς τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκφράζει την αντίθεσή του στις πολιτικές του μνημονίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και δηλώνει την πρόθεσή του να συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια συντονισμού της κοινής δράσης των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Το ΔΣ της ΔΟΕ, αφού αναφέρεται λεπτομερώς στα προβλήματα, δηλώνει ότι θα προχωρήσει άμεσα σε συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ, ενώ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για ένα ενιαίο πανεκπαιδευτικό αγώνα διαρκείας, με αφετηρία μεγάλη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στα τέλη Φεβρουαρίου.

Για όλα αυτά καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, από 21 μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2013, «για τη διαμόρφωση αγωνιστικής πρότασης του κλάδου για το επόμενο χρονικό διάστημα», ενώ συγχρόνως συγκαλεί την Ολομέλεια των προέδρων των τοπικών συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

tovima<
Διαβάστε Περισσότερα » "Δάσκαλοι και καθηγητές ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις διαρκείας"

Reuters: Στο 4,3% αναμένεται να κλείσει η ύφεση στην Ελλάδα το 2013

Πολύ πιο δύσκολο από ό,τι αναμενόταν αρχικά θα είναι το 2013 για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Reuters στην οποία συμμετείχαν... 46 οικονομολόγοι. 

Συγκεκριμένα, σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα, αναφέρεται ότι η οικονομία της χώρας μας αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος κατά 4,3%, έναντι 3% που είχε προβλεφθεί τον Οκτώβριο. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι επίσης η ανεργία θα παραμείνει σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα και θα φτάσει στο 26,5% έως τα τέλη του έτους.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι η ύφεση αρχίζει να μετριάζεται, αλλά η ανάκαμψη θα αργήσει ακόμη αρκετά χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αναλυτές προβλέπουν ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά περίπου 0,2% το 2014.

Η δημοσκόπηση, δείχνει ότι τα αυστηρά μέτρα λιτότητας οδήγησαν σε μεγαλύτερη του αναμενόμενου συρρίκνωση της οικονομίας και αύξηση της ανεργίας, ενώ τα δημοσιονομικά βελτιώθηκαν οριακά μόνο.


eklogika
Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: Στο 4,3% αναμένεται να κλείσει η ύφεση στην Ελλάδα το 2013"

Μην σου τύχει - Γιατροί ξέχασαν μέσα σε ασθενή 16 αντικείμενα

Μπορεί να έχει συμβεί και στο παρελθόν χειρουργός να ξεχνά κάποιο ιατρικό αντικείμενο μέσα σε ασθενή κατά τη διάρκεια παρέμβασης. Αυτό, όμως, που συνέβη στη Γερμανία ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Γιατροί ξέχασαν μέσα σε 74χρονο άνδρα, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 16 διαφορετικά αντικείμενα. Τώρα οι συγγενείς του τους ζητούν αποζημίωση ύψους 80.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 74χρονος εισήχθη το 2009 στο χειρουργείο λόγω καρκίνου στον προστάτη. Υπόθεση ρουτίνας. Μάλιστα οι γιατροί διαβεβαίωναν τον ασθενή ότι το πρόλαβαν νωρίς και αφού αποκατασταθεί η βλάβη μέσω της εγχείρησης θα ζήσει το λιγότερο έξι με επτά χρόνια.

Ο 74χρονος, ωστόσο, μετά από λίγους μήνες επέστρεψε ξανά στο κρεβάτι του χειρουργείου. Αφορμή όχι κάποια μετάσταση του καρκίνου, αλλά είναι τεράστιο ιατρικό λάθος.

Η νοσοκόμα που τον επισκέφθηκε στο σπίτι για να τον εξετάσει, είδε σοκαρισμένη να βγαίνει από την τομή μια... γάζα!

Οι γιατροί που έκαναν τη δεύτερη εγχείρηση στον ηλικιωμένο με έκπληξη έβγαλα από μέσα του διάφορα αντικείμενα, όπως βελόνες, επιχρίσματα, ακόμη και ένα κομμάτι χειρουργικής μάσκας.

