facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Απειλούσε να στραφεί κατά της ΕΡΤ η Κομισιόν για το Euronews, λίγες μέρες πριν το λουκέτο

Κάθε άλλο παρά αμέτοχη αποδεικνύεται τελικά η Κομισιόν στην υπόθεση του κλεισίματος της ΕΡΤ. Όπως αποκαλύπτει το site Public Service Europe, μόλις λίγες ημέρες πριν από το λουκέτο, οι Βρυξέλλες απείλησαν να... αναλάβουν δράση κατά της ΕΡΤ για την ακύρωση του συμβολαίου εκπομπής του επιδοτούμενου καναλιού Euronews.

Η Κομισιόν επιμένει ότι δεν ενεπλάκη στην απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ωστόσο, επιβεβαιώνει τη διαμάχη με την ΕΡΤ για το θέμα του Euronews.

Η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να σταματήσει τη μετάδοση του Euronews το Δεκέμβριο του 2012, αναφέρει το Public Service Europe.

Η Κομισιόν είχε δώσει ήδη 1,35 εκατ. ευρώ για τη στελέχωση του γραφείου του καναλιού στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews, η οποία θα μεταδιδόταν επίσης και στην Κύπρο. Το αρχικό κόστος υπολογιζόταν στα 3,3 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 1,7 εκατ. ευρώ θα δίνονταν για την παραγωγή προγράμματος, κατά τους πρώτους έξι μήνες.

Και όπως ισχυρίζονται οι Βρυξέλλες, η σχετική απόφαση ελήφθη κατόπιν του ενδιαφέροντος που εξέφρασαν οι ελληνικές και κυπριακές αρχές μέσω της ΕΡΤ και του ΡΙΚ, με κοινή επιστολή τους, το Μάρτιο του 2012.

Όμως, με την αλλαγή διοίκησης στην ΕΡΤ, το project πάγωσε, καθώς όπως δηλώνει η εκπρόσωπος του Euronews, Lydie Bonvallet, “πίστευαν ότι το Euronews αποτελούσε ανταγωνιστή για το δικό τους κανάλι”.

Η Κομισιόν κάνει λόγο για λανθασμένη ερμηνεία της ελληνικής νομοθεσίας από την πλευρά της ΕΡΤ. Και το ΕΣΡ αποφάσισε το Φεβρουάριο ότι το Euronews είχε δικαίωμα να εκπέμπει, ζητώντας την αποκατάσταση του σήματος.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news