facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο


Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή το Μετρό, το Τραμ και ο ΗΣΑΠ, μετά την απόφαση των εργαζομένων να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός.

Το Σωματείο των εργαζομένων στο μετρό (ΣΕΛΜΑ), με σημερινή ανακοίνωσή του, ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και κάνει λόγο γα προσχηματικό διάλογο. «Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, όπου αποδείχτηκε προσχηματικός. Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, έστω και την ύστατη στιγμή να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού καθεστώτος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί 35 με 40% μειώσεις στις αποδοχές τους. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας. «Ο αγώνας αρχίζει σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει καμιά εξαίρεση στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας σε ερώτηση για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις στο Μετρό που αντιδρούν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να προσφύγουν οι εργαζόμενοι στη Δικαιοσύνη ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «δικαίωμά τους είναι να το κάνουν αν θέλουν, αλλά αυτό δεν αλλάζει το σχέδιο της κυβέρνησης».


Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο"

Κακοκαιρίας συνέχεια και την Πέμπτη - Βροχές, καταιγίδες και χιόνια παντού

Διατηρείται και την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού που στήθηκε την Τετάρτη με την έντονη κακοκαιρία. Βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις, θα πλήξουν διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι και ισχυρά.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Πέμπτη έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρη βελτίωση. Βροχές ξανά τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές λιγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας κυρίως από το βράδυ.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ .


Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λιγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές μικρής διαρκείας.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λιγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.


Τοπικές προγνώσεις


Αττική

Καιρός: λιγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες μικρής διαρκείας κυρίως στα δυτικά.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου.


Θεσσαλονίκη

Καιρός: λιγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ


θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρίας συνέχεια και την Πέμπτη - Βροχές, καταιγίδες και χιόνια παντού"

Αυτοί είναι οι 40 φόροι που πληρώνετε για το ακίνητό σας!

Ούτε έναν, ούτε δύο αλλά 40 φόρους πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. "Δε μιλάμε πια για φορολόγηση, μιλάμε για δήμευση, για καταλήστευση των περιουσιών μας" λέει στο Newsit o Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. Στράτος Παραδιάς.

Αυτοί είναι οι 40 φόροι - τέλη - επιβαρύνσεις για ένα ακίνητο όπως τους συγκέντρωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων:













(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η λίστα με τους φόρους θα επικαιροποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες σύμφωνα με όλα όσα προβλέπει το νέο φορολογικό που ψηφίστηκε)

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς "η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι δραματική. Αν υπάρχουν άνθρωποι που από έναν κομμένο μισθό ή σύνταξη θα πεινάσουν, από την πλευρά των ιδιοκτητών θα υπάρξουν άνθρωποι που θα πάνε στη φυλακή και θα χάσουν την περιουσία τους. Γιατί ούτε να πουλήσουν ενα ακίνητο μπορούνε καθώς κανείς πια δεν αγοράζει επειδή το κράτος το ίδιο με τη φορολογική πολιτική του το απαξίωσε, αλλά ούτε να το νοικιάσουν μπορούν γιατί δεν υπάρχει ενοικιαστής φερέγγυος αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Πρέπει λοιπόν να αλλάξει εντελώς η φορολογική προσέγγιση στα ακίνητα και να προσαρμοστεί επάνω στη φορολογική ικανότητα των πολιτών για να μπορούν να πληρώσουν και να μπορούν τα φορολογικά μέτρα να έχουν κάποια ελπίδα δημοσιονομικής απόδοσης. Διαφορετικά οδηγούμεθα στην καταστροφή και οι πολίτες και το κράτος.

Δεν μπορούμε να μιλάμε πια για φορολόγηση, μιλάμε για δήμευση, μιλάμε για καταλήστευση των περιουσιών των ιδιοκτητών ακινήτων και κυρίως καταλήστευση που κατευθύνεται όχι στα ίδια τα ακίνητα αλλά σε οτι έχει απομείνει από τις καταθέσεις, από τις αποταμιεύσεις των ιδιοκτήτων ακινήτων και των οικογενειών τους στις τράπεζες με πρόσχημα την κατοχή της ακίνητης περιουσίας.

Και αναρωτιέται κανείς, εαν ο κόσμος σηκώσει και το τελευταίο του ευρώ τι θα γίνει μετά; Με ποιο τρόπο θα πληρωθούν τεράστιοι φόροι που θα έρχονται κάθε χρόνο βασισμένοι πάνω σε αξίες αντικειμενικές οι οποίες έχουν κατεδαφιστεί με φορολογικούς συντελεστές υπολογισμένους με τόσο ληστρικό τρόπο ουτως ώστε να είναι απολύτως αδύνατο να πληρωθούν οι φόροι αυτοί".

newsit


Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοί είναι οι 40 φόροι που πληρώνετε για το ακίνητό σας!"

Πάτρα: Η απίστευτη απάντηση γιατρού σε ασθενή που κατέληξε με έμφραγμα στη ΜΕΘ: Έφαγε φασολάδα; Κάντε τον να... ενεργηθεί και θα συνέλθει!

Εντυπωσιάζει η .. . απάντηση που φέρεται να έδωσε γιατρός νοσοκομείου της Πάτρας σε συγγενείς ασθενούς που διακομίστηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα με λιποθυμικό επεισόδιο!

Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς ο γιατρός χωρίς να εξετάσει τον ασθενή τον ρώτησε τι έφαγε το μεσημέρι. Μόλις του είπαν ότι έφαγε… φασολάδα τους είπε να τον βοηθήσουν να… ενεργηθεί ή να αφήσει αρκετά… αέρια για να συνέλθει.

Τελικά ο άνθρωπος επέστρεψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο με… έμφραγμα!

Εδώ και περίπου 10 ημέρες σύμφωνα με το contraseolous.blogspot.com νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική!

Για την ώρα η οικογένεια δεν έχει κινηθεί νομικά σε βάρος του γιατρού αφού περιμένουν να δουν ποια θα είναι η εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του ανθρώπου τους. Ωστόσο εξετάζουν το ενδεχόμενο της προσφυγής στη δικαιοσύνη.

 thebest


Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Η απίστευτη απάντηση γιατρού σε ασθενή που κατέληξε με έμφραγμα στη ΜΕΘ: Έφαγε φασολάδα; Κάντε τον να... ενεργηθεί και θα συνέλθει!"

