facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Τρόικα: Απολύστε 2.200 άτομα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Να απολυθούν 2.200 εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου -από τα 3.220 άτομα που απασχολεί συνολικά- ζητά η τρόικα προκειμένου να δώσει την έγκριση της για το διαχωρισμό του σε «καλή» και «κακή» τράπεζα.

Από την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, έχει ξεκινήσει ένας μαραθώνιος κύκλος συνομιλιών και ανταλλαγής e-mail μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τρόικας, με αντικείμενο το business plan του νέου σχήματος. Το ζητούμενο είναι η τράπεζα να είναι βιώσιμη και η τρόικα επιμένει πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μπει «άγριο μαχαίρι» στο προσωπικό.

Έτσι οι επικεφαλής του ΤΧΣ σε συνεργασία με τη νέα τριανδρία του ΤΤ -τους κ.κ. Χάρη Σιγανό, Γιώργο Ξιφαρά και Δημήτρη Κυπαρίση- σβήνουν και γράφουν τα τελευταία 24ωρα το business plan. Στόχος τους να διασώσουν όσους το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους από τους 3.220 άτομα προσωπικό, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι 850 εργαζόμενοι (+360 ενοικιαζόμενοι) της Tbank.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα έχοντας υπόψη της την πρόταση της Alpha για διατήρηση μόνο 1.500 θέσεων εργασίας (και το ανώτερο 1.800 θέσεις), δεν αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει το ΤΤ να απασχολεί το διπλάσιο προσωπικό.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΤΧΣ θα αποχωρήσουν άμεσα 450 εργαζόμενοι -από τους 650- που είναι με σύμβαση δημοσίου δικαίου. Πρόκειται για εργαζόμενους που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν ή έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Αυτοί θα απολυθούν με την αποζημίωση τους συν ένα bonus.

Επίσης κύκλοι του ΤΧΣ διευκρινίζουν ότι πρόγραμμα εθελούσιας δεν μπορεί να «τρέξει» τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, διότι από τη στιγμή που το ΤΤ θα σπάσει στα δύο, η παλιά εταιρεία δεν υφίσταται, οπότε όσοι επαναπροσληφθούν θα πρέπει να υπογράψουν νέες συμβάσεις με τη νέα εταιρεία.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές το ΤΧΣ, προσπαθεί να πείσει την τρόικα να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων που θα διατηρήσουν τη θέση τους, σημειώνοντας πως το ΤΤ θα έχει αυτόνομη πορεία για λίγους μήνες, μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθούν οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των ETE, Αlpha και Πειραιώς, και στη συνέχεια θα βγει εκ νέου σε διαγωνισμό για το αποκτήσει ένα από τα τρία παραπάνω σχήματα.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα η ΟΤΟΕ σε όλες τις τράπεζες, για «να αποτραπεί η διάλυση της ιστορικής τράπεζας της λαϊκής αποταμίευσης».

Η ΟΤΟΕ κάνει λόγο για «πλάνο αφανισμού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τιμωρίας των εργαζομένων του» και υπογραμμίζει τη θέση της, ότι δηλαδή «το ΤΤ μπορεί να αποτελέσει τον αξιόπιστο πυρήνα ενός τέταρτου, τραπεζικού πυλώνα, ο οποίος θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την προστασία της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας».

imerisia


Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόικα: Απολύστε 2.200 άτομα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο"

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

c7a1a  d81383f3473fe69ebbf5617b0d9504a4 M Ραγδαία επιδείνωση του καιρούΡαγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.


Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο κι από το πρωί της Τετάρτης στη Θράκη και βαθμιαία στο Ανατολικό Αιγαίο.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα  ορεινά της Δυτικής Ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.
Παρά την εξασθένηση των καιρικών φαινομένων το πρωί της Πέμπτης οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις στις περιοχές αυτές θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλες τις υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.
Συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων.



Διαβάστε Περισσότερα » "Ραγδαία επιδείνωση του καιρού"

Χωρίς Μετρό την Πέμπτη

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, λόγω της απεργίας που προκήρυξε... το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τη λήξη της.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που, όπως επισημαίνεουν καταργεί αυτομάτως την Σ.Σ.Ε.



Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς Μετρό την Πέμπτη"

Ποιοι επαγγελματικοί κλάδοι μπορούν να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Διευκρινίσεις για την ένταξη ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων στο νέο Πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, δίνει με την Αρ. A32/1150/6 από 4/1/2013 το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η εγκύκλιος αναφέρεται στις προϋποθέσεις για ένταξη στο νέο Πίνακα ΒΑΕ, των καθαριστών και των καθαριστριών δημόσιων σχολείων με συμβάσεις μίσθωσης έργου, των ηλεκτρολόγων των μηχανοξυλουργών και των χειριστών ξυλουργικών μηχανημάτων.

Σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες των σχολείων, η εγκύκλιος επισημαίνει ότι για την ένταξη στο νέο Πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών, απαιτείται σύμφωνα με τη νομοθεσία ο εργαζόμενος να παρέχει εργασία τουλάχιστον 6 ωρών την ημέρα, σε πενθήμερη απασχόληση, ή 30 ωρών την εβδομάδα.

Για τους εργαζόμενους στον καθαρισμό των δημοσίων σχολείων με συμβάσεις έργου στις οποίες δεν γίνεται οποιαδήποτε αναφορά ως προς το χρόνο απασχόλησης, η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι η ένταξή τους στα ΒΑΕ γίνεται εφόσον το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται σε 672 ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, επειδή δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί από το περιεχόμενο των συμβάσεων, εάν οι εργαζόμενοι αυτοί εκπληρώνουν τον όρο της «πλήρους απασχόλησης», αποφασίσθηκε να συσχετισθεί η ακαθάριστη μηνιαία αμοιβή τους με το ποσό το οποίο, δικαιούται να λάβει μηνιαίως ο καθαριστής ή η καθαρίστρια για εβδομαδιαία απασχόληση 30 ωρών.

Η εγκύκλιος επικαλείται τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις Διαιτητικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες, το κατώτατο ημερομίσθιο των καθαριστών και των καθαριστριών για το 2012 έχει διαμορφωθεί σε 37,32 ευρώ και το αντίστοιχο ωρομίσθιο σε 5,60 ευρώ.

Κατά συνέπεια, για 30 ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές ανέρχονται σε 672 ευρώ (5,60 × 30 ώρες × 4 εβδομάδες).

Η εγκύκλιος του ΙΚΑ διευκρινίζει επίσης ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στο νέο πίνακα ηλεκτρολόγοι, οι οποίοι απασχολούνται στη τριτογενή παραγωγή, στην οποία ανήκουν οι οικονομικές μονάδες παραγωγής υπηρεσιών (όπως υγεία, εκπαίδευση, τουρισμός, τράπεζες και επικοινωνίες).

Στον πίνακα ΒΑΕ εντάσσονται ηλεκτρολόγοι που απασχολούνται σε εργοστάσια και μονάδες παραγωγής.

Στον όρο «μονάδες παραγωγής» περιλαμβάνεται η παραγωγή με την τεχνική του όρου σημασία, δηλαδή ο μετασχηματισμός της πρώτης ύλης σε αγαθά.

