facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Καράβια βγήκαν στη στεριά! - Φορολογική ασυλία!

Συγκλονιστικά είναι τα όσα αποκαλύπτει το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, για το πάρτι εκατομμυρίων σε βάρος του Δημοσίου.
Βιομήχανοι, μεγαλογιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες και πολιτικοί δηλώνουν εφοπλιστές για να δικαιολογούν δισ στην εφορία!

Με ευθύνη της κυβέρνησης μετά το ρουσφέτι στους εφοπλιστές, επιτήδειοι παριστάνουν και αυτοί τους πλοιοκτήτες για να φοροδιαφεύγουν και να ζουν μία χλιδάτη ζωή

Την ώρα που οι περισσότεροι Ελληνες δοκιμάζονται από την άγρια λιτότητα που πλήττει τη χώρα αυτοί που έκλεβαν το κράτος συνεχίζουν την ίδια πρακτική ανενόχλητοι

Σύμφωνα με στελέχη ελεγκτικών μηχανισμών, πολλοί είναι οι πλούσιοι συμπολίτες μας που δηλώνουν στην εφορία «πλοιοκτήτες» ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την θαλασσα.

Ήδη το ΣΔΟΕ έχει στοχοποιήσει 500 «ναυτιλιακούς πράκτορες» και «ναυλομεσίτες», ενώ άλλοι τόσοι καλούνται από τις ΔΟΥ.

Αυτή την στιγμή είναι υπό παρακολούθηση πάνω από 300 εύποροι συμπολίτες μας. Τα στοιχεία είναι καταλυτικά. Σύμφωνα με αυτά, σχεδόν μια στις 2 ναυτιλιακές που είχαν ιδρυθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν μαϊμού.

Γιατί αυτό; Είναι απλό: Μοναδικός στόχος τους ήταν να παίρνουν το περίφημο ροζ χαρτάκι εισαγωγής ναυτιλιακού συναλλάγματος με το οποίο εξασφάλιζαν φορολογική ασυλία!

Δηλαδή αντί για 45% πλήρωναν μόνο 5% . Επίσης, έκαναν τις βόλτες τους με τα πολυτελή κότερά τους έχοντας εξασφαλίσει απαλλαγή από δασμούς και ΦΠΑ στην αγορά των σκαφών τους.

Τώρα το ΣΔΟΕ και αφού έχουν χαθεί για ακόμα μία φορά τόσα χρήματα για τα κρατικά Ταμεία, υποστηρίζει πως αναζητά πόρτα – πόρτα αυτές τις εταιρείες με τους μαϊμού εφοπλιστές, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα έχουν στοχοποιήσει πάνω από 500 «ναυτιλιακούς πράκτορες» και «ναυλομεσίτες»

Οι έρευνες αφορούν

188 άτομα που έχουν έδρα στην Κόστα

27 στην Κύμη

30 στην Βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με το περιοδικό, έχουν κληθεί σε όλη την Ελλάδα αρκετοί «εφοπλιστές» μεταξύ των οποίων βιομήχανοι, μεγαλογιατροί, καλλιτέχνες αλλά και πολιτικοί και οι έφοροι τους ζητούν να προσκομίσουν στοιχεία.

Αν έχουν Κάνει εισαγωγή συναλλάγματος, ο έφορος ζητεί να μάθει από ποιους πελάτες και για ποια δρομολόγια πληρώθηκαν....

Οι περισσότεροι πλοιοκτήτες των Βορείων Προαστίων δηλώνουν ως έδρα της εταιρείας τους το σπίτι τους! Δηλαδή, δεν κρατούν ούτε τους τύπους! Να νοικιάσουν δηλαδή έναν χώρο που να λειτουργεί ως γραφείο!

Ελεγκτές του ΣΔΟΕ λένε ότι σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται μπροστά σε επαύλεις με τοίχους αδιαπέραστους που δεν φαίνεται εκεί να λειτουργεί επιχείρηση. Μάλιστα έλεγχο δεν μπορούν να Κάνουν αφού μπορεί να γίνει μόνο σε επαγγελματική στέγη.

Το περιοδικό αναφέρει και 2 παραδείγματα με γνωστό βιομήχανο ζύμης ο οποίος εμφάνιζε έσοδα από ναυτιλιακό συνάλλαγμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και όταν του ζητήθηκαν τα δικαιολογητικά διέγραψε το σκάφος του από την κατηγορία των ενοικιαζόμενων και το πούλησε!

Το άλλο είναι ακόμα πιο γελοίο! Στην Κέρκυρα, βρεθηκαν 2 πλοιοκτήτες που η μόνη τους επαγγελματική δραστηριότητα ήταν να ναυλώνει ένας το σκάφος της εταιρείας του άλλου! Σα να πήγαινε δηλαδή ο ένας τον άλλο βόλτα!

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news