Ο ασθενής πέθανε πέρυσι, καθώς ο καρκίνος του είχε κάνει πολλαπλές μεταστάσεις. Τώρα οι συγγενείς του καλούν τους γιατρούς στο δικαστήριο, ζητώντας τους 80.000 δολάρια ως αποζημίωση.

Ειδικοί αναφέρουν ότι αντίστοιχο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά, ενώ αναφέρουν ότι ναι μεν μπορεί να μην προκάλεσε τον θάνατο του ασθενούς, αλλά μπορεί και να επιδείνωσε την κατάστασή του.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μην σου τύχει - Γιατροί ξέχασαν μέσα σε ασθενή 16 αντικείμενα"

ΕΣΗΕΑ:3ωρη στάση εργασίας στα δημόσια ΜΜΕ

Την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για σήμερα, Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου, από τις... 14.00 έως τις 17.00,αποφάσισε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ»

Η στάση εργασίας κηρύσσεται προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στις εργασιακές τους σχέσεις και το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), για τον καθορισμό των αποδοχών των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ.
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΗΕΑ:3ωρη στάση εργασίας στα δημόσια ΜΜΕ"

Άρπαξαν 20 εκατ.ευρώ από απόστρατους αξιωματικούς

Το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή κάθειρξης από 7 έως 15 χρόνια στους τρεις δράστες που με «βιτρίνα» δύο ΕΠΕ, έστησαν οικονομική απάτη σε βάρος εκατοντάδων επενδυτών, από τους οποίος απέσπασαν τα εφάπαξ, αλλά και τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής.

Τα θύματα ήταν τουλάχιστον 100 και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν απόστρατοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, ενώ τα χρήματα που υπεξαίρεσαν οι κατηγορούμενοι, το διάστημα 2000-2004, προσεγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Τα μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος, ένας συνεργάτης μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας κι ένας απόστρατος αξιωματικός που ήταν αντιπρόεδρος σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, αφού εξασφάλιζαν την πελατεία τους, έβαζαν «χέρι» στις οικονομίες δεκάδων απόστρατων με «βιτρίνα» δύο ΕΠΕ. Οι ΕΠΕ είχαν ως αντικείμενο υπηρεσίες παροχής οικονομικών συμβουλών σε χρηματοπιστωτικά θέματα.

Το κύκλωμα, με τη μεσολάβηση του αποστράτου που «ψάρευε» τα θύματα, υποσχόταν αποδόσεις από 8-9% ετησίως.

Ακόμα όμως οι αρχές δεν έχουν διαπιστώσει που διοχετεύτηκαν τα χρήματα.

spirospero
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρπαξαν 20 εκατ.ευρώ από απόστρατους αξιωματικούς"

Αρχηγός κόμματος στο στόχαστρο των τρομοκρατών

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, της οποίας ο κοριός «έπιασε» συζητήσεις τρομοκρατών για τον επόμενο στόχο τους.

 Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, στο στόχαστρο των τρομοκρατών είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος, αντιμνημονιακός, ο οποίος κυκλοφορεί χωρίς συνοδεία για ιδεολογικούς λόγους και ο οποίος με τις εντάσεις του προσελκύει πολύ συχνά τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μετά και την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού έχουν θέση σε εφαρμογή ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης στη φύλαξη στόχων, που περιλαμβάνει από την ενεργοποίηση βραδινών βαρδιών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙ.ΑΣ. μέχρι και την ενίσχυση της φρουράς προσώπων που θεωρούνται πιθανοί στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ήδη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, προχώρησε στη σημαντική ενίσχυση της φρουράς του συγκεκριμένου πολιτικού αρχηγού, ο οποίος συχνά κάνει παρεμβάσεις κατά της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ο εν λόγω πολιτικός έχει ήδη ενημερωθεί από τον κ. Δένδια ότι αποτελεί στόχο πιθανής επίθεσης και έτσι ήδη στο πλευρό του βρίσκονται άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που τον φρουρούν σε κάθε του κίνηση.

Το ίδιο συνέβη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εspresso» και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ενημερώθηκαν για αύξηση των μέτρων ασφαλείας τους.

 newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχηγός κόμματος στο στόχαστρο των τρομοκρατών"

25 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία!