Επίσης, δεν εντάσσονται στον πίνακα, «μηχανοξυλουργοί, χειριστές ξυλουργικών μηχανημάτων», που απασχολούνται στο Δημόσιο και σε Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΙΚΑ, η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά αφορά μόνο όσους εργάζονται «σε επιχειρήσεις κατασκευής επίπλων, κουφωμάτων, παρκετών και λοιπών ειδών από ξύλο».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι επαγγελματικοί κλάδοι μπορούν να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά"

Ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές

8f51a  893075f60a598df31c82124856294b3c M Ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές
Να καταθέσει νόμο για να επιτρέπεται το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου προτίθεται η κυβέρνηση, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους του λιανεμπορίου, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε τις απόψεις των φορέων για το άνοιγμα τις Κυριακές.
Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, η κυβέρνηση «στην προσπάθεια να καταπολεμήσει λουκέτα και ανεργία, κατέθεσε πρόταση για πιο σύγχρονη λειτουργία αγοράς, στο πλαίσιο του νέου αγορανομικού κώδικα που ετοιμάζεται». Το νομοσχέδιο προωθείται άμεσα και όπως είπε ο κ.Σκορδάς «συζητήσαμε με τους φορείς, θα συζητήσουμε με τα κόμματα και μετά θα έρθει ο νομος στη Βουλή».
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εμπλεκόμενα μέρη πρότειναν μια συμβιβαστική λύση να ισχύσει μια δοκιμαστική περίοδος εφαρμογής του μέτρου, πιθανώς έως τον Οκτώβριο, η οποία όμως απορρίφθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης. Στην κυβέρνηση επικαλούνται στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν πως όπου εφαρμόστηκε το μέτρο υπήρξε αύξηση της απασχόλησης κατά 1,5-4% και πτώση τιμών. Σε τέτοια περίπτωση, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν 8.000-20.000 νέες θέσεις εργασίας στο λιανεμπόριο.

«Ποτέ την Κυριακή»
Από πλευράς του πάντως ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων κ. Ασημακόπουλος έκανε λόγο για καταστροφικό μέτρο.
«Οι επιπτώσεις από το Μνημόνιο είναι συχνά μικρότερες από τις λάθος πολιτικές της κυβέρνησης, που δεν επιβάλλονται καν από το μνημόνιο. Το 2013, το πρώτο λάθος έγινε με το νέο φορολογικό που θα εξαρθρώσει την μεσαία παραγωγική τάξη. Το δεύτερο λάθος γίνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, που ετοιμάζεται να προχωρήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές όλο το χρόνο».
Σύμφωνα με τους εμπόρους οι τυχόν «αστερίσκοι» ή «δικλείδες ασφαλείας» που θα τεθούν δεν έχουν καμία σημασία, καθώς θα καταπέσουν στα διοικητικά δικαστήρια. «Δεν είναι δυνατόν μαγαζί 250 τμ στην Πανεπιστημίου να επιτρέπεται να μένει ανοιχτό και ένα πχ 100 τμ σε χώρο τύπου Mall να μένει κλειστό» σημείωσε ο κ.Ασημακόπουλος. «Ας ελπίσουμε να υπάρχουν δεύτερες θετικές σκέψεις» κατέληξε, αν και ξεκαθάρισε πως ο διάλογος τελείωσε.
Αντίθετοι δηλώνουν όμως και οι εργαζόμενοι. Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ.Βασιλόπουλος που μετείχε στη σύσκεψη τόνισε ότι όλες οι ενώσεις εργοδοτών και εργαζομένων συμφωνούν ότι αν το μέτρο εφαρμοστεί «θα φέρει μόνο καταστροφή , θα φέρει κλείσιμο επιχειρήσεων και συσσώρευση σε 4-5 πολυεθνικές εμπορίου».
Προϊδέασε για κινητοποιήσεις και εκστρατεία ενημέρωση «για να εμποδίσουμε αυτό το έγκλημα» και υπενθύμισε πως «και το 1992 η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε νομοθετήσει το άνοιγμα τις Κυριακές, αλλά το μέτρο καταργήθηκε στην πράξη και το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Η κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ μιας μικρής μερίδας πολυεθνικών, αφού ακόμα και οι μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται απέναντι».

brifingnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές"

Θα αποβάλλονται από την Ολομέλεια βουλευτές με φόρμες, κοντομάνικα και... έξαλλα συνολάκια

Σαφή και αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει προς τους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων ο πρόεδρος της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής και αντιπρόεδρος του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο κ. Μαρκογιαννάκης συγκάλεσε το όργανο προκειμένου να επισημάνει ότι υπάρχουν σαφή σημεία παρεκτροπής κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Ολομέλειας σε ότι αφορά τις εκφράσεις που χρησιμοποιούνται και είναι προκλητικές και οξύτατες καθώς και στις εντυματολογικές επιλογές ορισμένων βουλευτών, ανδρών και γυναικών.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης επισήμανε στους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων και ζήτησε να ενημερωθούν όλα τα μέλη του κοινοβουλίου ότι δεν είναι αποδεκτές εκφράσεις όπως «συμμορία», «κυβέρνηση Τσολάκογλου» και «νενέκοι». Σε πρώτη φάση θα δίνεται εντολή να διαγράφονται από τα πρακτικά και θα ακολουθούν συστάσεις.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι δεν είναι αποδεκτές κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Ολομέλειας εμφανίσεις με φόρμες, με κοντομάνικα μπλουζάκια και -ειδικά για τις γυναίκες-σύνολα προκλητικά όπως σούπερ μίνι ή έξωμες εμφανίσεις.

Για το δεύτερο αυτό θέμα δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα που δίνει στο προεδρείο της Βουλής να αποβάλλει από την αίθουσα όποιον δεν συμμορφώνεται.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις των κομμάτων στις επισημάνσεις αυτές.

iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Θα αποβάλλονται από την Ολομέλεια βουλευτές με φόρμες, κοντομάνικα και... έξαλλα συνολάκια"

Διέσχισε πέντε χώρες… εξαιτίας χαλασμένου GPS

67χρονη Βελγίδα διένυσε 3000 χλμ οδικώς κατά λάθος λόγω βλάβης του σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου της…

Πίστευε ότι το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου της δεν θα την πρόδιδε ποτέ. Όσο και να ταξίδευε πίστευε ακράδαντα ότι θα φτάσει στον προορισμό της.

Είναι η ιστορία της 67χρονης Βελγίδας Sabine Moreau, η οποία ξεκίνησε από το σπίτι της στο Solre-sur-Sambre για να παραλάβει μια φίλη της από το σταθμό του τραίνου στις Βρυξέλλες.

Η απόσταση είναι 61 χιλιόμετρα, ωστόσο χάρη στο χαλασμένο σύστημα πλοήγησης κατέληξε στο Zagreb της Κροατίας, 1.500 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της.


Παρά τη διέλευση πέντε συνόρων, πινακίδων στους δρόμους σε διαφορετικές γλώσσες δε σταμάτησε πουθενά πάρα δύο μέρες αργότερα όταν υποπτεύθηκε ότι κάτι έχει συμβεί.

“Είδα όλων των ειδών τα σήματα, σε διάφορες γλώσσες. Αρχικά στα γαλλικά, στη συνέχεια γερμανικά αλλά δεν σκέφτηκα ότι κάτι έχει γίνει λάθος” και προσθέτει: “Σταμάτησα αρκετές φορές για βενζίνη και πλήρωσα με την πιστωτική μου κάρτα. Όταν αισθάνθηκα κουρασμένη σταμάτησα για λίγες ώρες ύπνου σε μια στάση της εθνικής οδού.

Κατά τη διάρκεια του 60ωρου ταξιδιού της η αστυνομία πιστεύει ότι η Moreau πέρασε τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία και κατέληξε στην Κροατία.