Νέα υπόθεση υποκλοπής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα - Εντοπίστηκε κι άλλη εταιρεία

Αλλη μια εταιρεία που κατείχε και εμπορευόταν προσωπικά δεδομένα ελλήνων φορολογουμένων πολιτών εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και συνέλαβε τον ιδιοκτήτη εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της επικοινωνίας και όπως διαπιστώθηκε κατείχε και διακινούσε παράνομα μεγάλο όγκο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στους υπολογιστές της εταιρείας εντοπίστηκαν ψηφιακές βάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, στοιχεία οχημάτων, αριθμοί απόρρητων τηλεφωνικών συνδέσεων, ποσά εισοδημάτων, φορολογικά στοιχεία (π.χ. Α.Φ.Μ.), για τα οποία η εταιρεία δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Από την επιτόπια έρευνα στα γραφεία της εταιρείας, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκαν, σε τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές ψηφιακές βάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες καταχωρήσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,

Κατασχέθηκαν, τρείς εσωτερικοί σκληροί δίσκοι συνολικής χωρητικότητας 13.200 GB, οι οποίοι θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς ο αριθμός των προσωπικών δεδομένων, καθώς επίσης η προέλευση αλλά και η περαιτέρω διαχείριση – διάθεση τους.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα υπόθεση υποκλοπής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα - Εντοπίστηκε κι άλλη εταιρεία"

«Ξηλώνεται» η δίωξη ναρκωτικών Βόλου έπειτα από τη σύλληψη αστυφύλακα - προμηθευτή

Ολόκληρο το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Βόλου «ξηλώνεται», με εντολή του Αρχηγού της Αστυνομίας, έπειτα από τη σύλληψη 45χρονου εν ενεργεία αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος φέρεται να είναι προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών.

Ο 45χρονος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη του αρχιφύλακα έπειτα από τη σύλληψη δύο ατόμων, τα οποία είχαν στην κατοχή τους 1.106 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Οι συλληφθέντες υπέδειξαν τον αστυφύλακα ως προμηθευτή τους.

Άνδρες του Λιμενικού Σώματος παρουσιάστηκαν στον αρχιφύλακα ως επίδοξοι αγοραστές, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, και τον συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε μετέπειτα στην οικία του αστυνομικού, βρέθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, χρηματικό ποσό 30.700 ευρω και ένα πιστόλι τύπου Τοκάρεφ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ξηλώνεται» η δίωξη ναρκωτικών Βόλου έπειτα από τη σύλληψη αστυφύλακα - προμηθευτή"

Επικοινωνία Αβραμόπουλου - Φούλε για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την αλληλογραφία του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, ανέφερε ότι... αυτή γίνεται υπό το φως της δεδηλωμένης, και στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της ΕΕ το Δεκέμβριο, επιθυμίας των κρατών - μελών της ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τον κ. Δελαβέκουρα, στην απαντητική επιστολή του, ο κ. Αβραμόπουλος έχει ενημερώσει τον κ. Φούλε ότι στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως οι υφιστάμενοι δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιακών στελεχών του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Επιτροπής, προκειμένου η τελευταία να έχει ουσιαστική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ, δεδομένου ότι, πλέον, η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ.

Ως προς το ενδεχόμενο συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών με τον Επίτροπο Φούλε προκειμένου, όπως ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Φούλε, να προωθηθεί η ελληνική πρωτοβουλία υπογραφής μνημονίου κατανόησης Ελλάδας - ΠΓΔΜ, η Ελλάδα δεν είναι αντίθετη επί της αρχής σε συναντήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει καλή προετοιμασία και το κυριότερο, να διασφαλισθεί ότι αυτές θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

«Η ελληνική πλευρά προσβλέπει στην προσεχή συνάντηση των εκπροσώπων των δύο πλευρών με τον κ. Νίμιτς, που έχει προγραμματιστεί για το τέλος Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη (29-30 Ιανουαρίου 2013), προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν προοπτικές προόδου και κατά συνέπεια, σε αυτή τη φάση, δεν τίθεται θέμα συνάντησης των υπουργών των δύο χωρών με τον κ. Φούλε» καταλήγει ο κ. Δελαβέκουρας.


metrogreece


Διαβάστε Περισσότερα » "Επικοινωνία Αβραμόπουλου - Φούλε για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ"

Stop στην έρευνα ανώνυμων καταγγελιών από το ΣΔΟΕ

Το ενδεχόμενο να τεθούν ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε το ΣΔΟΕ να μην δέχεται και, άρα, να μην ερευνά... ανώνυμες καταγγελίες κατά δημόσιων λειτουργών για περιπτώσεις διαφθοράς, εξετάζει η κυβέρνηση μετά το «τσουνάμι» από λίστες που είδαν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα, σχετικό αίτημα πρόκειται να καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το προεδρείο της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης (στις 12 το μεσημέρι) των εκπροσώπων των δημάρχων με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, μετά και τη δημοσιοποίηση της «λίστας των 105» νυν και πρώην αιρετών που ελέγχονται για μαύρο χρήμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ΚΕΔΕ θα ζητήσει να προωθηθεί άμεσα και σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην υιοθετούνται ανώνυμες καταγγελίες κατά δημοσίων λειτουργών (οι οποίοι, σύμφωνα με το νόμο, θα πρέπει να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα).

Σκοπός της ρύθμισης, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ; «Αφενός να σταματήσει ο διασυρμός και η διαπόμπευση των προσώπων και αφετέρου να επιτραπεί στο ΣΔΟΕ να επιτελεί ανεμπόδιστα το ρόλο του για τον οποίο έχει συσταθεί, δηλαδή την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και τη διεύρυνση των δημοσίων εσόδων».