Και εκεί που όλοι πίστεψαν ότι ενδεχομένως να γλιτώσουμε το χαράτσι των 25 ευρώ για την είσοδό μας στα νοσοκομεία, όπως προβλέπεται τόσο στο μνημόνιο όσο και σε νόμο…τελικώς με ρύθμιση στη Βουλή γίνεται σαφές ότι βρέξει χιονίσει το εισιτήριο θα υιοθετηθεί στο ΕΣΥ χωρίς υπουργική απόφαση.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωνε στο παρελθόν ότι το εισιτήριο δε θα εφαρμοστεί στα νοσοκομεία παρά μόνο αν κριθεί ότι τα έξοδα δεν ελέγχονται.

Ωστόσο, με ρύθμιση που προωθήθηκε στη Βουλή καταργείται η διάταξη που επέβαλε την ύπαρξη υπουργικής απόφασης για να μπουν τα εισιτήρια στο ΕΣΥ. Πλέον γίνεται σαφές πως το μέτρο θα εφαρμοστεί από 1.1.2014 αυτομάτως, γεγονός που σημαίνει ότι οι Έλληνες ασθενείς θα έχουν άλλο ένα χαράτσι να τους επιβαρύνει.

Το συγκεκριμένο μέτρο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των εργαζομένων των νοσοκομείων όσο και σε συλλόγους ασθενών. Σήμερα στο ΕΣΥ υπάρχει ήδη εισιτήριο 5 ευρώ για την είσοδο των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία και πολλοί ασθενείς –ειδικά όσοι χρειάζονται συχνά ιατρική φροντίδα- δυσκολεύονται να το καταβάλλουν.

eglimatikotita
Διαβάστε Περισσότερα » "25 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία!"

Το δημόσιο αποζημίωσε ασφαλιστική για ζημιά που πλήρωσε σε ασφαλισμένο από πλημμύρα

Αποζημίωση 145.800 ευρώ κατέβαλε και μάλιστα εντόκως το ελληνικό δημόσιο σε εταιρεία της οποίας η αποθήκη μετά από έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε με... αποτέλεσμα να καταστραφούν τα εμπορεύματα.

Το Δημόσιο υποχρεώθηκε να αποζημιώσει την εταιρεία καθώς οι αρμόδιοι φορείς του δεν είχαν μεριμνήσει για το καθάρισμα των φρεατίων.

Πρόκειται για εταιρεία σιδηρικών που είχε υπογράψει συμβόλαιο με ασφαλιστική εταιρεία και μεταξύ άλλων κάλυπτε και ζημιές από πλημμύρα μέχρι του ποσού των 586.940 ευρώ.

Η εταιρεία αποζημιώθηκε από την ασφαλιστική που με την σειρά της στράφηκε σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου καθώς όπως προέκυψε , τα αρμόδια όργανα του δεν είχαν καθαρίσει τα φρεάτια.

Τελικώς ο Άρειος Πάγος δικαίωσε την ασφαλιστική εταιρεία υποχρεώνοντας το Δημόσιο να καταβάλει το ποσό εντόκως καθώς έκρινε ότι τα αρμόδια όργανά του “τα οποία ήταν επιφορτισμένα και είχαν την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία του επίμαχου δικτύου απορροής των όμβριων υδάτων προς αποτροπή της πλημμύρας και των εξ’ αυτής προκληθεισών καταστροφών στα εμπορεύματα και εργαλεία της ζημιωθείσας εταιρείας” παρέλειψαν να τελέσουν το καθήκον τους.

asfalisinet
Διαβάστε Περισσότερα » "Το δημόσιο αποζημίωσε ασφαλιστική για ζημιά που πλήρωσε σε ασφαλισμένο από πλημμύρα"

Πράσινο φως για την εκταμίευση 3,2 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ολοκλήρωσε την πρώτη και τη δεύτερη αξιολόγηση της οικονομικής επίδοσης της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος που στηρίζεται από μια διευθέτηση ενός τετραετούς Διευρυμένου Χρηματοδοτικού Μηχανισμού για τη χώρα.