Όσο η 67χρονη γνώριζε οδικώς την Ευρώπη, ο γιος της ανέφερε την εξαφάνισή της στην αστυνομία, η οποία όταν την εντόπισε τον ειδοποίησε και του διηγήθηκε την απίστευτη ιστορία της μητέρας του.

otherside


Διαβάστε Περισσότερα » "Διέσχισε πέντε χώρες… εξαιτίας χαλασμένου GPS"

Παπούλιας: Καθαρίστε το δημόσιο από τους τεμπέληδες!

«Πρέπει να αποκαθαρθεί η Δημόσια Διοίκηση από τον σπίλο των τεμπέληδων, κάτι που δεν δέχομαι ως Έλληνας πολίτης» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας στον υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα πρώτα αποτελέσματα της αξιολόγησης, καθώς και την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης στον δημόσιο τομέα, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Μανιτάκης παρέδωσε στον κ. Παπούλια τα οργανογράμματα του υπουργείου του, καθώς και του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως είναι σήμερα και πώς μετασχηματίζονται με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης. Πρόκειται, όπως είπε, για μελέτες που έκαναν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς αμοιβή και πέραν του ωραρίου τους.
«Η Δημόσια Διοίκηση έχει πολύ αξιόλογα στελέχη, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και η κυβέρνηση θα το πράξει» είπε ο κ. Μανιτάκης και προσέθεσε ότι «η μεταρρύθμιση προχωράει με αποφασιστικότητα, επιμονή, εμμονή και αταλάντευτα για επίτευξη του στόχου της».
«Για ηράκλειο έργο, που καθυστέρησε να ξεκινήσει» έκανε λόγο ο κ. Παπούλιας και υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να αποκαθαρθεί η Δημόσια Διοίκηση από τον σπίλο των τεμπέληδων, κάτι που δεν δέχομαι για τους Έλληνες».
Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης τόνισε, σε δηλώσεις του, ότι το 2013 θα είναι το έτος αξιολόγησης του προσωπικού στον Δημόσιο Τομέα.
newsit



Διαβάστε Περισσότερα » "Παπούλιας: Καθαρίστε το δημόσιο από τους τεμπέληδες!"

Μόντι: Ο Μπερλουσκόνι μας εξαπάτησε όλους, ακόμη κι εγώ τον ψήφισα το 1994

«O Μπερλουσκόνι έχει ήδη εξαπατήσει τρεις φορές τους Ιταλούς. Την πρώτη φορά εξαπάτησε και εμένα τον ίδιο», δήλωσε ο Μάριο Μόντι, εξηγώντας ότι... ψήφισε τον Καβαλιέρε το 1994, την χρονιά που ο Καβαλιέρε ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την πολιτική.

Ο Μόντι, μιλώντας στην εκπομπή Porta a Porta, παρουσίασε τον Καβαλιέρε με τον «μαγικό αυλό που παρασύρει σε πνιγμό τα ποντίκια».

Οι θυσίες που ζητούνται από τους Ιταλούς θα μπορούσαν να εξαφανιστούν εντός τριών μηνών αν έρθει στην εξουσία ένας νέος ή ένας παλιός λαοπλάνος.

Πέρυσι, «δεν ήμουν βέβαιος ότι ένα χρόνο μετά η Ιταλία θα είχε σωθεί από οικονομικής απόψεως. Αυτό που συνέβη είναι καρπός της υπευθυνότητας με την οποία οι πολίτες δέχθηκαν μια σκληρή θεραπεία. Αλλά η κατάσταση θα ήταν πιο σοβαρή αν η Ιταλία είχε ακολουθήσει τον δρόμο της Ελλάδας» δήλωσε ο Μόντι:

«Θέλω να μιλήσω ξεκάθαρα: αν πάρουμε τα έτη από το 2001 έως το 2011, είχαμε 8 χρόνια κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, δυο του Πρόντι και έναν χρόνο τεχνοκρατών. Φθάσαμε στους τεχνοκράτες γιατί η κατάσταση ήταν πολύ επισφαλής γιατί αυτοί που κυβέρνησαν δεν είχαν κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να γίνει ανταγωνιστική η Ιταλία» δήλωσε ο Μόντι.

Ερωτηθείς για τις επικείμενες εκλογές δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο επόμενος πρωθυπουργός να είναι ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

e-go

Διαβάστε Περισσότερα » "Μόντι: Ο Μπερλουσκόνι μας εξαπάτησε όλους, ακόμη κι εγώ τον ψήφισα το 1994"
Μήνυση κατά της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κωνσταντίνος Λουράντος, αναφέροντας πως «η αφερεγγυότητα του ελληνικού κράτους προς τους προμηθευτές του και η ατιμωρησία όσων ευθύνονται για την αναίτια καταστροφή συνετών επαγγελματιών έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Ο κ. Λουράντος αναφέρει ότι βάσει των εξαγγελιών της πολιτείας για πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων χρημάτων του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, οι φαρμακοποιοί εξέδωσαν μεταχρονολογημένες επιταγές προς τις φαρμακαποθήκες - προμηθευτές τους, πληρωτέες σήμερα 15 Ιανουαρίου, για την πληρωμή των φαρμάκων που προμηθεύουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Λουράντος, ο οργανισμός, ο οποίος χθες κατέθεσε 140 εκατ. ευρώ για χρέη προς τους φαρμακοποιούς, προχώρησε σε απευθείας καταβολή στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών, τους αριθμούς των οποίων, όπως αναφέρει ο Λουράντος, διέθετε στα μητρώα του από την εποχή που το ΙΚΑ πλήρωνε απ' ευθείας τους φαρμακοποιούς (ήτοι προ της εντάξεώς του στον ΕΟΠΥΥ), χωρίς να λάβει υπόψη του ότι πολλοί εξ αυτών των λογαριασμών έχουν κλείσει, καθώς οι δικαιούχοι λαμβάνουν τα χρήματα μέσω του Συλλόγου.

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτες εκατοντάδες επιταγές μελών μας, τα οποία αδυνατούν όλως ανυπαιτίως να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις καθώς η ασυνέπεια των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον Τειρεσία», τονίζει ο πρόεδρος του ΦΣΑ.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Λουράντος σημειώνει ότι είχε ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ να μην προβεί σε απευθείας καταβολές στους ατομικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών των χρεών του ΟΠΑΔ έτους 2011, αλλά τα χρήματα να κατατεθούν στο Σύλλογο, ο οποίος εν συνεχεία τα διανέμει στα μέλη του, όπως προβλέπει και η σύμβαση με τον Οργανισμό, προς αποφυγή προβλημάτων.

Ο κ. Λουράντος ζητά την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την διερεύνηση αξιοποίνων πράξεων υπό των αρμοδίων προσώπων του ΕΟΠΥΥ, του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Υγείας, «που παραβιάζοντας συμβάσεις και νόμους, οδηγούν εν γνώσει τους έντιμους επαγγελματίες και οικογενειάρχες στο χείλος του γκρεμού».

Εξάλλου, σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας με θέμα το ωράριο των εφημεριών και το πρόβλημα των διευρυμένων που, για το Σύλλογο, «αποτελεί αγκάθι».


newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » " "

Σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου προσωπικού προχωρά η Τράπεζα Κύπρου

Σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου προσωπικού, προχωρά η Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα ενώ σχεδιάζει μειώσεις στον αριθμό καταστημάτων της με στόχο την περικοπή δαπανών και γενικότερα την αναδιάρθρωση των εργασιών του σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται.

