facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Δεν μπορεί να προσελκύσει αγοραστές το ΤΑΙΠΕΔ

Αδυναμία προσέλκυσης αγοραστών, διαπίστωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέας Ταπραντζής μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Όπως σημείωσε, αν είχαμε ξεπούλημα θα είχαμε και ουρές αγοραστών και τόνισε πως για να πουλήσεις πρέπει να υπάρχει και κάποιος για να αγοράσει.

Σύμφωνα με τον κ. Ταπραντζή, αυτή η έλλειψη οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων. Πρώτον, ανέφερε πως η αποκατάσταση του θετικού κλίματος στη χώρα θέλει χρόνο να εμπεδωθεί στις αγορές και δεύτερον, η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία είναι ακόμα πάρα πολύ χαμηλή έως δυσεύρετη.

Μάλιστα σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται σε βάρος του ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας, ο κ. Ταπραντζής δήλωσε: «Η κατηγορία ότι ξεπουλιούνται περιουσιακά στοιχεία νομίζω καταρρίπτεται από μόνη της, διότι δεν έχουν πουληθεί περιουσιακά στοιχεία στο βαθμό που θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ξεπουλάμε την Ελλάδα. Όσες επενδύσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα έγιναν μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια για να έρθουν εδώ επενδυτές».

Σχετικά με την πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ-2,00% είπε πως η συναλλαγή για τα κρατικά λαχεία, η οποία και αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης.

«Η εξέλιξη προϋποθέτει να ολοκληρωθεί η συναλλαγή για τα κρατικά λαχεία και νομίζω ότι είμαστε σε διαδικασία ολοκλήρωσης της συναλλαγής αυτής και μετά την έγκριση και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα μπορέσει να ολοκληρωθεί και η συναλλαγή για τον ΟΠΑΠ», εξήγησε.

Για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, είπε πως έχει ήδη γίνει η προαξιολόγηση των επενδυτών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Πρόκειται για 13 επενδυτικά σχήματα που συμμετέχουν, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι από το εξωτερικό.

«Ένα από τα κρίσιμα θέματα για την πορεία του διαγωνισμού, είναι η δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου. Με ποιον τρόπο δηλαδή μπορεί να αξιοποιηθεί το ακίνητο και ποιο θα είναι το μείγμα ξενοδοχειακής και οικιστικής αξιοποίησης», δήλωσε ο κ. Ταπραντζής.

Στα τέλη φθινοπώρου, το ΤΑΙΠΕΔ θα ζητήσει από τους επενδυτές να υποβάλουν τα επενδυτικά τους σχέδια και προτάσεις, με σκοπό την ανάδειξη του πλειοδότη μέσα στο 2014.

Όπως διευκρίνισε, κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του διαγωνισμού θα είναι το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης που θα προταθεί και βάσει του οποίου οι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλλουν τις προσφορές τους. Η διαδικασία έγκρισης ωστόσο των ΕΣΧΑΔΑ είναι μια επίπονη διαδικασία, όπως είπε, που μπορεί να πάρει χρόνο και η εκτίμηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι ότι θα απαιτηθούν ίσως και επτά μήνες μέχρι να αναπτυχθεί το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης.

Χρόνος θα απαιτηθεί τέλος και για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης που αφορά στο Καϊμακτσαλάν αλλά, όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν, δόθηκαν οδηγίες στην ΕΤΑΔ να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε το χιονοδρομικό κέντρο να λειτουργήσει τη φετινή σεζόν.

parapolitika

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news