Η ολοκλήρωση της επισκόπησης επιτρέπει την εκταμίευση 2,798 δισ. μονάδων ειδικού δικαιώματος ανάληψης (SDR), δηλαδή περίπου 3,24 δισ. ευρώ, που ανεβάζει τις συνολικές εκταμιεύσεις του ΔΝΤ στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας σε 4,197 δισ. SDR, ή περίπου 4,86 δισ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης απαλλαγές από την εφαρμογή των κριτηρίων επίδοσης που προβλέπονταν για το τέλος Δεκεμβρίου του 2012, τροποποίησε τα κριτήρια επίδοσης, και αναπρογραμμάτισε τις εκταμιεύσεις στο πλαίσιο της διευθέτησης.

Μετά τη συνεδρίαση αναμένεται η δημοσιοποίηση της Εκθεσης του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, η οποία συμπεριλαμβάνει Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA).

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Πράσινο φως για την εκταμίευση 3,2 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ"

Επέστρεψαν στα ταμεία της ΕΚΤ 3 ελληνικές τράπεζες

Τρεις ελληνικές τράπεζες απέκτησαν και πάλι πρόσβαση στους μηχανισμούς ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά την επιτυχή εφαρμογή του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησής τους, όπως ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος της ΕΚΤ από την Φρανκφούρτη.

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν και πάλι πρόσβαση στις πράξεις αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ», δήλωσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι αυτό ισχύει ήδη από την Τρίτη.

Ελληνική πηγή του τραπεζικού τομέα είπε ότι οι τράπεζες οι οποίες ανέκτησαν την πρόσβαση στα «γκισέ» της ΕΚΤ είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (ETE), η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς.

Η ΕΚΤ είχε διακόψει την περασμένη άνοιξη την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες λόγω της υποκεφαλαιοποίησής τους που συνδεόταν με το κούρεμα του χρέους. Οι ελληνικές τράπεζες μπορούσαν πάντως να δανείζονται από την Τράπεζα της Ελλάδας μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) αλλά κατά περίπτωση και με επιτόκια σημαντικά υψηλότερα από αυτά της ΕΚΤ που τον περασμένο Ιούλιο μείωσε το βασικό επιτόκιό της στο 0,75%.

Την Τρίτη οι δανειοδοτικές πράξεις που συνάφθηκαν από την ΕΚΤ άγγιξαν τα 121,24 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 77,72 δισεκατομμυρίων την περασμένη εβδομάδα, μια αύξηση που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στα ταμεία.
Διαβάστε Περισσότερα » "Επέστρεψαν στα ταμεία της ΕΚΤ 3 ελληνικές τράπεζες"

Σφαγείο... το αρχαίο θέατρο της Κορίνθου! Βρέθηκε ένας τόνος οστά

Το αρχαίο θέατρο της Κορίνθου είχε μετατραπεί σε... σφαγείο!


Αυτό υποστηρίζουν αμερικανοί αρχαιολόγοι που... ήρθαν αντιμέτωποι με ένα εντυπωσιακό εύρημα: έναν τόνο οστά βοοειδών!

Πρόκειται για περίπου 100.000 οστά που προέρχονται από βόδια, πρόβατα και κατσίκια, ενώ 516 εκτιμάται ότι ήταν μόνο οι αγελάδες που είχαν σφαγιαστεί στον χώρο του θεάτρου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα livescience.com.

"Πιστεύω ότι τα σφάγια συνδέονταν με κάποια μεγάλη γιορτή για τις ανάγκες της οποίας χρησιμοποιούνταν το θέατρο, το οποίο στο μεταξύ είχε πέσει σε αχρησία κάπου μεταξύ του 3ου και 4ου αι. μ.Χ.", υποστηρίζει ο αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου του Γουίνιπεγκ, Μάικλ ΜακΚίνον.

Είναι άγνωστο προς το παρόν σε πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σφαγιάστηκαν τα χιλιάδες αυτά ζώα, που ήταν ενήλικα και πρώτης διαλογής.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θανατώθηκαν φθινόπωρο ή αρχές χειμώνα.

Οι επιστήμονες, που εντόπισαν τα οστά σε περιοχή απόθεσης απορριμμάτων κατά στρώσεις, εκτιμούν ότι χρειάστηκαν 50 με 100 χρόνια για να συγκεντρωθεί ο συγκεκριμένος όγκος.