Ειδικότερα, το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «το Συγκρότημα έχει προχωρήσει στην εφαρμογή Προγράμματος Εθελούσιας Εξόδου που απευθύνεται στο προσωπικό μας στην Ελλάδα, με βάση το οποίο αναμένεται να αποχωρήσουν 300 άτομα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013. Υπολογίζεται ότι το Συγκρότημα θα εξοικονομήσει 12% περίπου του κόστους του ετήσιου μισθολογίου στην Ελλάδα. Παράλληλα επιτυγχάνονται μειώσεις και στις υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες. Μέσα στα ίδια πλαίσια, το Συγκρότημα, σε μία προσπάθεια εξορθολογισμού του δικτύου καταστημάτων του στην Ελλάδα, έχει ήδη μειώσει το δίκτυο κατά 11 καταστήματα, ενώ προγραμματίζει περαιτέρω μειώσεις του δικτύου για το 2013, διασφαλίζοντας πάντοτε την εύρυθμη λειτουργία και εξυπηρέτηση των πελατών του στην Ελλάδα».

Οι καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση κατά περίπου 1 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012, το οποίο σε συνδυασμό με μείωση του δανειακού χαρτοφυλακίου κατά περίπου 500 εκ. ευρώ την ίδια περίοδο, συνέτεινε σε σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας του Συγκροτήματος.

Τα πιο πάνω αποτελούν μέρος των ενεργειών στις οποίες προβαίνει το Συγκρότημα με στόχο την περικοπή δαπανών και γενικότερα την αναδιάρθρωση των εργασιών του σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες και τις ανάγκες της Τράπεζας για ανακεφαλαιοποίηση, καθώς και τις σχετικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, με τις οποίες το Συγκρότημα συμφωνεί πλήρως, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

tanea


Διαβάστε Περισσότερα » "Σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου προσωπικού προχωρά η Τράπεζα Κύπρου"

Δωρεάν απογευματινά ιατρεία για ανασφάλιστους στο ΕΣΥ μελετά το υπουργείο Υγείας

Τη λειτουργία δωρεάν απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής για απόρους και ανασφαλίστους ασθενείς μελετά ήδη το υπουργείο Υγείας. Την πρόταση κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας στον διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αττικής Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος υποδέχθηκε πολύ θετικά την πρόταση.

Σύμφωνα με την πρόταση της ΟΕΝΓΕ, η Ομοσπονδία προτίθεται να καλέσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς όλης της χώρας, και ιδιαίτερα του Λεκανοπεδίου, προκειμένου να προσφέρουν εθελοντική εργασία σε απογευματινά ιατρεία τα οποία θα εξυπηρετούν δωρεάν απόρους και ανασφαλίστους ασθενείς. Η πρόταση της ΟΕΝΓΕ, μάλιστα, κάνει λόγο για λειτουργία δωρεάν απογευματινών ιατρείων σε κάθε νοσοκομείο του ΕΣΥ της χώρας.

Η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας και η κατ' αρχήν αποδοχή της από το υπουργείο Υγείας έρχονται ως συνέχεια της δημοσίευσης των αποκαλυπτικών στοιχείων του ESY.net για την κίνηση και τα οικονομικά μεγέθη των απογευματινών ιατρείων των νοσοκομείων της δύναμης της 1ης ΥΠΕ Αττικής. Το ygeia360.gr έχει παρουσιάσει τα σχετικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι η προσέλευση εξεταζομένων στα απογευματινά ιατρεία των 21 νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ Αττικής βαίνει διαρκώς μειούμενη από το 2010 έως το 2012, ενώ ο θεσμός οδηγεί μεγάλα ιδρύματα της 1ης ΥΠΕ Αττικής σε οικονομική ζημία, η οποία υπερβαίνει το 2012 ακόμη και το 1 εκατ. ευρώ για το νοσοκομείο της Αθήνας "Ευαγγελισμός" και τα 70.000 ευρώ για το νοσοκομείο της Αθήνας "Αγία Όλγα"...

Μία παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική στο "Αγία Σοφία"

Στην ίδια σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής διαβεβαίωσε επίσης τον Δημήτρη Βαρνάβα ότι ο ίδιος προτίθεται να μελετήσει τρόπους για την προώθηση της λειτουργίας μίας και όχι δύο παιδοκαρδιοχειρουργικών κλινικών στο νοσοκομείο παίδων της Αθήνας "Αγία Σοφία", σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ιδρύματος και έχει αποδεχθεί ρητώς και δημοσίως ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Υπενθυμίζεται ότι, με παρασκηνιακή παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, ο δημοσιευθείς νέος οργανισμός του "Αγία Σοφία" προβλέπει τη λειτουργία... δύο καρδιοχειρουργικών κλινικών στο ίδρυμα!

ygeia360



Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεάν απογευματινά ιατρεία για ανασφάλιστους στο ΕΣΥ μελετά το υπουργείο Υγείας"

Αγρίνιο: 12 εκατ. για την περιμετρική οδό Μακρυνείας

Ένα σημαντικό έργο υποδομής « Η περιμετρική οδός Μακρυνείας (από Ζευγαράκι έως Δαφνιά)», το οποίο θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή και θα συμβάλλει στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 12.000.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, το έργο αφορά την κατασκευή οδού, στους οικισμούς που βρίσκονται νότια της λίμνης Τριχωνίδας, εναλλακτικά και παράλληλα προς την υφιστάμενη επαρχιακή οδό που συνδέει τους οικισμούς από Ζευγαράκι έως Δαφνιά.

Λόγω της αύξησης του κυκλοφοριακού φόρτου της επαρχιακής οδού εντός των οικισμών, αυτή έχει καταστεί πλέον ανεπαρκής, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, ώστε να καλύψει τις κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής.

Η νέα οδός παρακάμπτει τους οικισμούς Ζευγαρακίου, Παπαδατών, Ματαράγκας, Γραμματικούς, Γαβαλούς και Αγίου Ανδρέα, πλην των οικισμών Τριχωνίου και Δαφνιά. Αποτέλεσμα της δημιουργίας της οδού είναι να απαλλάξει από τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα τους παραπάνω οικισμούς. Η αφετηρία της οδού είναι στον οικισμό Ζευγαράκι και το τέρμα της στον οικισμό Δαφνιά.

Σε όλο το μήκος της, βρίσκεται δίπλα από την αρδευτική διώρυγα ΔΧΙV, περιοριζόμενη μέσα στην ζώνη απαλλοτρίωσης της διώρυγας αυτής. Το έργο προβλέπει την κατασκευή δρόμου μήκους 17Km, συνολικού πλάτους 7 μ. με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, κατασκευή πέντε νέων γεφυρών, κατασκευή τεχνικών έργων διευθέτησης όμβριων υδάτων, ηλεκτροφωτισμό κόμβων, στηθαία ασφαλείας όπου απαιτείται και σήμανση της οδού.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός με αφορμή την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ έκανε την εξής δήλωση:

« θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ένταξη της περιμετρικής οδού Μακρυνείας στο ΕΣΠΑ, αποδεικνύοντας ότι η δημοτική αρχή σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία διεκδικεί και πετυχαίνει χρηματοδοτήσεις μεγάλων έργων.

Δρομολογείται έτσι η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Μακρυνείας και προγραμματική δέσμευση της δημοτικής αρχής.

Το έργο αυτό έχει πολλαπλά οφέλη γιατί επιλύει το κυκλοφοριακό πρόβλημα που συνεχώς αυξάνεται, δίνοντας παράλληλα αναπτυξιακή προοπτική σε μια περιοχή με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η λίμνη Τριχωνίδα».

aftodioikisi


Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: 12 εκατ. για την περιμετρική οδό Μακρυνείας"

Δείτε και γελάστε...Στρατούλης εδώ: "Αλλάξτε μου παράθυρο" !!!!!!! (Βίντεο)

Το καβάλησαν το καλάμι για τα καλά στο ΣΥΡΙΖΑ..