Συμφωνία και από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ

Μάλιστα, σύμφωμα με τις ίδιες πληροφορίες, το αίτημα της ΚΕΔΕ υποστηρίζει και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στυλιανός Στασινόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησής του με τους εκπροσώπους των δημάρχων προέτρεψε τους αιρετούς να ζητήσουν νομοθετική ρύθμιση ώστε να τίθενται ασφαλιστικές δικλείδες σε σχέση με τους ελέγχους ανωνύμων καταγγελιών από τις Αρχές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντηση ο κ. Στασινόπουλος υποστήριξε πως:

α) το 90% των καταγγελιών κατά αιρετών είναι ανώνυμες,

β) ο ίδιος δεν έδωσε καμία λίστα σε κανέναν και

γ) η «λίστα των 105» αποτελεί «ανακύκλωση» της «λίστας Τριανταφυλλόπουλου» χωρίς τα πολιτικά πρόσωπα.

Μάλιστα, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των δημάρχων ότι αν και έχει ζητήσει ΕΔΕ για τη διαρροή της «λίστας Τριανταφυλλόπουλου» εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, ακόμη δεν έχει υπάρξει σχετικό πόρισμα.

ΚΕΔΕ: Άμεση διαλεύκανση των υποθέσεων

Να σημειωθεί πως επιπλέον η ΚΕΔΕ από τον Αντώνη Ρουπακιώτη θα ζητήσει ό,τι ζήτησε και από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ: «την άμεση διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που αφορούν στον έλεγχο αιρετών και τη δημοσίευση των πορισμάτων και την απόδοση ευθυνών εάν υπάρχουν».


aftodioikisi


Διαβάστε Περισσότερα » "Stop στην έρευνα ανώνυμων καταγγελιών από το ΣΔΟΕ"

Νέες πεζογέφυρες στην Αττική

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε δύο αποφάσεις που αφορούν...

- στην έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού έντεκα εκατομμυρίων ευρώ (11.000.000 €) για το έργο “Κατασκευή πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής» και
-στην έγκριση δημοπράτησης, με ανοικτή διαδικασία, του έργου «Κατασκευή της πεζογέφυρας Γελαδάκη επί της λεωφόρου Μεσογείων (Σταυρός Αττικής), προϋπολογισμού 738.000 €» με την οποία δίνεται η δυνατότητα άμεσης εκτέλεσης του έργου.

Με την πρώτη απόφαση εγκρίθηκε η μελέτη και κατασκευή πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής. Συγκεκριμένα:

α) κατασκευή της πεζογέφυρας “Γελαδάκη” επί της Λεωφ. Μεσογείων,
β) πρότυπες μελέτες για μεταλλικές και σύμμικτες πεζογέφυρες,
γ) μελέτες έξι πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής:

· Λεωφ. Αθηνών και Παλατάκι
· Λεωφ. Μεσογείων και ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής
· Λεωφ. Ποσειδώνος και Καλαμακίου-Μεγίστης
· Λεωφ. Κηφισίας και Πανόρμου
· Λεωφ. Αθηνών και Σχ. Προβατά και
· Λεωφ. Ποσειδώνος και της Αφροδίτης)

δ) κατασκευή των έξι συγκεκριμένων πεζογεφυρών και
ε) μετατοπίσεις δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ), στις θέσεις που θα κατασκευαστούν οι γέφυρες.

Το έργο της κατασκευής πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», του υπουργείου, συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και η υλοποίησή του θα συμβάλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στις συγκεκριμένες περιοχές.

star


Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες πεζογέφυρες στην Αττική"

Το Κατάρ απέσυρε το ενδιαφέρον του για το Ελληνικό

Το Κατάρ που είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση του Ελληνικού απεσύρθη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. Η εταιρία Qatar Investment Authority επιδίωκε... διακρατική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και στήριξη σε ζητήματα φορολογίας και ανάπτυξης.

Επιδίωκε δε να της δοθεί η πλήρης κυριότητα της έκτασης και όχι το 30%, όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός. 

Τελικά δεν υπέγραψε την συμφωνία εμπιστευτικότητας την οποία προέβλεπε η διαγωνιστική συμφωνία και έτσι τώρα μένουν τρεις οι εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Πρόκειται για την Ισραηλινή εταιρεία Elbit, τη Βρετανική London and Regional Properties και την ελληνική LAMDA Development. Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η Β΄φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού και από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν ειδικές συναντήσεις παρουσιάσεων και επισκέψεων στους χώρους του Ελληνικού, από τους ως άνω επενδυτές.

lifo

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Κατάρ απέσυρε το ενδιαφέρον του για το Ελληνικό"

Κανένας δανεισμός μέσω εντόκων του Δημοσίου το 2013

Μηδενικός αναμένεται να είναι το 2013 ο καθαρός νέος δανεισμός μέσω εντόκων γραμματίων τού Δημοσίου, ενώ το απόθεμα των εντόκων αναμένεται να παραμείνει... στα 15 δισ. ευρώ, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι το ποσό των 40 δισ. ευρώ που αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2013 σαν βραχυπρόθεσμος δανεισμός περιλαμβάνει σωρευτικά τις μηνιαίες ανανεώσεις των 3μηνων και 6μηνων εντόκων γραμματίων.

Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κατατέθηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή τής Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση. Ο βουλευτής καλούσε το υπουργείο να απαντήσει ποια θα είναι η πολιτική του αναφορικά με την αναχρηματοδότηση βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων που λήγουν μέσα στο 2012 και το 2013, σε περίπτωση που η ΕΚΤ περιορίσει δραστικά τη δυνατότητα τοποθέτησης των ΕΓΔ ως εγγύηση για την άντληση χρηματοδότησης από τον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας ELA.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, αν και οι δημοπρασίες των εντόκων είναι δημόσιες και ανοιχτές σε οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει, το μεγαλύτερο μέρος των εντόκων (περίπου ¾) καλύπτονται από εγχώριες τράπεζες. Εν τούτοις, συμπληρώνει, μόνο το 30% του ποσού που διατηρούν οι τράπεζες είναι χρηματοδοτήσιμο από το Ευρωσύστημα μέσω του ELA, ενώ το υπόλοιπο χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια και καταθέσεις.


dealnews


Διαβάστε Περισσότερα » "Κανένας δανεισμός μέσω εντόκων του Δημοσίου το 2013"

Δεν χορηγούν πολλά φάρμακα οι Έλληνες γιατροί, σύμφωνα με έρευνα

"Μύθος" η υπερσυνταγογράφηση των Ελλήνων γιατρών, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε πρόσφατα ο μεγαλύτερος οργανισμός ιατρικών διαδικτυακών ερευνών... LeadPhysician (www.leadphysician.com).

