facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σαμαράς: Jurassic Park συμφερόντων η Ελλάδα - Δεν κλείνουμε την ΕΡΤ

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη δημόσια τηλεόραση «σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης» - Τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη με Βενιζέλο - Κουβέλη για να οριστεί συνάντηση τις προσεχείς ημέρες

Με σφοδρή επίθεση εναντίον όσων αντιτίθενται στην αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, «απάντησε» στο αίτημα των δύο κυβερνητικών εταίρων για σύσκεψη κορυφής και ανοιχτή τη δημόσια τηλεόραση, ο Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, στο Μέγαρο Μουσικής, ο κ. Σαμαράς επέμεινε στην προώθηση των σχεδιαζόμενων αλλαγών στην ΕΡΤ, απέδωσε τις αντιδράσεις σε συντεχνιακά συμφέροντα και περιέγραψε την Ελλάδα ως «Jurassic Park συμφερόντων».
«Οταν έκλεισαν χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις και εκατοντάδες άνθρωποι έχαναν τις δουλειές τους, δεν υπήρξε τέτοια αντίδραση», είπε.

«Φωνάζουν επειδή δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους (...) είναι ένα ξέσπασμα υποκρισίας που έφτασε την Ελλάδα σε αυτό το σημείο, από ένα σύστημα που δεν θέλει να χάσει τα προνόμιά του», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα έμεινε προσκολλημένη σε ιδεολογίες κρατισμού και ψευδοπροοδευτικότητας, όπου ακραιφνής δημοκράτης κατάντησε να είναι όποιος ήθελε να ελέγχει τον δημόσιο πλούτο (...) Δεν κλείνουμε την ΕΡΤ. Κάποιοι θέλουν να περάσει ότι κλείνουμε την ΕΡΤ. Δεν κλείνουμε την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αντίθετα τώρα θα αποκτήσουμε μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δεν αναφέρουν ότι θα γίνει ένας υγιής οργανισμός», είπε ακόμη και κλιμακώνοντας την επίθεσή του, σημείωσε:

«Απέναντί μας είναι ένα καθεστώς προνομίων, αδιαφάνειας, που έφερε τη χώρα σε αυτά τα χάλια. Δεν μπορώ να κάνω αποδεκτές τις ιερές αγελάδες του κρατισμού. Οχι μόνο επειδή δεν παράγουν τίποτα. Αλλά και επειδή είναι πανάκριβες», είπε ο κ. Σαμαράς που χαρακτήρισε την ΕΡΤ «σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης και τις αντιδράσεις για το λουκέτο «υποκριτικές».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news