Αιχμές κατά της κρατικής τηλεόρασης άφησε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε πάνελ της ΝΕΤ, διαμαρτυρήθηκε για τη διάταξη στα «παράθυρα», θέλοντας ο ίδιος να μπει στη δεύτερη θέση, μετά από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα.










Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε και γελάστε...Στρατούλης εδώ: "Αλλάξτε μου παράθυρο" !!!!!!! (Βίντεο)"

Ο Δημαράς κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο ότι του χρωστάει 225.000 ευρώ

Νέα εσωκομματική ένταση προέκυψε στους Ανεξάρτητους Ελληνες αφού ο Γιάννης Δημαράς έστειλε αναφορά στον οικονομικό εισαγγελέα και διεκδικεί χρήματα για την συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο.

Με την αναφορά του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Αρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά στον οικονομικό εισαγγελέα ζητείται η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του κόμματος των ΑΝΕλ για τη μη τήρηση ως τώρα της συνεργασίας των δύο κομμάτων και τη μη απόδοση 225.000 ευρώ στο Αρμα Πολιτών, όπως είχε συμφωνηθεί.

Ως απόδειξη ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών να μοιραστούν την κρατική επιχορήγηση ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρματος Πολιτών Πάρις Στανωτάς αναφέρει κατάθεση 20.000 ευρώ στις 13 Ιουνίου 2012 του οικονομικού διευθυντή των ΑΝΕΛ στον προσωπικό λογαριασμό του Γιάννη Δημαρά, κάτι που φαίνεται και σε πρωτοκολλημένη επιστολή του κόμματος.

Παράλληλα, καταγγέλει τους ΑΝΕΛ για «συνεχείς παλινωδίες και έωλες δικαιολογίες» καθώ ςκαι ότι αποφεύγει σκοπίμως την συμφωνηθείσα καταβολή της αναλογίας των επιχορηγήσεων. Η συνειδητή, όπως λέει, άρνηση του κόμματος του Πάνου Καμμένου να αποδώσει το απαιτούμενο ποσό αποτελεί ποινικό αδίκημα.

iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Δημαράς κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο ότι του χρωστάει 225.000 ευρώ"

Έκανα αντίγραφο, παραδέχεται ο Ι.Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

Τη δημιουργία αντιγράφου του αρχείου που του παρέδωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου παραδέχεται ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, στο υπόμνημα που υπέβαλε διά του συνηγόρου του στους οικονομικούς εισαγγελείς. Ο κ. Διώτης αρνείται ότι αλλοίωσε το αρχείο, υποστηρίζει ότι μετά την επισκόπηση του περιεχομένου του ζήτησε να καταστραφεί το αντίγραφο και ζητεί να γίνει πραγματογνωμοσύνη στο επίμαχο USB.

Στο υπόμνημα, ο κ. Διώτης, που κλήθηκε σε εξηγήσεις και για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου πλην αυτών της υπεξαίρεσης και της παράβασης καθήκοντος για τα οποία έχει ήδη λογοδοτήσει, υποστηρίζει ότι ανέθεσε σε συνεργάτιδά του δικηγόρο να αντιγράψει το usb που του παρέδωσε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά του ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ αναφέρει: «(...)Επειδή ωστόσο οι γνώσεις μου σχετικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν είναι ιδιαιτέρως καλές, δεν ήθελα να διακινδυνεύσω κάποια ζημιά από τυχόν κακό χειρισμό μου κατά την επισκόπηση του περιεχομένου του εν λόγω USB. Ενόψει τούτου κάλεσα την δικηγόρο (σ.σ. αναφέρει το όνομά της), η οποία μόλις τότε είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτις μου να με βοηθήσει στη μετεγγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο, ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι αντίγραφο".

Ο κ. Διώτης φέρεται να τονίζει, επίσης, ότι μετά την ολοκλήρωση της επισκόπησης έβαλε σε φάκελο το στικάκι και ζήτησε από τη συνεργάτιδά του να τον ενημερώσει για το πώς γίνεται η παντελής διαγραφή του περιεχομένου του «στην οποία προέβην αμέσως διότι δεν ήθελα πριν αποφασίσει ο υπουργός πώς έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε».

Η συνεργάτιδα την οποία επικαλείται ο κ. Διώτης θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να καταθέσει ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που είχε στη Βουλή στις 8 Ιουλίου 2011 -ημερομηνία αντιγραφής του USB- με τον Ευ. Βενιζέλο και τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο κ. Διώτης υποστηρίζει ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για το επίμαχο θέμα. Αναφέρει, επίσης, ότι όταν έλαβε διάσταση το θέμα με τη λίστα, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012, ο ίδιος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κ. Βενιζέλο τον προέτρεψε να την παραδώσει στον πρωθυπουργό, ενώ τονίζει ότι παρέδωσε στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το στικάκι, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου του 2011.

Ο κ. Διώτης τονίζει, εξάλλου, ότι όταν στα μέσα Ιουνίου 2011 ο αποχωρών υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου του απέστειλε το USB δεν του ανέφερε ούτε ότι υπήρχε CD, ούτε ότι αυτό είχε παραληφθεί με συνοδευτικά έγγραφα και ούτε ότι είχε αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας.

«Εάν αυτό είχε συμβεί αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι θα το χειριζόμουν ως 'έγγραφο' και δεν θα είχα κανένα λόγο να το αντιμετωπίσω ως παράνομο αποδεικτικό μέσο». Υπογραμμίζει δε ο κ. Διώτης ότι δεν γνώριζε, όπως και κανείς τότε πλην του κ. Παπακωνσταντίνου όπως αναφέρει, ότι το επίμαχο υλικό ήταν η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Ζητεί πραγματογνωμοσύνη

Ο κ. Διώτης, με το υπόμνημά του ζητά από τους δύο εισαγγελείς να διατάξουν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου, όπως αναφέρει: α) να διερευνηθεί κατά πόσο το περιεχόμενο του εν λόγω μαγνητικού μέσου αποθήκευσης (USB) έχει υποστεί αλλοιώσεις ή και μεταβολές και ποιες μπορεί να είναι αυτές και β) να γίνει τεχνολογική απεικόνιση των μεταδεδομένων (metadata) όλων των στοιχείων που περιέχονται στο USB όπως επίσης και αυτού καθ' εαυτού του υλικού φορέα αποθήκευσής τους.

Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει στο υπόμνημά του ότι το τελευταίο διάστημα διεσύρθη από ορισμένους ως πλαστογράφος και ψεύτης, υπογραμμίζει «ούτε το ένα, ούτε το άλλο είμαι» και αρνείται ότι διέπραξε είτε νόθευση εγγράφου είτε υπεξαγωγή εγγράφου είτε παράβαση καθήκοντος.

in


Διαβάστε Περισσότερα » "Έκανα αντίγραφο, παραδέχεται ο Ι.Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ"

Τι είπε ο γερμανός φιλόσοφος Νίτσε για τους Έλληνες

Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο Ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο ...Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του. Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το Ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του...

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με Αχίλλειο πήδημα».

lamiastar



Διαβάστε Περισσότερα » "Τι είπε ο γερμανός φιλόσοφος Νίτσε για τους Έλληνες"

WSJ: «Τιμωρητικού χαρακτήρα» το φορολογικό

Δριμεία κριτική στο ελληνικό φορολογικό νομοσχέδιο ασκεί η Wall Street Journal, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξεφύγει από την παγίδα λιτότητας που επιβάλλουν Ε.Ε. και ΔΝΤ και ότι οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις «τιμωρητικού χαρακτήρα» που γίνονται στην Ελλάδα θα...