Όπως αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), από την έρευνα προκύπτει ότι οι Έλληνες γιατροί είναι έβδομοι από το τέλος, σε μέσο όρο συνταγών (210 τον μήνα) μεταξύ 29 χωρών -και σε κάθε περίπτωση πολύ πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι γιατροί στην Ελλάδα είναι πολύ πιο κάτω σε μέσο όρο συνταγών ανά μήνα, τόσο σε σχέση με χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, όπως η Γερμανία (250), η Τσεχία (500), η Ουγγαρία (550), το Βέλγιο (280), η Αυστρία (220), όσο και σε σχέση με χώρες του Νότου, όπως η Ιταλία (250) και η Πορτογαλία (250).

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να αναζητήσει αλλού τις αιτίες της υπέρογκης φαρμακευτικής δαπάνης που κατατρώει το 64% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ -γεγονός που αποτελεί μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως- και να εφαρμόσει όλες τις απαραίτητες πολιτικές για την πάταξη του φαινομένου, καθώς επίσης και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπευθύνους».


kerdos


Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν χορηγούν πολλά φάρμακα οι Έλληνες γιατροί, σύμφωνα με έρευνα"

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας απέναντι στην επερχόμενη επιδημία της γρίπης

Έκκληση σε όλους τους γιατρούς μέλη του κάνει σήμερα 16/1/2013 ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στην επερχόμενη επιδημία γρίπης και να παρακινήσουν τους ασθενείς τους να... εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο.

Σύμφωνα με τα χθεσινά δημοσιεύματα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η επερχόμενη επιδημία γρίπης βρίσκει το εμβολιαστικό status των Ελλήνων και των υπολοίπων κατοίκων της χώρας μας σε τραγικά χαμηλά επίπεδα, δεδομένου ότι 1 στους 10 Έλληνες είναι εμβολιασμένος και θεωρητικά προστατευμένος απέναντι στην εποχιακή γρίπη 2012-2013.

Εκτός του τραγικά χαμηλού εμβολιαστικού επιπέδου, το οποίο είχε και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια η χώρα μας, τονίζουμε τη σοβαρότητα και την ένταση του προβλήματος όταν οι περισσότεροι εμβολιασμένοι έκαναν το εμβόλιο της γρίπης τέλος Οκτωβρίου, οπότε σε λίγο παρέρχεται ούτως ή άλλωςη τρίμηνη προστατευτική του ικανότητα.

Στα μέσα του Ιανουαρίου του 2013, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου διότιη Δημόσια Υγεία, εν όψει της επιδημίας της γρίπης, κινδυνεύει για τρεις λόγους:

1) λόγω της μειωμένης και ελλιπούς εθνικής πολιτικής πρόληψης, ελάχιστοι πολίτες είναι ευαισθητοποιημένοι για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

2) λόγω στρέβλωσης των επιστημονικών δεδομένων από τους μη ειδικούς, εκφοβήθηκε ο πληθυσμός μας από πρότερα χρόνια με επιστημονικά αβάσιμες ανησυχίες πιθανών επιπλοκών του εμβολίου,

3) λόγω του υψηλού κοινωνικού συγχρωτισμού μεγάλων ομάδων πληθυσμού που διαμένουν συγκεντρωμένες σε τραγικές υγειονομικές συνθήκες στη χώρα μας

4) λόγω των συνεπειών που επιφέρει στην καθημερινή ποιότητα ζωής των πολιτών μας η οικονομική εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού μας.

Αν ο κίνδυνος εξάπλωσης μιας επιδημίας γρίπης πριν τρία χρόνια ήταν συγκεκριμένος, σήμερα, λόγω των άθλιων οικονομικών συνθηκών διαβίωσης για εκατομμύρια κατοίκους της χώρας μας γίνεται πολλαπλάσιος, διότι άλλαξαν τα επιδημιολογικά στοιχεία που οριοθετούν τους παράγοντες κινδύνου της γρήγορης και ανεξέλεγκτης εξάπλωσης.

Πριν λάβει τη διάσταση της πανδημίας, η επερχόμενη επιδημία και στην Ελλάδα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επαγρυπνά, λαμβάνοντας μία σειρά πρωτοβουλιών που πιστεύουμε ότι θα έχουν αποτέλεσμα, ώστε να μη θρηνήσουμε πολλούς πολίτες μας από «γρίπη» το 2013.

1) Για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2013, παρακινούμε όλους τους γιατρούς μέλη μας να βρίσκονται σε μία διαρκή διαδικασία επαγρύπνησης και να συστήσουν στους ασθενείς τους τον αντιγριπικό εμβολιασμό, βασισμένοι στα αληθή επιστημονικά και βιβλιογραφικά δεδομένα και καθησυχάζοντας τους από την επικοινωνιακή λαίλαπα μιας εικονικής τρομοκράτησης του πληθυσμού.

2) Εντείνουμε την ευαισθητοποίηση όλων των λειτουργών μας σε ασθενείς που παρακολουθούν και έχουν υποκείμενα νοσήματα και επιβαρυντικούς παράγοντες (π.χ. κάπνισμα) που τους θέτουν στην ομάδα «υψηλού κινδύνου», καθώς επίσης να λαμβάνουν υπόψιν τις άσχημες υγειονομικές συνθήκες σε πολλές χιλιάδες ανεμβολίαστα παιδιά και ενήλικες, πληθυσμούς από χώρες της τροπικής ζώνης που έρχονται κατά χιλιάδες στην Ελλάδα, πλήρως ανεμβολίαστοι και ζουν σε τραγικές υγειονομικές συνθήκες υψηλού κοινωνικού συγχρωτισμού και συνεπώς πολύ υψηλής λοιμικότητας

3) Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ξεκινούν τη Β Φάση της Εκστρατείας Παιδικού Εμβολιασμού και Εμβολιασμού Ενηλίκων που διεξάγουν από το Σεπτέμβριο 2012, στοχεύοντας στις Μονάδες Φροντίδας, στους Ξενώνες και στα Ιδρύματα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, της Αρχιεπισκοπής και όποιων άλλων δημόσιων Ιδρυμάτων έχουν ανάγκη, καθώς επίσης και στα Σωφρονιστικά Ιδρύματα της Χώρας, στα πλαίσια του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πιστεύουμε ότι η προφύλαξη και η προστασία τόσο των ασθενών όσο και των υγιών πολιτών της χώρας μας πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο μέσα από μία Εθνική Στρατηγική Πρόληψης στοχευμένα και χωρίς αποκλίσεις. Κινήσεις πανικού και δράσεις της τελευταίας στιγμής δεν προστατεύουν ένα κράτος από φαινόμενα επιδημιών, ιδιαίτερα όταν το κράτος αυτό βρίσκεται σε τόσο βαθειά οικονομική κρίση, που ο βασικός δρόμος και ο οικονομικότερος να κρατήσει υγιείς τους πολίτες του, είναι ο εμβολιασμός ώστε να αποφευχθεί η νόσηση των υγιών και ο θάνατος των αρρώστων.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν Γραμματέας

Γ Πατούλης Στ Τσούκαλος


Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας απέναντι στην επερχόμενη επιδημία της γρίπης"

Το ελληνικό σχέδιο για άσυλο και παράνομη μετανάστευση εξετάζει η ΕΕ

Tο νέο ελληνικό σχέδιο δράσης για το άσυλο και η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης θα βρεθεί, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο του άτυπου Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί... στο Δουβλίνο στις 17 και 18 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου Agence Europe, η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο δράσης, το οποίο αναμορφώνει το σύστημα παροχής ασύλου και το ευθυγραμμίζει με όσα ισχύουν διεθνώς.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τον Ιανουάριο του 2011 η χώρα δέχθηκε σοβαρές επικρίσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έκτοτε βρέθηκε υπό τη στενή παρακολούθηση των Ευρωπαίων εταίρων της, οι οποίοι συμφώνησαν στη χορήγηση κονδυλίων σε αντάλλαγμα της εισαγωγής μιας σειράς μέτρων, όπως την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για την υποδοχή των μεταναστών.

Στο άτυπο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων θα συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία και η σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται στη χώρα, καθώς και οι πιθανοί τρόποι αντίδρασης από πλευράς ΕΕ, μέσω περιφερειακών προγραμμάτων προστασίας και μέσω του προγράμματος επανεγκατάστασης προσφύγων.

Η ιρλανδική προεδρία επιθυμεί να συζητηθεί γενικότερα η κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ και οι τρόποι καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ελληνικό σχέδιο για άσυλο και παράνομη μετανάστευση εξετάζει η ΕΕ"

ΕΥΔΑΠ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μειώσεων στα τιμολόγια

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο μειώσεων στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ, όπως διεμήνυσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, Στέλιος Σταυρίδης... στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Όπως ανέφερε ο κ, Σταυρίδης η επιχείρηση προτίθεται σύντομα να προχωρήσει σε εξορθολογισμό της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθείται, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε μειώσεις στις χρεώσεις ορισμένων τιμολογίων.

Ανεξάρτητα από το ενδεχόμενο μειώσεων, υπενθυμίζεται πως ο κ. Σταυρίδης έχει αποσαφηνίσει πως δεν υπάρχει σχέδιο ανατιμήσεων εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι, όπως έχει δηλώσει στον ΣΚΑΪ, στα τέλη του 2012 οι οφειλές του Δημοσίου προς την επιχείρηση άγγιζαν τα 520 εκατομμύρια ευρώ.

skai


Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΥΔΑΠ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μειώσεων στα τιμολόγια"

ΣΔΟΕ: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Τη συνέχιση των ελέγχων επί προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβεβαίωσε σήμερα, με ανακοίνωσή του, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), Στ. Στασινόπουλος.

Ωστόσο, τάσσεται υπέρ της μη δημοσιοποίησης των ονομάτων των ελεγχομένων, τόσο ως ζήτημα αρχής όσο και εκ των οδηγιών που έλαβε αναλαμβάνοντας τη συγκεκριμένη θέση.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από πρόσφατη συνάντησή του με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, "σεβόμενος τη νομιμότητα και την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας, έχω να αναφέρω ότι με βρίσκουν σύμφωνο τα όσα μου εκθέσατε κατά τη συνάντησή μας 15-01-2013 ως Προεδρείο της ΚΕΔΕ ότι είδηση αποτελεί το αποτέλεσμα του ελέγχου για τους ασκούντες δημόσιο λειτούργημα και όχι ο έλεγχος που όταν δημοσιοποιείται δημιουργεί προβλήματα για τους θεσμούς, τις αξίες, τα πρόσωπα και τη Δημοκρατία μας.

Από τη στιγμή την οποία ανέλαβα ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, οι οδηγίες μου είναι σαφείς και συγκεκριμένες περί μη δημοσιοποίησης των ελέγχων.

Όσον αφορά τα ζητήματα των ανωνύμων καταγγελιών (που κυρίως βάσει αυτών ελέγχονται τα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ υποχρεούνται να ελέγξουν τη βασιμότητα αυτών.

Για τη διερεύνηση υποθέσεων των δημοσίων λειτουργών στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχω απαιτήσει από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ το συντομότερο δυνατό να έχουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων" καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΔΟΕ: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης"

Απεργιακό κάλεσμα στους δασκάλους κάνει η ΔΟΕ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους δασκάλους η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), καταγγέλλοντας την πολιτική του μνημονίου και σημειώνοντας πως πρέπει όλοι να... βγουν για ακόμη μία φορά στους δρόμους και να αγωνιστούν για την ανατροπή της. 

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, μερικές από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στους εκπαιδευτικούς είναι: αργία και διαθεσιμότητα ακόμα και όσων απλά παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια, υποχρεωτική μετάθεση σε όλη τη χώρα ανεξάρτητα από οργανική θέση με απόφαση υπουργού, αξιολόγηση για μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση και απολύσεις, κατάργηση δώρων, αύξηση ορίων ηλικίας στα 67 με 40 χρόνια υπηρεσίας για τη σύνταξη, απαγόρευση προσλήψεων μονίμων και μείωση του αριθμού των αναπληρωτών για το 2013.