Το γεγονός ότι τα ζώα σφάζονταν χωρίς ιδιαίτερη προσοχή - κάποια οστά είναι ακόμη συνδεδεμένα μεταξύ τους - και την ίδια εποχή του χρόνου οδηγεί στο συμπέρασμα πως προορίζονταν για κάποια μεγάλη γιορτή.

Επόμενος στόχος των αρχαιολόγων είναι να εντοπίσουν και άλλα ευρήματα που θα αποδείξουν τη θεωρία της μεγάλης γιορτής, όπως για παράδειγμα μεγάλα μαγειρικά σκεύη.


radar
Διαβάστε Περισσότερα » "Σφαγείο... το αρχαίο θέατρο της Κορίνθου! Βρέθηκε ένας τόνος οστά"

Όλος ο κατάλογος με τις χρεώσεις της ΔΕΗ ανάλογα με την κατανάλωση

Θα δείτε τον λογαριασμό της ΔΕΗ και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας. Οι ανατιμήσεις –στο τελικό ποσό που βγαίνει από την τσέπη του καταναλωτή- κυμαίνονται...

από 5,16% και φτάνουν μέχρι και το…18,75%. Το σοκαριστικό είναι ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά των μειώσεων θα ισχύσουν για τις μικρότερες καταναλώσεις δηλαδή για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν λιγότερο από 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Δείτε τον πλήρη πίνακα με τα ποσά που θα κληθούμε να πληρώσουμε ανάλογα με τις κιλοβατώρες που καταναλώνουμε.


Από την επεξεργασία των αναλυτικών τιμολογίων που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΗ, προκύπτει ότι οι αυξήσεις κυμαίνονται από 9,2 ευρώ το τετράμηνο (για κάποιον που καταναλώνει μόνο 400 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο) και φτάνει στα 51 ευρώ ανά τετράμηνο για κάποιον που καταναλώνει 5000 κιλοβατώρες. Το fpress.gr,συνέταξε και παρουσιάζει τον πλήρη πίνακα που συγκρίνει τα τιμολόγια πριν και μετά τις ανατιμήσεις. Ο πίνακας περιλαμβάνει όλες τις χρεώσεις που έχουν να κάνουν με τη ΔΕΗ. Δηλαδή:

1.Τα πάγια

2.Τις χρεώσεις για τις κιλοβατώρες που καταναλώνονται

3.Τις ειδικές χρεώσεις (ΥΚΩκ λπ)

4.Τον ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται στις τιμές τα δημοτικά τέλη, το τέλος υπέρ της ΕΡΤ και φυσικά το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Με αυτά τα δεδομένα, ο πίνακας έχει ως εξής:


Συνολική κατανάλωσηΧρέωση με τα νέα τιμολόγιαΧρέωση με τα τιμολόγια που ίσχυαν έως 31/12/2012ΔιαφοράΔιαφορά σε χρήμα
400 KWh60,6551,4417,90%9,2 ευρώ
500 KWh74,1962,7418,25%11,5 ευρώ
600 KWh87,7274,0518,46%13,7 ευρώ
700 KWh101,2685,3618,63%15,9 ευρώ
800 KWh114,896,6718,75%18,1 ευρώ
900 KWh145,36130,711,22%14,7 ευρώ
1000 KWh160,79144,5411,24%16,3 ευρώ
1100 KWh176,22162,128,70%14,1 ευρώ
1200 KWh191,65176,298,71%15,4 ευρώ
1300 KWh207,08190,468,73%16,6 ευρώ
1400 KWh222,51204,648,73%17,9 ευρώ
1500 KWh237,94218,818,74%19,1 ευρώ
1600 KWh253,37232,998,75%20,4 ευρώ
1700 KWh285,6263,978,19%21,6 ευρώ
1800 KWh302,02279,138,20%22,9 ευρώ
1900 KWh318,44294,298,21%24,2 ευρώ
2000 KWh334,86309,458,21%25,4 ευρώ
2100 KWh427,76406,185,31%21,6 ευρώ
2200 KWh447,82425,235,31%22,6 ευρώ
2300 KWh467,88444,275,31%23,6 ευρώ
2400 KWh487,94463,325,31%24,6 ευρώ
2500 KWh508482,365,32%25,6 ευρώ
2600 KWh528,06501,415,32%26,6 ευρώ
2700 KWh548,12520,465,31%27,7 ευρώ
2800 KWh568,18539,55,32%28,7 ευρώ
2900 KWh588,24558,555,32%29,7 ευρώ
3000 KWh608,3577,65,32%30,7 ευρώ
3500 KWh728,5692,735,16%35,8 ευρώ
4000 KWh831,65790,815,16%40,8 ευρώ
4500 KWh934,79888,85,17%46,0 ευρώ
5000 KWh1037,93986,965,16%51,0 ευρώ