οδηγήσουν την οικονομία σε περαιτέρω συρρίκνωση, αντί να την βοηθήσουν να αναπτυχθεί.

«Μπορεί μια χώρα να οδηγηθεί η ίδια, μέσω των φόρων της, στην οικονομική λήθη; Ένας εξωτερικός παρατηρητής θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεράνει ότι η Ελλάδα διεξάγει ένα πείραμα για να διαπιστώσει αν όντως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο», σημειώνει η WSJ, με αφορμή την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των νομικών προσώπων (αδιανέμητα κέρδη) στο 26% από 20% και του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης του ατομικού εισοδήματος στο 42% από 40%.

Υπογραμμίζοντας ότι, σχεδόν τρία χρόνια μετά την πρώτη διάσωσή της, η Ελλάδα εξακολουθεί να εξαρτάται από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και την μετακύλιση υφιστάμενου χρέους, η WSJ σημειώνει ότι το ελληνικό χρέος «έχει ανέλθει στο 170% από το 120% όπου βρισκόταν όταν παρενέβη για πρώτη φορά η Ε.Ε.» και επισημαίνει ότι σήμερα σχεδόν όλο το χρέος της Ελλάδας ανήκει στους Ευρωπαίους γείτονές της και στο ΔΝΤ. Και ενώ είναι κατανοητό, όπως σημειώνει, ότι οι εν λόγω πιστωτές αναμένουν και επιθυμούν να πληρωθούν, η επιμονή τους στο θέμα της αύξησης των φόρων δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, εκτιμά στο άρθρο της η εφημερίδα, δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται επί πέντε συναπτά έτη.

«Στοίχημα»
«Η Αθήνα υποστηρίζει ότι οι νέοι φόροι θα φέρουν φέτος έσοδα ύψους 2,3 δισ. ευρώ. Στοίχημα ότι αυτά τα τελευταία μέτρα, όπως και οι προηγούμενοι 'γύροι' υψηλών φόρων θα πέσουν έξω», αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο υπογραμμίζει πως την ίδια στιγμή οι γείτονες της Ελλάδας κατανοούν τα οφέλη της χαμηλότερης φορολόγησης.

«Στη Βουλγαρία, στην οποία αναμένεται ανάπτυξη 1,5% φέτος, ο φόρος επιχειρήσεων ανέρχεται στο 10% και των φυσικών προσώπων και πάλι στο 10%. Στην Τουρκία ο φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων φτάνει στο 20%, με την ανάπτυξη να αναμένεται να ανέλθει γύρω στο 4% φέτος», επισημαίνει η WSJ, προσθέτοντας:

«Ακούμε συνεχώς ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει πιο ανταγωνιστική την οικονομία της. Κάτι που είναι αληθές. Αλλά δεν θα το πετύχει κάνοντας πιο τιμωρητικό τον φορολογικό της κώδικα. Η Ελλάδα πρέπει να εξέλθει από την παγίδα λιτότητας της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και ένας τρόπος να το κάνει αυτό θα ήταν με την εφαρμογή ενός ενιαίου φόρου (flat tax). Ο δρόμος που ακολουθείται αυτή την στιγμή μόνο σε μεγαλύτερα δεινά οδηγεί», καταλήγει η εφημερίδα.



ethnos



Διαβάστε Περισσότερα » "WSJ: «Τιμωρητικού χαρακτήρα» το φορολογικό"

Αιμορραγεί από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ η Θράκη. Χωρίς παιδίατρο Ξάνθη, Ροδόπη και Καβάλα!

-Οι ασφαλισμένοι καταβάλουν κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αλλά… γιατροί δεν υπάρχουν στον ΕΟΠΥΥ
-Επισκέπτονται ιδιώτες και βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δυσβάσταχτο το κόστος!

Βασικών ιατρικών υπηρεσιών στερούνται στο σύνολό τους οι νομοί της Θράκης με τους ασθενείς να διανύουν καθημερινά τον δικό τους Γολγοθά, βάζοντας το χέρι στην τσέπη, η οποία παραμένει άδεια, ενώ παράλληλα καλούνται να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η ΕΟΠΥΥ αιμορραγεί με τους συμβεβλημένους ιατρούς να μειώνονται καθημερινά και τους ασφαλισμένους να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ παράλληλα είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν σε ιδιωτικούς γιατρούς ή να απευθύνονται σε κάποιο νοσοκομείο της περιοχής με τη λίστα αναμονής να ξεπερνά τους δύο με τρεις μήνες, στην καλύτερη των περιπτώσεων.  
«Η κατάσταση σε πολλές περιοχές της χώρας είναι οριακή και αν το υπουργείο Υγείας συνεχίσει να κωφεύει, τότε σύντομα ο ΕΟΠΥΥ θα αποτελέσει το μοναδικό οργανισμό παροχής υπηρεσιών υγείας του κόσμου χωρίς γιατρούς», δήλωσε στον Αγγελιοφόρο ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), Γιώργος Ελευθερίου, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός των γιατρών που δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθημερινά μειώνεται. Στον νομό Ροδόπης ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνά τους 5 γιατρούς ενώ στην Ξάνθης τους 7.
Από τα στοιχεία της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ προκύπτει ότι ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε να λειτουργεί με 5.500 γιατρούς σε όλη τη χώρα. Τον Ιούνιο του 2012 ο αριθμός μειώθηκε σε 4.766 και το Σεπτέμβριο του 2012 οι γιατροί που συνεργάζονταν με τον οργανισμό ήταν 4.472. Ενώ κατήφορος του ΕΟΠΥΥ συνεχίστηκε και το Νοέμβριο, αφού μόλις 4.041 γιατροί κατέθεσαν δικαιολογητικά ιατρικών επισκέψεων προκειμένου να αμειφθούν από τον οργανισμό.
Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη δυσμενή αυτή εξέλιξη στον χώρο της υγείας έχουν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν συμβεβλημένοι παιδίατροι σε Ξάνθη, Ροδόπη και Καβάλα, με τους γονείς να πρέπει να επισκέπτονται ιδιώτες με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση του οικογενειακού τους προϋπολογισμού, καθώς το κόστος των επισκέψεων κρίνεται ιδιαίτερα δυσβάσταχτο.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες ειδικότητες, όπως είναι η ψυχιατρική, η νευρολογία, η ενδοκρινολογία, η αγγειοχειρουργική, η γαστρεντερολογία και η δερματολογία. Σε 35 νομούς της χώρας δεν υπάρχει συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ ψυχίατρος, σε 50 νομούς δεν υπάρχει αιματολόγος, σε 39 νομούς δεν υπάρχει ενδοκρινολόγος και σε 35 νομούς δεν υπάρχει δερματολόγος.

Επίσης, οι κάτοικοι 30 νομών δεν μπορούν να βρουν νευρολόγο, ο οποίος να συνεργάζεται με το μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας, ενώ οι κάτοικοι 36 νομών δεν μπορούν να βρουν γαστρεντερολόγο που να δέχεται δωρεάν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Οι τραγικές ελλείψεις του ΕΟΠΥΥ δεν τελειώνουν εδώ. Χωρίς αλλεργιολόγο είναι 45 νομοί, χωρίς νεφρολόγο 41 και χωρίς οφθαλμίατρο 28 νομοί της χώρας, ενώ οι κάτοικοι 22 νομών δεν μπορούν να επισκεφτούν δωρεάν ουρολόγο. Επιπλέον, οι κάτοικοι σε 29 νομούς πηγαίνουν μόνο σε ιδιώτες ωτορινολαρυγγολόγους και οι κάτοικοι 9 νομών μπορούν να απευθυνθούν μόνο σε ιδιώτες καρδιολόγους ή σε καρδιολόγους κοντινών νοσοκομείων.
Αυτό δε σημαίνει ότι οι κάτοικοι των υπόλοιπων νομών δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προσπάθειά τους να εξεταστούν από κάποιο γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς ο αριθμός των ιατρών είναι τόσο μικρός που είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί άμεσα ο πληθυσμός.