Η ΔΟΕ τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, από 21 μέχρι και 31 Ιανουαρίου, για τη διαμόρφωση αγωνιστικής πρότασης του κλάδου.

Συγκαλεί τέλος στην Αθήνα την ολομέλεια των προέδρων των τοπικών συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωών τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει, στον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης:

• Συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν από αυτή. Με πρώτο ζήτημα, την εξασφάλιση του πετρελαίου που απαιτείται για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων.
• Εξαντλήθηκαν οι πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών τη φετινή χρονιά και οι προοπτικές για το νέο σχολικό έτος είναι εφιαλτικές.
• Εξαγγέλλεται η κατάργηση, επί της ουσίας, της δωρεάν παροχής σχολικών βιβλίων που θα «δανείζονται» πλέον στους μαθητές.
• Διαιωνίζονται τα χρόνια προβλήματα της προσχολικής αγωγής και των νηπιαγωγών.
• Ετοιμάζεται το Π.Δ. για την αξιολόγηση-χειραγώγηση με βάση τις ρυθμίσεις του 4024/2011, μια αξιολόγηση που θα καταργεί την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο, θα κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς και θα οδηγεί σε απολύσεις.
• Επιτείνεται η υποβάθμιση και η συρρίκνωση της ειδικής αγωγής.
• Επανέρχονται τα σχέδια και οι προτάσεις για συγχωνεύσεις σχολείων συμπτύξεις τμημάτων και αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.
• Συνεχίζεται η υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης των δασκάλων, αφού υποχρηματοδοτούν τον ΕΟΠΥΥ με τους εκατομμύρια ασφαλισμένους, χωρίς ασφάλεια, καταργούν και συγχωνεύουν Υπηρεσίες Υγείας.


metrogreece


Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργιακό κάλεσμα στους δασκάλους κάνει η ΔΟΕ"

Τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ με 0,3% είχε η Ελλάδα τον Δεκέμβριο

Το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού (0,3%) στην ΕΕ εμφάνισε η Ελλάδα τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με το Νοέμβριο (0,4%), σύμφωνα με στοιχεία της ...Eurostat που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Σε ετήσια βάση, η αύξηση είναι 1%.

Στην Eυρωζώνη, ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,2% ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 2,7%.

Στην ΕΕ, ο πληθωρισμός μειώθηκε από 2,4% σε 2,3%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 3%.

Μετά την Ελλάδα, το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ εμφάνισε η Σουηδία με 1,1% και ακολούθησαν η Κύπρος και η Γαλλία με 1,5%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ουγγαρία με 5,1%, τη Ρουμανία με 4,6% και την Εσθονία με 3,6%.

Σε σχέση με το Νοέμβριο, ο πληθωρισμός μειώθηκε σε έντεκα κράτη, παρέμεινε αμετάβλητος σε τέσσερα και αυξήθηκε σε έντεκα. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ιρλανδία.

Οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις τιμών στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο σημειώθηκαν στα προϊόντα καπνού και οινοπνευματωδών ποτών (3,6%), στις δαπάνες στέγασης (3,45), στα τρόφιμα και την εκπαίδευση (3%), ενώ οι χαμηλότεροι ρυθμοί καταγράφηκαν στις τιμές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (-3,8%), του οικιακού εξοπλισμού (1%) και των υπηρεσιών αναψυχής και πολιτισμού (1,2%).

Διαβάστε Περισσότερα » "Τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ με 0,3% είχε η Ελλάδα τον Δεκέμβριο"

Γιατί το ΛΑΟΣ πήρε 1,2 εκατ. ευρώ ενώ δεν είναι στη Βουλή;

Αλλάζει από το 2013 η κατανομή της τακτικής επιχορήγησης των κομμάτων από το κράτος, η οποία, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, οδήγησε στο φαινόμενο να... λαμβάνουν χρήματα ακόμα και κόμματα που δεν είναι πλέον στη Βουλή.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης από το 2013 τα κόμματα θα χρηματοδοτούνται με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου του 2012 και όχι με αυτά των εκλογών του 2009, όπως γινόταν μέχρι πέρσι.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Γιαταγάνα, ο κ.Στυλιανίδης ανακοίνωσε τις επερχόμενες αλλαγές που αναμένονται να φέρουν δραματικές μειώσεις στα επίπεδα χρηματοδότησης αρκετών κομμάτων, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ.

Όπως εξηγεί στο έγγραφό του ο κ. Στυλιανίδης, η κατανομή της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης γίνεται με βάση τις διατάξεις του Ν. 3023/2002 όπως και η κατανομή της οικονομικής ενίσχυσης για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς και ενημέρωσε την κ. Γιαταγάνα ότι «στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει υποβληθεί οιοδήποτε αίτημα που να αφορά στην κατανομή της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης για το οικονομικό έτος 2012».

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών δημοσίευσε τα ποσά που έχουν λάβει τα κόμματα σε δύο δόσεις για το 2012, σύμφωνα με τις προηγούμενες εκλογές:

ΠΑΣΟΚ: 6.215.410,12 ευρώ

ΝΔ: 4.858.939,72 ευρώ

ΚΚΕ: 1.439.475,88 ευρώ

ΛΑΟΣ: 1.245.496,52 ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ: 1.112.011,10 ευρώ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 514.666,66 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ: 15.440.000 ευρώ

Τέλος, στην ερώτηση της κ. Γιαταγάνα «τι ποσό επιχορήγησης θα λάβει κάθε κόμμα ανά έτος για την περίοδο 2012-2016», ο κ. Στυλιανίδης απαντά ότι δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί ακόμη το ύψος της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης αφού όπως ορίζει ο νόμος ο προσδιορισμός της θα γίνει με βάση τα τακτικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανά έτος.

eglimatikotita


Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί το ΛΑΟΣ πήρε 1,2 εκατ. ευρώ ενώ δεν είναι στη Βουλή;"

Εισαγωγείς: Γιατί θα είναι αναποτελεσματικός ο φόρος στα ΙΧ

Για ποιους λόγους ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης στα ΙΧ μεγάλου κυβισμού δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, σύμφωνα με τον σύνδεσμο εισαγωγέων...