Οι αλλαγές που γίνονται στα τιμολόγια της ΔΕΗ, έχουν ως εξής:

1.Η χρέωση της κιλοβατώρας για όσους καταναλώνουν έως και 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, αυξάνεται από τα 0,05625 ευρώ στα 0,7793 ευρώ δηλαδή ανατιμάται κατά…38,5%

2.Η χρέωση της κιλοβατώρας για όσους καταναλώνουν από 800 έως 1000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, αυξάνεται από τα 0,0785 ευρώ στα 0,0946 ευρώ δηλαδή ανατιμάται κατά…20,5%

3.Η χρέωση της κιλοβατώρας για όσους καταναλώνουν από 1000 έως 1200 κιλοβατώρες το τετράμηνο, αυξάνεται από τα 0,0815 ευρώ στα 0,0946 ευρώ δηλαδή ανατιμάται κατά…16,07%

4.Η χρέωση της κιλοβατώρας για όσους καταναλώνουν από 1201 έως 1600 κιλοβατώρες το τετράμηνο, αυξάνεται από τα 0,0815 ευρώ στα 0,0946 ευρώ δηλαδή ανατιμάται κατά…16,07%

5.Η χρέωση της κιλοβατώρας για όσους καταναλώνουν από 1601 έως 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, αυξάνεται από τα 0,0815 ευρώ στα 0,0946 ευρώ δηλαδή ανατιμάται κατά…16,07%

6.Η χρέωση της κιλοβατώρας για όσους καταναλώνουν από 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο και πάνω, αυξάνεται από τα 0,09155 ευρώ στα 0,10252 ευρώ δηλαδή ανατιμάται κατά 14,9%

7.Το πάγιο για όσους έχουν τριφασικό ρεύμα, μειώνεται κατά 50% δηλαδή από τα 9,2 στα 4,8 ευρώ εφόσον βέβαια η συνολική κατανάλωση, υπερβαίνει τις 800 κιλοβατώρες. Για όσους καταναλώνουν λιγότερες από 800 κιλοβατώρες το πάγιο παραμένει αμετάβλητο. Αμετάβλητο παραμένει το πάγιο και για όσους έχουν μονοφασική παροχή

8.Η χρέωση ανά κιλοβατώρα για όσους έχουν ενεργοποιήσει το νυχτερινό τιμολόγιο, αυξάνεται από τα 0,054 ευρώ ανά κιλοβατώρα στα 0,0661 ευρώ ανά κιλοβατώρα δηλαδή αυξάνεται κατά 22,4%

9.Το πάγιο για το νυχτερινό τιμολόγιο, μειώνεται από τα 4 ευρώ, στα δύο ευρώ

10.Στις λεγόμενες «λοιπές χρεώσεις» οι οποίες όμως επίσης προσαυξάνουν το συνολικό λογαριασμό, υπάρχουν ανατιμήσεις. Για παράδειγμα, η τιμή ισχύος ανεβαίνει από τα 0,16 στα 0,17 ευρώ. Μειώνεται η τιμή της Kwhγια τον υπολογισμό των λοιπών χρεώσεων από τα 0,0605 στα 0,00541 ευρώ ανά Kwhενώ η χρέωση ισχύος ανατιμάται από τα 0,59 ευρώ στα 0,63 ευρώ.

fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλος ο κατάλογος με τις χρεώσεις της ΔΕΗ ανάλογα με την κατανάλωση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news