facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Tέλος οι μικρές διαδηλώσεις - Τι θα ισχύει και ποιοι εξαιρούνται από τον περιορισμό

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας υπέγραψε χθες το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο προβλέπει τον περιορισμό των μικρών σε συμμετοχή διαδηλώσεων, προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία στους δρόμους και η εμπορική ζωή της Αθήνας.

Το σχέδιο για τον περιορισμό των μικρών διαδηλώσεων, εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την προβλεπόμενη επεξεργασία με τίτλο «Τροποποίηση του Π.Δ. 141/1991 (Α΄ 58/30-04-1991) "Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και θέματα οργάνωσης Υπηρεσιών».

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις μικρές διαδηλώσεις:

Το νομοσχέδιο, περιορίζει δραστικά την παρακώλυση της καθημερινότητας από τις μικρές διαδηλώσεις, καθώς όπως αναφέρεται «σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ιδιαίτερα μικρές, σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, συναθροίσεις», ενώ την απόφαση για το εάν η διαδήλωση είναι μικρού μεγέθους και πρέπει να περιοριστεί σε μέρος του οδοστρώματος, θα την παίρνει ο αρμόδιος αστυνομικός διευθυντής και θα το γνωστοποιεί άμεσα τους ενδιαφερόμενους.

Ποιοι μένουν «εκτός» του περιορισμού:

«Οι περιορισμοί δεν ισχύουν για συναθροίσεις και πορείες που εξαγγέλλονται και διοργανώνονται από πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και από τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις ή για συναθροίσεις ιστορικού εορτασμού ή επετειακού χαρακτήρα», διευκρινίζει το προεδρικό διάταγμα, που συμπληρώνει ότι «επί παραβάσεων ισχύουν οι κείμενες ποινικές διατάξεις».

Εντονη αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

«Με ένα ΠΔ που θα ζήλευε ακόμα και ο Ερντογάν, η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρό της τώρα και τις διαδηλώσεις», ήταν η καυστική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου στην οποία αναφέρεται ότι πρόκειται για «ένα ακόμα ακραία αυταρχικό μέτρο».

«Η ανακοίνωση καθιστά προφανές ότι προ πολλού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο με τη λογική», ήταν η απάντηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news