Την αναστολή επιβολής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα ΙΧ μεγάλου κυβισμού ζητεί από την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει πως ο νέος φόρος έρχεται να προστεθεί στις επανειλημμένες φορολογικές επιβαρύνσεις που έχει δεχθεί η αγορά και χρήση αυτοκινήτων μεσαίων και μεγαλύτερων κυβισμού. «Πρόκειται για κατηγορίες αυτοκινήτων που έχουν ήδη σχεδόν “καταργηθεί δια νόμου” και οι λιγοστές πωλήσεις αφορούν μεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα, χαμηλότερης κατανάλωσης (το 2012 ταξινομήθηκαν 2.831 αυτοκίνητα πλέον των 1.929 cc, όταν ο μέσος όρος πωλήσεων δεκαετίας ανήλθε σε 27.801)», σημειώνει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΑΑ, η νέα φορολογία στη χρήση των μεσαίων και μεγαλύτερων αυτοκινήτων δεν λαμβάνει υπόψη ότι:

- Πολλοί εκ των ιδιοκτητών αυτοκινήτων κυβισμού πλέον των 1929 cc, ηλικίας ως δεκαετίας, δεν διαθέτουν τα εισοδήματα να καλύψουν το νέο φόρο, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι απλά, οικογενειακά αυτοκίνητα, αξίας € 10-15.000.

- Η επακόλουθη επείγουσα πώληση αυτών των αυτοκινήτων σε εξευτελιστικές τιμές ή η προσωρινή ακινησία τους δεν θα προσθέσει έσοδα στο δημόσιο, αντίθετα θα στερήσει πόρους από την πραγματική οικονομία.

- Η υφιστάμενη προσωρινή ακινησία πλέον των 700.000 αυτοκινήτων απέδειξε ότι η ελαστικότητα στη φορολογία αυτοκινήτου είναι υψηλή, καθώς από την υπερφορολόγηση όχι μόνον δεν αυξήθηκαν τα έσοδα, αντίθετα χάθηκαν για το 2013 περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ μόνον από τέλη κυκλοφορίας.

- Ίδιες συνέπειες, δηλαδή αρνητικού δημοσιονομικού ισοζυγίου, είχε ο φόρος πολυτελείας, ο οποίος προϋπολογίστηκε να αποφέρει έσοδα 70 εκατομμύρια ευρώ και κατέληξε να αποδίδει από τα αυτοκίνητα 2,2 εκατομμύρια (εκτίμηση 2012).

- Κάθε πώληση (ή μη) καινούργιου αυτοκινήτου πχ. 2.000 cc, αποφέρει (ή όχι) άμεσα έσοδα στο δημόσιο κατά μέσο όρο € 12.076 ευρώ από Τέλος Ταξινόμησης και ΦΠΑ, ενώ στη συνέχεια εισπράττονται (ή όχι) € 660 ετησίως από τέλη κυκλοφορίας και άλλα σημαντικά ποσά από καύσιμα, συντήρηση κλπ.

- Έμμεσα, αλλά καίρια, θα υποτιμηθεί η οδική ασφάλεια, αφού οι χρήστες των αυτοκινήτων, αντιμετωπίζοντας υψηλές μη ελαστικές δαπάνες (τέλη κυκλοφορίας, φόρος πολυτελούς διαβίωσης και καύσιμα), ενδέχεται να στραφούν στη μείωση των ελαστικότερων (?) δαπανών που αφορούν στη συντήρηση, στην επισκευή και στην ασφάλιση. Αυτά, υπό το σημερινό πλαίσιο υψηλής παραβατικότητα και χαμηλής προσέλευσης στα ΚΤΕΟ. (Έχει επιβεβαιωθεί ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα επί του παρόντος είναι ανασφάλιστα και δεν προσέρχονται στα ΚΤΕΟ)

- Οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις στην αγορά μεσαίων και μεγαλύτερων αυτοκινήτων «απαγορεύουν» πλέον σαφώς σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις εμπορίας αυτών να λειτουργούν.

Για τους παραπάνω λόγους, κυρίως όμως επειδή το δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό και γιατί δεν πρέπει να υποτιμηθεί περαιτέρω η οδική ασφάλεια, οι εισαγωγής καλούν την πολιτεία να αναστείλει το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ή έστω να επιλέξει μια περισσότερο προοδευτική και δίκαιη κλιμάκωση.

Άλλωστε, όπως σημειώνουν τα αυτοκίνητα μεσαίου και μεγαλύτερου κυβισμού υπόκεινται ήδη: α) σε υψηλότατα τέλη κυκλοφορίας, β) σε φόρο πολυτελείας, γ) στο 2ο μεγαλύτερο φόρο καυσίμων στην ΕΕ και δ) θεωρούνται τεκμήριο εισοδήματος, αποδεδειγμένα πολλαπλάσιο του πραγματικού κόστους χρήσης.

forologikanea


Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγωγείς: Γιατί θα είναι αναποτελεσματικός ο φόρος στα ΙΧ"

Μόλις 250 καταθέτες εξωτερικού έχουν εμφανιστεί για τον συμπληρωματικό φόρο

Μονο 250 καταθέτες από τους 25.500 που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό και ελέγχονται για φορολογικές παραβάσεις έχουν εισέλθει μέχρι σήμερα στην ειδική ...εφαρμογή της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) για να δηλώσουν τα κεφάλαια με συμπληρωματική φορολογική δήλωση και να πληρώσουν τον επιπλέον φόρο που του αντιστοιχεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, από τους συνολικά 25.500 φορολογουμένους (για τους οποίους έχουν διαπιστωθεί διαφορές μεταξύ των εμβασμάτων και των δηλωθέντων εισοδημάτων) έχουν ζητηθεί διευκρινίσεις μόνο από 3.000 άτομα και από αυτούς έχουν υποβάλει συμπληρωματική δήλωση μόνο 250.