Τα μέλη της Ένωσης Ιατρών του ΕΟΠΥΥ τονίζουν ότι δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι μένουν χωρίς ιατρική φροντίδα, καθώς δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός πολιτικών υγείας, ενώ η πολύ χαμηλή ιατρική αμοιβή (6,5 ευρώ καθαρά ανά ασθενή), οι εξοντωτικές διαδικασίες πληρωμής, η απαράδεκτη γραφειοκρατία και η απαξιωτική στάση του υπουργείου απέναντι στους γιατρούς θα αναγκάσουν και τους υπόλοιπους γιατρούς να αποχωρήσουν από τον οργανισμό. Καλούν, δε, τους αρμοδίους του υπουργείου Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του ελληνικού πληθυσμού.




Διαβάστε Περισσότερα » "Αιμορραγεί από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ η Θράκη. Χωρίς παιδίατρο Ξάνθη, Ροδόπη και Καβάλα!"

Αναλαμβάνουν επισήμως καθήκοντα οι επίτροποι στις τράπεζες

Οι επίτροποι θα έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες λειτουργικές πληροφορίες, θα έχουν λόγο σε θέματα πιστωτικής πολιτικής και θα εξετάζουν την πορεία των δαπανών και των αμοιβών κάθε τράπεζαςΑπο σήμερα, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, αναλαμβάνουν επισήμως καθήκοντα στις τράπεζες οι ελεγκτικές εταιρείες-επίτροποι, οι οποίες θα παρακολουθούν τα επιχειρησιακά σχέδια που έχουν καταθέσει τα πιστωτικά ιδρύματα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Τράπεζα της Ελλάδος και θα συντάσσουν ανά τρίμηνο σχετικές απολογιστικές εκθέσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την εποπτεία της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank έχει αναλάβει η Grant Thorton, η KPMG έχει αναλάβει την Τράπεζα Πειραιώς και η Mazars την Alpha Bank. Η αμοιβή των επιτρόπων θα προέρχεται από την τράπεζα που ελέγχουν και θα κυμαίνεται περί των 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Οι επίτροποι θα έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες λειτουργικές πληροφορίες, θα έχουν λόγο σε θέματα πιστωτικής πολιτικής και θα εξετάζουν την πορεία των δαπανών και των αμοιβών κάθε τράπεζας. Σύμφωνα με το Μνημόνιο, οι επίτροποι θα μπορούν να αξιολογούν ακόμη και την ποιότητα των βασικών μετόχων μίας τράπεζας, θέτοντας και περιορισμούς στην συμμετοχή τους στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Οι ελεγκτικοί οίκοι θα προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή της κατάστασης σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα και στα μέσα Απριλίου 2013 θα υποβάλλουν την πρώτη τριμηνιαία έκθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου θα αξιολογούν ουσιαστικά την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί στο πλαίσιο των επιχειρησιακών πλάνων που έχουν υποβάλει οι τράπεζες.

Η έκθεση των επιτρόπων θα αξιολογείται εντός 15νθημέρου και τότε η τρόικα θα εγκρίνει τα πεπραγμένα ή θα κάνει συστάσεις που θα πρέπει να ακολουθηθούν από τη διοίκηση της τράπεζας.

Εκτός από τις τριμηνιαίες εκθέσεις, οι επίτροποι έχουν την εξουσιοδότηση από την τρόικα να κάνουν αναφορά οποιαδήποτε στιγμή το θεωρήσουν αναγκαίο και για όποιο θέμα οι ίδιοι κρίνουν ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και διαφορετικά από τον τρόπο που κρίνει η διοίκηση.

Εφόσον αποδεικνύεται ότι η διακυβέρνηση μίας τράπεζας δεν γινόταν με χρηματοοικονομικά κριτήρια και υπήρχε σωρεία παραβάσεων, ο επίτροπος θα μπορεί να εισηγηθεί την απομάκρυνση της διοίκησης.

Πάντως τόσο κυβερνητικά στελέχη όσο και τραπεζικές πηγές εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τον ρόλο των επιτρόπων. 

«Θα βρούμε ένα modus vivendi για να ασκούμε την εποπτεία μαζί με τους επιτρόπους» τονίζει στο in.gr στέλεχος που εμπλέκεται ενεργά στις διαδικασίες κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών, προσθέτοντας πως η τρόικα έχει γενικά δείξει πως εάν της παραθέσεις σωστά επιχειρήματα δεν φέρνει αντιρρήσεις.



Διαβάστε Περισσότερα » "Αναλαμβάνουν επισήμως καθήκοντα οι επίτροποι στις τράπεζες"

Παπακωνσταντίνου: "Ο Διώτης λέει ψέματα"

"Είχα ενημερώσει τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ τι περιείχε η λίστα", απαντάει ο πρώην υπουργός…

«Εγώ θέλω να ξέρω γιατί με κατηγορούν», ήταν η αντίδραση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μετά το υπόμνημα που κατέθεσε η δικηγόρος του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, και μετέφερε την αντίδρασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm. Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που αποδεικνύει ότι η αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ» έγινε επί των ημερών του.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε επίσης ότι είχε ενημερώσει τον Ιωάννη Διώτη για το περιεχόμενο της λίστας που του παρέδωσε, ενώ ο κ. Διώτης υποστήριξε στο υπόμνημά του ότι δεν γνώριζε, όπως και κανείς τότε πλην του κ. Παπακωνσταντίνου, ότι το επίμαχο υλικό ήταν η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ».

parapolitika


Διαβάστε Περισσότερα » "Παπακωνσταντίνου: "Ο Διώτης λέει ψέματα""

Φεύγει ο «Πεντάκυκλος» από την Ομόνοια

Nέες παρεμβάσεις στην Ομόνοια ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων που σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, θα... απομακρύνει τον «Πεντάκυκλο» του Ζογγολόπουλου από την πλατεία και θα τον μεταφέρει στην αρχή της Συγγρού, καθώς εκεί εκτιμά ότι θα αναδειχτεί καλύτερα.

Στο δημοτικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε το θέμα, κατέληξαν ότι στην Ομόνοια το έργο δεν «έδεσε» με την πλατεία και δεν αναδείχτηκε, όπως έπρεπε. Στη θέση του Πεντάκυκλου, υπάρχουν σκέψεις να μεταφερθεί ένα άλλο έργο του Ζογγολόπουλου, ο «Ποσειδώνας».


newpost


Διαβάστε Περισσότερα » "Φεύγει ο «Πεντάκυκλος» από την Ομόνοια"

Ποιες στοματικές ασθένειες ειναι απειλή για την καρδιά

Ποιες στοματικές ασθένειες ειναι απειλή για την καρδιάΝαι καλά διαβάσατε. Η υγιεινή του στόματος έχει άμεση επίπτωση στην καρδιά μας.

Υπεύθυνη για σοβαρά καρδιαγγειακά νοσήματα είναι σύμφωνα με επιστημονική μελέτη του Αγγλικού Πανεπιστημίου του Μπρίστολ η κακή στοματική υγεία. Και αυτή την περίοδο όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, οι Έλληνες λόγω κρίσης παραμελούν σοβαρά τη στοματική τους υγεία.

Αυτό επισημαίνει ο Επ. Καθηγητής Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Νικόλαος Κουβελάς, ο οποίος τόνισε: «Η μελέτη του Αγγλικού πανεπιστημίου δίνει λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ιατρική κοινότητα, πως δηλαδή μπορεί τα χαλασμένα ούλα ή δόντια να υπονομεύσουν την καρδιαγγειακή υγεία»

Μέχρι πρόσφατα, οι επιστήμονες προσπαθούσαν να καταλάβουν πως μπορεί τα χαλασμένα ούλα ή δόντια να υπονομεύσουν την καρδιαγγειακή υγεία. Τώρα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ λένε πως ένοχος είναι ένας μηχανισμός αυτοάμυνας που διαθέτουν τα μικρόβια του στόματος. Όταν τα βακτήρια εισέλθουν στην ροή του αίματος μέσω των ούλων που αιμορραγούν, παράγουν μία πρωτεΐνη, η οποία εξαναγκάζει τα αιμοπετάλια να κολλήσουν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν έναν θρόμβο που θα περιβάλλει τα μικρόβια ως ασπίδα.

Τα αιμοπετάλια, όπως είναι γνωστό, είναι κύτταρα του αίματος που έχουν ως ρόλο να συγκολλούνται, για να πήζει το αίμα (π.χ. σε περίπτωση τραυματισμού). Η αυξημένη συγκόλλησή τους είναι αιτία θρομβώσεων. Όταν ενώνονται τα αιμοπετάλια δημιουργούν γύρω από τα στοματικά μικρόβια μια τόσο δυνατή ασπίδα, η οποία είναι ανθεκτική και στα αντιβιοτικά.

Επιπλέον, η συγκόλληση των αιμοπεταλίων μπορεί να προκαλέσει μικρούς θρόμβους αίματος, μορφώματα στις βαλβίδες της καρδιάς ή φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων που μπορεί να παρεμποδίσουν την παροχή αίματος στην καρδιά και στον εγκέφαλο.

Έτσι τα στοματικά βακτήρια μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα εάν δεν αντιμετωπιστούν με την σωστή στοματική υγιεινή. Ένα επικίνδυνο βακτήριο είναι ο στρεπτόκοκκος, που φυσιολογικά ζει σε «κλειστές» αποικίες στο στόμα. Οι αποικίες του στρεπτόκοκκου ευθύνονται για την οδοντική πλάκα και την ουλίτιδα, αλλά γίνονται πολύ επικίνδυνες όταν φύγουν από το στόμα και κυκλοφορήσουν στο αίμα. Τότε μπορεί τα μικρόβια να εγκατασταθούν σε σημεία που δεν ρέει κανονικά το αίμα, π.χ. στην καρδιά σε περιπτώσεις ενδοκαρδίτιδας (φλεγμονή του μυός της καρδιάς).

Για να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιαγγειακών προβλημάτων, θα πρέπει εκτός από υγιεινή διατροφή, ρύθμιση της πίεσης και της χοληστερόλης, άσκηση και διακοπή του καπνίσματος, να προσέχουμε και την στοματική μας υγεία. Μάλιστα οι επιστήμονες ενοχοποιούν την ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα ως υπεύθυνες για την στεφανιαία νόσο και το έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Διαβάστε ποιες είναι οι κρυφές στοματικές απειλές για την καρδιά

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δυο κρυφές απειλές για την καρδιά «ενδημούν» στο ανθρώπινο στόμα. Πρόκειται για :

- Τα αποστήματα (φλεγμονές στα ούλα ή στο οστό της γνάθου γύρω από τη ρίζα του δοντιού, όπου συσσωρεύεται πύον).

Τα αποστήματα συνοδεύονται από πόνο, πρήξιμο των ούλων και μερικές φορές πυρετό. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (άτομα με προβλήματα στην καρδιά, καθώς και όσοι πέρασαν έμφραγμα εντός του προηγούμενου εξαμήνου), επειδή σε περίπτωση αποστήματος υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης ενδοκαρδίτιδας, η οποία μπορεί να απειλήσει τη ζωή τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιο από τα μικρόβια του αποστήματος να μεταφερθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στις βαλβίδες της καρδιάς, προκαλώντας σοβαρή λοίμωξη.

Ειδικότερα για τους ασθενείς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τον οδοντίατρό τους σε περίπτωση αποστήματος, προκειμένου αυτό να αντιμετωπιστεί σωστά, σε συνεργασία με τον καρδιολόγο, είτε στο ιατρείο -όπου θα χορηγηθεί αντιβίωση από το στόμα- είτε στο νοσοκομείο -όπου γίνεται ενδοφλέβια χορήγηση αντιβίωσης-, ανάλογα με τη βαρύτητα της κατάστασης.

Επίσης τρείς μήνες πριν από προγραμματισμένα χειρουργεία καρδιάς (π.χ. bypass, μεταμοσχεύσεις), θα πρέπει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από οδοντίατρο, ώστε να αποφύγουμε την μικροβιαιμία.

- Η περιοδοντίτιδα ( μορφή προχωρημένης ουλίτιδας, όπου τα ούλα υποχωρούν και τα δόντια σταδιακά χάνουν τη στήριξή τους και αργότερα μπορεί και να πέσουν).

Σήμερα, πλήθος ερευνών συσχετίζουν την περιοδοντίτιδα με ορισμένες από τις σημαντικότερες παθήσεις της εποχής μας, όπως είναι και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την Αμερικανική Ακαδημία Καρδιολογίας και την Αμερικανική Ακαδημία Περιοδοντολογίας, η περιοδοντίτιδα αυξάνει τις πιθανότητες δημιουργίας αθηρωματικών πλακών στα αγγεία. Επίσης, θεωρείται ότι αυξάνει τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο κατά 30%.

Υπολογίζεται πως το 10% του γενικού πληθυσμού έχει σοβαρή περιοδοντική νόσο, για την πρόληψη της οποίας είναι απαραίτητη η σωστή στοματική υγιεινή καθημερινά. Επίσης όσοι βουρτσίζουν τα δόντια τους μόνο μία φορά την ημέρα ή και καμία, έχουν 70% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

 iatropedia


Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιες στοματικές ασθένειες ειναι απειλή για την καρδιά"

Εκπίπτουν από το φόρο μόνο νοσήλια, εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις - Τι ισχύει

Η συντριπτική πλειονότητα των φοροαπαλλαγών καταργείται και αυτό ανεβάζει κατακόρυφα τα φορολογικά βάρη των Ελλήνων, μετά την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας.

Ειδικότερα, καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για τόκους στεγαστικών δανείων, πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίου, ασφάλιστρα ζωής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Θα εξακολουθούν ωστόσο να εκπίπτουν κατά ποσοστό 10% από τον φόρο εισοδήματος μόνο οι δαπάνες για νοσήλια, ιατρικές εξετάσεις και επισκέψεις κι αυτές μόνο για το μέρος που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία ή από τις ασφαλιστικές εταιρείες και κατά το μέρος που υπερβαίνουν το 5% του φορολογουμένου εισοδήματος.

Επίσης, θα εξακολουθούν να εκπίπτουν κατά 10% από τον φόρο οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.

Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών ροκανίζει περαιτέρω το εισόδημα των Ελλήνων ειδικά για όσους πληρώνουν ενοίκιο για κύρια κατοικία ή σπουδάζουν παιδιά σε διάφορες πόλεις της χώρας.

 iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Εκπίπτουν από το φόρο μόνο νοσήλια, εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις - Τι ισχύει"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news