Μετά την εκπνοή της προθεσμίας, στις 31 Ιανουαρίου, η ΓΓΠΣ θα αποστείλει νέες επιστολές προς τους εν λόγω φορολογούμενους, όπου θα αναγράφονται οι διαφορές μεταξύ των καταθέσεων και των εισοδημάτων τους και θα καλούνται να καταβάλουν φόρο 45% επί των διαφορών αυτών ως μη δηλωθέν εισόδημα.

Η αρχική λίστα περιλάμβανε 54.000 πρόσωπα με εμβάσματα συνολικού ύψους 22 δισ. ευρώ στο διάστημα 2009-2011. Από αυτούς υπό έλεγχο βρίσκονται 25.500, οι οποίοι εμφανίζουν «προβληματικό» πόθεν έσχες, καθώς δεν δικαιολογεί τις καταθέσεις που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται εμβάσματα ύψους 7 δισ. ευρώ και αν οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν δικαιολογήσουν εγκαίρως τα ποσά αυτά ή δεν προχωρήσουν σε ρύθμιση, τότε οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων και επιβολή φόρων και προστίμων για τα αδήλωτα εισοδήματα.

Αν δεν μπορούν να αποδείξουν ότι τα κεφάλαια που έβγαλαν στο εξωτερικό είναι νόμιμα και έχουν πληρωθεί οι οφειλόμενοι φόροι και αν δεν κάνουν συμπληρωματική φορολογική δήλωση για τα κεφάλαια αυτά, θα τους επιβληθεί φόρος με συντελεστή έως και 45% μαζί με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

express
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόλις 250 καταθέτες εξωτερικού έχουν εμφανιστεί για τον συμπληρωματικό φόρο"

Η Τρόικα απαιτεί αυτόματη χρέωση των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών

Με ένα διπλωματικό, συνάμα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» απάντησε η Τρόικα στη πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για βελτίωση των όρων ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, προκαλώντας έτσι έντονο πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο που βλέπει μήνα με το μήνα να αυξάνονται αλματωδώς τα χρέη των ιδιωτών.

Η πρόταση που απορρίφθηκε προέβλεπε τη δυνατότητα ρύθμισης έως και σε 60 δόσεις, με τη κάθε δόση να μπορεί να είναι μικρότερη κι από τα 100 ευρώ.

 Οι ισχύουσες διατάξεις προβλέπουν τη δυνατότητα ρύθμισης έως και σε 48 δόσεις αλλά σε ειδικές περιπτώσεις, με τη κάθε δόση να είναι τουλάχιστον 100 ευρώ.

Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι έχουν σήμερα δυο δυνατότητες για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών:

Ρύθμιση με 45 δόσεις και με αντίστοιχη μείωση των προσαυξήσεων (100% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής ή 50% στην περίπτωση των 45 δόσεων). Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητήσουν από την εφορία να ενταχθούν στις διατάξεις του ν. 3888/2010, που προβλέπει ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με δόσεις που μπορούν να φτάσουν τις 45. Όμως, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος, για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλει άμεσα όλες τις δόσεις που θα έπρεπε να είχε πληρώσει αν είχε ενταχθεί το 2010. Δηλαδή θα πρέπει να προκαταβάλει 26 δόσεις (οι μήνες που έχουν περάσει από τον Οκτώβριο του 2010 οπότε και σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις η εφορία για την συγκεκριμένη ρύθμιση) για να διεκδικήσει τις υπόλοιπες 19.

Διακανονισμό οφειλών με 48 δόσεις, αλλά χωρίς μείωση των προσαυξήσεων.

 Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ζητήσουν να ενταχτούν στις διατάξεις του ν. 2648/1998, όπου γίνεται διακανονισμός με περισσότερες δόσεις, που ξεκινούν από 36 και μπορούν να φτάσουν έως και τις 48 (ανάλογα με την κρίση του εφόρου), αλλά δεν προβλέπεται μείωση των προσαυξήσεων.

Όπως παραδέχονται επικεφαλής εφοριών, αυτή τη στιγμή γίνεται μάλλον διασταλτική ερμηνεία των ισχυουσών διατάξεων, έτσι ώστε να εξαντλούνται τα περιθώρια του προβλεπόμενου αριθμού δόσεων, αλλά ακόμα κι έτσι η κατάσταση θα τεθεί εκτός ελέγχου τους επόμενους μήνες, όταν θα σωρευτούν οι υποχρεώσεις φόρου εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας.

Και μέσα σε όλα αυτά, η Τρόικα ζητά ακόμα και νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η αυτόματη χρέωση των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών, απαιτώντας σε κάθε περίπτωση να εφαρμοστεί ο ισχύων Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που προβλέπει ποινικές διώξεις για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ και κατασχέσεις μισθών- συντάξεων πάνω από 1.000 ευρώ.

 iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τρόικα απαιτεί αυτόματη χρέωση των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών"

Ο Μπουτάρης πλήρωσε τα μεροκάματα των καταληψιών!

Κωλοτούμπα από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Από εκεί που απειλούσε ότι δεν θα πληρώσει τα μεροκάματα των εργαζομένων στο δήμο για όσες μέρες γίνεται ...κατάληψη, με σκοπό να τη σπάσει, έκανε στροφή 180 μοιρών και συμφώνησε να πληρωθούν όλοι κανονικά.

Φυσικά, έπαιξε μεγάλο ρόλο και ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου που μπορεί να απαντούσε στις απειλές ότι «δεν μας νοιάζει, εμείς αγωνιζόμαστε κατά του νόμου», όμως μετά το τέλος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων είχε συχνές επαφές με την διοίκηση ζητώντας να μην χαθεί κανένα μεροκάματο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελική λύση δόθηκε στο ραντεβού του Μπουτάρη και του Γενικού Γραμματέα, Θωμά Ψαρρά με τον πρόεδρο του ΣΕΔΘ Σωτήρη Βάιο και την αντιπρόεδρο Βίκυ Νάκου, με αποτέλεσμα να μην χαθεί κανένα μεροκάματο στο δήμο, παρόλο που τελούσε πάνω από 20 μέρες υπό κατάληψη.

seleo


Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μπουτάρης πλήρωσε τα μεροκάματα των καταληψιών!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news